PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Δε θέλει να κάνει το ίδιο λάθος ο... Βενιζέλος...


Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εν’ αντιθέσει με το 2007, είναι πλέον πολύ επιλεκτικός στο ποιους διαλέγει να είναι μαζί του στη νέα μάχη για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Ο...

υπουργός Οικονομικών, έχει δεχτεί αρκετές… προσκλήσεις από στελέχη που θυμίζουν «παλαιό», ωστόσο εκείνος με τον τρόπο του τους διώχνει, καθώς όπως λένε στο επιτελείο του «έμαθε από τα λάθη του και από τα πρόσωπα που τον πρόδωσαν». Άραγε, για ποιους κτυπάει η καμπάνα;

... που δίνει 37% στη ΝΔ με αρχηγό τον Καραμανλή! ...


Σοκ προκαλεί στη Συγγρού μυστική δημοσκόπηση που κυκλοφορεί στα δημοσιογραφικά γραφεία και θέλει τη ΝΔ με επικεφαλής τον Καραμανλή να φθάνει σε ποσοστό 37% ενώ με τον Αντώνη Σαμαρά να είναι μόλις μετά βίας στο...

21%!

Το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης είναι γνωστό σε κορυφαία στελέχη της ΝΔ αλλά και στους δύο ενδιαφερόμενους, τον Αντώνη Σαμαρά και τον Κώστα Καραμανλή.

Οι νεοδημοκράτες απογοητευμένοι από την ανοχή και τις κωλοτούμπες του Αντώνη Σαμαρά στρέφουν πλέον το βλέμμα τους στον ηρωικό πρώην πρωθυπουργό, τον επονομαζόμενο και Μπουγατσούλη ο οποίος σε εθνικές υποθέσεις όπως το σχέδιο Ανάν αλλά και τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη είχε τα κότσια να σταθεί όρθιος κόντρα σε πάσης φύσεως συμφέροντα.

Αυτό που φυσικά επαναλαμβάνουν οι νεοδημοκράτες είναι ότι τον Καραμανλή τον έφαγαν οι επιλογές των υπουργών του όπως οι Αλογοσκούφης, Σουφλιάς, Βουλγαράκης, Σπηλιωτόπουλος κλπ.

Ο Σαμαράς καλά θα κάνει να πάρει στα σοβαρά την αγωνία των νεοδημοκρατών ψηφοφόρων αλλά και των στελεχών του, για το που πάει η παράταξη πριν είναι πολύ αργά για τον ίδιο…

Ποια οικογένεια; Των Κουρήδων!


Πονηρό σχολιάκι από τον αδελφό του Κουρή, Μάκη. Ο τίτλος είναι, "Χατζηνικολάου σε Antenna; " .
Με τον τρόπο που...

είναι γραμμένο, μοιάζει να στέλνει μήνυμα στον παρουσιαστή.

"Ελάχιστος χρόνος πέρασε από την ανάρτηση του Νίκου Χατζηνικολάου στο Twitter στην οποία ανακοίνωνε ότι το Alter τελείωσε για αυτόν, μέχρι τη στιγμή που εθεάθη σε εστιατόριο μαζί με το Θοδωρή Κυριακού.

Όπως θα εκμυστηρευόταν ο νεαρός καναλάρχης το ίδιο απόγευμα σε στενούς του συνεργάτες, πριν το τέλος Ιανουαρίου τον ενημερωτικό τομέα του Ομίλου Antenna αναλαμβάνει ο Νίκος Χατζηνικολάου.

Η εξέλιξη αυτή είναι ενδεχομένως προάγγελος ευρύτερων αλλαγών, καθώς ο Ν.Χατζηνικολάου δεν θα μπορούσε να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση χωρίς το πράσινο φως από την οικογένεια Κουρή" .

Πρόκειται για την πόλη όπου τα «Λευκά Χριστούγεννα» είναι εξασφαλισμένα κάθε χρόνο.


Στη Μόσχα το λευκό τοπίο είναι μια γνώριμη εικόνα και μάλιστα πλέον μετρούν το χιόνι... σε αριθμούς. Μέσα στα ...
τρία τελευταία 24ωρα από τους δρόμους της Μόσχας αποκομίστηκαν πάνω από 1 εκατ. κυβικά μέτρα χιόνι....

απόψεις του πρωθυπουργού για το χάλι των τελευταίων ημερών.


Διαβάζουμε ότι ο κ. Παπαδήμος είναι …εξοργισμένος (!), ότι έχει δώσει στους πολιτικούς αρχηγούς τελεσίγραφα (!!) που...
λένε ότι αν δεν τον αφήσουν να κυβερνήσει όπως αυτός θέλει θα πάρει το καπελάκι του και θα φύγει, κοινώς θα επιστρέψει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης (!!!).

Είναι προφανές ότι πρόκειται για διαρροές που εκπορεύονται από το Μέγαρο Μαξίμου. Άλλωστε, αυτός ήταν και ο λόγος της τοποθέτησης του κ. Παντελή Καψή στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Δεν τον έβαλαν εκεί για να κάνει απλά την ενημέρωση αλλά για να κάνει το απαραίτητο… lobbing, κοινώς «μασάζ» στα μέσα ενημέρωσης και επομένως και στην κοινή γνώμη.

Καταρχήν, τόσο ο ελληνικός λαός όσο και η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπουν άλλα επικοινωνιακά παιχνίδια. Μπουχτίσαμε μ’ αυτά, τόσο με τον κ. Παπανδρέου όσο και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Έπειτα, ο κ. πρωθυπουργός δεν ήρθε από τον …Άρη!

Ήξερε τι τον περίμενε και με ποιους είχε να κάνει και κατά δήλωσή του δεν έθεσε όρους, για να αναλάβει πρωθυπουργός.

Όμως, με δική του ευθύνη συντηρείται μια κατάσταση η οποία επιδεινώνει, αντί να βελτιώνει, τα πράγματα.

Όσοι μας παρουσίαζαν τον κ. Παπαδήμο ως το Μάγο με τα ...δώρα, μάλλον θα απογοητεύτηκαν.

-Τα spreads διατηρούνται στα …ουράνια

-Οι πιέσεις διευρύνονται

-Η καταστροφική συζήτηση περί επιστροφής στη δραχμή εντείνεται (και ποιός θα έρθει να επενδύσει, όσο συνεχίζεται;)

-Το κυβερνητικό έργο περπατάει με ..ρυθμούς χελώνας και οι αποφάσεις για τα κρίσιμα ζητήματα….ετεροχρονίζονται

-Η ..μετρολαγνεία καλά κρατεί.

Παράλληλα, ο κ. Παπαδήμος βρίσκεται αντιμέτωπος με δυο εστίες προβλημάτων τις οποίες, εξ αντικειμένου, αδυνατεί να χειριστεί.

Η μία είναι η διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Παπανδρέου θέλει να κερδίσει χρόνο, ενώ οι «δελφίνοι» βιάζονται για να μη χάσουν το τρένο.

Η άλλη, είναι η τακτική Καρατζαφέρη, που δυναμιτίζει την κυβέρνηση, με απώτερο σκοπό να διευρύνει την επιρροή του.

Ως έχουν τα πράγματα, ο μόνος συνεπής απέναντι στον πρωθυπουργό είναι ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Εξ αρχής είχε ξεκαθαρίσει ποιος είναι ο ρόλος και η αποστολή αυτής της μεταβατικής κυβέρνησης.

Ο κ. Παπαδήμος, είναι πιθανό να καταρρεύσει εν μία νυκτί, αν στο πολύ άμεσο μέλλον, δεν ξεκαθαρίσει τις θέσεις του σε ορισμένα κρίσιμα ζητήματα:

1. Πόσο χρόνο θέλει για να φέρει σε πέρας το έργο του; Μιά βδομάδα πάνω, μια κάτω δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα, αλλά η συζήτηση για την διάρκεια της θητείας του λειτουργεί αποσταθεροποιητικά.

2. Μπορεί να συνεχίσει με το παρόν κυβερνητικό σχήμα; Αν δεν μπορεί να το ανασχηματίσει. Αν μπορεί, να πατάξει τον κλεφτοπόλεμο των δελφίνων και το πατρονάρισμα Καρατζαφέρη.

3. Ο πρωθυπουργός πρέπει να πείσει τον ελληνικό λαό, ότι δεν αποτελεί τοποτηρήτη του κ Παπανδρέου ούτε είναι αποστολή του η σωτηρία του ΠΑΣΟΚ.

4. Ο κ. Παπαδήμος πρέπει να κόψει με το μαχαίρι την έρπουσα φημολογία για το …πολιτικό του μέλλον. Όσο, επιτρέπει αυτή τη συζήτηση να σέρνεται, αυτοϋπονομεύεται ο ίδιος και η κυβέρνησή του. Αν πάλι διακατέχεται από τη θεμιτή φιλοδοξία να κατέλθει στο στίβο της πολιτικής, επιβάλλεται να το γνωστοποιήσει για ευνόητους λόγους.

5. Ο πρωθυπουργός γνωρίζει ότι η συζήτηση περί επιστροφής στη δραχμή είναι καταστροφική. Ασχέτως τι λένε τρίτοι, που «σπεκουλάρουν» με το σενάριο, η χώρα δεν μπορεί να παρακολουθεί αμέτοχη. Είναι επομένως ευθύνη του να σταματήσει αυτή τη συζήτηση. Εκτός και αν τρέχει κάτι. Όμως, και να τρέχει, μια τέτοια απόφαση δεν μπορεί να την πάρει ένας μη εκλεγμένος πρωθυπουργός.

Είναι κουραστικό, αλλά οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες. Ο κ. Παπαδήμος οφείλει να ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Το είχα πει για τον κ. Παπανδρέου ότι από ...σωτήρας της χώρας, απεδείχθη ολετήρας. Θέλω να ελπίζω, ότι ο κ. Παπαδήμου είναι σοφότερος….

Αν δεν είναι αυτό το τέλειο αεροπλάνο τότε πιο είναι

τουλάχιστον ανοίγει το μάτι σου και θα πάρεις μια....
ουσιώδεις μόρφωσει με αυτά που θα δεις, τι καλύτερο από το βλέπεις καυτά κορίτσια με εσώρουχα να σου σερβίρουν μπροστά σου.












Αν σου συμβαίνουν τα παρακάτω, τότε σίγουρα είσαι ΄Ελληνας:


· Δεν τρως ποτέ ßραδινό πριν τις 10µµ.


· Στη γειτονιά σου υπάρχει τουλάχιστον µια οδός που λέγεται Ελευθερίου Βενιζέλου.


· Όποτε ταξιδεύεις στο εξωτερικό απορείς πως ο κόσµος ζει χωρίς περίπτερα.


· Υπάρχει µεγάλη πιθανότητα να πέσεις σε µποτιλιάρισµα στις 6π.µ.της Κυριακής.


· Σε τσαντίζει το ότι για να πας να ψωνίσεις το Σάßßατο πρέπει να ξυπνήσεις νωρίς, επειδή τα µαγαζιά κλείνουν στις 3.


· Χειροκροτάς τον πιλότο όταν προσγειωθείς.


· Έχεις αυτοκίνητο που κοστίζει πάνω από 60.000 ευρώ και αρνείσαι να το δώσεις στον παρκαδόρο γιατί θεωρείς κλοπή τα 5 ευρώ που σου ζητάει.


· Αναρωτιέσαι γιατί ο φραπές δεν έχει διεθνή επιτυχία.


· Αγαπηµένη σου ασχολία όταν ταξιδεύεις στο εξωτερικό για να ξεφύγεις λίγο από την Ελλάδα, είναι να ψάχνεις για άλλους Έλληνες.


· Δεν σου κάνει εντύπωση γοµάρι 30 χρονών να ζει µε τους γονείς του ή 25 και να µην έχει ßγάλει ούτε µεροκάµατο.


· Νηστεύεις, αλλά κάθε φορά µε διαφορετικούς όρους.


· Ποτέ δεν σου φτάνουν τα χρήµατα για τα ßασικά είδη ανάγκης, αλλά πάντα σου περισσεύουν για τα είδη πολυτελείας.


· Μισείς τους δηµοσίους υπαλλήλους, αλλά όνειρο ζωής είναι να γίνεις ένας από αυτούς.


· Κυριακή πρωί κοινωνάς στην εκκλησία και το απόγευµα ρίχνεις Χριστοπαναγίες στο γήπεδο.


· Διπλοπαρκάρεις για τσιγάρα κλείνοντας το δρόµο και απολογείσαι σ’ αυτούς που κορνάρουν, αλλά στο παρακάτω στενό πλακώνεις τον οδηγό που έκανε ακριßώς το ίδιο.


· Καυχιέσαι που ήσουν Λοκατζής στο Μεγάλο Πεύκο χλευάζοντας τους πεζικάριους, αλλά ßάζεις ßύσµα για να πάει ο γιος σου κέντρο στην Κόρινθο και ειδικότητα διαßιßαστής στο Χαϊδάρι.


· Πας γυµναστήριο και καπνίζεις και ένα πακέτο τσιγάρα τη µέρα.


· Καυχιέσαι για τις κατακτήσεις του γιού σου αλλά περηφανεύεσαι ότι η κόρη σου είναι παρθένα.


· Προειδοποιείς µε τα φώτα για µπλόκο


· Όταν σταµατάς στο φανάρι έχεις το χέρι στην κόρνα.


· Πάντα αναρωτιόσουν σε τι διάολο χρησιµεύει η ‘διάßαση πεζών’

Αφού είναι Χριστούγεννα, είπαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό.

Μωρά σε... Χριστουγεννιάτικο "τέμπο"...
Απολαύστε τις φωτογραφίες και Καλά Χρσιστούγεννα!

















Αναρωτιέστε ποιές ήταν οι πιο περίεργες «φάσεις» της χρονιάς που πέρασε;

Στο video που ακολουθεί θα δείτε μια επιλογή από τις στιγμές που προκάλεσαν άφθονο γέλιο μέσα στο 2011, σε πίστες και αγωνιστικούς χώρους.

Χοροί, μικροατυχήματα, τούμπες, εκτοξεύσεις (!), πρόωρες ...ενάρξεις, ανεπιθύμητες «αγκαλιές», κατά λάθος σουτ, γκριμάτσες που ακυρώνουν την αμηχανία μπροστά στην κάμερα, και άλλα χαριτωμένα!

Όσες φορές και να τις δούμε δεν τις βαριόμαστε!

Είναι κορυφαίες ατάκες του ελληνικού κινηματογράφου που έχουν μείνει στην ιστορία και προκαλούν γέλιο κάθε φορά που τις ακούμε στις ταινίες. Ρένα Βλαχοπούλου, Ντίνος Ηλιόπουλος, Λάμπρος Κωνσταντάρας και Σαπφώ Νοταρά έχουν πει μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές.



Δείτε κάποιες από τις καλύτερες:









Είδαμε χθές την Natalia Bush να κάνει τα μπάνια της με καυτό bikini στην South Beach..

Δείτε την




Δεν συμφωνείτε;..





Τα «είδαν όλα» οι λουόμενοι

Είναι μια από τις πιο καυτές σταρ που έχει αναδείξει η Παραγουάη τα τελευταία χρόνια. Και το απέδειξε για άλλη μια φορά κυκλοφορώντας σε παραλία του Μαϊάμι. Φορώντας ένα μπικίνι που κάλυπτε μόνο τα απολύτως απαραίτητα το μοντέλο Claudia Galanti κατάφερε να ανεβάσει τη θερμοκρασία ακόμα πιο πολύ. Γιατί μπορεί το θερμόμετρο να έδειχνε 30 βαθμούς, σίγουρα όμως οι λουόμενοι θα ένιωσαν στο πέρασμα τους σαν να είχε καύσωνα.


ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ ΣΤΟ CLUB DALI.

ΤΟ ΦΩΤΟΜΟΝΤΕΛΟ ΡΕΝΙΑ ΔΟΥΚΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

CLUB DALI.... Η ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!!!!!!
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 2353 0 41723 ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Πλέον αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο οι ειδοποιήσεις τελών κυκλοφορίας


Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να είναι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΓΓΠΣ και έτσι θα μπορούν να εκτυπώνουν τις συγκεκριμένες ειδοποιήσεις που τους αφορούν.

Η ανάρτηση γίνεται για την εξυπηρέτηση των πολιτών που για κάποιο λόγο δεν έλαβαν την ειδοποίηση που στάλθηκε ταχυδρομικά ή που απώλεσαν την ειδοποίηση που έλαβαν.

Οι χρήστες θα μπορούν με τις εκτυπώσεις να μεταβαίνουν στα τραπεζικά ιδρύματα και να εξοφλούν με αυτά το αντίτιμο.

Έτσι δίνεται η δυνατότητα αποφυγής της ταλαιπωρίας και του συνωστισμού στις ΔΟΥ.

Η πρόσβαση γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας Γενικής Γραμματείας, στη διεύθυνση www.gsis.gr. Συγκεκριμένα, θα πρέπει αρχικά να επιλέξετε το πλαίσιο Υπηρεσίες προς Πολίτες ή το πλαίσιο Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις/ Επιτηδευματίες και στη συνέχεια την επιλογή Ειδοποιήσεις πληρωμής ή επιστροφής φόρου.

ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ ΣΤΟ DALI.






CLUB DALI..... ΠΡΟΤΟΠΟΡΕΙ ΣΤΑ "EVENTS"

Στη Βηθλεέμ βρέθηκαν περίπου 90.000 προσκυνητές που θέλησαν να εορτάσουν τη γέννηση του Θεανθρώπου.

Ο Λατίνος Πατριάρχης τέλεσε την λειτουργία στο ναό της Γέννησης, παρότι οι Χριστιανοί στη Δυτική όχθη μειώνονται συνεχώς, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, που τους οδηγούν στο εξωτερικό, για να αναζητήσουν καλύτερη τύχη.

Ο δήμαρχος της Βηθλεέμ εξέφρασε την ελπίδα ότι οι εορτασμοί θα φέρουν τους Παλαιστίνιους πιο κοντά στο να δημιουργηθεί ένα ανεξάρτητο Παλαιστινιακό Κράτος.

«Τα φετινά Χριστούγεννα τα γιορτάζουμε σε μέρες δύσκολες και σκοτεινές, μα το άστρο της Βηθλεέμ έρχεται να φωτίσει και πάλι τη ζωή μας» ήταν το μήνυμα του πατριάρχη Ιεροσολύμων, Θεόφιλου για τις γιορτές.

Χριστούγεννα στο Βατικανό

Χιλιάδες πιστοί έδωσαν και φέτος το «παρών» στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, για να δουν τη φάτνη και την τελετή Αφής του Φωτός της Ειρήνης, που άναψε για πρώτη φορά στη Βασιλική της Γέννησης στη Βηθλεέμ.

Ο Πάπας Βενέδικτος άναψε από το παράθυρο που βρίσκεται στην πλατεία το Φως της Ειρήνης, ευλογώντας τη Φάτνη.



Χριστούγεννα στο Βιετνάμ

Ολοένα πιο δημοφιλής γίνεται στο Βιετνάμ η γιορτή των Χριστουγέννων, ενώ τα τελευταία χρόνια, η ημέρα έχει καθιερωθεί ως επίσημη αργία. Όλο και περισσότεροι πολίτες φορούν στολές του Άι-Βασίλη και στολίζουν χριστουγεννιάτικα δέντρα. Ένας πωλητής ετοιμάζεται να πουλήσει τα μπαλόνια του έξω από ένα φωταγωγημένο κτίριο.



Βουτιά στα παγωμένα νερά

Με κοστούμια των Χριστουγέννων και κάτω από το νερό γιόρτασαν τα Χριστούγεννα τα μέλη της λέσχης «Berlin Seals» στη λίμνη Όρανκ της Γερμανίας. Κάθε χρόνο, τα μέλη της λέσχης χειμερινών κολυμβητών συγκεντρώνονται για να κολυμπήσουν μαζί. Το έθιμο θα ήταν πολύ ενδιαφέρον αν η θερμοκρασία δεν ήταν 3 βαθμοί Κελσίου...



Χειμερινοί κολυμβητές και στη Βρετανία

Το ίδιο έθιμο ισχύει και για χειμερινούς κολυμβητές στο Λονδίνο. Ανήμερα των Χριστουγέννων, οι κολυμβητές μετείχαν στην εκδήλωση «Peter Pan Cup» στο Χάιντ Παρκ του Λονδίνου.



Με ζέστη στην Αυστραλία

Στις παραλίες έσπευσαν οι περισσότεροι Αυστραλοί, που υποδέχθηκαν την ημέρα των Χριστουγέννων με αντηλιακά, παίζοντας με τα κύματα.



Παρέλαση στη Λευκορωσία

Στους δρόμους του Μινσκ της Λευκορωσίας έγινε η καθιερωμένη παρέλαση των «παππούδων Φροστ» και των γυναικών, που ντύθηκαν «βασίλισσες του χιονιού».



Στολισμένο Πεκίνο

Ολοένα και μεγαλύτερη δημοφιλία αποκτούν τα Χριστούγεννα στην Κίνα. Τα εμπορικά κέντρα φωτίζουν φώτα, βάζουν χριστουγεννιάτικο στολισμό και επιχειρούν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών, τις ημέρες αυτές.



Σε εκκλησία της Ινδίας

Μεγάλο ενθουσιασμό προκάλεσαν τα Χριστούγεννα και στην Ινδία. Στο Τζαμού, ένα μικρό αγόρι με τη στολή του Άι-Βασίλη γιορτάζει την ημέρα στην εκκλησία , κι ενώ οι υπόλοιποι πιστοί βγάζουν μανιωδώς φωτογραφίες.

ΝΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΟΥΜΕ....



Αυτά τα κάλαντα τα τραγουδούσαν τα παλικάρια του χωριού τα παλικάρια τσπαντριάς γι’ αυτό και οι κοπέλες περίμεναν πότε θα έρθουν τα Χριστούγεννα για να δγιούν πχιός, θα ήταν τραγουμάνος στος σπίτι της

που σημαίνει ότι θα ήταν υποψήφιος γάμπρός. Κι’ αν τα’ άριζη κι αφτήν δεν είχε παρά να τους δος να του καταλάβ. Έτσι τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια είχαν διπλό νόημα. Ξεκινούσαν τα παλικάρια του χωριού από το σπίτι του παπά (που πέρναν την ευχή του) μετά στου πρόεδρο του χωριού. Κατόπιν πέρνανε το χωριό= με την αράδα, αλλά από το πιο κοντινό μέρος της εκκλησίας για να τελειώσουν στο μακρύτερο. Γιατί τελειώνοντας το χωριό όλο, τραγουδούσαν όλοι μαζί το:



Εβγάτε δγιέτε μάθετε
Το νιό χρηστό π’ γεννάτε
γιεννιέτε και βαφτίζετε
στο μέλι και στο γάλα

Το μέλι το τρών’ οι άρχοντες
το γάλα οι αφεντάδες
και το μελισοβότανο
να λούζονται οι κυράδες


Ο δε παπάς περίμενε να ακούσει το εβγείτε δγιέτε μάθετε. Έπερνε το πατραχείλι του παραμάσχαλα και πήγαινε και χτυπούσε την καμπάνα. Όλα τα παλικάρια μπαίναν στην εκκλησία με τη σειρά, άναβαν το κερί τους φιλούσαν την εικόνα του Χριστού και πήγαιναν για ύπνο. Γιατί γρήγορα έβγαινε ο ήλιος και τότε είχαν την ευθύνη να οργανώσουν το γλέντι που διαρκούσε πολλές φορές τρείς μέρες και τρείς νύχτες. Ήταν ντροπή να μην αντέξει κάποιο από τα παλικάρια και να πάει για ύπνο.

Σήκω – σήκω συ αφέντημ
κι αν κοιμάσαι σήκω κάτσε
κι αν κάθηση σήκω άνοιξε
για τ’ αρχντοπαλικάρια

Για τ’ αρχοντοπαλικάρια
να σου πούνε το τραγούδι
να σου πούνε το τραγούδι
πως γεννιέται ο Χριστός μας.


Και αν δεν ξυπνούσε ο νοικοκύρης το τραγουδούσαν τρείς φορές και αν πάλι δεν άνοιγε τότε ο τραγουμάνος χτυπούσε την πόρτα και αν δεν τους άνοιγε και πάλι τότε του τραγουδούσαν το κοροϊδευτικό

Για σένα πρέπει αφέντη μου
τορβάς και δεκανίκι
να σε τραβούνε τα σκυλιά
και πέντε – δέκα λύκοι.


Αν άνοιγε η πόρτα μπαίνανε μέσα τέσσερα παλικάρια χωρισμένα σε δύο ομάδες, ο άκρος δεξιός ήτανε ο τραγουμάνος. Τα κάλαντα του Χριστού το πρώτο τραγούδι:

Χριστούγεννα πρωτούγεννα
πρώτη γιορτή του χρόνου
πόψε Χριστός γεννήθηκε
κι ο κόσμος δεν το νιώθει
και ο κόσμος και τα κλαμπεδιά
και ο βασιλιάς αετός μας
τ’ άγια βαγγέλια λειτουργούν
κι οι απόστολοι ψέλνουν.

Και ψέλνοντας διαβάζοντας
Χριστός νοδέντρος ξέρει
νοδέντρος νάταν ο Χριστός
τα κλούτα για βαγγέλια.

Και ταργιράν τα φήλα του
νάταν οι προφητάδες
προφήτες βγάζουν κι έλεουν
για του Χριστού τα πάθη

Χριστέ μ’ Χριστέ μ’ αλήθεια είναι
Χριστέ μου στραβομένε
σε στράβρωναν σε πάγευαν
να παν να σε σκιντζέψουν
κι όσες σκίντζες τρανές σκίντζες
κι όλες τις καταδέθκης
μόν μια σκιντζιά τρνά σκιντζιά
κήν δεν την καταδέθκης
το χαλκό του παρήγγελναν
να κόψουν τρία πηρούνια
κι αυτός ο τρισκατάρατος
βαρεί και κόβει πέντε
τα δυό βαρούν στα χέρια του
τ’ άλλαν τα δυό στα πόδια
το πέμπτο το φαρμακερό
ναγνάντια στην καρδιά του

Να στάξει αίμα και χολή
για την αληθιοσύν μας
να στάξει αίμα και καρί
για την χρηστιανοσύν μας

ρεφρέν

Χριστέ μ και μείς σε τραγουδούμ
και φέτος κι του χρόνου

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ....

Θοῦ, Κύριε, φυλακὴν τῷ στόµατί µου καὶ θύραν περιοχῆς περὶ τὰ χείλη µου


Την επόμενη δεκαετία ίσως θα έχουμε την ίδια φάρσα με αυτούς που έθεσαν τη χώρα στην κατοχή του ΔΝΤ και της τρόικας και πούλησαν τα CDS…

Μέρες που είναι να μην ξεχνάμε και τους άπορους βο(υ)λευτές! "Βοηθείστε τους" όσο μπορείτε ...