PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2011-2012 ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Το Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης πληροφορεί το φιλόμουσο κοινό για την έναρξη των εγγραφών της σχολικής περιόδου 2011-2012 σε όλα τα τμήματά του.

Οι εγγραφές ξεκίνησαν την Πέμπτη 01 Σεπτεμβρίου 2011 και θα διαρκέσουν έως το τέλος του μήνα. Η έναρξη μαθημάτων έχει οριστεί για την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου.

Στο Ωδείο λειτουργούν σχολές μουσικών οργάνων και θεωρητικών μαθημάτων από όλο το φάσμα της κλασικής, ελληνικής παραδοσιακής και σύγχρονης μουσικής. Επίσης τμήμα μουσικής προπαιδείας για παιδιά προσχολικής ηλικίας, τμήμα προετοιμασίας υποψηφίων των τμημάτων των σχολών Α.Ε.Ι. της χώρας. Επιπλέον, τάξη χορού(ρυθμική – μπαλέτο), ενώ η Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του Συνεδριακού Κέντρου Κατερίνης.

Στο Δημοτικό Ωδείο διδάσκουν υπεύθυνοι και πεπειραμένοι καθηγητές. Οι μαθητές συμμετέχουν στη χορωδία, την ορχήστρα και τα μουσικά σύνολα του Ωδείου.

Πληροφορίες και εγγραφές καθημερινά στη Γραμματεία του Ωδείου(τηλ.2351021155 και fax 2351046875), οδός 16ης Οκτωβρίου 70(1ος όροφος),κατά τις ώρες 08:30 π.μ. έως 14:30.Σε ό,τι αφορά τη Φιλαρμονική στο τηλέφωνο 2351023671 από τις 19:00 έως τις 20:30.

ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Και στα κρίσιμα ζητήματα της εκπαίδευσης η κυβέρνηση αποδείχθηκε επιπόλαιη και εκτός πραγματικότητας. Μία ανάσα πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς το Υπουργείο Παιδείας όχι μόνο εξάντλησε την υπομονή χιλιάδων εκπαιδευτικών που περίμεναν μέχρι το τέλος Αυγούστου την ανακοίνωση των αποσπάσεων, αλλά άφησε και σημαντικά κενά στο εκπαιδευτικό δυναμικό των σχολείων, παρά τις-περί του αντιθέτου- εξαγγελίες της κυρίας Υπουργού.

Γίνεται αντιληπτό ότι η εφαρμοζόμενη πολιτική του Υπουργείου Παιδείας, κατευθυνόμενη από τις εντολές της τρόικας, δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες της εκπαίδευσης. Πώς μπορεί π.χ να ερμηνευτεί η απόφαση του Υπουργείου να μειώσει διορισμούς και μεταθέσεις όταν οι μαζικές αποχωρήσεις-συνταξιοδοτήσεις στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση δημιούργησαν κενά που θα πρέπει με κάποιο τρόπο να καλυφθούν;

Ποια ήταν άραγε τα «αντικειμενικά» κριτήρια με τα οποία φέτος δεν αποσπάστηκαν εκπαιδευτικοί με σοβαρά προβλήματα υγείας ή τρίτεκνοι; Ποιος είναι ο λόγος που φέτος για πρώτη φορά ο αριθμός των αποσπάσεων δεν καθορίζεται με βάση τις εκπαιδευτικές ανάγκες; Τι εξυπηρετεί η δημιουργία τριών πινάκων αποσπασμένων;

Η ΝΟΔΕ Πιερίας καταγγέλλει την προχειρότητα με την οποία το Υπουργείο Παιδείας χειρίστηκε φέτος το θέμα των αποσπάσεων και καλεί τους αρμόδιους να δουν, έστω και τώρα, τις πραγματικές ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΟΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

Ποδηλατοβόλτες της ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗΣ ΑΠΟ-ΔΡΑΣΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Το καλοκαιράκι φεύγει, οι υποχρεώσεις επιστρέφουν δριμύτερες. Επειδή όμως η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη, εμείς θα συνεχίσουμε να ποδηλατούμε στον ελεύθερο χρόνο μας (και όχι μόνο), κάνοντας καλό στην υγεία, το περιβάλλον και την τσέπη μας. Μιας που η μέρα μικραίνει σιγά σιγά, αποφασίσαμε να ανανεώσουμε το πρόγραμμα των εβδομαδιαίων ποδηλατοβολτών ως εξής:

Τετάρτη 20:00 Πλατεία
Κυριακή 18:00 Πλατεία

Οι διαδρομές που κάνουμε είναι αστικές και περιαστικές. Προτεραιότητά μας, εκτός από την ψυχαγωγία μας, είναι και να διαδώσουμε το μήνυμα της σωστής ποδηλατική κυκλοφοριακής αγωγής και της οικολογικής ευαισθησίας. Με τον τρόπο αυτό, υπενθυμίζουμε παράλληλα συνεχώς, ότι οι ποδηλάτες της Κατερίνης διεκδικούμε ποδηλατοδρόμους και σεβασμό από τους οδηγούς των αυτοκινήτων. Αποφεύγουμε να μετακινούμαστε σε δρόμους υψηλής επικινδυνότητας (π.χ. παράδρομος Παραλίας) που αποδεδειγμένα έχουν πολλές φορές καταστεί καρμανιόλες, μέχρι να ευαισθητοποιηθούν επιτέλους οι τοπικοί μας άρχοντες και να δημιουργήσουν τις απαραίτητες στοιχειώδεις έστω υποδομές.

Κάθε ποδήλατο που συμμετέχει στη βόλτα υποχρεωτικά φέρει φώτα μπρος πίσω, ενώ το κονβόι κάθε φορά περιστοιχίζεται από ποδηλάτες που φορούν φωσφορίζοντα γιλέκα του συλλόγου. Κινούμαστε σεβόμενοι τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ελάτε ασχέτως φυσικής κατάστασης. Πάμε με ομαλό ρυθμό και αλληλοβηθιόμαστε όποτε χρειαστεί.

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΑΠΟ-ΔΡΑΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ
--

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΑΠΟ-ΔΡΑΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ
Κίου 2, Κατερίνη 601 00
podilatikiapodrasi@gmail.com & www.podilatikiapodrasi.gr

ΑΘΛΗΤΙΚΉ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 2006


ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ - ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ



ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΓΚΙΜΠΗ

Έκθεση ζωγραφικής με έργα φοιτητών σχολών Καλών Τεχνών διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού του Δήμου Κατερίνης

Ο Οργανισμός Παιδείας, Πρόνοιας, Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Κατερίνης (Ο.Π.Π.Α.Π.), στο πλαίσιο του προγραμματισμού των εκδηλώσεων «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2011», πρόκειται να οργανώσει έκθεση ζωγραφικής με έργα δημιουργών της πόλης μας, που φοιτούν στις Σχολές Καλών Τεχνών.

Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές των παραπάνω Σχολών, παρακαλούμε να επικοινωνήσουν με το Γραφείο του Οργανισμού, που στεγάζεται στην Αστική Σχολή Κατερίνηςρώην 1ο Δημοτικό Σχολείο) και στο τηλέφωνο 23510-47445 (υπεύθυνοι: Γιώργος Μίχος, Γεωργία Καμανατζή, Εύη Λαΐτσα)

Προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΦΕ ΣΤΟ ΝΤΑΛΙ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΣ..


Αυξάνονται τα κρούματα διακίνησης στα ήσυχα Γρεβενά

Συνελήφθησαν στα Γρεβενά, βραδινές ώρες της 1/9/2011, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 42 και 21 ετών, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης και της Ομάδας Πρόληψης και ..
Καταστολής Εγκληματικότητας της Α.Δ. Γρεβενών για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.


Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένες αστυνομικές ενέργειες, πραγματοποιήθηκε στην οικία των συλληφθέντων έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- οκτώ (8) συσκευασίες, που περιείχαν ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους (3.309) γραμμαρίων,

- μία (1) ψηφιακή ζυγαριά ακριβείας και

- (29,5) δισκία ναρκωτικών χαπιών, την κατοχή των οποίων δε δικαιολόγησαν.

Επίσης στην κατοχή του 42χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των (80) ευρώ, ενώ όπως προέκυψε από την προανάκριση τις ανωτέρω ποσότητες κάνναβης τις είχε προμηθευτεί

από άλλο 41χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διάθεση και διανομή ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.

http://2.bp.blogspot.com/-Tufda-sxc5E/TmDjlhQ59XI/AAAAAAAAYC0/D9hD99m4FNk/s1600/2011090201.jpg


Φίλες και φίλοι, αγαπητοί συμπολίτες,
Δεν έχουμε καμιά αυταπάτη: το σημερινό έλλειμμα δημοκρατίας δεν μπορεί να καλυφθεί χωρίς την ανατροπή της κυβέρνησης, της τρόικα και του συνόλου του πολιτικού και οικονομικού συστήματος. Δεν θα αποκτήσουμε άμεση δημοκρατία και λαϊκή κυριαρχία αν δεν απαλλαγούμε από το χρέος, τους υπηρέτες του χρηματοπιστωτικού συστήματος και των αγορών καθώς και όσους μας εκμεταλλεύονται.
Για να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας, χρειαζόμαστε όλοι και όλες και ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς, αλλά αξίζει να τον πορευτούμε μαζί, πέρα απ’ τους αδιέξοδους μονόδρομους που μας παρουσιάζουν οι κυβερνώντες, οι κατ’ επάγγελμα διαμεσολαβητές και τα παπαγαλάκια τους.
Αυτοί τη δουλειά τους κι εμείς τον αγώνα μας. Ή εμείς ή αυτοί.
Ισότητα – Δικαιοσύνη – Αξιοπρέπεια!
Άμεση Δημοκρατία
--
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)

85η Εμποροπανήγυρη Αιγινίου

85η Εμποροπανήγυρη Αιγινίου Μονόφυλλο

ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΑΙΓΙΝΙΟΥ.

emporopanigiri_aiginio_1.jpg

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ: ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ - ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ- ΓΙΑΤΙ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ

γιγαντώνεται σε τέτοιο βαθμό που αναγκάζει την κυβέρνηση και τους εργολάβους να λάβουν ειδικά μέτρα για να το αντιμετωπίσουν.
Στο συγκεκριμένο βίντεο, τα ίδια τα μέλη του κινήματος εξηγούν τους λόγους της δράσης τους.
Επίσης μελη του κινηματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ (www.oxidiodia.gr) αναπτυσουν τους λογους που συμμετεχουν στο κινημα. Ακομη πως απο το κινημα εναντια στα διοδια μετεξελιχθηκε σε ενα κινημα συνολικοτερης ανατροπης σε οτι καταδυναστευει τις ζωες μας.
δειτε το βιντεο :
ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΡΟΜΟΙ: ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Ξεκίνησε η Ακαδημία Μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου


Κατάμεστο το νέο κλειστό γυμναστήριο στο Σιδ. Σταθμό

Στο νέο «παλάτι», δηλ. στο νέο κλειστό γυμναστήριο του Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης, έγινε με απόλυτη επιτυχία η τελετή έναρξης της Ακαδημίας Μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου.

Εγκαινιάζοντας τη νέα αγωνιστική περίοδο 2011-2012, από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι φίλοι του μπάσκετ κατέκλυσαν κυριολεκτικά τους όμορφους και λειτουργικούς χώρους των νέων αθλητικών εγκαταστάσεων, που κατά γενικά ομολογία είναι ένα κόσμημα για την περιοχή μας.

Στην τελετή που τίμησαν τόσο οι διψασμένοι για αθλητισμό νέοι της Κατερίνης, όσο και πάρα πολλοί γονείς, αξιοσημείωτη ήταν και η παρουσία των αρχών της πόλης και του κ. Διονύση Ψωμιάδη, αναπληρωτή περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Η μαζική προσέλευση του κόσμου δείχνει και το αγκάλιασμα στις άοκνες προσπάθειες του Πιερικού Αρχελάου, που χάρη σ΄ αυτές τα τελευταία χρόνια επανήλθαν οι παλιές καλές μέρες στο μπάσκετ της Πιερίας. Τα πεντακόσια περίπου αγόρια και κορίτσια που αποτελούν την Ακαδημία Μπάσκετ η οποία πλαισιώνεται από μια πλειάδα προπονητών και επιστημονικούς συνεργάτες, δείχνει και το έντονο ενδιαφέρον τους για το άθλημα της καλαθοσφαίρισης.

«Όλα για τα παιδιά», όπως είπε καταχειροκροτούμενος μετά τον αγιασμό ο εφημέριος του Αγίου Χαραλάμπους Σιδ. Σταθμού π. Κυριάκος που μαζί με τις ευχές του, τόνισε με νόημα «Να προαχθεί ο καλός αθλητισμός, όπως αυτός καρποφορείται στην πόλη μας».

Τους παραβρισκόμενους ευχαρίστησε για την παρουσία τους ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Πιερικού Αρχελάου Απόστολος Πόδας, που αναφέρθηκε στη Δημοτική Αρχή για τη συμβολή της στην κατασκευή του νέου γυμναστηρίου. Εκφράζοντας ευχές στα παιδιά για «Καλή Χρονιά», τόνισε τη σημασία του νέου αυτού αθλητικού συγκροτήματος.

Τέλος, χαιρετισμό απηύθυναν ο αναπληρωτής περιφερειάρχης κ. Διονύσιος Ψωμιάδης, ο αντιδήμαρχος Κατερίνης κ. Αλέξανδρος Γιουμίδης, ο κ. Δημήτρης Πόδας από τον Πιερικό Αρχέλαο και ο υπεύθυνος της Ακαδημίας Μπάσκετ κ. Στέλιος Χατζηϊωάννου.

Καυτός αναμένεται ο Σεπτέμβρης.. Όχι τόσο λόγω καιρικών συνθηκών αλλα λόγω των πολιτικών εξελίξεων..


Η κυβέρνηση έχει ανοίξει πολλά μέτωπα..
Ένα απο αυτά είναι και με τους ιδιοκτήτες ταξί.. Οι επαγγελματίες οδηγοί κάνουν την επανεμφάνιση τους και απο την προσεχή Δευτέρα είναι πολύ πιθανόν να τραβήξουν και....
πάλι χειρόφρενο τα οχήματα τους.. Να δούμε πότε θα τελειώσει αυτή η ιστορία, την στιγμή που και το ΣτΕ με πρόσφατη απόφαση του είναι σύμφωνο με το άνοιγμα όλων των κλειστών επαγγελμάτων..

Οι φωτογραφίες που κάνουν ήδη τον ... γύρο του Διαδικτύου δείχνουν τον αστυνομικό σε έντονες ερωτικές περιπτύξεις



Θέμα στις ειδήσεις έγινε ασυγκράτητος αστυνομικός στο Santa Fe ο οποίος απαθανατίστηκε να κάνει σεξ εν ώρα καθήκοντος. Οι φωτογραφίες που κάνουν ήδη τον ... γύρο του Διαδικτύου δείχνουν τον αστυνομικό σε έντονες ερωτικές περιπτύξεις με κατεβασμένα τα παντελόνια της στολής του και κάνοντας σεξ με γυναίκα άγνωστων στοιχείων που ήταν ξαπλωμένη πάνω στο περιπολικό....
του και όλα αυτά υπό το φως του ηλίου. Ο αστυνομικός επί του παρόντος ανακρίνεται και όπως προκύπτει ίσως να τεθεί σε διαθεσιμότητα .metrogreece.gr

Νέα μεγάλη μείωση, της τάξεως του 11,4%, σημείωσαν οι πωλήσεις στο λιανεμπόριο τον Ιούνιο


ενώ από την πτώση δεν εξαιρούνται ούτε τα σούπερ μάρκετ και οι πωλήσεις τροφίμων, όπως δείχνουν τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Οι μεγαλύτερες μειώσεις σημειώθηκαν σε.....
καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (17,1%), σε φαρμακευτικά και καλλυντικά (13,8%), σε έπιπλα, ηλεκτρικά είδη και οικιακό εξοπλισμό (12,4%), καθώς και σε βιβλία-χαρτικά (9,6%). Ενδεικτική της οικονομικής καχεξίας των καταναλωτών είναι το γεγονός ότι πτωτικά (5,7%) κινήθηκαν και οι πωλήσεις στα μεγάλα καταστήματα τροφίμων. Ο δείκτης όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές), με τα καύσιμα, τον Ιούνιο 2011, σε σύγκριση με τον δείκτη του Ιουνίου 2010, σημείωσε μείωση 11,4% έναντι μείωσης 4,5% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2010 προς το 2009. Ο δείκτης κύκλου εργασιών (σε τρέχουσες τιμές), με τα καύσιμα, τον Ιούνιο 2011, σε σύγκριση με τον δείκτη του Ιουνίου 2010, σημείωσε μείωση 8,3% έναντι αύξησης 1,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2010 προς το 2009.

Οι «Ράδιο Αρβύλα» θα εμφανιστούν και φέτος στους δέκτες μας, όπως ακριβώς τους... έχουμε συνηθίσει!


Τι κι αν όλο το καλοκαίρι βλέπουμε τον Αντώνη Κανάκη να «αράζει» στις παραλίες της Χαλκιδικής και να μην λέει κουβέντα για την νέα σεζόν; Οι «Ράδιο Αρβύλα» θα εμφανιστούν και φέτος στους δέκτες μας, όπως ακριβώς τους... έχουμε συνηθίσει!Όπως γράφει το «Hello», Κανάκης, Σερβετάς, Παναγιωτόπουλος και Κιούσης έχουν....
μαζέψει τα κουβαδάκια τους και ετοιμάζονται να ξεκινήσουν τις συσκέψεις και τις συζητήσεις για τον νέο κύκλο της εκπομπής. Η πρεμιέρα αναμένεται να γίνει στις αρχές Οκτώβρη, ενώ αλλαγές δεν θα υπάρξουν: το ύφος θα είναι ίδιο με πέρσι, θα εκπέμπουν από την Θεσσαλονίκη και θα τους βλέπουμε από Δευτέρα μέχρι και Τετάρτη!

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ.

ΤΟ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΚΡΑΝΟΣ

Αρχαιολογική ομιλία στις Λουλουδιές Κίτρους στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ολύμπου

Άγνωστες σελίδες ιστορίας 9000 χρόνων , της περιοχής του δήμου Πύδνας –Κολινδρου, αποκάλυψαν οι αρχαιολογικές ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο Λουλουδιές Κίτρους. Τις ομιλίες ειδικών αρχαιολόγων που πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας (29-8-2011) τις παρακολούθησε αρκετός κόσμος σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο είχε διαμορφωθεί ο Δήμος Πύδνας – Κολινδρου στις Λουλουδιές Κίτρους. Ο καθηγητής της αρχαιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ.Κώστας Κωτσάκης αναφέρθηκε στα αποτελέσματα του προγράμματος αρχαιολογικών ανασκαφών των ΠΑΛΙΑΜΠΕΛΩΝ, που άρχισε το 1999 με την συνεργασία της Αγγλικής Αρχαιολογικής Σχολής και το Πανεπιστήμιο του Σέφηλντ. Ο προϊστορικός οικισμός Παλιάμπελων Κολινδρού είναι μία πρώιμη αγροτική εγκατάσταση του τέλους της 7ης χιλιετίας, που μπορεί να μην έδωσε μεγάλα έργα τέχνης αλλά αποτελεί μια πολύτιμή σελίδα στην ιστορία του ανθρώπου, σημείωσε ο κ. Κωτσάκης Επίσης αναφέρθηκε στην εφαρμογή της σύγχρονης ηλεκτρονικής τεχνολογίας στις αρχαιολογικές έρευνες , στον εθελοντικό χαρακτήρα των ανασκαφών με φοιτητές από πολλά πανεπιστήμια του εξωτερικού , καθώς και στην ενεργή συμμετοχή των μαθητών και των κατοίκων των Παλιάμπελων στο ερευνητικό και ανασκαφικό πρόγραμμα.
Ο κ. Μάνθος Μπέσιος
Ο αρχαιολόγος Μάνθος Μπέσιος με το μεγάλο ανασκαφικό έργο που πραγματοποιεί για πολλά χρόνια στην περιοχή της αρχαίας Πύδνας μίλησε για τον πλούτο των ευρημάτων τα οποία διακρίνονται για την υψηλή επιστημονική και καλλιτεχνική τους αξία.
Σημαντικές ήταν επίσης η αναφορές του ,για την οργάνωση την ακμή και την παρακμή του κράτους τω Μακεδόνων.
Σημειώνεται ότι πολλά από τα ευρήματα της περιοχής βρίσκονται στο λεύκωμα που επιμελήθηκε ο ίδιος με τον τίτλο "Πιερίδων Στέφανος" και που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΜΑΤΙ.

Η κ. Ευτέρπη Μάρκη
Η αρχαιολόγος κ.Ευτέρπη Μαρκή που αφιέρωσε πολλά χρόνια στις ανασκαφές στις Λουλουδιές , αναφέρθηκε στην ανακάλυψη του αρχαιολογικού χώρου , την ιστορία των ανασκαφών και την σημασία τους στην αποκάλυψη άγνωστων πτυχών της ιστορίας του τόπου κατά την βυζαντινή εποχή.

Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ
Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του ΟΡΦΕΟ κ. Νίκος Πασχαλούδης ευχαρίστησε τους ομιλητές για την πρόθυμη συμμετοχή τους στην ημερίδα και τους ζήτησε τις εισηγήσεις προκειμένου να αναλάβει ο ΟΡΦΕΟ την έκδοση των σε ενιαίο τόμο.
Η σημαντική ιστορία της Βόρειας Πιερίας , που σήμερα μας αποκαλύφθηκε με ιδιαίτερα γοητευτικό τρόπο ,σημείωσε ο κ.Πασχαλούδης ,δεν θα πρέπει να μείνει στις επιστημονικές ανακοινώσεις μεταξύ των ειδικών, θα πρέπει να γίνουν κτήμα των πολιτών.
Διαβεβαίωσε το ακροατήριο ότι οι πρωτοβουλίες του ΟΡΦΕΟ για την πραγματοποίηση στην Βόρεια Πιερία , εκδηλώσεων υψηλού επιπέδου θα έχουν συνέχεια και στο επόμενο 41ο Φεστιβάλ Ολύμπου .
Ευχαρίστησε τον Δήμο Πύδνας –Κολινδρού για την άψογη συνεργασία , ευχόμενος να υπάρξει και συνέχεια.

Ο ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ – ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ
Ο αντιδήμαρχος κ.Δημήτρης Σιανίδης καλωσόρισε τους παρισταμένους εκ μέρους του Δημάρχου κ. Βαγγέλη Πολύζου , ευχαρίστησε τους εισηγητές για την ανταπόκρισή τους καθώς και το Φεστιβάλ Ολύμπου για την πρωτοβουλία του ,να πραγματοποιήσει την πολύ ενδιαφέρουσα για την περιοχή του Δήμου , ημερίδα.
Ο Δήμος Πύδνας –Κολινδρού σημείωσε ο κ.Σιανίδης ,θα αξιοποιήσει κατά το καλύτερο δυνατό τρόπο τις εισηγήσεις προκειμένου ο εξαιρετικά ενδιαφέρον αρχαιολογικός πλούτος της περιοχής να αναδειχθεί και να αποτελέσει πόλο οικονομικής ανάπτυξης .
Τέλος διαβεβαίωσε ότι η συνεργασία του Δήμου με το Φεστιβάλ Ολύμπου θα συνεχιστεί.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν επίσης η αντιδήμαρχος Δίου –Ολύμπου κ.Μαρία Τσιμήτρη και η αντιδήμαρχος Πύδνας –Κολινδρού κ.Βούλα Γαβριηλίδου

Εικόνες από τα σπίτια του μέλλοντος παρουσιάζει σήμερα η Dailymail, βάζοντάς μας σε σκέψεις να πάρουμε στεγαστικά δάνεια…



Κατασκευές που μέχρι σήμερα θα φάνταζαν σαν …διαστημικοί σταθμοί στα μάτια μας, θα αποτελέσουν τις κατοικίες πολλών ανθρώπων στο μέλλον. Ουρανοξύστες στις Ινδίες, σπίτια με ελικοδρόμια, σύγχρονοι παιδότοποι και μονοκατοικίες μέσα σε ερήμους, συνθέτουν τα σπίτια που πολύς κόσμος δεν είχε καν ονειρευτεί πως θα υπάρξουν.


Η παραπάνω πολυκατοικία – διαστημικός σταθμός, θα.....
κατασκευαστεί στην Ινδία.


Σαν σύγχρονος πύργος της Πίζας φαντάζει η κατασκευή που το βράδυ θα φωτίζεται και θα δείχνει σαν σοκολατένιος πύργος.


Σαν στρείδι μοιάζει το ξενοδοχείο το οποίο έχει κατασκευαστεί ώστε να παράγει μέχρι και φυσική σκιά!


Ώρα για παιχνίδι… Κάπως έτσι θα είναι οι παιδότοποι στο μέλλον.


Κτίριο που θα φιλοξενεί εταιρίες μέσα στην έρημο.


Πολυτελές διαμέρισμα στεγάζεται κάτω από τους βράχους, συνθέτοντας μια μαγευτική εικόνα.


Σπίτι στην σπηλιά. Η αρχιτεκτονική έχει …άρωμα σπηλιάς, με μια δόση πολυτέλειας…

«Μεγαλώνει» η εμποροπανήγυρη Αιγινίου


Επιπλέον 5.000 τ.μ. στη διάθεση των εκθετών



«Λίφτινγκ» και στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις
Αλλάζει όψη από φέτος η εμποροπανήγυρη του Αιγινίου, καθώς ο Δήμος Πύδνας – Κολινδρού προχωρά στην επέκταση και των εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων που φιλοξενούν το κορυφαίο εμπορικό γεγονός της Πιερίας. Ήδη, μηχανήματα εργάζονται με εντατικούς ρυθμούς, ώστε οι παρεμβάσεις να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου που θα ξεκινήσει η εμποροπανήγυρη.
Παρά την οικονομική κρίση, η Δημοτική Αρχή έκρινε πως η βελτίωση και επέκταση των εγκαταστάσεων θα έπρεπε να γίνει φέτος, καθώς παρουσιαζόταν αρκετά προβλήματα, διότι αντίστοιχες παρεμβάσεις είχαν να γίνουν σχεδόν 20 χρόνια, αν και τα έσοδα του τέως Δήμου Αιγινίου από την εμποροπανήγυρη ήταν περίπου 300 με 340 χιλιάδες ευρώ ετησίως.
5.000 τμ. ο νέος χώρος
Σύμφωνα με τη μελέτη, θα διαμορφωθεί ο παρακείμενος χώρος συνολικής έκτασης 5.000 τ.μ., όπου θα στεγαστούν όσοι οι έμποροι τοποθετούσαν πάγκους εκτός της οριοθετημένης έκτασης. Επιπλέον, προβλέπεται να γίνουν διάφορα συμπληρωματικά έργα στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις, όπως βελτίωση του ηλεκτροφωτισμού και των δικτύων αποχέτευσης όμβριων και λυμάτων. Επίσης, θα τοποθετηθούν 5 νέα συγκροτήματα τουαλετών και ντουζιέρες για τους εκθέτες. Ακόμη, θα περιφραχθεί ο νέος χώρος των 5.000 τ.μ., με παράλληλη βελτίωση – όπου χρειάζεται – της υπάρχουσας περίφραξης. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 595.000 ευρώ, αν και με την έκπτωση το συνολικό κόστος αναμένεται να ανέρθει στα 380.000 ευρώ, μαζί με διάφορα συμπληρωματικά έργα που δεν προβλέπονταν στην αρχική μελέτη.
Η εμποροπανήγυρη Αιγινίου
Η Εμποροπανήγυρη θα λειτουργήσει στο γνωστό εκθεσιακό χώρο, δίπλα από το Σιδηροδρομικό Σταθμό Αιγινίου, με τη συμμετοχή εκθετών από διάφορες περιοχές της χώρας. Η μεγάλη εμποροπανήγυρη του Αιγινίου γίνεται στις αρχές Σεπτέμβρη κάθε χρόνο όπου πλήθος μικροπωλητών εκθέτουν την πραμάτεια τους. Μπορεί να βρει κανείς από είδη ένδυσης και υπόδησης μέχρι είδη διακόσμησης για το σπίτι και εργαλεία, ενώ οι μικροί επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν στα Λούνα-Πάρκ που θα υπάρχουν εντός της εμποροπανήγυρης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εμποροπανήγυρη του Αιγινίου είναι μία από τις μεγαλύτερες που γίνονται στη Βόρεια Ελλάδα και γενικότερα σε όλη τη χώρα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΔΕΙΑ.

http://4.bp.blogspot.com/_0OS8lJmzchk/TE7uNy-RBVI/AAAAAAAAPgk/LRW3SaQX2Bg/s1600/999dist8899998urb.jpg
http://2.bp.blogspot.com/-gMfrbSF-YnQ/Tls1WHZs2GI/AAAAAAAAX20/KnOdUcyJhNk/s1600/afisa%2Bagona.jpg

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 5 ΣΕΜΠΕΒΡΗ ΣΤΟ ΣΚΑΙ 92,6 Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΜΜ -14 ΜΜ.


ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΞΕΦΤΙΛΑ




Το υπουργείο Παιδείας δεν κατάφερε να συντονίσει τις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να έχουν οι μαθητές τα σχολικά τους βιβλία και έτσι θα κάνουν το μάθημα με φωτοτυπίες.. Αιτία είναι η μεγάλη καθυστέρηση που σημειώθηκε φέτος στο σύστημα εκτύπωσης των σχολικών βιβλίων, λόγω έλλειψης....
χαρτιού έπειτα από νομικές περιπέτειες που είχαν δύο διαγωνισμοί για την προμήθειά του.Εκτιμήσεις από στελέχη του Οργανισμού Σχολικών Βιβλίων αναφέρουν ότι ακόμα και αν ξεκινήσουν αύριο οι εκτυπώσεις, θα φτάσουμε μέχρι τον Νοέμβριο για να ολοκληρωθούν όλοι οι σχολικοί τίτλοι, ενώ οι 80 βασικοί θα είναι έτοιμοι μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, με έμφαση στα βιβλία της Α’ Δημοτικού και της Γ’ Λυκείου.Έτσι, ιδίως στα Γυμνάσια και Λύκεια, οι μαθητές θα χρειαστεί πιθανότατα να καταφύγουν σε φωτοτυπίες και σε ανάγνωση από ηλεκτρονικά μέσα για αρκετά μαθήματα, μέχρι να τα παραλάβουν. Για κλάματα..

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ PIERIA -GR

ΓΥΡΙΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΣΟΥΙΤΑ ΜΕ ΚΑΘΡΕΠΤΕΣ(!)

Δεν πρόκειται περί πλάκας. Ο γνωστός καθρεπτάκιας της Συγγρού Α.Λυκουρέντζος ενόψει της ΔΕΘ, έστειλε άνθρωπο του στην Θεσσαλονίκη για να του βρει σουίτα σε ξενοδοχείο που θα....
έχει ολόσωμο καθρέπτη. Ο τύπος δεν παίζεται με τίποτα.... Τέτοια ψωνάρα ούτε η Τζούλια Αλεξανδράτου, δεν την έχει.

ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ.

http://www.tsantiri.gr/wp-content/media/2011/09/3septeber1.jpg

3 ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ.


Με 90 συμμετοχές το πανελλήνιο πρωτάθλημα Motocross στο Λιτόχωρο


* ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 3 & 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ 4ου ΓΥΡΟΥ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

* ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΥΝΟΔΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ «ΠΑΡΩΝ» ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Αγωνιστικού αλλά και τουριστικού χαρακτήρα αναμένεται να είναι το σαββατοκύριακο στο Λιτόχωρο και ευρύτερα στον δήμο Δίου-Ολύμπου λόγω των αγώνων μοτοσικλέτας που θα γίνουν το διήμερο 3 και 4 Σεπτεμβρίου στη δημοτική πίστα motocross Λιτοχώρου, χώρος που βρίσκεται πάνω από τον κόμβο της εθνικής οδού.

Στους αγώνες θα συμμετάσχουν 90 μοτοσικλετιστές από πολλά μέρη της χώρας ενώ παράγοντες και στελέχη του motocross, φίλοι των μοτοσικλετιστών αλλά και φίλοι του αθλήματος αναμένεται να δώσουν το «παρών» στον αγωνιστικό χώρο και στις φυσικές εξέδρες της πίστας.

ΔΙΗΜΕΡΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Η διοργάνωση των αγώνων, εδώ και 10 περίπου χρόνια (από το 2002), γίνεται από τον σύλλογο μοτοσικλετιστών Λιτοχώρου Πιερίας (ΣΥ.ΜΟ.ΛΙ.Π) στο πλαίσιο του 4ου γύρου motocross για το πανελλήνιο πρωτάθλημα της ομοσπονδίας μοτοσικλέτας Ελλάδος (Ο.Μ.Ε.).

Είναι η πρώτη διοργάνωση μετά το καλοκαιρινό break του πρωταθλήματος και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Στην αμφιθεατρική πίστα του Λιτοχώρου οι θεατές μπορούν να απολαύσουν τους αγώνες από όλες τις οπτικές γωνίες, γι αυτό και το θέαμα γίνεται συναρπαστικό.