PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Σε υποτονικά επίπεδα κινείται η αγορά ελαιολάδου αυτή την περίοδο στη Μεσσηνία


παρότι η παραγωγή βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς προσφορά και ζήτηση φαίνεται να είναι ανύπαρκτες. Η τιμή στο τέλος του 2011 ήταν στο 1,95 ευρώ για πληρωμή μετρητοίς και κει βρίσκεται με ... την είσοδο του νέου χρόνου. Προβλήματα με κυριότερο τη συμπίεση των τιμών, που μπορεί να οδηγήσει και σε κλείσιμο υγιών επιχειρήσεων, προκαλεί η έλλειψη χρηματοδότησης από τις τράπεζες, επισημαίνει σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΑΣ Μεσσηνίας Βασίλης Κοζομπόλης, που υπενθυμίζει πως η οργάνωση αγοράζει με 2,25 ευρώ, αλλά με 3μηνη επιταγή.
Ο πρόεδρος των Μεσσηνίων ελαιοτριβέων Αντώνης Κορακάκης είπε ότι διαμορφώνεται στο 1,95 ευρώ, ενώ με 3μηνες επιταγές πάει κάτι παραπάνω. Ωστόσο, παρατήρησε ότι «δεν πουλάει ο κόσμος, καθώς πήρε την επιδότηση. Το αφήνει προς φύλαξη στα ελαιοτριβεία, προσδοκώντας καλύτερη τιμή».
Ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών "Νηλέας" Γιώργος Κόκκινος ανέφερε ότι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ήταν στο 1,95, εκτιμώντας πως έχουν φύγει οι περισσότερες ποσότητες του φετινού ελαιολάδου. Επεσήμανε ότι «η γενικότερη κρίση στην Ιταλία επηρεάζει τα πράγματα, αφού αυτοί που είναι οι καλύτεροι πελάτες μας αδυνατούν να πληρώσουν. Και τελικά ο θησαυρός μας είναι άνθρακας». Με απογοήτευση σημείωσε ότι «ούτε το 30% των χρημάτων της παραγωγής - διάθεσης του ελαιολάδου δε μένει στον τόπο».
Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γαργαλιάνων Ηλίας Βαρούτσος μας είπε ότι «δεν έχει ανοίξει ακόμα η Ιταλία, λόγω των γιορτών» κι επιβεβαίωσε πως «έχουν κρατηθεί οι παραγωγοί και δεν πουλάνε με την επιδότηση που πήραν».

... ρώτησε η Μαρία Χούκλη την Έρρικα Βαλλιάνου.


Έτσι λένε οι δύο εισαγγελείς. Θα δώσουν ονόματα και διευθύνσεις, την...

Πέμπτη-μέχρι αυτή τη μέρα έχουν πάρει προθεσμία, για να εξηγηθούν γραπτώς-απάντησε η δικαστική ρεπόρτερ του ΑΝΤ-1 και πρόσθεσε "αρκεί να μην ξανακούσουμε ότι το μαχαίρι έφτασε στο κόκαλο. Γιατί όσες φορές τ' ακούσαμε, δεν έγινε τίποτα" .
Γιατί, τώρα θα γίνει; ...

Ο Ντερμπεντέρης επιπλήττει τους εισαγγελείς και τους δίνει γραμμή για το τι πρέπει να πράξουν...


Απίστευτο! Με ύφος εισαγγελέα, ο Ντερμπεντέρης και με αυστηρό τόνο, κάλεσε τους κυρίους Πεπόνη και Μουζακίτη να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων: οι μεν κύριοι εισαγγελείς ν' αφήσουν τα ναι, μεν, αλλά και τα σου 'πα, μου 'πες. Αυτά είναι ακατονόμαστα και...

ακατανόητα πράγματα. Στον κόσμο δίνεται η εντύπωση ότι εδώ γίνεται ένα νταραβέρι.
Και πάνω στη φούρια του, συνέχισε να δίνει εντολές και προς τους προϊσταμένους τους, καλώντας τη Δικαιοσύνη να πράξει τα δέοντα.
Ευτυχώς που δεν ήταν στο στούντιο οι εισαγγελείς. Θα τους πλάκωνε και στα χαστούκια...

Σχόλιο του Χάρρυ Κλυνν στο yfrog.com για τις δηλώσεις Μίμη Ανδρουλάκη


Χάρρυ Κλυνν προς Μίμη Ανδρουλάκη: «Τι χοντροπαπαριές αμολάς ρε Μίμη;»
Μ. Ανδρουλάκης:
«Δεν μπορείς να τον ταπεινώνεις τον Παπανδρέου. Να του φορτώσεις τα πάντα στη πλάτη» Τι χοντροπαπαριές είναι αυτές οι ρουκέτες που αμολάς ρε Μίμη; Επικοινωνείς με τη μυαλοθήκη σου ή τα έχεις χάσει εντελώς; Για τον Παπανδρέου μιλάμε ρε, που βύθισε έναν ολόκληρο λαό στην εξαθλίωση και στην αβεβαιότητα, για ένα πουλημένο τομάρι που ξεπούλησε την Πατρίδα και την μετέτρεψε σε ένα ελεεινό προτεκτοράτο. Σταμάτα λοιπόν να προκαλείς γιατί η υπομονή έχει και τα όριά της… Κατάλαβες ανερυθρίαστε, πρώην φίλε;

Harry Klynn


...εθνοπουλητάδες, λεβεντοχεσμένοι, ξεφτικλοκρατιστές, υπαλληλοπουσταράδες, κουλτουροκάθικα, εθνομηδενιστές, τσογλανοαριστεράντζες, ζητωπαρτιώτες, τσοντοπαπάδες, ρουφιανόμπατσοι, αναρχοπαπάρες, σκατομεσημέριδες...
βραδινομαλάκες…
ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ!!!

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση στήριξης της «ΑΝΑΣΑΣ»

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση στήριξης της «ΑΝΑΣΑΣ» που είναι η πρώτη μη κερδοσκοπική εταιρία στην Ελλάδα που δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση, πρόληψη και υποστήριξη των ανθρώπων που πάσχουν από Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής. Ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Ζέτας Δούκα – που βρέθηκε στην Κατερίνη, η οποία και έχει βιώσει την ασθένεια- και μιας εξειδικευμένης ομάδας επιστημόνων.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από το KARTELL café με πρωτοβουλία του Δημοσιογράφου και μέλους του πολιτικού συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρη Μωυσιάδη.

Η Πρόεδρος της «ΑΝΑΣΑΣ» Ζέτα Δούκα αφού ευχαρίστησε τους Κατερινιώτες για την παρουσία τους δε παρέλειψε να αναφερθεί στη δράση και στους στόχους της εταιρίας. Χαρακτηριστικά ανέφερε:

Στόχοι της ΑΝΑΣΑ:
· Η ενημέρωση και αφύπνιση του κοινού για την ύπαρξη και τις διαστάσεις του προβλήματος.
· Η προσφορά ολοκληρωμένων υπηρεσιών ενημέρωσης, κατεύθυνσης και στήριξης των ασθενών.
· Η δημιουργία και εκτέλεση προγραμμάτων πρόληψης στο ευρύ κοινό.
· Η ενημέρωση και υποστήριξη των οικογενειών και του περιβάλλοντος των ασθενών (τους εκπαιδευτικούς, τους φίλους κ.λπ.)
· Η υποστήριξη των ερευνητικών προγραμμάτων στην Ελλάδα!
· Η παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών υγείας και υποστήριξης.

Χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της «ΑΝΑΣΑΣ», Ζέτα Δούκα, ανέφερε:

Η ΑΝΑΣΑ κάνει το πρώτο βήμα, δίνοντας την ευκαιρία στους πάσχοντες και στους οικείους τους να αναγνωρίσουν, να αποδεχτούν και να απενοχοποιήσουν τις παθήσεις που σχετίζονται με τη διατροφή. Πάνω απ΄όλα φέρνει ένα μήνυμα ελπίδας και συμπαράστασης στην αντιμετώπιση του προβλήματος στη χώρα μας. Ας δώσουμε λοιπόν όλοι μαζί το παρών. Ας δώσουμε ανάσα σ’ αυτή τη μεγάλη προσπάθεια.
Κατά τη διάρκεια της βραδιάς προβλήθηκαν spot και σχετικά βίντεο από τη δράση της «ΑΝΑΣΑΣ» ενώ η Ζέτα Δούκα είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και να ενημερώσει τους Πιεριείς για τον οργανισμό και τις δραστηριότητές του.

Τέλος η Πρόεδρος της «ΑΝΑΣΑΣ» Ζέτα Δούκα και ο εμπνευστής της εκδήλωσης Λευτέρης Μωυσιάδης δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν τους χορηγούς της διοργάνωσης: Το “KARTELL design café”, το φροντιστήριο Μ.Ε. «Θεωρητικό», το κατάστημα «Mens & Womens», το ταξιδιωτικό πρακτορείο “ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ” και τις εταιρίες «ALKON», «ECOTHERMICA», «ΜΑΧΙ», «WIND» και «ΤΣΙΑΛΟΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ»
Σχετικό βίντεο:
.

ΓΚΕΜΠΕΛΑΚ ΦΡΟΥΤΟΚΡΕΜΑ..

s

Ιδιαίτερα ευνοημένοι από τη συνεχιζόμενη πτώση του ευρώ θα είναι μέσα στο 2012 οι καταθέτες και οι δανειολήπτες


καθώς, σύμφωνα με τις τρέχουσες προβλέψεις, τα... επιτόκια των καταθέσεων αναμένεται να αυξηθούν, ενώ παράλληλα αυτά των δανείων να μειωθούν.

Η νέα μείωση των βασικών επιτοκίων, στην οποία αναμένεται να προχωρήσει το επόμενο διάστημα η ΕΚΤ θα φέρει σημαντικές μειώσεις και στους τόκους των κυμαινόμενων στεγαστικών δανείων που ανάλογα με το ύψος και τη διάρκεια του δανείου είναι δυνατόν να φτάσουν ακόμη και τα 100-150 ευρώ μηνιαίως. Μείωση που αποτελεί σημαντική ελάφρυνση για τον δανειολήπτη.

Όπως εκτιμούν αναλυτές της τραπεζικής αγοράς, τα επιτόκια καταθέσεων θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα το πρώτο εξάμηνο του 2012 και μάλιστα παρά την αναμενόμενη μείωση του επιτοκίου του ευρώ από την ΕΚΤ. Ο λόγος; Η αιμορραγία στις καταθέσεις που έχουν υποστεί οι ελληνικές τράπεζες τα τελευταία δυο χρόνια και ο αποκλεισμός τους από τη διεθνή αγορά. Οι τράπεζες ζητούν απεγνωσμένα κεφάλαια και ως εκ τούτου προσφέρουν άκρως δελεαστικά επιτόκια στους λογαριασμούς προθεσμίας, που σε αρκετές περιπτώσεις ξεπερνούν ακόμη και το 5%.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως για ποσά καταθέσεων μέχρι 30.000 ευρώ, οι τράπεζες θα προσφέρουν τουλάχιστον τους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους επιτόκια που αγγίζουν το 5%, τα οποία αυξάνονται στο 7-8% για καταθέσεις άνω των 500.000 ευρώ.

Βέβαια, όσο το σενάριο της εξόδου της χώρας από το ευρώ συνεχίζει να παραμένει ενεργό ακόμη και από τους ίδιους τους τραπεζίτες( βλέπε δηλώσεις Ράπανου) τόσο οι έχοντες(ακόμη) ρευστότητα παραμένουν μακριά από τα γκισέ των ελληνικών τραπεζών και στρέφονται σε άλλα ενδεχομένως λιγότερο επικερδή αλλά σίγουρα πιο ασφαλή καταφύγια.

Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του Ερρίκος Ντυνάν


Το Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν ιδρύθηκε με τις καλύτερες προϋποθέσεις και εκφυλίστηκε μέσα από μια προσωπική αναζήτηση δύναμης και κοινωνικής θέσης. Είναι το... μοναδικό νοσοκομείο εκτός ΕΣΥ, που μπορεί να εκπροσωπήσει ένα κοινωνικό όραμα για την Υγεία στη χώρα μας και σήμερα έχει καταντήσει μια μικρογραφία της καταστροφής που ζούμε όλοι, σαν κοινωνία. Ανεξέλεγκτες διοικήσεις, πειράματα και πιλοτικές χίμαιρες για ενοποίηση δημόσιου και ιδιωτικού τομέα κατέληξαν σε ένα φιάσκο άνευ προηγουμένου. Η εγκατάλειψη του Νοσοκομείου από την Διοίκηση, τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου και η παρέμβαση των μεγαλοκαρχαριών της Υγείας, έχουν οδηγήσει το Ντυνάν ένα βήμα πριν το κλείσιμο. Αγωνιζόμαστε για τη βιωσιμότητα του Νοσοκομείου όχι μόνο προς όφελος των εργαζομένων και των οικογενειών τους αλλά γιατί πιστεύουμε ότι το Ντυνάν μπορεί να εκπληρώσει αυτό που αναγράφεται στο καταστατικό του, και να λειτουργήσει ως Κοινωφελές 'Ίδρυμα προσφέροντας υψηλής ποιότητας Υπηρεσίες Υγείας σε απόρους και σε ευπαθείς ομάδες, ιδιαίτερα σε αυτή την περίοδο, που η χώρα μας δοκιμάζεται. Οι εργαζόμενοι του Ερρίκος Ντυνάν, συνεχίζουμε την κατάληψη των γραφείων της Διοίκησης. Διεκδικούμε τα δεδουλευμένα 3 μηνών, το υπόλοιπο του επιδόματος αδείας και άμεση λύση και παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας για τη βιωσιμότητα του Νοσοκομείου. Είμαστε ενωμένοι και θα αγωνιστούμε σκληρά, ώστε το καλύτερο νοσοκομείο της χώρας, να βρεθεί πάλι στην κορυφή και να εκπληρώσει τους σκοπούς της ίδρυσης του, με νέα διοίκηση. Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου είναι αποφασισμένοι, και θα συνεχίσουν την κατάληψη μέχρι να δικαιωθούν. Το μέλλον άδηλο; Υπάρχουν λύσεις σήμερα, υπό την προϋπόθεση μια ικανής διοικητικής ομάδας και αυτές διεκδικούμε με τον αγώνα μας.

Ο Γιάννης Παπαγιάννης μετακινείται στην Κάντζα, προκειμένου να διαδεχθεί τον Αντώνη Σρόιτερ στην παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Alpha


Ο Γιάννης Παπαγιάννης μετακινείται στην Κάντζα, προκειμένου να διαδεχθεί τον Αντώνη Σρόιτερ στην παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Alpha, από τη στιγμή που... το κανάλι θα επανέλθει στον πλήρη ιδιοκτησιακό έλεγχο του Δημήτρη Κοντομηνά. Η έλευση Παπαγιάννη σηματοδοτεί σημαντικές αλλαγές στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpla, με στόχο να γίνει περισσότερο παρεμβατικό, και να σταθεί με αξιώσεις στον ανταγωνισμό των μεγάλων καναλιών.

Για τον λόγο αυτό άλλωστε, στο πλευρό του Γιάννη Παπαγιάννη θα βρεθούν, σε ρόλο σχολιαστή, ο Δήμος Βερύκιος και ο Γιώργος Βλάχος, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι μια φορά την εβδομάδα θα παρεμβαίνουν στο δελτίο με το σχόλιό τους για την επικαιρότητα, ο Λάκης Λαζόπουλος και ο Τζίμης Πανούσης.

Έτσι, τη θέση του Γιάννη Παπαγιάννη στο Extra αναμένεται να πάρει ο Άκης Παυλόπουλος, ο οποίος έμεινε χωρίς τηλεοπτική στέγη, μετά το λουκέτο στο Alter, και δεν φαίνεται να ακολουθεί τον «διόσκουρο» Νίκο Χατζηνικολάου στον ΑΝΤ1.

Σε αίτηση πτώχευσης την 8η Γενάρη θα προχωρήσει η διοίκηση της «Μακεδονίας»


Σε αίτηση πτώχευσης την 8η Γενάρη θα προχωρήσει η διοίκηση της «Μακεδονίας» εφόσον δεν γίνεται αποδεκτό το συνολικό πακέτο της που... προβλέπει –θυμίζουμε- 80 «εθελούσιες» εξόδους και απολύσεις και μείωση των μηνιαίων αποδοχών όσων παραμείνουν κατά 30 έως 40%.

Αυτό υποστήριξε η κ. Σουλοπούλου σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί (Δευτέρα) με τα προεδρεία των 3 ενώσεων (δημοσιογράφων – διοικητικών – τεχνικών). Η συνάντηση επιβεβαίωσε τη διαφωνία, αφού οι συνδικαλιστές ζήτησαν μικρότερα ποσοστά μείωσης μισθών και ίσα για όλους, διότι το «πακέτο» περιέχει διαφορετικά ποσοστά μειώσεων ανά ειδικότητα.

Σε ότι αφορά στις υποτιθέμενες «εθελούσιες», πολλές εκ των οποίων προέκυψαν με τον γνωστό εκβιασμό «πάρε εθελούσια γιατί είσαι στη λίστα απολύσεων», εκδήλωσαν ενδιαφέρον 52 συνάδελφοι όλων των ειδικοτήτων. Κάτι που σημαίνει ότι εάν εφαρμοστεί το σχέδιο «εξυγίανσης» θα απολυθούν 28 συνάδελφοι με «κοινωνικοοικονομικά κριτήρια».

Η διοίκηση, λοιπόν, της εταιρείας του Γιάννη Ρήγα, η οποία ήδη έχει παραβιάσει κατάφωρα την ελληνική νομοθεσία, μη καταβάλλοντας το δώρο των Χριστουγέννων, χρησιμοποιεί όλα τα εκβιαστικά όπλα. Το καινούργιο είναι το χρονοδιάγραμμα πτώχευσης (8 Ιανουαρίου). Και για τους «ρεαλιστές» οπαδούς της υποχώρησης από οποιαδήποτε κεκτημένα (συλλογικές συμβάσεις) υπογραμμίζουμε ότι η διοίκηση -και όχι ο Ασύνταχτος Τύπος- δεν υποχωρεί ούτε βήμα από το σφαγιαστικό της «πακέτο» επιδιώκοντας «όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά».

Εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει άμεσα να συγκληθεί εργασιακή συνέλευση των εργαζομένων της Μακεδονίας (χωριστά ανά κλάδο) και να απαιτήσουμε με κάθε τρόπο νομικό ή αγωνιστικό:

1ον το δώρο των Χριστουγέννων

2ον τα δεδουλευμένα μας

3ον την έναρξη ενός ειλικρινούς και από μηδενική βάση διαλόγου με την εταιρεία στην κατεύθυνση όχι μόνο της οικονομικής εξυγίανσης αλλά και της ποιοτικής αναβάθμισης των προϊόντων της εταιρείας.

Παράλληλα, πρέπει να έρθουμε σε επαφή με τους συναδέλφους άλλων μέσων που αντιμετωπίζουν ανάλογη επίθεση από την εργοδοσία ώστε μέσω της ΕΣΗΕΜΘ και των άλλων ενώσεων και τελικά της ΠΟΕΣΥ, να δοθεί μία συνολική απάντηση με κινητοποιήσεις διαρκείας μέχρις ότου οι εκδότες επιστρέψουν στο τραπέζι για την υπογραφή μίας νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Η πτώχευσης –με την οποία μας απειλεί- από έναν επιχειρηματία που κάνει και άλλες μπίζνες στη χώρα μας δεν είναι τόσο απλή υπόθεση.

Φτάνει η κοροϊδία. Αν θέλει να κλείσει την επιχείρηση, ας το κάνει τουλάχιστον σαν κύριος, πληρώνοντας όλες τις μέχρι τώρα υποχρεώσεις του.

η κα Διαμαντοπούλου δέχθηκε τις αποδοκιμασίες με μαύρους σταυρούς και συνθήματα, κατά της κυβέρνησης και της Τρόικας...



Δεν το περίμενε η Άννα Διαμαντοπούλου, πως κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στο Βυζαντινό Μουσείο Αθηνών, με αφορμή την έκθεση του καθηγητή Ε. Βαρλάμη με τίτλο «Άγιον Όρος», θα δεχόταν επίθεση με ...σταυρούς!

Αυτό τον τρόπο επέλεξαν οι... φοιτητές και σπουδαστές, για υποδοχή στην υπουργό, καθώς μόλις έφτασε η υπουργική Mercedes, η κα Διαμαντοπούλου δέχθηκε τις αποδοκιμασίες με μαύρους σταυρούς και συνθήματα, κατά της κυβέρνησης και της Τρόικας...

Πάντως η υπουργός Παιδείας , κράτησε την ψυχραιμία της και σε δηλώσεις της επεσήμανε ότι «ο στόχος και οι προσπάθειες της κυβέρνησης για το επόμενο τρίμηνο είναι σαφείς: είναι να παραμείνουμε στο ευρώ σε μια φλεγόμενη περιοχή, σε μια φλεγόμενη εποχή. Είναι προϋπόθεση για να μπούμε ξανά στη διαδικασία της ανάπτυξης. Είναι το διακύβευμα στο οποίο πρέπει να επικεντρωθούμε όλοι.»

Όσον αφορά την έκθεση που επισκέφθηκε, είπε: «Είμαστε σήμερα εδώ με γυναίκες εκπαιδευτικούς για να ξεναγηθούμε και να θαυμάσουμε το μεγάλο θησαυρό του Αγίου Όρους. Σε μια εποχή βαθιάς κρίσης, αντλούμε όλοι αυτοπεποίθηση από τις ρίζες και τους θησαυρούς μας. Ένας τέτοιος θησαυρός είναι και το Άγιον Όρος και ό,τι αυτό εμπνέει όπως δείχνει η σημερινή έκθεση».

Ένα βήμα πριν από την επίσημη αναγνώρισή του ως πολιτικός φορέας βρίσκεται το κόμμα Πειρατών


που εδώ και καιρό «ζυμώνεται» από Έλληνες που θέλουν να ακολουθήσουν το παράδειγμα των 21 «αδελφών» κομμάτων που έχουν αναγνωριστεί ηδη σε όλον τον κόσμο.

Όπως γράφουν στην ιστοσελίδα τους, οι Έλληνες Πειρατές έχουν... ως βασικό στόχο να φτιάξουν το... λειτουργικό σύστημα της κοινωνίας μας για τον 21ο αιώνα και για να το πετύχούν αυτό προωθούν τις αρχές και τις ιδέες που ξεπήδησαν από το Σουηδικό Pirate Party πριν έξι χρόνια και οι οποίες αφορούν την προστασία της ιδιωτικότητας και των ατομικών δικαιωμάτων, την μεταρρύθμιση της νομοθεσίας για τα πνευματικά δικαιώματα, και την αλλαγή της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τις πατέντες. Στην οικονομία συμφωνούν με την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων. Για να το πετύχουν αυτό προτείνουν την εγκατάσταση άμεσης δημοκρατίας καθώς όπως υποστηρίζουν «όσο πιο πολύ συμμετέχουν οι Πολίτες στον έλεγχο των δημοσίων δαπανών, τόσο καλύτερα είναι τα αποτελέσματα». Φέρνουν μάλιστα ως παράδειγμα την Ελβετία όπου «σε εκείνα τα ελβετικά καντόνια (15), στα οποία διενεργούνται αυτόματα δημοψηφίσματα, σε σχέση με τις προγραμματιζόμενες δημόσιες δαπάνες (όπως για παράδειγμα, την ανέγερση ενός κρατικού νοσοκομείου), τα αποτελέσματα είναι καταπληκτικά» καθώς εμφανίζουν θετικούς προϋπολογισμούς.

Ήδη τα μέλη του ελληνικού Πειρατικού κόμματος έχουν κάνει συναντήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, και ετοιμάζουν το Καταστατικό και Ιδρυτική τους Διακήρυξη ενώ βρίσκονται σε επαφή με την... Διεθνή των Πειρατικών Κομμάτων, την Pirate Party International, έχουν φτάσει στην τελική τους μορφή. Όλα θα είναι έτοιμα όπως λένε μέχρι τα τέλη του Ιανουαρίου.

Να σημειωθεί ότι τα Πειρατικά κόμματα διεθνώς τάσσονται κατά των επεμβάσεων κρατών και εταιρειών στην προσωπική ζωή του πολίτη, υπέρ της ελεύθερης χρήση ψηφιακών αντιγράφων για ιδιωτική, μη-εμπορική χρήση και υπέρ της κατάργησης των πατεντών σε μια σειρά από τομείς όπως τα φάρμακα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε χώρες όπως η Γερμανία και η Σουηδία, τα Πειρατικά Κόμματα είναι ιδιαίτερα επιτυχημένα. Πρόσφατη δημοσκόπηση δείχνει άνοδο των Πειρατών του γερμανικού Piratenpartei στο 9%.

ΤΑ ΚΛΕΦΤΟΠΟΥΛΑ...

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΟΠΟ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ..

Θα επιτρέψουμε στους ντόπιους νενέκους να υλοποιήσουν το όραμα των τροϊκανών αφεντικών τους;

Θα επιτρέψουμε στους ντόπιους νενέκους να υλοποιήσουν το όραμα των τροϊκανών αφεντικών τους;

στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι του Δήμου Αθηναίων στο γυμναστήριο του Ρουφ - το 2012 ως… Έτος Συσσιτίων.

Κοντά στους αστέγους της Αθήνας βρέθηκε την Πρωτοχρονιά ο Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος μάλιστα δέχτηκε να φάει με πλαστικά μαχαιροπίρουνα

Κοντά στους αστέγους της Αθήνας βρέθηκε την Πρωτοχρονιά ο Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος μάλιστα δέχτηκε να φάει με πλαστικά μαχαιροπίρουνα

...περιθώριο με μικροκλοπές. Κάποια μέρα αποφασίζει να αλλάξει και να... κάνει καλό στη ζωή των συνανθρώπων του...

...περιθώριο με μικροκλοπές. Κάποια μέρα αποφασίζει να αλλάξει και να... κάνει καλό στη ζωή των συνανθρώπων του...

...περιθώριο με μικροκλοπές. Κάποια μέρα αποφασίζει να αλλάξει και να... κάνει καλό στη ζωή των συνανθρώπων του...

ΣΤΙΣ 6 ΜΜ ΣΤΟΝ ΑΝΩ ΑΙΓΙΑΝΝΗ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΟΥ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΥ....
ΣΤΙΣ 7 ΜΜ ΣΤΗ ΣΕΒΑΣΤΗ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΟΥ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΥ.....
ΚΑΤΙ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΩΡΑΙΟ ΩΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ....
ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ.....
ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΕΤΕ ΝΑ ...ΖΗΣΟΥΝ!
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ;
ΜΕΖΕΔΕΣ, ΤΣΙΠΟΥΡΟΚΡΑΣΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΠΑΡΕΑ.....
ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!

Ελάτε δεν μπορεί...

μόνο και μόνο από το μέγεθος θα πρέπει να καταλάβατε ότι πρόκειται για την πληθωρική Coco.. που αυτή την φορά αποφάσισε να μην δείξει τους πίσω αερόσακους αλλά τους μπροστινούς...!


«Ξαναχτύπησε» με τις χυμώδεις καμπύλες της

Το… στίγμα της στις παραλίες των νησιών Μπαρμπάντος άφησε η διάσημη τηλεπαρουσιάστρια Lizzie Cundy.

Παρά την ηλικία της- διανύει αισίως το 43 έτος της- και το γεγονός ότι είναι μητέρα δύο παιδιών το πρώην μοντέλο απέδειξε ότι διατηρείται σε εξαιρετική φόρμα, εντυπωσιάζοντας με τις «χυμώδεις» καμπύλες της.

Μάλιστα, δε δίστασε να παραδεχτεί πως αν και μητέρα γυρνάει νωρίς τα… ξημερώματα και παρ’ όλα αυτά ανταποκρίνεται με ευκολία ακόμα και στην πρόκληση να κάνει θαλάσσια σπορ.

ΓΕΙΑ ΣΟΥ PIERIA -GR...

Η Pamela Anderson έκλεψε τις εντυπώσεις με την κομψή αλλά και σέξι εμφάνιση της σε πρωτοχρονιάτικο πάρτι στο Λας Βέγκας....

Η 44χρονη από ότι φαίνεται δεν τίμησε τα γλυκά αυτά τα Χριστούγεννα καθώς το εφαρμοστό αυτό αναδείκνυε τις πλούσιες καμπύλες.

Η Pamela, η οποία παρουσίαζε το τελευταίο πρωτοχρονιάτικο πάρτι του Studio 54, γιόρτασε την αλλαγή του χρόνου με τον καινούριο της σύντροφο Jon Rose. Πόσο θα κρατήσει αυτή η σχέση άραγε…

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ PIERIA -GR.

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ Ο ΧΡΟΝΟΣ....

ΚΛΕΙΣΑΜΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΕΥΡΩ....

ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ...


Γνωστός και μη εξαιρετέος ο Θ. Πάγκαλος, έδειξε για μια ακόμη φορά την αδυναμία του να ανεχθεί τη δημοσιογραφική κριτική και την σάτιρα. Όπως ενημερώθηκε συνεργάτης του...
Fimotro, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κατέθεσε...
αγωγή σε βάρος της εφημερίδας... Παρασκευή και 13 για το πρωτοσέλιδο που βλέπετε δίπλα. Πόσα ζητάει ο Θ. Πάγκαλος; Μόνο... 1 εκ ευρώ από τον Αιμίλιο Λιάτσο! Πόσοι από αυτούς που έχει εξυβρίσει χυδαία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα έπρεπε να του ζητήσουν τα διπλάσια;

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ – ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ


Σήμερα 5 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 7:30 μμ στο συνεδριακό κέντρο “ΕΚΑΒΗ” στην Κατερίνη, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες των:
Δημήτρη Καζάκη με θέμα “Τεχνικές μετάβασης απο το Ευρώ στο Εθνικό Νόμισμα, τα πλεονεκτήματα του Εθνικού Νομίσματος”,
και Ανδρέα Γιαννουλόπουλου (Ιατρού) με θέμα “Η πνευματική ηγεσία της Ελλάδας, Δούρειος ‘Ιππος για την εγκαθίδρυση της νέας αποικιοκρατίας”.
O Δημήτρης Καζάκης είναι οικονομολόγος-αναλυτής με επαγγελματική διαδρομή σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αρθρογραφεί σε τακτική βάση στην εφημερίδα Ποντίκι, στο περιοδικό Hellenic Nexus και στην ιστοσελίδα inprecor.gr. Έχει επίσης καίριο ρόλο στη συγκρότηση της πρωτοβουλίας Σεισάχθεια και είναι μέλος της της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου – Ε. Πα. Μ.
Ο Ανδρέας Γιαννουλόπουλος είναι γιατρός καρδιολόγος, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Των Οφειλών Της Γερμανίας Προς Την Ελλάδα και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου – Ε. Πα. Μ.
Προσκεκλημένοι απο την Τ.Ο. Κατερίνης του Ε.ΠΑ.Μ.
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ – ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

Την Πέμπτη 05 Ιανουαρίου και ώρα 18:00 στην πλατεία του χωριού

Το «κάψιμο του καλικάντζαρου» θα αναβιώσει για μια ακόμα χρονιά στον Άνω Άγιο Ιωάννη την Πέμπτη 05 Ιανουαρίου και ώρα 18:00, παραμονή των Θεοφανείων.
Την εκδήλωση αναβίωσης του εθίμου συνδιοργανώνουν ο Δήμος Κατερίνης και ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου, σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο Άνω Αγίου Ιωάννη «ΑΡΓΟΣ».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του χωριού, στο χώρο μπροστά από την εκκλησία.

ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ ΑΥΡΙΟ Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΕΣΑΙ.....

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ.

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑΣ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ

Ο Ε.Ο.Σ. Λιτοχώρου σας προσκαλεί στη τακτική Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012 στις 18:00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δίου-Ολύμπου στο Λιτόχωρο, με θέματα:

1) Πεπραγμένα 2010-2011
2) Οικονομικός απολογισμός 2010-2011
3) Απαλλαγή Δ.Σ.
4) Συζήτηση για θέματα του Συλλόγου.
5) Εκλογή νέου Δ.Σ.

Ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε
Χρόνια Πολλά κι ευτυχισμένο το νέο έτος

Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας
Χαράλαμπος Μαρινίδης Ευαγγελία Βάραγκα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΤΗΣ ΜΠΑΜΠΩΣ ΣΤΟ ΚΙΤΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 08-01-2012

Σας περιμένουμε την Κυριακή 8 Ιανουαρίου στην γιορτή της Μπάμπως ένα έθιμο που διατηρείται εδώ και πολλά χρόνια από τις γυναίκες του χωριού και που θα πραγματοποιηθεί με τον πλέον παραδοσιακό τρόπο στο Κίτρος.

Υπο την αιγίδα της ΔΗ.ΦΟ.Π.Α.Π.Ο.Υ. του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού

Το πρόγραμμα έχει ως εξής :


- Συνάντηση των γυναικών στις 16:00
- Επίσκεψη στο σπίτι της Μπάμπως στις 16:30
- Επίσκεψη και κατάληψη στο Δημαρχείο στις 17:00
- Ακολουθεί γλέντι και χορός στην πλατεία της Μπάνας και στα μαγαζιά του χωριού.

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΙ.....ΑΚΑΚΙΕ....

Διανομή πορτοκαλιών σε πολυτέκνους της Πιερίας


ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΩΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος πολυτέκνων Ν. Πιερίας, την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012 καθώς και την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012 θα πραγματοποιηθεί διανομή πορτοκαλιών σε όλους τούς πολυτέκνους, από τον χώρο αποθήκης που βρίσκεται πιο κάτω από το κέντρο «Ελιά». Η παραλαβή θα γίνεται με την ένδειξη της πολυτεκνικής ταυτότητας (πάσο) εφόσον είναι θεωρημένη.

Ξεκινά η κατασκευή 2 νέων «πράσινων» σχολείων στην Κατερίνη


ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΚΑΙ ΒΑΤΑΝ-ΜΥΛΑΥΛΑΚΟΥ

Άναψε το πράσινο φως για την κατασκευή δύο νέων βιοκλιματικών δημοτικών σχολείων στην Κατερίνη, με την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων το μεσημέρι της Τρίτης, 3 Ιανουαρίου 2012, από τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας "Μηλιώτης Α.Ε." Τ. Μηλιώτης.

Αξιοποιώντας στον μέγιστο βαθμό όλες τις δυνατότητες χρηματοδότησης, ο Δήμος Κατερίνης είναι από τους πρώτους Δήμους της χώρας που αποκτά «πράσινα» σχολεία. Ειδικότερα, με χρηματοδότηση 100% από το ΕΣΠΑ, ξεκινά η κατασκευή του 4ου Δημοτικού Σχολείου στην περιοχή Βατάν-Μυλαυλάκου και του 14ου Δημοτικού Σχολείου στην περιοχή Εθνικού Σταδίου (πίσω από τον Ι. Ναό Τιμίου Σταυρού). Ο προϋπολογισμός κάθε σχολείου ανέρχεται στο ποσό των 3 εκατ. 700 χιλ. ευρώ, ενώ συνολικά, με την κατασκευή ενός ακόμη σχολείου στην περιοχή των Ευαγγελικών, που πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα, η Δημοτική Αρχή της Κατερίνης πέτυχε χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ , ύψους 11 εκατ. ευρώ.

Ιδιαίτερα χαρούμενος για την κατασκευή των σπουδαίων αυτών έργων εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Κατερίνης , Σάββας Χιονίδης, ο οποίος δήλωσε αμέσως μετά την υπογραφή των συμβάσεων: «Με γνώμονα τον πολίτη και το περιβάλλον, συνεχίζουμε δυναμικά την υλοποίηση του στρατηγικού μας σχεδιασμού για μια σύγχρονη πόλη. Η περιβαλλοντική ευαισθησία της Δημοτικής Αρχής αλλά και οι αδιάκοπες προσπάθειες της για εξασφάλιση των καλύτερων δυνατών υποδομών στον χώρο της εκπαίδευσης, αποδεικνύονται εμπράκτως με την κατασκευή τριών συνολικά νέων, «πράσινων» σχολείων, που θα λύσουν στεγαστικά προβλήματα πολλών ετών με τον καλύτερο τρόπο: αξιοποιώντας τους ενεργειακούς πόρους και συντελώντας έτσι τόσο στη μείωση του κόστους σε ότι αφορά την ενέργεια, όσο και στην προστασία
του περιβάλλοντος.

Τόνισε επίσης, πως η δημιουργία πράσινων σχολείων δεν αφορά μόνο στα κτίρια, αλλά αντιπροσωπεύει την αλλαγή νοοτροπίας για τη διαμόρφωση μιας οικολογικής συνείδησης.

Παράλληλα, υπογράμμισε το γεγονός πως ο Δήμος Κατερίνης δεν θα επιβαρυνθεί στο ελάχιστο οικονομικά, καθώς όπως προαναφέρθηκε τα νέα σχολεία χρηματοδοτούνται εξολοκλήρου από την Ε.Ε. και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, για την εξαιρετική δουλειά που οδήγησε στην ένταξη των έργων στο ΕΣΠΑ. «Θέλω να ευχαριστήσω την πρώην Δ/ντρια της Τ.Υ. κα Τριανταφύλλου, την κα Χρονάκη, την κα Πεταλλίδου και όλους όσοι συμμετέχουν στην ομάδα εργασίας παρακολούθησης και διεκδίκησης των έργων και φυσικά τους συνεργάτες μου, που στηρίζουν τη δυναμική προσπάθεια του Δήμου μας. Τις ευχαριστίες μου και στην υπεύθυνη της Διαχειριστικής Αρχής κα Ωραιοπούλου, για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε».

Ιδιαίτερη σημασία, τόνισε ο Δήμαρχος Κατερίνης, πρέπει να δοθεί και στο γεγονός πως τα τρία νέα σχολεία, σε συνδυασμό με το νέο Πολιτιστικό Κέντρο της Κατερίνης (η κατασκευή του οποίου ξεκινά σύντομα), αλλά και με τα έργα των αστικών αναπλάσεων, πρόκειται να δημιουργήσουν πολλές νέες θέσεις εργασίας.

Παρών κατά την υπογραφή των συμβάσεων ήταν και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Αλέξανδρος Γιουμίδης, ο οποίος συνεχάρη τον Δήμαρχο Κατερίνης για την επιτυχή διεκδίκηση των έργων , ενώ από την πλευρά τους, η υπάλληλος της Τ.Υ. κα Πεταλλίδου και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας κ. Τ. Μηλιώτης εξέφρασαν την ευχή πως, με βάση την καλή συνεργασία, τα έργα θα ολοκληρωθούν με τον καλύτερο τρόπο, μέσα στο χρονικό πλαίσιο που έχει τεθεί.

Τα δύο «πράσινα» δημοτικά σχολεία της Κατερίνης αναμένεται να ανοίξουν τις πύλες τους και να υποδεχτούν τους μαθητές τον Σεπτέμβριο του 2013.

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ Ή ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ?

Την ώρα που ο πρωθυπουργός της χωρας βρισκόταν σε ξένες χώρες για να υποστηρίξει τον μηχανισμό στήριξης για την σωτηρία της χώρας του κάποιοι υπουργοί που ήταν και είναι και σήμερα στους υπουργικούς θώκους δεν στήριξαν τις αναγκαίες μεταρυθμίσεις για την σωτηρία της χώρας και δεν υποστήριξαν την ελληνική κοινωνία. Ήταν απλώς θεατές και στόχος τους ήταν και είναι μόνο οι προσωπικές τους φιλοδοξίες, το πολιτικό τους προφίλ και μέλλον και όχι η Ελλάδα..Με τις σκόπιμες πρακτικές που ακολούθησαν δεν βοήθησαν ούτε την οικονομία. ούτε την ανάπτυξη, ούτε την υγεία και την παιδεία.

Μία κυβέρνηση σε μία χώρα δεν κυβερνιέται μόνο από ένα ικανό πρωθυπουργό που μπόρει να λειτουργεί και να συμμετέχει σε όλα τα παγκόσμια δρώμενα, αλλά θα πρέπει να υπάρχουν και εκείνοι οι υπουργοί που να μπορούν να διευθετούν και να αναλαμβάνουν όλες τις μεταρυθμίσεις, να φέρουν σε πέρας και να λύνουν τα προβλήματα των Ελλήνων πολιτών μεσα στην χώρα. Αύτο βέβαια για να γίνει χρειάζονται όχι μόνο ικανοί υπουργοί, αλλα και υπουργοί που βάζουν την χώρα πάνω από το πολιτικό τους μέλλον και τις πολιτικές τους φιλοδοξίες. Χρειάζονται υπουργοί οι οποίοι πιστεύουν σε αρχές και σε αξίες. Υπουργοί που γνωρίζουν τις λέξεις αξιοπρέπεια, υπερηφάνεια, ανθρωπιά. Δυστυχώς αποδείχτηκε(με την συνεχόμενη ροή νέων μέτρων και με την μη υλοποίηση των στόχων) ότι ορισμένοι υπουργοί της κυβέρνησης Παπανδρέου που είχαν σηματικά υπουργεία, νοιαζόντουσαν μόνο για το πολιτικο τους προφιλ και για την καρεκλα τους.


Στο παρακάτω γκάλοπ που πραγματοποιήθηκε από τις 22 Δεκεμβρίου 2011 μέχρι τις 3 Ιανουαρίου 2012 καταγράφονται οι υπουργοί της κυβέρνησης Παπανδρέου για την στάση και την υπευθυνότητα που έδειξαν στην δύσκολη μάχη για την σωτηρία της χωρας. Το ερώτημα που τέθηκε στο γκάλοπ ήταν<Έχουν ευθύνη οι υπουργοί τα δύο τελευταία χρόνια που δεν στήριξαν τις αποφάσεις της κυβέρνησης>. Απάντησαν : Ναι έχουν ευθύνη 95.09% 1,162 ψήφοι , Όχι δεν έχουν ευθύνη 4.74% , 58 ψήφοι Δ/Α 0.16% ,2 ψήφοι, Συνολικοί ψήφοι: 1,223


ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ..ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ....ΝΤΡΟΠΗ...

ΤΟΑΥΤΟΝΟΗΤΟ: Η Κατερίνη ποτέ δεν γιόρταζε οργανωμένα και με λαμπρότητα τα Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά κλπ. Ενα σύμπτωμα μέτριων και νωθρών αιρετών, είναι η αδυναμία οργάνωσης και των πιο απλών εκδηλώσεων που θα κάνουν τα παιδιά μας να χαμογελάσουν και να γεμίσουν αναμνήσεις......
Φέτος όμως η Δημοτική αρχή του Καλλικρατικού Δήμου Κατερίνης ξεπέρασε τον εαυτό της!!!!!!
Στην κεντρική πλατεία υπήρχε μόνο η γνωστή ταλαιπωρημένη φάτνη (πάλι καλά που έβαλαν και αυτή) και ένα δέντρο τόσο άσχημα και φτωχά στολισμένο που περισσότερο σε εξόργιζε για το μάταιο του ξεριζώματός του από το βουνό, παρά σε έβαζε στο πνεύμα των εορτών.....Πολλά σχολεία ήταν πιο καλά στολισμένα από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης......
Κρίση είπατε; Για γιορτές είμαστε τώρα είπατε;
Ε δείτε λοιπόν τι έκαναν γειτονικές (μικρές.....) πόλεις, με μηδαμινά έξοδα για τον Δήμο, αφού οι χορηγοί και οι εθελοντές έκαναν θαύματα και τόνωσαν τις τοπικές αγορές και κοινωνίες, κάνοντάς τες πόλους έλξης πανελληνίως. Ρωτήστε πόσοι Κατερινιώτες πήγαν στην Δράμα, στα Τρίκαλα, στη Θεσσαλονίκη και αλλού για να καταλάβουν Χριστούγεννα....
Δεν θέλει έξοδα, μελέτες και προκηρύξεις κύριε Χιονίδη. Θέλει μεράκι, ιδέες και αγάπη για τον τόπο και τα παιδιά του......
Δείτε ενδεικτικά (δεν αναφέρουμε την Θεσσαλονίκη γιατί θα μας πουν ...άλλα μεγέθη εκεί. Αν και το θέμα είναι οι ιδέες και το μεράκι όχι τα λεφτά):

Η ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ ΔΡΑΜΑΣ: Πλέον Βαλκανικός θεσμός και σημείο αναφοράς για την πόλη....(500 ντόπιοι εθελοντές!!!!!!)

ΤΡΙΚΑΛΑ: Ο ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ! Μεγάλος ο ανταγωνισμός πλέον για την Δράμα. Κοσμοσυρροή με οφέλη για όλο το νομό...

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ:ΠΑΡΑΜΥΘΟΥΠΟΛΗ. Με ελάχιστα έξοδα στα Γιαννιτσά έγιναν μεγάλα πράγματα που κράτησαν τον κόσμο και έφεραν πολλούς και από αλλού.....

ΘΕΜΑ : ΕΠΙΒΟΛΗ ΔΙΟΔΙΩΝ ΤΕΛΩΝ – ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΑ ΔΙΟΔΙΑ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Picture 0 for Η Πιερία στο σταυροδρόμι της ανάπτυξηςΣε μια από τις δυσχερέστερες περιόδους της χώρας όπου η Πιερία και συνολικά η Κεντρική Μακεδονία προσπαθούν να επιβιώσουν από τον εσωτερικό τουρισμό και ο κλάδος των μεταφορέων πλήττεται βάναυσα, η επιβολή διοδίων τελών για τους Πιεριείς και τους Μακεδόνες εξακολουθεί να είναι μια καθημερινή γάγγραινα.

Κατά τις τελευταίες σαράντα ημέρες έχουμε δεχθεί καταγγελίες και παράπονα μελών για τις χρεώσεις ακόμη και στα παράπλευρα διόδια που κατασκευάστηκαν από την παραχωρησιούχο κοινοπραξία στη Λεπτοκαρυά Πιερίας.
Για παράδειγμα ένα μικρό επαγγελματικό αυτοκίνητο (κλούβα) πληρώνει διερχόμενο από τα συγκεκριμένα παράπλευρα διόδια προς Κατερίνη, 7,30 ευρώ. Αν αναλογιστεί κανείς ότι ένας επαγγελματίας διέρχεται ίσως και πάνω από δύο φορές μέσα στα όρια της ίδιας της Περιφερειακής του Ενότητας για να εξασφαλίσει τα προς το ζην, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ένα μεγάλο μέρος του «μεροκάματου» καταλήγει στα διόδια.
Επίσης πολλοί επιχειρηματίες παραπονιούνται εντόνως ότι περνώντας τα διόδια με ένα πολύ ελαφρώς υπερυψωμένο ιδιωτικής χρήσης όχημα, πληρώνουν διπλό τίμημα επί της Ε.Ο. που διαχειρίζεται η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» Α.Ε.
Κύριε Υπουργέ,
Η οικονομία της Πιερίας και της ευρύτερης περιοχής Θεσσαλονίκης βάλλεται από τα διόδια τέλη σε καθημερινή βάση καθότι έχει επηρεαστεί η καθημερινή ροή χιλιάδων επαγγελματιών και κατοίκων των δύο περιοχών που χρησιμοποιούν το εθνικό οδικό δίκτυο .
Συγκεκριμένα:
  • Βλάπτεται άμεσα ο κλάδος των μεταφορών στις ευρύτερες περιοχές Θεσσαλονίκης & Κατερίνης γεγονός που οδηγεί σε αύξηση της τελικής τιμής των προϊόντων. Γενικά το επαγγελματικό ταξίδι προς την Αθήνα είτε είναι φορτηγό είτε τουριστικό λεωφορείο γίνεται μεν πιο γρήγορο αλλά πανάκριβο.
  • Δεχόμαστε μεγάλο αρνητικό αντίκτυπο στο αμφίδρομο τουριστικό ρεύμα (τουρισμός πόλης από τη μια και καλοκαιρινός ή χειμερινός τουρισμός από την άλλη) ξεκινώντας από παραλιακά μαγαζιά, εστιατόρια, καφετέριες καταλύματα κ.ο.κ. Ο εσωτερικός άλλωστε τουρισμός του Σαββατοκύριακου δεν είναι πλέον αμελητέα ποσότητα για την ενιαία Κεντρική Μακεδονία. Συγκεκριμένα ο κάτοικος της Θεσσαλονίκης θα πρέπει να πληρώνει 2,40 + 3,10 = 5,50 * 2 = 11,00 ευρώ για να κάνει ένα μπάνιο στις ακτές του Πλαταμώνα ενώ την ίδια επιβάρυνση θα έχει ο επισκέπτης που πηγαίνει για δουλειές στη Θεσσαλονίκη.
  • Υποκείμεθα σε περιβαλλοντικές συνέπειες και εντείνεται ο κίνδυνος οδικής ασφάλειας σε δρόμους όπως η επαρχιακή διαδρομή Χαλάστρα - Κύμινα - Μάλγαρα και Παλαιά Εθνική Οδός Κατερίνης - Θεσσαλονίκης προς την καρδιά του Αιγινίου προκειμένου να αποφευχθεί η καταβολή διοδίων.
  • Επηρεάζεται ριζικά η τσέπη και η ψυχολογία του δυνητικού επισκέπτη και των δυο περιοχών.
Για όλους τους παραπάνω λόγους παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας ώστε :
    1. Να εξαιρεθούν όλα τα μικρά επαγγελματικά τοπικά οχήματα από καταβολή διοδίων τελών στα παράπλευρα διόδια Λεπτοκαρυάς
    2. Να μην πληρώνουν τα ελαφρώς υπερυψωμένα Ι.Χ. και επαγγελματικής χρήσεως αυτοκίνητα το διπλάσιο τίμημα που σήμερα τους επιβάλλεται.
    3. Να εκλογικευτεί το ποσό του τιμήματος. Για παράδειγμα θα μπορούσε να επανέλθει το κόστος στα διόδια Μαλγάρων στο προηγούμενο καθεστώς των 2,00 ευρώ και να μειωθεί αισθητά το πολύ ακριβό κόστος στα διόδια Λεπτοκαρυάς μέχρι να κατασκευαστούν παράπλευροι δρόμοι για να υπάρχει ελεύθερη εναλλακτική διέλευση για όποιον δεν επιθυμεί τη χρήση των υπηρεσιών της κύριας οδικής αρτηρίας.
Ευχές για υγεία, επιτυχία στο έργο σας και καλή χρονιά.

Με τιμή,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΗΛΙΑΣ ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Ανήσυχος ο Βενιζέλος με τη δίωξη Καπελέρη και κυρίως με την επαναφορά των ΠΙΕΣΕΩΝ από τους δυο εισαγγελείς...


Ξαφνικά οι 2 εισαγγελείς Μουζακίτης και Πεπόνης επανακάμπτουν δριμύτεροι. Μιλάνε για ονόματα και επαναφέρουν κάνοντας ξανά στροφή 180 μοιρών το... θέμα των πιέσεων.
Ο Βενιζέλος δείχνει ιδιαίτερα ανήσυχος καθώς βλέπει τα πλοκάμια του σκανδάλου να ξετυλίγονται μέσα από το υπουργείο του.
Αυτή τη φορά άνοιξε, με την επάνοδο των δυο εισαγγελέων, ο ασκός του Αιόλου...

Ο Καρατζαφέρης απειλεί να φύγει από τη κυβέρνηση.


Η ΝΔ όμως, ως κόμμα που διεκδικεί την εξουσία, μπορεί?
Και... τι θα γίνει στις 16 Ιανουαρίου αν η τρόικα ζητήσει μέτρα εδώ και τώρα?
Η Σπυράκη που ανέλαβε να απαντήσει στις ερωτήσεις δεν είχε απαντήσεις. Και πως άλλωστε να έχει, αφού ούτε και τα ίδια τα στελέχη της ΝΔ έχουν....

Τι θα κάνει -αυτό τους καίει- ο Παπανδρέου?...


Κάθε βράδυ η ίδια ερώτηση, το ίδιο ακριβώς θέμα. Το βιολί βιολάκι. Τι... θα κάνει ο Παπανδρέου? Θα μείνει ή θα φύγει?
Αν ξέραν πόσο καλό κάνουν στον Παπανδρέου, θα το είχαν κόψει το "ελάττωμα"...

κουκούλωναν το θέμα των δυο εισαγγελέων...


Δεν τρέχει τίποτα μας έλεγε ο ΣΚΑΙ. Η δε έγκριτη "Καθημερινη", στο ρεπορτάζ αυτό βρισκόταν σ' άλλο πλανήτη.
Απόψε βγήκε μαζεμένος ο Μανδραγόρας, με το κόκκινο φουλάρι, και ... το ριξε στο θα δούμε, στο έτσι γιουβέτσι και στουπέτσι.
Σοβαρότης μηδέν...

Αυτό δεν ήταν το σλόγκαν του δελτίου επί Χατζηνικολάου?


Οι ειδήσεις όπως είναι.
Ε, αυτό το έκαναν πραγματικότητα οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του καναλιού.
Οι... συνεντεύξεις των απλών ανθρώπων που έκαναν στο δρόμο, δίναν τη πικρή γεύση της πραγματικότητας: Φτώχεια, ανεργία, πείνα, απόγνωση...

Ο κ. Καπελέρης θα προφυλακιστεί; Αυτός δεν είναι ύποπτος για την τέλεση νέων πράξεων;


Διαστάσεις βόμβας στα θεμέλια της κυβέρνησης έχει πάρει η υπόθεση της έρευνας των δύο εισαγγελέων. Μετά την δίωξη για κακούργημα σε βάρος του γενικού γραμματέα Τελωνειακών και ... Φορολογικών Υποθέσεων Γιάννη Καπελέρη ο εις εκ των δυο εισαγγελέων ο κ. Μουζακίτης εκφράζει την απορία του για τους λόγους που έκλεισε ταχύτατα η έρευνα και τονίζει πως στον Άρειο Πάγο, με τον συνάδελφό του κ. Γρηγόρη Πεπόνη, αναφέρθηκαν στους ανώτερούς τους στο θέμα των παρεμβάσεων με ονόματα και στοιχεία.
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η δήλωση του κ. Μουζακίτη έχει ως εξής: «Πήγαμε το πρωί να πάρουμε το πόρισμα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Γιατί αρχειοθέτησαν την υπόθεση; Ο κ. Μακρής μας έδωσε πέντε ημέρες να προσκομίσουμε στοιχεία. Αυτό που δώσαμε δεν ήταν υπόμνημα, ήταν πρόχειρο σημείωμα. Είχαμε ενημερώσει προφορικά όλους τους προϊσταμένους μας για τα στοιχεία που έχουμε. Έχουμε ενημερώσει προφορικά για ονόματα και στοιχεία. Με ποιο δικαίωμα, με ποιο σκεπτικό είπαν ότι δράσαμε παρορμητικά;»
Ύστερα από όλα αυτά, είναι δυνατόν ο κ. Βενιζέλος να παραμένει στη θέση του;
Νομίζει, ό,τι “καθαρίζει” ζητώντας την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα;
Γιατί μόνον ένας αφελής μπορεί να πιστέψει ό,τι ο Υπουργός Οικονομικών δεν ήταν ενήμερος για τις δραστηριότητες του Γενικού του Γραμματέα.
Αλλά, και να μην ήταν, φέρει πάλι ακεραία την πολιτική ευθύνη, ως προϊστάμενος Υπουργός.
Άρα, δεν αρκεί η παραίτηση Καπελέρη.
Πρέπει να αποπεμφθεί και ο κ. Βενιζέλος.
Το τελευταίο είναι προφανώς ευθύνη που αναλαμβάνει και δικαίωμα που πρέπει να ασκήσει ο κ.Παπαδήμος.
Αν δεν το ασκήσει, σημαίνει ότι καλύπτει τον επί των Οικονομικών Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησής του.
Δυο ερωτήματα ακόμα:
Προς τον κ. Βενιζέλο:
Γιατί ο κ.Καπελέρης παρέμεινε στη θέση του, ενώ είχε κληθεί να καταθέσει ως ύποπτος;
Και ένα ερώτημα προς τις δικαστικές αρχές:

Πού μυαλό για ασκήσεις από τους παίχτες της Μίλαν

Προπόνηση σε παραλία του Ντουμπάι έκαναν οι παίκτες της Μίλαν και… για κακή τους τύχη ο φωτογραφικός φακός τους συνέλαβε να «καρφώνουν» το βλέμμα τους στις κοπέλες που απολάμβαναν εκείνη την ώρα τον ήλιο.

Μάταια ο προπονητής τους προσπαθούσε να τους πείσει να συγκεντρωθούν στο τρέξιμο και τις ασκήσεις…

Δείτε τις φωτογραφίες: