PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Φυσικοί χυμοί φρούτων και λαχανικών

O καλύτερος τρόπος για να προσθέσετε στη διατροφή σας τα ωμά φρούτα και λαχανικά που είναι απαραίτητα για την υγεία σας είναι οι χυμοί. Για πολλούς όμως από εσάς η κατανάλωση χυμών ίσως είναι μια καινούργια εμπειρία και σίγουρα θα έχετε πολλές απορίες.

Φθινοπωρινή γοητεία

Το φθινόπωρο απαιτεί χρώματα διάφανα, βλέμμα φωτεινό και μάγουλα σαν τα ροδοπέταλα. Γι’ αυτό κι εμείς σας προτείνουμε το ανάλογο μακιγιάζ για να μην περνάτε απαρατήρητες...

ήσουνα πολύ καλός...

θα σας ρουφήξω το αίμα....

ΝΤΑΛΙ ΚΑΦΕ ΜΠΑΡ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΔΕΝ ΠΑΣ ΝΑ ΦΑΣ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ, ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ..

Καστανίδης, σε ...φοιτητή: "Καθίκι είσαι και φαίνεσαι"

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΑΛΗΤΕΣ!!!!!!

ΦΤΟΥ ΣΟΥ ΠΑΓΚΑΛΕ ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΚΑΙ ΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ

ΑΓΡΙΟ ΓΙΟΥΧΑΪΣΜΑ ΣΤΟΝ «ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ» ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΣΤΟ... Δ.Ν.Τ....!!!

Αυτήν την Ελλάδα παραδίδουν σε όλους εμάς τους νόμιμους κληρονόμους της οι «λοιποί συγγενείς – πολιτικοί» της μεταπολίτευσης

Ξεχάστε αυτά που ξέρατε...

ΜΠΕΝΙ ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ..

Εκλογές Συλλόγου Γονέων Μουσικού Σχολείου Κατερίνης

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή των γονέων και κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011 η συνάντηση γνωριμίας, ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ του Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης κ. Δημήτρη Κυριακού, του Υποδιευθυντή κ. Γιάννη Παπαδόπουλου και των Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου. Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του σχολείου καθώς και τις προοπτικές ανάπτυξής του. Ο Διευθυντής του σχολείου αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Κατερίνης κ. Χρυσόστομο Κυραιλίδη για τη βελτίωση της υφιστάμενης υποδομής του σχολείου καθώς και σε αυτές που είναι αναγκαίο να πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Επισήμανε επίσης ότι το σχολείο λειτουργεί απρόσκοπτα από την αρχή του σχολικού έτους, με βάση το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα που ισχύει για τα Μουσικά Σχολεία από το σχολικό έτος 2011-12.

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης συνεδρίασε στις 5 Οκτωβρίου 2011 και συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΕΣΤΗΣ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΑΚΚΟΥΛΑΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΘΕΟΔΟΣΙΑ ΚΑΠΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΤΑΜΙΑΣ: ΝΙΚΟΣ ΤΕΛΙΟΓΛΑΝΙΔΗΣ

ΜΕΛΟΣ: ΑΣΗΜΙΝΑ ΠΟΥΛΙΟΥ

ΜΕΛΟΣ: ΧΡΥΣΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ

ΜΕΛΟΣ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΑΛΟΥΤΑ

Ο Διευθυντής

του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης

Δημήτριος Κυριακού

Οι θέσεις του π. αντιδημάρχου δήμου Ανατολικού Ολύμπου Γιάντσιου Κωνσταντίνου στη διαβούλευση για τον Όλυμπο

Τα πάνδεινα της νότιας Πιερίας

Από τον καθορισμό. των ζωνών οικιστικού ελέγχου, από προεδρικά διατάγματα, αλλά και όσα Προεδρικά Διατάγματα είναι υπό πρόταση και δημιουργούν ΑΣΦΥΞΙΑ!!!... να επανεξεταστούν!! ( Αλλιώς Γαία πυρί μειχθήτω )

Γι αυτό απαιτείται Ενιαίος Στρατηγικός Σχεδιασμός Ολύμπου με όποιες αναγκαίες επεμβάσεις πρέπει να πραγματοποιηθούν για τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής

Εάν και εφόσον, αναφέρεται σε έγγραφο, ότι το 2005 έχει κατατεθεί στο ΥΠΕΧΩ το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος ,της επέκτασης του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου!!!. Γιατί … η ειδική περιβαλλοντική μελέτη αναφέρετε στον Παρνασσό…? …γιατί αν υπάρχουν, αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων δεν αναφέρονται…? Το ερώτημα που μπαίνει…είναι γιατί…τώρα δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση, και όχι τότε,? μάλιστα σε περιορισμένο χρόνο...? Γιατί… δεν έχει ακόμη αναρτηθεί η μελέτη του Ολύμπου!!

Σίγουρο είναι ότι, το μοναδικό έγγραφο διαμαρτυρίας που φαίνεται να καταθέτει κάποια αιτήματα, τουλάχιστον επί της διαδικασίας , προς το, τότε υπουργείο , είναι αυτό του συλλόγου της παλιάς Λεπτοκαρυάς…!!! Και το δισέλιδο άρθρο της Κυριακάτικης Μακεδονίας…!!!... Ίσως άλλες εξελίξεις θα είχαμε… σήμερα…εάν.. και εφόσον …όμως το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον !!!!
Ωστόσο, άθλος θα είναι αν κατορθώσουμε σε 10 μέρες να αποφασίσουμε , για τα επόμενα 100 χρόνια επισήμως και έγγραφος, με τεκμηριωμένες προτάσεις, των βουλευτών, και όλων των φορέων, και συλλόγων κλπ, και να έχουν την τύχη να εισακουστούν από το υπουργείο . Ωστόσο αν θέλουμε να σώσουμε κάτι από την σοβαρότητα μας,σε αυτόν τον Νομό, δεν υπάρχει κανένας λόγος να βιαζόμαστε επειδή έτσι κάποιοι βολεύονται!!!
Όσον αφορά το θέμα , επιβάλετε πρώτα να τύχουν την προσοχή μας, μια σειρά από θέματα, όπως για παράδειγμα:
1] το ιδιοκτησιακό: με ιδιοκτήτες του δήμου, της ιεράς μονής Αγίου Διονυσίου κλπ, και άλλων ιδιοκτησιών,επίσης να ταυτιστούνν τα όόρια,του Πιερικού Ολύμπου με τα όρια της επέκτασης του Δρυμού Ολύμπου!!!
2] Απολογισμός: του φορέα διαχείρισης Ολύμπου, και να μεταφερθούν ,οι αρμοδιότητες στους δήμους και στις αντίστοιχες περιφέρειες.
3]Να συγκεντρωθούν οι απόψεις και τα παραδείγματα από αντίστοιχα βουνά:( Άλπεις, Ιμαλάϊα, Πυρηναία,) που σεβάστηκαν το περιβάλλον κλπ που έχουν την εμπειρία, ούτως ώστε, βελτιώνοντας, εμείς να τα κάνουμε ακόμη καλύτερα, να γίνει ακόμη και δημοψήφισμα αν χρειαστεί.
4]Η σύνταξη νέας μελέτης για την προστασία του Ολύμπου με ήπια ανάπτυξη και με την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών, καταγράφοντας ακριβώς, και σαφώς με νόμους που θα επιτρέπονται οι συγκεκριμένες υποδομές και δράσεις με προσβάσεις των ΑΜΕΑ στις Α, Β, Γ, ζώνες , π.χ. στην π,Λεπτοκαρυά.// ρέμα γρίβα//αρχ, Λιθόστρωτος//άνω Περιβόλι// Ράχη Αρβανίτη// φ, αλώνι// αγ, Αντώνη//- καλόγερο !! π.χ. γιατί να απαγορεύονται παρεμβάσεις και κατασκευές στις παραδοσιακές υπάρχουσες διαδρομές ποδηλατοδρόμοι, με ήλεκτρο- ποδήλατα ,πανδοχεία, ανηβατόρες ,και τελεφερίκ ,η ελικόπτερα κλπ. ( Βίων ανεόρταστος μακράν οδών αποδόκευτως )
5] Να απαντήσουν οι συντάκτες, και οι αρμόδιοι, για τις προτάσεις της ειδικής μελέτης, πως ,επιστημονικά δικαιολογείται, οι Α, Β, Γ, ζώνες στην πλευρά της Πιερίας [ Μακεδονία] να είναι τα όρια σε ύψος 300 μ περίπου, και αυτά της Λάρισας [Θεσσαλία ] 2400 μ υψόμετρο περίπου ? επίσης γιατί δεν προτάθηκαν, θήλακες π.χ. την κοιλάδα των Λειβηθρίδων Μουσών είναι από έξω, ενώ αλλού προστατεύονται ακόμη και τα χαλίκια???
Ωστόσο χωρίς να παίρνουν υπόψη ότι στην περιοχή της Λεπτοκαρυάς αλλά και την επικράτεια του σημερινού δήμου Δίου-Ολύμπου τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι ζώνες οικιστικού ελέγχου εδώ και 20 χρόνια στην κοινότητα Λεπτοκαρυάς ,και στον δήμο Λιτοχωρου. Επικαλώντας τότε την προστασία του περιβάλλοντος, υπογράψανε την καταδίκη της περιοχής με προεδρικό διάταγμα!!!
Ωστόσο ήταν αστοχία του αιώνα, διότι επιτρέπονται μόνο γεωργικές καλιέργιες ως τα παράκτια. Αν πάρουμε υπόψη ότι από τότε διαφαίνονταν η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής , αντί να επιτραπεί, να σχεδιαστή η ανάπτυξη με το ανάλογο νομοθετικό πλαίσιο , ούτως ώστε, να συμπλεύσουν όλοι με τον νόμο στην ανάπτυξη .!!!
Ακριβώς το αντίθετο έγινε, και ήρθαν βεβαίως τα αντίθετα αποτελέσματα , και προκάλεσαν, μάλιστα ΑΣΦΥΞΙΑ, και γέμισε η περιοχή αυθαίρετα!!!
Και έρχονται σήμερα τα ίδια άτομα άμεσα, και έμμεσα, να παίξουν κάποιο ρόλο χωρίς να κάνουν τον απολογισμό για το μεγάλο καλό, η κακό, που έκαναν στην περιοχή, και των εν λόγω αποτελεσμάτων!!!
Γι αυτό πρέπει να επανεξεταστούν όλα τα προεδρικά διατάγματα ΦΕΚ, (στο νέο ΓΠΣ γενικό πολεοδομικό σχέδιο, οι αποφάσεις των καποδιστριακών Δημοτικών Συμβουλίων είναι ομόφωνες,) αλλά και όσα είναι υπό πρόταση και δημιουργούν προβλήματα στην ανάπτυξη, με απώτερο σκοπό τη δημιουργία ενός νέου και ευέλικτου ενιαίου νομικού πλαισίου Ολύμπου, από την κοιλάδα των Τεμπών, των Λειβηθρίδων Μουσών, την κοιλάδα του Ενιπέα, μέχρι τα Πιέρια όροι, και από τα παράκτια ,ως την ορεινή περιοχή.
Υπόψη ότι η προσέγγιση αυτή πρέπει να εξεταστεί διαπεριφερειακά και διαδημοτικά σε συνεργασία μεταξύ υπουργείων που εμπλέκονται, και πανεπιστήμιων, ιστορικών, ειδικών, μηχανικών, αρχιτεκτόνων, αρχαιολόγων, και να μην αγνοηθεί η τοπική κοινωνία που μεταξύ άλλων αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ψυχής του Ολύμπου ( Αλλιώς Γαία πυρί μυχθήτω ) για να ξέρουμε ποιεί είμαστε και που θέλουμε να πάμε αυτόν τον τόπο.
Όσον αφορά το περιεχόμενο πιθανών λόγω της πολυνομίας ,η το κενό νόμων, και ίσως των πολλών ανεύθυνων υπευθύνων, λειτουργούμε πολλές φορές με το όποιο ελληνικό φιλότιμο απέμεινε ,ή υπολειτουργούμε !!!.
" Kίνημα: Eειρήνη Έρωτας Περιβάλλον Κωνσταντίνος Γιάντσιος π. αντιδήμαρχος δήμου ανατολικού Ολύμπου."

4η ΣΧΟΛΗ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ & ΔΙΑΣΩΣΗΣ


Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών,Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης ανακοινώνει την έναρξη της 4ης Σχολής Πρώτων Βοηθειών & Διάσωσης.
Όποιος ενδιαφέρετε να παρακολουθήσει την Σχολή θα πρέπει να επισκεφθεί την επίσημη ιστοσελίδα του Σώματος Σαμαρειτών και να υποβάλλει ηλεκτρονικά την αίτηση εγγραφής του. www.samarites.gr
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων 23 Οκτωβρίου 2011.
Για πληροφορίες επικοινωνήστε με : 6944562815 / 6988948293

με κτύπησε και μένα η φτώχεια.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟ


Δημήτρης Κυριακού:

«Για να κερδίσεις πρέπει να κάνεις κάθε σωστό βήμα από την αρχή μέχρι το τέλος του παιχνιδιού»

Μετά τον αγώνα του Πιερικού Αρχελάου με τον Πανελευσινιακό στην Ελευσίνα, για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α2, ο προπονητής Δημήτρης Κυριακού έκανε την παρακάτω δήλωση:

Δημήτρης Κυριακού - προπονητής Πιερικού Αρχελάου: «Ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι και η ομάδα μας φαίνεται σιγά - σιγά να βρίσκει τον εαυτό της. Παρόλο που είμαστε μία άπειρη ομάδα, από την άποψη ότι έχουμε βρεθεί τώρα μαζί, δείχνουμε και κατανοούμε ότι για να κερδίσεις πρέπει να κάνεις κάθε σωστό βήμα από την αρχή μέχρι το τέλος του παιχνιδιού».

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρωί της περασμένης Κυριακής στη Νέα Τραπεζούντα ο «Υψηλάντειος Aγώνας Δρόμου 2011»




Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρωί της περασμένης Κυριακής στη Νέα Τραπεζούντα ο «Υψηλάντειος Aγώνας Δρόμου 2011». Δεκάδες δρομείς από διάφορα μέρη της Ελλάδας τίμησαν με την παρουσία τους τον αγώνα -θεσμό για την ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές: «O Υψηλάντειος» αποκτά πλέον μια νέα δυναμική. Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ποντιακού Μορφωτικού Συλλόγου Νέας Τραπεζούντας Βασίλης Παραδεισόπουλος: «Το 2010 στον αγώνα συμμετείχαν 47 αθλητές και φέτος ο αριθμός αυτός τριπλασιάστηκε. Το γεγονός αυτό μας χαροποιεί και παράλληλα μας γεμίζει ευθύνες για την επόμενη διοργάνωση».

Οι δρομείς έτρεξαν τον αγώνα κάτω από ιδανικές καιρικές συνθήκες με φόντο τον Όλυμπο, τον Θερμαϊκό κόλπο και την Κατερίνη.

Στο αγωνιστικό μέρος νικητής ήταν ο Δημήτρης Τραπέζας με χρόνο 40.31 και ακολούθησε ο Ηλίας Μωυσίδης με 41.33 και οι δυο μέλη του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Πιερίας «Ζευς» με τρίτο τον Κων/νο Χατζηκωνσταντίνο με 41.55 του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας.

Στις γυναίκες για άλλη μια χρονιά νικήτρια αναδείχτηκε η Σουλιώτου Αλεξάνδρα με 49.22 του συλλόγου «Ζευς» με 2η την Τσιφλίδου Κούλα με χρόνο 51.50 ανεξάρτητη και τρίτη τη Μαυρουδή Κυριακή με χρόνο 54.07 με τα χρώματα του «Ζευς»

Σε όλους τους αθλητές απονεμήθηκε συλλεκτικό μετάλλιο, στο οποίο αποτυπώνεται η μορφή του Αλέξανδρου Υψηλάντη και μια ποντιακή λύρα, καθώς επίσης και αναμνηστικό μπλουζάκι.

Μετά το πέρας του αγώνα ακολούθησαν οι απονομές, η δεξίωση με ποντιακά εδέσματα καθώς και πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα. Ο Ποντιακός Μορφωτικός Σύλλογος Νέας Τραπεζούντας βράβευσε όλους τους συλλόγους που βοήθησαν, ενώ ο «ΖΕΥΣ» τον σύλλογο της Ν. Τραπεζούντας, καθώς και την τελευταία αθλήτρια και αθλητή για την επιμονή και υπομονή τους να τερματίσουν τον αγώνα. Ως έκπληξη ο τελευταίος αθλητής έλαβε μετάλλιο από τον πρώτο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του «ΖΕΥΣ» Χρήστος Μυστρίδης απηύθυνε ευχαριστίες και ανανέωσε το αγωνιστικό ραντεβού για την επόμενη χρονιά: «Οι διοργανωτές ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία του αγώνα. Ειδικότερα:

-Το σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την υγειονομική κάλυψη του αγώνα.

-Το Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών και τους κ.κ. Σαραηλίδη (Πρόεδρο) και Κάλφα (Υπεύθυνο αγώνων).

-Τη Ποδηλατική Απόδραση Πιερίας και τον κ.Βασίλη Μίγκο.

-Τoν Ποδηλατικό Περιβαλλοντικό Όμιλο Δίας Κατερίνης και τον πρόεδρο κ. Μπάκα

-Την Τροχαία Περιφέρειας και τον Διοικητή κ.Κακκάνη.

-Όλους τους εθελοντές των δυο συλλόγων

-Τους φιλόξενους κατοίκους του χωριού,

- Τους χορηγούς επικοινωνίας

-Όλους τους χορηγούς του αγώνα για τις συγκινητικές τους προσφορές

Δίνουμε ραντεβού για τον Υψηλάντειο Αγώνα Δρόμου 2012 με τις θερμότερες ευχές μας για κάθε αγωνιστική και προσωπική επιτυχία καθώς και επίτευξη των στόχων σας σε όλους τους τομείς».

τα παιδία σε τρέλα και κορδέλα..

Τρίκαλα: Πεθερός έκανε ''μαύρο'' στο ξύλο τον ιερέα γαμπρό του!

Ο πεθερός μπήκε στο σπίτι σαν ταύρος εν υαλοπωλείο...
Στα χέρια ήρθαν ένας ιερέας με τον πεθερό του σε χωριό του γειτονικού νομού Τρικάλων. Το ασυνήθιστο περιστατικό έλαβε χώρα στο σπίτι του ιερέα όταν τον επισκέφθηκε ο 57χρονος πεθερός του.

Εκεί οι δύο άνδρες συνεπλάκησαν λόγω προσωπικών και οικογενειακών διαφορών με αποτέλεσμα ο ιερέας, λόγω των χτυπημάτων που δέχτηκε, να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Τρικάλων με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για νοσηλεία.

Όσο για τον… θερμόαιμο πεθερό, σύμφωνα με το kosmoslarissa.gr συνελήφθη από τους άνδρες της Ασφάλειας Τρικάλων και αναμένεται να οδηγηθεί στα δικαστήρια με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Συμβαίνουν και αυτά...

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ»

Ενόψει της σύνταξης του προγράμματος στρατηγικής ανάπτυξης 2012 -2015 για το Δήμο μας, σας προσκαλούμε, την Παρασκευή 14/10/2011 και ώρα 7 το απόγευμα στο Αιγίνιο, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, σε μια ανοιχτή συζήτηση για προβληματισμό, διατύπωση και κατάθεση προτάσεων με στόχο τη διαμόρφωση και χάραξη των πεδίων ανάπτυξης.

Με εκτίμηση

Βαγγέλης Λαγδάρης

Ποιες βιταμίνες χρειάζεται ο οργανισμός μου;

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποιες βιταμίνες χρειάζεται ο οργανισμός μας,  προκειμένου να έχουμε την υγεία μας, σωματική και πνευματική. Συγκέντρωσα κάποιες από τις πιο σημαντικές βιταμίνες που χρειαζόμαστε και μαζί και τις τροφές στις οποίες περιέχονται.


Aσβέστιο: Το συγκεκριμένο ιχνοστοιχείο, θεωρείται απαραίτητο για την υγεία των οστών μας και την αποφυγή οστεοπόρωσης. Mπορείτε να το πάρετε κυρίως από τα γαλακτοκομικά, δηλαδή γάλα, τυρί και γιαούρτι, καθώς επίσης και από το μπρόκολο και τους ξηρούς καρπούς.

Το μεγαλείο του Γιώργου προθυπουργού, όπως είχε πει η Σία του Σκάι, το βλέπει κανείς σε όλα τα επίπεδα.




Μπορεί αυτός να είναι αθλητικός τύπος, να τρέχει από το γυμναστήριο σε ποδηλασία και από την κωπυλασία στο δύσκολο άθλημα της φορολογίας, αλλά δεν είναι ρατσιστής. Το καταλαβαίνουμε αυτό με την επιλογή των αντιπροέδρων που αντί για κοιλιακούς, έχουν ταβερνιακούς.

Ο Γιώργος πρωθυπουργός δίνει ευκαιρίες σε όλους. Πέρα λοιπόν από τους υπέρβαρους σωτήρες, έχει μαζέψει και διάφορους άλλους με ειδικά προβλήματα. Αυτιστικούς, οσφυοκάμπτες, προβατάκια, γατάκια,, γομαράκια και άλλα πλάσματα του ζωικού βασιλείου, προσπθώντας να δώσει σοσιαληστικές ευκαιρίες σε όλους.

Μάλιστα, ενώ όλοι τον κατηγορούν πως κάνει ότι του λένε οι Τροικανοί, πως στέλνει κόσμο στην ανεργία, αυτός στην πραγματηκότητα δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας. Όλοι είχαν έναν αντιπρόεδρο, αυτός έχει δύο. Αν μάλιστα δεις τους αντιπροέδρους με το ειδικό βάρος που έχουν, μάλλον πρέπει...
να δεχθούμε χωρίς κόπο, πως οι αντιπρόεδροι είναι τουλάχιστον τέσσερις. Για πολιτικό βάρος μιλάμε.

Επιτέλους να σταματήσει η λάσπη στον Γιώργο πρωθυπουργό. Όλοι λένε πως έχει βαλτώσει η αγορά, πως οι χώροι εστίασης βαράνε μύγες και άλλα τέτοια ψέματα που υποκινούνται από σκοτεινά ανθελληνικά κέντρα.

Οι υπέρβαροι πολιτικά αντιπρόεδροι, μόνο για το ταπεινό πρωινό τους, μπορούν εύκολα να συντηρίσουν τουλάχιστον καμιά πενηνταριά εστιατόρια. Βάλτε τώρα το προάριστο που είναι απαραίτητο για να βγάλουν το δύσκολο πρόγραμμα, βάλτε το μεσημεριανό, το απογευματινό και το βραδινό, μαζί με κάτι έκτακτα, τυρόπιτες, σπανακόπιτες και μπουγάτσες με τυρί και εύκολα μπορείτε να αντιληφθείτε την άνθιση της αγοράς. Πραγματικά ο Γιώργος πρωθυπουργός παραδίδει μαθήματα ανάπτυξης της οικονομίας.

Αυτά τα σκοτεινά κέντρα παραπληροφόρισης του περίφανου Ελληνικού λαού, άρχισαν να ληδωρούν και το δράμα του αντιπρόεδρου β, που δεν έχει να πληρώσει το οθωμανικό χαράτσι. Να κάνω μια παρένθεση εδώ, για να πω ότι η εποχή της Τουρκοκρατίας τώρα δικαιώνεται. Τώρα βλέπουμε καθαρά την σημβολή της οθωμανικής αυτοκρατορίας στον παγκόσμιο πολιτισμό. Τώρα που η οπισθοδρομική δύση τραβάει ζόρια με τους αχρείους Έλληνες, έρχεται ένας Τούρκικος θέσμός, το γνωστό στους Καραισκάκιδες, κεφαλικό χαράτσι να σώσει την ευρωπαική συνεύρεση των τοκογλύφων. Μάλιστα μαθαίνω, πως σοβαροί οικονομικοί αναλυτές της κονομισιόν του Μπαρόζο, θα στήσουν άγαλμα του Αλί Πασά στις βριξέλες.

Υπάρχουν μάλιστα φύμες, πως θέλουν να δώσουν την κεντρική Ευρωπαική τράπεζα, το φιλανθρωπικό αυτό ίδρυμα, στον Ερντογάν, μαζί με τα πετρέλαια της Μεσογείου, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την συνεισφορά του οθωμανικού πολιτισμού στην διάσωση όπως είπαμε των τοκογλύφων.

Αλλά ας επιστρέψουμε στα δικά μας. Λέγαμε λοιπόν, πως κράζουν τον αντιπρόεδρο β, που δεν έχει να πληρώσει αυτό το δίκαιο οθωμανικό χαράτσι. Αντί να ανοίξουν έναν λογαριασμό και ο κόσμος να καταθέσει τα χρήματα του για να σωθεί η περιουσία του αντιπρόεδρα β, παίζουν με τον πόνο του οι αχρείοι. Ούτε ένας τηλεμαραθώνιος συμπαράστασης, τίποτα.

Κάποιοι μάλιστα λένε, πως δεν έκαναν τηλεμαραθώνιο, γιατί φοβήθηκαν πως είναι τέτοια η αγάπη του κόσμου για τον αντιπρόεδρο β, που ο κόσμος θα κατέθετε τόσο πολλά λεφτά, που θα έφταναν για να ξεχρεώσουμε το χρέος της χώρας και αυτό δεν το ήθελαν οι δημοκρατοτοκογλύφοι, που ως γνωστόν, μας θέλουν να χρωστάμε για να μας έχουν σε καθεστώς κατοχής. Ακόμα και οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι και οι εκδότες, θα έφερναν τα λεφτά από τα θαλασσοδάνεια που έχουν στην Ελβετία ξανά στην χώρα για την σωτηρία του αντιπρόεδρα β.

Αν τολμάνε ας κάνουν έναν τηλεμαραθώνιο αγάπης για τον αντιπρόεδρα β, να δεις τι έχει να γίνει. Βάλε τώρα και το άλλο δράμα που περνάει ο άνθρωπος, που όπως αποκάλυψε σε μια κατάθεση ψυχής, είναι υπέρβαρος γιατί είναι φτωχός. Αν ήταν πλούσιος θα έτρωγε χαβιάρι και θα ήταν σαν τον Γιώργο πρωθυπουργό. Μήπως ο τεράστιος την λέει στον πρωθυπουργό? Μήπως τον λέει πλούσιο? Δεν νομίζω.

Πάτως είναι μέγα δράμα να ζεις μεταξύ Μ, Βρετάνιας και Κ. Ναυαρίνο, όλοι να τρώνε χαβιάρι και εσύ ο φτωχός να την βγάζεις με χωριάτικη και ψωμί κάνοντας παπάρες για να χωρτάσεις. Πραγματικό δράμα.

Αλλά και ο αντιπρόεδρος α, έχει προβλήματα. Τα σκοτεινά σιωνιστικά κέντρα ανακάλυψαν πως το ταπεινό του αυτοκίητο κοστίζει κοντά ένα εκκατομύριο ευρά. Είναι λέει θωρακισμένο και διάφορα άλλα τρελά, γιατί λένε πως φοβάται και άλλες τέτοιες ανοησίες.

Είναι δυνατόν να φοβάται ο λαοπρόβλητος ηγέτης? Θα μας τρελάνουν οι άνθρωποι. Απλά δεν υπάρχει αυτοκίνητο να αντέξει το πολιτικό του βάρος αν δεν είναι θωρακισμένο. Όπως και ο αντπρόεδρος β, έτσι και ο α, είναι φτωχός και δεν μπορεί να τρώει χαβιάρι. Τρώει και αυτός λοιπόν παπάρες. Ως γνωστόν, οι παπάρες παχαίνουν. Τόσο απλά. Επιτέλους να σταματήσει η λάσπη.

Χρήστος Παπουτσής, Υπουργός Προστασίας του Πολίτη:



Μην ξεχνάμε επίσης ότι η αστυνομία είναι παιδιά του ελληνικού λαού. Νέοι άνθρωποι κατά κύριο λόγο, εργαζόμενοι, όχι πολύ υψηλά αμειβόμενοι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνική τους συμπεριφορά και τη στάση ζωής τους, αλλά και για τα συναισθήματά τους σε μια στιγμή έντασης.”

H δήλωση αυτή του κ. Παπουτσή -ας ξεχάσουμε για λίγο ότι αφορά αστυνομικούς - είναι πραγματικά συγκλονιστική. Αποπνέει κοινωνικό ρατσισμό, ελιτισμό μια κάστας ευπόρων που βάζουν τους χαμηλόμισθους σε ένα τσουβάλι με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνική τους συμπεριφορά και τη στάση ζωής τους,!!!!!!!!.
Δεν είναι θέμα απομόνωσης μιας φράσης της συνέντευξης που μπορείτε να διαβάσετε όλη στον exandas στη συνέντευξη που έδωσε ο υπουργός στον Γ.Αυγερόπουλο. όπου προσπαθεί να μας πείσει ότι «Είναι άδικο να θεωρεί κάποιος ότι η αστυνομία δρα με βαρβαρότητα» με επιχειρήματα που προκαλούν αλλα και με αρλούμπες όπως
« Πρώτα από όλα δεν επιχειρεί η κυβέρνηση, η αστυνομία επιχειρεί
Λες και δεν είναι ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ αλλά ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΣ .............................

Φράσεις σαν αυτές απο τα χείλη ενός ..έστω σοσιαληστή δείχνουν με το καλύτερο τρόπο, ότι αυτοί που μας κυβερνούν είναι πλέον μια οικονομική ελίτ που έχουν βάλει στο DNA τους την λογική...
της Αντουανέτας.
Έτσι εξηγούνται ότι θεωρούν επιτυχία που κρατάν το βασικό στο 770, καθαρό 540.
Και βέβαια αν προσπαθείς να θρέψεις ή να φτιάξεις οικογένεια με 540, στο μυαλό του Παπουτσή και κάθε Παπουτσή δικαιολογούνται τα πάντα.

Όμορφη φορώντας γυαλιά

Τα γυαλιά που βελτιώνουν την όραση μέχρι πριν μερικά χρόνια, ήταν αναγκαίο κακό. Όσες από εμάς έχουν μυωπία, αστιγματισμό ή οποιαδήποτε άλλη πάθηση των ματιών, βασανιστήκαμε αρκετά. Φορέσαμε φακούς επαφής που δεν μας βόλευαν, βγήκαμε πρώτο ραντεβού χωρίς να φοράμε γυαλιά - κινδυνεύοντας να σκοτωθούμε σε κανένα σκαλοπάτι - και διάφορα άλλα κωμικοτραγικά.
Ευτυχώς εδώ και μερικά χρόνια, τα γυαλιά οράσεως έγιναν fashion item. Ας είναι καλά όλοι αυτοί οι celebrities που τα πλάσαραν σαν αξεσουάρ μόδας και βρήκαμε κι εμείς οι μύωπες "το φως μας" επιτέλους. Ένα fashionable ζευγάρι γυαλιά είναι πια ένα αξεσουάρ, που κάνει την γυναίκα να δείχνει hot ειδικά αν γνωρίζουμε πώς να μακιγιαριστούμε για να αναδείξουμε τα όμορφα μάτια μας.

μήπως ζει σε άλλο πλανήτη?

δείτε πρόταση γάμου.

Το 60% των σύγχρονων Ελληνίδων αυτοϊκανοποιείται!

Η ερωτική ζωή των Ελληνίδων, όπως φαίνεται περνά… κρίση καθώς 6 στις 10 γυναίκες δηλώνουν πως αυτοϊκανοποιούνται, όπως καταγράφουν επίσημα στοιχεία ελληνικών ερευνών.
Εν έτει 2011, η πλειοψηφία των γυναικών δεν έχει κάποιο σύντροφο στο πλευρό της, με αποτέλεσμα να βρίσκει “τον έρωτα” υπό την μορφή της αυτοϊκανοποίησης!

Σύμφωνα με έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου και του Ινστιτούτου Σεξουαλικής Υγείας της Γυναίκας, το 69% των γυναικών και μάλιστα των νέων γυναικών δεν έχουν ερωτικό σύντροφο, άρα δεν έχουν σεξουαλική ζωή. Μάλιστα στις γυναίκες από 25-34 ετών το ποσοστό αυτό αγγίζει το 75%.

ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ.

ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ


Μικρομεσαίοι με εισοδήματα 12.000 έως 30.000 ευρώ, όσοι έχουν στεγαστικά δάνεια, δαπάνες για ενοίκια, φροντιστήρια, ιατρικά έξοδα και ασφάλιστρα είναι οι μεγάλοι χαμένοι μετά τις τελευταίες αλλαγές στο φορολογικό σύστημα με αιχμή τη μείωση του αφορολόγητου στις 5.000 ευρώ.

Παράλληλα τα παιδιά θεωρούνται πλέον «είδος πολυτελείας» αφού εξανεμίζονται προηγούμενες φοροαπαλλαγές και πλέον τρίτεκνοι και πολύτεκνοι καλούνται να πληρώσουν περισσότερα.

Για παράδειγμα ένας φορολογούμενος χωρίς παιδιά με εισόδημα 15.000 ευρώ, μόνο και μόνο από τη μείωση του φορολόγητου...
και τον περιορισμό των κλιμακίων από δέκα σε οκτώ καλείται να πληρώσει έξτρα φόρο 700 ευρώ, την ώρα που φορολογούμενος με εισόδημα 100.000 ευρώ επιβαρύνεται κατά 820 ευρώ.

Αν ο ίδιος φορολογούμενος έχει τρία παιδιά, για τα περυσινά εισοδήματα δεν πληρώνει καθόλου φόρο, για τα φετινά θα πρέπει να βάλει το χέρι στην τσέπη και να καταβάλει 540 ευρώ. Αν εξυπηρετεί και ένα στεγαστικό δάνειο καταβάλλοντας γιατόκους 500 ευρώ τον χρόνο, μέχρι πέρυσι – εφόσον το δάνειο είχε συναφθεί πριν το 1999 – αφαιρούνταν το σύνολο των τόκων από το εισόδημα (για μεταγενέστερα δάνεια αφαιρούνταν κατά περίπτωση ποσοστό υψηλότερο του 20% επί των τόκων). Τώρα αφαιρείται μόνο το 10% των τόκων από τον φόρο.
Αναλυτικα:
  • Το αφορολόγητο περιορίζεται στις 5.000 ευρώ, κάτι που είχε ανακοινωθεί. Ωστόσο, ενώ είχε ανακοινωθεί ότι το αφορολόγητο για νέους έως 30 ετών και συνταξιούχους άνω των 65 ετών θα ήταν 9.500 ευρώ, τελικά είναι 9.000 ευρώ.
  • Αλλάζει η φορολογική κλίμακα και αντί 10 κλιμακίων, ισχύουν πλέον 8 κλιμάκια. Στο στόχαστρο μπήκαν τα μικρομεσαία εισοδήματα, δηλαδή τα εισοδήματα από 16.000 έως 22.000 ευρώ που φορολογούνταν με 24% και τώρα θα φορολογούνται με 25%, όπως επίσης τα εισοδήματα από 26.000 έως 32.000 ευρώ που έως τώρα φορολογούνταν με 32% και τώρα θα φορολογούνται με 36%. Το αποτέλεσμα αυτών των αλλαγών είναι πρόσθετη επιβάρυνση έως 120 ευρώ, στην οποία θα πρέπει να προστεθεί η επιβάρυνση των 300 ευρώ από τη μείωση του αφορολογήτου.
  • Πέφτει «τσεκούρι» στο πρόσθετο αφορολόγητο για τρίτεκνους και πολύτεκνους. Ενώ έως τώρα ένας τρίτεκνος είχε πρόσθετο αφορολόγητο 12.500 ευρώ, πλέον θα έχει πρόσθετο αφορολόγητο 7.000 ευρώ. Προβλέπεται, πάντως, μείωση φόρου 60 ευρώ για κάθε παιδί για όσους εργάζονται σε παραμεθόριες περιοχές.
  • «Ψαλιδίζονται» περαιτέρω οι φοροαπαλλαγές. Με βάση τον τελευταίο φορολογικό νόμο- που δεν ίσχυσε ποτέ- η έκπτωση φόρου για εισοδήματα έως 40.000 ευρώ ήταν στο 20% της δαπάνης και περιοριζόταν στο 10% για εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ. Πλέον για όλα τα εισοδήματα το ποσοστό έκπτωσης είναι 10%. Πέραν τούτου κατεβαίνουν και τα όρια δαπάνης ή έκπτωσης:
    • Για ιατροφαρμακευτική- νοσοκομειακή περίθαλψη η μείωση φόρου δεν μπορεί να ξεπεράσει τις 3.000 ευρώ αντί 6.000 ευρώ που ίσχυε.
    • Για διατροφή η μείωση φόρου περιορίζεται στα 1.500 ευρώ αντί 3.000 ευρώ.
    • Οι δαπάνες για την ενεργειακή αναβάθμιση (ηλιακοί, φωτοβολταϊκά, φυσικό αέριο κ.λ.π.) δεν μπορούν να ξεπερνούν τις 3.000 ευρώ αντί 6.000 ευρώ.
    • Τίθεται πλαφόν 1.000 ευρώ στη μείωση φόρου για υποχρεωτικές ασφαλιστικές εισφορές.
    • Καταργείται η μείωση φόρου για δαπάνες νομικών υπηρεσιών (δικηγόρους).
    • Ο πρόσθετος φόρος στα εισοδήματα που αποκτώνται στην Ελλάδα από όσους κατοικούν στο εξωτερικό, υπολογίζεται, πλέον, με συντελεστή 10% και όχι 5%.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όλες οι αλλαγές στο πλαίσιο των φοροαπαλλαγών αλλά και στη φορολογική κλίμακα, ισχύουν αναδρομικά από 1/1/2011, κάτι που σημαίνει ότι τα φετινά εισοδήματα θα υποστούν άγρια φορολογική αφαίμαξη. Όσον αφορά στις κρατήσεις φόρου με τη νέα κλίμακα, αυτές θα ξεκινήσουν από 1/1/2012.

Μια κοινωνία σε αδιέξοδο

ΟΙ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ...



Εκατομμύρια ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς γιατρών, αστρολόγων, αστυνομικών αλλά και αγροτών, που δεν δικαιολογούνται από τις φορολογικές τους δηλώσεις, ανακάλυψε το ΣΔΟΕ χτυπώντας, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, «λαβράκι» στη φοροδιαφυγή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στα ΝΕΑ, στους τραπεζικούς λογαριασμούς 77 φορολογουμένων οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ βρήκαν...
συνολικές καταθέσεις που ανέρχονται σχεδόν στα 2 δισ. ευρω! Οι 36 από τους ύποπτους για φοροδιαφυγή είναι γιατροί ενώ ακόμα τρεις είναι πρώην διοικητές νοσοκομείων...

Μάλιστα, στις περιπτώσεις που εξετάζει το ΣΔΟΕ είναι και πολίτες οι οποίοι δεν υποβάλλουν καν φορολογική δήλωση αφού δηλώνουν... ανεπάγγελτοι , αλλά οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί είναι φουσκωμένοι με αρκετά εκατομύρια ευρώ.

Χαρακτηριστική περίπτωση ένας έλληνας πολίτης από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος έχει μηδενικό εισόδημα αλλά οι καταθέσεις του αυξάνονται εδώ και 6 χρόνια και έχουν φτάσει πλέον στα 219,8 εκ. Ευρώ!

Άλλο κραυγαλέο παράδειγμα: αγρότης δηλώνει εισόδημα 106.000 ευρώ το χρόνο ενώ στην τράπεζα έχει καταθέσεις 10 εκατομμύρια ευρώ!

Ο κατάλογος των εξωφρενικών περιπτώσεων φοροδιαφυγής δεν τελειώνει εκεί. Υπάρχει κομμωτής με καταθέσεις 423.531 ευρώ ο οποίος στην τριετία 2007-2010 έκανε μόνο μία φορά φορολογική δήλωση και μόνο 35.435 ευρώ.

Άλλη χτυπητή περίπτωση είναι ένας αστρολόγος ο οποίος δεν φαίνεται να έχει κάνει φορολογική δήλωση, ωστόσο έχει καταθέσεις 2,1 εκ. Ευρώ!

Επίσης, το ΣΔΟΕ εντόπισε γιατρό που από το 2005 έως το 2010 δήλωσε συνολικά μόνο 172.014 ευρώ αλλά στην τράπεζα έχει σχεδόν 6 εκ. Ευρώ!