PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Λασπούρα και αλμύρα στο κορμί τους…

ΛΑΣΠΟΛΟΥΤΡΑ ΣΤΙΣ ΑΛΥΚΕΣ ΚΥΤΡΟΥΣ

ΤΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ.

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ PIERIA -GR.

ΤΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ.

ΟΙ ΑΤΡΟΜΗΤΟΙ ΙΠΠΕΙΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΑΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΑΤΡΟΜΗΤΩΝ ΙΠΠΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

Η «μαύρη γαζέλα» της μόδας συνεχίζει ακάθεκτη να αλωνίζει τις πασαρέλες.

Η Naomi Campbell φωτογραφήθηκε με animal print εσώρουχα για τον Roberto Cavalli και όπως ήταν αναμενόμενο τους άφησε όλους άφωνους.

Η 41χρονη Naomi πόζαρε στο φακό με γούνινη πολυτελή ρόμπα του οίκου και ασορτί εσώρουχα. Σε μια άλλη φωτογράφηση το τοπ μόντελ πόζαρε με μπεζ τσάντα και ίδιο σακάκι του οίκου Hermès.


Η ακρίβεια του χειριστή είναι απίστευτη







βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα, οι διάσημοι επιλέγουν πιο ζεστούς προορισμούς για τις διακοπές τους.

Χαβάη, στο Μαϊάμι, τη Φλόριδα, το Μεξικό κι αλλού οι σταρ επιδεικνύουν τις καλλίγραμμες σιλουέτες τους και τη συλλογή μαγιό τους. Δείτε τις πιο κομψές θηλυκές παρουσίες στις παραλίες όπως τις παρουσίασε το αμερικανικό τεύχος του περιοδικού People.


Julianne Hough

Rosie Huntington-Whiteley


Olivia Palermo

Mischa Barton


Cameron Diaz

LeAnn Rimes


Vanessa Hudgens


Maria Menounos

Rihanna


Reese Whitherspoon

Lindsay Lohan


Elle McPherson

Οι «Ράδιο Αρβύλα»

Με την απίστευτη απόφαση του υπουργείου Εργασίας να δώσει επιδόματα ...αναπηρίας σε παιδόφιλους, κλεπτομανείς, τραβεστί, πυρομανείς και επιδειξίες ασχολήθηκαν χθες βράδυ οι «Ράδιο Αρβύλα».


Η παρέα από την Θεσσαλονίκη αφού φυσικά πρώτα καταδίκασαν μια τέτοια απόφαση, στη συνέχεια την διακωμώδησαν με ένα πολύ αστείο βίντεο.

Δείτε το:




Η Αναστασία Περράκη, γδύνεται και στήνεται για γνωστό περιοδικό και μας αναστατώνει για ακόμη μία φορά....

“Θα ήθελα να έχω μικρότερο στήθος, δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να κάνω μια επέμβαση για να το φτιάξω. Μετά τη γέννα έπαθα σοκ με το σώμα μου... Έκανα μεγάλη προσπάθεια να επανέλθω γιατί είχα πάρει δεκαεπτά κιλά”, δηλώνει η Αναστασία, αλλά μάλλον κανείς άντρας δεν θα συμφωνήσει μαζί της.! Πάρτε μία γεύση από την φωτογράφησή της, και τα υπόλοιπα στο περιοδικό Celebrity.!

Η διαφήμιση στην τηλεόραση


Με την ετήσια διαφημιστική δαπάνη του 2011 να διαμορφώνεται στα 566 εκατ. ευρώ στην τηλεόραση και με ένα νέο τοπίο να τελεί υπό διαμόρφωση, αρχίζουν το 2012, οι ... τηλεοπτικές επιχειρήσεις.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Media Services, η ουσιαστικά τρίμηνη απουσία του Alter από την τηλεοπτική αγορά διαμόρφωσε διαφορετικές σε σχέση με την περσινή σεζόν ισορροπίες. Νέοι παίκτες αναδύονται στο προσκήνιο, ενώ παράλληλα άλλοι δέχονται ισχυρές πιέσεις, μεταξύ αυτών και τα κρατικά κανάλια.

Σε ό,τι αφορά τα ιδιωτικά κανάλια η οικονομική κρίση βρίσκεται πίσω από τις μειώσεις όπου αυτές απαντώνται, ενώ σε ό,τι αφορά τα κρατικά κανάλια, οι σημαντικές μειώσεις, αντικατοπτρίζουν απλώς τα νέα δεδομένα που υπάρχουν πλέον στο δημόσιο τομέα και ειδικότερα την κυβερνητική πρόθεση για εκ βάθρων αναδιάρθρωση και κατάργηση ενός εξ αυτών.

Η διαφήμιση στην τηλεόραση

Το συνολικό ποσό της διαφημιστικής δαπάνης στην τηλεόραση το 2011 είναι μειωμένο κατά 2,89% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να διευκρινιστεί, ότι η απώλεια στη διαφημιστική δαπάνη είναι σημαντικά κατώτερη του αναμενόμενου, καθώς οι τρεις τελευταίοι μήνες και ειδικότερα ο Δεκέμβριος, έκλεισαν με θετικό πρόσημο όσον αφορά την ετήσια μεταβολή για τα κανάλια. Συγκεκριμένα η διαφημιστική δαπάνη το Δεκέμβριο του 2011 ήταν κατά 3,28% υψηλότερη σε σχέση με το αντίστοιχο ποσό του Δεκεμβρίου του 2010.

Παρά ταύτα και όπως εκτιμούν στελέχη της αγοράς, οι απώλειες στα πραγματικά διαφημιστικά έσοδα είναι σημαντικά υψηλότερες, πράγμα που έχει οδηγήσει τους τηλεοπτικούς σταθμούς σε σημαντικές περικοπές κόστους ήδη από το πρώτο εξάμηνο του 2011 με αποτέλεσμα η αρχή της τρέχουσας σεζόν, να βρει τις τηλεοπτικές επιχειρήσεις προετοιμασμένες.

Σε ό,τι αφορά τις τηλεοπτικές επιχειρήσεις, η απουσία του Alter από τη διαφημιστική αγορά στο τελευταίο τρίμηνο του έτους, επέδρασε θετικά προς όφελος ορισμένων άλλων επιχειρήσεων και συγκεκριμένα όπως προκύπτει από τα στοιχεία, προς όφελος του Ant1 και του Alpha. Τα δύο αυτά κανάλια είδαν τα μερίδιά τους να διευρύνονται σημαντικά, απορροφώντας το μεγαλύτερο μέρος από το μερίδιο του καναλιού του Μπουρναζίου.

Το μερίδιο του Alter το 2010 ήταν στο 9,99%, ενώ το 2011 διαμορφώθηκε 5,82%. Αντίθετα ο Ant1 στο ίδιο διάστημα, κέρδισε 2,7 ποσοστιαίες μονάδες, ο Alpha κέρδισε 1,6 ποσοστιαίες μονάδες και το Mega 1,5%.

Σημαντικές αλλαγές σε σχέση με το 2010, καταγράφονται σε ό,τι αφορά στα κρατικά κανάλια. Ειδικότερα, η στάση αναμονής που τηρήθηκε καθ' όλο το 2011 για τη δημόσια τηλεόραση και οι αλλαγές στην πολιτική που την αφορά -τόσο για το μέλλον της ΕΤ1 όσο και για τη ΝΕΤ, που ουσιαστικά με τις διακοπές των συμβάσεων λειτουργούσε εκ των ενόντων με σημαντικά προβλήματα στο πρόγραμμα- είχαν σαν αποτέλεσμα να αλλάξουν σημαντικά τα μερίδιά της από τη διαφήμιση.

Συγκεκριμένα, τόσο το πρώτο, όσο και το δεύτερο κανάλι της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης, παρουσίασαν τη χειρότερη ποσοστιαία μεταβολή όσον αφορά τη διαφημιστική δαπάνη σε ετήσια βάση. Συγκεκριμένα η κάμψη της διαφημιστικής δαπάνης της ΕΤ1 ήταν της τάξης του 56,35% και της ΝΕΤ, στο 60,27%. Ενδεικτικά η κάμψη στο Alter είναι της τάξης του 43,47% (σε πολύ υψηλότερα ποσά βέβαια).

Τα μερίδια το 2011

Το Mega παρέμεινε για μια ακόμη χρονιά ο μεγάλος κερδισμένος, αφού απορρόφησε το μεγαλύτερο μερίδιο και συγκεκριμένα το 31,51% (+1,5 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2010) από τη διαφημιστική δαπάνη της τηλεόρασης.

Στη δεύτερη θέση ο Αnt1 με 28,58% (+2,7 ποσοστιαίες μονάδες), ενώ στην τρίτη θέση πέρασε καθαρά ο Alpha με 17,03% (+1,6 ποσοστιαίες μονάδες). Ακολουθούν κατά σειρά το Star με 14,85% (+1,1 π.μ.), το Alter με 5,82% (-4,2 π.μ.), η ΝΕΤ με 1,53% (-2,2 π.μ.), η ΕΤ1 με 0,41% (-0,5 π.μ.), το TV Μακεδονία με 0,23% και η ΕΤ3 με 0,05%.

Επισημαίνεται ότι τα ποσοστά του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ με απαίτηση του ιδίου δεν δημοσιοποιούνται από την εταιρεία Media Services.

Μισό εκατομμύριο τηλεθεατές είδαν την Τρίτη (10/01) το Πρωινό Ant1 με τον Γιώργο Παπαδάκη


που ήλθε πρώτος στο σύνολο, ενώ 155.538 τηλεθεατές είδαν την ... Ελεονώρα Μελέτη, που όμως για μια ακόμη φορά ήλθε πρώτη στην προτίμηση των νέων.

Τα νούμερα της AGB για την ζώνη 07:00-10:00 έχουν ως εξής:

Σύνολο

Πρωινό Ant1: 42.5%

Κοινωνία Ωρα mega: 21%

Πρώτη Γραμμή (ΣΚΑΙ): 14%

Πρωινή Μελέτη: 10.9%

Νεανικά κοινά

Πρωινή Μελέτη: 26.9%

Πρωινό Ant1: 26.6%

Κοινωνία Ωρα mega:15.5%

Πρώτη Γραμμή (ΣΚΑΙ):13.6%
star.gr

Μετά από σχεδόν δύο χρόνια εφαρμογής του Μνημονίου ο Τύπος καταρρέει.


Μεγάλοι και ισχυροί τίτλοι αποσύρονται, εξαιτίας των πρωτοφανών λαθών των εκδοτών, παράλληλα με εκείνους που ... συνήθισαν να λειτουργούν χωρίς κανόνες.
Ποια είναι τα θύματα; Η “Ελευθεροτυπία” χωρίς δάνειο άφησε απλήρωτους τους εργαζόμενους επί 4 μήνες και σταμάτησε να κυκλοφορεί. Η μέση κυκλοφορία της το 2011 ανήλθε σε 25.870 φύλλα(-7.757) με απώλειες της τάξης του 23%. Αντίστοιχα η “Κυριακάτικη” έχασε το 28% της κυκλοφορίας της με απώλειες 26.973 φύλλων και πωλήσεις 85.608 φύλλων. Προηγήθηκε προηγηθεί το κλείσιμο της “Απογευματινής” στις 28 Οκτωβρίου 2010 , ενώ ο “Αδέσμευτος” εντός του 2011 συγχώνευσε το Σαββατιάτικο με το κυριακάτικο φύλλο, ενώ έκλεισε και ο “Ελεύθερος”. Στη συνέχεια το ημερήσιο «Βήμα» ανέστειλε την έκδοσή του στις 26 Νοεμβρίου 2010 και την αντικατέστησε με μια ηλεκτρονική έκδοση με το μέσο όρο των πωλήσεων του να είναι στα 6.371 φύλλα.
Παράλληλα ο ΔΟΛ παραχώρησε την «Εξέδρα» στο Μιχάλη Ανδρουλιδάκη, η οποία έχει αλλάξει ήδη δύο εταιρείες έκδοσης με τους δημοσιογράφους της να μην έχουν υπογράψει συμβάσεις εργασίας. Ο μέσος όρος των πωλήσεων της το 2011 έπεσε στα 8.281 φύλλα (-5.625). Στον αθλητικό Τύπο υπήρξαν και άλλες απώλειες. Ο «Φίλαθλος» σταμάτησε να κυκλοφορεί καθώς οι δημοσιογράφοι του παραμένουν απλήρωτοι, έχοντας μέση κυκλοφορία 6.199 φύλλων. Στις εφημερίδες που δεν κυκλοφορούν πλέον από το 2011 προστέθηκε η «Score Live» με 1.441 φύλλα (-142) και αφού αρχικά πουλήθηκε από το Γ. Τράγκα, στον όμιλο Λαυρεντιάδη και στη συνέχεια στο Γ. Βλαστάρη.
Οι «Αποκαλύψεις» του Σεραφείμ Κοτρώτσου έκλεισαν εντός του 2011 με 18.427 μέση κυκλοφορία ενώ προηγήθηκε το «Veto» των Μ. Τριανταφυλλόπουλου και Π. Κυριακίδη με κυκλοφορία 7.770 φύλλων (-20.605), αν και φιλοδοξούσε να αποτελέσει το αντίπαλο δέος στο «Θέμα». Όλο αυτό το διάστημα κυκλοφόρησε, το Δεκέμβριο 2011, μόνο μια εφημερίδα η «Κυριακάτικη Δημοκρατία» με 19.868 φύλλα, ως συνέχεια της ημερήσιας έκδοσης.

Ένα ντοκιμαντέρ για την Ελλάδα και την οικονομική κρίση με τίτλο «Τι τρέχει με τους Έλληνες»



Ένα ντοκιμαντέρ για την Ελλάδα και την οικονομική κρίση με τίτλο «Τι τρέχει με τους Έλληνες» ετοίμασε η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου για λογαριασμό της κρατικής τηλεόρασης της Σουηδίας.

Η... ελληνίδα δημοσιογράφος αν και είναι πολύ δημοφιλής και αγαπητή στην Σουηδία, δεν διστάζει να πάει κόντρα και να βρεθεί στα τηλεοπτικά παράθυρα της σουηδικής τηλεόρασης και να υποστηρίξει τους Έλληνες!


Με τις επιθέσεις που δέχεται η χώρα μας από τα σουηδικά ΜΜΕ να αυξάνονται συνεχώς, η Ελληνίδα δημοσιογράφος που ζει και εργάζεται στην Στοκχόλμη πήρε την απόφαση να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ για να αποκαλύψει στους προκατειλημμένους Σουηδούς τα πραγματικά αίτια της κρίσης στην Ελλάδα και τα αποτελέσματά της.

Στα γυρίσματα που διήρκεσαν μία εβδομάδα, η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου μίλησε με απλούς ανθρώπους, όπως μια οικογένεια στο Πέραμα που ζει με κομμένο ηλεκτρικό ρεύμα, με ανέργους ενώ επισκέφθηκε και το παιδικό χωριό SOS στην Βάρη.

Η δημοσιογράφος αναφέρθηκε στο ευρύ φάσμα των ανθρώπων που υπάρχουν στην Ελλάδα - από τις οικογένειες που επιβιώνουν με πεντακόσια δολάρια το μήνα, μέχρι και τους παρουσιαστές που αμείβονται με μισό εκατομμύριο το μήνα.

Στο ντοκιμαντέρ μιλούν επίσης η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, ο εκδότης και δημοσιογράφος Γιώργος Κύρτσος, η Ελένη Μενεγάκη και η Άννα Διαμαντοπούλου.

Ούτε αρχή ούτε τέλος έχει το φοροεισπρακτικό αμόκ της κυβέρνησης


καθώς μετά από ενάμισι χρόνο Μνημόνιο αποκαλύπτεται τώρα ότι, παρά τη γενική σφαγή μισθών και συντάξεων, υπήρχαν και χιλιάδες περιπτώσεις όπου... χαμηλοσυνταξιούχοι ελάμβαναν δώρα και Χριστουγέννων και Πάσχα, έως και 200 ευρώ μεγαλύτερα από εκείνα που ελάμβαναν... τους καλούς καιρούς.

Στο πολυνομοσχέδιο υπάρχει διάταξη με την οποία ορίζεται πως όσοι έπαιρναν σύνταξη κάτω από 400 ευρώ το μήνα, δεν θα παίρνουν το 400ρι σαν δώρο Χριστουγέννων ή το 200ρι το Πάσχα και το καλοκαίρι, αλλά το ποσό που αντιστοιχεί στη μικρότερη των 400 ευρώ σύνταξη!

Το μέτρο αφορά εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους που λαμβάνουν την κατώτατη σύνταξη ή σύνταξη χηρείας αρκετών Ταμείων (ΟΓΑ, πρώην ΤΕΒΕ κλπ) και οι οποίοι είδαν τα ποσά τους να αυξάνονται αντί να μειώνονται. Σημειώνεται ότι οι κατώτατες <<δια νόμου>> συντάξεις, σπανίως μόνο είναι ανταποδοτικές και αναλογούν (στην συντριπτική τους πλειοψηφία) σε πάρα πολύ χαμηλές εισφορές, σε σχέση το τελικό ποσόν της συντάξεως.

Από τον Νίκο Χατζηνικολάου στο Real FM – αφιερωμένη στους… σκλαβωμένους έλληνες:

«αν τα ΑΤΜ μιλούσαν θα ... είχαν τη φωνή του Παπαδήμου»! Ζωγράφισε ο τύπος!

Περί καινοτόμου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΉΜΑΤΟΣ ιατρικής ο ...λόγος.

Η απο κοινού δέσμευση του υφυπουργού υγείας μιχάλη τιμοσίδη και της υφυπουργού Παιδείας Έφης Χριστοφυλλοπούλου να υλοποιήσουν την πρόταση για το πιό προηγμένο σύστημα διδακτικής στην κλινική ιατρική παγκοσμίως με καθαρά διαγνωστικό προσανατολισμό, με στόχο τον εξανθροπισμό της πάσης φύσεως καινοτόμου τεχνολογίας του αύριο σήμερα, συνέβαλαν καθοριστικά στην ολοκλήρωση της Α' φάσης του εν λόγω εγχειρήματος. Τον μεν κ. Μιχάλη Τιμοσίδη, ως πρωτεργάτη, τιμά ιδιαιτέρως η διορατικότητα του να συλλάβει τη διάσταση και τη σημασία του ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΉΜΑΤΟΣ της ανθρωποκεντρικής,ιπποκρατικής ιατρικής τόσο σημαντικού για την εκπαίδευση των νέων ιατρών, ώστε αυτοί σε αντίθεση με το ισχύον, δυστυχώς, σήμερα ποσοστό του 5%, να μπορούν να κάνουν σωστή και γρήγορη κλινική διάγνωση, αποτρέποντας τις γνωστές εώς σήμερα σπατάλες δημοσίου χρήματος στον πολύπαθο χώρο της υγειας. Η εμπειρία του κυρίου τιμοσίδη, όχι μόνον ως πολιτικού που είναι εύλογα χρήσιμη, αλλά και ως ιατρού βοήθησε στην εκτίμηση και προώθηση του όλου εγχειρήματος Ελληνικής μεν ταυτότητας αλλά με προφανείς ευεργεσίες υπέρ της παγκόσμιας υγειας. Η δε κ. Χριστοφυλλοπούλου συνεκτιμησε άμεσα ότι πρόκειται όντως περί καινοτόμου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΉΜΑΤΟΣ για την καλύτερη προετοιμασία των επόμενων γενεών των ιατρών. DR NIKOS SIKLOGLOY

Θαυμάσια κατάσταση.


Όπως προκύπτει από τη νέα συνέλευση στο συγκρότημα της "Μακεδονίας" η νέα πρόταση της Β.Σουλοπούλου συνίσταται στην εξής εξέλιξη: Να ολοκληρωθούν οι 105 απολύσεις με... οικιοθελείς αποχωρήσεις, να προχωρήσουν οι μειώσεις μισθών, να κυκλοφορήσει η εφημερίδα για να πάρει την ευρωπαϊκή επιδότηση. Τα σχόλια μάλλον περιτεύουν.

Έχει ωστόσο σημασία η πρόθεση της ΕΣΗΕΜΘ ότι θα διαπραγματευθεί συλλογικά τις ατομικές συμβάσεις. Δηλαδή με άλλα λόγια το σωματείο των δημοσιογράφων στη Θεσσαλονίκη, αποδέχθηκε ήδη τη μετατροπή του σε επιχειρησιακή ένωση προσώπων...

Αναδημοσιεύουμε το καυτό "ρεπορτάζ" από τον "Ασύνταχτο Τύπο" της Θεσσαλονίκης

Φαγοπότι αλληλεγγύης στην Ελευθεροτυπία

ΓΕΙΑ ΣΟΥ PIERIA -GR...

Σύλλογος Μενετιατών

καλλυντικά για ολόκληρο το σώμα..KOSTA ΒΟΔΙΑ .

Όχι στην Υποτέλεια Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Χερσονήσου Tην Πέμπτη 12 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι

Ένα απλό ασπρόμαυρο μπλουζάκι, ήταν το χριστουγεννιάτικο δώρο που δέχθηκε ο Γ. Παπανδρέου από την αγαπημένη του Άντα.

Μακάρι να μην ήταν έτσι τα πράγματα.

Είναι οδυνηρό να βλέπεις την πατρίδα σου να βυθίζεται, αργά αλλά σταθερά, στην εξαθλίωση, τους συνανθρώπους σου να σβήνουν αποκαμωμένοι στα πρόσκαιρα απεργιακά κάστρα, πριν τους καταπιεί το σκοτεινό ποτάμι της ανεργίας, της ανέχειας.

ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑΤΑ...

ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ?

να που το χιλιαράκι σας αποκτά αξία!! όχι για εσάς αλλά για το κράτος

ΜΑΘΗΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΡΟΣ....

Το 1ο Παγκόσμιο Τουρνουά Κατάβασης Φαραγγιών – Canyoning είναι γεγονός και είναι… στην Ελλάδα!

Adventure X Crossroads, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Ευρώπη, η οποία δραστηριοποιείται στην διοργάνωση sports events ανέλαβε το Τουρνουά, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 7 με 10 Ιουνίου 2012 στον Όλυμπο.


Η διεξαγωγή του event στην χώρα μας έχει πολλά οφέλη. Κατ΄αρχάς, οι λάτρεις του sport θα έχουν την δυνατότητα να λάβουν μέρος στο άθλημα, σε αγωνιστικό πλέον επίπεδο, ενώ θα διαφημιστεί και η Ελλάδα, που τόσο πολύ το έχει ανάγκη στην δύσκολη αυτή περίοδο.


600 αθλητές θα πάρουν μέρος

Περίπου 600 αθλητές από όλο τον κόσμο, οι οποίοι έχουν τεράστια εμπειρία στο συγκεκριμένο άθλημα, αναμένεται να πάρουν μέρος και να αξιολογηθούν από εξειδικευμένους κριτές.

O αγώνας θα πραγματοποιηθεί σε 2 σκέλη:

Τα προκριματικά, που θα διεξαχθούν σε Πρότυπη Τεχνητή Πίστα, η οποία κατασκευάζεται ήδη στο εξωτερικό από μια ομάδα μηχανολόγων και ειδικών σε κατασκευές και κάτω από τις πιο αυστηρές προϋποθέσεις. Η τεχνητή αυτή πίστα θα στηθεί στο γήπεδο του Λιτοχώρου, ώστε να είναι εύκολη η πρόσβαση του κοινού στο σημείο του Προκριματικού Αγώνα.

Το δεύτερο σκέλος αφορά στο κύριο μέρος του Τουρνουά, όπου, βάσει των κατατακτήριων χρόνων των Προκριματικών, οι αθλητές θα διαγωνιστούν τις επόμενες 2 ημέρες στο Φαράγγι του «Ουρλιά».

Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας

Τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί είναι πρωτόγνωρα για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς όλη η παραγωγή έχει γίνει σε συνεργασία με εταιρείες του εξωτερικού.

Στον αγώνα θα υπάρχουν περισσότεροι από 50 Έλληνες και ξένοι διακεκριμένοι αθλητές, οι οποίοι θα έχουν την υψηλή εποπτεία κάθε σκέλους του Τουρνουά, καθώς και των αθλητών που θα λάβουν μέρος. Επιπλέον, αξίζει να αναφερθεί ότι το προσωπικό εργασίας που θα συμμετέχει σε αυτή τη διοργάνωση θα ξεπεράσει τα 200 άτομα.

Διοργανώνονται συναυλίες και events

Εκτός από το αγωνιστικό μέρος, στο parc ferme στην περιοχή του Λιτοχώρου, θα λειτουργεί όλες τις ημέρες του Τουρνουά Διαδραστικό Πάρκο, όπου θα φιλοξενηθούν εκθέσεις φωτογράφων με βασική θεματική τα extreme sports, περίπτερα προβολής των χορηγών, συναυλίες με μουσικά συγκροτήματα και πολλά άλλα…

Οι αγώνες των ομάδων του Πιερικού Αρχελάου για τα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΚΕΜ

Tο Σάββατο και την Κυριακή 14 και 15 Ιανουαρίου 2012, αντίστοιχα, για τα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΚΕΜ οι ομάδες του Πιερικού Αρχελάου συμμετέχουν στους παρακάτω αγώνες:

- Γυναικών – Α΄ γύρος, 2η αγωνιστική. Κυριακή 15.1.2012, Κλειστό γυμναστήριο Έδεσσας, ώρα 12,00 / ΑΣ Πανεδεσσαϊκός - ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος και

- Κορασίδων - Α΄ γύρος, 2η αγωνιστική. Σάββατο 14.1.2012, Κλειστό γυμναστήριο Κατερίνης, ώρα 13,00 / ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος - ΑΟΚ Βεροίας.

● Στον αγώνα της 1ης αγωνιστικής η ομάδα των κορασίδων έχασε στη Σκύδρα από τον Σκυδραϊκό με 28-27.

Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο κ. Μ. Μελανίδης και τα στα 10λεπτα η διακύμανση ήταν: 4-3, 16-7, 18-22 και 28-27.

Οι συνθέσεις:

ΑΣ Σκυδραικός(Μπαμπαλιούτας): Θεοφανίδου 4, Θεοδωρίδου 4, Σαπρανίδου 4, Ιμβριώτη 2, Μυλωνά 4, Μακρίδου 6, Αμανατίδου 4.

ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος(Μυρωτή): Μπόζογλου 4, Χαραλαμπίδου 9, Παπακώστα 2, Γιαλίδου 10, Πάππα 2, Σότο, Κατσάρα, Σημαιάκη, Φυτιλή, Πούλου, Μαρκοπούλου, Χατζούλη.

Κάθε Σάββατο 11.οο΄ με 12.3ο΄ το πρωί, η εκπομπή για τον Πιερικό μας


"ΜΕΛΑΝΟΛΕΥΚΕΣ ΜΠΑΛΙΕΣ"...
Στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ...
Απο το Σάββατο 14 Ιανουαρίου και κάθε Σάββατο, όλα τα νέα των Πιερικών ομάδων μας σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϊ...
Με τον Μπάμπη Πεΐδη...

Γιατί είναι σίγουρα ανάπηροι...Δημοκρατικά...


Δηλαδή για να καταλάβουμε...Ο φερόμενος ως Πρωθυπουργός της χώρας,είπε στους κοινωνικούς εταίρους,ότι αν δεν συμφωνήσετε με αυτά που λέει η Τρόικα θα νομοθετήσει "αυτοβούλως" αυτά που λέει η Τρόικα...;
Kαι αυτό το λέει κοινωνικό διάλογο...;Γιατί εμείς το λέμε εκ-βιασμό...

Υ.Γ. Κύριε Κουτρουμάνη, νομόθετήστε κι ένα ποσοστό αναπηρίας για τους κατ΄εξακολούθηση εκβιαστές του λαού μας...Γιατί είναι σίγουρα ανάπηροι...Δημοκρατικά...

Μόνο έτσι μπορούμε να δούμε το τραγικό φαινόμενο των αυτοκτονιών στη χώρα μας...

Από το 2009 εως το 2011 λοιπόν,οι τελεσθείσες αυτοκτονίες ή απόπειρες αυτοκτονιών ανήλθαν στις 1727...
Για χάρη της οικονομίας της Γερμανίας και της προστασίας του Διεθνούς Κεφαλαίου,οι ηθικοί αυτουργοί αυτών των "οικονομικών δολοφονιών"-όσες από αυτές σχετίζονται με την οικονομική δυσχέρεια-είνα υπόλογοι σε όλο το λαό...

Ή καθόλου βιβλία ή βιβλία με το ακριβότερο χαρτί της αγοράς...


Έτσι φαίνεται πως σκέφτεται το επιτελείο του Υπουργείου Παιδείας ή και η ίδια η κυρία Άννα Διαμαντοπούλου...
Όπως αναφέρει το protorhema.gr o Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίων καταγγέλει το Υπουργείο Παιδείας ότι
ανέθεσε απευθείας αντί να προβεί σε διαγωνισμό πληρώνοντας έτσι πολύ περισσότερα...
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Πρόσφατα για την παραγωγή των σχολικών βιβλίων, αντί να γίνει διεθνής διαγωνισμός όπως ορίζεται από το νόμο, η κυβέρνηση επέτρεψε να συσταθεί μια επιτροπή αξιολόγησης του Οργανισμού Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων και με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης (ανάθεσης) αγόρασε από τρεις ελληνικές εταιρείες 9.9915 τόνους χαρτιού έναντι του ποσού των 10.494.974, 000 ευρώ, πλέον φπα 23%, ήτοι 2.500, 000 ευρώ. Δηλαδή με την ακριβότερη, σχεδόν, τιμή της αγοράς.»

Σύμφωνα με υπολογισμό του Συνδέσμου Εκδοτών το Δημόσιο ζημιώθηκε περίπου 2.500.000, 00 ευρώ από την καθαρή αξία του προϊόντος και 2.500.000,00 ευρώ από το ΦΠΑ που δεν θα κατέβαλλαν εάν γινόταν απευθείας εισαγωγή του χαρτιού από τον Ο.Ε.Δ.Β, ως είθισται.
«Ενώ η Ελλάδα βυθίζεται οικονομικά και ο Έλληνας πολίτης έχει πλέον εξαθλιωθεί οι κρατούντες στο Υπουργείο Παιδείας, συνεχίζουν να παίρνουν αποφάσεις και να ενεργού σα να μην έχουν υπάρξει δραματικές αλλαγές στη χώρας μας. Εξακολουθούν να στηρίζουν και να εξυπηρετούν ημέτερους, να συντηρούν την πελατειακή σχέση μοιράζοντας επιλεκτικά χρήματα του ελληνικού λαού, χωρίς καμία σκέψη για μείωσης των δαπανών, οικονομία και χρηστή διαχείριση.» τονίζουν επιπλέον στην ανακοίνωσή τους.

Κομφούζιο σχετικά με το ποια είναι η ακριβής στάση της εργοδοτικής πλευράς για την κατάργηση ή μη του 13ου και 14ου μισθού.

Ποιο το επικρατέστερο σενάριο.
Προσπάθεια να αποκωδικοποιηθεί η ... πρόθεση της εργοδοτικής πλευράς, αναφορικά με τη στάση της στο θέμα του 13ου και του 14ου μισθού καταβάλλεται από χθες το βράδυ.

Κι αυτό γιατί ενώ επισήμως συλλήβδην τάσσεται υπέρ της διατήρησης τους, ανεπισήμως, αυτό το οποίο γίνεται γνωστό είναι ότι καλό θα ήταν κάθε επιχείρηση ή κλάδος να έχει τη δυνατότητα να αποφασίζει τη χορήγηση τους κατά περίπτωση και με βάση τις δυνατότητες τους.

Κατά συνέπεια, ο κανόνας είναι «ναι στους δύο επιπλέον μισθούς», αλλά ο αστερίσκος προβλέπει το «κατά περίπτωση». Κι είναι αυτός ο περίεργος συνδυασμός που προκάλεσε από χθες το βράδυ ένα άνευ προηγουμένου κομφούζιο σχετικά με το ποια είναι η ακριβής στάση της εργοδοτικής πλευράς αναφορικά με το θέμα.

Το θέμα βεβαίως είναι στην περίπτωση του …αστερίσκου, ποιος θα είναι αυτός που θα αποφασίζει αν συντρέχουν ή όχι οι λόγοι ενεργοποίησης του. Το πιθανότερο είναι πως ο ίδιος ο επιχειρηματίας, οπότε, στην πραγματικότητα, ο αστερίσκος μετατρέπεται σε …κανόνα.

Σε κάθε περίπτωση, το κλίμα που διαμορφώνεται είναι υπέρ της προσωρινής κατάργησης του μέτρου και της επαναφοράς του, όταν η κατάσταση βελτιωθεί. Όλα τα υπόλοιπα δείχνουν και είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.

Η είδηση όμως είναι ότι... δεν θα είναι μόνος:


Ο Λάκης Λαζόπουλος, του οποίου ο ρόλος στον ALPHA, θα αναβαθμιστεί αρκετά, φέρεται να έχει δεχτεί να παρουσιάζει καθημερινά πριν από το κεντρικό δελτίο του ALPHA μια σατιρική εκπομπή.
Η είδηση όμως είναι ότι... δεν θα είναι μόνος: Σύμφωνα με καθημερινή εφημερίδα μαζί του ο Λάκης θέλει να είναι ο Τζίμης Πανούσης.
Ήδη λέγεται πως του έχει κάνει την πρόταση, και αν ο Πανούσης το σκέφτεται.
Αν όλα πάνε καλά, τότε μέχρι τον επόμενο μήνα, η εκπομπή θα έχει κάνει την εμφάνιση της.

Συνολικά 3,8 δισ. ευρώ απορροφήθηκαν από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ το 2011


όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Μ.Χρυσοχοιδης μετά τη σχετική ενημέρωση στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε το...

μεσημέρι της Τρίτης με τον υπουργό Ανάπτυξης και τον υφυπουργό Θ.Μωραΐτη, τον οποίο και ενημέρωσαν για την υλοποίηση των στόχων που είχε θέσει η τρόικα σχετικά με την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ για το 2011.

Μόνο τον Δεκέμβριο, ανέφερε ειδικότερα, ο κ. Χρυσοχοϊδης, οι ροές του ΕΣΠΑ, μαζί με τις χρηματοδοτήσεις του αναπτυξιακού νόμου, ήταν πάνω από 2 δισ. ευρώ. Ο ίδιος ανέφερε πως έχει ήδη άρχισει η εξόφληση υποχρεώσεων προς προμηθευτές και εργολάβους δήμων και περιφερειών, με καταβολή 200 εκατ. ευρώ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε πως η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ «τρέχει με έντονους ρυθμούς», αναφέροντας την εκτίμησή του πως «το 2012 θα είναι έτος ΕΣΠΑ».

Το θέμα των κοινοτικών κονδυλίων έχει προκαλέσει την πολιτική κόντρα του κ. Χρυσοχοΐδη με τον αρμόδιο τομεάρχη της ΝΔ Κ.Χατζηδάκη.

Ο κ. Χατζχηδάκης εκτιμά ότι «το 2011 έκλεισε με επιβεβαίωση της αρνητικής εικόνας στις απορροφήσεις του ΕΣΠΑ», καθώς «η συνολική απορρόφηση του ΕΣΠΑ, 31 Δεκεμβρίου 2011, ήταν μόλις 32,86%»....