PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ PIERIA -GR...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ PIERIA -GR.

Φωτιές άναψε στο Μαϊάμι το διάσημο μοντέλο από τη Σουηδία, Victoria Silvstedt.

Η 37χρονη χυμώδης ξανθιά, φόρεσε ένα λευκό μπικίνι και πήρε τις «κατάλληλες» πόζες πάνω στην ξαπλώστρα κάνοντας όλα τα βλέμματα στην παραλία να στραφούν πάνω της.

Η πρώην Μις Σουηδία και κουνελάκι του Playboy μας έδειξε άλλη μια φορά το απίστευτα γυμνασμένο και μαυρισμένο κορμί της, αποδεικνύοντας πως όσο μεγαλώνει, δείχνει ακόμα πιο όμορφη και γοητευτική.

Στο παρελθόν η Silvstedt είχε εργαστεί ως μοντέλο για γνωστούς οίκους μόδας όπως οι Chanel, Christian Dior, Giorgio Armani και Givenchy.

Γρήγορα όμως κέντρισε το ενδιαφέρον του αφεντικού του Playboy, Hugh Hefner, ο οποίος έκλεισε αμέσως δουλειά μαζί της.

Μάλιστα η Victoria ψηφίστηκε Playmate της χρονιάς για το 1997.

Ξενύχτησαν, διασκέδασαν και χόρεψαν μέχρι το πρωί.

Οι γυναίκες stars υποδέχτηκαν το νέο χρόνο με πολλά πολλά χαμόγελα.


1. Christina Aguilera



2. Kes$ha



3. Kim Kardashian



4. Jessica Alba



5. Nicki Minaj



6. Paris Hilton



7. Holly Madison



8. Stephanie Pratt

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΙ ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ?


Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Όστιν στο Τέξας, αυτό που κοιτάζουν οι γυναίκες σε έναν άντρα δεν είναι ούτε οι κοιλιακοί του, ούτε τα οπίσθιά του…αλλά το πρόσωπό του
! Και ενώ οι άνδρες νοιάζονται περισσότερο για το σώμα μιας γυναίκας.

Αν καταλάβαμε καλά από τα πρωτοχρονιάτικα μηνύματα των κρατούντων, πάμε γραμμή για τα συσσίτια. ΟΛΟΙ!


Διότι ουδείς εχέφρων μπορεί να υποστηρίξει πως με τη «συλλογική προσπάθεια» στην οποία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός κ. Παπαδήμος – και η οποία μεταφράζεται σε πειθήνια αποδοχή της βαριάς φορολογίας και των περικοπών – μπορεί να βγει το χρέος της χώρας.
Η Ιστορία επαναλαμβάνεται με δραματικό τρόπο.
Μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο η άρχουσα τάξη στάθηκε ανίκανη να διαχειριστεί επ’ ωφελεία της χώρας τη Νίκη και τον πλούτο της Εθνικής Αντίστασης και τη φήμη που είχε αποκτήσει το ελληνικό μεγαλείο σε όλον τον κόσμο, πράττοντας το ακριβώς αντίθετο:

ΔΕΙΤΕ....

Kαζάνι που βράζει είναι το ΠΑΣΟΚ


Kαζάνι που βράζει είναι το ΠΑΣΟΚ, ενώ πολλά στελέχη διαμηνύουν προς πάσα κατεύθυνση πως σκέφτονται να αποχωρήσουν από το κόμμα, αν ο Γιώργος Παπανδρέου δεν αποχωρήσει από την ηγεσία.
Το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ είναι ιδιαίτερα βαρύ στον απόηχο των δημοσκοπήσεων φέρνουν το κόμμα να συγκεντρώνει ποσοστό γύρω στο 13%, ενώ σε κάποιες περιοχές όπως η Β’ Αθήνας έρχεται τρίτο.

Θαυμάστε...

ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ....ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΣ....

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ PIERIA -GR.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑ.....ΠΑΡΑΚΑΛΩ...

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΤΗΤΑ..

To μίνι μπλουζάκι μόλις το βάλετε στο νερό, παίρνει το κανονικό του σχήμα και μέγεθος.

Γ.Φαρμάκης: Το 2012 αφήνει χαραμάδα ελπίδας για τον δήμο μας ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε!


ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΙΝΟΣ ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ, Η ΚΟΙΝΗ ΜΑΣ ΜΟΙΡΑ.

Την πεποίθηση ότι «το 2012 αφήνει μια χαραμάδα ελπίδας, αισιοδοξίας, δύναμης και πίστης ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε», εξέφρασε ο αναπληρωτής δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Φαρμάκης, μιλώντας σε δημότες που παρακολούθησαν την τελευταία εκδήλωση του δήμου, τη χρονιά που έφυγε.

Επρόκειτο για μια μουσική εορταστική εκδήλωση και συγχρόνως γιορτή αγάπης, η τρίτη κατά σειρά που είχε διοργανώσει ο δήμος Δίου-Ολύμπου μέσα στις γιορτές. Η πρώτη είχε γίνει στο Λιτόχωρο, η επόμενη στη Λεπτοκαρυά ενώ η τελευταία πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο «Διός Μέλαθρον», στον Άγιο Σπυρίδωνα.

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ, Γ.ΦΑΡΜΑΚΗΣ.

Μιλώντας στους δημότες ο αναπληρωτής δήμαρχος Γιώργος Φαρμάκης, απηύθυνε ευχές αλλά μίλησε και για τη νέα χρονιά, για τη στήριξη του δήμου από την πλευρά της διοίκησης και των δημοτών, μίλησε όμως και για την ενότητα που πρέπει να υπάρχει ώστε ο τόπος να πάει καλά, «για να τα καταφέρουμε», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η ομιλία του αναπληρωτή δημάρχου έχει ως εξής:

«Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες, καλησπέρα και χρόνια πολλά – καλή χρονιά.

Έχουμε μπροστά μας μια νέα χρονιά, το 2012, με ιδιαίτερα δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Πρωτοφανείς συνθήκες, θα έλεγα. Είναι οικονομικές συνθήκες που αποδομούν την κοινωνία, αποδομούν τον ιστό της, αποδομουν κατακτήσεις ετών, αποδομούν ταυτόχρονα και θεσμούς όπως είναι η τοπική αυτοδιοίκηση.

Είμαστε, λοιπόν, μέσα στην δίνη μιας μεγάλης οικονομικής κρίσης. Πολλές φορές όμως, μέσα από μεγάλες κρίσεις έρχονται και μεγάλες ευκαιρίες. Ίσως για εμάς εδώ, για τον νέο μας δήμο, αυτή η κρίση να είναι και μια ευκαιρία για να στηριχτούμε ακόμη πιο πολύ, να αλληλοϋποστηριχτούμε. Να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις μας, τα τοπικά μας προϊόντα , τη γειτονία, το χωριό μας, το Δήμο μας.

Είναι ανάγκη να βαδίσουμε ακόμη πιο δυνατά, χέρι – χέρι, σαν νέοι γείτονες που, η αλήθεια είναι, «τώρα μόλις» γνωριζόμαστε, πλέον όμως είμαστε γείτονες. Είμαστε πια οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Και σαν γείτονες λοιπόν, θα πρέπει ανοίγοντας την πόρτα μας να ρίχνουμε και μια ματιά δίπλα μας.

Είναι ανάγκη να ρίχνουμε μια ματιά στον συνάνθρωπό μας, στον συνδημότη μας. Να ρίχνουμε μια ματιά στις ανάγκες που έχει καθένας μας και φυσικά και ο δήμος μας, διότι συχνά ως κοινωνία κάνουμε λάθος όταν λέμε άλλο «εμείς» άλλο ο «δήμος». Εμείς όλοι είμαστε ο δήμος! (χειροκροτήματα).

Θα ήθελα επίσης να τονίσω ότι ίσως ένα από τα κακά αυτών των ημερών και των γεγονότων της κρίσης που ζούμε, είναι ότι μας κάνουν να χάνουμε το χαμόγελό μας, την αισιοδοξία μας. Εμείς όμως είμαστε εδώ, απλοί και ωραίοι, με τα μουσικά μας σχήματα, με τα τραγούδια μας να καλοδεχτούμε τον χρόνο που έρχεται, να καλοδεχτούμε το 2012 που μας αφήνει μια χαραμάδα ελπίδας, αισιοδοξίας και πίστης ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Μπορούμε να τα καταφέρουμε αρκεί να καταλάβουμε ότι πλέον ο δήμος Δίου-Ολύμπου είναι ο κοινός τόπος μας, να καταλάβουμε πλέον ότι είναι κοινή και η μοίρα μας, κοινό το μέλλον μας τόσο το δικό μας όσο και των παιδιών μας. Έτσι πρέπει να πορευτούμε.

Κι αυτά τα σχήματα που είναι σήμερα εδώ από διάφορες γωνιές του δήμου μας, είναι ακριβώς γι αυτόν τον λόγο. Είναι για να γνωριστούμε καλύτερα, να μάθουμε ο ένας τον άλλον, να πορευτούμε μαζί και το 2012.

Ο νέος δήμος μας είναι, στην ουσία, ένα «μωρό» που κάνει τα πρώτα του βήματα. Κι αυτό το «μωρό» πρέπει να το στηρίξουμε. Πρέπει να το πιάσουμε από το χέρι, να το βοηθήσουμε να κάνει γερά και ασφαλή τα πρώτα του βήματα, ούτως ώστε αύριο – μεθαύριο να δυναμώσει προκειμένου να βοηθήσει κι εμάς με τη σειρά του.

Ευχαριστώ όλους σας. Ευχαριστώ κι εσάς που είστε εδώ, τα μουσικά σχήματα του δήμου μας, να ευχηθώ για μια καλή και δημιουργική χρονιά, με αγάπη, με ελπίδα, δύναμη και πίστη ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Να είστε καλά. Χρόνια πολλά και πάλι», είπε κλείνοντας την ομιλία του ο αναπληρωτής δήμαρχος, Γιώργος Φαρμάκης.

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αναφορικά με τον κύκλο εκδηλώσεων εορταστικού και κοινωνικού χαρακτήρα που διοργάνωσε ο δήμος Δίου-Ολύμπου τις ημέρες των Χριστουγέννων και του νέου έτους, επρόκειτο για τρεις εκδηλώσεις – «γιορτές αγάπης», όπως τις είχε χαρακτηρίσει. Οι δύο πρώτες έγιναν σε αίθουσες πολλαπλών χρήσεων δημοτικών σχολείων Λιτοχώρου και Λεπτοκαρυάς ενώ η τρίτη έγινε, όπως προαναφέρθηκε, στον Άγιο Σπυρίδωνα.

Στις εκδηλώσεις αυτές επιλέχθηκε να συμμετέχουν έξι μουσικά σχήματα και συγκεκριμένα: Η παιδική χορωδία Λιτοχώρου «Ιωάννης Σακελλαρίδης», η βυζαντινή χορωδία Δίου, η χορωδία Λιτοχώρου «Ιωάννης Σακελλαρίδης», η ορχήστρα νέων Δίου, η χορωδία Ν.Πόρων – Πλαταμώνα καθώς και η φιλαρμονική Λιτοχώρου «Οδυσσέας Σβάρνας».

Ο δήμος Δίου-Ολύμπου ονόμασε αυτές τις εκδηλώσεις «γιορτές αγάπης», διότι πέρα από τον εορταστικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα τους επιδίωξε να τους προσδώσει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, μιας και η χώρα και κατ’ επέκταση η Πιερία και ο δήμος Δίου-Ολύμπου διέρχονται μια πρωτόγνωρη οικονομική κρίση.

Ο φιλανθρωπικός χαρακτήρας αυτών των εκδηλώσεων αποτυπώθηκε με την παρουσία τριών φιλόπτωχων συλλόγων και συγκεκριμένα με την παρουσία του φιλόπτωχου συλλόγου Λιτοχώρου «Αγία Μαρίνα», του συλλόγου φιλόπτωχων γυναικών Βροντούς και της φιλοπτώχου αδελφότητας «Άγιος Νικόλαος» Λεπτοκαρυάς.

Η παρουσία τους στις «γιορτές αγάπης» κάθε άλλο παρά τυπική ήταν. Στελέχη αυτών των σωματείων κάθονταν στην είσοδο – έξοδο των αιθουσών και ευγενικά ζητούσαν τον οβολό αγάπης όσων ήθελαν να προσφέρουν. Και μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων, τα χρήματα που τελικά συγκεντρώθηκαν, θα πάνε σε σπίτια πολύ φτωχών οικογενειών.

Χτύπημα για την Ορθοδοξία η προφυλάκιση Εφραίμ


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας Ελληνικού, Βάρης, Βούλας Βουλιαγμένης κ. Παύλος, με αφορμή την απόφαση για προφυλάκιση του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, Αρχιμανδρίτη Εφραίμ έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις στο «ierovima»:«Είναι χτύπημα για τον Μοναχισμό, το Άγιο Όρος, είναι χτύπημα για την Ορθοδοξία και την Εκκλησία η απόφαση για προφυλάκιση του ηγουμένου Εφραίμ. Μόνο εχθρός της Ορθοδοξίας θα εξέδιδε τέτοια απόφαση και μάλιστα παραμονή Χριστουγέννων. Τόσοι απατεώνες που λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα, κυκλοφορούν ελεύθεροι και η δικαιοσύνη εξήντλησε την αυστηρότητά της στο πρόσωπο του καλόγερου! Αυτές οι αποφάσεις προκαλούν το θρησκευτικό συναίσθημα του λαού μας και προκαλούν ερωτήματα.»

ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΤΗΣ ΜΠΑΜΠΩΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΟ!!!



Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος την Κυριακή στις 8 Ιανουαρίου στον Κορινό είναι μια διαφορετική ημέρα, καθώς πραγματοποιείται ένα από τα χαρακτηριστικότερα έθιμα της Ανατολικής Ρωμυλίας, το έθιμο της Μπάμπως.

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

· Στις 13:30 μ.μ. οι παντρεμένες γυναίκες του συλλόγου κάτω από τους ήχους μουσικών οργάνων, μαζεύονται στο γραφείο του Συλλόγου Ανατολ/των Κορινού.
· Στις 14:00 μ.μ. πορεύονται προς το σπίτι της μπάμπως – δρώμενα στο σπίτι της μπάμπως.
· Στις 14:30 μ.μ. σχηματίζοντας πομπή με τραγούδια, χορό και κρασί κατευθύνονται προς το Δημαρχείο.
· Στις 15:00 μ.μ. γίνεται κατάληψη του δημαρχείου όπου για αυτή τη μέρα χρέη Δημάρχου αναλαμβάνει γυναίκα.
· Στις 16:00 μ.μ. αναχώρηση πομπής από το δημαρχείο και περιφορά στο κέντρο του χωρίου.

Μετά το πέρας της πομπής το βράδυ 20:30 στην αίθουσα δεξιώσεων Γυαλός ακολουθεί γλέντι με τραγούδια, χορό και κρασί μέχρι τελικής πτώσεως. Είστε όλοι καλεσμένες και καλεσμένοι.


ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ.

ΜΕ ΤΙΜΗ

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.
Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

• Στις 13:30 μ.μ. οι παντρεμένες γυναίκες του συλλόγου κάτω από τους ήχους μουσικών οργάνων, μαζεύονται στο γραφείο του Συλλόγου Ανατολ/των Κορινού.
• Στις 14:00 μ.μ. πορεύονται προς το σπίτι της μπάμπως – δρώμενα στο σπίτι της μπάμπως.
• Στις 14:30 μ.μ. σχηματίζοντας πομπή με τραγούδια, χορό και κρασί κατευθύνονται προς το Δημαρχείο.
• Στις 15:00 μ.μ. γίνεται κατάληψη του δημαρχείου όπου για αυτή τη μέρα χρέη Δημάρχου αναλαμβάνει γυναίκα.
• Στις 16:00 μ.μ. αναχώρηση πομπής από το δημαρχείο και περιφορά στο κέντρο του χωρίου.


Μετά το πέρας της πομπής το βράδυ 20:30 στις αίθουσα δεξιώσεων Γυαλός ακολουθεί γλέντι με τραγούδια, χορό και κρασί μέχρι τελικής πτώσεως. Είστε όλοι καλεσμένες και καλεσμένοι.


ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ. Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

• Στις 13:30 μ.μ. οι παντρεμένες γυναίκες του συλλόγου κάτω από τους ήχους μουσικών οργάνων, μαζεύονται στο γραφείο του Συλλόγου Ανατολ/των Κορινού.
• Στις 14:00 μ.μ. πορεύονται προς το σπίτι της μπάμπως – δρώμενα στο σπίτι της μπάμπως.
• Στις 14:30 μ.μ. σχηματίζοντας πομπή με τραγούδια, χορό και κρασί κατευθύνονται προς το Δημαρχείο.
• Στις 15:00 μ.μ. γίνεται κατάληψη του δημαρχείου όπου για αυτή τη μέρα χρέη Δημάρχου αναλαμβάνει γυναίκα.
• Στις 16:00 μ.μ. αναχώρηση πομπής από το δημαρχείο και περιφορά στο κέντρο του χωρίου.

Μετά το πέρας της πομπής το βράδυ 20:30 στις αίθουσα δεξιώσεων Γυαλός ακολουθεί γλέντι με τραγούδια, χορό και κρασί μέχρι τελικής πτώσεως. Είστε όλοι καλεσμένες και καλεσμένοι.

ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ. Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής: Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

• Στις 13:30 μ.μ. οι παντρεμένες γυναίκες του συλλόγου κάτω από τους ήχους μουσικών οργάνων, μαζεύονται στο γραφείο του Συλλόγου Ανατολ/των Κορινού.
• Στις 14:00 μ.μ. πορεύονται προς το σπίτι της μπάμπως – δρώμενα στο σπίτι της μπάμπως.
• Στις 14:30 μ.μ. σχηματίζοντας πομπή με τραγούδια, χορό και κρασί κατευθύνονται προς το Δημαρχείο.
• Στις 15:00 μ.μ. γίνεται κατάληψη του δημαρχείου όπου για αυτή τη μέρα χρέη Δημάρχου αναλαμβάνει γυναίκα.
• Στις 16:00 μ.μ. αναχώρηση πομπής από το δημαρχείο και περιφορά στο κέντρο του χωρίου.

«Ταπί και ψύχραιμους» θα βρει το 2012



μισθοσυντήρητους, μικρομεσαίους και επαγγελματίες που θα διαπιστώσουν πως όποια προσπάθεια και αν καταβάλουν για να αυξήσουν το εναπομείναν εισόδημά τους, αυτό θα συνεχίσει να μειώνεται –σχεδόν «δια νόμου» μάλιστα!
Ακόμα και η... υπερωριακή απασχόληση -που περίπου απαγορεύεται πλέον στο δημόσιο- θα «τιμωρείται» με φόρο 20%, πριν καν βάλει τα λεφτά στην τσέπη του ο εργαζόμενος...

Συνολικά στο2012 αναμένονται επιπλέον επιβαρύνσεις 5,3 δισ. από τη μείωση του αφορολογήτου ορίου, τις περικοπές στις φοροαπαλλαγές, την έκτακτη εισφορά και τα τέλη επιτηδεύματος, την κατάργηση της έκπτωσης λόγω αποδείξεων και την φοροκαταιγίδα σε ακίνητα και ΙΧ. Μαζί με τις μειώσεις μισθών και συντάξεων αλλά και το ψαλίδισμα των κρατικών επιχορηγήσεων το «μάρμαρο» για μικρομεσαίους και μισθοσυντήρητους φτάνει στα 10,4 δισ. ευρώ επιπλέον βάρη, σε σχέση με φέτος.

Αναλογούν δηλαδή περίπου 1.000 ευρώ σε κάθε κάτοικο αυτής της χώρας, αλλά ο «φόρος αίματος» θα είναι πολύ μεγαλύτερος για τη μεσαία τάξη και για οικογένειες όπου εργάζονται και οι δύο σύζυγοι στο δημόσιο.

Έτος «σφίξτε και άλλο το ζωνάρι»

Για το 2012 προμηνύονται μεγάλες περικοπές (ύψους 5,1 δισ. ευρώ) που βάζουν «μαχαίρι» στο εισόδημα χιλιάδων νοικοκυριών, εργαζομένων, συνταξιούχων και επιχειρήσεων που εξαρτώνται οικονομικά από το δημόσιο.

Για όλους αυτούς προβλέπονται όπως:

- Περικοπές μισθών και επιδομάτων δημοσίων υπαλλήλων:1,6 δισ.

- Περικοπές επιχορηγήσεων στα Ταμεία: 3 δισ. ευρώ

- «Ψαλίδι» προνοιακών επιδομάτων: 500 εκατ. ευρώ.

Ακόμα και αν η κυβέρνηση δεν πέσει έξω στους στόχους και τις προβλέψεις της αυτούς, για να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα 2,4 δισ. σε συνθήκες ύφεσης 2,8% και με ανεργία 17,1% η κυβέρνηση στέλνει ένα μακρύ «λογαριασμό» σε μισθωτούς μισθοσυντήρητους και μικρομεσαίους, που καλούνται να πληρώσουν επιπλέον:

Μισθωτοί και συνταξιούχοι

- 2,41 δισ.ευρώ εξαιτίας του διπλασιασμού των τεκμηρίων διαβίωσης, της μείωσης τουαφορολογήτου ορίου στις 5.000 ευρώ, της κατάργησης της έκπτωσης φόρου λόγωαποδείξεων και από νέες περικοπές στις φοροαπαλλαγές. Από τον πρώτο μισθό τηςχρονιάς οι μισθοσυντήρητοι θα υποστούν διπλή παρακράτηση: και παρακράτηση φόρουεισοδήματος με αφορολόγητο στα 5.000 ευρώ αντί 12.000 πέρυσι (περίπου 70 ευρώ λιγότεραστην τσέπη) και επιπλέον παρακράτηση «έναντι» της έκτακτης εισφοράς! Ειδικά στιςυπερωρίες, που δεν αντιμετωπίζονται όπως οι τακτικές μηνιαίες αποδοχές, θα «κόβεταιμαχαίρι» ποσοστό 20%, που θα συμψηφιστεί με την εκκαθάριση φόρων στο β΄εξάμηνοτου 2013!

Ακόμα και νεοπροσλαμβανόμενος με βασικό μισθό 751 ευρώ σήμερα, που τον Ιανουάριο του 2011 έπαιρνε αφορολόγητα 620 ευρώ, θα λαμβάνει πλέον στην τσέπημόλις 600! Αν είναι έγγαμος θα παίρνει 657 ευρώ καθαρά και αν έχει προϋπηρεσία 10ετών θα φτάνει τελικώς τα 800!

Ιδιοκτήτες ακινήτων

- θα πληρώσουν τετραπλάσιους φόρους (2,9 δισ. ευρώ έναντι 700 εκατ. ευρώ φέτος) από το ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων χώρων.

- στο στόχαστρο θα μπουν σύμφωνα με πληροφορίες και τα εκτός σχεδίου και τα αγροτεμάχια.

- αυξημένους φόρους θα πληρώσουν πολλοί μετά την αλλαγή στο φόρο ακίνητης περιουσίας, με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου στις μεταβιβάσεις και την αύξηση των αντικειμενικών αξιών.

- πλέον προβλέπονται πολύ αυστηρότερα τεκμήρια (ακίνητα, πισίνες κλπ) που συναθροίζονται και συνεπάγονται μεγαλύτερους φόρους εισοδήματος.

Νοικοκυριά

- Θα πληρώσουν 269 εκατ. ευρώ από την εξίσωση του συντελεστή του ΕΦΚ στο πετρέλαιο(diesel) θέρμανσης με εκείνο του πετρελαίου (diesel) κίνησης, από τον Οκτώβριο του 2012.

- 30 εκατ.ευρώ για τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας και τα τέλη ταξινόμησης και στα ΙΧ αυτοκίνητα, λόγω τερματισμού στο καθεστώς της απόσυρσης.

- 39 εκατ.ευρώ από αυξήσεις σε φόρους κατανάλωσης, πολυτελείας, τέλη κινητής τηλεφωνίας κ.λπ.

- αυξήσεις ετοιάζονται πάλι στον ειδικό φόρο κατανάλωσης σε τσιγάρα και καπνό.

- διευρύνεται η είσπραξη της ειδικήςεισφοράς κοινωνικής αλληλεγγύης από τα φυσικά πρόσωπα για τα εισοδήματα του2011, σε μισθωτούς και συνταξιούχους.

Επιχειρήσεις - επαγγελματίες

- οι περισσότεροιεπαγγελματίες θα πληρώσουν σχεδόν διπλάσιο τέλος επιτηδεύματος (500 ευρώ αντίγια 300 ευρώ) που έχει επιβληθεί το 2011.

- συνεχίζεται η είσπραξη της ειδικής εισφοράςαλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας.

- επιβάλλεται έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσειςμε μεγάλη κερδοφορία για τη χρήση του έτους 2010.

- θα υπαχθούν σε ρύθμιση κατά χιλιάδες για να πληρώσουν και τα παλαιά τους χρέη τους απόφόρους, με κατώτατο πλαφόν τα 300 ευρώ το μήνα για έως 60 δόσεις.

οι επόμενες ημέρες θα κρίνουν το μέλλον καθώς φαίνεται ξεκάθαρα ότι η χώρα δεν έχει... ξυπνήσει ακόμη απ' τον εφιάλτη της χρεοκοπίας.


Χωρίς πανικό, αλλά με προσγείωση στην πραγματικότητα θα πρέπει να αναλογιστούμε το σημείο στο οποίο βρισκόμαστε, είπε ....
με άλλα λόγια ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι.

“Δεν έχει νόημα αυτή τη στιγμή να δημιουργήσουμε έναν πανικό ότι "Α! Πάμε στην δραχμή". Θέλει προσοχή, γιατί μπορούμε πράγματι να το αποφύγουμε, εάν κάνουμε πολύ σοβαρή και συστηματική δουλειά”, είπε χαρακτηριστικά ο Π. Καψής.

Με λίγα λόγια οι επόμενες ημέρες θα κρίνουν το μέλλον καθώς φαίνεται ξεκάθαρα ότι η χώρα δεν έχει... ξυπνήσει ακόμη απ' τον εφιάλτη της χρεοκοπίας.

“Δεν λύθηκαν τα προβλήματα με την 6η δόση”

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως δεν είναι καιρός για εφησυχασμό, τα πιο σημαντικά προβλήματα η χώρα τα έχει ακόμη μπροστά της “τον τελευταίο καιρό έχει επικρατήσει ένας μικρός εφησυχασμός, ότι πήραμε την έκτη δόση, σχηματίστηκε μια κυβέρνηση συνεργασίας και λύθηκαν τα προβλήματα”, είπε ο κ. Καψής και συμπλήρωσε πως “στην πραγματικότητα ξέρουμε ότι τα προβλήματα είναι μπροστά μας, ότι θα είναι μια πάρα, πάρα πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση με την τρόικα για να πάρουμε το δάνειο, ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση και χρειάζεται να ληφθούν τα διαρθρωτικά-αναπτυξιακά μέτρα που θα βάλουνε μπροστά τις επενδύσεις”.

Για τον πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας και πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών το “δίλημμα” είναι ξεκάθαρο: “Είτε θα μείνουμε στο ευρώ μειώνοντας το επίπεδο διαβίωσης όλοι μας, είτε θα αποχωρήσουμε από το ευρώ γυρνώντας δεκαετίες πίσω”, τόνισε ο κ. Ράπανος, μιλώντας στη σημερινή εκδήλωση του Χρηματιστηρίου Αθηνών για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Σύμφωνα με τον κ. Β. Ράπανο, το πρώτο τρίμηνο του 2012 είναι καθοριστικό, καθώς θα κριθεί εάν η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ ή θα αποχωρήσει από το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα με αποτέλεσμα, εάν συμβεί το δεύτερο, να γυρίσει 20-25 χρόνια πίσω.
Ο πρόεδρος της Εθνικής κάλεσε τον πολιτικό κόσμο σε στράτευση αναφορικά με την κρισιμότητας της νέας χρονιάς και κυρίως των τριών πρώτων μηνών, ενώ παράλληλα ζήτησε στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου, τονίζοντας ότι οι ημέρες είναι κρίσιμες και όλοι πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας.

Οι επόμενες 80 ημέρες

Εδώ και δυο χρόνια η Ελλάδα παίρνει παρατάσεις χρεοκοπίας, από δίμηνο σε δίμηνο. Αυτή τη φορά η “υπόσχεση” είναι πως η χώρα θα πάρει ανάσα για χρόνια, ωστόσο το δάνειο-ανάσα συνδέεται με μια σειρά από μέτρα, αλλά και τη διαδικασία του “κουρέματος” του χρέους που είναι κυριολεκτικά στον αέρα.

Στόχος το δάνειο των 89 δισεκατομμυρίων ευρώ με βάση τη συμφωνία για το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων.

Η διαδικασία του PSI ωστόσο προχωράει με εμπόδια και ήδη το ΔΝΤ μιλά για νέα αποτυχία. Συνιστώντας είτε μεγαλύτερο “κούρεμα' είτε περισσότερα χρήματα από τις ευρωπαϊκές χώρες.

Το μεγαλύτερο “κούρεμα” ωστόσο θεωρείται απαράδεκτο απ' τους ιδιώτες δανειστές και ισούται χρεοκοπίας, ενώ και ο μεγαλύτερος δανεισμός από τις ευρωπαϊκές χώρες-εταίρους μας πρέπει αυτή τη στιγμή να θεωρείται έως απίθανος.

Ουσιαστικά όλα κρίνονται απ' το τι θα συμβεί στο εσωτερικό. Από τα μέτρα που θα πάρει η Ελλάδα, με την παρούσα κυβέρνηση.

Μέτρα που είτε ήδη έχουν αποτύχει, είτε δεν εφαρμόστηκαν και οδήγησαν έναν ακόμη προϋπολογισμό εκτός στόχου πριν καν εφαρμοστεί.

Πάνω από 7 δισ. πρέπει να βρεθούν για να κλείσει η μαύρη τρύπα και όλα αυτά πρέπει να εφαρμοστούν απ' τη μεταβατική κυβέρνηση που διακρίνεται μόνο για την πολυφωνία της μέχρι στιγμής.

Λιγότερες από δύο βδομάδες μένους έως ότου η τρόικα καταφτάσει για τον έλεγχο που θα κρίνει την εκταμίευση των χρημάτων των εταίρων και του ΔΝΤ, των 89 δισ. από τα οποία η χώρα είναι άμεσα εξαρτημένη για να μην κηρύξει στάση πληρωμών, για να μην χρεοκοπήσει.

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Παπαδήμος συγκαλεί την Πέμπτη νέο Υπουργικό Συμβούλιο προκειμένου να ζητήσει από τους υπουργούς να επιταχύνουν την προώθηση των αλλαγών στα υπουργεία τους, ώστε κανένα υπουργείο να μην έχει εκκρεμότητες στις 15 Ιανουαρίου που φτάνει η τρόικα, ωστόσο το ... παρελθόν δείχνει άλλα.

80 ημέρες απομένουν ως την πιο κρίσιμη ημερομηνία των τελευταίων μηνών. Μεγάλος μέρος του δανείου των 89 δισ. θα πρέπει να έχει επιτύχει η Ελλάδα να τα εκταμιεύσει (τηρώντας όλα τα παραπάνω χρονοδιαγράμματα και τις προϋποθέσεις) ως τις 20 Μαρτίου οπότε και λήγουν ομόλογα ύψους 14,5 δισ. ευρώ.
Αυτά ενόσω (προς το παρόν τουλάχιστον) τα κόμματα ασχολούνται με το πότε θα γίνουν οι εκλογές, είτε με τη διαδοχή.