PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Μάλλον στην Ελλάδα ή έχουμε μείνει πολύ πίσω ή σε άλλες χώρες είναι πολύ μπροστά!Ανακαλύψαμε το καλύτερο Δελτίο Καιρού.

Οι άνθρωποι είναι πολύ μπροστά!




:

ΛΕΜΕ ΟΧΙ...

ΠΑΛΙ Η ΤΖΟΥΛΙΑ ΑΦΙΕΡΩΣΕ.....

Γ. Παναγιωτακόπουλος: κυβέρνηση οπερέτα! Oδηγούν την χώρα στην καταστροφή...

Ο άντρας που φοράει παντελόνια πρέπει να προσέχει που βάζει...


Προφανώς
μας θεωρούν ηλίθιους και προσπαθούν να αποποιηθούν των προσωπικών τους ευθυνών λέγοντας μας απίθανα πράγματα που τους καθιστούν στα μάτια μας εκτός από ανίκανους και λίγους, γραφικούς και κατάπτυστους!

ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ...

«μετανοούσες Μαγδαληνές»

ΜΑΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ...

Το κοριτσάκι με τα σπίρτα ...στην ακροδεξιά κυβέρνηση πασοκ-λάος-νδ

Θα μπορούσε να λέει...


Δεν ψήφισα το πολυνομοσχέδιο συμπαραστεκόμενη στους φτωχούς και αδυνάτους που δεν μπορούν να δώσουν ούτε 300 ευρώ για να πάρουν ένα τόσο δα μικρό τσαντάκι...

Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στη Φοιτητική Εστία της οδού Δροσοπούλου


Δεκάδες φοιτητές που διαμένουν, σε άθλιες συνθήκες, στη Φοιτητική Εστία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας, η οποία βρίσκεται στην οδό Ι. Δροσοπούλου, έμειναν σήμερα και χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα!
Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους «οι φοιτητές που στεγαζόμαστε στις Φοιτητικές Εστίες στην οδό Δροσοπούλου, μείναμε έκπληκτοι όταν από το πρωί καταλάβαμε ότι δεν υπάρχει σε κανένα χώρο της Εστίας ρεύμα!

ΕΧΕΙ ΑΔΙΚΟ?

ΤΕΛΕΙΟΣ....

το καλό είναι ότι το κατέχει το επάγγελμα...

μεγαλώνοντας τον βλέπω ιδιαίτερο υπουργού ...και βάλε!!!

ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΑΘΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ...ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΓΙΝΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ.

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ PIERIA -GR.

ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΑΘΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ...

Νεολαία ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ


Η Π.Κ. Κατερίνης της νεολαίας ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ προσκαλεί τους νέους και τις νέες (κάθε ηλικίας!) στε εκδήλωση-ανοιχτή συζήτηση με θέμα "ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ και ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Το παράδειγμα της απεργίας στη ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ".
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στις 19.00 στον πολυχώρο ΙΔΕΟΔΡΟΜΙΟ (Π.Π.Γερμανού 3). Μαζί μας για να συζητήσει την ιστορία των εργατικών αγώνων στη χώρα, την προοπτική τους και το ρόλο και την πρόταση της Αριστεράς στην έξοδο από την κρίση θα βρίσκεται η Δέσποινα Χαραλαμπίδου, εργάτρια, συνδικαλίστρια, αν.γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.
Μετά την ανοιχτή συζήτηση θα ακολουθήσει πάρτυ...!

νεολαία ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ

«ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ» Σ.ΣΤΑΘΜΟΥ

Η Λαϊκή επιτροπή Σ.ΣΤΑΘΜΟΥ σας καλει

την Δευτερα 30-1-2012, η ώρα 10.30 το πρωι, στην εισοδο της διάβασης του ΟΣΕ για πορεία διαμαρτυριας στη Δ.Ε.Η. για τα χαράτσια:

Εργαζόμενοι –ες
Πείτε όχι στην κοροϊδία. --Αρνηθείτε να πληρώσετε τα χαράτσια, οργανωμένα συλλογικά.--Οργανωθείτε στις λαϊκές επιτροπές--Περιφρουρείστε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος που είναι κοινωνικό αγαθό.

Απευθυνθείτε στη Λαϊκή επιτροπή (Τηλεφωνα 34671—6984796653 -- 6945497390)

Ο δήμος Δίου-Ολύμπου θα φιλοξενήσει το 1ο Παγκόσμιο Τουρνουά Κατάβασης Φαραγγιών

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝ.ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ
* ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ «ΟΥΡΛΙΑ», ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ, ΑΠΟ 7 ΕΩΣ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012.
* ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ 600 ΑΘΛΗΤΕΣ, ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Στο βουνό των θεών, τον μυθικό Όλυμπο, θα πραγματοποιηθεί το 1ο παγκόσμιο τουρνουά κατάβασης φαραγγιών (Canyoning), γεγονός ιδιαίτερης σημασίας για την Ελλάδα, για την Πιερία και για τον δήμο που θα φιλοξενήσει το παγκόσμιο τουρνουά, τον δήμο Δίου-Ολύμπου.

Το 1ο Παγκόσμιο Τουρνουά Canyoning μόνο τυχαία δεν επιλέχθηκε να γίνει στον Όλυμπο, που είναι το αρχαιότερο γενεαλογικά βουνό της Ευρώπης και ένα από τα αρχαιότερα στον κόσμο.
Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο φαράγγι του «Ουρλιά» στον Όλυμπο, ένα από τα ομορφότερα φαράγγια της Ελλάδας. Η επιλογή αυτή έγινε λόγω της εύκολης πρόσβασης στο φαράγγι, της ευκολίας άμεσης διαφυγής από αυτό και των θεαματικών του καταβάσεων αυξημένης τεχνικής δυσκολίας.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ
Στο πλαίσιο προετοιμασίας αυτής της μεγάλης εκδήλωσης που θα έχει παγκόσμιο ενδιαφέρον, εκπρόσωποι της διοργανώτριας εταιρίας «Adventure X Crossroads» συναντήθηκαν με τη διοίκηση του δήμου Δίου-Ολύμπου, στο γραφείο του δημάρχου στο Λιτόχωρο.
Στη συνάντηση, την εταιρία εκπροσώπησαν ο γενικός διευθυντής της «Adventure X Crossroads», Βασίλης Πεπονάκης, αλλά και η υπεύθυνη επικοινωνίας Κατερίνα Οικονομίδη. Τα δύο στελέχη υποδέχθηκαν ο αν.δήμαρχος Γιώργος Φαρμάκης και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πέτρος Κιάφας.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που έγινε, οι εκπρόσωποι της «Adventure X Crossroads» ζήτησαν τη στήριξη της δημοτικής αρχής στη διεξαγωγή των αγώνων, ώστε να εξασφαλιστεί η επιτυχία τους, ενώ από την πλευρά της δημοτικής αρχής ο αν.δήμαρχος Γ.Φαρμάκης δεσμεύτηκε να πραγματοποιηθεί το Τουρνουά υπό την αιγίδα της.
Η Adventure X Crossroads, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Ευρώπη, η οποία δραστηριοποιείται στην διοργάνωση sports events ανέλαβε το Τουρνουά, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 7 έως 10 Ιουνίου 2012 στον Όλυμπο.
ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ EVENT
Η διεξαγωγή του event στην χώρα μας έχει πολλά οφέλη. Κατ΄αρχάς, οι λάτρεις του sport θα έχουν την δυνατότητα να λάβουν μέρος στο άθλημα, σε αγωνιστικό πλέον επίπεδο, ενώ θα διαφημιστεί και η Ελλάδα, που τόσο πολύ το έχει ανάγκη στην δύσκολη αυτή περίοδο.
Περίπου 600 αθλητές από όλο τον κόσμο, οι οποίοι έχουν τεράστια εμπειρία στο συγκεκριμένο άθλημα, αναμένεται να πάρουν μέρος και να αξιολογηθούν από εξειδικευμένους κριτές. Θα πρέπει, τέλος, να σημειωθεί ότι ως υπεύθυνος ασφαλείας και τεχνικός παρατηρητής του φαραγγιού έχει οριστεί ο κ. Αναστάσιος Αποκρεμιώτης.

ΡΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ....


Ο Δήμος Κατερίνης είναι μια πολύ μεγάλη νομική οντότητα που διαχειρίζεται εκατοντάδες εκατομμύρια ΕΥΡΩ, έχει Α.Ε. ,δημοτικές επιχειρήσεις, εκατοντάδες εργαζομένους κλπ, κλπ, αλλά δεν εχει ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ!!!!!
Αντί μιας εξειδικευμένης ΜΟΝΙΜΗΣ νομικής ομάδας, από μια απλή έρευνα στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, με τη λέξη "ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ" (ΕΔΩ), βρίσκουμε δεκάδες αποφάσεις διορισμών ΔΕΚΑΔΩΝ δικηγόρων για χειρισμό υποθέσεων του Δήμου.
Τα νομικά αποτελέσματα δεν θα είναι τα βέλτιστα, καθώς δεν υπάρχει η απαραίτητη εξειδίκευση και τεχνογνωσία και εμπειρία που θα είχε ένα νομικό επιτελείο σταθερά και μόνιμα απασχολούμενο με υποθέσεις του Δήμου, το οποίο επιπλέον θα συμβούλευε σε καθημερινή βάση τις υπηρεσίες και τους υπαλλήλους.
Ποιούς βολεύει, λοιπόν, αυτή η κατάσταση;
Μήπως τις δημόσιες σχέσεις συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης; Λέμε μήπως δεν ξέρουμε.....
Μήπως είναι μια πολύ καλή δικαιολογία για επιλεκτικά επαρκή εκπροσώπηση του Δήμου σε κάποιες υποθέσεις και σε κάποιες άλλες όχι; Λέμε μήπως δεν ξέρουμε......
Η αντιπολίτευση θα κάνει κάτι ουσιαστικό ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ για αυτό το θέμα ή θα ξεκινήσει την δουλειά της 6 μήνες πριν τις εκλογές;

Ο κ. ΣΑΤΡΑΖΕΜΗΣ ΣΑΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΚΕΚ ΘΑΛΗΣ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.


Μόνο μην το πείτε στην ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΠΡΟΗΔΡΕΥΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩΤΕΡΩ ΑΠΟΦΑΣΗ, γιατί μπορεί και να....ξυπνήσουν και να κάνουν αντιπολίτευση.....
1. ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ κ. Σατραζέμη, ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.
Σατραζέμης Ζήνων
  • Εποπτεία προσωπικού και εύρυθμης λειτουργίας των Διοικητικών Υπηρεσιών.
  • Λειτουργία των Οικονομικών Υπηρεσιών.
  • Εποπτεία των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών και των αποκεντρωμένων υπηρεσιών του Δήμου.
  • Διαχείριση αξιοποίηση και εκμετάλλευση ακίνητης περιουσίας.
  • Θέματα Αλλοδαπών (άδειες παραμονής κ.λπ.).
  • Προμήθειες που εκτελούνται από τις Διοικητικές και Οικονομικές Υπηρεσίες.
  • Προώθηση πολιτιστικών ανταλλαγών σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο (περιλαμβανομένων και των Αδελφοποιήσεων).
  • Εφαρμογή προγραμμάτων για την πρόληψη της παραβατικότητας.
  • Η εποπτεία του προσωπικού φύλαξης των σχολικών κτιρίων.
  • Εποπτεία εύρυθμης λειτουργίας των Δημοτικών κτιρίων και του Δημαρχιακού Μεγάρου.
2. Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΕΚ ΘΑΛΗΣ.

700.000 ευρώ εγκρίθηκαν για τον δήμο Δίου-Ολύμπου, από το πρόγραμμα «Εξοικονομώ».

Εγκρίθηκαν οι προτάσεις που κατέθεσε το δημοτικό συμβούλιο του πρώην δήμου Δίου στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» του υπουργείου ανάπτυξης, με στόχο την προώθηση δράσεων ενεργειακής αποδοτικότητας και εξοικονόμησης ενέργειας.

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝ.ΔΗΜΑΡΧΟΥ Γ.ΦΑΡΜΑΚΗ

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, δήλωσε ο αν. Δήμαρχος κ. Φαρμάκης, οι δήμοι να αντιδρούν άμεσα και με επιτυχία στην πρόκληση τέτοιων προτάσεων και στην απορρόφηση χρημάτων από το ΕΣΠΑ.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος και την ολοκλήρωση των έργων θα επιτύχουμε συνολική εξοικονόμηση ενέργειας κατά 50% που θα έχει ως αποτέλεσμα την μείωση των δαπανών για ηλεκτρική ενέργεια και πετρέλαιο θέρμανσης.

Οι δράσεις του προγράμματος που εγκρίθηκαν, στοχεύουν στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και την μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα στο αστικό περιβάλλον, με έμφαση στα δημοτικά κτίρια και στην αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων (πλατείες, δρόμους, πάρκα).

700.000 ΕΥΡΩ Ο ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012 (Α.Π. Φ.Β1/Ε5.4/338/6), η πρόταση για την υλοποίηση έργων βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας του δήμου Δίου-Ολύμπου στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» αξιολογήθηκε θετικά, λαμβάνοντας την όγδοη υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ των 21 εγκεκριμένων προτάσεων από τους ΟΤΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των δράσεων για τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης στο αστικό περιβάλλον του νεοσύστατου Καλλικρατικού Δήμου Δίου-Ολύμπου αγγίζει τα 700.000€ με δημόσια δαπάνη το 70% (490.000€).

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Πρόγραμμα υποβλήθηκαν 191 προτάσεις πρώην Καποδιστριακών Δήμων από τις οποίες αξιολογήθηκαν θετικά οι 106 προτάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 83,4 εκ. ευρώ, ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η διαδικασία ένταξής όλων των έργων (πράξεων) στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΠΑΝ ΙΙ).

Η πρόταση που υποβλήθηκε αφορούσε σε αναγκαίες παρεμβάσεις, ώστε να βελτιωθεί το οικολογικό αποτύπωμα του Δήμου, μειώνοντας την καταναλισκόμενη ενέργεια με την ταυτόχρονη επίτευξη σημαντικής μείωσης εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Η εγκεκριμένη πράξη περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την ενεργειακή αναβάθμιση κτιριακού κελύφους του Γυμνάσιου – Λυκείου Κονταριώτισσας, την ενεργειακή αναβάθμιση των ηλεκτρομηχανολογικών (Η/Μ) εγκαταστάσεων και την εγκατάσταση συστήματος διαχείρισης κτιρίου.

Προβλέπεται, ακόμη, επέμβαση εξοικονόμησης ενέργειας στο δημοτικό φωτισμό και βελτίωση της ποιότητάς του με ταυτόχρονη ανάδειξη του περιβάλλοντα χώρου. Τέλος, η εγκεκριμένη πράξη περιλαμβάνει δράσεις ενημέρωσης-δημοσιότητας και ευαισθητοποίησης των δημοτών και των δημοτικών υπαλλήλων σε θέματα περιβάλλοντος.

Η έκταση και η γεωγραφική θέση του δήμου Δίου-Ολύμπου, η οποία εκτείνεται σε μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και με έντονη τουριστική ανάπτυξη καθιστά όλους μας ευαίσθητους σε θέματα προστασίας και βελτίωσης του φυσικού και οικιστικού περιβάλλοντος.

Με την υλοποίηση των παρεμβάσεων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ», ο Δήμος προσβλέπει στη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της βιώσιμης οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης και το ισχυρότερο όπλο κατά της κλιματικής αλλαγής.

Τα προτεινόμενα έργα αναμένεται να συμβάλλουν στη δραστική μείωση της σπατάλης ενεργειακών πόρων και στην εξοικονόμηση ενέργειας στο Δήμο η οποία αναμένεται να γίνεται με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές.

Η υλοποίηση των έργων αναμένεται να επιφέρει, επίσης, εξοικονόμηση χρημάτων τα οποία μπορούν στη συνέχεια να αναδιανεμηθούν για νέα έργα και δράσεις του Δήμου με στόχο πάντα την προστασία του περιβάλλοντος και την περαιτέρω ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ....ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ..


Δεν μπορεί σήμερα να βοηθάς τον εχθρό κι αύριο να πεις δεν φταίω, τη δουλειά μου έκανα.

Δεν γίνεται σήμερα να γίνεσαι εμπόδιο στον αγώνα μου κι αύριο να πεις δεν φταίω, τι να έκανα…

Λαός νοείται μόνον ο αγωνιστής!

Ούτε αυτός που συμμετέχει, ούτε αυτός που συναινεί, ούτε αυτός που συμβάλει υπακούοντας, ούτε αυτός που από αδυναμία γαμάει τον αγώνα των άλλων.

Διάλεξε, ή εχθρός ή λαός!! Δεν θα γίνει διαχωρισμός! Ποτάμι θα βγει για να ξεπλύνει τη βρωμιά. Ποτάμι ακράτητο!

Την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012, στις 18:30, όλοι στη Λαϊκή Συνέλευση που οργανώνει η Πρωτοβουλία Πολιτών «Κόντρα στο Ρεύμα» ενάντια στα χαράτσια της ΔΕΗ, στο συνεδριακό κέντρο ΕΚΑΒΗ της πόλης μας.

Ηλίας Τσολακίδης

Πρόσκληση

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Κρητών Ν.Πιερίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ» σας προσκαλεί στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 18:30 στα γραφεία του Συλλόγου(Οδός Σβορώνου 36).

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Μανιουδάκης Κων/νος

Δωρεά Οργάνων με τίτλο «Για τη ζωή δωρίζω 2012»


Φίλες και φίλοι

Την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας απεύθυνε δημόσιο κάλεσμα προς τα μέλη της, αλλά και όλους τους πολίτες της Πιερίας, με στόχο τη συγκρότηση μιας νέας συντονιστικής επιτροπής που θα αναλάβει να οργανώσει τη δράση «Για τη ζωή, δωρίζω 2012». Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούσαν να μέχρι την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012, να δηλώσουν συμμετοχή στέλνοντας Email στη διεύθυνση info@otoposmou.gr.

Μετά την εκπνοή της παραπάνω ημερομηνίας, οι συμπολίτες μας που εξεδήλωσαν ενδιαφέρον για να συμμετέχουν στη συντονιστική επιτροπή που θα αναλάβει την εκστρατεία ενημέρωσης για τη Δωρεά Οργάνων με τίτλο «Για τη ζωή δωρίζω 2012», είναι οι παρακάτω:

• Γκούντας Βαγγέλης
• Κωτίδης Γιώργος
• Πατέρα Βάνα
• Πετρόπουλος Θάνος
• Πιπινά Γεωργία
• Τασοπούλου Μαρία
• Τάτσης Άκης
• Τσολακίδης Ηλίας
• Χαλεπλή Ντίνα

Η ομάδα θα συνεδριάσει για πρώτη φορά την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, ώρα 18:30 στο Café του συνεδριακού κέντρου ΕΚΑΒΗ. Η συνεδρίαση, όπως όλες οι συνεδριάσεις της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, είναι ανοιχτή για όλους τους συμπολίτες μας.

Φιλικά
Ηλίας Τσολακίδης

Πατρών - Πιερικός Αρχέλαος



Το Σάββατο στις 5,00 μ.μ. στην Περιβόλα Πάτρας

Δημήτρης Γαλάνης:

«Είχα πει ότι με τέτοιο κόσμο και ιστορία είναι θέμα χρόνου νε βρει ο Απόλλων το δρόμο του»

Με τον Απόλλωνα Πατρών, στην Πάτρα, αγωνίζεται το Σάββατο ο Πιερικός Αρχέλαος. Ο δεύτερος γύρος για την ομάδα της Κατερίνης ξεκινάει με αντίπαλο μια ομάδα που είναι στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα και εκ των πραγμάτων διεκδικεί την άνοδό της στην Α1 εθνική κατηγορία.

Οι τρεις συνεχόμενες ήττες δεν πρέπει να πτοούν το έμψυχο δυναμικό του Πιερικού Αρχελάου, αλλά απλά πρέπει να αποτελέσουν το έναυσμα για μια πιο διεκδικητική αντιμετώπιση στο δύσκολο πρωτάθλημα της Α2, όπως με αυτή στον Αρκαδικό που με τη σθεναρή εμφάνισή της έδειξε ότι η ομάδα μπορεί να καταφέρει πολλά πράγματα.

Στο παιχνίδι με την Πάτρα στην Κατερίνη τον περασμένο Οκτώβριο, ο Απόλλων είχε κερδίσει με 77-96.

Για τον αγώνα, ο προπονητής της ομάδας Δημήτρης Γαλάνης στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου www.pierikosbc.gr δήλωσε τα εξής:

Δημήτρης Γαλάνης – προπονητής: «Όταν πριν από δύο χρόνια συναντηθήκαμε και νικήσαμε μέσα στο «Τόφαλος» είχα πει ότι με τέτοιο κόσμο και ιστορία είναι θέμα χρόνου νε βρει ο Απόλλων το δρόμο του. Μια ομάδα με παίκτες που έχουν θητεύσει χρόνια στην Α1, τρεις κοινοτικούς, έναν πολύ καλό προπονητή, πολύ κόσμο δίπλα της και μια σοβαρή οργάνωση, σίγουρα δημιουργεί δυναμική. Γι΄ αυτό πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και ανταγωνιστικοί».

● Διαιτητές ορίσθηκαν οι κ.κ. Καλδίρης, Μαλανδρής και Θεοδωρόπουλος.

ΦΩΤΟ:

Από τον αγώνα του Πιερικού Αρχελάου με τον Απόλλωνα Πατρών στην Κατερίνη

Ιδιόκτητο*

Χορηγός και ο όμιλος Mediterranean Hotels

Ο όμιλος Mediterranean Hotels www.mediterraneanhotels.gr συνεχίζει να είναι και φέτος χορηγός στον Πιερικό Αρχέλαο.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Μediteranean Hotelsκ. Βασίλης Λάμπρου αναφερόμενος στην ευγενική αυτή συμπαράσταση, μεταξύ άλλων, είπε ότι: «Η χορηγία αυτή αποτελεί χαρά και τιμή για τον όμιλο. Χτίζοντας πάνω στη συνεχή παρουσία μας στην Πιερία, είμαστε υπερήφανοι που συνεχίζουμε στηρίζουμε τα όνειρα και την προσπάθεια της ομάδας, μιας ομάδας που τα τελευταία χρόνια έχει κάνει μεγάλα και αξιόλογα βήματα προόδου. Ο Πιερικός Αρχέλαος που είναι ένας από τους πιο αναπτυσσόμενους συλλόγους μπάσκετ στην Ελλάδα, φιλοδοξεί να πάρει σύντομα τη θέση που του αξίζει στο ελληνικό μπάσκετ. Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να πραγματοποιήσουμε μια ουσιαστική σχέση που θα αντέξει σε βάθος χρόνου. Η ομάδα του Πιερικού Αρχέλαου έχει όλα αυτά τα στοιχεία που την κάνουν πραγματικά αξιόλογη, καθώς και τις προδιαγραφές για ακόμη πιο ψηλά. Έτσι, στηρίζουμε τους στόχους της με την υποστήριξή μας και για τη νέα χρονιά».
● Ο όμιλος
Mediterranean Hoterlsείναι από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στη Βόρεια Ελλάδα με δραστηριότητα στον ξενοδοχειακό χώρο της Πιερίας, που κατόπιν μιας μακριάς και επιτυχημένης πορείας στον τομέα του Τουρισμού, έχει αναπτυχθεί σήμερα σε αλυσίδα τεσσάρων ξενοδοχείων και αποτελείται από τα ξενοδοχεία Village, Princess, Resort στην Παραλία Κατερίνης καθώς και το ξενοδοχείο Olympusστο Λιτόχωρο. Το πεντάστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα Mediterranean Village Hotel & Spaαποτελεί τη ναυαρχίδα των ξενοδοχείων "Mediterranean". Το ξενοδοχείο "Mediterranean Village & Spa", λειτουργεί όλο το χρόνο και διαθέτει 176 δωμάτια από τα οποία 12 Σουίτες και 43 Superior καθώς και ένα πλήρως εξοπλισμένο συνεδριακό κέντρο, με δυνατότητα εκδηλώσεων από 10 έως και 1000 άτομα.
To "Mediterranean Village Η
otel & Spa" είναι ένα συγκρότημα με κάποια ιδιαίτερα μοναδικά χαρακτηριστικά. Είναι κτισμένο πάνω στη θάλασσα σε μια πανέμορφη ακτή 700 μέτρων. Αυτή η μοναδικότητα επιτρέπει σε όλα τα δωμάτια να έχουν θέα την απέραντη γαλάζια θάλασσα του Θερμαϊκού. Εκτός από τη θάλασσα στα ανατολικά του ξενοδοχείου δεσπόζει ο Όλυμπος και έτσι ο επισκέπτης από κάθε σημείο του ξενοδοχείου νιώθει τη σκιά του.

Πρόσκληση σε ανάβαση και κοπή ορειβατικής πίτας

Ο ΕΟΣ Λιτοχώρου διοργανώνει ανάβαση στη περιοχή «Γκόλνα» τη

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου και προσκαλούμε τα μέλη και τους φίλους να παραβρεθούν. Με αφορμή την ανάβαση θα πραγματοποιηθεί η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Η συνάντηση θα γίνει στις 10.00πμ στο κιόσκι της διασταύρωσης Προφήτη Ηλία & Αϊ Γιάννη.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας με το σύλλογο είναι:

Γραφείο συλλόγου, 2352082444

Τζιούκα Έλλη, 6947719234

Μανουσιάκης Δημήτρης, 69579 64660

Καλή χρονιά &

Καλές αναβάσεις!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

ΚΑΘΑΡΣΗ ΤΩΡΑ...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΚΛΕΥΑΣΜΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ VIRTUAL ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.
ΣΥΓΓΝΩΜΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΕΣ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ.
Η ΧΩΡΑ ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΒΟΥΡΚΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΤΩΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ...ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ -ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΒΟΛΕΙΣ- ΣΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΔΙΑΔΟΧΗΣ, ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΩΝ, ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΧΡΕΟΚΟΠΕΙΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΗΔΗ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗ ΧΩΡΑ- ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ, ΣΧΗΜΑΤΙΖΕΙ ΟΥΡΕΣ ΣΤΟ "ΚΑΘΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑ" ΓΙΑ ΤΖΑΜΠΑ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΦΑΣΟΛΙΑ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΜΠΟΥΦΑΝ (ΑΝ ΔΕ ΛΥΠΟΘΗΜΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ)....ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ...ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΧΤΕΝΙΖΟΝΤΑΙ(ΟΠΩΣ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΠΡΩΤΟΚΛΑΣΣΑΤΟΣ ΧΑΡΗΣ) ...ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ....ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ...ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΒΡΩΜΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΠΊΛΑ ΤΗΣ ΛΑΜΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ -ΣΧΕΔΟΝ-ΠΑΝΤΟΥ


ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΑ ΠΟΥ ΣΑΝ ΜΑΥΡΟ ΠΕΠΛΟ ΕΧΟΥΝ ΑΠΛΩΘΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ....ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ...
ΣΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΡΓΗ, ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ, ΤΟΝ ΠΟΝΟ, ΑΝ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΩΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΑΜΕΝΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΘΑΡΣΗ.... ΠΑΝΤΟΥ..
ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ.
ΚΑΛΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ.
ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ. ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΠΙΣΗΣ.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΘΑΡΣΗ ΤΩΡΑ.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ.
Θ. Μ.

Στο γήπεδο της Τούμπας βρέθηκε η Αθλητική Ακαδημία Κατερίνης 2006 με το τμήμα 2001-2002 το περασμένο Σάββατο στο πλαίσιο συνεργασίας της με το Δίκτυ


Στο γήπεδο της Τούμπας βρέθηκε η Αθλητική Ακαδημία Κατερίνης 2006 με το τμήμα 2001-2002 το περασμένο Σάββατο στο πλαίσιο συνεργασίας της με το Δίκτυο Ακαδημιών του ΠΑΟΚ.

Οι μικροί ποδοσφαιριστές της Ακαδημίας έπαιξαν 3 παιχνίδια με αντίστοιχα τμήματα του Δικτύου του ΠΑΟΚ αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις.

Το σημαντικότερο απ ΄ όλα είναι ότι έζησαν την εμπειρία του ποδοσφαίρου σε ένα γήπεδο στο οποίο αγωνίζονται μερικοί από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Μετά τα παιχνίδια οι μικροί μαζί με τους γονείς και τους προπονητές Παύλο Φυτόπουλο, Παρασίδη Παναγιώτη και Λάμπη Κουτσικανίδη που τους συνόδευαν, παρακολούθησαν τον αγώνα ΠΑΟΚ –ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ .

Γιορτάζει την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη (Μπιζανίου 44 ) ο Σύλλογος Λιτοχωριτών .

Την Κυριακή, 29 Ιανουαρίου2012, θα γιορταστεί στη Στέγη του συλλόγου (Μπιζανίου 44, Θεσσαλονίκη) η γιορτή του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω. Η εκδήλωση θα αρχίσει με Θεία Αρτοκλασία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου (περιοχή Παπαφείου) στις 10 π.μ.. Στη συνέχεια θα γίνει κοπή της Βασιλόπιτας, όπως επίσης και διάλεξη από τον κ. Φαργκάνη Μιχάλη, Διδάκτορα Θεολογίας του Α.Π.Θ. με θέμα: «Η αρχιτεκτονική στο παλιό Λιτόχωρο». Στην εκδήλωση έχουν κληθεί να παραβρεθούν εκπρόσωποι των αρχών από το Λιτόχωρο, την Πιερία και τη Θεσσαλονίκη.

....Ο Σύλλογος Λιτοχωριτών ιδρύθηκε το 1934 και από τότε βρίσκεται συνεχώς σε λειτουργία, διαθέτοντας ιδιόκτητη στέγη και γραφείο στην οδό Μπιζανίου 44. Αυτή την εποχή εκτιμάται ότι υπάρχουν στη Θεσσαλονίκη περίπου 4.000 Λιτοχωρίτες με πολλές και ποικίλες δραστηριότητες σε πολλούς τομείς, όπως εμπορική ναυτιλία, ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατροί,καθηγητές, δάσκαλοι, δημόσιοι υπάλληλοι, οικοδόμοι, φοιτητές, συνταξιούχοι κτλ

Οι πρώτοι Λιτοχωρίτες εγκαταστάθηκαν στη Θεσσαλονίκη κυρίως μετά το 1878, που έγινε η επανάσταση του Ολύμπου, όπου πρωτοστάτησαν οι κάτοικοι του Λιτοχώρου με τη τοπική Επαναστατική Κυβέρνηση υπό τον μεγαλέμπορο Ευάγγελο Κουροβάγγο. Οι Τούρκοι, μετά την καταστροφή του Λιτοχώρου, μετέφεραν ένα σημαντικό τμήμα του Λιτοχωρίτικου πληθυσμού (περίπου 180 οικογένειες) στη Θεσσαλονίκη, στο Πεδίο του Άρεως,σημερινό Γ' Σώμα Στρατού, από το οποίο ένα μέρος παρέμεινε μόνιμα πια στην πόλη. Στις δεκαετίες που ακολούθησαν, ήρθαν και εγκαταστάθηκαν και άλλοι Λιτοχωρίτες, κυρίως ναυτικοί, οικοδόμοι και επαγγελματίες.

Χώρος συνάντησης των Λιτοχωριτών ήταν, από τα τέλη του 19ου αιώνα, το καφενείο με την επωνυμία«Λιτόχωρο», που βρισκόταν στην Παλιά Παραλία στη θέση όπου ήταν μεταπολεμικά το καφενείο «Αιγαίον». Ήταν στέκι κυρίως των Λιτοχωρινών καπεταναίων, που έδεναν τα καράβια τους ακριβώς απέναντι, δίπλα στα Αγιορείτικα. Στη συνέχεια χώρος συνάντησης είναι ο χώρος της ιδιόκτητης Στέγης, όπως προαναφέρθηκε.

Ο αριθμός των Λιτοχωριτών αυξήθηκε αρκετά, ώστε το 1934 αποφάσισαν να δημιουργήσουν σύλλογο με την επωνυμία «Σύλλογος των εν Θεσσαλονίκη Λιτοχωριτών».

Σήμερα οι Λιτοχωρίτες κατοικούν διεσπαρμένοι σε ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, όμως αρκετοί διαμένουν από πολύ παλιά στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, του Παπαφείου Ορφανοτροφείου και στο Φάληρο ....

Με εκτίμηση

Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Σ.Ε.Ο. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΠΙΕΡΙΑΣ


Καλώς ήρθατε στην Πιερία!

1) Οργανωμένη Ημερήσια Ποδηλατική Εκδρομή 6 Μαΐου 2012. Ώρα συγκέντρωσης: 10:30 Ξενώνας «Καστανία Γη» Παλιός Παντελεήμονας. Ειδικά αφιερωμένη σε ερασιτέχνες φυσιολάτρες ποδηλάτεςμε χαλαρό ρυθμό. Διαδρομή 20km περίπου.
2) Οργανωμένη Ημερήσια Ποδηλατική ΕκδρομήΒόλταΠροπόνηση 27 Μαΐου 2012 Ώρα συγκέντρωσης: 10:30 Ξενώνας «Καστανία Γη» Παλιός Παντελεήμονας. Για ερασιτέχνες με πιο γρήγορους ρυθμούς . Διαδρομή 30-40km
Οι διαδρομές είναι μέτριας δυσκολίας σε δασικό κυρίως δρόμο ανάμεσα από καστανιές και πεύκαστον Παλιό Παντελεήμονα και Παλιούς Πόρους. Ιδανική για ποδήλατα ΜΤΒ και TREKKING OFF ROAD.
Kόστος Συμμετοχής: Δωρεάν.

Σκοπός της Εκδήλωσης είναι η ΑνάδειξηΚαταγραφή & Προβολή των Δασικών Ποδηλατικών Διαδρομών στην Πιερίαμε ασφάλεια και σεβασμό στο πανέμορφο περιβάλλον του Ολύμπου μας.
Συνδιοργάνωση: Ποδηλατική Ομάδα Συλλόγου Ελλήνων Ορειβατών Κατερίνηςextremeteam1ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΠΙΕΡΙΑΣΕθελοντικές ομάδεςΕθελοντές ιδιώτες. Όλες οι ομάδεςποδηλάτες που θα δηλώσουν συμμετοχήλαμβάνουν μέρος σαν συνδιοργανωτές.
Η εκδήλωση «ΚΑΣΤΑΝΙΑ ΓΗ» δεν έχει καμία σχέση με εταιρείεςδεν καταργεί ούτε αντικαθιστά καμία άλλη. Αναπληρώνει το κενό που υπάρχει από τα Πιέρια μέχρι τον Όλυμπο στον τομέα της ποδηλασίαςμε υπευθυνότητασοβαρότητα και με εμπειρία δεκαετιών.
Την εκδήλωση υποστηρίζουν: Εθελοντές πιστοποιημένοι διασώστες της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας.
Έπαθλα: Για όσους συμμετάσχουν και στις δύο εκδρομέςμετά από κλήρωση θα προσφερθούν τρείς διανυκτερεύσεις σε τρείς τυχερούςπροσφορά του ξενώνα Καστανία Γη.
Τεχνική Υποστήριξη: http://extremeteam1.blogspot.com
Διαδικτυακή Υποστήριξη: The Web Design Team http://webdesign.org.gr
Χορηγοί Επικοινωνίας: PortalPierias.gr – Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης 953 fm - Εκπομπή «Αρχίζει το ματς» με τον Μπάμπη Πεϊδη
Δωροθέτης: Καστανία Γη – Παλιός Παντελεήμονας http://kastania-gi.gr
Ιστοσελίδα Εκδήλωσης : http://events.portalpierias.gr
Όροι Συμμετοχής
· Κάθε ποδηλάτης συμμετέχει με δική του ευθύνη.
· Η άριστη υγεία και η άριστη κατάσταση του ποδηλάτου θεωρείται δεδομένη.
· Ανήλικοι μπορούν να συμμετάσχουν μόνο με συνοδεία ενηλίκου.
· Το κράνοςαεροθάλαμοιαεραντλία και νερό είναι απαραίτητα.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο: 23510 73977 ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της διοργάνωσης.
Υπεύθυνος Επικοινωνίας:
Μηλιώρης Δημήτρης
Έφορος Ποδηλασίας Σ.Ε.Ο.Κατερίνης

ΝΙΚΟΣ ΛΑΠΠΑΣ: ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ ΣΤΙΣ 19\1\2012.


ΦΡΑΓΜΟΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ.

ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ.

Με 20 θέματα στην ημερήσια διάταξη πραγματοποιήθηκε η πρόσφατη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου του Δήμου μας, από την οποία δεν έλειψαν και στιγμές έντασης. Μερικά από τα πιο σημαντικά κι ενδιαφέροντα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

- Διοικητική αποβολή καταπατητών δημοτικών εκτάσεων. Με την εισήγηση της νομικής συμβούλου του δήμου κας Χατζή και με την απόφαση του Δ.Σ. έγινε η αρχή για να μπει επιτέλους μία τάξη στο θέμα προστασίας των δημοτικών εκτάσεων από τους όποιους καταπατητές. Ακούσαμε προσεκτικά τις τοποθετήσεις τοπικών προέδρων, συμβούλων κι αντιδημάρχων, καθώς και την αναλυτική παρουσίαση από την κ. Χατζή όλων των προβλεπόμενων από τον νόμο ενεργειών που προηγήθηκαν της έκδοσης πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής. Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν ως αδιαμφισβήτητα και δεν υπήρχε φυσικά άλλος δρόμος από το να υπερψηφίσουμε το πρωτόκολλ. Απορίας άξιο (ή μήπως «προφάσεις εν αμαρτίαις») το ότι ορισμένοι συνάδελφοι προσπάθησαν να οχυρωθούν πίσω από το γεγονός της μη κλήσης σε απολογία των φερόμενων ως καταπατητών. Πρώτον το δημ. συμβούλιο δεν είναι δικαστήριο και δεύτερον, είχε ήδη δοθεί από την κ. Χατζή η διαβεβαίωση ότι ζητήθηκε πολλές φορές από τους ανθρώπους αυτούς να αποχωρήσουν από τις δημ. εκτάσεις. Κάπως διαφορετική πάντως ίσως είναι η περίπτωση που ανέφερε ο πρόεδρος Παντελεήμονα κ. Αντωνόπουλος, υποστηρίζοντας πως ο φερόμενος ως καταπατητής συντοπίτης του δεν έχει καμία σχέση με την έκταση στην Σκοτίνα που φέρεται να καταπάτησε. Όμως ο πρόεδρος της Σκοτίνας κ. Πληξίδας επέμεινε πως δεν υπήρχε κανένα λάθος κι επομένως το Δ.Σ. κατά πλειοψηφίαν ενέκρινε την έκδοση πρωτοκόλλου και στην περίπτωση αυτή.

- Λειτουργία Πολεοδομίας στον δήμο μας. Ήδη από πέρσι δηλώναμε ότι υπηρεσίες όπως το Γραφείο Πολεοδομίας ό δήμος μας θα πρέπει να αποκτήσει τάχιστα και ρωτούσαμε την διοίκηση του δήμου τι προτίθεται να κάνει σχετικά. Τελικά, έστω και με ένα χρόνο καθυστέρηση το Δ.Σ. κλήθηκε να αποφασίσει για την έναρξη λειτουργίας Πολεοδομίας. Όπως ήταν φυσικό, όλοι μας δεχθήκαμε θετικά την εξέλιξη αυτή. Ανακοινώθηκε βέβαια πως το γραφείο θα στελεχωθεί από τους υπάρχοντες υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας. Είναι λοιπόν κατανοητό πόσο προβληματική κατάσταση θα προκύψει, καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι υπερέβαλλαν εαυτούς πολλές φορές προκειμένου να ανταποκριθούν στα ήδη αυξημένα καθήκοντά τους. (Στο σημείο αυτό δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστη η στάση του δημαρχεύοντος που δείχνοντας αρχικά δήθεν «κατανόηση» για τον υπερβολικό φόρτο εργασίας των υπαλλήλων, κατόπιν ζήτησε από όποιους δεν αντέχουν να…παραιτηθούν!). Πιστεύουμε ότι θα πρέπει το Γραφείο Πολεοδομίας να στελεχωθεί από τουλάχιστον 2-3 επιπλέον υπαλλήλους που θα πρέπει να μεταταχθούν ή (εφ’ όσον αυτό δεν είναι δυνατό) να προσληφθούν για τον σκοπό αυτό! Θεωρούμε πως κανείς δεν θα διαφωνήσει με μία τέτοια εξέλιξη, αφού δεν πρόκειται για «περιττά έξοδα». Σε κάθε περίπτωση εννοείται πως οι διαδικασίες πρόσληψης και στελέχωσης θα πρέπει να είναι απολύτως διαφανείς και με μοναδικό κριτήριο την εύρυθμη λειτουργία του γραφείου αυτού. Ο Δήμος μας και οι συνδημότες μας αξίζουν ένα Γραφείο Πολεοδομίας που θα τους εξυπηρετεί τάχιστα πάντα με βάση τον νόμο, χωρίς τα «παρασιτικά» αρνητικά φαινόμενα που έχουν παρατηρηθεί σε ανάλογες Υπηρεσίες άλλων φορέων.

Με τιμή,

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΘ. ΛΑΠΠΑΣ

Δημοτικός Σύμβουλος Δίου – Ολύμπου

Επικεφαλής δημ. παράταξης «ΝΕΑ ΑΡΧΗ – ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ».

ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ ΞΥΛΟ Ο ΤΣΑΚ ΝΟΡΙΣ...

Ιδού η απόδειξη...

Περαστικά κι από μας ...


Είχε μια περιπέτεια με την υγεία του ο Νίκος Χατζηνικολάου, αλλά ευτυχώς δεν ήταν κάτι το σοβαρό και... το ξεπέρασε, είπαν ο Άκης Παυλόπουλος και ο Μάνος Νιφλής που τον αντικατέστησαν σήμερα στον REAL FM.

Κοπή Πίτας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας στο Mediterranean Village Hotel & Spa

Tην Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους κόβουν το Σάββατο 28 Ιανουαρίου και ώρα 9μ.μ., τα μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Meditteranean Village Hotel & Spa.

Η φετινή εκδήλωση θα έχει όπως πάντα ένα ιδιαίτερο χρώμα. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου θα βραβεύσει όλους τους εκπαιδευτικούς που αφυπηρετούν για τη διαρκή, δημιουργική, δυναμική και ουσιαστική παρουσία τους, για την εκπαιδευτική και κοινωνική προσφορά τους, για τις υπηρεσίες που προσέφεραν στους μαθητές που δίδαξαν, στους νεότερους συναδέλφους που παιδαγωγικά καθοδήγησαν, στις τοπικές κοινωνίες που ποικιλοτρόπως στήριξαν. Η καινοτομία αυτή δείχνει και την κοινωνική παράμετρο που θέλει να υπηρετεί ο σημαντικός αυτός φορέας.

Νέα πρόκληση από τους Σκοπιανούς προκάλεσε διάβημα της επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδος στα Σκόπια, πρέσβης Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.


Οι Σκοπιανοί προχώρησαν στην ανέγερση αψίδας στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, στην οποία απεικονίζεται, μεταξύ άλλων, ο Ήλιος της Βεργίνας και παραστάσεις αλυτρωτικού περιεχομένου, κατά παράβαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας και της αρχής της καλής γειτονίας προς το υπουργείο

Μέρες τώρα το 'χε έτοιμο κι έψαχνε την ευκαιρία να το ξεφουρνίσει.


Τη βρήκε με τον Κορκίδη της Συνομοσπονδίας Εμπόρων, που...

ήταν πανευτυχής γιατί πήγαν καλά οι συζητήσεις με την τρόικα.
"Δηλαδή τι, θα 'ρθει η τρόικα να μας πει (για το 13ο και 14ο μισθό) , αγαπούλα, την κουκούλα; " .
Ακριβώς. Γιατί, τελευταία βλέπουν πολύ MEGA. Με καλούς μεταφραστές...

Στην κάρτα με τις δημοφιλίες φαίνεται καθαρά πως στη δημοσκόπηση που φέρνει το ΠΑΣΟΚ 5ο κόμμα, κάτι δεν πάει καλά


Είναι δυνατόν να είναι-καλά, άσε τον Παπανδρέου, τελευταίο-ο Δημαράς 2ος με ποσοστό 43% , πίσω απ' τον Κουβέλη, ενώ το κόμμα του δεν υπάρχει στον πίνακα με τα ποσοστά των κομμάτων και συμπεριλαμβάνεται απλώς στα λοιπά;
Ποια είναι η...

"επιστημονική" εξήγηση των σκιτζήδων της εταιρείας αυτής;
Και παρεμπιπτόντως, ποιος τους πλήρωσε για να κάνουν αυτό το γκάλοπ; Το πτωχό, πλην τίμιο, περιοδικό "Επίκαιρα" ...

Φοβερό δίδυμο.


Φιλιππάκης και Κανελλάκης. Όσοι είδαν Alter θα το σκεφτούν πολύ να ξαναδούν άλλο κανάλι. Εάν κάθε μέρα έχουν από ένα καλεσμένο που τα ρίχνει στην κυβέρνηση και...

τα Media θα σαρώσουν. Με ποιους ασχολήθηκαν σήμερα;
1. Παπαδήμο.
2. Παπανδρέου.
3. Κουρή.
4. Μπομπολα.
5. Αλαφούζο.
Και καμιά δεκαριά ακόμα που δεν ανέφεραν τα ονόματά τους, τους φωτογράφισαν όμως επαρκώς. Θεϊκό δελτίο...

ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΓΚΕΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ..

ΣΤΟΝ ΚΟΛΙΝΔΡΟ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΛΕΚΤΩΝ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

"Διαστρέβλωσαν σκόπιμα τα όσα είπα για το μνημόνιο" ...


"Μακρυά από εμένα, ότι δεν ήξερα τι ψήφιζα. Και ήξερα για το μνημόνιο και το είχα μελετήσει..." είπε εξοργισμένη σήμερα η Λούκα Κατσέλη σχολιάζοντας το χθεσινό ντόρο που δημιουργήθηκε για το ποιός είχε και ποιός δεν είχε διαβάσει το μνημόνιο.

Όπως είπε....

«Πρέπει να ομολογήσω ότι από χτες έχω εξοργιστεί με τη διαστρέβλωση, τουλάχιστον και δικών μου λεγόμενων, όσων είπα στην εκπομπή του κ. Πρετεντέρη... Υπάρχει σήμερα μια εσκεμμένη παραποίηση. Πρέπει να την προσέξουμε, διότι είπα ακριβώς το αντίθετο από αυτό που μου αποδίδεται. Μακρυά από εμένα, ότι δεν ήξερα τι ψήφιζα. Και ήξερα για το μνημόνιο και το είχα μελετήσει... Αυτό που περιέγραψα ήταν ότι οι ο χρόνος που είχαμε στη διάθεσή μας εκείνες τις ημέρες του Μαΐου ήταν πολύ μικρός, οι διαπραγματεύσεις ήταν εξαντλητικές και πολύ σύντομες και δεν είχες και τα εργαλεία να κάνεις τίποτα διαφορετικό. Και ας μην ξεχνάμε ότι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης είχε στηθεί μερικές εβδομάδες πριν» .

Ο Ντερμπεντέρης, παρά το γεγονός ότι είχε ακούσει ο ίδιος στην εκπομπή του τη Δευτέρα, τα όσα είχε πει η Κατσέλη, και χθες και σήμερα στο δελτίο συνέχιζε σκόπιμα να παραποιεί τα λόγια της, να την ειρωνεύεται και να την εντάσσει στο "κλίμα Χρυσοχοίδη" ...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΣΗΜΕΡΑ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Ο ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ "ΠΙΕΡΙΔΑ ΠΑΛΛΑΣ" ΣΤΗΝ ΕΠ. ΟΔΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΝΕΟΥ ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ
ΤΙΜΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΜΕ ΠΛΗΡΕΣ ΜΕΝΟΥ Μ Ο Ν Ο 10 €.
ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Φάγαν μαζί το μεσημέρι και τα είπαν στο ξενοδοχείο "Athens Plaza" , στο Σύνταγμα.

Τι είπαν; Τη...

σειρά των συνεντεύξεων-αρχίστε να μετράτε από αύριο-του Λοβέρδου στο ΜEGA και στα έντυπα που ο Ιωάννης Ντερμπεντέρης έχει επιρροή.
Ένας υποψήφιος αρχηγός πολιτικού κόμματος, αν δε δει τον Ντερμπεντέρη, το Χατζηνικολάου και δυο τρεις ακόμα, πως θα πορευτεί στο δρόμο προς τη δόξα; ...

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ...


"Το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει είναι να παραιτηθεί πάραυτα και να πάει στο σπίτι του και όχι να διεκδικεί την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, ώστε να...

επανέλθει ως Πρωθυπουργός", δήλωσε νωρίτερα, μιλώντας στο "Marconi Radio 96,1 F.M." του Βόλου και στην εκπομπή "Συμβαίνει Τώρα" του Αντώνη Κουμιώτη, ο Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣυΡιζΑ Αναστάσιος Κουράκης...

ΔΕΙΤΕ...


Σ' αυτή την ερώτηση (Οικονομέας) στο πρώτο 10λεπτο παρουσίας του στο MEGA, ο Χρυσοχοϊδης αμύνθηκε λέγοντας για τον εαυτό του τα εξής:
-Είμαι ικανός.
-Έχω προσφορά.
-Είμαι ευπρεπής άνθρωπος.
-Είμαι πετυχημένος στη δουλειά μου.
-Είμαι άνθρωπος της δράσης.
-Δεν έχω κανένα ψεγάδι στο...τομέας της τιμιότητας.
Ήμαρτον Κύριε...

Του Καμπουράκη του είχαν σηκωθεί -οι λίγες που έχει- τρίχες της κεφαλής του.

Ακούγοντας τον Χρυσοχοϊδη να λέει συνέχεια θέλω να λογοδοτήσω , του είπε. " Τι πάει να πει αυτό?. Γιατί δεν παραιτείσαι, η ...γιατί δεν πας σε κανα μοναστήρι? Σε ποιον θα λογοδοτήσεις? Στον εαυτό σου?
Εσύ θέλεις να πας για αρχηγός στο ΠΑΣΟΚ?".
Ο Χρυσοχοϊδης άρχισε να λέει τα γνωστά.
"Είχα προσδοκίες μ΄αυτή την κυβέρνηση", κι ο Καμπουράκης τον διέκοψε για να τον ρωτήσει "από ποιον είχες? Από τον εαυτόν σου? Γιατί και εσύ ήσουν μέλος της Κυβέρνησης".
"Γι αυτό θέλω να λογοδοτήσω", ξανάπε ο Χρυσοχοϊδης.
Κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...

Στο στυλ "γεια σου Γιάννη τι χαμπάρια" ο Παπαδάκης ρώτησε τον Παπαγιάννη, τι κάνει τώρα που... έφυγε από το EXTRA3.


"Από το Φεβρουάριο θα είμαι στον ALPHA" απάντησε ο Παπαγιάννης, χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες
Ε, δεν θα τα αποκαλύψει κι όλα...

Ο λόγος του ήταν λιγότερο παραληρηματικός αυτή την φορά, αλλά δεν είχε πειστικές απαντήσεις, και ξαναέπεσε σε σοβαρά πολιτικά λάθη.


"Λένε, πως ούτε μια φορά δεν του΄πες, Πρόεδρε δεν τα λες καλά, εγώ διαφωνώ", του΄'πε ο Καμπουράκης, που στο μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξης Χρυσοχοϊδη, έβαζε τα χέρια στο κεφάλι- σαν να τραβούσε τα μαλλιά του.
Η απάντηση είχε μεγάλη πλάκα. "Έχω... διατυπώσει γραπτά τις απόψεις μου, αλλά είμαι ευπρεπής άνθρωπος , και δεν θέλω αυτά να τα δείξω".
"Να τα δείξεις Μιχάλη μου γιατί παίζεις το κεφάλι σου", του'πε ο Καμπουράκης, αλλά περαιτέρω εξηγήσεις για τα "γραπτά ", δεν έλαβε.
Ο Χρυσοχοϊδης επί της ουσίας βγήκε σήμερα για να διορθώσει την γκάφα του "δεν διάβασα το μνημόνιο". Αλλά κατά την γνώμη μας μάλλον τα΄κανε χειρότερα με όλα αυτά που είπε.
Η δικαιολογία που κατάφερε να βρει μετά από δυο μέρες ήταν πως γνώριζε τις βασικές κατευθύνσεις του μνημονίου.
Ο λόγος του ήταν λιγότερο παραληρηματικός αυτή την φορά, αλλά δεν είχε πειστικές απαντήσεις, και ξαναέπεσε σε σοβαρά πολιτικά λάθη.
Αγκάλιασε τον μισητό πια Σημίτη, υπαναχώρησε από την βασική του θέση για τη μη υποψηφιότητα Παπανδρέου, και-αυτό ήταν κορυφαίο- δέχτηκε ως αυθεντική την δημοσκόπηση της VPRC (που από μακριά μυρίζει για στημένη), παραδεχόμενος πως το ΠΑΣΟΚ είναι πέμπτο Κόμμα...

Δείτε το βίντεο της Μενεγάκη που έχουν δει σχεδόν 8.000.000 χρήστες...