PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Στη Βουλή κατατέθηκαν, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, τα στοιχεία για τα χρέη -μακροπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις- των δήμων όλη

Πρόκειται για στοιχεία που τηρούνται στη βάση δεδομένων του υπουργείου η οποία πάντως ενημερώνεται με ευθύνη των ίδιων των δήμων. Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή στις 23 Αυγούστου 2011 από τον Υπουργό Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη προς ....
απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κυριάκου Βελόπουλου.

Αναλυτικά, ανά δήμο και με φθίνουσα ταξινόμηση, οι μακροπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις τους αντίστοιχα έχουν ως εξής

ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΔΕΙΕΣ ΤΑΞΙ.



Με αυτόν τον τρόπο ετοιμάζονται τα μεγάλα ξενοδοχεία να περάσουν στην αντεπίθεση: τα περισσότερα θα βγάλουν άδεια ταξί κι έτσι θα ...στείλουν τους μέχρι σήμερα ...κίτρινους συνεργάτες τους!
Το ίδιο ετοιμάζονται να κάνουν και τα
μεγάλα γραφεία ταξιδίων! Εκεί να δείτε γλέντια....

ΕΙΔΗΣΗ....ΒΟΜΒΑ

Εντάξει δεν χρειάζονται και πολλά σχόλια για την συγκεκριμένη κυρία..

Το καρναβάλι του Ρίο Ντε Τζανέιρο δεν λέει τίποτα μπροστά της.. Μιλάμε φυσικά για την βασίλλισα των καρναβαλιών, Lady Gaga.. Δείτε τις υπόλοιπες φωτογραφίες!!

Η κυβέρνηση μετράει μέρες.



Η Τρόϊκα (Κυβέρνηση – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ.) προσπαθεί να αρπάξει όσα μπορεί για λογαριασμό της εγχώριας και διεθνούς τοκογλυφίας. Το νέο τέλος για τα ακίνητα αποτελεί ένα ακόμη δυσβάστακτο και καταχρηστικό μέτρο ενάντια στους εργαζόμενους και την λαϊκή πλειοψηφία. Ένας τρόπος υπάρχει για να τους σταματήσουμε. ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ! Έτσι θα τους εξαναγκάσουμε να φύγουν. Πληρώσαμε αρκετά, δεν πληρώνουμε άλλα. Τα μικρά τα ψάρια θα φάνε τα μεγάλα. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ. Καθημερινά επιβάλλονται νέοι φόροι, μειώνονται οι μισθοί και τα....




μεροκάματα, περικόπτονται συντάξεις, καταργούνται εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Εκατοντάδες χιλιάδες θα οδηγηθούν υποχρεωτικά στην ανεργία. Μαζί ξεπουλιέται αντί πινακίου φακής όλη η δημόσια περιουσία. Η κυβέρνηση μαζί με τους πολιτικούς της συμμάχους επιδιώκει να μετατρέψει τη ζωή μας σε κόλαση. Μπορούμε να ακυρώσουμε όλα τα μέτρα τους, αρκεί να ακυρώσουμε ένα. Να αρνηθούμε συλλογικά την καταβολή του τέλους για τα κίνητα. Μας αφορά όλους.

Υπογράφουμε και συντασσόμαστε με το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΕΤΕΣ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

Ο Πρόεδρος του ΣΑΤΑ κ. Θύμιος Λυμπερόπουλος κάλεσε τους οδηγούς ταξί σε στάση πληρωμών.



να σταματήσουν δηλαδή να πληρώνουν τις εισφορές τους σε ΟΑΕΕ και τράπεζες, ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά
πως θα κάψουν τα σπίτια και τα....




αυτοκίνητά τους σε περίπτωση που οι τράπεζες επιχειρήσουν να τους τα κατασχέσουν. Παράλληλα, αποφάσισαν νέο γύρο απεργιακών κινητοποιήσεων και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 29 Σεπτεμβρίου, ενώ ξεκινούν και οργανωμένη πληροφόρηση του επιβατικού κοινού μέσα στο ταξί, ώστε να ξεσηκωθεί ο λαός κατά της Κυβέρνησης και αυτή τελικά να πέσει, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λυμπερόπουλος.

ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΣΩΣΕΙ.



1. Γιατί έχεις αξιοπρέπεια. Δεν είσαι ζώο. Και δεν ανέχεσαι να σου φέρονται σαν τέτοιο. Είσαι άνθρωπος και απαιτείς σεβασμό. Δε θα ανεχθείς πια άλλα ψέμματα. Σε κοροϊδεύουν συνεχώς και σε φτύνουν στα μούτρα και αυτό δε θα το ανεχθείς άλλο.

2. Γιατί δε φοβάσαι να ζήσεις. Ξέρεις ότι ο κόσμος δε φτιάχτηκε για εσένα παρά τα όσα λένε στις....




διαφημίσεις. Ξέρεις ότι είσαι μια μικρή μονάδα μιας μυρμηγκοφωλιάς που σε ένα ψηφιδωτό ανθρώπων που αποτελούν αυτό που ονομάζουμε ανθρωπότητα. Μια κουκκίδα που έχει αποστολή να λάμπει και όχι να τρεμοπαίζει... Και ξέρεις ότι κάποτε θα πεθάνεις. Και για το λόγο αυτό χαίρεσαι το δώρο της ζωής. Με πάθος. Και όταν ο θάνατος έρθει να σε βρει, τότε, έχοντας ζήσει, ήρεμα θα τον δεχθείς χωρίς να τον φοβάσαι.

3. Γιατί δε θα επιτρέψεις στους σημερινούς ισχυρούς να διαμορφώσουν μια χειρότερη ανθρωπότητα από τη σημερινή και γιατί πιστεύεις ότι ίσως το πιο σημαντικό πράγμα για το οποίο αξίζει να ζήσεις και να πεθαίνεις είναι το να παραδόσεις έναν κόσμο ίδιο - αν όχι καλύτερο - από αυτόν που βρήκες. Εναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας και όλα εκείνα τα παιδιά που θα έρθουν όταν εμείς θα έχουμε φύγει..

4. Γιατί είναι δικαίωμα σου να καθορίζεις τη ζωή σου και να ασκείς εξουσία στη γή των πατέρων σου. Γι αυτήν τη γη πολέμησε ο παππούς σου, ο προπάππος σου ή ίσως και ο πατέρας σου, για να μπορείς εσύ ελεύθερα να ζεις και να καθορίζεις τη ζωή σου εντός των ορίων της ποτισμένης με αίμα αυτής γης. Την γη αυτήν την κληρονόμησες από τους πρόγονους σου και οφείλεις να κάνεις το χρέος σου τώρα που κινδυνεύουμε να τη χάσουμε. Αυτή η γη είναι η πατρίδα σου. Σε χρειάζεται.

5. Γιατί κατάλαβες ότι η αποχή σου από τα κοινά και η απάθεια είναι που δίνουν την εξουσία στους μόνιμους εξουσιαστές μας και αποφάσισες να βγεις από αυτό το τέλμα της απάθειας και της μιζέριας. Ξέρεις πως να τους πολεμήσεις. Θα αυτό-οργανωθείς. Μετέχεις σε ομάδες, φτιάχνεις ομάδες, συλλόγους και εκμεταλλεύεσαι κάθε ευκαιρία για να μιλήσεις με τους συμπολίτες σου, να ξυπνήσεις κάποιον που κοιμάται, να συζητήσεις με κάποιον για το τι μπορούμε να κάνουμε και κάνεις ότι αποφασίσετε. Μπορεί σε άλλους να φαίνεται λίγο, αλλά όχι σε εσένα. Εσύ ξέρεις ότι όλα τα μεγάλα ταξίδια αρχίζουν με ένα μικρό βήμα.

6. Για να σταματήσεις να πλήττεις, να είσαι μίζερος, καρμίρης και δυστυχισμένος. Δεν αρμόζουν τα συναισθήματα αυτά να είναι μόνιμα στον άνθρωπο. Δεν είσαι ανθρωπάκος. Είσαι άνθρωπος. Και αντί να διαβάζεις δωρεάν βιβλία για την κατάθλιψη, κάνεις προσπάθειες να αλλάξουν οι συνθήκες που δημιουργούν όλη αυτή τη μιζέρια και την ακεφιά.

7. Γιατί βλέπεις καθαρά ότι τα νήματα με τα οποία σε κινούν είναι μεταξωτά. Ολο αυτό το χρέος που χρωστάνε όλοι οι λαοί σε κάποιους εξωγήινους όλο αυτό το ψέμα που σε κάνανε να πιστέψεις και με το οποίο σε καθοδηγούν σε πράξεις που κάνουν την ψυχή σου χειρότερη, τη ζωή τη δική σου και των παιδιών σου πιο μαύρη, δεν είναι παρά ένα νήμα που εσύ επιτρέπεις να σου κινεί τα χέρια και τα πόδια. Ξέρεις ότι μόλις βρεθείς μαζί με πολλούς αποφασισμένους να μην υπακούν στο νήμα, τότε αμέσως το νήμα θα κοπεί και κανείς δε θα έχει εξουσία πάνω σας.

8. Γιατί γνωρίζεις ότι υπάρχει φάρμακο ενάντια στις σκοτεινές δυνάμεις που βλάπτουν την ανθρωπότητα σήμερα. Το φάρμακο αυτό πρώτοι το ανακάλυψαν οι Ελληνες πρόγονοι σου και λέγεται δημοκρατία. Οι σκοτεινές δυνάμεις, με τη σημερινή ολιγαρχία της βρωμιάς και του ψέμματος που τολμούν να αποκαλούν δημοκρατία, μπορούν να νικηθούν μόνο με αληθινή δημοκρατία. Ξέρεις ότι η δημοκρατία προϋποθέτει ισηγορία και ισονομία. Ξέρεις ότι σήμερα δεν υπάρχει ούτε δημοκρατία ούτε ισηγορία ούτε ισονομία. Υπάρχουν μόνο κάποια "δημοκρατικά δικαιώματα" τα οποία οι ολιγάρχες σου παρουσιάζουν μαζί με το σάπιο πολιτικό τους σύστημα σαν "δημοκρατία" . Ξέρεις ότι αν επιβληθεί από εσένα μια δημοκρατία χωρίς βουλευτική ασυλία, χωρίς νόμους περί ευθύνης υπουργών, με κληρωτούς πολίτες ενόρκους στις εξεταστικές επιτροπές, με διενέργεια δημοψηφισμάτων όταν το απαιτεί ο λαός και όχι αποκλειστική εξουσία διενέργειας δημοψηφίσματος να έχει μόνο η κυβέρνηση, με έλεγχο των τηλεοπτικών σταθμών από ΕΣΡ κληρωτών πολιτών, με υποχρέωση των καναλιών να παίζουν ίσο χρόνο όλους τους αρχηγούς κομμάτων, ακόμα και αυτών που μετέχουν για πρώτη φορά... Είναι τόσα πολλά που μπορούν να γίνουν... Αρκεί μόνο να επιβληθεί δημοκρατία.

9. Γιατί μόνο όταν εκτελείς το χρέος σου ως άνθρωπος και με τις πράξεις σου βοηθάς να δημιουργηθεί ένα καλύτερο αύριο, σταματάει το πουλάκι που σου τρώει τα σωθικά να σου τρώει τα σωθικά.

10. Γιατί δεν είσαι δειλός να κρύβεσαι πίσω από δικαιολογίες ότι δήθεν το να επαναστατήσεις δεν έχει νόημα, ή ότι όσοι άνθρωποι και να βγουν στο δρόμο δε θα έχει αποτέλεσμα ή οποιαδήποτε άλλη δικαιολογία για να μην κάνεις τίποτα, να μείνεις στην απάθεια, τη δυστυχία και τη μιζέρια. Είσαι άνθρωπος. Με τιμή. Και αξιοπρέπεια. Και επαναστατείς όταν δε σου φέρονται ανάλογα.

ανοικτό το ενδεχόμενο αύξησης της στρατιωτικής θητείας.




Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αύξησης της στρατιωτικής θητείας. Ο Μπεγλίτης δήλωσε ότι ο θεσμός των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) έχει προβλήματα. Ωστόσο οι ανάλογες ανακοινώσεις θα γίνουν όταν ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη. Τέλος, γνωστοποίησε ότι....




οι μισθοί των ενόπλων δυνάμεων θα παραμείνουν στο ειδικό μισθολόγιο, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να θιγεί το πτητικό επίδομα.

ΝΤΑΛΙ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΣ.

ΓΕΙΑ ΣΟΥ PIERIA -GR...

ΠΟΙΟΣ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΕΔΩ?

Ποδηλατοπορεία διαμαρτυρίας: Διεκδικούμε το χώρο που μας ανήκει!


Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας καλεί τα μέλη, τους φίλους της και όλους τους πολίτες της Κατερίνης να συμμετάσχουν στην Ποδηλατοπορεία διαμαρτυρίας της επόμενης Κυριακής 18 Σεπτεμβρίου 2011.
Την εκδήλωση οργανώνουν η «Ποδηλατική Από-Δραση» και η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας με αφορμή τον εορτασμό της ευρωπαϊκής εβδομάδας κινητικότητας 16 - 22 Σεπτεμβρίου.Το γεγονός, ότι ο Δήμος Κατερίνης, στις αρχές του τρέχοντος έτους, έχει αναθέσει τη διεξαγωγή μελέτης ύψους 70.000 (!) ευρώ σε διακεκριμένο επιστήμονα για την κατασκευή δικτύου ποδηλατοδρόμων στην πόλη μας, δε σημαίνει πως το πρόβλημα …λύθηκε.
Για την ανάπλαση του Πέλεκα π.χ. η Δημοτική μας αρχή έχει δαπανήσει συνολικά 1.800.000 ευρώ μόνο για μελέτες (1.500.000 ευρώ. επί Ι. Αμοιρίδη και πρόσφατα 300.000 ευρώ επί Σ. Χιονίδη). Κι όμως, ο ιστορικός Λεύκος Ποταμός, ο Πέλεκας, το «ποτάμι της πόλης μας» και η περίφημη «Πράσινη διαδρομή» ακόμη … δεν έχουν «μπει στη ζωή μας».
Εκτός αυτού, συνεχίζουμε να πιστεύουμε, πως οποιαδήποτε μελέτη, χωρίς την ενεργό συμμετοχή/ένταξη των δημοτών στη διαδικασία της εκπόνησής της και την εκμετάλλευση της εμπειρίας τους, η οποία πηγάζει από την καθημερινή χρήση του ποδηλάτου στην πόλη, δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.
Όλοι εμείς που δεν μπορούμε να δεχτούμε άλλη υποβάθμιση της ποιότητας των μετακινήσεων και της ζωής γενικότερα στην πόλη μας, απαιτούμε άμεσα από τη Δημοτική αρχή δύο βασικά πράγματα:
1. Έναρξη ουσιαστικής διαβούλευσης με τις ποδηλατικές ομάδες και τα κινήματα πολιτών για κάθε έργο υποδομής στο Δήμο Κατερίνης
2. Άμεση ένταξη του ποδηλάτου σε κάθε σχεδιασμό έργου οδοποιίας και υποδομών. Καμία νέα διάνοιξη, κανένας νέος δρόμος χωρίς ποδηλατόδρομο!
Δίνουμε λοιπόν ραντεβού την επόμενη Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 11.00 π.μ. στην κεντρική πλατεία Κατερίνης και υποσχόμαστε, αυτή τη φορά, να είμαστε περισσότεροι!

Συμμετέχουμε ενεργά στην Ποδηλατοπορεία διαμαρτυρίας και διεκδικούμε το χώρο που μας ανήκει. Στηρίζουμε έμπρακτα την κορυφαία συλλογική πράξη διεκδίκησης της ποδηλατικής κοινότητας.


Σας παρακαλούμε να προωθήσετε την παρούσα επιστολή σε όλες τις επαφές του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου.


Σας ευχαριστούμε


Φιλικά


Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ολοκληρώθηκε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας Ανδρών και Γυναικών φέρνοντας πολύ μεγάλες επιτυχίες για την Ελλάδα.

http://1.bp.blogspot.com/-DC3xYy-uTLU/TnBGJb3B9NI/AAAAAAAAYf0/k65wwY58ddY/s1000/303677_1953762204087_1243629587_31670463_3828126_n.jpg


Η εθνική μας ομάδα κατέκτησε ένα χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα «διπλό σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών» και ένα αργυρό μετάλλιο στο αγώνισμα «τετράκωπος ανδρών» ενώ ταυτόχρονα εξασφάλισε και εισιτήρια για τέσσερα πληρώματα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

Η Κατερίνα Νικολαϊδου του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης αγωνίστηκε στο «διπλό σκιφ γυναικών» μαζί με την συναθλήτριά της Τριανταφυλλιά Καλαμποκά αλλά δεν κατάφερε να εξασφαλίσει ένα από τα πολυπόθητα εισιτήρια για τους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Καθοριστική στάθηκε η έλλειψη εμπειρίας της πολύ νεαρής αθλήτριας σε τόσο υψηλού επιπέδου αγώνες. Η Νικολαϊδου θα έχει όμως μία ακόμη ευκαιρία για την πρόκριση στην προολυμπιακή ρεγκάτα στην Λουκέρνη της Ελβετίας τον ερχόμενο Μάιο όπου θα διεκδικήσει με μεγαλύτερες αξιώσεις την πρόκρισή της στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Χαριστικό παζάρι.

Φέρτε παιχνίδια, ρούχα, βιβλία, cd, και ότι άλλο δεν χρησιμοποιείτε και πάρτε ότι σας είναι χρήσιμο!
Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011, 10:00 – 14:00 στην κεντρική Πλατεία Κατερίνης.
Το «Χαριστικό παζάρι» είναι έκφραση αλληλεγγύης, σε όσους και όσες βρίσκονται σε ανάγκη από τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, είναι μια προσπάθεια για τη διαμόρφωση μιας εναλλακτικής μορφής οικονομικής ζωής και συνάμα μια προσπάθεια αμφισβήτησης και ακύρωσης στην πράξη της έννοιας του καταναλωτισμού, όπως αυτή έχει διογκωθεί και παραμορφωθεί από τα διαφημιστικά πρότυπα της εποχής.

Αντί να φυλάμε σε ντουλάπες και αποθήκες πράγματα που δε χρησιμοποιούμε πια, μπορούμε να τα ανταλλάξουμε με κάτι άλλο, να τα χαρίσουμε σε κάποιον που τα χρειάζεται, να αναχρησιμοποιηθούν, να διανύσουν έναν δεύτερο κύκλο ζωής στα χέρια ενός άλλου, αντί να τα φάει ο σκόρος στον πάτο μιας κούτας, ή να καταλήξουν στα σκουπίδια.
Φέρτε παιχνίδια, ρούχα, βιβλία, cd, και ότι άλλο δεν χρησιμοποιείτε και πάρτε ότι σας είναι χρήσιμο!
Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011, 10:00 – 14:00 στην κεντρική Πλατεία Κατερίνης.
ΥΓ. Θερμή παράκληση:
Μια τέτοια δράση χρειάζεται «χέρια». Παρακαλούμε, όσες και όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν στην οργάνωση της εκδήλωσης, να βρίσκονται στην πλατεία στις 9:45.

ΠΑΡΤΕ ΚΑΡΤΑ ΠΑΣΟΚ...ΠΑΡΤΕ ΚΟΣΜΕ..

ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΔΕΗ.

http://3.bp.blogspot.com/-crgXlSaPRx8/Tm941cmA-HI/AAAAAAAAYAI/UEZp6inpfRk/s1600/%25CE%259D%25CE%2595%25CE%259F%25CE%25A3+%25CE%259B%25CE%259F%25CE%2593%25CE%2591%25CE%25A1%25CE%2599%25CE%2591%25CE%25A3%25CE%259C%25CE%259F%25CE%25A3+%25CE%2594%25CE%2595%25CE%2597.PNG

ΔΕΙΤΕ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΕΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΛΙΤΟΧΩΡΙΤΩΝ

https://lh4.googleusercontent.com/-ZGC54kuJw8w/TYMvymXWs_I/AAAAAAAACGw/0dkXDPyTTjk/s1600/SYLLOGOS+LITOXORITWN.jpg


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΛΙΤΟΧΩΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΛΙΤΟΧΩΡΙΤΙΣΣΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΟΤΙ Η ΣΤΕΓΗ ΤΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ, 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011 ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ! Η ΣΤΕΓΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΗ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ (περίπου 11 πμ με 1.30 μμ και το βράδυ 6 μμ με 9 μμ, εκτός από το μεσημέρι κάθε Δευτέρας και το Βράδυ της Κυριακής). ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΚΑΘΕ ΛΙΤΟΧΩΡΙΤΗ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ! ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΙΤΟΧΩΡΙΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΕΦΙ, ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΙ ΜΕΖΕ!

(… ο Σύλλογος Λιτοχωριτών ιδρύθηκε το 1934 και από τότε βρίσκεται συνεχώς σε λειτουργία, διαθέτοντας ιδιόκτητη στέγη – εντευκτήριο και γραφείο στην οδό Μπιζανίου 44. Αυτή την εποχή εκτιμάται ότι υπάρχουν στη Θεσσαλονίκη περίπου 4.000 Λιτοχωρίτες με πολλές και ποικίλες δραστηριότητες σε πολλούς τομείς, όπως εμπορική ναυτιλία, ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατροί, καθηγητές, δάσκαλοι, δημόσιοι υπάλληλοι, οικοδόμοι, φοιτητές, κτλ
Οι πρώτοι Λιτοχωρίτες εγκαταστάθηκαν στη Θεσσαλονίκη πριν αλλά κυρίως μετά το 1878, που έγινε η επανάσταση του Ολύμπου, όπου πρωτοστάτησαν οι κάτοικοι του Λιτοχώρου με τη τοπική επαναστατική κυβέρνηση υπό τον μεγαλέμπορο Ευάγγελο Κουροβάγγο. Οι Τούρκοι, μετά την καταστροφή του Λιτοχώρου, μετέφεραν ένα σημαντικό τμήμα του Λιτοχωρίτικου πληθυσμού στη Θεσσαλονίκη, στο Πεδίο του Άρεως, σημερινό Γ’ Σώμα Στρατού, από το οποίο ένα μεγάλο μέρος παρέμεινε μόνιμα πια στην πόλη. Στις δεκαετίες που ακολούθησαν ήρθαν και εγκαταστάθηκαν και άλλοι Λιτοχωρίτες, κυρίως ναυτικοί, οικοδόμοι και επαγγελματίες.
Ο αριθμός των Λιτοχωριτών αυξήθηκε αρκετά, ώστε το 1934 αποφάσισαν να δημιουργήσουν σύλλογο με την επωνυμία «Σύλλογος των εν Θεσσαλονίκη Λιτοχωριτών»….).
(Παρακαλούμε διαδώστε αυτό το μήνυμα προς κάθε Λιτοχωρίτη και Λιτοχωρίτη που γνωρίζετε! Σας ευχαριστούμε από καρδιάς)
Με εκτίμηση
Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΑΙΓΙΝΙΟΥ.

http://1.bp.blogspot.com/-T0Z1qCNUtdQ/TnCVoIES4BI/AAAAAAAABas/kh-xUSnBRV4/s1600/panigiri+1.JPG

Ευρωπαίοι αστρονόμοι ανακάλυψαν 50 άγνωστους έως τώρα πλανήτες εκτός του ηλιακού μας συστήματος.



Ανάμεσά τους, υπάρχουν 16 εξωπλανήτες που εμπίπτουν στην κατηγορία της «σούπερ-Γης», δηλαδή έχουν μάζα μεγαλύτερη από του πλανήτη μας αλλά μικρότερη του Δία. ..

Μία μάλιστα «σούπερ-Γη», σε απόσταση περίπου 35 ετών φωτός, στην κατεύθυνση του Αστερισμού του Ιστίου, βρίσκεται στην λεγόμενη «κατοικήσιμη ζώνη» του άστρου της, δηλαδή σε μια περιοχή που πληροί τις προϋποθέσεις φιλοξενίας ζωής.

Είναι η δεύτερη φορά, μετά την πρώτη το 2007 (πλανήτης Gliese 581 d), που οι αστρονόμοι ανακαλύπτουν έναν εξωπλανήτη σε μια δυνητικά κατοικήσιμη ζώνη (ούτε πολύ ζεστή, ούτε πολύ κρύα), δηλαδή στη σωστή απόσταση από το άστρο του, ώστε να καθίσταται εφικτή η ανάπτυξη ζωής σε αυτόν - τουλάχιστον όπως την ξέρουμε στη Γη.

Η ανακάλυψη των εξωπλανητών έγινε με το όργανο (φασματογράφο) Harps, που βρίσκεται στο διαμέτρου 3,6 μ. τηλεσκόπιο «Λα Σίλα» του Ευρωπαϊκού Νοτίου Παρατηρητηρίου στη Χιλή, από ομάδα αστρονόμων με επικεφαλής τον δρα Μισέλ Μαγιόρ του πανεπιστημίου της Γενεύης, ο οποίος είχε ανακαλύψει τον πρώτο εξωπλανήτη το 1995.

Η ανακάλυψη παρουσιάστηκε σε συνέδριο στις ΗΠΑ με θέμα «Ακραία ηλιακά συστήματα» και επίσης πρόκειται να δημοσιευτεί στο περιοδικό αστρονομίας και αστροφυσικής Astronomy and Astrophysics, σύμφωνα με το BBC, τη βρετανική Guardian και το Science.

Οι 50 νέοι εξωπλανήτες κινούνται σε τροχιές γύρω από άστρα που μοιάζουν πολύ με τον Ήλιο μας. Πέντε από αυτούς έχουν μάζες το πολύ πενταπλάσιες σε σχέση με την μάζα της Γης. Οι πλανήτες αυτοί θα αποτελέσουν στόχους προτεραιότητας στο μέλλον για τα διαστημικά τηλεσκόπια, που θα αναζητήσουν ίχνη ζωής στις ατμόσφαιρές τους (π.χ. την χημική «υπογραφή» του οξυγόνου).

Η πιο όμοια στον πλανήτη μας «σούπερ-Γη», με την κωδική ονομασία HD 85512 b, εκτιμάται ότι έχει μάζα μόνο 3,6 φορές μεγαλύτερη από τη Γη και βρίσκεται στο άκρο μιας κατοικήσιμης ζώνης (τέτοια θεωρείται μια σχετικά στενή περιοχή γύρω από ένα άστρο, όπου μπορεί να υπάρξει υγρό νερό στην επιφάνεια του πλανήτη, το οποίο θεωρείται ζωτικό για την ύπαρξη ζωής).

«Σούπερ-Γη» καλείται ένας εξωπλανήτης αν έχει μάζα μέχρι δέκα φορές μεγαλύτερη από αυτή της Γης. Εκτιμάται ότι ο συγκεκριμένος εξωπλανήτης έχει βαρύτητα 1,4 φορές μεγαλύτερη της αντίστοιχης γήινης, θερμοκρασίες από 30 έως 50 βαθμούς Κελσίου και μεγάλη υγρασία, με συνέπεια η ατμόσφαιρά του να είναι μάλλον πνιγηρή.

«Δεν εννοούμε ότι αυτός ο πλανήτης θα είναι κατοικήσιμος για εμάς τους ανθρώπους», διευκρίνισε η αστρονόμος Λίζα Καλτενέγκερ του γερμανικού Ινστιτούτου Μαξ Πλανκ, η οποία δεν απέκλεισε όμως ότι άλλες μικρότερες μορφές ζωής θα μπορούσαν να επιβιώσουν εκεί. Το έτος στον πλανήτη αυτό διαρκεί δύο γήινους μήνες και ο Ήλιος του είναι περίπου 1.000 βαθμούς Κελσίου ψυχρότερος από το δικό μας ήλιο. Οι αστρονόμοι επίσης έκαναν νέους υπολογισμούς σχετικά με την πιθανότητα ένα άστρο όπως ο Ήλιος μας να διαθέτει γύρω του στερεούς μικρομεσαίους πλανήτες όπως η Γη, σε αντίθεση με αέριους γίγαντες όπως ο Δίας. Οι επιστήμονες κατέληξαν στην εκτίμηση ότι περίπου το 40% αυτών των άστρων έχουν σε τροχιά γύρω τους τουλάχιστον ένα πλανήτη με μάζα μικρότερη από αυτή του Κρόνου. Με άλλα λόγια, πιστεύουν ότι στο γαλαξία μας αφθονούν οι μικροί βραχώδεις πλανήτες που μοιάζουν με τη Γη.
Μέχρι τώρα οι αστρονόμοι είχαν ανακαλύψει 564 επιβεβαιωμένους εξωπλανήτες, ενώ άλλοι 1.780 περίπου, που έχουν εντοπιστεί από το διαστημικό τηλεσκόπιο «Κέπλερ» (εκτοξεύτηκε τον Μάρτιο του 2009),αναμένουν την επιβεβαίωσή τους.

«Υπέρ σκυβάλου κοπρηρού και δυσοσμίας ούρου»!

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Πολλοί ισχυρίζονται ότι τα χαράτσια που επιβάλλονται από την κυβέρνηση - και η τακτική με την οποία επιβάλλονται - είναι ...οθωμανικού τύπου.

Η στήλη αρνείται διαρρήδην την παραπάνω κακόβουλη κριτική εναντίον της κυβερνήσεως.

Επιπλέον:

Ένεκα των κρισίμων στιγμών που διανύουμε, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, στεκόμεθα παρά τω πλευρώ της πατριωτικής και σωτήριας κυβέρνησης του τόπου και προτείνουμε στους κ.κ. Παπανδρέου - Βενιζέλο, μερικές πιο «ελληνικές» ιδέες για την επιβολή και είσπραξη φόρων.

Με την επιλογή ταύτη, αφ' ενός θα διευρυνθεί το πεδίο της φορολογικής βάσης, αφ' ετέρου θα καταρρεύσουν οι αιτιάσεις των κακόπιστων που κακολογούν την κυβέρνηση περί «οθωμανικής πρακτικής».

Τέτοια μέτρα, πιο «φιλικά» προς τον άνθρωπο, πιο «ευέλικτα» και - επαναλαμβάνουμε - πιο «ελληνικά», θα μπορούσε να αντλήσει το οικονομικό επιτελείο (σ.σ.: σε συνεργασία με την τρόικα, βεβαίως) από την εμπειρία, για παράδειγμα, του Βυζαντίου.

*

Ενδεικτικώς:

*

Επί Μέγα (και Αγίου) Κωνσταντίνου, στο Βυζάντιο, τα έσοδα του κράτους

«καλύπτονταν με την εξοντωτική εισφορά σε χρυσό και ασήμι, το διαβόητο "Χρυσάργυρο" φόρο, που θα φέρει σ' απόγνωση τα φτωχότερα στρώματα.

Η αδυναμία καταβολής αντιμετωπιζόταν με βασανιστήρια και φυσική εξόντωση.

Οι γονείς αναγκάζονται να πωλούν τα παιδιά τους, και εκπόρνευαν τις θυγατέρες, γράφει ο Ζώσιμος: "Ήδη δε και μητέρες απέδοντο τους παίδες και πατέρες επί πορνείου θυγατέρας αστήσαντο".

Οι αγρότες πλήρωναν, πάντα σε χρυσό και ασήμι, φόρο για τα βόδια, τα μουλάρια, τους σκύλους...

Επιβλήθηκε φόρος οικοδομής, ο "αερικός" και ο καπνικός, "κεφαλικός" φόρος.

Φορολογήθηκαν ακόμα και τα αφοδεύματα και τα ούρα, όπως μας ιστορούν οι Βυζαντινοί χρονογράφοι Κεδρηνός και Γλυκάς.

Κι ο Μανασσής μας λέει στην έμμετρη ιστόρησή του:

"... άπας ανήρ τε και γυνή, παις, κόρη τε και βρέφος

προσαίτης, απελεύθερος, οικέτης ουκ οικέτης

υπέρ σκυβάλου κοπρηρού και δυσοσμίας ούρου

εν εξ αργύρου νόμισμα παρείχε τω ταμείω..."»

*

(Γιώργος Φαρσακίδης, «Ιαματικά ψεύδη και "βέβηλες" προσεγγίσεις», εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή», σελ. 174)

Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Μυαλό vs στομάχι: Τι γνώμη έχετε για το φαγητό σας;

Φανταζόσασταν ποτέ ότι η αντίληψη που έχετε γι’ αυτό που τρώτε μπορεί να επηρεάσει το αίσθημα του κορεσμού, ότι μπορεί δηλαδή να σας κάνει να νιώσετε λιγότερο ή περισσότερο χορτάτοι;
Αυτό φαίνεται πως προέκυψε σε μια έρευνα που διεξήχθη από επιστήμονες των πανεπιστημίων Yale και Arizona των ΗΠΑ, στην οποία εξετάστηκε η επιρροή που μπορεί να έχουν οι διατροφικές

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

http://4.bp.blogspot.com/-f9aZ6uiVFcQ/Tm9JwFJ-UlI/AAAAAAAAYek/WXXNHSIkURk/s1600/DSC03432.JPG

Μα δεν είναι κρίμα; Ανακαλύφθηκε πλανήτης κατηγορίας «σούπερ γαίας»,



αλλά… εμείς δεν μπορούμε να κατοικήσουμε σε αυτόν, παρόλο που πληρεί όλες (σχεδόν) τις προϋποθέσεις.


Ο ΗD85512b, όπως ονομάζεται, είναι πλανήτης με μεγαλύτερη μάζα και βαρύτητα από την Γη, δηλαδή μπορούμε άφοβα να «χτίσουμε σπιτικό», όμως έχει πολύ υψηλή θερμοκρασία, η οποία κυμαίνεται από 30 έως 50 βαθμούς Κελσίου!

Την ανακάλυψη έκαναν οι αστρονόμοι στη Χιλή, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η βαρύτητα είναι 1,4 φορές μεγαλύτερη από αυτήν που εμείς βιώνουμε στη Γη.

Βέβαια, τα δεδομένα είναι κατά προσέγγιση και με βάση υπολογισμούς, όμως οι επιστήμονες λένε ότι μπορεί να είναι κατοικήσιμος. «Όταν λέμε κατοικήσιμη, δεν εννοούμε κατοικήσιμη για εσάς και εμένα», λέει η αστρονόμος από το Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ της Γερμανίας. Όμως μπορεί να κατοικηθεί από κάποιο άλλου είδους ζωής.

Οι κακές συνήθειες μας γερνούν πρόωρα

«Κουαρτέτο» που όχι μόνο σκοτώνει, αλλά και μας γερνάει κατά τουλάχιστον 12 χρόνια αποτελεί ο συνδυασμός της κακής διατροφής, της έλλειψης άσκησης, της υψηλής κατανάλωσης αλκοόλ και του καπνίσματος.

Επίσημη έναρξη 2ου πανελλήνιου συνεδρίου πρόληψης καρκίνου & χειρουργικής ογκολογίας


* ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/9 ΣΤΙΣ 8.00 Μ.Μ. ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΡΚΟΥ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΚΛΗΘΕΙ Ο ΥΦΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ Μ.ΜΠΟΛΑΡΗΣ

* ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΟ DION PALACE HOTEL ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΕΚΑΔΩΝ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ

Με την παρουσία δεκάδων διακεκριμένων Ελλήνων αλλά και παγκόσμιας φήμης ξένων καθηγητών και κορυφαίων επιστημόνων θα πραγματοποιηθεί στον δήμο Δίου-Ολύμπου το «2ο πανελλήνιο συνέδριο χειρουργικής κλινικής ογκολογίας και πρόληψης καρκίνου στη Μακεδονία».

Οι εργασίες του τριήμερου συνεδρίου θα γίνουν σε χώρους του ξενοδοχείου Dion Palace στη Γρίτσα Λιτοχώρου, το διάστημα από 16 έως 18 Σεπτεμβρίου 2011 ενώ η επίσημη τελετή έναρξης θα γίνει στο ανοιχτό θέατρο του πάρκου Λιτοχώρου, την Παρασκευή 16/9 στις 8.00 το βράδυ.

Στη συγκεκριμένη εκδήλωση έχει προσκληθεί για να παραστεί και να χαιρετίσει τη διεξαγωγή εργασιών του συνεδρίου, ο υφυπουργός υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης, Μάρκος Μπόλαρης.

Διοργανωτές του συνεδρίου είναι η ελληνική εταιρία προληπτικής ογκολογίας, η Α’ προπαιδευτική χειρουργική κλινική του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Lister Department of Surgery Royal Infirmary Glasgow University, με τη συνεργασία του πανελλήνιου ιατρικού συλλόγου, των ιατρικών σχολών και των ογκολογικών εταιριών.

Τα 46 εκατομμύρια έφτασαν το 2010 οι Αμερικανοί που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης.




και ενώ δεν μπορεί να πει κανείς ότι υπάρχουν σημάδια για μείωση της ανεργίας. Αυτό πρόκειται για το υψηλότερα επίπεδο στις ΗΠΑ από τη δεκαετία του '50, οπότε και άρχισαν να τηρούνται επίσημα στοιχεία.

Ακόμη μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των Αμερικανών που δεν έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη κανενός είδους, ο οποίος φτάνει σχεδόν τα 50 εκατομμύρια. Τα ίδια στοιχεία δείχνουν πως το μέσο εισόδημα μειώθηκε πέρυσι κατά 2,3%. Τα στοιχεία δημοσιεύτηκαν χθες, και βασίζονται στα αποτελέσματα της πρόσφατης απογραφής. Το 2010 είναι ο τρίτος κατά σειρά χρόνος κατά τον οποίο αυξάνεται το ποσοστό των Αμερικάνων κάτω από το όριο της φτώχειας, που φτάνει πια συνολικά το 15,1%.

H ανακοίνωση των στοιχείων συμπίπτει με την ανακοίνωση του πακέτου του Λευκού Οίκου για την αναζωογόνηση της αγοράς εργασίας, και υπογραμμίζει - όπως σχολιάζει σύσσωμος ο αμερικανός Τύπος - την κεντρική σημασία που θα παίξει το επίπεδο της ανεργίας στη διαδρομή για τις επόμενες προεδρικές εκλογές.

Οι ΗΠΑ είναι σταθερά στην κορυφή των χωρών του αναπτυγμένου κόσμου βάσει του ποσοστού φτώχειας: Από τις 34 χώρες που παρακολουθεί ο ΟΟΣΑ, μόνο η Χιλή, το Ισραήλ και το Μεξικό κατατάσσονται υψηλότερα.

Ένα κοριτσάκι μόλις 5 ετών, διεκδικεί τον τίτλο της μικρότερης αρχαιολόγου του πλανήτη.


καθώς παίζοντας με το φτυάρι της στην περιοχή του Gloucestershire στην Βρετανία, ανακάλυψε ένα απολίθωμα της Ιουρασικής περιόδου.

Η μικρή μαζί με τον πατέρα της είχαν επισκεφθεί το πάρκο «Cotsworld», όπου με το φτυαράκι της, σαν αυτό που χρησιμοποιούν τα παιδιά για να παίζουν στην άμμο, ξέθαψε ένα απολίθωμα που υπολογίζεται ότι είναι 160 εκατομμυρίων ετών.

Τα πρωτόκολλα των σοφών της Σιών

Σύμφωνα με τις Σιωνιστικές πηγές, τα Πρωτόκολλα είναι έργο σκοτεινών παρασκηνίων, που τροφοδοτούν το μίσος εναντίον των Εβραίων. Πως όμως ένα βιβλίο που προβλέπει την πορεία του κόσμου, μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο και ασήμαντο; Πως είναι δυνατόν ένα πλαστό σχέδιο να προωθείται στην εφαρμογή;

Σε ξενοδοχεία δεν πάνε μόνο οι ζωντανοί αλλά και οι… πεθαμένοι.

Η μάλλον δεν πάνε, τους πάνε!Ένας ιδιοκτήτης ξενοδοχείων στην Ιαπωνία σκέφτηκε να ανοίξει άλλο ένα πανδοχείο σε προάστιο στη Γιοκοχάμα το οποίο όμως να είναι διαφορετικό από τα άλλα!

Στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο αν πάτε θα φάτε «πόρτα» αφού είναι αποκλειστικά για πεθαμένους…

Ο κάθε αποθανόντας έχει το δικό του δωμάτιο(φέρετρο) στο οποίο οι συγγενείς και οι φίλοι του περνάνε και τον επισκέπτονται.

Το «lastel» προσφέρει στους συγγενείς των πεθαμένων καφέ και σνακ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης.






























Μήνυμα ελήφθη.


Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Παπανικολάου προχθές από τη Θεσσαλονίκη έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση και όποιος κατάλαβε κατάλαβε. Δεν ασχολείται ούτε με δημοτικά ούτε κοινοβουλευτικά. Οπότε κάποιοι «γνωστοί» του ας πάνε να κοιμηθούν ήσυχοι. Στη φωτογραφία η πρωτότοκη κόρη του Ελένη Παπανικολάου με τον Πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου και τη σύζυγό του Άντα.