PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

ΕΛΛΑΔΑ.......ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΕΣΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΙΝΑ!!!


ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΔΟΔΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ.

ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ Η ΜΕ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗ ΖΕΙ ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Με δανεικά ή εις βάρος των αποταμιεύσεών του ζει το 49% των καταναλωτών του νομού Θεσσαλονίκης, από 40% τον Μάρτιο, ίσα-ίσα τα φέρνουν βόλτα το 41%, από 48%, ενώ το ποσοστό των νοικοκυριών που δηλώνει ότι αποταμιεύει (λίγο ή πολύ) έπεσε για πρώτη φορά κάτω του 10%.

Αυτό προκύπτει από την τελευταία έρευνα του «Βαρόμετρου» του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ).


Το Ευρωβαρόμετρο διεξάγεται δυο φορές το χρόνο (Μάρτιο και Σεπτέμβριο), με χρήση των ερωτηματολογίων που χρησιμοποιούνται από το ΙΟΒΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι καταναλωτές του νομού Θεσσαλονίκης εμφανίζονται σχεδόν απόλυτα απαισιόδοξοι και σύμφωνα με την έρευνα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης διαμορφώνεται στις -76 μονάδες, από -63 τον Μάρτιο και με τον αντίστοιχο σε εθνικό επίπεδο να διαμορφώνεται στις -74 μονάδες και στην ΕΕ στις -19 μονάδες.

Από την έρευνα, που διεξήχθη στο δεύτερο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου, προκύπτει ότι το μέσο μηνιαίο οικογενειακό εισόδημα των καταναλωτών από το Μάρτιο 2009 μέχρι το Σεπτέμβριο 2011, μειώθηκε κατά 27% (από τα 2.525 ευρώ σε 1.847 ευρώ). Οι καταναλωτές δεν φαίνονται διατεθειμένοι να προβούν σε σημαντικές αγορές (αγορά αυτοκινήτου ή σπιτιού), ενώ «βλέπουν», περαιτέρω επιδείνωση της δικής τους οικονομικής τους κατάστασης, αλλά και της χώρας.

Μέσω της έρευνας, φαίνεται δε ότι έχει ενταθεί η απαισιοδοξία τους για την μελλοντική εξέλιξη του πληθωρισμού, ενώ καταγράφεται εξαιρετικά χαμηλή και επιδεινούμενη η πρόθεσή τους για αποταμίευση.

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ..

Δοκιμασμένα, πετάνε, η Μέρκελ θα... μας στείλει 300 για κάθε ενδεχόμενο!


Δοκιμασμένα, πετάνε, η Μέρκελ θα...
μας στείλει 300 για κάθε ενδεχόμενο!

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ.

ΜΙΛΗΣΕ ΡΕ

Ελβετικό πρωτοσέλιδο η κόντρα Παπανδρέου - Βενιζέλου

Φαίνεται ότι θα επιμείνει για αρκετές ημέρες ακόμα , ο ξένος τύπος να δημοσιεύει πρωτοσέλιδα με ελληνικούς χαρακτήρες. Διαβάστε στο NEWS 247 τι γράφει για Παπανδρέου- Βενιζέλου η ελβετική εφημερίδα "Blick"
Μετά τη Liberation, με το πρωτοσέλιδο ''Χάος'' και η ελβετική ''Blick'' στο χθεσινό της πρωτοσέλιδο βγήκε με τίτλο στα ελληνικά '' ΤΩΡΑ ΕΙΣΑΙ ΤΡΕΛΟΣ;''

Στο δημοσίευμα ο συντάκτης υποστηρίζει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου με την απόφαση του για δημοψήφισμα, εξόργισε εκτός από τον Γάλλο πρόεδρο και τη Γερμανίδα Καγκελάριο και...
τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα :

"Τώρα υπάρχει φωτιά στη σκεπή. Ο Γιώργος Παπανδρέου εξόργισε το ισχυρό ζεύγος Μέρκ- οζί, με την ανακοίνωση για δημοψήφισμα και τώρα του γυρίζει την πλάτη και ο υπουργός οικονομικών του, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Αυτός (ο Βενιζέλος) είπε ότι δεν τίθεται θέμα διεξαγωγής δημοψηφίσματος για τον ελληνικό λαό. Όλο και περισσότεροι υπουργοί του σοσιαλιστικού κυβερνώντος κόμματος ΠΑΣΟΚ ακολουθούν τα επιχειρήματα του.

Όσο ο Παπανδρέου βρισκόταν στις Κάννες ώστε να εξηγήσει στη G20 τις θέσεις του, πίσω στην Αθήνα διαλυόταν το σπίτι του. Ο Παπανδρέου ήθελε να θέσει πρώτα το ερώτημα ψήφου εμπιστοσύνης το βράδυ της Παρασκευής στη Βουλή, αλλά όπως φαίνεται τα γεγονότα τον προσπέρασαν'', αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ή είδηση του εμφυλίου Παπανδρέου – Βενιζέλου ήταν κεντρικό στο θέμα και εξελίξεις με το εξώγαμο του Τζάστιν Μπίμπερ πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Και αυτό έχει τη σημασία του, καθώς η ελβετική εφημερίδα είναι κυρίως σκανδαλοθηρικού περιεχομένου.

Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΝΝΕΣ.

Ολλανδικού καναλιού εναντίον του Έλληνα Πρωθυπουργού




ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΟ ΤΡΕΗΛΕΡ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.




ΠΗΓΗ

ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΤΡΕΛΟΣ ΛΕΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ...

http://4.bp.blogspot.com/-QsaBcdxwjaQ/TrLSg1Km7MI/AAAAAAAApZQ/QokdMBSJI7s/s1600/papandreou-pasok.png

ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΚΟΙΤΑΤΕ ΑΠΟ ΨΗΛΑ.

http://asimonis.files.wordpress.com/2011/11/cebfcf84ceb1cebd-cebacebfceb9cf84ceb1cf82-ceb1cf80cebf-cf88ceb7cebbceb1-408.jpg?w=490&h=373

Τι να κάνουμε Ελληνικέ λαέ; Αυτό το πολιτικό σύστημα επέλεξες να το λουστείς!




Εδώ και τριάντα χρόνια, οι μισοί βουλευτές ξυπνούν μέσα στη χλιδή, τρώνε το πρωινό που τους σερβίρει η Ταυλανδέζα υπηρέτρια, χαλαρώνουν στο σαλόνι διαβάζοντας τον πρωινό τύπο και αγναντεύοντας την Ακροπολη ...φροντίζουν να λύσουν τα προβλήματα της αγροτιάς, εργατιάς και της...
επιχειρηματικότητας!
Μη ψάχνετε τίποτα άλλο! Και κοντά σε αυτό το άθλιο πολιτικό σύστημα που παρασιτικά ζει εδώ και τριάντα χρόνια προσκολλημένο στα κρατικά ταμεία, υπάρχει το άλλο του ...ΜΙΣΟ, το οποίο είναι συνυπεύθυνο μαζί του για την τραγική κατάσταση της χώρας: ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ, ΕΓΩΠΑΘΕΙΣ, ΑΛΑΘΗΤΟΙ ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ-ΕΚΔΟΤΕΣ!
ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΤΕ. ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ.....

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΒΓΑ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΕ ΑΚΡΟΑΤΗ..





ο Νίκος Χατζηνικολάου στην εκπομπή του, στο REAL FM, αναμετάδωσε ένα tweet κάποιου Γάλλου συνεργάτη της Liberation ο οποίος ανέφερε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, στη διάρκεια του δείπνου των Ευρωπαίων ηγετών στις Κάννες, δικαιολόγησε την απόφασή του για το δημοψήφισμα προκειμένου να αποφύγει... το πραξικόπημα.
το twitt το είδε μάλλον εδώ:

Παπανδρέου: Είπα για δημοψήφισμα για να μη γίνει πραξικόπημα !

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο tweet του ο Jean Quatremer: «Ο Παπανδρέου στο δείπνο της Τετάρτης δικαιολόγησε το δημοψήφισμα για να αποφύγει τον κίνδυνο πραξικοπήματος».

Πού να 'ξερε όμως ο Χατζηνικολάου πως θα άναβε φωτιές;

Διαβάστε το διάλογο με τον ακροατή που άνοιξε συζήτηση με τον Χατζηνικολάου στο twitter:

Ακροατής: Υπήρχαν πολλά δημοσιεύματα αυτές τις ημέρες στον ξένο τύπο που ρωτάνε ΑΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ πραξικόπημα στην Ελλάδα. Και; Εμείς, όμως ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Πιστεύουμε ότι οι αλλαγές στο στράτευμα έχουν σχέση με ΥΠΟΨΙΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ;
Χατζηνικολάου: Δεν το είπα εγώ. Δεν ακούς. Να ξανακούσεις τι είπα. Τέλος. Συνέχισε μόνος. Δεν έχω διάθεση για κοκορομαχιες.
Ακροατής: Αν όμως δεν επιβεβαιωθεί, τότε είναι ντροπή σου να μεταδίδεις αισχρό ψέμα με βάση ΕΝΑ tweet κάποιου Γάλλου. Κρίμα.
Χατζηνικολάου: Είναι συνεργάτης της Λιμπερασιον. Μαθήματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας αλλού. Το μετέδωσα με όλες τις επιφυλάξεις.
Ακροατής: "μαθήματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας αλλού" τις εκπομπές σου τις ακούς μεγάλε πριν τσαμπουκαλευτείς;
Χατζηνικολάου: Βαριέμαι πάρα πολύ και έχω δουλειά. Ανούσια συζήτηση. Καλημέρα.
Ακροατής: Με συγχωρείς. Εγώ δε βαριέμαι. Ακούω ευλαβικά το ραδιόφωνο και το δελτίο σου ως σοβαρή πηγή ενημέρωσης.
Χατζηνικολάου: Δεν είναι υποχρεωτικό. Ούτε να με ακούς, ούτε να συμφωνούμε σε όλα. Μετα το "ντροπή σου" που μου έγραψες δεν θα μιλήσουμε άλλο.
Ακροατής: Δεν είπες ότι κυκλοφορούν δημοσιεύματα απλώς - το ξέρουμε αυτό. Είπες ότι το είπε ο ΓΑΠ στον ΣΑΡΚΟΖΥ, ανεπιβεβαίωτο βεβαίως. Εγώ διαβάζω εσένα και ακούω @NChatzinikolaou και ΒΑΣΙΖΟΜΑΙ σε εσάς. Δικαιούμαι να "φρικάρω!"

τον διάλογο μας μετέφερε το thousandnews.gr

Ο κ.Ξυνίδης, λένε τα κανάλια, είπε απευθυνόμενος στην κ.Καϊλή "πάψε εσύ μωρή καλτσοδέτα".



Φωτιά πήρε το twitter με τη φαλλοκρατική φράση του υφυπουργού Σωκράτη Ξυνίδη, προς την ομοϊδεάτισσά του βουλευτή Θεσσαλονίκης Εύα Καϊλή.

Ο κ.Ξυνίδης, λένε τα κανάλια, είπε απευθυνόμενος στην κ.Καϊλή "πάψε εσύ μωρή καλτσοδέτα".

Οπότε όπως αντιλαμβάνεστε πήρε φωτιά το twitter και γράφονται σχόλια, όπως αυτό του τίτλου.

Ποιος πολιτικός το είπε αυτό για τον Παπανδρέου και μάλιστα σε ....Γερμανικο και φιλογερμανικό κοινό;

Διαβάστε:


Συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Απόστολου Τζιτζικώστα στη δεύτερη Ελληνογερμανική συνάντηση

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας συμμετείχε σήμερα στη δεύτερη Ελληνογερμανική συνάντηση που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης POLIS στη Θεσσαλονίκη, η οποία ξεκίνησε με την τοποθέτηση του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης της Γερμανίας κ Χανς Φούχτελ.

Κατά την εισήγησή του ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι η βασικότερη προϋπόθεση για την προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα μας είναι η διαμόρφωση ενός σταθερού και ασφαλούς πλαισίου για τους ενδιαφερόμενους επενδυτές. Επίσης, αναφέρθηκε στην ανάγκη η τοπική αυτοδιοίκηση και τα επιμελητήρια να πρωταγωνιστήσουν σε αυτή την προσέγγιση, προκειμένου να προχωρήσουν οι συνέργιες και να υπάρξουν απτά αποτελέσματα στο πεδίο των επενδύσεων. Συγκεκριμένα τόνισε : «Απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσουμε να συζητήσουμε σοβαρά για προσέλκυση επενδύσεων και διεθνείς συνεργασίες είναι η διαμόρφωση ενός σταθερού και ασφαλούς επενδυτικού περιβάλλοντος. Οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και τα επιμελητήρια σε συνεργασία με το προξενείο της Γερμανίας μπορούμε να ενισχύσουμε την Ελληνογερμανική συνεργασία σε τομείς όπως ο τουρισμός, η ενέργεια, η αγροτική οικονομία, ο πολιτισμός και να αναπτυχθούν συνεργασίες προς όφελος τόσο των επενδυτών όσο και των τοπικών κοινωνιών».

Αναφερόμενος στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις επιτέθηκε στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό για τις παλινωδίες και τους χειρισμούς του λέγοντας «Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε μαύρο πρόβατο για όλη την Ευρώπη και κατάφεραν μόνοι τους να δημιουργήσουν ερωτηματικά για την συμμετοχή της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ενιαίο νόμισμα, τα οποία αποτελούν κατακτήσεις των ελλήνων πολιτών εδώ και χρόνια. Οι εξελίξεις και η αντίδραση των ελλήνων πολιτών, απέδειξαν ότι όποιος επιχειρεί να θέσει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας δεν έχει καμία θέση στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας μας».

Ο Γιώργος Παπανδρέου θέλει να δείξει ότι είναι μεγάλος...



Αποδέκτες πολύ πιεστικών τηλεφωνημάτων γίνονται οι "αμφίβολοι" βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ώστε να μην υπάρξει καμία απώλεια στην ψήφο εμπιστοσύνης, τα μεσάνυχτα, στη Βουλή. Έτσι κι αλλιώς η κυβέρνηση θα λάβει την απαραίτητη πλειοψηφία (δείτε εδώ γιατί), αλλά το θέμα είναι οι εντυπώσεις.
Ο Γιώργος Παπανδρέου θέλει να δείξει ότι είναι μεγάλος...
παίκτης. Και κατά τη γνώμη μας θα το πετύχει.

ΤΟ ΜΑΧΙΜ.....ΔΕΙΤΕ

ΩΡΑΙΑ ΤΗΝ ΕΒΑΨΕΣ ΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΕΓΑΛΕ..

ΒΡΟΧΗ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

http://3.bp.blogspot.com/-p42GUKZSCWA/TrLDpzt3zmI/AAAAAAAACPg/rbXbCvDZsiw/s1600/VENIZELOS-SAMARAS-%25CE%25A3%25CE%2591%25CE%259C%25CE%2591%25CE%25A1%25CE%2591%25CE%25A3-%25CE%2592%25CE%2595%25CE%259D%25CE%2599%25CE%2596%25CE%2595%25CE%259B%25CE%259F%25CE%25A3.jpg

ΜΕΡΚΕΛ ΝΕΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ.

Ο δικός μου...Μαραθώνιος

Ο Ελληνικός Οργανισμός Περιβάλλοντος – ΕΟΠ, στηρίζοντας κάθε προσπάθεια και πρωτοβουλία που προωθεί τον εθελοντισμό,

σας παροτρύνει να συμμετέχετε στην αθλητική εκδήλωση συμβολικού χαρακτήρα

με τίτλο "Ο δικός μου...Μαραθώνιος", που πραγματοποιείται για 2η συνεχή χρονιά στο Ζάππειο Μέγαρο

την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011στις 11.00.
Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «Εστία»,

υπό την αιγίδα του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες.

Με εκτίμηση,

Θέκλα Παρασκευούδη

Πρόεδρος ΔΣ Ελληνικού Οργανισμού Περιβάλλοντος – ΕΟΠ

www.eop.org.gr

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΡΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΩΝ ΑΙΩΝΩΝ


«Ο Χρόνος μέσα από ρολόγια περασμένων αιώνων», που αποτελεί έκθεση της προσωπικής συλλογής του Ηλία Σεϊταρίδη θα φιλοξενείται στην Ιερά Μητρόπολη από την Κυριακή 06 Νοεμβρίου(ώρα 19:30), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2011».

Πρόκειται για μια συλλογή πλούσια σε διαφορετικά είδη ρολογιών από την Ελλάδα και άλλες χώρες των Βαλκανίων. Μέσα από τα εκθέματα έρχεται στο επίκεντρο η εξέλιξη της σύγχρονης ωρολογοποιίας, ενώ παράλληλα αποτυπώνεται και η τέχνη του εκάστοτε ωρολογοποιού.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχουν:

Αρχιμανδρίτης π.Ιωακείμ Οικονομίκος Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι.Μ.Κ.

Μιράντα Παππά Υπ.Γραφείου Καινοτόμων Δράσεων ΔΙ/ΔΕ Πιερίας

Κωνσταντίνα Ρογκότη Αρχαιολόγος - Μουσειολόγος

Η εκδήλωση θα επενδυθεί μουσικά από το Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Κατερίνης.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 02 Δεκεμβρίου και το κοινό μπορεί να την επισκέπτεται καθημερινά από τις 09:00 έως τις 14:00 και από τις 18:00 έως 20:30.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΑΙΓΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ

Το Σωματείο Ε.Ε.Β. Αιγινίου και περιχώρων διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα, στο χώρο του Επιμελητηρίου Βόρειας Πιερίας στο Αιγίνιο (Πλατεία Δημαρχείου).

Με θέμα: ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Σκοπός του προγράμματος είναι η συμμετέχοντες να καταρτιστούν σε μεθοδολογίες κοστολόγησης (προϋπολογιστικό και απολογιστικό κόστος)

Απευθύνεται: Το σεμινάριο απευθύνεται σε ελεύθερους επαγγελματίες.

Συνοπτική θεματολογία προγράμματος

· Είδη κόστους

· Ο Πίνακας Επιμερισμού δαπανών

· Μέθοδοι επιμερισμού κόστους

· Τελικό κόστος προϊόντος – υπηρεσίας

· Ασκήσεις

Η ημερίδα θα διεξαχθεί την Δευτέρα 7/11/2011 από τις 17:00 μ.μ. έως και 21:00 μ.μ.

Με εισηγητή τον κύριο Σταυριανίδη Κωνσταντίνο κοστολόγο – σύμβουλο επιχειρήσεων

Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας

Πέτρος Τερζής Ισιδώρα Παραλυκίδου

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα αποκομιδής απορριμμάτων στον Δ.Δίου-Ολύμπου


Προς ενημέρωση των δημοτών του Δίου-Ολύμπου ανακοινώνεται ότι το εβδομαδιαίο πρόγραμμα αποκομιδής απορριμμάτων στον δήμο έχει ως εξής:

Κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο το απορριμματοφόρο μαζεύει σκουπίδια από Λιτόχωρο, Λεπτοκαρυά, Πλαταμώνα, Παντελεήμονα και Πόρους.

Κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή το απορριμματοφόρο μαζεύει σκουπίδια από Σκοτίνα, Νέα Έφεσο, Κονταριώτισσα και Βροντού.

Κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο το απορριμματοφόρο μαζεύει σκουπίδια από Καρίτσα, Δίον και Άγιο Σπυρίδωνα.

Κάθε Τρίτη και Παρασκευή το απορριμματοφόρο μαζεύει σκουπίδια από τις παραλίες του δήμου καθώς και από δύο παλιά χωριά, τον Παλιό Παντελεήμονα και τους Παλιούς Πόρους.

Η αποκομιδή των απορριμμάτων στα Πριόνια γίνεται μία φορά την εβδομάδα.

Ενημέρωση σε γυναίκες του Δίου-Ολύμπου για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας


ΜΕΣΩ ΚΙΝΗΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ, α) ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ, β) ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.

Δράση ενημέρωσης και παρακίνησης γυναικών του δήμου Δίου-Ολύμπου για πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας θα πραγματοποιηθεί στο Λιτόχωρο την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011.

Η δράση αυτή θα υλοποιηθεί με τη στάθμευση μιας κινητής μονάδας ενημέρωσης α) στην κεντρική πλατεία και β) στο κέντρο υγείας, με σκοπό τη διανομή εντύπωση και την ενημέρωση γυναικών της περιοχής από εθελοντικές ομάδες.

Το όλο πρόγραμμα σχετίζεται με την υλοποίηση έργου του υπουργείου υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης και του ΚΕΕΛΠΝΟ, έργο που αφορά στην «εθνική επικοινωνιακή εκστρατεία για την πρόληψη του καρκίνου».

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ

Το εθνικό σχέδιο δράσης για τον καρκίνο έχει σκοπό να συμβάλει στην ευρύτερη συνειδητοποίηση ότι ο καρκίνος αποτελεί μια χρόνια και συχνά ιάσιμη νόσο καθώς και να συντελέσει καθοριστικά στην αποτελεσματική πρόληψη και αντιμετώπισή του.

Η θεραπευτική αντιμετώπιση του καρκίνου έχει υψηλό άμεσο (παραμονή του ασθενούς στο νοσοκομείο, χειρουργικές επεμβάσεις, υψηλής ακρίβειας και κόστους διαγνωστικές εξετάσεις, ακριβή φαρμακευτική αγωγή) και έμμεσο (λόγω της μειωμένης παραγωγικότητας και της απώλειας ημερών εργασίας τόσο του πάσχοντα όσο και της οικογένειάς του) οικονομικό κόστος.

Παράλληλα θα πρέπει να συνυπολογιστεί το κοινωνικό κόστος του καρκίνου διότι πλήττει καίρια την κοινωνική ανάπτυξη και ευημερία ενώ ταυτόχρονα δοκιμάζει την κοινωνική συνοχή.

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Οι βασικοί παράγοντες κινδύνου εμφάνισης καρκίνου για τον οποίο έχουν ενοχοποιηθεί ποικίλες μεταλλάξεις του γενετικού υλικού είναι ατομικοί (κάπνισμα, κατανάλωση αλκοόλ, διατροφή, παχυσαρκία και έλλειψη σωματικής άσκησης).

Άλλοι παράγοντες είναι κοινωνικό-οικονομικοί (έχει τεκμηριωθεί ότι άτομα χαμηλότερου κοινωνικό-οικονομικού επιπέδου έχουν μειωμένη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας με αποτέλεσμα την ανεπαρκή πρόληψη και διάγνωση του καρκίνου). Τέλος, υπάρχουν και παράγοντες λοιμογόνοι αλλά και περιβαλλοντικοί (οι ιοί της ηπατίτιδας Β και C, ο ιός HPV και ο HIV, οι ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες).

ΣΤΟΧΟΙ ΤΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ

Οι κύριοι στόχοι του Εθνικού Σχεδιασμού είναι οι εξής:

1. Η αποτελεσματικότερη πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου (με μείωση της έκθεσης του πληθυσμού στους γνωστούς παράγοντες κινδύνου και αύξησης των προσυμπτωματικών ελέγχων).

2. Η βελτίωση της αντιμετώπισης του διαγνωσμένου καρκίνου (αφορά τις υπηρεσίες δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας)

3. Η καλύτερη δυνατή ανταπόκριση της ελληνικής πολιτείας στη διαχείριση της νόσου και των συνεπειών της (πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση, θεραπεία, αποκατάσταση, επανένταξη, βελτίωση της ικανότητας του ιατρικού κόσμου και της δημόσιας διοίκησης).

ΛΑΣΟΚ

ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΥΞΕΙΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ.

Ο Παπανδρέου μάζεψε 153 "ναι" από τους βουλευτές του, με την προϋπόθεση να ξεκινήσει τις διαδικασίες για κυβέρνηση συνεργασίας. Ο Σαμαράς αρνείται πεισματικά να λάβει μέρος σε μια τέτοια κυβέρνηση, για να μη φθαρεί, και ζητάει εκλογές για να κυβερνήσει μόνος του. Η Ντόρα θέλει να συμμετάσχει στην οικουμενική, μόνο αν μπει σ’αυτήν και η Νουδού. Ο Καρατζαφέρης θέλει να μπει όπως και να'χει, αλλά δεν τον θέλει ο Παπανδρέου χωρίς τους άλλους. Παπακαλιάτη ακούς;;;

Τα πράγματα είναι πολύ ρευστά και πολύπλοκα και θέλω να δω με ποιον τρόπο θα καταφέρει ο πρωθυπουργός να τη βγάλει καθαρή. Αν και πιθανολογώ πως θα βρει πάτημα στην απροθυμία του Σαμαρά και θα κυβερνήσει για ακόμα μερικούς μήνες (τουλάχιστον), έχοντας την πλήρη στήριξη του ποιμνίου του.

Ο «Νίντζα των αποκαλύψεων» έχει όμως άλλες πληροφορίες. Ο Γιωργάκης είναι πράγματι αποφασισμένος για κυβέρνηση εθνικής ενότητας και ξεκίνησε ήδη το… φλερτ με τον παλιό του συμφοιτητή. Ιδού το αποκλειστικό ντοκουμέντο κόλαφος:






Κλεμμένη η τελευταία ατάκα


Το group του dr.SeenG στο Facebook εδώ και το προφίλ του εδώ.

Ζήτω ο ...Έλληνας κι ...εκείνοι

Η τύχη της πατρίδας μας είναι στα χέρια μας αρκεί να το καταλάβουμε. Ο λαός μπορεί. Ο λαός έχει τα όποια όπλα στα χέρια του. Εκείνοι το ξέρουν πολύ καλά. ΕΜΕΊΣ όλοι είμαστε ...εκείνοι. Η Ελλάς είμαστε εμείς που μπορούμε αλλά ακόμα είμαστε αλλού.

Να γιατί η Ελλάδα είναι πανίσχυρη ρε μ@λ@κες

  «Αν οι Έλληνες αποφασίσουν ότι δεν θέλουν να εγκρίνουν τα μέτρα και αποχωρήσουν από την ευρωζώνη, αυτό θα είναι game over για το ευρώ, την Ευρώπη και την εξαγωγική πολιτική της Γερμανίας», αναφέρει άρθρο του αμερικανικού περιοδικού Money Week, προσεγγίζοντας διαφορετικά το ζήτημα του ελληνικού χρέους.  Η συντάκτης του άρθρου, Μέριν Σόμερσετ Βεμπ, προειδοποιεί επί της ουσίας τους Ευρωπαίους ότι το ενδιαφέρον τους θα πρέπει να εστιάζεται στο να πειστεί η Ελλάδα να δεχθεί κάποια μέτρα: «Η Ελλάδα είναι πανίσχυρη. Όλος ο κόσμος υποθέτει ότι η Γερμανία έχει τη δύναμη και παρακολουθεί με ενδιαφέρον συνήθως τι είναι διατεθειμένη να δώσει η Γερμανία αντί να προσέξει τι είναι διατεθειμένη η Ελλάδα να δεχθεί»!  Η Ελλάδα αποκαλείται ως «η ισχυρότερη χώρα στον κόσμο»: Η συγγραφέας του άρθρου καλεί τους Ευρωπαίους εταίρους – και όχι μόνο – της Ελλάδας να «είναι πιο ευγενικοί», αφού κρατάει υποτίθεται στα χέρια της η χώρα μας την επιβίωση ή την καταστροφή! Και προσθέτει, ότι «μετά από μια αναδιάρθρωση η Ελλάδα θα έχει έναν από τους πλέον υγιείς ισολογισμούς στην Ευρώπη. Το μόνο που θα κάνει είναι να βελτιώσει τη θέση της. Σαφώς κάποιοι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί δεν θα θέλουν να δανείσουν μια χώρα που πτώχευσε πρόσφατα. Υπάρχουν όμως τόσοι άλλοι που θα δάνειζαν μια χώρα με καθαρό ισολογισμό, ακριβώς γιατί η περίπτωση νέας χρεοκοπίας είναι απίθανη στο κοντινό μέλλον». Σχολιάζοντας το δημοσίευμα που προκάλεσε αίσθηση στις Ηνωμένες Πολιτείες, αναλυτής σημείωσε ότι «η εκδίκηση δεν είναι οικονομική στρατηγική»!  Το δημοσίευμα αποκαλύπτει πόσα πράγματα θα μπορούσε να πετύχει η Ελλάδα εάν ο πολιτικός της κόσμος άφηνε κατά μέρος τα παιχνίδια πολιτικής επιρροής και ισχύος και ασχολούνταν με τη διάσωση της χώρας και της Ευρωζώνης… 

ΕΙΝΑΙ ΓΑΤΑ ΜΕ 7 ΨΥΧΕΣ..

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΕΛΟΣ.....ΜΟΝΟ ΠΕΦΤΕΙ.

Δραματικές πολιτικές εξελίξεις

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΧΑΟΣ.

Παγκράτι - Πιερικός Αρχέλαος 90 - 71

Την πέμπτη του ήττα γνώρισε ο Πιερικός Αρχέλαος στην Αθήνα από το Παγκράτι. Έχασε με 90-71.

Διαιτητές ήταν οι κ.κ. Δεσλής, Τζαφλέρης και Μπορμπαντωνάκης.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 40-33, 65-48, 90-71.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΓΚΡΑΤΙ (Καλατζής): Μπρέισι Μ. 16 (2), Σακελλαρόπουλος, Μακρής 18, Συριστατίδης, Θ. Βασιλόπουλος 2, Ράπτης 5, Δημάκος 18 (4), Κουτρούλιας 3, Μπρέισι 2, Βεσκούκης 12 (1), Σιγκούνας 14.


ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ (Κυριακού): Μποχωρίδης, Μπεχλιβάνης 14 (3), Ιωακειμίδης 4, Πανάρας 6 (2), Δαμαλής, Φακοπουλίδης, Μπουρδάνος 17 (3), Σταμπουλής 3 (1), Μαλτέσιος 10, Μάρτζος 10 (2), Φουτσιτζής 1, Μαρμαρινός 6.

Τα αποτελέσματα:Πανελευσινιακός – Δόξα Λευκάδας 86-72, Ίκαροι Σερρών – Λαύριο 68-65, Πέραμα – ΑΕΚ Άργους 88-59, Πανερυθραϊκός- ΑΕΚ 79-80,ΟΦΗ – Ερμής Λαγκαδά 82-62, Απόλλων Πατρών – Αμύντας 64-63, Αρκαδικός – Κηφισιά 80-75.

Η επόμενη αγωνιστική(7η, 12/11): Δόξα Λευκάδας - Ίκαροι Σ., Λαύριο - Πέραμα, ΑΕΚ Άργους - Πανερυθραϊκός, ΑΕΚ - Παγκράτι, Πιερικός Αρχέλαος - ΟΦΗ, Ερμής Λαγκαδά - Αρκαδικός, Αμύντας Δάφνης - Πανελευσινιακός, Ν. Κηφισιά - Απόλλων Π.

Η βαθμολογία:Απόλλων Π. 12, Ίκαροι Σερρών 12, Πανελευσινιακός 10, ΟΦΗ 10, Αρκαδικός 10, Πανερυθραϊκός 9, Λαύριο 9, Ερμής Λαγκαδά 9, Πέραμα 9, ΑΕΚ 9, Αμύντας Δάφνης 8, Δόξα Λευκάδας 8, Ν. Κηφισιά 8, Παγκράτι 8, Πιερικός Αρχέλαος 7, ΑΕΚ Άργους 6.

Και στην ιστοσελίδα: www.pierikosbc.gr

ΓΕΙΑ ΣΟΥ PIERIA -GR...

ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΓΑΝΤΖΩΜΕΝΟΣ..

ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΚΑΙ...