Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΠΗΓΑΣΟΣ» ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΛΟΡΚΑ ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΝΔΟΛΙΑ


(έναρξη: 27 Οκτωβρίου)

του ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΛΦΑ

Το Θέατρο Πήγασος πρωτοξεκίνησε με τη μορφή του θεατρικού σχήματος «Καλλιτεχνικό Εργαστήρι» στα τέλη του 1980 και αποτελούν το μακροβιότερο θεατρικό σχήμα στην Πιερία.—του μοναδικού θεάτρου που λειτουργεί ανελλιπώς τις τελευταίες τρεις δεκαετίες στην Κατερίνη.


Στα χρόνια αυτά η θεατρική ομάδα του Πήγασου έχει παρουσιάσει πάνω από 60 θεατρικά έργα ελλήνων και ξένων συγγραφέων (Άντον Τσέχωφ, Ζαν Ανούϊγ, Ντάριο Φο, Ίρβινγκ Σόου, Πάβελ Κόχουτ, Π. Μάτεσι, Μ. Ευθυμιάδη, Κ. Μουρσελά, Δ. Ψαθά, Αριστοφάνη, Ευριπίδη, Αισχύλου κλπ). Με τις κωμωδίες του Αριστοφάνη «Βάτραχοι» και «Θεσμοφοριάζουσες» ο θίασος συμμετείχε στην ελληνική εβδομάδα που οργανώθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού της Ουκρανίας στο Κίεβο. Με τα ίδια έργα, αλλά και με την «Αριστοφανειάδα», παρουσιάστηκε στο αρχαίο θέατρο του Δίου και στο Κάστρο του Πλαταμώνα, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Στο 40ό Φεστιβάλ Ολύμπου, 24 και 25 Ιουλίου 2011, συμμετείχαν με το έργο «Βάκχες» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Γιώργου Σιακάρα, έργο που παίχτηκε για πρώτη φορά στον αρχαιολογικό χώρο των Λειβήθρων με πολύ μεγάλη επιτυχία.
Ωστόσο η ομαδική και συνεργατική δουλειά δεν σταματά εδώ: με συμπαραστάτη τον χαρισματικό ηθοποιό του Κάρολου Κουν και του Θεάτρου Τέχνης, τον Γιώργο Χανδόλια η φετινή σεζόν ξεκινά με ένα εξόχως ποιητικό λαϊκό σύνολο τριών κειμένων του Λόρκα (Οι Φασουλήδες του Κατσιπόρα, Ματωμένος Γάμος και Γέρμα) αποτίοντας φόρο τιμής στον σπουδαίο Ισπανό Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, προσωπικότητα ιδιαιτέρως αγαπητή στο κοινό της χώρας μας.