PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Financial Times : ''Η Ελλάδα είναι καταδικασμένη σε χρεοκοπία''


Σύμφωνα με τους Financial Times το νέο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα δεν είναι παρά μία σπατάλη αφού δεν θα αποτρέψει την χρεοκοπία και το άγριο ''κούρεμα'' εως και 66% του χρέους.
Η εφημερίδα υποστηρίζει πως οι εγυήσεις που ζητούν οι Φινλανδοί είναι μία ακόμα ένδειξη του ότι η ελληνική διάσωση είναι καταδικασμένη σε αποτυχία...

και πως το νέο δάνειο σχεδιάστηκε για να βοηθηθούν οι ευρωπαικές τράπεζες.

Το δεύτερο ελληνικό πακέτο στήριξης των 109 δισ. ευρώ ήταν καταδικασμένο εν τη γενέσει του. Η διαμάχη μεταξύ της Φινλανδίας και άλλων κρατών-μελών της ευρωζώνης ως προς τη συμφωνία για την παροχή εγγυήσεων με την Αθήνα, είναι απλώς μία ακόμη ένδειξη.

Το πακέτο ήταν εξαρχής καταδικασμένο λόγω της περιορισμένης συμμετοχής των ιδιωτών επενδυτών, ενώ παράλληλα η Ελλάδα στενάζει υπό το βάρος της επίτευξης των δημοσιονομικών της στόχων. Ακόμη και εάν λυθεί το θέμα με τη Φινλανδία, το πακέτο στήριξης δεν θα αποτρέψει την ελληνική χρεοκοπία. Ήδη η απόδοση των διετών ελληνικών ομολόγων ανέρχεται στο 46%.

Το πακέτο στήριξης έχει ένα βασικό ελάττωμα: σχεδιάστηκε περισσότερο για να βοηθηθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες στη διατήρηση του μύθου ότι οι τοποθετήσεις τους στην Ελλάδα είναι ασφαλείς, παρά για να δοθεί βοήθεια στην Αθήνα. Ακόμα και οι τραπεζίτες, όμως, αντιλαμβάνονται ότι ο πυρήνας δεν μπορεί να αντέξει και μειώνουν την έκθεσή τους στην Ελλάδα.

Η διαμάχη για την παροχή εγγυήσεων μπορεί να επιταχύνει αυτήν την τάση, φέρνοντας στο φως τα αδύναμα σημεία του πακέτου, κυρίως λόγω της συμφωνίας ότι οι νέοι τίτλοι δεν έχουν προτεραιότητα έναντι των παλαιών.

Κανείς δεν πίστευε ότι οι ελληνικές αρχές θα έμπαιναν σε μία πιθανώς καταστροφική μονομερή συμφωνία, βάσει της οποίας θα δώσουν στη Φινλανδία εγγυήσεις για το 20% της αξίας της συμμετοχής του Ελσίνκι στο πακέτο στήριξης. Ενώ μάλιστα δεν υπάρχει κάποια άμεση κι επείγουσα ανάγκη επικύρωσης του πακέτου -δεδομένου ότι η Αθήνα έχει επαρκή χρηματοδότηση βάσει του πρώτου πακέτου στήριξης των 110 δισ. ευρώ για να χρηματοδοτήσει τις υποχρεώσεις της τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του 2011-, η διαμάχη είναι μία ακόμη απόδειξη του πόσο δύσκολο είναι τελικά για τους αξιωματούχους να χειριστούν πολιτικά την κρίση.

Το δεύτερο πακέτο στήριξης είναι σπατάλη πόρων. Η Citigroup Global Markets εκτιμά πως η Ελλάδα θα πρέπει να διαγράψει τουλάχιστον δύο τρίτα του χρέους της (εκτός εκείνου στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) πιθανότατα την περίοδο 2013 - 2014, ώστε να μειωθεί ο λόγος χρέους προς ΑΕΠ σε επίπεδα συμβατά με τον μέσο όρο του 80% της ευρωζώνης. Οι τελευταίες λίγες ημέρες φέρνουν αυτό το ενδεχόμενο ακόμη πιο κοντά.


Πηγή: eglimatikotita.gr

ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ Η ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΩΝ ΖΩΩΝ.


Παρά τις ουσιαστικές πρωτοβουλίες να αμβλύνει το πρόβλημα των αδέσποτων και απροστάτευτων ζώων με την λειτουργία του δημοτικού κυνοκομείου, αλλά και μέσω μιας σειράς άλλων ενεργειών, σε συνεργασία με φιλοζωικά σωματεία(διοργάνωση εκδηλώσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για τα αδέσποτα ζώα, έκδοση σχετικού ενημερωτικού εντύπου,κ.ο.κ.), ο Δήμος Κατερίνης εκφράζει την έντονη ανησυχία και τον αποτροπιασμό του, για το φαινόμενο εξόντωσης ζώων με δηλητήριο, που παρατηρείται ακόμη και σε περιφραγμένους χώρους στην περιοχής μας.

Ζήνων Σατραζέμης:«Θλιβερό γεγονός και απεχθής πράξη»

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά σε δήλωσή του ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Κατερίνης(υπεύθυνος για τη λειτουργία του Δημοτικού Κυνοκομείου), Ζήνων Σατραζέμης: «η δηλητηρίαση κι εξόντωση των ζώων με δραστικότατα δηλητήρια, εκτός του ότι αποτελεί μια ιδιαίτερα απεχθή πράξη, μπορεί ν’ αποβεί επικίνδυνη ακόμα και για τους ανθρώπους. Ας μην λησμονούμε πως, μικρά παιδιά παίζουν καθημερινά στα πάρκα και τους ελεύθερους χώρους. Ελπίζουμε κι ευχόμαστε να είναι η τελευταία φορά που αναφερόμαστε σε τέτοια θλιβερά γεγονότα που σκιάζουν την εικόνα της κοινωνίας μας».

ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ Η ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ

Τέλος, ο κ.Σατραζέμης απευθύνει έκκληση προς κάθε κατεύθυνση επισημαίνοντας: «Καλούμε όλους τους πολίτες, που επιθυμούν μια άλλη κοινωνία και έναν άλλο πολιτισμό που να προάγει τον σεβασμό προς τον άνθρωπο, τα ζώα και της φύση, να ενεργοποιηθούν και να επαγρυπνούν για την εξάλειψη αυτού του φαινομένου, που αποτελεί ντροπή για τις σύγχρονες κοινωνίες».

ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΤΕΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εντοπισμός και η προσαγωγή στη δικαιοσύνη αυτών που δολοφονούν τα αδέσποτα και αρκετά συχνά και τα κατοικίδιά μας τιμωρείται σύμφωνα με τον Ν.3170/2003 με αυστηρό πρόστιμο και με ποινή εξάμηνης φυλάκισης.

ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.


Στην καταστροφή κατασχεμένων προϊόντων και εμπορευμάτων, που είναι απόρροια παράνομου, πλανόδιου και στάσιμου εμπορίου, προχώρησαν στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Αμαξοστασίου, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης.

Τα δεκαεπτά χιλιάδες περίπου προϊόντα που καταστράφηκαν με σύνθλιψη, είναι αφενός το αποτέλεσμα των κατασχέσεων(δέκα χιλιάδων περίπου αντικειμένων), που έγιναν το περασμένο Σάββατο στην περιοχή της Παραλίας, από μικτό κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας Κατερίνης, του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Λεπτοκαρυάς, της Ομάδας Δίας και της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος. Αφετέρου και από κατασχέσεις(επτά χιλιάδων περίπου προϊόντων), στις οποίες προχώρησε η Δημοτική Αστυνομία τις προηγούμενες ημέρες.

Είδη ένδυσης, γυαλιά ηλίου, ρολόγια, ομπρέλες, παιχνίδια κ.α. όπως και αντίγραφα επώνυμων εταιρειών, τσάντες, αξεσουάρ κ.ο.κ. πήραν το δρόμο για το χώρο υγειονομικής ταφής.

Τα εν λόγω προϊόντα καταστράφηκαν παρουσία του Αντιδημάρχου καθαριότητας Δημήτρη Βαϊνά και της αρμόδιας υπαλλήλου της Δημοτικής Αστυνομίας Νόπης Παππαδοπούλου.

ΑΠΤΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟΥ

Ο κ. Βαϊνάς εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα απτά αποτελέσματα της προσπάθειας των υπηρεσιών του Δήμου επισημαίνοντας: «η στήριξη της τοπικής οικονομίας μέσα από την πάταξη του παραεμπορίου είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας για τον Δήμο Κατερίνης».

Επιπλέον, όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος: «η υπηρεσία καθαριότητας είναι σε ετοιμότητα και διαθέτει άμεσα προσωπικό και εξοπλισμό συμμετέχοντας έτσι από την πλευρά της στην πάταξη του φαινομένου. Οφείλω να συγχαρώ τη δημοτική αστυνομία για τη συστηματική της δουλειά».

Προβλέψεις - ΣΟΚ για 1.200.000 ανέργους το 2012


Παρελθόν αποτελεί η πλήρης απασχόληση, αφού με ελαστικές μορφές εργασίας είναι το 40% των νέων θέσεων. Η επικράτηση των «ευέλικτων» συμβάσεων εργασίας έναντι αυτής με πλήρες ωράριο και πλήρη μισθό οδηγεί σε μείωση των αποδοχών έως και 25%-30%, όταν η ανεργία τραβά την ανηφόρα..... 

Φεστιβάλ στην ακτή Λεπτοκαρυάς


ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ, ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Με μουσική βραδιά από έντεχνο τραγούδι και με τη συμμετοχή του Γιάννη Παρλαπάνου, της Μαρίας Φωτοπούλου και του Δημήτρη Δριστά, ολοκληρώθηκε το 1ο φεστιβάλ θάλασσας, σε μια εκδήλωση που έγινε στην αμμουδιά της Λεπτοκαρυάς.

Μάλιστα, η εξέδρα από όπου οι καλλιτέχνες ψυχαγώγησαν το κοινό της πόλης, αλλά όχι μόνο, είχε στηθεί εκεί που κυριολεκτικά έσκαζε το κύμα. Γι αυτό, άλλωστε, αν και η θερμοκρασία ήταν στους 30ο Κελσίου, η βραδιά ήταν τελικά δροσερή… Η αύρα της θάλασσας αλλά και τα τραγούδια που ερμηνεύτηκαν από την υπέροχη φωνή της Μαρίας Φωτοπούλου, έκαναν τη βραδιά να είναι δροσερή κι ευχάριστη…!

Ήταν η τελευταία εκδήλωση του φεστιβάλ θάλασσας στην παραλία Λεπτοκαρυάς – giabanaki, που συνδιοργανώθηκε από την πνευματική κίνηση Λεπτοκαρυάς και τον πολιτιστικό όμιλο γυναικών της περιοχής. Σημαντική και ουσιαστική ήταν όμως και η συμβολή του υπαλλήλου του δήμου Δίου-Ολύμπου, Θωμά Καρτσιώτη, του ανθρώπου που είχε τον τεχνικό συντονισμό της όλης εκδήλωσης.

Παρόντες ήταν ο αναπληρωτής δήμαρχος Γιώργος Φαρμάκης, η αντιδήμαρχος Σοφία Νούλα, ο αντιδήμαρχος Πέτρος Κιάφας, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Λεπτοκαρυάς Ευάγγελος Κουκάρας, ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γ. Ζτάνης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Λάππας, Γιώργος Κωτούλης, Σοφία Ζουρζούρα, Αντώνης Χατζής κ.ά., η Λιτοχωρίτισσα καλλιτέχνης Πόπη Κουτρούλα, εκπρόσωποι της πνευματικής κίνησης Λεπτοκαρυάς και του πολιτιστικού ομίλου γυναικών της περιοχής που εργάστηκαν εθελοντικά αλλά και αρκετοί πολίτες και τουρίστες.

Νέοι «καλλιτέχνες» ψηφιδωτών


* ΟΙ ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΨΗΦΙΔΩΤΩΝ, ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ 7ης ΕΚΘΕΣΗΣ ΨΗΦΙΔΩΤΟΥ.

* ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΚΑΙ 8 ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ 4,5 ΕΩΣ 15 ΕΤΩΝ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ 24 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Μια παραγωγή πολιτισμού, ψηφιδωτών και νέων καλλιτεχνών (ερασιτεχνών ή και έμπειρων πλέον) συντελείται εδώ και επτά χρόνια στο κέντρο μεσογειακών ψηφιδωτών Δίου μέσα από το εργαστήρι μεσογειακών ψηφιδωτών που λειτουργεί εκεί.

Φέτος, στο πλαίσιο της 7ης έκθεσης ψηφιδωτού που έγινε στο κέντρο μεσογειακών ψηφιδωτών Δίου, παρουσιάστηκαν 55 έργα μαθητών οι οποίοι παρακολουθούσαν μαθήματα τρεις φορές την εβδομάδα κατά το διάστημα από 10 Ιουνίου 2011 και για ένα δίμηνο. Παρουσιάστηκαν επίσης και έργα έμπειρων καλλιτεχνών από την Πιερία, από την υπόλοιπη Ελλάδα καθώς και από το εξωτερικό.

Στη φετινή εκδήλωση, οι φίλοι της τέχνης του ψηφιδωτού αλλά και οι επισκέπτες που ήρθαν εκεί, είχαν την ευκαιρία να δουν τα έργα αυτά, να ακούσουν χαιρετισμούς και ομιλίες γύρω από τον κόσμο των ψηφιδωτών, στο πλαίσιο μιας ετήσιας έκθεσης που έχει καθιερωθεί και που πραγματοποιείται στο πλαίσιο εκδηλώσεων του φεστιβάλ Ολύμπου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι από αυτά τα εργαστήρια εκμάθησης ψηφιδωτού, εδώ και επτά χρόνια, μαθητές και μαθήτριες ανέπτυξαν, ανέδειξαν ή και καλλιέργησαν το ταλέντο τους και έφτιαξαν αξιόλογα έργα που έχουν εκτεθεί σε εκθέσεις τα προηγούμενα χρόνια μέχρι και σήμερα.

περικοπή της χρηματοδότησης των Ελληνικών Σχολείων στο εξωτερικό, που θα έχει ως αποτέλεσμα να κλείσουν 799 Τμήματα Ελληνικής γλώσσας...


Ερώτηση του βουλευτή Σάββα Αναστασιάδη... 
Τις τελευταίες μέρες διάφορα δημοσιεύματα στον τύπο αναφέρονται σε πληροφορίες από το Υπουργείο Παιδείας για περικοπή της χρηματοδότησης των Ελληνικών Σχολείων στο εξωτερικό, που θα έχει ως αποτέλεσμα να κλείσουν 799 Τμήματα Ελληνικής γλώσσας...


Στα σχολεία αυτά φοιτούν περίπου 60.000 παιδιά απόδημων Ελλήνων. 

Τα τμήματα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, θα κλείσουν σταδιακά, καθώς θα σταματήσουν να δέχονται μαθητές για εγγραφή σε κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα από το σχολικό έτος 2012-2013. 

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και η ανοιχτή επιστολή του Προέδρου του συλλόγου Γονέων των Ελληνικών Σχολείων Φραγκφούρτης, προς την Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας, κ. Φώφη Γεννηματά. 

Σύμφωνα με το κείμενο, δεν παρατείνεται η απόσπαση των εκπαιδευτικών ΠΕ (δασκάλων) των οποίων έληξε η 3ετία, εις τα σχολεία της Φραγκφούρτης. 

Σε Δελτίο Τύπου του Υπουργείου της 25.07.2011, αναφέρεται ότι η απόφαση αυτή είναι αποτέλεσμα των εξαιρετικά δύσκολων συνθηκών για την χώρα, καθώς επίσης ότι στόχος του Υπουργείου είναι «να αντιμετωπίσει τις ανάγκες λειτουργίας των σχολείων του εξωτερικού, χωρίς να δημιουργήσει προβλήματα στα σχολεία στην Ελλάδα». 

Δεδομένου ότι: 

•Η απόφαση της κ. Γεννηματά ισοδυναμεί με κλείσιμο των Ελληνικών σχολείων, αφού και οι 8 εκπαιδευτικοί ΠΕ του Δημοτικού Σχολείου Φραγκφούρτης του έτους 2010-2011 δεν θα είναι φέτος στην Φραγκφούρτη. Οι 4 εκ των οποίων αποχώρησαν ήδη, λόγω λήξεως της 5ετίας, ενώ οι υπόλοιποι 4 πρέπει να αποχωρήσουν, λόγω μη ανανεώσεως της απόσπασής τους 

•H ενίσχυση της Εθνικής συνείδησης των Ελλήνων, που βρίσκονται εκτός Ελλάδας, είναι ο καλύτερος, ίσως, τρόπος άσκησης εξωτερικής πολιτικής. 

•Το χρηματικό κόστος λειτουργίας ενός σχολείου είναι ελάχιστο, αναλογικά με τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει. 

•Δεν δικαιολογείται η σημερινή Κυβέρνηση να αφήνει τον Ελληνισμό της Διασποράς χωρίς Δασκάλους και να υποβαθμίζει την Ελληνόγλωσση εκπαίδευση. 

Ερωτάται η κ. Υπουργός: 

• Αληθεύουν τα δημοσιεύματα για διακοπή της χρηματοδότησης των Ελληνικών Σχολείων της διασποράς; 

• Θα ανανεώσετε τις αποσπάσεις των Δασκάλων στην Φραγκφούρτη ή θα προχωρήσετε στο κλείσιμο των Ελληνικών Σχολείων;

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ...ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΙ ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ.




Ο κ. Παμπούκης διετύπωσε μια προσωπική γνώμη περί της κατάργησης του Υπουργείου Ναυτιλίας και δια της συμπεριφοράς του ο...
Πρωθυπουργός τον απέπεμψε ουσιαστικά, παραιτήθηκε τυπικά, καθώς εξόργισε το Μαξίμου...
Απορούμε όμως γιατί δεν εξοργίστηκε το Μαξίμου με τον Υπουργό που εκτοχίασε τόσες φορές τον Προυπολογισμό,εκτόξευσε το έλλειμα,διαύρυννε τη μαύρη τρύπα και έφερε την Ελλάδα δυο φορές στο χείλος της χρεοκοπίας...Αντί αυτού τον μετέθεσε στο Υπ.Περιβάλλοντος...
Δηλαδή μια προσωπική άποψη ενοχλεί περισσότερο το Μαξίμου από την αποτυχία της οικονομικής πολιτικής....
Tα συμπεράσματα δια τους Κυβερνώντες μας,δικά σας....

Την ερχόμενη Τετάρτη η έναρξη της Ακαδημίας Μπάσκετ του Αρχελάου Πιερικού

Στο νέο κλειστό γυμναστήριο του Σιδ. Σταθμού

Την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011 και ώρα 7 μ.μ. από την Ακαδημία Μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου θα γίνει η έναρξη για την περίοδο 2011-2012.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο νέο κλειστό γυμναστήριο, στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Κατερίνης, και περιλαμβάνει την παρουσίαση των τμημάτων και σύντομες αναφορές από τους επιστημονικούς και ιατρικούς συνεργάτες του συλλόγου.

Στην εκδήλωση θα είναι όλες οι ομάδες μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου και της Κατερίνη 2008.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ: Θα τους έκαιγαν ζωντανούς...


Ζωντανή κόντεψε να καεί μια οικογένεια στα Ιωάννινα, όταν άγνωστοι δράστες έβαλαν φωτιά στην πόρτα του σπιτιού της.

Συγκεκριμένα, οι δράστες περιέλουσαν με εύφλεκτο υλικό την εξώπορτα της οικείας του 49χρονου Έλληνα που διέμενε εκεί μαζί με τα παιδιά του και τη γυναίκα του, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές......
Στη συνέχεια, έβαλαν φωτιά με βενζινόκολα σε σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. ιδιοκτησίας της συζύγου του ιδιοκτήτη, προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές.

Η πυρκαγιά κατασβήστηκε από την Πυροσβεστική, η οποία επιλήφθηκε προανακρίσεως.

Πηγή: newsbomb.gr

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΣΑΝ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΩΝ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΑΝ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ.
ΟΙ ΤΡΟΧΑΙΟΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ... ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΕΝΤΟΝΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΙΣΧΡΟ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΝΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΡΕΠΠΑ.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΣΤΗΝ ΤΡΟΧΑΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΜΩΛΟΥ

ΝΤΑΛΙ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΣ.

ΣΤΙΣ 5 ΣΕΠΤΕΒΡΗ ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΚΑΙ 92,6......

ΕΡΧΕΤΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΚΑΙ 92,6...........ΕΤΟΙΜΑΤΗΣΤΕ........ΕΡΧΕΤΑΙ...

ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ Η ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ ΤΟΥ Ν.Ο.ΚΑΤ.


Την Κυριακή 21 Αυγούστου αναχώρησε η Εθνική ομάδα κωπηλασίας για το Μπλέντ της Σλοβενίας προκειμένου να πάρει μέρος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών που θα διεξαχθεί από 28/8-4/9 στον φυσικό στίβο της πόλης. Η κορυφαία διοργάνωση της χρονιάς αποκτά ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα αφού θα αποτελέσει την πρώτη και βασική ευκαιρία για όλους τους αθλητές να πάρουν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου. Όσοι δεν το καταφέρουν θα έχουν ακόμη μια ευκαιρία, την άνοιξη του 2012 στη Λουκέρνη.

Την ελληνική αποστολή αποτελούν 12 αθλητές κι αθλήτριες που στελεχώνουν 6 πληρώματα.

Ο λόγος για τις: Αλεξάνδρα Τσιάβου - Χριστίνα Γιαζιτζίδου (διπλό σκιφ ελ βαρών), Τριανταφυλλιά Καλαμποκά - Κατερίνα Νικολαΐδου (διπλό σκίφ) ,και τους: Νίκο Γκουντούλα - Απόστολο Γκουντούλα (δίκωπος άνευ), Στέργιο Παπαχρήστο - Γιάννη Τσίλη - Γιώργο Τζιάλλα - Γιάννη Χρήστου (τετράκωπος άνευ), Λευτέρη Κόνσολα -Παναγιώτη Μαγδανή (διπλό σκίφ ελ βαρών), Παναγιώτη Μαγδανή (σκιφ ελ βαρών). Το εισιτήριο της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς αγώνες θα κερδίσουν τα 11 πρώτα πληρώματα στα αγωνίσματα των ανδρών και τα 8 πρώτα στα αγωνίσματα των γυναικών.
Από τον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης η Κατερίνα Νικολαΐδου θα αγωνιστεί στο Διπλό Σκιφ Γυναικών όπου μαζί με την Τριανταφυλλιά Καλαμποκά θα διεκδικήσουν ένα από τα 8 Ολυμπιακά Εισιτήρια. Η κατερινιώτισσα αθλήτρια συμμετέχει για πρώτη χρονιά στην κατηγορία γυναικών και θα είναι η μικρότερη ηλικιακά αθλήτρια της Εθνικής Ομάδας.

Κατά την αναχώρησή της η Νικολαϊδου δήλωσε: «ξέρω ότι οι αγώνες ειδικά εφέτος θα είναι πολύ δύσκολοι αφού κρίνεται η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, παρόλα αυτά θα αγωνιστώ όσο καλύτερα μπορώ και θα κυνηγήσω την ευκαιρία που μου δίνεται».

Οι βασικότεροι αντίπαλοι της Κατερίνας Νικολαΐδου στο αγώνισμα του διπλού σκιφ γυναικών θα είναι η Μεγάλη Βρετανία, η Αυστραλία, η Ουκρανία, η Τσεχία και η Πολωνία.

Η Ελλάδα σύμφωνα με τα στοιχεία δεν είναι πλέον προορισμός για τους gay τουρίστες..




Έτσι η χώρα μας χάνει απο την χρήματα απο μια τουριστική αγορά με τζίρο 140 δισεκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Bloomberg.Παρόλο που παλιότερα ομοφυλόφιλοι κατέκλυζαν νησιά όπως....
η Μύκονος και η Λέσβος, τώρα έχουν αρχίσει να αφαιρούν τους συγκεκριμένους προορισμούς από το πρόγραμμά τους, σύμφωνα με την εταιρία ερευνών που εδρεύει στο Άμστερνταμ OutNow Consulting. Σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας Ελλάδα δεν συγκαταλέγεται μεταξύ των 10 χωρών που πιθανών να επισκεφθούν την επόμενη τριετία ομοφυλόφιλοι από ολόκληρο τον κόσμο. Όσον αφορά τις πόλεις οι δημοφιλέστεροι προορισμοί είναι η Νέα Υόρκη, το Σίδνεϊ και το Ρίο Ντι Τζανέιρο.

ΓΕΙΑ ΣΟΥ PIERIA -GR...

Στο ύψος των 420 εκατ. ευρώ ανήλθαν συνολικά οι απλήρωτοι λογαριασμοί προς τη ΔΕΗ στα τέλη Ιουνίου.




Στο ύψος των 420 εκατ. ευρώ ανήλθαν συνολικά οι απλήρωτοι λογαριασμοί προς τη ΔΕΗ στα τέλη Ιουνίου, μέγεθος αυξημένο κατά 30% έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος. Από το ποσό αυτό 100-110 εκατ. ευρώ θεωρούνται επισφάλειες, αφού οι καθυστερήσεις ξεπερνούν το....
εξάμηνο και αφορούν 190.000 νοικοκυριά ή μικρές επιχειρήσεις. Προβλήματα όμως αντιμετωπίζουν και οι εναλλακτικοί πάροχοι.Η συσσώρευση των απλήρωτων λογαριασμών προκάλεσε πρόσφατα την παρέμβαση της ΡΑΕ, η οποία προειδοποίησε ότι το ζήτημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών απειλεί ακόμη και την οικονομική βιωσιμότητα των προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας και μπορεί να έχει επιπτώσεις ακόμη και στα τιμολόγια, στον βαθμό που οι συνεπείς καταναλωτές θα κληθούν να καλύψουν το κόστος των επισφαλειών.

Έως το τέλος του έτους εγγυάται τις συντάξεις ο σχεδιασμός που έχει γίνει στο ΙΚΑ.




σύμφωνα με τον διοικητή του Ιδρύματος Ροβέρτο Σπυρόπουλο.
«Χρειάστηκαν διορθωτικά μέτρα και πρωτοβουλίες που φέρνουν πρόσθετους πόρους», είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, «καθώς και προγράμματα για τη ρύθμιση παλαιών....
οφειλών των επιχειρήσεων».Ο κ. Σπυρόπουλος διαβεβαίωσε πως θα διασφαλιστεί η δυνατότητα απρόσκοπτης παροχής των κύριων συντάξεων και τόνισε ότι η μεγαλύτερη απώλεια πόρων προέρχεται από το χώρο της οικοδομής.Σύμφωνα με τον διοικητή του ΙΚΑ, το Ίδρυμα θα προχωρήσει σε δανεισμό με δύο repos των 300 εκατ. ευρώ για διασφάλιση περαιτέρω ρευστότητας.

Ο Δήμαρχος της συμπρωτεύουσας αποφάσισε να μη συμμετέχει ο δήμος με περίπτερο στη ΔΕΘ.




Ο Μπουτάρης θεωρεί ότι η προβολή των δραστηριοτήτων του δήμου στη ΔΕΘ είναι άνευ νοήματος, καθώς οι πολίτες της συμπρωτεύουσας γνωρίζουν πολύ καλά τι κάνει και τι δεν κάνει η....
αυτοδιοίκηση. Πολύ σίγουρος με το έργο του ο Μπουτάρης.. Ο Δήμαρχος πρόσθεσε πως "σε μία εποχή ύφεσης και δεδομένου των οικονομικών προβλημάτων, δεν υπάρχει η «πολυτέλεια» να γίνονται οι δαπάνες για ενοικίαση περιπτέρου. Πρόκειται για μία σπατάλη άνευ λόγου", είπε χαρακτηριστικά. Θα συμφωνήσουμε με αυτό!

Show έγινε στο "Αποκαλυπτικό δελτίο" του EXTRA 3






Show έγινε στο "Αποκαλυπτικό δελτίο" του EXTRA 3 με τον Γιάννη Παπαγιάννη.. Ντινόπουλος και Γεωργιάδης έπαιξαν "ξύλο" στον αέρα.. Απολαυστε πολιτικό επίπεδο!!





ΛΕΤΕ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ?

Τελευταία πυκνώνουν οι συζητήσεις, εντός και εκτός Ελλάδας, γύρω από το θέμα της εξόδου από τη ζώνη του ΕΥΡΩ και της επιστροφής στη δραχμή. Εκτός από τις προβλέψεις διεθνούς φήμης οικονομολόγων, όπως ο κ. Ρουμπινί κ.λ.π., προχθές είχαμε και τον οίκο αξιολόγησης S&P ο οποίος.....
έκανε την πρόβλεψη ότι η Ελλάδα μπορεί να πτωχεύσει μέσα στο 2011 και ότι υπάρχει ενδεχόμενο να εξέλθει από το ΕΥΡΩ. Επομένως δημιουργείται, είτε το θέλουμε είτε όχι, ένα κλίμα επιστροφής στη δραχμή.

Ποιον όμως συμφέρει η επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή;

Είναι τώρα πλέον διαπιστωμένο ότι η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να είχε εισέλθει ποτέ στο ΕΥΡΩ, τουλάχιστον με την ανύπαρκτη παραγωγική μηχανή που έχει. Τώρα όμως τι γίνεται;

Τώρα, την επιστροφή στη δραχμή την επιδιώκουν όλα εκείνα τα κρατικοδίαιτα λαμόγια που έχουν βγάλει δισεκατομμύρια ΕΥΡΩ, από το υστέρημα των Ελλήνων στο εξωτερικό, αλλά και εξωτερικές οικονομικές ύαινες που περιμένουν την επιστροφή στη δραχμή και την συνακόλουθη υποτίμηση για να κάνουν πλιάτσικο σε βάρος περιουσιών απλών πολιτών. Περιουσιών που αποκτήθηκαν πανάκριβα με αίμα και ιδρώτα. Όλοι αυτοί οι ντόπιοι και ξένοι μαυραγορίτες περιμένουν τη χρεοκοπία της χώρας και την επιστροφή στη δραχμή για να αυξήσουν τα πλούτη τους στέλνοντας στην εξαθλίωση τεράστια τμήματα της μεσαίας τάξης και των χαμηλότερων στρωμάτων. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει ανεκτό και φυσικά θα προκαλέσει επανάσταση, όσο καναπεδάτοι και αν είμαστε.

Τι πρέπει να γίνει;

Υπάρχουν τρεις εκδοχές:
1) Να παραμείνει η Ελλάδα στο ΕΥΡΩ και να συντηρείται με δανεικά και μνημόνια, εξαθλιώνοντας το λαό και ξεπουλώντας την περιουσία της.
2) Να επιστρέψει η Ελλάδα στη δραχμή, στην πείνα, στην εξαθλίωση και στο ξεπούλημα των ιδιωτικών περιουσιών στους μαυραγορίτες και
3) Να επιδιωχθεί η καταστροφή ολόκληρης της Ευρωζώνης και η επιστροφή στα εθνικά νομίσματα όλων των χωρών της ΕΕ.

Εμείς πιστεύουμε ότι η τρίτη λύση είναι η καλύτερη, αφού θα ανακατέψει την οικονομική τράπουλα και η επιστροφή στη δραχμή θα είναι λιγότερο επώδυνη από την συνέχιση της ύπαρξης του ΕΥΡΩ μεταξύ των υπολοίπων κρατών.

Η Ελλάδα λοιπόν θα πρέπει να κηρύξει μεγάλο μέρος του χρέους της ως επαχθές και να αρνηθεί να το πληρώσει ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να παραμείνει στο ΕΥΡΩ, αφού κανείς δεν έχει δικαίωμα να την πετάξει έξω μέχρι την πλήρη διάλυση της Ευρωζώνης.

Εμείς έτσι κι αλλιώς είμαστε χαμένοι. Ας αποφασίσει λοιπόν η ΕΕ αν θα ενοποιηθεί δημοσιονομικά πλήρως με ταυτόχρονη έκδοση επιπλέον νομίσματος από την ΕΚΤ και απευθείας δανεισμό των κρατών ακόμα και με έκδοση ευρωομολόγων ή θα το διαλύσουμε το μαγαζί.

Αυτό έπρεπε να είχε γίνει από την αρχή, αλλά ποτέ δεν είναι αργά….

Το 99% των οποίων μπαίνει από την φίλη χώρα...ΤΟΥΡΚΙΑ! Νιώσατε καμία έκπληξη;

Και ξέρετε γιατί πάνε κατά χιλιάδες με τσάρτερ και με πλοία όλοι στην Τουρκία; Επειδή ο Ερντογκάν κατάργησε ΌΛΟΥΣ τους περιορισμούς που υπήρχαν μέχρι σήμερα για την είσοδό τους στη χώρα...Υπάρχει ελληνικό ΥΠΕΞ πουθενά; Λέμε τώρα...

Και όμως ένα ζευγάρι φίλαθλοι της Βελγικής ομάδας Σεντ Τρουιτέν, το κάνει!!



Ο τρόπος αυτός δεν είναι άλλος από το να κλείνουν δωμάτιο σε ξενοδοχείο που βρίσκεται δίπλα
στο Στάγιεν και έχει θέα στον αγωνιστικό χώρο. Έτσι λοιπόν, το περασμένο Σάββατο, αν και η....
τοπική ομάδα έχασε από την Λόκερεν με 2-0, ένα ζευγάρι δεν πτοήθηκε και έκανε σεξ με ανοιχτά παράθυρα!

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γ. Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:




«Μας φαίνεται αδιανόητο ο καθηγητής της Νομικής, κ. Βενιζέλος, να μην γνωρίζει ότι είναι παράνομο να “τιμωρεί” τον Έλληνα πολίτη, βάζοντας τον να πληρώνει ΦΠΑ 23%, στον τουριστικό τομέα, ενώ όσοι κλείνουν το ίδιο πακέτο από το εξωτερικό, να απολαμβάνουν ΦΠΑ 10 μονάδες μικρότερο, δηλαδή 13%.

Μας φαίνεται αδιανόητο, να μην γνωρίζει ότι με βάση και την Εθνική, αλλά και την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, οι ίδιες υπηρεσίες, πρέπει να έχουν την ίδια μεταχείριση, ανεξάρτητα σε ποιόν παρέχονται. Και η αρχή, μάλιστα, της ίσης μεταχείρισης είναι θεμελιώδης για το ΦΠΑ.

Τραγικά λάθη, που φανερώνουν το μέγεθος της προχειρότητας, αλλά και της επιπολαιότητας στη λήψη σημαντικών αποφάσεων της κυβέρνησης».

Το tsantiri λέει: Και εμάς μας φαίνεται αδιανόητο που ψηφίσατε το νόμο της Διαμαντοπούλου, αλλά τι να κάνουμε; Η γελοιότητα του δικομματισμού είναι γνωστή σε όλη την ελληνική κοινωνία. Που έχετε και μούτρα να μιλάτε ως κόμμα και να κρίνετε το ΠΑΣΟΚ, αναξιόπιστοι νεοφιλελεύθεροι της Συγγρού… Ξεφτίλα γίνατε σήμερα, το πήρατε είδηση; Αν όχι, δεν πειράζει, θα δείτε τις δημοσκοπήσεις…

Εθελοντική αιμοδοσία χθες στον Κολινδρό





Για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών του Καλοκαιριού
Δεκάδες άτομα από τον Κολινδρό ανταποκρίθηκαν, για ακόμη μία φορά, στο κάλεσμα του αιμοδοτικού συλλόγου Κολινδρού «Άγιος Δημήτριος» , συμμετέχοντας στην έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης. Η κινητή μονάδα του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ από τις 8:30 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι βρισκόταν στην κεντρική πλατεία του Κολινδρού, όπου οι κάτοικοι της περιοχές έσπευσαν να προσφέρουν αίμα.
Η χθεσινή αιμοδοσία στον Κολινδρό ήταν έκτακτη και έγινε έπειτα από αίτημα του τμήματος αιμοδοσίας του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, λόγω των αυξημένων αναγκών για αίμα που υπάρχει κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού, ιδιαίτερα από παιδιά που πάσχουν από Μεσογειακή Αναιμία.
Σημειώνεται πως ο αιμοδοτικός σύλλογος Κολινδρού «Άγιος Δημήτριος» διοργανώνει, από το 1988 που ιδρύθηκε, δύο εθελοντικές αιμοδοσίες κάθε χρόνο, συγκεντρώνοντας πάνω από 70 φιάλες αίματος κάθε φορά, ενώ κατά το παρελθόν συγκεντρωνόταν μεγαλύτερη ποσότητα. Η Πρόεδρος του Συλλόγου κα. Αλεξάνδρα Κόρακα επεσήμανε την ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση των κατοίκων του Κολινδρού σε κάθε κάλεσμα του συλλόγου, σημειώνοντας πως η τράπεζα αίματος που έχει δημιουργηθεί από τον σύλλογο καλύπτει τις ανάγκες του Κολινδρού, αλλά και όπου ζητηθεί.

Οι οδηγίες του Κ. Πολίτη στους νεαρούς αθλητές που συμμετέχουν στο Camp Κολινδρού


10ου Διεθνές camp Κολινδρού



Ο Δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού Βαγγέλης Πολύζος, ο Γενικός Τεχνικός Υπεύθυνος Ανάπτυξης του Camp Κολινδρού Κώστας Πολίτης, ο Πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΜ Αντώνης Παπαγιανούλης, ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΦΟ. Π.Α.Π.Ο.Υ Γιώργος Καλύβας με το νεαρό ταλέντο του μπάσκετ, από τον ΣΦΚ Κατερίνη, Γιώργο Τσαλμπούρης .

ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕ....

Προς ένταξη στο ΕΣΠΑ ο αρχαιολογικός χώρος στα Παλιάμπελα

Θετικό εμφανίζεται το Υπουργείο Πολιτισμού για την ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου που αφορά τη δημιουργία πολυδιάστατου πολιτιστικού – αρχαιολογικού χώρου στα Παλιάμπελα Κολινδρού. Στις αρχές Αυγούστου ο Δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού Βαγγέλης Πολύζος κατέθεσε στο αρμόδιο υπουργείο την ολοκληρωμένη μελέτη που αφορά το συγκεκριμένο έργο, ενώ λίγες μέρες αργότερα ο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού απέστειλε σχετική απάντηση στο δήμο, εκφράζοντας τη σύμφωνη γνώμη του για την υλοποίηση του έργου το οποίο και θα εκτελεστεί σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, στο έγγραφο του Υπουργείου αναφέρεται πως το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης θα πρέπει να εξασφαλίσει την προβλεπόμενη έγκριση του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, κατόπιν γνωμοδότησης του ΚΑΣ. Επίσης, το ΑΠΘ θα πρέπει να ζητήσει δια της αρμόδια ΙΣΤ ΕΠΚΑ να ορισθεί με υπουργική απόφαση, κατόπιν γνωμοδοτήσεως του ΚΑΣ ως φορέας υλοποίησης του έργου, δεδομένου πως σύμφωνα με τους κανόνες διαχείρισης του ΕΣΠΑ, αρμόδια για την εκτέλεση έργου εντός αρχαιολογικού χώρου είναι η αρχαιολογική υπηρεσία.
Ο Αρχαιολογικός χώρος Παλιαμπέλων
Ο αρχαιολογικός χώρος των Παλιαμπέλων Κολινδρού εντοπίζεται στη βορειοανατολική Πιερία, ένα νομό έκτασης 352 τ.χλμ. που ανήκει στην ευρύτερη περιφέρεια της κεντρικής Μακεδονίας. Τα Παλιάμπελα βρίσκονται στους απαλούς λόφους που μεσολαβούν ανάμεσα στις υπώρειες των Πιέριων ορέων στα νότια και τη μεγάλη πεδιάδα των Γιαννιτσών στα βόρεια. Απέχουν μικρή απόσταση από τις ακτές του Θερμαϊκού κόλπου στα ανατολικά όσο και από τον ποταμό Αλιάκμονα στα βόρεια.Τα Παλιάμπελα αναφέρονται για πρώτη φορά από τον αρχαιολόγο Δ. Γραμμένο που βρέθηκε στην περιοχή σε μια προσπάθεια εντοπισμού και καταγραφής προϊστορικών θέσεων. Με βάση κάποια διαγνωστικά επιφανειακά ευρήματα η θέση χρονολογήθηκε στη Νεολιθική εποχή (6500-4000 π.Χ.). Τη θέση επισκέφτηκαν αρκετοί ερευνητές, αλλά το ουσιαστικό βήμα για την αρχή της αρχαιολογικής μελέτης έγινε με το χαρακτηρισμό της θέσης ως αρχαιολογικό χώρο το 1995 από τους αρχαιολόγους Μ. Μπέσιο και Μ. Παππά.
Το ερευνητικό πρόγραμμα της ανασκαφής των Παλιαμπέλων Κολινδρού Πιερίας εγκαινιάστηκε το 1999, όταν με επικεφαλής τον καθ. Κ. Κωτσάκη μια ομάδα από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και μια ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Σέφηλντ (Ηνωμένο Βασίλειο) πραγματοποίησαν δοκιμαστική επιφανειακή έρευνα στον χώρο του προϊστορικού οικισμού. Με βάση τα επιφανειακά ευρήματα η θέση φάνηκε ότι κατοικούνταν για περίπου μιάμιση χιλιετία (από το 6000 ως το 4500 π.Χ.) κατά τη διάρκεια της Νεολιθικής περιόδου. Η γεωφυσική διασκόπηση έδωσε ενδείξεις ότι η τούμπα, κατά τη Νεότερη Νεολιθική (περ. 4500 π.Χ) περικλείονταν από σύστημα περιβόλων και τάφρων στο πρότυπο του Νεολιθικού Διμηνίου. Το πάχος των αρχαιολογικών επιχώσεων υπολογίστηκε κατά μέσο όρο στο 1-1,5 μέτρο (κατά τόπους ως και 5 μ.) και η έκταση των ευρημάτων φάνηκε ότι κάλυπτε το σύνολο του λόφου με έμφαση την κορυφή και το δυτικό τμήμα της τούμπας. Σποραδικά ευρήματα υπέδειξαν δραστηριότητα προς το τέλος της εποχής Χαλκού (13ος -12ος αι. π.Χ.) και κατά τη Βυζαντινή περίοδο (6ος - 14ος αι. μ.Χ.). Παρόλα αυτά, τα πιο εκτεταμένα ευρήματα ανήκαν φανερά στο Νεολιθικό οικισμό. Έτσι αποφασίστηκε η προετοιμασία ενός οργανωμένου ανασκαφικού προγράμματος με αφετηρία τα σημεία της τούμπας που είχαν τις πιο ενθαρρυντικές αρχαιολογικές ενδείξεις.