PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΤΕΙΘ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΛΟΓΩ ΧΙΟΝΙΟΥ


Τμήμα Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων (Logistics) ΑΤΕΙΘ - Κατερίνη

Λόγω της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης και της πιθανότητας δημιουργίας συνθηκών παγετού την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012, δεν θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις τη μέρα αυτή.

Για τις εξετάσεις της Πέμπτης 9 Φεβρουαρίου 2012 θα υπάρξει ανακοίνωση αύριο.

Επίσης για τις αναπληρώσεις θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν

Μη βγάζεστε να πείτε ότι το συμπέρασμά σας είναι σωστό... γιατί πολύ απλά κάνετε λάθος!

Δεν είναι τα οπίσθια αυτός ο λόγος αλλά αν κοιτάξετε την εικόνα και μετά το κείμενο που τησ υνοδεύει θα δείτε τι εννοούμε....




είναι η οικοδέσποινα του Britain's Next Top Model...

Η κυρία, ετών 40 παρακαλώ, μετά την καριέρα της ως μοντέλο ασχολήθηκε με την τηλεόραση και τα τελευταία χρόνια είναι η οικοδέσποινα του Britain's Next Top Model...
γενικά ασχολείται με την τηλεόραση η κυρία και για αυτό τα φλας των παπαράτσι την ακολουθούν όπου και να πάει...






Η απόφαση να υιοθετήσουμε ένα ΣΚΥΛΑΚΙ με το οποίο θα περάσουμε τα επόμενα αρκετά χρόνια μαζί του, είναι μια ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ


Σκέφτεστε να πάρετε σκύλο?
Όταν αγαπάς τον σκύλο, πρέπει και να το ...δείχνεις. Ο Θωμάς κι ο Δήμος Αναστασιάδης είναι από εκείνους που το δείχνουν...

Γράφει ο Θωμάς Αναστασιάδης
Εκπαιδευτής Σκύλων

Όταν κάποιος σκέφτεται να πάρει ένα σκύλο συνήθως τον απασχολεί τι ράτσα να πάρει, απο που θα τον πάρει, πόσο κάνει, αν χάνει τρίχωμα και μας λερώνει και απαντάει μια σειρά απο ερωτήματα που αφορούν την εμφάνιση και το κόστος.
Υιοθετώντας όμως ένα σκυλάκι αναλαμβάνουμε ευθύνες ίδιες και ίσες με την απόκτηση ενός παιδιού
Είμαστε υπεύθυνοι για την υγεία του, την διατροφή, την εκπαίδευση, την κοινωνικοποίηση, την ψυχαγωγία του τετράποδου φίλου μας
Πρέπει λοιπόν να σκεφτούμε με σοβαρότητα και να απαντήσουμε στα ερωτήματαΈχουμε χρόνο και υπομονή να ασχοληθούμε
Έχουμε την οικονομική δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε το κόστος διατροφής και καλής υγείας του σκύλου
Έχουμε τη γνώση να...

Τι κι αν κάνει κρύο... απέδειξε ότι είναι μάλλον θερμόαιμη

Μπορεί σε πολλές περιοχές του πλανήτη να χιονίζει, η Rihanna όμως έχει μάλλον καλοκαιρινή «διάθεση». Αυτό τουλάχιστον άφησε να φανεί από τη νέα της εμφάνιση που έκανε στο Χόλυγουντ.

Με το νέο της λουκ στα μαλλιά και φορώντας ένα τζιν παντελόνι και ένα τζιν πουκάμισο, η τραγουδίστρια εθεάθη να βγαίνει από νυχτερινό κλαμπ στο Χόλυγουντ.

Αντί όμως να τυλιχτεί με ένα μπουφάν και ένα κασκόλ, προτίμησε να κυκλοφορήσει με το πουκαμισάκι αφήνοντας μάλιστα ανοιχτά τα πάνω κουμπιά με αποτέλεσμα να φαίνεται το στήθος της. Την αμφίεση της ολοκλήρωσε ένα ζευγάρι μαύρες γόβες στιλέτο και ένα σκουρόχρωμο κραγιόν.

Η ΠΙΟ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...

Δείτε παρακάτω το καταπληκτικό video!





24η AGROTICA.


Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου η 24η Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων Εξοπλισμού και Εφοδίων, η γνωστή μας AGROTICA, που φιλοξενήθηκε στους χώρους της ΔΕΘ στην συμπρωτεύουσα, επιβεβαιώνοντας πως ούτε η οικονομική κρίση εμπόδισε την προσέλευση του κόσμου από την μία, αλλά και την σαρωτική επιστροφή μικρών-μεγάλων ανά την επικράτεια, στην μητέρα γη, που αναμφισβήτητα θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της χώρας μας, ως ένας από τους δύο πυλώνες ανάπτυξης..
Μάλιστα, αξίζει να αναφερθεί πως το τελευταίο τριήμερο Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 3-5 Φλεβάρη, στην 24η Agrotica, δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο από εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες, κτηνοτρόφους, αλιείς, δασεργάτες, μελισσοκόμους, εκπροσώπους διάφορων συνδικαλιστικών Οργανώσεων, φορέων, υπηρεσιών και συνεταιρισμών που βρέθηκαν στους χώρους της, θυμίζοντας τις παλιές καλές εποχές όπου η Έκθεση αυτή μονοπωλούσε τον ενδιαφέρον του αγροτικού κόσμου.
ΠΙΕΡΙΚΕΣ ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ:
ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ NATURE - ΗΛΙΑΔΗΣ ΑΒΕΕ
Πιερικές επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην έκθεση ήταν η εταιρία λιπασμάτων και ανάλυσης εδαφών NATURE(στο Περίπτερο 8, σταντ 14), τα γεωργικά μηχανήματα της ΗΛΙΑΔΗΣ ΑΒΕΕ(Περίπτερο 9, σταντ 4), δια του εκπροσώπου της Δημήτρη Ηλιάδη, που εκπροσώπησε παράλληλα και την ΕΚΑΓΕΜ (στο Περίπτερο 9, σταντ 6) την Ένωση Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδας, όπου είναι πλέον Πρόεδρος του Δ.Σ. από τον περασμένο Οκτώβριο.
ΚΕΣΠΥ
Στο Περίπτερο 8, σταντ 25 ένας Πιεριέας που τα δυο τελευταία χρόνια, με επιτυχία, είναι στο τιμόνι της ΚΕΣΠΥ(της Κεντρικής Ένωσης Σπόρων και Πολλαπλασιαστικού Υλικού), ο Πρόεδρός της Γιώργος Πολυχρονίδης, υποδεχόταν προσωπικά τους αγρότες και τους φίλους που επισκέπτονταν την Έκθεση και αναδείκνυε με τους συνεργάτες και τους γεωτεχνικούς της Οργάνωσής του, την σπουδαιότητα αλλά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των επώνυμων και ποιοτικών Ελληνικών σπόρων και του πολλαπλασιαστικού υλικού.
ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ
ΤΗΣ Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ
Στο ισόγειο του Περιπτέρου 7 όπου η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είχε τον δικό της ξεχωριστό και προσεγμένο χώρο, το γωνιακό σταντ της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας έκλεψε την παράσταση φιλοξενώντας τα δεκάδες υπέροχα ποιοτικά αγροτικά και τυποποιημένα προϊόντα της μητέρας γης(καπνά, ακτινίδια, μήλα, ρόδια, μέλι, πουλερικά, ελαιοκομικά προϊόντα, τσίπουρα και κρασιά, ξηροί καρποί, κάστανα κλπ.). Στον χώρο βρέθηκαν ο Επιστημονικός Σύμβουλος της Αντιπεριφερειάρχου Πιερίας Δημήτρης Ρουκάς, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πιερίας Δημήτρης Τσιμήτρης, ο Πρόεδρος του ΣΠΕΚΟ Βροντούς Θωμάς Παπανικολάου με αγρότες της περιοχής του, τους οποίους σημειωτέον μετέφερε με 2 ναυλωμένα λεωφορεία στην έκθεση ως μια εκπαιδευτική-επιμορφωτική εκδρομή στην κορυφαία αγροτική έκθεση της χώρας, καθώς και ο εντεταλμένος για αγροτικά θέματα Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Δημήτρης Ευθυμιάδης, που εξέφρασε τον θαυμασμό και την ικανοποίησή του για το εκπληκτικό και καλαίσθητο σταντ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Η Π.Ε.Ν.Α. ΜΕ…LEADER
ΤΗΝ Ε.Ν.Α. ΠΙΕΡΙΑΣ
Στο ίδιο περίπτερο, στο σταντ 46 είχε τον δικό της χώρο διαμορφωμένο με πολύ όμορφο τρόπο η Π.Ε.Ν.Α.(Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών), του οποίου την φροντίδα και παρουσίαση επιμελήθηκαν οι άνθρωποι της η Ένωσης Νέων Αγροτών Πιερίας, δίνοντας το στίγμα της, αλλά και λεπτομέρειες για το επικείμενο Πανελλήνιο Συνέδριό της, που ως γνωστόν θα πραγματοποιηθεί 6-9 Σεπτεμβρίου 2012, στην Πιερία.
ΘΕΤΙΚΗ & ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΣΑΣΕ:
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΓΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΟ ΣΤΑΝΤ ΤΗΣ
Μια ασυνήθιστη και πολύ θετική πρωτοβουλία είχε η αναβαθμισμένη αγροτοσυνδικαλιστική Οργάνωση των αγροτών της χώρας μας, η ΓΕΣΑΣΕ στο Περίπτερο 3, σταντ 10, δια του Προέδρου της Θόδωρου Παπακωνσταντίνου και των συνεργατών του, δημιουργώντας ένα στρογγυλό τραπέζι όπου υποδεχόταν απλούς αγρότες και κτηνοτρόφους και συζητούσε μαζί τους θέματα που τους απασχολούν και τους αφορούν.
Στο τραπέζι αυτό προσκλήθηκε μάλιστα από τον Πρόεδρο της ΓΕΣΑΣΕ ο Πρόεδρος του ΟΓΑ ο Παναγιώτης Πέτρουλας ο οποίος άμεσα ανταποκρίθηκε και μίλησε για τις αλλαγές που επέρχονται στις υπηρεσίες του ΟΓΑ καθώς και ότι έχει σχέση με τον νέο φορέα του ΕΟΠΥΥ που ξεκίνησε από τις αρχές του 2012, ενώ απάντησε πρόθυμα και διεξοδικά και σε ερωτήσεις, απορίες και προβληματισμούς αγροτών που παραβρέθηκαν. Είναι σίγουρο ότι η ΓΕΣΑΣΕ επιχειρεί να φέρει την αναδιοργάνωση του αγροτοσυνδικαλιστικού κινήματος στην χώρα μας από μηδενικής βάσης.
ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ Η ΗΜΑΘΙΑ:
«ΦΥΤΩΡΙΑ ΠΟΥΛΤΣΙΔΗ»
«ΦΥΤΩΡΙΑ ΜΠΡΑΝΙΩΤΗ»
Στον όροφο του Περιπτέρου 9, οι επισκέπτες της AGROTICA είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά: τα «Φυτώρια Πουλτσίδη», που έχουν έδρα στα Μονόσπιτα Ημαθίας, με μια ιστορία που ξεπερνά τα 40 χρόνια, την γνωστή ποικιλία των μήλων KIKU HELLAS, την «EMPHYTON» να συνομιλήσουν με τον αυτουργό, δημιουργό και οραματιστή γεωπόνο και εμπνευστή μιας σκέψης που μπορεί έμπρακτα και αποτελεσματικά να σπρώξει αυτό που λέμε ανάπτυξη στον τόπο μας, τον Γιώργο Πουλτσίδη.
Στο Περίπτερο 16, σταντ 36 ένας ακόμη πολύ γνωστός Ημαθιώτης που δραστηριοποιείται εδώ και 30 χρόνια στον χώρο των φυτωρίων, με τεράστια εμπειρία και τεχνογνωσία, ο Κώστας Μπρανιώτης των «Φυτωρίων Μπρανιώτη», από το Μακροχώρι Ημαθίας μονοπώλησε το ενδιαφέρον αγροτών που επιθυμούν να εισέλθουν στον παραγωγικό και δυναμικό κλάδο των δενδρωδών καλλιεργειών, καθώς γνώμονας της εταιρίας του δεν είναι απλά και μόνο η πώληση των καρποφόρων και παραγωγικών δένδρων στους αγρότες, αλλά υπάρχει η μέριμνα από τους γεωπόνους και συνεργάτες του να παρακολουθούν από κοντά και να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα που αυτοί θα συναντήσουν.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2014
Σαφέστατα καθ όλη την διάρκεια των 5 ημερών της 24ης AGROTICA 1-5 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκαν σειρά παράλληλων ενημερωτικών εκδηλώσεων τις οποίες παρακολούθησαν οι αγρότες με ενδιαφέρον. Αγρότες και εκθέτες ανανέωσαν το ραντεβού τους για την 25η AGROTICA που θα πραγματοποιηθεί σε 2 χρόνια, το 2014, στους ίδιους χώρους!
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
ΣΤΗ 24η AGROTICA, ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ
«ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ»
THN ΤΡΙΤΗ 7/2, ΣΤΙΣ 22.30
Ολοκληρωμένο αφιέρωμα στην 24η AGROTICA που πραγματοποιήθηκε 1-5 Φεβρουαρίου στην Θεσσαλονίκη, θα έχουν οι τηλεθεατές της ΔΙΟΝ Τηλεόρασης, να παρακολουθήσουν την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, στις 22.30, από την εκπομπή «Κοντά στους Αγρότες» με τον Γιάννη Τσιμπονίδη. Υπενθυμίζεται πως η ΔΙΟΝ Τηλεόραση εκπέμπει αναλογικά στην συχνότητα 36 UHF και ψηφιακά στην συχνότητα 31 UHF στην Κεντρική Μακεδονία(στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς και Χαλκιδικής).

Τέσσερις παρατεταγμένες νεκροφόρες περίμεναν τον υπουργό και τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, Μανώλη Όθωνα, στην Αλεξανδρούπολη.


Οι επικεφαλής του υπουργείου Προστασίας, βρέθηκαν στην πόλη για τα εγκαίνια του επιχειρησιακού κέντρου επιτήρησης συνόρων και την κήρυξη έναρξης των εργασιών για την κατασκευή του φράχτη.
Τις νεκροφόρες είχαν παρατάξει ιδιοκτήτες γραφείων τελετών της πόλης,

ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΧΙΟΝΙ Ο ΑΛΕΚΟΣ ΓΙΟΥΜΙΔΗΣ, Ο ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Πέτυχε να "νικήσει" το ...χιόνι ο Αλέκος Γιουμίδης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών της Κατερίνης;
ΝΑΙ...
ΉΤΑΝ Ή ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΕΊΝΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.
Ο εξ Αιγιάννη Ανδήμαρχος, τα κατάφερε κι η θητεία του ως αστυνομικός, σίγουρα έπαιξε κι αυτό το ρόλο του.
Τώρα, θα τον ζυγίσουμε και στον αγώνα κατά του ...καύσωνα!
Γιατί ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει καλοκαίρι θα μυρίσει!
ΈΛΑ ...ΑΛΕΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ

Τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Κατερίνη αύριο Τετάρτη κλειστά....

Πριν λίγο ο Δήμος Κατερίνης και οι υπεύθυνοι για την διαχείριση της κρίσης λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, αποφάσισε το κλείσιμο των σχολείον για την αύριο Τετάρτη.
Δηλαδή Δημοτικά Γυμνάσια και Λύκεια θα είναι κλειστά στα όρια του Δήμου Κατερίνης.

Το κίνημα ενάντια στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης/τραπεζιτών – ΕΕ ΔΝΤ περνάει στην αντεπίθεση.

Φιλιούνται- αγκαλιάζονται για τους μισθούς των 350 ευρώ που θα δίνουν στα κορόιδα τους δημοσιογράφους!


Για τους δημοσιογράφους παπαγαλάκια της Τρόικας και του Μνημονίου,
οι οποίοι είναι σεσημασμένοι και γνωστοί θα πούμε μόνο τούτο: Τι τους κάνει να πιστεύουν πως όταν οι κατώτατοι μισθοί φθάσουν στα 350 ευρώ, εκείνοι θα γλιτώσουν τους δικούς τους;

ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΝΟΗΣΗ..

ΣΤΟ ΔΙΑΣΕΛΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Ο ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΤΗΚΕ..

Χρειάστηκε η παρέμβαση αντρών της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να αποφευχθούν τα… χειρότερα εις βάρος του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Αστέριου Ροντούλη, το πρωί της Κυριακής στο Διάσελλο Τρικάλων.
Ο υφυπουργός έφτασε στο χωριό (… στο οποίο σχεδιάζεται εδώ και μια εικοσαετία και πλέον (!!!) να γίνει κτηνοτροφικό πάρκο) προκειμένου να μιλήσει σε προγραμματισμένη εκδήλωση για το μέλλον της Ελληνικής κτηνοτροφίας και των επιδοτήσεων. Νέοι κτηνοτρόφοι του Διασέλλου, αλλά και από τα γύρω χωριά, δεν άντεξαν να ακούνε για άλλη μια φορά υποσχέσεις για το…
μέλλον και αποδοκίμασαν έντονα, χρησιμοποιώντας βαριές εκφράσεις, τον Λαρισαίο υφυπουργό, ενώ υπήρξαν και ένας-δυο πιο θερμόαιμοι. Ζητήθηκε αστυνομική ενίσχυση και τα πνεύματα ηρέμησαν αρκετά αργότερα με προσωπική παρέμβαση του προέδρου της ΚοινότηταςΜιχάλη Τσιόγγα και τηλεφωνήματα που έκανε σε δικούς του ανθρώπους ο εν δυνάμει υποψήφιος βουλευτής της ΔΗΜΣΥ, καταγόμενος από το χωριό, Σάκης Καλύβας, ο οποίος βρισκόταν καθ’ οδόν από Αθήνα. Δύσκολοι καιροί για πολιτικούς…

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ..

Ο Άγιος Χαράτσιος! ...


Η μνήμη του τιμάται στις 16 Ιουνίου...

Σεμίνα,που έγραψες στον Κάρολο


Δημοσιογράφε,που ζητάς τον λόγο από πολιτικό,


Θα σε ρωτήσω και δεν περιμένω,δε θέλω απαντήσεις,
για να ακουστώ,κι εγώ,το κάνω,όπως κι εσύ.

Δεν θα βάλω σειρά,λογική δεν έχει η...

δική σου επιστολή,άρα προς τί,να έχει η δική μου.

Περιγράφοντας την άριστη σχέση σας,ταξίδια,τσιπουροκατανύξεις,κους κους για άλλους πολιτικούς,τότε που όλα έμοιαζαν ρόδινα,ήσουν όντως τόσο αφελής;

Όταν ήσουν στην μισθοδοσία του δημόσιου καναλιού,μας ενημέρωνες.Τώρα που είσαι στην "απέξω"κατάλαβες την κοροϊδία;

Πόσο αναρωτιέμαι,αληθινά,ήταν όσα μας έλεγες για τα κατορθώματα,θριάμβους,που ευθύνονταν οι φίλοι σου;

Γιατί παραπονιέσαι,έμμεσα για το μέλλον του παιδιού;Τί πας και θυμάσαι,πως έπαιζε,τάιζε ο ανθρώπινος,γλυκός πολιτικός;

Το μικρό σου,ζωή να 'χει μεγάλωσε,όπως κι εσύ κι εγώ.Μόνο πες μου αν με είδες ποτέ στην παρέα;Μην οργίζεσαι,που τώρα έχεις την αντιμετώπιση,που είχαμε,οι εκτός.Μήπως σου λείπουν τα μεγαλεία,οι διευκολύνσεις;

Βλέπεις τώρα,"Τί έκανες"και εσύ;Όχι 3,όλοι "στον αέρα",στον χαμό,κι ακόμη δεν μπορείς να καταλάβεις.Και σε χαίρομαι,που υπόσχεσαι,"Δεν θα αποκαλύψω τί ξέρω",γιατί ξέρουν κι αυτοί.Φυλάω τα νώτα δεν το λένε αυτό;Ζητιανεύω,εκβιάζω να μην ανοίξω το στόμα μου,αν το έκανε κάποιος άλλος δε θα το έλεγες;Γιατί δε λες,"θέλω θέση επιδοτούμενη,διαφήμιση κρατική";Αλλιώς,που διάολο σε βρήκε η μύγα μες το καταχείμωνο και σε τσίμπησε και μου ξύπνησες τώρα;Η φωνή της συνείδησης σου έχει χρονοκαθυστέρηση;

Βλέπω αυτή την επίθεση,που δεν την λες κακή,καχύποπτα.Τί άλλο,μπορεί να κρύβεται;

Aν περνάς κρίση,γιατί δεν μεταλλάσσεσαι,από ρεπόρτερ,σε πλατινέ παρουσιάστρια,από κομφερανσιέ ακριβοπληρωμένου μπουζουξίδικου,σε ότι τώρα σε φωτίσει ο Παντοδύναμος;

Πριν σε αποχαιρετήσω να σου πω,να μη ζηλεύεις όσους βγαίνουν στο γυαλί.Μην φαρμακώνεις την καρδιά σου,ένας ένας και αυτοί βγαίνουν στον πάγκο.Η νέα παρέα σου μεγαλώνει.
Έχεις χώρο δίπλα σου,στην κατάψυξη,για κάτι έγκριτους;

"Σώσαν" τον 13ο και 14ο μισθό


Μεταξύ μας πιο σοβαρός ήταν ο Γιώργος που δεν έκανε καμιά δήλωση. Ο 13ος και 14ος μισθός ήταν χθες εκτός διαπραγμάτευσης.

Το μεγάλο πρόβλημα ήταν η μείωση κατά 20% του κατώτατου μισθού, που ο Σαμαράς παρά τους λεονταρισμούς, δέχθηκε. Οι κόκκινες γραμμές αποδείχθηκαν - όπως πετυχημένα είπε το πρωί ο Κορκίδης στην ΝΕΤ, "κόκκινες κορδέλες". Όπως... δείχνουν τα πράγματα, τα περιθώρια για διαπραγμάτευση είναι περιορισμένα, κι ο τσαμπουκάς των Σαμαρά Καρατζαφέρη είναι χάρτινος.
Αυτοί με τον τρόπο που κινούνται, μας κάνουν να σκεφτόμαστε πως αν διαπραγματεύονταν το πρώτο μνημόνιο, θα ήταν χειρότεροι κι από τον Παπανδρέου...

Οι Οικονομοκαμπουράκηδες δεν βλεπόντουσαν.


Πήγε χαμένος ακόμη κι ο Χατζημαρκάκης.

Παρά τις...αιχμηρές παρατηρήσεις του, πνίγηκε μέσα σ΄αυτή την γενική τηλεοπτική μετριότητα...

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης ξεκίνησε Δευτέρα τη διανομή μικρογευμάτων σε μαθητές που αντιμετωπίζουν προβλήματα υποσιτισμού.

Για το λόγο αυτό, ο δήμος ενέκρινε το χρηματικό ποσό των 32.000 ευρώ.

Σύμφωνα με...

τα στοιχεία έτσι όπως προέκυψαν κατά την καταγραφή της δημοτικής αρχής, τουλάχιστον 600 μαθητές της συμπρωτεύουσας πηγαίνουν σχολείο χωρίς να έχουν λάβει πρωινό καθώς οι γονείς τους αδυνατούν να διαθέσουν χρήματα για τη διατροφή τους...

Η σύσκεψη θρίλερ των πολιτικών αρχηγών έφερε τα πάνω κάτω και στα δελτία ειδήσεων.


Η σύσκεψη θρίλερ των πολιτικών αρχηγών έφερε τα πάνω κάτω και στα δελτία ειδήσεων. Μία αμιγώς πολιτική μέρα με κρίσιμες εξελίξεις σε ...
πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, την ώρα που όλα ήταν σε εξέλιξη από τις 20:00 έως τις 20:45, το δελτίο του ΑΝΤ1 με τη Μαρία Χούκλη, συγκέντρωσε ποσοστό 29,7%, και βρέθηκε 2,5 μονάδες μπροστά από το δελτίο του MEGA με την Όλγας Τρέμη που συγκέντρωσε το 27,2% των τηλεθεατών.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Nielsen η μέτρηση της τηλεθέασης έχει ως εξής:

20:00 – 20:45

ΑΝΤ1 -- MEGA
29,7% -- 27,2%

Η πίτα των αδειούχων ραδιοερασιτεχνών Πιερίας




Την καθιερωμένη πίτα έκοψαν και οι δραστήριοι αδειούχοι ραδιοερασιτέχνες, οι οποίοι το απόγευμα της Δευτέρας συγκεντρώθηκαν στα γραφεία τους, του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας, στη Νέα Χράνη.
Συμμετείχαν πάνω από 25 μέλη και στην αρχή ο πρόεδρος του συλλόγου Αδάμος Σαραηλίδης αφού καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους, γνωστοποίησε στα μέλη τα τελευταία νέα και τις δραστηριότητες που προγραμματίστηκαν για το 2012.

Τυχερός ήταν ο Νίκος Στίκος, ένα από τα παλιά μέλη του ΣΥ.ΡΑ.Π και όλοι απόλαυσαν τη νοστιμότατη σπιτική βασιλόπιτα που ετοίμασε για την εκδήλωση ένας από τους συμμετέχοντες.
Ο ΣΥ.ΡΑ.Π. σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών θα βοηθήσει τεχνικά στην διεξαγωγή συνομιλίας παιδιών του 5ου Λυκείου Κατερίνης με τον ISS Διεθνή Διαστημικό Σταθμό αποσκοπώντας στην προαγωγή του Ραδιοερασιτεχνισμού και την μελέτη θεμάτων σχετικών με το διάστημα.
Η εβδομάδα διεξαγωγής της επαφής έχει καθοριστεί και είναι από 27/2/2012 έως 4/3/2012 και πιθανή ώρα έναρξης των εκδηλώσεων θα είναι μάλλον μετά τις 9:00 με 10:00 το πρωί. Εκείνη την ημέρα θα υπάρχει ικανός αριθμός ραδιοερασιτεχνών που θα πλαισιώσει αυτή την προσπάθεια.
Η συνομιλία θα είναι με έναν από τους αστροναύτες Daniel C. Burbank - KC5ZSX και Donald R. Pettit - KD5MDT.

ΠΙΑΣΕ ΕΝΑ ΓΥΡΟ....

ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΚΑΙΡΟ.....

ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ Α.Τ.Μ

ΡΕ ΤΙ ΖΗΛΙΑΡΗΔΕΣ....

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ - ΑΝΔΡΩΝ...

ΕΛΛΗΝΑΡΑ ΜΟΥ ΠΕΣΤΑ.....

ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ....


τελικά όλα ξεχαστήκαν δεν θα μπει κανένας στην φυλακή,
δεν θα λογοδοτήσει κανένας,
και σε λίγα χρόνια θα μας βγουν και από πάνω ολοι αυτοί που έφαγαν εκατομμύρια.
Τέτοια ξεφτίλα μόνο εδώ στην πατρίδα μας !!!

ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΦΘΑΣΕΙ....

για… μικρογεύματα των πολιτικών!!! 440.000 ευρώ για… μικρογεύματα των πολιτικών!!!

μέθοδος εκπαίδευσης από την υποψήφια για μια θέση στο Επικρατείας...

Συσκέπτονται και όταν βγουν παγανιά... όποιον πάρει ο χάρος!

Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό και αμέσως μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικράτησαν τις τελευταίες ημέρες στο νομό μας, αλλά και οι χιονοπτώσεις που αναμένονται και την επόμενη εβδομάδα στις ορεινές περιοχές, ανάγκασαν τους «Γιατρούς του Κόσμου» να αναβάλλουν την επίσκεψη της Κινητής Παιδιατρικής και Οδοντιατρικής Μονάδας «ΛΗΤΩ» στην Πιερία.

Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό και αμέσως μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

Από τους «Γιατρούς του Κόσμου» και την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας

--

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 31906 / Φαξ 23510 34 174
info@otoposmou.gr - www.otoposmou.gr

Ακολουθείστε μας στο Twitter

Η ποιο ωραία εικόνα ...! Αυτοι που θα πάρουν την σκυτάλη του χορού...!

Ένα Ορφικό περιβάλλον το οποίο ξέρουν να το δημιουργούν κατά παράδοση, με ιδιαίτερη ευαισθησία οι αρμόδιοι , και τα μέλη του συλλόγου της Πνευματικής κίνησης Λεπτοκαρυάς, αξίζουν πολλά για τις συνεχείς, και τόσο σημαντικές κοινωνικές τους εκδηλώσεις.... Εύγε!!! Αξιοσημείωτο το λατρευτό τους λάβαρο με έμβλημα, τον Ορφέα…!
Η ποιο ωραία εικόνα ...! Αυτοι που θα πάρουν την σκυτάλη του χορού...!

Οι Αργοναύτες σώθηκαν δύο φορές από τους κινδύνους στη θάλασσα χάρη στον Ορφέα, που ήταν μυημένος στα μυστήρια της Σαμοθράκης, και τούς Διόσκουρους, που συμμετείχαν στην εκστρατεία.
Ματίνα Κοτίνη η τ. πρόεδρος του συλλόγου και η χοροδιδασκαλεία της Πνευματικής κίνησης Λεπτοκαρυάς με τις κυρίες του Συμβουλίου...!
Ωστόσο, ό,τι κυρίως συνδέεται με τον μακεδονικό και θρακικό χώρο είναι ο θάνατος και η ταφή του.
Ως τόπος γέννησης του Ορφέα, γιου του Θράκα βασιλιά Οίαγρου και της Μούσας Καλλιόπης, αναφέρεται η Πιερία.
Η κοπή της Βασιλόπιτας ...!!!!!!!!!1]
Ο Ορφέας πήρε ως δώρο από τον Απόλλωνα τη λύρα και μυήθηκε από τις Μούσες στην τέχνη του τραγουδιού και της ποίησης. Η δύναμη της μουσικής του ήταν τέτοια που ημέρευε τα θηρία, έκανε τα δέντρα και τις πέτρες να χορεύουν.
Από μικρός ενδιαφερόταν για τους θεούς, τους μύθους, τις ιεροτελεστίες και σε νεαρή ηλικία πραγματοποιεί ταξίδι στην Αίγυπτο, από το οποίο θα επιστρέψει σοφότατος.
Το τιμ με τον πρόεδρο Σαλιώρα Δημήτρη...!!!
Τα Αργοναυτικά Ορφικά αναφέρουν ως τόπο γέννησης του Ορφέα τα Λείβηθρα της Θράκης, τοπωνύμιο που αρχικά μπορεί να θεωρηθεί ως γεωγραφική σύγχυση, αφού τα Λείβηθρα βρίσκονται στον Όλυμπο στην Λεπτοκαρυά, στην Πιερία.
Η σύγχυση για τον τόπο θα πρέπει να αποδοθεί στη διαφορετική τοποθέτηση των ορίων της Θράκης από εποχή σε εποχή.
Ο πυρήνας του συλλόγου η Νίκη με τη Χρύσα...και η Κυρία Κατέλα!
Ο Οβίδιος, για παράδειγμα, μετέφερε το σκηνικό του μύθου προς τα όρη της Ροδόπης και το Δέλτα του Έβρου, δηλαδή στη Θράκη της εποχής του τότες υπήρχαν αλλά γεωγραφικά όρια .
Ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης κύριος Ζτανης Γεώργιος με την παρέα του...!
Ο Σταρ Σάκης... πάλι κάτι τι πειράζει...;
2]. Οι ποταμοί Ελικώνας , βαφύρας, Σύς[Ζηλιάνα] ,συνδέονται με την παράδοση για τον θάνατο του Ορφέα από τις Μαινάδες και τις προσπάθειες των γυναικών να καθαριστούν από το αίμα του ποιητή και μουσικού, τον τάφο του και την καταστροφή των Λειβήθρων, τη μεταφορά, τέλος, των λειψάνων του στο Δίον.

Ο τζιμης τα πήγε πολύ καλά ...για σκέψου να κερδίσει σήμερα και ο ΠΑΟΚ τον Ολυμπιακό... καλή τύχη...;!
Οι παραδόσεις για τον θάνατο του ίδιου του Ορφέα επιδέχονται πολλαπλές αναγνώσεις, θρησκευτικές, τελετουργικές, πολιτικές.
Η βάσω ανήκει στο τιμ...! εδώ με τον πρόεδρο Σαλιωρα Δημήτρη...!
Η βάσω είναι η κολόνα του συλλόγου...! εδώ με τη Ματίνα...!
Ο μυθογράφος του 1ου αι. μ.Χ. Κόνων, περισσότερο συμπιλητής διηγήσεων, αναφέρεται στις αιτίες του φόνου του Ορφέα, γιατί δηλαδή οι γυναίκες της Πιερίας έφτασαν στο σημείο να διαμελίσουν τον Ορφέα, και προτείνει μια αιτιολογική ερμηνεία αποδίδοντας την οργή των γυναικών στον αποκλεισμό τους από τελετές στις οποίες έπαιρναν μέρος ένοπλοι άνδρες…!


Ωστόσο ακόμη και σήμερα οι Γυναίκες της Πιερίας, και όχι μόνο , βιώνουνε τον αποκλεισμό τούς, από από παρόμοιες τελετές…!
Χορός μέχρι το πρωί...!
Ο τ. αντιδήμαρχος αν. Ολύμπου Γιάντσιος Κων/νος και η τ. πρόεδρος του συλλόγου Ματίνα Κοτίνη , πάντα θετική, και ξεκάθαρη, η προσφορά τους, στα κοινά του τόπου ...!
Μια άλλη αιτία του διαμελισμού του Ορφέα διασώζεται σε αισχυλικό απόσπασμα από το δράμα του Αισχύλου Βασσάραι ή Βασσαρίδες, ένα από τα τέσσερα έργα της Λυκούργειας (470-460 π.Χ), όπου οι γυναικείοι χοροί ταυτίζονται με τις Μαινάδες που σπαράζουν τον Ορφέα…!
Ο Σταρ Σάκης η ψυχή του συλλόγου... με τον Κωστή... και τον Γιωργή...!
ΕΔΩ ΟΙ ΓΙΩΡΓΑΔΕΣ
Γλέντι ως να λιώσουν τα χιόνια...!
Ο Σάκης και ο Γιώργος μεγάλη η στήριξη τους στο σύλλογο...!
Γιάντσιος : Ο Γιώργος μας είπε ότι λέγετε Κουφός...!


Λίγο πριν λιώσουν τα χιόνια...!


Βάσω : ποιος είπε ότι φέτος δεν ήρθε ο Αη Βασίλης...; Φέτος ήρθε στον Γιώργο...! Είχε φαίνεται μεγάλη την καμινάδα...;;;
ΤΑ ΔΥΟ ΞΑΔΈΡΦΙΑ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΛΎΠΗ ΑΠΌΨΕ ΑΠ ΤΗΝ ΠΑΡΈΑ ΕΙΠΑΝ... ...ΣΙΓΟΥΡΑ...ΑΥΤΟΙ ΞΈΡΟΥΝ...!ΚΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΆ...!

ΛΙΩΜΈΝΟΙ ΟΙ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΟΙ...!

Η αρχαία ψυχή ζει μέσα μας αθέλητα κρυμμένη. Κωστής Παλαμάς ΕΚ ΤΩΝ ΛΕΙΒΗΘΡΩΝ ΟΡΜΩΜΕΝΟΣ ΓΙΑΝΤΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ!!!!