PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Πώς λέγονται οι 7 νάνοι όταν δουν την Χιονάτη γυμνή;......

αλλά και ο παππούς στην ...καλλιγραφία πρώτος

Η έμπνευση και η φαντασία των Κουβανών είναι απεριόριστη.....












Ένα υπέροχο πάρκο το "Miniwelt Lichtenstein" που βρίσκεται στη Γερμανία, περιέχει αντίγραφα από τα πιο γνωστά ιστορικά κτίρια, αλλά σε μινιατούρες.

Κάθε μινιατούρα απεικονίζει ακριβώς το.... πραγματικό έργο τέχνης και είναι ακριβές αντίγραφο του πρωτοτύπου!

















Περαστικοί βρίσκουν καταφύγιο από τη βροχή, κάτω από τη φούστα του αγάλματος της Μέριλιν Μονρόε στο Σικάγο.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ.

http://4.bp.blogspot.com/-WuHqgS7W8r8/TonLy9apgiI/AAAAAAAAZMw/kBD-c16Jt1M/s1600/DSC03887.JPG

Λασπούρα και αλμύρα στο κορμί τους…

ΛΑΠΠΑΣ ΝΙΚΟΣ.


Μία ακόμη «μαραθώνια» συνεδρίαση του Δ.Σ. Δίου – Ολύμπου πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα με 28 θέματα στην ημερήσια διάταξη και άλλα 2 που συζητήθηκαν εκτός ημερησίας. Ιδιαίτερο όμως ενδιαφέρον είχε για άλλη μία φορά και η προ ημερησίας συζήτηση.
Από την πλευρά μας έθεσα προ ημερησίας τα εξής ζητήματα:
1) Ζήτησα από τον δημαρχεύοντα μία τυπική και σύντομη έστω ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από την δίκη του εν αργία δημάρχου κ. Παπαθανασίου και κυρίως για το «τι μέλλει γενέσθαι» στον δήμο μετά και την άρνηση του δικαστηρίου να εκδικάσει την υπόθεση στις 19\9, απορρίπτοντας ουσιαστικά τους προβαλλόμενους λόγους περί επίσπευσης, με αποτέλεσμα εκείνη τη στιγμή να βρίσκεται η όλη διαδικασία στον αέρα, καθώς κανείς δεν γνώριζε πότε θα οριζόταν νέα δικάσιμος. Ο κ. Φαρμάκης «πέταξε τη μπάλλα στην εξέδρα» (για να χρησιμοποιήσω μία δική του προσφιλή έκφραση), ζητώντας ούτε λίγο, ούτε πολύ, από την αντιπολίτευση να δείξουμε «γενναιότητα», όπως είπε, και να συνυπογράψουμε όλοι μαζί ένα κείμενο, με το οποίο θα ζητάμε την επίσπευση της δίκης του εν αργία δημάρχου.

Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να υπενθυμίσω ότι επανειλημμένα έχω δηλώσει δημόσια πως προσωπικά επιθυμώ να γίνει αυτή η δίκη το συντομότερο δυνατόν, γιατί εδώ και τόσους μήνες ο δήμος μας βρίσκεται σε «ομηρία» και σε καθεστώς πολιτικής αστάθειας και – ουσιαστικά – ακυβερνησίας! Οι όποιες φιλότιμες προσπάθειες ορισμένων δεν αρκούν! Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης αναφερθήκαμε στην πολύ άσχημη εικόνα που παρουσίασε σε πολλούς τομείς ο δήμος μας ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς και στην πληθώρα παραπόνων συνδημοτών μας, ως απόρροια της κατάστασης αποσυντονισμού που επικρατεί. Κι επειδή ο δήμος μπήκε σε αυτήν την περιπέτεια εξ αιτίας του γεγονότος ότι προεκλογικά απεκρύβη (με ευθύνη της σημερινής πλειοψηφίας, ή τουλάχιστον αρκετών στελεχών της) από τον λαό της Νότιας Πιερίας η πλήρης αλήθεια και η σοβαρότητα της συγκεκριμένης εκκρεμοδικίας και των συνεπειών της, επαναλαμβάνω την θέση μου που κατηγορηματικά έχω διατυπώσει ήδη από τον Μάιο, ότι δηλ. για να βγούμε από το σημερινό «μπάχαλο» και να μη χάσει ο δήμος μας κι άλλες ευκαιρίες για ανάπτυξη, η μόνη έντιμη, ηθική και ειλικρινής λύση θα ήταν να παραιτηθεί όλο το δημ. συμβούλιο και οι επιλαχόντες σύμβουλοι και να πάμε ξανά σε εκλογές με τους συνδημότες μας να γνωρίζουν πια όλη την αλήθεια! Αυτή θα ήταν μία πραγματικά γενναία πράξη!
Όσο για το πώς αντιλαμβάνεται τη γενναιότητα ο κ. Φαρμάκης και για την πρότασή του, έχω να δηλώσω μόνο πως από τέτοια φραστικά «πυροτεχνήματα» είμαστε πλέον συνηθισμένοι. Δηλαδή ο δημαρχεύων δε γνώριζε ότι την αμέσως επόμενη ημέρα συζητούνταν – και τελικά ψηφίστηκε – στη βουλή το νομοσχέδιο για την επίσπευση των δικαστικών υποθέσεων πολιτικών προσώπων κι αιρετών Ο.Τ.Α.; Προς τι λοιπόν το λογύδριο περί «γενναιότητας»; Μακάρι ορισμένοι να είχαν το σθένος και την πραγματική γενναιότητα να πουν όλη την αλήθεια προεκλογικά στους συνδημότες μας! Επέλεξαν – δυστυχώς για τον δήμο και για όλους μας – να μην το κάνουν!

2) Αμέσως μετά έθεσα το θέμα της οδικής ασφάλειας στην παραλιακή δημοτική οδό από το ύψος των παραλιών Ν. Παντελεήμονα και Σκοτίνας έως την Πλάκα και Γρίτσα Λιτοχώρου, αφού κατά μήκος της στενής αυτής οδού έχει προκληθεί τεράστιο πρόβλημα με τη διέλευση νταλικών κι άλλων βαρέων οχημάτων, με αποτέλεσμα να καταντήσει ο δρόμος αυτός…δεύτερη εθνική οδός! Επιπλέον κακοτεχνίες κι άλλα εμπόδια σε διάφορα σημεία της οδού επιτείνουν το πρόβλημα! Δυστυχώς όλο το καλοκαίρι συνέβαιναν ατυχήματα (αρκετά μάλιστα πολύ σοβαρά!) σε καθημερινή σχεδόν βάση! Επιτέλους κάποιος πρέπει να επιληφθεί και για να γίνει αυτό θα πρέπει προηγουμένως να ξεκαθαριστεί ποιος έχει στον δικό του τομέα ευθύνης την οδό αυτή· ο δήμος μας ή κάποιος άλλος φορέας; Το γεγονός ότι σε ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που ακολούθησαν ψηφίσαμε και την απαγόρευση διέλευσης βαρέων οχημάτων από την συγκεκριμένη οδό, αποτελεί σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Στο κομμάτι όμως του ποιος έχει την ευθύνη στα διάφορα σημεία του δρόμου αυτού, η απάντηση της αντιδημάρχου κ. Νούλα ήταν ότι «το συγκεκριμένο αρχείο έχει χαθεί από τον πρώην δήμο Ανατ. Ολύμπου!!».
Πρόκειται για εξέλιξη λυπηρή και απαράδεκτη! Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους! Όσο για το έγγραφο της σχετικής απόφασης πιστεύουμε ότι επιβάλλεται να γίνει μία διασταύρωση στοιχείων με άλλη αρμόδια υπηρεσία (π.χ. διεύθυνση συγκοινωνιών, Υπουργείο κ.τ.λ.)

3) Ζήτησα να γίνει επίσημη ενημέρωση του σώματος σχετικά με το συμβάν του φορτηγού πλοίου που βούλιαξε στο λιμάνι της Γρίτσας. Τι ακριβώς συνέβη; Ποιος ευθύνεται για το συμβάν; Ποιες ενέργειες έχουν γίνει μέχρι στιγμής για την απομάκρυνση του πλοίου; Υπάρχει εκτίμηση για πιθανές περιβαλλοντικές (πολλά ακούστηκαν και γράφτηκαν για 1.500 τόνους χαλικιού που έπεσαν στον βυθό) ή άλλες επιπτώσεις; Έχουν προγραμματιστεί εργασίες αποκατάστασης και ποιες; Η απάντηση που δόθηκε δεν μπορεί να χαρακτηριστεί πλήρως ικανοποιητική ή επαρκής (άλλωστε ίσως και να ήταν δύσκολο να είναι επαρκής σε αυτό το χρονικό σημείο). Περιμένουμε λοιπόν την επίσημη έκθεση για το συμβάν και την δημοσιοποίησή της! Μέχρι τότε επιφυλασσόμαστε!

4) Σχετικά με το χρονίζον όσο και φλέγον ζήτημα του Βιολογικού Καθαρισμού Νότιας Πιερίας, ζήτησα να μας ανακοινωθεί (εάν βέβαια υπάρχει) μία επίσημη πρόβλεψη για το πότε θα ολοκληρωθούν οι δοκιμαστικές εργασίες και θα περάσουμε επιτέλους σε πραγματική, κανονική λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού, ενός έργου πνοής για τον δήμο μας! Υπενθύμισα μάλιστα ότι ο εν αργία δήμαρχος με περισσή σιγουριά μας διαβεβαίωνε και μας καλούσε «να πιάσουμε τον Μάη στον βιολογικό!». Πάνε ήδη 5 μήνες από τον περασμένο Μάιο κι αναρωτιόμαστε: Ποιόν Μάη προβλέπεται να είναι σε πλήρη λειτουργία ο βιολογικός; Για μία ακόμη φορά δεν δόθηκε σαφές χρονοδιάγραμμα.

Υ.Γ: Την αμέσως επόμενη ημέρα από την συνεδρίαση του Δ.Σ. ήλθε σαν «κεραυνός εν αιθρία» η είδηση μίας ακόμη αρνητικής εξέλιξης: Της σχεδόν βέβαιης επικείμενης θέσης σε αργία του αναπληρωτή δημάρχου και ενός ακόμη δημ. συμβούλου της πλειοψηφίας. Περιττό να πω ότι κανείς δεν μπορεί να χαίρεται με μία τέτοια εξέλιξη. Πόσο μάλλον όταν η κατάσταση στα διοικητικά του δήμου περιπλέκεται ακόμη περισσότερο, γεγονός που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε μεγαλύτερα προβλήματα και δυσλειτουργίες!
Όσο για την υπόθεση και την δικαστική απόφαση που οδηγεί στην επικείμενη αργία, επειδή πολλά ειπώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στα τοπικά Μ.Μ.Ε., αρκούμαι απλώς να αναφέρω ξανά αυτό που μετ’ επιτάσεως δήλωνα συνεχώς, ότι δηλ. κανείς δεν θέλει να βλέπει επαγγελματίες να χάνουν τις δουλειές τους και ότι στο Λιτόχωρο υπάρχει μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα γενικότερα με το Γ. Π. Σ., αλλά και με τις Ζ.Ο.Ε. Αντί λοιπόν διαρκώς να «παίζουμε με τη φωτιά» και να κρύβουμε το πρόβλημα «κάτω απ’ το χαλί», θα πρέπει επιτέλους να ανοίξουμε την συζήτηση για το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου μας στο σύνολό του, κάτι που άλλωστε ορίζεται και από τον «Καλλικράτη». Επομένως είναι χρυσή ευκαιρία να προχωρήσουμε προς την κατεύθυνση αυτή (κατάρτιση νέου Γ.Π.Σ. για ολόκληρο τον δήμο Δίου – Ολύμπου) επιλύοντας επιμέρους προβλήματα και ικανοποιώντας ανάγκες όλων των δημοτικών διαμερισμάτων, όχι κοντόφθαλμα, αλλά σε βάθος δεκαετιών! Σε περίπτωση που η πλειοψηφία δεν φέρει άμεσα το σοβαρό αυτό θέμα προς συζήτησιν, δηλώνουμε ότι θα λάβουμε όποια απαραίτητη πρωτοβουλία τα πλαίσια του νόμου για να προκαλέσουμε συζήτηση του θέματος, τόσο στην δημοτική επιτροπή διαβούλευσης, όσο και σε ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. Για εμάς αυτή είναι η υπεύθυνη στάση και το πραγματικό ενδιαφέρον προς τα προβλήματα των δημοτών και του δήμου!

Υ.Γ. 2: Εκτός ημερησίας διάταξης συζητήθηκε και το αίτημα των δημοτικών υπαλλήλων να μην δεχθεί να αποστείλει ο δήμος μας – ακόμη κι εάν του ζητηθεί – κατάσταση δημ. υπαλλήλων που θα εντάσσονται στο μέτρο της «εφεδρείας». Πέρα από την συνδικαλιστικού τύπου ηθική συμπαράσταση προς τους υπαλλήλους μας, θα ήταν αδιανόητο, έτσι κι αλλιώς, να μιλάμε για «εφεδρεία» στον δικό μας δήμο, πόσο μάλλον όταν όλοι οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης αναφερθήκαμε σε δυσλειτουργίες και κενά, συνέπεια – πέρα από την κακή σε αρκετές περιπτώσεις οργάνωση – και των πολλών ελλείψεων προσωπικού σε διάφορες υπηρεσίες. Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα να κάνει δεκτό το αίτημα των δημ. υπαλλήλων παίρνοντας μάλιστα και μία «πρωτιά», καθώς γίναμε το πρώτο πανελλαδικά Δ.Σ. που πήρε ανάλογη απόφαση!

Με τιμή,
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΘ. ΛΑΠΠΑΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Δίου – Ολύμπου
Επικεφαλής δημ. παράταξης «ΝΕΑ ΑΡΧΗ – ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ».

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΗΝ Π.Ε ΠΙΕΡΙΑΣ.




Σε κατάληψη του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας προχώρησαν σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι, αντιδρώντας στα μέτρα της κυβέρνησης.
Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας μετά την Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 4ης Οκτωβρίου 2011 αποφάσισε τα παρακάτω:
  1. Καταδικάζουμε τη στοχοποίηση των Δημοσίων Υπαλλήλων και την υποβάθμιση των Δημοσίων Υπηρεσιών.
  2. Ζητάμε τη διασφάλιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
  3. Είμαστε αντίθετοι στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας.
  4. Ζητάμε τη μη μείωση των μισθών μας στα πλαίσια του ενιαίου μισθολογίου.
  5. Ζητάμε τη διατήρηση των οργανικών θέσεων στον Οργανισμό Υπηρεσίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Τα μέτρα που λαμβάνονται για την διάσωση της χώρας από την Χρεοκοπία έχουν ως στόχο ουσιαστικά την απογύμνωση των Δημόσιων Υπηρεσιών, την περικοπή μισθών και συντάξεων, την κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων και την απόλυση εργαζομένων με το πρόσχημα της εργασιακής εφεδρείας. Στα πλαίσια υποταγής στις επιταγές της Τρόικα λαμβάνονται αντιδημοκρατικά και αντισυνταγματικά μέτρα. Το Δημόσιο χρέος δε δημιουργήθηκε από τους Δημόσιους Υπαλλήλους αλλά από την κακοδιαχείριση και την απουσία σωστού φορολογικού συστήματος.
Για όλα τα παραπάνω και για τη μη συνέχιση της κατάστασης που οδηγεί την κοινωνία σε μαρασμό και εξαθλίωση ζητάμε την άμεση επέμβαση των πολιτικών προσώπων του νομού. Ευθύνη του Κράτους είναι να διασφαλίζει πόρους εσόδων με σύστημα απολύτου δικαιοσύνης. Ευθύνη του επίσης είναι να διασφαλίζει υψηλό βιοτικό επίπεδο στους πολίτες του και όχι να το θυσιάζει στις επιταγές τραπεζικών συστημάτων και πιέσεων εξωτερικών παραγόντων

Ολοκληρώθηκαν τα έργα οδοποιίας της Π.Ε.Πιερίας από τη Βροντού έως την «Αγία Κόρη»


Αποπερατώθηκαν οι εργασίες βελτίωσης του δρόμου που εκτελεί η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στο δήμο Δίου- Ολύμπου και συγκεκριμένα στο τμήμα του δικτύου από τη Βροντού και μέχρι την «Αγία Κόρη».

Το έργο αφορούσε στη βελτίωση- συντήρηση-αποκατάσταση του οδικού δικτύου από την έξοδο του Δημοτικού διαμερίσματος Βροντούς έως την « Αγία Κόρη » συνολικού μήκους 2 χιλιομέτρων και την ασφαλτόστρωση του χώρου στάθμευσης στον προσκυνηματικό χώρο της Αγίας Κόρης. Ο δρόμος είναι διπλής κατεύθυνσης με μέσο καθαρό πλάτος 5,50 μ.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται και οι εργασίες βελτίωσης του δρόμου από το Δημοτικό διαμέρισμα Άγιου Σπυρίδωνα μετά την γέφυρα του Ξηρολακίου προς Λόφο. Σύμφωνα με τις τεχνικές υπηρεσίες της Π.Ε.Πιερίας ο δρόμος θα είναι έτοιμος και θα παραδοθεί για χρήση τις προσεχείς ημέρες.

Να σημειωθεί ότι η εργολαβική σύμβαση των παραπάνω έργων ανέρχεται στο ποσό των 201.394,00 € με το Φ.Π.Α.

Αυτοψία στην εργολαβία πραγματοποίησε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου συνοδευόμενη από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε.Πιερίας, Χρήστο Συγκερίδη, τον επιβλέποντα μηχανικό Παναγιώτη Μαυρίδη και τους ειδικούς συνεργάτες της Π.Ε.Πιερίας, Παναγιώτη Τερζόπουλο και Αθανάσιο Μπαρμπαγεωργόπουλο.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, εξέφρασε την ικανοποίησή της για το αποτέλεσμα, τονίζοντας ότι τα χρονοδιαγράμματα τηρήθηκαν ενώ σε ό,τι αφορά το τμήμα που κατασκευάζεται δήλωσε ότι οι ρυθμοί εξέλιξης είναι καλοί.

Η κ.Μαυρίδου επεσήμανε ότι και το έργο αυτό συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη των οδικών υποδομών της Πιερίας, αναβαθμίζοντας τις συνθήκες προσπελασιμότητας και ασφάλειας της κυκλοφορίας των πολιτών και επισκεπτών της Πιερίας.

΄΄ Με το έργο αυτό η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας αποδεικνύει στην πράξη την επιδίωξή της να βελτιώσει και να αναβαθμίσει την οδοποιία της περιοχής για ασφαλείς μετακινήσεις και αύξηση της τουριστικής επισκεψιμότητας με πολλαπλά οφέλη για την τοπική οικονομία΄΄ ανέφερε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟ «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ» ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Το ΠΑΣΟΚ, αφού κέρδισε τις εκλογές κοροϊδεύοντας τον Ελληνικό λαό με το περιβόητο «λεφτά υπάρχουν», συνεχίζει, μετά από δύο χρόνια διακυβέρνησης της χώρας, την ίδια κοροϊδία, αφού οι κυβερνητικές προβλέψεις και διαβεβαιώσεις διαρκώς διαψεύδονται και οι αποκλίσεις από τους στόχους διογκώνονται. Αποκλίσεις που οδηγούν σε νέα, δυσβάσταχτα μέτρα. Μέτρα κοινωνικά άδικα και οικονομικά αναποτελεσματικά. Όπως αυτά που λαμβάνονται ή θα ληφθούν μέσα στο 2011, συνολικού ύψους περίπου 10% του ΑΕΠ για να μειωθεί το έλλειμμα, εάν μειωθεί, μόλις κατά 2% του ΑΕΠ. Και όλα αυτά γιατί έχει αποτύχει η ακολουθούμενη οικονομική πολιτική. Τόσο στην έμπνευση όσο και στην εκτέλεσή της. Τόσο στη επίτευξη της αναγκαίας δημοσιονομικής προσαρμογής όσο και στην υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών. Δυστυχώς για τη χώρα ο έλεγχος της Οικονομίας έχει χαθεί.

Τα αρνητικά αποτελέσματα των χειρισμών της Κυβέρνησης αυτά τα 2 χρόνια είναι ορατά και μετρήσιμα:

· Η ύφεση είναι μεγάλη, πολύ βαθύτερη από τις αρχικές και πρόσφατες εκτιμήσεις.

· Η ανεργία έχει διαμορφωθεί σε πρωτόγνωρα επίπεδα.

· Η ψυχολογία νοικοκυριών και επιχειρήσεων έχει καταρρεύσει.

· Η αναπτυξιακή διάσταση απουσιάζει.

· Αποκρατικοποιήσεις δεν πραγματοποιούνται.

· Η ανταγωνιστικότητα της Οικονομίας επιδεινώνεται.

· Το κόστος δανεισμού έχει εκτοξευθεί στα ύψη.

· Το «εσωτερικό χρέος» έχει διογκωθεί.

· Το δημόσιο χρέος έχει αυξηθεί και διατηρεί τη δυναμική του.

· Οι δημοσιονομικοί στόχοι δεν επιτυγχάνονται.

Αξίζει ενδεικτικά να αναφέρουμε:

Η ύφεση βάθυνε

• Η χώρα έχει εισέλθει σε μακροχρόνιο «παγετώνα».

– Η ύφεση διαμορφώθηκε στο 7,3% σε ετήσια βάση το 2ο τρίμηνο του 2011, από 3,0% το 3ο τρίμηνο του 2009 (μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία).

– Η ιδιωτική κατανάλωση σημείωσε μείωση κατά 6,8% και οι συνολικές επενδύσεις μείωση κατά 7,9%.

Η ανεργία διογκώθηκε

• Η Κυβέρνηση, με την ακολουθούμενη δημοσιονομική και εισοδηματική πολιτική, έχει διευρύνει τα «λουκέτα» στην αγορά.

• Η ανεργία έχει λάβει δραματικές διαστάσεις.

– Διαμορφώθηκε στο 16,0% τον Ιούνιο του 2011, από 11,6% τον Ιούνιο του 2010 (και 9,1% το Σεπτέμβριο του 2009).

– Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στους νέους ηλικίας 15-29 ετών (32,9%) [το 24,6% του συνόλου των ανέργων].

• Ο αριθμός των ανέργων έχει αυξηθεί κατά 337.000 σε λιγότερο από 2 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ.

Το λιανεμπόριο κατέρρευσε

• Η υποχώρηση των πωλήσεων στο λιανεμπόριο είναι ραγδαία.

– Η υποχώρηση του όγκου διαμορφώθηκε στο 9,9% τον Ιούνιο του 2011 σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα.

– Η μεγαλύτερη μείωση πωλήσεων παρατηρήθηκε στα καταστήματα

φαρμακευτικών-καλλυντικών, επίπλων-ηλεκτρικών ειδών-οικιακού εξοπλισμού, τροφίμων και βιβλίων-χαρτικών.

Το χρέος μεγάλωσε

• Το χρέος αυξάνει και διατηρεί τη δυναμική του.

– Εκτοξεύθηκε στα 353,7 δισ. ευρώ στο τέλος Ιουνίου του 2011, από 298 δισ.ευρώ στο τέλος Σεπτεμβρίου του 2009.

– Το χρέος έχει αυξηθεί κατά 56 δισ. ευρώ στους πρώτους 24 μήνες

διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ.

Aποκρατικοποιήσεις δεν γίνονται

• Η Κυβέρνηση δεν έχει πραγματοποιήσει κάποια αποκρατικοποίηση επί 2 χρόνια (πλην του ΟΤΕ, και αυτή με σχετική απόφαση της Κυβέρνησης της Ν.Δ. και με πολύ χαμηλό τίμημα).

Τα μέτρα για το 2011 πολλαπλασιάζονται

• Tο Μνημόνιο προέβλεπε 9 δισ. ευρώ για εφέτος.

• Ο Προϋπολογισμός 14 δισ. ευρώ.

• Το Μεσοπρόθεσμο 21 δισ. ευρώ.

• Και σήμερα ο λογαριασμός αγγίζει τα 23 δισ. ευρώ.

Υπερδιπλάσια από αυτά που είχαν προβλεφθεί στο Μνημόνιο.

Η πρόταση της ΝΔ ήταν και παραμένει ξεκάθαρη:

Επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Όσο για την προσπάθεια απαξίωσης της πρότασης της ΝΔ, γίνεται ακριβώς επειδή το ΠΑΣΟΚ ποτέ του δεν διαπραγματεύθηκε, για το παραμικρό, και δεχόταν τα πάντα χωρίς αντίρρηση.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΟΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

Μες στην μελαγχολία είναι ένας στους δύο Έλληνες σε καθημερινή μάλιστα βάση.






Όλα αυτά τα «μαύρα» μαντάτα προκύπτουν από επιδημιολογική μελέτη του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ).

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από την εν λόγω μελέτη τα επεισόδια κατάθλιψης είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τα οικονομικά προβλήματα αφού όσοι είναι αντιμέτωποι με αυτά έχουν τριπλάσιο ποσοστό (20,9%) εμφάνισης τέτοιων επεισοδίων σε σχέση με όσους είναι σε λίγο καλύτερη οικονομική κατάσταση(6,2%).

Επιπλέον εντύπωση προκαλεί ότι 21,2% των ανθρώπων που βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση κάνουν σκέψεις αυτοκτονίας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι τα τελευταία δύο χρόνια παρατηρήθηκε μια ποσοστιαία αύξηση της τάξης του 15,3% των ανθρώπων που είπαν πως τον τελευταίο μήνα ένιωσαν μελαγχολία σε καθημερινή βάση για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

Ακόμη 8 στους 100 Έλληνες προέκυψε να εμφανίζουν συμπτωματολογία κλινικής κατάθλιψης που χρήζει ψυχιατρικής φροντίδας.

Σημειώνεται ότι από το 2009 50% έχει αυξηθεί το ποσοστό των ανθρώπων που δηλώνουν ότι δυσκολεύονται να καλύψουν την δόση ενός τραπεζικού δανείου ενώ υπερδιπλασιάστηκαν τα ποσοστά αυτών που δίνουν την ίδια απάντηση όσον αφορά το νοίκι και τα δίδακτρα των φροντιστηρίων.

Καθημερινές οι προπονήσεις της ανδρικής ομάδας


Δημήτρης Πόδας:

«Κύριο μέλημά μας από δω και πέρα είναι να βελτιωνόμαστε διαρκώς, να παρουσιασθούμε ανταγωνιστικοί σε όλα ανεξαίρετα τα παιχνίδια και αυτό μπορεί να γίνει με την καθημερινή σκληρή δουλειά»

Καθημερινές και σκληρές είναι οι προπονήσεις της ανδρικής ομάδας μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου ενόψει της προετοιμασίας για τον αγώνα της με τον Πανελευσινιακό, στην Αθήνα, το ερχόμενο Σάββατο.

Η εμφάνιση του περασμένου Σαββάτου δεν αφήνει περεταίρω περιθώρια και έτσι οι εντατικές προπονήσεις με τη μεθοδική δουλειά του τεχνικού επιτελείου, αποτελούν κύριο μέλημα της ομάδας.

Μετά από τη χθεσινή προπόνηση, ο Δημήτρης Πόδας, υπεύθυνος μάρκετινγκ του συλλόγου, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Κάναμε το χειρότερο δυνατό ξεκίνημα για τη νέα χρονιά και είμαστε στεναχωρημένοι γιατί απογοητεύσαμε τον κόσμο που κατέκλυσε το κλειστό γυμναστήριο της πόλης μας για να υποστηρίξει την ομάδα για μια ακόμη φορά. Κύριο μέλημά μας από δω και πέρα είναι να βελτιωνόμαστε διαρκώς, να παρουσιασθούμε ανταγωνιστικοί σε όλα ανεξαίρετα τα παιχνίδια και αυτό μπορεί να γίνει με την καθημερινή σκληρή δουλειά, η οποία γίνεται, και νομίζω θα μας οδηγήσει από δω και στο εξής σε καλύτερα αποτελέσματα και σε καλύτερη εικόνα. Όσο αφορά το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Πανελευσινιακό είναι αρκετά δύσκολο. Εμείς σκοπό έχουμε να βελτιώσουμε κάποια κομμάτια του παιχνιδιού μας και να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε για τη νίκη».

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2011»

Έκθεση ζωγραφικής με έργα φοιτητών σχολών Καλών Τεχνών διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού του Δήμου Κατερίνης

Ο Οργανισμός Παιδείας, Πρόνοιας, Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Κατερίνης (Ο.Π.Π.Α.Π.), στο πλαίσιο του προγραμματισμού των εκδηλώσεων «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2011», πρόκειται να οργανώσει έκθεση ζωγραφικής με έργα δημιουργών της πόλης μας, που φοιτούν στις Σχολές Καλών Τεχνών.

Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές των παραπάνω Σχολών, παρακαλούμε να επικοινωνήσουν με το Γραφείο του Οργανισμού, που στεγάζεται στην Αστική Σχολή Κατερίνηςρώην 1ο Δημοτικό Σχολείο) και στο τηλέφωνο 23510-47445 (υπεύθυνοι: Γιώργος Μίχος, Γεωργία Καμανατζή, Εύη Λαΐτσα)


Η Επιτροπή Ποδηλατικής Παιδείας της Ποδηλατικής Από-Δρασης Πιερίας συνεχίζει τις επισκέψεις στα σχολεία και ενημερώνει τους μικρούς ποδηλάτες και τις μικρές ποδηλάτισσες για τη σωστή και ασφαλή οδήγηση με το ποδήλατο.

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου η Ποδηλατική Από-Δραση επισκέφθηκε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης και τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου το 15ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης. Και στα δύο σχολεία ενημερώθηκαν οι Δ', Ε' και Στ' τάξεις για μία διδακτική ώρα. Τα παιδιά μοιράστηκαν με τα μέλη της Ποδηλατικής Παιδείας τις εμπειρίες και τις απορίες τους για το ποδήλατο, δέχθηκαν χρήσιμες ποδηλατικές συμβουλές, ενώ σύντομα θα αναρτηθούν στην ηλεκτρονική σελίδα του συλλόγου, τα ζωγραφικά τους έργα με θέμα:" Το ποδήλατο στην πόλη μου".

Θερμές ευχαριστίες στους διευθυντές του 2ου και του 15ου Δημοτικού Σχολείου, τους κύριους Ναχόπουλο και Μιχαλιώτη αντίστοιχα, καθώς και τις/τους εκπαιδευτικούς των τάξεων, για τη συνεργασία και τη στήριξη της ενημερωτικής δράσης.
Τα μέλη της Επιτροπής Ποδηλατικής Παιδείας που συμμετείχαν ήταν τα εξής: Γκόλια Δήμητρα, Δαμιανίδου Εύα, Ζαμάνη Ελένη, Κλιγκόπουλος Νίκος, Μπαρμπέρης Γιάννης, Πανάγου Φωτεινή, Παπατολίκα Έλενα και Φούκης Αλέξανδρος.
Οι ενημερώσεις θα συνεχιστούν τις επόμενες εβδομάδες με το 6ο και το 9ο Δημοτικό Σχολείο.

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τη δράση, μπορείτε να επικοινωνήσετε:
Τηλέφωνο:6908784288
Ηλεκτρονική Διεύθυνση: podilatikiapodrasi@gmail.com

Η Επιτροπή Ποδηλατικής Παιδείας της Ποδηλατικής Από-Δρασης Πιερίας

15 έως 21 Οκτωβρίου στη Ράχη Πιερίας ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΓΙΑ 24η ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Στους πρόποδες του Ολύμπου και των Πιερίων και ειδικότερα στη Ράχη σταθμεύει το χρονικό διάστημα 15 έως 21 Οκτωβρίου ο πολιτισμός. Πρόκειται για τα 24α Πάτρια που διοργανώνει ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος Ράχης Πιερίας.

Στο επίκεντρο των εκδηλώσεων θα βρεθεί η διοργάνωση επιστημονικού συνεδρίου με θέμα: «Η πολυτίμητος ιστορία – πτυχές της ενδόξου ιστορίας του Έθνους».

Στο μουσικό μέρος των εκδηλώσεων το Σάββατο 15 Οκτωβρίου και ώρα οκτώ το βράδυ, στο δημοτικό σχολείο της Ράχης θα πραγματοποιηθεί συναυλία έντεχνου & δημοτικού τραγουδιού με δημοφιλείς ερμηνευτές και ένα εκλεκτό μουσικό επιτελείο.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν: προβολή ταινίας από θεατρική παράσταση του θεάτρου Ράχης, μουσικοχορευτικά, θρησκευτικά δρώμενα, με την ευκαιρία της πανήγυρης του πολιούχου του χωριού Αγίου Λουκά και εθελοντική αιμοδοσία.

Το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων θα παρουσιαστεί αναλυτικά στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που θα πραγματοποιηθεί από τους διοργανωτές την ερχόμενη εβδομάδα.

ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΔΙΟΥ.

Με επιτυχία στέφθηκε η πρώτη εκδήλωση της χειμερινής περιόδου της Ορχήστρας Νέων Δίου στα πλαίσια των εγκαινίων της 3ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Πιερίας την Παρασκευή το απόγευμα στο χώρο της Εμποροπανήγυρης.Για άλλη μια φορά η Ορχήστρα ερμήνευσε τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθέτων και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό.Επίσης στην Ορχήστρα η Αντιπεριφεριάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου απένειμε τιμητική πλακέτα για την ευγενική συμμετοχή της στην 3 Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας.Τέλος αποδεικνύεται πως η Ορχήστρα συμβάλλει τα μέγιστα στη διατήρηση και την ανάδειξη της πολιτιστικής παράδοσης του τόπου μας.http://orxistranewndiou.blogspot.com

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ.

TO PIERIA -GR ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΙΡΑΣΜΟΙ.

ΓΕΙΑ ΣΟΥ PIERIA -GR...

ΠΑΡΩΝ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΤΟ Δ.Σ ΠΥΔΝΑΣ - ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ.



Παρόντες στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύδνας – Κολινδρού και οι Δημοτικοί Υπάλληλοι, μαζί με το προεδρείο του Συλλόγου τους, καθώς συζητήθηκε το θέμα της εργασιακής εφεδρείας. Με ανακούφιση πάντως άκουσαν σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο να δηλώνει πως δεν πρόκειται να δεχθεί οι υπάλληλοι του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού να τεθούν σε εργασιακή εφεδρεία, αν αποφασίσει κάτι τέτοιο η κυβέρνηση. Στη φωτογραφία, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος Διονύσης Πουρλιώτης και ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Γιάννης Μαυρίδης, ο πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Χρήστος Κομπατσιάρης και ο Προϊστάμενος Οικονομικών Υπηρεσιών Δ. Πύδνας – Κολινδρού Θωμάς Γκέκας

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΜΙΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟ ΣΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ.

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • Αβραμίδου Έλενα
  • Αδάμ Ευάγγελος
  • Αμιτζόγλου Λύσανδρος
  • Αναστόπουλος Γεώργιος
  • Αντωνίου Μαρία
  • Βαλαβάνης Κυριάκος
  • Βαλσαμοπούλου Μαρία
  • Βαφίδου Ευαγγελία
  • Βαφίδου Ιφιλιάννα
  • Βερβέρη Δέσποινα
  • Βιτάλης Στέφανος
  • Βιτσαράς Γεώργιος
  • Βούτος Διονύσιος
  • Βρης Κωνσταντίνος
  • Γαρυφάλου Γεώργιος
  • Γκούμα Αικατερίνη
  • Δημητρακόπουλος Παναγιώτης
  • Δημητρακοπούλου Ευθυμία
  • Δημητρακοπούλου Μαρία
  • Δημητριάδου – Περδίκη Θεανώ
  • Δημητρόπουλος Άγγελος
  • Δούκα Αγαθή
  • Δούλαλα Σουλτάνα
  • Εξίσογλου Παρθένα
  • Ζαμαντζάς Ευάγγελος
  • Ζαχαράκης Δημήτριος
  • Ζάχαρης Φίλιππος
  • Ζενάκου Ελένη
  • Ζησίου Νανά
  • Θεοδωροπούλου Δήμητρα
  • Θεολόγη Βασιλική
  • Κάκκος Ιωάννης
  • Καμπισιούλη Ιωάννα
  • Καραγιάννη Ελένη
  • Καρβουνιάρης Ιωάννης
  • Καρβουνιάρης Λεωνίδας
  • Καρβουνιάρης Παναγιώτης
  • Κατσιάπης Ανδρέας
  • Κατσουλάκης Μάρκος
  • Κιτσάκης Κωνσταντίνος
  • Κολιόπουλος Αντώνιος
  • Κολιόπουλος Αριστείδης
  • Κομπορόζου Ουρανία
  • Κοντόζογλου Ελένη
  • Κοντόζογλου Θεοδόσιος
  • Κορτώτσος Παύλος
  • Κοσμάτος Γεράσιμος
  • Κουκουλιάτας Γεώργιος
  • Κοψιδάς Δημήτριος
  • Κωστόγιαννης Ιωάννης
  • Λάγιος Απόστολος
  • Λαγός Δημήτριος
  • Λενέτης Παναγιώτης
  • Λιάγκας Βασίλειος
  • Λιβάνη Αικατερίνη
  • Λιντοβόης Ευάγγελος
  • Λυγίζου Μαργαρίτα
  • Λύτρας Νικόλαος
  • Μαλούτα Ματθίλδη
  • Μαραγκός Περικλής
  • Μιχολού Ευαγγελία
  • Μοίρας Κυριάκος
  • Μπάκνη Στυλιανή
  • Μπαντές Ευάγγελος
  • Μπλατσιώτης Χρήστος
  • Μπόρα Ειρήνη
  • Μωραϊτου Ευθυμία
  • Μωυσιάδης Ελευθέριος
  • Ναστούλης Γεώργιος
  • Νικολαϊδου Μαρία
  • Νικολακόπουλος Φώτιος
  • Ξένος Αντώνιος
  • Οικονόμου Γεώργιος
  • Παλιός Αντώνιος
  • Πανδρούλα Γεωργία
  • Πανταζίδης Δημήτριος
  • Παπαγεωργίου Δημήτριος
  • Παπαγεωργίου Ζωή
  • Παπαδόπουλος Γεώργιος
  • Παπαδοπούλου Βασιλική
  • Παπακωνσταντίνου Χρήστος
  • Παπαπαναγιώτου Δημήτριος
  • Παπαστεριόπουλος Βασίλειος
  • Παπούλιας Γεώργιος
  • Πατσαούρα Γεωργία
  • Περιπάνου Ελένη
  • Ράπτη Σταματία
  • Ράπτης Νικόλαος
  • Ρεπανά Άννα
  • Σδράκα Ειρήνη
  • Σιδηροπούλου Σοφία
  • Σιδηροπούλου Χριστίνα
  • Σφήκας Δημήτριος
  • Σώκος Ιωάννης
  • Σωματαρίδης Αλέξανδρος
  • Ταμβάκος Ευάγγελος
  • Ταμβάκος Παναγιώτης
  • Τιτόκη Ιωάννα
  • Τριανταφυλλίδου Ειρήνη
  • Τσαλαπατάνη Κυρανιώ
  • Τσαλού Αικατερίνη
  • Τσεκούρας Κωνσταντίνος
  • Φελούρης Αντώνιος
  • Χαροχέρη Αλεξάνδρα
  • Χατζηγιάννης Περικλής
  • Ψαχούλια Ειρήνη
  • η καινούργια αφίσα της Κίνησης Πολιτών «Άρδην»

    BENIZELIX

    http://1.bp.blogspot.com/-2DIYYFYP1jo/Tor1XhL9bMI/AAAAAAAAXGk/Jy7uyx-jxh0/s1600/Benefix4.jpg

    ΠΑΣΟΚ 2 ΧΡΟΝΙΑ...

    2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΣΟΚ.

    Του Η. Τσολακίδη

    Image

    Χαρίζουν 22 εκατομμύρια σε μεγαλοεργολάβους
    Ένα ποσό της τάξεως των 22 εκ ευρώ χάνεται από τα ταμεία του ελληνικού Δημοσίου, ενώ την ίδια στιγμή φορολογούνται ακόμη και οι άνεργοι.
    Τη στιγμή που οι Έλληνες φορολογούμενοι καλούνται καθημερινά με την καταβολή νέων εξοντωτικών φόρων να σώσουν την οικονομία της χώρας, τη στιγμή που η πατρίδα μας έχει εξαντληθεί οικονομικά και δεν υπάρχουν χρήματα ούτε καν για γάζες, σχολικά βιβλία και ανταλλακτικά για τα οχήματα της Αστυνομίας, η άθλια αυτή κυβέρνηση χαρίζει 22 εκατομμύρια σε μεγαλοεργολάβους: Τη διαγραφή προστίμου-μαμούθ, ύψους 22 εκατομμυρίων ευρώ, για αυθαιρεσίες σε κτίσματα της «Νέας Οδού Α.Ε.» δρομολογεί το υπουργείο Υποδομών.
    Σε σχέδιο νόμου που επεξεργάζεται εδώ και μήνες το αρμόδιο υπουργείο (επί ημερών Ρέππα) και αναμένεται να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή, σβήνονται στο «χιόνι» πολεοδομικές παραβάσεις ύψους 22 εκ ευρώ που έχουν βεβαιωθεί από την Πολεοδομία στους εργολάβους των διοδίων.

    ΨΗΦΙΣΜΑ

    Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας μετά την Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 4ης Οκτωβρίου 2011 αποφάσισε τα παρακάτω:

    1. Καταδικάζουμε τη στοχοποίηση των Δημοσίων Υπαλλήλων και την υποβάθμιση των Δημοσίων Υπηρεσιών.
    2. Ζητάμε τη διασφάλιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
    3. Είμαστε αντίθετοι στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας.
    4. Ζητάμε τη μη μείωση των μισθών μας στα πλαίσια του ενιαίου μισθολογίου.
    5. Ζητάμε τη διατήρηση των οργανικών θέσεων στον Οργανισμό Υπηρεσίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

    Τα μέτρα που λαμβάνονται για την διάσωση της χώρας από την Χρεοκοπία έχουν ως στόχο ουσιαστικά την απογύμνωση των Δημόσιων Υπηρεσιών, την περικοπή μισθών και συντάξεων, την κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων και την απόλυση εργαζομένων με το πρόσχημα της εργασιακής εφεδρείας. Στα πλαίσια υποταγής στις επιταγές της Τρόικα λαμβάνονται αντιδημοκρατικά και αντισυνταγματικά μέτρα. Το Δημόσιο χρέος δε δημιουργήθηκε από τους Δημόσιους Υπαλλήλους αλλά από την κακοδιαχείριση και την απουσία σωστού φορολογικού συστήματος.

    Για όλα τα παραπάνω και για τη μη συνέχιση της κατάστασης που οδηγεί την κοινωνία σε μαρασμό και εξαθλίωση ζητάμε την άμεση επέμβαση των πολιτικών προσώπων του νομού. Ευθύνη του Κράτους είναι να διασφαλίζει πόρους εσόδων με σύστημα απολύτου δικαιοσύνης. Ευθύνη του επίσης είναι να διασφαλίζει υψηλό βιοτικό επίπεδο στους πολίτες του και όχι να το θυσιάζει στις επιταγές τραπεζικών συστημάτων και πιέσεων εξωτερικών παραγόντων.

    Για το Δ.Σ.

    Η Προέδρος Ο Γραμματέας

    Καράντζιου Δομνίκη Γρηγοριάδης Δημήτριος

    Πολυτέλειες όμοιες με αυτές που θα είχε κανείς στο σπίτι του απολαμβάνουν πολλοί κρατούμενοι σε βρετανικές φυλακές.




    Ηλεκτρονικοί υπολογιστές και τηλεοράσεις τελευταίας τεχνολογίας με δορυφορικά κανάλια είναι ορισμένες μόνο από τις ανέσεις στις οποίες έχουν πρόσβαση οι κρατούμενοι.

    Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι πολλοί από τους κρατούμενους νιώθουν σαν να βρίσκονται σε κατασκήνωση και δηλώνουν ότι περνούν πολύ καλύτερα μέσα παρά έξω από τη φυλακή.

    Υπάρχουν μάλιστα και περιπτώσεις όπου οι κρατούμενοι έχουν τη δυνατότητα να παραγγείλουν το φαγητό που θέλουν, να παίζουν playstation και να αγοράζουν ναρκωτικά φθηνότερα.
    Ενδεικτική των συνθηκών που επικρατούν στις φυλακές είναι η φράση αξιωματούχου ότι οι κρατούμενοι περνούν τόσο καλά που σπάνια επιχειρούν να δραπετεύσουν.