PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Δεύτερο κόμμα, αυτή τη φορά στην πολυπληθέστερη εκλογική περιφέρεια της χώρας -τη Β΄ Αθηνών- αναδεικνύεται το ΚΚΕ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ALCO.

Δεύτερο κόμμα, αυτή τη φορά στην πολυπληθέστερη εκλογική περιφέρεια της χώρας -τη Β΄ Αθηνών- αναδεικνύεται το ΚΚΕ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ALCO για το Lay-Out.gr. Θυμίζω, ότι πριν μια εβδομάδα, το ΚΚΕ αναδείχτηκε (δημοσκοπικά πάντα) δεύτερο κόμμα και στη Β' Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ALCO σ' αυτή τη νέα δημοσκόπηση (με τη διευκρίνηση ότι "η πρόθεση ψήφου, δεν αποτελεί πρόβλεψη ψήφου, αλλά καταγραφή τάσεων από 25/1 έως και σήμερα") πρώτο κόμμα έρχεται η Νέα Δημοκρατία με 13,2 % ακολουθεί...
το ΚΚΕ με 9,5 %, η Δημοκρατική Αριστερά με 8,4 % , το ΠΑΣΟΚ με 8 %, ο ΣΥΡΙΖΑ με 7,3 % και ο ΛΑΟΣ με 4,3%

Η Georgia Salpa έχει τρελάνει τους πάντες στα ξένα και όπου να εμφανιστεί η παρουσία της προκαλεί εμφράγματα.

Πόσο μάλλον όταν φοράει ένα τόσο μικρό μίνι ......φόρεμα με βαθύ ντεκολτέ και ατέλειωτα πόδια!







Η 28-χρονη Layla Flaherty έκανε την εμφάνισή της σε νυχτερινό club μαζί με τον ποδοσφαιριστή Neil Danns.

Η 28-χρονη Layla Flaherty έκανε την εμφάνισή της σε νυχτερινό club μαζί με τον ποδοσφαιριστή Neil Danns.

Η 28-χρονη Layla Flaherty έκανε την εμφάνισή της σε νυχτερινό club μαζί με τον ποδοσφαιριστή Neil Danns.

Ο ΒΑΡΥΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΗΡΘΕ....

Ο ΒΑΡΥΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΗΡΘΕ....

Ο ΒΑΡΥΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΗΡΘΕ....

Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ Ο ΒΑΡΥΣ ΗΡΘΕ..ΤΟ PIERIA -GR ΣΑΣ ΔΙΝΕΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΑΝΕΜΟΡΦΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ.

Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας παρέμειναν και το 2011 ο μεγαλύτερος διαφημιζόμενος στα ΜΜΕ


επενδύοντας στην ευρεία προβολή των υπηρεσιών τους από τα Μέσα, ακόμα και κατά την περίοδο της... οικονομικής κρίσης, ακολουθώντας τους κανόνες του μάρκετινγκ.

Με δαπάνη που ξεπέρασε τα 97,36 εκατ. ευρώ, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας αποτελούν όχι μόνο τον πρώτο διαφημιζόμενο, αλλά και τον ισχυρότερο, αφού το δαπανηθέν ποσό αντιστοιχεί στο 6,11% της συνολικής διαφημιστικής δαπάνης στα Μέσα για το 2011, ενώ είναι μειωμένο κατά 9,12% έναντι του 2010.

Η κινητή τηλεφωνία καθώς και η δεύτερη κατά σειρά κατηγορία, όσον αφορά το ύψος της διαφημιστικής δαπάνης του 2011, οι οικονομικοί Οργανισμοί, είναι οι μόνες δυο κατηγορίες με μερίδιο υψηλότερο του 5%. Το μερίδιο των οικονομικών Οργανισμών ανέρχεται σε 5,83% του συνόλου, με το σχετικό ποσό να ξεπερνά τα 92,85 εκατ. ευρώ, μειωμένο κατά 17,73% έναντι του 2010.

Η πρώτη πεντάδα των μεγαλύτερων κατηγοριών διαφημιζομένων στα ΜΜΕ κατά το 2011 συμπληρώνεται από τις εκδόσεις με κονδύλι 73,86 εκατ. ευρώ και μερίδιο επί του συνόλου 4,63% (μείωση 21,12%), τη διασκέδαση με 66,77 εκατ. ευρώ και μερίδιο 4,19% (μειωμένη 24,74%) και τα επιβατικά αυτοκίνητα με 61,95 εκατ. ευρώ και μερίδιο 3,89% (πτώση 16,68%).

Αξίζει να επισημανθεί ότι η διαφημιστική δαπάνη των πρώτων πέντε κατηγοριών στα ΜΜΕ αποτελεί το 24,64% της συνολικής δαπάνης το 2011, επί συνόλου 70 διαφορετικών κατηγοριών. Η δαπάνη της πρώτης δεκάδας ανέρχεται στο 41,13%.

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει στην κατηγορία Δημόσιο, η οποία βρίσκεται στη 18η θέση της συνολικής λίστας με το ποσό που δαπανήθηκε να ανέρχεται στα 34,32 εκατ. ευρώ αποτελώντας το 2,15%.

Τα βασικά «οχήματα»


Το βασικό επικοινωνιακό όχημα για τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ήταν η τηλεόραση, στην οποία δαπανήθηκε το 67,28% του ποσού, ενώ το αμέσως επόμενο μεγαλύτερο μερίδιο, 13,99%, επενδύθηκε στις εφημερίδες. Στα περιοδικά δόθηκε το 9,47% και στο ραδιόφωνο το 9,26%.

Αντίθετη κατανομή εμφανίζει η δαπάνη των οικονομικών Οργανισμών, οι οποίοι επέλεξαν ως βασικό επικοινωνιακό όχημα τις εφημερίδες, δαπανώντας στο μέσο το 55,56% του ποσού που δόθηκε για διαφήμιση. Σε ό,τι αφορά τις λοιπές επιλογές των οικονομικών Οργανισμών το 26,16% πήγε στην τηλεόραση, το 9,79% στο ραδιόφωνο και το 8,49% στα περιοδικά.

Σε ό,τι αφορά τις εκδόσεις και τα επιβατικά αυτοκίνητα, η τηλεόραση αποτέλεσε το βασικό επικοινωνιακό τους όχημα, ενώ αντίθετα η κατηγορία διασκέδαση επένδυσε στην προβολή της κατά κύριο λόγο στις εφημερίδες και στα περιοδικά.

Οι μεγαλύτεροι

Τα καταστήματα Γερμανός Cosmote είναι ο μεγαλύτερος διαφημιζόμενος στην τηλεόραση για το 2011, με κονδύλι το οποίο στο διάστημα Ιανουαρίου - Δεκεμβρίου ξεπέρασε τα 7,39 εκατ. ευρώ. Σε ό,τι αφορά το μέσο ακολουθούν κατά σειρά το Vodafone Shops με 5,67 εκατ. ευρώ και τα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών Κωτσόβολος με 4,94 εκατ. ευρώ.

Στις εφημερίδες, οι διάφορες τεχνικές και οικοδομικές εταιρείες δαπάνησαν το υψηλότερο ποσό με 7,26 εκατ. ευρώ, ακολουθούμενες από τη Mediatel με 6,95 εκατ. ευρώ και τον ΟΠΑΠ με 5,21 εκατ. ευρώ.

Στο ραδιόφωνο τα καταστήματα παιχνιδιών Jumbo [BABr.AT] Σχετικά άρθρα βρίσκονται στην πρώτη θέση με 8,08 εκατ. ευρώ δαπάνη, ακολουθούμενα από τη Vodafone με 1,51 εκατ. ευρώ και το Badminton Theater με 1,49 εκατ. ευρώ.

Στα περιοδικά η εταιρεία Skytel κατέλαβε την πρώτη θέση με 9,27 εκατ. ευρώ, ακολουθούμενη από τα μέντιουμ με 8,15 εκατ. ευρώ και την εταιρεία τηλεφωνικών υπηρεσιών Athens Line με 4,76 εκατ. ευρώ.

Παρά το ότι το συνολικό ποσό της διαφημιστικής δαπάνης στα ΜΜΕ το 2011 παρουσίασε κάμψη, αρκετοί κλάδοι διαφημιζομένων αύξησαν το κονδύλι για την προβολή τους. Τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση παρουσίασε ο κλάδος των προϊόντων γεωργίας, κατά 145,25%, με το σχετικό κονδύλι να ανέρχεται στα 5,9 εκατ. ευρώ το 2011, ενώ σημαντική αύξηση παρουσίασε και

Γιατί ο Αλαφούζος «κονταίνει» τη Σία Κοσιώνη...


Δεν γνωρίζουμε αν η επιλογή του Γιάννη Αλαφούζου να ενσωματώσει τον Νίκο Ευαγγελάτο στο δυναμικό του Σκαι, υπακούει στον «μύθο» που τον συνοδεύει να «Φρενάρει τα... στελέχη του που βλέπει να πετυχαίνουν»! Πάντως η τοποθέτηση του Νίκου Ευαγγελάτου πριν τη Σία Κοσιώνη, αναλαμβάνοντας στην ουσία ένα άλλου τύπου δελτίο ειδήσεων, αναμφισβήτητα δείχνει διάθεση υποβάθμισης! Μάλιστα λένε ότι ο Αλαφούζος ποτέ δεν πίστεψε ότι η παρουσιάστριά του ήταν πρώτης γραμμής, θεωρούσε όμως ότι το προφίλ της ικανοποιεί τον μέσο τηλεθεατή του Σκαι, χωρίς επιπλέον να του κοστίζει! Στη κρίσιμη όμως συγκυρία για τη χώρα, αποφασίζει να ενισχύσει το ενημερωτικό προφίλ του καναλιού του με ένα όνομα «φανταχτερό» από τον χώρο των ειδήσεων, διατηρώντας όμως και τη Σία Κοσιώνη που έχει συνηθίσει το κοινό του. Βεβαίως το τελευταίο, δηλώνει σαστισμένο, αν όχι μπερδεμένο με την επιστροφή του Νίκου Ευαγγελάτου, όπως τουλάχιστον αποτυπώνεται στα μηνύματα που φθάνουν στο κανάλι, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα!
Τέλος να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες το νέο δελτίο ειδήσεων με τον Νίκο Ευαγγελάτο στον Σκαι θα ξεκινάει στις 7.45 και θα ολοκληρώνεται στις 9.00.

Οι γιαγιάδες με την κλασσική έννοια του όρου που όλοι γνωρίζουμε δεν υπάρχουν πια…

Στη Βραζιλία ο διαγωνισμός για τη «Μiss Γιαγιά 2012», έχει ανάψει κυριολεκτικά φωτιές στον ανδρικό πληθυσμό κάθε ηλικίας…

Δείτε τις σέξι γιαγιάδες στις φωτό που ακολουθούν, οι οποίες είναι έτοιμες να πουν παραμύθια κάθε είδους στον κόσμο!!



Τι να γράψει κανείς για την Ελένη. Έχουν γραφτει τα περισσότερα....

Φροντίζει βεβαίως και η ίδια με επαγγελματική αθωότητα να μας κάνει να ταξιδέυουμε με τις εικόνες που μας χαρίζει. Και είναι πολλές οι εικόνες αυτές. Κάποιες καταφέραμε να βρούμε απο τα επαγγελματικά ατυχήματα της on air και να τις μοιραστούμε σήμερα μαζί σας.

Σε ένα video συλλεκτικό… με κομμάτια που όλοι μας θέλουμε να τα έχουμε στην βιβλιοθήκη μας.

Δείτε με προσοχή το video και, όλοι όσοι έχετε πρόβλημα με τη καρδιά σας..απομακρυνθείτε ΤΩΡΑ απο τις οθόνες σας…


Αντιμέτωποι με την εφορία θα βρίσκονται πλέον όσοι δεν πληρώνουν το Ειδικό Τέλος Ακινήτων.


Σε τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή ορίζεται ότι μετά την παρέλευση τεσσάρων μηνών από τη λήξη της προθεσμίας πληρωμής της πρώτης δόσης, την είσπραξη του χρέους θα αναλαμβάνει η αρμόδια ΔΟΥ, η οποία θα μπορεί να λαμβάνει ακόμη και μέτρα αναγκαστικής είσπραξης

Μετά την παρέλευση της τετράμηνης προθεσμίας, η ΔΕΗ ή οι εναλλακτικοί προμηθευτές ρεύματος, θα αποστέλλουν την κατάσταση των οφειλετών στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Η υπηρεσία θα βεβαιώνει το τέλος και οι εφορίες θα μεριμνούν για την είσπραξή του, ενώ θα μπορεί να επιβληθούν ακόμη και κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων σε όσους φορολογούμενους δεν πληρώνουν το τέλος ακινήτων.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ....

Μικρό Εγχειρίδιο...

ΛΕΤΕ Ο ΜΠΕΝΥΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ?

Τα χειρότερα.


Μόλις του παρουσιαστή με το μπαζούκας, του΄ρίξαν τις κλωτσιές του στον Αnt-1 , ο Κιμπουρόπουλος που ακόμη εργαζόταν στον Όμιλο, έλεγε: Θα... περάσουν πολλά χρόνια για να αποευαγγελατοποιηθεί ο Σταθμός.
Ευτυχώς ο ΑΝΤ-1 λυτρώθηκε πολύ γρήγορα από την κατάρα του λαϊκισμού, και την βαριά σκιά της μαϊμουδιάς και του κιτρινισμού που έσερνε μαζί του ο Ευαγγελάτος.
Ο δε Κιμπουρόπουλος, που στο μεταξύ είχε κάποιες εμπορικές συνεργασίες μαζί του, μόλις πήγε στο Skai, φρόντισε να πείσει τον Αλαφούζο, να φέρει στον Σταθμό το ξεπεσμένο και ξεχασμένο τα τρία τελευταία χρόνια παρουσιαστή...

Όλα συμπεφωνημένα.


Το MEGA είχε στήσει τις κάμερες και ήταν έτοιμο για τα ΕΚΤΑΚΤΑ.
Το ένα πίσω από το άλλο.
Μα...έτσι θα πήγαιναν στράφι τα φιλάκια Βενιζέλου και Λοβέρδου, μετά την αποχώρηση του τελευταίου από την κούρσα διαδοχής?...

Τελεσίγραφο.


Το φέρνει στις αποσκευές του από τις Βρυξέλλες ο Λουκάς Παπαδήμος.
Ή φτωχότεροι, ή κατεστραμμένοι. Έχετε...

πέντε μέρες καιρό, για να απαντήσετε.
Ένας ακόμη εκβιασμός των αφεντικών της Ευρώπης. Που, αυτή τη φορά, μας σπρώχνουν στο γκρεμό, με τη θηλιά στο λαιμό...

Πανευτυχείς στο MEGA, ανοίγαν σαμπάνιες.

Ευτυχώς! Το ΠΑΣΟΚ-μετά την παραίτηση του Λοβέρδου, υπέρ Βενιζέλου-ξεπερνάει τον κίνδυνο της διάλυσης και της αποσύνθεσης.
Το 'πε ο Χασαπόπουλος και συμφώνησε μέσα στην καλή χαρά, η Τρέμη. "Ιορδάνη, έχω και...

εγώ το ίδιο ρεπορτάζ" .
Σύμφωνα λοιπόν μ' αυτό το ρεπορτάζ, Λοβέρδος και Βενιζέλος γράψαν από κοινού τις δηλώσεις τους και εμφανίστηκαν μπροστά στους δημοσιογράφους για τα καθιερωμένα. Αγκαλίτσες και φιλάκια...

ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΥ...Η ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ < ΑΙΓΑΙΟΝ ΑΕ > ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΗ..

Κλειστά όλα τα σχολεία στον Δ.Δίου-Ολύμπου, την Παρασκευή 3/2/2012.

Ο δήμος Δίου-Ολύμπου ανακοινώνει ότι, λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων, την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012 όλα τα σχολεία που βρίσκονται εντός των ορίων του δήμου, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, θα παραμείνουν κλειστά.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Μέλους Π. Σ. ΠΑ.ΣΟ.Κ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ του Δημοσιογράφου ΛΑΜΠΡΟΥ ΚΑΛΑΡΡΥΤΗ 02/02/12

ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ δεν θα παρευρεθώ στη συνεδρίαση της Κ.Ο., στην οποία εκλήθην ως μέλος τους Π.Σ. του ΠΑΣΟΚ γιατί δεν θα είμαι εγώ αυτός που θα νομιμοποιήσω με την παρουσία μου όλες αυτές τις αποφάσεις που δυο χρόνια τώρα, ακόμα και αυτή την ώρα, συνεχίζουν να λαμβάνονται ερήμην του ΠΑΣΟΚ.

Η σύγκληση της Κ.Ο. πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία και για τη ΧΩΡΑ και για την Παράταξη. Πραγματοποιείται σε συνθήκες βαθιάς οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής κρίσης. Μια ακόμα επίθεση στις κοινωνικές κατακτήσεις χρόνων και στα λαϊκά εισοδήματα, κατ’ εντολή των τροϊκανών, βρίσκεται προ των πυλών. Η Ελλάδα κατεδαφίζεται.

Τις παραπάνω πολιτικές διαμορφώνει η κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου που αποτελείται από τους ίδιους Υπουργούς που ήταν μέλη και στην κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου και οδήγησαν τη χώρα στο σημερινό αδιέξοδο.

Επί δυο χρόνια τώρα τους ακούω και τους διαβάζω, ότι αγωνίζονται για τη σωτηρία της πατρίδας. Επί δύο χρόνια οι Βουλευτές, στο όνομα της σωτηρίας αυτής, ψηφίζουν μνημόνια και μεσοπρόθεσμα, ακολουθούμενα από ανάλγητα μέτρα.

Η «σωτηρία της πατρίδας» στο όνομα της οποίας ψηφίζουν αυτά τα αντιλαϊκά και αντιαναπτυξιακά μέτρα, όχι μόνο δεν ΕΡΧΕΤΑΙ αλλά συνεχώς ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ. Η πατρίδα, ακριβώς λόγω των μέτρων αυτών, έχει βουλιάξει και η ελληνική κοινωνία έχει βυθιστεί στην απόγνωση.

Δυστυχώς, οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ που συμμετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου, συνεχίζουν να συζητούν για νέα, ακόμα σκληρότερα μέτρα, χωρίς κανείς από αυτούς να χαράσσει μία «κόκκινη γραμμή» έναντι των εκβιαστών, και δίχως να αντιλαμβάνονται ότι ο ελληνικός λαός έχει προ πολλού ξεπεράσει τα όριά του και δεν έχει άλλες αντοχές. Για όλους αυτούς τους λόγους, δεν πρόκειται να παρευρεθώ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.

Από το Δήμο Κατερίνης ανακοινώνεται ότι αύριο Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012, όλα τα σχολεία του Δήμου θα παραμείνουν κλειστά.

ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ΑΝΑΦΩΤΙΣ»


Αύριο Σάββατο η πρεμιέρα της «ΚΑΤΑΙΓΙΔΑΣ» στο Πνευμ. Κέντρο του Αγίου Φωτίου

Για τα διαχρονικά μηνύματα της «ΚΑΤΑΙΓΙΔΑΣ» του κλασικού έργου του κορυφαίου Ρώσου συγγραφέα Αλεξάντρ Οστρόφσκυ, που ανεβάζει το θεατρικό σχήμα «ΑΝΑΦΩΤΙΣ» σε μετάφραση του Λουκά Φωτεινού, μίλησαν οι συντελεστές της παράστασης στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης.

«Πρόκειται για ένα έργο που παρότι έχει γραφτεί τον 19ο αιώνα τα μηνύματά του έχουν σαφείς αναφορές στο σήμερα, με έμφαση στην κρίση της κοινωνίας, στην ανάγκη αλλαγής του ανθρώπου, στην ανάγκη στροφής στη ζωή του» σημείωσε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του ο σκηνοθέτης της παράστασης Νίκος Σπανός.

Ένα μείζον επίσης μήνυμα που βγαίνει μέσα από τη θεατρική παράσταση, όπως είπε ο π.Παύλος Ντούρος Διευθυντής του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως «Άγιος Φώτιος», είναι αυτό της μετάνοιας.

Όλοι οι συντελεστές της παράστασης έκαναν λόγο για μια εξαιρετικά οργανωμένη και επαγγελματική δουλειά, που θα την χαρεί το θεατρόφιλο κοινό της Κατερίνης, για σκηνικά – φωτισμούς και μουσική που συμβάλλουν στην αποτύπωση της κορύφωσης του έργου από σκηνή σε σκηνή.

Αναφερόμενοι στον στόχο της νέας θεατρικής ομάδας «ΑΝΑΦΩΤΙΣ», ο π.Παύλος τόνισε ότι είναι να ανοίξει ταπεινά,αλλά και δημιουργικά ένα παράθυρο προς τον ουρανό, ενώ πό την πλευρά του ο σκηνοθέτης μίλησε για ένα σχήμα που με ανιδιοτέλεια, διάθεση και μεράκι για το θέατρο που θα προσπαθήσει η αποστολή του να βγει και από τα όρια του νομού, με έργο που θα αφορά όλη την Ελλάδα.

Η καταιγίδα κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 04 Φεβρουαρίου και ώρα 20:00 στο Πνευματικό Κέντρο «Άγιος Φώτιος»(στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΦΩΤΙΑ 2012»), ενώ οι παραστάσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Σαββατοκύριακο έως και τις 04 Μαρτίου. Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στο τηλ.6936501222.

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Μετάφραση: ΛΟΥΚΑΣ ΦΩΤΕΙΝΟΣ

Διασκευή – Σκηνοθεσία: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΠΑΝΟΣ

Σκηνικά – Κοστούμια: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΠΑΝΟΥ

ΜΟΥΣΙΚΗ : ΘΕΜΗΣ ΤΕΛΟΓΛΟΥ

ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ : ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΦΥΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΤΑΣΟΣ ΖΑΜΠΟΥΝΙΔΗΣ – ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ – ΣΟΦΙΑ ΠΙΤΣΙΑΝΗ – ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΩΤΑΣ – ΜΑΡΙΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ – ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ – ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΑΚΟΥ

Βοηθός σκηνοθέτη: ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΑΘΑΝΑ

Ηχολήπτης: ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΖΗΣ

Ηλεκτρολόγοι: ΝΕΟΚΛΗΣ ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΚΗΝΙΚΩΝ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΙΤΣΙΩΝΗΣ

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΣ ΣΚΗΝΗΣ:ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΣΣΑΡΙΔΗΣ

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

«Η καταιγίδα», πραγματεύεται την ιστορία μιας αστικής οικογένειας, όπου κυριαρχεί η «τυραννική» πεθερά και η νύφη να κάνει το λάθος να παραστρατήσει, ενώ ο γιος παρακολουθεί τις εξελίξεις χωρίς να αντιδρά.

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Ο Οστρόφσκυ είναι ο μεγάλος ρώσος δραματουργός των κεντρικών δεκαετιών του 19ου αιώνα, την περίοδο του ρεαλιστικού ρεύματος στη ρωσική λογοτεχνία, την εποχή που ο Τουργκένιεφ, ο Ντοστογιέφσκι και ο Τολστόι δημιούργησαν έργα σταθμούς στην παγκόσμια φιλολογία.


Μέσα στην καλή χαρά κι ο Ντερμπεντέρης, βγήκε χαμογελαστός να σχολιάσει την παραίτηση Λοβέρδου.


Τώρα πια, δεν κινδυνεύει να μπει σε αδελφοκτόνο διαμάχη το ΠΑΣΟΚ, είπε και...

μετά από μια μικρή παύση, συμπλήρωσε, "εκτός κι αν εμφανιστεί-ως υποψήφιος-ο Παπανδρέου" .
Έσπευσε, όμως, να αφορίσει ο ίδιος το συλλογισμό του. "Πάντως, αυτό δε φαίνεται να προκύπτει-ότι θα 'ναι υποψήφιος-από πουθενά" .
Αλλά, αν τολμήσει, λέμε τώρα εμείς, "εδώ είμαστε εμείς" . Τα ντόπερμαν...

Ζάππειο 2, τώρα, το... υπουργείο Οικονομικών.


Την πρώτη φορά, ο βουλιμικός Μπενύτο έτρεξε ασθμαίνων στο Ζάππειο-απ' όπου μόλις είχε φύγει ο νικητής των εκλογών, Καραμανλής-για να δηλώσει ότι διεκδικεί την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, χτυπώντας πισώπλατα τον Παπανδρέου.
Ζάππειο 2, τώρα, το...

υπουργείο Οικονομικών. Εκεί έστησε την παράσταση με το Λοβέρδο, την ώρα που ο Παπανδρέου βρισκόταν εκτός Ελλάδος, στο Ισραήλ.
Όλα δείχνουν να τον ευνοούν. Έχει εξασφαλίσει τη στήριξη των εκδοτών της διαπλοκής, ο Παπανδρέου έχει δηλώσει πως δε θα 'ναι υποψήφιος και ο κυριότερος αντίπαλός του, ο Λοβέρδος, ξαφνικά αποσύρεται υπέρ του.
Η βουλιμία για την εξουσία, τον έχει κάνει να νομίζει πως έχει κιόλας κερδίσει.
Το ότι, ενδεχομένως, να πιάστηκε κορόιδο, παρά την πολυδιαφημισμένη εξυπνάδα του, μάλλον δε θα 'χει περάσει ούτε για μια στιγμή απ' το μυαλό του...

Δείτε το νέο τηλεοπτικό εγχείρημα του Λάκη.



Ως φιγούρα του Muppet Show σχολίασε ο Λάκης Λαζόπουλος της πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Το PSI, ο Γερμανός επίτροπος, ο 13ος και 14ος μισθός, αλλά και οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ βρέθηκαν στο επίκεντρο της απολαυστικής φιγούρας που...

εμφανίστηκε στο στούντιο του δελτίου του καναλιού της Κάντζας.

Αφού ακούσαμε τον Λάκη, τον είδαμε κιόλας. Ο πρωταγωνιστής και οικοδεσπότης του Αλ Τσαντίρι Νιουζ εμφανίστηκε και ο ίδιος μετά το τέλος του σχολιασμού ως... κούκλα και αναφέρθηκε στα όσα συμβαίνουν λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ζούμε την φυγαδευομένη δημοκρατία. Τους ψηφίζουν, φεύγουν, τρώνε ξύλο, εμφανίζονται ξανά κλπ., Είναι μια πολύ καλή λύση για τους πολιτικούς να στέλνουν αυτούς (σ.σ. αυτές τις κούκλες), αντί να πηγαίνουν οι ίδιοι, γιατί πώς θα ανατάξουν τα κόμματα, πώς θα ανασυνταχθούν και τι θα πούν; Το Μνημόνιο κατέστρεψε την χώρα και για αυτό το πράγμα θα λογοδοτήσουν όλοι μαζί».

Όπως διευκρίνισε σε σχετικό ερώτημα, η κούκλα προέκυψε μετά από συνεργασία που είχε με την Disney, όταν δάνεισε την φωνή του σε ταινία της, αλλά και τα Muppets που βγαίνουν στις κινηματογραφικές αίθουσες αυτήν την εβδομάδα.







Ποτέ η τηλεόραση δεν είχε σε εκτίμηση τους διορθωτές.


Ή τους ορθογράφους, έστω. Γι’ αυτό πάντα, τα σούπερ και τα κρόουλ ήταν το αδύνατο σημείο της.

Ειδικά τώρα, που οι σουπερατζούδες της ΕΡΤ «γονάτισαν» (κυριολεκτικά) από την πολλή δουλειά και...

που στα άλλα κανάλια της ιδιωτικής τηλεόρασης, σε λίγο, τα σουπεράκια θα τα γράφουν οι περαστικοί.

Ακόμη και έτσι, κάποιος θα «ίσιωνε» τη «συγκίνση» (στο προχθεσινό δελτίο της ΝΕΤ), λάθος συγχωρητέο για κάποιον που τον έχουν βγάλει λιπόθυμο απ’ τη δουλειά του…

Θα εξηγούσε στο καλό παιδί του «Πρωινού ΑΝΤ1», ότι «οι ρόλοι προορίζονταν», αφού μιλάμε για πληθυντικό, άσε που θα «δάνειζε» ένα ρημάδι γιώτα σ’ εκείνη την «εμφάνηση» του δελτίου της ΕΤ3, που έβγαλε τα μάτια του τηλεθεατή. Αλλά πού καιροί για πολυτέλειες, ε;


Τι είπε ο Ραγκούσης στο Λοβέρδο...



Ο Γιάννης Ραγκούσης, παρά το γεγονός ότι εδώ και καιρό έχει αποσχιστεί από το Παπανδρεϊκό στρατόπεδο και έχει ανοιχτό δίαυλο με το Λοβέρδο, εντούτοις τον...

κράτησαν μακριά από τις διαβουλεύσεις για τη συμφωνία.
Ενημερώθηκε κατόπιν εορτής και ενοχλημένος, είπε στο Λοβέρδο πως δε βρίσκει θετική την κίνηση αυτή...

Σε ισχύ τίθενται από σήμερα αυξήσεις στις τιμές των διοδίων, όπως ανακοίνωσαν οι κοινοπραξίες που κατασκευάζουν τους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους.


Στην Ελευσίνα και τον Ισθμό η διέλευση για τα Ι.Χ. αυξάνεται στα 3,20 ευρώ (από 3,10 ευρώ), για τα μικρά φορτηγά αυξάνεται στα 8,10 ευρώ (από 7,90) και για...
τις νταλίκες στα 11,40 ευρώ (από 11 ευρώ). Η τιμή στα διόδια για τα δίκυκλα παραμένει ως έχει, ενώ δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στο τμήμα Κορίνθου-Πατρών, στο οποίο, σημειωτέον, έχουν σταματήσει τα έργα.

Στις Αφίδνες τα δίκυκλα θα καταβάλλουν 1,50 ευρώ, τα Ι.Χ. αυτοκίνητα 2,10 ευρώ, τα φορτηγά 5,30 ευρώ και οι νταλίκες 7,40 ευρώ.

Στη Θήβα, οι οδηγοί των δικύκλων θα πληρώνουν 1,80 ευρώ, των Ι.Χ. 2,55 ευρώ, των φορτηγών 6,45 ευρώ και στις νταλίκες 9 ευρώ.

Στην Τραγάνα, τα δίκυκλα θα καταβάλλουν 1,40 ευρώ, τα Ι.Χ. 2 ευρώ, τα φορτηγά 5 ευρώ και οι νταλίκες 7 ευρώ.

Στην Αγία Τριάδα, οι τιμές θα είναι 1,15 ευρώ για τα δίκυκλα, 1,65 ευρώ για τα Ι.Χ. 4,15 ευρώ για τα φορτηγά και 5,80 ευρώ για τις νταλίκες.

Στα διόδια Πελασγίας τα δίκυκλα θα πληρώνουν 1,80 ευρώ, τα ΙΧ 2,60 ευρώ, τα φορτηγά 6,60 ευρώ και οι νταλίκες 9,20 ευρώ. Στο Μοσχοχώρι η διέλευση για τα δίκυκλα είναι 2,10 ευρώ, τα ΙΧ 3,00 ευρώ, τα φορτηγά 7,60 ευρώ και τις νταλίκες 10,60 ευρώ. Στα Μακρυχώρι τα δίκυκλα 0,70 ευρώ, τα ΙΧ 1,10 ευρώ, τα φορτηγά 2,60 ευρώ και οι νταλικες 3,70 ευρώ. Στον Πυργέτο τα δίκυκλα 1,70 ευρώ, τα ΙΧ 2,40 ευρώ, τα φορτηγά 6,00 ευρώ και οι νταλίκες 8,40 ευρώ. Στη Λεπτοκαρυά τα δίκυκλα 2,20 ευρώ, τα ΙΧ 3,10 ευρώ, τα φορτηγά 7,90 ευρώ και οι νταλίκες 11,00 ευρώ. Παράλληλα, αυξήθηκαν και τα πλευρικά διόδια Γυρτώνης και Μακροχωρίου.

Επιπλέον, στο Σπαθοβούνι, τα δίκυκλα θα πληρώνουν 1.80 ευρώ, τα ΙΧΕ 2,50 ευρώ, τα φορτηγά 6,40 ευρώ και οι νταλίκες 9 ευρώ.

Στη Νεστάνη οι τιμές θα είναι για τα δίκυκλα 1,70 ευρώ, τα ΙΧΕ 2,40 ευρώ, τα φορτηγά 6,10 ευρώ και οι νταλίκες 8,50 ευρώ. Στα διόδια της γέφυρα Μάναρη, τα δίκυκλα θα πληρώνουν 1,30 ευρώ, τα ΙΧΕ 1,90 ευρώ, τα φορτηγά 4,90 ευρώ και οι νταλίκες 6,90 ευρώ....

Tο Amphitheatrum Flavium υποδέχεται τον εμπνευστή του χαρατσιού της ΔΕΗ και τον μακελάρη του Ασφαλιστικού.


Oι Έλληνες πολίτες υποδέχονται με τιμές, τον εμπνευστή του χαρατσιού στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ, Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πολιτικό που τορπίλισε το Ασφαλιστικό Ανδρέα Λοβέρδο, στο.... Amphitheatrum Flavium.

Οι δύο μωροφιλόδοξοι πολιτικοί ενώνουν τις δυνάμεις τους «για το καλό του ΠΑΣΟΚ», με φόντο τη χρεοκοπημένη Ελλάδα, τους χιλιάδες άστεγους που κοιμούνται κάτω από τον τοξικό-από τις χημικές ουρές-ουρανό, τους συμπολίτες τους που οδηγούνται στην αυτοκτονία εξαιτίας της κόλασης που και οι συγκεκριμένοι κύριοι συνυπογράφουν.

Οι δύο από τους πιο επιτήδειους εκτελεστές του Μνημονίου, καθαρόαιμοι μακελάρηδες των εργασιακών δικαιωμάτων ενώνουν τις δυνάμεις τους με τις ευλογίες του κατεστημένου των νταβατζήδων.

Κοπιάστε…

ΡΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ...

και τα τραβεστί αρχίζουν να κουρνιάζουν και οι άστεγοι γυρίζουν πλευρό στα παγκάκια του Καμίνη.

Φανατική παπανδρεϊκιά μέχρι πρότινος, η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου τον εγκατέλειψε τάχιστα.


Και δήλωσε δημοσίως ότι μεταξύ Βενιζέλου και Χρυσοχοΐδη θα στηρίξει τον πρώτον για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Ο Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι στηρίζει τον Βενιζέλο για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ...


Νέα δεδομένα στο πολιτικό παιχνίδι

Σχολικά συσσίτια, μια κοινωνική προσφορά των "αρίστων"


Συσσίτια... συγνώμη,
μικρογεύματα θα προσφέρονται το επόμενο διάστημα σε 18 σχολεία της Αττικής, στο πλαίσιο προγράμματος που θα «τρέξει» το υπουργείο Παιδείας «πιλοτικά» με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Εδώ ο κόσμος χάνεται και ο Κ. Καραμανλής… ξεκουράζεται.

thumb

Στην
ορεινή Γορτυνία βρέθηκε πριν από μερικές μέρες ο πρώην πρωθυπουργός μαζί με την οικογένειά του και αρκετούς φίλους προκειμένου να απολαύσει τη φύση και να αλλάξει τον αέρα του. Ευδιάθετος, ξεκούραστος έκανε πλάκα με τους φίλους του, ενώ μέσα από ένα... κοπιαστικό πρόγραμμα απόλαυσε όλες τις ομορφιές της περιοχής.

«Είκοσι χρόνια στην πολιτική, δεν έχω βάλει τα κλάματα.


Μου συνέβη στο θέμα της καθυστέρησης των βιβλίων, όταν αισθάνθηκα ότι δεν μπορούσα να κάνω απολύτως τίποτα. Αυτό το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε και που επηρέασε τις οικογένειες, με έκανε να κλάψω».
*
Τα παραπάνω δεν είναι δήλωση κάποιου κροκόδειλου, από εκείνους που - ξέρετε - δακρύζουν όταν καταβροχθίζουν τα θύματά τους. Αλλωστε, οι κροκόδειλοι δε συνηθίζουν να κάνουν δηλώσεις...