PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Την Τρίτη, 11 Οκτωβρίου, επιστρέφει ο Λάκης Λαζόπουλος, ο οποίος θα στήσει για ακόμα μια χρονιά το τσαντίρι του στον Alpha.

Βάζοντας στο στόχαστρο της σάτιράς του την πολιτική και τηλεοπτική επικαιρότητα, καυτηριάζοντας την ελληνική πραγματικότητα.
Δείτε το τρέιλερ του «Αλ τσαντίρι νιουζ»:

Share

Ένα όνειρο ετών για την τρίτη ηλικία της Νέας Αγαθούπολης έγινε πραγματικότητα
















Πλέον, οι ηλικιωμένοι του οικισμού θα έχουν το δικό τους χώρο να περνούν ευχάριστα το χρόνο τους, ενώ θα λαμβάνουν και διάφορες υπηρεσίες. Τα εγκαίνια του ΚΑΠΗ της Νέας Αγαθούπολης έγιναν σήμερα το πρωί από τον Δήμαρχο Πύδνας – Κολινδρού Βαγγέλη Πολύζο, παρουσία Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και πλήθος κόσμου.

Την ενεργό συμμετοχή των δημοτών ζητά ο Δήμος Πύδνας – Κολινδρού προκειμένου να προχωρήσει στη σύνταξη του «Επιχειρησιακού Σχεδίου2012-2014».


Η Δημοτική Αρχή έχει ετοιμάσει σχετικό ερωτηματολόγιο, το οποίο διανέμεται στους δημότες και βρίσκεται ήδη αναρτημένο στην ιστοσελίδα του δήμου (www.pydnaskolindrou.gr ), όπου ζητά την άποψη των κατοίκων της Βόρειας Πιερίας για διάφορα θέματα.
Σε πρώτη φάση, μέσω του ερωτηματολογίου, ο Δήμος ζητά να χαρακτηρίσουν την κατάσταση που επικρατεί στη Βόρεια Πιερία σε διάφορους τομείς, όπως: Αισθητική (Γενική εικόνα του Δήμου), Περιβάλλον (ηχορύπανση , ατμοσφαιρική ρύπανση κ.λπ.), Καθαριότητα (αποκομιδή σκουπιδιών, καθαριότητα δρόμων κ.λπ.), Τεχνικά έργα & Υποδομές, Οδοποιία, Πολεοδομικός & Χωροταξικός σχεδιασμός, Ηλεκτροφωτισμός, Πλατείες / Πάρκα, χώροι πρασίνου, Χώροι στάθμευσης / Κυκλοφοριακό, Υπηρεσίες & Υποδομές Υγείας & Κοινωνικής Πρόνοιας, Αθλητικές Υποδομές & Δραστηριότητες, Τοπική Αγορά / Απασχόληση, Οικονομική Διαχείριση, Δημοτικές Βιβλιοθήκες, Πολιτιστικές / Ψυχαγωγικές Δραστηριότητες , Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, Υποδομές Εκπαίδευσης, Υποδομές Ύδρευσης / Αποχέτευσης, Ανάπτυξη Τοπικής Οικονομίας (Επενδύσεις, Επιχειρηματικότητα), Επικοινωνία με τους δημότες, Υποδομές & Υπηρεσίες για τα άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ), Δράσεις & Υπηρεσίες για την Νεολαία και άλλα, ενώ ζητά να αξιολογήσουν και τη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών.
Στο δεύτερο ερώτημα ζητείται από τους δημότες να απαντήσουν σε ποιους τομείς πρέπει να δώσει έμφαση ο Δήμος Πύδνας – Κολινδρού: Ενίσχυση τοπικής Επιχειρηματικότητας / Προσέλκυση επενδύσεων, Αγροτική Ανάπτυξη / Υποστήριξη αγροτών, Τουριστική Ανάπτυξη / Αγροτουρισμός / Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού, Παροχή νέων Υπηρεσιών στους Δημότες, Βελτίωση Υπηρεσιών Κοινωνικής Μέριμνας & Πρόνοιας, Προστασία και ανάδειξη Φυσικού Περιβάλλοντος, Πράσινη Οικονομία & Ενέργεια, Βελτίωση Αστικού Περιβάλλοντος, Ανάπτυξη Πολιτιστικών δραστηριοτήτων & υποδομών, Δικτύωση , Συνεργασίες, Εθελοντισμός, Διαχείριση Υδάτινου και Ενεργειακού δυναμικού, Ορθολογική διαχείριση Αποβλήτων / Απορριμμάτων, Βελτίωση Διοικητικής ικανότητας, Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Καταπολέμηση της Ανεργίας / Απασχόληση, Συμπράξεις Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα, Αποκέντρωση Υπηρεσιών, Ανάπτυξη νέων Υποδομών, Ανάπτυξη & Διάχυση Καινοτομιών, Αξιοποίηση Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών, Ισόρροπη ανάπτυξη Δημοτικών ενοτήτων.
Επίσης, ο Δήμος Πύδνας – Κολινδρού ζητά από τους δημότες να απαριθμήσουν τα 4 σημαντικότερα προβλήματα του δήμου, καθώς και τα 4 πλεονεκτήματα που έχει η περιοχή. Τέλος, ο δήμος ζητά από τους δημότες να προτείνουν 3 νέα έργα, υπηρεσίες ή δραστηριότητες να αναπτύξει ο Δήμος.

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΜΑΣ ΤΑ ΠΗΡΑΤΕ ΟΛΑ.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ......

ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ! Στις 18.00 στο Σύνταγμα: ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Έτσι σχεδιάζουν… το μέλλον μας!

«Φτηνά πιόνια!»

Η εργασία, αναφαίρετο δικαίωμα του ανθρώπου σε όλες τις εποχές, γίνεται εφιαλτική προοπτική της μετατροπής του σε αντικείμενο-res, στo πολυβραβευμένο video, «el empleo», που κάνει το γύρο του κόσμου, του Αργεντινού Bou Grasso. Ειδικά εμάς, ως λαό, μας ενδιαφέρει άμεσα, αφού, στις μέρες που ζούμε με τη δαμόκλεια σπάθη της οικονομικής καταστροφής και την ιλιγγιωδώς αυξανόμενη ανεργία, προδιαγράφει για μας ένα μέλλον που δεν θα απέχει πολύ από τα όσα περιγράφονται στο video του Bou Grasso.

Καυστικό, σκληρό και συγχρόνως τραγικό προδιαγράφει ένα μέλλον στο οποίο μας οδηγούν οι σημερινοί μας «ηγέτες» με πλήρη συνείδηση.

Το video αφυπνίζει και δείχνει το μοναδικό δρόμο για την ανατροπή ενός τέτοιου σεναρίου, την αντίσταση.

Υακίνθη

Μέτρα για τη στήριξη της μυδοκαλλιέργειας.


Τη συνέχιση της έρευνας παρακολούθησης του φυτοπλαγκτού

στις μυδοκαλλιέργειες της Πιερίας

αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Κ. Μακεδονίας

Με ομόφωνη απόφαση το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε τη χρηματοδότηση με το ποσό των 10.000 ευρώ για τη συνέχιση της έρευνας παρακολούθησης του φυτοπλαγκτού στις μυδοκαλλιέργειες της Π.Ε. Πιερίας με έμφαση στα τοξικά μικροφύκη.

Για το σκοπό αυτό θα υπογραφεί προγραμματική σύμβαση με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το οποίο θα υλοποιήσει τη σχετική έρευνα. Συγκεκριμένα από ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου θα γίνονται κάθε εβδομάδα δειγματοληψίες σε καθορισμένους σταθμούς (πέντε στη Βόρεια Πιερία και ένας στην Νότια Πιερία) για την αναγνώριση του τοξικού θαλάσσιου φυτοπλαγκτού στις μυδοκαλλιέργειες. Το Πανεπιστήμιο συνεργάζεται στη συνέχεια με τις υπηρεσίες Αλιείας και Κτηνιατρικής Πιερίας ώστε να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για την εξασφάλιση της ποιότητας των μυδιών.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα κλιμάκιο της παράταξης «Κεντρική Μακεδονία-Μέτωπο Ανάπτυξης», με επικεφαλής τους Περιφερειακούς Συμβούλους Γιώργο Πασχαλίδη και Γρηγόρη Παπαχρήστο, επισκέφθηκε επί τόπου τα μυδοτροφεία της περιοχής του Μακρυγιάλου και άκουσε από κοντά τα αιτήματα των μυδοκαλλιεργητών. Σίγουρα τα μύδια Μακρυγιάλου είναι τα καλύτερα στην αγορά, αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν προβλήματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Εκτός της έρευνας για τοξικά που είναι άκρως απαραίτητη, σύμφωνα με τους παραγωγούς χρειάζεται να γίνει άμεσα: μετεγκατάσταση των μυδοτροφείων σε μεγαλύτερο βάθος, να αντιμετωπιστεί το θέμα των παράνομων μυδοτροφείων στην περιοχή της Χαλάστρας, να στηριχθεί η μυδοκαλλιέργεια με επιδοτούμενα προγράμματα, να γίνει εκσυγχρονισμός στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας και συσκευασίας των μυδιών, να οργανωθεί τέλος το δίκτυο εξαγωγής της παραγωγής.

Η Πολιτεία και η Περιφέρεια οφείλουν να στηρίξουν τη μυδοκαλλιέργεια της Πιερίας, η οποία είναι πρωτοπόρος σε ποιότητα και βέβαια σε εισαγωγή συναλλάγματος.

Επιτροπή Ανάπτυξης Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ναι στην έγκριση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων Ελατοχωρίου

Συνεδρίασε την περασμένη Πέμπτη η επιτροπή Ανάπτυξης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας με οκτώ θέματα στην Η.Δ. Μεταξύ αυτών και η γνωμοδότηση για έκδοση απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου: «Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Ελατοχωρίου(παλαιού και νέου οικισμού) δήμου Κατερίνης». Το θέμα εισηγήθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης κα Σοφία Μαυρίδου, ο προϊστάμενος διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ε. Πιερίας κ. Βλάχος και η υπάλληλος του τμήματος χορήγησης αδειών Ανάπτυξης, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων κα Τσιφοδήμου. Η επιτροπή, αφού άκουσε τις εισηγήσεις, ομόφωνα γνωμοδότησε θετικά για το συγκεκριμένο έργο.

Να σημειωθεί ότι ο δήμος Κατερίνης στο θέμα της επεξεργασίας λυμάτων κάνει σημαντική δουλειά, εντάσσοντας αρκετά Δ.Δ. στο ΕΣΠΑ. Πρέπει να επιταχύνουν τους ρυθμούς ωρίμανσης των μελετών τους και οι άλλοι δύο δήμοι γιατί απ’ ότι γνωρίζουμε

υπάρχουν σχετικές μελέτες. Ο χρόνος όμως είναι ασφυκτικός και τα χρήματα λιγοστεύουν καθημερινά.

ΝΤΑΛΙ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΣ.

ΑΚΟΥΤΕ ΣΚΑΙ 92,6...ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 13 μμ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ..

ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ..

ΩΡΑΙΟΣ Ο ΤΥΠΟΣ..

ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΕΣΤΕΙΛΛΑΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ.



Ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό, με την οποία θέτουν θέμα παραίτησης για όποιους είτε δεν αντέχουν την πίεση των περιστάσεων, είτε διακρίνονται για την αμφιθυμία τους στην εφαρμογή των κυβερνητικών αποφάσεων, είτε θέτουν σε πρώτη προτεραιότητα τους προσωπικούς....




τους προσανατολισμούς, απέστειλαν δύο βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ.. Πρόκειται για τον Οδυσσέα Βουδούρη, βουλευτή Μεσσηνίας, και τον Θανάση Οικονόμου, βουλευτή Ιωαννίνων. Η ανοιχτή επιστολή των δύο βουλευτών έχει ως εξής:


«Το διακύβευμα της περιόδου που διανύουμε είναι εξαιρετικά κρίσιμο. Πέρα από την αγωνία και την αδυναμία ενός σημαντικού μέρους της κοινωνίας να ανταποκριθεί στα οικονομικά βάρη, κανείς δεν αγνοεί τις οδυνηρές συνέπειες μιας ενδεχόμενης χρεοκοπίας και κανείς δεν μπορεί να υποτιμά τις μη-αναστρέψιμες επιπτώσεις της για την Ελλάδα. Ο ελληνικός λαός και η κυβέρνηση, μέχρι σήμερα κατάφεραν να αποτρέψουν μια ανεξέλεγκτη πορεία. Ωστόσο, η στάση της αντιπολίτευσης αποδεικνύεται πολύ κατώτερη των περιστάσεων. Ενώ οι συνθήκες επιβάλλουν εθνική συσπείρωση, τα κόμματα της ιστορικής αριστεράς οχυρώνονται στη διαμαρτυρία, με στερεότυπες ρητορείες και ευχολόγια.


Η Νέα Δημοκρατία από την πλευρά της, έχει αποκλειστική στόχευση να γίνει, πάση θυσία, ο αρχηγός της πρωθυπουργός της Ελλάδας, θέλοντας να αγνοεί ότι "επαναδιαπραγμάτευση" με δανεικά, συνεπάγεται νέα συμφωνία αλλά με ακόμα πιο δυσμενείς όρους. Η δήλωση του κ. Αντώνη Σαμαρά, ότι θα επιδιώξει επαναληπτικές εκλογές όσες φορές και αν χρειαστεί, θυμίζει τους επίδοξους αυτοκράτορες της όψιμης Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, που μηχανορραφούσαν για τον θρόνο, αντί να αντιμετωπίσουν την επέλαση των βαρβάρων.


Η Ελλάδα όμως δεν αξίζει μια τέτοια μοίρα. Η αποφυγή της χρεοκοπίας, αλλά ταυτόχρονα και η συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας μας, είναι η μόνη αποδεκτή προοπτική. Αυτή την προοπτική θεωρούμε καθήκον μας να στηρίξουμε. Ωστόσο, για να έχει νόημα η στήριξη στην κυβερνητική προσπάθεια και να ενσωματώνει η προσπάθεια αυτή τις εύλογες ανησυχίες των πολιτών, επιβάλλεται να διευκρινίσουμε τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες υλοποιείται. Τρεις είναι αυτές οι βασικές προϋποθέσεις.


Δέσμευση για το αποτέλεσμα: Τα σκληρά μέτρα λιτότητας πρέπει να συνδεθούν ρητά με συγκεκριμένο στόχο, ο οποίος θα αποτελεί ξεκάθαρη οριστική και αμετάκλητη δέσμευση. Στόχος που θα αποτελέσει κυριολεκτικά "συμβόλαιο" με τους πολίτες: η χώρα να μπει σε τροχιά πρωτογενούς πλεονάσματος την άνοιξη του 2012, συνεχίζοντας την πορεία που είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί το πρωτογενές έλλειμμα από 24 δισ. € το 2009, σε 11 δισ. € το 2010 και περίπου 2 δισ. € το 2011. Αυτή η τροχιά είναι ο απαραίτητος όρος για την ανάπτυξη. Πράγματι, ο μεγάλος ασθενής της ελληνικής πραγματικότητας είναι το Δημόσιο. Η επίτευξη του στόχου αυτού, θα αποδείξει ότι το ελληνικό δημόσιο είναι βιώσιμο. Το πλεονασματικό ισοζύγιο, για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια, θα ανοίξει το δρόμο στην αξιοποίηση των πολλαπλών δυνατοτήτων της χώρας μας.


Μέτρα με όρους δικαιοσύνης και με διάλογο: Τα μέτρα λιτότητας πρέπει να είναι όσο γίνεται πιο δίκαια (ή τουλάχιστον όσο λιγότερο άδικα). Η διανομή των βαρών πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο ουσιαστικής συζήτησης, έστω και στο χρονικά περιορισμένο πλαίσιο που διαθέτουμε, όχι αδιαπραγμάτευτη και τελεσίδικη αναγγελία.


Κυβέρνηση αποφασισμένη και αποτελεσματική: Πέρα από τις αδυναμίες της ευρωπαϊκής ηγεσίας να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της ευρωζώνης, είναι δεδομένο ότι στη σημερινή κατάσταση έχουν συμβάλει και οι σημαντικές καθυστερήσεις της κυβέρνησης. Οι υπουργικές αμφιθυμίες, η αναβλητικότητα, οι προσπάθειες ετεροπροσδιορισμού μέσα στο κομματικό πλαίσιο είναι μερικές από τις αιτίες καθυστέρησης.


Είναι πλέον επιτακτικό να μπουν στην άκρη ψευδοδιλήμματα και προσωπικές πρακτικές, που μόνο μεταχρονολογούν τις αναγκαίες αποφάσεις, με μεγαλύτερο όμως κόστος για όλους. Και ενώ ορισμένοι υπουργοί μάχονται αποφασιστικά χωρίς να υπολογίζουν το πολιτικό κόστος, άλλοι δεν ακολουθούν αυτό το δρόμο. Θεωρούμε πλέον επιβεβλημένο, όσα μέλη της κυβέρνησης δεν αντέχουν την πίεση των περιστάσεων ή βάζουν σε προτεραιότητα την προσωπική τους πορεία, να αποχωρήσουν απ' αυτή.


Η κρισιμότητα της κατάστασης επιβάλλει ατομικές και συλλογικές υπερβάσεις. Αυτές πρέπει να γίνουν με τους ξεκάθαρους στόχους και τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις που αναφέραμε. Αν οι υπερβάσεις αυτές υλοποιηθούν, η έξοδος από την κρίση μπορεί να βρίσκεται πιο κοντά απ' ότι νομίζουμε. Σε αντίθετη περίπτωση, δεν θα χάσει η κυβέρνηση ή κάποια συγκεκριμένη παράταξη, αλλά η Ελλάδα στο σύνολό της».

Στήνει κάλπες η κυβέρνηση αμέσως μετά την 6η δόση, που κατά πάσα πιθανότητα θα εκταμιευθεί μέχρι τις 15 Οκτωβρίου



επιβεβαιώνοντας τα δημοσιεύματα.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ο πρωθυπουργός άφησε για πρώτη φορά ορθάνοιχτη την....




πόρτα για πρόωρες εκλογές αμέσως μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2012 στα τέλη Οκτωβρίου. Ο κ. Παπανδρέου, υπό την κοινωνική πίεση για τα άδικα και σκληρά μέτρα αλλά και την ένταση, που υπάρχει στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, φαίνεται πως έχει αποφασίσει τις πρόωρες κάλπες.

Εξάλλου η ηγεσία του Μαξίμου, όπως όλα δείχνουν, έχει αντιληφθεί πως δεν έχει τη λαϊκή νομιμοποίηση να προχωρεί σε αλλεπάλληλες δέσμες σκληρών μέτρων. Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντηση που είχε με βουλευτές του Ιονίου και την Κρήτη, έγινε δέκτης πιεστικών αιτημάτων για την ανάληψη πρωτοβουλιών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο κ. Παπανδρέου είπε: "Ως τον Νοέμβρη δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε εκλογές." Είναι η πρώτη φορά, που ο πρόεδρος της κυβέρνησης δεν προσδιορίζει χρονικά τις εκλογές το 2013, ενώ επίσης για πρώτη φορά δεν χαρακτηρίζει την προσφυγή στις κάλπες ως ένα καταστροφικό σενάριο.

ΟΛΕ....ΟΛΕ...

ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕΓΑΛΕ....


Αφού υπενθυμίσουμε στον κύριο Πάγκαλο ότι δεν τα φάγαμε μαζί ας πάμε στις νέες δηλώσεις του που τώρα μας λέει ποιο γλυκά ότι «Το έχω πει ότι όλοι μαζί δαπανήσαμε τα χρήματα» προαναγγέλλοντας τις απολύσεις 70.000 δημοσίων υπαλλήλων.
Μιλώντας στις ελβετικές εφημερίδες «Tribune de Geneve» και «24 heures» είπε ακόμα ότι η τελευταία εμπλοκή με την τρόικα οφείλεται στο γεγονός ότι υπήρξε μια καθυστέρηση από την κυβέρνηση και....


μια απογοήτευση από την άλλη πλευρά. Επιτέθηκε στους ελεύθερους επαγγελματίες, κατηγορώντας τους ότι κλέβουν το κράτος και ανέφερε ότι π.χ. οι δικηγόροι στην Αθήνα δηλώνουν μηνιαίο εισόδημα 1.500 ευρώ. «Το έχω πει ότι όλοι μαζί δαπανήσαμε τα χρήματα», είπε ο κ. Πάγκαλος παραφράζοντας αυτή τη φορά την παλιότερη φράση του «όλοι μαζί τα φάγαμε». Απείλησε με λογοδοσία στη Δικαιοσύνη τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ αν μπλοκάρει την είσπραξη του χαρατσιού για τα ακίνητα. Είπε ότι διαφωνεί με την εξαίρεση της Εκκλησίας από την καταβολή αυτού του χαρατσιού και ζήτησε να πληρώσει κι αυτή όπως όλοι, δίνοντας το καλό παράδειγμα. Ακόμα αναγνώρισε ότι δεν είναι η καλύτερη στιγμή για να πουληθούν δημόσιες επιχειρήσεις, επειδή η χρηματιστηριακή τιμή τους αυτή την περίοδο δεν είναι η καλύτερη και ανέφερε ως παράδειγμα τη ΔΕΗ, η χρηματιστηριακή τιμή της οποίας, όπως είπε, είναι τούτη τη στιγμή στο 1/10 της ακίνητης περιουσίας της.

ΤΑ ΧΡΕΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ.


Τα χρέη όλων των δήμων της χώρας (επικαιροποιημένος πίνακας)
Χρέη Δήμων ανά κάτοικο. Πόσα χρωστάει κάθε δημότης;

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.



Κύριοι της Κυβερνήσεως, της Τρόικας, του ΔΝΤ, της ΕΕ, των τραπεζιτών που προσπαθούν να σώσουν τον …πισινό τους, των διαπλεκομένων και υπερχρεωμένων ΜΜΕ, των δημοσιογράφων που είναι στο pay roll για να προπαγανδίζουν υπέρ του Μνημονίου, και λοιπών παρατρεχάμενων, ΠΑΡΤΕ το ΧΑΜΠΑΡΙ:


ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

Είναι αδύνατο να αντέξει η κοινωνία όχι τόσο τα εκτός τόπου και χρόνου μέτρα, αλλά κυρίως την αναποτελεσματικότητα αυτών.

Τις μονές ημέρες αποφασίζετε και ένα νέο ανεδαφικό μέτρο, τις δε ζυγές αντιλαμβάνεστε ότι δεν φτάνει και ότι χρειάζεται να λάβετε ένα ακόμη επαχθέστερο…

Έχετε αποτύχει παταγωδώς και το μόνο που έχει «καταφέρει» είναι να μας πάρετε στο λαιμό σας με την ανικανότητα σας.

Αν δεν είστε τόσο άχρηστοι και εκτός πραγματικότητας, τότε είστε μάλλον εγκάθετοι.

Στο τέλος το μόνο που θα έχετε «επιτύχει» ακουσίως ή εκουσίως (που είναι και το πιο πιθανό…) είναι και να έχετε μειώσει το πραγματικό εισόδημα των Ελλήνων κατά 50% τουλάχιστον, και να έχετε χρεοκοπήσει την Ελλάδα.

«Συντεταγμένα» βεβαίως, βεβαίως για να μην διαλυθεί ολόκληρη η Ευρωζώνη άμα τη χρεοκοπία μας. Άλλωστε, το μόνο που νοιάζει αυτή τη στιγμή τους ευρωπαίους «εταίρους» μας είναι να περιορίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο και πιο γρήγορα την έκθεση των χωρών τους και κυρίως των ασφαλιστικών ταμείων και τραπεζών τους στα ελληνικά «τοξικά». Όταν βεβαιωθούν ότι το κόστος για εκείνους από την χρεοκοπία της Ελλάδος θα είναι μικρότερο από τη διατήρηση μας εν ζωή με δάνεια, τότε θα μας αφήσουν στην τύχη μας. Τα υπόλοιπα, είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε…

Η χώρα μας χόρτασε από μαθητευόμενους μάγους, άχρηστους και λαμόγια πολιτικούς.

Όσα μέτρα και να αποφασίζετε, έχει αποδειχθεί ότι δεν φτάνουν, είτε επειδή είστε άχρηστοι να τα εφαρμόσετε, είτε επειδή τα μέτρα είναι άχρηστα.

Η χώρα είναι σε απόλυτη ακυβερνησία με την κάθε συντεχνία να βγάζει τα απωθημένα της εις βάρος της κοινωνίας. Με τον Πρωθυπουργό να ενδιαφέρεται μόνο πως θα εκτεθεί πολιτικά περισσότερο ο Αντιπρόεδρός του, ο οποίος εμφαίνεται ως ο κακός της ιστορίας. Αποδεικνύεται ότι όσο ανεπαρκής είναι ο Γιώργος ως Πρωθυπουργός, τόσο ικανός είναι στο εσωκομματικό παιχνίδι. Τον «καθάρισε» τον Βαγγέλη με την «προαγωγή» σε αντιπρόεδρο, ο δε «πολύς» Βαγγέλης ούτε που κατάλαβε πως τον «έστησαν»…

Καθώς λοιπόν κύριοι «κυβερνώντες» ουδόλως γνωρίζετε τι ποιείτε, άντε στο … καλό και να μας γράφετε.

Επιτέλους, ας προσφέρετε για πρώτη φορά εθνική υπηρεσία στον τόπο, παίρνοντας το καπελάκι σας και Αντίο.

Και μην στεναχωριέστε δεν θα μας λείψετε. Ο ελληνικός λαός έχει αποδείξει ιστορικά πολλάκις ότι είναι σε θέση να βρει άλλους άχρηστους να σας αντικαταστήσουν επάξια...

Τα Σέβη μου.

Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.

Βρε παιδιά, δεν το αντέχω, σας το ξανάπα !!.

Όταν ακούω :
« ΕΣΕΙΣ εκλέγετε τους βουλευτές και ύστερα δεν σας αρέσουν », ανακατώνομαι !

Ποιοι ΕΜΕΙΣ ,δηλαδή , ποιοι εμείς ;

Με ρώτησε ποτέ κανείς ποιόν θέλω εγώ για βουλευτή;

Τον καθηγητή μου θέλω, που τον ξέρω, τον παραδέχομαι, τον εκτιμώ και τον εμπιστεύομαι.

Τον παιδίατρό μας, που μας φρόντισε με στοργή και αγάπη , που μας « ανέστησε» 15 χρόνια τα παιδιά μας ,που τον γνωρίζω καλύτερα κι` από τον αδελφό μου, αυτόν θέλω να στείλω στη βουλή.

Τον φούρναρη της γειτονιάς μου, που δυό δεκαετίες τον επισκέπτομαι κάθε πρωί σχεδόν , και συζητώ μαζί του, απολαμβάνοντας το θεσπέσιο κουλουράκι του.

Αυτόν που έχει δυό αξιόλογα παιδιά που «μπήκαν» με την πρώτη στο Πανεπιστήμιο.

Αυτόν τον φούρναρη θέλω να στείλω στη Βουλή ,τον φούρναρη της γειτονιάς μου , που λαχταρώ να τον επισκεφθώ πρωϊ πρωϊ την Καθαρή Δευτέρα ,για ν` αγοράσω τη λαχταριστή λαγάνα του.

Γελάτε, ε;, γελάτε αντί να κλαίτε !

Να κλαίτε που μας στήνουν σαν χαϊβάνια στην ουρά κάθε 2-3 χρόνια και μας «δουλεύουν» λέγοντας :

-«ΕΣΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΕ, σταυρώστε όποιον θέλετε!!.»

Ποιόν να διαλέξουμε ,αθεόφοβοι, ποιόν να διαλέξουμε από τους 10,15, η 20 που τους διαλέξατε εσείς και «με το έτσι θέλω» μας υποχρεώνετε , νομιμοποιώντας την αυθαιρεσία σας ,να τους σταυρώσουμε; .

Σάμπως και σας ποιος σας εξέλεξε;; ποιος;; πές`τε μου,΄ποιός ! .

Ο κόσμος, ο Λάός;, το …κόμμα;;;, τι παραμύθια είναι αυτά που λέτε ,αίντε μην ανοίξω το ρημάδι μου και αρχίσω!

Και μια και δυό και τρεις γενιές ,τα ίδια και τα ίδια παλληκάρια ,αρχηγοί !

Πάντα με….. δημοκρατικές διαδικασίες, εννοείται !

Κατάντια, φίλοι μου , κατάντια , ούτε Ζιμπάμπουε να ήμασταν !

Αλλά τι περιμένετε, εμείς οι κατ `επιφασιν άξιοι απόγονοι των ένδοξων προγόνων μας, με μια φθηνή υπόσχεση, κι`` ένα ρουσφέτι πουλάμε και την ψήφο μας και την ψυχή μας ! .

Βάζω τελεία εδώ γιατί, σας κούρασα κι` ΄έχω κι` άλλα να γράψω !

Εν τάξει , στείλαμε εκόντες-εκόντες αυτούς που δήθεν επιλέξαμε .στο κοινοβούλιο.

Κι` αυτοί τι κάνουν;;

Μπαίνουν ο ένας πίσω από τον άλλον στη σειρά και μόλις γίνεται ψηφοφορία ψέλνουνε ομαδικά το « ΝΑΙ σε όλα » ,οι μισοί, « ΟΧΙ σε όλα » ,οι άλλοι !

Κατάντια, ΝΤΡΟΠΗ, και απαξίωση .

Κι` όποιος τολμήσει να ψηφήσει αλλιώς …ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ !

Γιατί;;, γιατί έτσι θέλει ο… αρχηγός, ο …ηγεμόνας ,γιατί έτσι στέλνει μήνυμα στους άλλους !

« Την …..βάψατε αν κουνηθείτε !!»

Σοκάρεστε που γράφω έτσι;, απαράδεκτα, αγοραία, και δεν σοκάρεστε που ένα σύστημα σαθρό μας κουμαντάρει;

Λοιπόν ,τελειώνω, με μια πρόταση , τελειώνω με μια σκέψη που από καιρό με βασανίζει :

Δεν ξέρω αν γίνεται, δεν ξέρω αν στην θρυλούμένη επικείμενη αναθεώρηση του δόλιου του Συντάγματος μπορεί να μπει η φράση :

=« ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ρητά η διαγραφή η η αποπομπή βουλευτή από το κόμμα του ,ΓΙΑ ΌΠΟΙΟΝ ΔΉΠΟΤΕ ΛΌΓΟ ,πλην της διαπράξεως σοβαρού ποινικού αδικήματος ,όπότε επιλαμβάνεται η Βουλή»

Τότε θα γίνει το όνειρο πραγματικότης φίλοι μου και τότε οι 300 της βουλής θα έχουν το προνόμιο να δηλώνουν :

-« Εψήφισα κατά συνείδηση ».

Τότε θα δείτε –και δεν θα το πιστεύετε – πόσο απλά, πόσο σύντομα θα σχηματίζονται κυβερνήσεις συνεργασίας, κυβερνήσεις ευρείας αποδοχής, οικουμενικές κυβερνήσεις., η όπως αλλιώς θέλετε να τις πείτε ,μόνον αυταρχισμού και ασυδοσίας Κυβερνήσεις δεν θα ξαναδείτε!

Για να μην κουράζεστε με την ανάγνωση πολλών αριθμών, δείτε τον συγκριτικό πίνακα των τριών δημοσκοπήσεων που υπάρχουν στις αυριανές εφημερίδες: διαβάστε και:

«με ποιόν αρχηγό το ΠΑΣΟΚ έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τις εκλογές»;

ΤΕΛΕΙΟ Ε?

ΓΕΙΑ ΣΟΥ PIERIA -GR...

ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ Ο ΕΡΩΤΑΣ ΤΟΥΣ..

ΓΕΙΑ ΣΟΥ PIERIA -GR...

ΕΝΑ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΠΡΩΙΝΟ...

ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΑΣ ΠΑΙΖΟΥΝ..

Πλούσιο είναι το παρασκήνιο μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και των αδελφών Ψωμιάδη.. Μετά τα όσα έγιναν στην ΔΕΘ, όπου ο πρόεδρος της ΝΔ απέφυγε τον Πανίκα και τον αδελφό του, ήρθαν τα "αντίποινα" με τον Διονύση Ψωμιάδη ο οποίος αγνοησε τον Σαμαρά στη συνάντηση που είχε με τους....




περιφερειάρχες. Παρότι ο Παναγιώτης Ψωμιάδης δηλώνει σε στελέχη του κόμματος ότι παραμένει στρατιώτης της ΝΔ, η δυσαρέσκεια για την μεταχείρισή του δεν κρύβεται. Δυσαρέσκεια που μπορεί να τον φέρει στην αγκαλιά του ΛΑΟΣ, όπως υποστηρίζουν αρκετοί, με ενδιάμεσο σενάριο την ίδρυση δικής του πολιτικής κίνησης.

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ

Ας διαβάσουμε λίγη σύγχρονη "ιστορία"

Από μοχλός πίεσης, το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΔΝΤ μετατρέπεται για την κυβέρνηση σε αναγκαστική διέξοδο, αν στη σύνοδο κορυφής στις 25 Μαρτίου δεν καμφθούν οι αντιρρήσεις της Γερμανίας για τη δημιουργία ενός μηχανισμού οικονομικής στήριξης της χώρας μας, που θα λειτουργεί απέναντι στις αγορές και στους κερδοσκόπους ως «ένα γεμάτο πιστόλι στο τραπέζι...» όπως λένε στην κυβέρνηση.

Μετά το αδιέξοδο στις συνεδριάσεις της ευρωζώνης και του Ecofin, το θέμα παραπέμπεται στη σύνοδο κορυφής, που αναδεικνύεται συμπτωματικώς σε ημερομηνία ορόσημο για τη χώρα μας.

Στην Ουγγαρία

Αυτή την αναγκαστική διέξοδο περιέγραψε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου χθες από την Ουγγαρία, όπου βρέθηκε για επίσημη επίσκεψη (σ.σ.: η Ουγγαρία βρίσκεται ήδη στο ΔΝΤ από διετίας, αλλά δεν είναι μέλος της ευρωζώνης). Ομως και στην κυβέρνηση κρατάνε μικρό καλάθι για τη Σύνοδο, καθώς υπάρχουν απόψεις (π.χ. της Λούκας Κατσέλη) ότι η Κομισιόν αλλά και η ευρωζώνη δεν έχουν την πολιτική δυνατότητα να υπερβούν τις αντιρρήσεις της Γερμανίας, που πηγάζουν από τα εσωτερικά της πολιτικά προβλήματα, και να συγκροτήσουν τον κατάλληλο μηχανισμό στήριξης περιπτώσεων σαν της Ελλάδας.

«Στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. (25 και 26 Μαρτίου) θα πάρουμε τις αποφάσεις μας για το τι θα γίνει. Και η Ευρωπαϊκή Ενωση αλλά και η Ελλάδα θα λάβουν αναλόγως τις απαραίτητες αποφάσεις, για τις επόμενες κινήσεις τους», είπε χθες ο πρωθυπουργός στη διάρκεια των κοινών δηλώσεών του με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Γκόρντον Μπαϊνάι.

Ο Γ. Παπανδρέου χθες στη Βουδαπέστη με τον Ούγγρο ομόλογό του Γκ. Μπαϊνάι. «Στη σύνοδο κορυφής θα πάρουμε τις αποφάσεις μας», είπε με νόημαΟ Γ. Παπανδρέου χθες στη Βουδαπέστη με τον Ούγγρο ομόλογό του Γκ. Μπαϊνάι. «Στη σύνοδο κορυφής θα πάρουμε τις αποφάσεις μας», είπε με νόημα