PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

ΘΑ ΤΟ ΛΕΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.....

ΦΤΟΥ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΜΑΤΙΑΣΟΥΜΕ...

ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΤΕ...

ΕΝΑ ΛΑΜΟΓΙΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΕΣΑ.

ΨΗΦΙΣΤΕ ΠΑΛΙ ΠΑΣΟΚ........




1. Έκοψα το...τσιγάρο (έκανα 2 πακέτα την ημέρα..)
2. Έκοψα το φαγητό απ’ έξω (Goody’s κλπ σε πακέτο κάθε μέρα)
3. Έκοψα το αυτοκίνητο (χρησιμοποίησα τις γ....τες μεταφορές με ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ)
4. Πούλησα το αυτοκίνητο (εξοικονόμησα 4.000 ευρώ από την πώληση)
5. Έκοψα τις εξόδους (ήθελα 50 ευρώ κάθε Παρασκευή η Σαββατο για clubbing ή ταβέρνα)
6. Έκοψα τη σύνδεση του κινητού (έχω κάρτα και κάνω αναπάντητες)
7. Έκοψα τις άμεσες επαφές με φίλους (και το chat ή το skype καλό είναι)
8. Σταμάτησα να αγοράζω ρούχα
9. Σταμάτησα να κάνω και δώρα (εννοείται)
10. Με χώρισε η γκόμενα μου (λογικό)
Η “σούμα”:
1. Τσιγάρο: 6 ευρώ Χ 365 μέρες = 2.190 ευρώ
2. Goody’s: 5 ευρώ Χ 365 μέρες= 1.825 ευρώ
3. Βενζίνη: 50 ευρώ Χ... 52 εβδομάδες= 2.600 ευρώ
4. Πώληση αυτοκινήτου: 4.000 ευρώ
5. Clubbing: 50 ευρώ Χ 52 εβδομάδες= 2.600 ευρώ
6. Σύνδεση κινητού: 40 ευρώ Χ 12 μήνες= 480 ευρώ
7. Φίλοι: 52 καφέδες Χ 4 ευρώ= 208 ευρώ
8. Ρούχα: 500 ευρώ
9. Δώρα: 500 ευρώ
10. Γκόμενα - Χωρισμός: (...Αξία ανεκτίμητη)
Αποτέλεσμα...: Δεκατέσσερις χιλιάδες εννιακόσια τρία ευρώ...(14.903)!!! Είδατε; ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ και εγώ τα πέταγα! (κάτι ήξερε ο Γιωργάκης.....) Για να μην αναφέρω και... ότι γλίτωσα από: 1. Καρκίνο πνευμόνων 2. Διαιτολόγο 3. Τροχαία 4. Εφορία 5. Αλκοτέστ 6. Φλυαρία 7. Παρεξηγήσεις 8. Κινέζικες απομιμήσεις 9. Υποχρεώσεις 10. Προφυλακτικά και ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη ΘΕΛΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ; Γι’ αυτό ξαναψηφιζω ΠΑΣΟΚ!

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ......

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΝΑΠΟΔΑ...!!!



ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
πλατεία Ελευθερίας, Κατερίνη
18.00 Άνοιγμα Θεματικών Εκθέσεων: "Κίνημα Αγανακτισμένων",
"Νέο Λύκειο-οι θέσεις της ριζοσπαστικής αριστεράς",
"Εξεγέρσεις στον κόσμο-η δύναμη των λαών"

19.00 ΣΥΖΗΤΗΣΗ: "Η παιδεία στον καιρό των μνημονίων - Οι αντιστάσεις της νεολαίας"
παρεμβάσεις από εκπρόσωπο ΟΛΜΕ, καθηγητές, δασκάλους, μαθητές, φοιτητές

21.00 ΑΦΙΕΡΩΜΑ: " ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ, ο ποιητής των αγώνων" (από μέλη της ΠΚ Κατερίνης)

21.30 ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ: "Ψεκασμένα Κουνούπια"
" Ready Thoughts"
"The Pixels"

* παράλληλα με τις εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν θεματικές ομιλίες και προβολές από τη δουλεία της οργάνωσης το χρόνο που πέρασε
** στο χώρο του φεστιβάλ θα λειτουργήσει βιβλιοπωλείο, ταβέρνα και μπαρ










Ενθαρρυντικές ανακοινώσεις για τον καρκίνο, στο συνέδριο που έγινε στον Δ.Δίου-Ολύμπου.


* ΓΙΑ ΜΕΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΗΠΑΤΟΣ, ΓΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΤΗ ΧΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΕΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΓΚΟ ΣΤΟΝ ΜΑΣΤΟ (ΜΕ ΑΠΟΦΥΓΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ)

* ΣΤΟ 2ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ 200 ΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Ξανά στον δήμο Δίου-Ολύμπου θα διεξαχθεί το 3ο συνέδριο Χειρουργικής Κλινικής Ογκολογίας και Πρόληψης Καρκίνου με Διεθνή Συμμετοχή, τον Σεπτέμβριο του 2013.

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει ικανοποίηση στη διοίκηση του δήμου, επειδή αφενός μεν αποτελεί τιμή η παρουσία τέτοιων σημαντικών συνεδρίων στην περιοχή, και μάλιστα ιατρικών συνεδρίων, αφετέρου δε η διεξαγωγή μεγάλων συνεδρίων διεθνούς ενδιαφέροντος ενισχύουν την προώθηση συνεδριακού τουρισμού στη Νότια Πιερία και προβάλλουν ευρύτερα τον δήμο Δίου-Ολύμπου στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η απόφαση για διεξαγωγή του 3ου συνεδρίου ξανά στον δήμο Δίου-Ολύμπου καθώς επίσης και η απόφαση για δημιουργία Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας και Πρόληψης Καρκίνου ελήφθησαν πριν από λίγες ημέρες στο 2ο συνέδριο που έγινε στο ξενοδοχείο ΔΙΟΝ ΠΑΛΛΑΣ στη Γρίτσα Λιτοχώρου Δ.Δίου-Ολύμπου, κατά κοινή απαίτηση των συνέδρων.

ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ – ΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Η θεματολογία του συνεδρίου αφορούσε τον καρκίνο του παγκρέατος, του ήπατος – χολής και τον καρκίνο του μαστού με ειδικό δορυφορικό συμπόσιο καθώς και διάφορα άλλα ογκολογικά νοσήματα.

Τα συμπεράσματα που αναδείχθηκαν μετά το κλείσιμο των εργασιών, τις οποίες παρακολούθησαν περισσότεροι από διακόσιοι (200) ιατροί αλλά και σημαντικός αριθμός φοιτητών της ιατρικής, είναι τα ακόλουθα:

Ο μεταστατικός καρκίνος του ήπατος με χειρουργική επέμβαση και ειδικές εφαρμογές ραδιοσυχνοτήτων στο χειρουργείο παρουσιάζει σημαντικά πλεονεκτήματα στην επιβίωση και την ποιότητα ζωής των ασθενών.

Ο δύσκολος καρκίνος του παγκρέατος είτε είναι προχωρημένος είτε σε αρχικό στάδιο αντιμετωπίζεται με σημαντικά πλεονεκτήματα και ποιότητα ζωής για τους ασθενείς σε ειδικά κέντρα αναφοράς.

Ο καρκίνος του μαστού στα αρχικά στάδια (Ι και ΙΙ) αντιμετωπίζεται με άμεση αποκατάσταση του μαστού βάση πρωτοκόλλου. Τα αποτελέσματα διασφαλίζουν πολύ καλή ποιότητα ζωής, μη απώλεια στήθους, απόλυτη κοινωνική και επαγγελματική δραστηριότητα, στοιχεία τα οποία προσεγγίζουν τα επίπεδα της ίασης από τον καρκίνο του μαστού στις γυναίκες.

ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Χειρουργικής Κλινικής Ογκολογίας και Πρόληψης Καρκίνου με Διεθνή Συμμετοχή διεξάχθηκε στους χώρους του ξενοδοχείου Dion Palace από 16 έως 18 Σεπτεμβρίου 2011, ενώ η επίσημη έναρξη έγινε στο πάρκο Λιτοχώρου Δήμου Δίου – Ολύμπου, με την παρουσία και του υφυπουργού υγείας, Μάρκου Μπόλαρη.

Στις εργασίες του Συνεδρίου που συμμετείχαν καταξιωμένοι επιστήμονες από όλη την Ελλάδα, ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρουσία των πέντε ιατρικών σχολών της χώρας καθώς επίσης και της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου της Γλασκώβης με επικεφαλής τον παγκοσμίως γνωστό για τις παθήσεις του παγκρέατος, καθηγητή χειρουργικής Clem W. Imrie.

Οι επιστημονικές εκδηλώσεις περιλάμβαναν δέκα (10) στρογγυλά τραπέζια, είκοσι πέντε (25) επιλεγμένες διαλέξεις και πενήντα πέντε (55) σημαντικές ανακοινώσεις – μελέτες στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.

ΒΡΑΒΕΙΑ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΔΥΟ ΝΕΩΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΩΝ

Επίσης, από διεθνή τριμελή κριτική επιτροπή υπό την προεδρία του καθηγητή κ. Clem W. Imrie, απονεμήθηκαν βραβεία στις δύο καλύτερες ανακοινώσεις, και μάλιστα στην αγγλική γλώσσα. Οι εν λόγω ανακοινώσεις είχαν συνταχθεί από νέους ειδικευόμενους χειρουργούς.

Τέλος, η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου με ανακοίνωσή της εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τη διοίκηση του δήμου Δίου-Ολύμπου καθώς και προς εκείνους τους τοπικούς παράγοντες για «την ανιδιοτελή και εγκάρδια φιλοξενία τους», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

20.000 ευρώ για τις κατασκηνώσεις Λεπτοκαρυάς


* ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 26/9

* ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ, ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ, ΚΑΙ Ο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΧΕΙΜΜΑΡΡΩΝ-ΡΕΜΑΤΩΝ: ΟΥΡΛΙΑ, ΑΙΣΩΝΑ ΚΑΙ ΕΝΙΠΕΑ.

Με 28 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Δίου-Ολύμπου την ερχόμενη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011, στο Λιτόχωρο, στις 6.00 το απόγευμα, στον προκαθορισμένο χώρο συνεδριάσεων του Δ.Σ. (στην αίθουσα δίπλα από το ναυτικό μουσείο Λιτοχώρου).

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Η αποδοχή χρηματοδότησης ποσού 20.000 € από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τις κατασκηνώσεις της Λεπτοκαρυάς, η αποδοχή και κατανομή χρηματοδότησης ποσού 180.133 € από το Υπουργείο Εσωτερικών για την Α’ κατανομή πιστώσεων ΣΑΤΑ, έτους 2011, ο καθαρισμός χειμάρων – ρεμάτων Ουρλιά, Αίσωνα και Ενιπέα, η λειτουργία λαϊκής αγοράς στη Δημοτική Κοινότητα Πλαταμώνα αλλά και η επικαιροποίηση αποφάσεων Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην Δήμου Δίου περί εκποιήσεων αγροτεμαχίων, είναι μερικά από τα θέματα που θα συζητηθούν.

Όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που θα συζητηθούν αλλά και οι εισηγητές – εισηγήτριες των θεμάτων, έχουν ως εξής:

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ Π.ΚΙΑΦΑ ΚΑΙ Γ.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ.

1. Έγκριση έκθεσης εσόδων και εξόδων Β’ τριμήνου 2011, του Δήμου Δίου Ολύμπου. Εισηγητές: Πέτρος Κιάφας, Αντιδήμαρχος - Γεώργιος Παπαγεωργίου, Προϊστάμενος Οικονομικής Υπηρεσίας.

ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ Ν.ΜΠΟΝΟΒΟΛΙΑ

2. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «Τσιμεντοστρώσεις – πλακοστρώσεις και λοιπές εργασίες στο Δ.Δ. Σκοτίνας». Εισηγητής: Νικόλαος Μπονοβόλιας, Προϊστάμενος τεχνικής υπηρεσίας.

3. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «Εγκατάσταση επεξεργασίας στραγγισμάτων Χ.Υ.Τ.Α. Λιτοχώρου». Εισηγητής: Νικόλαος Μπονοβόλιας, Προϊστάμενος τεχνικής υπηρεσίας.

4. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «Ανάπλαση δημοτικών οδών και κοινοχρήστων χώρων Δήμου Λιτοχώρου». Εισηγητής: Νικόλαος Μπονοβόλιας, Προϊστάμενος τεχνικής υπηρεσίας.

5. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «Αποπεράτωση συνεδριακού κέντρου». Εισηγητής: Νικόλαος Μπονοβόλιας, Προϊστάμενος τεχνικής υπηρεσίας.

6. Εμμονή στην αριθμ. 79/2010 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην Δήμου Λιτοχώρου περί τροποποίησης σχεδίου στο Ο.Τ. 213 τομέας Β2 (Δημοτική Ενότητα Λιτοχώρου) στην ιδιοκτησία με ΚΑ 3094. Εισηγητής: Νικόλαος Μπονοβόλιας, Προϊστάμενος τεχνικής υπηρεσίας.

7. Εμμονή στην αριθμ. 78/2010 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην Δήμου Λιτοχώρου περί τροποποίησης σχεδίου στο Ο.Τ. 213 τομέας Β2 (Δημοτική Ενότητα Λιτοχώρου) στην ιδιοκτησία με ΚΑ 3096. Εισηγητής: Νικόλαος Μπονοβόλιας, Προϊστάμενος τεχνικής υπηρεσίας.

8. Έγκριση του 1ου ΑΠΕ του έργου «Κατασκευή ταμιευτήρα άρδευσης στην περιοχή Ξηροκάμπι στο Δ.Δ. Βροντούς». Εισηγητής: Νικόλαος Μπονοβόλιας, Προϊστάμενος τεχνικής υπηρεσίας.

9. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Συμπληρωματικές εργασίες στο Δημοτικό Σχολείο Κονταριώτισσας». Εισηγητής: Νικόλαος Μπονοβόλιας, Προϊστάμενος τεχνικής υπηρεσίας.

10. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «Κατασκευή ταμιευτήρα άρδευσης στην περιοχή ξηροκάμπι στο Δ.Δ. Βροντούς». Εισηγητής: Νικόλαος Μπονοβόλιας, Προϊστάμενος τεχνικής υπηρεσίας.

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΚΡΕΜΕΤΗ

11. Τροποποίηση της αριθμ. 180/009 απόφασης του Δ.Σ. του πρώην Δήμου Ανατολικού Ολύμπου περί απαγόρευσης διέλευσης βαρέων οχημάτων. Εισηγητής: Μιχαήλ Κρεμέτης, Δημοτικός Σύμβουλος.

ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΙΑΣ ΤΣΙΜΗΤΡΗ

12. Επικαιροποίηση αποφάσεων Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην Δήμου Δίου περί εκποιήσεων αγροτεμαχίων. Εισηγήτρια: Μαρία Τσιμήτρη, Αντιδήμαρχος.

13. Τροποποίηση της αριθ. 668α/2005 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην Δήμου Δίου που αφορά την εκποίηση δημοτικού ακινήτου στον Κουτρούπα Ιωάννη του Αστερίου. Εισηγήτρια: Μαρία Τσιμήρη, Αντιδήμαρχος.

ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΡΟΧΑΡΙΔΗ

14. Λήψη απόφασης περί πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου, συνολικής διάρκειας 2 μηνών. Εισηγητής: Βασίλειος Βροχαρίδης, Αντιδήμαρχος.

20. Λήψη απόφασης περί έγκρισης φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων σε καταστήματα που βρίσκονται σε κεντρικούς δρόμους της Δημοτικής Κοινότητας Λεπτοκαρυάς. Εισηγητής: Βασίλειος Βροχαρίδης, Αντιδήμαρχος.

25. Έγκριση διαδρομής τουριστικού τραίνου (αίτηση αστικό ΚΤΕΛ Κατερίνης). Εισηγητής: Βασίλειος Βροχαρίδης, Αντιδήμαρχος.

26. Λήψη απόφασης περί λειτουργίας λαϊκής αγοράς στη Δημοτική Κοινότητα Πλαταμώνα. Εισηγητής: Βασίλειος Βροχαρίδης, Αντιδήμαρχος.

ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΚΙΑΦΑ

15. Έγκριση αναμορφώσεων του προϋ/σμού του Δήμου, οικονομικού έτους 2011. Εισηγητής: Πέτρος Κιάφας, Αντιδήμαρχος.

16. Αποδοχή και κατανομή χρηματοδότησης ποσού 180.132,84€ από το Υπουργείο Εσωτερικών που αφορά Α’ κατανομή πιστώσεων ΣΑΤΑ, έτους 2011. Εισηγητής: Πέτρος Κιάφας, Αντιδήμαρχος.

27. Λήψη απόφασης περί επιλογής ως τρόπου ανάθεσης της προμήθειας «προμήθεια υγρών καυσίμων», η απευθείας ανάθεση. Εισηγητής: Πέτρος Κιάφας, Αντιδήμαρχος.

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑΣ ΖΟΥΡΖΟΥΡΑ

17. Τροποποίηση του Β΄ σκέλους της αριθ. 42α/2011 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Εισηγήτρια: Σοφία Ζουρζούρα, Δημοτική Σύμβουλος.

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑΣ ΖΕΡΒΑ

18. Τροποποίηση του Β΄ σκέλους της αριθ. 42/2011 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Εισηγήτρια: Μαρία Ζέρβα, Δημοτική Σύμβουλος.

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΟΦΙΑΣ ΝΟΥΛΑ

19. Αποδοχή χρηματοδότησης ποσού 20.000,00€ από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που αφορά δαπάνες λειτουργίας των κατασκηνώσεων του κρατικού προγράμματος, έτους 2011. Εισηγήτρια: Σοφία Νούλα, Αντιδήμαρχος.

ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ Θ. ΤΖΙΚΑ ΚΑΙ ΟΔΥΣΣΕΑ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΛΟΓΙΣΤΗ.

21. Έγκριση ισολογισμού, οικονομικού έτους 2010 της Δ.Ε.Α.Λ. Α.Ε. Εισηγητές: Θεόδωρος Τζίκας, Δημοτικός Σύμβουλος - Οδυσσέας Μανωλόπουλος, λογιστής.

22. Έγκριση ισολογισμού, οικονομικού έτους 2010 της Κ.Ε.ΔΗ.Δ. Α.Ε. Εισηγητές: Θεόδωρος Τζίκας, Δημοτικός Σύμβουλος - Οδυσσέας Μανωλόπουλος, λογιστής.

ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ Θ.ΤΖΙΚΑ

23. Λήψη απόφασης για κατάθεση αιτήματος του Δήμου Δίου Ολύμπου προς την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας (τμήμα πολιτικής γης) για μεταβίβαση έκτασης 477,80 στρεμμάτων αγροτεμάχιο Β στη θέση 458 Βροντούς. Εισηγητής: Θεόδωρος Τζίκας, Δημοτικός Σύμβουλος.

24. Λήψη απόφασης περί καθαρισμού των χειμάρων – ρεμάτων Ουρλιά, Αίσωνα και Ενιπέα. Εισηγητής: Θεόδωρος Τζίκας, Δημοτικός Σύμβουλος.

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΝΟΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΑΘΗΝΑΣ ΧΑΤΖΗ

28. Εξέταση αίτησης της κ. Ουρανίας Αγοραστού, κατοίκου Παντελεήμονα Πιερίας. Εισηγήτρια: Αθηνά Χατζή, Νομική Σύμβουλος.

Πιερικός Αρχέλαος – OLIN EDIRNE 53-69

Δ. Κυριακού: «Εγώ ελπίζω και εύχομαι να συνεχίσει το τουρνουά αυτό, να είναι πολυεθνικό και να γίνεται σε πολλές πόλεις γιατί βοηθάει σημαντικά στην ανάπτυξη του μπάσκετ»

Ακόμη ένα πολύ ωραίο παιχνίδι έγινε στην Κατερίνη με την ευκαιρία του τουρνουά του συνδέσμου διαιτητών Θεσσαλονίκης «20α ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΕΙΑ».

Αυτή τη φορά φιλοξενούμενη ήταν η ομάδα της Α1 OLIN EDIRNE από την Τουρκία, η οποία νίκησε με 69-53 και οι πολλοί φίλαθλοι που ήταν στο γυμναστήριο, είχαν πάλι την ευκαιρία να απολαύσουν έναν δυνατό και ποιοτικό αγώνα και βέβαια να χαρούν την λίαν ικανοποιητική απόδοση του Πιερικού Αρχελάου.

Διαιτητές ήταν οι κ.κ. Παπαπέτρου, Μήτσιου, Λαζαρίδης.

Τα δεκάλεπτα:13-21, 24-28, 43-53, 53-69.

Οι συνθέσεις:


ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ (Κυριακού): Μποχωρίδης 2, Μπεχλιβάνης, Ταμουρίδης, Φουσιτζής 6, Δαμαλής, Φακοπουλίδης 2, Μπουρδάνος 17(1), Σταμπουλής 6, Μαλτέσιος 6, Μάρτζος 8(1), Παπαδόπουλος, Μαρμαρινός 6.

OLIN EDIRNE (Τάστιμουρ): Ακσού 2, Μπάιρακ, Γιαβούζ, Ράιτ 9(1), Σέβινγκ 2, Άμπι 9(3), Λίλοβ 18(1), Γιέτιβ, Βάρνταλ, Μάμερ 3, Κοτσάογλου 12(4), Βλάντιμ 14,

● Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του Πιερικού Αρχελάου Δημήτρης Κυριακού, δήλωσε: «Πρέπει πρώτα να πω ότι είναι πολύ μεγάλη τιμή για μας που συμμετέχουμε στα «Μαυροσκούφεια», όπως και τιμή είναι να μας καλούν να παίξουμε με μεγάλες ομάδες του εξωτερικού. Γεγονός είναι ότι αποτελεί τιμή και για την Κατερίνη γιατί αγώνες του τουρνουά έγιναν και στην πόλη μας. Όσο αφορά τα δύο παιχνίδια, είμαστε σε προετοιμασία και σήμερα στο πρώτο ήμασταν λίγο άτυχοι και βγάλαμε κάποια προβλήματα, αφού δεν έχουμε ακόμη και ολοκληρωμένο ρόστερ. Πιστεύω όμως ότι πήγαμε καλά. Σήμερα δυστυχώς είχαμε και αρκετούς τραυματισμούς με τον Μπεχλιβάνη να έχει τον σημαντικότερο απ΄ αυτούς, το Δαμαλή που μεταφέρεται στο νοσοκομείο που κατά πάσα πιθανότητα έχει κάποια διάσειση και βέβαια η αποχώρηση του Μποχωρίδη λόγω χτυπήματος στο δικέφαλο μηριαίο. Αυτά θέλω να πιστεύω ότι δεν θα μας πάνε πίσω στην υπόλοιπη προετοιμασία γιατί σε λίγες μέρες ξεκινάει το πρωτάθλημα και είναι πολύ σημαντικό να είμαστε όσο το δυνατό πιο έτοιμοι. Ελπίζουμε να ενισχυθούμε μέσα στις επόμενες μέρες και να παρουσιασθούμε όσο το δυνατό πιο έτοιμοι στην αρχή του πρωταθλήματος. Εγώ ελπίζω και εύχομαι να συνεχίσει το τουρνουά αυτό, να είναι πολυεθνικό και να γίνεται σε πολλές πόλεις γιατί βοηθάει σημαντικά στην ανάπτυξη του μπάσκετ».


ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΣΜΟ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ,

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΣΜΟ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ- ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ- ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Tην Τετάρτη, 21-09-11, στην Καλλιθέα, οι «Επιτροπές Αγώνα Δεν Πληρώνω-Δεν Πληρώνουμε την κρίση σας» πραγματοποίησαν πρωτοφανή σε επίπεδο γειτονιάς διαδήλωση, με συμμετοχή εκατοντάδων αποφασισμένων πολιτών, απαντώντας δυναμικά στα νέα εξαθλιωτικά χαράτσια που επιβάλλονται στον λαό. Η κινητοποίηση ξεκίνησε με προσυγκέντρωση στην Πλατεία Δαβάκη. Αμέσως μετά οι συγκεντρωμένοι κινήθηκαν εν πορεία προς τη ΔΕΗ Καλλιθέας, βροντοφωνάζοντας συνθήματα ενάντια στα χαράτσια και την κυβέρνηση του μνημονίου.

Το κίνημα απέδειξε ότι αποτελεί σάρκα από την σάρκα όλων των κοινωνικών στρωμάτων που χτυπιούνται ανελέητα και κυρίως της νεολαίας, καθώς την πορεία προς τη ΔΕΗ εκτός από πολλούς Καλλιθεάτες ακολούθησαν και δεκάδες μαθητές γυμνασίου και λυκείου από παρακείμενο σχολικό συγκρότημα της περιοχής που τελούσε υπό κατάληψη.

Με την άφιξη της πορείας στη ΔΕΗ πραγματοποιήθηκε δυναμική παρέμβαση εντός κι εκτός του κτιρίου. Το κίνημαΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ (www.denplironodenplirono.com) με μια φωνή βροντοφώναξε εκτός των άλλων και συνθήματα υπέρ της συλλογικής άρνησης πληρωμής του χαρατσιού. Στην παρέμβαση εντός της ΔΕΗ τονίστηκε στους εργαζόμενους ότι καλούνται να αποδείξουν την ταξική τους θέση και την κοινωνική τους αλληλεγγύη, αρνούμενοι να εισπράξουν το αντιλαϊκό χαράτσι.

Στη συνέχεια και μετά από πάνω από μία ώρα δυναμικής παρουσίας στη ΔΕΗ, οι διαδηλωτές μετέβησαν με πορεία στην Α’ και Β’ ΔΟΥ Καλλιθέας. Με τον ίδιο δυναμικό και αποφασιστικό τρόπο τα μέλη του κινήματος φώναξαν συνθήματα κατά του χαρατσιού της εισφοράς αλληλεγγύης...προς τους τραπεζίτες και του τέλους επιτηδεύματος, που άρχισαν ήδη να βυθίζουν την κοινωνία στην απόγνωση και την εξαθλίωση. Μέλη των επιτροπών μπήκαν και εντός του κτιρίου σημαιοστολίζοντας τη ΔΟΥ με τις σημαίες του κινήματος. Τέλος, η πορεία κατέληξε στην πλατεία Κύπρου, όπου και παραγματοποιήθηκε ανοιχτή συνέλευση. Στη συνέλευση τονίστηκε η τεράστια επιτυχία της κινητοποίησης και η ανάγκη κλιμάκωσης και οργάνωσης του συλλογικού αγώνα στις γειτονιές.

Πρέπει να καταλάβουν επιτέλους οι μεγαλοτραπεζίτες, η τρόικα και η ντόπια τους μαριονέττα (η ελληνική κυβέρνηση), ότι ο κόσμος έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί οτι η δύναμη του κρύβεται στη συλλογική, οργανωμένη και αχαλιναγώγητη δράση. Τα ρυάκια της οργής των καταπιεζόμενων έχουν αρχίσει ήδη να σχηματίζουν τον χείμαρο της ανατροπής που θα παρασύρει τους καταπιεστές μας σε μία θάλασσα δίχως πάτο.
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ
www.oxidiodia.gr
www.denplironodenplirono.com
epitropes2010@gmail.com

ΔEΙΤΕ ΤΟ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XVKV3n7zEAo

Εθιμοτυπική επίσκεψη αντιπροσωπείας επό το Μάινταλ Γερμανίας στο Δήμο Κατερίνης


Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμο Κατερίνης πραγματοποίησε, το πρωί της Πέμπτης 22 Σεπτεμβρίου 2011, αντιπροσωπεία του αδελφοποιημένου με την πόλη μας Δήμου Μάινταλ Γερμανίας, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι φορέων και δημότες της γερμανικής πόλης.

Την αποστολή, υποδέχτηκαν στο Δημαρχιακό Μέγαρο ο αναπληρωτής Δημάρχος Ζήνων Σατραζέμης, οι Αντιδήμαρχοι κα Πόπη Τζουμέρκα –Μπατάλα, Αλέξανδρος Γιουμίδης, Γιώργος Ίτσιος, Νικόλαος Μπουρονίκος και Νικόλαος Παπαζιώγας και ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου Βαλάντης Θεοδώρου, ενώ στη συνάντηση παρέστη και ο τ. Δήμαρχος Κατερίνης Θεόφιλος Καμπερίδης.

Ο κ. Σατραζέμης, εκ μέρους του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, αφού καλωσόρισε τα μέλη της γερμανικής αντιπροσωπείας, αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς φιλίας που συνδέουν τις δύο πόλεις, οι οποίες φέτος συμπληρώνουν 16 χρόνια αδελφοποίησης, στη διάρκεια των οποίων αναπτύχθηκαν δεσμοί φιλίας και συνεργασίας. «Στα χρόνια που πέρασαν, το Μάινταλ και η Κατερίνη, ανέπτυξαν ισχυρούς δεσμούς, έναν ειλικρινή κι ανοικτό κώδικα συνεργασίας και διαρκούς επικοινωνίας» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Σατραζέμης και ευχόμενος παράλληλα οι δεσμοί αυτοί να διατηρηθούν και να ενισχυθούν τα επόμενα χρόνια.

Η αντιπροσωπεία την οποία συνοδεύουν ο π. Δημοτικός Σύμβουλος Μάινταλ και πρόεδρος των αδελφοποιημένων πόλεων του Μάινταλ ,συμπολίτης μας Δημ. Ασαρίδης, πραγματοποιεί οκταήμερη επίσκεψη στην πόλη μας.

Είπε στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Βενιζέλος ότι θα γίνουμε Αργεντινή αν δε κάνουμε τα απαραίτητα....



Άρα το δίλλημα που τίθεται ευθέως και είναι μόνο αυτό και κανένα άλλο(χωρίς πατριδοκαπηλίες,εκφοβισμούς,εκβιασμούς και ενδοιασμούς)αν θα πεινάσουμε ανεξάρτητοι ή αν θα πεινάσουμε εξαρτημένοι....
Η πείνα είναι το μοναδικό συστατικό που υπάρχει αμφίπλευρα...Αν τώρα κάποιος θέλει να πεινάει εξαρτημένος είναι άλλο θέμα...
Η Αργεντινή βρήκε το δρόμο της 2 χρόνια περίπου μετά...Όταν απεξαρτήθηκε από το ΔΝΤ...Χρειάστηκε ένας πολιτικός που έδωσε αξιοπρέπεια στο λαό της...Ήταν απαραίτητη προυπόθεση...
Εδώ πάλι με αυτή τη τακτική των "εταίρων"(που θα ζητούν όλο και περισσότερα καθώς ο κ.Βενιζέλος μίλησε για σκληρές διαπραγματεύσεις όταν μόλις προ ημερών είπε επί λέξη ότι δεν μπορούμε παρά να συμφωνούμε σε όλα με τη Τρόικα-και ευλόγως αναρωτηθήκαμε πότε μας λέει ψέμματα-αλλά και πως τολμάει να μιλά για διαπραγματεύσεις όταν έχει πεί ΝΑΙ πριν καν του ζητήσουν κάτι)θα καταντήσουμε χειρότερα από τη Μποτσουάνα...
Αυτό προφανώς κρυβόταν πίσω από τις λέξεις...Ότι προτιμά να μας κάνει Μποτσουάνα και όχι Αργεντινή...

ΕΞΙ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ ΟΙ ΙΣΤΙΟΠΛΟΟΙ ΤΟΥ ΝΟΚΑΤ ΣΤΗ ΚΑΒΑΛΑ


Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο 17 και 18 Σεπτεμβρίου οι αθλητές του τμήματος Ιστιοπλοΐας του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης συμμετείχαν στους διασυλλογικούς αγώνες «Κύπελλο Φίλιππος Κεφαλάς» που διοργανώθηκαν όπως κάθε χρόνο από το Ναυτικό Όμιλο Καβάλας.

Η οικονομική κρίση που έχει αγγίξει και τον αθλητισμό επηρέασε τον αριθμό των συμμετοχών που ήταν ελαφρώς μειωμένος αλλά η εμφάνιση των νεαρών ιστιοπλόων του Ν.Ο.ΚΑΤ. ήταν απόλυτα ικανοποιητική αφού κατάφεραν 4 αθλητές να κατακτήσουν έξι μετάλλια.

Πιο αναλυτικά τα αποτελέσματα:

ΚΟΠΡΕΝΣΚΑ ΣΟΦΙΑ: 1η στην κατηγορία Optimist ανάπτυξης στα κορίτσια, 2η στις κορασίδες και 3η στα κορίτσια.

ΜΑΝΙΩΤΗ ΖΩΗ: 2η στην κατηγορία Laser 4,7 κοριτσιών.

ΜΗΤΣΟΚΑΠΑ ΔΗΜΗΤΡΑ: 2η στην κατηγορία Optimist κοριτσιών.

ΠΑΣΧΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: 3ος στην κατηγορία Optimist αγοριών.

Γ.Παπαθανασίου: Επιτέλους, νομοσχέδιο για ταχίστη απονομή της Δικαιοσύνης!


ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΑΧΙΣΤΗ ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΤΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, Η ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΔΥΟ ΜΗΝΩΝ ΕΝΩ ΤΥΧΟΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΕΝΤΟΣ 15 ΗΜΕΡΩΝ

«Επιτέλους, η Ελληνική Πολιτεία αναγνωρίζοντας ένα από τα λάθη της στον «Καλλικράτη», έρχεται τώρα να διορθώσει φέρνοντας στη βουλή νομοσχέδιο για ταχίστη απονομή της Δικαιοσύνης», επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους η διοίκηση του δήμου Δίου-Ολύμπου και ο εκλεγμένος δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Γιώργος Παπαθανασίου, με αφορμή την εισαγωγή νομοσχεδίου στη βουλή και στη συνέχεια συζήτησή του για ταχύτατη απονομή της Δικαι* Ο ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΘΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΝ οσύνης.

Συγκεκριμένα, έχει εισαχθεί στη βουλή και εντός των ημερών αναμένεται συζήτηση στην ολομέλεια ένα σχέδιο νόμου το οποίο αφορά ταχύτατη διεκπεραίωση και ταχίστη εκδίκαση υποθέσεων πολιτικών και αυτοδιοικητικών προσώπων αλλά και προσώπων που γενικά βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης, τα οποία φέρονται να εμπλέκονται σε υποθέσεις μεγάλου κοινωνικού ενδιαφέροντος και μείζονος δημοσίου ενδιαφέροντος.

Αναμφίβολα, το εν λόγω σχέδιο νόμου αποτελεί μια πολύ μεγάλη τομή στα διοικητικά, δικαστικά και κοινωνικά πράγματα του τόπου, διότι δίνεται η δυνατότητα ταχύτατης έρευνας πολύ σοβαρών υποθέσεων αλλά και ταχίστης εκδίκασής τους.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ, ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ, ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ.

Ως προς δε την ταχύτητα απονομής της Δικαιοσύνης στις περιπτώσεις αυτές, στο νομοσχέδιο ορίζονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Άρθρο 4

2. Στις άνω υποθέσεις ο ορισμός δικασίμου από τον αρμόδιο εισαγγελέα γίνεται υποχρεωτικά κατ’ απόλυτη προτεραιότητα, σε ημέρα που δεν απέχει περισσότερο από δύο μήνες από την διαβίβαση σε αυτόν των εγγράφων.

Άρθρο 5

Διαδικασία

1. Κατά την εκδίκαση των υποθέσεων του άρθρου 1 δεν επιτρέπεται η χορήγηση αναβολής.

Άρθρο 5

Διαδικασία

1. Κατά την εκδίκαση των υποθέσεων του άρθρου 1 δεν επιτρέπεται η χορήγηση αναβολής.

2. Σε όλως εξαιρετικές περιπτώσεις, το δικαστήριο μπορεί να διατάξει τη διακοπή της δίκης για δεκαπέντε το πολύ ημέρες.

Άρθρο 8

Μεταβατικές διατάξεις

Υποθέσεις του άρθρου 1 που εκκρεμούν σε οποιοδήποτε στάδιο της ποινικής διαδικασίας και σε οποιοδήποτε βαθμό συνεχίζονται σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου.

ΤΑΧΙΣΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Από όσα μπορεί κανείς να συνάγει μελετώντας το σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο, με τις βελτιώσεις που τυχόν γίνουν κατά τη διάρκεια της συζήτησής του στη βουλή, θα αποτελέσει και νόμο του κράτους, από δω και στο εξής η ελληνική πολιτεία και ο ελληνικός λαός θα μπορούν τάχιστα να βλέπουν το αποτέλεσμα τέτοιων υποθέσεων, δηλαδή συγκεκριμένα πολιτικά και αυτοδιοικητικά ή άλλα πρόσωπα σε θέσεις ευθύνης αν έχουν προβεί ή όχι σε πράξεις διαφθοράς.

Πιο αναλυτικά, μετά την έκδοση του νόμου, όσα πολιτικά και αυτοδιοικητικά πρόσωπα δικαίως κατηγορούνται για πράξεις διαφθοράς και αυτό στη συνέχεια αποδειχθεί και από τις αποφάσεις των Δικαστηρίων, τότε δια του νέου νόμου τα πρόσωπα αυτά δεν θα μπορούν πλέον να αποφεύγουν για πάρα πολλά χρόνια την τιμωρία τους ή τυχόν να παραγράφονται άνομες πράξεις τους, αλλά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα (και αφού τάχιστα θα υπάρχει πλέον και τελεσιδικία), θα πληρώνουν το τίμημα των πράξεών τους.

Όμως, όσα πολιτικά και αυτοδιοικητικά πρόσωπα κατηγορούνται αδίκως και αυτό στη συνέχεια αποδειχθεί και από τις αποφάσεις των Δικαστηρίων, τότε δια του νέου νόμου θα έχουν το ευεργέτημα να μη «σέρνεται» η υπόθεσή τους επί πάρα πολλά χρόνια, όπως γινόταν μέχρι σήμερα, αλλά αμεσότατα θα μπορεί να λάμπει η αλήθεια και τα πρόσωπα αυτά θα έχουν τη δυνατότητα, χωρίς χρονοβόρες εκκρεμοδικίες, να συνεχίζουν κανονικά και χωρίς πρόβλημα τον πολιτικό και κοινωνικό τους βίο.

Επίσης, η ταχίστη απονομή της Δικαιοσύνης θα είναι περισσότερο αποτρεπτική σε κάποιους κακόβουλους τύπους να στέλνουν ανώνυμες επιστολές στους Εισαγγελείς εναντίον αιρετών ή υποψηφίων αιρετών με ένα και μοναδικό σκοπό: Να εμποδίζουν την υποψηφιότητά αιρετών και υποψηφίων αιρετών ή να τους κρατούν ομήρους (δια της αργίας) αν τυχόν εκλεγούν, όπως ακριβώς, άλλωστε, έγινε και με την περίπτωση του Γιώργου Παπαθανασίου.

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ ΔΙΚΗΣ

Όπως είναι γνωστό, ο εκλεγμένος δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου, αισθανόμενος ότι αδίκως κατηγορείται αλλά και εξ αυτού του λόγου έχει τεθεί σε αργία χωρίς καν να έχει δικαστεί μέχρι σήμερα η υπόθεσή του, την περασμένη άνοιξη είχε ζητήσει την επίσπευση της εκδίκασης της υπόθεσης που τον αφορά.

Σκοπός της ενέργειάς του αυτής ήταν να λάμψει συντομότερα η αλήθεια και να αποδειχθεί το δίκιο του αλλά και γρηγορότερα να επιστρέψει στα καθήκοντά του στον δήμο Δίου-Ολύμπου, σύμφωνα με τη θέληση των πολιτών που τον εξέλεξαν δήμαρχο στις 14/11/2010.

Μετά από αίτημα, λοιπόν, του κ. Παπαθανασίου προς τις δικαστικές αρχές, η δίκη επρόκειτο να επισπευστεί (αρχικά ήταν να γίνει το 2012) και είχε προσδιοριστεί να γίνει στις 19/9/2011, δυστυχώς όμως με προχθεσινή απόφασή τους οι Δικαστές ανέβαλαν τη δίκη αυτή).

Γ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΑ ΛΑΜΨΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Για όλους τους προαναφερθέντες λόγους, η διοίκηση του δήμου Δίου-Ολύμπου αλλά και ο εκλεγμένος δήμαρχος της περιοχής Γιώργος Παπαθανασίου αισθάνονται ότι με το νέο νομοσχέδιο που εισάχθηκε προς συζήτηση στη βουλή των Ελλήνων και που αναμένεται να έχει και αναδρομικό χαρακτήρα, η Ελληνική Πολιτεία επιτέλους αναγνωρίζει τα λάθη της και επιχειρεί τώρα, έστω και καθυστερημένα, να τα διορθώσει.

Με βάση δε τα όσα αναφέρονται συνολικά στο νομοσχέδιο και με τις βελτιώσεις που τυχόν υπάρξουν, ώστε το Σ/Ν να αποτελέσει και νόμο του κράτους, ο εκλεγμένος δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Γιώργος Παπαθανασίου ζητά από την Ελληνική Δικαιοσύνη τη συντομότατη εκδίκαση της υπόθεσής του, ώστε να λάμψει η αλήθεια, να του αποδοθεί το δίκιο και επιστρέψει πολύ γρήγορα στα δημαρχιακά καθήκοντά του.

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΑΠΟ-ΔΡΑΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ


Στα πλαίσια της Πανευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, η Επιτροπή Ποδηλατικής Παιδείας της Ποδηλατικής Από-δρασης Πιερίας κηρύττει την έναρξη των επισκέψεών της στα σχολεία του νομού για τη νέα σχολική χρονιά. Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, με μεράκι και κατάλληλο εκπαιδευτικό υλικό θα προσπαθήσουμε να προωθήσουμε στις/στους μαθήτριες/τές τη σωστή και ασφαλή οδήγηση με το ποδήλατο.

Η πρώτη επίσκεψη πραμγατοποιήθηκε την Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου, στις Δ’, Ε’ και Στ’ τάξεις του 12ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης. Στην ενημέρωση περευρέθηκαν 5 μέλη του Συλλόγου και ο κύριος Δημήτρης Τσαουσίδης, υποδιοικητής της Τροχαίας Κατερίνης. Με την συνδρομή των παιδιών παρουσιάστηκαν οι κανόνες οδικής κυκλοφορίας αλλά και γενικότεροι κανόνες για την ασφαλή οδήγηση του ποδηλάτου (έλεγχος διερχόμενων οχημάτων, χρήση κράνους, κλπ)

Όσες και όσοι επιθυμούν να συνδράμουν στο εκπαιδευτικό αυτό έργο του συλλόγου, καθώς και όσα σχολεία ενδιαφέρονται για τις ενημερώσεις, τα στοιχεία επικοινωνίας είναι τα εξής:

Τηλ. Επικοινωνίας: 6908784288 Γκόλια Δήμητρα

Ηλεκτρονική διεύθυνση: podilatikiapodrasi@gmail.com

Η σελίδα μας στο διαδίκτυο: www.podilatikiapodrasi.gr

Έκθεση της Σεβαστής Μπολάνου «Ελαία η Καλλίστη», στο κέντρο μεσογειακών ψηφιδωτών Δίου


ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: 9.00 Π.Μ. – 9.00 Μ.Μ.

Αξίζει κανείς να δει την έκθεση της Σεβαστής Μπολάνου με θέμα: «Ελαία η Καλλίστη», με φυσικές εικαστικές συνθέσεις, που είναι ανοιχτή στο κοινό έως και τις 30 Σεπτεμβρίου, από τις 9.00 το πρωί έως τις 9.00 το βράδυ, στο κέντρο μεσογειακών ψηφιδωτών Δίου.

Η ΣΕΒΑΣΤΗ ΜΠΟΛΑΝΟΥ

Η καλλιτέχνιδα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Θέλοντας και μη έγινε, λοιπόν, αυτόπτης μάρτυρας της σταδιακής ανάπτυξης και κατ’ επέκταση αλλοτρίωσης της πόλης της.

Η αγάπη της για περισσότερη φύση την οδηγεί στα γύρω βουνά και δάση που αποτελούν την απόδραση αλλά και τις «σπουδές» της. Με ιδιαίτερη φροντίδα και μεγάλη φαντασία αρχίζει να μεταφέρει εικαστικά κομμάτια στο αστικό περιβάλλον τόσο για εκείνη όσο και για εκείνους που συμμερίζονται παρόμοιες ευαισθησίες.

Σημαντικός σταθμός της καλλιτεχνικής της πορείας υπήρξε η ελιά, την οποία αντιμετώπισε με σεβασμό και δέος, και αποτέλεσε ιδιαίτερο κομμάτι της δουλειάς της τα τελευταία 10 χρόνια.

Το έργο της Σεβαστής θα μπορούσαμε ευκολότερα να το αποτυπώσουμε με μία εξίσωση… απόδραση + αναζήτηση + ανακάλυψη + φαντασία + επιθυμία = Δημιουργία.

Νέα δρομολόγια αστικού ΚΤΕΛ Κατερίνης στα 6 χωριά της δημοτικής ενότητας Δίου

ΑΦΟΡΟΥΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣ Ν.ΕΦΕΣΟ, ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑ, ΑΓ.ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ, ΒΡΟΝΤΟΥ, ΚΑΡΙΤΣΑ, ΔΙΟΝ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΝΑΚΙΑ

Ανακοινώθηκαν από το ΚΤΕΛ Κατερίνης (www.astika-katerinis.gr) τα χειμερινά δρομολόγια που αφορούν τη δημοτική ενότητα Δίου του δήμου Δίου-Ολύμπου, ως ακολούθως:

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΡΟΣ Ν.ΕΦΕΣΟ, ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑ, ΑΓ.ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΚΑΙ ΒΡΟΝΤΟΥ

Ως προς το καθημερινό πρόγραμμα από Κατερίνη προς Νέα Έφεσο, Κονταριώτισσα, Άγιο Σπυρίδωνα και Βροντού, το δρομολόγιο έχει ως εξής: 7.00 π.μ. (εισέρχεται στην κάθοδο μέσω Νέας Εφέσου), 7.50 π.μ. (εισέρχεται στην άνοδο μέσω Νέας Εφέσου), 9.00 π.μ., 10.00 π.μ., 11.00 π.μ., 12.00 μ., 1.00 μ.μ. (εισέρχεται στην άνοδο μέσω Νέας Εφέσου), 2.10 μ.μ., 3.10 μ.μ., 4.00 μ.μ., 5.00 μ.μ., 6.00 μ.μ., 7.15 (εισέρχεται στην άνοδο μέσω Νέας Εφέσου) και 8.30 (εισέρχεται στην άνοδο μέσω Νέας Εφέσου).

Το δρομολόγιο των 6.00 για Ν.Έφεσο, Κονταριώτισσα, Άγιο Σπυρίδωνα και Βροντού δεν θα εκτελείται τα Σάββατα.

Από Δευτέρα έως Παρασκευή θα εκτελείται μικτό δρομολόγιο στις γραμμές προς Βροντού και Δίον, στις 10.00 το βράδυ, από την αφετηρία του Ευκαρπίδη.

Κυριακές και εορτές το πρόγραμμα μεταβάλλεται και πραγματοποιείται ως εξής: 8.00 π.μ. (εισέρχεται στην κάθοδο μέσω Νέας Εφέσου), 10.30 π.μ., 1.00 μ.μ. (εισέρχεται στην άνοδο μέσω Νέας Εφέσου), 3.30 μ.μ., 6.00 μ.μ. και 8.30 μ.μ. (εισέρχεται στην άνοδο μέσω Νέας Εφέσου).

Επίσης, κάθε Κυριακή αλλά και τις γιορτές, τα δρομολόγια των 8.00 π.μ. και 8.30 μ.μ. για Ν.Έφεσο, Κονταριώτισσα, Άγιο Σπυρίδωνα, Βροντού, Καρίτσα και Δίον – Πλατανάκια θα εκτελούνται μικτά.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΡΟΣ Ν.ΕΦΕΣΟ, ΚΑΡΙΤΣΑ, ΔΙΟΝ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΝΑΚΙΑ

Ως προς το καθημερινό πρόγραμμα από Κατερίνη προς Ν.Έφεσο, Καρίτσα, Δίον και Πλατανάκια, το δρομολόγιο έχει ως εξής: 7.00 π.μ. (ΤΕΡΜΑ - Το λεωφορείο θα πηγαίνει έως τα Σαρακατσάνικα στο Δίον), 7.50 π.μ., 8.40 π.μ., 9.30 π.μ. (ΤΕΡΜΑ - Το λεωφορείο θα πηγαίνει έως τα Σαρακατσάνικα στο Δίον), 10.30 π.μ., 11.30 π.μ. (ΤΕΡΜΑ - Το λεωφορείο θα πηγαίνει έως τα Σαρακατσάνικα στο Δίον), 12.30 μ.μ., 1.35 μ.μ. (ΤΕΡΜΑ - Το λεωφορείο θα πηγαίνει έως τα Σαρακατσάνικα στο Δίον), 2.50 μ.μ. (ΤΕΡΜΑ - Το λεωφορείο θα πηγαίνει έως τα Σαρακατσάνικα στο Δίον), 4.00 μ.μ., 5.15 μ.μ., 6.20 μ.μ., 7.35 μ.μ., 8.30 μ.μ. (ΤΕΡΜΑ - Το λεωφορείο θα πηγαίνει έως τα Σαρακατσάνικα στο Δίον).

Τα δρομολόγια για Δίον, κάθε Σάββατο το απόγευμα θα έχουν ως εξής: 2.50 μ.μ., 4.00 μ.μ., 6.30 μ.μ. και 8.30 μ.μ.

Από Δευτέρα έως Παρασκευή θα εκτελείται μικτό δρομολόγιο για Βροντού και Δίον στις 10.00 το βράδυ, από την αφετηρία του Ευκαρπίδη.

Τα δρομολόγια των 7.30 μ.μ. και 8.30 μ.μ. για Δίον, στην επιστροφή δεν θα διέρχονται μέσα από την Καρίτσα.

Κυριακές και εορτές το πρόγραμμα μεταβάλλεται και πραγματοποιείται ως εξής: 8.00 π.μ., 11.30 π.μ., 2.00 μ.μ., 4.30 μ.μ., 7.00 μ.μ. και 8.30 μ.μ. (ΤΕΡΜΑ - Το λεωφορείο θα πηγαίνει έως τα Σαρακατσάνικα στο Δίον).

Επίσης, κάθε Κυριακή αλλά και τις γιορτές, τα δρομολόγια των 8.00 π.μ. και 8.30 μ.μ. για Ν.Έφεσο, Κονταριώτισσα, Άγιο Σπυρίδωνα, Βροντού, Καρίτσα και Δίον – Πλατανάκια θα εκτελούνται μικτά.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν στοιχεία από την ιστοσελίδα του αστικού ΚΤΕΛ (www.astika-katerinis.gr)

Τον Οκτώβριο η ιδρυτική συνέλευση της Κίνησης Πολιτών «Μέτωπο Ανάπτυξης»


Υπό την προεδρία του Γιώργου Πασχαλίδη συνεδρίασε η Περιφερειακή Ομάδα του «Μετώπου Ανάπτυξης», τη Δευτέρα το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, με κύριο θέμα την προετοιμασία της ιδρυτικής συνέλευσης της Κίνησης Πολιτών που πρόκειται να δημιουργηθεί τον επόμενο μήνα.

Μετά από διεξοδική συζήτηση αποφασίστηκε η ιδρυτική συνέλευση να γίνει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός έτους από τις περιφερειακές εκλογές και επιπλέον να υπάρχει ο κατάλληλος χρόνος για τη σωστή προετοιμασία της.

Αποφασίστηκε επίσης το θεματολόγιο και ορίστηκαν οι εισηγητές των επιμέρους θεμάτων. Ορίστηκε επίσης ο τόπος και ο χώρος που θα διεξαχθεί η ιδρυτική συνέλευση. Επικράτησε η άποψη να γίνει στη Θεσσαλονίκη, στο αμφιθέατρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου, στην πρωτεύουσα της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ μια σειρά άλλων εκδηλώσεων που θα ακολουθήσουν θα διεξαχθούν στις Περιφερειακές Ενότητες.

δείτε το! Θα παίξει πολύ!

δείτε το! Θα παίξει πολύ!
Share

9η “Γιορτή του Αγρότη”





Με δικό της περίπτερο συμμετείχε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στην 9η διήμερη ΄΄ Γιορτή του Αγρότη΄΄, που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Σεπτεμβρίου στο γήπεδο της Καρίτσας του δήμου Δίου- Ολύμπου.

Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε το προσεγμένο περίπτερο της Π.Ε.Πιερίας που εξέθεσε τη μεγάλη ποικιλία και αρίστης ποιότητας των τοπικών αγροτικών προϊόντων που παράγει η Πιερική γη, όπως ακτινίδια, σταφύλια, μήλα, καπνά, βαμβάκι, ελιές και κρασί. Το ενδιαφέρον των επισκεπτών συγκέντρωσε το πλούσιο υλικό για την Πιερία που διανεμήθηκε από το περίπτερο της Π.Ε.Πιερίας, όπου προβάλλονται τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νομού ως τουριστικό προορισμό. Ανάμεσα στους επισκέπτες του περιπτέρου ήταν και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ιωάννης Δριβελέγκας.

Για βιώσιμη ανάπτυξη της υπαίθρου, προβολή και προώθηση των τοπικών αγροτικών προϊόντων, στήριξη του αγροτικού κόσμου, εκπαίδευση των αγροτών, σύνδεση αγροτικής παραγωγής και τουρισμού έκανε λόγο η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου που επισκέφθηκε την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011 την έκθεση.

΄΄ Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας με γνώμονα την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα στηρίζει διοργανώσεις που προβάλλουν τόσο τα παραδοσιακά προϊόντα του τόπου μας όσο και τις δράσεις που συμβάλουν στην ανάκαμψη της αγροτικής παραγωγής και κατ΄επέκταση στην ανάκαμψη της αγροτικής οικονομίας΄΄, επεσήμανε η κ. Μαυρίδου. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη εφαρμογής ενός νέου μοντέλου αγροτικής ανάπτυξης που θα αποτελέσει την απάντηση στην οικονομική κρίση.
Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας τόνισε ότι υπάρχουν περιθώρια ανάπτυξης, με την προϋπόθεση να αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πιερίας και να καθοριστούν στόχοι με βάση τις ανάγκες των καιρών.

Στην έκθεση παραβρέθηκαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, Δημήτρης Τσιμήτρης και Νίκος Μακρίδης, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, Ευδοκία Γεωργίου – Κίτσιου καθώς και οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, Μίλτος Νικολάου, Δημήτρης Γρηγοριάδης, Δημήτρης Νασιάδης και Σπυρίδων Σταματέλλος.

Στη διοργάνωση συμμετείχαν φορείς και εταιρείες που εμπορεύονται αγροτικά προϊόντα και δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα, ενώ το ψυχαγωγικό πρόγραμμα της γιορτής ανέλαβαν τοπικά παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΙΤΡΟΥΣ.




Στις 21-09-2011, έπειτα από πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου της Δημοτικής Ενότητος Πύδνας Σιανίδη Δημητρίου, επισκέφθηκε το προσφάτως ανακαινισμένο Περιφερειακό Ιατρείο Κίτρους, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης κ. Φαρμάκης Αστέριος.
Έπειτα από την επίσκεψη και τις συζητήσεις που ακολούθησαν με τον Αντιδήμαρχο, το προσωπικό του Ιατρείου και τους κατοίκους Κίτρους, ο Διοικητής υποσχέθηκε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επάνδρωση του Ιατρείου και την προμήθεια του απαραίτητου υλικοτεχνικού εξοπλισμού για το θάλαμο βραχείας νοσηλεία

Η 9η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών, με αφετηρία τα Σέρβια της Κοζάνης, διατρέχει από τις 27 Αυγούστου όλη την Ελλάδα,







Η 9η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών, με αφετηρία τα Σέρβια της Κοζάνης, διατρέχει από τις 27 Αυγούστου όλη την Ελλάδα, στα χέρια των νέων εθελοντών αιμοδοτών, μεταφέροντας το μήνυμα της εθελοντικής προσφοράς αίματος στον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπο. Από Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, η φλόγα τω ν Εθελοντών Αιμοδοτών βρίσκεται στη Βόρεια Πιερία, με πρώτο σταθμό το Αιγίνιο, όπου διανυκτέρευσε. η φλόγα έφτασε στον Κολινδρό, όπου διανυκτερεύσαν. Επόμενος σταθμός της φλόγας είναι η Νέα Αγαθούπολη,, την οποία θα παραλάβουν μέλη του συλλόγου «Στέγη της Αγάπης». Αφού θα διασχίσει τη Μεθώνη και το Π. Ελευθεριοχώρι,, θα διανυκτερεύσει στον Μακρύγιαλο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ <ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΓΗΣ>.



Η τροπολογία στο νομοσχέδιο "Ενισχυμένα μέτρα εποπτείας και εξυγίανσης των Πιστωτικών Ιδρυμάτων – Ρύθμιση θεμάτων χρηματοπιστωτικού χαρακτήρα – Κύρωση της Σύμβασης – Πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και των τροποποιήσεών της και άλλες διατάξεις".



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Λιτόχωρο, 21-9-2011.-
Καταγγέλλουμε την επαίσχυντη τροπολογία που πρόκειται άμεσα να ψηφιστεί από τη Βουλή, με την οποία θα επιβληθεί ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΟΥ μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ!


ΔΙΟΤΙ:
1. Από την τροπολογία αυτή ΔΕΝ εξαιρούνται τα ξενοδοχεία, οι πανσιόν και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, έστω τα εποχικά.

2. Από την τροπολογία αυτή ΔΕΝ εξαιρούνται ούτε οι στάβλοι ούτε οι στάνες ούτε οι στρούγκες παρά μονάχα τα μικρά κουμάσια…

Το μεγαλύτερο μέρος των προσδοκώμενων εσόδων, δηλαδή, το πληρώνει ο ξενοδόχος και ο κτηνοτρόφος που είναι βασικοί οικονομικοί πυλώνες του δήμου Δίου – Ολύμπου.

Εφ’ όσον δοθεί προς ψήφιση ως έχει και καταστεί νόμος του Κράτους φοβούμαστε ότι οι συνέπειες όχι στις αυτές επιχειρήσεις αλλά στην υγεία των ιδιοκτητών και των οικογενειών τους θα είναι ανεπανόρθωτες.

Καλούμε τους κυβερνητικούς βουλευτές του τόπου μας να σταθούν στο ύψος τους, τουλάχιστο αυτή τη φορά και να καταψηφίσουν την αιμοστάζουσα αυτή τροπολογία. Να μην ξεχνούν ότι είναι τρεις και έχουν τον απαραίτητο αριθμό ενωμένοι ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

Καλούμε τη δημοτική αρχή, με το σημερινό της σχηματισμό, να ασχοληθεί – κάποτε – με τα σημαντικά προβλήματα του δήμου Δίου – Ολύμπου και όλων των συνδημοτών μας, να πάρει θέση ουσιαστική και όχι να αναλώνεται σε ανούσια δικαστικά δελτία τύπου που ενδιαφέρουν, πλέον, μόνο την οικογένεια του εν αργία.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ.