PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Οι φωτογραφίες είναι από την τελευταία συνάντηση της Τρόικας με τον Καρατζαφέρη.

Προδότες!

Ο Αντωνάκης έκλεψε… τον τίτλο του Βασιλάκη Καΐλα από τον ΛοβΑιρδο

πασοκ-λάος-νδ...

Oι γελοίοι πολιτικοί ηγέτες μας έδωσαν 300 δις στους τραπεζίτες -που οι Αμερικάνοι έκλειναν στη φυλακή- και κάνουν σώου για 300 εκατ. ευρώ!

Στα όρια της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού ζει το 27,7% των Ελλήνων πολιτών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας.

ΔΕΙΤΕ ΜΠΕΝΥΤΟ.....

ΤΑ ΟΜΟΡΦΟΠΑΙΔΑ ΠΑΝΕ ΒΟΛΤΙΤΣΑ....

ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΕΙ....

κατέλαβαν τον κινηματογράφο Ολύμπιον στην Θεσσαλονίκη...



Τον κινηματογράφο Ολύμπιον στην πλατεία Αριστοτέλους κατέλαβαν συμβολικά διαδηλωτές στη Θεσσαλονίκη, ώστε να πραγματοποιήσουν συνέλευση και να συζητήσουν την πορεία των κινητοποιήσεών τους που θα κορυφωθούν αύριο, ημέρα ψήφισης των νέων μέτρων στη Βουλή.


Τα 150 περίπου άτομα που πραγματοποιούν την... κατάληψη είναι μέλη της πρωτοβουλίας των πρωτοβάθμιων σωματείων, που νωρίτερα πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης μαζί με το μπλοκ του ΕΚΘ.

Ξεχωριστή πορεία πραγματοποίησαν χιλιάδες μέλη του ΠΑΜΕ, που συγκεντρώθηκαν από νωρίς στο άγαλμα Βενιζέλου στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς. Αφού διέσχισαν τις οδούς Εγνατία, Ιασωνίδου, Τσιμισκή και Βενιζέλου φωνάζοντας συνθήματα κατά της τρόικας και του μνημονίου, επέστρεψαν στην αφετηρία τους και αποχώρησαν ανανεώνοντας το ραντεβού τους για αύριο.

Δυναμικές αναμένεται να είναι οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων και αύριο την ώρα που τα νέα μέτρα θα ψηφίζονται στη Βουλή. Στις 15.00 το απόγευμα έχουν δώσει ραντεβού στην πλατεία Αριστοτέλους οι Αγανακτισμένοι, ενώ στις 17.00 θα συγκεντρωθούν στην πλατεία μέλη του ΠΑΜΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και πλήθος εργατικών ενώσεων και συνδικάτων.

ΤΟ ΚΑΛΥΥΕΡΟ ΣΧΟΛΙΚΟ....

ΟΠΟΥ ''ΤΣΙΛΕΡ'',ΒΑΛΤΕ ''ΜΕΡΚΕΛ''ΚΑΙ ΟΠΟΥ ''ΤΗΝ'' ΒΑΛΤΕ ''ΤΑ''

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ...

και μάλιστα μετά και ένα καλό φορμάτ !!!

ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΕ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΗΜΕΡΑ..

Σήμερα στην Κατερίνη, η πορεία ενάντια στα χαράτσια και τη μνημονιακή πολιτική είχε πρωτοφανή συμμετοχή.

Περίπου 1000 πολίτες διαδήλωσαν δυναμικά και μαχητικά στον πεζόδρομο και στα γραφεί των βουλευτών, παρά την συνεχή χιονόπτωση και τις πολικές θερμοκρασίες. Οι νέοι και οι νέες της πόλης έδωσαν βροντερό παρόν στην πορεία, βροντοφωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην πολιτική των μνημονίων ,του άκρατου νεοφιλελευθερισμού και της κλοπής των ζωών και του μέλλοντός μας. Ο λαός της πόλης έδωσε το μήνυμα στην κυβέρνηση :Τα στελέχη των τραπεζιτών δεν έχουν το δικαίωμα να διαπραγματεύονται τις ζωές μας και την χώρα μας.ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ.

Ο αγώνας όμως δεν τελειώνει εδώ.Συνεχίζουμε και αύριο,με μεγαλύτερη ακόμα μαζικότητα και μαχητικότητα στα συλλαλητήρια του Εργατικού Κέντρου και τις πρωτοβουλίες των πολιτών «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ».
Η νεολαία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Κατερίνης καλεί τον λαό της Κατερίνης,τους νέους και τις νέες, τους ανέργους, τους μαθητές,τους φοιτητές και τους εργαζόμενους στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης στις 10,00 π.μ. Αμέσως μετά συγκεντρωνόμαστε στην Πλατεία Ελευθερίας, μαζί με τους Πολίτες «Κόντρα στο Ρεύμα».Να είμαστε όλοι και όλες εκεί.
ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ
ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

"ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ" ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΕ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΗΜΕΡΑ..

« ΠΡΟΣ: ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ

Την 11/10/2011 σας εστάλη από την Ελλάδα, από δύο Ελληνίδες συμΠολίτισσές μου, μέσω EMS expressmail (αριθ. Αποστολής ΕΕ201101791GR), μία Προσφυγή με διάφορες αποδείξεις σχετικά με τα εγκλήματα της Γενοκτονίας και Εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας που διαπράττονται εις βάρος του Ελληνικού Λαού σε σημείο που αντιμετωπίζουμε το φάσμα της πείνας, θάνατο από κακουχία, θάνατο από ελλειπή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, παντελή διάλυση του Κράτους όσον αφορά την πρόνοια, το κοινωνικό κράτος, την δικαστική προστασία και γενικά το κράτος δικαίου και της ασφάλειας, το κείμενο της οποίας γνωρίζω και με το οποίο συμφωνώ απολύτως.

Όταν έγινε η Προσφυγή, τα πράγματα δεν ήταν τόσο απελπιστικά όσο είναι τώρα: παιδιά λιποθυμούν από την πείνα στα σχολεία, άνθρωποι δεν πληρώνονται τα δεδουλευμένα τους και όταν πληρώνονται δεν μπορούν να συντηρήσουν τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους με το μισθό, οι ηλικιωμένοι πεθαίνουν από ευκόλως αντιμετωπίσιμες ασθένειες και ο δείκτης αυτοκτονιών είναι στα ύψη.

Από τότε που σας εστάλη η Προσφυγή για να βάλετε ένα εμπόδιο σε αυτούς που κατασπαράζουν την Ελλάδα, κόσμος που δεν χρειαζόταν να πεθάνει πέθανε ως άμεση συνέπεια αυτών των καταστροφικών πολιτικών που σας περιγραφόταν εντός αυτής. Αν περιμένετε άλλο, το αριθμός των θυμάτων θα αυτξάνει γεωμετρικά καθημερινά και είναι πολύ πιθανό ότι ούτε εμείς θα μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας ή να επιβιώσουμε.

Επειγόντως, λόγω έκτακτων συνθηκών που γίνονται όλο και πιο απειλητικές για την ζωή μας κάθε μέρα, απαιτούμε να ανταποκριθείτε με την ύψιστη προτεραιότητα ώστε:

1. τα Εγκλήματα που σας περιγράφει η αναφερόμενη Προσφυγή να σταματήσουν, αφού ακόμα διαπράττονται με σοκαριστική απανθρωπιά και σκληρότητα που θυμίζει τακτικές του Άξονα του Β’ ΠΠ
2. οι δράστες των Εγκλημάτων αυτών και το σύνολο των συνεργατών τους να συλληφθούν και να έρθουν ενώπιων της Δικαιοσύνης, αφού εντός των συνόρων μας αυτό είναι πρακτικά αδύνατο λόγω έλλειψης Κράτους Δικαίου
3. να μην μας εξαναγκάσετε να υπερασπιστούμε τις ζωές μας όπως κρίνουμε ότι αρμόζει, όπως το Σύνταγμά μας, που διαρκώς και βιαίως καταπατείται, απαιτεί

Είμαστε φιλειρηνικοί και νομοταγείς, αλλά εαν δείξετε την ίδια αδιαφορία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και Κυριαρχικά Δικαιώματα του συνόλου του Ελληνικού Λαού, θα υποθέσουμε ότι εμμέσως επιδοκιμάζετε τις ωμότητες που διαπράττονται σε βάρος μας και ότι είστε αδύναμοι/ μη θέλοντες να υπηρετήσετε τον σκοπό για τον οποίο δημιουργηθήκατε και μέχρι σήμερα πληρώνεστε από τους φορολογούμενους της υφηλίου.

Αναμένοντας την άμεση ανταπόκρισή σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ...


Denmark is a big shame.

The s...ea is stained in red and it is not because of the climate effects of nature. It's because of the cruelty of the human beings (civilized human) who kill hundreds of the famous and intelligent Calderon dolphins.

This happens every year in Feroe Island in Denmark . In this slaughter the main participants are young teens.

WHY?
A celebration, to show that they are adults and mature!

In this big celebration, nothing is missing for the fun. Everyone is participating in one way or the other, killing or looking at the cruelty supporting like a spectator

Is it necessary to mention that the dolphin Calderon, like all the other species of dolphins, it's near extinction and they get near men to play and interact.
In a way of PURE friendship.

They don't die instantly; they are cut 1, 2 or 3 times with thick hooks. And at that time the dolphins produce a grim cry like that of a new born child.

But he suffers and there's no compassion while this magnificent creature slowly dies in its own blood

Its enough!

We will publish until this post goes around the world that many more people will know about this shameful Dannish acts.

Take care of the world, it is your home!

SHARE this messages as a sign Against this cruelty
Δείτε περισσότερα

Από: Bev

Παναγιώτης

Αθάνατη Ελληνίδα Μάνα... "ΒΑΛΕ ΚΑΤΙ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΥΩΣΕΙΣ"

ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΣΕ ΣΩΜΑ ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Α.Π.Σ. ΔΡΟΜΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ "ΖΕΥΣ"

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο του Αθλητικού, Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Πιερίας "ΖΕΥΣ", κατόπιν των εκλογικών αρχαιρεσιών, που διεξήχθησαν στις 22 Ιανουαρίου 2012. Η σύνθεση του νέου Δ.Σ. διαμορφώθηκε ως εξής:

Πρόεδρος Μυστρίδης Χρήστος
Αντιπρόεδρος Γερομιχαλός Ευάγγελος
Γενικός Γραμματέας Γρηγοριάδης Δημήτρης
Ταμίας Μπουντώλα Μερόπη
Έφορος Ιωαννίδης Χαράλαμπος
Υπεύθυνος Αγώνων και Εκδηλώσεων Καραλιάς Θωμάς
Υπεύθυνος Κοινωνικού Προγράμματος Γκίνος Γεώργιος

Αναπληρωματικά Μέλη
Καλαιτζίδου Νέλλυ
Σουλιώτου Αλεξάνδρα

Υπεύθυνη Προβολής και Δημοσίων Σχέσεων: Κουκούλα Μαργαρίτα

Τη ελεγκτική επιτροπή αποτελούν:
Γκολέμας Κώστας
Δαδάμης Στέργιος
Πούλιος Αλέκος

Η θητεία του είναι διετής.

ΠΟΥ ΠΑΤΕ ΟΡΕ.....

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ – ΜΕΛΩΝ
ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΔΕΞΙΩΣΗ
Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Πιερίας
ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ
τους επιχειρηματίες – μέλη του Επιμελητηρίουνα παραβρεθούν στην ετήσια δεξίωση του Επιμελητηρίου Πιερίας, επ’ ευκαιρία του νέου έτους, η οποία θα πραγματοποιηθεί την
Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012, ώρα 19:00,
στην αίθουσα δεξιώσεων του «Mediterranean Village Hotel» (Παραλία Κατερίνης).
Με τιμή,
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΗΛΙΑΣ ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΠΑΤΕΝΤΑ,,,,,

ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ....

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ...

Oλος ο Ελληνικός λαός είναι πανέτοιμος, Η φωτιά μέσα στηνοργισμένη ψυχή μας έχει ανάψει .


Ζητάμε πλέον ένα λεβέντη μπροστάρη με καθαρή ψυχή και αγάπη για Χριστό και για Ελλάδανα βάλει με την δική μας φωτιά μπουρλότο στο σατανικό και απάνθρωπο κατεστημένο που.............
μας κυβερνά.

Ας βρεθεί και μεις αμέσως ακολουθούμε!!

«Π?σαφυτεία ?ν ο?κ ?φύτευσεν? πατήρ μου ? ο?ράνιος?κριζωθήσεται. ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ15,13

Μοναδικοί διάλογοι στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών


Σύμφωναμε όσα ειπώθηκαν το ύψος της μείωσης των επικουρικών συντάξεων ήταν εκείνο που δημιούργησε την εμπλοκή στις...........
συζητήσεις. Ο πρόεδρος της ΝΔ επέμεινε μέχρι την τελευταία στιγμή τα 600 εκατ. ευρώ που ζητά η τρόικα να μην δοθούν μόνο από τις επικουρικές συντάξεις.

“Βρείτε από αλλού τα 200 ή τα 300 εκατομμύρια ευρώ, εγώ δεν επιστρέφω στο κόμμα με τέτοια μέτρα”, φέρεται να είπε ο Αντώνης Σαμαράς στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Αντίθετα ο Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, Πάνο Μπεγλίτη, διαφώνησε με τον Αντώνη Σαμαρά, καθώς έκρινε ότι η εμμονή του προέδρου της ΝΔ να θέτει ένα ζήτημα το οποίο πολύ γρήγορα θα δημιουργήσει ανυπέρβλητο αδιέξοδο στο επικουρικό ασφαλιστικό σύστημα άνοιξε τον δρόμο στην συζήτηση για ενδεχόμενη μείωση και των κύριων συντάξεων.

Αλλά η φράση που έκανε τον πρώην πρωθυπουργό να εκραγεί ήταν όταν ο αρχηγός της Νέας Δημορκατίας ξεκαθάρισε “εγώ στο κόμμα μου δεν γυρνάω αμά δεν βρεθεί λύση”. Και σε απάντηση του Α.Σαμαρά είπε “Ξεκόλλα ρε Αντώνη … να προχωρήσουμε”…

Δυστυχώς δεν είαμστε σε θέση να γνωρίζουμε τη συνέχεια του διαλόγου, αλλά φανταζόμαστε τα κατεβασμένα μούτρα του αρχηγου΄της ΝΔ.

«Καλύτερα να ταΐζω λαθρομεταν​άστες, παρά τεμπέληδες Έλληνες»




Αξιότιμοι κύριοι:
Αν και χριστιανή, απευθύνομαι σ’ εσάς τους Αθέους να σάς ενημερώσω για το ...........
εξής: Πρίν από λίγο (μεσημέρι Τετάρτης 8-2-2012, ο Τουρκαλβανός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος έκλεισε με το «έτσι θέλω» το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας 89,5 Fm, γιατί του στοίχιζε πολλά. Μένουν άνεργοι 87 συνάδελφοι.

Και τί είπε ο άθλιος ο Ιερώνυμος στην σημερινή Σύνοδο; Ότι προτιμάει να ταΐζει τους λαθρομετανάστες, παρά να πληρώνει τους τεμπέληδες Έλληνες εργαζόμενους στον 89,5! Πιό πολύ πονάει ο Τουρκαλβανός Ιερώνυμος τους Λάθρο από εμάς τους Έλληνες!..

Δουλεύω τηλεφωνήτρια στον Ραδιοσταθμό της Εκκλησίας 8 χρόνια, είμαι χωρισμένη μητέρα 2 παιδιών και βρίσκομαι σε απόγνωση αυτή την στιγμή. Τρελαθήκανε οι Δεσποτάδες μας, αγαπητοί κύριοι; Αυτό δίδαξε ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός; Να φροντίζουμε τους Αλλόθρησκους και Αλλόφυλους, και να πετάμε στον δρόμο τα δικά μας παιδιά; Πάρτε θέση, σάς παρακαλώ, εσάς που σάς διαβάζουν πολλοί χριστιανοί, γιατί το πράγμα είναι πολύ σοβαρό.

Κάντε μιά σχετική ανάρτηση, γιατί σάς διαβάζει όλη η Θεολογική Σχολή και τους πονάει ό,τι γράφετε. Μπας και φιλοτιμηθούν και κάνουν πίσω.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Παναγιώτα Πεπόνη

ΛΕΤΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ Η ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ?

Εδώ που τα λέμε τι άλλο θα μπορούσε να κάνει, το φουντάρισμα έτσι και κατέβαινε σε εκλογές το είχε στάνταρ

Οι εκπρόσωποι της Τρόικας θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στο Ευρωκοινοβούλιο για τα νέα μέτρα!




Βόμβα μεγατόνων για τους εκπροσώπους της Τρόικας και το "Μνημόνιο 2", που με.............
το μαχαίρι στο λαιμό, εκβιάζουν να υπογράψει η Ελλάδα. Όπως αποκάλυψε η Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Συλβάνα Ράπτη στον Real FM, και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, αποκάλυψε ότι εντός της ημέρας οι εκπρόσωποι της Τρόικας, στην Ελλάδα, θα ειδοποιηθούν προκειμένου να παραστούν στο Ευρωκοινοβούλιο προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για τα νέα μέτρα και το πού πιστεύουν ότι θα οδηγήσουν την κατάσταση στην Ελλάδα. Θα πρέπει να εκθέσουν στο Ευρωκοινοβούλιο όλο το σκεπτικό τους για το τι θέλουν να πετύχουν με τα νέα μέτρα (αφού - όπως πολλές φορές έχουμε τονίσει και κατ' ομολογία της Τρόικας, τα προηγούμενα μέτρα απέτυχαν...
παταγωδώς. Για την ακρίβεια είχαν τα αντίθετα αποτελέσματα).

Σε εύστοχη επισήμανση του Νίκου Χατζηνικολάου ό,τι αυτό θα πρέπει να γίνει πριν την Κυριακή, οπότε και αναμένεται η ψήφιση του "Μνημονίου 2" στη Βουλή, η Συλβάνα Ράπτη τόνισε ότι καταβάλεται κάθε προσπάθεια προκειμένου οι εκπρόσωποι να παρευρεθούν στο Ευρωκοινοβούλιο πριν την Κυριακή για τις απαραίτητες εξηγήσεις.


Βόμβα μεγατόνων για τους εκπροσώπους της Τρόικας και το "Μνημόνιο 2", που με.............
το μαχαίρι στο λαιμό, εκβιάζουν να υπογράψει η Ελλάδα. Όπως αποκάλυψε η Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Συλβάνα Ράπτη στον Real FM, και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, αποκάλυψε ότι εντός της ημέρας οι εκπρόσωποι της Τρόικας, στην Ελλάδα, θα ειδοποιηθούν προκειμένου να παραστούν στο Ευρωκοινοβούλιο προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για τα νέα μέτρα και το πού πιστεύουν ότι θα οδηγήσουν την κατάσταση στην Ελλάδα. Θα πρέπει να εκθέσουν στο Ευρωκοινοβούλιο όλο το σκεπτικό τους για το τι θέλουν να πετύχουν με τα νέα μέτρα (αφού - όπως πολλές φορές έχουμε τονίσει και κατ' ομολογία της Τρόικας, τα προηγούμενα μέτρα απέτυχαν...
παταγωδώς. Για την ακρίβεια είχαν τα αντίθετα αποτελέσματα).

Σε εύστοχη επισήμανση του Νίκου Χατζηνικολάου ό,τι αυτό θα πρέπει να γίνει πριν την Κυριακή, οπότε και αναμένεται η ψήφιση του "Μνημονίου 2" στη Βουλή, η Συλβάνα Ράπτη τόνισε ότι καταβάλεται κάθε προσπάθεια προκειμένου οι εκπρόσωποι να παρευρεθούν στο Ευρωκοινοβούλιο πριν την Κυριακή για τις απαραίτητες εξηγήσεις.

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ -ΣΑΜΑΡΑΣ...ΦΡΑΣΤΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ...

ΦΡΑΣΤΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ - ΣΑΜΑΡΑ


.

Μετά το «χτύπημα» στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, οι .......... «Ανώνυμοι» εμφανίζονται σε ένα 10λεπτο «διάγγελμα» στον ελληνικό λαό.




Μετά το «χτύπημα» στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, οι ..........
«Ανώνυμοι» εμφανίζονται σε ένα 10λεπτο «διάγγελμα» στον ελληνικό λαό τον οποίο ενημερώνουν ότι «οι οικονομικοί δολοφόνοι του ΔΝΤ έχουν βγει από το καβούκι τους και είναι έτοιμοι να σκοτώσουν όποιον πρωθυπουργό σταθεί εμπόδιο αλλά και να ανταμείψουν πλουσιοπάροχα όποιον τους βοηθήσει όπως έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου.»

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΠΡΙΝ ΦΥΓΟΥΝ !!!


ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2010- 2012.
Πώληση Νησιών, ενοικίαση των δικών μας Ελληνικών Αρχαιολογικών χώρων.Παραχώρηση των συνόρων μας και σε περίπτωση ξένης εισβολής παίρνουμε έγκριση από την Γερμανία για να αντεπιτεθούμε, μείωση των Ειδικών Δυνάμεων.Εκχώρηση Εθνικής Κυριαρχίας πώληση του Ορυκτού πλούτου, Λεφτά Υπάρχουν!Κόψανε από την Παιδεία, την Υγεία, τις Συντάξεις, τους Μισθούς, μέσω των απολύσεων, των χαρατσιών, επιδομάτων Προνοίας.Η Ελλάδα ξεπουλήθηκε από............
ΠΡΟΔΟΤΕΣ.Εσύ Πατριώτη ως πότε θα τα ανέχεσαι όλα αυτά;;; Όλοι οι Έλληνες μια Γροθιά! Όλοι έξω στις πόλεις χωριά, ώρα να ζητήσουμε άρση της βουλευτικής ασυλίας, ώρα να αρνηθούμε την Κάρτα του Πολίτη, που είναι η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ μας, ώρα να πληρώσουν οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ μας. Έλληνες, μην ξεχνάτε εμείς είμαστε ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ της ΕΞΟΥΣΙΑΣ μας,
σύμφωνα με το Ελληνικό μας …Σύνταγμα! (Άρθρο 1, παρ. 2 &3.)Βγαίνουμε όλοι στους δρόμους μόνο με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ μας και για την Ελλάδα που μας άφησαν οι παππούδες και προγονοί μας! Ας χαλάσουμε τα σχέδια της Νέας Τάξης Πραγμάτων, γιατί στην πατρίδα μας ΔΕΝ χωράει η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ! ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ!
ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ!
ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΔΩΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟΜΑ ΜΕ ΣΤΟΜΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ , ΣΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΜΑΣ , ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ ΚΥΡΙΩΣ . ΕΣΕΙΣ ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΔΗΛΑΔΗ , ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΥΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΜΕΣΩ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ
ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΥΠΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΦΥΛΛΑΔΙΑ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΑΦΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ.
.

δεν μπορείς να το πιστέψεις!​!! Όσες φορές και αν το δεις.






Φίλες και φίλοι,

Όλοι μας έχουμε πια καταλάβει ότι τα χαράτσια που μας πονάνε και μας έφεραν σήμερα εδώ, δεν είναι παρά τα μικρά κύματα, που φουσκώνουν τη θάλασσα πριν την πραγματική καταιγίδα.
Ένα μεγάλο κύμα καταστροφής έρχεται να πνίξει την κοινωνία μας στη δυστυχία και στον εξευτελισμό της φτώχειας.

Για να σωθούμε, λοιπόν, πρέπει να καταλάβουμε την πραγματικότητα.
Και για να καταλάβουμε την ...........
πραγματικότητα, πρέπει να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Πρέπει να καταλάβουμε και να πούμε ότι οι ένοχοι του εγκλήματος που δημιούργησε τη φτώχεια μας (που από 'δώ και πέρα όλο και θα βαθαίνει) είναι η πολιτική και οικονομική Ολιγαρχία που μας κυβερνά, μέσα από την κομματοκρατία που, προτάσσοντας πάντοτε το κομματικό συμφέρον από το κοινωνικό όφελος, ξόδεψε το βιος το δικό μας, των παιδιών μας και του μέλλοντός τους.

Αυτή η Ολιγαρχία, για να μπορεί να μας καθυποτάξει πλήρως και να μας καταστήσει πραγματικά υποχείρια και δούλους τωνορέξεών της και των συμφερόντων της, όπως αυτά είναι πλεγμένα με τα συμφέροντα της “Διεθνούς του Χρήματος”, πρέπει να μας περάσει ένα ακόμα μεγάλο ψέμα, μετά τα άλλα περί σοσιαλισμού, από τη μία, πατριωτισμού, από την άλλη και πάει λέγοντας : Θέλει να μας περάσει το τελευταίο μεγάλο ψέμα, το ότι έχουμε Δημοκρατία και άρα πρέπει να τηρούμε τους νόμους που παράγει αυτή.

Νομίζει ότι δεν έχουμε καθόλου μυαλό για να δούμε ότι δεν μπορεί να έχουμε Δημοκρατία, δηλαδή το πολίτευμα στο οποίο αποφασίζουν οι πολλοί, όταν ρίχνοντας μια ματιά γύρω μας, βλέπουμε να υποφέρουν οι πολλοί για να ευημερούν οι λίγοι.

Μας έχουνε μετρήσει για τόσο χαζούς και αποβλακωμένους από την ανηλεή τηλεοπτική προπαγάνδα τους, που νομίζουν πως δεν μπορούμε να δούμε την πραγματικότητα που ζούμε και πιστεύουν πως δεχόμαστε ασυλλόγιστα αυτό το τελευταίο τους μεγάλο ψέμα.

Μας έχουν ανίκανους να κάνουμε την εξής απλή σκέψη: - Μπορεί οι πολλοί να αποφασίζουνε να υποφέρουν και να ξεφτιλίζονται βουτηγμένοι στη φτώχεια, για να περνά καλά η Ολιγαρχία της γνωστής σε όλους μας οικογενειοκρατίας και των “ημετέρων” της ;;;

Μας έχουν ανίκανους να βγάλουμε το απλό συμπέρασμα πως ΟΧΙ, δεν μπορεί να κυβερνάται Δημοκρατικά μία τέτοια κοινωνία.
Έχει την ταμπέλα της Δημοκρατίας, αλλά κυβερνά μία Ολιγαρχία που λεηλατεί, ασύστολα πλέον, το μέλλον της χώρας.

Αυτή η Ολιγαρχία που μας κυβερνά, έχει χάσει, πλέον, τη μάσκα της Δημοκρατίας. Της έπεσε, μέσα στη φορτούνα των παθών της.

Έχει βγει από το δρόμο της νομιμότητας και μας κυβερνά με νόμους εκτός κάθε συνταγματικής πρόνοιας, με μόνο σκοπό την ολοσχερή παράδοση κάθε αξίας και πηγής πλούτου, στους δανειστές της, από τους οποίους δανείστηκε, με τη δική μας εγγύηση, (που την έδωσε, χωρίς να μας ρωτήσει) τα ποτάμια του χρήματος που ξόδευε όλα αυτά τα χρόνια για να θρονιάζεται στην Εξουσία και να ζει στη χλιδή ως αδιαφιλονίκητο “Αφεντικό του λαού”.

Ο παράνομος, εκβιαστικός και απάνθρωπος τρόπος που θέλει να εισπράξει το χαράτσι, για να πληρώσει τα δανεικά για τη χλιδή της εξουσίας της, δείχνει το τι θα επακολουθήσει.
Έχει ήδη κάνει κουρελόχαρτο το Σύνταγμα, έχει παραδώσει σε ξένους (στους δανειστές της) την εθνική κυριαρχία στον πλέον ζωτικό στρατηγικό χώρο, αυτόν της Εθνικής Οικονομίας, και ετοιμάζεται να τους παραδώσει για πλήρη λεηλασία και κάθε πλουτοπαραγωγική πηγή, δηλαδή όλο το περιεχόμενο του μέλλοντος της πατρίδας μας.

Αν δεν πούμε τώρα ένα βροντερό ΟΧΙ, ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ, θα οδηγηθούμε σε ακόμη μεγαλύτερες θυσίες και θα υποστούμε, εμείς και τα παιδιά μας, ακόμη μεγαλύτερες ξεφτίλες.

Αυτή η πραγματικότητα, μας οδηγεί να οπλισθούμε με το μόνο αλλά και το πιο αποτελεσματικό όπλο που υπάρχει σ' όλο τον κόσμο και σ' όλες τις εποχές: Τη λαϊκή συσπείρωση γύρω από την Αλήθεια και τη Δικαιοσύνη.

Εμείς όλοι, εδώ, οι φίλοι μας και οι φίλοι των φίλων μας, πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε κάθε είδους προσπάθεια αλληλεγγύης, σημερινή και αυριανή, για να συμβάλλουμε σ' αυτή τη συσπείρωση , τη μόνη σωτήρια οδό της κοινωνίας μας.
Μόνον έτσι θα γεμίσουμε το τοπικό μας ποταμάκι, την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ ώστε αύριο, μαζί με άλλα τέτοια ποταμάκια, που δημιουργούνται κάθε μέρα σ' όλη την Ελλάδα, να συνεισφέρουμε στη δημιουργία του χείμαρρου που θα σπάσει το φράγμα της υποτέλειάς μας, θα πνίξει τους εγκληματίες δυνάστες μας και θα καθαρίσει το μέλλον της κοινωνίας μας και των παιδιών μας.

Τα γεγονότα τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα.
Αν εμείς, οι φίλοι μας, οι συγγενείς μας, συνεχίσουμε νααργοπορούμε και να καταλαβαίνουμε την καταστροφή μας μετά την επέλευσή της, καταδικάζουμε, στα σίγουρα, το σήμερα και το αύριο της κοινωνίας μας στο σκοτάδι της οικονομικής και κοινωνικής αιχμαλωσίας στην ξένη και εντόπια Ολιγαρχία της πολιτικής που, όπως αποδείχθηκε περίτρανα, αποτελεί υπάλληλο της Ολιγαρχίας του Χρήματος.

Από εδώ και πέρα, αν όντως έχουμε αντιληφθεί την ζοφερή πραγματικότητα, δεν θα μας φταίει κανένας άλλος, έξω από τον ίδιο μας τον εαυτό, γι' αυτά που θα μας βρουν.

Δεν θα φταίνε οι δυνάστες μας και οι δεσμοφύλακες των ονείρων των παιδιών μας.
Θα φταίμε μόνον εμείς.

Αυτά είναι τα μέτρα του νέου Μνημονίου

Μείωση κατώτατων και βασικών μισθούς κατά 22%, η οποία στους νέους έως 25 ετών θα είναι επιβεβαρυμένη κατά επιπλέον 10%, κατάργηση μονιμότητας σε ΔΕΚΟ και Τράπεζες, μείωση των επικουρικών συντάξεων, χωρίς πλαφόν, με νόμο – πλαίσιο, και των κύριων συντάξεων σε ΔΕΗ, ΟΤΕ, Τράπεζες κατά 15% και στο ΝΑΤ κατά 7%, με αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2012, επανεξέταση όλων των ειδικών μισθολογίων,κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών είναι ορισμένα μόνο από τα μέτρα που επεξεργάστηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί στο Μέγαρο Μαξίμου. Αναφορικά με τα δημοσιονομικά, το κείμενο που εξετάστηκε στη συνεδρίαση προβλέπει, πρόσθετα μέτρα ύψους 3,3 δις ευρώ περίπου θα λάβει η κυβέρνηση εφέτος για τη μείωση του ελλείμματος, σε μία χρονιά που η ύφεση εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει το 4%.



Αναφορικά με τα εργασιακά, το κείμενο αυτό προβλέπει:

• Μειώσεις στις συντάξεις:

1. Νόμος πλαίσιο για τα επικουρικά ταμεία με στόχο τη μείωση της ασφαλιστικής δαπάνης κατά 0,4% του ΑΕΠ (600 εκ. ευρώ μείωση). Το μέτρο εξειδικεύεται σε μειώσεις 15%των κυρίων ταμείων ασφάλισης ΔΕΗ, ΟΤΕ, Τράπεζες και 7% μειώσεις στο ΝΑΤ. Έναρξη εφαρμογής μειώσεων 1.1.2012

2. Επανεξέταση στα τέλη Ιουνίου των ταμείων που έχουν περιοδικές εφάπαξ καταβολές.

3. Σύστημα συλλογής ασφαλιστικών εισφορών. Αναθεώρηση της μεθόδου συλλογής εισφορών. Ολοκλήρωση προγράμματος έως Σεπτέμβριο 2012. Από
το Μάρτιο 2012 ενοποίηση είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών και φόρων και ενοποίηση ελέγχου καταβολής φόρων και ασφαλιστικών εισφορών

• Περικοπές στο βασικό μισθό:

1. Μείωση του κατά 22% σε όλα τα επίπεδα.

2. Πάγωμα του κατώτατου στα επίπεδα που θα διαμορφωθούν μετά τη μείωση έως το πέρας της προγραμματικής περιόδου.

3.Επιπρόσθετη μείωση κατά 10% για τους νέους (έως 25 ετών).

• Νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης για την προσαρμογή των μισθών μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου εάν δεν υπάρξει τελικά συμφωνία των κοινωνικών εταίρων για μείωση του μοναδιαίου εργασιακού κόστους κατά 15%.

• «Ψαλίδι» στα επιδόματα

Μέτρα για διακοπές προγραμμάτων και εισοδηματικό όριο για την παροχή επιδομάτων με στόχο την εξοικονόμηση ποσού ύψους 1,5% του ΑΕΠ, για την περίοδο ισχύος του προγράμματος (2013-2015).

• Ανατροπές στα εργασιακά:

1. Μέγιστη διάρκεια συλλογικών συμβάσεων τρία χρόνια.

2. Οι ισχύουσες συμβάσεις λήγουν ένα χρόνο μετά τη νομοθέτηση του προγράμματος.

3. Μετενέργεια: μείωση του χρόνου της από έξι μήνες σε τρεις.

4. Στο βαθμό που δεν υπάρξει νέα συλλογική σύμβαση εντός τριών μηνών ως βάση θεωρείται ο βασικός μισθός της ΕΓΣΣΕ.

5. Διατηρούνται γενικά επιδόματα όπως: θέσης, παιδιών, εκπαίδευσης,επικινδυνότητας. Αυτά διατηρούνται έως τη σύναψη νέας συμφωνίας (συλλογικής ή ατομικής).

6. Κατάργηση μονιμότητας σε όλες τις εταιρίες (ΔΕΚΟ, τράπεζες).

7. Πάγωμα ωριμάνσεων μέχρις ότου η ανεργία μειωθεί κάτω από 10%.

8. Κατάργηση μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία. Στη διαιτησία μπαίνουν μόνο οι βασικοί μισθοί. Λαμβάνονται υπόψη η οικονομική κατάσταση της εταιρίας


• Απολύσεις και νέες περικοπές στο Δημόσιο:

1. Επανεξέταση όλων των ειδικών μισθολογίων με στόχο εξοικονόμηση ποσού 0,2%του ΑΕΠ σε ετήσια βάση.

2. Επανεξέταση μισθολογικών κλιμακίων.

3. Μείωση αριθμού δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 2011-2015.

4. Διατήρηση προσλήψεων 1:5.

5. Εργασιακή εφεδρεία.

6. Μείωση συμβασιούχων.

7. Περιορισμός εισαγωγών σε στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές και γενικά σε σχολές που εξασφαλίζουν αυτόματη πρόσληψη στο δημόσιο.

Πρόσθετα μέτρα 3,3 δις ευρώ το 2012 για τη μείωση του ελλείμματος

Αναφορικά με τα δημοσιονομικά, το κείμενο που εξετάστηκε στη συνεδρίαση προβλέπει, πρόσθετα μέτρα ύψους 3,3 δις ευρώ περίπου θα λάβει η κυβέρνηση εφέτος για τη μείωση του ελλείμματος, σε μία χρονιά που η ύφεση εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει το 4%.

Συγκεκριμένα, ως το 2015 θα πρέπει να ληφθούν μέτρα συνολικού ύψους 14,3 δις ευρώ. Η τρόικα εκτιμά ότι η ύφεση της ελληνικής οικονομίας θα διαμορφωθεί στο4% με 5%, ενώ στον προϋπολογισμό του 2012 η πρόβλεψη έκανε λόγο για συρρίκνωση2,8%. Το 2011, η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 6% περίπου.

Σε ό,τι αφορά τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα (το δημοσιονομικό πλεόνασμα αν αφαιρεθούν οι δαπάνες για τους τόκους εξυπηρέτησης του χρέους), μεταφέρεται για το 2013, καθώς εφέτος προβλέπεται ότι θα υπάρξει πρωτογενές έλλειμμα, της τάξεως του 1% του ΑΕΠ.

Τα 3,3 δις ευρώ των εφετινών μέτρων, περιλαμβάνουν περικοπές των δημοσίων επενδύσεων (ΠΔΕ) κατά 400 εκατ. ευρώ, των αμυντικών δαπανών κατά 300 εκατ. ευρώ και της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 1,1 δισ. ευρώ, ενώ για το δημόσιο προβλέπονται απολύσεις/αποχωρήσεις 15.000 δημοσίων υπαλλήλων εφέτος και συνολικά 150.000 ευρώ έως το τέλος του προγράμματος, το 2015. Την περίοδο 2013- 2015, προβλέπεται εξοικονόμηση 3,2 δισ. ευρώ από το κλείσιμο φορέων του Δημοσίου και άλλα τόσα από το «μαχαίρι» στις κοινωνικές δαπάνες που θα αποφασισθεί με βάση έκθεση που θα είναι έτοιμη μέχρι τον Ιούνιο.

Ως εδώ!

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Ζούμε ιστορικές στιγμές.

Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα από τα πιο κρίσιμα σταυροδρόμια της Ιστορίας του ελληνικού λαού.

*

Ο λαός της Ελλάδας οδηγείται με συνοπτικές διαδικασίες στο «εκτελεστικό απόσπασμα».

Αν και πάλι αφεθεί να του καθορίσουν τη «μοίρα» αυτοί που τον οδήγησαν ως εδώ, τότε το ημερολόγιο στην Ελλάδα γυρίζει πριν το 1898. Δύο αιώνες πίσω! Μας γυρίζουν - μέσα σε 24 ώρες - σε εποχές Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου, όταν ο Έλληνας ήταν συνώνυμο της δυστυχίας και της εξαθλίωσης, όταν η ύπαρξή του οριζόταν διά νόμου ότι αποτελούσε περιουσιακό στοιχείο των ντόπιων και ξένων κεφαλαιοκρατών, δανειστών και τοκογλύφων ιμπεριαλιστών.

*

Ο ελληνικός λαός - άλλο ένα «κατόρθωμα» όσων κυβερνούν αυτόν τον τόπο για δεκαετίες - έχει στοχοποιηθεί και έχει μετατραπεί από την εγχώρια πλουτοκρατία και το πολιτικό της υπηρετικό προσωπικό σε ένα διεθνές πειραματόζωο,

σε ένα παγκόσμιο υπόδειγμα για το πώς τα αρπακτικά του καπιταλισμού θα ξεπεράσουν την κρίση τους, προσθέτοντας νέους αβάσταχτους χαλκάδες στις αλυσίδες των μισθωτών σκλάβων.

*

Εμείς, τα παιδιά μας, οι γέροντές μας, δεχόμαστε καθημερινές ύβρεις, υφιστάμεθα τη διαστρέβλωση της αλήθειας, προσβολές της νοημοσύνης μας, πλύση εγκεφάλου, προπαγανδιστική λοβοτομή, τρομοκρατία, αδίστακτους εκβιασμούς, δημαγωγία, εξαπάτηση.

Μας σέρνουν στα «Νταχάου» και στις αποβάθρες του σφαγιασμού και έχουν ταυτόχρονα έτοιμους τους «ιστορικούς» τους για να γράψουν ότι υπήρχε κάποτε ένας λαός, ο λαός των Ελλήνων, που πήγε από... «συνωστισμό».

*

Ο κύβος ερρίφθη! Έφτασε πια η ώρα που οι δήμιοι απαιτούν εκτός από το κορμί να τους παραδώσουμε και την ψυχή μας. Να αρνηθούμε την αξιοπρέπειά μας. Να γίνουμε ενέχυρο και υποθήκη τους.

Η πτώχευση και η χρεοκοπία δεν σημαίνει πια μόνο την παράδοση του μισθού και των στοιχειωδέστερων δικαιωμάτων μας. Ζητούν να τους παραδώσουμε ακόμα και το φιλότιμο, ακόμα και τον αυτοσεβασμό μας.

*

Οι εγκληματίες, οι άρπαγες, αντί να κρύβονται από προσώπου Γης, έχουν το θράσος να λένε ότι καταβάλλουν «υπεράνθρωπες» προσπάθειες για να μας... σώσουν.

Αλλά πρόκειται για την ίδια «ακρίδα» που μας έχει εξοντώσει!

Μας λένε ότι έχουν τη «συνταγή», ότι πρέπει να κάτσουμε ήσυχοι και να πιούμε το «φάρμακο».

Πράγματι: Έχουν τη συνταγή, έχουν το φάρμακο για να θεραπεύσουν όλες τις ασθένειες. Εκτός από μία: Την ασθένεια από την οποία πεθαίνουν οι άνθρωποι. Και την οποία προκαλούν οι συνταγές και τα φάρμακά τους...

*

Οι «σωτήρες» μας είναι καλοί, δεν ξεχωρίζουν τους ανθρώπους. Γι' αυτούς δεν υπάρχουν βιομήχανοι, τραπεζίτες, εφοπλιστές, εργολάβοι, εργάτες, άνεργοι, αγρότες, υπάλληλοι, συνταξιούχοι, άστεγοι, άποροι στις ουρές των συσσιτίων.

Γι' αυτούς είμαστε όλοι ...«πολίτες», είμαστε «όλοι ίδιοι», «είμαστε όλοι Έλληνες» και «όλοι μαζί» πρέπει να πληρώσουμε, αφού «όλοι μαζί τα φάγαμε»!

Και το λένε αυτοί που ποτέ δεν πλήρωσαν τίποτα. Αυτοί που πάντα ανήκαν και ανήκουν σ' εκείνους που πάντα εισπράττουν. Έρχονται οι χορτάτοι και λένε στους πεινασμένους «όλοι μαζί τα φάγαμε»!

*

Κάθε τρεις και λίγο ψάχνουν - τάχα - τη λύση. Και φυσικά η κάθε νέα τους «λύση» είναι εκείνη που θα «διορθώσει» το πρόβλημα. Μόνο που το πρόβλημα το μεγάλωσε και το διόγκωσε η κάθε φορά προηγούμενη «λύση» τους.

*

Οι «σωτήρες» μας είναι πρόσωπα πολυάσχολα. Που δεν έχουν χρόνο να μιλήσουν για τα αίτια του προβλήματος. «Εχουμε φωτιά, λένε, πρέπει πρώτα να τη σβήσουμε, δεν είναι τώρα η ώρα να βρούμε τις αιτίες. Εμπιστευτείτε μας»!

Ναι, αλλά πόσο ακόμα θα ανεχόμαστε να γινόμαστε παρανάλωμα από τους εμπρηστές που έχουν τόσο θράσος ώστε να καμώνονται τους πυροσβέστες;

*

Έχετε χρέος, μας λένε, να θυσιαστείτε για τη χώρα. Ναι, αλλά εμείς δεν υπάρχει θυσία που δεν την υποστήκαμε. Δεν υπάρχει «Αγαμέμνονας» που για τη βασιλεία του, για τη «δόξα» του, για τα κέρδη του, να μη μας μετέτρεψε σε «Ιφιγένειες».

Τώρα, όμως, δεν τους φτάνει ο εξαναγκασμός μας σε αφανισμό. Τώρα θέλουν και να ασελγήσουν πάνω στο κουφάρι της «Ιφιγένειας»!

*

«Πρέπει όλοι να καταβάλουμε το χρέος μας», λένε.

Ναι, αλλά τα δικά μας χρέη τα έχουμε πληρώσει. Είμαστε η γενιά των 700 ευρώ που μας έκαναν γενιά των 300 ευρώ σε μια χώρα που μια χούφτα πλουτοκρατών δηλώνουν - επίσημα - ότι το σύνολο του Ενεργητικού των Ανωνύμων Εταιρειών τους ξεπερνά τα 700 δισ. ευρώ.

Εμείς το χρέος μας στο ΙΚΑ το πληρώσαμε. Τι γίνεται με εκείνους που έκλεψαν και κλέβουν το ΙΚΑ;

Εμείς το χρέος μας στην εφορία το πληρώσαμε. Τι γίνεται με εκείνους που, αντί να πληρώνουν, εισπράττουν τις επιχορηγήσεις, τις χαριστικές ρυθμίσεις, τις φοροαπαλλαγές;

Εμείς τα χρέη μας για Υγεία, για Παιδεία, τα πληρώσαμε. Τι γίνεται με εκείνους που θησαυρίζουν από το εμπόριο αγαθών, που, ενώ τα πληρώσαμε, μας τα στερούν, και που, ενώ υποτίθεται ότι είναι δημόσια και δωρεάν, μας ζητούν να τους τα ξαναπληρώσουμε;

Για πόσο ακόμα θα ανεχόμαστε να πληρώνουμε τα δικά τους τα χρέη σαν να ήταν δικά μας; Για πόσο ακόμα θα δεχόμαστε να γινόμαστε η «καύσιμη» ύλη στα κρεματόρια της «ανταγωνιστικότητας» των τραπεζιτών και των εφοπλιστών «μας»;

*

Μας χλευάζουν.

*

Υπερμεγεθυμένες ασημαντότητες του πολιτικού συστήματος, σαλονάτοι εκπρόσωποι του οικονομικού κατεστημένου και ακροδεξιοί κλόουν, παράγοντες του διοικητικού και τεχνοκρατικού εποικοδομήματος, μέσα από τα οξυζενέ, τα αποστειρωμένα από τα λαϊκά «μικρόβια» Μέσα Μαζικής αποχαύνωσης, μας μεταχειρίζονται σαν αναλώσιμα πιόνια, σαν «περιττά βάρη» της δημιουργικής λογιστικής των δοτών πρωθυπουργών - τραπεζιτών τους, σαν σκουπίδια που εμποδίζουν την επιβεβαίωση των ματαιόσπουδων «αναλύσεων» και των σπουδαιοφανών εξυπνακισμών τους.

*

Διάφοροι μεγαλυναρίωνες της σαπίλας και της εκμεταλλευτικής απανθρωπιάς, τα περιτρίμματα του πολιτικού σαλτιμπαγκισμού που έχουν από καιρό διαρρήξει κάθε σχέση με την έννοια της αυτοεκτίμησης, «σοφοί» του συστήματος, κοκορεύονται στα «γκαλά» της αριστοκρατίας τους, πουλούν από τα κανάλια των «νταβατζήδων» εφετζιλίκι «εναλλακτικής σκέψης», κηρύττουν το «ρεαλισμό», την «υπευθυνότητα», τον «πατριωτισμό» του «αναπόφευκτου» - έτσι τον αποκαλούν (!) - εξανδραποδισμού μας!

*

«Είμαστε σε πόλεμο», μας λένε. «Να δείξουμε αυτοθυσία όπως το '40» (!), προσθέτουν, βάζοντας τα δυνατά τους μήπως και προσδώσουν λίγη έμφαση στους θεατρινισμούς και στους δεκάρικους του μαυρογιαλουρισμού τους.

Ε, ναι, λοιπόν:

«Είμαστε σε πόλεμο»! Αλλά αυτοί που μιλούν για τον πόλεμο, είναι οι ίδιοι που τον έχουν κηρύξει εναντίον του ελληνικού λαού! Έναν πόλεμο ταξικό, ολοκληρωτικό μέχρι του βαθμού της γενοκτονίας!

*

Ναι, έχουμε ιστορική μνήμη και ιστορική εμπειρία να γνωρίζουμε τι σημαίνει αυτοθυσία. Η «αυτοθυσία» είναι μια έννοια που δε λερώνεται όσο κι αν την πιάσουν στο στόμα τους οι εγχώριοι τροϊκανοί, οι θρασύτατοι «ναιναίκοι», οι συνένοχοι της Μέρκελ, οι συνεταίροι του ΔΝΤ και της ΕΕ.

Η απάντηση του ελληνικού λαού στους άδικους εναντίον του πολέμους, ποτέ δεν ήταν «Ναι», ποτέ δεν ήταν «Γιαβόλ», ποτέ δεν ήταν «Γιες». Ήταν ακριβώς το αντίθετο:

Ήταν και θα είναι πάντα το μεγαλειώδες «ΟΧΙ»!

Εκείνο το «όχι» που δεν μπορούν να το μολύνουν ούτε τα Καρατζαφυρεράκια, ούτε οι δικομματικοί πάτρωνές τους με τους θλιβερούς μεταμεσονύχτιους θεατρινισμούς τους.

Και αφού θέλουν να μιλούν με όρους '40, ας μην ξεχνούν το γράμμα του Ζαχαριάδη: Το ανεξίτηλο μήνυμα - φάρος αυτού του «ΟΧΙ» σήμαινε και θα σημαίνει πάντα πως

«έπαθλο για τον εργαζόμενο λαό και επιστέγασμα για το σημερινό του αγώνα, πρέπει να είναι και θα είναι μια καινούρια Ελλάδα της δουλειάς, της λευτεριάς, λυτρωμένη από κάθε ξενική ιμπεριαλιστική εξάρτηση, μ' έναν πραγματικά παλλαϊκό πολιτισμό».

*

Αυτό το «ΟΧΙ», στις νέες συνθήκες, έχει πάλι σημαιοφόρο το ΚΚΕ, ενάντια στους εντός και εκτός των πυλών «Σελτζούκους»!

*

Αυτό το «ΟΧΙ», στις νέες συνθήκες, σημαίνει ότι αναγνωρίζουμε ένα και μόνο χρέος:

Το χρέος απέναντι στον εαυτό μας, στους κόπους μας, στην αξιοπρέπειά μας, στα παιδιά μας, στους φίλους μας, στους συνανθρώπους μας, στους συναδέλφους μας, να σταθούμε όρθιοι! Να δώσουμε τα χέρια, αλληλέγγυοι, ενωμένοι, οργανωμένοι, ταξικά αταλάντευτοι.

*

Αυτό το «ΟΧΙ», στις νέες συνθήκες, σημαίνει να θυμώσουμε, να εξοργιστούμε, να γίνουμε ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί συναγερμός, σαλπιστές του ξεσηκωμού, πρωταγωνιστές της ζωής μας.

*

Αυτό το «ΟΧΙ», στις νέες συνθήκες, σημαίνει ότι έχουμε και αναλαμβάνουμε το χρέος απέναντι στην τιμή μας, στην τάξη μας, στα αδέρφια μας στο εργοστάσιο, στην οικοδομή, στο γραφείο, στο μαγαζί, στο πανεπιστήμιο, στο σχολείο, να μπούμε μπροστά,

οργανωτές και πρωτοπανηγυριώτες μιας παλλαϊκής κοινωνικής συμμαχίας που μετατρέπει κάθε χώρο δουλειάς σε «οδόφραγμα», που αποκρούει το νέο μνημόνιο - λαιμητόμο, που πλημμυρίζει τους δρόμους, που γίνεται ποτάμι, που γίνεται ηφαίστειο, που γίνεται λάβα, που σαρώνει τους εκμεταλλευτές, που καθιστά την Ελλάδα κάστρο της αντίστασης, της αντεπίθεσης, της ανατροπής της καπιταλιστικής βαρβαρότητας,

*

μια Ελλάδα της ΛΑΪΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ που

με πυξίδα και νόμο το δίκιο του εργάτη,

διαγράφει μονομερώς το χρέος

αποδεσμεύει τη χώρα από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ,

κοινωνικοποιεί τα μέσα παραγωγής,

σπάει τις αλυσίδες των μισθωτών σκλάβων και παραδίδει τον πλούτο σε εκείνους που τον δημιουργούν, σε εκείνους που τους ανήκει!

«Από αύριο, ο μισθός σου θα είναι ο... κατώτατος μισθός των 750 ευρώ μεικτά!»;

ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ...

Η Επανάσταση των Γέρων... Αλίμονο στους Νέους...

ΟΙ ΩΡΕΣ ΣΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ...





ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ....

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΛΗ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ ΤΟ PIERIA-GR.
Ιστορικές μονάδες παραγωγής ή παροχής υπηρεσιών του τόπου μας θα καταγράφονται έτσι ώστε οι νέοι να μαθαίνουν κι οι παλιοί να θυμούνται.
Επιχειρήσεις που είναι σε λειτουργία αλλά και κάποιες που έκλεισαν αλλά στην εποχή τους άφησαν το στίγμα τους.
Σήμερα ξεκινούμε με την μονάδα του ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ, ηλεκτρολογικό υλικό κι έπεται συνέχεια.
Ερχεται ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ, ΛΑΜΠΡΟΥ, ΠΟΔΑΣ, ΛΟΥΛΟΥΔΙ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΓΓΕΛΑΣ, ΚΛΠ
Ενώ από εκείνες που έκλεισαν ή άλλαξαν θα δούμε στοιχεία για το ΚΡΟΝΙΟ, ΕΚΑΒΗ, ΒΙΟΖΩΚΑΤ. ΡΟΜΑΝΤΙΚΑ, ΚΟΥΣΙΔΗ ΚΛΠ

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΥ ...ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ;

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ....


ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ - ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟ ΥΛΙΚΟ


Ιστορικό

Η εταιρία μας γεννήθηκε το 
1958 όταν ο Θωμάς Αναστασιάδης δημιούργησε το πρώτο κατάστημα ηλεκτρολογικού υλικού στην πόλη της Κατερίνης. Η διορατικότητα, καθώς και η αγάπη για δουλειά, του εκλιπόντος σήμερα Θωμά Αναστασιάδη, συνέβαλλαν στην ανοδική πορεία της ομόρρυθμης τότε εταιρίας.

Μερικά χρόνια αργότερα εισήλθε στην επιχείρησή μας η δεύτερη γενιά, με τους αδελφούς
 Ιωάννη και Αναστάσιο Αναστασιάδη, οι οποίοι με νέες μεθόδους management διεύρυναν τον κύκλο εργασιών και μετεγκαταστάθηκαν σε νέο ιδιόκτητο χώρο στο κέντρο της Κατερίνης. Έκτοτε η επιχείρηση μπήκε σε έναν κύκλο ταχείας ανάπτυξης καιδημιουργήθηκαν ιδιόκτητοι αποθηκευτικοί χώροι και ένα δεύτερο κατάστημα έξω από την πόλη. 
  
· Το 1993 οι αδερφοί Αναστασιάδη δημιουργούν το πρώτο κατάστημα στη Θεσσαλονίκη. Η εταιρία μας ξεφεύγει από τα πλαίσια της οικογενειακής επιχείρησης καθώς δημιουργούνται νέα στελέχη, κεντρικό λογιστήριο, περισσότεροι αποθηκευτικοί χώροι με αποτέλεσμα τη μετεξέλιξή της σε Ανώνυμη Εταιρία.
  
· Το 1995 η εταιρία μας δραστηριοποιείται πέραν των γεωγραφικών ορίων του Ελλαδικού χώρου και δημιουργεί κατάστημα στη γείτονα χώρα των Σκοπίων. Ακολουθούν διάφορες συνεργασίες με καταστήματα στη Βουλγαρία και την Αλβανία. Η εταιρία μας εισέρχεται στο χώρο των εισαγωγών αντιπροσωπεύοντας στην Ελλάδα Ευρωπαϊκούς οίκους.
  
· Το 1999 η εταιρία ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ Α.Ε δημιουργεί δεύτερο κατάστημα στη Δυτική Θεσσαλονίκη στο οποίο γεννιέται και το τεχνικό τμήμα της εταιρίας.
  
· Στα τέλη του 2000 δημιουργείται νέο υποκατάστημα στην Πτολεμαίδα. Ένα χρόνο μετά η εταιρία μας, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ Α.Ε., δίνει το παρόν στη Θράκη με ένα νέο κατάστημα στην Αλεξανδρούπολη. Με αυτή την πορεία θωρακίζεται για να αντιμετωπίσει την κοινή ευρωπαϊκή αγορά και την έλευση των κοινοτικών συναδέλφων στο χώρο του ηλεκτρολογικού υλικού.
  
· Το 2004 η εταιρεία εισέρχεται στην αγορά της Νοτίου Ελλάδος με ένα κατάστημα στην Παιανία Αττικής
· Το 2008 η εταιρία  ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ Α.Ε. διευρύνει τα σημεία πώλησης στην Ν.Ελλάδα με νέο Κατάστημα στο Δήμο Αχαρνών.
· To 2009 η εταιρία ανοίγει το πρώτο σημείο πώλησης στην Αλβανία με έδρα τα Τίρανα.




Αναστασιάδης Θωμάς




Πρόεδρος
Αναστασιάδης Ιωάννης



ΑντιπρόεδροςΑναστασιάδης Αναστάσιος

ΚΑΤΑΓΡΑΠΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΟΝΤΙΚΙ....

Πρωτοβουλία Πολιτών για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης

Όλοι στους δρόμους

Η Δημοτική Κίνηση « Πρωτοβουλία Πολιτών για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης» καλεί όλους τους δημότες, όλους τους πολίτες να βροντοφωνάξουν όχι στα μέτρα που προβλέπει το νέο μνημόνιο, μέτρα που κατ επιταγή της Τρόικας τα υπογράφει η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και ΛΑΟΣ με πρωθυπουργό τον Τραπεζίτη κ. Παπαδήμο.

Η μείωση των ημερομισθίων από 22 μέχρι και 40%, η μείωση των συντάξεων, οι απολύσεις στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, η περικοπή 400 εκατομμυρίων ευρώ επί πλέον από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι απολύσεις που προγραμματίζουν στους Δήμους και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις, είναι προβλήματα που αφορούν όλους τους δημότες μας και γι αυτό είναι προβλήματα που αφορούν και την Δημοτική μας Κίνηση.

Αποτέλεσμα των νέων μέτρων θα είναι η ακόμα μεγαλύτερη ύφεση, οι απολύσεις, η μείωση κατά 5 δις των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων, η μείωση των δημοσίων εσόδων.

Για να έρθει στη συνέχεια τον Ιούνιο η Τρόικα να ζητήσει νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της μείωσης των δημοσίων εσόδων και πετσόκομμα όλων των συντάξεων για την αντιμετώπιση της μείωσης των εσόδων των ταμείων, μια συνεχής διαδικασία νέων μέτρων, με κατάληξη την εξαθλίωση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού και την εκποίηση της Δημόσιας Περιουσίας και του πλουτοπαραγωγικού δυναμικού της πατρίδας μας.

Για τον Δήμο μας θα σημαίνει λιγότεροι οι πόροι από το κράτος, απολύσεις υπαλλήλων, μείωση των συμβασιούχων και ανάθεση της καθαριότητας σε ιδιώτες με άνοδο του κόστους, περικοπή των δομών κοινωνικής πρόνοιας, μείωση των εσόδων και αργότερα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΥΑΚ και άλλων αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Για αυτό καλούμε όλους τους δημότες, όλους τους εργαζόμενους στον δήμο, όλο το λαό της Πιερίας σε αγώνα για να μην περάσουν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης.

- Όλοι στη συγκέντρωση που διοργανώνει η κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ» το Σάββατο 11 /2 στην Πλατεία Ελευθερίας στις 12 το μεσημέρι.

- Όλοι στην απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στις 10 και 11 Φεβρουαρίου.

- Όλοι στο συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου στις 10το πρωί, την Κυριακή ημέρα ψήφισης των αντιλαϊκών μέτρων.

- Όλοι όρθιοι.

- Να μετατρέψουμε τις συγκεντρώσεις σε παλλαϊκές κινητοποιήσεις για το σήμερα και το αύριο της πατρίδας μας, το σήμερα και το αύριο των παιδιών μας.

ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΓΗΣΕΙ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ.......ΕΡΧΕΤΑΙ...