PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΛΛΑΓΗ?

Ο ΑΙΜΟΣΤΑΓΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ.

ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ....6 ΜΠΥΡΕΣ!!!! ΧΑΧΑ

Η ΝΕΑ ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ.



Από που θα την προμηθευτείτε
- Πως θα την ενεργοποιήσετε
- Όλα όσα πρέπει να ξέρετε
- Ανέτοιμη η αγορά για τη φοροκάρτα λένε στο Νewsit οι φοροτεχνικοί Από Δευτέρα 3 Οκτωβρίου η φοροκάρτα μπαίνει στη ζωή μας.

ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ Η ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΦΟΡΟΚΑΡΤΩΝ - ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ
Όπως εξήγησε στο Νewsit o φοροτεχνικός Παναγιώτης Παντελής "οι πολίτες θα μπορούν να προμηθευτούν τη φοροκάρτα από όλες τις τράπεζες δωρεάν.

Από τη μια πλευρά θα υπάρχει το λογότυπο της τράπεζας που την εκδίδει και από την άλλη πλευρά θα υπάρχει ενας 19ψηφιος αριθμός με τον οποίο ο χρήστης είτε μέσω sms είτε μέσω internet θα μπορεί να την ενεργοποίησει.

Η φοροκάρτα αυτή θα χρησιμοποιείται στις συναλλαγές στα καταστήματα που έχουν μηχάνημα πιστωτικών καρτών.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση δε θα πρέπει ο φορολογούμενος να μαζεύει τις αποδείξεις αλλά να χρησιμοποιεί την φοροκάρτα και να μην κρατάει το αντίτυπο της απόδειξης που κάνει κατά τις αγορές του".


ΠΩΣ ΘΑ "ΤΣΕΚΑΡΕΤΕ" ΠΟΣΟ ΧΡΕΩΝΕΤΑΙ ΤΗ ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ ΣΑΣ

'Μπορεί οποιαδήποτε στιγμή ο πολίτης να μπαίνει μέσα στο internet με το ΑΦΜ του και τον κωδικό του και ουσιαστικά να παρακολουθει τι αγορές έχει κάνει.


ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2011.
"Από Δευτέρα δεν είναι υποχρεωτική η χρήση της φοροκάρτας όπως δεν ειναι υποχρεωτική και η παραλαβή" εξηγεί ο κύριος Παντελής.

" Απλώς πρακτικά βοηθάει τον φορολογούμενο να μη συγκεντρώνει και να κρατάει τις αποδείξεις που όπως γνωρίζετε με την πάροδο του χρόνου χάνουν το μελάνι τους σε σημείο που πέρυσι το Υπουργείο Οικονομικών έβγαλε οδηγία να το συμπληρώσουμε με μελάνι διαρκείας από πάνω.

Υποχρεωτική η φοροκάρτα θα γίνει από την 1/01/2012, βέβαια αυτό το είχε πει πριν ένα χρόνο.

Τώρα μας μένουν ουσιαστικά 3 μήνες. Δεν ξέρουμε εάν θα μπορεσουν όλα τα καταστηματα να προμηθευτούν μηχανήματα για τις πιστωτικές κάρτες".


ΑΝΕΤΟΙΜΗ Η ΑΓΟΡΑ
Αυτή τη στιγμή το μέτρο της φοροκάρτας δε μπορεί να προχωρήσει σε ολη την αγορά λέει ο φοροτεχνικός καθώς "υπάρχουν πάρα πολλά καταστήματα, όχι μόνο οι λαϊκές αγορές, που δεν έχουν μηχανήματα χρήσης πιστωτικών καρτών και η φοροκάρτα δε θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί άρα ο φορολογούμενος πρέπει να πάρει την απόδειξη και τη συμπεριλάβει στη δήλωσή του όπως έκανε μέχρι τώρα, η οποία θα προστίθεται μέσα στις αποδείξεις που έχουν καταγραφεί στην φοροκάρτα".


ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΧΡΕΩΣΟΥΝ ΜΕ ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΠΟΣΑ ΤΗ ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ.
"Πρακτικά δε θα μπορούν να μας χρεώσουν με ψεύτικα ποσά τη φοροκάρτα γιατί ταυτόχρονα θα εκδίδεται και η απόδειξη από την ταμειακή μηχανή στην οποία επάνω θα αναγράφεται η ένδειξη άκυρο απο τη στιγμή που θα γίνεται χρήση της φοροκάρτας. Αν δε γίνει έτσι τότε κάποιος θα μπορεί να φουσκώσει με χρεώσεις τη φοροκάρτα και το δεύτερο θέμα είναι ότι σε διαφορετική περίπτωση θα προσμετράται διπλά το ποσό και άρα δε θα μπορει να διενεργηθεί φορολογικός έλεγχος. Πως ο εφορικός θα το τσεκάρει αυτό αφού μεσα στη φοροκάρτα δεν μπορεί να το δει" είπε τέλος ο κύριος Παντελής.


ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα” η κάρτα θα έχει έναν 10ψήφιο αριθμό τον οποίο ο καταναλωτής θα πρέπει να στείλει µε SMS για την ενεργοποίησή της στον αριθμό 4053, γράφοντας τον ΑΦΜ του, εν συνεχεία κενό, και µετά τον 10ψήφιο αριθµό της κάρτας.

Στέλνοντας τα στοιχεία αυτά, θα λάβει µέσα στα επόµενα 15 δευτερόλεπτα ενηµερωτικό µήνυµα για την ενεργοποίηση της κάρτας.

Οι πολίτες θα μπορούν να ενεργοποιήσουν τη φοροκάρτα και μέσω internet


Πως “δουλεύει” το σύστημα

Είτε ο καταναλωτής πληρώνει για την αγορά ενός προϊόντος µε µετρητά, είτε µε πιστωτική - χρεωστική κάρτα, θα δίνει στον καταστηµατάρχη την κάρτα του για να την περάσει από τα µηχανήµατα POS που χρησιµοποιούνται και σήµερα για τις πιστωτικές κάρτες.

Η συναλλαγή θα καταγράφεται από την τράπεζα, η οποία δεν θα έχει καµία πληροφορία για τον καταναλωτή που έκανε τη συναλλαγή. Το µόνο που θα βλέπει θα είναι ότι σε µια συγκεκριµένη ηµεροµηνία και ότι κάποιος χρήστης αγόρασε κάποιο αντικείμενο.

Στο τέλος κάθε ηµέρας, η τράπεζα θα δίνει στη Γενική Γραµµατεία Πληροφοριακών Συστηµάτων µια αναλυτική κατάσταση των συναλλαγών που έγιναν µε τις φοροκάρτες που εκδόθηκαν από το δίκτυό της.

Εκείνη µε τη σειρά της θα περνά τα ποσά αυτά στον “λογαριασµό αφορολογήτου” καθενός από τους κατόχους τους, ενώ παράλληλα θα µπορεί να έχει άµεση εικόνα για τον τζίρο των επιχειρήσεων και άρα για τον ΦΠΑ που οφείλουν.

Κάθε καταναλωτής που πραγµατοποιεί συναλλαγές µε τη φοροκάρτα θα µπορεί να παρακολουθεί ανά πάσα στιγµή, εισάγοντας τους προσωπικούς κωδικούς του, τα ακριβή ποσά που έχει συγκεντρώσει.


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ

Δέκα απαντήσεις.
Οι φορολογούμενοι που πρόκειται να χρησιμοποιήσουν τη φοροκάρτα, πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

1. Πώς είναι;
Σαν τις πιστωτικές αλλά χωρίς προσωπικά στοιχεία. Λευκή και στην μπροστινή όψη της θα αναγράφεται «Κάρτα Αποδείξεων», το σλόγκαν «δίνω την κάρτα, συλλέγω έξοδα» και ένας 10ψήφιος κωδικός. Στην πίσω όψη υπάρχει μαγνητική ταινία, όπως στις πιστωτικές.

2. Πώς ενεργοποιείται;
Ο φορολογούμενος θα πρέπει είτε με SMS στον αριθμό 54053 της ΓΓΠΣ (ΑΦΜ κενό και ο κωδικός) είτε μέσω Διαδικτύου στην ηλεκτρονική διεύθυνση http: //link.minfin.gr/karta, να κάνει αντιστοίχιση του ΑΦΜ του με τον 10ψήφιο κωδικό της κάρτας. Ετσι, κανείς άλλος πλην της ΓΓΠΣ δεν θα γνωρίζει σε ποιο φορολογούμενο αντιστοιχεί κάθε κάρτα. Ειδικό help desk που θα απαντά σε ερωτήµατα των καταναλωτών θα δηµιουργηθεί στο υπουργείο Οικονοµικών, στο τηλέφωνο 211-0007.111.

3. Πώς δουλεύει;
Σε κάθε συναλλαγή των καταναλωτών, ασχέτως αν είναι με μετρητά ή με κάρτα, οι καταστηματάρχες θα περνούν από τα μηχανήματα POS τη φοροκάρτα, η οποία θα καταγράφει τη συναλλαγή. Τα στοιχεία στη συνέχεια θα αποστέλλονται στη ΓΓΠΣ, η οποία όμως θα κάνει και την αντιστοίχιση με τον φορολογούμενο.

4. Τι θα βλέπουν οι τράπεζες;
Το µόνο που θα βλέπουν, είναι ότι σε µια συγκεκριµένη ηµεροµηνία (π.χ. 27 Ιουλίου 2011) ο χρήστης µε αριθµό κάρτας 12 3456 7890 αγόρασε, για παράδειγµα, ένα πλυντήριο από τη συγκεκριµένη επιχείρηση.

5. Τι θα βλέπει η ΓΓΠΣ;
Στο τέλος κάθε ηµέρας, η τράπεζα θα δίνει στη ΓΓΠΣ αναλυτική κατάσταση των συναλλαγών που έγιναν µε τις φοροκάρτες που εκδόθηκαν από το δίκτυό της. Η ΓΓΠΣ, µε τη σειρά της, θα περνά τα ποσά αυτά στον «λογαριασµό αφορολογήτου» καθενός από τους κατόχους τους, ενώ παράλληλα θα µπορεί να έχει άµεση εικόνα για τον τζίρο των επιχειρήσεων και άρα για τον ΦΠΑ που οφείλουν.

6. Πόσες κάρτες βγάζει ο καθένας μας;
Μέχρι τρεις ανά ΑΦΜ μέσα σε έναν μήνα, είτε λόγω απώλειας είτε για τα παιδιά της οικογένειας.

7. Κι αν την κλέψουν;
Είναι πρακτικά άχρηστη για όποιον τη βρει.

8. Πόσες αποδείξεις χρειάζονται;
Το 25% του εισοδήματός μας από το πρώτο ευρώ.

9. Υπάρχει μπόνους;
Καταργήθηκε. Ακόμα και αν προσκομίσει κάποιος περισσότερες αποδείξεις από όσες χρειάζονται, δεν υπάρχει έξτρα έκπτωση φόρου.

10. Υπάρχει ποινή;
Αν λείπουν αποδείξεις, επιβάλλεται έξτρα φόρος 10%.

ΓΕΙΑ ΣΟΥ PIERIA -GR...

ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΔΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΟ PIERIA -GR

Το παγκόσμιο σύμβολο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων παρουσιάστηκε στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Έθνών.



Το σύμβολο επελέγη μέσω μίας παγκόσμιας διαδικτυακής ψηφοφορίας με εντυπωσιακή συμμετοχή ανάμεσα σε 15.000 σχέδια που κατατέθηκαν από όλο τον κόσμο. Η ιδέα του διαγωνισμού: να αποκτήσουν για πρώτη φορά τα ανθρώπινα δικαιώματα ένα παγκόσμιο σύμβολο που έχει δημιουργηθεί από ανθρώπους για ανθρώπους.

Το σχέδιο που νίκησε αποτελεί έμπνευση του 32χρονου Σέρβου γραφίστα Πρέντρακ Στάκιτς, ο οποίος δήλωσε ότι συνέλαβε την ιδέα διαβάζοντας την Παγκόσμια Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Στο προοίμιο αναφέρει ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι το......
θεμέλιο για την ίδρυση ενός ελεύθερου, δίκαιου και ειρηνικού κόσμου στο μέλλον. Μετέφερα αυτό στο σχέδιο χρησιμοποιώντας δύο παγκόσμια σύμβολα -ένα χέρι και ένα πουλί- για να δημιουργήσω κάτι νέο» αναφέρει.

Τη σχετική πρωτοβουλία για ένα παγκόσμιο σύμβολο για τα ανθρώπινα δικαιώματα ανέλαβαν από κοινού κράτη της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Χιλής, Γερμανίας, Καναδά, Μαυρικίου, Σενεγάλης, Σιγκαπούρης, Τσεχίας και Ουρουγουάης.

Πιστεύουν ότι το σύμβολο θα γίνει ευρέως αποδεκτό και ελπίζουν ότι θα δώσει μία ώθηση στις ειρηνικές προσπάθειες ενίσχυσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκοσμίως.

Σήμερα 6.8 εκατ. άνθρωποι είναι φορείς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κι όμως δεν υπήρχε έως τώρα τρόπος να απεικονίσει κανείς αυτή την παγκόσμια δέσμευση με ένα σύμβολο που να ξεπερνά τα όποια γλωσσικά εμπόδια.

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε στις 3 Μαΐου και σε πορεία τριών μηνών κατατέθηκαν 15.396 προτάσεις από συμμετέχοντες από 190 χώρες. Η συμμετοχή απ' όλο τον κόσμο υπήρξε εντυπωσιακή, τόσο σε σχέση με την υποβολή προτάσεων, όσο και σε σε σχέση με την αξιολόγηση των προτάσεων των άλλων. Εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν το διαγωνισμό από το Μάιο.

Μία κριτική επιτροπή από καταξιωμένες προσωπικότητες επέλεξε εν συνεχεία τα δέκα καλύτερα σχέδια μεταξύ αυτών που υποβλήθηκαν. Τα σχέδια που προκρίθηκαν τέθηκαν σε ψηφοφορία για το τελευταίο στάδιο επιλογής έως τις 17 Σεπτεμβρίου μέσω του δικτυακού τόπου www.humanrightslogo.net. Και τα αποκαλυπτήρια του νέου συμβόλου έγιναν στις 23 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

Την πρωτοβουλία στήριξε μία κριτική επιτροπή από καταξιωμένες προσωπικότητες, ανάμεσά τους η Ύπατη Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ναβί Πιλάι και πέντε τιμηθέντες με Νόμπελ Ειρήνης: Αούνγκ Σαν Σούου Κίι (Μιανμάρ), Σιρίν Εμπαντί (Ιράν), Μοχάμεντ Γιουνούς (Μπανγκλαντές), Μιχαήλ Γκορμπατσόφ (Ρωσία), Τζίμι Κάρτερ (ΗΠΑ).

ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

3Η EΜΠΟΡΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ.

Μεγάλες εκθεσιακές προσφορές, πλούσια εκθέματα, δωρεάν είσοδος & μεταφορά

Τελετή λήξης με παραδοσιακούς χορούς , στις 9:30μ.μ.

Ολοκληρώνεται την Τετάρτη 05 Οκτωβρίου, η 3η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας, που άνοιξε τις πύλες της την Παρασκευή για το κοινό. Τελευταία ευκαιρία η σημερινή για τους συμπολίτες μας που επιθυμούν να επισκεφθούν την έκθεση και να ενημερωθούν για τις τοπικές επιχειρήσεις και να κερδίσουν από τις μεγάλες εκθεσιακές προσφορές.
Η έκθεση θα λειτουργεί από τις 16:30 έως και τις 22:30 και η είσοδος είναι δωρεάν. Στις 9:30μ.μ., στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων, η Ένωση Ποντίων Πιερίας, ο Σύλλογος Κοκκινοπλιτών Πιερίας «Ο Όλυμπος» και ο Σύλλογος Λιβαδιωτών Πιερίας «Γεωργάκης Ολύμπιος θα παρουσιάζουν παραδοσιακούς χορούς δίνοντας πανηγυρικό κλίμα στη λήξη της έκθεσης.

Φέτος, πάνω από 70 εκθέτες από την Πιερία και όμορους νομούς παρουσιάζουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους με καλόγουστα και άρτια οργανωμένα περίπτερα. Η έκθεση είναι γενική και το αντικείμενό της απευθύνεται και στο ευρύ καταναλωτικό κοινό. Μάλιστα, οι εκθέτες κάνουν ειδικές προσφορές στα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους για το καταναλωτικό κοινό που θα τους προτιμήσει στο πλαίσιο της διοργάνωσης της έκθεσης.



ΕΚΘΕΜΑΤΑ

· Αγροτικά
· Αντιπροσωπείες αυτοκινήτων - Μοτοσικλέτες
· Βιομηχανικά προϊόντα
· Γραφικές τέχνες – εκτυπώσεις
· Δερμάτινα – Ενδύματα - Υποδήματα
· Δομικά - μονωτικά υλικά
· Είδη κατοικίας
· Εκπαίδευση
· Έπιπλα – έπιπλα κουζίνας
· Επαγγελματικός εξοπλισμός
· Ηλεκτρονικά - ηλεκτρικά είδη
· Κλιματισμός – ψύξη – θέρμανση - φωτοβολταϊκά
· Κουφώματα
· Κουρτίνες – Λευκά είδη - Στρώματα
· Μηχανές γραφείου - Συστήματα πληροφορικής
· Τζάκια
· Τρόφιμα – ποτά
· Φίλτρα νερού
· Υπηρεσίες


Η Είσοδος στην έκθεση και τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη

9ης ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑΣ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

http://2.bp.blogspot.com/-5L4OYvmQPEw/TohOl81oQ6I/AAAAAAAAZJY/bJXfk_6TeB0/s1600/DSC03837.JPG

9ης ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑΣ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

http://1.bp.blogspot.com/-B4MMIMGAinU/TohOzGyG7cI/AAAAAAAAZJo/XgyRiDQE_vQ/s1600/DSC03827.JPG

9η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

http://1.bp.blogspot.com/-Ryj-q8mHsQE/TohO9_CbbXI/AAAAAAAAZKA/2xDoXM5ztuA/s1600/DSC03829.JPG

3η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας





ΛΑΓΙΟΣ -ΧΑΛΚΙΔΟΥ -ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΔΝΑΣ ΣΙΑΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΟΥ ΣΚΑΙ ΣΤΗΝ 3η ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ.

ΛΑΓΙΟΣ - ΧΑΛΚΙΔΟΥ - ΜΑΥΡΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΟΥ ΣΚΑΙ ΣΤΗΝ 3η ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ.Χ

ΛΑΓΙΟΣ - ΧΑΛΚΙΔΟΥ - ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΟΥ ΣΚΑΙ ΣΤΗΝ 3η ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ.

ΛΑΓΙΟΣ - ΧΑΛΚΙΔΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΟΥ ΣΚΑΙ ΣΤΗΝ 3η ΕΜΠΟΡΙΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ.

Το «Αλ τσαντίρι νιουζ» θα βρίσκεται στον ALPHA ώς την ανοιξη του 2012!


Ανατροπή της τελευταίας στιγμής επιφύλασσε το κανάλι της Κάντζας και στον αγαπημένο του παρουσιαστή, τον Λάκη Λαζόπουλο. Σύμφωνα με πληροφορίες , ύστερα από αλλεπάλληλες συναντήσεις και συνομιλίες του δημοφιλούς δημιουργού με τα στελέχη του RTL στον ALPHA, και αφού είχε δοθεί η εντολή για μείωση του....




κόστους λειτουργίας του καναλιού, επιτεύχθηκε η πολυπόθητη συμφωνία. Το «Αλ τσαντίρι νιουζ» θα βρίσκεται στον ALPHA ώς την ανοιξη του 2012!

Ο ALPHA δεν ήθελε με τίποτε να χάσει τον Λάκη Λαζόπουλο και το «Αλ τσαντίρι νιουζ» και οι διαπραγματεύσεις ήταν λεπτές. Είναι η εκπομπή που δίνει ποσοστά θεαματικότητας άνω του 50% τα βράδια της Τρίτης στο κανάλι και ανεβάζει και τον γενικό μέσο όρο του σταθμού κάθε εβδομάδα. Εξίσου μεγάλα νούμερα έχει και η επανάληψη της σατιρικής εκπομπής. Ο Λάκης Λαζόπουλος είχε δηλώσει πως θα κάνει τη σατιρική εκπομπή που σπάει τα μηχανάκια μέτρησης τηλεθέασης κάθε Τρίτη ώς τον Δεκέμβριο. Επίσης, είχε προτείνει για το 2012 την κωμική σειρά αυτοτελών επεισοδίων που θα στηριζόταν στην επικαιρότητα. Το RTL όμως είχε άλλα σχέδια. Εκοψε τη λειτουργία του σταθμού σε μία μόνο βάρδια και περιόρισε όλες τις αμοιβές των συμβολαίων. Καμία νέα πρόταση τηλεοπτικού προγράμματος δεν πέρασε, αντιθέτως κόπηκαν δεκάδες κόνσεπτ.

Ο Λάκης Λαζόπουλος για να συνεχίσει έθεσε, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες μας, σκληρούς όρους στο τιμ των Γερμανών στελεχών. Για το πλατό του και τις ώρες λειτουργίας στο στούντιο του Ρέντη, τους συνεργάτες του, τις αμοιβές και τα γυρίσματα. Τελικά, η συμφωνία με τον ALPHA υπεγράφη. Το «Αλ τσαντίρι νιουζ» θα παίξει στον αέρα του καναλιού για 18 εβδομάδες, πρακτικά ώς τις αρχές Ιουνίου 2012. Αντιθέτως, αναβάλλεται η ανάθεση της κωμικής σειράς και τα σενάρια του Λάκη Λααζόπουλου μπήκαν στο συρτάρι για το μέλλον. Εξάλλου, τα στελέχη του RTL άφησαν ένα παραθυράκι για νέες αποφάσεις προγράμματος και εκπομπών για μετά τον Νοέμβριο.

Σε 40.000 υπολογίζονται τα νοικοκυριά που έχουν κηρύξει πτώχευση και αδυνατούν να ανταποκριθούν στα χρέη τους προς τις τράπεζες.

Το 30% των αιτήσεων προέρχονται από πρόσωπα που έχουν εξαρτημένη σχέση εργασίας με το Δημόσιο Την ίδια ώρα που...



οι φόβοι για χρεοκοπία της χώρας εντείνονται και το κούρεμα του ελληνικού χρέους μοιάζει αναπόφευκτο, δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά έχουν ήδη κηρύξει πτώχευση λόγω αδυναμίας πληρωμής χρεών προς τις τράπεζες, ενώ τα δικαστήρια "ανάβουν" το πράσινο φως για κούρεμα χρεών σε ιδιώτες.
Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί περισσότερες από 30.000 αιτήσεις πτώχευσης ιδιωτών στο πλαίσιο του νόμου περί ρύθμισης οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων και εκτιμάται πως μέχρι τα τέλη του χρόνου θα έχουν φτάσει τις 40.000 οι αιτήσεις στα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από υψηλόβαθμα στελέχη πιστωτικών ιδρυμάτων, από τις αιτήσεις αυτές περίπου το 80% έχουν υποβληθεί από συνταξιούχους του ΙΚΑ, του Δημοσίου και άλλων Ταμείων, καθώς και από εν ενεργεία υπαλλήλους του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, οι οποίοι λόγω των συνεχών μειώσεων στους μισθούς και στις συντάξεις τους, δηλώνουν μερική ή ολική αδυναμία πληρωμής των δανείων τους.

Βάσει μάλιστα των στοιχείων από τις αιτήσεις πτώχευσης που έχουν παραληφθεί μέχρι σήμερα, προκύπτει το εντυπωσιακό στοιχείο ότι το 1/3 περίπου αυτών αφορά φυσικά πρόσωπα που έχουν σχέση εξαρτημένης εργασίας με το Δημόσιο.

Η μεγάλη πλειονότητα των οφειλετών αυτών διαθέτουν πρώτη κατοικία την οποία απέκτησαν με δανεισμό από κάποια τράπεζα, την οποία επιθυμούν να διατηρήσουν στην κατοχή τους. Αυτός ουσιαστικά είναι και ο λόγος που ζητούν την προστασία του νόμου.

Από τις υποβληθείσες αιτήσεις, λόγω άρνησης των τραπεζών να αποδεχθούν τις προτάσεις των δανειοληπτών έχουν οδηγηθεί στις δικαστικές αίθουσες μέχρι σήμερα το 25% εξ αυτών.

Στα Ειρηνοδικεία
Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί περί τις 7.500 αιτήσεις δικαστικού συμβιβασμού σε όλα τα Ειρηνοδικεία της χώρας, με τον μεγάλο όγκο αυτών να κατευθύνονται στα δικαστήρια του Λεκανοπεδίου Αττικής, από τις οποίες μέχρι στιγμής έχουν εκδικασθεί περισσότερες από 50.
Με βάση τα έως τώρα στοιχεία που προκύπτουν, το 40% των αιτήσεων απορρίπτονται και το 60% γίνονται αποδεκτές με τα δικαστήρια να δέχονται την αδυναμία πληρωμής εκδίδοντας αποφάσεις διακανονισμού των χρεών, σε χαμηλότερο ύψος από το οφειλόμενο.

Από τις μέχρι σήμερα εκτιμήσεις τραπεζικών κύκλων, μέχρι τέλος του έτους θα έχουν υποβληθεί επιπλέον 10.000 αιτήσεις εξωδικαστικού συμβιβασμού ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμός σε 40.000.
Το μέσο ύψος οφειλής ανά δανειολήπτη σε όλες τις τράπεζες υπολογίζεται σε 100.000 ευρώ και τα δικαστήρια με τις αποφάσεις τους περιορίζουν τις απαιτήσεις των τραπεζών κατά 60% κατά μέσο όρο, οι οποίες πρόκειται να εισπραχθούν στη διάρκεια της επόμενης εικοσαετίας.

Τα χρέη που αναμένεται ότι θα "σβήσουν" οι τράπεζες από την εφαρμογή του νόμου υπολογίζονται σε 2,5 δισ. ευρώ περίπου για το 2011. Προβλέπεται όμως ότι και το επόμενο έτος θα συνεχιστεί με την ίδια, αν όχι μεγαλύτερη ένταση, η υποβολή νέων αιτήσεων πτώχευσης. Από τις μέχρι σήμερα αποφάσεις των Ειρηνοδικείων σε όλη τη χώρα συνάγονται τα ακόλουθα, μέχρι στιγμής, συμπεράσματα:

Απορρίπτονται οι αιτήσεις για διάφορους λόγους, όπως είναι η μεταβίβαση ακινήτων με γονική παροχή τα τελευταία χρόνια, η μη προσκόμιση δικαιολογητικών που αποδεικνύουν την αδυναμία πληρωμής των οφειλών, η μη συμπλήρωση των αναγκαίων προϋποθέσεων π.χ. έμποροι που εξαιρούνται από τον νόμο.

Στις περιπτώσεις εκείνες που εγκρίνονται οι αιτήσεις, αποδεχόμενα τα δικαστήρια την αδυναμία πληρωμής του αιτούντα, προβλέπεται η τετραετής αποπληρωμή μέρους των οφειλών σύμμετρα σε όλους τους πιστωτές, ανάλογα με τα μηνιαία έσοδα του αιτούντα, αφού πρώτα όμως αφαιρεθούν οι αναγκαίες δαπάνες διαβίωσης.

Εφόσον υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία κινητά και ακίνητα εκποιούνται και από το προϊόν της εκποίησης ικανοποιούνται οι πιστωτές. Σε περίπτωση ύπαρξης πρώτης κατοικίας αυτή προστατεύεται εφόσον ο πιστούχος καταβάλει στους πιστωτές του το 85% της εμπορικής αξίας έντοκα σε διάρκεια 20 ετών. Από τις πληρωμές αυτές ικανοποιούνται προνομιακά οι ενυπόθηκοι δανειστές.

Ο νόμος αφορά υπερχρεωμένους καταναλωτές
Η διαδικασία για τη ρύθμιση χρεών προς τις τράπεζες
Μπορεί οι τράπεζες να διαμορφώνουν προγράμματα αναδιάρθρωσης δανείων που έχουν χορηγήσει, με αντικειμενικό στόχο την επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής και την ουσιαστική μείωση της μηνιαίας δόσης, ωστόσο δεν δείχνουν ικανά να αποτρέψουν το κύμα αιτήσεων πτώχευσης.
Για παράδειγμα, καθηγητής Λυκείου υπέβαλε αίτηση πτώχευσης με μηνιαίο εισόδημα 2.000 ευρώ. Είναι επιβαρημένος με ένα στεγαστικό δάνειο ύψους 60.000 ευρώ, ένα καταναλωτικό δάνειο ύψους 16.000 ευρώ και τέσσερις πιστωτικές κάρτες με χρέος ύψους 40.000 ευρώ.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση τραπεζικού υπάλληλου με μισθό 1.950 ευρώ, οι δανειακές υποχρεώσεις του οποίου ανέρχονται σε 144.000 ευρώ. Οφείλει στεγαστικό ύψους 80.000 ευρώ, τρία καταναλωτικά δάνεια 24.000 ευρώ, ενώ έχει δύο πιστωτικές κάρτες με χρέη 10.000 ευρώ και 30.000 ευρώ σε άλλον πιστωτή.

Ο νόμος αφορά φυσικά πρόσωπα, δηλαδή υπερχρεωμένους καταναλωτές, και ρυθμίζει χρέη τα οποία δεν προέρχονται από την άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας και "χρέη που προέρχονται από περιορισμένη σε έκταση επαγγελματική δραστηριότητα που δεν προσδίδει στον οφειλέτη την εμπορική ιδιότητα".

Προϋπόθεση για να ενταχθεί ένας υπερχρεωμένος καταναλωτής στις διατάξεις αυτού του νόμου "είναι η οριστική ή επαπειλούμενη μη δόλια μόνιμη αδυναμία πληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρηματικών οφειλών του". Και η απαλλαγή του οφειλέτη από τα χρέη του -σύμφωνα με τις διατάξεις αυτού του νόμου- μπορεί να γίνει μόνο μία φορά.

Η διαδικασία βάσει του νόμου προβλέπει σε πρώτη φάση την αποστολή μιας επιστολής στην οποία ο δανειολήπτης ζητεί να μάθει το ακριβές ύψος των οφειλών του. Στη συνέχεια αποστέλλει μία αίτηση εξωδικαστικού συμβιβασμού, προτείνοντας κάποιο συγκεκριμένο τρόπο διευθέτησης της οφειλής του. Σε αυτήν τη φάση, συνήθως, απορρίπτονται οι αιτήσεις που ζητούν απαλλαγή και όχι ρύθμιση χρεών.
Αν και εφόσον απορριφθεί η συγκεκριμένη αίτηση, ο δανειολήπτης προχωρεί στην αποστολή νέας αίτησης για δικαστικό πλέον συμβιβασμό. Εκεί εφόσον υπάρξει συμφωνία, υπογράφεται ένα πρακτικό το οποίο και αποτελεί σύμβαση ρύθμισης. Αν δεν υπάρξει και σε αυτήν την περίπτωση, τότε ακολουθεί το τρίτο στάδιο, όπου πλέον εκδικάζεται η απόφαση που θα είναι εκτελεστή από όλες τις πλευρές.
Κώστας Νάνος

ΠΑΠΑΛΑ ΟΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ.



Κατά 15% με 30% αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις μέχρι και 60% θα περικοπούν από την 1η Νοεμβρίου οι επικουρικές συντάξεις δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης μιλώντας στο Mega. Οι περικοπές αφορούν όλους τους δικαιούχους επικουρικής σύνταξης από το ΙΚΑ-ΕΤΕΑΜ, το ταμείο των....




εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, το Μετοχικό Ταμείο Στρατού και το ταμείο των πολιτικών υπαλλήλων, όπως και ταμείο που καλύπτει υπάλληλους τραπεζών.

Όπως υπογράμμισε, οι επικουρικές συντάξεις πρέπει να είναι ανταποδοτικές καθώς, όπως είπε, «δεν μπορεί να υπάρχει ταμείο το οποίο με 60 ευρώ μπορεί να δίνει 400 ευρώ επικουρική σύνταξη».

Οι περικοπές, εξήγησε, είναι απαραίτητες γιατί σε διαφορετική περίπτωση κάποια ταμεία σε ένα με δύο χρόνια δεν θα μπορούσαν να δώσουν καθόλου συντάξεις, λόγω των μεγάλων ελλειμμάτων τους.

Ο υπουργός προανήγγειλε ακόμη και δεύτερο γύρο περικοπών μόλις ολοκληρωθούν οι αναλογιστικές μελέτες. Όι νέες μειώσεις θα αφορούν αυτή τη φορά όσους πρόκειται να βγουν στη σύνταξη τα επόμενα χρόνια.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο εξετάζει την περικοπή επικουρικών συντάξεων για το ποσό από τα 150 ευρώ και πάνω κατά 30% και όχι από τα 300 ευρώ και πάνω όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ PIERIA -GR

ΤΟΝ ΘΥΜΑΣΤΕ?

ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΞΕΦΤΙΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ.

Μπορεί βέβαια στους άνδρες να αρέσει το θέαμα ...μπορεί επίσης να ανεβάζει την τηλεθέαση ...Μπορεί να μπορεί ένα σωρό "μπορεί"....
Δε παύει όμως να αποτελεί ένα ακόμα πρακτικό παράδειγμα που θέλει τη γυναίκα χωρίς μυαλό και αισθήματα και μόνο με τα "μεμέ" τεράστια και τα πόδια ανοιχτά ...χαμογελαστή και
πρόθυμη , έτσι ακριβώς όπως την θέλει και η βιομηχανία της τηλεθέασης ...
... το συγκεκριμένο βίντεο κυκλοφορεί σε πολλά Ελληνικά μπλοκ σαν ένα χαριτωμένο και "πικάντικο" βιντεάκι ... Εμείς το προβάλλουμε σαν παράδειγμα προς αποφυγήν ...

ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ.

ΓΕΙΑ ΣΟΥ PIERIA -GR...

Αν είναι να χρεωκοπήσουμε, ας χρεωκοπήσουμε τουλάχιστον με γούστο ....

ΕΝΘΥΜΙΟΝ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ......ΠΑΡΤΕ ΤΑ...

ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΕΣΕΙ Η ΠΕΙΝΑ.

Ο Πάγκαλος πουλάει ένα ακίνητο για να ξεχρεώσει τα λεφτά της εισφοράς στο Βενιζέλο


και το Πάμε Λουκέτο, βρήκε την αγγελία πώλησής του στη Χρυσή Ευκαιρία, Χρυσή Αγγελία και Χρυσή Αντιπροεδρία:

"ΠΩΛΕΙΤΑΙ από αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, ακίνητο στη περιοχή Μεσογείων, σε τιμή 7.500 ευρώ λόγω ανάγκης πληρωμής έκτακτης εισφοράς, επιβληθείσης παρά άλλου αντιπροέδρου.

Διαμπερές σαν την ελληνική οικονομία, με θέα γκρεμό, 2 υπνοδωμάτια, 1 μπάνιο, 1 WC, 4 κουζίνες και 6 τρ. Βοηθητικοί χώροι, αποθήκη και σπιτάκι σκύλου, κατάλληλο και για κοπρίτες.

Επιπλέον χαρακτηριστικά:
- Καθιστικό (δοκιμασμένα σε....συνθήκες στρες τεστ πάνω του), ατομική θέρμανση (δηλαδή θερμαίνεται μόνο ένας άνθρωπος μετά την αύξηση του πετρελαίου) , απόλυτη ηχομόνωση για να μην ακούγονται οι αποδοκιμασίες απέξω, συναγερμός μη μας πιάσουνε αιχμάλωτο κάποια στιγμή, καλοριφέρ για να τρώτε τις φέτες του, όταν δεν έχετε κάτι άλλο να φάτε.

Ευρύχωρο (αφού χωράει εμένα, αυτό περιττό μάλλον).
Μέσα πρόσβασης: αστικό και υπεραστικό λεωφορείο,προαστιακός (όταν δεν απεργούν), ταξί σε απόσταση χιλιομέτρων λόγω Θ. Λυμπερόπουλου.

Πρόσφατη ανακαίνιση, γιαουρτί εξωτερικοί χώροι. Τιμή 7500 ευρώ (σπεύσατε πριν γίνουν δραχμές και δεν μπορείτε να πάρετε ούτε την πόρτα του) . Τηλέφωνο όσα θέλετε έχουμε, στο γραφείο αντιπροέδρου."

Ο θάνατος του φουκαρά…



Μπορεί ο κλασικός πίνακας του Ζακ-Λουί Νταβίντ, “Η δολοφονία του Μαρά” να αφορούσε μια άλλη εποχή, όμως θα μπορούσε εξίσου γλαφυρά να απεικονίσει το εγκεφαλικό του απλού μισθωτού, του ανέργου, του συνταξιούχου με την παραλαβή του λογαριασμού της ΔΕΗ που περιέχει το τέλος ακινήτων.

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΗΜΙΤΗΣ.

Δυο χρόνια ΠΑΣΟΚ


... μην βιαζεσαι...δεν ειναι αυτο που νομιζεις ;


ΕΝΑΣ ΤΥΠΟΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΟ ΚΟΛΛΗΤΟ ΤΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗς ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ : "μαντεψε τι κανει η γυναικα σου αυτή τη στιγμη!"

ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ! ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ Ο ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ......
ΣΤΕΛΝΕΙ ΝΕΑ ΦΩΤΟ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ : "Ειχε υπερβολικό zoom η προηγούμενη φωτο, σου τη στέλνω τώρα ολόκληρη."

ΑΔΕΛΦΙΑ ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ.

ΚΙ ΕΓΩ "ΣΑΣ ΠΑΩ" ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΕ.... ΠΟΥ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΡΩ....


Σοκ προκάλεσε σε εκκλησιαστικούς και πολιτικούς κύκλους η απόφαση του μετριοπαθούς και δημοφιλούς μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαο να καλέσει από τους πολίτες που δεν έχουν λεφτά να μην πληρώσουν το νέο κυβερνητικό χαράτσι της κυβέρνησης στα ακίνητα.
Ο Νικόλαος με εγκύκλιο ασυνήθιστη για το χαμηλό προφίλ του εκδήλωσε την στήριξή του σε όσους πάρουν μια τέτοια απόφαση και απηυθηνε κάλεσμα για ξεσηκωμό εναντίον των αποφάσεων της κυβερνητικής πλειοψηφίας.
Η επιστολή του Νικόλαου έχει ως εξής:
Αγαπητοί μου αδελφοί,
Η χάρις και η ευλογία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού εύχομαι να σκεπάζει όλους σας, την κοινωνία, το έθνος και την Εκκλησία μας.

ΣΩΚΩΘΗΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΑΔΕΛΦΙΑ.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΡΟΣΕΧΩΣ..