PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Ακόμη δύο άνθρωποι, ένας στη Θεσσαλονίκη και ένας στη Λάρισα, εμφάνισαν εγκεφαλίτιδα το Σαββατοκύριακο έπειτα από τσίμπημα κουνουπιού,



Ακόμη δύο άνθρωποι, ένας στη Θεσσαλονίκη και ένας στη Λάρισα, εμφάνισαν εγκεφαλίτιδα το Σαββατοκύριακο έπειτα από τσίμπημα κουνουπιού, ενώ στην περιοχή της Αττικής η νόσος χτύπησε δύο άλογα. Μέχρι στιγμής τα επιβεβαιωμένα κρούσματα με βαριά συμπτώματα της νόσου από τον ιό του Δυτικού Νείλου...

Και χρήμα έβγαζε και το πάθος του ικανοποιούσε ταυτόχρονα ένας ξενοδόχος στην Λευκάδα



Και χρήμα έβγαζε και το πάθος του ικανοποιούσε ταυτόχρονα ένας ξενοδόχος στην Λευκάδα, παρακολουθώντας από την πολυθρόνα του στο σπίτι του τις τρυφερές περιπτύξεις των πελατών του χάρη στην κρυφή κάμερα που είχε εγκαταστήσει σε ένα από...
τα ενοικιαζόμενα δωμάτιά του! Μάλιστα, ο…

Ένας άνεργος παππούς ετών... 29, μια μητέρα ετών... 14 και το αγόρι της, ετών 15, είναι κάποια από τα μέλη μιας Βρετανικής οικογένειας.





Ο 29χρονος Σεμ Ντέιβις και η 30χρονη κοπέλα του Κέλι Τζόν από τη Βρετανία "πλέουν σε πελάγη ευτυχίας" αφού πριν λίγες εβδομάδες η μόλις δεκατεσσάρων ετών κόρη τους έφερε στον κόσμο ένα αγοράκι!

Ταυτόχρονα, οι δυό τους αποτελούν το πιο νεαρό ζευγάρι που απέκτησε εγγονάκι στη Βρετανία!
"Είμαι πολύ περήφανη για την Τία" δήλωσε η 30χρονη γιαγιά στη βρετανική mailonline, η οποία δεν κρύβει ότι εξεπλάγη όταν έμαθε πως η μικρή της κόρη ήταν έγκυος. "Μετά από ώριμη σκέψη συνειδητοποίησα πως η Τία θα γίνει καταπληκτική μαμά".
H εγκυμοσύνη της νεαρής μητέρας, η οποία όταν "μεγαλώσει" θέλει να γίνει κομμώτρια, ήταν ιδιαίτερα δύσκολη με αρκετά επικίνδυνες επιπλοκές. Εν τέλη όμως κατάφερε να φέρει στον κόσμο ένα κοριτσάκι.
Ο 15χρονος πατέρας, από την πλευρά του, φαίνεται πως από δω και πέρα θα έχει αρκετές ευθύνες αναλογικά με την ηλικία του.
Όσο για τον 29χρονο παππού της υπόθεσης, τον οποίο μάλιστα οι νοσοκόμες στο μαιευτήριο θεώρησαν για μπαμπά του νεογέννητου, (λογικότατο!), δηλώνει έτοιμος να βοηθήσει τη νεοσύστατη οικογένεια σε ό,τι χρειαστεί.

την ερωτεύτηκαν σφόδρα και την πήραν στο σπίτι τους για κατοικίδιο!

Όπως θα υποθέσατε δεν μιλάμε για ένα συνηθισμένο κατοικίδιο όπως ο σκύλος ή η γάτα αλλά για την Τσεζίρα, το καλοαναθρεμμένο γουρούνι-κατοικίδιο της οικογένειας από τη γειτονική χώρα!

Η Τσεζίρα ήταν ένα από τα 20 γουρουνάκια που προορίζονταν για σφαγή όταν μεγάλωνε αλλά τόσο ο Τζόελ και η Ρεμπέκα, 13 και 17 ετών αντίστοιχα, όσο και οι γονείς Άλι και Μαρίνα την ερωτεύτηκαν σφόδρα και την πήραν στο σπίτι τους για κατοικίδιο!

Πρακτικές συμβουλές για την διατροφή των παιδιών το καλοκαίρι

Καθώς οι καύσωνες και οι υψηλές θερμοκρασίες βρίσκονται προ των Πυλών, είναι απαραίτητο να προσαρμόσουμε τη διατροφή των μικρών μας πρωταγωνιστών για να διαφυλάξουμε την υγεία τους. Επίσης, το καλοκαίρι είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να τους μυήσουμε στις αρχές της σωστής διατροφής. Καλή αρχή λοιπόν!
Από τι θα πρέπει να προφυλαχθεί ένα παιδί προσχολικής ηλικίας μέσα στο καλοκαίρι;

ΝΙΚΟΣ ΛΑΠΠΑΣ: ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΠΛΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ ΤΗΣ 28ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2011



Την Πέμπτη 28 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε διπλή συνεδρίαση του Δ.Σ. Δίου – Ολύμπου. Προηγήθηκε η ειδική συνεδρίαση για την έγκριση του ισολογισμού – απολογισμού οικ. έτους 2010 του Δήμου Λιτοχώρου.

ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΚΟΥΤΆΤΣΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΛΥΜΠΟΥ" :

Ο γνωστός για το περίτεχνο, αλλά και εκπληκτικά για το ουσιαστικό περιεχόμενο τους, δημοσιεύματά του, κ. ΘΟΥ - ΒΟΥ - τον αδικεί κατά την ταπεινή μου γνώμη το ψευδώνυμο - θέτει έναν μέγιστο προβληματισμό για το θέμα του λεγόμενου "ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΛΥΜΠΟΥ" που επανέκαμψε πρόσφατα ως Πανεπιστήμιο Μυθολογίας Ολύμπου, με την μέθοδο του σαλαμιού (ONCE AT A TIME) την ονομάζει ο συντάκτης του κειμένου. Διαβάζοντας το καταπληκτικό αυτό κείμενο του ΘΟΥ - ΒΟΥ, μου ήρθε στη μνήμη η δική μου αντίδραση γι' αυτή την τάχα μη κερδοσκοπική προσπάθεια, που είδε το φως της δημοσιότητας στις 9 Ιουλίου 2009 με τον τίτλο "ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, ΠΡΟΦΕΣΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΜΑΤΕΥΤΑΔΕΣ".
Στο κείμενο εκείνο παραθέτω αυτούσια αποσπάσματα από τους κραυγαλέα κερδοσκοπικούς σκοπούς της υποτιθέμενης μη κερδοσκοπικής εταιρίας, που οι πραγματικά κερδοσκοπικές εταιρίες φαντάζουν αγγελούδια μπροστά της.
Ένας από τους δεκάδες αγαθούς σκοπούς της μη κερδοσκοπικής εταιρίας είναι και η "αξιοποίηση - εκμετάλλευση ακινήτων και χώρων που θα παραχωρηθούν στην εταιρία". Αλήθεια, ποια Ολύμπια δώματα εποφθαλμιούν για αξιοποίηση εκμετάλλευση οι ολύμπιοι οραματιστές;
Το ερώτημα που θέτω τώρα και πρέπει να απαντήσουν οι επίδοξοι διαχειριστές του Πανεπιστημίου Μυθολογίας Ολύμπου είναι : το κερδοσκοπικό καταστατικό που ορίζει τα της λειτουργίας του προτεινόμενου ιδρύματος έχει τροποποιηθεί ή παραμένει ως είχε, όταν συντάχθηκε προ διετίας; Καλώ επίσης όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες της Πιερίας να θέσουν τα ίδια ερωτήματα στους εμπνευστές του εγχειρήματος και να απαιτήσουν την επίσημη δημοσίευση του.
Νίκος Κουκουτάτσιος
π. Δήμαρχος Λιτοχώρου

Αστρολογία και Υγεία


Η παρατήρηση των ουράνιων φαινομένων ακολουθεί τον άνθρωπο από τότε που περπάτησε πάνω στη Γη μέχρι σήμερα. Η μυθολογία και η ιστορία των λαών είναι ζυμωμένη με ουράνια γεγονότα, που επαναλαμβάνονται περιοδικά, μέσα από τα οποία ο άνθρωπος έμαθε να βελτιώνει τη ζωής του, αρχικά σε ζητήματα επιβίωσης και αργότερα στην ανάπτυξη του πολιτισμού, της επιστήμης και της τέχνης. Ο πρώτος άνθρωπος έβλεπε τις εικόνες της Γης στα αστέρια και χρησιμοποιούσε την επανάληψή τους για να προβλέπει, να προστατεύεται και να αναπτύσσεται.
Η Αστρολογία, ως συγκροτημένο σώμα γνώσεων, εμφανίστηκε μαζί με την κοινοτική ζωή, τη

Πίσω, στην καθημερινότητα και πάλι...





Mετά την ξενοιασιά και την απέραντη ομορφιά των διακοπών, επιστρέφουν στα τετριμμένα της καθημερινότητας οι αδειούχοι του Ιουλίου.

Τα κεφάλια μέσα λοιπόν, με προβλήματα στην επιστροφή.
Με προβλήματα πραγματοποιείται αυτή την ώρα η επιστροφή των εκδρομέων του Σαββατοκύριακου από τη Χαλκιδική. Από το ύψος της Ποτίδαιας και μετά ..
η ταχύτητα των οχημάτων μειώνεται αισθητά ενώ το πρόβλημα γίνεται εντονότερο μετά την Καρδία. Κλιμάκια της τροχαίας βρίσκονται επί ποδός για να διευκολύνουν την κίνηση των οχημάτων αλλά και να ρίξουν πρόστιμα σε όσους .......

"Σας ευχαριστούμε που καλέσατε την εταιρία ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ Α.Ε.




Είστε "τυχεροί" που επιλέξατε εμάς για το παραμύθιασμά σας και ελπίζουμε να μας προτιμήσετε και στο μέλλον.
Εαν θέλετε να....

* Εάν θέλετε να μας βρίσετε γιατί μειώθηκε ο μισθός σας πατήστε 1,

* Εάν θέλετε να μας βρίσετε γιατί χάσατε τη δουλειά σας πατήστε 2,

* Εάν θέλετε να μας βρίσετε γιατί ακρίβηνε 50% η βενζίνη πατήστε 3,

* Εάν θέλετε να μας βρίσετε γιατί η τράπεζα κατέσχεσε το σπίτι σας πατήστε 4,

ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩ....ΒΡΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ

Πόλη ανέργων και κλειστών επιχειρήσεων γίνεται η Θεσσαλονίκη.



Σε μόλις έξι μήνες 558 βιοτεχνίες στην πόλη κατέβασαν ρολά... Σχεδόν οι έξι στις δέκα από αυτές, όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα "Ημερησία", δηλώνουν ότι εγκαταλείπουν τη δραστηριότητά τους, διότι...
κρίθηκε ασύμφορη.
Με βάση τα στατιστικά δεδομένα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονικης για το πρώτο εξάμηνο του 2011, διαγράφηκαν από τα μητρώα του φορέα 558 επιχειρήσεις, από 481 το αντίστοιχο εξάμηνο του περασμένου χρόνου, σημειώνοντας ποσοστιαία αύξηση της τάξης του 16%.
Από τα στοιχεία προκύπτουν τα αίτια που οδήγησαν στην παύση δραστηριότητας των συγκεκριμένων βιοτεχνιών. Οι 352 επιχειρήσεις (ποσοστό 58,5%) κρίθηκαν ασύμφορες, αριθμός που είναι σημαντικά υψηλότερος σε σχέση με πέρυσι, όταν οι διαγραφές από την ίδια αιτία ήταν 224. Ακολουθεί με 120 περιπτώσεις ως αιτία η συνταξιοδότηση των ιδιοκτητών τους.
Οι μεγαλύτερες απώλειες, πάντως, ανά κλάδο εντοπίζονται στους τομείς διάφορες υπηρεσίες (177) τα οικοδομικά επαγγέλματα (84), ενώ αντίστοιχα πέρσι, πρώτευσαν τα είδη ένδυσης (100) και οι διάφορες υπηρεσίες (55). Ισορροπημένη εικόνα εμφανίζουν, από την άλλη πλευρά, οι εγγραφές του ΒΕΘ, καθώς στην εξεταζόμενη περίοδο επιχείρησαν έναρξη δραστηριότητας συνολικά 428 επιχειρήσεις, έναντι 427 το πρώτο εξάμηνο του 2010.
Όπως διαβάζουμε στην "Ημερησία" από τις νέες εγγραφές οι 385 αφορούν νεοσύστατες επιχειρήσεις γεγονός που, κατά το ΒΕΘ, καταδεικνύει ότι το επιχειρείν εξακολουθεί να αποτελεί διέξοδο για τους νέους ανθρώπους. Επιπλέον 14 επιχειρήσεις έκαναν αλλαγή αντικειμένου, 5 άλλαξαν επιμελητηριακή περιφέρεια, 1 επωνυμία, 9 νομική μορφή και 14 έκαναν επανέναρξη. Στο πρώτο μισό του 2010 οι νέες επιχειρήσεις που έκαναν εγγραφή στο ΒΕΘ ήταν 399.
Η πλειονότητα των νέων εγγραφών αφορούν ατομικές επιχειρήσεις (319) και ομόρρυθμες (71), ενώ σε σχέση με τον τομέα, τη «μερίδα του λέοντος» κατέχουν τα διάφορα επαγγέλματα (102) και ακολουθούν τα οικοδομικά επαγγέλματα (78).

Κέντρο αποκατάστασης ασθενών από Δανία


* Ο ΔΗΜΟΣ ΘΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΕΚΤΑΣΗ 20 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙ ΤΑ 150 – 200.000 ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΩΣ

* ΘΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ 50 ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ 100 ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

Η έγκριση ισολογισμού – απολογισμού οικονομικού έτους 2010 του τ. δήμου Λιτοχώρου και η έγκριση του δρομολογίου ενδοδημοτικής συγκοινωνίας από Πόρους έως Δίον και αντιστρόφως ήταν δύο από τα βασικότερα θέματα που συζητήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο Δ.Δίου-Ολύμπου, για τον μήνα Ιούλιο.

Σ’ εκείνο όμως το θέμα όπου υπήρχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ήταν η έγκριση αίτησης κ. Αθανάσιου Καλαμπάκα ως εκπροσώπου της εταιρείας «Iliofania» με στόχο τη συνεργασία του δήμου, στο πλαίσιο σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου.

ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΝΙΑ

Το θέμα αφορούσε ίδρυση και λειτουργία κέντρου αποκατάστασης ασθενών από τη Δανία. Επ’ αυτού, ο τ. δημοτικός σύμβουλος Λιτοχώρου, Αθανάσιος Καλαμπάκας, εισηγητής του θέματος, μιλώντας για το εν λόγω ζήτημα αναφέρθηκε στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, μία εκ των οποίων είναι και ο λεγόμενος «θεραπευτικός τουρισμός».

Ο εισηγητής είπε ότι για την ίδρυση και λειτουργία κέντρου αποκατάστασης ασθενών από τη Δανία είχε λάβει, αρχικά, απόφαση το Δ.Σ. Λιτοχώρου, ωστόσο, όπως ανέφερε, χρειάζεται μια απόφαση πλέον και από τον νέο δήμο.

Μιλώντας δε για τα πλεονεκτήματα μιας τέτοιας επένδυσης στον τομέα της υγείας είπε ότι είναι το όμορφο περιβάλλον και το θαυμάσιο κλίμα. Τέτοιου είδους θεραπευτικές μονάδες, ανέφερε, προσελκύουν άτομα με υψηλό εισόδημα και εξήγησε ότι το κέντρο αποκατάστασης ασθενειών πολιτών που προέρχονται από τη Δανία, γίνεται με σύμβαση της εταιρείας «Ηλιοφάνεια» με ασφαλιστικούς φορείς της Δανίας και υλοποιείται με τη μορφή σύμπραξης ιδιωτικού τομέα με τον δημόσιο τομέα.

ΕΩΣ 200.000 ΕΥΡΩ ΤΑ ΕΣΟΔΑ – ΔΕΚΑΔΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Η υλοποίηση του εγχειρήματος αυτού προϋποθέτει παραχώρηση 20 στρεμμάτων από τον δήμο, ανοιχτή προκήρυξη και εφόσον εγκριθεί ο φορέας, η προώθηση του έργου γίνεται υπό την επίβλεψη του υπουργείου οικονομικών.

Ως προς την οικονομική συμμετοχή του δήμου, όπως εξήγησε, αυτή θα είναι μόνο με την παραχώρηση της γης. Τα κέρδη όμως του δήμου θα είναι της τάξης των 150.000 έως 200.000 ευρώ ετησίως. Η έκταση που θα δοθεί από τον δήμο, θα επιστραφεί μαζί με τις εγκαταστάσεις μετά από 40 χρόνια.

Η εταιρία που έχει συσταθεί στη Δανία λέγεται «Ηλιοφάνεια», το κτίριο που θα κατασκευαστεί θα έχει αρχαιοπρεπή χαρακτήρα, η μονάδα θα γίνει κοντά στον οικισμό «Ξηροκάμπι» Λιτοχώρου, μπορεί όμως και να γίνει αλλού, όπως για παράδειγμα σε περιοχή της δημοτικής ενότητας Δίου.

Το κτίριο δεν θα είναι ψηλό, ώστε να μην προσβάλλει το τοπίο. Και σ’ αυτή τη μονάδα θα βρουν απασχόληση δεκάδες κάτοικοι του δήμου Δίου-Ολύμπου. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανάσιος Καλαμπάκας, 50 υπάλληλοι θα είναι γενικών καθηκόντων ενώ οι εξειδικευμένοι μπορούν να φτάσουν τα 100 άτομα.

ΠΩΣ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑ»

Σε έντυπο που ο κ. Καλαμπάκας διένειμε στους δημοτικούς συμβούλους πριν από την εισήγησή του, αναφέρονται τα εξής:

«Το θεραπευτικό κέντρο «Ηλιοφάνεια» στον Όλυμπο έχει σχεδιαστεί ως κέντρο θεραπευτικής αποκατάστασης για Δανούς που έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία για ειδικές θεραπείες. Ως ιδέα το έργο έχει συλληφθεί εξαιτίας της αυξανόμενης ανάγκης δημιουργίας κέντρων θεραπευτικής αποκατάστασης σε δημοτικά διαμερίσματα της Δανίας και της απαίτησης για δραστικά και ριζικά αποτελέσματα της θεραπείας, τα οποία εγγυάται το θεραπευτικό κέντρο «Ηλιοφάνεια».

ΟΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Σύμφωνα με τις διατάξεις του τομέα της ιατρικής περίθαλψης της Δανίας, κάθε ασθενής έχει δικαίωμα θεραπευτικής αποκατάστασης, όπου κι όποτε αυτή είναι αναγκαία, μετά από διάγνωση του ειδικού νοσοκομειακού γιατρού και έχει προγραμματιστεί με εντολή σχετικών επιτροπών.

Το κέντρο «Ηλιοφάνεια» σε συνεργασία με δήμους και περιφέρειες της Δανίας θα μπορεί να κάνει εισαγωγές ασθενών και θα εγγυάται πρόγραμμα φυσικής αποκατάστασης που συντελεί σε πλήρη θεραπεία. Οι υπηρεσίες θεραπευτικής αποκατάστασης βασικά παρέχονται από θεραπευτικά κέντρα της Δανίας. Ωστόσο, μερικές από αυτές τις υπηρεσίες εξασφαλίζονται και στο θεραπευτικό κέντρο «Montebello» στην Ισπανία.

Περίπου 1.600 ασθενείς θεραπεύονται κάθε χρόνο στο «Montebello», το οποίο όμως εξαιτίας ανεπαρκούς χωρητικότητας αναγκάστηκε να μην κάνει αποδεκτή την εισαγωγή 3.000 ασθενών. Αυτό είναι ένα αποδεικτικό στοιχείο που επιβεβαιώνει ότι υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον ασθενών για φυσική τους αποκατάσταση σε μεσογειακές χώρες, διότι οι επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι το μεσογειακό κλίμα συντελεί στη δραστική και αποτελεσματική θεραπεία ασθενειών.

ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΤΙΜΩΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΕΣ ΧΩΡΕΣ

Τα έξοδα της θεραπευτικής αποκατάστασης στη Νότια Ευρώπη κοστίζουν φθηνότερα απ’ ό,τι στη Δανία. Αυτό οφείλεται στο χαμηλότερο οικονομικό βιοτικό επίπεδο των χωρών αυτών. Σχετικές μελέτες που έχουν γίνει στη Δανία και τη Νορβηγία έχουν αποδείξει ότι η θεραπευτική αποκατάσταση στη Νότια Ευρώπη κοστίζει 25% φθηνότερα από ό,τι στις Σκανδιναβικές χώρες.

Το θεραπευτικό κέντρο «Montebello», το οποίο λειτουργεί με τη συγκατάθεση της κυβέρνησης της Δανίας, καθώς και το θεραπευτικό κέντρο της Νορβηγίας στην Αλικάντη της Ισπανίας που συνεργάζεται με τον δήμο της νορβηγικής πόλης Baerum έχουν αποδείξει ότι κάθε θεραπεία γίνεται πιο γρήγορα και αποτελεσματικά σε μεσογειακό κλίμα.

Εκτός από τη θεραπευτική αποκατάσταση οι δημοτικές αρχές της Δανίας οφείλουν να εξασφαλίζουν στον κάθε ασθενή τη διαμονή του σε ξενοδοχεία με υπηρετικό προσωπικό.

ΕΩΣ 304 ΚΡΕΒΑΤΙΑ

Το κέντρο «Ηλιοφάνεια» έχει τη δυνατότητα να παρέχει αυτές τις υπηρεσίες με τις διευκολύνσεις και τις ανέσεις που διαθέτει στους ασθενείς, των οποίων τα έξοδα καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία. Το κέντρο θα διαθέτει 208 κρεβάτια (μέγιστο 304) και θα είναι ανοιχτό και σε άλλα άτομα, δηλαδή στους συγγενείς, συνοδούς των ασθενών, καθώς και σε ξένους επισκέπτες.

Όλοι αυτοί, που θα έρχονται για να δουν τους ασθενείς τους, θα μπορούν μέσα στον θαυμάσιο περιβάλλοντα χώρο του κέντρου με την αρχαιοπρεπή αρχιτεκτονική, να απολαμβάνουν το μπάνιο τους κατά τα αρχαία ελληνικά πρότυπα λουτρά ή να κολυμπούν στη θάλασσα και να χαίρονται το υπέροχο φυσικό τοπίο με θέα τον Όλυμπο.

Αυτός ο συνδυασμός θεραπευτικής αγωγής και ψυχαγωγίας του κέντρου «Ηλιοφάνεια» θα επιδρά θετικά στην ψυχολογική διάθεση των ασθενών και σε συνδυασμό με κοινωνικές δραστηριότητες θα εγγυάται μια μοναδική εμπειρία στους ενοίκους του».

Ούτε πρωταπριλιάτικο αστείο να ήταν αυτό που έκαναν οι συντελεστές της ΝΕΤ..





Καταλαβαίνουμε πως η ζέστη είναι αφόρητη και πως τα παιδιά εκεί στην κρατική τηλεόραση θέλουν επειγόντως διακοπές
, αλλα τέτοια λάθη δεν πρέπει να γίνονται.. Ποιος είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών;;

«Δεν ήρθαμε εδώ για να αποφασίσουμε, συνεχίζουμε...



Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους ανακοίνωσαν τα μέλη του προεδρείου του ΣΑΤΑ (Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής), μετά την ολοκλήρωση της συνέλευσης της Ομοσπονδίας τους. «Δεν ήρθαμε εδώ για να αποφασίσουμε, συνεχίζουμε...
τις κινητοποιήσεις μας μέχρι να λυθεί το πρόβλημα», τόνισε ο Θύμιος Λυμπερόπουλος, πρόεδρος του ΣΑΤΑ. «Θα κάνουμε κινητοποιήσεις, αλλά θα πρέπει ν΄ αποφεύγουμε λάθη, όπως αυτά που έγιναν στον Πειραιά, όπου συνάδελφοί μας πέταξαν λάδια στους δρόμους», υπογράμμισε, κάνοντας έκκληση για ψυχραιμία. Ο ίδιος τόνισε ότι δεν επιθυμούν επεισόδια και κατηγόρησε τον υπουργό Μεταφορών Γιάννη Ραγκούση και τον ΣΕΤΕ (Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων), ότι δυναμιτίζουν το κλίμα.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η κατάληψη από ιδιοκτήτες ταξί στο Ηράκλειο Κρήτης, ενώ για σήμερα προγραμματίζουν να κάνουν καταλήψεις στα διόδια: Ρίου, Πάτρας, Αφιδνών, Κορίνθου και Μαλγάρων. Οι ιδιοκτήτες ταξί αποφάσισαν συγκέντρωση τη Δευτέρα στις 10 το πρωί έξω από το υπουργείο Μεταφορών στη λεωφόρο Μεσογείων.

Ο ΟΠΑΠ, μήλο της έριδας για κάθε λογής κοράκια , έφτασε να έχει τη τιμητική του μέχρι στους έγκριτους Financial Times.





Σε ρόλο ατζέντη, η χθεσινή έκδοση της εφημερίδας κριτικάρει το σχετικό σχέδιο νόμου που πρόκειται να έρθει στη Βουλή, επειδή «αποθαρρύνει τις διεθνείς εταιρείες στοιχημάτων
από την είσοδό τους στην ελληνική αγορά και ενισχύει τα...
ντόπια συμφέροντα σε βάρος των ευρύτερων στόχων (sic) του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων».

Οι ευρωπαϊκές εταιρείες ηλεκτρονικού στοιχήματος διαμαρτύρονται,προσθέτει η καλή εφημερίδα, επειδή το νομοσχέδιο κάνει διακρίσεις υπέρ του ΟΠΑΠ, που αναμένεται να ιδιωτικοποιηθεί φέτος εξολοκλήρου. «Ο τομέας των στοιχημάτων είναι σημαντικό κομμάτι του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων που έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές της χώρας στα πλαίσια του τελευταίου πακέτου βοήθειας». Το μήνυμα των τοκογλύφων είναι σαφές: ξεπουλήστε, όπως τα συμφωνήσαμε.

Στον ΟΠΑΠ και γενικώς στις «καλοκαιρινές εκπτώσεις στην Αθήνα», όπως επιγράφεται, είναι αφιερωμένο και το ρεπορτάζ της γερμανικής Der Tagesspiegel που παρουσιάζει τον κ. Κώστα Μητρόπουλο, ο οποίος έχει αναλάβει επικεφαλής του οργανισμού ιδιωτικοποιήσεων. «Της ελληνικής Treuhand», εξηγεί η εφημερίδα, όπως ονομαζόταν ο γερμανικός οργανισμός ιδιωτικοποίησης της δημόσιας περιουσίας της Ανατ. Γερμανίας, πριν πνιγεί σε ένα βούρκο διαφθοράς και σκανδάλων.

Η συνέχεια είναι χαρακτηριστική, γιατί εξηγεί και τον εκνευρισμό των Financial Times που είδαμε προηγουμένως:

«Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου ο κ. Μητρόπουλος πρέπει να πωλήσει πακέτα μετοχών των επιχειρήσεων ύδρευσης, του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, καθώς και του ΟΠΑΠ. Στο τελευταίο τρίμηνο του έτους σειρά έχουν, ανάμεσα σε άλλα, ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς, τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, η ΔΕΠΑ, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και το Καζίνο Πάρνηθας.

...Διαμάντι θεωρείται το πακέτο μετοχών που έχει το κράτος στον ΟΠΑΠ, το μεγαλύτερο όμιλο τυχερών παιχνιδιών στην Ευρώπη. Το κράτος κατέχει το 34% του ομίλου, η δε χρηματιστηριακή αξία του μετοχικού πακέτου ανέρχεται σε 1,2 δις ευρώ.

Ωστόσο ο Υπουργός Οικονομικών ελπίζει σε μεγαλύτερη τιμή πώλησης του πακέτου, καθώς η μετοχή του ΟΠΑΠ, αξίας σήμερα 11 ευρώ, είχε ξεπεράσει στο παρελθόν τα 30 ευρώ. Το παράδειγμα του ΟΠΑΠ αποκαλύπτει ένα πρόβλημα του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, καθώς σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο της δεκαπενταετίας.

Τα μετάλλια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου του 2012


Παρουσιάστηκαν με κάθε επισημότητα τα μετάλλια που θα δοθούν στους νιητές των Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν στο Λονδίνο το καλοκαίρι του 2012.



http://4.bp.blogspot.com/-vvm7WnqiC8Y/TjUSRVq_QnI/AAAAAAAAW0I/ujQQtLNqg0c/s1600/PYDNA%2Bafisa.jpg

ΑΛΥΚΕΣ ΚΙΤΡΟΥΣ....ΛΑΣΠΩΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ....





ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Κύριε Παπαζιώγα Νικόλαε
Κύριε Γκόλτσιο Λάζαρε
Κύριε Κουκουλή Κωσταντίνε
Κύριε Μπουσνάκη Αστέριε
Κύριε Ασλανίδη Παναγιώτη
Κύριε Καραβέργο Αλέξη
αυτό που διαβάζουμε παρακάτω ( σε link του ΔΙΑΥΓΕΙΑ ) ότι ψηφίσατε είναι απευθείας ανάθεση μελέτης σε στενό συγγενή του Διεθυντή της ΔΕΥΑΚ Κυρίου Ηλία Ζαμάνη ή πρόκειται περί "διαβολικής συνωνυμίας ";

Ο κακές γλώσσες λένε ότι και πολλές άλλες μελέτες που η υπηρεσία της ΔΕΥΑΚ λόγω φόρτου εργασίας αδυνατούσε να αντοπακριθεί καθότι ο χρόνος ολοκλήρωσης μελέτης ήταν περιορισμένος, ανατέθηκαν με απευθείας αναθέσεις στον ίδιο μελετητή.
Δεν ισχυριζόμαστε ότι είναι παράνομο και κατανοούμε απόλυτα την πατρική αγάπη. Αλλά μήπως μπορείτε να μας πείτε και το σύνολο των απευθείας αναθέσεων για να δούμε και το μέγεθος της πατρικής αγάπης;

ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΣΥΡΤΑΚΙ ΛΑΣΠΩΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΑΛΥΚΕΣ ΚΙΤΡΟΥΣ ΠΙΕΡΙΑΣ



ΑΛΥΚΕΣ ΚΙΤΡΟΥΣ



Όλο και ανεβαίνει η θερμοκρασία και τα μίνι έχουν αρχίσει να βγαίνουν για τα καλά .


Καλοκαιρινά μίνι
Όλο και ανεβαίνει η θερμοκρασία και τα μίνι έχουν αρχίσει να βγαίνουν για τα καλά δείτε καυτές φωτογραφίσεις του καλοκαιριού.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...

Ο Graham Smith μας παρουσιάζει τι θα γινόταν εάν μερικές από τις πιο δημοφιλείς εταιρίες αποφάσιζαν να ανταλλάξουν το λογότυπο τους με αυτά των ανταγωνιστών τους.

McDonalds και Burger King
Αλλαγμένα λογότυπα που δεν θα δούμε ποτέ (2)

YouTube και Vimeo
Αλλαγμένα λογότυπα που δεν θα δούμε ποτέ (3)

Ferrari και Ford
Αλλαγμένα λογότυπα που δεν θα δούμε ποτέ (4)

CocaCola και Pepsi
Αλλαγμένα λογότυπα που δεν θα δούμε ποτέ (1)

FedEx και UPS
Αλλαγμένα λογότυπα που δεν θα δούμε ποτέ (5)

Google και Yahoo!
Αλλαγμένα λογότυπα που δεν θα δούμε ποτέ (6)

Nikon και Canon
Αλλαγμένα λογότυπα που δεν θα δούμε ποτέ (7)

Audi και BMW
Αλλαγμένα λογότυπα που δεν θα δούμε ποτέ (8)

Visa και Mastercard
Αλλαγμένα λογότυπα που δεν θα δούμε ποτέ (9)

Netflix και Hulu
Αλλαγμένα λογότυπα που δεν θα δούμε ποτέ (10)

Reddit και Digg
Αλλαγμένα λογότυπα που δεν θα δούμε ποτέ (11)

Pizza Hut και Dominos
Αλλαγμένα λογότυπα που δεν θα δούμε ποτέ (12)

Skype και Google Talk
Αλλαγμένα λογότυπα που δεν θα δούμε ποτέ (13)

Best Buy και Walmart
Αλλαγμένα λογότυπα που δεν θα δούμε ποτέ (14)

iPhone και Android
Αλλαγμένα λογότυπα που δεν θα δούμε ποτέ (15)

Nike και Puma
Αλλαγμένα λογότυπα που δεν θα δούμε ποτέ (16)

Facebook και Twitter
Αλλαγμένα λογότυπα που δεν θα δούμε ποτέ (17)