PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Ο ΠΑΡΗΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ ΤΟΥ

ΒΛΑΧΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ.

http://1.bp.blogspot.com/-4ZWTvHqF5Rg/Ti7JK1eNrlI/AAAAAAAAWmA/MZ3ZHXjRRGM/s1600/DSC02338.JPG
http://3.bp.blogspot.com/-MHqPFMBRY-c/Ti7IjcMBNOI/AAAAAAAAWlw/lZkeRtMM580/s1600/DSC02332.JPG

ΤΟ ΠΙΕΡΙΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΟΛΑ......

ΖΩΔΙΑ...


Ότι τα ζώδια επηρεάζουν το χαρακτήρα μας, λίγο ως πολύ, το πιστεύουν οι περισσότερες γυναίκες. Το ότι επηρεάζουν, όμως, και τις στιλιστικές επιλογές μας πόσες από εσάς το πιστεύετε; Διαβάστε παρακάτω ποιο είναι το στιλ κάθε γυναίκας, σύμφωνα με τον ζωδιακό κύκλο.

Κριός: One of a kind

Στα ’60s οι γυναίκες Κριοί ήταν οι πρώτες που φόρεσαν μίνι, στα ’80s οι πρώτες που δοκίμασαν βάτες. Τώρα είναι εκείνες που θα δοκιμάσουν τις πιο τολμηρές τάσεις και θα επενδύσουν σε εντυπωσιακά κομμάτια ανερχόμενων σχεδιαστών. Γενικά, αγαπούν το φούξια, το κόκκινο, τις μεταλλικές αποχρώσεις και το μαύρο. Τα ρούχα τους, βέβαια, εκτός από τολμηρά και πρωτοποριακά, πρέπει να διευκολύνουν και την αεικίνητη φύση τους, καθώς οι γυναίκες Κριοί σπάνια κάθονται άπραγες – θα τις δείτε συχνά με φόρμες Stella McCartney for Adidas, να τρέχουν από τη μια υποχρέωση στην άλλη.

Ταύρος: Θηλυκότητα ναι, πρόκληση όχι

Τα παιδιά της Αφροδίτης είναι τα πρώτα που θα παρατηρήσουν (και θα συγκινηθούν με) μια δαντελένια λεπτομέρεια σε ένα φόρεμα. Αγαπούν τα γήινα χρώματα και τα φλοράλ σχέδια. Πολύ συχνά θα δείτε γυναίκα Ταύρο με κοκτέιλ φόρεμα Lanvin ή κάποια φούστα με βολάν σε έντονο χρώμα. Από την άλλη, οι Ταυρίνες δεν λένε «όχι» σε ένα αυστηρό πρακτικό σακάκι, αρκεί να είναι έξοχα ραμμένο. Το σακάκι, όμως, θα το συνδυάσουν με σατέν μπλούζα και μπουτονιέρες, για να του προσδώσουν θηλυκότητα.

Δίδυμοι: Αβίαστα μοδάτες

Είναι ο χαμαιλέων του ζωδιακού κύκλου και ντύνεται πάντα με την τελευταία λέξη της μόδας! Η fashionista του ζωδίου θα επιλέξει λοιπόν T-shirt με ειρωνικά μηνύματα και θα σετάρει τσάντα και παπούτσια μόνο υπό την απειλή περιστρόφου. Αντίθετα, μπορεί άνετα να εντάξει στο ίδιο σύνολο ένα επίσημο φόρεμα Jason Wu με φτερά, ένα δερμάτινο τζάκετ και… γαλότσες. Επίσης, λατρεύει τα τεράστια κοσμήματα (όπως τα κολιέ-statement του οίκου Marni) και τα προχωρημένα γκάτζετ.

Καρκίνος: Στιλιστική συνέπεια

Οι γυναίκες Καρκίνοι δύσκολα θα τολμήσουν δραματικές αλλαγές στο στιλ τους και θα επιλέξουν ένα καινούργιο χρώμα καλσόν, ένα φουλάρι με επίκαιρο print ή μια flashy βραδινή pochette. Λατρεύουν τα κοριτσίστικα σύνολα, τα φορέματα με φιόγκους του οίκου Chloι, τις μπαλαρίνες Chanel, το λευκό χρώμα και οτιδήποτε θυμίζει άλλες δεκαετίες. Επίσης, λατρεύουν τα χειροποίητα κοσμήματα – ακόμα κι αν δεν στραφούν οι ίδιες κάποια στιγμή στη δημιουργία κοσμημάτων, πάντα θα συγκινούνται από όσα βρίσκουν σε διάφορες κολλεκτίβες ανεξάρτητων σχεδιαστών.

Λέων: Oι προβολείς σάς ανήκουν

Τα έντονα χρώματα (royal blue, χρυσό, κίτρινο, κόκκινο, μοβ), τα τολμηρά κοψίματα και τα Versace προορίζονται για τις άφοβες λέαινες – ακόμη και τα πιο συντηρητικά κομμάτια τους είναι εξαιρετικής ποιότητας και σχεδιασμένα για να υποβάλλουν αίσθηση χλιδής (η καμπαρντίνα τους θα είναι Burberry, η βαλίτσα τους Louis Vuitton). Οι Λέαινες λατρεύουν τη γούνα και τις πολύτιμες πέτρες. Αγαπούν το glam rock στιλ και δεν φοβούνται να δηλώσουν τον δυναμισμό τους με ένα δερμάτινο παντελόνι. Συχνά προτιμούν σέξι αξεσουάρ, όπως είναι οι μπότες που φτάνουν μέχρι πάνω από το γόνατο. Τέλος, στις βραδινές εμφανίσεις τους ξέρουν πάντα να επιλέγουν το σωστό μάξι φόρεμα – για παράδειγμα, ένα Valentino.

Παρθένος: Ο μόνος τρόπος είναι ο σωστός

Αν ένα outfit θυμίζει σχολική στολή, πιθανότατα θα αρέσει σε μία Παρθένο. Πάντα καλοχτενισμένες, πάντα στην πένα, έλκονται από τη φινέτσα ενός κολλαριστού λευκού πουκαμίσου, ενός cigarette παντελονιού, μιας καρό φούστας, ενός γκρι πουλόβερ. Γενικότερα, είναι πειθαρχημένες και πιστεύουν ότι το σώμα τους πρέπει να χωράει στα ρούχα και όχι το αντίστροφο – την ίδια πεποίθηση σίγουρα μοιράζεται μαζί τους ο Παρθένος σχεδιαστής Καρλ Λάγκερφελντ. Φυσικά λατρεύουν την απλότητα και τη χρηστικότητα – κουβαλάνε τεράστιες tote bags με πάμπολλες τσέπες και θήκες” στην καθημερινότητά τους σπανίως φορούν τακούνια.



Την υποβάθμιση των κυπριακών ομολόγων κατά δύο βαθμίδες – από A2 σε Baa1 – ανακοίνωσε ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody’s.





Την υποβάθμιση των κυπριακών ομολόγων κατά δύο βαθμίδες – από A2 σε Baa1 – ανακοίνωσε ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody’s, επικαλούμενος μεταξύ άλλων την ..
έλλειψη πολιτικής συναίνεσης, τη δημοσιονομική κατάσταση και την έκθεση κάποιων τραπεζών στην Ελλάδα.


Ο οίκος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο περαιτέρω υποβάθμισης του αξιόχρεου της χώρας (negative outlook).

Το βραχυπρόθεσμο rating της Κύπρου επίσης υποβαθμίστηκε από P-1 σε P-2.

Η σημερινή υποβάθμιση αποτελεί συνέχεια της ανακοίνωσης του οίκου στις 16 Μαΐου με την οποία έθεσε την Κύπρο υπό αρνητική παρακολούθηση για πιθανή υποβάθμιση.

Η υποβάθμιση οφείλεται, σύμφωνα με τους Moody’s, σε τρεις βασικούς λόγους: 1.

Στις συνεχιζόμενες ανησυχίες για τη δημοσιονομική κατάσταση της Κύπρου, που έχουν ενταθεί από τις δημοσιονομικές και οικονομικές επιπτώσεις της καταστροφής στο Βασιλικό στις 11 Ιουλίου.

2.

Την έλλειψη πολιτικής συναίνεσης στην Κύπρο, που έχει αυξήσει τους κινδύνους εφαρμογής των δημοσιονομικών σχεδιασμών της κυβέρνησης.

3.

Και τον κίνδυνο ότι τουλάχιστον κάποιες τράπεζες θα χρειαστούν κρατική στήριξη μεσοπρόθεσμα λόγω της έκθεσης τους στην Ελλάδα.

Ο αρνητικός ορίζοντας αντανακλά την εκτίμηση των Moody’s ότι το περιβάλλον που ισχύει σήμερα δημιουργεί αυξημένους κινδύνους.

Βουϊζει η Θεσσαλονίκη με τον ερωτιάρη Αντιδήμαρχο





Είναι γνωστό ότι η εξουσία είναι το μεγαλύτερο αφροδισιακό !

Βουϊζει η Θεσσαλονίκη με τον ερωτιάρη Αντιδήμαρχο, τον οποίο τσάκωσε ο απατημένος σύζυγος στα πράσα, σε ξενοδοχείο το Σαββατοκύριακο ! Talk of the town.
Τα στόματα είναι ερμητικά κλειστά και το όνομα αυτού...
δεν το ...ακούσαμε ευδιάκριτα. Βούιζαν οι γραμμές ! Μάθαμε όμως το όνομα αυτής (αλλά δεν θα σας το πούμε γιατί εμείς είμαστε διακριτικοί τύποι. "Όσο και να μ' ασημώσεις, δεν το λέω δεν το λέω", που λεγε κι η τσιγγάνα χειρομάντης).

Λοιπόν, Όχι, ονόματα δεν θα σας πούμε. Σημασία έχει η καταγραφή του άρτι αφιχθέντως ειδυλλίου ως αποτέλεσμα της διαχρονικά προβληματικής σχέσης "ζωηρού προϊσταμένου - ευειδούς υπαλλήλου" κι όχι τα ονόματα. Τα ονόματα είναι απλό κουτσομπολιό και αφορούν τους/τις απατημένες/ους συζύγους . Ας μην ανησυχούν τα πιτσουνάκια, εμείς κρατάμε μυστικό !

Διασκεδάζετε μεν, δύσκολο δε!!!

Διασκεδάζετε μεν, δύσκολο δε!!!
Το θέμα του παιχνιδιού είναι να μετακινείτε το κόκκινο τετράγωνο χωρίς να έρθετε σε επαφή με τα μπλε σχήματα και με τα όρια του άσπρου τετραγώνου.
'Εαν παραμείνετε στο παιχνίδι πάνω από 18 δευτερόλεπτα, τότε είστε φαινόμενο. Πιστεύεται πως αυτό το παιχνίδι χρησιμοποιείται από την Αμερικάνικη αεροπορία για τους πιλότους των μαχητικών αεροσκαφών.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
Μετά από 10 προσπάθειες έπιασα 10.576!!!!


ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΩΡΓΟ ΝΑ ΣΩΣΕΙΣ ΤΟ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ





Τη ρύθμιση για τα αυθαίρετα παρουσίασε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου. Στόχος, σύμφωνα με το υπουργείο είναι να υπάρξει οριστική διευθέτηση...




ενός χρόνιου προβλήματος. Το νομοσχέδιο προβλέπει ρύθμιση 40 ετών για αυθαίρετα που βρίσκονται εντός σχεδίου πόλεως ή εντός ορίων οικισμών και 20 χρόνια για κτίσματα σε εκτός σχεδίου ή εκτός ορίων οικισμών, προβλέπει το νομοσχέδιο. Προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι υπάρχει ασάφεια ως προς τον τρόπο υπολογισμού των προστίμων και τη διαδικασία ελέγχου των φακέλων που θα κατατεθούν.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το νομοσχέδιο:
Θα υπάρξει διαχωρισμός των αυθαιρέτων σε αυτά που βρίσκονται σε ευαίσθητες περιοχές και σε αυτά που μπορούν να ρυθμιστούν –με προϋποθέσεις που τίθενται: εξαιρούνται και είναι άμεσα κατεδαφιστέες οι κατασκευές που προκαλούν ανεπανόρθωτη περιβαλλοντική βλάβη (μέσα σε δάση, σε ρέματα, στον αιγιαλό, σε αρχαιολογικούς χώρους κ.λ.π).

Από 1/1/2012, όλα τα ακίνητα δεν θα μπορούν να μεταβιβάζονται χωρίς την υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη και τη δήλωση μηχανικού που θα βεβαιώνει ότι δεν υπάρχει αυθαίρετη κατασκευή στο ακίνητο και δεν έχουν εγκατασταθεί χρήσεις χωρίς άδεια.

Ψευδείς ή ανακριβείς βεβαιώσεις από όσους εμπλέκονται σε μια δικαιοπραξία (συμβολαιογράφοι, δικηγόροι, μεσίτες, υποθηκοφύλακες κ.λ.π) επισύρουν αυστηρές ποινές. Για τους μηχανικούς προβλέπεται μέχρι και αφαίρεση της άδειας άσκησης επαγγέλματος.
Διατήρηση αυθαιρέτων
Αφορά σε κατασκευές που έχουν ανεγερθεί έως 28/4/2010 (ημερομηνία έναρξης ισχύος του Ν. 3843/2010 για τους ημιυπαίθριους χώρους) Αφορά σε επιτρεπόμενες χρήσεις:
-Α. Για τα κτίσματα που βρίσκονται σε περιοχές εντός σχεδίου πόλεως ή εντός ορίων οικισμών, η ρύθμιση ισχύει για σαράντα (40) χρόνια.
-Β. Για τα κτίσματα που βρίσκονται σε περιοχές εκτός σχεδίου πόλεως ή εκτός ορίων οικισμών, η ρύθμιση ισχύει για είκοσι (20) χρόνια. Εάν ολοκληρωθεί ο πολεοδομικός σχεδιασμός και ο καθορισμός των χρήσεων γης και των όρων και περιορισμών δόμησης της περιοχής και το διατηρούμενο κτίσμα εντάσσεται σε αυτόν, διατηρείται για επιπλέον είκοσι (20) χρόνια.

Επιπλέον, προκείμενου περί αυθαίρετων κατασκευών που έχουν ανεγερθεί σε μη άρτια και συνεπώς μη οικοδομήσιμα οικόπεδα, η διατήρηση επίσης αυξάνεται σε 40 χρόνια υπό την προϋπόθεση:
χρήσης, όμορου ή τμήματος όμορου ή οικοπέδου που βρίσκεται στο δήμο της αυθαίρετης κατασκευής, άρτιου και οικοδομήσιμου γηπέδου για τη συμπλήρωση της υπολειπόμενης αρτιότητας ή ειδικού προστίμου ισοδύναμου εμβαδού γης που υπολείπεται ή συνδυασμό των δύο παραπάνω.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά
Με πλήρη ευθύνη του ιδιοκτήτη και του μηχανικού υποβάλλεται από τον ιδιοκτήτη ή το νόμιμο εκπρόσωπό του, στην αρμόδια Πολεοδομική Υπηρεσία ή στο ΚΕΠ μέχρι 31.12.2011, φάκελος με τα εξής δικαιολογητικά:
1.Αίτηση
2.Παράβολο υπέρ του ελληνικού δημοσίου
(500€, 1000€ ή 2000€, ανάλογα με το μέγεθος και το είδος της αυθαίρετης κατασκευής)
3.Έντυπο υπολογισμού του ειδικού προστίμου
4.Υπεύθυνη δήλωση Ν.1599/86 με τα στοιχεία της αυθαίρετης κατασκευής.


Το έντυπο υπολογισμού θεωρείται από την Πολεοδομική Υπηρεσία προσωρινά (σε περίπτωση εξόφλησης με δόσεις) ή οριστικά (σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης) και με αυτό ο ιδιοκτήτης πληρώνει στις τράπεζες το πρόστιμό του.

Τα πρόστιμα
Για τον υπολογισμό του προστίμου θα λαμβάνεται υπόψη
1.Η ύπαρξη οικοδομικής άδειας,
2.Η θέση του κτίσματος σε περιοχή εντός ή εκτός σχεδίου,
3.Το είδος του ακινήτου (κύρια και μοναδική κατοικία, άλλη χρήση κ.λ.π),
4.Ο τύπος της πολεοδομικής παράβασης (κατ’επέκταση ή/και καθ’ύψος υπέρβαση δόμησης/κάλυψης, παραβίαση πλάγιων αποστάσεων ή/και οικοδομικής γραμμής),
5.Η αυθαίρετη αλλαγή ως προς την χρήση της οικοδομικής άδειας,
6.Η τιμή ζώνης, βάσει του συστήματος αντικειμενικών αξιών
7.Κάθε άλλο είδος αυθαίρετης κατασκευής (π.χ. πισίνες),
8.Υπό προϋποθέσεις, κοινωνικά κριτήρια.

Παραδείγματα προστίμων
Για 30τμ κατοικίας, σε διάφορες περιπτώσεις:
Υπέρβαση δόμησης 30τμ, εντός σχεδίου, με ΤΖ: 1.500€, α’ κατοικία -> 3.375 €
ΥΔ 30τμ, εντός σχεδίου, με ΤΖ: 1.500€ (+υπέρβαση ύψους >20%) -> 5.062 €
ΥΔ 30τμ, εντός σχεδίου, με ΤΖ: 1.500€ (+υπέρβαση κάλυψης <20%) -> 4.050 €
ΥΔ 30τμ, εκτός σχεδίου, με ΤΖ: 500€, (α’ κατοικία) -> 2.250 €

Για 100τμ κατοικίας, σε διάφορες περιπτώσεις:
Υπέρβαση δόμησης 100τμ, εντός σχεδίου, με ΤΖ: 1.500€, α’ κατοικία -> 11.250 €
ΥΔ 100τμ, εντός σχεδίου, με ΤΖ: 1.500€(50τμ κύριοι/50τμ βοηθ.) -> 8.812 €
ΥΔ 100τμ, εκτός σχεδίου, με ΤΖ: 500€ (β’ κατοικία) -> 27.000 €
100τμ, εκτός σχεδίου, με ΤΖ: 500€, α’ κατοικία -> 7.500 €
100τμ, εκτός σχεδίου, με ΤΖ: 500€, (α’ κατοικία, χωρίς άδεια) -> 22.500 €

Για μεγάλα κτίρια (πλην κατοικίας) σε διάφορες περιπτώσεις:
Αγροτική μονάδα 1.200τμ, εκτός σχεδίου με Τ.Ζ.: 500€ ->24.000€
Βιομηχανία-τουρ. κατάλυμα 1.200τμ, εκτός σχεδίου με Τ.Ζ.: 500€ ->48.000€
Βιομηχανία-τουρ. κατάλυμα 4.000τμ, εκτός σχεδίου με Τ.Ζ.: 500€ ->200.000€
Βιομηχανία-τουρ. κατάλυμα 120τμ, εντός σχεδίου με Τ.Ζ.: 1.500€ ->7.200€
Βιομηχανία-τουρ. κατάλυμα 1.200τμ, εντός σχεδίου με Τ.Ζ.: 1.500€ ->108.000€

Σημείωση: κατ’ αποκοπή πρόστιμο για αυθαίρετες κατασκευές μικρότερες από 20τμ:
εντός σχεδίου με ΤΖ<2.000€ ->2.000€
εντός σχεδίου με ΤΖ≥2.000€ ->3.000€
εκτός σχεδίου ->1.500€

Ζούμε μια χρεοκοπία. Εδω και 20 μήνες.







Μια ελεγχόμενη κοινωνικά και πολιτικά χρεοκοπία στηριγμένη σε κάθε είδους ψέμα και παραπληροφόρηση. Φτάσαμε ως εδώ γιατί το αρμόδιο προσωπικό δεν δεν παρατηρησε το επι δεκαετίες αναπτυξιακό έλλειμμα της χώρας, είτε δεν αντιλήφθητε τον παραγωγικό αφελληνισμό, είτε το αντιλήφθητε και σιώπησε γιατί δεν έπαιζε το θέμα.
Την ίδια στιγμή όμως λόγο του ότι η χρεοκοπία είναι ήττα ενός πολιτικού συστήματος και συγκεκριμένου πολιτικού προσωπικού, περνάμε σε εντελώς νέα εποχή όπου το παλιό πολιτικό σύστημα και το ίδιο προσωπικό έχει φορέσει την λεοντή του εθνοσωτήρα και προχώρα σε κάθε είδους και εύρους «μεταρρύθμιση» ώστε να αναδευθεί ως χρήσιμο και ικανό στην νέα εποχή.
Σήμερα λίγο πολύ τα ΜΜΕ παίζουν μεταρρύθμιση και όλοι τρέχουν να προκάνουν να μεταρρυθμίσουν κάτι. Παλιότερα τα ......ΜΜΕ έπαιζαν κοινωνικές αντιδράσεις και όλοι έστηναν κοινωνικό προφίλ. Τα ΜΜΕ εδώ και 20 μήνες παίζουν την Ελεγχόμενη κοινωνικά χρεοκοπία. Το φαινόμενο είναι ιστορικό και πρωτοφανές.
Ελέγχεις την πληροφορία και ελέγχεις τα πάντα. Ακόμη και μια χρεοκοπία κράτους την κάνεις κοινωνικά ελεγχόμενη, στρέφεις τον κόσμο σε πολλούς λάθος στόχους, τον διαιρείς σε κοινωνικές ομάδες που πλήτεις ξεχωριστά και τον εκτονώνεις σε σύγκρουση με την αστυνομία. Πάση θυσία συντηρείς το παλιό η κατάρρευση του οποίου μπορεί να παρασύρει τα πάντα.
Τους τελευταίους 20 μήνες το ζήσαμε αυτό. Ο Γιωργάκης πήρε μια χώρα που τα κουτσοβόλευε και την οδήγησε σε ελεγχόμενη κοινωνικά οικονομικά ηθικά και πολιτικά χρεοκοπία. Ταυτόχρονα ακούστηκαν δεκάδες πολιτικές προτάσεις όλο αυτό το διάστημα και ούτε μία σε βρήκε ένα λεπτό στα δελτία των 8. Αντίθετα καθημερινά πρωτοκλασάτοι το γνωστών κομμάτων είναι εκεί και πλακώνονται σε ένα καυγά που τραβά 30 χρόνια. Ένα καυγά που τώρα έχει ν κάνει με το ποιος είναι πιο μεταρρυθμιστής.
Έτσι πιστεύω ότι θα το καταπιούμε όλο -και αυτό το χάπι- αμάσητο! Θα εκλέξουμε λίγο πολύ τους ίδιους πρωτοκλασάτους τα ίδια κόμματα και πρόσωπα που επί χρόνια και με απόλυτη δική τους ευθύνη μας οδήγησαν εδώ.
Άντε να την πατήσουν κάνα δυο σταμπαρισμένοι και ενοχλητικοί, για την κοινή γνώμη ενώ κατά τα λοιπά το παιχνίδι ελέγχεται αρκετά καλά
Κατά βάθος είμαστε γνώστες της κατάστασης μας, εντελώς μη χειραφετημένοι και μη πολιτικοί, σχετικά ενημερωμένοι, ανήμποροι να την αποτινάξουμε και κυρίως σκόρπιοι.
Κολλημένοι στην ιδεολογική δικαίωση στην καθαρότητα των ιδεών στο παρελθόν και λιγότερο στην ανάγκη αλλαγής της χώρας. Αφήσαμε την αλλαγή σε αυτούς που την κατέστησαν υπαρξιακή ανάγκη.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ.......ΓΙΟΥΠΙ.....

Γ.Φαρμάκης: Να μη χάσουμε το χαμόγελό μας!


* «ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΙΓΟΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ ΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ», ΤΟΝΙΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ.

* Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Δ.Κ. ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ Τ.ΑΝΔΡΙΑΣ ΕΠΑΙΝΕΣΕ ΤΗ ΔΗΜ. ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕ ΤΟΝ Ν.ΚΑΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ

«Είναι πολύ σημαντικό σ’ αυτή τη δύσκολή συγκυρία που περνά όχι μόνο ο νέος μας δήμος αλλά και ολόκληρη η χώρα, να μην χάνουμε το χαμόγελό μας. Να συνεχίσουμε να σιγοτραγουδάμε με αισιοδοξία για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο ασκών χρέη δημάρχου Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Φαρμάκης, μιλώντας σε ανοιχτή πολυπληθή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Λιτόχωρο.

Επρόκειτο για εκδήλωση της δημοτικής χορωδίας «Ι. Σακελλαρίδης» που έγινε στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Λιτοχώρου ενώ η ίδια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, την προηγούμενη μέρα, και στο κέντρο μεσογειακών ψηφιδωτών Δίου με κεντρικό ομιλητή τον εκπαιδευτικό σύμβουλο, Νίκο Κάκαλο.

Ο κ. Κάκαλος, και στις δύο εκδηλώσεις, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα δυο μεγάλων Ελλήνων στιχουργών, του Οδυσσέα Ελύτη και του Νίκου Γκάτσου, στίχοι των οποίων μελοποιήθηκαν από επίσης μεγάλους Έλληνες συνθέτες και που ερμήνευσε με εκπληκτικό τρόπο η δημοτική χορωδία Λιτοχώρου υπό την καθοδήγηση ενός πραγματικά εξαιρετικού μαέστρου, του Ευθύμη Μαυρίδη.

Ήταν ένα μουσικό διήμερο αφιερωμένο στους δύο μεγάλους Έλληνες ποιητές, Οδυσσέα Ελύτη και Νίκο Γκάτσο με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από την γέννηση τους.

Ο ΑΣΚΩΝ ΧΡΕΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Γ. ΦΑΡΜΑΚΗΣ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: - ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ! -

http://4.bp.blogspot.com/-Xfa8CNMqR34/ThS7bOzEYTI/AAAAAAAAIhE/h8mHLNMbimI/s640/502-1.jpg

ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΚΑΜΙΝΗ- ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ ΣΙΩΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΡΥΦΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ...

Για πρώτη φορά Έλληνας κατακτά το χρυσό μετάλλιο στη Μαθηματική Ολυμπιάδα.



Για
πρώτη φορά Έλληνας κατακτά το χρυσό μετάλλιο στη Μαθηματική Ολυμπιάδα. Ο μαθητής Γιώργος Βλάχος βγήκε πρώτος ανάμεσα σε 560 μαθηματικά μυαλά από 101 χώρες.

Η ελληνική ομάδα γυρίζει στην Ελλάδα με ακόμη τρία χάλκινα μετάλλια και μία εύφημη μνεία. «Νιώθουμε ιδιαίτερη υπερηφάνεια για την κατάκτηση για πρώτη φορά χρυσού μεταλλίου στη Μαθηματική Ολυμπιάδα», τονίζει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία.

Οι διεθνείς μαθηματικές ολυμπιάδες είναι ένας θεσμός υψηλοτάτου επιστημονικού επιπέδου, όπου συμμετέχουν τα μεγαλύτερα ταλέντα στον χώρο των Μαθηματικών από όλο..... σχεδόν τον κόσμο
Η Ελλάδα συμμετείχε με ομάδα έξι μαθητών και οι μαθητές που διακρίθηκαν είναι: Βλάχος Γιώργος (χρυσό μετάλλιο), Καλαντζής Γιώργος (χάλκινο), Λώλας Παναγιώτης (χάλκινο), Μουσάτωβ Αλέξανδρος (χάλκινο) και Κακαρούμπας Σπύρος (εύφημη μνεία).

Ο "χρυσός Ολυμπιονίκης" στα Μαθηματικά Γιώργος Βλάχος είχε πάρει τη χαρά της νίκης και πέρυσι στην αντίστοιχη Βαλκανική Ολυμπιάδα Μαθηματικών, όπου είχε κατακτήσει χάλκινο μετάλλιο. Φέτος, όμως, έκανε τεράστιο άλμα στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα και κατέκτησε χρυσό μετάλλιο.

Πριν από λίγες μέρες τελείωσε το Λύκειο στο Αρσάκειο, αλλά ήδη από πέρυσι είχε κατακτήσει μία θέση στο ΕΜΠ της Αθήνας χωρίς εξετάσεις, αφού ο νόμος του δίνει αυτήν τη δυνατότητα λόγω της διάκρισης σε Ολυμπιάδα.
Οσο για τα μελλοντικά του σχέδια; O ίδιος λέει: "Για την ώρα δεν σκέφτομαι κάτι. Είμαι λίγο κουρασμένος και θα δω τι μπορώ να κάνω με τις διακοπές μου".

ΤΟ ΠΙΟ SEXY ΣΚΟΝΑΚΙ!!!!

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ



Δημοσιεύω σήμερα ένα σχετικά άγνωστο κείμενο, από βιβλίο που έχει εκδώσει ο κ. Μαυροκέφαλος Ανέστης (το οποίο πιστεύω προσεχώς να παραθέσω) όπου ο γέροντας Παΐσιος ομιλεί προς μητέρες για την διαπαιδαγώγηση των παιδιών το
υς..
κι εκεί μέσα κάνει μια συγκλονιστική αναφορά για την μπόρα που είδε να έρχεται στην χώρα τουλάχιστον δύο δεκαετίες πριν.
Μέσα σε πέντε προτάσεις τα λέει όλα και δίνει κουράγιο…
“Θα περάσουμε μια μπόρα. Αυτοί που θα περάσουν την μπόρα θα δούνε και τις καλύτερες μέρες.
Ας ευχηθούμε όμως να μη συμβούν στις μέρες τις δικές μας γιατί εμείς πολλά περάσαμε (ο κόσμος επέμενε να μάθει τι είδους μπόρα είναι αυτή).

Παλαιότερα ο κόσμος πίστευε κι αν άκουγε κάτι το δεχόταν και συνετιζόταν. Τώρα τι να σας πω!

Εσείς ξέρω ότι πιστεύετε κι αν σας πω θα στενοχωρεθείτε.

Εξ’ άλλου αφού πιστεύετε αγωνίζεσθε και δεν έχετε ανάγκη.

Αν πάλι το πω σε ανθρώπους που δεν πιστεύουν θα το ρίξουν έξω.
Αλλά σας λέω ό,τι και να δείτε να μην απελπίζεσθε.
Θα δείτε να εφαρμόζονται διατάξεις αλλά μην απελπίζεσθε μετά θα αποσύρονται. Άλλες πάλι δεν θα προλάβουν να βγουν. Το έθνος θα μεγαλώσει. Η Τουρκία θα καταστραφεί. Η θρησκεία τους είναι όλη μια αμαρτία. Την Ελλάδα θέλουν να την εξαφανίσουν. Οι “φίλοι” της θέλουν να την τσαλακώσουν”.

Και ναι, είναι γεγονός….Ο κερδοσκόπος των κερδοσκόπων σύμφωνα με δημοσιεύματα αποχωρεί για να κάνει φιλανθρωπίες….





Και ναι, είναι γεγονός….Ο κερδοσκόπος των κερδοσκόπων σύμφωνα με δημοσιεύματα αποχωρεί για να κάνει φιλανθρωπίες….Ο λόγος για τον Τζόρτζ Σόρος που ήπιε αίμα λαών ολόκληρων….Κάτι τεράστιο ετοιμάζεται, να μου το θυμηθείτε….Κουράστηκε να κυνηγάει CDS. τώρα που ένα «όχι» ιδιώτη στο ελληνικό χρέος τα ενεργοποιεί…;;Εκτός αν το έχει ήδη κανονίσει και απλά δε θέλει να συνδέσει το όνομα του με αυτά….Το κοντινό μέλλον θα δείξει…Αλλά όχι και φιλανθρωπίες…Πάει πολύ….

Μαζί του αποχωρεί καθώς φαίνεται και ο κ. Ραγκούσης….Ο οποίος ανέβηκε πολύ γρήγορα στην ιεραρχία ΠΑ.ΣΟ.Κ. Αφύσικα γρήγορα θα έλεγε κάποιος….Στο Κ.Τ.Ε. ήταν πολλές οι φάπες πάντως…Και έτσι για την ιστορία είπε ότι οι Βουλευτές δεν μπορούν να του λένε να παραιτηθεί γιατί τον νόμο τον ψήφισαν και οι ίδιοι….Του θυμίζουμε ότι ψήφισαν νόμο Ρέππα και όχι Προεδρικό Διάταγμα Ραγκούση…Έτσι για την ιστορία….

Το κορυφαίο στην όλη υπόθεση είναι η χαρά των «ηγετών» μας….Πρώτη φορά βλέπω πανηγύρια από κάποιον που μπήκε στο Τειρεσία και δεν πρόκειται να πάρει φράγκο τσακιστό από καμία τράπεζα(Αγορές) για πολλά χρόνια επειδή τον «προστατεύουν» από τη χρεοκοπία (ενυπόθηκα) οι τοκογλύφοι(Τρόικα)…Και ισχυρίζεται ότι αν τηρήσει το επαχθές πρόγραμμα που του έβαλαν οι τοκογλύφοι θα συνεχίσουν να τον δανείζουν….Και όλο αυτό τον γεμίζει χαρά…..

Φυσικά η θερινή ραστώνη έχει πλήξει τα κόμματα της αντιπολίτευσης….Τα καταφέρνουν μια χαρά σε δηλώσεις ψηφοθηρικού χαρακτήρα αλλά από σοβαρότητα και ουσία μηδέν….

Αλήθεια τους πολίτες που χρωστούν πάνω από 5000 ευρώ θα τους βάλουν στις ίδιες φυλακές με εκείνους που «έχασαν» τα λεφτά των Ασφαλιστικών ταμείων στο Χρηματιστήριο και στα δομημένα ομόλογα…;Με εκείνους που πήραν κάθε λογής μίζες για εξοπλισμούς και λοιπά «επενδυτικά προγράμματα»;Tέλος θα είναι το ίδιο κελί με εκείνον που μετέτρεψε τα ελληνικά ομόλογα από Τ+3 σε Τ+10 απαξιώνοντάς τα την ίδια ώρα που αρχίζαν οι δηλώσεις για Τιτανικούς και διεφθαρμένους…;
Έτσι για να ξέρουμε τη πραγματική βούληση για το αίσθημα Δικαίου των πολιτικών μας….

ΣΕ ΑΣΦΥΞΙΑ ΤΟ ΙΚΑ





Καθώς στενεύουν τα περιθώρια λόγω της οικονομικής κρίσης που παράλληλα έχει προκαλέσει και την «ασφυξία» του ΙΚΑ, το Ίδρυμα καταφεύγει στη λύση των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης ώστε να συγκεντρώσει από τους μεγαλο-οφειλέτες τουλάχιστον 1,150 δισ, ευρώ μέχρι το...




τέλος του 2011. Στη μεγάλη λίστα των οφειλετών βρίσκονται, επιπλέον, δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμοί αλλά και υπουργεία που χρωστούν εκατοντάδες εκατομμύρια!

Συγκεκριμένα:


Υπουργεία – ΔΕΚΟ- Συναιτερισμοί – ΝΠΔΔ με οφειλές πάνω από 1 εκατ. ευρώ:


Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών 14.826.675,88 ευρώ


Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κυδωνίας – Κισσάμου 11.593.517,76 ευρώ


Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Καρδίτσας 10.383.991,74 ευρώ


Ηλεκτρικοί Σιδηρόδρομοι Αθηνών – Πειραιώς ΑΕ 9.890.783,17 ευρώ


Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού ΑΕ 9.178.529,43 ευρώ


Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «Η Πίνδος» 7.558.311,03 ευρώ


Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΕ 6.898.747,34 ευρώ


Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος ΑΕ 6.468.582,38 ευρώ


Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Επαρχίας Λιβαδειάς ΕΑΣΕΛ 6.430.471,70 ευρώ


Κέντρο Πληροφορικής Υπουργείου Οικονομικών 6.192.075,01 ευρώ


Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Άρτας 5.300.824,67 ευρώ


Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Φαρσάλων 5.005.197,12 ευρώ


Δημοτική Επιχείρηση Τεχνικών Έργων Δήμου Άνω Λιοσίων 4.847.991,20 ευρώ


ΗΛΠΑΠ 4.729.077,86 ευρώ


Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ν. Κιλκίς 4.616.728,21 ευρώ


Υπουργείο Οικονομικών 4.177.114,96 ευρώ


Οργανισμός Κωπαΐδας 3.656.093,79 ευρώ


Δήμος Κορυδαλλού 3.115.310,88 ευρώ


Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Άνω Λιοσίων 2.881.958,74 ευρώ


Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πρέβεζας 2.854.194,82 ευρώ


Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας Γεν. Γραμματεία ΕΣΥΕ 2.826.242,13 ευρώ


Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών ΟΑΕΕ – (ΤΕΒΕ) 2.705.760,35 ευρώ


Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Περάματος 2.627.346,57 ευρώ


Δήμος Νίκαιας 2.532.437,39 ευρώ


ΕΛΒΟ (Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων) ΑΒΕ 2.394.352,76 ευρώ


Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αλμυρού 2.363.451,25 ευρώ


Δήμος Περάματος 2.343.430,49 ευρώ


Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Λαγκάδα 2.313.090,94 ευρώ


Δημοτική Επιχείρηση Τεχνικών Έργων Δήμου Αχαρνών 2.306.738,66 ευρώ


Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πιερίας 2.280.121,26 ευρώ


Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου 2.267.916,51 ευρώ


Αγροτικός Συνεταιρισμός «Η Πρόοδος» Μακροχωρίου 2.249.874,41 ευρώ


Αναπτυξιακή Επιχείρηση Δήμου Κερκυραίων 2.150.119,03 ευρώ


Πολιτισμός Οργανισμός Δήμου Αθηναίων 1.948.629,64 ευρώ


Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Αμαρουσίου 1.941.329,80 ευρώ


Δημοτική Επιχείρηση Νεκροταφείο Δήμου Αχαρνών 1.845.063,45 ευρώ


Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Μέριμνας και Περιβάλλοντος Ιωαννίνων 1.714.903,79 ευρώ


Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης 1.680.416,88 ευρώ


Δημοτική Επιχείρηση Συγκοινωνιών Ρόδου «Ρόδα» 1.651.119,59 ευρώ


Δήμος Άνω Λιοσίων 1.644.397,98 ευρώ


Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας – Τυρνάβου – Αγιάς 1.640.876,06 ευρώ


Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα 1.567.380,44 ευρώ


ΤΕΙ Λάρισας 1.545.157,03 ευρώ


Κεντρική Οργανωτική Εκτελεστική Επιτροπή 6 Παγκοσμίου Πρωτ. 1.513.975,33 ευρώ


Καλλιτεχνικός Οργανισμός ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου – Κοινωφελής Επιχείρηση 1.255.468,20 ευρώ


Οργανισμός Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού 1.214.111,42 ευρώ


Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Βονίτσης ΣΥΝ ΕΠΕ 1.199.940,71 ευρώ


Κοινωφελής Επιχείρηση Συγκοινωνίας και Κυκλοφορίας Δήμου Αμαρουσίου 1.115.980,64 ευρώ


Δωδεκανησιακή Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία 1.075.839,67 ευρώ
http://1.bp.blogspot.com/-4ZWTvHqF5Rg/Ti7JK1eNrlI/AAAAAAAAWmA/MZ3ZHXjRRGM/s1600/DSC02338.JPG

Δύο νέες εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Ομίλου Λιτοχώρου


* ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 30/7 ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΨΥΧΡΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

* ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 31/7 ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Δυο νέες εκδηλώσεις πραγματοποιεί αυτό το Σαββατοκύριακο 30 και 31 Ιουλίου, ο πολιτιστικός όμιλος Λιτοχώρου, ως εξής:

Σάββατο 30/7

Η σαββατιάτικη εκδήλωση του πολιτιστικού ομίλου Λιτοχώρου θα γίνει στις 8.00 το βράδυ στο ανοιχτό θέατρο του Λιτοχώρου.

Συγκεκριμένα, θα γίνει εκδήλωση αδελφοποίησης του πολιτιστικού ομίλου Λιτοχώρου με τον πολιτιστικό σύλλογο Ψυχρού Λασιθίου Κρήτης.

Θα ακολουθήσουν χορευτικές εκδηλώσεις με κρητικό χορευτικό συγκρότημα και με τα χορευτικά του πολιτιστικού ομίλου Λιτοχώρου.

Κυριακή 31/7

Την επόμενη μέρα, Κυριακή 31 Ιουλίου στις 11.00 το πρωί στο πνευματικό κέντρο του δημαρχείου Λιτοχώρου θα γίνουν τα εγκαίνια έκθεσης έργων ζωγραφικής από τα τμήματα του πολιτιστικού ομίλου Λιτοχώρου.

Η έκθεση που θα διαρκέσει έως τις 6 Αυγούστου, θα είναι ανοιχτή από τις 7.00 μ.μ. μέχρι τις 10.00 μ.μ.

Στον ίδιο χώρο θα γίνεται και παρουσίαση ποιημάτων νέων δημιουργών.

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΡΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Κυριακή 7/8

Η τελευταία θερινή εκδήλωση του πολιτιστικού ομίλου Λιτοχώρου θα γίνει την Κυριακή 7 Αυγούστου στις 9.00 μ.μ. στο ξενοδοχείο Litochoro Resort στην Πλάκα Λιτοχώρου.

Πρόκειται για μουσικοποιητική βραδιά, αφιερωμένη στον Νίκο Γκάτσο.

7ήμερη εκδρομή στην Ιταλία

Το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου, ο πολιτιστικός όμιλος Λιτοχώρου θα πραγματοποιήσει 7ήμερη εκδρομή στην Ιταλία (Ρώμη και Φλωρεντία). Πληροφορίες, στα τηλ.: 6972 765 334 και 6985 010 077.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ - Μια ιδέα δημιουργίας που γεννήθηκε πριν από 35 χρόνια

Η παρουσία του Π.Ο.Λ. στον πολιτισμό και τη ζωή της κοινωνίας του Λιτοχώρου ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 1976. Ο τότε δήμαρχος, αείμνηστος Αθανάσιος Κοκκώνης, με θέρμη παρουσίασε και υποστήριξε την ιδέα της δημιουργίας πολιτιστικού ομίλου σε μια ομάδα γυναικών του Λιτοχώρου. Η ομάδα αυτή αποτέλεσε και το πρώτο 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο.

Γυναικείος λοιπόν ο σύλλογος με μέλη γυναίκες, σήμερα 500, δίνει τη δυνατότητα στους άντρες να συμμετέχουν ενεργά ως αρωγά μέλη, καθώς ο πολιτισμός δεν είναι υπόθεση μόνο των γυναικών! Έχουμε βέβαια το προνόμιο εμείς οι γυναίκες του Π.Ο.Λ. και «κληρονομικώ δικαίω» να παίρνουμε πρωτοβουλίες, να παράγουμε πολιτιστικό έργο και να δίνουμε τη δυνατότητα να απολαύσουν την χαρά της προσφοράς και της δημιουργίας όλοι οι συντοπίτες μας.

Ο Όμιλος έχει ανάγκη από όλους και στοχεύει στην ενεργοποίηση παλιών και καινούριων φίλων καθώς και των νέων ανθρώπων. Όλοι έχουμε την δυνατότητα, εφόσον υπάρχει θέληση, να προσφέρουμε στο πολιτισμό του τόπου και της πατρίδας μας.

Σήμερα το Δ.Σ. του Π.Ο.Λ. δραστηριοποιείται σε πολλούς τομείς. Τα 11 μέλη του, όλα απαραίτητα, προγραμματίζουν και συντονίζουν το πολύπλευρο έργο του.

Ο τομέας της λαϊκής παράδοσης

Ο τομέας της λαϊκής παράδοσης κυριαρχεί, σύμφωνα με το καταστατικό, συσχετίζεται όμως με την σύγχρονη ζωή και τον πολιτισμό.

Η λαϊκή φορεσιά

Η λαϊκή φορεσιά και ο εμπλουτισμός της ιματιοθήκης του ομίλου είναι στόχος υψηλός που απαιτεί και μεγάλο κόστος, μας δίνει όμως την δυνατότητα να μελετήσουμε και να προβάλουμε την ελληνική φορεσιά και μέσα από αυτή τα επαγγέλματα που σχετίζονται με τη δημιουργία της, καθώς και τις εργασίες που γίνονταν στο σπίτι από τις γυναίκες (αργαλιός, κέντημα, πλέξιμο, γνέσιμο και βάψιμο μαλλιού, ράψιμο). Μπορεί κανείς επίσης μελετώντας τη φορεσιά να αντλήσει πληροφορίες σχετικές με την οικονομική κατάσταση και την κοινωνική θέση αυτών που την φορούσαν, με τις κλιματολογικές συνθήκες, με το επίπεδο πολιτισμού και την επίδραση του φυσικού περιβάλλοντος στη διαμόρφωση του χαρακτήρα και της τοπικής ζωής, καθώς το φόρεμα και ο άνθρωπος συνδέονται αμφίδρομα.

Ο χορός

Όταν ανοίγει ο χορός και αντηχεί το τραγούδι που τον συνοδεύει ξεδιπλώνονται θέματα, πληροφορίες, βήματα ρυθμικά, έκφραση και συναίσθημα. Είναι και ο χορός και το τραγούδι ιστορικές πηγές αξίας και εμείς στο Λιτόχωρο τραγουδούμε τη ζωή και χορεύουμε με μεράκι. Τραγουδούμε τη γέννηση αλλά και το θάνατο, την καθημερινότητα, τις χαρές και τις λύπες, τα ιστορικά γεγονότα που μας σημάδεψαν, τους πόθους και τις ελπίδες μας!

Ο φιλολογικός και ιστορικός τομέας

Ο φιλολογικός και ιστορικός τομέας του Π.Ο.Λ. έχει πολλά να δώσει και είναι δεκτικός σε προτάσεις.

Η τέχνη

Η μελέτη και η προβολή της και η διδασκαλία της στα τμήματα εικαστικών τεχνών προσελκύει ανθρώπους όλων των ηλικιών.

Η σύγχρονη ζωή

Η ποιότητα της σύγχρονης ζωής, η ψυχαγωγία, οι πολιτιστικές ανταλλαγές, το θέατρο, ο σύγχρονος χορός, η δημιουργική απασχόληση παιδιών, είναι στόχοι εφικτοί που απαιτούν όμως και χρήμα και γνώση και διάθεση για προσφορά και σεβασμό στον άνθρωπο και αξιοποίηση του έμψυχου δυναμικού μας και κυρίως των νέων παιδιών. Σήμερα ο Π.Ο.Λ. έχει στα τμήματά του και εκπαιδεύει 300 νέους ανθρώπους στο χορό, στη ζωγραφική και στη δημιουργική απασχόληση.

Όλοι αυτοί οι τομείς καλύπτονται με εθελοντική προσφορά. Ο εθελοντισμός σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη εποχή πέρα από την ποιότητα της προσφοράς προϋποθέτει περιεχόμενο ψυχής και καλλιέργεια καθώς και αγάπη για τον τόπο και τους ανθρώπους. Όλοι στον Πολιτιστικό Όμιλο αγωνιζόμαστε και θέλουμε και μπορούμε να παράγουμε πολιτισμό. Έχουμε ανάγκη στήριξης από την πολιτεία, το δήμο και κάθε άνθρωπο που αγαπάει τον πολιτισμό και τη δημιουργία. Σας καλούμε όλους να συμβάλλετε σε αυτή την προσπάθεια.

Για το Δ.Σ. του Π.Ο.Λ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δέσποινα Καρτσιούνα - Παπαζαχαρία

Λιτότητα ζητά στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός...




Συστάσεις προς υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς, αλλά και προς όλα τα κυβερνητικά στελέχη, να έχουν «μετρημένη» παρουσία στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), απηύθυνε, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου.

Ο κ. Παπανδρέου συνέστησε η παρουσία όλων να είναι λιτή και οι μετακινήσεις προς τη Θεσσαλονίκη να περιοριστούν στις απολύτως απαραίτητες. Και βεβαίως, δεν νοούνται πολυάριθμες μετακινήσεις γραμματέων, συμβούλων κλπ.

Επίσης, ο πρωθυπουργός ζήτησε από όλους να κάνουν πολύ σοβαρή προετοιμασία, ενόψει της ΔΕΘ, στην οποία η κυβέρνηση θα παρουσιάσει το σχέδιό της και τις προοπτικές που διανοίγονται μετά την πρόσφατη απόφαση της τελευταίας συνόδου κορυφής της ευρωζώνης.

Πέντε νομοσχέδια

Στο επίκεντρο του Υπουργικού Συμβουλίου θα βρεθούν τα εξής θέματα:

1. Σχέδιο νόμου για την Περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων, ρύθμιση αυθαιρέτων σε συνάρτηση με δημιουργία περιβαλλοντικού ισοζυγίου και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (Γ. Παπακωνσταντίνου).

2. Σχέδιο νόμου για το νέο τρόπο έκδοσης αδειών δόμησης και ελέγχου κατασκευών (Γ. Παπακωνσταντίνου).

3. Σχέδιο νόμου για την Ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό και άλλες διατάξεις (Φ. Γεννηματά,).

4. Σχέδιο νόμου για τη διεύρυνση της άμεσης και συμμετοχικής δημοκρατίας με τη διενέργεια Δημοψηφίσματος (Χ. Καστανίδης.

5. Σχέδιο νόμου για τη Αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, της φαρμακοδιέγερσης, των προσυνεννοημένων αγώνων και λοιπές διατάξεις

ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΣΤΑΘΗΣ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ?





Μετά τη δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη, ότι θα εγκαταλείψει την πολιτική, αν η ΔΗ.ΣΥ. δεν καταφέρει να μπεί στη Βουλή στις επόμενες εκλογές (εδώ), ένα από τα σημαντικότερα στελέχη της στη Θεσσαλονίκη, ο Στάθης Αβραμίδης, που τοποθετήθηκε Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, από την παράταξη "Πρωτοβουλία" του Γιάννη Μπουτάρη, που στήριξε η Ντόρα, φαίνεται να..
είναι υπό παραίτηση. Οι -μη επιβεβαιωμένες ακόμη- φήμες στην πόλη μιλάνε για καβγάδες με τον (πραγματικό) δήμαρχο Χασδάι Καπόν.
Άντε να δούμε...Θα μείνει η Ντόρα χωρίς άνθρωπο στην παράταξη Μπουτάρη;

Απέσυρε ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου την τροπολογία για τη δημιουργία τζαμιού στον Βοτανικό.




Απέσυρε ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου την τροπολογία για τη δημιουργία τζαμιού στον Βοτανικό. Το νομοσχέδιο ξεκίνησε να συζητείται απόψε στη Βουλή αλλά οι βουλευτές του ΛΑΟΣ κάλεσαν την κυβέρνηση να την αποσύρει...
Ο κ. Παπακωνσταντίνου έκανε λόγο για «χειρονομία καλής θέλησης». Η τροπολογία περιλαμβάνει όμως και την παράταση της τακτοποίησης των ημιυπαίθριων χώρων έως 31.12.2011.

Ο υπουργός προτίθεται να επανακαταθέσει την τροπολογία την προσεχή Πέμπτη, αυτή τη φορά όμως στο νομοσχέδιο για την τουριστική κατοικία και τα αυθαίρετα.

Αποφασισμένη να χτυπάει την κυβέρνηση σε όλα τα μέτωπα της καθημερινότητας εμφανίζεται η ΝΔ





Αποφασισμένη να χτυπάει την κυβέρνηση σε όλα τα μέτωπα της καθημερινότητας εμφανίζεται η ΝΔ με σκοπό να αυξήσει τα ερείσματά της στους κόλπους των απλών πολιτών και να καταδείξει τα προβλήματα και τις ανακολουθίες της κυβερνητικής πολιτικής. Δεν δίστασε μάλιστα να χαρακτηρίσει ως «Πόντιο Πιλάτο» τον κ. Γ. Παπανδρέου καθώς...



αποφεύγει να λάβει ξεκάθαρη θέση στο θέμα ώστε αυτό να λυθεί άμεσα. Προμετωπίδα της τακτικής αυτής είναι η αντιπαράθεση με την κυβέρνηση στο θέμα των ταξί. Στη Συγγρού πιστεύουν ότι όλη αυτή η ιστορία έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ο οποίος «οφείλει να εγκαταλείψει τον ρόλο του ανεύθυνου παρατηρητή» και να δρομολογήσει λύση που θα αφορά στην «απελευθέρωση του επαγγέλματος με τους κανόνες που ισχύουν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης».

Με αφορμή και τις εξελίξεις στο υπουργικό συμβούλιο αλλά και στο ΚΤΕ Μεταφορών του ΠαΣοΚ στη Βουλή, όπου ο υπουργός Υποδομών κ. Γ. Ραγκούσης συγκρούστηκε με βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Γ. Μιχελάκης δήλωσε: «Ο κ. Παπανδρέου βιάζεται για τα μελλοντικά δημοψηφίσματα που δεν απασχολούν σήμερα κανένα πολίτη και αδιαφορεί για τα πιο καυτά ζητήματα που αφορούν άμεσα όλους τους Έλληνες. Το γεγονός ότι, στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο, δεν ελήφθη καμία απόφαση για το θέμα των ταξί δείχνει μια κυβέρνηση ανήμπορη να ανταποκριθεί στις περιστάσεις. Και έναν πρωθυπουργό που, αιχμάλωτος στις προσωπικές βεντέτες των υπουργών του, παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο».

Προτείνουν λύση με 4 προϋποθέσεις
Πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωναν ότι δεν υπάρχει καμία κοινοτική οδηγία η οποία να καθορίζει τον τρόπο απελευθέρωσης και ότι κάθε χώρα ρυθμίζει τον δικό του τρόπο λειτουργίας των ταξί. Για τον λόγο αυτό, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη τέσσερις προϋποθέσεις για την απελευθέρωση:


1. Πληθυσμιακά κριτήρια.


2. Τοπικά κριτήρια για τα περιφερειακά ταξί. Αναφέρουν μάλιστα ότι πρέπει να γίνει διάκριση ανάμεσα σε τουριστικούς, βιομηχανικούς και αγροτικούς νομούς ώστε π.χ σε ένα νησί με υψηλή τουριστική κίνηση να μπορούν να χορηγούνται εποχικές άδεις για τις τουριστικές περιόδους.


3. Αναβάθμιση των παρεχόμεμων υπηρεσιών από τα ταξί με τη θεσμοθέτηση νέου κανονισμού λειτουργίας, ώστε να οριοθετηθεί το έργο τους και να παρέχουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.


4. Θεσμοθέτηση οικονομικών παραμέτρων για την αγοραπωλησία των αδειών ταξί (π.χ με τον καθορισμό αντικειμενικών αξιών, τη φορολόγηση των μεταβιβάσεων κ.ά.).

Χαμένοι στη μετάφραση για τις εμπράγματες εγγυήσεις
Την ίδια στιγμή, η ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να… θολώσει τα νερά με το ζήτημα των εμπράγματων εγγυήσεων στο θέμα του δεύτερου πακέτου οικονομικής βοήθειας προς τη χώρα μας που αποφασίστηκε στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης. Οι επιτελείς της Συγγρού έστειλαν μάλιστα και non paper στο οποίο επισυνάπτεται απόσπασμα των συμπερασμάτων της Έκτακτης Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου στο οποίο επισημαίνουν ότι η φράση «collateral arrangement» που σημαίνει «εμπράγματες εγγυήσεις» μεταφράστηκε στο ελληνικό κείμενο ως «παροχή ασφάλειας». Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη σύγκρουση με την κυβέρνηση είχε υπάρξει και στο θέμα της μετάφρασης στα ελληνικά του όρου «selective default».
8 ΜΕ 10 ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
"ΧΩΡΙΣ ΣΕΝΑΡΙΟ" ΜΕ ΤΟΝ ...ΧΟΜΠΙΣΤΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗ
Ο ΠΡΩΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ, ΝΥΝ ΘΥΜΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΕΙ.... ΣΟΥΠΕΡΜΑΝ 
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ
ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ
WWW.953FM.GR
Θέλουμε καθαρή ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ;
ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΣ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΜΕ....
Τ ΑΚΟΥΣ ΤΑΚΗ ΒΑΪΝΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ;;;