PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΑΙΤΕΙ ΘΥΣΙΕΣ Η ΚΑΛΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ PIERIA -GR.

ΑΠΑΙΤΕΙ ΘΥΣΙΕΣ Η ΚΑΛΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ...

Λειτουργία υπηρεσίας πολεοδομίας δρομολογείται στον Δ.Δίου-Ολύμπου


* ΤΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ Δ.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ.

* ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΘΑ ΕΙΣΗΓΗΘΕΙ ΣΤΟ Δ.Σ. Ο ΑΝ.ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ.

Στη λήψη απόφασης για έναρξη λειτουργίας πολεοδομίας στον δήμο Δίου – Ολύμπου αναμένεται να προχωρήσει το δημοτικό συμβούλιο του δήμου, που συνεδριάζει την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012, στις 6.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων (στον 1ο όροφο, δίπλα από το ναυτικό μουσείο Λιτοχώρου). Το θέμα θα εισηγηθεί ο αν. δήμαρχος Γιώργος Φαρμάκης.

Όπως είναι γνωστό, μετά την έναρξη λειτουργίας του «Καλλικράτη» στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι πολεοδομικές αρμοδιότητες, που είχαν τ. νομαρχίες, πέρασαν σε κεντρικούς δήμους ενώ ταυτόχρονα δινόταν από τον νόμο διετές περιθώριο χρόνου για τη συγκρότηση υπηρεσιών πολεοδομιών στους υπόλοιπους δήμους.

Έτσι, ο δήμος Δίου-Ολύμπου μετά από συνενώσεις υπηρεσιών των τριών τ. δήμων Δίου, Λιτοχώρου και Ανατολικού Ολύμπου και ύστερα από μια γενικότερη ανασυγκρότηση που έγινε στο πλαίσιο του «Καλλικράτη», προωθεί τώρα και τη σύσταση και τη σταδιακή λειτουργία υπηρεσίας πολεοδομίας.

Η σύσταση πολεοδομίας γίνεται για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της Νότιας Πιερίας, παρά το γεγονός ότι υφίσταται, έως έναν βαθμό, πρόβλημα στελέχωσης της νέας υπηρεσίας λόγω έλλειψης προσωπικού αλλά και λόγω απαγόρευσης προσλήψεων.

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Δίου-Ολύμπου θα συζητηθούν συνολικά 20 θέματα που είναι εγγεγραμμένα στην ημερήσια διάταξη, προκειμένου να ληφθούν σχετικές αποφάσεις, ως εξής:

1. Αίτηση Δερβίση και λοιπών σχετικά με την εκτέλεση οικοδομικών εργασιών στην οικοδομή της Απελλού 1 στην Θεσ/νίκη.(Εξ αναβολής) (Εισήγηση: Ελευθερίου Γιώργος, Δημοτικός Σύμβουλος).

2. Λήψη απόφασης για έκδοση πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής για αυθαίρετα κατεχόμενες δημοτικές εκτάσεις. (Εισήγηση: Χατζή Αθηνά, Νομική Σύμβουλος).

3. Λήψη απόφασης για έναρξη λειτουργίας πολεοδομίας στο Δήμο Δίου – Ολύμπου. (Εισήγηση: Φαρμάκης Γεώργιος, Αν. Δήμαρχος).

4. Λήψη απόφασης για την παραλαβή της μελέτης με τίτλο «Γενικευμένη τροποποίηση Πλαταμώνα» (Εξ αναβολής) (Εισήγηση: Μπονοβόλιας Νικόλαος Προϊστάμενος Τ.Υ.).

5. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Ασφαλτόστρωση τμήματος οδού στην περιοχή Τοπόλιανη Δ.Δ. Λεπτοκαρυάς». (Εισήγηση: Μπονοβόλιας Νικόλαος Προϊστάμενος Τ.Υ.).

6. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Συμπληρωματικές εργασίες στο γήπεδο του Δ.Δ. Σκοτίνας». (Εισήγηση: Μπονοβόλιας Νικόλαος Προϊστάμενος Τ.Υ.).

7. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Εργασίες ολοκλήρωσης για χρήση του αρχαίου θεάτρου». (Εισήγηση: Μπονοβόλιας Νικόλαος Προϊστάμενος Τ.Υ.).

8. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Ασφαλτόστρωση οδών Δ.Δ. Βροντούς». (Εισήγηση: Μπονοβόλιας Νικόλαος Προϊστάμενος Τ.Υ.).

9. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «Ανάπλαση της δυτικής εισόδου στο Δ.Δ. Πλαταμώνα». (Εισήγηση: Μπονοβόλιας Νικόλαος Προϊστάμενος Τ.Υ.).

10. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «Έλεγχοι και δοκιμές των δομικών, των υδραυλικών στοιχείων και του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού για την έναρξη λειτουργίας των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων (ΕΕΛ) Ο.Τ.Α. Νότιας Πιερίας». (Εισήγηση: Μπονοβόλιας Νικόλαος Προϊστάμενος Τ.Υ.).

11. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «Αποπεράτωση συνεδριακού κέντρου». (Εισήγηση: Μπονοβόλιας Νικόλαος Προϊστάμενος Τ.Υ.).

12. Διάλυση σύμβασης του έργου «Επιδιόρθωση ζημιών σε υφιστάμενους προβόλους προστασίας ακτής Δ.Δ. Πλαταμώνα». (Εισήγηση: Μπονοβόλιας Νικόλαος Προϊστάμενος Τ.Υ.).

13. Απαγόρευση διέλευσης & στάθμευσης βαρέων οχημάτων στην Τ.Κ. Ν. Εφέσου. (Εισήγηση: Κρεμέτης Μιχαήλ, Δημοτικός Σύμβουλος).

14. Τροποποίηση της αριθμ.180/2009 απόφασης Δ.Σ. του πρώην Δήμου Ανατολικού Ολύμπου περί απαγόρευσης διέλευσης βαρέων οχημάτων. (Εισήγηση: Κρεμέτης Μιχαήλ, Δημοτικός Σύμβουλος).

15. Έγκριση ή μη της αριθμ. 172/2011 απόφασης του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΑΝ.Ο σχετικά με την επιβολή τελών ύδρευσης. (Εισήγηση: Στύλος Αθανάσιος, Δημοτικός Σύμβουλος).

16. Ορισμός εκπροσώπου με τον αναπληρωτή του για να συμμετάσχει στην τακτική γενική συνέλευση του ΟΡΦΕΟ. (Εισήγηση: Κωτούλης Γεώργιος, Πρόεδρος Δ.Σ.).

17. Παράταση εκμίσθωσης έκτασης 110 τ.μ. στη θέση «ΚΟΚΑ» της Δ.Κ. Πλαταμώνα. (Εισήγηση: Βροχαρίδης Βασίλειος, Αντιδήμαρχος).

18. Παράταση εκμίσθωσης τοποθέτησης μηχανήματος Α.Τ.Μ. της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδος στη Δ.Κ. Λεπτοκαρυάς. (Εισήγηση: Νούλα Σοφία, Αντιδήμαρχος).

19. Κατάρτιση κανονισμού λειτουργίας συμβουλίου ένταξης μεταναστών Δήμου Δίου – Ολύμπου. (Εισήγηση: Κωτούλης Γεώργιος, Πρόεδρος Δ.Σ.).

20. Πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου συνολικής διάρκειας 2 μηνών. (Εισήγηση: Βροχαρίδης Βασίλειος, Αντιδήμαρχος).

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ PIERIA -GR

Τμήμα παραδοσιακής χορωδιακής μουσικής ξεκινά η δημοτική χορωδία Λιτοχώρου «Ι.Σακελλαρίδης»


Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΕΣΤΡΟ ΜΑΡΙΑ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Μετά τη συγκρότηση τμήματος «καντάδας», με συμμετοχή αποκλειστικά ανδρών χορωδών, που άρχισε τον περασμένο Οκτώβριο, η δημοτική χορωδία Λιτοχώρου Δ.Δίου-Ολύμπου, «Ιωάννης Σακελλαρίδης», προωθεί τώρα ένα νέο τμήμα.

Πρόκειται για το τμήμα «παραδοσιακής χορωδιακής μουσικής» το οποίο φέτος έρχεται να προστεθεί και να συμπληρώσει το φάσμα της καλλιτεχνικής ενασχόλησης στον χώρο της μουσικής.

Το τμήμα αυτό ξεκινά την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012 και η συνάντηση θα γίνει στις 8:30 το βράδυ, στην αίθουσα προετοιμασίας των χορωδιακών σχημάτων στο δημαρχείο, στο Λιτόχωρο. Τη διδασκαλία αναλαμβάνει η Μαέστρος Μαρία Φωτοπούλου.

Η διοίκηση της δημοτικής χορωδίας Λιτοχώρου Δ.Δίου-Ολύμπου «Ιωάννης Σακελλαρίδης», με ανακοίνωση που εξέδωσε, καλεί όσους και όσες έχουν εγγραφεί αλλά και όσους ή όσες ενδιαφέρονται για το παραδοσιακό τραγούδι, να προσέλθουν στην πρώτη συνάντηση.

Όπως είναι γνωστό, η δημοτική χορωδία Λιτοχώρου «Ι. Σακελλαρίδης» δραστηριοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στον χώρο της χορωδιακής μουσικής λειτουργώντας τμήματα παιδικής, εφηβικής αλλά και τετράφωνης χορωδίας ενηλίκων.

Η δημοτική χορωδία Λιτοχώρου μέχρι 31/12/2010 είχε μια πολύ σημαντική παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα του Λιτοχώρου ενώ μετά τη συνένωση της πόλης των θεών με τους τ. δήμους Δίου και Ανατολικού Ολύμπου (1/1/2011) η χορωδία αυτή πραγματοποιεί εκδηλώσεις όχι μόνο στο Λιτόχωρο αλλά και εντός των ορίων του νέου δήμου Δίου-Ολύμπου.

ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΑΠΟ ΕΝΑ 100ΣΤΑΡΙΚΟ?


Αξιότιμοι βουλευτές του Ν. Πιερίας

Μήπως θα μπορούσατε να βάλετε από ένα 100στάρικο από τους παχυλούς σας μισθούς για να μεταφραστεί σε 5-6 γλώσσες μια σημαντική επιστολή, σχετικά με το τεράστιο χρέος της Γερμανίας απέναντι στη χώρα μας; Τα υπόλοιπα θα τα αναλάβουμε εμείς οι απλοί πολίτες! Θα το κάνουμε γνωστό σε ολόκληρο τον κόσμο, πως οι Γερμανοί θα έπρεπε να κατασκευάζουν τους ελληνικούς δρόμους αφιλοκερδώς και όχι να απαιτούν διόδια για δρόμους που πληρώθηκαν πολλάκις από τους έλληνες φορολογούμενους.

Κύριοι βουλευτές, κάποιοι από εσάς οικονομολόγοι, ένας φυσιολογικός άνθρωπος, όταν ζορίζεται οικονομικά, το πρώτο πράγμα που κάνει, είναι να ζητήσει να του επιστρέψουν αυτά που του χρεωστούν.

Εσείς γιατί δεν το πράττετε; Τα κόμματά σας γιατί σιωπούν;

Γιατί δεν προτείνετε στον κ. Reichenbach να διαβάσει τον έγκριτο Spiegel και όσα υποστηρίζει ο ιστορικός οικονομολόγος Albrecht Ritschl για τα χρέη της Γερμανίας προς την Ελλάδα; Γιατί δεν χρησιμοποιείτε παραδείγματα εκατοντάδων γερμανών πολιτών οι οποίοι ντρέπονται για όσα επιβάλει η Γερμανία στη χώρα μας (βλέπε σχόλια γερμανών πολιτών στο ίδιο άρθρο);

Πότε επιτέλους θα εκπροσωπήσετε τα πραγματικά συμφέροντα αυτής της χώρας και των πολιτών που σας επέλεξαν;

--

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 31906 / Φαξ 23510 34 174
info@otoposmou.gr - www.otoposmou.gr

τι θα πληρώσετε το 2012

Πόσο τυχαία θα μπορούσε σήμερα να είναι η απεργία των δημοσιογράφων


Μας έβαλαν και κάναμε απεργία και εμείς οι βλάκες αράξαμε στις καφετέριες και το μόνο που συζητήσουμε ήταν τι θα γίνει με τα οφειλόμενα που διεκδικούμε.
Κανείς δεν νοιάστηκε για την τρόικα που έφτασε χθες με άγριες διαθέσεις, κανείς δεν νοιάστηκε για την πορεία του κόσμου στο Σύνταγμα.
Κανείς δεν νοιάζεται για τις επόμενες μέρες; Όλα σήμερα έγιναν στα βουβά λες και δεν συνέβησαν ποτέ.
Το Πινάκιο όμως δεν μπορεί να μείνει απλός θεατής στα γεγονότα και στις στιγμές που η Ελλάδα αλλάζει ρότα.


Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ 1.000.000 είναι οι άνεργοι, αλλά όλοι ξέρουμε πως είναι πολλοί περισσότεροι. Θα πει κανείς αφού είναι τόσο πολλοί γιατί κατέβηκαν να διαδηλώσουν σήμερα μόνο 7000 άτομα;
Η απάντηση είναι απλή. Τον κόσμο τον φοβέρισαν και τον κατατρόμαξαν το περασμένο καλοκαίρι. Οι προβοκάτορες, οι μασόνοι μπορούν σήμερα να νιώθουν ευτυχισμένοι για την έως τώρα επιτυχία τους, γιατί η επιτυχία γι’ αυτούς είναι η δική μας σιωπή και ανέχεια στα μεσαιωνικά βασανιστήρια που μας ασκούν.
Η απάντηση η δικιά μου προς αυτούς είναι ο στίχος του ποιητή πως «ο Ήλιος για να γυρίσει θέλει δουλειά πολύ» . Και δυστυχώς γι’ αυτούς η δουλειά γίνεται από τις υγιείς και ανεξάρτητες φωνές, ακόμη και αν αυτές προέρχονται από blogs.
Μασόνοι, δοσίλογοι και τυχοδιώκτες κοιμηθείτε σήμερα, αλλά η ανέχεια του λαού έχει όρια.

Δεν πληρώνουμε. Δεν πληρώνουμε τα κερατιάτικα

Δεν πληρώνουμε. Δεν πληρώνουμε τα κερατιάτικα

Μιλούν......


Μιλούν
για δημοκρατικές διαδικασίες,
αυτοί που εξαφάνισαν κάθε ίχνος δημοκρατικότητας στη λειτουργία του κόμματος.
Μιλούν για αξιοκρατία οι κηπουροί.
Μιλούν για ιδεολογία, οι χυδαιολόγοι.
Μιλούν για αρχές, οι επαγγελματίες τυμβορύχοι.
Μιλούν για κυρίαρχο λαό, οι υβριστές του λαού.
Μιλούν για συνέδριο, οι αρχιερείς των στημένων γιαλαντζί συνεδρίων.
Μιλούν γιά την Πατρίδα, αυτοί που την πούλησαν στους νεοκατακτητές.
Να δείτε που όπου να' ναι θα επικαλεστούν και...το λόγο της τιμής τους !

Μιλούν......


Μιλούν
για δημοκρατικές διαδικασίες,
αυτοί που εξαφάνισαν κάθε ίχνος δημοκρατικότητας στη λειτουργία του κόμματος.
Μιλούν για αξιοκρατία οι κηπουροί.
Μιλούν για ιδεολογία, οι χυδαιολόγοι.
Μιλούν για αρχές, οι επαγγελματίες τυμβορύχοι.
Μιλούν για κυρίαρχο λαό, οι υβριστές του λαού.
Μιλούν για συνέδριο, οι αρχιερείς των στημένων γιαλαντζί συνεδρίων.
Μιλούν γιά την Πατρίδα, αυτοί που την πούλησαν στους νεοκατακτητές.
Να δείτε που όπου να' ναι θα επικαλεστούν και...το λόγο της τιμής τους !

Πού πάτε, ωρέ κλεφτόπουλα;

Στη χώρα που γεννήθηκε η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ο πρωθυπουργός της χώρας πλέον ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ...έχει ορισθεί ένας εκπρόσωπος των τραπεζιτών!

Oι δημοσιοκάφροι υπηρεσίας προσπαθούν να φτιάξουν την αγιογραφία του νέου πρωθυπουργού-εντολοδόχου

Σκοτώθηκε στην Αιδηψό ο επιχειρηματίας αμυντικών έργων, Χ. Μπεκατώρος.


Η...

εταιρεία του SSMART είχε αναλάβει έργα που σχετίζονταν με τα πλοία του ελληνικού στόλου. Ήταν πρώην αξιωματικός του πολεμικού ναυτικού...

Φανταστικό το κορμί της καυτής Shendelle που τρελαίνει κόσμο με την sexy εμφάνιση της....

Για παραπάνω δείτε το βίντεο που ακολουθεί.


Το 2011 τα ελληνικά πολιτικά κόμματα πήραν μεγαλύτερες επιχορηγήσεις από το ελληνικό κράτος σε σχέση με το 2010



και παρά το γεγονός ότι όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες είδαν το ίδιο διάστημα τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται αισθητά, λόγω της κρίσης. Τελικώς σε αυτή την χώρα υπάρχει...
πράγματι μία τάξη ανθρώπων που δεν την αγγίζει η κρίση. Σωστά μαντέψατε, ο λόγος για το πολιτικό προσωπικό...

Δεν θα σταθούμε στο απαράδεκτο των κρατικών επιχορηγήσεων στα πολιτικά κόμματα και μάλιστα με τρόπο που αποκλείει την ισότιμη μεταχείριση νέων πολιτικών σχημάτων. Δεν θα μιλήσουμε σήμερα για...τα δάνεια που έχουν πάρει από το τραπεζικό σύστημα, προεξοφλώντας ότι θα συνεχίσουν να κυβερνούν την Ελλάδα στα επόμενα τριάντα χρόνια. Ούτε θα σχολιάσουμε ότι παρά τα σκανδαλώδη δάνεια έχουν απλήρωτο το προσωπικό τους. Αλλά δεν μπορούμε να μην αναρωτηθούμε για το θράσος τους: Πώς θα μπορέσουν να κοιτάξουν αύριο στα μάτια τον ψηφοφόρο τους;

Είναι σαφές ότι οι άνθρωποι αυτοί αδυνατούν ακόμη και σήμερα να αντιληφθούν τι ακριβώς συμβαίνει γύρω τους. Μοιάζει να είναι εξωφρενικό, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Μπορεί να μιλάνε για ανεργία, αλλά αμφιβάλουμε αν ξέρουν τι ακριβώς σημαίνει να είναι κανείς άνεργος. Μπορεί να εκφράζουν την συμπάθειά τους σε όσους είδαν τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται, αλλά δεν πρέπει να έχουν νιώσει την απειλή να τους πάρει τη τράπεζα το σπίτι τους, επειδή καθυστέρησαν την δόση του δανείου. Σε διαφορετική περίπτωση, αν πραγματικά γνώριζαν για τι ακριβώς πράγμα μιλάνε, θα είχαν οι ίδιοι επαναστατήσει και δεν θα επέτρεπαν στα κόμματά τους να εκτεθούν με έναν τέτοιο τρόπο στα μάτια της κοινής γνώμης.

Έχουν γραφτεί χιλιάδες άρθρα για την ανεπάρκεια του πολιτικού προσωπικού. Το λυπηρό είναι ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει κάνει κάτι το ιδιαίτερο αυτά τα δύο χρόνια της κρίσης για να αναδείξει νέες δυνάμεις στην πολιτική σκηνή. Μπορεί να γκρινιάζει στις παρέες του, να ρίχνει φάσκελα στις συγκεντρώσεις, αλλά δεν έχει κάνει κάτι περισσότερο από αυτά! Με άλλα λόγια, βρίσκουν και τα κάνουν. Μπορεί το πολιτικό προσωπικό να είναι ανίκανο, αλλά το ίδιο ανίκανος έχει αποδειχτεί μέχρι σήμερα και ο Ελληνικός λαός. Είναι σαν ο υπάλληλος να οδηγεί την επιχείρηση στην καταστροφή και ο βασικός μέτοχος της επιχείρησης (ο λαός) να μην έχει την εσωτερική δύναμη να τον απολύσει. Και το γεγονός αυτό είναι βέβαιο ότι θα αυξήσει περαιτέρω το θράσος του υπαλλήλου.
Κοντός ψαλμός...

Το δουλειά είχε ο Σαλαγιάννης στην σύσκεψη της Άννας;...


Είναι γνωστό πως ο Νίκος Σαλαγιάννης, θεωρείται από τα πρωτοπαλίκαρα του Ευάγγελου Βενιζέλου. Παρ όλα αυτα, χθες πήγε στην Άννα Διαμαντοπούλου και την σύσκεψη που έκανε η ίδια στο υπουργείο της!

Μάλλον, ο...
στενός φίλος του αντιπροέδρου της κυβέρνησητς πήγε με την μορφή του απεσταλμένου. Κάποιοι, πάντως μόλησαν και για πιθανή μεταγραφή στο στρατόπεδο της υπουργού Παιδείας. Πάντως αυτό το σενάριο είναι λίγο επιστημονικής φαντασίας, αν και έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, ποτέ μη λες ποτέ...

ΛΕΜΟΝΑΔΑ.....ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΑ...