PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

ΌΛΟΙ ΟΙ ΠΟΝΤΙΑΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΙΝΑΝΕ ...ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΑΝ "ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ" ΚΑΙ ...ΠΕΤΥΧΑΝ



ΔΙΔΑΞΑΝ ΉΘΟΣ οι νεολαίοι των Ποντιακών Συλλόγων του Νομού Πιερίας. Νέοι και νέες είπαν κάλαντα στον πεζόδρομο ή καλύτερα στο εμπορικό κέντρο της Κατερίνης και κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένα αρκετά μεγάλο ποσό. Τα χρήματα πάνε στον σύλλογο ΛΑΜΨΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ και αυτό γιατί οι ΝΕΟΛΑΙΟΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ. 
ΌΛΟΙ ΟΙ ΠΟΝΤΙΑΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΙΝΑΝΕ ...ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΑΝ "ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ" ΚΑΙ ...ΠΕΤΥΧΑΝ
Η ιδέα κάποιου, όλοι μαζί για έναν ΙΕΡΟ ΣΚΟΠΟ, πέτυχε κι έτσι η συνέχεια φαντάζει ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠ ΟΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΘ ΟΤΙ ΑΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΚΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΘΑ ΒΛΕΠΑΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ. Η ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΚΑΙ Η ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ ΦΕΡΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΟΝΤΙΑΚΙΑ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΝ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΔΙΔΑΞΑΝ ΗΘΟΣ ΚΙ ΕΝΌΤΗΤΑ....

ΘΑ ΛΑΜΨΟΥΝ ΤΑ ...ΚΕΛΙΑ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΘΑ "ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΝ" ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΝΑΧΟ ΕΦΡΑΙΜ...


To είδαμε και αυτό.Τι άλλο θα δούμε άραγε …

του Κωνσταντίνου Κορομπίλη.
Παραμονές Χριστουγέννων -της Μεγαλύτερης εορτής της Χριστιανοσύνης – κρίθηκε προφυλακιστέος ο γέροντας Εφραίμ ο σεβαστός σε όλους εμάς που τον γνωρίσαμε Άγιος Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαδίου. Το σκεπτικό? Είναι ύποπτος τέλεσης αξιόποινων εγκλημάτων και ύποπτος φυγής. Αυτός που δεν έχει τίποτα δικό του (όπως όλοι οι μοναχοί) που έθεσε όλη την ζωή του στην υπηρεσία των συνανθρώπων του θυσιαζόμενος και αναλωνόμενος καθημερινά. Η εντολή? Να οδηγηθεί στην Φυλακή. Πάρ’αυτά. Την ώρα που σκέπτονται να «ελαφρύνουν» τις φυλακές (Έχουν φτάσει οι κρατούμενοι τις 12.000, ενώ το μέγιστο όριο είναι 9.000) βάζουν αυτόν γιατί είναι «επικίνδυνος». Έτσι λοιπόν αποδίδεται δικαιοσύνη στην κατακαημένη πατρίδα μας. Δεν γνωρίζουν όμως οι διώκτες του γέροντα ότι...

Η Stephanie Seymour, στα 42 της, διαθέτει τέλειο σώμα

Η Stephanie Seymour ήταν στο παρελθόν ένα μοντέλο εσωρούχων και έχει εμφανιστεί στα εξώφυλλα πολλών περιοδικών.

Σήμερα, στα 42 της, διατηρεί το καλλίγραμμο της σώμα, απολαμβάνοντας στιγμές χαλάρωσης στην θάλασσα.

Ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο στα 16 οπότε γνωρίζει καλά τι πρέπει να κάνει μια γυναίκα πριν εμφανιστεί στην παραλία, δίαιτα και γυμναστική. Εύκολο είναι βέβαια Stephanie όταν έχεις προσωπικό γυμναστή και μάγειρα…

ΤΟ PIERIA -GR ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ..

Μετά τις δύο συνεχόμενες υποτιμήσεις του νομίσματος στη Λευκορωσία, τα ψώνια έγιναν ανέκδοτο!!!!!

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΟΛΙΝΔΡΟ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΧΙΟΝΙΑ...

Ο ΚΟΛΙΝΔΡΟΣ ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΟΣ....

ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΚΟΛΙΝΔΡΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ...

ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ...

Οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Κατερίνης στον "Άρτο τον Επιούσιο"


Μαθητές της Γ΄τάξης του 1ου Γυμνασίου Κατερίνης με τη συνοδεία των καθηγητών κου Νικολάου Σταμούλη, κας Κυριακής Παπαδοπούλου και κας Ειρήνης Δημόκα πραγματοποίησε επίσκεψη στο χώρο προετοιμασίας του συσσιτίου της Ιερας Μητρόπολης μας Άρτος ο Επιούσιος.

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο χώρο από τον υπεύθυνο Ιερέα π.Κυριάκο, ο οποίος με αγάπη τους φιλοξένησε και τους εξήγησε τον τρόπο προετοιμασίας του φαγητού και της διανομής του. Στη συνέχεια οι μαθητές είχαν τη χαρά να βοηθήσουν στην συσκευασία και στην ετοιμασία της αποστολής του φαγητού. Τα παιδιά μας ευτυχώς, παρα την ανέχεια που επικρατεί, έχουν αισθήματα πλούσια σε αγάπη και είναι πάντα πρόθυμα να βοηθήσουν όταν χρειαστεί.

Τρόφιμα, ρούχα & χρήματα από το γυμνάσιο - λύκειο Λιτοχώρου στο ελληνικό παιδικό χωριό στο Φίλυρο


ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ, ΛΟΓΩ ΕΟΡΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ.
* ΝΙΤΣΑ ΜΟΥΡΤΙΑΔΟΥ: ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΞΕΧΝΑΤΕ. Η ΚΡΙΣΗ ΑΓΓΙΞΕ ΚΙ ΕΜΑΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ.
* ΤΑΚΗΣ ΑΝΔΡΙΑΣ: ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΚΟΝΤΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΟΤΑΝ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟΙ.

Κούτες με τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια, άλλα χρήσιμα υλικά αλλά και χρήματα συγκέντρωσαν μαθήτριες, μαθητές και εκπαιδευτικοί του γυμνασίου και του λυκείου Λιτοχώρου και τα έστειλαν στο ελληνικό παιδικό χωριό στο Φίλυρο, που αυτή την περίοδο φιλοξενεί 48 παιδιά.

Η όλη υπόθεση ήταν μια πρωτοβουλία της δημοτικής κοινότητας Λιτοχώρου και του προέδρου της κοινότητας, Τάκη Ανδριά, που συνεργάστηκε με τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων προκειμένου να συγκεντρωθούν όλα αυτά τα δώρα της αγάπης.
Ο δήμος Δίου-Ολύμπου δέσμευσε εκ των προτέρων ένα από τα οχήματά του, τύπου ΒΑΝ, για τη μεταφορά των υλικών αλλά έδωσε και δυο στελέχη του, τον οδηγό Γιώργο Κάκαλο που φόρτωσε τις κούτες από το Λιτόχωρο και τις ξεφόρτωσε στο Φίλυρο, καθώς επίσης και έναν από τους ειδικούς συνεργάτες του για να καλύψει – δημοσιοποιήσει το γεγονός.
Τους επισκέπτες από το Λιτόχωρο υποδέχθηκε ο 32χρονος διευθυντής του ελληνικού παιδικού χωριού στο Φίλυρο, Λουκάς Ίσαρης καθώς και η ειδική γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου Νίτσα Μουρτιάδου.
Και οι δύο ευχαρίστησαν τους εκπροσώπους της δημοτικής κοινότητας Λιτοχώρου και του δήμου Δίου-Ολύμπου για τη μεταφορά τροφίμων, πραγμάτων και χρημάτων που προσέφεραν μαθητές και εκπαιδευτικοί του γυμνασίου και του λυκείου Λιτοχώρου, ενώ έστειλαν και το δικό τους μήνυμα.
Συγκεκριμένα, στις αναφορές τους τόσο ο κ. Ίσαρης όσο και η κ. Μουρτιάδου, με τις δηλώσεις της, έστειλαν το δικό τους μήνυμα προς όσους επιθυμούν και έχουν τη δυνατότητα, για περαιτέρω ενίσχυση του ελληνικού παιδικού χωριού με χρήματα και πετρέλαιο, που τόσο πολύ έχουν ανάγκη λόγω των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει το παιδικό χωριό εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΣΤΟ ΦΙΛΥΡΟ, ΝΙΤΣΑΣ ΜΟΥΡΤΙΑΔΟΥ.
Σε δηλώσεις της η κ. Νίτσα Μουρτιάδου, ειδική γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου του παιδικού χωριού, υπεύθυνη των εγκαταστάσεων στο Φίλυρο και υπεύθυνη επί ενημερωτικών θεμάτων, εξέφρασε τη χαρά της για την προσφορά σχολείων της Κατερίνης, του Λιτοχώρου και άλλων περιοχών της Μακεδονίας στο εκεί παιδικό χωριό.
Διευκρίνισε ότι το παιδικό χωριό στο Φίλυρο δεν έχει ενταχθεί σε κανέναν κρατικό φορέα και επομένως δεν χρηματοδοτείται με κρατικά κονδύλια η όλη προσπάθεια που γίνεται. Αυτό σημαίνει, τόνισε, ότι είναι αναγκαία η βοήθεια του κόσμου για τη συνέχιση της λειτουργίας του παιδικού χωριού, ιδιαίτερα τώρα εν μέσω μεγάλης κρίσης «που έχει αγγίξει και εμάς», όπως είπε χαρακτηριστικά.
«Μας στηρίζει η αγάπη του κόσμου», σημείωσε και πρόσθεσε: «Αυτή η αγάπη μάς στήριζε πάντα, αυτή η αγάπη μάς στηρίζει και τώρα». Υπογράμμισε ότι υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν το παιδικό χωριό και που ακόμη και τώρα στην περίοδο της κρίσης δίνουν ό,τι μπορούν, ωστόσο δίνουν πλέον λιγότερα από εκείνα που έδιναν κατά το παρελθόν.
Για τον λόγο αυτό, η κ. Μουρτιάδου απηύθυνε κάλεσμα προς όλους να συμπαρίστανται στις προσπάθειες που κάνει το παιδικό χωριό, είτε με τρόφιμα, είτε με ρούχα, είτε με άλλο υλικό, κυρίως όμως με χρήματα ή με διάθεση πετρελαίου, διότι, όπως τόνισε, υπάρχουν πια πολύ σοβαρές δυσκολίες στη λειτουργία του παιδικού χωριού.
Η ειδική γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου του παιδικού χωριού και υπεύθυνη των εγκαταστάσεων στο Φίλυρο, είπε ότι όποιοι ενδιαφέρονται και έχουν δυνατότητες να προσφέρουν είτε υλικά, είτε εθελοντική δουλειά, είτε χρήματα, είτε πετρέλαιο για θέρμανση, μπορούν να απευθύνονται στις εξής διευθύνσεις και τηλέφωνα:
Γραφεία του παιδικού χωριού: Κεραμοπούλου 11, πλατεία Αγίας Σοφίας, 54622 Θεσσαλονίκη - Τ.Θ. 17527 Θεσσαλονίκη, τηλ: 2310 233 033 και 2310 233 773.
Εγκαταστάσεις στο Φίλυρο, στην εξής διεύθυνση: «ελληνικό παιδικό χωριό στο Φίλυρο».
Τηλέφωνα:
2310 677 556
2310 678 460
Φαξ: 2310 687 213.
Κατάθεση χρημάτων σε τράπεζες:
ΕΘΝΙΚΗ: 212/29604190
EUROBANK-ERGASIAS: 0026-0232-52-0100436403
ΑΛΦΑ ΠΙΣΤΕΩΣ: 701-002101-162926
ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5238-003332-696
ΕΜΠΟΡΙΚΗ: 405/27446621
ΑΓΡΟΤΙΚΗ: 084/01034180-56
ΚΥΠΡΟΥ: 669437
ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 9800175297-9
Οι προσφορές εκπίπτουν από τον φόρο εισοδήματος.
Επίσης, καλώντας από σταθερό τηλέφωνο τον αριθμό 901 11 176 176, μπορεί κανείς να συμμετέχει με ένα μικρό ποσό σ’ ένα μεγάλο έργο. Με κάθε κλήση προσφέρει κανείς μέσω του ΟΤΕ το ποσό των 3 ευρώ στο ελληνικό παιδικό χωριό.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ, ΤΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑ.
Μετά το πέρας της επίσκεψης στο παιδικό χωριό στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Λιτοχώρου, Τάκης Ανδριάς, σε δηλώσεις του ανέφερε τα εξής:
«Η δημοτική κοινότητα Λιτοχώρου, στα πλαίσια της κοινωνικής δράσης που αναπτύσσει, επισκέφθηκε το παιδικό χωριό στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης. Εκεί είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε το πόσο κοντά έρχονται οι άνθρωποι, όταν οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι.
Φυσικά, δεν λύσαμε κανένα πρόβλημα της εκεί κοινότητας, απλά δώσαμε στα παιδιά να καταλάβουν ότι δεν είναι μόνα τους, θυμηθήκαμε κι εμείς μαζί τους το «όσο υπάρχουν άνθρωποι». (Σημείωση: Πρόκειται για μια φράση που είναι παρμένη από τον τίτλο, σε ελληνική απόδοση, μιας πολυβραβευμένης ταινίας του 1953 που σκηνοθέτησε ο Φρεντ Τσίνεμαν, ταινία η οποία είναι διασκευή μιας υπόθεσης που περιέχεται στο βιβλίο του Αμερικανού συγγραφέα Τζέιμς Τζόουνς, με τίτλο «από εδώ έως την αιωνιότητα»).
Εμείς ως δημοτική κοινότητα Λιτοχώρου θα θέλαμε να εκφράσουμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στις μαθήτριες, στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς του γυμνασίου και λυκείου Λιτοχώρου για τη συμβολή τους στην προσπάθεια αυτή.
Επίσης, ευχαριστούμε και τον δημοτικό υπάλληλο, Γιώργο Κάκαλο, για την ουσιαστική του συμβολή στη μεταφορά των αγαθών και στη μετάβασή μας στο παιδικό χωριό».

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝ -ΟΛΥΜΠΟΥ...

ΕΥΧΕΤΗΡΙΟ...

Εύχομαι το άστρο της Βηθλεέμ να μας οδηγήσει σ’ ένα καλύτερο αύριο ……..
Ευλογημένα Χριστούγεννα
Χαρούμενο και δημιουργικό το 2012.
Χλεμές Δημήτριος
Πρόεδρος Δημοτικής Κοινωφελούς
Επιχείρησης Πύδνας- Κολινδρού

ΜΑΓΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΕΛΑΤΟΧΩΡΙ...


ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΕΛΑΤΟΧΩΡΙ ΠΙΕΡΙΑΣ..

3ο Φεστιβάλ Ελληνικού μελιού & προϊόντων μέλισσας με τη συμμετοχή της Πιερίας



Με δικό της περίπτερο συμμετείχε η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στο 3ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας που πραγματοποιήθηκε από τις 2 έως τις 4 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Στόχος του Φεστιβάλ ήταν να συμβάλει στην ανάδειξη του πιερικού μελιού, προσελκύοντας καταναλωτές να δοκιμάσουν τόσο το μέλι όσο και τα προϊόντα μέλισσας, να προμηθευτούν αγνό μέλι αλλά και να ενημερωθούν για τον τρόπο παραγωγής αυτού του θεϊκού προϊόντος. Παράλληλα, οι επαγγελματίες είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν με συναδέλφους άλλων περιοχών, να συζητήσουν προβλήματα του κλάδου τους καθώς και νέες τεχνικές στην παραγωγή και διάθεση των προϊόντων τους.

Πολύ θετικές ήταν οι εντυπώσεις όσων επισκέφθηκαν το περίπτερο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας. Το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει εξαιρετικό μέλι διαφόρων περιοχών της Πιερίας μέσα από τη μεγάλη ποικιλία που διατίθεται , προϊόντα κυψέλης καθώς και προϊόντα που παράγονται από μέλι. Οι έμπειροι μελισσοκόμοι της Πιερίας, ενημέρωναν τον κόσμο για την ποικιλία των παραγόμενων προϊόντων αλλά και για τις ευεργετικές και θρεπτικές τους αξίες.

Το φεστιβάλ διοργανώθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού και τη Διεπαγγελματική Οργάνωση Μελιού και λοιπών Προϊόντων Κυψέλης και τέθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το κόστος συμμετοχής του Μελισσοκομικού Συλλόγου Πιερίας στην έκθεση κάλυψε η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας. Επαφές για την προβολή του πιερικού μελιού αλλά και για την ενίσχυση του κλάδου πραγματοποίησε ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Π.Ε.Πιερίας, Δημήτρης Ρουκάς, που εκπροσώπησε την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας. « Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας βρίσκεται στο πλευρό των μελισσοκόμων της περιοχής μας, προκειμένου να υλοποιηθούν συντονισμένες ενέργειες που έχουν ως σκοπό να τονώσουν έναν κλάδο με σημαντική συμβολή στην ανάπτυξη της αγροτικής τοπικής οικονομίας» ανέφερε ο Δημήτρης Ρουκάς.

Ευχαριστήρια-συγχαρητήρια επιστολή στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για τη συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στο 3ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας, απέστειλε ο Γενικός Διευθυντής

του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Στρατηγικού Σχεδιασμού, Ιωάννης Κάκκος. Συγκεκριμένα, ο κ. Κάκκος κρίνει πολύτιμη και ουσιαστική τη συνεισφορά της Π.Ε.Πιερίας στην έκθεση , καθώς -όπως αναφέρει στην επιστολή του- συνέβαλε άμεσα στην ενημέρωση των καταναλωτών για τις ευεργετικές ιδιότητες του ελληνικού μελιού και των λοιπών προϊόντων μέλισσας. Παράλληλα, χαρακτηρίζει άριστη την εικόνα του περιπτέρου της Π.Ε.Πιερίας, γεγονός που ενθουσίασε -όπως τονίζει- τόσο το κοινό όσο και τους μελισσοκόμους του φεστιβάλ. «Πιστεύουμε ότι η μεγάλη επιτυχία του Φεστιβάλ οφείλεται, κατά σημαντικό ποσοστό, και στην παρουσίαση σας που άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων, τόσο στο πολυπληθές κοινό, όσο και στους επίσημους προσκεκλημένους» επισημαίνει στην επιστολή του ο Γενικός Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Στρατηγικού Σχεδιασμού.

«Για να μη νομίζετε ότι είμαστε στυγνοί δικτάτορες δίνουμε πίσω τις πινακίδες των αυτοκινήτων λόγω εορτών.

alt


«Για να μη νομίζετε ότι είμαστε στυγνοί δικτάτορες δίνουμε πίσω τις πινακίδες των αυτοκινήτων λόγω εορτών. Εγώ δεν ήθελα, αλλά επέμενε η επιτροπή».

Αυτό ανακοίνωσε πριν λίγο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου.

Δεν παρέλειψε φυσικά, να τοποθετηθεί για άλλη μια φορά στο θέμα της παράνομης στάθμευσης, παρομοιάζοντας αυτούς που παρανομούν με «γίδια». «Αφήστε τα γίδια ελεύθερα», είπε με ειρωνικό ύφος.

Μπουτάρης: Τα Χριστούγεννα δεν είναι γιορτή που πάμε στην εκκλησία κι ανάβουμε κερί!

alt


Δέκτης πολλών επικριτικών σχολίων για το χριστουγεννιάτικο διάκοσμο της Θεσσαλονίκης, έγινε στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Για να απαντήσει στα σχόλια είπε: «Καταρχήν δεν είμαι άθεος, όπως πολλοί με κατηγορούν. Τα Χριστούγεννα όμως, είναι εμπορική γιορτή, δεν είναι γιορτή της χριστιανοσύνης. Δεν είναι γιορτή που ανάβουμε κερί. Είναι γιορτή της αγοράς. Κι εδώ δεν είμαστε σχολή θεολόγων. Εμάς μας αρέσει ο διάκοσμος. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Στο κάτω- κάτω εμείς είμαστε δημοτική αρχή».

Μπουτάρης: «Ούτε site, ούτε μάιτ, ούτε blog, ούτε μοκ αντικαθιστούν τις εφημερίδες

alt


Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, είπε πως είναι κρίμα που κλείνει η Ελευθεροτυπία και οι εφημερίδες της Θεσσαλονίκης.

«Είναι δυστύχημα να μην μπορείς να κρατήσεις μια εφημερίδα. Ούτε site, ούτε μάιτ, ούτε blog, ούτε μοκ αντικαθιστούν τις εφημερίδες, γιατί οι εφημερίδες είναι είδος βιοτικής ανάγκης. Είναι είδος πολιτισμένης ζωής», είπε.

Άρα, τα sites και τα blogs δεν είναι είδος πολιτισμένης ζωής, κατά τον κ. Μπουτάρη…

ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΤΑΞΙ.....

Γνωστή celebrity της Αγγλίας και μοντέλο σε τολμηρές φωτογραφήσεις

η Rosie Jones θεωρείται δικαίως ως ένα από τα πιο «καυτά» κορίτσια στη Μεγάλη Βρετανία, με τις εμφανίσεις την στην τηλεόραση και τα περιοδικά να αναστατώνουν συχνά - πυκνά το ανδρικό κοινό.






TO PIERIA -GR ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΙΡΑΣΜΟΙ.

ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΥΔΡΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ...

ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΧΑΛΑΡΩΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ....

«Είναι αρκετά μεγάλο και χοντρό.


Η εικονιζόμενη αγρότισσα από την Βραζιλία, Maria Rodrigues de Aguiar Farias, χρεώνει πάνω από 1 δολάριο για κάθε επισκέπτη που θέλει να θαυμάσει από κοντά το συγκεκριμένο φρούτο…


ενώ η ταρίφα ανεβαίνει στα $9 και $12 για μια φωτογραφία ή ένα βίντεο αντίστοιχα…

Κανονικά το σχήμα που έχει το φρούτο του πάθους είναι στρογγυλό, όμως το συγκεκριμένο όπως δήλωσε ο έμπειρος γεωπόνος Marcelo Cavallari που το εξέτασε: «Είναι αρκετά μεγάλο και χοντρό. Μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 15 με 20 εκατοστά»!

ΓΕΙΑ ΣΟΥ PIERIA -GR...

Claudia Costa:


Πολύταξιδεμένη έχοντας ζήσει σε τρεις διαφορετικές πόλεις, η Claudia Costa γνωρίζει άπταιστα Γαλλικά, Αγγλικά και ....

ΔΕΝ ΘΑ ΦΕΡΩ ΦΕΤΟΣ..ΜΟΝΟ ΘΑ ΠΑΡΩ...

Ερωτήματα προκαλεί το «κενό» ύψους 435.000 ευρώ στις καταθέσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου


όπως προέκυψε από την δημοσιοποίηση της δήλωσης «πόθεν έσχες». Όπως αναφέρει το «Έθνος» σε σχετικό ρεπορτάζ, «σύμφωνα με τη δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, τα έσοδα από....





πώληση ενός οικοπέδου 854 τ.μ. με ακίνητο 91 τ.μ. στη Σαρωνίδα και τριών διαμερισμάτων στη Χαλκίδα Ευβοίας 122, 120 και 89 τ.μ. από τα οποία εισέπραξε 348.916 ευρώ και 100.000 αντίστοιχα, δεν εμφανίζονται στις καταθέσεις του που είναι περίπου 16.000 ευρώ( της συζύγου του 51.835 ευρώ).


Ο κ. Πάγκαλος δηλώνει εισοδήματα 111.948 ευρώ και 44.915 από λοιπά εισοδήματα ενώ η σύζυγος του 80.251 ευρώ από λοιπά εισοδήματα. Διαθέτει δε πολλά ακίνητα στην Αττική, τη Σαρωνίδα, τη Χαλκίδα και την Κέα, ενώ η σύζυγος του στα Καλύβια Αττικής».

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΥΔΝΑΣ ΣΙΑΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Σε μια δύσκολη χρονιά για όλους
προσωπικά σας ευχομαι μέσα απο την καρδία μου
υγεία, ευτυχία και δύναμη για σας και τις οικογένειες σας

Οι άγιες μέρες που έρχονται ας φέρουν την ευτυχία στο σπίτι σας και ο καινούριος χρόνος ας είναι γεμάτος όμορφες στιγμές και πολλά χαμόγελα.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ..

Σήμερα, Σάββατο 24.12.2011 από τις 11:00 - 13:30 θα πραγματοποιηθεί η τρίτη συνεχόμενη συγκέντρωση τροφίμων από τους "Αλληλέγγυους" της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, στην Κεντρική Πλατεία Κατερίνης

Αργότερα, από τις 14:00 - 16:00 θα λειτουργήσει για πρώτη φορά το "Κοινωνικό Παντοπωλείο" της πόλης μας (οδός Υψηλάντου 2) όπου θα διατεθούν περίπου 2,5 τόνοι τρόφιμα και ρούχα σε 133 οικογένειες (457 μέλη).

Η διαδικασία επιλογής των παραληπτών πραγματοποιήθηκε με αυστηρά κριτήρια και έχει ολοκληρωθεί με τη βοήθεια και τη συμμετοχή κοινωνικών λειτουργών και εκπροσώπων συλλογικοτήτων του νομού.

Η διάθεση των τροφίμων θα γίνει απολκλειστικά και μόνο στις παραπάνω συγκεκριμένες οικογένειες.

ΓΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΒΑΛΕΣ,,,

Ελλάδα θέλουν να κάνουν όλη την Ευρώπη. Βλέπεις το πείραμα, μέχρι τώρα, είναι πετυχημένο


Μας έχουν ρίξει στα σκουπίδια να παλεύουμε με τις γάτες στο ποιος θα προλάβει τα αποφάγια και η μόνη αντίδραση μας ήταν κάτι μούντζες. Που και αυτές σταμάτησαν για να πάμε στις καλοκαιρινές μας διακοπές.

Και από κεκτημένη ταχύτητα παραμένουμε στο καλοκαιρινό κλίμα. Και ας παγώνουμε λόγω έλλειψης χρημάτων για να αγοράσουμε πετρέλαιο.

Και τι έγινε που κάποια παιδιά λιποθυμούν από την πείνα… δεν έχουμε όλοι φτάσει στο σημείο να μην έχουμε ούτε ένα κομμάτι ψωμί. Οπότε καθόμαστε στον καναπέ.

Όταν το πιάτο μας θα είναι άδειο τότε το σώμα μας θα είναι αδύναμο για να αγωνιστεί. Αλλά τι πειράζει… η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει. Δεν την σκιάζει φοβέρα καμιά.

Τώρα το ότι η Ελλάδα θα ανήκει στους Γερμανούς και οι Έλληνες είτε θα κοιτάζουν ανάποδα τα ραδίκια είτε θα δουλεύουν αλυσοδεμένοι κάτω από τις διαταγές των Μερκοζί είναι μια λεπτομέρεια ασήμαντη.

Το βασικό είναι ότι θα έχουμε Ευρώ. Ένα νόμισμα σταθερό. Που μας χώνει σταθερά στο βάθος της κολάσεως.

Μέσα στην αναμπουμπούλα κάποιοι επιχειρούν να ξεθάψουν και τον κουρασμένο. Είμαστε τόσο ηλίθιοι που δεν θα μου φανεί παράξενο αν τον καλέσουμε να μας σώσει

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ....

ΔΙΑΒΑΣΤΕ.. ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ....

Το έργο που βλέπουμε να παίζεται πλέον από τα νυν και πρώην κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να λέγεται «Ο σώζων εαυτόν σωθήτω».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ....


Αναλογιζόμενοι τις δηλώσεις των μελών της Κυβέρνησης «σωτηρίας» και την προτροπή τους να «βάλουμε πλάτη», αρκεί να…
ρίξουμε μια ματιά στα όσα προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2012 για τους «300» εκλεκτούς και θα καταλάβουμε, πως δυστυχώς πάλι μόνο εμείς θα «βάλουμε πλάτη». Ο νέος προϋπολογισμός είναι μειωμένος κατά 27 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με εκείνον του 2011.

Την ίδια στιγμή, όμως, σε 2,17 εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται οι συνολικές περικοπές στους βουλευτές. Ειδικότερα, στα 2.125.000 ευρώ η μείωση για την συμμετοχή τους στις επιτροπές, στα 39.400 ευρώ το ψαλίδισμα του επιδόματος γραφείου και στα 10.500 ευρώ η περικοπή των εξόδων κίνησης. Ωστόσο μία προσεκτική ανάγνωση όλων των κονδυλίων ανά κωδικό αποκτά εξαιρετικό ενδιαφέρον, αφού φανερώνει τα ακριβή ποσά που πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι για μία σειρά από παροχές προς τους 300.

- Επίδομα οργάνωσης γραφείου βουλευτών 8.146.900 ευρώ
- Έξοδα κίνησης βουλευτών 1.705.100 ευρώ
- Συμμετοχή σε επιτροπές 2.875.000 ευρώ
- Δαπάνες χρηματοδοτικής μίσθωσης ( αυτοκίνητα ) 3.800.000 ευρώ
- Μετακινήσεις στο εσωτερικό 1.555.000 ευρώ
- Μετακινήσεις στο εξωτερικό 950.000 ευρώ

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους συνεργάτες τους, κοστίζουν ετησίως 12.786.600 και το απίστευτο ποσό των 5.581.100 ευρώ αγγίζει η απασχόλησή τους, πέραν του κανονικού ωραρίου (βλέπετε υπερωρίες).

Αναφορικά με τα λειτουργικά έξοδα της Βουλής, καταβάλλεται ετησίως για:

- ΕΥΔΑΠ 100.000 ευρώ
- ΔΕΗ 1.250.000 ευρώ
- Φυσικό αέριο 180.000 ευρώ
- Δαπάνες κινητής τηλεφωνίας 650.000 ευρώ
- Προμήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών 400.000 ευρώ
- Είδη καθαριότητας 85.000 ευρώ

Δηλαδή, κάθε βο(υ)λευτής μας κοστίζει κατά μέσο όρο (αφού οι αποδοχές τους επηρεάζονται από τα έτη βουλευτικής παρουσίας και άλλους παράγοντες) 569.906,66 ευρώ το χρόνο ή αν προτιμάτε 47.492,17 ευρώ τον μήνα ή 1.583 ευρώ την ημέρα!!! Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθούμε στο ότι, τόσο στην Πορτογαλία, όσο στην Ισπανία και στην Ιρλανδία, από τους πρώτους που έκαναν περικοπές οι βουλευτές ήταν στους ίδιους τους εαυτούς τους και… πιστέψτε μας… ήταν περικοπές, ειδικά στην Πορτογαλία!!!

Ο ΟΛΥΜΠΟΣ


Η ΠΑΛΙΑ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΗ...


 Ο ΟΛΥΜΠΟΣ
ΟΡΦΕΑΣ ΛΕΙΒΗΘΡΑ ΟΛΥΜΠΟΣ

Χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα σε όλους….


Ενώ μέχρι προχθές όλα πήγαιναν καλά με το PSI όπως δήλωσε από βήματος Βουλής ο εξουθενωμένος κύριος Βενιζέλος μετά τα δημοσιεύματα περί δηλώσεων τραπεζιτών ότι είναι υπεραισιόδοξος και την αποχώρηση του ισπανικού fund από τις συζητήσεις σήμερα ανεγνώρισε τρομερές δυσκολίες τις οποίες κωλύεται να αναφέρει…

Ο bank-minister κύριος Λουκάς Παπαδήμος ,ενώ ναυαγεί το PSI που είναι ο δεύτερος αντικειμενικός σκοπός που συγκροτήθηκε η Κυβέρνηση του, εκείνος επιμένει να του δοθεί περισσότερος χρόνος…Για ποιο λόγο άραγε…;

Η Συρία τεστάρει τα πυραυλικά της συστήματα ,η Τουρκία έχει δύο ταξιαρχίες τεθωρακισμένων στα σύνορα της με τη Συρία, η Ρωσία φτάνει στην Αν. Μεσόγειο και θα απαντήσει σε ενδεχόμενη επίθεση κατά της Συρίας, το Ιράν έχει ήδη τεθεί σε πολεμική ετοιμότητα ,οι Η.Π.Α. ,μέσω του Αρχηγού των ενόπλων Δυνάμεων, δήλωσαν έτοιμες να επεμβούν στο Ιράν ,και φυσικά και το Ισραήλ, ενώ προ εβδομάδων η Κίνα δήλωσε έτοιμη να εμπλακεί σε παγκόσμιο πόλεμο για το Ιράν
εδώ τα Μ.Μ.Ε. ασχολούνται με την επόμενη μέρα στο ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Ενώ οι υπόλοιποι κομματικοί σχηματισμοί προσπαθούν με νύχια και με δόντια να καρπωθούν ότι μπορούν περισσότερο για να το «χαρούν» στις Εκλογές…

Έτσι πορευόμαστε στα πιο «υπεύθυνα» και καλά Χριστούγεννα που έχουμε ζήσει…

Υ.Γ. Ο κύριος Πάγκαλος δήλωσε πόθεν και έσχες...Όχι που τα έφαγε όπως είπε...
Γιατί δεν είναι υποχρεωμένος...Ήταν όμως υποχρεωμένος να πεί με ποιούς κάποτε...