PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ - ΜΙΑ ΖΕΣΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ ΔΙΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ...ΖΩΗ

H φωτογραφία είναι από ένα άρθρο που περιγράφει την πρώτη εβδομάδα της ζωής ενός ζεύγους διδύμων στην Αμερική. Αρχικά το κάθε βρέφος ήταν στην θερμοκοιτίδα του και το ένα αναμενόταν να μη ζήσει...
Μιά νοσοκόμα ενήργησε όμως ενάντια στους κανονισμούς του νοσοκομείου και τοποθέτησε και τα δύο βρέφη στην ίδια θερμοκοιτίδα. Όταν βρέθηκαν μαζί το πιό υγιές  από αυτά άπλωσε το χέρι του και αγκάλιασε το αδερφάκι του. Οι κτύποι της καρδιά του αδύναμου μωρού σταθεροποιήθηκαν και η θερμοκρασία του αυξήθηκε στο κανονικό επίπεδο.
ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΝΑ ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ!!! 
ΜΙΑ ΖΕΣΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ ΔΙΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΖΩΗ!!!

σχολικό στην Ινδία

ΟΛΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΔΥΣΚΟΛΑ.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΟΥΤΕ ΜΟΥΝΤΖΑ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ.

ΟΤΑΝ ΚΟΥΡΕΥΟΥΜΕ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ.

ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ ΘΑ ΜΑΣ ΚΟΥΡΕΨΟΥΝ ΟΛΟΥΣ.

ΒΡΕ ΤΣΙΜΠΑ....

ΑΝΕΜΟΣ ΕΓΙΝΕ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ...

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ..

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ - ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΙΚΟΣ ΠΑΜΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΓΙΑ ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ;;;

Σάββατο, 29 Οκτώβριος · 5:00 μ.μ.
ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Μετά την πρώτη ΕΚΤΟΣ έδρας νίκη έφτασε η ώρα και της πρώτης ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΝΙΚΗ. ΦΥΣΙΚΑ με τη θερμή συμπαράσταση όλων μας, σε ένα κατάμεστο κλειστό. Οι αθλητές μας περιμένουν!
ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ !!!

Τα ενδιαφέροντα της ιστοσελίδας της πρώην Νομαρχίας και νυν Αντιπεριφέρειας Πιερίας www.pieria.gr



Χαιρετισμός της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας   στην πρώτη σελίδα του site pieria.gr
ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΟΥ


Φίλες και φίλοι,
Σας καλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας. Έναν δικτυακό τόπο που αγαπάτε και στο μέλλον θα έχετε πολλούς λόγους να επισκέπτεστε καθημερινά.
Μια νέα εποχή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει ήδη ξεκινήσει. Μια εποχή μεγάλων αλλαγών και δημιουργικών προκλήσεων που όλοι εμείς, ως Περιφερεια κή Ενότητα Πιερίας και ως αναπόσπαστο κομμάτι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία και αποτελεσματικότητα.

Επίκεντρο σε αυτή μας τ ην προσπάθεια είναι ο πολίτης και η εξυπηρέτηση των αναγκών του. Ο πολίτης της Πιερίας που επιθυμεί καθημερινή επικοινωνία με τους φορείς της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης ώστε να μπορεί να εκφράζει τα αιτήματα και τους προβληματισμούς του. Ο ελεύθερος επαγγελματίας, ο αγρότης, ο επιχειρηματίας που αναζητούν έγκυρη ενημέρωση και ενεργό συμμετοχή στις εξελίξεις και τα αναπτυξιακά προγράμματα που σχετίζονται με τον επαγγελματικό τους κλάδο. Ο επισκέπτης της Πιερίας που αναζητά χρήσιμες πληροφορ ίες για τον φυσικό πλούτο και τις τουριστικές υποδομές του νομού. Ο εκπρόσωπος των Μ.Μ.Ε. που χρειάζεται άμεση πληροφόρηση για όλες τις δράσεις της νέας περιφερειακής αρχής.

Η ιστοσελίδα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας αποτελεί ένα βασικό εργαλείο επικοινωνίας μας με τον πολίτη. Ένα εργαλείο που θα εμπλουτίζουμε και θα βελτιώνουμε μέρα με τη μέρα, με στόχο να κάνουμε τη σχέση μας όλο και πιο άμεση, πιο φιλική, πιο αποτελεσματική.

Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα μας. Καλώς ήρθατε στην Πιερία.
Καλή σας περιήγηση!

Σοφία Μαυρίδου
Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας


ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΓΥΡΙΖΕΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ....


Τελικά να που ο Όλυμπος μπορεί και μόνος του κι από μόνος του να αξιοποιηθεί… Είδατε;;; Δεν χρειάζεται την βοήθεια κανενός, αλλά χρειάζεται και την βοήθεια όλων μας.
Ντοκιμαντέρ με θέμα τον Όλυμπο και εκείνους που ζουν γύρω από αυτόν, γυρίζει αυτές τις μέρες στον τόπο μας ο Αυστριακός Johannes Eglau σκηνοθέτης… Τα γυρίσματα θα τελειώσουν με τις εικόνες που θα γράψει ο καλλιτέχνης την ημέρα της παρέλασης εκεί στο Λιτόχωρο, με φόντο το Βουνό Των Θεών….
Τέτοια ντοκιμαντέρ φτιάχνουν σε πολλές ορεινές περιοχές του πλανήτη, από τα Πυρηναία Όρη μέχρι ακόμα και την Κίνα!
Συνεργάτις του σκηνοθέτη είναι η Ελληνίδα Ελίνα Αλεξοπολούλου.
Και να που ο Όλυμπος από μόνος του τα καταφέρνει από αιώνες εις αιώνες!

Θύμωσε ο Βενιζέλος που του είπε ο Τσίπρας την λέξη “ομερτά”.

ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΑΒΒΑ ΧΙΟΝΙΔΗ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΒΟΥΡ ΓΙΑ ΝΙΚΕΣ


  • ΕΙΔΑΤΕ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ "ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ" ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!
  • Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΑΥΤΟ....
  • ΑΘΩΟΣ Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΚΙ ΑΘΩΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ ΚΙ ΕΤΣΙ ΝΙΚΗ!
  • ΝΙΚΗ ΕΚΤΟΣ ΓΗΠΕΔΩΝ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΒΟΥΡ ΓΙΑ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ Σ ΑΥΤΑ!
  • ΕΚΕΙ ΠΑΛΕΨΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΜΕ ΤΑ ΘΗΡΙΑ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ, ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ( ΕΠΣΠ) ΚΑΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ...ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ!!!
  • ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ!!!

ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΝΟΥ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΑΠΟ ...ΚΟΥΝΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΧΡΙ.

ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ...ΑΝΤΡΕΣ ΑΠΟ ...ΚΟΥΝΙΑΣ!!!
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ...
ΠΩ ΠΩ ΠΩ ΠΩ
ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΝΟΥ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΑΠΟ ...ΚΟΥΝΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΧΡΙ.
ΑΜΑΝ ΡΕ....
ΕΝΩ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ;;;
ΣΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ, ΣΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ, ΣΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ...ΦΕΓΓΑΡΙΑ!

Αφιέρωμα στην Ελλάδα της κατοχής και της «καταχνιάς»


ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΣΥΝΘΕΤΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΛΕΟΝΤΗ «ΚΑΤΑΧΝΙΑ», ΒΑΣΙΣΜΕΝΟ ΣΤΗ ΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΟΙΗΤΗ ΚΩΣΤΑ ΒΙΡΒΟΥ.

Αφιερωμένη στην Ελλάδα της καταχνιάς λόγω ναζιστικής κατοχής, είναι η εκδήλωση που συνδιοργανώνουν ο δήμος Δίου-Ολύμπου και η δημοτική χορωδία Λιτοχώρου «Ιωάννης Σακελλαρίδης», την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου στις 7.00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημοτικού σχολείου Λιτοχώρου, ενόψει της επετείου του «όχι». Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της περιφερειακής ενότητας Πιερίας.

Πρόκειται για μια μουσική συναυλία – αφιέρωμα στον συνθέτη Χρήστο Λεοντή, ο οποίος θα είναι και ο ίδιος παρών στην εκδήλωση, όπου θα παρουσιαστεί το έργο του με τίτλο «καταχνιά», ένα έργο βασισμένο στη γραφή του σπουδαίου λαϊκού ποιητή Κώστα Βίρβου.

Η «καταχνιά» αναφέρεται στην περίοδο της ναζιστικής κατοχής 1941 – 1944 και το έργο αυτό κινείται γύρω από το τρίπτυχο «κατοχή – αντίσταση – απελευθέρωση».

Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί ο ετήσιος χορός της χορωδίας, στο κέντρο «Περιβόλι των Μουσών».

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ «ΚΑΤΑΧΝΙΑ»

Το πρώτο ολοκληρωμένο έργο του - πολύ νέου τότε - συνθέτη Χρήστου Λεοντή, κυκλοφόρησε το 1964 με ερμηνευτές τον Στέλιο Καζαντζίδη και τη Μαρινέλλα, καθώς και τη χορωδία Κορίνθου υπό τη διεύθυνση του Αλέκου Παπαγιαννόπουλου.

Εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη 27/10 στο Λιτόχωρο


ΑΠΟ ΤΙΣ 9.00 Π.Μ. ΕΩΣ ΤΗ 1.00 Μ.Μ. ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Η δημοτική χορωδία Λιτοχώρου Δ.Δίου-Ολύμπου «Ιωάννης Σακελλαρίδης», σε συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας του γενικού νοσοκομείου Κατερίνης, απευθύνει σε όλους ανοιχτή πρόσκληση για εθελοντική αιμοδοσία η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011 από τις 9.00 το πρωί μέχρι τη 1.00 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Αγ. Νικολάου Λιτοχώρου (δίπλα στην εκκλησία).

Μέχρι σήμερα η τράπεζα αίματος της δημοτικής χορωδίας έχει προσφέρει αίμα σε πάρα πολλούς πολίτες και έχει συμβάλει στο να σωθούν ανθρώπινες ζωές, γεγονός που αναγνωρίζεται από την τοπική κοινωνία του Λιτοχώρου αλλά και ευρύτερα.

Γι αυτό, άλλωστε, σημαντικός αριθμός προθυμοποιείται κάθε φορά να προσφέρει λίγο από το αίμα του, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του διοικητικού συμβουλίου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη φορά που πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία (9/6/2011), συμμετείχαν και αρκετοί στρατευμένοι από την ταξιαρχία Λιτοχώρου και συγκεντρώθηκαν περί τις 70 φιάλες αίματος.

ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Οι ετήσιες ανάγκες σε αίμα στη χώρα μας είναι πάνω από 600.000 μονάδες. Σε κάθε 10 νοσηλευόμενους αρρώστους, οι 2 χρειάζονται μετάγγιση αίματος, ενώ για να σωθεί ένας βαριά τραυματισμένος απαιτούνται από 10 μέχρι 40 μονάδες αίματος.

Κάθε ασθενής με μεσογειακή αναιμία χρειάζεται τουλάχιστον 50 μονάδες αίματος το χρόνο, ενώ κάθε άρρωστος με λευχαιμία χρειάζεται περισσότερες από 50 μονάδες αίματος ή αιμοπεταλίων. Μεγάλες ανάγκες έχουν, επίσης, οι τραυματίες από τροχαία ατυχήματα.

Οι ανάγκες σε αίμα καλύπτονται κυρίως από δύο πηγές. Από το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον των ίδιων των αρρώστων όταν το έχουν ανάγκη, και από την εθελοντική αιμοδοσία.

ΠΟΙΟΣ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ

Στόχος, εφικτός και άμεσος, είναι οι ανάγκες σε αίμα να καλύπτονται αποκλειστικά από την εθελοντική αιμοδοσία, η οποία σήμερα καλύπτει γύρω στο 40% των συνολικών αναγκών.

Μόνον έτσι μπορεί να ανατραπεί η, ανεπίτρεπτη, σημερινή κατάσταση κατά την οποία η όλη πίεση για ανεύρεση αίματος μεταφέρεται στους συγγενείς και φίλους των ασθενών ή των τραυματιών, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή για τους ίδιους.

Η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί μια έμπρακτη έκφραση ανθρώπινης συμπεριφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης η οποία αποκτά ιδιαίτερη σημασία στη σημερινή επικράτηση της βαρβαρότητας.

Συμμετοχή στην αιμοδοσία, η οποία είναι μια ασφαλής διαδικασία χωρίς επιπλοκές, μπορούν να έχουν όλοι και όλες πάνω από 18 ετών, όσοι βέβαια από αυτούς δεν έχουν ειδικά προβλήματα υγείας.

Εκδήλωση τιμής στο έπος του ‘40


ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ 10 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

Εκδήλωση τιμής στο έπος του ’40 πραγματοποιεί η δημοτική κοινότητα Λιτοχώρου Δ.Δίου-Ολύμπου με μια συνάντηση χορευτικών συγκροτημάτων του δήμου όπου θα παρουσιάσουν στο κοινό παραδοσιακούς χορούς, την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου στις ώρα 6.00 μ.μ. στο κλειστό γυμναστήριο «Πύρρος Δήμας».

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν 10 παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα που δραστηριοποιούνται εντός του δήμου Δίου-Ολύμπου, κατά αλφαβητική σειρά, ως εξής:

1. Αγροτικός, μορφωτικός, εκπολιτιστικός και τουριστικός σύλλογος Καρίτσας «Ο Όλυμπος»

2. Εξωραϊστικός σύλλογος Νέου Παντελεήμονα

3. Πνευματική κίνηση Λεπτοκαρυάς

4. Πνευματική κίνηση Σκοτίνας

5. Πολιτιστικός, μορφωτικός σύλλογος «Ολύμπιος Ζευς» Δίου

6. Πολιτιστικός όμιλος Λιτοχώρου

7. Πολιτιστικός σύλλογος Κονταριώτισσας «Πίερες»

8. Πολιτιστικός σύλλογος Μικρασιατών Νέας Εφέσου «Ο Ηράκλειτος»

9. Πολιτιστικός σύλλογος «Το Στουπί»

10. Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας «Ο Κατσαντώνης»

ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΟ


Αγαπητοί φίλοι & φίλες

Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στη γιορτή τσίπουρου, που διοργανώνει ο σύλλογός μας στις 30 Οκτωβρίου 2011.

Σκοπός της γιορτής αυτής είναι να διατηρηθεί η παράδοση της περιοχής σ’ αυτό τον τομέα αλλά και να προωθηθούν τα σχετικά προϊόντα, αφού η άριστη ποιότητα του τοπικού οίνου και τσίπουρου αξίζει την ανάλογη προβολή και προώθηση.

Το Σάββατο 29/10/2011 το βράδυ ο σύλλογος θα κάψει τα τσίπουρα του στο καζάνι Ανατολική Ρωμυλία.


Την Κυριακή 30/10/2011 και ώρα 11,00 π.μ. θα συνεχιστεί η γιορτή στην πλατεία Ανατολικής Ρωμυλίας Κορινού με άφθονο δωρεάν τσίπουρο, μεζέδες, παραδοσιακή μουσική και χορό.

Με εκτίμηση

Το Δ/Σ του Συλλόγου

Κι όμως….Μετά από 2 χρόνια και κάτι η Κυβέρνηση θυμήθηκε ότι υπάρχει και Σύνταγμα…



Σε αυτή τη διάρκεια ανέφερε μόνο το Μνημόνιο…Τώρα που ζόρισαν τα πράγματα, θέλει να εκβιάσει εκλογές χωρίς να τις προκαλέσει…

Φυσικά λησμονεί τον πιο σημαντικό παράγοντα…Μπορεί να ψηφίστηκε το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο και οι εφαρμοστικοί τους νόμοι, αλλά δεν έχει κυρωθεί η δανειακή σύμβαση…Ναι, ναι αυτή που προβλέπει την εκχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας άνευ όρων και αμετακλήτως….

Από τα 110 δις που προβλέπει έχουμε πάρει ένα ποσοστό…Έλα όμως που δεν υφίσταται επικύρωση από το Κοινοβούλιο…Που σημαίνει ότι οι Πιστωτές μπορούν να απευθυνθούν για την επιστροφή των χρημάτων τους, σε αυτούς που παράνομα υπέγραψαν ως εκπρόσωποι, τη δανειακή σύμβαση, χωρίς νομιμοποίηση ούτε από το λαό αλλά ούτε από το Κοινοβούλιο…

Αυτό βέβαια δεν απαλάσσει τους Βουλευτές από το ατόπημα της ψήφισης των νομοσχεδίων που οδήγησαν στην καταστροφή της Οικονομίας της χώρας και τη συντριβή του κοινωνικού ιστού σε επίπεδο εξαθλιώσεως…

Οι εκλογές είναι αναπόφευκτες όπως και η χρεοκοπία…Αυτό που πρέπει όλοι να δούμε χωρίς πανικό είναι η επόμενη μέρα…Θα είναι δύσκολη, πολύ δύσκολη αλλά θα επιβιώσουμε…Θα δείξει τη στόφα με την οποία είναι φτιαγμένος αυτός που καλείται Έλληνας…

Για να υπάρχει όμως επόμενη μέρα και να μη ζήσουμε μία από τα ίδια πρέπει να γίνει πράξη το Σύνθημα: « Ο Υ Σ Τ ! !»

Αλλιώς όποιος και να κυβερνήσει θα κρατάει δέσμια τη χώρα όπως ακριβώς και η Κυβέρνηση που καταρρέει…

Γι’αυτό η νέα Κυβέρνηση πρέπει να κινηθεί σε 4 άξονες…:

  • Απέλαση στους εκπροσώπους της Τρόικα και του Διεθνούς Κεφαλαίου

(Προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο για την εκπόνηση του προγράμματος που συνέθλιψε την οικονομία της χώρας και έρευνα για στοιχεία που θα συνδέουν την επιμονή τους για ιδιωτικοποιήσεις με μεγάλα εγχώρια και ξένα επιχειρηματικά συμφέροντα)

  • Ειδικό Δικαστήριο στους υπαίτιους για οικονομικά εγκλήματα κατά του Λαού μας σε Πολιτικούς, Δημοσιογράφους, Επιχειρηματίες και πάσης φύσεως εμπλεκόμενους σε πράξεις ή παραλείψεις που οδήγησαν τη χώρα μας εδώ…

  • Αναδιοργάνωση του Κράτους και της Οικονομίας με την εγχώρια παραγωγική δομή και εκμετάλευση του κάθε Έλληνα στην ανασυγκρότηση…

  • Τεταμένη προσοχή στα ανατολικά σύνορα τα οποία ίσως τεθούν σε υψηλό κίνδυνο…

Με λίγα λόγια ο αυριανός ηγέτης της χώρας πρέπει να έχει μόνο ένα σύμμαχο…
Το ΛΑΟ…
Μόνο μαζί του μπορεί να τα καταφέρει…
Όταν οι Έλληνες ενώνονται στις δυσκολίες μεγαλουργούν...Χωρίς αφεντικά...Μπορούμε και μόνοι μας...Ας γίνει το πάθημα μάθημα...Χωρίς έριδες...

Ραγδαίες φαίνεται να είναι οι εξελίξεις στην γηραιά ήπειρο





.Τις τελευταίες ώρες γίνεται ασφυκτικό πρέσινγκ στον Ιταλό πρωθυπυργό να πάρει άμεσα μέτρα για το δυσθεώρατο ιταλικό χρέος που ξεπερνά 1,9 τρισεκατομμύρια ευρώ, με την απειλή να μπει η χώρα του στο μηχανισμό στήριξης.. Ο Μπερλουσκόνι μάλιστα πιέζεται να έχει ανακοινώσει...



έκτακτα μέτρα μέχρι την Τετάρτη, ενώ έχει συγκαλέσει και έκτακτο υπουργικό. Οι εξελίξεις στην Ευρώπη είναι ραγδαίες και η ένταξη της Ιταλίας στο ΔΝΤ ή θα αναγκάσει τους ηγέτες της Ε.Ε σε μια λογική βιώσιμη λύση ή θα καταστήσει την κατάσταση ανεξέλεγκτη.


Ο Ιταλός ηγέτης προς το παρόν φαίνεται να έχει δεσμευτεί πως θα ισοσκελίσει τον προυπολογισμό και μέχρι το 2013 θα έχει προχωρήσει σε μείωση του κράτους και ιδιωτικοποιηση των πόρων. Παρ όλα αυτά οι ευρωπαίου ηγέτες φαίνεται να μη πείθονται και ζητάνε μέτρα εδώ και τώρα από τον Καβαλιέρε, με την απειλή του μηχανισμού στήριξης να κρέμεται πάνω από το κεφάλι του…




Ενημέρωση για εκπρόσωπο Βουλής και κυβέρνησης κατά τις εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου

Σας ενημερώνουμε, ότι κατά τις εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου και την παρέλαση στην πόλη της Κατερίνης, την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Περιφέρειας Μακεδονίας- Θράκης,κ. Ευθύμιος Σώκος και τη Βουλή ο Βουλευτής Πασοκ Πιερίας, κ. Αθανάσιος Παπαγεωργίου.

ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Από την 8η πρωινή της 27ης και μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2011 θα σημαιοστολιστούν όλα τα Δημόσια και Δημοτικά καταστήματα, των Οργανισμών, τα ιδιωτικά καταστήματα, οι οικίες, οι δρόμοι και οι πλατείες των Δημοτικών & Τοπικών Διαμερισμάτων.

Τις βραδινές ώρες της 27 και 28 Οκτωβρίου 2011 θα φωταγωγηθούν τα Δημόσια και Δημοτικά καταστήματα, οι δρόμοι και οι πλατείες των Δημοτικών & Τοπικών Διαμερισμάτων της Δημοτικής Ενότητας ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ

Β. Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Εορταστικές εκδηλώσεις των μαθητών των Σχολείων των Δημοτικών & Τοπικών Κοινοτήτων, Λεπτοκαρυάς, Πλαταμώνα, Παντελεήμονα, Πόρων και Σκοτίνας και ανάπτυξη σε αυτά της σημασίας της ιστορικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Γ. Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

1. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ

Ώρα 10:30 π.μ.

Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες από τον I. Ναό της Μεταμόρφωσης Σωτήρος όπου θα τελεστεί επίσημη Δοξολογία. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Γυμνασιάρχης κ. Μακροβασίλης Βασίλειος.

Ώρα 10.45 π.μ.

Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων από τους

1. Εκπρόσωπο της Δημοτικής Κοινότητας Πλαταμώνα, Πρόεδρο κ. Σπανόπουλο Δανιήλ

2. Εκπρόσωπος Εθνικής Αντίστασης

3. Εκπρόσωπο Αστυνομικού Σταθμού Πλαταμώνα

4. Εκπρόσωπο Λιμενικού Σταθμού Πλαταμώνα

5. Εκπρόσωπο Συλλόγου Γον. & Κηδ. Δημοτικού & Νηπιαγωγείου

6. Εκπρόσωπο Συλλόγου Γον. & Κηδ. Γυμνασίου

7. Αντιπροσωπεία Μαθητών Γυμνασίου, Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Πλαταμώνα

Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των ενδόξων νεκρών και θα ψαλεί ο Εθνικός Υμνος.

Ώρα 11.00 π.μ.

Παρέλαση τμημάτων Νηπιαγωγείου, Δημοτικού Σχολείου και Γυμνασίου Πλαταμώνα.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις τον Δήμο Δίου- Ολύμπου θα εκπροσωπήσει ο Πρόεδρος κ. Σπανόπουλος Δανιήλ.

Τελετάρχης ορίζεται ο Δ/ντής του Δημοτικού Σχολείου κ. Γεωργουλάς Γεώργιος

Τα σχετικά με τη δοξολογία και την επιμνημόσυνη δέηση παρακαλείται να ρυθμίσει ο Ιερός Ναός Μεταμόρφωσης Σωτήρος.

2.ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΟΡΩΝ

Ώρα 10:30 π.μ.

Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες από τον I. Ναό της Αγίας Μαρίνας όπου θα τελεστεί επίσημη Δοξολογία. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει μέσα στον I. Ναό μετά το τέλος της Δοξολογίας η δασκάλα κα. Τσικρίκη Βαλσαμή.

Ώρα 10.45 π.μ.

Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων από τους

1. Εκπρόσωπο του Δήμου Δίου- Ολύμπου, Δημοτικό Σύμβουλο κ. Τζήκα Θεόδωρο

2. Εκπρόσωπο της Τοπικής Κοινότητας Πόρων, Πρόεδρο κ. Παπανικολάου Νικόλαο

3. Εκπρόσωπο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

4. Αντιπροσωπεία Μαθητών Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Πόρων

Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των ενδόξων νεκρών και θα ψαλεί ο Εθνικός Ύμνος.

Θα ακολουθήσει παρέλαση τμημάτων του Δημοτικού σχολείου & Νηπιαγωγείου .

Στις εορταστικές εκδηλώσεις τον Δήμο Δίου- Ολύμπου θα εκπροσωπήσει ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Τζήκας Θεόδωρος

Τελετάρχης ορίζεται η δασκάλα κα. Τσικρίκη Βαλσαμή.

Τα σχετικά με τη δοξολογία και την επιμνημόσυνη δέηση παρακαλείται να ρυθμίσει ο Ιερός Ναός Αγία Μαρίνα.

3. ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

Ώρα 10:30 π.μ.

Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες από τον I. Ναό του Αγίου Ελευθερίου όπου θα τελεστεί επίσημη Δοξολογία. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει μέσα στον I. Ναό μετά το τέλος της Δοξολογίας ο Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου Πλαταμώνα κ. Τζήκας Γρηγόριος.

Ώρα 10.45 π.μ.

Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων από τους

1. Εκπρόσωπο της Τοπικής Κοινότητας Παντελεήμονα, Πρόεδρο κ. Αντωνόπουλο Παντελή

2. Εκπρόσωπος Εθνικής Αντίστασης

3. Εκπρόσωπο Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων

4. Αντιπροσωπεία Μαθητών

Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των ενδόξων νεκρών και θα ψαλεί ο Εθνικός Ύμνος.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις τον Δήμο Δίου-Ολύμπου θα εκπροσωπήσει ο Πρόεδρος κ. Αντωνόπουλος Παντελής.

Τελετάρχης ορίζεται ο δάσκαλος κ. Κομματάς Βασίλειος.

Τα σχετικά με τη δοξολογία και την επιμνημόσυνη δέηση παρακαλείται να ρυθμίσει ο Ιερός Ναός Αγίου Ελευθερίου.

4. ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΚΟΤΙΝΑΣ

Ώρα 10:30 π.μ.

Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες από τον I. Ναό του Αγίου Γεωργίου όπου θα τελεστεί επίσημη Δοξολογία. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει μέσα στον I. Ναό μετά το τέλος της Δοξολογίας η δασκάλα κα. Καλφούντζου Ελένη.

Ώρα 10.45 π.μ.

Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων από τους

1. Εκπρόσωπο του Δήμου Δίου- Ολύμπου, Δημοτικό Σύμβουλο κ. Στύλο Αθανάσιο

2. Εκπρόσωπο της Τοπικής Κοινότητας Σκοτίνας, Πρόεδρο κ. Πληξίδα Γεώργιος

3. Εκπρόσωπος Εθνικής Αντίστασης

4. Αντιπροσωπεία Μαθητών Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Σκοτίνας

Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των ενδόξων νεκρών και θα ψαλεί ο Εθνικός Ύμνος.

Ώρα 11:00 π.μ.

Θα ακολουθήσει παρέλαση τμημάτων Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις τον Δήμο Δίου- Ολύμπου, θα εκπροσωπήσει ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Στύλος Αθανάσιος.

Τελετάρχης ορίζεται η δασκάλα κα. Καλφούντζου Ελένη.

Τα σχετικά με τη δοξολογία και την επιμνημόσυνη δέηση παρακαλείται να ρυθμίσει ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου .

5. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ

Ώρα 10.30 π.μ.

Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου και εκφώνηση του πανηγυρικού από τον δάσκαλο του 2ου Δημοτικού Σχολείου κ. Αγγελούση Ευάγγελου.

Ώρα 1100. μ.

Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων από τους:

1. Εκπρόσωπο του Δήμου Δίου- Ολύμπου, Αντιδήμαρχο κα Νούλα Σοφία

2. Εκπρόσωπο τις Δημοτικής Κοινότητας Λεπτοκαρυάς, Πρόεδρο κ. Κουκάρα Ευάγγελο

3. Εκπρόσωπος Εθνικής Αντίστασης

4. Διοικητή ΚΑΑΥ Λεπτοκαρυάς, ως εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων.

5. Δ/ντή ΚΕΔΑ Σκοτίνας.

6. Διοικητή Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πιερίας.

7. Αντιπροσωπεία Μαθητών

Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των ενδόξων νεκρών και θα ψαλεί ο Εθνικός Ύμνος.

Η Παρέλαση τμημάτων των Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίου , Ενιαίου Λυκείου , 1° Νηπιαγωγείο, 3° Νηπιαγωγείο θα γίνει αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνων.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις τον Δήμο Δίου-Ολύμπου θα εκπροσωπήσει η Αντιδήμαρχος κα. Νούλα Σοφία

Τελετάρχης ορίζεται ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής του Γυμνασίου κ Δημόπουλος Αναστάσιος

Τα σχετικά με τη δοξολογία και την επιμνημόσυνη δέηση παρακαλείται να ρυθμίσει ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου.

Οι Αστυνομικοί Σταθμοί Πλαταμώνα και Λεπτοκαρυάς παρακαλούνται να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα τάξης.