PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Παρά τα όσα κυκλοφορούσαν, ο Γιώργος Παπανδρέου επιμένει στη πρόταση που είχε κάνει , στη πρώτη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.



Να... εκλεγεί σύμφωνα με το καταστατικό υποψήφιος πρωθυπουργός, που θα οδηγήσει το κόμμα σε Εθνικές εκλογές, και μετά τις εκλογές να στηθούν κάλπες, και να εκλεγεί πρόεδρος του κόμματος από την βάση...

Δύο άνεργοι

Είμαστε δυο άνεργοι πολίτες και είπαμε και μεις να βγούμε στον πεζόδρομο της Κατερίνης σε ένα καφέ να πιούμε από ένα τσαγάκι μπας και ζεσταθούμε λιγάκι. Άλλα όταν ήρθε ο λογαριασμός 6,40 ευρώ πάθαμε πλάκα και το μετανιώσαμε, γιατί μας "βγήκε από τις μύτες"... Ε, όχι ρε παιδιά 3,20 ευρώ ένα φλιτζάνι ζεστό νεράκι με ένα φακελάκι τσαγιού μέσα. Δηλαδή σε αναλογία με τη δραχμή 1100 δραχμές το τσάι!!!

Φεβρουαρίου ΣΤΙΣ 8:00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΜΗΝΥΜΑ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ…..

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΗ-ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΡΕΥΜΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ.

Το «απαγόν» ή σβήσιμο, είναι άλλη μία μοναδική μορφή διαμαρτυρίας που χρησιμοποίησαν τον Σεπτέμβριο του 2002 οι Αργεντίνοι καταναλωτές για να ακυρώσουν τις αυξήσεις στο ρεύμα και σε άλλα κοινωνικά αγαθά κοινής ωφέλειας.
Έσβησαν,ταυτόχρονα,τα φώτα για ένα τέταρτο σε όλη τη χώρα!
Τη βύθισαν στο σκοτάδι και ανάγκασαν κυβέρνηση και εταιρείες σε άτακτη υποχώρηση.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ

Ο ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ) ευχαριστεί θερμά το Σούπερ Μάρκετ "ΜΙΚRO" για την προσφορά του στην ομάδα ΝΕΩΝ του ΠΙΕΡΙΚΟΥ.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΟΥ ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ

PIERIA -GR ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ..

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας επαναλαμβάνει την εκστρατεία ενημέρωσης για τη Δωρεά Οργάνων.


Αγαπητοί συμπολίτες, φίλες και φίλοι,

"Πρέπει να σας πω ότι ίσως είναι η πρώτη φορά, ως εισηγήτρια του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) που απευθύνομαι σε ένα τόσο μεγάλο ακροατήριο. Με σιγουριά όμως μπορώ να σας πω, πως για πρώτη φορά γνωρίζω μια τόσο οργανωμένη ομάδα. Η οργάνωση και η συστηματική σας δουλειά μας έχει καταπλήξει." Με αυτά τα λόγια είχε ξεκινήσει την ομιλία της η κ. Νατάσα Βοσνίδου, παιδίατρος, εκπρόσωπος Ιατρικής Υπηρεσίας του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, την 12η Απριλίου 2009 στην ΕΚΑΒΗ, χαιρετίζοντας την προσπάθεια ανεύρεσης 110 νέων δωρητών οργάνων από την Πιερία...

Ακριβώς πριν τρία χρόνια, τον Γενάρη του έτους 2009, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας ξεκίνησε μία εκστρατεία ενημέρωσης για τη Δωρεά Οργάνων, με στόχο εντός τριών μηνών να βρεθούν 100 νέοι δωρητές από το νομό μας. Η εκστρατεία ενημέρωσης στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, αφού βρέθηκαν συνολικά 110 νέοι δωρητές.

Πριν λίγες μέρες, λάβαμε μια επιστολή από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων και η ομάδα μας ερωτάται, αν θα μπορούσε να επαναλάβει αυτή τη σημαντική δράση.

Καλούνται λοιπόν, όλα τα μέλη, οι φίλες και οι φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, όλοι οι συμπολίτες μας, ιδιαίτερα οι 110 δωρητές της Άνοιξης του 2009, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη συντονιστική επιτροπή της δράσης «Για τη ζωή, δωρίζω 2012», μέχρι την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012, να δηλώσουν συμμετοχή στέλνοντας Email στη διεύθυνση info@otoposmou.gr.

--

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 31906 / Φαξ 23510 34 174
info@otoposmou.gr - www.otoposmou.gr

Μίλησε το παιδί και είπε «μπαμπά».


Η «Τυποεκδοτική» αγνοούσε ότι “TiVo” και “TiVi” είναι ένα και το αυτό, και φυσικά ανήκει στον κ. Γιαννίκο.
Κακό δεν είναι να... μην ξέρεις. Κακό επίσης δεν είναι να μην έχεις ανακλαστικά (ποτέ, άλλωστε δεν φημιζόταν το Κόμμα, γι’ αυτήν του την αρετή). Κακό είναι να μη ρωτάς...

Απίστευτα πράγματα!


Δεν φτάνει που τόσα σκάνδαλα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τεράστια ποσά, που έχουν... εγκριθεί με υπουργικές αποφάσεις, τώρα ο Πάγκαλος ήρθε να κάνει την διαφορά, αφού το γραφείο του φαίνεται να εγκρίνει ποσά ακόμα και για το ψιλικατζίδικο!

Προφανώς κανείς δεν είχε 6,51 ευρώ να πληρώσει για χαρτί Α4, και έτσι εγκρίθηκε δαπάνη από το γραφείο του Θεόδωρου Πάγκαλου!

Πραγματικά απίστευτα πράγματα, καθώς την στιγμή που ζητάνε από τον κόσμο να πληρώσει ακόμα και γι αυτά που δεν έχει, οι ίδιοι δεν βάζουν το χέρι στην τσέπη , ούτε για τα πιο αστεία...

Δραματικές διαστάσεις πήρε η ανεργία.


Τον περασμένο Οκτώβριο εκτινάχθηκε στο 18,2%, κάνοντας ένα άλμα 4,7 ποσοστιαίων μονάδων από το 13,5%, που βρισκόταν τον ίδιο μήνα του 2010. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο αριθμός των ανθρώπων που αναζητούν επαγγελματική απασχόληση έφτασε...

τους 903.525. Στις ηλικίες μέχρι 24 ετών η αδυναμία εύρεσης εργασίας αποτυπώνεται στατιστικά στο 45,5%
600 άνεργοι την ημέρα στον ιδιωτικό τομέα

Διαστάσεις κοινωνικού «εφιάλτη» λαμβάνει μήνα με τον μήνα η ανεργία. Τον περασμένο Οκτώβριο εκτινάχθηκε στο 18,2% από 13,5% τον ίδιο μήνα του 2010.

Μέσα σε ένα δωδεκάμηνο στις στρατιές των ανέργων προστέθηκαν 219.478 άτομα και πλέον ο συνολικός αριθμός τους έφθασε στις 903.525. Από τον Οκτώβριο του 2009 που η κρίση άρχισε να δείχνει τα... δόντια της οι άνεργοι έχουν σχεδόν διπλασιαστεί.

Η ανεργία κάνει θραύση στους νέους με το ποσοστό να εξακοντίζεται στο 45,5%, κάτι που επί της ουσίας σημαίνει πως ο ένας στους δύο νέους κάτω των 24 ετών αδυνατεί να βρει εργασία.

Κι αν τα παραπάνω στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) σκιαγραφούν μία απογοητευτική εικόνα, όλες οι προβλέψεις συγκλίνουν πως εντός του τρέχοντος έτους θα επιδεινωθεί περαιτέρω. Εκτιμάται ότι είναι θέμα χρόνου το γενικό ποσοστό ανεργίας να ξεπεράσει το 20% και ο αριθμός των ανέργων να σπάσει το «φράγμα» του 1 εκατ. ατόμων.
600 άνεργοι την ημέρα στον ιδιωτικό τομέα

Πιο αναλυτικά, τον Οκτώβριο η ανεργία διαμορφώθηκε στο 18,2%, από 17,5% έναν μήνα πριν. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 903.525 άτομα και αυξήθηκαν κατά 32,1% ή 219.478 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2010 και κατά 45.869 άτομα σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο 2011 (αύξηση 5,3%).

Το σύνολο των απασχολουμένων πέρυσι εκτιμάται σε 4.065.775 άτομα και υπολείπεται πλέον κατά περίπου 320.000 άτομα σε σχέση με τον οικονομικά μη ενεργό πληθυσμό.

Το πρόβλημα είναι οξύτατο στις ηλικίες έως 24 ετών, με την ανεργία να φθάνει στο 45,5% από 34,6% έναν χρόνο πριν. Στην ομάδα ηλικιών 25-34 το ποσοστό ανεργίας ανέρχεται στο 25,3%.

Εξάλλου η ανεργία δείχνει σαφή... προτίμηση στις γυναίκες, όπου το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε σε 21,3% από 17,6% τον Οκτώβριο 2010. Στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 15,9% (από 10,6%).

Δραματική κατάσταση
Σχολιάζοντας τα στοιχεία για την ανεργία η ΓΣΣΕ σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για δραματική κατάσταση, η οποία είναι το τραγικό αποτέλεσμα των πολιτικών του Μνημονίου. Προσθέτει πως πολιτικές οι οποίες περιορίζονται στη μείωση του μισθολογικού κόστους και στην εξαθλίωση των εργαζομένων, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της ύφεσης και της ανεργίας, αντιθέτως οδηγούν όλο και περισσοτέρους στην πόρτα του ΟΑΕΔ.

«Φαίνεται ξεκάθαρα ότι ούτε οι ατομικές συμβάσεις με σημαντικές μειώσεις μισθών, ούτε η εκ περιτροπής εργασία, μέτρα που εφαρμόζουν πολλοί εργοδότες, περιορίζουν το πρόβλημα» καταλήγει η ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
Μαύρη πρωτιά για τη Στερεά Ελλάδα

Σε επίπεδο περιφερειών «πρωταθλήτρια» αναδεικνύεται η Στερεά Ελλάδα με ποσοστό 23,3%, περίπου δέκα ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερο σε σχέση με το 2010.

Ακολουθούν η Κεντρική Μακεδονία με 19,7% (από 14,8%), η Αττική με 19,2% (από 14,4%), η Ηπειρος (18,7% από 13,9%) και η Θεσσαλία (18,5% από 10,6%). Μονοψήφια ποσοστά ανεργίας καταγράφηκαν στα Ιόνια Νησιά (9,1% από 11,3%) και στο Νότιο Αιγαίο (9,7% από 14,5%).

Κοιτάξτε μόνο την φωτογραφία. Και - δεν είμαστε ρατσιστές, αλλά...- προσέξτε και τις φάτσες.


κατατροπώθηκαν οι Οικονομοκαμπουράκηδες με 20 μονάδες διαφορά ( 41%, κατέγραψε ο Παπαδάκης).
Σήμερα να μη φάνε μια 30άρα?
Είναι δυνατόν να βγάζουν κάποιο ιδιοκτήτη οπτικών που πάει να βρει την τύχη του στη Γερμανία, κι απέναντι να έχουν το Παπαδάκη, με τον Παπατζών , το χοντρό τον Λοβέρδο, αλλά ακόμη και αυτό το κάθαρμα- πουλάνε αυτή την εποχή- τον...τραπεζίτη τον Γεννηματά, που πλακώνεται με τον εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ?
Τι να πιάσουν?
Μόνο πάτο...

Λιντζέρης και Σοφία Γιαννακά, οι αντιπαθέστεροι όλων.


Δεν ξέρουμε ποιοι ήταν οι δράστες, και δεν -άντε να...το πούμε κι αυτό όπως το λένε όλοι- συμφωνούμε με το γιαούρτωμα, αλλά αυτοί οι δυο συγκεκριμένα, είναι από τους πιο αντιπαθείς -και- στο κόσμο του ΠΑΣΟΚ, βουλευτές.
Το βλέπουμε κι από τα e-mail που λαμβάνουμε κατά καιρούς , όταν βγαίνουν και λένε, αυτά που λένε...

Αν ισχύει αυτό, τότε τον επόμενο χρόνο μην περιμένετε να δείτε ΔΡΑΧΜΗ από εμένα στα κρατικά έσοδα...


Αν ισχύει αυτό, τότε τον επόμενο χρόνο μην περιμένετε να δείτε ΔΡΑΧΜΗ από εμένα στα κρατικά έσοδα...

Στο ραντεβού...

Νάτα μας… Νάτα μας… Απειλεί ο Χλαπάτσας!

Η αγορά καθόρισε τις τιμές.


Τη γερμανίδα θα την πληρώνουν για κάνει κουμάντο [Επιτόκιο δανεισμού Γερμανίας μείον (-)0,0122%] ενώ η Ελλάδα θα πληρώνει 4,90% στους τοκογλύφους.

Ιδού η σπατάλη: Πάνω από 32 εκατ. ευρώ σκόρπισε το ΠΑΣΟΚ για 41 Γραμματείες και το «νέο κράτος»

Τιμοκατάλογος για όσους ψήφισαν ...ΠΑΣΟΚ!

στην ΠαπαΔημοκρατία! Χειμώνας

Γομάρι ξεσαμάρωτο …ελέω γΑΠ!

Mafia rules!!


Βλέποντας την επίσκεψη Παπαδήμου στα συσσίτια των απόρων τις μέρες των Χριστουγέννων, μία αναλαμπή ήρθε στο...
μυαλό μου. Ήμουν σίγουρος ότι κάπου το είχα ξαναδεί το έργο. Ανέτρεξα στο αρχείο των φωτογραφιών μου και ιδού!!
Στο Σικάγο τη δεκαετία του 1930, ο Αλ Καπόνε (!!!) είχε ανοίξει ένα (παρακμιακό) εστιατόριο, όπου πρόσφερε μία κούπα καφέ, ένα ντόνατ και σούπα σε όλους τους άνεργους!!! Όπως βλέπετε στη φωτογραφία πιο πάνω, ουρές σχηματίζονταν έξω από το κατάστημα.
Σήμερα στην Ελλάδα, ο τρόπος διακυβέρνησης που επέβαλε η Μαφία επαναλαμβάνεται!! Σε άλλη εποχή, σε άλλη χώρα, αλλά με την ίδια κεντρική ιδέα. Μπορεί να στα παίρνω (μαφιόζικα) τα λεφτά σου, αλλά σε τα'ί'ζω όταν δεν έχεις να φας!!
Απίστευτο!!!

ΓΕΙΑ ΣΟΥ PIERIA -GR...

Ποιος είπε ότι από τη Λατινική Αμερική μόνο η Βραζιλία βγάζει καυτά μοντέλα; Δες την Elizabeth Loaiza και θα σου κοπεί η ανάσα…

ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΣΥΝΤΑΞΗ...

κοπρόσκυλα !!! Ουστ


Παρότι η κρίση στην ελληνική οικονομία διεφάνη ήδη από το 2010 και ήδη από το Μάιο του 2010 οι πολίτες κλήθηκαν να συμβάλλουν εμπράκτως και με περικοπές στην αντιμετώπισή της, τα κόμματα αντί να μειώσουν, αύξησαν τις κρατικές επιχορηγήσεις που λαμβάνουν.
Σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών σε ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη, φαίνεται ότι η συνολική χρηματοδότηση των κομμάτων το 2011 αυξήθηκε κατά 6 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα χρήματα που έλαβαν το 2010.
Συγκεκριμένα το 2011 συνολικά τα κόμματα έλαβαν ωςτακτικές επιχορηγήσεις 54.018.624 ευρώ. Το αντίστοιχο ποσό το 2010 ανήλθε σε 48.800.000 ευρώ.

ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ?

ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ...

ΑΠΟ ΤΟ ΓΛΕΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΙΜΟ "ΚΡΙΤΣΜΑ" ΣΕΒΑΣΤΗ ΠΙΕΡΙΑΣ

Νίκος Μακρίδης Περιφερειακός Σύμβουλος Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας

Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια και τις θερμότατες ευχές μου στα νεοεκλεγέντα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου Απόστρατων Σωμάτων Ασφαλείας του Νομού Πιερίας · καθώς και στον προσωπικό, πολύ καλό μου φίλο, Αμανιό Στέλιο για τη θέση του προέδρου. Τους εύχομαι καλή επιτυχία και καλή αρχή στο έργο που ανέλαβαν στους χαλεπούς αυτούς καιρούς.


Με εκτίμηση,
Νίκος Μακρίδης
Περιφερειακός Σύμβουλος
Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας

.Γιάννης ΚΑΖΤΑΡΙΔΗΣ την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου ανοίγει την αυλαία των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια απο την Απελευθέρωση της Κατερίνης

Εκδήλωση Μνήμης στον Άγγελο Σικελιανό.

την Δευτέρα 16/1/12, ώρα 21:00

στην αίθουσα της Κοινότητας Ελλήνων ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ

οδός Σεφέρη & Ανταίου, Χαριλάου, Θεσσαλονίκη
(πατήστε εδώ για να δείτε τον χάρτη της περιοχής)


Ο Άγγελος Σικελιανός, επίκαιρος όσο ποτέ στις επώδυνες ώρες που περνά ο ελληνισμός, είναι ο φλογερός Έλλην που με την ορμή του "Πνευματικού Εμβατηρίου" του ανύψωσε το φρόνημα του λαού για την ανασύνταξη των δυνάμεών του. Το συνολικό ποιητικό του έργο αποτελεί ένα σάλπισμα αγώνα σε στιγμές όπως αυτές που ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζει σήμερα.

Πάνω απ’ όλα ήταν ένας μεγάλος ποιητής. Ένας φλογερός οραματιστής που για την αναγέννηση του τόπου αυτού αλλά και ολόκληρης της ανθρωπότητας, προσέβλεπε στο πνεύμα και τις αξίες της αρχαίας Ελλάδας με τον Όλυμπο ως σύμβολό τους.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ: Άγγελος Σικελιανός: Εκδήλωση 16/11/12 στην ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ

Διοργάνωση: Κοινότης Ελλήνων ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ
Επιμέλεια: Πολιτιστικός Σύλλογος "Προμηθεύς Πυρφόρος"
Έρευνα, παρουσίαση, προβολή διαφανειών: Γεώργιος Αγρόδιος, Γεωργία Αλτιντασιώτου.
Απαγγελίες: Γιώργος Φωτεινός, Γεωργία Αλτιντασιώτου, Σωτηρία Κυπριανίδου, Ελένη - Ανδρονίκη Καπασακαλίδη.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Κοινότητος Ελλήνων ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ, Σεφέρη & Ανταίου γωνία, Χαριλάου
(Λεωφορείο 10. Η οδός Σεφέρη βρίσκεται απέναντι απο την κεντρική πύλη του γηπέδου του ΑΡΗ).




Εκδήλωση Μνήμης στον Άγγελο Σικελιανό.

την Δευτέρα 16/1/12, ώρα 21:00

στην αίθουσα της Κοινότητας Ελλήνων ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ

οδός Σεφέρη & Ανταίου, Χαριλάου, Θεσσαλονίκη
(πατήστε εδώ για να δείτε τον χάρτη της περιοχής)


Ο Άγγελος Σικελιανός, επίκαιρος όσο ποτέ στις επώδυνες ώρες που περνά ο ελληνισμός, είναι ο φλογερός Έλλην που με την ορμή του "Πνευματικού Εμβατηρίου" του ανύψωσε το φρόνημα του λαού για την ανασύνταξη των δυνάμεών του. Το συνολικό ποιητικό του έργο αποτελεί ένα σάλπισμα αγώνα σε στιγμές όπως αυτές που ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζει σήμερα.

Πάνω απ’ όλα ήταν ένας μεγάλος ποιητής. Ένας φλογερός οραματιστής που για την αναγέννηση του τόπου αυτού αλλά και ολόκληρης της ανθρωπότητας, προσέβλεπε στο πνεύμα και τις αξίες της αρχαίας Ελλάδας με τον Όλυμπο ως σύμβολό τους.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ: Άγγελος Σικελιανός: Εκδήλωση 16/11/12 στην ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ

Διοργάνωση: Κοινότης Ελλήνων ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ
Επιμέλεια: Πολιτιστικός Σύλλογος "Προμηθεύς Πυρφόρος"
Έρευνα, παρουσίαση, προβολή διαφανειών: Γεώργιος Αγρόδιος, Γεωργία Αλτιντασιώτου.
Απαγγελίες: Γιώργος Φωτεινός, Γεωργία Αλτιντασιώτου, Σωτηρία Κυπριανίδου, Ελένη - Ανδρονίκη Καπασακαλίδη.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Κοινότητος Ελλήνων ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ, Σεφέρη & Ανταίου γωνία, Χαριλάου
(Λεωφορείο 10. Η οδός Σεφέρη βρίσκεται απέναντι απο την κεντρική πύλη του γηπέδου του ΑΡΗ).




Εκδήλωση Μνήμης στον Άγγελο Σικελιανό.

την Δευτέρα 16/1/12, ώρα 21:00

στην αίθουσα της Κοινότητας Ελλήνων ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ

οδός Σεφέρη & Ανταίου, Χαριλάου, Θεσσαλονίκη
(πατήστε εδώ για να δείτε τον χάρτη της περιοχής)


Ο Άγγελος Σικελιανός, επίκαιρος όσο ποτέ στις επώδυνες ώρες που περνά ο ελληνισμός, είναι ο φλογερός Έλλην που με την ορμή του "Πνευματικού Εμβατηρίου" του ανύψωσε το φρόνημα του λαού για την ανασύνταξη των δυνάμεών του. Το συνολικό ποιητικό του έργο αποτελεί ένα σάλπισμα αγώνα σε στιγμές όπως αυτές που ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζει σήμερα.

Πάνω απ’ όλα ήταν ένας μεγάλος ποιητής. Ένας φλογερός οραματιστής που για την αναγέννηση του τόπου αυτού αλλά και ολόκληρης της ανθρωπότητας, προσέβλεπε στο πνεύμα και τις αξίες της αρχαίας Ελλάδας με τον Όλυμπο ως σύμβολό τους.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ: Άγγελος Σικελιανός: Εκδήλωση 16/11/12 στην ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ

Διοργάνωση: Κοινότης Ελλήνων ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ
Επιμέλεια: Πολιτιστικός Σύλλογος "Προμηθεύς Πυρφόρος"
Έρευνα, παρουσίαση, προβολή διαφανειών: Γεώργιος Αγρόδιος, Γεωργία Αλτιντασιώτου.
Απαγγελίες: Γιώργος Φωτεινός, Γεωργία Αλτιντασιώτου, Σωτηρία Κυπριανίδου, Ελένη - Ανδρονίκη Καπασακαλίδη.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Κοινότητος Ελλήνων ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ, Σεφέρη & Ανταίου γωνία, Χαριλάου
(Λεωφορείο 10. Η οδός Σεφέρη βρίσκεται απέναντι απο την κεντρική πύλη του γηπέδου του ΑΡΗ).




Δεν υπερασπιζόμαστε το καθεστώς της Συρίας...Απλά δεν ανεχόμαστε το καθεστώς των Μ.Μ.Ε.που προσπαθούν να διαμορφώσουν τη κοινή γνώμη με ανακρίβειες...



Τα έγκριτα Μ.Μ.Ε. αν θυμάστε είχαν μετατρέψει το προσωνύμιο "Λίβυος ηγέτης" σε "καθεστώς Καντάφι" σε ένα μόλις βράδυ λίγο πριν την στρατιωτική επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Λιβυη. Σήμερα λοιπόν με αφορμή τη δολοφόνια Γάλλου δημοσιογράφου στη Συρία στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο δημοσιογράφος εμφανίστηκε λάβρος κατά του καθεστώτος Άσσαντ..Και τι δεν του έσυρε... Λές και ο δημοσιογράφος είναι σίγουρος ότι αυτός που έριξε τη σφαίρα είναι καθεστωτικός..Απέκλεισε να είναι ένας από τους εκατοντάδες πράκτορες που κυκλοφορύν στη χώρα...Ή να δολοφονήθηκε μετά από σχέδιο αντικαθεστωτικών για να κατηγορηθεί ο εύκολος στόχος...Ο Άσσαντ..

Δεν υπερασπιζόμαστε το καθεστώς της Συρίας...Απλά δεν ανεχόμαστε το καθεστώς των Μ.Μ.Ε.που προσπαθούν να διαμορφώσουν τη κοινή γνώμη με ανακρίβειες...
Πάντως είναι η ίδια αντιμετώπιση με τη Λιβυη, οπότε προφανώς έρχεται επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Συρία..

Η διαχείριση της χώρας η της ιδιοτέλειας

ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ
ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ή ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ?
Η χώρα αυτή την στιγμή βρίσκεται σε μεγάλη κρίση. Είναι απαραίτητη ανάγκη να δειξουμε πειθαρχία, σοβαρότητα και υπευθυνότητα . Αρκετές χώρες της ΕΕ όπως η Ιρλανδία, η Ισπανία, η Ιταλία έχουν υποστεί σοβαρές οικονομικές ζημιές λόγω της ύφεσης και της κρίσης.
Αναρωτιέμαι λοιπόν
ενώ η χώρα καταρρέει, η χώρα κινδυνεύει,γίνονται προσπαθείες από τον φτωχό ,τον συνταξιούχο, από τους νέους, που κάνουν υπομονή και ότι μπορούν για να σωθεί η πατρίδα.
Κόβονται μισθοί, συντάξεις, μπαίνουν νέοι φόροι.Ο κόσμος έχει τραβήξει έναν πραγματικά μεγάλο γολγοθά καλώς ή κακώς.
Από την άλλη πλευρά το πολιτικό σύστημα φαίνεται ότι δεν ενδιαφέρεται για όλες αυτές τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών.
Φαίνεται ότι το πολιτικό σύστημα ενδιαφέρεται μόνο για την ιδιοτέλεια του, για την επιβίωση του, ορμά με μανία στην εξουσία,ζητά εσωτερικές διαδικασίες για την ανάδειξη νέου πρόεδρου. Ενδιαφέρεται μόνο για την πολιτική του επιβίωση και όχι για την επιβίωση της χώρας.
Αναρωτιέμαι εγώ αν δεν υπήρχε ο Παπανδρέου, να παραχωρήσει την πρωθυπουργία για το καλό του τόπου, να δημιουργηθεί μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας που δημιουργήθηκε μέσα από τις δυνάμεις του ελληνικού κοινοβουλίου , για πρώτη φορά250 βουλευτές στηρίζουν την κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Έτσι δείξαμε παγκοσμίως στον κόσμο ότι είμαστε ενωμένοι σαν χώρα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.
Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει ο Παπανδρέου.Σκεφτείτε όποιον άλλον θέλετε στην θέση του, τι θα είχε γίνει η χώρα αν ο Παπανδρέου δεν έπαιρνε τέτοιες αποφάσεις.
Ο Παπανδρέου διαπραγματεύτηκε και πέτυχε 120 δις και κούρεμα του χρέους 50% μια ιστορική συμφωνία για την Ελλάδα, για την σωτηρία της χώρας παραχώρησε την πρωθυπουργία και προτίθεται να παραχωρήσει και την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.
Οι υπουργοί τόσο καιρό χειρίζονται τις συμφωνίες του Παπανδρέου.
Τελειώνοντας ο Παπανδρέου προσπάθησε να δώσει βήμα λόγου στον Ελληνικό λαό με την διενέργεια του δημοψηφίσματος αλλά δυστυχώς κάποια κέντρα εξουσίας δεν τον άφησαν.


Ο εκλεγμένος κοινοτάρχης

Βασίλης Τζίμας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ 13 - 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

20:30 Άφιξη στην Κατερίνη – Υποδοχή στο Επιμελητήριο

Πιερίας

21:30 Μετάβαση στο Λιτόχωρο (Όλυμπος) και δείπνο στο «Γαστροδρόμιο εν Ολύμπω»

Διανυκτέρευση στη Ν. Πιερία

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

09:00 Αναχώρηση από το ξενοδοχείο

09:30 Γνωριμία με τη Νότια Πιερία

ΔΙΟΝ:

Ξενάγηση στο Μουσείο του Δίου & στον

αρχαιολογικό χώρο

12:00 Ξενάγηση στο Λιτόχωρο, «την Πόλη των Θεών»

Ø Γνωριμία με τον Όλυμπο – διαδρομή μέχρι το καταφύγιο του Σταυρού και ώρα για καφέ - τσάι (εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν)

Ø Μύλοι – Φαράγγι Ενιπέα

Ø Κέντρο Πόλης – Ναυτικό μουσείο

14:30 Αναχώρηση για τον Παραδοσιακό Οικισμό Π.

Παντελεήμονα (όπου γυρίστηκε η σειρά «Ματωμένα Χώματα»).

Διέλευση από:

Ø Παραλία Λεπτοκαρυάς - Σκοτίνας

Ø Κάστρο Πλαταμώνα (σύντομη στάση)

Ø Παραλία Πλαταμώνα

15:30 Άφιξη στον παραδοσιακό οικισμό Π. Παντελεήμονα: γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα στην καρδιά του χωριού

19:30 Μετάβαση στο Ελατοχώρι (Πιέρια Όρη)–

τακτοποίηση στα ξενοδοχεία

21:30 Δείπνο σε παραδοσιακή ταβέρνα στο παλιό

Ελατοχώρι

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

09:00 Αναχώρηση από τα ξενοδοχεία και μετάβαση στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου

09:30 Γνωριμία με τα Πιέρια όρη

Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου - καφές

11:30 Ελατοχώρι: πλατεία χωριού

12:30 Γνωριμία με τη Βόρεια Πιερία: Διέλευση από παραλιακή οδό Αγαθούπολης, Μεθώνης και Μακρυγιάλου με σύντομες στάσεις

13:30 Αρχαιολογικός χώρος Πύδνας (Βυζαντινά μνημεία)

14:15 Παραλία Κατερίνης

14:30 Γεύμα στο «Mediterranean Village Hotels», (5 αστέρων στην Παραλία Κατερίνης

Τι προσπαθείτε να αποδείξετε;”


Όταν η Κυβέρνηση του Γ.Παπανδρέου είχε προβεί σε κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, ο υπεύθυνος του Τομέα Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ. κύριος Τζίμας είχε κάνει την εξής δήλωση: «Την ώρα που καταρρέει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, προχωρά σε κρίσεις με αλλαγή της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας και μάλιστα εντός της ημέρας. Κύριε υπουργέ Εθνικής Άμυνας, μην τολμήσετε να προχωρήσετε σε αυτήν την αντιδημοκρατική ενέργεια. Δηλώνουμε ότι δεν θα αναγνωρίσουμε μια τέτοια απόφαση που στρέφεται εναντίον του Εθνικού Συμφέροντος. Τι προσπαθείτε να αποδείξετε;” Φυσικά αυτό δεν εμποδίζει την απρόσκοπτη συνεργασία του κυρίου Αβραμόπουλου-τώρα που συγκυβερνούν με τους νέους Αρχηγούς εδώ και δύο μήνες…. Ο λόγος τους συμβόλαιο…!

Εκδηλώθηκε. Το πε σε "πηγαδάκι" της βουλής.



Δεν ... αποτελεί ασυμβίβαστο να είσαι υποψήφιος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και ταυτόχρονα υπουργός της κυβέρνησης.
Το ακούσαμε πριν από λίγο από τον ΑΝΤ-1.
Ο βουλιμικός αυτός τύπος τα θέλει όλα...

Ο αλαζών Ντερμπεντέρης, το - κατά Στάθη- ντόμπερμαν της ενημέρωσης, πολύ χάρηκε που τα πε εξω από τα δόντια, ο Μόντι, στη Μέρκελ.



Δεν ... είναι οπαδός ο κύριος Μόντι του Σαμαρά ή του Τσίπρα, είπε.
Απέφυγε το όνομα Παπανδρέου. Δεν του κόλλαγε γιατί πριν από τον Μόντι, ένας άλλος πρωθυπουργός - ότι κι αν λένε γι αυτόν - ο Παπανδρέου τόλμησε να πάει κόντρα στο φρικτό δίδυμο Μέρκελ - Σαρκοζί. Και πέσαν όλοι πάνω του να τον φάνε.
Ο ίδιος ο Ντερμπεντέρης έλεγε ότι αυτό που έκανε ο Παπανδρέου - να θυμίσει δηλαδή στους τυράννους οτι υπάρχουν και οι λαοί και να ζητήσει δημοψήφισμα - ήταν ντροπή. Και εξέθεσε τη χώρα.
Ενώ τώρα, ο Μόντι τιμά την Ιταλία και κάνει έναν καθεστωτικό δημοσιογράφο, υπάλληλο της διαπλοκής -σαν τα μούτρα του - να σκάει από τη ζήλια. Που δεν έχει η χώρα του τέτοιο πρωθυπουργό!...

Αποσύρθηκαν οι δύο του εσωτερικού. Μία εταιρία από την Πιερία και μία από την Χαλκιδική...!





Αποσύρθηκαν οι δύο του εσωτερικού. Μία εταιρία από την Πιερία και μία από την Χαλκιδική...!
Το έχουμε ξαναπεί ότι το κάμπιγκ, θα το πάρουνε εταιρίες, του εξωτερικού, διότι δεν είμαστε αξιόπιστοι γενικώς στη χώρα...! Όλοι παραδεχόμαστε ότι τίποτα δεν λειτουργεί σωστά εδώ, όλοι παραδεχόμαστε ότι υπάρχει διαφθορά, και όταν έρχονται οι εκ,του, εξωτερικού, θιγόμαστε...! Εξάλλου, το συγκεκριμένο, θα το πάρουν Ελληνες του εξωτερικού, και μάλιστα από την περιοχή, και θα δώσουν νέα ώθηση στην ανάπτυξη,και στην κενή σύγχρονη ύπαρξη μας...! Σιγά σιγά θα μας πούνε ότι, τα εσωτερικά μας,και πάντοτε ανθεκτικά, σαΐνια δεν υποβάθμισαν το κάμπιγκ ...! ή την ανάπτυξη του Ολύμπου...;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Πέστε μου μόνο, τι θα γίνει οταν με το καλό οι νέοι επενδυτές του κάμπινγκ μάθουνε ότι: ο αγωγός εκροής επεξεργασίας λυμάτων βιολογικού καθαρισμού νότιας Πιερίας σχεδιάστηκε [για να εκρέει σχεδόν στην αυλή τους ] με πρωτοβάθμια επεξεργασία...;;;; Ενώ και ο νόμος 354 Β 8 /3 / 2011 το απαγορεύει...;;;;
Άκρα του τάφου σιωπή από [δη- μο- σιογρ@φους...] πολιτικούς, αυτοδιοικητικούς, υπηρεσίες και απο εισαγγελέα.....! Βγάλετε τα συμπεράσματα για την σοβαρότητα που μας διακρίνει...!!!!!!!!!
Η αρχαία ψυχή ζει μέσα μας αθέλητα κρυμμένη. Κωστής Παλαμάς
Ο εκ των Λειβήθρων ερχόμενος Γιάντσιος Κων/νος

Τη λένε Maria Kozhevnikova και επιλέχθηκε ως η πιο sexy γυναίκα της Ρωσίας για το 2011!

Είχε θέσει ωστόσο και σε ....
ψηφοδέλτιο στις προηγούμενες εκλογές που είχαν γίνει στη χώρα κτης και συνάμα έκανε και μια πολύ αποκαλυπτική φωτογράφιση για λογαριασμό του Playboy...


Ρεσιτάλ «τηλεοπτικής φιλανθρωπίας» από το τρίο ΤΡΕ-ΤΣΙ-ΠΡΕ του μεγάλου καναλιού.


Σκίζανε τα ρούχα τους για τα μνημόνια και τα μεσοπρόθεσμα οι τηλεοπτικοί ήρωες του MEGA. Τρομοκρατούσανε τους πάντες και τα πάντα, κραδαίνοντας τη δαμόκλεια σπάθη της...
αδυναμίας του κράτους να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, αν δεν ψηφίζονταν τα μνημόνια…

Και σήμερα κλαίγανε με κροκοδείλια δάκρυα για το 18,2% των ανέργων και την εξαθλίωση στην οποία οδηγήθηκαν οι Έλληνες από την ανικανότητα της Ελληνικής κυβέρνησης να βρει λύσεις και την αποτυχία της Τρόικας επιτύχει τους στόχους της! Λοιδορούσαν τον Σαμαρά όταν έλεγε, θα εξηγήσω στους εταίρους μας ότι η πολιτική της λιτότητας που επιβάλουν είναι λάθος…

Κάγχαζαν και πάλι όταν έλεγε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην ανάπτυξη…

Και σήμερα εξαπέλυσαν τους κεραυνούς τους κατά...της πολιτικής λιτότητας και χειροκρότησαν με θαυμασμό τον Ιταλό πρωθυπουργό που όρθωσε το ανάστημά του και τα είπε χύμα στη Μέρκελ για την λανθασμένη πολιτική της λιτότητας που προωθεί η ΕΕ και το ΔΝΤ!

Συγγνώμη ρε παιδιά, πείτε μας σε τι Θεό πιστεύετε; Κι εσείς στο χορό της άθλιας κωλοτούμπας; Πείτε μας ρε παιδιά, έχετε την εντύπωση ότι πάσχουμε από αλτσχάιμερ ή μας θεωρείτε εντελώς ηλίθιους;
Δυστυχώς, «δε σας μάθανε ακόμη τι θα πει συγγνώμη, σα γυαλί κόβει η ματιά σας, η απάνθρωπη!»
γράφει ο Χάρρυ Κλυνν

ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ....

Ο Π. Καμμένος μιλώντας στην εκπομπή του Χατζηνικολάου (REAL FM), ξεκαθάρισε ότι με... αυτή τη ΝΔ που θα ψηφίσει τη δανειακή σύμβαση, αυτός δεν μπορεί να είναι υποψήφιος βουλευτής ....

Διαβάζω στο ΣΚΑΙ:


Κανονικά πληρώνονται οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ παρά την συνεχιζόμενη απεργία. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, το... ποσοστό των εργαζομένων που επισήμως απήργησαν είναι μεταξύ 1,51% έως 23,86%.

Σχόλιο: Στο Δημόσιο δεν εργάζονται και πληρώνονται και στον ιδιωτικό τομέα εργάζονται αλλά δεν πληρώνονται

Σε πλειστηριασμό βγήκε η μεζονέτα της Δήμητρας Λιάνη Παπανδρέου στην Εκάλη.


Το ακίνητο της οδού Αγράμπελης βγήκε στο... σφυρί στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου με τιμή εκκίνησης 1.200.000 ευρώ.

Το υψηλό τίμημα της μεζονέτας λειτούργησε απαγορευτικά για κάποιον να «χτυπήσει» και να αποκτήσει το ακίνητο και έτσι η διαδικασία θα επαναληφθεί σε 40 ημέρες.

Ο λόγος που το σπίτι της κυρίας Λιάνη Παπανδρέου βγήκε σε πλειστηριασμό είναι τα χρέη της ύψους 440.000 ευρώ περίπου. Συγκεκριμένα η κυρία Λιάνη χρωστά 360.000 ευρώ στην τράπεζα Eurobank, 51.050,40 ευρώ στην Εφορία της Κηφισιάς και 25.943,52 ευρώ στη Χριστιανική Ενωση Νεανίδων (ΧΕΝ Ελλάδος).

Η πρώτη τιμή προσφοράς της μεζονέτας είναι 1.200.000.00 ευρώ. Η πρώτη φορά που έβαινε σε πλειστηριασμό η συγκεκριμένη μεζονέτα ήταν η Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011. Ομως, λόγω αντιδικίας της κυρίας Λιάνη με τη ΜΚΟ Χριστιανική Ενωση Νεανίδων, ανεστάλη.

Τελικά, ο εξωδικαστικώς συμβιβασμός δεν προχώρησε και έτσι στις 11 Ιανουαρίου του 2012 ορίστηκε να γίνει ο πλειστηριασμός της τετραώροφης μεζονέτας της κυρίας Λιάνη στην Εκάλη, στον οποίο όμως δεν βρέθηκε αγοραστής.

Η μεζονέτα αυτή έχει τέσσερις ορόφους. Δύο υπόγεια, το ισόγειο και έναν όροφο πάνω από το ισόγειο. Ολοι οι όροφοι μεταξύ τους επικοινωνούν με εσωτερική σκάλα.

Οι έξι μεζονέτες χτίστηκαν στη θέση της περιβόητης «ροζ βίλας» στην οδό Αγράμπελη στην Εκάλη. Οι εργασίες στο οικόπεδο των 3,5 στρεμμάτων είχαν ξεκινήσει από το 2006, όταν η εταιρεία MORFI είχε πάρει με αντιπαροχή το οικόπεδο.

Η ΔΕΗ ΑΡΧΙΣΕ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ....


Λήγει σύντομα η προθεσμία 80 ημερών που είχαν χιλιάδες Έλληνες καταναλωτές και ελληνικές επιχειρήσεις για να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων που... συνοδεύει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Έτσι λοιπόν η Επιχείρηση άρχισε τις εντολές για διακοπή της ηλεκτροδότησης σε νοικοκυριά που έχουν μεγάλες οφειλές.

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, όμως, οι διακοπές ρεύματος δεν αφορούν καταναλωτές που δεν έχουν εξοφλήσει τους λογαριασμούς με το τέλος για τα ακίνητα, καθώς δεν έχει συμπληρωθεί ακόμη το χρονικό όριο των 80 ημερών που έχουν περιθώριο για να πληρώσουν. «Σύντομα, όμως, θα αρχίσει να ισχύει κι αυτό και εφόσον προβλέπεται από το νόμο, η ΔΕΗ δεν μπορεί να παρανομήσει» δήλωσε ο σύμβουλος επικοινωνίας Κ. Στεργιώτης, μιλώντας στο Mega.

Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες για διακοπές ηλεκτροδότησης στην Καλαμάτα, ο κ. Στεργιώτης δήλωσε σχετικά:

«Δίνουμε εντολή να κοπεί το ρεύμα σε εκείνους που δεν έχουν πληρώσει τους λογαριασμούς τους για μεγάλο χρονικό διάστημα και έχουν μεγάλα χρέη.

Οι συγκεκριμένες διακοπές δεν έχουν σχέση με τη μη πληρωμή του τέλους ακινήτων, καθώς το 80ημερο δεν έχει εξαντληθεί, αλλά σύντομα μέσα στις επόμενες ημέρες θα αρχίσει να ισχύει».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι εφόσον προβλέπεται από το νόμο, «δεν μπορούμε να παραβιάσουμε τη νομοθεσία» και πρόσθεσε: «Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό, αλλά είναι και εμπόρευμα με μεγάλο κόστος παραγωγής. Δεν πρέπει να ενθαρρύνουμε εκείνους που δεν πληρώνουν εκ συστήματος», γιατί θα κληθούν άλλοι να πληρώσουν τις απώλειες.

Χειρότερες από όσο περίμεναν είναι τελικά οι εκτιμήσεις της BlackRock για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.


Οι προβλέψεις που θα αναγκαστούν να... λάβουν οι τράπεζες θα είναι όπως εκτιμάται υψηλότερες από τις αναμενόμενες σε σχέση με τα οικονομικά δεδομένα που είχε υπολογίσει ο αμερικανικός κολοσσός, λίγους μήνες πριν.

Αυτό θα γίνει, καθώς η εταιρεία είχε την υποχρέωση να υποβάλει την έκθεσή της, λαμβάνοντας υπόψη ένα καλό και ένα κακό σενάριο.

Το κακό σενάριο όμως το είχε υπολογίσει με ύφεση για το 2012 της τάξης του 5,5%, κάτι όμως που είναι σήμερα πραγματικότητα.

Έτσι άλλαξε το μοντέλο της και έχει υπολογίσει το κακό σενάριο με ύφεση κοντά στο 6,5%. Το γεγονός αυτό αναγκάζει τώρα τις τράπεζες να πάρουν υψηλότερες προβλέψεις εντός του 2012 από όσο υπολόγιζαν οι ίδιες τρεις μήνες νωρίτερα.

Πρακτικά, θα πρέπει να «βρουν» μεγαλύτερα κεφάλαια που, σύμφωνα με τις πλέον μετριοπαθείς εκτιμήσεις, θα ξεπερνούν τα 10 δισ. ευρώ (εξαιρούνται οι υποχρεώσεις λόγω του προγράμματος ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων).

Η έκθεση της BlackRock αξιολογεί το δανειακό χαρτοφυλάκιο των τραπεζών και προβλέπει πόσες νέες προβλέψεις για επισφαλή δάνεια χρειάζονται οι τράπεζες για την τριετία 2012-2015.

Η ΤτΕ θα αξιολογήσει τη διαγνωστική μελέτη συμψηφίζοντας τις προβλέψεις που έκρινε απαραίτητες η BlackRock με τις διενεργηθείσες προβλέψεις των τραπεζών, αλλά και την πορεία των εσόδων προ προβλέψεων (το αργότερο έως το τέλος του μήνα αναμένεται να έχει οριστικοποιηθεί και το PSI+, οπότε θα υπάρχει μια συνολική εικόνα για τα πραγματικά κεφάλαια που θα χρειαστούν οι τράπεζες).

Όπως πληροφορείται το protothema.gr από έγκυρες πηγές της ΤτΕ, στα τέλη Φεβρουαρίου η ΤτΕ, μετά την ενδελεχή έρευνα που έχει πραγματοποιήσει στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών μέσω της BlackRock, θα ανακοινώσει ανά τράπεζα πόσες νέες προβλέψεις για προβληματικά δάνεια θα χρειαστούν να διενεργήσουν.

Το Μάρτιο οι ελληνικές τράπεζες, βάσει του μνημονίου και του πλαισίου που έχει οριοθετήσει η ΤτΕ, υποχρεούνται να:

- ανακοινώσουν τα οριστικά τους πλανα, βάσει των οποίων θα ενδυναμώσουν την κεφαλαιακή τους επάρκεια (αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων, πωλήσεις θυγατρικών κλπ)
- Στη συνέχεια θα ανακοινώσουν την χρονική διάρκεια της υλοποίησης του business plan.

Μετά τις ανακοινώσεις των κεφαλαιακών ενισχύσεων και των business plans, οι ελληνικές τράπεζες θα έχουν μόλις πέντε μήνες (έως τέλη Αυγούστου) για να συγκεντρώσουν πάνω από 15 με 17 δισ. ευρώ νέα κεφάλαι

Παρατείνεται μέχρι και τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, η προθεσμία για την καταβολή των οφειλόμενων τελών κυκλοφορίας


Αυτό...

προβλέπεται σε απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου.

Το υπουργείο οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση, λόγω της αυξημένης προσέλευσης των πολιτών στις κατά τόπους ΔΟΥ για την προμήθεια των ειδικών σημάτων τελών κυκλοφορίας...

Στο πλαίσιο έρευνας για τη δήλωση «πόθεν έσχες» του 2009, που ελέγχεται από εισαγγελικό λειτουργό...


Στον εισαγγελέα Εφετών Γαληνό Μπρη, εμφανίστηκε ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος κλήθηκε να...
καταθέσει, στο πλαίσιο έρευνας που διενεργείται στην Εισαγγελία Εφετών για ανειλικρινή δήλωση «πόθεν έσχες» του έτους 2010, που αφορά στη χρήση του 2009.

Το «πόθεν έσχες» του πρώην υπουργού ελέγχεται από τον εισαγγελικό λειτουργό, μετά τον επανέλεγχο που διενεργήθηκε, με στοιχεία από την άρση του τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου, από την Επιτροπή Ελέγχου των Οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών.

Σύμφωνα με το πόρισμα, που εστάλη από τον πρόεδρο της Επιτροπής Β. Αργύρη στο Εφετείο, ο κ. Τσοχατζόπουλος έχει συνολικό εισόδημα 250.955, 87 ευρώ, εκ των οποίων τα 150.000 δικαιολογεί ως δανειοδότηση και συγκεκριμένα αναφέρει δύο δάνεια.

Στη δήλωση δεν περιλαμβάνεται το σπίτι στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ενώ κάποια παλιότερα περιουσιακά του στοιχεία δεν φαίνεται να δικαιολογούνται με βάση τα εισοδήματα του πρώην υπουργού.

Ο ίδιος ο Ακης Τσοχατζόπουλος, πάντως, φαίνεται να υποστηρίζει πως το σπίτι δηλώθηκε στο «πόθεν έσχες» του 2011, καθώς αποκτήθηκε το 2010 και επίσης ότι έστειλε πολλές φορές συμπληρωματικά στοιχεία στην επιτροπή της Βουλής, που, κατά την άποψή του, δεν αφήνουν κανένα κενό και δεν δημιουργούν αμφισβήτηση για την οικονομική του κατάσταση.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος ζήτησε και πήρε προθεσμία από τον εισαγγελέα προκειμένου να προετοιμάσει τις εξηγήσεις του...

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που είχαν συγκεντρωθεί στο Παγκράτι, στο bar CUE, δέχθηκαν επίθεση με γιαούρτια και αυγά από νεαρούς.

Βίντεο από την επίθεση στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ...


Δείτε το... βίντεο που τραβήχτηκε έξω από το μαγαζί…

Ποιο είναι το χειρότερο σενάριο για την Ελληνική Δημοκρατία, ενόσω οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή του νέου PSI+ εξελίσσονται;


Να μην αποδειχθεί επαρκές. Κι αυτό τον φόβο καλλιεργεί συστηματικά, τα τελευταία 24ωρα, το ... Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι η διευθύντρια του Ταμείου κ. Κριστίν Λαγκάρντ φέρεται να εκτίμησε στην Γερμανία καγκελάριο κ.Αγκελα Μέρκελ ότι «ακόμη και μετά την υλοποίηση του PSI οι Έλληνες θα χρειασθούν αρκετές δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ, για να ορθοποδήσουν».

Κι όλα αυτά ενώ οι πάντες εκτιμούν ότι ο μεγάλος ασθενής της Ευρώπης αυτή τη στιγμή δεν είναι η χώρα μας, αλλά η Ιταλία, στην οποία και θέλουν να κάνουν focus. Γι αυτό και υπάρχει πάντα ο κίνδυνος, κάποια στιγμή, να κουραστούν και να σταματήσουν να απασχολούνται με την ελληνική περίπτωση, ιδιαίτερα αν αποδειχθεί ότι δεν επιδέχεται οριστική διευθέτηση το πρόβλημα της, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον της χώρας μας. Αυτόν το φόβο έχει το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών και γι αυτό θέλει να κλείσει πάση θυσία τη συμφωνία για το κούρεμα του 50%, άμεσα.
voria.gr