PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Τρεις φορές πλήρωσε για να βρεθεί ξανά με τον γιό του ..αλλά μάταια!


Συνελήφθη στον Κρατικό Αερολιμένα Κέρκυρας, μία 26χρονη Βουλγάρα, όταν επιχείρησε να φύγει παράνομα από τη χώρα, με προορισμό χώρα της κεντρικής Ευρώπης, συνοδεύοντας έναν 15χρονο Ιρακινό, ο οποίος επίσης συνελήφθη.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η Βουλγάρα καθοδηγούμενη από άλλους τρεις αλλοδαπούς, οι οποίοι αναζητούνται, διευκόλυναν την μεταφορά του ανήλικου, μέσω του ΚΤΕΛ από την Αθήνα στην Κέρκυρα και στην συνέχεια, βάση της συμφωνίας, θα επιχειρούσαν την έξοδο τους μέσω του Κρατικού Αερολιμένα Κέρκυρας.
Τα μέλη της οργάνωσης προσπάθησαν άλλες δύο φορές να προωθήσουν τον ανήλικο Ιρακινό από τον Κρατικό Αερολιμένα Αθηνών και από το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Επίσης, τα μέλη της οργάνωσης θα λάμβαναν ως αμοιβή από τον ανήλικο Ιρακινό, αλλά και από τον πατέρα του, ο οποίος ζει σε χώρα της κεντρικής Ευρώπης, το χρηματικό ποσό των 3.125 ευρώ.
Οι λαθροδιακινητές καλώς συνελήφθησαν, όμως δεν παύει ένας πατέρας να θέλει τι πιο λογικό, από το να βρεθεί και πάλι με τον γιο του και αυτή η υπόθεση, απλά μας θυμίζει σε όλους, ότι πίσω από κάθε τέτοια περίπτωση υπάρχουν αληθινές οικογενειακές τραγωδίες, που δυστυχώς δεν βρίσκουν λύση!

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΑΥΤΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

Την ίδια στιγμή που η ανεργία θα φτάσει στο 20% και οι Έλληνες εγκαταλείπουν την χώρα
Του Δημήτρη Παπαγεωργίου
Με ερώτησή του προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, επανέφερε ο βουλευτής Β΄ Αθηνών του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτης το ζήτημα της χορήγησης επιδομάτων ανεργίας σε αλλοδαπούς. Στην ερώτησή του αυτή, ερωτά τον αρμόδιο υπουργό σχετικά με το ποσό το οποίο παίρνουν οι διάφοροι αλλοδαποί σε επιδόματα.
Παρόμοια όμως ερώτηση είχε κάνει τον Απρίλιο και ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΛΑΟΣ Κυρικάκος Βελόπουλος. Και τότε μάλιστα είχε πάρει απάντηση από τον αρμόδιο υπουργό κ. Λοβέρδο. Το ερώτημά του αφορούσε το ποιά επιδόματα παίρνουν οι αλλοδαποί που βρίσκονται στην χώρα μας.
Μάθαμε λοιπόν τότε, ότι οι διάφοροι αλλοδαποί (και μιλάμε φυσικά για άτομα που δεν προέρχονται από χώρες της ΕΕ είναι είναι ομογενείς) δικαιούνται εκτός από τα επιδόματα τακτικής επιδότησης λόγω ανεργίας και μία πληθώρα άλλων επιδομάτων. Παραδειγματος χάριν: α)ειδικό βοήθημα μετά τη λήξη της τακτικής επιδότησης ανεργίας, β) ειδικό βοήθημα – επίσχεση, γ) ειδικό επίδομα σε όσους εξέτισαν ποινή στερητική της ελευθερίας, γ) ειδικό βοήθημα μετά από τρίμηνη παραμονή στα μητρώα των Ανέργων, δ) Ανεξόφλητες αποδοχές λόγω αφερεγγυότητας του εργοδότη, ε) ειδική παροχή προστασίας Μητρότητας, συμπληρωματικές παροχές μητρότητας, στ) οικογενειακό επίδομα, ζ) εποχιακά βοηθήματα άρθρου 22 Ν.1836/89 η) επίδομα σε νέους/νέες από 20-29 ετών.
Έχουμε και λέμε λοιπόν
Οι εκατοντάδες χιλιάδες αλλοδαποί που εισήλθαν παράνομα στην χώρα μας και κατάφεραν να αποσπάσουν όχι αναγκαστικά νομιμοποίηση, αλλά έστω μια άδεια προσωρινή η οποία τους δίδει πρόσβαση στην αγορά εργασίας (δηλαδή ακόμη και η εξάμηνη αναβολή της απέλασης, λόγω αδυναμίας πραγματοποίησής της, όλοι αυτοί που έχουν πάρει άσυλο ή που έχουν έστω υποβάλλει αιτήσεις δικαιούνται άμεσα μία σειρά επιδομάτων.
Την ίδια στιγμή λοιπόν που η ανεργία χτυπάει κόκκινο και τα ασφαλιστικά ταμεία καταρρέουν, την ίδια στιγμή που όσοι τυχεροί έχουν δουλειά δέχονται την φοροεπιδρομή του κράτους, αυτό χρησιμοποιεί τα λεφτά τους για να επιδοτεί τους αλλοδαπούς.
Είναι μόνο όμως αυτοί, οι νόμιμοποιημένοι, οι οποίοι λαμβάνουν τα επιδόματα; Από ό,τι φαίνεται όχι, αφού υπάρχει ολόκληρη βιομηχανία παραγωγής πλαστών εγγράφων, με τα οποία ακόμη περισσότεροι λαθραίοι λαμβάνουν επιδόματα.
Ένα σχεδόν μήνα πριν συνελλήφθησαν κάποιοι από αυτούς. Επρόκειτο για έναν 28χρονο Σύριο, ο οποίος είχε καταθέσει κανονικά τα χαρτιά του.Και φυσικά ήταν όλα πλαστά. Ένας θεός ξέρει πόσοι άλλοι παίρνουν αυτή την στιγμή επιδόματα με πλαστά χαρτιά, καθώς είναι γνωστό ότι στην χώρα μας υπάρχουν χιλιάδες αλλοδαποί με πλαστά έγγραφα.
Ο Καμίνης ξεκίνησε την ιστορία αυτή
Η όλα ιστορία με τα επιδόματα ανεργίας σε αλλοδαπούς μετανάστες δεν ξεκινάει όμως σήμερα. Πάει πίσω στο 2006, με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας. Όταν ο τότε Συνήγορος του Πολίτη και σημερινός Δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης γνωμοδοτούσε κατά του ΙΚΑ που προσπαθούσε να αποφύγει αυτή την εξέλιξη και υπέρ μετανάστη, του οποίου η άδεια εργασίας είχε λήξει.
Ο Κύκλος Κοινωνικής Προστασίας του Συνηγόρου του Πολίτη εξέδωσε τότε πόρισμα με θέμα “Υποβολή αίτησης για χορήγηση επιδόματος ανεργίας από αλλοδαπό, του οποίου έχει λήξει η άδεια εργασίας”.
Το πόρισμα εξετάζε την, από μέρους του ΟΑΕΔ, αφενός μη αποδοχή αιτήματος για επιδότηση λόγω ανεργίας αλλοδαπού μετανάστη, για το λόγο ότι δεν ήταν κάτοχος άδειας εργασίας σε ισχύ, και αφετέρου την κατόπιν της εκ των υστέρων προσκομίσεως της άδειας εργασίας, απόρριψη του ιδίου αιτήματος ως εκπρόθεσμου.
Η διοίκηση του ΟΑΕΔ υποστήριζε τότε ότι σύμφωνα με τον Κανονισμό Παροχών Ανεργίας, η ύπαρξη άδειας εργασίας σε ισχύ είναι προϋπόθεση για την εγγραφή στους καταλόγους ανέργων (επομένως και για την επιδότηση λόγω ανεργίας) και ότι η προϋπόθεση αυτή πρέπει να συντρέξει εντός του χρονικού διαστήματος μέσα στο οποίο ο απολυθείς, σύμφωνα με το άρθρο 27 του ΝΔ 2961/1954 οφείλει να υποβάλει τη σχετική αίτηση (60 ημέρες από την απόλυση).
Αντίθετα, ο ΣτΠ υποστήριξε ότι η παραπάνω πρακτική συνιστά παράβαση του άρθρου 1 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ, όπως αυτό ερμηνεύεται παγίως από την νομολογία και ότι, εν προκειμένω, θα μπορούσε να τύχει εφαρμογής η παραγρ. 4 του άρθρου 10 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας, που επιτρέπει την εκ των υστέρων υποβολή δικαιολογητικού, του οποίου η έκδοση καθυστερεί από υπαιτιότητα της υπηρεσίας. Ουσιαστικά δηλαδή ο Καμίνης θεμελίωσε το δικαίωμα αυτό των μεταναστών.

Οι δανειστές (Τοκογλύφοι) δεν αστειεύονται, ζητούν νέα μέτρα


Από την πρώτη στιγμή που πέσαμε στην αγκαλιά του ΔΝΤ ήταν κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι δε θα μας χαριζόταν τίποτα. Δεν υπήρχε καμία περίπτωση να μας δανείσουν για τα… όμορφα μάτια μας ή για λόγους “συνεταιρικούς”. Θα μας δάνειζαν με σκοπό να μας τα πάρουν… διπλά με τους τόκους και με τους πλάγιους τρόπους που μάθαμε στην πορεία…
Οι αποκρατικοποιήσεις είναι πλέον το μεγαλύτερο “αγκάθι” στις σχέσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου με τους ελεγκτές της τρόικας, καθώς κάθε καθυστέρηση αποτελεί “χασούρα” για τους εταίρους μας. Τώρα μάλιστα που οι χρηματιστηριακές αξίες των εισηγμένων στο ΧΑ ΔΕΚΟ έχουν φτάσει στα Τάρταρα, είναι η “χρυσή” ευκαιρία γι’αυτούς. Κάθε καθυστέρηση, στο συγκεκριμένο ζήτημα, κοστίζει ακριβά στους δανειστές μας. Και δυστυχώς έχουμε καταφέρει να έχουν εκείνοι το πάνω χέρι στις διαπραγματεύσεις…

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΦΕ ΣΤΟ ΝΤΑΛΙ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΣ..

Και τώρα… τρέχουμε, κ. Βενιζέλε


Αυτό που αρνείται να “ομολογήσει” ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αλλά εμμέσως δηλώνουν οι εκπρόσωποι της τρόικας και του ΔΝΤ, είναι ότι η “αναβολή” στις συζητήσεις ήταν αποτέλεσμα αδιεξόδου. Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι οι στόχοι που έχουν τεθεί για το 2011 θα καλυφθούν εγκαίρως! «Θα προχωρήσουμε με πάρα πολύ γρήγορο ρυθμό, θα υπάρξουν αποτελέσματα μέσα στο Σεπτέμβριο, μέσα στη χρονιά» δήλωσε με στόμφο ο υπουργός.
Φαίνεται, δεν μας έχουν αφήσει και άλλα περιθώρια οι τροϊκανοί. Μας το ξεκαθάρισαν: τρέχετε, για να προλάβετε. Εμείς ξέρουμε όμως κ. Βενιζέλε, όσο και να τρέξουμε εμείς, εσείς έχετε αποδείξει ότι μπορείτε να κλοτσήσετε την καρδάρα με το γάλα ανά πάσα στιγμή. Δεν αρκεί να τρέξουμε εμείς, το κάνουμε άλλωστε 15 μήνες σχεδόν. Είναι η ώρα που πρέπει να τρέξετε κι εσείς να καλύψετε τον χαμένο χρόνο του Αυγούστου…

Μειώθηκε η τιμή των διοδίων στα Μάλγαρα


Κατά 15% είναι μειωμένα από την Πέμπτη τα διόδια των Μαλγάρων, έπειτα από σχετική απόφαση του υφυπουργού Υποδομών, κ. Ι. Μαγκριώτη. Η απόφαση δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (Β' 1817/2011) και τροποποιεί το τιμολόγιο των διοδίων των Μαλγάρων, τα οποία είναι κρατικά και λειτουργούν από το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ).


Έτσι, οι νέες τιμές διαμορφώνονται ως εξής:

Μοτοσικλέτες: 1,20 (1,40 παλαιά τιμή)

ΙΧ Επιβατικά: 2,40 (2,80 πριν)

Φορτηγά - λεωφορεία: 5.20 (6,00 παλαιά τιμή)

Νταλίκες: 6,00 (7,00 πριν)

«Η ανωτέρω απόφαση είναι στα πλαίσια της σταθερής πολιτικής της Κυβέρνησης για μείωση του κόστους διελεύσεων από τους σταθμούς διοδίων του εθνικού οδικού δικτύου, γεγονός που διευκολύνει τις μετακινήσεις των πολιτών, το εμπόριο και τις επιχειρήσεις», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΤΕΟ.

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο σύλλογο «Φλόγα»



Ο ΓΑΣ ΦΛΟΓΑ ΣΑς ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΠΟ 5/9/11

ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΙΚΡΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΕΛΙΚΗΣ ΩΡΑ 6.30-9.00 μμ

ΤΡΙΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΟΛΙΝΔΡΟΣ ΩΡΑ 6.30-9.00μμ ΚΟΛΙΝΔΡΟΣ

ΤΜΗΜΑΤΑ ΝΗΠΙΑΚΑ(4.5-6 ΕΤΩΝ)

ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ (6-12 ΕΤΩΝ)

ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΦΗΒΙΚΑ(12-17 ΕΤΩΝ)

ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

η ΦΛΟΓΑ κ η προπονητρια του συλλογου μας κ.Κερασιδου Μαρια ευχονται σε ολους καλη αθλητικη κ σχολικη σεζον

Λόγος επικήδειος... διά τα παλαιά άγνωστα ρεμπέτικα τραγούδια, του Ηλία Πετρόπουλου


Λόγος επικήδειος
διά τα παλαιά άγνωστα ρεμπέτικα τραγούδια,
αλλά συγχρόνως και ελεγεία
εις ανάμνησιν της ομορφιάς μιας γυναίκας
εξαιρετικώς αγαπηθείσης.
Από το βιβλίο "Ρεμπέτικα Τραγούδια", Εκδόσεις Κέδρος, 1991
Καλούνται ρεμπέτικα τραγούδια τα άσματα των πληγωμένων, απλών, αγνών και αισθαντικών ψυχών της Ελλάδος. Η περιφρονημένη χωρίς ανταπόκριση αγάπη και το τρισμέγιστον μαρτύριον του θαμένου εκουσίως έρωτος από τα ρεμπέτικα τραγούδια εξόχως ανιστορήθησαν. Τα ρεμπέτικα υπήρξαν κάποτε η παρηγοριά μας. Ήταν οι λευκοί ασπασμοί των παραγνωρισμένων. Αξιώθηκα να κρατήσω στα χέρια μου το βουβό, πλέον, μπουζούκι του στρατηγού Μακρυγιάννη. Ρεμπέτικα δεν τραγουδούσαν οι γυναίκες (αυτές συνήθως αργά κατανοούν το πόσο αγαπήθηκαν), ούτε τα τραγουδούσαν οι

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ.

Μετά απο 23 μήνες στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ είναι γνωστό οτι δεν έχει επιτύχει απολύτως τίποτα στο επίπεδο του δημοσιονομικού ελλείμματος



Μάλιστα όλες οι ενδείξεις δείχνουν οτι το έλλειμμα θα διαμορφωθεί και εφέτος στα επίπεδα του 10% του ΑΕΠ.


Όλοι σήμερα έχουν αντιληφθεί οτι ο κύριος υπαίτιος για την επιδείνωση της ύφεσης είναι η φορολογική πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Και αντί να γίνουν προσπάθειες ώστε να βελτιωθεί το κλίμα στην αγορά με κίνητρα για ανάπτυξη η Κυβέρνηση είναι πλέον αναγκασμένη να απολύσει περίπου 150 χιλιάδες εργαζόμενους στον ευρύτερο αλλά και στον στενό δημόσιο τομέα.

Χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα των Financial Times αναφέρεται πως η Ελλάδα έχει ήδη συμφωνήσει με την τρόικα να μειώσει 150.000 θέσεις εργασίας στο Δημόσιο μέχρι το 2014 κυρίως με συγχωνεύσεις και κλείσιμο φορέων, αλλά όπως και με το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, και στον συγκεκριμένο τομέα καταγράφονται καθυστερήσεις.

Πέραν όμως αυτού φαίνεται οτι η συμφωνία περιλαμβάνει την σταδιακή μείωση των εργαζομένων με την μέθοδο της “εργασιακής εφεδρείας”.
Ωστόσο δεν έχουν διευκρινισθεί οι λεπτομέρειες αυτού του νέου είδους απολύσεων. Στο μεταξύ καλά πληροφορημένες πηγές υποστηρίζουν οτι κατά την διάρκεια του ενός έτους “εργασιακής εφεδρείας” και αφού λάβουν επίδομα ίσο ή μικρότερο απο αυτό που δίνει ο ΟΑΕΔ στους ανέργους, θα απολύονται χωρίς να λαμβάνουν καμία απολύτως αποζημίωση!

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει τις έντονες ανησυχίες αξιωματούχων της ελληνικής κυβέρνησης που εκτιμούν ότι μπορεί να ξεσπάσουν νέες διαδηλώσεις στην Αθήνα αντίστοιχης έντασης με εκείνες του Ιουλίου.

Μάλιστα, όπως εκτιμούν κυβερνητικοί αξιωματούχων οι οποίοι εμφανίζονται να ανησυχούν ότι κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου στην Θεσσαλονίκη εντός της εβδομάδας μπορεί να ξεσπάσουν νέες διαδηλώσεις παρόμοιες με εκείνες του Ιουλίου.

Βασάνισαν ηλικιωμένη μέχρι θανάτου


Δεν ήταν η ληστεία τελικά ο λόγος που δύο νεαροί Αλβανοί βασάνισαν ανελέητα μία άτυχη ηλικιωμένη στο σπίτι της στον Αετό Φιλιατών Θεσπρωτίας. Οι δράστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, ύστερα από έρευνες της Αστυνομίας, ενώ όπως προέκυψε από την έρευνα οι λόγοι που οι δύο Αλβανοί χτύπησαν ανηλεώς με αιχμηρό αντικείμενο την γριούλα στο στομάχι και το κεφάλι ήταν οι προσωπικές διαφορές που είχαν με τον γιο της.

Επιστολή-βόμβα, μαθαίνουμε ότι ετοιμάζει και αποστέλλει εντός... των επομένων ωρών, αύριο -μεθαύριο, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.




Θα συζητηθεί !

Περισσότερα εντός των προσεχών ημερών.

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΦΕ ΣΤΟ ΝΤΑΛΙ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΣ..

Χαοτική η κατάσταση στα σχολεία



λίγες μέρες πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Περίπου 30 με 35 ευρώ θα κοστίζει σε φωτοτυπίες το κάθε βιβλίο δήλωσε στον Α984 ο πρόεδρος της ΔΟΕ Κομνηνός Μαντάς.Σύμφωνα με τον κ. Μαντά, στα σχολεία έχει φτάσει ένα στα δέκα βιβλία ενώ εκτίμησε ότι μέσα στο....




πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου θα έχει φτάσει το 70%. Επίσης, κατήγγειλε ελλείψεις και σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Σύμφωνα με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, υπάρχουν κέντρα διανομής βιβλίων που δεν έχουν κανένα βιβλίο και άλλα κέντρα που έχουν ελάχιστους τίτλους βιβλίων, για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.Εν τω μεταξύ, την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο οικονομικός Εισαγγελέας, μετά το δημοσίευμα εφημερίδας στο οποίο ανέφερε ότι ο διαγωνισμός για την προμήθεια χαρτιού για την έκδοση σχολικών βιβλίων, ζημίωσε το δημόσιο με περισσότερο από 1,5 εκατομμύρια ευρώ από υπερτιμολόγηση κατά 38%.

ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ




Δρακόντεια μέτρα ετοιμάζει η ΕΛΑΣ στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης για το Σάββατο, την ημέρα που ο πρωθυπουργός, Γ.Παπανδρέου, θα ανέβει στο βήμα του «Βελλίδειου» συνεδριακού κέντρου. Περισσότεροι απο 4.500 αστυνομικοί και....




αξιωματικοί της ΕΛΑΣ θα βρίσκονται επι ποδός προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά η ΔΕΘ.. Δεν έχει ξαναγίνει τέτοια κινητοποίηση τα τελευταία χρόνια.. Δύο όμως είναι οι πονοκέφαλοι της Ελληνικής αστυνομίας.. Όπως έχει ανακοινωθεί, το απόγευμα του Σαββάτου θα επιχειρήσουν να αποκλείσουν τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, γι' αυτό και προγραμματίζουν τρεις διαφορετικές προσυγκεντρώσεις, στον Λευκό Πύργο, στο κτίριο των προσκόπων και στο παλιό 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Και ο δεύτερος «πονοκέφαλος» για την Αστυνομία είναι οι οργανωμένοι οπαδοί του Ηρακλή, οι οποίοι, μετά τον υποβιβασμό της ποδοσφαιρικής ομάδας στη β' κατηγορία, προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου στην οδό Αγίου Δημητρίου.

Απογοητευμένος φαίνεται πως είναι ο εμπορικός κόσμος από την πορεία των φετινών εκπτώσεων.




Με βάση έρευνα που έκανε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας το 83,61% των ερωτηθέντων απάντησε ότι οι φετινές εκπτώσεις ήταν χειρότερες από τις περσινές, το 13,11% ότι παρέμειναν στα ίδια επίπεδα, ενώ μόνο το....




3,28% ότι ήταν καλύτερες.Το 33,9% των ερωτηθέντων αναφέρει πτώση της αγοραστικής κίνησης κατά 30 ποσοστιαίες μονάδες, το 32,2% πτώση κατά 40 ποσοστιαίες μονάδες ενώ μόνο το 13,56% αναφέρει ότι οι πωλήσεις του παρέμεινα στα ίδια επίπεδα με το 2010. Όσον αφορά την καλύτερη περίοδο αγοραστικής κίνησης κατά τη διάρκεια των θερινών εκπτώσεων του 2011 το 39,34% των συμμετεχόντων αναφέρει ως καλύτερη την περίοδο από 30-31/7, ακολουθεί η δεύτερη εβδομάδα από τις 15-31/7 με ποσοστό 26,23% και τελευταία έρχεται η περίοδος 15-31/8 με ποσοστό 18,03%.Όσον αφορά στον τρόπο πληρωμής, το 50,82% των ερωτηθέντων επιχειρηματιών απάντησαν ότι οι καταναλωτές χρησιμοποίησαν πιστωτική κάρτα και μετρητά ενώ το 49,18% χρησιμοποίησε μόνο μετρητά.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ SHOW




Αθώους έκρινε σε δεύτερο βαθμό το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων τους Ολυμπιονίκες Κεντέρη και Θάνου, για το περιβόητο τροχαίο την παραμονή της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.Αντίθετα στον Χρήσο Τζέκο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή για....




κατοχή και φύλαξη παράνομων ουσιών.Η απόφαση των τριών δικαστών ήταν ομόφωνη.

Συνολικές αποδοχές που ξεπερνούν τις 323.000 € εισπράττουν μόνο πέντε από τα στελέχη της Δημοτικής Τηλεόρασης και του Δημοτικού Ραδιοφώνου Θεσσαλονίκη



για τις υπηρεσίες
που προσφέρουν Πρόκειται για ένα μόνο από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα δημόσιας....




σπατάλης, αλλά και το μισθολογικό όργιο που αποκαλύφθηκε στις δημοτικές επιχειρήσεις της χώρας. Οι υπερχρεωμένοι Δήμοι της χώρας μάλιστα φαίνεται ότι είναι εκείνοι που διατηρούν τους πιο υψηλούς μισθούς στους υπαλλήλους τους.

Στην ίδια κατάσταση φυσικά και ο Δήμος Θεσσαλονίκης με μόνο πέντε από τα δεκάδες στελέχη των δημοτικών επιχειρήσεων να λαμβάνουν ετησίως πάνω από 323.000 συνολικά.

Με αφορμή τα σχετικά δημοσιεύματα δόθηκαν στοιχεία από τη Δημοτική Εταιρεία Πληροφόρησης, από τα οποία προκύπτει ότι οι αποδοχές των συγκεκριμένων ατόμων το 2010 ανήλθαν σε:


ΔΕ Δημοσιογράφος με ετήσιες αποδοχές (2010) 67.209,81 €
ΔΕ Τεχνικός με ετήσιες αποδοχές (2010) 51.899,76 €
ΔΕ Διοικητικός με ετήσιες αποδοχές (2010) 77.466,49 €
ΠΕ Τεχνικός με ετήσιες αποδοχές (2010) 52.243,54 €
ΠΕ Δημοσιογράφος με ετήσιες αποδοχές (2010) 74.215,82 €

Η νέα διοίκηση Μπουτάρη, αφότου ανέλαβε και στο πλαίσιο του προγράμματος εξυγίανσης, προχώρησε στην απόλυσή τους, όμως και οι πέντε έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη ζητώντας αποζημιώσεις που ανέρχονται στο ποσό του 1.444.622,16 €.

Η διοίκηση της ΔΕΠΘΕ τούς καλεί να αναλογιστούν την κρισιμότητα των περιστάσεων και να σταματήσουν να προκαλούν το δημόσιο αίσθημα, διεκδικώντας το βάρος τους σε... χρυσό. Πάντως αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη πως πέρα από τις πρωτοβουλίες του Γιάννη Μπουτάρη για εξυγίανση, υπάρχει ακόμη στο Δήμο Αντιδήμαρχος, ο οποίος αμείβεται με 85.372 ετησίως για τις υπηρεσίες που προσφέρει!

Το «μαχαίρι» στους χρυσούς μισθούς των δημοτικών υπαλλήλων που υποσχέθηκε ο κ. Μόσιαλος μάλλον θα πρέπει να μπει βαθιά, γιατί δεν αφορά μόνο υπηρεσιακούς παράγοντες. Σύμφωνα με τον κ. Μόσιαλο η μείωση των αποδοχών θα δρομολογηθεί με το ενιαίο μισθολόγιο, το οποίο θα ισχύει και για δήμους και δημοτικές επιχειρήσεις.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης τάχθηκε υπερ της συγκυβέρνησης, ενώ εκτίμησε πως δεν θα γίνουν εκλογές αυτή τη χρονική περίοδο..




Η ευρεία συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων του τόπου και ιδιαίτερα των δυο μεγάλων κομμάτων αποτελεί προϋπόθεση για να βγει σήμερα η Ελλάδα από την δύσκολη θέση στην οποία...







βρίσκεται", δήλωσε από τα Χανιά ο πρώην πρωθυπουργός. "Αυτή την ώρα δεν νομίζω ότι υπάρχουν περιθώρια αντιπολίτευσης του τύπου που γνωρίζαμε στο παρελθόν. Πρέπει να αναζητεί η ευρεία εθνική συναίνεση η οποία μπορεί να αποτελέσει λύση του ελληνικού προβλήματος", ανέφερε.

Read more: http://www.trelokouneli.gr/2011/09/blog-post_6456.html#ixzz1XBPJNzz2

ΈΣΤΑΖΕ ΜΕΛΙ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ


TA KΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΟΥ ΕΙΠΕ ΑΠΟ ΒΗΜΑΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. ΚΙ ΟΤΑΝ Ο π ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ, Ή ΟΤΙ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΠΛΗΘΩΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ Ή ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΗ, Έ ΤΟΤΕ ΑΥΤΟ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΚΑΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΟΥ...

ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ "ΜΑΧΗ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΑΓΡΟΤΗ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ


ΩΡΑ 15,49
ΤΩΡΑ Η ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΟΥ ΠΑΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ....
ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ....
ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΜΑΡΙΑ ΜΟΥ, ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΙ ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΗ ΣΕ ΕΜΑΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ... ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ....

ΔΕΙΞΤΕ ΜΟΥ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΤΟΤΕ Ή ΤΟΥ ΤΩΡΑ....

Αυτή η φωτογραφία είναι από το ΤΩΡΑ

Κι αυτή είναι από το τότε που ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ....
ΤΏΡΑ ΟΙ ΝΕΟΠΑΣΟΚΟΙ ΤΗΣ ΠΑΝΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ. ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΔΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΗΜΙΤΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΡΕΠΠΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΙ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ....
ΦΤΟΥ ΜΑΣ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ.....
ΌΜΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΥΡΗ;;;
ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ....
ΔΕΙΞΤΕ ΜΟΥ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΠΑΣΟΚ....

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ καλεί όλους, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, 11:00 μέχρι 14:00 σε παμπιερική συγκέντρωση κατά των διοδίων.

Η συμμετοχή του καθένα μας είναι καθοριστική για το παρόν και το μέλλον της Πιερίας μας.
Πολίτες της Πιερίας – Συμπολίτες μας

Πέρασαν τρία χρόνια από την παραχώρηση των εθνικών μας δρόμων σε ιδιωτικές εταιρίες, με σκοπό να τους μετατρέψουν, όπως μας είπαν, σε σύγχρονους αυτοκινητόδρομους.

Ας κάνουμε τη 10 Σεπτεμβρίου μια ακόμα μέρα αγανάκτησης. Η Θεσσαλονίκη μας έχει ανοίξει τις αγκαλιές της να υποδεχθεί τους αγανακτισμένους όλης της Ελλάδος


Επίσημη πρόσκληση προς κάθε αγανακτισμένο πολίτη αυτής της χώρας έστειλαν οι «Αγανακτισμένοι» του Λευκού Πύργου.
Με κείμενο –κάλεσμα προσκαλούν όλους τους αγανακτισμένους στη συμπρωτεύουσα, ενόψει της ΔΕΘ. Δυναμικές κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί με αποκλεισμό της ΔΕΘ, καταλήψεις σε ραδιοτηλεοπτικά μέσα και πορείες στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
Στο κείμενο – κάλεσμα οι Αγανακτισμένοι αναφέρουν:
«Στα εγκαίνια της ΔΕΘ, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, τα μέτρα, που θα ανακοινωθούν, θα αλλάξουν άρδην την ιστορία της χώρας μας. Ας κάνουμε την μέρα αυτή μια ακόμα μέρα αγανάκτησης. Η πόλη μας έχει ανοίξει τις αγκαλιές της να υποδεχθεί τους αγανακτισμένους όλης της Ελλάδος».
Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Θεσσαλονίκη αυτό το Σαββατοκύριακο. Και οι «Αγανακτισμένοι» θα δώσουν, όπως όλα δείχνουν, δυναμικό παρών…

Κλοπές υλικών στο αντλιοστάσιο του ΤΟΕΒ Βαρικού


* ΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤ’ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ ΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

* ΑΧΡΗΣΤΕΥΣΑΝ ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΕΚΛΕΨΑΝ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΧΑΛΚΟΥ, ΒΟΥΤΗΞΑΝ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟΕΒ ΚΑΙ ΕΦΥΓΑΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ

Σε κλοπές υλικών και εργαλείων προέβησαν άγνωστοι στο ΤΟΕΒ Βαρικού Λιτοχώρου και στον υποσταθμό της ΔΕΗ. Οι δράστες εισέβαλαν μέσα παραβιάζοντας την κεντρική είσοδο του περιβόλου του ΤΟΕΒ και αφού έκλεψαν ό,τι τους ενδιέφερε, αποχώρησαν ανενόχλητοι.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ

Οι κλέφτες αρχικά έκοψαν τα καλώδια της μέσης τάσης (21.000 βολτ) ρεύματος της ΔΕΗ από την κολώνα, αποσύνδεσαν το κιβώτιο του υποσταθμού που βρίσκονταν στη δίστηλη κολώνα της ΔΕΗ, πέταξαν κάτω τον μετασχηματιστή και αφαίρεσαν τον χαλκό που είχε μέσα καθώς και τις μπάρες χαλκού μέσα από τον πίνακα.

Επίσης, μετά την παραβίαση της σιδερένιας εισόδου του οικήματος του ΤΟΕΒ και αφαίρεσαν διάφορα εργαλεία όπως ηλεκτροκόλληση, τροχό, τρυπάνι, κοφλέρ κ.ά.

Η διακοπή ρεύματος και η κλοπή κάποιων υλικών προκάλεσε διακοπή λειτουργίας του σταθμού του ΤΟΕΒ και πρόβλημα στη διαδικασία άρδευσης.

Επιπλέον, μετά από το κόψιμο των καλωδίων της ΔΕΗ προκλήθηκε και διακοπή παροχής συνδιαλέξεων του ΟΤΕ με αποτέλεσμα, για κάποιο διάστημα, να μη λειτουργούν κάποια τηλέφωνα συνδρομητών της περιοχής.

ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΥΝΕΧΩΣ …ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ!

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που άγνωστοι έχουν εισβάλει στο εν λόγω αντλιοστάσιο ή σε αλλά αντλιοστάσια του δήμου Δίου-Ολύμπου και έχουν κλέψει υλικά από τους υποσταθμούς της ΔΕΗ καθώς και από τα αντλιοστάσια.

Όσο για την αποκατάσταση των ζημιών, σε τέτοιου είδους περιπτώσεις χρειάζονται σημαντικά κονδύλια (ύψους πολλών χιλιάδων ευρώ μέχρι σήμερα) και μάλιστα σε μια περίοδο όπου δεν υπάρχουν λεφτά στον δήμο αλλά και ευρύτερα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στη λειτουργία των αντλιοστασίων και στην άρδευση χωραφιών κάποιων αγροτών.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Μετά το τελευταίο συμβάν, ειδοποιήθηκε η αστυνομία και στελέχη της πήγαν στο ΤΟΕΒ Βαρικού, ανίχνευσαν σημεία της κολώνας της ΔΕΗ καθώς και του οικήματος του αντλιοστασίου μήπως τυχόν και βρουν αποτυπώματα που ενδεχομένως τούς οδηγήσουν επί τα ίχνη των δραστών.

Ωστόσο, οι επαναλαμβανόμενες κλοπές προκαλούν ερωτηματικά για το επίπεδο πρόληψης και ασφάλειας μονάδων της περιοχής εκ μέρους της ελληνικής πολιτείας.

«Κλειστό» λόγω κινητοποιήσεων το κέντρο της Αθήνας


Σε αυτό το «κέντρο» δεν διασκεδάζει σήμερα κανείς. Γερά νεύρα και υπομονή χρειάζονται σήμερα οι οδηγοί στην Αθήνα, καθώς στους δρόμους επικρατεί κομφούζιο, λόγω των κινητοποιήσεων φοιτητών, ιδιοκτητών ταξί και γιατρών.
Σε εξέλιξη βρίσκεται το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια κατά του νόμου-πλαισίου για τα πανεπιστήμια. Νωρίτερα, φοιτητές, μαθητές, γονείς και καθηγητές πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας.
Στην πλατεία Καραϊσκάκη έχουν συγκεντρωθεί ιδιοκτήτες ταξί με τα οχήματά τους, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.
Έξω από το Υπουργείο Υγείας βρίσκονται συγκεντρωμένοι οι γιατροί, οι οποίοι πραγματοποιούν από σήμερα 48ωρη απεργία.
Μπήκαμε και επίσημα σε τροχιά κινητοποιήσεων…

Εισοδηματικά κριτήρια για διανομές στους πολυτέκνους

ΕΩΣ 19/9 ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΡΟΦΙΜΑ

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Ν. Πιερίας ενημερώνει τα μέλη του ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έβαλε εισοδηματικά κριτήρια για τη διανομή τροφίμων (τυρί, ρύζι, μακαρόνια κλπ) στους πολυτέκνους.

Για τον λόγο αυτό πρέπει έως 19 Σεπτεμβρίου οι δικαιούχοι να προσκομίσουν τα εξής δικαιολογητικά:

1. Φωτοτυπία ταυτότητας

2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

3. Τελευταίο εκκαθαριστικό (θεωρημένο)

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα εξής τηλέφωνα: 23510 33 290 ή 6970 35 26 30

Αυτό σίγουρα δεν το έχετε ξανα ακούσει! Διεθνής αλυσίδα πιτσαρίας, αποφάσισε να καλύψει τις ανάγκες γήινων και εξωγήινων στη… Σελήνη!




Πως θα το πετύχει αυτό; Απλούστατα, κατασκευάζοντας μια πιτσαρία στο... διάστημα!

Ένα σχέδιο πρωτοποριακό και ταυτόχρονα πολυδάπανο, έχει μελετήσει και προχωρά η συγκεκριμένη εταιρεία προκειμένου σύντομα να λειτουργήσει η πιτσαρία στο φεγγάρι!

Περίπου 13.4 δισεκατομμύρια αγγλικές λίρες, εκτιμούν οι υπεύθυνοι ότι θα κοστίσει συνολικά το συγκεκριμένο κατάστημα, το οποίο θα είναι διώροφο και θα έχει διάμετρο 26 μέτρα. Στο υπόγειο, το οποίο θα είναι κατασκευασμένο από χάλυβα, θα προετοιμάζονται οι πίτσες, ενώ το προσωπικό θα είναι υποχρεωμένο να ζει στις εγκαταστάσεις του καταστήματος.

«Το κατάστημα αναμένεται να ανταποκριθεί στις υψηλές προσδοκίες στο μέλλον, μιας και πολλοί άνθρωποι θα ζουν στη σελήνη, ενώ θα εργάζονται πολλοί περισσότεροι αστροναύτες», αναφέρει στην Daily Telegraph o Tomohide Matsunaga, εκπρόσωπος της εταιρείας.

Οι χρυσοί κανόνες της αποτοξίνωσης

Η θάλασσα ανοίγει την όρεξη. Και οι ποικιλίες πλάι στο τσίπουρο ή το ουζάκι, την προκαλούν. Τα τηγανητά, τα λιπαρά, το ψωμί σε υπερβολικές ποσότητες, και μία …πορτοκαλόπιτα με παγωτό για το τέλος, παίρνουν τη θέση ακόμη και μίας ισορροπημένης διατροφής, τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου. Με την αμέριστη συμπαράσταση της παρέας, βεβαίως: «έεεελα, τώρα… τσίμπα κάτι, και κάνεις όταν γυρίσεις δίαιτα…». Το «τσίμπα» μεταφράζεται συχνά σε 3- 4 κιλά στις διακοπές, ανεξαρτήτως φύλου και σιλουέτας.

: Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κατερίνης,

Σας καλούμε σε τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, που θα γίνει στις 9 Σεπτεμβρίου 2011, ημέρα Παρασκευή και ώρα 6.30 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Κατερίνης, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα εξής θέματα:

1.

Ανάδειξη εκπροσώπων του Δήμου Κατερίνης στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας

Εισηγητής: Σάββας Χιονίδης, δήμαρχος

2.

Τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος του Δήμου Κατερίνης έτους 2011.

Εισηγητής: Αλέξανδρος Γιουμίδης, αντιδήμαρχος.

3.

Αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου Κατερίνης οικονομικού έτους 2011.

Εισηγητής: Ζήνων Σατραζέμης, αντιδήμαρχος.

4.

Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου Κατερίνης στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας Ψηφιακές Πόλεις Κεντρικής Ελλάδος Α.Ε.

Εισηγητής: Σάββας Χιονίδης, δήμαρχος.

5.

Καθορισμός τρόπου εκτέλεσης της Πράξης «Εξοπλισμός και οργάνωση ολοκληρωμένου δικτύου παροχής υπηρεσιών τηλεφροντίδας στο Δήμο Κατερίνης» προϋπολογισμού 246.850,00 ευρώ με διεθνή ανοιχτό διαγωνισμό.

Εισηγητής: Αλέξανδρος Γιουμίδης, αντιδήμαρχος.

6.

Έγκριση του πρακτικού της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης που αφορά στην παραλαβή της 3ης φάσης της προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση του ερευνητικού έργου «Διερεύνηση, αξιολόγηση και αξιοποίηση χώρων πολιτιστικών δραστηριοτήτων σε υφιστάμενα κελύφη του Δήμου Κατερίνης».

Εισηγητής: Σάββας Χιονίδης, δήμαρχος.

7.

Έγκριση της 46/2011 μελέτης του έργου «Συντήρηση εξοπλισμού αρδευτικών δικτύων – αντλιοστασίων και γεωτρήσεων αγροκτήματος Τοπικής Κοινότητας Ελάφου» προϋπολογισμού 7.300 ευρώ με ΦΠΑ και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου με αυτεπιστασία.

Εισηγητής: Νικόλαος Μπουρονίκος, Αντιδήμαρχος

8.

Έγκριση της 44/2011 μελέτης του έργου «Συντήρηση εξοπλισμού αρδευτικών δικτύων – αντλιοστασίων και γεωτρήσεων αγροκτήματος Τοπικής Κοινότητας Σεβαστής» προϋπολογισμού 7.300 ευρώ με ΦΠΑ και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου με αυτεπιστασία.

Εισηγητής: Νικόλαος Μπουρονίκος, αντιδήμαρχος

9.

Έγκριση της 49/2011 μελέτης του έργου «Διαγραμμίσεις οδών Δήμου Κατερίνης» προϋπολογισμού 83.676,90 ευρώ με ΦΠΑ και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου με αυτεπιστασία.

Εισηγητής: Αλέξανδρος Γιουμίδης, Αντιδήμαρχος

10.

Έγκριση της 50/2011 μελέτης του έργου «Συντήρηση υφιστάμενου ασφαλτικού δικτύου Δήμου Κατερίνης και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου με αυτεπιστασία.

Εισηγητής: Νικόλαος Μπουρονίκος, Αντιδήμαρχος

11.

Έγκριση του 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου «Βελτίωση ασφαλτόστρωση υφιστάμενου αγροτικού δρόμου διαλογητήριο Ράχης – Φράγμα Λόφου, Δ. Δ. Φωτεινών, Λόφου Δήμου Πέτρας» (158/2008 μελέτη πρώην ΤΥΔΚ)

Εισηγητής: Νικόλαος Μπουρονίκος, Αντιδήμαρχος

12.

Έγκριση του 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου «Βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Ελαφίνας» (133/2010 μελέτη πρώην ΤΥΔΚ)

Εισηγητής: Αλέξανδρος Γιουμίδης, Αντιδήμαρχος

13.

Έγκριση του 3ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου «Βελτίωση υποδομών αποχετεύσεων και αντιπλημμυρικής προστασίας εντός των οικισμών Δήμου Ελαφίνας» (134/2010 μελέτη πρώην ΤΥΔΚ)

Εισηγητής: Αλέξανδρος Γιουμίδης, Αντιδήμαρχος

14.

Έγκριση του 3ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου «Ασφαλτοστρώσεις ενότητας Καπνικού Σταθμού» (46/2009 μελέτη)

Εισηγητής: Αλέξανδρος Γιουμίδης, Αντιδήμαρχος

15.

Έγκριση του 3ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου «Ανακατασκευή ασφαλτικών οδοστρωμάτων» (1/2009 μελέτη)

Εισηγητής: Αλέξανδρος Γιουμίδης, Αντιδήμαρχος

16.

Έγκριση του Τακτοποιητικού Πίνακα Εργασιών του έργου «Αποπεράτωση εργασιών – Διαμόρφωση – ανάπλαση πλατείας Δ.Δ. Σβορώνου» (93/2009 μελέτη)

Εισηγητής: Αλέξανδρος Γιουμίδης, Αντιδήμαρχος

17.

Έγκριση του 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών και παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου «Επεμβάσεις – Ανακατασκευές σχολικών κτηρίων του Δήμου Κατερίνης» (47/2009 μελέτη)

Εισηγητής: Αλέξανδρος Γιουμίδης, Αντιδήμαρχος

18.

Παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου «Ανάπλαση του Κεντρικού Πεζόδρομου και του πάρκου στα Καταφιώτικα» (26/2010 μελέτη)

Εισηγητής: Γιουμίδης Αλέξανδρος, αντιδήμαρχος

19.

Παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου «Κατασκευή αρδευτικού δικτύου Παλαιάς Βρύας» (62/2008 μελέτη πρώην ΤΥΔΚ).

Εισηγητής: Νικόλαος Μπουρονίκος, Αντιδήμαρχος

20.

Παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου «Ασφαλτοστρώσεις Τοπικού Διαμερίσματος Κατερίνης» (69/2010 μελέτη).

Εισηγητής: Αλέξανδρος Γιουμίδης, Αντιδήμαρχος

21.

Παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου «Διαμόρφωση όλων των ΒΚ και των κάθετων δρόμων στην οδό Αγίου Νικολάου και της οδού Νίκης στο Δ.Δ. Παραλίας» (13/2009 μελέτη πρώην ΤΥΔΚ).

Εισηγητής: Νικόλαος Μπουρονίκος, Αντιδήμαρχος.

22.

Παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου «Βελτίωση ασφαλτόστρωση υφιστάμενου αγροτικού δρόμου διαλογητήριο Ράχης – Φράγμα Λόφου Δ.Δ. Φωτεινών, Λόφου Δήμου Πέτρας » (158/2008 μελέτη πρώην ΤΥΔΚ).

Εισηγητής: Νικόλαος Μπουρονίκος, Αντιδήμαρχος.

23.

Παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου «Ανάδειξη – Ολοκλήρωση υφιστάμενου Πολιτιστικού Κέντρου στο Δ.Δ.Περίστασης» (90/2009 μελέτη πρώην ΤΥΔΚ).

Εισηγητής: Αλέξανδρος Γιουμίδης, Αντιδήμαρχος.

24.

Παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου «Συντήρηση αγροτικής οδοποιίας Τ.Δ. Μοσχοχωρίου»

Εισηγητής: Νικόλαος Μπουρονίκος, Αντιδήμαρχος.

25.

Παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου «Συντήρηση αγροτικής οδοποιίας Δ.Δ. Λόφου»

Εισηγητής: Νικόλαος Μπουρονίκος, Αντιδήμαρχος.

26.

Παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου «Αποχέτευση ομβρίων υδάτων οικισμού Κάτω Μηλιάς» 224/2009 μελέτη ΤΥΔΚ

Εισηγητής: Αλέξανδρος Γιουμίδης, Αντιδήμαρχος.

27.

Παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου «Κατασκευή δρόμου στη θέση Μπουρονικάδικα στο Δ.Δ. Αγίου Δημητρίου» 199/2008 μελέτη ΤΥΔΚ

Εισηγητής: Αλέξανδρος Γιουμίδης, Αντιδήμαρχος.

28.

Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου «Αναπλάσεις Τ.Δ. Μηλιάς 65/2009 μελέτη

Εισηγητής: Αλέξανδρος Γιουμίδης, Αντιδήμαρχος.

29.

Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου «Ασφαλτοστρώσεις ενότητας Καπνικού Σταθμού» Αριθ. Μελέτης 46/2009.

Εισηγητής: Αλέξανδρος Γιουμίδης, αντιδήμαρχος

30.

Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου: «Συντήρηση εγκαταστάσεων αθλητικών χώρων» Αριθ. Μελέτης 86/2008

Εισηγητής: Αλέξανδρος Γιουμίδης, αντιδήμαρχος

31.

Έγκριση Πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Ασφαλτόστρωση αγροτικού δικτύου Δήμου Κατερίνης» Αριθ. Μελέτης 4/2009

Εισηγητής: Νικόλαος Μπουρονίκος, Αντιδήμαρχος

32.

Έγκριση Πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου «Κατασκευή μεταλλικών δοκών στο Σιδηροδρομικό Σταθμό»

Εισηγητής: Αλέξανδρος Γιουμίδης, Αντιδήμαρχος

33.

Απευθείας ανάθεση υλοποίησης των προγραμμάτων με τίτλο «Άθληση για όλους 2011–2012» και «Αθλοχώροι Γειτονιάς 2011-2012» στην Ολυμπιακή Αναπτυξιακή Α.Ε. για την υλοποίησή του για λογαριασμό του Δήμου Κατερίνης.

Εισηγητής: Ζήνων Σατραζέμης, αντιδήμαρχος

34.

Λήψη απόφασης για διαγραφή οφειλών.

Εισηγητής: Ζήνων Σατραζέμης, αντιδήμαρχος

35.

Λήψη απόφασης για κλείσιμο ανενεργών τραπεζικών λογαριασμών του Δήμου μας και ορισμό δημοτικού υπαλλήλου (με τον αναπληρωτή του) για τη διαχείριση των λογαριασμών του δήμου στην ΕΓΝΑΤΙΑ MARFIN BANK (αναλήψεις, καταθέσεις κλπ)

Εισηγητής: Ζήνων Σατραζέμης, αντιδήμαρχος

36.

Επαναδημοπράτηση δημοτικών εκτάσεων στην Τοπική Κοινότητα Σεβαστής.

Εισηγητής: Ζήνων Σατραζέμης, αντιδήμαρχος

37.

Επαναδημοπράτηση δημοτικού καταστήματος στον οικισμό Χράνης

Εισηγητής: Ζήνων Σατραζέμης, αντιδήμαρχος

38.

Λήψη απόφασης για διόρθωση του αριθ. 1380/2007 συμβολαίου αγοραπωλησίας και εξουσιοδότηση δημάρχου για την υπογραφή αυτού, για δημοτική έκταση εμβαδού 4095 τ.μ. που βρίσκεται στην κτηματική περιφέρεια Νεοκαισάρειας του Δήμου Κατερίνης, για μετεγκατάσταση της κτηνοτροφικής μονάδας του Κων/νου Ταϊλιάδη του Δημητρίου (σχετ. 81/2004 και 78/2005 αποφάσεις Δ.Σ.).

Εισηγητής: Ζήνων Σατραζέμης, αντιδήμαρχος

39.

Λήψη απόφασης για την παραχώρηση ή μη του χώρου της εμποροπανήγυρης στο Επιμελητήριο Πιερίας για την Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας.

Εισηγητής: Ζήνων Σατραζέμης, αντιδήμαρχος

40.

Εξέταση του αιτήματος του κ. Διαμαντή Γεωργίου, μισθωτή του Δημοτικού Αναψυκτηρίου που βρίσκεται στο άλσος «Παλαιοπαναγιάς» Τ.Κ. Ρητίνης, για μείωση του μισθώματος που καταβάλλει.

Εισηγητής: Ζήνων Σατραζέμης, αντιδήμαρχος.

41.

Καταβολή επιδόματος στους υπαλλήλους του Δήμου που ασχολήθηκαν το έτος 2010 με την εξυπηρέτηση υπηκόων τρίτων χωρών και συγκεκριμένα με την παραλαβή και τον έλεγχο των αιτήσεων των αλλοδαπών για χορήγηση και ανανέωση των αδειών διαμονής τους (ΚΥΑ 2/86390/0022/2-2-2011 ΦΕΚ 676/τ.Β’/28-4-2011).

Εισηγητής: Ζήνων Σατραζέμης, αντιδήμαρχος.

42.

Εξέταση αιτήματος του Σωματείου Εστιατόρων Ψητοπωλών και Συναφών Επαγγελμάτων Δήμου Κατερίνης για λήψη απόφασης από το Δ.Σ. για τη συμπαράσταση στα αιτήματα του σωματείου προς τη Διοίκηση του Ο.Α.Ε.Ε. και εκλογή διαπαραταξιακής επιτροπής αλληλεγγύης.

Εισηγητής: Ζήνων Σατραζέμης, αντιδήμαρχος.

43.

Έγκριση του πρακτικού της Κοινής Επιτροής Παρακολούθησης για την τροποποίηση των όρων της από 12-6-2008 προγραμματικής σύμβασης και της τροποποίησης της 26-8-2009 μεταξύ Δήμου Κατερίνης, ΔΕΥΑΚ και Ολυμπιακής Αναπτυξιακής Α.Ε. για την περισυλλογή και φύλαξη των αδέσποτων ζώων στην περιοχή του Δήμου Κατερίνης

Εισηγητής: Ζήνων Σατραζέμης, αντιδήμαρχος.

44.

Χορήγηση αδειών λειτουργίας επιχειρήσεων προσφοράς υπηρεσιών διαδικτύου.

Εισηγητής: Γιώργος Ίτσιος, αντιδήμαρχος.

45.

Ορισμός εκπροσώπων για καταβολή αποζημιώσεων προς τρίτους σύμφωνα με πράξεις εφαρμογής πολεοδομικών ενοτήτων του Δήμου Κατερίνης.

Εισηγητής: Νικόλαος Παπαζιώγας, αντιδήμαρχος.

46.Ψ

Ψήφιση πιστώσεων

Εισηγητής: Ζήνων Σατραζέμης, αντιδήμαρχος

47.

Σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Κατερίνης, Συνδέσμου Ύδρευσης Πιερίας και ΔΕΥΑ Κατερίνης για τη λογιστική –ταμειακή υποστήριξη του Συνδέσμου, τη συντήρηση του δικτύου μεταφοράς του νερού, την αποκατάσταση βλαβών και τη λειτουργία του διυλιστηρίου

Εισηγητής: Λάζος Ντόντης Δ.Σ.- Πρόεδρος Συνδέσμου

Ο Πρόεδρος

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ