PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΕΙΑ ΣΟΥ PIERIA -GR...






ΌΤΑΝ ΈΧΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΙ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙΣ;
ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΤΙΠΟΤΑ....
ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΒΛΕΜΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΕΡΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΕΙΣ....
ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΙΕΡΙΑ; ΑΠΟΔΕΙΞΗ....
ΆΣΧΕΤΟ, ΌΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ....

Σε αυτό το φυσικό τούνελ, αποκλείεται να σε πιάνει κλειστοφοβία.

Στη ταινία V for Vendetta είχε ειπωθεί ότι "Δεν πρέπει ο Λαός να φοβάται τη Κυβέρνηση αλλά η Κυβέρνηση το Λαό".





Πέρασε πάνω από ένας χρόνος ΦOΒΟΥ για μας...Και τώρα η Δ.Ε.Θ., η αστυνομοκρατία, ο Πρωθυπουργός που κρύβεται αποδεικνύουν ότι ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ...Και φοβούνται γιατί μας πρόδωσαν με τον πιο στυγνό και ελεινό τρόπο...



Ο εργαζόμενος πρέπει να δουλεύει λιγότερο στην 1η δουλειά που έχει, να αυξήσει τα έξοδα του, να μην πουλήσει τίποτα και να πιστολιάσει την τράπεζα...

Ξέρετε η αλήθεια στα οικονομικά δεν είναι ούτε θέσφατο, ούτε κρυφή γνώση, φυλαγμένη για τους εκλεκτούς, ούτε όλες αυτές οι βλακείες που ακούγονται τριγύρω από τα πιο επίσημα -δυστυχώς- χείλη της χώρας.

Απλά ανοίγεις τον Προϋπολογισμό - είναι στο ίντερνετ- και βλέπεις τα νουμεράκια.

Πάμε λοιπόν:

Αλήθεια Νο 1
Εισπράττουμε περί τα 40 δις ευρώ το χρόνο και ξοδεύουμε περί τα 60.
Κατ' αναλογία είναι σαν να βγάζω 1.000 ευρώ το μήνα και να χαλάω 1.500.

Αλήθεια Νο 2
Χρωστάμε περί τα 360 δισ. ευρώ με έσοδα 40 δισ. όπως προείπα.
Κατ' αναλογία είναι σαν να

Κυκλοφόρησαν οι κάρτες διαρκείας του Πιερικού Αρχελάου


Κυκλοφόρησαν οι κάρτες διαρκείας του Πιερικού Αρχελάου για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α2 εθνικής κατηγορίας που αρχίζει στις 1 Οκτωβρίου.

Η διάθεση γίνεται από τα γραφεία του συλλόγου στην οδό Δημ. Σταδίου 9 (τηλ. 23510 32153), τα μέλη του Δ.Σ. και στο τηλ. 6978 495134 και είναι στην τιμή των 50 €, 70 € και 100 €.

Αρνείται να πλυθεί 37 χρόνια!

Ο λόγος για τον Kailash Singh, ο οποίος αρνείται πεισματικά να πλυθεί εδώ και 37 χρόνια με την αιτιολογία... ότι θέλει να αποκτήσει έναν τουλάχιστον γιό.


Ο 65 είναι παντρεμένος και έχει εφτά κόρες.


Η σύζυγός του μάται προσπαθεί να τον πείσει να κάνει ένα μπάνιο, ενώ αυτός κάθε βράδυ προσεύχεται στον ινδουιστή Θεό Shiva, κάνει ένα "λουτρό φωτιάς" που τον βοηθάει όπως λέει στην κάθαρση και χορεύει γύρω από τη φωτιά καπνίζοντας μαριχουάνα.

Βενιζέλος: "Οργανωμένη σπέκουλα" τα περί χρεoκοπίας της Ελλάδας

"Δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται αυτό το οργανωμένο κύμα 'φημών' για δήθεν χρεοκοπία της Ελλάδας. Πρόκειται για ένα κακόγουστο παιχνίδι, για μια οργανωμένη σπέκουλα, που στρέφεται κατά του ευρώ και της Ευρωζώνης συνολικά", απαντά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολιάζοντας δημοσίευμα που έκανε λόγο για επικείμενη χρεοκοπία της Ελλάδας και "σχέδιο Β" της Γερμανίας για τη διάσωση των τραπεζών της.

ΝΤΑΛΙ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΣ.

Πονοκέφαλο έχει προκαλέσει στα στελέχη της τηλεόρασης η κίνηση των Γερμανών του Alpha να μετακινήσουν την Ελένη Μενεγάκη, από την πρωινή ζώνη.




Οι συσκέψεις και οι συζητήσεις δίνουν και παίρνουν! Συγκεκριμένα στο Mega κάποιοι

(βιαστικοί) ισχυρίζονται ότι είναι στον «αέρα» το....




ζεύγος Λιάγκα – Σκορδά. Οι πιο ψύχραιμοι στους οποίους ανήκει και ο διευθυντής προγράμματος του καναλιού, Πέτρος Μπούτος, είναι προβληματισμένοι για το μέλλον της πρωινής ζώνης. Το στέλεχος του καναλιού μάς μεταφέρουν ότι έχει αρχίσει να αναρωτιέται, για το αν υπάρχει λόγος να ξοδεύονται χρήματα στην πρωινή ψυχαγωγία, αφού όπως διαμορφώνεται το τοπίο, κανείς πλέον δεν επενδύει, με εξαίρεση τον ΑΝΤ1 που από φέτος όμως, διαφοροποιείται με τον Γιώργο Παπαδάκη. Ως γνωστό η διαφήμιση στη συγκεκριμένη ζώνη, εκτός από ανύπαρκτη είναι πολύ φθηνή, σε συνδυασμό μάλιστα με την απουσία μεγάλου όγκου τηλεθεατών, επιτείνει τον προβληματισμό του στελέχους. Ο οποίος ανοικτά πλέον αναρωτιέται για το τι θα βγάλει τελικά στον «αέρα» μετά τις 10 Οκτωβρίου. Ήδη υπάρχουν σκέψεις για επιμήκυνση της εκπομπής του Καμπουράκη – Οικονομέα, ενώ κάποιοι άλλοι έριξαν την πρόταση για αξιοποίηση του στοκ των σίριαλ του καναλιού που θα τους αποφέρει αξιοπρεπείς τηλεθεάσεις με μηδενικό κόστος! Ως εκ τούτου θα περιμένουμε να δούμε ο ρόλος που θα ανατεθεί στο ζεύγος Λιάγκα – Σκορδά και φυσικά η διάρκεια της εκπομπής τους.

Προβληματισμός στον ΑΝΤ1
Αντίστοιχα στον ΑΝΤ1 προβληματίζονται από τη μετακίνηση της Ελένης Μενεγάκη και μιλούν για πίεση που θα δεχθούν – αν δεν αλλάξει κάτι, στη μεσημεριανή ζώνη που την είχαν «χτίσει» με επαναλήψεις, οι οποίες τους απέφεραν υψηλές τηλεθεάσεις. Ήδη ακούμε ορισμένα στελέχη να αναρωτιούνται αν χρειάζεται να κλείσουν τον Χρήστο Φερεντίνο για το πρωινό, μαζί με δύο παρτενέρ, αφού ο Γιώργος Παπαδάκης μέχρι τις 11.00 μπορεί άψογα να καλύψει τη ζώνη.

Μεσημεριανό με Μελέτη ή Στεφανίδου στο Star
Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα φαίνεται να αντιμετωπίζει το Star και ο Σταμάτης Μαλέλης με τη νέα μεσημεριανή ζώνη που ετοιμάζεται να «χτίσει». Αναρωτιούνται και δικαίως, πώς η Νικολετα Ράλλη θα αντιμετωπίσει την Ελένη Μενεγάκη! Ο μάγος όμως Μαλέλης που θεωρείται μετρ στην ψυχαγωγία μην αποκλείετε να κάνει την κίνηση ματ, τοποθετώντας στη μεσημεριανή ζώνη, την Ελεονώρα Μελέτη ή την Τατιάνα Στεφανίδου! Δεν αποκλείεται για να αποφευχθούν οι ευθείες συγκρίσεις οι δύο παρουσιάστριες να μοιραστούν το μεσημεριανό. Πώς; Μα να ξεκινάει αργότερα η Μελέτη και να τελειώνει κατά τις 1.30, να μεσολαβεί κάποιο δελτίο ή κάτι άλλο και η Στεφανίδου να ξεκινάει επίσης λίγο νωρίτερα.

Εν κατακλείδι μένει να δούμε τι θα συμβεί, αφού και τα τρία κανάλια έχουν ξεκινήσει τις προετοιμασίες για τα νέα τους προγράμματα και δεν είναι γνωστό πόσο μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα και σε ποιο βαθμό την τελευταία στιγμή!

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΦΕ ΣΤΟ ΝΤΑΛΙ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΣ..

ΠΑΡΤΕ ΛΙΓΟ ΛΟΒΕΡΔΟ...

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ

ΟΛΟΥΣ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙ....

Μάτια που δακρύζουν

Εκτός από τη συναισθηµατική φόρτιση που µπορεί να προκαλέσει «υπερπαραγωγή» δακρύων, τι άλλο κρύβεται πίσω από τα µάτια που δακρύζουν;

ΦΟΒΗΘΗΚΑΜΕ........

ΣΕ ΠΟΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΕΙΝΑΤΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ?




Δεν ανακοινώθηκε επίσημα σε ποιο ξενοδοχείο διαμένει ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη. Οι δημοσιογράφοι που είναι εδώ πληροφορήθηκαν ανεπίσημα ότι είναι στο Hyatt, στο 13o χιλιόμετρο Θεσσαλονίκης – Περαίας.
Υπάρχουν όμως άλλες πληροφορίες που λένε ότι τελικά αυτή η "διαρροή" ήταν παραπλανητική και ότι ο κ. Παπανδρέου έχει...
καταλύσει στο ξενοδοχείο Filippion το οποίο βρίσκεται στην καταπράσινη περιοχή του Σέιχ-Σου, 10 λεπτά με το αυτοκίνητο από το κέντρο της πόλης και 15 λεπτά με το αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο Μακεδονία.

Ροδόνερο: Πηγή φρεσκάδας για το πρόσωπό σας

Το ροδόνερο αποτελεί ένα αξιόπιστο προϊόν περιποίησης για το πρόσωπό σας, αφού πρόκειται για καλλυντικό της φύσης. Μπορείτε να το χρησιμοποιείτε κάθε βράδυ, μετά από το καθαρισμό του προσώπου σας ως τονωτική lotion προσώπου και να το αφήνετε να ενυδατώνει την επιδερμίδα σας. Το επόμενο πρωί θα δείτε πόσο λεία και απαλή θα είναι η επιδερμίδα του προσώπου σας. Δρα επίσης κατά των ρυτίδων για αυτό και η χρήση του συνίσταται καθημερινά στο πρόσωπο, αφού φυσικά έχει προηγηθεί ο κατάλληλος καθαρισμός. Συν τοις άλλοις, το ροδόνερο είναι κατάλληλο για να το χρησιμοποιείται στην ευαίσθητη περιοχή κάτω από τα μάτια σας. Μπορείτε σε δύο στρογγυλά βαμβάκια (που χρησιμοποιείτε και στο ντεμακιγιάζ) να ρίξετε λίγο ροδόνερο και να τα αφήσετε για λίγα λεπτά κάτω από περιοχή των ματιών προκειμένου να ανακουφιστούν και να δείχνουν πιο ξεκούραστα. Τέλος, το ροδόνερο δεν το ξεβγάζουμε, αλλά το αφήνουμε να απορροφηθεί από την επιδερμίδα μας, χαρίζοντάς μας φρεσκάδα και απαλότητα.
www.myworld.gr

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ...

ΛΟΒΕΡΔΟΣ




O Ανδρέας ο Λοβέρδος εξελίσσεται στο κοινωνικό πρότυπο του εκσυγχρονιστήτης χώρας και της πορείας της προς το μέλλον. Ενσαρκώνει τον άνθρωπο που προκειμένου να ικανοποιήσει τις φιλοδοξίες του είναι έτοιμος να πει και να κάνει οτιδήποτε, να πατήσει επί πτωμάτων, να συκοφαντήσει, να πει ψέματα με τον ίδιο τρόπο που θα έλεγε κάποιος την πιο απλή αλήθεια. Είναι η χαρακτηριστική περίπτωση του ανθρώπου: “αυτές είναι οι αρχές μου και αν δεν σας αρέσουν έχω κι άλλες”. Πάνω απ’ όλα όμως ξεκαθαρίζει το τοπίο. Ότι δηλαδή, ο νεοφιλελευθερισμός, ο τροϊκανισμός, η ανθρωποφαγία, ο εκσυγχρονισμός, ο αριβισμός, ο νεποτισμός και...
άλλες ευγενείς έννοιες, είναι πλευρές του ίδιου νομίσματος. Η μία συμπληρώνει την άλλη.

Ο γίγαντας της σκέψης Αντρέας διέγνωσε ότι την κρίση έφεραν… “Το 1 εκατ. υπάλληλοι που ταλαιπωρούν τους 10 εκατ. Έλληνες έφερε τα πράγματα εδώ που είναι σήμερα”. Τώρα το πως γίνεται τότε η κρίση να είναι πανευρωπαϊκή και όχι μόνο… θα μας το αποκαλύψει άλλη φόρα.

Είναι πλέον φανερό ότι η ζυγαριά έγειρε. Δεν είναι πια οι ακροδεξιοί του Λ’ΑΟΣ που στηρίζουν την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, αλλά το ΠΑΣΟΚ που ενστερνίζεται την μία μετά την άλλη τις σκοτεινές “αξίες” της ακροδεξιάς και δεξιάς μαζί και την χουντική ρητορεία για την μεταπολίτευση. Οι αριβίστες που παρίσταναν τους φιλολαϊκούς “σοσιαλιστές” για να βρίσκονται στην εξουσία, πετάνε τη μάσκα και μας αποδεικνύουν πόσο μεγάλη λέρα πρέπει να είσαι για να κυβερνάς γαλέρα. Όσοι έφτιαξαν το διεφθαρμένο σύστημα, σήμερα το κατεδαφίζουν για να φτιάξουν ένα ακόμα πιο διεφθαρμένο ελπίζοντας να παραμείνουν στον αφρό. Όχι. Ο Λοβέρδος δεν είναι η εξαίρεση, όπως δεν είναι και ο Πάγκαλος. Είναι πρωτοπόροι της λογικής εξέλιξης του ΠΑΣΟΚ. Είναι εικόνες από το μέλλον που φιλοδοξεί την επανάληψη του πιο σκοτεινού παρελθόντος. Την εποχή της πιο άγριας συσσώρευσης του πλούτου που γνώρισε η σύγχρονη ανθρωπότητα την εποχή της πρώτης βιομηχανικής επανάστασης ή την εποχή των τσιφλικάδων για την Ελλάδα. Κάντε υπομονή και έρχονται και άλλοι πίσω από τον Λοβέρδο με πρώτη την Αννούλα.

Ο Αντρέας μας δεν παρέλειψε μαζί με τον νεοφιλελεύθερο κανιβαλισμό να υιοθετήσει και την χρυσαυγήτικη ανάλυση για την μεταπολίτευση… “Διότι στη μεταπολιτευτική Ελλάδα η αξία της ζωής είναι μόνο αν είσαι αριστερός. Αν δεν είσαι αριστερός, σε πεθαίνουν σε δύο μέρες”. Έλεγα κι εγώ…. Γιατί περνάω τόσο καλά…;

ΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΙΝΑΞΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ?

Η σκιά του Χριστού στο ηφαίστειο

Τη φιγούρα του Χριστού, που αναδύεται μέσα από τα σύννεφα του όρους Μαφάτε, στις νήσους Réunion του Ινδικού Ωκεανού, αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός ενός ερασιτέχνη περιηγητή.
Ο Λικ Περό ανέβηκε στην κορυφή Μαφάτε, σε ύψος 600 μέτρων, για να φωτογραφήσει τους σχηματισμούς που έκαναν τα σύννεφα στο ηφαιστειακό αυτό σύμπλεγμα, στις 10 Ιουλίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ..ΤΙ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΡΑΓΚΟΥΣΗ.

Με συνθήματα όπως «Κάτω η χούντα του ΠΑΣΟΚ» και «Αυτό αυτό είναι σωστό γ...στε το Ραγκούση και τον πρωθυπουργό», το κατάμεστο κλειστό γήπεδο μπάσκετ δονούνταν συνεχώς δίνοντας στον καθενα να καταλάβει ότι οι οδηγοί δεν αστειεύονται.
Οι περίπου 2.500 οδηγοί και ιδιοκτήτες ταξί αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία προς το Βελλίδειο κατά τις 5:30 το απόγευμα η οποία θα είναι περιφρουρούμενη προκειμένου να μην παρεισφρύσουν σε αυτή άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.
spnews.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΩΝ ΤΑΞΙΤΖΗΔΩΝ

Share

"Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας VODAFONE και WIND ανακοίνωσαν ότι βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για να συγχωνευτούν.



Με βάση τις πληροφορίες που εμφανίζονται στα ΜΜΕ, τα Σωματεία μας εκτιμούν ότι αυτές οι διαπραγματεύσεις
βρίσκονται σε πολύ....




προχωρημένο στάδιο, αν δεν έχουν κιόλας ολοκληρωθεί. Δημιουργείται τεράστιος κίνδυνος για μαζική απώλεια θέσεων εργασίας και από τις δύο εταιρείες, για εκατοντάδες ή και χιλιάδες απολύσεις, με όλες τις μορφές μείωσης του προσωπικού που χρησιμοποιούν οι διοικήσεις: απολύσεις, εκβιαστικές δήθεν «οικειοθελείς παραιτήσεις» κλπ. Κορυφαία στελέχη, σε «ενημερώσεις» των εργαζομένων, λένε με κάθε κυνισμό ότι είτε η συγχώνευση ολοκληρωθεί είτε όχι θα υπάρξουν ριζικές αλλαγές και στις δύο εταιρείες – επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά αυτούς τους φόβους.

Τα Σωματεία μας σε VODAFONE και WIND:
- Καταγγέλλουμε τις διοικήσεις και τους μετόχους των δύο εταιριών, γιατί διεξάγουν τις διαπραγματεύσεις με τους εργαζόμενους και τα σωματεία στο περιθώριο, καλλιεργώντας συστηματικά καθεστώς ανασφάλειας. Με στόχο να πετύχουν τη μαζική μείωση των θέσεων εργασίας με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις.
- Χτυπάμε το καμπανάκι του κινδύνου για τη μαζική απώλεια θέσεων εργασίας. Οι εργαζόμενοι και η κοινωνία δεν αντέχουν άλλους ανέργους, σε μια εποχή που η ανεργία θερίζει, που ακόμα και μια θέση εργασίας λιγότερη σημαίνει φτώχεια και εξαθλίωση.
- Αρνούμαστε την ηττοπάθεια που καλλιεργούν οι διοικήσεις ότι «δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα». Τον κάλπικο ανταγωνισμό όπου προσπαθούν να μας εγκλωβίσουν, στρέφοντας τους εργαζόμενους της μιας εταιρείας απέναντι σ’ αυτούς της άλλης, ότι δήθεν «οι πιο άξιοι» θα επιβιώσουν.
- Απαιτούμε τη ρητή, έγγραφη διαβεβαίωση για τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, όποια και αν είναι η κατάληξη των διαπραγματεύσεων.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους συναδέλφους, τους εργαζόμενους, τους καταναλωτές, σε όλη την κοινωνία:

Οι εταιρίες της κινητής τηλεφωνίας θησαύρισαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, με την εκμετάλλευση της δικής μας εργασίας και βγάζοντας τεράστια κέρδη από τους καταναλωτές. Τα μπόνους των «χρυσών» στελεχών ξεπέρασαν κάθε όριο, δεκάδες φορές πάνω από τους συνολικούς μισθούς όλων των εργαζομένων. Αντίθετα, εμείς οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουμες διαρκώς απολύσεις, χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων και συνθηκών, υπονόμευση των συλλογικών συμβάσεων και μειώσεις μισθών με κάθε τρόπο. Δεν μοιραστήκαμε τα κέρδη τους, δεν θα πληρώσουμε την κρίση τους!

Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να απαιτούν να χάσουμε τις δουλειές μας. Μας λένε ότι «δεν γίνεται αλλιώς», ότι έτσι είναι «η αγορά και το σύστημα». Τους απαντάμε ότι οι δουλειές μας, το μέλλον το δικό μας και των οικογενειών μας είναι πιο πάνω από κάθε «επιχειρηματικό πλάνο» και «απαίτηση της αγοράς», από τα εξωφρενικά δικά τους προνόμια.

Οι συνάδελφοι και τα Σωματεία και στις δύο εταιρίες οργανώνουμε από κοινού τον αγώνα μας, ζητώντας την υποστήριξη κάθε σωματείου, κάθε εργαζόμενου και νέου, των καταναλωτών, όλης της κοινωνίας, για τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου, 12:00 το μεσημέρι, Σίνα 16, αίθουσα ΟΤΟΕ"

Εθισμός σε υψηλά απολαυστικές τροφές


Παιδική παχυσαρκία. Μία διατροφική διαταραχή που τα τελευταία χρόνια έχει λάβει διαστάσεις πανδημίας. Είναι όμως μόνο η υπερφαγία ή κάποια παθολογική κατάσταση τα κυριότερα αίτια της παιδικής παχυσαρκίας; Ή μήπως είναι και κάτι βαθύτερο που ωθεί τα παιδιά και τους εφήβους σε αύξηση βάρους;

Αυστηρό μήνυμα κατά παντός υπευθύνου έστειλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος




ο οποίος τόνισε ότι οι επόμενοι δύο μήνες είναι κρίσιμοι για την χώρα
. Ο Βενιζέλος υποστήριξε ότι όσοι διαδίδουν αυτά τα...




σενάρια στρέφονται κατά του ίδιου τους του εαυτού, αφού όπως είπε είναι: «ανυπόστατες φήμες που στοχεύουν στο ευρώ η σπέκουλα πτώχευσης της Ελλάδας».

Επιπλέον, τόνισε ότι οι επόμενοι δύο μήνες είναι κρίσιμοι για την ύπαρξη του τόπου, όχι μόνο επειδή είναι ορόσημο για να εφαρμοστούν οι επιταγές της 21ης Ιουλίου, αλλά και γιατί η κυβέρνηση πρέπει να ανταποκριθεί σε όλες τις υποχρεώσεις έναντι των θεσμικών της εταίρων. «Πρέπει να κάνουμε ένα ντου, ένα άλμα προς τα μπροστά για να αρχίσει η ανάπτυξη», είπε.

Επίσης, παραδέχτηκε ότι η επιβολή μεγαλύτερου ΦΠΑ δεν είναι το πιο δίκαιο μέτρο, αλλά θα συνεχίσει να ισχύει μέχρι να βρεθεί κάποια λύση πάταξης της φοροδιαφυγής. Τέλος, τόνισε ότι στο Δημόσιο περισσεύει προσωπικό, ενώ προανήγγειλε νέο σχέδιο με τις τράπεζες, προκειμένου να μην αντιμετωπίσει κανείς δημόσιος υπάλληλος πρόβλημα με την αποπληρωμή του.

Έφυγε από κοντά μας ένας από τους πιο πιστούς φίλους του Πιερικού, ο Γιώργος Λαζαρίδης (Ζάμπας)

Σε μια εποχή που στον Πιερικό επιχειρούμε την προσέλκυση νέων φιλάθλων, δυστυχώς χάνουμε παραδοσιακούς πιστούς φίλους του συλλόγου.

Ο Γιώργος Λαζαρίδης έγραψε τη δική του ιστορία ως φίλαθλος του Πιερικού, ως αυστηρός και δίκαιος κριτής, αλλά πάντα ως πιστός φίλος της ομάδας της Κατερίνης. Ο Πιερικός αποτελούσε για τον Γιώργο σημαντικό κομμάτι της ζωής του. Και για τον Σύλλογο Φίλων Ιστορίας Πιερικού ο Γιώργος Λαζαρίδης θα έχει ξεχωριστή θέση στην τεράστια συλλογή των ιστορικών φυσιογνωμιών του Πιερικού μας.

Γεννήθηκε στην Κατερίνη το 1940 και διακρίθηκε ως ιεροψάλτης με πλούσιο δισκογραφικό έργο σε ψηφιακούς δίσκους, ύμνους της Θείας λειτουργίας, μεγάλων δεσποτικών εορτών και της αγίας και μεγάλης εβδομάδας. Συμμετείχε στην εκπομπή της ΕΤ 3 "Έλληνες καλλιτέχνες στον Βορειοελλαδικό χώρο".

Ο Σ.Φ.Ι.Π. εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του αείμνηστου Γιώργου Λαζαρίδη.

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ Σ.Φ.Ι.Π.

Μητέρα έμαθε να οδηγεί εκσκαφέα για να βρεί το παιδί της

Συγκλονίζει η ιστορία μιας μητέρας από την Ιαπωνία, η οποία έξι ολόκληρους μήνες μετά το φονικό τσουνάμι ψάχνει ακόμα για την σορό του παιδιού της.

ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΗ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΧΙ.

ο κ. Μ. Χρυσοχοΐδης, πριν τρία χρόνια, αναφερόμενος στην απελευθέρωση επαγγελμάτων, ανάμεσα στ’ άλλα, δήλωνε: ”Σήμερα, η Ελλάδα έχει το πιο φθηνό ταξί στην Ευρώπη. Έχετε την εντύπωση ότι το ταξί θα παραμείνει φθηνό; Θα ακριβύνει πάρα πολύ το ταξί. Διότι τα ταξί θα περιέλθουν σε εταιρείες, που θα πουλάνε τις υπηρεσίες τους ακριβά. Μην έχουμε αυταπάτες, ορισμένα απ’ αυτά τα πράγματα είναι νεοφιλελεύθερες αφέλειες”. · Στις 16 Ιουλίου, ο κ. Δ. Ρέππας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ”ο Κόσμος του Επενδυτή”, δήλωνε: “Η πρότασή μας βασίστηκε στο Ευρωπαϊκό μοντέλο και την προωθήσαμε με το Υπουργείο Οικονομικών, βρήκε δε σύμφωνη την τρόικα. Μεταξύ των πολλών ρυθμίσεων που οδηγούν στο άνοιγμα του επαγγέλματος και της αγοράς, περιλαμβάνεται και η συγκεκριμένη ρύθμιση για τη σύνδεση του αριθμού των αδειών με τον πληθυσμό κάθε πόλης ή περιοχής. Στο Προεδρικό Διάταγμα προβλέψαμε αναλογία 2 άδειες ανά 1.000 κατοίκους στην ελληνική περιφέρεια και 2,5 άδειες ανά 1.000 κατοίκους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Αυτή η μέθοδος υπολογισμού ακολουθείται σε όλη την Ευρώπη. Ενδεικτικά αναφέρω τις αναλογίες που ισχύουν σε άλλες πόλεις, όπου ο σχετικός δείκτης έχει ως εξής: στις Βρυξέλλες 1,5 άδειες ταξί για κάθε 1.000 κατοίκους, στο Μιλάνο 1,6 άδειες ταξί για κάθε 1.000 κατοίκους, στο Βερολίνο 2 άδειες ταξί για κάθε 1.000 κατοίκους, στη Ρώμη 2,1 άδειες ταξί για κάθε 1.000 κατοίκους και αναλόγως ρυθμίζεται η σχετική διαδικασία σε άλλες πόλεις. Άλλωστε τα ταξί ασκούν μία κατά παραχώρηση δημόσια υπηρεσία και η λειτουργία τους συνδέεται με την πολιτική για το κυκλοφοριακό, το περιβαλλοντικό πρόβλημα και πάνω απ’ όλα με την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη – χρήστη”».

Συνομιλία μητέρας - γιου στην Ουγκάντα το 2011



-Aμπντούν διάβασε τα μαθήματά σου, τα παιδάκια στην Ελλάδα δεν έχουν ούτε βιβλία . . .!!!!

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ.

Ο αείμνηστος Βέγγος λιγότερο είχε τρέξει σε όλες τις ταινίες μαζί από όσο τρέχει σήμερα η κυβέρνηση! Και στην περίπτωση του αξέχαστου ηθοποιού εκείνος μεν έτρεχε για να βγάλει τον περιούσιο, ενώ η κυβέρνηση για να πάρει αυτόν του ελληνικού λαού…. Και τι έρχεται να κάνει τώρα η....




κυβέρνηση; Για άλλη μία φορά τρέχει για να καλύψει τις δικές της ανεπάρκειες, του ΠΑΣΟΚ ως κόμματος, κινήματος έπρεπε να πω, μην κάνουμε και τέτοια τρομακτικά λάθη, αλλά και ολόκληρου του πολιτικού φάσματος της χώρας. Τι άλλο τρέχει να κάνει; Να σεβαστεί αυτά που υπέγραψε ότι θα κάνει και δεν έκανε μέχρι σήμερα!!!Δηλαδή το αυτονόητο που κάνει κάθε έντιμος άνθρωπος.

Σε ένα πράγμα μπορεί να συμφωνήσει κανείς με τον Υπουργό Οικονομικών κύριο Βενιζέλο. Ότι πράγματι οι επόμενοι δύο μήνες θα είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟΙ για πολλούς και διαφόρους λόγους, που άλλους τους ανέφερε και άλλους όχι. Για παράδειγμα έθεσε απ’ έξω-απ’ έξω την στάση της Γερμανίας. Στην περίπτωση αυτή η κατάσταση δεν επηρεάζεται μόνον από τα εσωτερικά προβλήματα της Καγκελαρίου Μέρκελ, ήττες σε εκλογές, αντιρρήσεις για την βοήθεια προς την Ελλάδα από τον κυβερνητικό συνασπισμό στην Γερμανία κλ. Υπάρχει και άλλος ένας παράγοντας στον οποίο μπορεί να μην δίνουμε την σημασία που πρέπει. Και αυτός είναι ότι στις 14 Σεπτεμβρίου εκδικάζεται στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης μία άκρως κρίσιμη υπόθεση για το ζήτημα των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων. Μάλιστα όπως ελέχθη και από τον Βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς Ν. Τσούκαλη, «η οποιαδήποτε απόφαση θα αποτελέσει πρόκριμα, νομολογία, για κάθε σχετική αξίωση πολιτών ή κρατών ανά την Ευρώπη, κυρίως όσον αφορά στο δικαίωμα ετεροδικίας της Γερμανίας, δηλαδή σε σχέση με την αρμοδιότητα δικαστηρίων χωρών να αποφασίζουν για τις αποζημιώσεις».

Και νομίζουμε ότι όλοι μπορούν να αντιληφθούν σε τι θέση θα βρεθούν αν η απόφαση δεν είναι ευνοϊκή για τους ίδιους…… Από την άλλη πλευρά, έχουμε την έναρξη των γεωτρήσεων στην Κύπρο, τις απειλές της Άγκυρας, την στρατηγική της και της κινήσεις της για να γίνει ο ηγεμών της Μέσης Ανατολής και όχι μόνον. Αλλά ας μην τρελαθούμε κιόλας…. Μπορεί η Τουρκία να έχει γεωστρατηγική σημασία αλλά δεν παύει να έχει και τρομακτικά προβλήματα τα οποία μπορούν να την διαλύσουν στα εξ ων συνετέθη σε χρόνο μηδέν.Μετά αρχίζουμε εμείς τις δικές μας έρευνες για φυσικό αέριο και πετρέλαιο στο Ιόνιο και την Κρήτη. Κάτι που «τρελαίνει» την Τουρκία η οποία ορέγεται τα αντίστοιχα κοιτάσματα που υπάρχουν εντός της Ελληνικής ΑΟΖ στο Αιγαίο. Και δεν πάει να λέει ότι θέλει το διεθνές δίκαιο; Προφανώς «διεθνές» δίκαιο κατά τον κύριο Ερντογάν και την παρέα του είναι ότι ορίζει το συμφέρον της Τουρκίας!!!!

Επομένως στα υπαρκτά πολύ δύσκολα προβλήματα ήρθε και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ΣΗΜΕΡΑ για να τα διορθώσει όλα εκείνα που έπρεπε να είχε κάνει εδώ και ενάμιση χρόνο για να μην δίνουμε αφορμές να μας αποτελειώσουν κάποιοι…. Πάλι νέα μέτρα, νέα εισφορά στα ακίνητα… Αλλά με μία διαφορά αυτή τη φορά. Τώρα θα κυνηγήσουν την φοροδιαφυγή, τώρα θα κυνηγήσουν τα χαμένα έσοδα, τώρα, τώρα τώρα…… Τρίχες κατσαρές!!!! Μόνο τα έσοδα που θα είχε εισπράξει το κράτος από τα λαθραία τσιγάρα που έχουν πιαστεί φέτος θα κάλυπταν μια τρύπα. Σκεφθείτε τι συμβαίνει με το αλκοόλ….. Πιάνονται εκατοντάδες χιλιάδες λαθραία αντικείμενα Κινεζικής προέλευσης σε παράνομες αποθήκες. Και μπράβο σε αυτούς που κάνουν καλά την δουλειά τους! Αλλά όλα αυτά πως μπήκαν στην χώρα; Δεν μπορεί όλα να μπαίνουν με παράνομους τρόπους; Μήπως τα βάζουν μέσω κάποιων τελωνείων κάποιοι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι; Την άλλη φορά κατασχέθηκαν κοντέινερς με τσιγάρα και εστάλησαν προς φύλαξη σε μια αποθήκη στην Στυλίδα από όπου εκλάπησαν και το δημόσιο έχασε 10 εκατομμύρια ευρώ. Τιμωρήθηκε κανείς; Δεν νομίζουμε…. Τυχαίο; Καθόλου!!

Και τελικά που καταλήγει κανείς αναλογιζόμενος όλα τα ανωτέρω; ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΤΙΣ ΣΑΡΚΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ.Το εύκολο κέρδος. Και αν η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου την είχε κτυπήσει από την πρώτη στιγμή, σήμερα δεν θα βρισκόμαστε εδώ που βρισκόμαστε, στην εντατική! Αλλά πώς να την κτυπήσει που έχει και αυτό όπως και τα άλλα κόμματα προσβληθεί από τον «ιό» της διαφθοράς; Και ποιος να βάλει πλάτη σήμερα από τον ελληνικό λαό όταν βλέπει δύο χρόνια τώρα να βασιλεύει η ανομία, η διαφθορά και που θεωρεί ότι ότι γίνεται γίνεται για τα μάτια του κόσμου; Να γιατί φωνάζαμε κύριε Πρωθυπουργέ, κυβερνήστε! Πάρτε κεφάλια επίορκων, φοροφυγάδων, διεφθαρμένων. Ξέρετε ότι η Κόπρος του Αυγεία χρειάστηκε έναν Ηρακλή για να καθαριστεί και ένας Μέγας Αλέξανδρος για να λυθεί (κοπεί;) ο Γόρδιος δεσμός!! Για να δούμε λοιπόν, οι πολιτικοί μας, θα φθάσουν έστω στο μικρό δακτυλάκι του κάποιον από τους δύο; Ή η «κόλαση» είναι πιο κοντά από ότι φανταζόμαστε;

Όμιλος προβληματισμού-αγκάθι για τον Γιώργο


Όμιλος Πολιτικού Προβληματισμού. Σας θυμίζει τίποτα;
Έναν αντίστοιχο όμιλο είχε ιδρύσει ο Κώστας Σημίτης στις αρχές του ’90 και έναν παρόμοιο είχε προσπαθήσει να συγκροτήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος το 2007, μετά την ήττα του στις εκλογές για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.
Τώρα θα υπάρξει και νέος όμιλος ο οποίος, από ό,τι μαθαίνουμε, θα «συνυπογράφεται» από τους κυρίους Φλωρίδη, Μπίστη, Μανίκα και αρκετούς άλλους. Μία ακόμα από τις πολλές… ζυμώσεις που καταγράφονται τους τελευταίους μήνες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Ποσο διαφορετικα θα ειμασταν αν ηταν ΙΚΑΝΟΣ ο αρχηγος.

Ηταν τιμιος και δικαιος, και πανω απο ολα Ελληνας. Σαν τον δημαρχο του παρακατω χωριου:

Ανάβρα Μαγνησίας: Ένα ελληνικό χωριό - πρότυπο διαφορετικό από τα άλλα Βρίσκεται σε υψόμετρο χιλίων περίπου μέτρων, στις δυτικές πλαγιές της Όθρυος και σε μεγάλη απόσταση από τις πιο κοντινές κωμοπόλεις της Μαγνησίας, της Λάρισας και της Φθιώτιδας. Γι΄ αυτό και παρέμεινε κοινότητα και δεν ενσωματώθηκε σε κάποιο άλλο Δήμο.
Τα τελευταία χρόνια κατάφερε να μετατρέψει τα μειονεκτήματα σε πλεονεκτήματα, να πετύχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, μηδενική ανεργία και υψηλό επίπεδο ποιότητας ζωής. Πρόκειται για την κοινότητα Ανάβρας Μαγνησίας, μια περιοχή που σήμερα διαθέτει αιολικό πάρκο (το οποίο της εξασφαλίζει ετήσιο εισόδημα 100.000 ευρώ περίπου), περιβαλλοντικό - πολιτιστικό πάρκο έκτασης 240 στρεμμάτων, πρότυπες κτηνοτροφικές υποδομές που στεγάζουν το χειμώνα (όταν η Ανάβρα αποκλείεται από τα χιόνια) 25.000 ζώα, πρότυπο σφαγείο, διώροφο πάρκινγκ 60 θέσεων, γυμναστήριο εξοπλισμένο με τα τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα, γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ, άψογο νηπιαγωγείο και δημοτικό, αγροτικό ιατρείο (πάντοτε στελεχωμένο), αναρριχητικά κέντρα, Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών, ακόμη και σπίτια που φιλοξενούν τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στα σχολεία και τους αγροτικούς ιατρούς.

«Το μυστικό της επιτυχίας», όπως εξηγεί ο πρόεδρος της Κοινότητας Ανάβρας Δημήτρης Τσουκαλάς «είναι να αγαπά κανείς τον τόπο του, να δουλεύει σκληρά και να εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία που του δίνουν τα εθνικά και τα ευρωπαϊκά προγράμματα». Ο ίδιος δεν αποδέχεται τη δικαιολογία της έλλειψης πόρων και σημειώνει ότι κάθε δήμαρχος ή κοινοτάρχης μπορεί να κάνει έργα, με κέφι και μεράκι, χωρίς κομματικές φιλοδοξίες, με σωστούς συνεργάτες και καλή γραμματειακή υποστήριξη.

Ο κ. Τσουκαλάς εργαζόταν ως επιθεωρητής της ΔΕΗ στην Αθήνα. Εγκατέλειψε όμως την Αθήνα για να γυρίσει στο χωριό του. Εξελέγη πρόεδρος της Κοινότητας και ξεκίνησε τις προσπάθειες για την ανάπτυξή του. «Αρχικά έγινε η εσωτερική οδοποιία, το δίκτυο ύδρευσης, η προμήθεια αποχιονιστικών μηχανημάτων, και η δημιουργία κτηνοτροφικών πάρκων έξω από το χωριό καθώς η πλειοψηφία του πληθυσμού ασχολείται με την κτηνοτροφία και μάλιστα την παραγωγή βιολογικών κτηνοτροφικών προϊόντων.

Κρίσιμο όμως σημείο για την ανάπτυξη του τόπου αποτέλεσε το συνέδριο που πραγματοποιήσαμε. Σε αυτό συμμετείχαν καθηγητές και ειδικοί από διαφορετικούς χώρους οι οποίοι διατύπωσαν προτάσεις για το μέλλον της Ανάβρας» σημειώνει χαρακτηριστικά. Πόλο έλξης για τον επισκέπτη της Ανάβρας αποτελεί το περιβαλλοντικό - πολιτισμικό πάρκο που έχει δημιουργηθεί με επίκεντρο το υδάτινο στοιχείο που είναι πλούσιο στην περιοχή. Το πάρκο βρίσκεται σε περιφραγμένη έκταση 240 στρεμμάτων, ξεκινά από τις πηγές της Ανάβρας και αναπτύσσεται κατά μήκος του ποταμού Ενιπέα. Ανάμεσα σε αιωνόβια πλατάνια και δίπλα σε πηγές και γεφύρια μπορεί κανείς να συναντήσει νεροτριβές, μαντάνια και νερόμυλους, κατασκευές για την επεξεργασία και τον καθαρισμό υφασμάτων με τη βοήθεια του νερού. Παράλληλα έχουν δημιουργηθεί παιδικές χαρές ενώ κατασκευάζονται infokiosk και ενημερωτικές πινακίδες. Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο να ελευθερωθούν στο πάρκο και ορισμένες ομάδες ζώων.

«Η Ανάβρα αναπτύσσεται και τουριστικά, ωστόσο ο τουρισμός δεν αποτελεί προτεραιότητα για τους κατοίκους της που ασχολούνται με την κτηνοτροφία. Το γεγονός αυτό δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για την ιδιωτική πρωτοβουλία» τονίζει ο κ. Τσουκαλάς. Και η ανάπτυξη δεν σταματά εκεί. Στα επόμενα σχέδια της Κοινότητας ανήκουν η τηλεθέρμανση, η δημιουργία υδροηλεκτρικού πάρκου, η αναστήλωση των πέτρινων γεφυριών και των εκκλησιών του 17ου αιώνα, η προβολή των πολιτιστικών υποδομών, η λειτουργία του λαογραφικού μουσείου κτηνοτροφικής ζωής και η δημιουργία τυποποιητηρίων κτηνοτροφικών προϊόντων.

Στην Ανάβρα οι κάτοικοι δεν αφήνουν τον τόπο τους για να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη στις μεγάλες πόλεις. Αντίθετα, εγκαταλείπουν τα αστικά κέντρα για να επιστρέψουν στο χωριό τους, να φτιάξουν εκεί το νοικοκυριό τους και να δημιουργήσουν το μέλλον τους. Η κοινότητα τους βοηθά δίνοντάς τους γη με ευνοϊκούς όρους και με την προϋπόθεση να μείνουν εκεί, να δουλέψουν και να ζήσουν μια καλύτερη ζωή. --

5.000 τ.μ. επιπλέον για τους εκθέτες στην Εμποροπανήγυρη Αιγινίου



Ο Δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού Βαγγέλης Πολύζος, ο οποίος κηρύσσοντας την έναρξη της 85ης Εμποροπανήγυρης του Αιγινίου είπε πως αποτελεί το μεγαλύτερο εμπορικό, κοινωνικό αλλά πολιτιστικό γεγονός τους δήμου. «Η εμποροπανήγυρη Αιγινίου εδώ και 85 χρόνια λειτούργει άψογα και αυτό οφείλετε σε όσους πέρασαν από την τοπική αυτοδιοίκηση και σε όλους τους πολίτες του Αιγινίου και της ευρύτερης περιοχής. Πρόκειται για έναν απόλυτα πετυχημένο θεσμό και δημιουργεί ένα τεράστιο πολλαπλασιαστικό οικονομικό αποτέλεσμα για την περιοχή μας και όχι μόνον. Στο συγκεκριμένο χώρο κάθε χρόνο συναντώνται επαγγελματίες και επισκέπτες οι οποίοι γνωρίζονται χρόνια τώρα και κάθε φορά αφήνουν ένα κομμάτι από τη ζωή τους», είπε ο κ.Πολύζος
Η επέκταση των χώρων της εμποροπανήγυρης
Ο Δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού αναφέρθηκε στην επέκταση κατά 5.000 τ.μ. που έγινε στους χώρους της εμποροπανήγυρης, όπου στεγάστηκαν όσοι οι έμποροι τοποθετούσαν πάγκους εκτός της οριοθετημένης έκτασης. Επιπλέον, έγιναν διάφορα συμπληρωματικά έργα στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις, όπως βελτίωση του ηλεκτροφωτισμού και των δικτύων αποχέτευσης όμβριων και λυμάτων. Επίσης, τοποθετήθηκαν 5 νέα συγκροτήματα τουαλετών και ντουζιέρες για τους εκθέτες. Ακόμη, περιφράχθηκε ο νέος χώρος των 5.000 τ.μ., με παράλληλη βελτίωση – όπου χρειάστηκε– της υπάρχουσας περίφραξης. Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 595.000 ευρώ, αν και με την έκπτωση το συνολικό κόστος έφτασε στα 380.000 ευρώ, μαζί με διάφορα συμπληρωματικά έργα που δεν προβλέπονταν στην αρχική μελέτη.
Ο κ. Πολύζος σημείωσε πως ανάδοχος για την εκτέλεση των έργων ήταν η κοινοπραξία Σ. Τόκα και Σ. Δένη, που έδωσαν έκπτωση περίπου 55%. «Εκτέλεσαν το έργο μέσα σε χρόνο ρεκόρ, μόλις 20 μέρες, όταν ορισμένοι υπολόγιζαν πως θα χρειαζόταν μήνες και αμφέβαλαν το στόχο του ενός μήνα που είχαμε θέσει ως δήμος», είπε ο κ. Πολύζος, ευχαριστώντας την Αντιδήμαρχο Ξ. Βασιλειάδου και την οργανωτική επιτροπή για την άψογη οργάνωση της φετινής εμποροπανήγυρης

Φυσική μάσκα αντιγύρανσης

Υλικά
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
2-3 κουταλιές σιτέλαιο
1 κουταλιά δενδρολίβανο
2-3 φύλλα δάφνης

Στην Ισλανδία ο λαός κατάφερε να παραιτηθεί η κυβέρνηση.

Γιατί; Αν κάποιος πιστεύει ότι δεν υπάρχει λογοκρισία σήμερα, ας μου πει πώς, ενώ έγινε γνωστό τι συνέβη στην Αίγυπτο, δεν γράφτηκε ποτέ τι συμβαίνει στην Ισλανδία: Στην Ισλανδία ο λαός κατάφερε να παραιτηθεί η κυβέρνηση, εθνικοποίησε τις μεγαλύτερες τράπεζες, αποφάσισε να μην πληρώσει το χρέος που είχαν δημιουργήσει αυτές στην
Μ. Βρετανία και την Ολλανδία λόγω της κακής οικονομικής πολιτικής τους και κατέληξε να δημιουργήσει ένα λαϊκό σώμα για την αναδιαμόρφωση του συντάγματος. Και όλο αυτό με ειρηνικές διαδικασίες. Μια πραγματική επανάσταση κόντρα στην εξουσία που μας οδήγησε στην παρούσα κρίση. Εδώ, γιατί δεν μπορέσαμε να μάθουμε τίποτα γι’ αυτά τα γεγονότα εδώ και δύο χρόνια; Τι θα γινόταν αν όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες έπαιρναν παράδειγμα; Αυτή είναι εν συντομία η ιστορία… 2008. Εθνικοποιείται η κύρια τράπεζα της χώρας. Καταρρέει το νόμισμα, σταματάει τη λειτουργία του το χρηματιστήριο. Η χώρα είναι σε πτώχευση. 2009. Οι διαμαρτυρίες του κόσμου μπρος στην Βουλή καταφέρνουν και κηρύσσονται πρόωρες εκλογές και προκαλούν την παραίτηση του πρωθυπουργού και όλης της κυβέρνησης. Συνεχίζει η άθλια κατάσταση της οικονομίας της χώρας. Μέσω ενός νόμου προτείνεται να πληρωθεί το χρέος στην Μ.Βρετανία και την Ολλανδία, με την πληρωμή 3.500 εκ. ευρώ, που θα πληρώσουν όλες οι ισλανδικές οικογένειες μηνιαία για 15 χρόνια με 5,5% επιτόκιο. 2010. Ο κόσμος βγαίνει στους δρόμους και ζητάει δημοψήφισμα για το νόμο. Τον Γενάρη του 2010 ο πρόεδρος αρνείται να θέσει τον νόμο σε ισχύ και ανακοινώνει ότι θα υπάρξει αίτημα για λαϊκή ετυμηγορία. Τον Μάρτιο γίνεται το δημοψήφισμα και σαρώνει το ΌΧΙ στην πληρωμή με 93% των ψήφων. H κυβέρνηση αρχίζει δικαστική έρευνα για ευθύνες για την κρίση. Αρχίζουν οι συλλήψεις τραπεζιτών και υψηλόβαθμων στελεχών. Η Interpol εκδίδει διαταγή και όλοι οι εμπλεκόμενοι τραπεζίτες εγκαταλείπουν την χώρα. Στο πλαίσιο της κρίσης, εκλέγεται ένα σώμα από πολίτες για να συγγράψει το νέο Σύνταγμα. Εκλέγονται 25 πολίτες, χωρίς πολιτική εξάρτηση, από τους 522 που παρουσιάστηκαν ως υποψήφιοι. Η προϋπόθεση υποψηφιότητας ήταν να είναι ενήλικοι και να έχουν προταθεί από 30 άτομα. Το σώμα αρχίζει την εργασία του τον Φεβρουάριο του 2011 και θα παρουσιάσει μια carta magna λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ομόφωνες συστάσεις διαφορετικών συνελεύσεων που θα πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα. Θα πρέπει να επικυρωθεί από την υπάρχουσα βουλή και από την επόμενη αναθεωρητική που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές. Αυτή είναι η σύντομη ιστορία της Ισλανδικής επανάστασης: Παραίτηση ολόκληρης της κυβέρνησης, εθνικοποίηση της τράπεζας, δημοψήφισμα για τις κρίσιμες οικονομικές αποφάσεις, φυλάκιση των υπεύθυνων της κρίσης και ξαναγράψιμο του συντάγματος από τους πολίτες. Μίλησαν για όλα αυτά τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ? Φυσικά ΟΧΙ! Ο ισλανδικός λαός έδωσε ένα μάθημα δημοκρατίας σ’ όλον τον κόσμο.

Σε κάθε τους δημόσια εμφάνιση, βουλευτές και υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, αποδοκιμάζονται..




Σειρά πήρε ο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος έκανε το λάθος να πάει στην Κοζάνη
για την προγραμματισμένη σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.. Εκεί τον υποδέχθηκαν συνδικαλιστές της ΔΕΗ οι οποίοι τον "έλουσαν" με διάφορα κοσμητικά επίθετα!!

«Πόρτα» στον Στρος Καν από τους Γάλλους


Αν και επί της ουσίας αθωώθηκε για την… υπόθεση της καμαριέρας, ο Ντομινίκ Στρος Καν φαίνεται πως έβγαλε άσχημο όνομα για τους συμπατριώτες του, σε βαθμό που το 63% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να τον δουν υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές της άνοιξης.
Μια ακόμα περίπτωση ενός ισχυρού πολιτικού, που τελικά έπεσε θύμα των παθών του…

ΕΙΧΕ ΒΟΥΡΚΩΣΕΙ Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ.

Το 1992 ανεβαίνοντας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής (Σχόλιο : αλήθεια που είναι ο σημερινός;), είχε βουρκώσει δημόσια όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για το όνομα της Μακεδονίας.

Δεν περιμένω από τους σημερινούς μας ηγέτες, που αυτές τις μέρες θα βρεθούν στην (θεωρητικά) συμπρωτεύουσα να … δακρύσουν για τη Μακεδονία, αλλά επιτέλους εγώ και 1.5 εκ. Μακεδόνες, θέλουμε να ακούσουμε από επίσημα χείλη εάν σκοπεύουν επιτέλους να αντιδράσουν στα συνεχή «χαστούκια» που εισπράττουμε, από το «κρατίδιο» των Σκοπίων, όπως το αποκαλούν ειρωνικά οι εκ του ασφαλούς υπερπατριώτες των Αθηνών.

Τα όσα είδαμε και ακούσαμε στην χολιγουντιανή φιέστα της κυβέρνησης Γκρουέφσκι, για την επέτειο των 20 χρόνων από την ανεξαρτησία της χώρας, μαρτυρούν περίτρανα πως οι γείτονες όχι μόνο δεν έχουν καμία διάθεση για συμβιβασμό στο θέμα της ονομασίας, αλλά πλέον διεκδικούν με περισσό θράσος και την … «πίτα ολάκερη». Όπου «πίτα», η ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της αρχαίας Μακεδονίας, που εκ των πραγμάτων θα νομιμοποιήσει τις αξιώσεις τους επί ελληνικού εδάφους.

Αυτό είναι το πρόβλημα. Μια ολόκληρη γενιά στα Σκόπια σήμερα, μεγαλώνει πιστεύοντας πως είναι απευθείας απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο οποίος μιλούσε ελληνικά επειδή ήταν τα … αγγλικά της εποχής του. Πως η πατρίδα τους φτάνει μέχρι την Χαλκιδική και τον Όλυμπο, πως πριν το 1913 δεν υπήρχε ούτε ένας Έλληνας στη Μακεδονία, πως η Ελλάδα έστειλε σε «φούρνους» χιλιάδες «Μακεντόνετς» πολλά χρόνια πριν τα κρεματόρια του Χίτλερ, πως σήμερα υπάρχουν 500 χιλιάδες Μακεδόνες που δεν αισθάνονται Έλληνες και είναι καταπιεσμένοι» και το εκπληκτικό, που το υποστηρίζουν και σοβαροί άνθρωποι υποτίθεται στα Σκόπια, πως το 1913 η Ελλάδα θα τούς επιστρέψει τη Μακεδονία, γιατί λέει αυτό υπάρχει σε μια παράγραφο στη «Συνθήκη του Βουκουρεστίου».

Δυστυχώς, στο όνομα της real politic, οι ηγεσίες μας απαξιούσαν να ασχοληθούν με την ουσία του θέματος, που δεν είναι η ονομασία των Σκοπίων, αλλά ο ωμός «μακεδονισμός» τους και όπως αυτός εκφράζεται Ακόμη και να δεχτούν αλλαγή στην ονομασία του κράτους, μόνο για διεθνή χρήση, οι γείτονες θα επιμείνουν μέχρι τέλος στην κατοχύρωση «μακεδονικού» έθνους και «μακεδονικής» γλώσσας, γιατί μόνο έτσι θα επιβιώσουν στην αλβανική πλημμυρίδα, νομιμοποιώντας ταυτόχρονα τις διεκδικήσεις τους στην κληρονομιά της ελληνικής Μακεδονίας και εφόσον μελλοντικά τους δοθεί η ευκαιρία να προβάλλουν και εδαφικές αξιώσεις. Δεν είμαι υπερβολικός, απλά δείτε τι συμβαίνει στο γεωπολιτικό μας περίγυρο.

Πολλοί υποστηρίζουν πως το «παιχνίδι» με τα Σκόπια είναι ήδη χαμένο. Υπάρχει όμως και η άλλη άποψη. Ακόμη και όλες οι χώρες του πλανήτη να τα αναγνωρίσουν ως «Μακεδονία», οι γείτονες «καίγονται» για μία μόνο αναγνώριση. Αυτή της Ελλάδας, που θα νομιμοποιήσει το οικοδόμημα του «μακεδονισμού» που μεθοδικά και βάση σχεδίου έκτισαν τις τελευταίες δεκαετίες..

Την Πέμπτη, ο πρόεδρος των Σκοπίων Γκιόργκι Ιβάνοφ, έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Ελλάδα : «Δεν θα υπάρξει ποτέ λύση που να παραβιάζει την ταυτότητα, τη γλώσσα, τον πολιτισμό και το Σύνταγμά μας» δήλωσε συγκεκριμένα.

Για την υπεράσπιση της ταυτότητας και του πολιτισμού, 1,5 εκατ. Ελλήνων Μακεδόνων θα μιλήσει κανείς επιτέλους σε αυτή τη χώρα. Η μήπως το να ζητάς τα αυτονόητα κινδυνεύεις να σου κολλήσουν τη ρετσινιά του «Εθνικιστή».

Αλλά ποιος να μιλήσει ; Απλά θυμίζω πως στο δήμο Αθηναίων … ακόμη συσκέπτονται για το που τελικά θα τοποθετηθεί ο ανδριάντας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που βρίσκεται στα αζήτητα από το 1993. Ακόμη και σε αυτό το απλό θέμα, μας έβαλαν τα γυαλιά οι Σκοπιανοί.

ΣΤΗ ΛΑΓΟΡΑΧΗ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΕΙΧΑΜΕ ΑΓΙΑΣΜΟ, ΧΩΡΙΣ ...ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ...ΒΙΒΛΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕ ΠΛΑΓΙΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥΣ

Οι γονείς της ΛΑΓΟΡΑΧΗΣ, εκεί ψηλά στο βουνό, αποφάσισαν να μην πάνε στον ΜΟΣΧΟΠΟΤΑΜΟ τα παιδιά τους όπως ορίζει ο νέος χάρτης της εκπαίδευσης κι έτσι ΕΚΑΝΑΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΑΓΙΑΣΜΟ, στο δικό τους Σχολείο, ΧΩΡΙΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ, ΒΙΒΛΙΑ, ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ.....
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΑΓΟΡΑΧΗΣ ΚΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΣΤΟ "ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ" ΧΩΡΙΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕ ΠΛΑΓΙΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ....
Εν τέλει σ αυτήν την χώρα δείχνει πως κάποιοι δίχως πλάγιους τρόπους δεν μπορούνε να πάνε πουθενά. Δείχνει πως οι πλάγιοι τρόποι ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ αυτόν τον τόπο...
ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ "ΜΑΣΑΝΕ" ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ.... ΆΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΥΣ ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΛΑΓΟΡΑΧΗ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ.....
Δεν είναι η Λαγόραχη μιά κουκίδα στο χάρτη, αποφάσισαν οι γονείς κι οι μαθητές της....

Πριν από ακριβώς δύο χρόνια, ο κ. Γ. Παπανδρέου ανέβαινε στην Δ.Ε.Θ. έχοντας στην ομιλία του μια τρανταχτή εξαγγελία. «Λεφτά υπάρχουν» είπε τότε,

υποστηρίζοντας ότι το δημόσιο μπορεί να βρει εύκολα 31 δισεκατομμύρια ευρώ από τους φοροφυγάδες και την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών, όσων μέχρι τότε δεν πλήρωναν. Φώναζε τότε ο φουκαράς υπουργός Οικονομίας Αντ. Μπέζας, ότι από τα 31 δισεκατομμύρια των βεβαιωμένων χρεών, μπορεί να εισπραχθεί μόνο το ένα, αλλά δεν τον άκουγε κανένας.

Δύο χρόνια μετά, η κυβέρνηση έκανε την Πέμπτη μια κίνηση για να επιβεβαιώσει τον κ. Μπέζα και να διαψεύσει και επισήμως τον εαυτό της.

Δημιουργώντας την αίσθηση ότι θα δώσει στη δημοσιότητα την λίστα των μεγάλων φοροφυγάδων, τελικώς δημοσιοποίησε έναν κατάλογο με εταιρείες που οφείλουν μεγάλα ποσά στο δημόσιο και δεν τα έχουν καταβάλει..

Πρώτα πρώτα αυτός δεν είναι κατάλογος με φοροφυγάδες. Τον κατάλογο των φοροφυγάδων που έχει εντοπίσει η κυβέρνηση, εξακολουθεί να τον κρατά μυστικό!

Δεύτερον, ο κατάλογος που έδωσε στην δημοσιότητα είναι ένας κατάλογος κοροϊδία!

Από τις 6.000 επιχειρήσεις, οι μισές περίπου δεν υπάρχουν πια (ΚΥΔΕΠ, ΜΙΝΙΟΝ, ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΑΤΡΑΪΚΗ). Κι ως γνωστόν οι πεθαμένοι δεν πληρώνουν.

Από τις άλλες μισές, οι περισσότερες είναι κρατικές επιχειρήσεις οι οποίες ακόμη κι αν πληρώσουν, τα χρήματα θα βγουν από τη μια τσέπη και θα μπουν στην άλλη.

Κάποιες είναι αθλητικά σωματεία (ΑΕΚ, ΑΡΗΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ) που επίσης δεν έχουν μία στα ταμεία τους.

Αλλά ακόμη κι αυτές οι επιχειρήσεις που λειτουργούν ακόμη κι αρνούνται να πληρώσουν, δεν είναι απλές επωνυμίες. Πίσω τους κρύβονται επιχειρηματίες, τους οποίους εξακολουθεί να καλύπτει η κυβέρνηση. Έπειτα από μια διαμάχη μηνών με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, η κυβέρνηση κρατά μυστικά όλα τα ονόματα και μας σερβίρει Ε.Π.Ε και Α.Ε. χωρίς να γνωρίζουμε ποιοι από αυτούς που οργώνουν με τους θαλαμηγούς τους το Αιγαίο και το Ιόνιο, δεν πληρώνουν τα χρέη τους στο δημόσιο.

Ή λοιπόν θα πρέπει να αποφασίσει η κυβέρνηση να δώσει ονόματα φοροφυγάδων ή μεγαλοοφειλετών στο δημόσιο, ή διαφορετικά ας μην μας ζαλίζει με λίστες φαντάσματα, χωρίς καμιά αξία.

Κι ας βγει κάποτε να μας πει: Από τα 31 δισεκατομμύρια των εσόδων που είχε υποσχεθεί, πόσα μπορεί τελικώς να συλλάβει;

Οι τιμές της αμόλυβδης και του πετρελαίου κίνησης έχουν αυξηθεί κατά 2,5 λεπτά το λίτρο.



Μπορεί όλα να πέφτουν στην χώρα μας, η τιμή της αμόλυβδη όμως έχει πάρει την ανιούσα!! Οι τιμές της αμόλυβδης και του πετρελαίου κίνησης έχουν αυξηθεί κατά 2,5 λεπτά το λίτρο, το τελευταίο δεκαπενθήμερο και προσεγγίζουν τα υψηλά επίπεδα του περασμένου Αυγούστου. Νησιά και τουριστικές περιοχές, εξακολουθούν να κρατούν τα σκήπτρα της....




ακρίβειας ενώ στα μεγάλα αστικά κέντρα (Αττική και Θεσσαλονίκη) οι τιμές είναι από τις χαμηλότερες στην επικράτεια. Αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, η μέση τιμή της αμόλυβδης πλησιάζει το 1,7 ευρώ το λίτρο καθώς διαμορφώνεται σήμερα (πανελλαδικός μέρος όρος) στο 1,693 ευρώ, από 1,667 πριν δύο εβδομάδες. Αυξήθηκε δηλαδή στο διάστημα αυτό κατά 2,6 λεπτά. Αντίστοιχα το ντήζελ κίνησης ακρίβηνε το ίδιο διάστημα κατά 2,4 λεπτά, από 1,412 σε 1,436 λεπτά το λίτρο.

Οι πέντε ακριβότεροι νομοί της χώρας είναι κατά σειρά Λασίθι, Κεφαλονιά, Ρέθυμνο, Σάμος και Χανιά όπου η μέση τιμή κλιμακώνεται μέχρι 1,804 ευρώ. Στον αντίποδα, Θεσσαλονίκη, Πέλλα, Ανατολική Αττική, Αθήνα και Ημαθία έχουν τις χαμηλότερες μέσες τιμές (από 1,656 ευρώ το λίτρο).

Το 1990 ο ελληνικος λαος εδωσε το 48% στον Μητσοτακη να κυβερνησει.

Παρολο που ειχε 151 εδρες και με δηλωμενη εσωτερικη αντιπολιτευση , απο την πρωτη στιγμη, παγωσε τις προσληψεις , εφαρμοσε τις μεταταξεις στο δημοσιο, ιδιωτικοποιησε την ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, εδωσε τα αστικα λεωφορεια στους οδηγους των, μειωσε τις κρατικες δαπανες, ψηφισε το....




ασφαλιστικο δινοντας πνοη για πολλα χρονια, καταργησε αγορονομικες διαταξεις που επνιγαν την αγορα και εκλειναν επιχειρησεις, οι ΔΕΚΟ αρχισαν να εξοορθογιζουν τα οικονομικα τους, τα κλειστα επαγγελματα ηταν θεμα χρονου να ανοιξουν, αρχισε η αποκλιμακωση των φορολογικων συντελεστων, οι αγορες αρχιζαν να ανοιγουν για να προσελκυσουν νεες επενδυσεις, οι δημοσιοι προμηθευτες ηξεραν οτι χανουν την ευνοιοκρατια και την απομιζηση των κρατικων ταμειων, αχρηστοι δημοσιοι οργανισμοι και ανυπαρκτοι φορεις ειχαν δρομολογηθει να κλεισουν, η ιδιωτικοποιηση του ΟΤΕ ενοχλησε τους κρατικους προμηθευτες και τους καλοβολεμενους συνδικαλιστες, αλλα πανω απο ολα..

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΑ, ΕΓΙΝΕ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΙΚΟ, αυτο που εχουμε σαν στοχο, απο την τροικα, να το πετυχουμε (αν το πετυχουμε) το 2013. δηλ να αρχισουμε να μειωνουμε το εξωτερικο μας χρεος απο τα θετικα αποθεματα της οικονομιας μας. Δεν ειναι τα 20 χρονια χαμενα., ειναι που θα γυρισουμε πισω τουλαχιστον 50 χρονια.

Η μονη σοβαρη κυβερνηση που περασε απο τον τοπο και ειπε την αληθεια στον ελληνικο λαο πολεμηθηκε σκληρα, απο το ΠΑΣΟΚ, απο την αδιαλλαξια της Αριστερας και απο τα κρατικοδιαιτα συνδικατα της κομματικης καθοδηγησης. Σε καθημερινη βαση στο κεντρο της Αθηνας διαδηλωναν τα κεκτημενα ,με επικεφαλης τις συνηθεις φατσες της αριστερης ουτοπιας.

Και εκει που αντιστεκοταν η αληθεια με την μπουρδολογια ,ω του θαυματος! ο Σαμαρας ριχνει την κυβερνηση και κλεινει το κεφαλαιο Μητσοτακης απο την ιστορια. Αντ΄αυτου συνεχισθηκε η πολιτικη των επιδοματων, ο κρατισμος, οι παρεμβασεις στην οικονομια ,η διευρυνση των κεκτημενων, ο δανεισμος,η αδρανεια, η διαπλοκη και αναποφευκτα τα σκανδαλα, δημιουργωντας ετσι ολοι μαζι το σκηνικο της χρεοκοπιας της χωρας μας.

Ολοι αυτοι λοιπον βρισκονται μετα απο 20 χρονια ακομη στο πολιτικο σκηνικο και υποσχονται οτι θα μας σωσουν. Το προβλημα ειναι οτι δεν εχουμε ωριμασει πολιτικα και αυτοματως θεωρουμαστε συνυπευθυνοι με τις επιλογες μας.

Συμπερασμα ολων αυτων ειναι οτι ΞΕΧΝΑΜΕ γρηγορα και ο,τι ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.
Τωρα ερχεται ο Βενιζελος να ανακοινωσει ασθμαινωντας ό,τι πηγε να εφαρμοσει ο Μητσοτακης πριν 20 χρονια. Αν τον αφηναν να εφαρμοσει τον ρεαλισμο ,τωρα η Ελλαδα θα ειχε σωθει.

Μηπως ειναι καιρος να απαγκιστρωθουμε απο ολους αυτους τους υποπτους συμπαθειας πολιτικαντιδες και να στραφουμε σε πολιτικες δυναμεις που υποστηριζουν την ελευθερη οικονομια και την αληθεια;
Λεω μηπως;"

Ανταγωνισμός ανάμεσα στα αδέρφια

Προτού έρθει το μωρό
Μόλις μάθετε τα χαρμόσυνα νέα, ότι δηλαδή είστε έγκυος στο δεύτερο παιδί, είναι πολύ φυσικό να θέλετε να το μοιραστείτε με όλους, και βέβαια με το πρώτο σας παιδί. Όμως ενώ οι υπόλοιποι θα καλωσορίσουν με χαρά αυτό το γεγονός, η αντίδραση του παιδιού σας ίσως είναι πιο πολύπλοκη.
Όσο κι αν ευχόταν να αποκτήσει ένα αδερφάκι, μέχρι τώρα είχε μάθει να είναι εκείνο το κέντρο του κόσμου, και η ανακάλυψη ότι τώρα θα εμφανιστεί κι ένα άλλο αστέρι στον ουρανό, ίσως του προκαλέσει ανάμικτα συναισθήματα. Μπορείτε να το βοηθήσετε να διανύσει ομαλά αυτή τη μετάβαση και να καλωσορίσει με χαρά το νέο του αδερφάκι, έχοντας μερικά απλά πράγματα υπ’ όψιν.

Ενημερωτικά φυλλάδια με συμβουλές οδικής ασφάλειας θα διανείμουν Τροχονόμοι στους μαθητές


Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ένστολοι αστυνομικοί της Τροχαίας θα διανείμουν σήμερα ενημερωτικά φυλλάδια με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής σε γονείς και μαθητές δημοτικών σχολείων σε όλη τη χώρα. Η πρωτοβουλία αυτή, που πραγματοποιείται με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, έχει σαν στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γονέων και των μαθητών σε θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα. Ανάλογες ενδεικτικές συμβουλές προς τους γονείς είναι αναρτημένες και στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας.
Η ΕΛ.ΑΣ. πρόλαβε να τυπώσει ενημερωτικά φυλλάδια για τους μαθητές, σε αντίθεση με το Υπουργείο Παιδείας που τους άφησε χωρίς βιβλία….

μαγαλοοφειλέτες !

Τι να σας πω βρε παιδιά !

Αυτή την - πως την λένε, " Επιτροπή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων" , νομίζω, την θαυμάζω !

Μήνες ολόκληρους δεν επέτρεπε να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα των μεγάλων φοροφυγάδων !!!

ΧΘΕΣ, ( επηρεασμένη και από την

περίπτωση …..ΣΤΡΟΣΚΑΝ ,μάλλον !!) , με μια …απροσδόκητη απόφαση , είπε το μεγάλο ΝΑΙ! και , αμέσως , φίλοι μου αμέσως - λέω - ΟΛΑ τα ΜΜΕ βγάλαν στη φόρα τα ονόματα ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ και....ΠΡΩΤΟΚΑΝΑΛΑ¨( !!!).

Δεν ξέρω εσείς, εγώ πάντως....εξεπλάγην.

« Επί τέλους - είπα - να μια φορά που θα λάμψει η αλήθεια ! ».

Και βέβαια μόλις διάβασα τα....ονόματα, δεν έλαμψε η αλήθεια άναψαν όμως τα…. λαμπάκια μου !!

Παραθέτω ενδεικτικά μερικά…. από αυτά και παραπλεύρως γράφω τα….. οφειλόμενα ποσά ( προσέξ`τε, για εκατομμύρια ΕΥΡΩ μιλάμε

όταν π.χ. διαβάζετε 241,300 , σημαίνει διακόσια σαράντα ένα ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ και τριακόσιες χιλιάδες Ευρώ !!!

Λοιπόν αρχίζω :

ΦΩΤΟΚΥΠΡΙΑΚΗ Ο.Ε. 284.214

ΔΥΝΑΜΟΧΗΜΙΚΗ 239.220

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ Ε.Π.Ε. 173.176

SILBER 158.400

DAMI 137.736

INFORMATIS 150.638

Και για να μην σας κουράζω ,παραθέτω μερικές δεκάδες ακόμη …..ονόματα μεγαλοφοροφυγάδων ,μήπως αναγνωρίσετε και σεις κάποιον γνωστό σας.

Αν τον βρείτε, πάρτε τον σας παρακαλώ στο τηλέφωνο και παρακαλέστε τον να εξοφλήσει τις οφειλές του , γιατί ενδέχεται να μην το ….θυμάται ο άνθρωπος !.

Συνεχίζω ,λοιπόν !!

EUROTOP , DYECHEM , MASS , EWA, PA.TA., ESSENE INSTITUT ΔΙΑΙΤΗΣ ( οι άλλοι δίαιτα ,οι ιδιοκτήτες τρώνε καλά ),

REYTON , EXAFON , ROSSONERO, WYNOUS TRADE , GRANDT, REPERAL ,ELMADOR , FLASH, EXPRESS SERVICE , CONSUS ,

A.K.U. , CLEVER HELLAS , WANTI , ASM ELECTRODOMI , ARCO A,E, , DAMI ,EUROTOP , SILBER EPG , BIND , EUROLAC, OLIROSE , PETROMAR , ARTISTI ITALIANI ,INTERSEC, , και πολλές άλλες …..Ελληνόγραφες εταιρίες( που τις ίδρυσαν και τις θέριεψαν κάποια πανάξια Ελληνόπουλα ) ων ουκ έστι αριθμός !!

Περνάω τώρα στις….. δικές μας ( αχ πόσο χαίρομαι ,όταν θυμάμαι το…. Ελληνικό φιλότιμο !!!).

Αρχίζω :

ΚΡΑΝΕΛ , ΚΆΠΙΤΑΛ , ΜΠΕΤΟΠΑΝ , ΜΕΤΑΣΚΡΑΠ , ΙΝφΟΡΜΑΤΙΣ , ΠΡΙΝΣΕΣ , ΦΑΜΠΡΙΚ ΧΑΟΥΣ , ΒΙΕΚΑ , ΓΚΡΕΚΟΣΑΟΥΝΤ ΣΤΟΥΝΤΙΟΣΠΟΡ , ΕΜΛΕΡ , KENT ΑΕ, ΝΙΜΚΟΦΑ , ΓΚΟ ΓΚΟ ΤΙΒΙ , ΙΝΤΕΞ Α.Ε. ,

ΚΟΡΤΑΓΚ , ΤΖΕΝΕΡΑΛ ΠΡΟΜΟΣΙΟΝ ,ΒΕΡΑΜΟΥΝΤΟ , ΑΤΡΑΜΚΟ , ΓΕΩΜΕΛ ΑΕ , ΜΠΟΥΚΑΜΠΟ , ΡΟΝΤΟΪΛ , ΕΛΝΤΟΡ , ΑΚΟΥΑΣΠΟΡ ,ΜΕΓΑΤΡΑΣΤ ΑΕ , ΤΡΑΚΤΟΡ ΕΠΕ , ΜΑΚΝΙΤ , ΝΤΕΣΠΕΚ ΑΕ , ΙΝΤΕΞ ΑΕ , (έχει και καμιά κατοσταριά ακόμη ….ΕΛΛΗΝΌ…ΦΟΝΙΚΕΣ φίρμες, αλλά βαριέμαι να τις γράψω ) .

Και φθάνουμε τώρα , φίλοι μου αγαπημένοι ( βλ. …αείμνηστος Γεώργιος Οικονομίδης -εκατό φορές σας τόπα , δεν το μάθατε ακόμη - ;) φθάνουμε ,λέω, στις …καθαρόαιμες Ελληνικές Επιχειρήσεις που χρωστάνε μερικά …δισεκατομμύρια στην πατρίδα -Ελλάδα, :

Σίγουρα κάποιους απ` αυτούς θα τους ξέρετε : Αρχίζω :

ΘΕΜΕΛΙΟ ΕΠΕ , ΕΚΚΑΤΟ ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΗ , ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΚΗ , ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΩΝ ΣΚΡΑΠ , ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ !!!! ( ε, αυτή με το δίκιο της δικαιούται να καθυστερήσει την έφεσή της !!) , …..ΛΙΠΑΝΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗΣ΅( θου Κύριε !!) ΄, ΤΑΧΥΚΑΤ ( αυτή είναι σε όλα… γρήγορη, στην καταβολή φόρων και ΦΠΑ ,φαίνεται ότι καθυστερεί ,μερικά….. χρόνια ) , ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ( νάνε καλά ο άνθρωπος , όχι δεν είναι ο…ΑΕΚ , ο … άλλος είναι ) , ΗΡΑ ( και δω παρεμβαίνω , δεν είναι ο ΗΡΑ-ΗΡΑ-ΗΡΑΚΛΗΣ όμως , τώρα που το θυμήθηκα , θα «φάνε καλά » αύριο οι εξ..Αθηνών επισκέπτες!

Συνεχίζω, ΝΟΣΤΟΣ ΓΚΟΥΕΡ ( ….νόστος;;;, λέτε να την έχει κοπανήσει στο εξωτερικό και θυμάται την…. πατρίδα ;,ο δόλιος !!) , ΚΕΝΤΡΟ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑΤΟΣ ΓΚΟΥΕΡ ( δίαιτα εμείς, τον περίδρομο το…..κέντρο) , ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ GALAXY, ΕΜΠΟΡΙΑ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ( δεν λέει ποιών ελαστικών , για να μην τα….διαφημίσει ! ) , ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ( βρε να μην το ξέρω ,να πάω, ο….ασχημομούρης ) και τέλος- ο….Ο.Σ.Ε. ( αν είναι δυνατόν μόνο ,ένα δις και 44 εκατομμύρια;;;, (σας πληροφορώ – επί τη ευκαιρία – ότι ακόμη στην αρχή βρίσκεται η εκκαθάριση ;;).

Λοιπόν φίλοι αναγνώστες και γω κουράστηκα και σεις με…. σιχαθήκατε!

ΟΛΟ ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ , ΟΛΟ ΓΙΑ ΦΟΡΟΚΛΕΦΤΕΣ ΣΑΣ ΜΙΛΑΩ,

Αλλά το αίμα στο κεφάλι μου ανέβηκε πρω’ι-πρωί , σήμερα, όταν διάβασα την ειδοποίηση που μούστειλε η Δ! ΔΟ Υ της Θεσσαλονίκης !

« Επειδή μέχρι σήμερα - έγραφε - δεν έχετε ανταποκριθεί στις σχετικές προσκλήσεις μας για τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμών οφειλών σας , είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε στη λήψη σε βάρος σας μέτρων, όπως προβλέπεται από τον νόμο .»

Βρε , βρε, , βρέ , -λέω τώρα εγώ – τι νόμοι είναι αυτοί κύριε Έφορε που εμένα για 702 ΕΥΡΟΥΛΑΚΙΑ μου τρίζετε τα δόντια ( η μάλλον τις,,,μασέλες σας-δεν λένε με διπλές μασέλες τρώνε ου εφοριακοί -όχι όλοι , ,ασφαλώς - ) ενώ τους άλλους τους …πολλά υποσχομένους ούτε τους αγγίζετε.

Στον λόγο της τιμής μου ,φίλοι μου, πρώτη φορά, σας διαβεβαιώνω - , πρώτη φορά , ύστερα από 53 χρόνια , καθυστερώ - για λίγες μόνο μέρες την τελευταία δόση του …προηγουμένου έτους .

Δεν φθάνει βέβαια μόνο η απειλή, μου βάζουνε ((για λίγες μέρες καθυστέρηση ) και 65 ΕΥΡΩ…πρόστιμο, .

Και βέβαια επειδή εγώ περιουσιακά στοιχεία δεν κατέχω ( που λεν κι`οι Κρητικοί ) , το μόνο που μπορούν να μου κατάσχουν , είναι τα ….τρία μου , τα τρία BAY PASS μου , εννοώ, το μόνο κέρδος που απόκτησα από την μακροχρόνια προσφορά και τους αγώνες μου γι` `αυτόν τον τόπο ..

Μια στιγμούλα , ακόμη , φίλοι μου !

Έχω μια πρόταση, την είπα εκατό φορές, την έγραψα άλλες τόσες, αλλά ποιός μ` ακούει !

Σας παρακαλώ , αφήστε με να ξανα παραθέσω , άλλη μια φορά , εδώ και τώρα ( μας το κόλλησε κι` αυτό, ο αείμνηστος ) το άρθρο μου για τους ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ .!

Ξαναδιαβάστε το και πες` τε μου ,αν έχω δίκιο.

.
Φ Ο Ρ Ο Φ Υ Γ Α Δ Ε Σ

« είναι ντροπή για τον πολιτισμό μας να….. ανακοινωθούν δημόσια τα ονόματα των φοροφυγάδων που ……έφαγαν τα 25 δίς !! ».

- Το άκουσα στην τηλεόραση πριν λίγες μέρες κι`έφριξα.

-« Και τι θα γίνει - έλεγε ο δημοσιογράφος - αν ανακοινωθούν τα ονόματά τους ;, το αυτί τους δεν ιδρώνει !!».

- «Εμένα μου λέτε ( λέω τώρα εγώ ) , δώστε εσείς τα ονόματα στον κόσμο και να δούμε αν θα μπορούνε οι ευυπόληπτοι κύριοι και οι γυναίκες τους ν` απλώνουν απ` την επομένη τις κορμάρες τους στις παραλίες , να τρώνε τις ψαρούκλες τους στα ακριβά εστιατόρια , να κουβαλιούνται στα ....Ηρώδεια και να καταλαμβάνουν τις πρωτοκαθεδρίες στα ……Μέγαρα Μουσικής.

Ούτε στον δρόμο θα μπορούν να περπατάνε , οι κύριοι αυτοί, και τα θωρακισμένα αυτοκίνητά τους θα κινούνται με δυό δίκυκλα με φουσκωτούς , εμπρός και δύο πίσω.

Ούτε στην Ανάσταση, ούτε στον επιτάφιο ,ούτε στην τελετή των Θεοφανείων., ούτε στο θέατρο , τον κινηματογράφο , στον ιππόδρομο , ούτε , ούτε στα …..ουρητήρια για κατούρημα δεν θα μπορούν να πάνε !

Και μη γελάτε , με γιαούρτια , με γιουχαΐσματα , με αυγά μελάτα , με γρονθοκοπήματα και κλωτσοπατινάδα θα τους υποδέχονται όπου κι` αν πάνε.

Και τα παιδιά τους – θα μου πείτε - ,αυτά τα ανεύθυνα βλαστάρια , που όταν πάν σχολειό θα τα χλευάζουν οι συμμαθητές τους,.

Φίλοι και φίλες μου , η μάνα κι`ό πατέρας τους ,δεν τα σκεφθήκανε - όταν ρουφούσανε το αίμα του Λαού με καλαμάκι , εμείς θα τα σκεφθούμε;!

ΟΧΙ, δεν είναι σενάρια Γωγούσιας φαντασίας , είναι το ΑΥΡΙΟ - δυστυχώς - αυτού του τόπου , φίλοι μου !.

« Γυρίστε πίσω τα κλεμμένα , δώστε ξανά ανθρώπινες συντάξεις, ΚΛΕΦΤΕΣ, και σεις φερέφωνα ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ( όχι όλοι , για νάμαστε δίκαιοι ), που δεν τολμάτε να προφέρετε τα ονόματά τους ( δια τον φόβον του Ε.Σ.Ρ.-δήθεν ) , πάψτε την πλύση εγκεφάλου και την παραπληροφόρηση ,

Υστερόγραφο :Αν ξέρανε οι λήσταρχοι του Δημοσίου πλούτου, καθώς κι`οι συνεργοί τους, ότι αργά η γρήγορα θα βγουν στη φόρα οι βρωμιές τους, κι` ότι μόνο σε χώρες του τρίτου κόσμου θα μπορούσαν αυτοί και ο ….συμσελές τους να περάσουνε τα τελευταία χρόνια της ζωής τους, ούτε το μέλι απ` το…. .δάχτυλό τους δεν θα γλύφαν , τα καθίκια !

ΔΩΣΤΕ λοιπον ,κύριοι του αρμόδιου Υπουργείου, δημόσια, : ΟΝΟΜΑ ,ΕΠΙΘΕΤΟ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, ΤΗΛΕΦΩΝΑ, και ΠΟΣΑ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ,οι παραπάνω , μαγαλοοφειλέτες !

Τολμάτε;;, αν όχι, είστε ύποπτοι και σεις που κυβερνάτε και η επιτροπή προσωπικών δεδομένων και το Ε.Σ.Ρ. !

Υστερόγραφο : Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον ,αν ( με την ευκαιρία ) δίνατε και το «πόθεν έσχες» των ….ξανθών ιδιαιτέρων γραμματέων των προέδρων !!