PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Aυτές οι βραζιλιάνες καρναβαλίστριες... είναι πύραυλοι!









ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗ














Ακόμη πιο ψηλά τον πήχη για το 2012

Παρά την σκληρή οικονομική κρίση του 2011, η εταιρία “Αμβροσιάδης Κοτόπουλα Εξοχής”, για το 2012 τολμάει και επεκτείνεται δημιουργώντας μεγαλύτερη ανάπτυξη, εκτοξεύοντάς το ποσοστό αυτής στο 54%, που την κατατάσσει και επισήμως πλέον, πρώτη στον Ελλαδικό χώρο, στον κλάδο της πτηνοτροφίας.
Μ. Αμβροσιάδης:
το 2012 στόχος στο 40%”

Όπως υποστηρίζει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας κ. Μάκης Αμβροσιάδης για το 2012 “οι στόχοι στην ανάπτυξη και στις πωλήσεις ξεπερνούν το 40%”. Άλλωστε όπως επισημαίνει ο ίδιος “χωρίς ανάπτυξη δεν υπάρχει τίποτε και δεν μπορεί να σταθεί τίποτε”.
54 Εκατ. Ευρώ
μόνον το 2011
Η “Αμβροσιάδης Κοτόπουλα Εξοχής” σήμερα είναι χωρίς αμφιβολία η μεγαλύτερη επιχείριση στην Πιερία, καλύπτοντας τεράστιους κύκλους εργασιών, που μόνον για την χρονιά που μας πέρασε(το 2011), ανέρχονται σε 54.000.000 Ευρώ, ενώ αξίζει να υπογραμμιστεί πως η εταιρία στηρίζει με έμπρακτο τρόπο και τις αγροτικές καλλιέργειες της περιοχής, αφού απορροφάει πάνω από 1000 τόνους δημητριακών κάθε εβδομάδα από την τοπική αγορά, ενώ για το 2012 ο στόχος είναι η απορροφητικότητα να φτάσει τους 1.500 τόνους την εβδομάδα, ικανοποιώντας, πρωτίστως τους αγρότες παραγωγούς της Πιερίας αλλά και της ευρύτερης περιοχής.
Σύντομα υποκατάστημα
και στην Πάτρα
Στους άμεσους στόχους της εταιρίας είναι η επέκτασή της στην Πάτρα, ως ένα επιχειρηματικό επίνειο για την διακίνηση των προϊόντων της στην Νοτιοδυτική Ελλάδα και αυτό σύντομα θα είναι πραγματικότητα.
Τόλμη, εμπειρία,
οργανωτικότητα
Όλα αυτά βεβαίως δεν είναι καθόλου τυχαία ή συγκυριακά, αφού με προσωπική παρέμβαση του κ. Μάκη Αμβροσιάδη, που τον διακρίνει η μεγάλη τόλμη, η ανεξάντλητη επιχειρηματική εμπειρία, καθώς και ο οργανωτικότητα στην υλοποίηση των σχεδίων του, οδηγούν την εταιρία ακόμη πιο ψηλά, στην επιτυχία και υλοποιούν την επιθυμητή ανάπτυξη. Αξίζει να αναφερθεί πως η εταιρία αύξησε κατακόρυφα την παραγωγή της, παίρνοντας ένα τεράστιο μερίδιο στην αγορά του κλάδου αυτού.
Μέλλον μόνο
με ανάπτυξη
Ο κ. Αμβροσιάδης πιστεύει αυτό που λέει η λογική και δεν είναι άλλο από την υλοποίηση του δόγματος “χωρίς ανάπτυξη δεν υπάρχει μέλλον!”
Σημειώνεται πως πρόσφατα η εταιρία πραγματοποίησε την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της. Την πίτα έκοψε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κ. Μάκης Αμβροσιάδης, ευχόμενος μια παραγωγική και πετυχημένη χρονιά σε όλους τους παρευρισκόμενους.

ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ PIERIA -GR

ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ PIERIA -GR

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ PIERIA -GR.

Στιγμές που θα ήθελαν να ξεχάσουν







Προκαλεί παραισθήσεις...Μην πίνετε πολύ μπύρα









Εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη 16/2 στο Λιτόχωρο

ΑΠΟ ΤΙΣ 9.00 Π.Μ. ΕΩΣ ΤΗ 1.00 Μ.Μ. ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Η δημοτική χορωδία Λιτοχώρου Δ.Δίου-Ολύμπου «Ιωάννης Σακελλαρίδης», σε συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας του γενικού νοσοκομείου Κατερίνης, απευθύνει σε όλους ανοιχτή πρόσκληση για εθελοντική αιμοδοσία η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012 από τις 9.00 το πρωί μέχρι τη 1.00 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Αγ. Νικολάου Λιτοχώρου (δίπλα στην εκκλησία).

Μέχρι σήμερα η τράπεζα αίματος της δημοτικής χορωδίας έχει προσφέρει αίμα σε πάρα πολλούς πολίτες και έχει συμβάλει στο να σωθούν ανθρώπινες ζωές, γεγονός που αναγνωρίζεται από την τοπική κοινωνία του Λιτοχώρου αλλά και ευρύτερα.

Γι αυτό, άλλωστε, σημαντικός αριθμός προθυμοποιείται κάθε φορά να προσφέρει λίγο από το αίμα του, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του διοικητικού συμβουλίου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη φορά που πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία (27/10/2011), συγκεντρώθηκαν 66 φιάλες αίματος.

Αυτή η παράσταση έχει πολλά επεισόδια . Σας υποσχόμαστε δεν θα πλήξετε καθόλου.....


Αρχισε ο εμφύλιος στο ΠαΣοΚ με τις πρώτες προειδοποιητικές βολές
Τον χορό ξεκίνησε ο Πάγκαλος «Είναι αισχρή και ηθικά καταδικαστέα τη στάση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που επέλεξαν την αποχή από την ψηφοφορία της Βουλής.»

Απάντησε ο Καστανίδης «Ο Θεόδωρος Πάγκαλος μοιάζει με ασάλευτο γίγα με σαλεμένη λογική».

εικόνες από τα σκουπίδια του μετρό της Ακρόπολης

Μπροστά σ’ όλες αυτές τις ραγδαίες πολιτικοοικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις που συντελούνται στη χώρα, θα μπορούσε κανείς να πει πως τα σκουπίδια του μετρό της Ακρόπολης, είναι κάτι ευτελές και ασήμαντο.

Όμως, δεν παύει να είναι μια εικόνα αποκρουστική. Μια εικόνα που δείχνει την αποσύνθεση σε όλο της το μεγαλείο… Μια εικόνα που μεταφέρεται στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, μιας και τα τελευταία 24ωρα έχουμε γίνει πρώτη είδηση σε όλα τα ΜΜΕ. Σκουπίδια παντού...Και ο νοών...νοείτω!

altalt

To κινημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

To κινημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ συμμετεχει στην πορεια που καλουν οι λαϊκες συνελευσεις των γυρω περιοχων και αλλες συλλογικοτητες. Η πορεια θα ξεκινησει απο τον σταθμο του ΗΣΑΠ στον Περισσο, Τεταρτη 15/2, 6 μμ.
Προσυγκεντρωση του Κινηματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ στα γραφεια του στα Πατησια, Καυτατζογλου 35, ΗΣΑΠ Αγ. Ελευθεριου στις 5 μμ.
Διαδωστε το και καλεστε οσο περισσοτερους μπορειτε.

Να τι έγινε (και θα γίνει) τώρα που δεν χρεοκοπήσαμε*:


Μέχρι και 1 δευτερόλεπτο πριν:

Ατελείωτα ψέματα

4 δευτερόλεπτα μετά: Ευτελισμός του Συντάγματος προς όφελος του Μνημονίου

2 λεπτά: Πλήρης Κατάλυση της Δημοκρατίας προς όφελος των Τραπεζών

72 ώρες μετά: Στο Eurogroup μοιράζεται εθνική αξιοπρέπεια με το δελτίο….
2 εβδομάδες: Επανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών και των ασφαλιστικών Ταμείων
Οι ουρές στα συσσίτια μεγαλώνουν…

1 μήνας: Δεν επαρκεί η παραγωγή Λουκέτων για τις επιχειρήσεις που κλείνουν
Η ανεργία ξεπερνά το 26%

2 μήνες: Η εγκληματικότητα χτυπάει κόκκινο…
Συνεχή μπλάκ άουτ του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα

3 μήνες: Ξεκινάει η ενημέρωση του Λαού για τις Συνθήκες που θα αντιμετωπίσει αν δεν ψηφιστούν τα νέα μέτρα και χρεοκοπήσουμε…

*Όλα αυτά φυσικά αν πάρουμε τα λεφτά και δεν κηρύξουμε στάση πληρωμών νωρίτερα- γιατί δεν μας εγγυάται κανένας ότι θα μας δοθούν- παρά τις εγγυήσεις και τις υπογραφές που παραχωρούν τα πάντα οι “ευφυείς” πολιτικοί μας….

ΝΑ 2 ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ...

Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΘΑΥΜΑ....

Όποιος δεν συμμορφώνεται, απολύεται.

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Ματθαίου ενημερώθηκε χθες για το τέλος της συνεργασίας του με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και μάλιστα με την αρμόδια διαβεβαίωση ότι η απόλυση του καμία σχέση δεν έχει με το γεγονός ότι ... αρνήθηκε να υπογράψει τη μείωση αποδοχών του, πριν από λίγο καιρό.

Την ίδια στιγμή, τα δημοσιογραφικά σωματεία αποφάσισαν την κήρυξη νέας 24ωρης απεργίας για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους, τους τεχνικούς τύπου, τους λιθογράφους, τους συντάκτες περιοδικού τύπου, τους φωτορεπόρτερ και τους εργαζόμενους στο πρακτορείο «ΑΡΓΟΣ» (μόνο για τη διανομή της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ»), που εργάζονται για την έκδοση και τη διανομή της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» καθώς και στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας « enet. gr » από τις 12.00 το μεσημέρι της Τετάρτης, 15 Φεβρουαρίου 2012 έως τις 12.00 το μεσημέρι της Πέμπτης, 16 Φεβρουαρίου 2012.

Οι Ενώσεις ζητούν επίσης, «την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων οφειλών των μηνών Αυγούστου, Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου στους δημοσιογράφους, διοικητικούς υπαλλήλους, τεχνικούς τύπου, λιθογράφους, συντάκτες περιοδικού τύπου και φωτορεπόρτερ, που εργάζονται για την έκδοση της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» καθώς και στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας enet.gr».
mediablog.gr

ΥΠΑΡΧΕΙ...ΛΥΣΗ...

ΕΙΜΑΙ ΜΑΤΑΤΖΗΣ...

ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ ΜΑΣ Ο ΝΕΟΣ ΗΓΕΤΗΣ...

Μπάτσοι-Γουρούνια-Δολοφόνοι

Ποιο είναι αυτό το γελοίο ανθρωπάκι.​.. που πιάνει την ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΙΜΟ;


ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΞΕΡΕΙ ΑΣ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΟ ΜΗΝΥΜΑ... ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΚΥΡΗΞΕΙ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ INTERNET!!!

1941....

Σ’ αυτό το μαύρο μέτωπο δεν υπάρχει κανείς που μπορεί να σκεφθεί την... ιστορία των λαϊκών αγώνων και κατακτήσεων;



ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΘΥΜΗΣΕΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ?

ΤΡΟΙΚΑ...

ΓΡΑΠΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ

Ανησυχητικά τα νέα για τη ΝΔ.


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτες τηλεφωνικές -και δειγματοληπτικές- μετρήσεις που έγιναν μετά τη διαγραφή των 21 βουλευτών (22 μαζί με τον Καμμένο) έχουν τρομάξει τη λεωφόρο Συγγρού.
Δείχνουν τα ποσοστά της ΝΔ να... κατρακυλούν στο 18%. Είναι ακόμη ασαφές αν η κατάσταση θα μπορέσει να σταθεροποιηθεί το επόμενο διάστημα ή ή πτώση θα έχει και συνέχεια

Αυτο το ανιστόρητο ανθρωπακι με την Ελληνική σημαία στο κράνος πάει να πνιξει την Ιστορια της Ελλάδας.


Τον ανθρωπο συμβολο. Τον ανθρωπο που κατεβασε από τον Ιερο βράχο της Ακροπολης τη Γερμανική σημαία. To Μανώλη Γλέζο.
Τι φοβήθηκες ρε ΜΠΑΤΣΕ; Μη σε χτυπήσει; Μην μπει στη Βουλη; ΤΙ ΡΕ ΜΠΑΣΤΑΡΔΕ; 90 ετών ειναι! 90
Δε μπορει...καποιος θα ξερει το ονομά του!
ΔΩΣΤΕ ΤΟ ΣΤΑ blogs

ρατσισμός

την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ....

ΑΓΙΟΣ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ....

ΤΑ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΑ....

134η επέτειος της επανάστασης του Ολύμπου


ΜΕ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ
* ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 18 ΚΑΙ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012
* ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Θ. ΠΟΥΡΛΙΩΤΗΣ

Εορταστικές εκδηλώσεις για την 134η επέτειο της επανάστασης του Ολύμπου το 1878, θα πραγματοποιηθούν στην έδρα του δήμου Δίου-Ολύμπου, στο Λιτόχωρο, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 18 και 19 Φεβρουαρίου 2012.

Η εκδήλωση του Σαββάτου 18 Φεβρουαρίου θα γίνει στην αίθουσα του 2ου δημοτικού σχολείου Λιτοχώρου, στις 7.00 το απόγευμα.
Χαιρετισμό θα πραγματοποιήσει ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου ενώ στη συνέχεια θα μιλήσει ο φιλόλογος – φροντιστής καθηγητής, Γιώργος Θ. Πουρλιώτης, με θέμα: «Η ευρωπαϊκή διπλωματία κατά τον 19ο αιώνα και η επανάσταση στον Όλυμπο το 1878». Η εκδήλωση της πρώτης μέρας θα κλείσει με τη δημοτική μπάντα.
Την επόμενη μέρα, Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, στο Λιτόχωρο, στις 8.00 το πρωί θα γίνει έπαρση της σημαίας. Τέλος, στις 11.00 π.μ. θα τελεστεί Δοξολογία στον Ιερό Ναό τού Αγίου Δημητρίου Λιτοχώρου.
Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ
Στα 1875 πολλές βαλκανικές περιοχές άρχισαν να αναπτύσσουν συντονισμένη δράση εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Έτσι, το Ανατολικό Ζήτημα οδηγήθηκε σε κρίσιμη φάση. Το 1878 υπογράφεται η «Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου», με την οποία δημιουργείται η Μεγάλη Βουλγαρία, θέτοντας σε κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας.
Στις 19 Φεβρουαρίου 1878 εκδηλώθηκε εξέγερση στο Λιτόχωρο. Ο συγκεκριμένος τόπος επιλέχθηκε λόγω της σημαντικής γεωγραφικής θέσης (σύνορα με θάλασσα) που διευκόλυνε τον ανεφοδιασμό και την επικοινωνία με την ημιανεξάρτητη Θεσσαλία.
Το σχέδιο για την Επανάσταση φέρεται να εγκρίθηκε από την Κεντρική Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα, της οποίας Πρόεδρος ήταν ο νομομαθής Παύλος Καλλιγάς, υπό τη μυστική συμπαράσταση του τότε Προξένου της Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Βατικιώτη και του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ιωακείμ, μετέπειτα πατριάρχη Κωνσταντινούπολης. Οι Τούρκοι όταν έμαθαν από τους Άγγλους για τα σχέδια των Μακεδόνων και ανακάλεσαν τους Θεσσαλονικείς άρχοντες στην Αθήνα.
ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
Ωστόσο, η εκστρατεία ξεκίνησε και επικεφαλής τέθηκε ο Λοχαγός Κοσμάς Δουμπιώτης. Μαζί του ήταν και οι απόγονοι της ηρωικής οικογένειας των Λαζαίων, Τόλιος και Γιαννάκης Λάζος, ο Γεώργιος Ζαχείλας, ο Τζίμας, ο Αποστολίδης και ο Βλαχάβας, συνολικά πάνω από 500 άνδρες, οι οποίοι αποβιβάστηκαν στο Λιτόχωρο στις 15 Φεβρουαρίου στην Πλάκα Λιτοχώρου, με δύο καράβια, το «Βυζάντιο» και την «Ύδρα».
Στο Μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου μεταφέρθηκαν πολεμοφόδια και 2.500 άνδρες από τις γύρω περιοχές κινήθηκαν στον αγώνα. Μάλιστα, τα όπλα δεν έφταναν για όλους και περίπου 2.000 πολεμιστές περίμεναν νέα όπλα και πολεμοφόδια.
Σημαντικό γεγονός για την πορεία της Επανάστασης ήταν ο σχηματισμός από αντιπροσώπους της Επαρχίας του Ολύμπου της προσωρινής Επαναστατικής Κυβέρνησης, στις 19 Φεβρουαρίου 1878, ημέρα Κυριακή και την ίδια ημέρα που υπογράφηκε η Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου.
ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΝ ΛΙΤΟΧΩΡΙΤΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΚΟΡΟΒΑΓΚΟ
Μέλη της κυβέρνησης εκείνης ήταν από το Λιτόχωρο οι Ευάγγελος Κοροβάγκος, ο οποίος έγινε και Πρόεδρος, ο Αθανάσιος Αστερίου, Ιατρός, ο Γιώργος Ζαχαριάδης, ο Γιάννης Νικολάου και ο Γιάννης Βεργίδης. Απο την Σκοτίνα συμμετείχαν οιΔημήτριος Σακελλαρίδης, Ιατρός και Νικόλαος Μήτσιος. Από την Ιερά Μονή Πέτρας μέλη υπήρξαν ο ιερομόναχος Νικηφόρος και ο ιερέας Αθανάσιος Γεωργίου.
Αργότερα, μέλος της Κυβέρνησης έγινε και ο Νικόλαος Λούσης, ο επίσκοπος Κίτρους. Η απόφαση συνυπογράφηκε και από 40 αντιπροσώπους από χωριά της Πιερίας, του Καταφυγίου Ολύμπου, του Βελβενδού Κοζάνης και από το Λιβάδι Ολύμπου.
Την επομένη ημέρα (20 Φεβρουαρίου) κηρύχθηκε η Επανάσταση στον Κολινδρό, από τον επίσκοπο Νικόλαο Λούση. Με αρχηγό τον οπλαρχηγό Βαγγέλη Χοστέβα και 300 άνδρες, έγινε με επιτυχία η επίθεση κατά της τουρκικής φρουράς.
Η επαναστατική κυβέρνηση του Λιτοχώρου προέβη στην έκδοση προκήρυξης, η οποία απευθυνόταν στις Μεγάλες Δυνάμεις και ειδικότερα στους προξένους της Ρωσίας, Γαλλίας, Αγγλίας, Γερμανίας, Ιταλίας και Αμερικής, οι οποίοι είχαν την έδρα τους στη Θεσσαλονίκη.
Σε πρώτη φάση φάνηκε να πετυχαίνει η Επανάσταση, καθώς ο Τούρκος διοικητής της Κατερίνης Ντερβίς Μπαμπά δήλωσε υποταγή, θέτοντας τον όρο να διασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα των Τούρκων της Κατερίνης.
Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΗΠΕΙΡΩΤΗ ΤΣΙΦΛΙΚΑ
Το σχέδιο όμως απέτυχε με προδοσία από τον Ηπειρώτη τσιφλικά Γιάννη Μπίτσιο, ο οποίος ήταν και διερμηνέας στο βρετανικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη και τον ενδιέφερε να μην πάθουν τίποτα τα τσιφλίκια του. Έτσι, ο Μπίτσιος συνεννοήθηκε με τους Τούρκους και σύντομα ανακαταλήφθηκε η Κατερίνη από τον Ασάφ Πασά.
Στη συνέχεια οι Τούρκοι προχώρησαν προς το Κίτρος και την Κατερινόσκαλα. Στις 25 Φεβρουαρίου οι τουρκικές δυνάμεις βάδισαν προς τον Κολινδρό και ο Μητροπολίτης Κίτρους Νικόλαος πυρπόλησε ο ίδιος τη Μητρόπολη για να μην πέσουν στα χέρια των Τούρκων τα ιερά κειμήλια.
Γυναίκες και παιδιά (περίπου 3.000 άτομα) έφυγαν από τον Κολινδρό και κατέφυγαν στη Μονή Αγίων Πάντων, όπου κινδύνεψε η ζωή τους από έλλειψη τροφής και από τις κακουχίες, θυμίζοντας το δράμα των πολιορκημένων στο Μεσολόγγι. Για να μην πέσουν στους εχθρούς τους, ακολούθησαν το παράδειγμα των γυναικών στο Ζάλογγο και στην Αραπίτσα, θυσιάζοντας τις ζωές τους.
Ο Δουμπιώτης δεν πρόλαβε να βοηθήσει στην άμυνα του Λιτοχώρου, το οποίο ανακαταλήφθηκε από τους Τούρκους, στις 4 Μαρτίου. Οι Τούρκοι πυρπόλησαν 9 εκκλησίες και 320 σπίτια και σκότωσαν το λαό του χωριού.
Η βοήθεια που περίμεναν οι επαναστάτες από το Νότο δεν ήρθε ποτέ και 2.800 όπλα που είχαν σταλεί με το πλοίο «Βυζάντιο» στην Πλάκα Λιτοχώρου έπεσαν στα χέρια των Τούρκων.
Όσα από τα γυναικόπαιδα του Λιτοχώρου (είχαν καταφύγει στη Μονή Αγίου Διονυσίου) μεταφέρθηκαν στη Θεσσαλονίκη και τέθηκαν υπό την προστασία των εκεί προξένων.
ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΝΑΚΩΧΗΣ
Ο επίλογος της Επανάστασης γράφηκε στη Λαμία, με την υπογραφή της ανακωχής στο Σμόκοβο, στις 19 Απριλίου 1878. Εκεί οι επαναστάτες διαπραγματεύτηκαν τους όρους της ειρήνης με τους Άγγλους, οι οποίοι ενήργησαν υπέρ των συμφερόντων τους και στήριξαν τους Οθωμανούς λόγω της παραχώρησης της Κύπρου.
Επίσης, δόθηκε αμνηστία στους οπλαρχηγούς, οι οποίοι όμως επέστρεψαν στα ορεινά μέρη του Ολύμπου, για να προετοιμάσουν νέες εξεγέρσεις.
ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΛΛΑ ΜΕ …ΘΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!
Παρά την αποτυχία της, που συνοδεύτηκε από καταστροφές χωριών και βιαιοπραγίες, η Επανάσταση στο Λιτόχωρο κατάφερε ίσως να ενισχύσει τη διπλωματική θέση της Ελλάδας στο συνέδριο του Βερολίνου. Έτσι, αναθεωρήθηκαν οι όροι της «Συνθήκης του Αγίου Στεφάνου» και η Βουλγαρία περιορίστηκε στα παλαιά της σύνορα.
Ο εθνικός πόθος της Επανάστασης του Ολύμπου πραγματοποιήθηκε με την απελευθέρωση της Μακεδονίας το 1912, τα 100 χρόνια της οποίας οι Πιεριείς γιορτάζουν φέτος.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ...

Γνωρίζει κανείς αν τα καμάρια μας είναι ήδη στην Κατερίνη ή αν δεν είναι, πότε θα έρθουν για να βγούμε στους δρόμους να τους υποδεχτούμε;


Αν είχαμε τείχη θα τα γκρεμίζαμε, αλλά αφού δεν έχουμε το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να σημαιοστολίσουμε τα μπαλκόνια μας, να χτυπάμε τις καμπάνες κατά την είσοδο τους στην πόλη, να τους ράνουμε με ροδοπέταλα καθώς θα εισέρχονται στον πεζόδρομο, να φέρουμε τιμητικό άγημα από το Λιτόχωρο το οποίο να αποδίδει τιμές άμα την έλευση τους και στο τέλος να θυσιάσουμε από έναν μόσχο σιτευτό για τον καθένα συνοδεία 5 παρθένων (έκαστος, ε;).
Όποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω για την τύχη των καμαριών μας Παπαγεωργίου, Κουκοδήμο και Μίχου να μας ενημερώσει γιατί από εχθές το βράδυ είμαι σε αγωνία. Αμοιρίδη όσον αφορά εσένα, είχες κι εσύ την ευκαιρία σου να απολαύσεις τα παραπάνω, αλλά την πέταξες...
Π.Θ.

ΜΑΖΙ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ...

ΠΑΡΤΥ ΜΑΣΚΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ Ν. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ...

ΜΑΓΕΥΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΚΟ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΑΣΑΠΕΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΟ ΚΟΛΙΝΔΡΟ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡ ΠΙΕΡΙΑΣ


Η Κυβέρνηση αποδεικνύεται καθημερινά κατώτερη των περιστάσεων αντιμετώπισης της μεγαλύτερης κρίσης της χώρας τα τελευταία 50 χρόνια. Μας έχει οδηγήσει σε ένα φαύλο κύκλο διαρκούς υποτίμησης και κινδύνου χρεωκοπίας.
Πιστεύουμε ότι το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο δεν μπορούν να υλοποιηθούν γιατί οι παραδοχές της χώρας και οι κεντρικές τους επιλογές στηρίζονται σε μία διαφορετική πραγματικότητα από αυτήν της Ελλάδας του 2012. Οτι οι θυσίες των πολιτών πάνε χαμένες και η κατάσταση διαρκώς χειροτερεύει χωρίς να φαίνεται φως στο τούνελ. Γι αυτό καταψηφίσαμε το Μνημόνιο Ι και ΙΙ και την νέα δανειακή σύμβαση .
Η πολιτική ηγεσία του ΠΑΣΟΚ μετέτρεψε το κόμμα αυτό σε αντιλαικό και νεοφιλελεύθερο. Απώλεσε τα λαικά του ερείσματα, προάσπισε τα μεγάλα συμφέροντα, συνέχισε το κληροδοτημένο από την Δεξιά πελατειακό κράτος, τον κομματικό καιροσκοπισμό και οδήγησε την χώρα στο ΔΝΤ.
Μήπως λοιπόν η πρόταση της ΝΔ απαντά στην σημερινή κρίση: Απαντήσαμε από χρόνια όχι διότι προτάσει το ιδιωτικό συμφέρον επί του δημοσίου, ενώ η ΔΗΜΑΡ υποστηρίζει ότι το δημόσιο συμφέρον υπερέχει για το καλό όλων.
Η ΝΔ προβάλλει τον κόσμο της υπερκατανάλωσης, της απόλαυσης, της μιντιοκρατίας, ενώ η ΔΗΜΑΡ εκφράζει το δέον, το καθήκον, την ιστορική επιταγή.
Εξάλλου την ΝΔ την ζήσαμε και στο παρελθόν και πρόσφατα. Οδήγησε την χώρα στο χείλος της χρεωκοπίας, άφησε ελλείμματα στον προυπολογισμό και το εμπορικό ισοζύγιο, σκάνδαλα οικονομικής διαχείρισης των χρημάτων του ελληνικού λαού, κράτος συμβασιούχων και ημετέρων. Τίποτε ζωογόνο πίσω της μετά την πενταετή της διακυβέρνηση.
Η μετακίνηση του ΠAΣΟΚ σε συντηρητικές –νεοφιλελεύθερες θέσεις για την πολιτική και την οικονομία, η μετακίνηση των άλλων δυνάμεων της Αριστεράς, είτε σε παλαιοκομμουνιστικές και αντιευρωπαικές θέσεις, είτε σε θέσεις αριστερίστικου ριζοσπαστισμού, παίρνοντας διαζύγιο από την ουσιαστική, προοδευτική διαχείριση των σύγχρονων προβλημάτων, δημιουργεί ένα μεγάλο πολιτικό κενό. Αυτό επιθυμεί να καλύψει η Δημοκρατική Αριστερά.
Θέλουμε να συγκροτήσουμε μια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση. Πιστεύουμε ότι οι πολιτικές πλατφόρμες δεν πέφτουν από τον ουρανό. Διαμορφώνονται και με το παράδειγμα ζωής και με την ανάληψη ρίσκου και πολιτικού κόστους.
Απευθυνόμαστε σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες του δημοκρατικού σοσιαλισμού και της πολιτικής οικολογίας, σε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις, ενταγμένες και ανένταχτες, που αρνούνται το στείρο καταγγελτισμό, τις πρακτικές της βίας και του περιθωρίου και πιστεύουν σε μια σύγχρονη δημοκρατική, ευρωπαϊκή και μεταρρυθμιστική αριστερά. Την κυβερνώσα Αριστερά.
Σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες μέσα και έξω από τα κόμματα που έχουμε κοινό στόχο την πραγματικά μεγάλη μεταρρύθμιση που χρειάζεται η χώρα : την ανατροπή του σημερινού πολιτικού σκηνικού και την δημιουργία μιας Ελλάδας πραγματικά ευρωπαικής με εργασία, αξιοκρατία, ευνομία, κοινωνική δικαιοσύνη, την αφύπνιση και δραστηριοποίηση των πολιτών, ώστε (διεφθαρμένα) πρόσωπα και φθαρμένες πολιτικές να τεθούν στο περιθώριο και να προωθήσουμε στο πολιτικό στερέωμα ένα νέο πολιτικό προσωπικό αποτελούμενο από πρόσωπα ικανά, άφθαρτα, εγνωσμένης αξίας και κοινωνικής προσφοράς που δεν διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα και εξουσία σε κεντρικό και αυτοδιοικητικό επίπεδο καταδικασμένη στην κοινωνική συνείδηση, ώστε καλυμβήθρα του Σιλωάμ για κανέναν να μη γίνουμε, που θα υποτάσσουν το εγώ στο εμείς, το ατομικό συμφέρον στο κοινωνικό συμφέρον.