PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ BAR DALI ΠΑΡΗΣ......

ΠΑΝΤΑ ΩΡΑΙΟΣ....

Τι έχουμε όταν γίνεται ένα τρακάρισμα μεταξύ μιας Bentley, μιας Mercedes, μιας Porsche, μιας Ferrari και μιας Αston Martin?

Τι έχουμε όταν γίνεται ένα τρακάρισμα μεταξύ μιας Bentley, μιας Mercedes, μιας Porsche, μιας Ferrari και μιας Αston Martin? Το τρακάρισμα του 1.000.000 δολλαρίων!

Το ατύχημα συνέβη όταν η ξανθιά οδηγός της Bentley Azure έχασε λίγο τον έλεγχο του υπερπολυτελούς αυτοκινήτου της προκειμένου να αποφύγει μια Mercedes S, έξω από το Place du Casino, στο Monte Carlo.

Όλα ξεκίνησαν όταν η αξίας 370.000$ Bentley χτύπησε την 111.000 δολαρίων Mercedes S. Και αυτό ήταν μόνο η αρχή.

Η Bentley της ξανθιάς οδηγού, βάρους 2.7 τόνων χτύπησε με τη σειρά μια 207.000 δολάρια μαύρη Ferrari F430 πριν καταλήξει πάνω σε μια Porsche 911 που αξίζει $ 118.000 και μια Aston Martin, που κοστίζει $ 207.000( οι αντίστοιχες τιμές στην Ελλάδα είναι βέβαια πολύ πιο υψηλές. Όπως ήταν αναμενόμενο, αυτό το ακριβό τρακάρισμα προκάλεσε απίστευτη αναστάτωση και πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να δει από κοντά ποιος το κατάφερε όλο αυτό το σκηνικό!! Θα μείνει σίγουρα αξέχαστο και λόγω των ασφαλιστικών αποζημιώσεων.

Παρά το γεγονός 'οτι στο τρακάρισμα της Bentley εμπλέκονται αυτοκίνητα αξίας πάνω από 1 εκατομμύριο δολλάρια, το κόστος των επισκευών, αναμένεται να φτάσει μόλις τα 60.000 $. Η Ferrari, Porsche και Aston Martin χρειάζονται νέα φτερά και προφυλακτήρες, ενώ η Bentley θα χρειαστεί επιπλέον και μια νέα πόρτα.






Ο ΠΑΡΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΣ ΣΤΟ BAR DALI ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΣ

ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ < Ν. ΛΟΥΣΗ> ΣΤΟ ΚΟΛΙΝΔΡΟ.














ΤΙ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ.....................



ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΤΙΣ ΑΛΦΑΜΙΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΑΜΑΜΙΝΕΣ?
ΚΑΘΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΚΤΗ.

Η επετηρίδα είναι αυτό που βγάζουμε στα μαλλιά μας άμα δεν λουζόμαστε συχνά.

Ο μισογύνης είναι τέρας μυθολογικόν, μισός γυναίκα και μισός...


άλλο πράμα, απερίγραπτης ασχήμιας και τελείως εξαγριωμένος με την κατάστασή του.

Ο Κωνσταντίνος Καντάφης ήτανε Έλληνας ποιητής που γεννήθηκε στη Λιβύη της Αλεξάνδρειας.

Στην αρχαία εποχή δεν υπήρχαν ξένες χώρες, γι αυτό δεν έχουν βρει οι αρχαιολόγοι αρχαία διαβατήρια.

Όταν ο Οδυσσέας γύρισε πίσω στην Ιθάκη, βρήκε τους είκοσι ανεμιστήρες και την Πηνελόπη να τους δουλεύει στο φουλ.

Ο Λεωνίδας και οι Τριακόσιοι του ηττήθηκαν, γιατί οι Θερμοπύλες ήτανε πολυπληθέστεροι σε αριθμό.

Την Οδύσσεια την έγραψε ο Οδυσσέας και την Ιλιάδα ο Ηλιάδης.

Ο πρατήρας είναι λέξη δυσνόητη, δηλ. με δυο έννοιες. Μια όταν είναι σε ηφαίστειο και μια όταν δουλεύει σε πρατήριο.

Οι βιταμίνες βρίσκονται ακριβώς ανάμεσα από τις αλφαμίνες και τις γαμαμίνες.

Η μπανάνα στα ελληνικά γράφεται όπως και στα αγγλικά, δηλαδή με ένα μπα και δύο να.

Οι Δέκα Εντολές γράφτηκαν από τον Σινά και παραδόθηκαν στον Μωυσή στην Πλάκα. Ήταν όλες πέτρινες, αλλά σαφέστατες.

απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός τον τραγουδιστή μαζί με τη Ζέτα Μακρυπούλια σε στιγμές τρυφερές.

Σε μία απόμερη παραλία, μακριά από την εξοχική κατοικία του Μιχάλη Χατζηγιάννη στην Πάρο απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός τον τραγουδιστή μαζί με τη Ζέτα Μακρυπούλια οι οποίοι δεν σταμάτησαν αν φιλιούνται, να χαϊδεύουν τρυφερά ο ένας τον άλλο και να δίνονται με μοναδικό τρόπο στον έρωτα που βιώνουν εδώ και ένα χρόνο. Τα ενσταντανέ τους σε παραλία του νησιού που αγαπάνε και οι δύο, αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο πόσο ερωτευμένοι συνεχίζουν να είναι με τη Ζέτα να φροντίζει τον αγαπημένο της κάθε λεπτό, άλλοτε βάζοντάς του λάδι για να μην καεί από τον ήλιο και άλλοτε προσφέροντάς του μία δροσερή φέτα καρπούζι για να δροσιστεί κάτω από τον καυτό ήλιο. Δείτε φωτογραφίες…



























































































































Ενας στους εκατό από όσους τσιμπηθούν κινδυνεύει να νοσήσει σοβαρά

Κουνούπι του Νείλου: το πρώτο κρούσμα στην Καρδίτσα
Πρώτο κρούσμα από τσίμπημα του Κουνουπιού του Νείλου στην Ελλάδα



Αθήνα


Το πρώτο κρούσμα ήπιας εγκεφαλίτιδας, που οφείλεται στον ιό του Δυτικού Νείλου, εντοπίστηκε την Τρίτη σε ενήλικα ο οποίος κατοικεί στην Καρδίτσα. Πρόκειται για άνδρα, ο οποίος μεταφέρθηκε από την Καρδίτσα στο νοσοκομείο της Λάρισας με ήπια συμπτώματα. Οι γιατροί τον κρατούν στο νοσοκομείο, παρότι ο ασθενής είναι απύρετος.

Οι εκπρόσωποι του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) προειδοποιούν ότι αναμένεται να υπάρξουν περισσότερα περιστατικά στην Ελλάδα κατά το τρέχον έτος. Κρούσματα της νόσου έχουν εμφανιστεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Υπενθυμίζεται ότι επιδημία λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου εμφανίσθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα (Κεντρική Μακεδονία & Θεσσαλία) το καλοκαίρι του 2010, με συνολικά 262 περιστατικά, από τα οποία 191 εμφάνισαν προβλήματα του κεντρικού νευρικού συστήματος.

Η λοίμωξη από τον ιό του δυτικού Νείλου (West Nile Virus WNV) είναι νόσημα που μεταδίδεται κυρίως με το τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού (συνήθως αφορά το κοινό κουνούπι). Ο ιός του δυτικού Νείλου είναι RNA ιός και ανήκει στην οικογένεια των φλαβοϊών. Συγγενεύει με τον ιό της ιαπωνικής εγκεφαλίτιδας, της εγκεφαλίτιδας του St. Louis και άλλους παρόμοιους ιούς που προκαλούν εγκεφαλίτιδες.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί επιστήμονες, το 80% των ατόμων που μολύνονται δεν εκδηλώνουν συμπτώματα, το 20% εμφανίζει ήπια νόσο η οποία περνά από μόνη της μέσα σε τρεις έως δέκα μέρες, ενώ περίπου ένας στους εκατό ασθενείς εμφανίζει σοβαρή νόσο, που προσβάλει το κεντρικό νευρικό σύστημα.

Τα συμπτώματα της σοβαρής νόσου περιλαμβάνουν πονοκέφαλο, υψηλό πυρετό, δυσκαμψία αυχένα, απάθεια, αποπροσανατολισμό, κώμα, τρόμο, σπασμούς, μυϊκή αδυναμία και παράλυση.

Μετά το τσίμπημα του κουνουπιού μεσολαβούν συνήθως από δύο έως 14 μέρες (χρόνος επώασης) μέχρι την εμφάνιση των συμπτωμάτων.
Πως μπορείτε να προστατευθείτε από τα κουνούπια

- Συχνά λουτρά καθαριότητας για την απομάκρυνση του ιδρώτα.

- Χρήση αντικουνουπικών πλεγμάτων (σίτες που εμποδίζουν τη δίοδο των κουνουπιών) στα ανοίγματα του σπιτιού (παράθυρα, φεγγίτες, αεραγωγοί τζακιού) και περιοδικός έλεγχος και συντήρησή τους.

- Χρήση κουνουπιέρας σε περιοχές με μεγάλη πυκνότητα κουνουπιών ή σε περιπτώσεις που αντενδείκνυται η χρήση άλλων προστατευτικών μέσων (όπως χρήση εντομοαπωθητικών σε βρέφη μικρότερα των δύο μηνών. Είναι πιο αποτελεσματικές όταν είναι εμβαπτισμένες σε εντομοαπωθητικό.

- Απομάκρυνση του στάσιμου νερού από λεκάνες, βάζα, γλάστρες, παλιά λάστιχα, υδρορροές και άλλα μέρη του κήπου, ώστε να μην έχουν πρόσβαση τα κουνούπια σε λιμνάζοντα νερά, που αποτελούν σημεία εναπόθεσης των αυγών τους. Σημειώνεται ότι ακόμα και το έδαφος που παραμένει για μεγάλα διαστήματα υγρό μπορεί να αποτελέσει σημείο εναπόθεσης αυγών.

- Χρήση ανεμιστήρων ή κλιματιστικών. Ο δροσερός αέρας μειώνει τη δραστηριότητα των κουνουπιών, αλλά δεν τα σκοτώνει. Οι ανεμιστήρες, ιδίως οροφής, δυσχεραίνουν την προσέγγιση των εντόμων.

- Καλό κούρεμα του γρασιδιού και των θάμνων. Στα σημεία αυτά βρίσκουν καταφύγιο τα ενήλικα κουνούπια.

- Χρήση λαμπτήρων κίτρινου χρώματος για το φωτισμό εξωτερικών χώρων, καθώς προσελκύουν λιγότερο τα κουνούπια.

Πιθανή θεωρεί μια εκτενή αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, στέλεχος της Standard & Poors



Πιθανή θεωρεί μια εκτενή αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, στέλεχος της Standard & Poors που τόνισε σε δηλώσεις του ότι θα πρέπει να θεωρείται αρκετά σίγουρη η περαιτέρω υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας του χρέους στην Ελλάδα. «Λόγω της βαθμολογίας με αρνητικές προοπτικές που δώσαμε στην Ελλάδας είμαι αρκετά σίγουρος ότι...


η αξιολόγηση πρόκειται να πάει χαμηλότερα, διότι, φυσικά, μια πραγματική αναδιάρθρωση του χρέους είναι τώρα στο τραπέζι», δήλωσε στο CNBC ο David Beers, επικεφαλής αξιολόγησης της S&P.

Η Ελλάδα έγινε η χαμηλότερη βαθμολογία χώρα στον κόσμο από την Standard & Poors, η οποία μας υποβάθμισε κατά οχτώ βαθμίδες στις 13 Ιουνίου.

«Έχουμε επίσης εκφράσει την άποψη ότι οποιαδήποτε βραχυπρόθεσμη αναδιάρθρωση δεν είναι πιθανώς το τέλος της ιστορίας.

Στις 19 Ιουλίου 2011, μια λεοπάρδαλη εισέβαλλε στο χωριό Πράκας Ναγκάρ της Ινδίας και σκόρπισε το τρόμο. Άρχισε να επιτίθεται με απίστευτη αγριότητα σε όποιον έβρισκε μπροστά της τραυματίζοντας πολλούς χωρικούς αλλά και αστυνομικούς που κατέφθασαν προσπαθώντας να απωθήσουν το άγριο ζώο. Τελικά, η λεοπάρδαλη αιχμαλωτίστηκε και άφησε τη τελευταία της πνοή μετά από τους πολλούς πυροβολισμούς που είχε δεχθεί.Οι σκηνές που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός είναι συγκλονιστικές.......
The leopard, which suffered injuries caused by knives and batons, died later in the evening at a veterinary center.


Ο ΣΚΑΪ 92,6 σε συνεργασία με τον ΣΚΑΙ 100,3 διοργανώνουν τη μεγαλύτερη εκστρατεία καθαρισμού που έχει γίνει μέχρι σήμερα.


Το 2011 είναι το έτος αφιερωμένο στον Εθελοντισμό. Ο ΣΚΑΙ 92,6 και αυτή τη χρονιά αναλαμβάνει μια ακόμη σημαντική πρωτοβουλία και καλεί όλους τους φίλους του σε αυτήν την νέα δράση.

Ο ΣΚΑΪ 92,6 σε συνεργασία με τον ΣΚΑΙ 100,3 διοργανώνουν τη μεγαλύτερη εκστρατεία καθαρισμού που έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Ο ΣΚΑΙ 92,6 συμμετέχει στην πανελλαδική δράση «Καθαρίζουμε την Ελλάδα» στα πλαίσια της οποίας το ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ, στις 10:00 π.μ, καθαρίζουμε την παραλία της Λεπτοκαρυάς. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Δίου- Ολύμπου.

Σε αυτήν την μεγάλη προσπάθεια σας θέλουμε όλους μαζί για να απολαμβάνουμε καθαρές θάλασσες και ακτές στην Πιερία και αυτό το καλοκαίρι.

Για περισσότερες πληροφορίες μείνετε συντονισμένοι στους 92,6!

ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΗ ΠΑΡΑΛΙΑ!!!!

Προσλήψεις χειριστών, οδηγών και εργατών


ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Προσλήψεις επτά χειριστών μηχανημάτων, οδηγών και εργατών ανακοίνωσε ο δήμος Δίου-Ολύμπου, σύμφωνα με προκήρυξη που δημοσίευσε στον τοπικό τύπο.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι πρόκειται για επτά θέσεις που προκηρύχθηκαν για εποχικές συμβάσεις εργασίας, διάρκειας οκτώ μηνών και πρέπει να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους μέχρι τις 4 Αυγούστου 2011 στο δημαρχείο Δίου-Ολύμπου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην προκήρυξη, πρόκειται για προσλήψεις με τη διαδικασία ΑΣΕΠ και «με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά επτά (7) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή άλλων περιοδικών ή πρόσκαιρων αναγκών του Δήμου Δίου - Ολύμπου που εδρεύει στο Λιτόχωρο Πιερίας».

Συγκεκριμένα, προκηρύχθηκε μία θέση ΔΕ28 ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΕΚΣΚΑΠΤΙΚΩΝ & ΦΟΡΤΩΤΙΚΩΝ ΜΗΧ/ΤΩΝ (JCB), μία θέση ΔΕ28 ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΩΝ (ΓΚΡΕΪΝΤΕΡ), μία θέση ΔΕ28 ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΩΝ (ΦΟΡΤΩΤΗΣ), δύο θέσεις ΔΕ 29 ΟΔΗΓΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ καθώς επίσης και δύο θέσεις ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ-ΤΡΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ (ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ).

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι υποψήφιοι όλων των ειδικοτήτων πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 65 ετών.

Στην ίδια προκήρυξη αναφέρεται ότι «οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό εντυπο ασεπ ΣΟΧ.1 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας στην ακόλουθη διεύθυνση: Αγ. Νικολάου 15 ΤΚ 60200 Λιτόχωρο, απευθύνοντάς την στο Γραφείο Προσωπικού (αρ. 6), υπόψιν κ. Ι. Γιώτσα (τηλ. επικοινωνίας: 2352 350 113).

Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς, το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων».

Τρεις νέες εκδηλώσεις της Ορχήστρας Νέων Δίου


ΣΤΙΣ 6/8 ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ, ΣΤΙΣ 10/8 ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 11/8 ΣΤΗ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ

Εκδηλώσεις στον Πλαταμώνα, στο Λιτόχωρο και στη Λεπτοκαρυά πραγματοποιεί η ορχήστρα νέων Δίου το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Πρώτος σταθμός της ορχήστρας νέων θα είναι ο Πλαταμώνας όπου στις 6 Αυγούστου, στο λιμάνι, στις 9.00 το βράδυ, θα εμφανιστεί στα πλαίσια εκδηλώσεων της τοπικής γιορτής για τη «Μεταμόρφωση του Σωτήρος».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, μια μέρα νωρίτερα, ο Πλαταμώνας θα φιλοξενήσει και τη φιλαρμονική Λιτοχώρου στον ίδιο χώρο στις 9.00 το βράδυ.

Την Τετάρτη 10 Αυγούστου η ορχήστρα νέων Δίου θα πραγματοποιήσει συναυλία στο θέατρο πάρκου Λιτοχώρου, στις 9.00 το βράδυ. Η συγκεκριμένη εκδήλωση έχει ενταχθεί στο θερινό πολιτιστικό πρόγραμμα της δημοτικής κοινότητας Λιτοχώρου Δ.Δίου-Ολύμπου.

Και την επόμενη μέρα, Πέμπτη 11 Αυγούστου, στα πλαίσια του «φεστιβάλ θάλασσας - Λεπτοκαριά 2011», θα κάνει την εμφάνισή της στην κεντρική πλατεία της Λεπτοκαριάς, στις 9.00 το βράδυ.

Η ορχήστρα νέων Δίου θα ερμηνεύσει τραγούδια αγαπημένα, μουσικά αριστουργήματα που αποδεικνύουν τη διαχρονικότητα της ελληνικής λαϊκής και έντεχνης μουσικής, τραγούδια σπουδαίων στιχουργών όπως του Οδυσσέα Ελύτη, του Νίκου Γκάτσου, του Μάνου Ελευθερίου, του Τάσου Λειβαδίτη και του Λευτέρη Παπαδόπουλου.

Πρόκειται για στίχους που μελοποίησαν αξιόλογοι συνθέτες και παρουσίασαν σπουδαίοι ερμηνευτές, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μάνος Χατζηδάκης, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ο Μίμης Πλέσσας, ο Δήμος Μούτσης, ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Λίνος Κόκοτος, ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Παντελής Θαλασσινός κ.ά.

Η διοργάνωση όλων των εκδηλώσεων γίνεται από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δ.Δίου-Ολύμπου.

Άφωνη έμεινε η κοινωνία της Σκοπέλου από την αποτρόπαια πράξη ενός 44χρονου αγρότη, ο οποίος έκοψε με πριόνι τα αυτιά του γαϊδάρου του!

Άφωνη έμεινε η κοινωνία της Σκοπέλου από την αποτρόπαια πράξη ενός 44χρονου αγρότη, ο οποίος έκοψε με πριόνι τα αυτιά του γαϊδάρου του!

Το ζώο πέρασε δύσκολες ώρες στα χέρια του αγρότη, καθώς με το πριόνι του έκοψε ένα ένα τα αυτιά του και στην συνέχεια τα πέταξε. Ωστόσο η ταλαιπωρία του άτυχου ζωντανού δεν σταμάτησε εκεί, καθώς κανένα φιλοζωικό σωματείο δεν μπορούσε να βοηθήσει στη μεταφορά του με αποτέλεσμα να παραμείνει στις εγκαταστάσεις του δήμου Σκοπέλου.

Ο δράστης ο οποίος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, μεταφέρθηκε ύστερα από εισαγγελική εντολή σε ψυχιατρική κλινική, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα τιμωρηθεί για την κακοποίηση του τετράποδου.

Πολλοί είναι εκείνοι που προσπαθούν να μπουν στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness, άλλοι το καταφέρνουν και άλλοι πάλι όχι!

Πολλοί είναι εκείνοι που προσπαθούν να μπουν στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness, άλλοι το καταφέρνουν και άλλοι πάλι όχι!

Στην πρώτη κατηγορία ανήκει ο ενός έτους Akshat Saxena από την Ινδία που έχει 7 δάχτυλα σε κάθε χέρι και άλλα 10 σε κάθε πόδι.

«Ήμουν πολύ χαρούμενη όταν ήρθε στον κόσμο, γιατί ήταν το πρώτο μας παιδί. Αλλά αργότερα, όταν είδα τα δάχτυλά του σοκαρίστηκα και ένιωσα έκπληξη», θυμάται... η μητέρα του.

Από τη στιγμή της γέννησής του το παιδί παρακολουθείται από γιατρούς και έχει κάνει διάφορες χειρουργικές επεμβάσεις, γιατί γεννήθηκε χωρίς αντίχειρες.

Οι θεράποντες ιατροί έχουν ακρωτηριάσει τα επιπλέον δάχτυλα του παιδιού, ενώ δημιούργησαν αντίχειρες από τα τμήματα των δαχτύλων που έχουν αφαιρεθεί.

Μήνυμα προς την ανθρωπότητα και την αμερικανική κοινωνία έκρυβε η πόζα του Αϊνστάιν σε μια από τις πιο διάσημες φωτογραφίες του 20ου αιώνα.

Ο Άλμπερτ Άινσταϊν, ένας από τους μεγαλύτερους επιστήμονες όλγων των εποχών, ήταν γνωστός πέρα από τα επιστημονικά του επιτεύγματα και για το χιούμορ του.
Η αφιέρωση που είχε γράψει σε μια από τις πιο διάσημες φωτογραφίες του αποδεικνύουν το δεύτερο, καθώς για το πρώτο δεν χωράει φυσικά ουδεμία αμφισβήτηση.
Η φωτογραφία που απεικονίζει τον μεγάλο επιστήμονα να "βγάζει γλώσσα" είχε τραβηχτεί στα 72α γενέθλια του Αϊνστάιν στις 14 Μαρτίου 1951.
Κατά τη διάρκεια ενός πάρτι στο Princeton, ο Άρθουρ Σάσε, φωτογράφος του πρακτορείου UPI, του ζήτησε να χαμογελάσει για μια φωτογραφία.
Ο Αϊνστάιν στήθηκε, ωστόσο δεν μπορούσε να πάρει την πόζα που ήθελε ο Σάσε, ο οποίος του ζητούσε να συνεχίσει να χαμογελά.
Αρκετά κλικ αργότερα, ο πατέρας της Θεωρίας της Σχετικότητας, κουράστηκε και έβγαλε τη γλώσσα του στον φωτογράφο, ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία. Μια από τις πιο διάσημες φωτογραφίες του 20ου αιώνα ήταν γεγονός.

Ο Αϊνστάιν ενθουσιάστηκε από τη φωτογραφία και ζήτησε από τον Σάσε να του δώσε 9 αντίγραφα, από τα οποία υπέγραψε μόνο το ένα, το οποίο έδωσε στον φίλο του δημοσιογράφο Χάουαρντ Σμιθ.
Σε αυτή τη φωτογραφία ο σπουδαίος επιστήμονας έγραψε στα Γερμανικά: "Αυτή η πόζα θα σου αρέσει γιατί απευθύνεται σε όλη την ανθρωπότητα. Ένας πολίτης μπορεί να κάνει αυτό που δεν θα τολμούσε κανένας διπλωμάτης".
Το απλό αυτό μήνυμα του Αϊνστάιν, ενδεικτικό του χαρακτήρα του, παίρνει άλλες διαστάσεις αν σκεφτούμε και την εποχή.
Επρόκειτο για τις μέρες τις αντικομμουνιστικής υστερίας στις ΗΠΑ, όταν όλοι βρίσκονταν στο μικροσκόπιο και έπρεπε να προσέχουν, ώστε να μην χαρακτηριστούν αντικομφορμιστές.
Ο Αϊνστάιν με τη στάση του και με τη φωτογραφία αυτή ειρωνεύτηκε τους κυνηγούς μαγισσών του Μακάρθι, που για λίγα χρόνια άπλωσαν τον φόβο σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής των Αμερικανών.
Η φωτογραφία με την αφιέρωση του Αϊνστάιν, πωλήθηκε σε δημοπρασία στις 19 Ιουνίου 2009 για 74.324 δολάρια. Ήταν η μόνη από τις 9 φωτογραφίες, που τέθηκε σε δημοπρασία.

ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ