PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΕ ΣΚΥΛΟ ΚΑΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΣΕ 12ΜΗΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗ


Άλλη μια καταδικαστική απόφαση σε βάρος άνδρα που κακοποιούσε ζώα, είχαμε αυτές της μέρες. Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο  Αριδαίας Πέλλας στις 27 Σεπτεμβρίου 2011 καταδίκασε τον Κ.Π. κάτοικο Υδραίας Αριδαίας σε 12μηνη φυλάκιση με αναστολή και με χρηματικό πρόστιμο 1.050 ευρώ, επειδή πυροβόλησε και τραυμάτισε τον Μάρτιο του 2010 έναν σκύλο.
Μάρτυρας του συμβάντος ήταν μια γειτόνισσα του δράστη, η Ε.Ε. επίσης κάτοικος Υδραίας, η οποία ζήτησε τη συνδρομή της...

ΜΕ ΣΠΙΤΙ ...ΦΙΔΙ, ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ!!!


Kατασκεύασε το σπίτι-φίδι, το οποίο αποκαλεί Quetzalcoatl Nest, όνομα που προέρχεται από ένα φίδι/πουλί των Αζτέκων, που ήταν θεός της γνώσης και της μάθησης...

Το σπίτι σε σχήμα φιδιού χτίστηκε σε μια περιοχή όπου υπάρχουν πολλές σπηλιές. Κατά την δημιουργία αυτού του κτίσματος ο αρχιτέκτονας δεν είχε άδεια να πειράξει την χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής, οπότε οι ελιγμοί του φιδιού πάνε ανάλογα με

Ο Σίμος Δανιηλίδης πρώτος πρόεδρος της ΠΕΔ-Κ.Μ.


-Υπονόμευσε το κλίμα ενότητας η μειοψηφούσα παράταξη, αρνούμενη τη συμμετοχή της στο προεδρείο και απέχοντας από την ψηφοφορία
Με την πρότασή του το πρώτο προεδρείο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-Κ.Μ.) να είναι διαπαραταξιακό, σηματοδοτώντας έτσι το πνεύμα ενότητας και ευρύτερης συνεργασίας στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει το προηγούμενο διάστημα, εμφανίστηκε στη συνεδρίαση του νεοεκλεγέντος διοικητικού συμβουλίου ο επικεφαλής της «Αυτοδιοικητικής Κίνησης Κεντρικής Μακεδονίας» και δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος στη συνέχεια εξελέγη πρόεδρος του νέου οργάνου των δήμων της περιφέρειας.

ΚΙ Ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ, ΑΛΛΟΥ "ΑΡΜΕΝΙΖΕΙ". ΚΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕΡΙΑ... ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ; ΜΕΣΟΠΕΛΑΓΑ ΑΡΜΕΝΙΖΕΙ....

ΉΤΑΝ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΑΡΑΒΙ
ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΑΡΑΒΙ
ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ά Ά ΆΤΑΞΙΔΕΥΤΟ
ΟΕ ΟΕ ΟΕΟΕΕΕΕΕΕ


ΚΙ Ο ΚΛΗΡΟΣ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΟΝ ΓΕΝΝΑΊΟ Ά ΡΕ ΨΩΜΙΑΔΗ ΔΙΟΝΥΣΗ.....
Ά ΡΕ ΔΙΟΝΥΣΗ....
ΤΑΧΑ ΕΙΣΑΙ ΚΙ ΕΣΥ ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΑΣ....
ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;
ΔΕΝ ΜΕΝΑΤΕ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΡΕ ΦΙΛΕ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ;
ΑΦΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΝΕΤΕ ΡΕ....
ΜΟΝΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΗΠΩΣ Η ΠΙΕΡΙΑ ΕΙΔΕ ΤΙΠΟΤΑ;;;
Έ ΡΕ ΠΛΑΚΕΣ...

86 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΑΤΣΙΜΠΕΛ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΞΟΧΗΣ... ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 11 πμ

ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟ ΕΛΑΦΙΝΑΣ... ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΡΟΖ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΤΟΥ ΤΣΑΝΤΣΙΠΕΛ ΤΗΣ ΛΙΑΣΤΗΣ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΑΥΤΩΝ ΩΣ Π.Ο.Π.

ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΝΑ ΤΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ.....
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥΣ...

Το Πλημμελειοδικείο καταδίκασε τους γονείς των ανηλίκων για την υπόθεση του Άλεξ


Ποινές φυλάκισης τριών έως δώδεκα μηνών, με 3ετή αναστολή, επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, σε βάρος των γονιών και κηδεμόνων των πέντε ανήλικων αγοριών που εμπλέκονταν στην υπόθεση εξαφάνισης του 11χρονου Άλεξ από τη Βέροια, το Φεβρουάριο του 2006.
Από το σύνολο των επτά κατηγορουμένων αθωώθηκε μόνον η μητέρα ενός εκ των ανηλίκων. Πέντε εκ των κατηγορουμένων κρίθηκαν ένοχοι για την πράξη της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων και καταδικάστηκαν ο καθένας σε ποινή φυλάκισης δώδεκα μηνών με αναστολή. Εξάλλου, ο πατέρας ενός εκ των αγοριών καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών μηνών, με αναστολή, καθώς το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία του και τον έκρινε ένοχο για την πράξη της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων εξ αμελείας.
Στο δικαστήριο κατέθεσε και η

ΘΩΜΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: «ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ ΣΤΟΝ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ»


Αναφερόμενος στις δράσεις του Ο.Π.Α.Π.Π. και με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ηλικιωμένων ο Πρόεδρος του Οργανισμού Θωμάς Παπαδημητρίου τονίζει: «Μεταφέροντας και τις εγκάρδιες ευχές του Δημάρχου μας Σάββα Χιονίδη προς όλους τους ηλικιωμένους του Δήμου μας, θέλω να επισημάνω ότι η μέριμνα του Οργανισμού μας για τους ηλικιωμένους θα συνεχίσει να είναι ουσιαστική και διαρκής. Άλλωστε στον προγραμματισμό μας για μια πόλη ανθρωπιάς, ευαισθησίας και προόδου, έχουμε τοποθετήσει ψηλά την σχέση και την συνεργασία μας με τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας. Στο πλαίσιο αυτό λειτουργούν στο διευρυμένο Δήμο Κατερίνης οργανωμένες δομές και προγράμματα που προσφέρουν δημιουργική διέξοδο και επικοινωνία στα άτομα της τρίτης ηλικίας».

Και ο κος Παπαδημητρίου καταλήγει στη δήλωσή του: Εν όψει λοιπόν της συγκεκριμένης γιορτής, στέλνω προς όλους τους ηλικιωμένους του Δήμου μας έναν εγκάρδιο χαιρετισμό, τους εύχομαι να μείνουν πάντα δημιουργικοί, δραστήριοι και προπάντων υγιείς».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις θα επικεντρωθούν σε ομιλίες από ειδικευμένους γιατρούς για διάφορα θέματα υγείας, ενώ θα περιλαμβάνουν και μουσικοχορευτικό πρόγραμμα.

Ειδικότερα θα πραγματοποιηθούν οι εξής εκδηλώσεις:

Κυριακή 02-10-2011(Ώρα 18:00) - 2ο ΚΑΠΗ(Δημοτικό Πάρκο).

Τρίτη 04-10-2011(Ώρα 18:00) - Κορινός.

Πέμπτη 06-10-2011(Ώρα 20:00) - Παραλία(Λαϊκή Βραδιά).

Παρασκευή 07-10-2011(Ώρα 18:00) - Ρητίνη.

Τετάρτη 12-10-2011(Ώρα 18:30)1ο ΚΑΠΗ(Δίπλα από τη ΔΕΗ). Ομιλία από τον ιατρό Ευαγγέλου Αθανάσιο.

Ένα κι ένα κάνουν δύο….


Η Κυβέρνηση με την σιωπή, αδράνεια αποστασιοποίηση ακόμη και συνενοχή των κομμάτων της αντιπολίτευσης ξεπουλάει τη χώρα….

Οι Δημοσιογράφοι «χτυπούν» τη Κυβέρνηση για να τη συσπειρώσουν-χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από το ΔΝΤ(εκτός αν μας εξηγήσουν μεγαλοεκδότες και μεγαλοκαναλάρχες πώς καλύπτουν τη πτώση που έχουν, και σε κυκλοφορία και σε ακροαματικότητα) και αν προσέξετε τη χτυπούν γιατί δεν εφαρμόζει πιστά το Μνημόνιο και όχι επειδή είναι λάθος ο δρόμος που βαδίζει….Εξ’ ου και οι επιστολές των Βουλευτών που κινούνται ακριβώς σε αυτή τη γραμμή…

Οπότε ούτε από την Κ.Ο. της Κυβέρνησης περιμένουμε σωτηρία…Θυμάστε με το Μεσοπρόθεσμο…;Oι Βενιζελικοί Βουλευτές σιώπησαν με τον ανασχηματισμό και άλλοι δυο τρείς με την υπουργοποίηση τους…

Aπό τις οργανώσεις εργαζομένων δεν περιμένουμε τίποτε αφ’ ενός επειδή οι μεγάλες οργανώσεις είναι κομματικοποιημένες και αφ’ ετέρου επειδή δρουν χωριστά….

Άρα ποιος θα μας σώσει από το ξεπούλημα…;

H μία και μοναδική απάντηση είναι: ΕΣΥ…

Όχι επειδή έκοψαν το μισθό σου ή τη σύνταξή σου….

Όχι επειδή βιώνεις τη φτώχεια….

Επειδή πειράζουν το σπίτι των παιδιών σου…Θα άφηνες ποτέ να πουλήσει κάποιος το σπίτι που έχτισες για τα παιδιά σου…;
Τότε γιατί αφήνεις τα παιδιά σου χωρίς πατρίδα…;

Στην τελική ευθεία για την έναρξη του πρωταθλήματος της Α2



Χρ. Ξηρομερίτης:«Έχουμε μια νεανική ομάδα που δημιουργεί συνεχώς προβληματισμούς στην αντίπαλη ομάδα και κάτι τέτοιο θα προσπαθήσουμε να κάνουμε στην πρεμιέρα»

Γιάννης Μαλτέσιος: «Εύχομαι να είμαστε όλοι μας υγιείς και ο υπέροχος κόσμος της Κατερίνης για ακόμη μια χρονιά να είναι δίπλα μας και να αποτελεί τον έκτο παίκτης μας, όπως μέχρι τώρα...».

Το Σάββατο στην Κατερίνη με τον Απόλλωνα Πατρών

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία του Πιερικού Αρχελάου ενόψει του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α2 που αρχίζει το Σάββατο 1 Οκτωβρίου. Ο Πιερικός Αρχέλαος στις 5 μ.μ. φιλοξενεί στην Κατερίνη τον Απόλλωνα Πατρών και πρόκειται για ένα παιχνίδι εξαιρετικού ενδιαφέροντος.

Μετά από την τελευταία προπόνηση προπόνηση, ο Χρήστος Ξηρομερίτης, βοηθός του προπονητή Δημήτρη Κυριακού, δήλωσε: «Μπήκαμε στην τελική ευθεία για την έναρξη του πρωταθλήματος. Τις προηγούμενες ημέρες είχαμε κάποιες απουσίες λόγω μικροτραυματισμών, αλλά πιστεύω ότι από σήμερα θα είμαστε πλήρεις και υγιείς. Ο Φουτσιτζής εντάχθηκε αμέσως στην ομάδα και φαίνεται ότι θα μας βοηθήσει σημαντικά. Το παιχνίδι του Σαββάτου είναι πολύ σημαντικό για εμάς, αφού ο Απόλλωνας δείχνει ναι είναι σε καλή κατάσταση κρίνοντας από την πορεία του στο κύπελλο. Από την άλλη, εμείς έχουμε μια νεανική ομάδα που δημιουργεί συνεχώς προβληματισμούς στην αντίπαλη ομάδα και κάτι τέτοιο θα προσπαθήσουμε να κάνουμε στην πρεμιέρα».

Επίσης, δήλωση έκανε και ο καλαθοσφαιριστής Γιάννης Μαλτέσιος, ο οποίος είπε: «Είμαστε μια νέα ομάδα και κυρίως με νέα παιδιά που έχουμε όνειρα και φιλοδοξίες. Έχουμε δουλέψει πολύ καλά και σωστά σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας και ήρθε η ώρα να τα βγάλουμε μέσα στο γήπεδο με εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον. Μένουν λίγες μέρες ακόμη πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα και προσπαθούμε να διορθώσουμε τα λάθη μας, Με την ανάρρωση από τους μικροτραυματισμούς που είχαν κάποιοι συμπαίκτες μας, προετοιμαζόμαστε κατάλληλα για τον πρώτο αγώνα με την Πάτρα και μαζί με την αγωνία και την προσμονή που έχουμε όλοι μας να ξεκινήσουμε με το «δεξί» στις νέες μας υποχρεώσεις, εύχομαι να είμαστε όλοι μας υγιείς και ο υπέροχος κόσμος της Κατερίνης για ακόμη μια χρονιά να είναι δίπλα μας και να αποτελεί τον έκτο παίκτης μας, όπως μέχρι τώρα...».

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ......

ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ- ΒΡΑΔΙΝΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ (www.oxidiodia.gr) ΚΑΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΟΡΑΗ ΣΤΟΥΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Μετά από μία άκρως ενδιαφέρουσα συνέλευση στην Πλατεία Κοραή στο σκάκι,την Δευτέρα 26/9, όπου εκτός πολλών συναγωνιστών της τοπικής Λαϊκής Συνέλευσης, συμμετείχαν και δεκάδες αγωνιστές του Δεν Πληρώνω, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση πορείας στους κεντρικούς δρόμους του Πειραιά. Δεκάδες συναγωνιστές ξεχύθηκαν στους γύρω δρόμους, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην κυβέρνηση και τα αντιλαϊκά χαράτσια που επιβάλλονται. Επίσης διανεμήθηκε η προκήρυξη του Δεν πληρώνω για την συλλογική άρνηση πληρωμών των χαρατσιών. Μετά από πρωτοφανή για τα δεδομένα γειτονιάς, πορεία μίας περίπου ώρας στους κεντρικούς δρόμους του Πειραιά, δόθηκε νέο ραντεβού για την Παρασκευή 30-09 στις 11 το πρωί στην Πλατεία Κοραή όπου οι "Επιτροπές αγώνα Δεν Πληρώνω" μαζί με τον λαό του Πειραιά θα μεταβούν εν πορεία στην κοντινότερη ΔΟΥ όπου θα πραγματοποιήσουν παρέμβαση για την άρνηση πληρωμής του χαρατσιού. Επίσης στη Συνέλευση αποφασίστηκε η δημιουργία Επιτροπής Αγώνα Δεν Πληρώνω στον Πειραιά.

Όλοι στους δρόμους για την ανατροπή!! Ενωμένοι μπορούμε να νικήσουμε!
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ (www.oxidiodia.gr και www.denplironodenplirono.com)

Επικοινωνείστε μαζί μας: 6972904666, 6943686760, 6937351687, 6945426178, 6932327294


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=pIr2MeUxzq4

Του Δημήτρη Τσιμούρα

Αποδείχτηκε με τον καλύτερο τρόπο και για τους πλέον δύσπιστους -ύστερα και από τα τελευταία μέτρα - ότι η λεγόμενη «κρίση» αποτέλεσε ένα θαυμάσιο εργαλείο για όλους αυτούς που έχουν τον πλούτο στα χέρια τους, μέσω των πολιτικών τους υπαλλήλων, να οργανώσουν και να εξαπολύσουν μια γενική επίθεση ενάντια σε όλους εμάς που τον παράγουμε.

Αποδείχτηκε επίσης ότι στόχος τους δεν είναι απλώς η συρρίκνωση κάποιων εργατικών κατακτήσεων, αλλά η καθολική υποταγή μας σε αυτούς και η κατά κράτος επικρατησή τους απεναντί μας.

Καθημερινά επίσης αποδεικνύεται ότι στόχος τους είναι και ή άμβλυνση της έννοιας «πατρίδα» της οποίας τα περιουσιακά στοιχεία ξεπουλιούνται με ταχείς ρυθμούς και φυσικά και, εάν ακόμη δεν γίναμε, σε λίγο θα γίνουμε ξένοι στον τόπο μας.

Για να μας τα επιβάλουν όλα αυτά, οι σημερινοί κυβερνητικοί Εφιάλτες έχουν αναλάβει εργολαβικό ρόλο. Σε αυστηρή επίσης επιφυλακή και οι άλλοι από τους εταίρους του δικομματισμού με τους δορυφόρους τους. Δεν παύουν καθημερινά να καταθέτουν διαπιστευτήρια και εγγυήσεις προς τους ανθρώπους του πλούτου, ότι θα είναι οι άξιοι συνεχιστές των προκατόχων τους.

Άνθρωποι επικίνδυνοι, χωρίς αξίες και ιδανικά, οσφυοκάμπτες των μεγάλων αφεντικών τους και αδίσταχτοι τύραννοι για το λαό. Γι’ αυτούς δεν υπάρχει ιερό και όσιο. Ακόμη και αυτή η αξία ενός μνημείου, της ίδιας της Ακρόπολης, αποτιμάται ανάλογα με τα κέρδη που θα μπορούσαν να αποκομίσουν από αυτό τα μελλοντικά αφεντικά του! Η αξία, γι’ αυτούς, είναι έννοια αποκλειστικά συνυφασμένη με το κέρδος. Τελευταία δε στο στοχαστρό τους μπήκε και ο Όλυμπος, το μυθικό βουνό των θεών, θα μπει το Φαράγγι της Σαμαριάς και ό,τι άλλο βάλουν στο μάτι, χωρίς περιορισμούς και αναστολές.

Οι πολιτικοί εκπρόσωποι της άρχουσας τάξης κατάφεραν να εξαπολύσουν μια γενικευμένη και καλά σχεδιασμένη επίθεση την κατάλληλη στιγμή, εναντίον όλων των εργαζομένων, οι οποίοι, όπως μέχρι στιγμής τουλάχιστον αποδείχτηκε ήταν ανοχύρωτοι και ανήμποροι να την αποκρούσουν. Όλες οι καλά τεκμηριωμένες προειδοποιήσεις προς τους εργαζόμενους από τις ταξικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος και όχι μόνο, δυστυχώς δεν βρήκαν στην πλειοψηφία τους αποδέκτες. Οι δούρειοι ίπποι της άρχουσας τάξης μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα εκ του αποτελέσματος φάνηκε ότι έκαναν και κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους.

Και ενώ ήδη μας έχουν κλέψει το όνειρο, τώρα κλέβουν ακόμη και αυτή την ίδια μας τη ζωή, τη στιγμή που για άλλους τα όνειρα καταμεσής της… κρίσης γίνονται πραγματικότητα και η ζωή τους πιο… παραδεισένια!

Τα κέρδη τους είναι τα δικά μας χρέη!

Τα κέρδη τους πήραν φωτιά!

Έτσι:

Η ΔΕΗ τη χρονιά που μας πέρασε, η ΔΕΗ, που και η εναπομείνασα στο δημόσιο πωλείται, είχε κέρδη μόνο… 557,9 εκ ευρώ!

Το πρώτο τρίμηνο του 11 τα κέρδη της ανήλθαν σε € 121,4 εκατ., (energia.gr Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011), ενώ το 2009 είχε κέρδη 693 εκ. ευρώ!

«Αξίζει κανείς να παρατηρήσει ότι το τίμημα που προσδοκούν από την πώληση είναι περίπου τα δύο τρίτα των κερδών μιας χρονιάς(!!!) ήτοι 450 εκ ευρώ!!!»

Ενώ σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, (21 Σεπτεμβρίου 2011) «φέτος μέχρι τον Αύγουστο, οι εντολές διακοπής ρεύματος ανέρχονταν σε 909.782, ενώ το 2010 οι εντολές διακοπής ρεύματος έφτασαν τις 1.156.373, από τις οποίες εκτελέστηκαν οι 241.808.»!!!

Και φυσικά όλα αυτά πριν ανακοινωθούν τα πρώην, τα προχθεσινά, τα χθεσινοβραδινά νέα χαράτσια. Δηλαδή όπως προκύπτει και από τα «νέα» μέτρα σήμερα, έχουν κατά νου να κόψουν το ρεύμα τουλάχιστον στη μισή Ελλάδα!

Ο ΟΠΑΠ είχε 273,7 εκατ. τα καθαρά κέρδη

«Μείωση της τάξης του 20,1% εμφάνισαν οι πωλήσεις του ΟΠΑΠ το α' εξάμηνο, ενώ τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν κατά 20,8% σε σχέση με τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη του αντίστοιχου εξαμήνου του 2010. Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 273,7 εκατ. ευρώ έναντι 251,9 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο το 2010». ( Έντυπη έκδοση Ελευθεροτυπία, Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011)

Και ενώ και εδώ τα καθαρά κέρδη ξεπερνούν το 1,5 εκ ευρώ την ημέρα η εφημερίδα προβάλλει, όπως και οι υπόλοιπες κατά κανόνα, τη μείωση των κερδών(!) και φυσικά αποσιωπά ότι και αυτή, η τόσο κερδοφόρα Δημόσια επιχείρηση, είναι προς πώληση.

Ο Γερμανικός… ΟΤΕ

62,2 εκατ. ευρώ τα κέρδη του ΟΤΕ στο β' τρίμηνο του 11

«Προβληματισμένοι οι Γερμανοί με την επένδυση στον ΟΤΕ» γράφει… Το ΒΗΜΑ ανερυθρίαστα! Δηλαδή… ούτε ένα εκ ευρώ την ημέρα!!! Πρόσφατα δε οι… εκπρόσωποι των εργαζομένων σε αυτόν έκλεισαν «συμφωνία» για την παραπέρα μείωση μισθού! Για να εξασφαλίσει, βρε αδερφέ, ο υπό «Γερμανική κατοχή» ΟΤΕ, αξιοπρεπή κέρδη!

Η Εθνική Τράπεζα

«Στα 485 εκ. ευρώ τα κέρδη της Εθνικής Τράπεζας το 2010 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχειά που ανακοινώθηκαν.
Εισηγμένες στο Χρηματιστήριο εταιρίες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η «Ημερησία», (30/5/11), «… η μείωση του λεγόμενου «λειτουργικού κόστους» έφερε αύξηση κατά 15,7% στα κέρδη των εισηγμένων εταιρειών το α' τρίμηνο του 2011, ενώ η καθαρή κερδοφορία διαμορφώθηκε στα 755,7 εκατ. Ευρώ, αυξημένη κατά 15,7%.»!!!

Να σημειωθεί ότι τα στοιχεία αφορούν 77 εισηγμένες εταιρείες. Και με απλή αριθμητική: Μέσα σε 90 μέρες οι 77 εταιρίες κέρδισαν 755,7 εκατ. ευρώ. Δηλαδή μόλις… 8,5 εκατ. Ευρώ την ημέρα!!!

Πρόσφατα ανακοινώθηκε ο… γάμος (συγχώνευση) δύο τραπεζών, της EUROBANK και της ALPHA με κουμπάρο πλούσιο εμίρη. Το βασικό στοιχείο ενός πλούσιου γάμου είναι η… προίκα. Ο πίνακας που ακολουθεί συνοψίζει τα στοιχεία της προίκας!

Πάλι με απλή αριθμητική προκύπτει ότι οι δύο τράπεζες τα τελευταία οκτώ χρόνια κέρδιζαν κάθε μέρα κατά μέσο όρο περίπου 2,5 εκ ευρώ την ημέρα!!!

Αν ανατρέξει κανείς, μπορεί να βρει ανάλογα στοιχεία που προκαλούν και εξοργίζουν τον κοινό νου. Εξοργίζουν κάθε λογικό άνθρωπο.

Δεν πρόκειται για περίοδο κρίσης αλλά για χρυσό αιώνα των Κροίσων!

Ας ανατρέξει κανείς στα ψέματα που μας αράδιαζαν προεκλογικά, προ μνημονίου, μετά μνημονίου, προ και μετά μεσοπρόθεσμου, προ και μετά κάθε δόσης, τα ψέματα που μας αραδιάζουν ότι οι δόσεις πάνε για μισθούς και συντάξεις, ενώ όπως αποδεικνύεται πάνε στους τραπεζίτες και σε άλλους… αναξιοπαθούντες!

Όμως για το αντίθετο εργολαβικά ανέλαβαν να μας πείσουν οι Καμπουρο-κώνστηδες, οι Μπαντραβέληδες, οι λοιποί πληρωμένοι του συστήματος και των… ευαγών ιδρυμάτων της παραπληροφόρησης. Όλοι αυτοί όμως γνωρίζουν πολύ καλά ποιες είναι οι εκτιμήσεις και ποιες οι προβλέψεις από τους επιβήτορες της αξιοπρεπειάς μας, αυτής της ίδιας μας της ζωής! Όλοι αυτοί το γνωρίζουν ότι ο Ελληνικός λαός οδηγείται σαν πρόβατο στη σφαγή.

Ακόμη και οι ίδιες οι επίσημες εκθέσεις του ΔΝΤ για την εξέλιξη του Ελληνικού χρέους διαψεύδουν όλους τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς περί «σωτηρίας» της Ελλάδας, της οποίας την πτώχευση θεωρούν δεδομένη. Το ότι ο λαός της ήδη έχει πτωχεύσει για όλους αυτούς είναι παντελώς αδιάφορο!

Τα στοιχεία του πίνακα δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης.

Και όπως παρατηρεί στη στήλη «Ημεροδρόμος» του Ριζοσπάστη (24/9/11), ο Νίκος Μπογιόπουλος: «Είτε με την εκδοχή του Ιουνίου, είτε με την εκδοχή του Σεπτεμβρίου, το δημόσιο χρέος της Ελλάδας, όπως λέει το ΔΝΤ, θα είναι τα αμέσως επόμενα χρόνια μεγαλύτερο από 25 έως 60 μονάδες (!) απ' ό,τι ήταν πριν έρθει το ΔΝΤ στην Ελλάδα..»
Σύμφωνα πάντα με τα ίδια στοιχεία, «όταν οι… «σωτήρες» ήρθαν στην κυβέρνηση, το Δεκέμβρη του 2009, το δημόσιο χρέος - έστω και με τα «μαγειρεμένα», σύμφωνα με τις καταγγελίες πρώην μελών της ΕΛΣΤΑΤ, στοιχεία - ήταν 298,6 δισ. Ευρώ, ενώ σήμερα έχε φτάσει - αισίως - στα 356,6 δισ. ευρώ.»!!! Δηλαδή έχουν αυξήσει το χρέος κατά 58 δισ. ευρώ!!!

Και ενώ από τη μια μεριά έτσι έχουν τα πράγματα, από την άλλη για τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Μέχρι στιγμής, ένας στους πέντε σχεδόν εν δυνάμει εργαζόμενους να μην έχει δουλειά, ένα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό να υποαπασχολείται και όσοι εργάζονται να έχουν χάσει τουλάχιστον το 50% του εισοδήματος τους. Τα μικρά καταστήματα να κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο και οι ιδιοκτήτες τους, καταχρεωμένοι στις τράπεζες, να μην έχουν στον ήλιοι μοίρα Τα χρέη στις τράπεζες, οι πλειστηριασμοί και το τραγικότερο, αυτοί, που «λύνουν» το πρόβλημα της πείνας τους στα συσσίτια και στους κάδους των σκουπιδιών να αυξάνονται με ρυθμό γεωμετρικής προόδου.

Έχουν πνίξει στην κυριολεξία ό,τι έχει απομείνει από τα εργατικά δικαιώματα, από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, από την ίδια την ελπίδα. Μας τρομοκρατούν με την απειλή της απόλυσης σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με την απειλή της στάσης πληρωμών, με τον μπαμπούλα της πτώχευσης, την απειλή ότι θα χάσουμε τα πάντα από αυτά τα ελάχιστα που μας έχουν απομείνει, αν δεν σκύψουμε το κεφάλι..

Βέβαια, αν προσπαθήσει να ερμηνεύσει κανείς αυτή την πορεία με όρους λογικής, δεν θα μπορέσει. Οι έχοντες την εξουσία γνωρίζουν πολύ καλά και με πλήρη συνείδηση ακολουθούν αυτόν το δρόμο, επιδιώκοντας τη βαθιά ύφεση και όχι την ανάπτυξη μέχρι την τελική μας εξαθλίωση. Η αξιωματική αντιπολίτευση, που εν μέρει τα παρατηρεί αυτά, υπόσχεται ότι θα τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις της σημερινής κυβέρνησης. Δηλαδή θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο, που οδηγεί πλέον στο γνωστό αποτέλεσμα. Συνοδοιπόρος και συνένοχος συνάμα!

Συνεπώς η λεγόμενη ανάπτυξη, που όλοι αυτοί ευαγγελίζονται, θα γίνει με άλλους όρους. Θα γίνει με όρους «υψηλής ανταγωνιστικότητας» και με εργαζόμενους- αντικείμενα-res. (Είναι πολύ επίκαιρο ένα σχετικό video από την Αργεντινή, το οποίο και επισυνάπτω). Μια τέτοια ανάπτυξη προφανώς δεν θα μας αφορά. Οι μισθοί, για όσους θα έχουν μισθούς, θα… ανταγωνίζονται αυτών της Κίνας, των Ινδιών, των πρώην σοσιαλιστικών και νυν καπιταλιστικών ευρωπαϊκών χωρών, αυτών των τριτοκοσμικών χωρών! Μία τέτοια… ανάπτυξη έχουμε στη Γουατεμάλα του ΔΝΤ, η οποία μάλιστα πλησιάζει στο 5%. Όμως εκεί ο πλούτος ελαχίστων οικογενειών προκαλεί, ενώ η φτώχεια θερίζει τους υπόλοιπους. Υπολογίζεται ότι το 50% των παιδιών, που γεννιούνται, πεθαίνουν από ασιτία και όσα επιζούν, όταν θα φτάσουν σε ηλικία για να εργασθούν, το μυαλό τους δεν θα ξεπερνά το μυαλό παιδιού τέταρτης δημοτικού!!! (βλέπε σχετικό video του Γιώργου Αυγερόπουλου).

Και ενώ σύμφωνα με τα ίδια, τα δικά τους στοιχεία, αποδεικνύεται ότι έτσι έχουν τα πράγματα, οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος και κάποιοι πρόθυμοι είναι έτοιμοι να ψηφίσουν τη συνέχιση της «αφαίμαξης» τουλάχιστον του 90% του Ελληνικού λαού και πάλι για… τη σωτηρία της Πατρίδας και πάλι για το καλό μας που εμείς… δεν γνωρίζουμε!!!

Πότε και ποιος σας έδωσε τέτοια εντολή;;; Ποιος σας όρισε σωτήρες;;; Όταν κάποιος μας εξαπατήσει τον ονομάζουμε απατεώνα. Πώς εσάς θα έπρεπε να σας… ονομάσουμε όταν και με πλήρη επίγνωση των πραξεών σας εξαπατάτε κατ’ εξακολούθηση έναν ολόκληρο λαό;

Ποιος σας έδωσε την εντολή να κλέψετε ακόμη και το ψωμί από το στόμα όλων αυτών, που παράγουν αμύθητα πλούτη, χωρίς να έχουν καμία συμμετοχή σε αυτά; Η καπιταλιστική βαρβαρότητα σε όλο της το… μεγαλείο! Ληστεύετε ακόμη και αυτούς τους ήδη εξαθλιωμένους, τις… ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως εσείς τις ονομάζετε. Με το μαχαίρι στο λαιμό τους ζητάτε να δώσουν ό,τι τελευταίο τους έχει απομείνει, την ίδια την ψυχή τους, κυριολεκτικά και μεταφορικά!

Προσπαθείτε όλοι οι διαπιστευμένοι του συστήματος, μέρα με τη μέρα να σφίγγετε τον κλοιό γύρω μας και να μας δημιουργείται την αίσθηση ότι ακούμε ιαχή νικητών και κάλεσμα-προσταγή «παραδοθείτε». Πάντα δίπλα σας οι προδότες των εργαζομένων, ο κάθε μισθοφόρος σας, οι γλείφτες και οι κόλακες!

Βέβαια, αν καταφέρουν να μας πάρουν ό,τι έχουμε και δεν έχουμε- με αφορμή και τις επόμενες δόσεις του επαίσχυντου… δανείου- όταν, η ολική εξαθλίωση θα χτυπήσει την πόρτα για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, όταν οι… «απαιτήσεις» μας στην ουσία μηδενιστούν, όταν κορεστούν τα ταμεία των τραπεζών, όταν οι έχοντες μεταφέρουν με ασφάλεια τα πλούτη τους στο εξωτερικό, τότε θα είναι η ώρα της… πτώχευσης! Τότε θα παρουσιάσουν ένα «Κράτος» που θα μας πει: «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος» και εκεί μας οδηγούν με σχέδιο. Οι όποιοι θεατρινισμοί για τις μεταξύ τους φαγωμάρες μάλλον σε αφελείς απευθύνονται!!! Όποιος από αυτούς έχει έστω και ελάχιστη τσίπα φεύγει, ζητά συγγνώμη από τον ελληνικό λαό και εξαφανίζεται από προσώπου γης! Είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει αυτήν τη στιγμή.

Γιατί, για το πού θα οδηγηθούν τα πράγματα με μαθηματική ακρίβεια, σήμερα δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Ότι οδηγούμαστε στη ταπείνωση, την εξαθλίωση, το αδιέξοδο, δεν το καταλαβαίνει όποιος δεν θέλει να το καταλάβει! Ο κοινός νους το βλέπει. Όσοι δεν… καταλαβαίνουν σίγουρα έχουν τους λόγους τους. Ο καθένας το δικό του. Κάποιοι πιστεύουν ότι η λαίλαπα θα περάσει δίπλα τους. Κάποιοι εκτιμούν ότι οι άλλοι θα βγάλουν αντί γι’ αυτούς τα κάστανα από τη φωτιά και δεν υπάρχει λόγος να… εκτεθούν! Κάποιοι τα τελευταία 30 χρόνια ασκούν το… «επάγγελμα ΠΑΣΟΚ» και δεν έχουν σκοπό να το αλλάξουν, αφού δεν ξέρουν και τίποτα άλλο να κάνουν!

Και τότε η πτωχευμένη Ελλάς και οι νέοι σωτήρες που θα προκύψουν, τους οποίους με ταχείς ρυθμούς ετοιμάζουν, θα μας πουν. «Δεν έχουμε να σας πληρώσουμε. Να είστε ευχαριστημένοι με όσα σας φτάνουν, για να ζείτε». Και αυτό βέβαια όχι από ελεημοσύνη αλλά γιατί τους είμαστε «χρήσιμοι», μιας και οι εργαζόμενοι είναι το απαραίτητο και αναντικατάστατο… εργαλείο για την ύπαρξη και εξασφάλιση των κερδών τους.

Αυτήν τη στιγμή δεν μπορεί κανείς να είναι ουδέτερος, κανείς δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Η ουδετερότητα και η απλή παρατήρηση των γεγονότων από τη μεριά αυτών που καθημερινά ληστεύονται, από τα αλλεπάλληλα μέτρα των κυβερνητικών ραγιάδων-προδοτών, οι οποίοι μάλιστα ανερυθρίαστα δήλωσαν ότι δεν μπορούν χωρίς αφέντη, αυτούς βοηθάει.

Ξεμπροστιάζοντας τους Εφιάλτες του συνδικαλιστικού κινήματος, που είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία και καραδοκούν, ξεκαθαρίζοντας ποιος είναι με εμάς και ποιος απεναντί μας, εξασφαλίζοντας τα νώτα μας και αποκρούοντας ένα από τα πιο αισχρά όπλα που χρησιμοποιούν, τον κοινωνικό αυτοματισμό, εξασφαλίζουμε βασικές προϋποθέσεις, για να τους αντιμετωπίσουμε. Αυτήν τη στιγμή δεν έχουν κανένα λαϊκό έρεισμα. Οι μόνοι που τους στηρίζουν είναι αυτοί που έχουν ισχυρά συμφέροντα από αυτήν την κατάσταση.

Τους λέμε ξεκάθαρα ότι δεν χρωστάμε, ότι δεν πληρώνουμε, ότι δεν αναγνωρίζουμε τετελεσμένα, ότι δεν κάνουμε βήμα πίσω. Δεν αναγνωρίζουμε προστάτες και «υπηρετικό» προσωπικό τους. Αυτοί δηλώνουν ότι δεν μπορούν χωρίς αυτούς! Τους λέμε ότι γνωρίζουμε πολύ καλά την ισχύ της δυναμή μας, που αυτήν τη στιγμή είναι ο μόνος καταλυτικός παράγοντας, που θα ανατρέψει εκ βάθρων την υπάρχουσα κατάσταση.

Τους λέμε τέλος ότι επιλογή μας δεν είναι ο ρόλος του ραγιά, η επιλογή μας είναι μία και μόνη… ΠΟΛΕΜΟΣ!!!

ΝΤΑΛΙ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΣ.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΟΥΝΑ ΣΤΗΝ ΓΡΙΣΤΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ?

ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ?

http://2.bp.blogspot.com/-mGiafEh60kw/Tn4bPKdJruI/AAAAAAAAY08/yjOj1HYQqNk/s1600/DSC03644.jpg

Συνεδριάζει σήμερα στις 20:00 το Δ.Σ. Πύδνας – Κολινδρού

1. Αίτημα Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Πιερίας για λήψη απόφασης σχετικά με την Εργασιακή Εφεδρεία . (Εισήγηση κ. Δήμαρχος).
2. Έγκριση της μελέτης με τίτλο : «Αναβάθμιση - Ανάδειξη Βήματος Αποστόλου Παύλου στην Τ.Κ. Μεθώνης» και υποβολής του έργου στον Άξονα 4 του Ε.Π.ΑΛ.(Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας) 2007 – 2013. (Εισήγηση κ. Δ. Καραμέλιος).
3. Έγκριση της μελέτης με τίτλο : «Δημιουργία Τουριστικού Περιπτέρου στην Τ.Κ. Μακρυγιάλου» και υποβολή του έργου στον Άξονα 4 του Ε.Π.ΑΛ.(Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας) 2007 – 2013. (Εισήγηση κ. Δ. Καραμέλιος).
4. Έγκριση της μελέτης με τίτλο : «Ενίσχυση για τη διενέργεια της Τοπικής Πολιτιστικής Εκδήλωσης ΜΥΔΟΧΑΡΑ» και υποβολή του έργου στον Άξονα 4 του Ε.Π.ΑΛ.(Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας) 2007 – 2013. (Εισήγηση κ. Δ. Καραμέλιος).
5. Έγκριση της μελέτης με τίτλο : «Κατασκευή Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης στην περιοχή του Επισκοπικού Συγκροτήματος «Λουλουδιών» Κίτρους» και υποβολή του έργου στον Άξονα 4 του Ε.Π.ΑΛ.(Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας) 2007 – 2013. (Εισήγηση κ. Δ. Καραμέλιος).
6. Έγκριση της μελέτης με τίτλο : «Αποχέτευση Λυμάτων Καταχά» και υποβολή του έργου στον Άξονα 4 του Ε.Π.ΑΛ.(Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας) 2007 – 2013. (Εισήγηση κ. Δ. Καραμέλιος).
7. Τροποποίηση του προϋπολογισμού έτους 2011 του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού. (Εισήγηση κ Α. Πάππου).




8. Εκλογή αντιπροσώπου του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού για το Δ.Σ. του Συνδέσμου Ύδρευσης Δήμων Ν. Πιερίας. (Εισήγηση κ Δήμαρχος) .
9. Τροποποίηση της με αριθμό 181/2011 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου ως προς τον καθορισμό ειδικοτήτων προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, στο πλαίσιο προγραμματισμού για το έτος 2011. (Εισήγηση κ. Α. Πάππου).
http://1.bp.blogspot.com/-7zVwMz55kjc/ToRsAW3RC2I/AAAAAAAAZDQ/r260JEOAQT0/s600/afisa.jpg

Διασυλλογικοί Αγώνες Ιστιοπλοΐας και Κωπηλασίας “ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΛΥΜΠΟΣ 2011”

Ζήστε την ένταση!

Ελάτε να γνωρίσετε τους σημερινούς και αυριανούς πρωταθλητές!

Σαββατοκύριακο 1-2 Οκτωβρίου Αγώνες Ιστιοπλοΐας 12.οο-18.οο μμ

Κυριακή 9 Οκτωβρίου Αγώνες κωπηλασίας 9.οο-12.οο πμ

Μπροστά στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου στην Παραλία Κατερίνης

Ο ΥΨΗΛΑΝΤΕΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 2011 ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 09 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ



Ο Μορφωτικός Ποντιακός Σύλλογος Νέας Τραπεζούντας Πιερίας “Αλέξανδρος Υψηλάντης’’ σε συνεργασία με τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων Πιερίας ‘ΖΕΥΣ’ διοργανώνει και προκηρύσσει τον «ΥΨΗΛΑΝΤΕΙΟ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ 2011» συνολικής απόστασης 10.000 μ. Ως ημερομηνία διεξαγωγής ορίζεται η 9η Οκτωβρίου 2011, ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00.

Καλούνται όλοι οι δρομείς ενταγμένοι σε συλλόγους ή όχι, να έρθουν και να τρέξουν στο φιλόξενο χωριό σε μια διαδρομή στην οποία (φέτος συγκριτικά με την περσινή)προστίθενται 500 επιπλέον μέτρα.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Ως αφετηρία και τερματισμός ορίζεται η κεντρική πλατεία Νέας Τραπεζούντας. Το τερέν περιλαμβάνει άσφαλτο (κυρίως) και χαλίκι. Η διαδρομή είναι ευχάριστη αλλά και ιδιαίτερα απαιτητική καθώς συμπεριλαμβάνει συχνές υψομετρικές αυξομειώσεις(ανηφόρες και κατηφόρες).

Συγκεκριμένα: τα πρώτα 2,5 χιλιόμετρα είναι ελαφρώς κατηφορικά έως πολύ κατηφορικά και παρέχουν στους συμμετέχοντες δρομείς την ευκαιρία μια καλής προθέρμανσης. Μετά, και έως τα 3,2 χλμ ακολουθεί μία μάλλον απότομη ανηφόρα και οι αθλητές κατευθύνονται προς την Σεβαστή. Από τα 3,2 έως 6,7 χλμ (κατεύθυνση προς Κορινό και Κάτω Άγιο Ιωάννη) η διαδρομή είναι επίπεδη και κατηφορική και οι αθλητές κινούνται έχοντας μία πανέμορφη θέα του χιονισμένου Όλυμπου. Πριν την είσοδο των αθλητών στον Κάτω Άγιο Ιωάννη τους περιμένει μία δύσκολη αλλά σύντομη ανηφόρα 250 μ. Μετά την ανηφόρα αυτήν οι αθλητές κινούνται περιφερειακά του Κάτω Άγιου Ιωάννη και έως το 8,8χλμ η διαδρομή είναι κατηφορική και επίπεδη. Οι αθλητές θα πρέπει να υποθηκεύσουν δυνάμεις για τα τελευταία 1200 μ (αφήνοντας τον Κάτω Άγιο Ιωάννη και κατευθυνόμενοι προς στην Νέα Τραπεζούντα) καθώς αυτά είναι συνεχόμενη ανηφόρα! Τα τελευταία 150 μ προς την κεντρική πλατεία Νέας Τραπεζούντας είναι επίπεδα.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ : Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται έως και μία ώρα πριν την εκκίνηση στην πλατεία του χωριού για την παραλαβή των αριθμών τους.

ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ – ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ: Αν και η διαδρομή δεν θα έχει ιδιαίτερη κίνηση , σε όλο το μήκος της, θα επιτηρείται από τους ποδηλάτες του ποδηλατικού συλλόγου Ποδηλατική Απόδραση Πιερίας και τον Ποδηλατικό όμιλο Κατερίνης ΔΙΑΣ καθώς και από εθελοντές του συλλόγου. Επίσης, στον αγώνα θα συνδράμουν οι ραδιοερασιτέχνες Πιερίας.

Ο αγώνας θα καλυφθεί υγειονομικά από το Σώμα εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του ΕΕΣ και τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας. Επίσης, η παρουσία γιατρού είναι εξασφαλισμένη.

Η διαδρομή σε όλο της το μήκος θα διαφυλάσσεται από το Αστυνομικό Τμήμα της Περιφέρειας Κατερίνης.

ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ: Η έκδοση των αποτελεσμάτων θα γίνει με την φροντίδα των δύο συλλόγων.

ΜΕΤΑΛΛΙΑ – ΠΑΡΟΧΕΣ: Σε όλους τους τερματίζοντες αθλητές θα δοθούν μετάλλια πρωτότυπα και αναμνηστικά μπλουζάκια. Επιπρόσθετα, στους τρεις πρώτους άνδρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης θα γίνουν βραβεύσεις.
Σταθμός ανεφοδιασμού θα υπάρχει στο 5ο χιλιόμετρο της διαδρομής . Η χιλιομετρική ένδειξη θα είναι ανά χιλιόμετρο. Στο τερματισμό θα υπάρχουν νερά και φρούτα καθώς και μπουφές με παραδοσιακά ποντιακά εδέσματα προσφορά των κατοίκων του χωριού.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ: Προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής ορίζεται η Παρασκευή 7Οκτωβρίου 2011, ώρα 12:00. Οι διοργανωτές παρακαλούν για την έγκαιρη αποστολή των δηλώσεων συμμετοχής για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αγώνα με επιτυχία. Οι σύλλογοι δρομέων ενθαρρύνονται να στείλουν ομαδικά τις συμμετοχές τους.

Η αποστολή των δηλώσεων συμμετοχής γίνεται με fax στο 2351091291. Εναλλακτικά, με την αποστολή email στο ipsilantis@hol.gr καιapsd.zeus@gmail.com αντίστοιχα. Στις δηλώσεις συμμετοχής (δεν υπάρχει συγκεκριμένη φόρμα) θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφονται τα εξής στοιχεία των αθλητών: όνομα, επώνυμο, σύλλογος, ημερομηνία γέννησης, τόπος διαμονής, τηλέφωνο επικοινωνίας, υπογραφή. Ο κάθε αθλητής θα πρέπει να βεβαιώνει ότι τρέχει με δική του ευθύνη και έχει εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη ενώ θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από ιατρό πρόσφατα. Η συμμετοχή σε άτομα κάτω των 18 δεν θα επιτραπεί.

Οι σύλλογοι δρομέων ενθαρρύνονται να στείλουν ομαδικά τις συμμετοχές τους.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ: H Νέα Τραπεζούντα βρίσκεται μεταξύ Κορινού και Κατερίνης σε απόσταση 7 χλμ. Οι αθλητές που θα έρθουν από Βορρά θα αφήσουν την Εθνική οδό στην έξοδο της Κατερίνης (πριν το τούνελ) και θα στρίψουν δεξιά ακολουθώντας την Παλαιά Εθνική οδό προς Θεσσαλονίκη. Στα δεύτερα φανάρια (Νέα Χράνη) θα στρίψουν αριστερά (υπάρχουν και οι σχετικές πινακίδες). Η Ν. Τραπεζούντα είναι αμέσως μετά το χωριό του Κάτω Αγιάννη.

Οι αθλητές που έρχονται από Νότο θα ακολουθήσουν την ίδια διαδρομή με την διαφορά ότι αφήνουν την Εθνική οδό στην δεύτερη έξοδο για Κατερίνη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Πληροφορίες για τον αγώνα δίνονται στα τηλέφωνα 6974320831 και 2351351257 (Γρηγοριάδης Δημήτρης), 6977880540 (Σεïταρίδης Δημοσθένης) και 6937054415 (Παραδεισόπουλος Βασίλης). Επίσης, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Συλλόγου ΑΠΣΔ Πιερίας «ΖΕΥΣ»(http://www.zeusrunnersclub.gr).

Γιάννης Βούρος....



Α' Ανδρικού ρόλου στη ταινία:"Δίνω μια ευκαιρία ακόμη στη Κυβέρνηση..."

Ηχητικών εφέ κλάψας

Δακρυβρεχτου σεναρίου....

εκδήλωση παρατήρησης πουλιών της Ευρώπης!


Οι Φίλοι του Περιβάλλοντος – Πιερία 2008, ως συνδιοργανωτές μαζί με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, σας προσκαλούν στη μεγαλύτερη εκδήλωση παρατήρησης πουλιών της Ευρώπης!

Όσοι και όσες θέλουν να γνωρίσουν από κοντά το μαγικό κόσμο των άγριων πουλιών έχουν την ευκαιρία να γιορτάσουν μαζί μας την «Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών» την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στο Παρατηρητήριο της Νέας Αγαθούπολης . Ώρες εκδηλώσεων: 10:00 – 14:30.

Περιήγηση, παρατήρηση πουλιών, κατασκευές, περιβαλλοντικά εργαστήρια για παιδιά και άλλες δραστηριότητες θα προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους την ευκαιρία να περάσουν μια ξεχωριστή ημέρα στη φύση και να γνωρίσουν τα πουλιά του τόπου μας.

«Save Migratory Birds!» είναι το θέμα της φετινής διοργάνωσης και στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τα μεταναστευτικά πουλιά.

Η Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών είναι ετήσιο γεγονός που λαμβάνει χώρα το ίδιο Σαββατοκύριακο, σε περισσότερες από 30 χώρες και συντονίζεται από την παγκόσμια ομοσπονδία BirdLife International. Τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη χώρα μας τις διοργανώνει και συντονίζει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία με τη συνεργασία Δήμων, Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, τοπικών φορέων και οργανώσεων. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

Στην εκδήλωση στη λιμνοθάλασσα της Νέας Αγαθούπολης (Παρατηρητήριο Νέας Αγαθούπολης) συμμετέχουν επίσης ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, το ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου και το ΔΗ.ΦΟ.Π.Α.Π.Ο.Υ. του Δήμου Πύδνας.

«Ευρώπη χωρίς Ελλάδα ίσον βαρβαρότητα»


Μπάμπης Μπαρμπουνάκης,

Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Κ. Μακεδονίας,

Περιφερειακός Σύμβουλος «Μετώπου Ανάπτυξης» Π.Ε. Θεσ/νίκης

Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον και εύστοχο άρθρο του Μπάμπη Μπαρμπουνάκη είδε το φως της δημοσιότητας αυτές τις μέρες στον ημερήσιο τύπο της Θεσσαλονίκης με αναφορά την οικονομική κρίση της χώρας μας και τις απόψεις επωνύμων γι’ αυτήν. Ο κ. Μπαρμπουνάκης, μεταξύ άλλων επώνυμων πολιτικών αλλά και ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών που αναφέρονται στη χώρα μας, σημειώνει τις δηλώσεις του διάσημου Ιταλού αρχιμουσικού Ρικάρντο Μούτι.

Ο Μούτι, ζωντανό σύμβολο της χώρας του, δηλώνει φιλέλληνας και πιστεύει ότι για τον ευρωπαϊκό Νότο το μυστικό βρίσκεται στον πολιτισμό. Λέει σχετικά, «εδώ άρχισε η κουλτούρα, εδώ γεννήθηκαν οι μεγάλες ιδέες και από εδώ μεταδόθηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο. Αιώνες οι πλούσιες χώρες της Ευρώπης επωφελήθηκαν από αυτές. Και πρώτα απ' όλα από την Ελλάδα. Στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό βρίσκεται ολόκληρο το οικοδόμημα του δυτικού κόσμου. Και στην εποχή που υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον γι' αυτόν, η Ελλάδα είναι αναγκαία όσο ποτέ...».

Υ.Γ. Ευτυχώς κάποιοι ξένοι αγαπάνε την Ελλάδα περισσότερο από πολλούς Έλληνες…

4η ΣΧΟΛΗ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ & ΔΙΑΣΩΣΗΣ

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών,Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης ανακοινώνει την έναρξη της 4ης Σχολής Πρώτων Βοηθειών & Διάσωσης.
Όποιος ενδιαφέρετε να παρακολουθήσει την Σχολή θα πρέπει να επισκεφθεί την επίσημη ιστοσελίδα του Σώματος Σαμαρειτών και να υποβάλλει ηλεκτρονικά την αίτηση εγγραφής του. www.samarites.gr
Για πληροφορίες επικοινωνήστε με : 6944562815 / 6988948293

ΓΕΙΑ ΣΟΥ PIERIA -GR...

big melons 35 Big Melons

ΤΟ PIERIA -GR ΕΙΝΑΙ ΓΑΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΡΙΖΟΜΑΣΤΕ.....

Η Ελλάδα βυθίζεται όλο και περισσότερο στην οικονομική κρίση.

Η Κάισα Έκις Έκμαν επισκέφτηκε μια παρεξηγημένη χώρα με ένα διερρηγμένο κοινωνικό συμβόλαιο, όπου..

όλοι συμφωνούν μεταξύ τους.
Πώς θα νιώθαμε αν όλα όσα μας ανήκαν πουλιόνταν για να ξεπληρώσουμε δάνεια από τα οποία δεν είδαμε ποτέ όφελος; Αν οι μισθοί μας μειώνονταν στο μισό και τα λεφτά πήγαιναν κατευθείαν σε ξένες τράπεζες; Και αν εμείς, ενώ προετοιμαζόμασταν να ζήσουμε στο όριο διαβίωσης, ως επιστέγασμα όλων αποκαλούμασταν τεμπέληδες και κακομαθημένοι; Αν κάποιος εξοικειωθεί με αυτή την κατάσταση, μπορεί να αποκτήσει μια ιδέα πώς είναι να είσαι Έλληνας αυτή τη στιγμή.
Έχω μόλις επιστρέψει από την Ελλάδα. Σε μία χώρα που βρίσκεται σε κρίση επικρατεί μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Μια καχεξία και απελπισία, αναμεμιγμένη με την πολιτική αφύπνιση που ακολουθεί μεγάλα γεγονότα και προκαλεί ευφορία. Ξαφνικά, οι χαμηλοί μισθοί και η δυσκολία πληρωμής των λογαριασμών, από ατομικό πρόβλημα του καθενός, απέκτησαν κοινό πολιτικό περιεχόμενο. Ορισμένοι σκέφτονται να μεταναστεύσουν. Άλλοι να ρίξουν την κυβέρνηση. Μια αναγκαία αντιασφυξιογόνα μάσκα κρέμεται σε πολλά σπίτια, ως ανάμνηση των διαδηλώσεων των 28 και 29 Ιούνη, οπότε το κοινοβούλιο υπερψήφισε το πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα. Δεν νομίζω ότι έχω βρεθεί παλιότερα σε χώρα όπου όλοι μα όλοι που συνάντησα να συμφωνούν. Είναι όλοι αγανακτισμένοι με το ευρώ, με τη Γερμανία, με την κυβέρνησή τους και με τους εαυτούς τους που την ψήφισαν. Ύστερα από μια βδομάδα στην Αθήνα, μπορώ να πω ότι αν ήμουν Ελληνίδα, θα ήμουν κι εγώ αγανακτισμένη.
Αυτά που μαθαίνουμε για την Ελλάδα από τις σουηδικές εφημερίδες είναι πάνω κάτω ότι οι Έλληνες δουλεύουν πολύ λίγο και αμείβονται πολύ καλά. Ο υπουργός Οικονομικών της χώρας μας, Άντρες Μπόρι, έχει δηλώσει ότι «οι Έλληνες βγαίνουν στη σύνταξη στα 40». Στο άρθρο «Ερωτήσεις και Απαντήσεις για την Ελλάδα» της 17/6 στην Dagens Nyheter γραφόταν ότι οι μισθοί στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα». Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ έκανε έκκληση στους Έλληνες να δουλεύουν περισσότερο και να μην κάνουν τόσο πολύ καιρό διακοπές. Όλα αυτά καρυκευμένα με τη συνηθισμένη μπούρδα περί ενός τεράστιου και μη αποτελεσματικού κράτους. Τώρα θα αναλάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση και θα τους δανείσει ακόμα περισσότερα χρήματα, αυτό θα μπορούσε να βάλει σε μια τάξη τα πράγματα, άρα γιατί διαμαρτύρονται;
Τι τραγικός αχταρμάς παραπληροφόρησης! Και τι τραγική έλλειψη αλληλεγγύης προς μία χώρα που οφείλουμε τώρα να υποστηρίξουμε! Οι Έλληνες εργάζονται τις περισσότερες ώρες στην Ευρώπη – 42 ώρες τη βδομάδα σύμφωνα με τη Eurostat, την στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το μέσο κατά κεφαλήν εισόδημα είναι 803 ευρώ. Το πραγματικό όριο ηλικίας δεν είναι τα 40 χρόνια, όπως ισχυρίζεται ο Άντερς Μπόρι, αλλά τα 61,4.
Πρόκειται δηλαδή για έναν από τους πιο σκληρά εργαζόμενους και ταυτόχρονα πιο χαμηλά αμειβόμενους λαούς της Ευρώπης. Όμως έχουν μια χώρα που εξαρτάται από τον τουρισμό και όχι από κάποια αμιγώς δικιά της μεγάλη παραγωγή. Και μια χώρα με ένα διερρηγμένο κοινωνικό συμβόλαιο. Όπου ο κόσμος δεν εμπιστεύεται το κράτος ενώ το κράτος δεν παρέχει στους πολίτες του ούτε τις βασικές κοινωνικές υπηρεσίες. Και το οποίο, ως επιστέγασμα όλων, βρίσκεται στη θηλιά του ευρώ.
Κάθε εθνικό νόμισμα μπορεί να παρομοιαστεί με ένα ρούχο. Κάθε χώρα φορούσε μέχρι πρότινος το ρούχο που της ταίριαζε. Μπορούσε να το στενέψει και να το φαρδύνει αν ήταν ανάγκη. Για παράδειγμα, μπορούσε να υποτιμήσει το νόμισμά της σε περίοδο κρίσης, ή να αυξομειώνει τα επιτόκια ανάλογα με τι ανάγκες της.
Όταν όμως εισήχθη το ευρώ, όλες οι χώρες έπρεπε ξαφνικά να φορέσουν τα ίδια ρούχα. Μόνο που τα μέτρα των ρούχων πάρθηκαν για να ταιριάζουν σε ορισμένες μόνο χώρες – όπως τη Γερμανία και τη Γαλλία. Για άλλες χώρες, όπως η Ελλάδα, το εν λόγω κουστούμι δεν ταίριαζε.
Η Ελλάδα κυβερνάται για δεκαετίες από δύο «δυναστείες» – τη συντηρητική Νέα Δημοκρατία και το σοσιαλδημοκρατικό ΠΑΣΟΚ, με δύο οικογένειες στην κορυφή, μία στο κάθε κόμμα. Και οι δύο κυβερνήσεις έχουν πάρει μεγάλα δάνεια, αλλά λίγοι ξέρουν τι δρόμο πήραν τα χρήματα των δανείων. Πολλά από αυτά έχουν εξαφανιστεί στη διαφθορά και σε σκοτεινά συμβόλαια. Λέγεται ότι η κατασκευή ενός δρόμου στην Ελλάδα κοστίζει πολύ περισσότερο απ’ ότι στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς παρεμβάλλονται πάρα πολλοί μεσάζοντες. Ο λαός δεν θέλει να πληρώνει φόρους μιας και δεν παίρνει τίποτα ως ανταπόδοση από το κράτος. Ενα μεγάλο μέρος των φορολογικών εσόδων πηγαίνει στη στήριξη μιας κρατικής γραφειοκρατίας που υπάρχει για να εξυπηρετεί μόνο τον εαυτό της. Ταυτόχρονα οι βασικές κοινωνικές υπηρεσίες αποτελούν πονεμένη ιστορία για τον κόσμο. Ένας ασθενής πρέπει να πληρώσει φακελάκι στο γιατρό για να τον φροντίσει, ενώ οι Έλληνες μαθητές χρειάζονται ιδιαίτερα μαθήματα για να ανταποκριθούν στις σχολικές εξετάσεις. Και μέσα σ’ όλα αυτά, ήρθε η οικονομική κρίση το 2008. Η Ελλάδα, η οικονομία της οποίας εξαρτάται από τον τουρισμό, επλήγη ακόμα πιο σκληρά.
Υπό άλλες συνθήκες, η κυβέρνηση θα μπορούσε να υποτιμήσει το εθνικό νόμισμα για βγει η χώρα από την κρίση. Όμως μετά την εισαγωγή του ευρώ, κάτι τέτοιο είναι αδύνατο. Η Ελλάδα περιορίζεται από το κουστούμι της το οποίο δεν μπορεί να βγάλει. Κι έτσι το κουστούμι καταστρέφεται – μόνο που αυτό δεν επιτρέπεται να συμβεί, καθώς το ίδιο φοράνε και οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι προτιμότερο λοιπόν να πετσοκοφτεί αυτός που το φοράει.
Αυτό ονομάζεται «εσωτερική υποτίμηση» και σημαίνει απλά ότι αντί να υποτιμηθεί η αξία του νομίσματος περικόπτεται το εισόδημα του λαού. Κατ’ απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οι Έλληνες κρατικοί γραφειοκράτες έβαλαν σε εφαρμογή ένα σχέδιο. Οι μισθοί θα συμπιεστούν και μεγάλα τμήματα γης θα ιδιωτικοποιηθούν. Παραλίες, αεροδρόμια, εθνικές οδοί και κατά το ήμισυ όλες οι δημόσιες επιχειρήσεις θα ξεπουληθούν. Στην πλατεία Συντάγματος κυκλοφορεί μια φήμη ότι η Ακρόπολη θα εξαγοραστεί από μια γερμανική εταιρεία.
Έμενα στο σπίτι κάποιων νέων που ανήκουν στη «γενιά των 700 ευρώ». Σύντομα θα μεταμορφωθούν στη «γενιά των 500 ευρώ». Είναι στην ηλικία μου – 30 χρονών και πάνω – όχι τόσο νέοι τελικά, όπως νιώθουν πιο νέοι απ’ ότι είναι καθώς ακόμα αναρωτιούνται τι θα κάνουν στο μέλλον. Κανείς τους δεν έχει παιδιά. Το να κάνουν παιδιά είναι κάτι αδιανόητο γι’ αυτούς. Είναι μορφωμένοι, έχουν πολλά χρόνια πανεπιστημιακών σπουδών στο ενεργητικό τους, όμως δουλεύουν ευκαιριακά ως διακοσμητές γάμων. Ο ασφαλέστερος τρόπος να βρουν μια σταθερή δουλειά ήταν παλιότερα δια μέσου του κράτους, όμως αυτό πρόκειται τώρα να αλλάξει. Η κατάσταση αυτή δεν είναι εντελώς άγνωστη· το ίδιο ισχύει για τη γενιά μας σε όλη την Ευρώπη. Μόνο που στην Ελλάδα συμπιέζονται επιπλέον οι μισθοί μέχρι το κατώτερο όριο, με πρόσχημα την κρίση.
Στην πλατεία Συντάγματος διοργανώνεται κάθε απόγευμα συνέλευση. Όταν βρέθηκα εκεί στα μέσα του Ιούλη, ο αρχικός ενθουσιασμός είχε κάπως υποχωρήσει. Οι συμμετέχοντες δεν ήταν πια χιλιάδες, παρά εκατοντάδες. Ο καθένας μπορούσε να πάρει το λόγο και να μιλήσει ενώ τα θέματα ήταν διάφορα: από προτάσεις για γενική απεργία μέχρι εκκλήσεις να μην κλέβονται αντικείμενα από τους συγκεντρωμένους στην πλατεία. Ορισμένες ελληνικές λέξεις στριφογυρίζουν επίμονα στο μυαλό μου. Μία από αυτές είναι ο «Ισημερινός», που Σημαίνει Εκουαδόρ. Ο πρόεδρος του Εκουαδόρ, Ραφαέλ Κορέα, ήταν ένας μεγάλος ήρωας για την πλατεία. Τρεις στους τέσσερις Έλληνες επιθυμούν η Ελλάδα να ακολουθήσει το παράδειγμα του Εκουαδόρ και της Αργεντινής: να κηρύξει στάση πληρωμών του χρέους. Ένας στους τέσσερις θέλει να φύγει η χώρα από το ευρώ. Αυτό που πρέπει να καταλάβει κανείς είναι ότι οι Έλληνες δεν είναι εξοργισμένοι με ένα αναγκαίο κακό – παρά με ένα μη αναγκαίο κακό.
Το πακέτο στήριξης που δόθηκε στην Ελλάδα δεν επιλύει την κρίση, παρά αναγκάζει τη χώρα να βυθιστεί βαθύτερα σ’ αυτήν. Αντί να γίνουν επενδύσεις στην ύπαιθρο, να φτιαχτεί κάποια παραγωγή που να μην βασίζεται στον τουρισμό, να χτιστεί κράτος πρόνοιας και να γεμίσει ο λαός αισιοδοξία, περικόπτονται τα εισοδήματα του κόσμου. Το ΔΝΤ, διαβόητο για τις πολιτικές λεηλασίας του στον τρίτο κόσμο, τα μάζεψε και έφυγε από τη Λατινική Αμερική. Τώρα κατασπαράσσει τα άκρα της Ευρώπης. Θα το αφήσουμε αυτό να συμβεί;
Κάισα Έκις Έκμαν

Τα νέα καλλιστεία για την MISS 50.Πρώτα το υπογλώσσιο






«Αγαπητοί Ελληνες, η Sixt δέχεται και πάλι δραχμές»;




Θα θυμάστε την προκλητική διαφήμιση της εταιρίας «Sixt» που απευθύνεται σε Έλληνες με το "σύνθημα" : «Αγαπητοί Ελληνες, η Sixt δέχεται και πάλι δραχμές»; Η "διαφήμιση" στην οποία απεικονίζεται ο Παρθενώνας και ένα γερμανικό αυτοκίνητο το οποίο ενοικιάζεται και η πληρωμή ....




μπορεί, όπως λέει, να γίνει σε δραχμές, προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις, κυρίως στις τάξεις των ελλήνων ομογενών που μένουν στην Γερμανία. Η εταιρεία δέχτηκε οργισμένες επιστολές αλλά και δολοφονικές απειλές για το διαφημιστικό της που υπονοεί έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. «Το προσωπικό μας δέχτηκε απειλές κατά της ζωής του, για να μην πούμε για διάφορες ύβρεις περί Ναζί,» δήλωσε στο περιοδικό Spiegel ο επικεφαλής της «Sixt» Ερικ Σιξτ. Ο ίδιος είπε ότι τα κεντρικά γραφεία της εταιρίας στα περίχωρα του Μονάχου έλαβαν κάρτες της εταιρείας που είναι κομμένες στα δύο.

Πάντως, ο Σιξτ είπε ότι πήρε το μάθημά του.«Ζητήσαμε συγγνώμη με κάθε τρόπο από τον ελληνικό λαό», σχολιάζει ο ίδιος, αλλά στη νέα του συνέντευξη προσθέτει πως όλοι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη και ήρθε η ώρα «να προτείνουμε στη χώρα να βγει επιτέλους από την ευρωζώνη»...

Νέα βόμβα έρχεται να "ξετινάξει" τις τσέπες των καταναλωτών



που ό,τι και αν κάνουν δύσκολα θα γλιτώσουν τελικά το χαράτσι, το οποίο θα επιβληθεί, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Την ώρα που σπεύδουν κατά χιλιάδες να υποβάλουν αιτήσεις για....




διακοπή της παροχής, κυρίως σε εξοχικές κατοικίες, αφού δεν έχουν να πληρώσουν, ο πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικού και Οικονομικού Προσωπικού της ΔΕΗ, Γιώργος Μπίτζας, επισημαίνει σήμερα σε συνέντευξή του στο "Βήμα fm" ότι δεν πρόκειται να εξαιρεθούν από το τέλος ακινήτων, όσοι διέκοψαν μετά τις 17 Σεπτεμβρίου την παροχή ρεύματος σε ακίνητα. «Η ΔΕΗ θα εκδώσει κανονικά λογαριασμό για τα ακίνητα που είχαν ρεύμα έως τις 17 Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια, όπου χρειαστεί, θα δώσει τα ονόματα, στο αρμόδιο υπουργείο. Δεν έχει νόημα να γίνει διακοπή» δήλωσε ο κ. Μπίτζας. Ο ίδιος επιβεβαιώνει ότι οι αιτήσεις διακοπής ρεύματος έχουν τριπλασιαστεί τις τελευταίες ημέρες, φτάνοντας τις 80 ημερησίως.

ΤΡΩΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΩΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ...ΑΜΑ ΛΑΧΕΙ..

ΑΧ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ....ΣΦΗΝΩΣΕ..

ΣΕ ΤΣΑΚΩΣΑ..

ΑΚΟΥΤΕ ΣΚΑΙ 92,6...ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 13 μμ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ..

ΔΕΙΤΕ....

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ 10 ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΔΝΤ.

Βαθιά ερωτευμένοι, παντρεύτηκαν μετά από 65 χρόνια, μόλις στα ...81 τους!!!


65 xronia meta gamos Ξαναβρέθηκαν μέσω Διαδικτύου και παντρεύτηκαν μετά από 65 χρόνια!
Με ροζ φόρεμα και ασορτί ταγιέρ και καπέλο εμφανίστηκε η πανευτυχής νύφη στην εκκλησία για να παντρευετεί τον εφηβικό της έρωτα 65 χρόνια αφότου χωρίστηκαν από τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο.
Βαθιά ερωτευμένοι όταν ήταν έφηβοι, χωρίστηκαν από τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο, χάθηκαν, πέρασαν 65 ολόκληρα χρόνια μακριά ο ένας από τον άλλο και κατέληξαν να παντρευτούν στα 81 τους, αφότου ξαναβρέθηκαν μέσω … Διαδικτύου! Η ιστορία του Τζον Άκινγκς και της Μέρι Λίνες μοιάζει απίστευτη, κι όμως οι γάμοι τους τελέστηκαν στις 18 Σεπτεμβρίου, με δόξα και τιμή, παρουσία 200 καλεσμένων.

ΘΑ ΜΑΣ ΦΑΝΕ ΟΙ ΚΟΤΕΣ..

http://1.bp.blogspot.com/-IWP8bZPGRew/ToFp8U52naI/AAAAAAAADys/U1Lpq1MjuOI/s1600/KOTES+1.jpg

KI AΛΛΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ "ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ"

Σήμερα λέμε 'ευχαριστώ' στους χορηγούς μας. Δεν πληρώσαμε ούτε ένα ευρώ, λέει ο κ. ΓιαννόπουλοςΣήμερα λέμε 'ευχαριστώ' στους χορηγούς μας. Δεν πληρώσαμε ούτε ένα ευρώ, λέει ο κ. Γιαννόπουλος
Αθήνα

Το νέο, ιδιόκτητο σπίτι του στο Μοσχάτο εγκαινιάζει το «Χαμόγελο του Παιδιού», χάρη στις χορηγίες εταιρειών και την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου.

Όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της οργάνωσης, κ. Γιαννόπουλος, «σήμερα λέμε 'ευχαριστώ' στους χορηγούς μας. Δεν πληρώσαμε ούτε ένα ευρώ».

Στο σπίτι που άρχισε να λειτουργεί τον Αύγουστο 2011 φιλοξενούνται 25 παιδιά, ηλικίας 2,5 έως 18 ετών που μέχρι πρόσφατα μεγάλωναν σε ενοικιαζόμενο σπίτι της οργάνωσης στη Νίκαια.