PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Ρε παιδιά τι γίνεται στο Las Vegas...?









Δείτε μερικές σκηνές με γυναίκες να τρομάζουν.

Δεν χρειάζονται και πολλά λόγια, αφού μιλάει η εικόνα. Απλά ξεκαρδιστικό

ΟΠΙΣΘΕΝ......ΒΑΛΕ........




Απολαύστε τις δύο αδερφές σε ένα χορευτικό που ξεπερνά κάθε φαντασία και ανεβάζει τη θερμοκρασία στα ύψη!



Χωρίς σχόλια…

Χωρίς σχόλια…








Αν ο ηγέτης δεν μπορεί να εκπροσωπεί τα ουσιώδη τότε πρέπει να αποχωρεί", ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.


Να αναλάβουν τις ευθύνες τους όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, διεμήνυσε μέσω τηλεοπτικής εκπομπής ο υπ. Ανάπτυξης.
Μίλησε για τεράστια λάθη που βύθισαν τη χώρα σε ύφεση. Εξέφρασε ανοιχτά το ενδιαφέρον του για την ηγεσία του κόμματος, λέγοντας ότι ο Παπανδρέου είναι συμπαθής, αλλά πρέπει να φύγει
Υπέρ της εκλογής νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ πριν από τις βουλευτικές εκλογές, τάχθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή την Κυριακή το πρωί, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Παπανδρέου δεν μπορεί να εκπροσωπεί την παράταξη, καθώς, όπως είπε, έχουν διαρραγεί οι σχέσεις εμπιστοσύνης με το λαό και τους ξένους.
"Αν ο ηγέτης δεν μπορεί να εκπροσωπεί τα ουσιώδη τότε πρέπει να αποχωρεί", ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης υποστήριξε ότι αμέσως μετά τις γιορτές πρέπει να ανοίξουν οι διαδικασίες για την εκλογή νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, και το κόμμα να πάει στις εκλογές με μια νέα ηγεσία και μια νέα πολιτική πρόταση.
"Εμείς συζητάμε ακόμη αν και πότε θα ανοίξουν οι διαδικασίες. Δεν είναι μια σοβαρή και υπεύθυνη συζήτηση. Αυτή η συζήτηση πρέπει να γίνει σοβαρά και συντεταγμένα", δήλωσε και πρόσθεσε: "Δεν καθυστερήσαμε απλώς, σφυρίζουμε αδιάφορα κάνοντας ότι δεν συμβαίνει τίποτε".
Εκανε μάλιστα λόγο για μεθοδεύσεις και σκόπιμες καθυστερήσεις. "Αν δεν το ανοίξουν αυτοί που πρέπει να το ανοίξουν τότε θα το ανοίξουμε εμείς", επισήμανε.
Χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για τη διακυβέρνηση της χώρας από το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι οδήγησε σε αδιέξοδα, σε "φτώχεια, πρωτοφανή ύφεση, εθνική ταπείνωση και διάλυση του κρατικού μηχανισμού".
Όπως είπε, αυτός που έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη είναι ο ηγέτης της παράταξης, ωστόσο τόνισε ότι κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Ήμασταν ιδεολογικά γυμνοί και πολιτικά απροετοίμαστοι", παρατήρησε.
Για τον πρώην πρωθυπουργό τόνισε ότι πρόκειται για έναν ευγενή άνθρωπο, με ιδέες για τον σοσιαλισμό ωστόσο σημείωσε ότι δεν πρέπει να είναι υποψήφιος.
Τυπικά - όπως ανέφερε - και ο κ. Παπανδρέου έχει το δικαίωμα να συμμετέχει στην κούρσα της επόμενης ημέρας για το ΠΑΣΟΚ ωστόσο είπε: "Δεν αναφέρομαι στην τυπική δυνατότητα, αλλά στην ηθική δυνατότητα για κάτι τέτοιο".
Έστρεψε τα βέλη και κατά συναδέλφων λέγοντας ότι ασκείται κριτική για μία σειρά από ζητήματα από ανθρώπους που προκάλεσαν τα προβλήματα για τα οποία ασκούν μετά κριτική, ενώ μίλησε για γραφειοκρατία του ΠΑΣΟΚ που εθελοτυφλεί και συνεχίζει σαν να μη συνέβη τίποτα, "σαν να μην αντιλαμβάνεται τις συνέπειες της πολιτικής μας".
"Έχει χαθεί η εμπιστοσύνη από τον κόσμο και το μόνο που φοβάμαι είναι η παθητικότητα" τόνισε και ανέφερε ότι δεν είναι θέμα φιλοδοξίας αλλά ευθύνης. "Ο πολιτικός έχει ευθύνη και αν δεν την αναλάβει θα βρεθεί στα σκουπίδια της ιστορίας" ανέφερε.
Σημειώνεται ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης έχει εκφράσει την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος υπό προϋποθέσεις για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Ρε παιδιά τι γίνεται στο Las Vegas...?

Πανέμορφες γυναίκες, κορμάρες για όλα τα γουστά... Απολαύστε τις...





Ο ένας εκ των οποίων είναι ακόμα υπουργός οικονομικών. Και ο άλλος παριστάνει τον υπουργό περιβάλλοντος

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας

Περισσότερα από 733.000.000 ευρώ επέφερε στα κρατικά ταμεία η διαδικασία τακτοποίησης των ημιυπαίθριων χώρων.



Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, στη ρύθμιση εντάχθηκαν περίπου 689.000 αιτήσεις. Από τα συνολικά έσοδα, περίπου τα 106 εκ. είναι από το 2010.

Τα έσοδα από τη ρύθμιση αξιοποιούνται μέσω του Πράσινου Ταμείου σε δράσεις για την αποκατάσταση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου και τη χρηματοδότηση αντισταθμιστικών ενεργειών για την ανάπλαση και αναβάθμιση του αστικού και φυσικού περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με το υπουργείο, με τα αποτελέσματα αυτά επιτυγχάνεται πλήρως ο δημοσιονομικός στόχος για την συγκεκριμένη ρύθμιση, στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής πολιτικής.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ...ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΝΙΚΟ...

ΤΟ PIERIA -GR ΣΟΥ ΕΥΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ..ΠΑΝΤΑ ΜΑΧΙΜΟΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ...

Νίκος Παπανικολάου : "Όχι στις προσωπικές στρατηγικές"


Ο περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας Νίκος Παπανικολάου, μιλώντας σήμερα το πρωί σε ραδιοφωνικό σταθμό σχετικά με τις τελευταίες εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ ( δηλώσεις Χρυσοχοΐδη, Καστανίδη, Σκανδαλίδη Ραγκούση κ.α. ) δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής :
"Είμαι αντίθετος με τις προσωπικές στρατηγικές των πολιτικών στελεχών, που ενώ υπηρέτησαν το σύστημα σήμερα απαξιώνουν πολιτικά τους πρώην πρωθυπουργούς ( Παπανδρέου, Σημίτη και Καραμανλή ). Πιθανολογώ δε ότι θα τους βρουν πολιτικά μπροστά τους".

Η αληθινή τέχνη είναι απέναντι στους σημερινούς πολιτικούς!


* Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΝΝΟΕΙ, ΚΟΙΝΩΣ ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ. Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΘΑΡΕΙ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ, ΝΑ ΠΕΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ!

* Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΗΤΑΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΤΟΥ ΓΕΝ.ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΥΠΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Κατά τον Κύπριο στιχουργό, Κυριάκο Χαραλαμπίδη, «ο πολιτικός προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τις λέξεις για να κρύψει αυτό που εννοεί, αυτό που θέλει να πει. Μιλάει, ωστόσο έχει άλλα πίσω απ’ αυτό που λέει. Λέει ψέματα, δηλαδή».

Αντίθετα, «ο ποιητής δεν λέει ψέματα, προσπαθεί να αποκαθάρει τις λέξεις από το ψεύδος και να προσδώσει σ’ αυτές το αρχαίον κάλλος, την πρωτογενή τους αξία και ουσία», ανέφερε ο ποιητής σε ομιλία του που έγινε στο πλαίσιο εκδήλωσης στο θεατρικό εργαστήρι τού Ανδρέα Μιχαήλ, «Αυλαία», στην Κατερίνη.

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

Ο Κύπριος στιχουργός, ποιήματα του οποίου μελοποίησε κυρίως ο αείμνηστος Μάριος Τόκας και ερμήνευσαν ο Γιώργος Νταλάρας, ο Μανόλης Μητσιάς, ο Δημήτρης Μητροπάνος και άλλοι, ήρθε στην Κατερίνη για να μιλήσει, μέσα από το έργο του, για την τραγωδία της Κύπρου. Βρήκε όμως την ευκαιρία να μιλήσει και για άλλα θέματα, όπως αυτό της σχέσης της τέχνης με την πολιτική:

«Παραμένω δάσκαλος στην ποίησή μου, δηλαδή θέλω να κατευθύνω τα πράγματα προς μια κατεύθυνση και να καθοδηγήσω, με τον τρόπο μου, τους άλλους γύρω μου, πάντοτε όμως με όρους τής τέχνης. Δηλαδή η τέχνη να μη γίνεται η τέχνη προγραμματικά, όπως κάνουν οι πολιτικοί που στέκουν σ’ ένα μπαλκόνι και μιλούν αλλά δεν εννοούν αυτά που λένε.

Ο ποιητής (και γενικότερα ο αληθινός καλλιτέχνης) νιώθω ότι βρίσκεται ακριβώς στους αντίποδες της πολιτικής. Και οι πολιτικοί το νιώθουν αυτό πάρα πολύ. Ο φυσικός αντίπαλος της πολιτικής, των κάθε είδους πολιτικών, είναι ο καλλιτέχνης.

Οι πολιτικοί, στο βάθος, δεν χωνεύουν τους καλλιτέχνες αλλά ούτε όμως και οι καλλιτέχνες χωνεύουν, στο βάθος, τους πολιτικούς. Γιατί; Διότι οι πολιτικοί εκλέγονται δια ψήφου. Οι ποιητές είναι «σκεύος εκλογής», είναι από Θεού η εκλογή τους, αφ’ εαυτών εκλέγονται, δηλαδή έχουν μέσα τους τη δύναμη αυτή της εκλογής…

Οι ποιητές είναι κατακυρωμένοι από πριν, δεν χρειάζεται να κάνουν (κομματικούς) συνδυασμούς και δοσοληψίες και «πάρε δώσε» και να εξευτελιστούν ζητώντας μία ψήφο. Την ψήφο (ο ποιητής) την έχει μαζί του από πριν, διότι είναι «σκεύος εκλογής».

Ο πολιτικός προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τις λέξεις για να κρύψει αυτό που εννοεί, αυτό που θέλει να πει. Μιλάει, ωστόσο έχει άλλα πίσω απ’ αυτό που λέει. Λέει ψέματα, δηλαδή. Ο ποιητής δεν λέει ψέματα, προσπαθεί να αποκαθάρει τις λέξεις από το ψεύδος και να προσδώσει σ’ αυτές το αρχαίον κάλλος, την πρωτογενή τους αξία και ουσία.

Μ’ όλα αυτά που είπαμε, ποια η σχέση τού πολιτικού με τον ποιητή; Είναι σε αντίθεση, είναι σε αντιδικία αυτές οι δυο ομάδες.

Έτσι λοιπόν, κι εγώ με τον τρόπο μου κρατιέμαι μακριά από κόμματα, οργανώσεις κλπ, διότι όπως λέει και ο (Ινδός συνθέτης, ποιητής, συγγραφέας και Φιλόσοφος) Ραμπιντρανάθ Ταγκόρ, «θα κάνω κακό στη χώρα μου, αν θελήσω να τη λατρέψω ως θεό.

Δηλαδή, η αλήθεια δεν είναι ιδιόκτητο πράγμα και δεν είναι μόνο η αλήθεια η δική μας που υπάρχει, υπάρχει και η αλήθεια τού άλλου, και του άλλου και του άλλου… Ψάχνουμε για την αλήθεια.

Η λέξη «κόμμα», αυτό που λέμε: «είμαι ενταγμένος στο κόμμα», δηλώνει πόσο κομματιάζεται ένας άνθρωπος, γι αυτό λέω ότι πρέπει να βρούμε την ενοποιό αλήθεια που να ανήκει σε όλους…

Ακόμη και οι δικοί μου άνθρωποι αναρωτιούνται, εγώ με ποιους είμαι… Δεν είμαι με κανέναν! Είμαι με την αλήθεια η οποία δεν μπορεί να ανήκει σε ένα μόνο κόμμα ή σε μια οργάνωση μόνο ή σε ένα μόνο έθνος. Η αλήθεια είναι οικουμενικό «πράγμα» και ανήκει σε όλους και καθένας παίρνει το κομμάτι που του αναλογεί», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Χαραλαμπίδης.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Η παρουσία τού Κυριάκου Χαραλαμπίδη στην Πιερία οφείλεται σε πρόσκληση του Κύπριου σκηνοθέτη Ανδρέα Μιχαήλ, ο οποίος είναι και πρόεδρος του συλλόγου Κυπρίων Πιερίας «Ο Ευαγόρας».

Η όλη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα των πολιτιστικών υπηρεσιών του υπουργείου παιδείας της Κύπρου, του γενικού προξενείου της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη και της ομοσπονδίας κυπριακών οργανώσεων Ελλάδας. Παρών ήταν και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Κώστας Σταματάρης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ακούστηκαν – ερμηνεύτηκαν ποιήματα του Κυριάκου Χαραλαμπίδη από μαθήτριες και μαθητές τού θεατρικού εργαστηρίου «Αυλαία» αλλά και από τον ίδιο τον ποιητή, τον οποίο παρουσίασε στο κοινό ο Ανδρέας Μιχαήλ.

Τα ποιήματα απήγγειλαν οι εξής: Τριανταφυλλιά Διαμαντοπούλου, Κωνσταντίνα Πενλίδου, Ιωάννα Πολίτη, Εύη Νικόλ Τσομπανικόλα, Κριστίνα Νοβακιβσκα, Μαρία Δαδάκου, Κωνσταντίνος Ανδρεάδης, Ιωάννης Ιωαννίδης, Βασίλης Αγγελής και Γιώργος Κρομμύδας.

ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΛΕΦΕΡΙΚ...

Οργανισμό Τουρισμού, τελεφερίκ, σύστημα ποιότητας ISO, ινστιτούτο γαστρονομίας ακόμη και Πανεπιστήμιο σχεδιάζει η Πιερία για τον Όλυμπο.


Παράλληλα και καθώς το 2012 συμπληρώνονται 100 χρόνια από την κατάκτηση της υψηλότερης κορυφής σχεδιάζει συνέδριο με θέμα την ανάδειξη και την αξιοποίηση του Ολύμπου.

Εκπονώντας ολοκληρωμένο σχέδιο κι έχοντας ξεκινήσει τον δημόσιο διάλογο από τον Σεπτέμβριο, η Αντιπεριφέρεια Πιερίας διά της αντιπεριφερειάρχη κ. Σοφίας Μαυρίδου παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή τις προτάσεις της για την ανάπτυξη του «βουνού των Θεών».

Βασικός στόχος της Αντιπεριφέρειας Πιερίας είναι να δημιουργηθούν «υποδομές ήπιας ανάπτυξης» προκειμένου να έχει τη δυνατότητα, όπως εξήγησε η κ. Μαυρίδου, «να υλοποιήσουμε προτάσεις όπως:

-Την ίδρυση ενός τοπικού οργανισμού τουρισμού.

- Τη δημιουργία εκπαιδευτικού ιδρύματος με την επωνυμία «Πανεπιστήμιο του Ολύμπου».

-Τη δημιουργία και ίδρυση ενός ινστιτούτου γαστρονομίας.

-Τη δημιουργία θεματικού πάρκου με άξονα τον Όλυμπο.

-Τη δημιουργία δασικού ή δασικών, χωριού ή χωριών.

-Την εκπόνηση μελέτης για τη δυνατότητα δημιουργίας υποδομών χειμερινού τουρισμού (τελεφερίκ), που θα συνοδεύεται από εγκεκριμένη περιβαλλοντολογική μελέτη για τις επιπτώσεις και την όχληση. -Τη δημιουργία κέντρου ορειβασίας και αναρρίχησης.

-Τη θεσμοθέτηση και υλοποίηση αθλητικών διοργανώσεων εθνικής και διεθνούς εμβέλειας, (Μαραθώνιος του Ολύμπου).

-Την ήπια τουριστική αξιοποίηση της περιοχής μέσω του αγροτουρισμού και του οικοτουρισμού».

Η κ. Σοφία Μαυρίδου παρουσίασε στην Υποεπιτροπή Ορεινών Όγκων της Βουλής «ώριμες προτάσεις με συγκεκριμένα έργα» που η Αντιπεριφέρεια Πιερίας προωθεί για ένταξη στο ΕΣΠΑ 2007-2013 και τόνισε:

«Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας κατανοεί πλήρως τη σημασία, που αποτελεί ο Ολυμπος, τους περιορισμούς και την προστασία του, καθώς επίσης και τις προοπτικές αξιοποίησης της τεράστιας δυναμικής που έχει. Επεξεργάστηκε, λοιπόν, το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για το Εθνικό Πάρκο Ολύμπου.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΑΡΚΑΔΙΟΥ

ΚΑΤΕΡΙΝΗ, 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011

Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος

Ώρα 10:00 π.μ: Επιμνημόσυνη Δέηση

Ώρα 10:15 π.μ: Εκφώνηση του Πανηγυρικού της επετείου από τον Αρχιμανδρίτη π. Ιωακείμ Οικονομίκο, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους και Κατερίνης.

Ώρα 10:30: Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων στην είσοδο του πάρκου.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Σύλλογος Κρητών Ν. Πιερίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ» σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις που διοργανώνει, για την συμπλήρωση 145 χρόνων από το Ολοκαύτωμα της Μονής Αρκαδίου(Νοέμβριος 1866), που θα πραγματοποιηθούν στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου

Κων/νος Μανιουδάκης

Θεσσαλονίκη: Πέτρες, φωτιές σε κάδους και προσαγωγές στην πορεία των μαθητών για τον Αλέξη! (video&φωτογραφίες)

Ένταση επικράτησε στην πορεία των μαθητών για την 3η επέτειο μνήμης στον Αλέξη Γρηγορόπουλο που έχασε τη ζωή του από σφαίρα ειδικού φρουρού στα Εξάρχεια την 6η Δεκεμβρίου 2008. Περίπου 300 μαθητές συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 12 στο άγαλμα του Βενιζέλου, φωνάζοντας συνθήματα.

Μερικά από αυτά:

-ΕΚΕΙΝΗ Η ΣΦΑΙΡΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΥΧΑΙΑ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ

-ΤΟ ΑΙΜΑΚΥΛΑΕΙ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΖΗΤΑΕΙ

-ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

alt

Λίγο νωρίτερα, είχαν βάλει φωτιά σε κάδο στην Αριστοτέλους.

alt

Κατά τις 12:45 ξεκίνησε η πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Ένταση επικράτησε στην οδό Δωδεκανήσου, στην πλατεία Δημοκρατίας, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα.

Μαθητές που ξεκίνησαν πορεία από το άγαλμα του Βενιζέλου, πετούσαν πέτρες στους αστυνομικούς και έβαλαν φωτιά σε κάδους.

Όταν οι μαθητές έφτασαν έξω από τη ΓΓ Μακεδονίας Θράκης έκαναν ενός λεπτού σιγή εις μνήμη του Αλέξη. Λίγο αργότερα πετούσαν πέτρες στα ΜΑΤ, που ήταν μέσα στο Διοικητήριο και φωνάζουν συνθήματα. Η επίθεση αυτή είχε ως αποτέλεσμα να σπάσουν πολλά αμάξια που ήταν σταθμευμένα μέσα στο Διοικητήριο. Τα ΜΑΤ απάντησαν με 2 κρότου λάμψης για να τους απομακρύνουν.

Στη συνέχεια και ενώ η πορεία κατευθυνόταν προς την Αγίου Δημητρίου, οι μαθητές προκάλεσαν ζημιές στην Εμπορική Τράπεζα που βρίσκεται απέναντι από το Διοικητήριο. Έσπασαν το ΑΤΜ και ξήλωσαν την κάμερα ασφαλείας. Παράλληλα προσπάθησαν να σηκώσουν τα στόρια και να προκαλέσουν ζημιές στην τζαμαρία.

Τα ΜΑΤ τους απομάκρυναν και οι νεαροί απάντησαν με πέτρες και ξύλα.

2 προσαγωγές διαδηλωτών

Ένταση επικράτησε όταν η πορεία έφτασε στην Ιασωνίδου. Δυνάμεις των ΜΑΤ επενέβησαν για να σπάσουν την πορεία των μαθητών. Στην προσπάθεια τους να φύγουν οι διαδηλωτές, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 2 προσαγωγές. Επικράτησε ένταση και αντιπροσωπεία των μαθητών ζήτησε από τους αστυνομικούς να τους αφήσουν ελεύθερους και αυτοί με τη σειρά τους θα αποχωρούσαν. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αφεθεί ελεύθεροι...

Οι εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια των ΟΤΑ Ν.Πιερίας της περιόδου 2012


για τους υπαλλήλους Δημοσίου Δικαίου και Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου διεξήχθησαν χθες από τις Κεντρικές Εφορευτικές Επιτροπές στο Δήμο Κατερίνης, όπου και λειτουργεί το Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

Επίσης εκλογές διεξήχθησαν στα κατά τόπους καταστήματα των άλλων Δήμων.

Περίπου 360 δημοτικοί υπάλληλοι προσήλθαν στην κάλπη επί συνόλου 552 υπαλλήλων Δημοσίου Δικαίου και 191 Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου αντίστοιχα.

Ειδικότερα εξελέγησαν:

Αορίστου χρόνου:

Νατσιάβα Θεανώ

Μόνιμοι:

Γιαννώτας Θωμάς

Μαυρίδης Πέτρος

Η συναυλία της Μέριμνας Παιδιού στο ξενοδοχείο Mediterranean Village στην Παραλία Κατερίνης.



Μια αξέχαστη βραδιά γεμάτη μουσική,

συναίσθημα και πολλά μηνύματα…

Ποτέ στα χρονικά της Πιερίας δε θυμόμαστε τέτοια αθρόα συμμετοχή συμπολιτών μας, σε ένα πολιτιστικό κοινωνικό γεγονός, όπως το προχθεσινό με τη συναυλία για τα Παιδιά της Μέριμνας.

Θέλετε ο σκοπός της εκδήλωσης, να συγκεντρωθούν κάποια χρήματα που τα έχει απόλυτη ανάγκη η Μέριμνα. Θέλετε τα μεγάλα ονόματα των καλλιτεχνών που συμμετείχαν. Θέλετε η μεγάλη προβολή της εκδήλωσης. Θέλετε η απουσία τέτοιων εκδηλώσεων στην Πιερία την περίοδο του χειμώνα.

Σημασία πάντως έχει πως οι διοργανωτές πέτυχαν με τον καλύτερο τρόπο το στόχο τους. Να συγκεντρωθούν, καταρχήν, χρήματα για το ταμείο της Μέριμνας και από την άλλη να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες της Πιερίας.

Για το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης τα λόγια είναι φτωχά να μεταφέρουν τη μουσική πανδαισία που δημιούργησαν οι συντελεστές της συναυλίας. Ο Μίμης Πλέσσας στο πιάνο, να συμπαρασύρει με τα πλήκτρα αλλά και τα θερμά λόγια το κοινό και να το μετατρέπει σε μια πολυπληθή χορωδία.

Ο Δημήτρης Μπάσης, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Μελίνα Ασλανίδου, τρεις από τους αξιολογότερους ερμηνευτές της εποχής μας, να μας απογειώνουν με τη φωνή τους. Κοντά τους να ακολουθούν και να ενώνουν μαζί τους τις δικές τους φωνές οι δικοί μας ερμηνευτές, ο Αλέξης Ηλιάδης, η Φιλιώ Σέρβου και η Μαρία Φωτοπούλου.

Το μεγαλείο της μουσικής αυτής πανδαισίας, η Ορχήστρα Νέων Δίου, το μουσικό αυτό θαύμα της Πιερίας. Δεκάχρονα και δεκαπεντάχρονα παιδιά από το χωριά του πρώην δήμου Δίου, κάτω από τις οδηγίες του μαέστρου Νίκου Πατρή, να χειρίζονται με τέτοια δεξιοτεχνία τα μουσικά τους όργανα, λες και ήρθαν από κάποια μεγάλη μουσική σχολή που βγάζει σπουδαίους μουσικούς και οργανοπαίκτες.

Η ολοκλήρωση τέλος της ανεπανάληπτης αυτής συναυλίας ήρθε με την παρουσίαση της εκδήλωσης από τον μοναδικό Αλέξη Κωστάλα. Τον σπουδαιότερο παρουσιαστή της χώρας μας, με τη βελούδινη φωνή, τη μουσική και καλλιτεχνική παιδεία και το χαρισματικό τρόπο να μεταδίδει και να επικοινωνεί με το κοινό.

Κατανοεί κανείς, -ακόμα και εκείνοι που δεν είχαν τη τύχη να βρεθούν στο χώρο της εκδήλωσης ή να καταφέρουν να μπουν στην αίθουσα της συναυλίας-, τι συνέβη το βράδυ της Δευτέρας στην πόλη μας.

Ο πρόεδρος της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης κ. Δημήτρης Σολδάτος και όλα τα μέλη της διοίκησης δεν έκρυβαν την ικανοποίηση αλλά και την έκπληξη για τη σπουδαία βραδιά. Ευχαρίστησαν από καρδιάς, όσους συνέβαλαν να πραγματοποιηθεί τα μέγα αυτό γεγονός για τα παιδιά της Μέριμνας που δυστυχώς η Πολιτεία και οι αρμόδιοι φορείς δε φρόντισαν.

Τους χορηγούς της εκδήλωσης Ευαγγελία και Βασίλη Λάμπρου ιδιοκτήτες του ομίλου Μediterranean Hotels για τη δωρεάν παραχώρηση των αιθουσών του Mediterranean Village Hotel & Spa και την από καρδιάς φιλοξενία όλων των καλλιτεχνών.

Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Πιερίας που πρόβαλαν με τον καλύτερο τρόπο το γεγονός καθώς επίσης και τους υπόλοιπους επιχειρηματίες που στήριξαν την εκδήλωση.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στους υπεύθυνους της όλης οργάνωσης της εκδήλωσης, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Γρηγόρη Παπαχρήστο και τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων του ομίλου Mediterranean Hotels Βασίλη Δήμου. «Χωρίς αυτούς ίσως δε θα είχε πραγματοποιηθεί η εκδήλωση», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Μέριμνας του Παιδιού.

Και βέβαια πώς να μην ευχαριστήσει κανείς από καρδιάς τους συμπολίτες μας, που προσέτρεξαν να συμμετέχουν και να στηρίξουν υλικά και ηθικά τα παιδιά της Μέριμνας.

Για τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν αφιλοκερδώς, δεν υπήρχαν λόγια για άλλες ευχαριστίες. «Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι με ευαισθησίες» είπε ο πρόεδρος της Μέριμνας «και αυτό είναι παρήγορο στις μέρες μας. Με τέτοιους ανθρώπους μπορούμε να ελπίζουμε και παίρνουμε δύναμη να συνεχίσουμε». «Είναι χρέος μας», ανταπέδωσαν οι καλλιτέχνες. «Εμάς η φύση και ο Θεός μας έδωσε χαρίσματα που κάποιοι άλλοι συνάνθρωποί μας τα στερούνται. Οφείλουμε να δώσουμε την ελάχιστη στήριξη και χαρά σ’ αυτούς».

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα της μουσικής ευφορίας, του πνεύματος αλληλεγγύης και των συναισθημάτων αισιοδοξίας, πως όταν όλοι μας δώσουμε ένα κομμάτι του καλού μας εαυτού μπορούμε να κάνουμε ένα κόσμο δικαιότερο και ομορφότερο για μας και κυρίως τα παιδιά μας.

Συγχαρητήρια, συγχαρητήρια, συγχαρητήρια σ’ όλους τους συντελεστές της αξέχαστης αυτής βραδιάς.

Η Γεωργία Σάλπα είναι Ελληνίδα και κάνει καριέρα στην Αγγλία ..

και μετά λένε πως δεν εξάγουμε προιόντα!Δείτε την....










Θλίψη στον κόσμο του ποδοσφαίρου



Ακόμη ένας από τους μεγάλους ποδοσφαιριστές του παρελθόντος έφυγε από την ζωή! Ο Σόκρατες άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της Κυριακής (04.30) στο νοσοκομείο «Αλμπερτ Αϊνστάιν» στο Σάο Παόλο υποκύπτοντας σε σηψαιμικό σοκ.

«Το νοσοκομείο Άλμπερτ Αϊνστάιντ ενημερώνει με βαθιά θλίψη τον θάνατο του πρώην ποδοσφαιριστή Σόκρατες στις 4.30 τα ξημερώματα από σηψαιμικό σοκ», αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν το οποίο εξέδωσε το νοσοκομείο και ενημερώνει για τον θάνατο του «γιατρού».

Ο Σόκρατες αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα με την υγεία του, τους τελευταίους μήνες. Είχε μεταφερθεί εκτάκτως σε νοσοκομείο δύο φορές, στο τρέχον έτος. Οι γιατροί έκαναν λόγο για γαστρεντερική αιμορραγία, αποδίδοντας την στην μεγάλη του αδυναμία το ποτό.

Όπως αναφέρουν τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ, το βράδυ της Πέμπτης ο Σόκρατες ένιωσε αδιαθεσία κατά τη διάρκεια γεύματος σε εστιατόριο του Σάο Πάολο. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Υποβλήθηκε σε εξετάσεις από τις οποίες διαπιστώθηκε ότι η λοίμωξη στο γαστρεντερικό συστήμα είχε εξαπλωθεί και σε άλλα όργανα.

Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία της Βραζιλίας. Είδωλο για την Κορίνθιανς, με τα χρώματα της οποίας αγωνίστηκε από το 1978 έως το 1984, με 297 εμφανίσεις και 172 γκολ. Την ποδοσφαιρική του καριέρα την ξεκίνησε από την Μποταφόγκο. Στην Ευρώπη αγωνίστηκε με την Φιορεντίνα για έναν χρόνο.

Έγινε γνωστός, από τη συμμετοχή του στην εθνική ομάδα της Βραζιλίας της οποίας ήταν και αρχηγός και συμπαίκτης με τον Πελέ. Ήταν διεθνής από το 1979 έως το 1986, η οποία όμως δεν κατάφερε να κατακτήσει ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Μέλος της ομάδας που συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο το 1982 και αποκλείστηκε από την Ιταλία με την ήττα 3-2 σε ένα από τα παιχνίδια που έχουν μείνει στην ιστορία του αθλήματος.

Ο Σόκρατες είχε σπουδάσει και εξασκούσε την ιατρική. Είχε μεγάλος πάθος στο ποτό και στο τσιγάρο. Με την γυναίκα του απέκτησε έξι παιδιά.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε σε εφημερίδες της Βραζιλίας με θέματα όχι μόνο το ποδόσφαιρο αλλά την πολιτική και τα οικονομικά. Τους τελευταίους μήνες είχε αρχίσει την συγγραφή ενός βιβλίου φαντασίας με επίκεντρο το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 στη Βραζιλία.

ΓΕΙΑ ΣΟΥ PIERIA -GR...

Η Jessica Aedo είναι μια καυτή λατίνα που δουλεύει σα μοντέλο...

Θέλετε να τη γνωρίσετε...?












Ποιος θα το περίμενε πως θα ερχόταν μία μέρα που θα αντικρύζαμε την Έλενα Παπαβασιλειου ντυμένη.

Σε άλλες εμφανίσεις πιο αποκαλυπτικές ....
μας έχει συνηθίσει η καυτή παρουσιάστρια. Και τώρα που την είδαμε με τόσα πολλά ρούχα στις σελίδες του περιοδικού Celebrity, δεν μπρούμε... βγαίνουμε από την σειρά μας.! Πάντως η Έλενα, πιστεύει πως η αυτοπεποίθηση είναι αυτή που κάνει μία γυναίκα ελκυστική.!

Έχει καταντήσει κουραστικό και ψυχοφθόρο για όλους μας να σκοντάφτουμε συνεχώς πάνω σε κραυγαλέες περιπτώσεις συμπολιτών μας οι οποίοι σε πείσμα των..


Έχει καταντήσει κουραστικό και ψυχοφθόρο για όλους μας να σκοντάφτουμε συνεχώς πάνω σε κραυγαλέες περιπτώσεις συμπολιτών μας οι οποίοι σε πείσμα των....
καιρών μας βγάζουν την γλώσσα και εξακολουθούν υπηρετώντας τον δημόσιο τομέα να παίρνουν μισθούς που ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα δεν έχουμε δει.

Την ώρα μάλιστα που όλοι βλέπουμε την αγοραστική αξία των μισθών να εξανεμίζεται μαζί με τον ίδιο τον μισθό τότε η οργή είναι φτωχή ως λέξη για να εκφράσει όσα αισθανόμαστε.

Σήμερα Έχει καταντήσει κουραστικό και ψυχοφθόρο για όλους μας να σκοντάφτουμε συνεχώς πάνω σε κραυγαλέες περιπτώσεις συμπολιτών μας οι οποίοι σε πείσμα των....
καιρών μας βγάζουν την γλώσσα και εξακολουθούν υπηρετώντας τον δημόσιο τομέα να παίρνουν μισθούς που ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα δεν έχουμε δει.

Την ώρα μάλιστα που όλοι βλέπουμε την αγοραστική αξία των μισθών να εξανεμίζεται μαζί με τον ίδιο τον μισθό τότε η οργή είναι φτωχή ως λέξη για να εκφράσει όσα αισθανόμαστε.

Σήμερα η Real News δημοσιεύει τους μισθούς στελεχών της ΔΕΗ που αγγίζουν ή και ξεπερνούν τις 9.000 ευρώ το μήνα!

Και δεν είναι μισθοί που έμειναν απείραχτοι γιατί έτσι έπρεπε! Οι συγκεκριμένοι πάτησαν στο παραθυράκι του νόμου που λέει ότι το πλαφόν των 5.981 ευρώ για τις αποδοχές διευθυντών στον δημόσιο τομέα εξαιρεί εταιρείες στις οποίες το Δημόσιο κατέχει μόνο ή από κοινού ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου μικρότερο του 50%.

Έτσι, εννέα διευθυντές, τρεις αναπληρωτές διευθύνοντες σύμβουλοι αλλά και ο νομικός σύμβουλος της επιχείρησης εισπράττουν περίπου 9.000 ευρώ το μήνα!

Έτσι, αποδεικνύεται ότι τα ρετιρέ του Δημοσίου για τα οποία πολλά έχουν ειπωθεί και υποτίθεται ότι έχουν γίνει κιόλας, ζούν και βασιλεύουν!

Και δεν είναι μισθοί που έμειναν απείραχτοι γιατί έτσι έπρεπε! Οι συγκεκριμένοι πάτησαν στο παραθυράκι του νόμου που λέει ότι το πλαφόν των 5.981 ευρώ για τις αποδοχές διευθυντών στον δημόσιο τομέα εξαιρεί εταιρείες στις οποίες το Δημόσιο κατέχει μόνο ή από κοινού ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου μικρότερο του 50%.

Έτσι, εννέα διευθυντές, τρεις αναπληρωτές διευθύνοντες σύμβουλοι αλλά και ο νομικός σύμβουλος της επιχείρησης εισπράττουν περίπου 9.000 ευρώ το μήνα!

Έτσι, αποδεικνύεται ότι τα ρετιρέ του Δημοσίου για τα οποία πολλά έχουν ειπωθεί και υποτίθεται ότι έχουν γίνει κιόλας, ζούν και βασιλεύουν!

Τρομακτική το θέαμα.

Εμείς σας προειδοποιούμε!!!Δείτε τις γυναίκες με τα μεγαλύτερα στήθη στον κόσμο και τα σχόλια δικά σας....







Παλιές αφίσες ΠΑΣΟΚ

ΑΝ ΠΙΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 14 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ....

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ......

Δεν πληρώνω χαράτσι

ΤΙΣ ΠΑΠΙΕΣ ΕΚΑΝΑΝ....