PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

μη θίγεσαι...«Αγαπούλα»


Όταν ο Μάκης Ψωμιάδης έλεγε για πρώτη φορά στο Βασίλη Τσιάρτα «αγαπούλα βάλε πλάτη» για τα χρωστούμενα της ΑΕΚ, δε μπορούσε να φανταστεί κανείς πως τόσα χρόνια μετά, η φράση θα έκανε θραύση στην τηλεόραση, αλλά κυρίως ο «σκληρός» παράγοντας του ποδοσφαίρου θα ένιωθε τόσο θιγμένος.



Ο άνθρωπος πάντως που υποδύθηκε τον «πρόεδρο» στην τηλεοπτική διαφήμιση, ηθοποιός Τάκης Σπυριδάκης, έδειξε πάντως να αιφνιδιάζεται από την αποστολή εξώδικου σχετικά με τη χρήση της λέξης από το Μάκη Ψωμιάδη. Όπως μάλιστα δήλωσε ο ηθοποιός, «έχει γεμίσει ο τόπος αγαπούλες – είναι μια έκφραση που χρησιμοποιούν όλοι , από πολιτικούς μέχρι νεόπλουτους», συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να νιώσει θιγμένος ο επιχειρηματίας.

Η νεαρή Federica Fellini, βρέθηκε καλεσμένη σε ιταλική εκπομπή και πρόσφερε άφθονο θέαμα.!

Όχι με κάποιον αισθησιακό χορό της, αλλά με ένα αποκαλυπτικό ατύχημα της....


Όση ώρα εκείνη μιλούσε, το στήθος της είχε πεταχτεί έξω από το ομολογουμένως αποκαλυπτικό της μπουστάκι, και πετάχτηκαν τα μάτια όλων έξω από την αποκάλυψη.! Στην αρχή μπορεί να μην το πήρε χαμπάρι, αλλά και μετά που το κατάλαβε, οι αποκαλύψεις συνεχίστηκαν κάθοτι το στήθος ήταν ανυπάκουο.!

Στις αυξήσεις που ανακοινώθηκαν υπάρχει άλλη μία κρυφή αύξηση λόγω του 3% για τις ΑΠΕ....

Αυξήσεις φωτιά κρύβουν τα τιμολόγια της ΔΕΗ για το νέο έτος από 9% έως 12,1%, αλλά σε αυτές τις αυξήσεις πρέπει οι πολίτες να προσθέσουν και το ειδικό τέλος για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειες που φτάνει το +3%.

Άρα οι τελικές αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα για ένα νοικοκυριό ξεκινούν ουσιαστικά από 12% και φτάνουν το 15,1%.

Με βάση τα παραπάνω ποσοστά η ετήσια επιβάρυνση για ένα μέσο νοικοκυριό που καταναλώνει 1400 Kwh είναι 52 ευρώ, ενώ για τις μεγάλες καταναλώσεις από 2000 έως 3000 Kwh η αύξηση φτάνει τα 78 ευρώ το χρόνο.

Και ενώ τα ελληνικά νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις βρίσκονται σε απόγνωση από τις νέες αυξήσεις, η ΔΕΗ δια στόματος του υπευθύνου επικοινωνίας, κ. Στεριώτη που μίλησε στον Alpha μιλάει για όχι τόσο σημαντικές αυξήσεις.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Στεριώτης σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ΔΕΗ οι αυξήσεις θα κοστίσουν σε ένα νοικοκυριό περίπου 0,20 ευρώ για ημερήσια κατανάλωση, δηλαδή θα στοιχίσει η αύξηση αυτή λιγότερο από δύο καφέδες ή δύο πακέτα τσιγάρα το μήνα.

Η 17χρονη Κόρτνεϊ Στόντεν

βρέθηκε πρόσφατα στην Βενετία παρέα με τον αγαπημένο της 51χρονο Αμερικανό ηθοποιό Νταγκ Χάτσινσον και αποφάσισε να αγοράσει βιβλία από ένα τοπικό κατάστημα.


Το σέξι μοντέλο όταν κατάλαβε ότι υπήρχαν κάμερες φρόντισε να μας ανταμείψει με τις πιο εντυπωσιακές πόζες.

Δείτε τις :



ΕΙΣΤΕ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ........

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΠΙΕΡΙΑΣ low res 2

Η Μαριάντα Πιερίδη έτσι όπως εμφανίζεται στην σκηνή του Sugar. Και η κάμερα πήρε φωτιά......

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ....ΑΝΤΕ....

Γκρίνια σε όλο το ζωικό βασίλειο!!!

Οι μάσκες έπεσαν για τον τεχνοκράτη, σωτήρα, γνώστη της οικονομίας, άνθρωπο που θα φέρει ευημερία στην Ελλάδα.


Για τον κ. Λουκά Παπαδήμο αναφερόμαστε ο οποίος ούτε 40 ημέρες δε χρειάστηκε για να αποδείξει ποιους εξυπηρετεί και ποιο είναι το σχέδιο όσων των επέβαλαν στη θέση του πρωθυπουργού.

Δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές, δεν μπορούμε να συζητούμε με αμετακίνητα κεκτημένα, είπε ο κ. Παπαδήμος κι έδωσε το πράσινο φως για τον ύστατο εκβιασμό. Ή πάμε σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία το Μάρτιο ή πρέπει να μειωθούν δραματικά οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα, είπε.

Άλλες λύσεις προφανώς δεν υπάρχουν. Δύο χρόνια τώρα που τα λέγαμε ήμασταν οι εχθροί της πατρίδας.

Εν πάση περιπτώσει, ο πρωθυπουργός είπε και το άλλο αμίμητο

“ τον ισχυρότερο στρατό στον πλανήτη”, δήλωσε ο πλανητάρχης…

ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ.

ΠΑΣΟΚ.....................

Να φύγει τώρα ο Παπαδήμος, μετά την κοροιδία με την 6η δόση που θα πάρουμε τελικά το Μάρτιο, αντί τον Δεκέμβριο του 2011!


Μας κοροιδεύουν κατάμουτρα οι αδίστακτοι εξουσιαστές!
Η εκταμίευση της βοήθειας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο πλαίσιο του πρώτου πακέτου διάσωσης της Ελλάδας μετατίθεται για τον Μάρτιο, δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν την Πέμπτη.

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ PIERIA -GR.

ΓΕΙΑ ΣΟΥ PIERIA -GR...

H Εva Longoria που σέβεται το σεξαπίλ της εθεάθη στο αεροδρόμιο του Los Αngeles....

ντυμένη στα...
μαύρα τραβώντας τα ανδρικά αλλά και τα γυναικεία βλέμματα. Με μια εφαρμοστή μαύρη μπλούζα και ένα κολλητό μαύρο παντελόνι, η «Desperate Housewife» πέρασε από τον καθιερωμένο έλεγχο του αεροδρομίου.



κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού”


Για τελειωτικό χτύπημα στην κοινωνία και την αγορά και μάλιστα με ταχυδακτυλουργικό τρόπο κάνει λόγο, σε....
ανακοίνωσή του, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά, αναφορικά με τις απαιτήσεις της τρόικας για κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού και μείωση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.

“Εάν το πρόβλημα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας ήταν αυτό και μόνο, θα βάζαμε πλάτη για μια ακόμη φορά, προκειμένου να διασωθεί ο τόπος μας”, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου.

Επιπλέον, υπογραμμίζεται ότι με πρόσχημα και τον εκβιασμό της χρεοκοπίας, αντί να γίνει μια σοβαρή προσπάθεια να περιμαζευτεί η τεράστια δημόσια σπατάλη, ψηφίζονται καταστροφικά νομοσχέδια που “χτυπούν” αλύπητα τους ευάλωτους συνταξιούχους, διώκουν τους απαραίτητους σε οργανικές θέσεις δημόσιους υπαλλήλους και επιβαρύνουν περαιτέρω τους μικρομεσαίους, δημιουργώντας έναν απίστευτο φαύλο κύκλο που οδηγεί τη χώρα σε βαθιά και μη αναστρέψιμη ύφεση.

Όταν τους έχει κάνει τσακωτούς η Τρόικα και η Black Rock


Όταν ο ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ βγάζειτα δικά του άπλυτα στη φόρα και αυτά τα άπλυτα αφορούν τον μέχρι πρότινος πρωθυπουργό της χώρας,
Όταν μεγαλοτραπεζίτες είναι βουτηγμένοι στα σκατά και στο μαύρο χρήμα,
Όταν τους έχει κάνει τσακωτούς η Τρόικα και η Black Rock,
Όταν νταβατζήδες της ενημέρωσης αλληλοεκβιάζονται με τα πολιτικά κουφάρια της μεταπολίτευσης,
Όταν νταβατζήδες της διαφήμισης προσπαθούν με νύχια και με δόντια να διασώσουν τα κλοπιμαία τους και...
όλα αυτά με φόντο μια χώρα που βρίσκεται στα πρόθυρα της άτακτης χρεοκοπίας,
Ετοιμάσου να ζήσεις κάτι μοναδικό, κάτι ξεχωριστό, κάτι που η γενιά μου και η γενιά σου δεν το έχεουμε ζήσει>
Τον ερχομό της Κόλασης...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΟΝΤΙΚΙ.

H μόνη διέξοδος για τον κ. Λουκά Παπαδήμο και τους 50 αιθεροβάμονες υπουργούς του

...τιμά κάθε χρόνο το έθιμο του σταυρού χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία.

ο... μπουρλοτιέρης ΓΑΠ...

thumb

Μαγκριώτης στη Θεσσαλονίκη...τον Γιούχαραν



Διαμαντοπούλου στον Αγιασμό στο Κολωνάκι...


Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΑΚΟΥΣΕ ΚΡΑΞΙΜΟ...



ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ..

Να μου έχετε εμπιστοσύνη εσείς οι απλήρωτοι.


Διότι μόνο εσάς σκεπτόμουν
κάνοντας, εδώ σε αυτό το φτωχικό, διακοπές τις μέρες των γιορτών και
πληρώνοντας κάτι ψίχουλα, γύρω στα 3.000 ευρώ τη βραδιά, για τη διαμονή μου...

Εξυπηρέτηση επιβατών Α' θέσης ενός Boeing 747 Jumbo Jet το 1970.

Η ελληνική οικονομία εξοντώνεται και υποθηκεύεται στους άτεγκτους δανειστές της.


Και το χειρότερο, δολοφονείται η ελπίδα για ανάσταση, αφού έχει πέσει στα Τάρταρα.

Στην πραγματικότητα έχουμε ήδη πτωχεύσει.
Τι περισσότερο τραγικό μπορεί να μας συμβεί;
Πόση μεγαλύτερη φτώχεια, ανεργία, αυτοκτονίες απελπισμένων μένει να δούμε; Πόσες άλλες επιχειρήσεις και μικρομάγαζα θα κλείσουν; Πόσο περισσότερο μπορεί να μας υποβαθμίσουν από την κατηγορία σκουπίδια, οι περιώνυμοι οίκοι αξιολόγησης.

Η ανυπαρξία εθνικού νομίσματος με δυνατότητα υποτίμησής του και εκτύπωσης δικού μας χρήματος, (βλέπε και βραβείο Νόμπελ στον Ρόμπερτ Μαντελ σχετικά με τις ζώνες νομισμάτων), μας καθιστά υποχείριους στους πιστωτές, ευάλωτους στο διεθνή ανταγωνισμό και στους διεθνείς κερδοσκόπους.

Όπως έχει πει και ο παλαιός μεγαλοτραπεζίτης Ρότσιλντ «δώστε μου εμένα τη ....διαχείριση του νομίσματος και αφήστε τους άλλους να φτιάχνουν νόμους!».

Αντί να εκδώσουμε χρήμα -με σύνεση και φειδώ βέβαια- για να πληρώσουμε τους μισθούς και τις συντάξεις, απλώνουμε το χέρι ως επαίτες για να μας δανείσει η φοβερή Τρόικα με επαίσχυντους όρους χώρας-αποικίας.

Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των δανείων κατευθύνεται σε παλαιότερα χρέη, τα οποία γιγαντώνονται συνεχώς, ως ένας δολοφονικός φαύλος κύκλος.

Το σκληρό ευρώ, μας αποδυναμώνει όπως και τις άλλες περιφερειακές οικονομίες και ευνοεί κυρίως τη Γερμανία που παράγει ολιγοπωλειακά βιομηχανικά και τεχνολογικά προϊόντα και ανταγωνίζεται με επίσης σκληρά νομίσματα όπως των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας.

Η ίδια χώρα – δυνάστης της Ευρώπης, συγκεντρώνει τεράστιες διεθνείς αποταμιεύσεις με χαμηλά ή μηδενικά επιτόκια, αφού θεωρείται ασφαλής επενδυτικός προορισμός.

Η Ελλάδα, με κυρίως τουριστική και γεωργική κατεύθυνση, ανταγωνίζεται χώρες με μαλακά νομίσματα, δηλ. με χαμηλές ισοτιμίες προς το σκληρό ευρώ.

Και η όποια θλιβερή ανταγωνιστικότητά της, εξοντώνεται ολοένα και περισσότερο.

Μόνη λύση η επιστροφή στη δραχμήΤελικά, η μόνη βιώσιμη λύση είναι η επιστροφή στη δραχμή, σε συνδυασμό με περίοδο χάριτος, κουρέματος και αναδιάρθρωσης του χρέους, με ικανή και έντιμη διακυβέρνηση, νοικοκύρεμα των δημόσιων οικονομικών, αναπτυξιακή προοπτική και παραμένοντας μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως πολλές άλλες χώρες.

Αυτή η λύση προτείνεται από τους Ζισκάρ ντ’ Εσταίν, Πωλ Κρούγκμαν, Τζόζεφ Στίγκλιτς, Κένεθ Ρογκόφ, Μάρτιν Σμίθ, Κώστα Λαπαβίτσα, Στέργιο Σκαρπέδα, Νουλιέλ Ρομπινί, μέχρι και τον Τζώρτζ Σόρος, τους Ιάπωνες της Ναμούρα, διεθνή οικονομικά ινστιτούτα και πολλούς άλλους, όλοι τους μέλη της «συμμορίας της δραχμής»!

Αλλά με την ίδια «συμμορία» φαίνεται ότι συμφωνεί και μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού που ασφαλώς θα αποτελούσε και την συντριπτική πλειοψηφία, αν υπήρχε ελάχιστη ισονομία στην πληροφόρησή του μεταξύ των δύο απόψεων.

Το νέο γερμανικό imperium αν δε βολευόταν με την παραμονή μας στο ευρώ,ασφαλώς και θα μας είχε εκδιώξει από την ευρωζώνη κακήν κακώς προ πολλού.

Γι’ αυτό είναι καιρός πια να αφήσουμε την κα Μέρκελ να ρυθμίσει τα του οίκου της και εμείς να πράξουμε τα αυτονόητα, αναζητώντας διεθνείς συμμαχίες και αλλού.

Αλλά η μεγάλη έξοδος πρέπει να γίνει το συντομότερο, πριν οι δανειστές μας υποθηκεύσουν τα πάντα και μεταφέρουν την επίλυση των όποιων διαφορών σε διεθνή δικαστήρια με βάση το αγγλικό δίκαιο.

Γιατί δυστυχώς εκεί το πάνε οι δυνάστες της Ευρώπης,που επιμένουν στο σκληρό ευρώ, που δεν καταβάλουν τις πολεμικές αποζημιώσεις, που προξένησαν και έχασαν δύο παγκόσμιες συρράξεις και κερδίζουν την τρίτη.

Και θέλουν να μας μεταβάλουν σε αποικία τους. Αν η μεγάλη επιστροφή καθυστερήσει, τότε αλίμονο μας.

Γι’ αυτό και οι εκλογές πρέπει να γίνουν σύντομα.

Ας σκεφτούν τις τεράστιες ευθύνες τους αυτοί που διαφεντεύουν τη χώρα. Και οι ζαλισμένοι επικριτές τους, οι αντιπολιτευόμενοι χωρίς θέσεις, θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορεί να αντιτίθενται στο Μνημόνιο και την ίδια ώρα να απαιτούμε-επαιτούμε νέα δάνεια σε ευρώ”.

ΕΝΑ ΚΟΡΟΙΔΟ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ....

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ....

ΓΑΠ : ΘΑ ΠΑΡΩ ΚΕΦΑΛΙΑ…

ΤΥΦΛΑ ΝΑ’ ΧΕΙ Ο ΤΣΑΚ ΝΟΡΙΣ..
Καλά θα μας τρελάνουν οι “Παπανδρέηδες…”
Ένα χρόνο πριν η “ΝΙΚΗ” μας έλεγε ότι ο ΓΑΠ βάζει άγριο χέρι στους υπουργούς και ότι θα πάρει κεφάλια….
Μάλλον τα δικά μας θα εννοούσε η εφημερίδα..
Τελείως διαφορετικά πράγματα μας είπε πριν λίγες μέρες, σε επιστολή του (στην ηλεκτρονική σελίδα iefimerida) ο Ν. Τροτκσυ (παρατσούκλι), κατά κόσμον Νίκος Παπανδρέου :
“Πιο ελεύθερα πρωθυπουργός να αφήνει τους υπουργούς του, χωρίς ενδείξεις, αλλά περιμένοντας πρωτοβουλίες δικές τους, δεν έχει περάσει. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΕ ΕΝΤΟΛΕΣ (Σε στυλ Καραμανλή και Ανδρέα) και γι’ αυτό κατηγορήθηκε. Το αντίθετο. Λειτουργούσε με κλίμα συναίνεσης πάντα.. Ο ΓΑΠ περίμενε να αναλάβουν και πρωτοβουλίες οι υπουργοί τους….”

ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΛΟΙΝΔΡΟ...



ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ 6 Ιανουαρίου: Γιορτή των Θεοφανείων!!!!!!!

Εδώ Πλήθος κόσμου κατακλύζει όλη την περιοχή.Μας τίμησε με την παρουσία του ο κύριος Παπασταμκος Γιώργος Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. με την Αγαπητή, σύζυγο Ρένα, ο δημοτικός σύμβουλος Ζτάνης Γιώργος με προύχοντες της Λεπτοκαρυάς...!
Ο σταυρός στον αέρα...! Πολλοί κολυμβητές καταδύονται για την εύρεση του Τιμίου Σταυρού… σώζοντας το έθιμο…!
Η εορτή των Θεοφανίων περικλείει και πολλές εκδηλώσεις που αποτελούν διαιώνιση αρχαίων (ελληνικών) εθίμων.!
Βασική τελετουργία των Θεοφανίων είναι ο «αγιασμός των υδάτων» με τη κατάδυση του Σταυρού κατά μίμηση της Βάπτισης του Θεανθρώπου. Στην ελληνική εθιμολογία όμως, ο εν λόγω Αγιασμός έχει και την έννοια του καθαρμού, του εξαγνισμού των ανθρώπων καθώς και της απαλλαγής του από την επήρεια των δαιμονίων. Η τελευταία δε αυτή έννοια δεν είναι ασφαλώς αυστηρά χριστιανική, αλλά έχει ρίζες στην αρχαία λατρεία.





Στα περισσότερα μέρη της Ελλάδας ο αγιασμός γίνεται για πρώτη φορά (στις μέρες αυτές) τη παραμονή των Θεοφανίων που λέγεται «μικρός αγιασμός» ή «Πρωτάγιαση» ή «Φώτιση». αυτή ακριβώς η διαδικασία δεν αποτελεί παρά μόνο ακριβώς πιστή επιβίωση των αρχαίων δοξασιών.!

ΣΤΗΝ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΟΙ ΒΑΡΚΕΣ ΣΗΜΕΡΑ!
Ο ΟΛΥΜΠΟΣ ΜΙΣΟ-ΚΡΥΜΜΈΝΟΣ ΘΥΣΑΥΡΟΣ!!!!!!!!!!

Η αρχαία ψυχή ζει μέσα μας αθέλητα κρυμμένη. Κωστής Παλαμάς
Ο εκ των Λειβήθρων ερχόμενος Γιάντσιος Κων/νος

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας

ΠΟΙΑ ΤΑΜΕΙΑ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ



Αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου, θα ισχύσουν οι ρυθμίσεις της τροπολογίας που κατατίθεται την επόμενη εβδομάδα και προβλέπει αλλαγές στις επικουρικές συντάξεις του τρέχοντος μηνός. Με μια πρώτη εκτίμηση, σημαίνει ότι οι μέσες απώλειες για 645.000 συνταξιούχους του ΙΚΑ, που παίρνουν επικουρική σύνταξη από το ΕΤΕΑΜ, θα ανέρχονται στα 372 ευρώ το χρόνο.
Ωστόσο, παρά τις έντονες αντιδράσεις, ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης επιμένει στις μειώσεις και οι περικοπές θα κινηθούν μεσοσταθμικά από 14 έως 16% και σε κάποιες περιπτώσεις στο 25%, αλλά καμία επικουρική σύνταξη δεν θα είναι μικρότερη του 20%, ως ποσοστό αναπλήρωσης.
Ειδικότερα, οι μειώσεις θα κυμαίνονται από 10% έως 25%, ενώ σε κάποιες ακραίες περιπτώσεις θα είναι και υψηλότερες. Έτσι, 645.000 συνταξιούχοι του ΙΚΑ, που παίρνουν μέση επικουρική σύνταξη 212 ευρώ το μήνα, θα έχουν απώλειες 31 ευρώ το μήνα, δηλαδή 372 ευρώ το χρόνο.
Το επικουρικό των δημοσίων υπαλλήλων, δίνει μέση επικουρική σύνταξη 236 ευρώ το μήνα σε 158.000 συνταξιούχους. Η μείωση θα κυμανθεί μεσοσταθμικά στο 15%, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις θα φτάσει στο 25%.
Έτσι, οι συνταξιούχοι θα έχουν μέση απώλεια 35 ευρώ τον μήνα, δηλαδή 420 ευρώ το χρόνο. Αυτό αντιστοιχεί σε δύο μηνιαίες επικουρικές.
Σε περίπτωση, που δεν συγχωνευτούν τα ταμεία, τότε οι μειώσεις θα είναι μεγαλύτερες, σύμφωνα με τις αναλογιστικές μελέτες. Θα πρέπει να μειωθεί κατά 80% το επικουρικό των ναυτικών, κατά 32% το ΤΕΑΔΥ και κατα 65% της ΔΕΗ.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, οι μειώσεις δεν πρόκειται να πάνε πίσω, καθώς το σύστημα θα καταρρεύσει. Όπως αναφέρουν, ασφαλισμένος με μισθό 1200 ευρώ και 30 έτη ασφάλισης έχει ασφάλισης έχει πληρώσει εισφορές σε σημερινές αξίες και με επιτόκιο 4% ποσό 34.240 ευρώ. Το ποσό σύνταξης, που θα πάρει για 18 χρόνια συντάξιμο βίο σε σημερινές αξίες από το ΕΤΕΑΜ, είναι 87.000 ευρώ περίπου.
Με όρους καθαρά ανταποδοτικούς και με το σύστημα κεφαλαιοποίησης, το ποσό της σύνταξης θα έπρεπε να είναι 60% χαμηλότερο από τις καταβαλλόμενες σήμερα.
«Για το λόγο αυτό, απαιτείται μεσοσταθμική μείωση 15% – μέχρι 25% η μεγαλύτερη μείωση- και ενοποίηση των επικουρικών ταμείων», αναφέρουν στο υπουργείο. Τέλος, εννέα είναι τα ταμεία και κλάδοι επικουρικής ασφάλισης που μένουν εκτός περικοπών.
Πρόκειται για ταμεία του ΕΛΤΑ, του ΝΑΤ, το Μετοχικό ταμείο των πολιτικών υπαλλήλων, τον ΕΔΟΕΑΠ, τα ταμεία των εργαζομένων τοπικής αυτοδιοίκησης, των υπαλλήλων στα ασφαλιστικά ταμεία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και των ασφαλιστικών επιχειρήσεων.

Το ηφαίστειο που λέγεται λαός μια σπίθα θέλει για ν' ανάψει.