PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

ΑΙΘΕΡΙΕΣ ΥΠΑΡΞΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΗ ΣΤΟ DALI ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΣ

Vlavo Undertainment αυτό θα είναι το όνομα του Νησιού – Φυλακή που ετοιμάζει του Υπουργείο Οικονομικών για τους 900 χιλιάδες οφειλέτες του δημοσίου.





Σύμφωνα με αποκλειστικές – και πάλι – πληροφορίες του Vlavo Undertainment αυτό θα είναι το όνομα του Νησιού – Φυλακή που ετοιμάζει του Υπουργείο Οικονομικών για τους 900 χιλιάδες οφειλέτες του δημοσίου, που έχουν αφήσει την τόνγκα τους στα δημόσια έσοδα!

Σύμφωνα με ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος το έργο θα ξελασπώσει μεγάλο μέρος του κατασκευαστικού κλάδου! To νησί θα γίνει πάνω στα σχέδια του Αλκατράζ για τη σημειολογία της υπόθεσης, αλλά θα εκτείνεται σε βάθος καθώς τα δεκάδες χιλιάδες κελιά θα βρίσκονται υποθαλάσσια!

ΤΑ ΨΑΡΑΚΙΑ ΜΑΣ


Το ζώδιο των Ιχθύων κυβερνάται από τον πλανήτη της φαντασίας και της ουτοπίας, τον Ποσειδώνα. Επομένως, ο συναισθηματισμός και ο οραματισμός είναι μερικά από τα βασικά στοιχεία του συγκεκριμένου ζωδίου. Βαθιά ρομαντικοί και συμπονετικοί, οι Ιχθύες θυσιάζονται και προσφέρουν απλόχερα στο συνάνθρωπό τους, ακόμα κι αν χρειαστεί να στερηθούν οι ίδιοι. Διαθέτουν ανεπτυγμένη φαντασία και τους αρέσει να δραπετεύουν από την πραγματικότητα, να απογειώνονται με τα φτερά της φαντασίας. Σε γενικές γραμμές, οι Ιχθύες είναι ταπεινοί και ιδιαίτερα ευαίσθητοι. Μοιράζονται τα υλικά τους αγαθά με τους άλλους και είναι πιστοί στο πνεύμα της αληθινής φιλίας και συνεργασίας. Προσαρμόζονται εύκολα στις διαφορετικές συνθήκες, ωστόσο, σε αρκετές περιπτώσεις τους λείπει η αποφασιστικότητα και η ισχυρή θέληση. Επίσης, έχουν την τάση να αποφεύγουν την κατά μέτωπο σύγκρουση. Όταν τα πράγματα δεν πάνε και τόσο καλά, παραδίδονται εύκολα στην τύχη τους και, αντί να προσπαθήσουν να αντιστρέψουν την κατάσταση, το ρίχνουν στη μεμψιμοιρία. Αν επηρεάζονται από δυσαρμονικές όψεις, μπορεί να καταφύγουν σε επικίνδυνες καταχρήσεις (αλκοόλ, κτλ). Ο χείμαρρος των συναισθημάτων τους μπορεί να τους οδηγήσει αρκετές φορές σε σύγχυση, γεγονός που τους απομονώνει από τον κοινωνικό τους περίγυρο. Τέλος, δεν είναι λίγες οι φορές που πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης ή εξαπάτησης εξαιτίας της καλοκάγαθης φύσης που διαθέτουν.

Άντρας Ιχθύς

Ο άντρας Ιχθύς είναι στοργικός και συμπονετικός. Μια γυναίκα μπορεί εύκολα να εντυπωσιαστεί από την ευαισθησία του, ενώ γίνεται συχνά πολύ καλός ακροατής στα προβλήματα των άλλων. Στον έρωτα είναι ρομαντικός και παρασύρει το άλλο του μισό στον ονειρικό του κόσμο. Με λίγα λόγια, ασκεί έντονη γοητεία και έχει λεπτούς τρόπους συμπεριφοράς.

Γυναίκα Ιχθύς

Είναι μια γυναίκα βαθιά διαισθητική και ευαίσθητη, ενώ έχει υψηλή την αυταπάρνησης και της θυσίας. Δίνεται ολοκληρωτικά και συχνά παρασύρεται από την ψευδαίσθηση ότι ζει στον κόσμο της φαντασίας της. Έτσι, μπορεί εύκολα να πέσει σε παγίδες και παραπλανήσεις, αφού η βαθιά καλοσύνη της την εμποδίζει να είναι καχύποπτη και δύσπιστη.

Παιδί Ιχθύς

Το μικρό Ψαράκι είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο πλάσμα και διαθέτει σε γενικές γραμμές αρκετά ανεπτυγμένη φαντασία. Σε κάθε περίπτωση, οι γονείς δεν πρέπει να βιαστούν να το ρίξουν στα βαθιά νερά της πραγματικότητας. Η λύση είναι κάπου στη μέση: να ενισχύσουν τη φαντασία του διδάσκοντάς του παράλληλα πώς να είναι υπεύθυνο για τις πράξεις του.

Αισθηματική πορεία: Όσον αφορά τα συναισθηματικά, οι Ιχθύες έχουν την τάση να ενθουσιάζονται εύκολα και συνήθως αρχίζουν μια ερωτική σχέση συνεπαρμένοι από την ιδέα του έρωτα, χωρίς να προβληματίζονται ιδιαίτερα για το μέλλον και την εξέλιξη αυτής της σχέσης. Αν τύχει να ανακαλύψουν μια δυσάρεστη πραγματικότητα, πληγώνονται εύκολα και μελαγχολούν. Επιπλέον, η έλλειψη ρομαντισμού στη σχέση τους μπορεί να τους οδηγήσει στην απιστία. Σε γενικές γραμμές, όμως, καταπιέζουν τον εγωισμό τους και συγχωρούν εύκολα. Κάποιες φορές έχουν την τάση να παρασύρουν το άλλο τους μισό στα «σύννεφά» τους και να το εγκαταλείπουν εκεί.

Οικονομική πορεία: Τα χρήματα δεν αποτελούν ισχυρό κίνητρο για τους Ιχθύες. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι Ιχθύες εγκαταλείπουν πρόθυμα και χωρίς δεύτερη σκέψη ένα επικερδές ή «ασφαλές» επάγγελμα που δεν τους πληροί συναισθηματικά, αγνοώντας τα χρήματα που μπορεί να τους αποφέρει.

Επαγγελματική πορεία: Οι Ιχθύες δεν τα βγάζουν εύκολα πέρα σε επαγγέλματα που απαιτούν πειθαρχία και περιορισμούς. Περισσότερο τους ταιριάζουν επαγγέλματα μέσα από τα οποία μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην κοινωνία. Τα καταφέρουν επίσης άριστα σε επαγγέλματα που απαιτούν καλλιτεχνικό ένστικτο και δημιουργικότητα, ενώ τους ταιριάζουν οι αποκρυφιστικές επιστήμες. Ως εκ τούτου, φαίνεται πως ο πνευματικός και ψυχικός τομέας αποτελεί το ιδανικότερο πεδίο επαγγελματικής δράσης για τους Ιχθύες, δεδομένου ότι ο υλικοτεχνικός τομέας δεν συμβαδίζει κατά κανόνα με την ευαίσθητη ψυχοσύνθεσή τους. Ως υπάλληλοι, βέβαια, οι Ιχθύες είναι υπομονετικοί και υπάκουοι, προσπαθώντας παράλληλα να είναι συνεπείς και αξιόπιστοι. Δεν είναι λίγες οι φορές, ωστόσο, που η τάση τους να ονειροπολούν και να λειτουργούν με ένα δικό τους, αργό τρόπο μπορεί να μειώσει την απόδοσή τους, ειδικά σε κάποιο επάγγελμα που απαιτεί ακρίβεια και άμεση δράση. Οι Ιχθύες εργάζονται συνήθως με αργούς ρυθμούς, που τους επιτρέπουν να χαλαρώνουν όποτε το έχουν ανάγκη. Διότι, σε γενικές γραμμές, το άγχος και η πίεση του χρόνου τούς φέρνουν μια αναστάτωση και λειτουργούν μάλλον ανασταλτικά για την απόδοσή τους, την οποία χαρακτηρίζει συνήθως μια αστάθεια: τη μια μέρα μπορεί να είναι απρόσμενα αποτελεσματικοί με οτιδήποτε καταπιαστούν και την άλλη νωχελικοί και «φευγάτοι». Στη θέση του προϊσταμένου οι Ιχθύες ενδέχεται να αποδειχθούν ανεπαρκείς, καθώς τους λείπει η αυτοπεποίθηση και η αποφασιστικότητα. Γενικά, τους είναι δύσκολο να επιβληθούν και να προβάλλουν απαιτήσεις, ενώ δεν αποκλείεται σε κάποιες περιπτώσεις να πέσουν ακόμα και θύματα εκμετάλλευσης από τους υπαλλήλους τους. Είναι προφανές, επομένως, ότι η έλλειψη εγωισμού και ισχυρής θέλησης περιορίζει σε σημαντικό βαθμό την αντοχή, το θάρρος και την ενεργητικότητά τους. Εντούτοις, οι Ιχθύες αποδεικνύονται ιδιαίτερα παραγωγικοί και δημιουργικοί σε τομείς που τους επιτρέπουν να εκφράσουν τις ανησυχίες, τα όνειρα και τους οραματισμούς τους. Κατά συνέπεια, οι τέχνες είναι ο καταλληλότερος τρόπος έκφρασης των συναισθημάτων και της εκτόνωσης της ενέργειάς τους. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί και η έντονη έλξη που νιώθουν για τα επαγγέλματα προσφοράς και αλληλεγγύης, αφού και οι ίδιοι προσφέρουν απλόχερα τη βοήθειά τους σε όλους τους τομείς της ζωής τους.



ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ...

Ο Θεόδωρος και η Γιάννα Αγγελοπούλου πρόσφατα απέκτησαν την πλέον πολυτελή έκδοση μιας πολεμικής μηχανής που χρησιμοποιείται εδώ και κάποιους μήνες από το υπουργείο εκτάκτων αναγκών της Ρωσίας και τα υψηλά κλιμάκια του αμερικανικού στρατού.
aggelopoulou theodoros Γιάννα και Θεόδωρος: Αγόρασαν ελικόπτερο 13,5 εκατομμυρίων δολλαρίων!
Η αξία του ελικοπτέρου αυτού, στις βασικές του εκδόσεις, ξεκινά από 7 εκατομμύρια δολλάρια, αλλά το ζεύγος σύμφωνα με την Real Life, επέλεξε να αγοράσει την εξελιγμένη του έκδοση, που όχι μόνο καινοτομεί στα συστήματα πλοήγησης, αλλά φέρει και την υπογραφή της Mercedes Benz εκτοξέυοντας την τιμή του στα 13,5 εκατομμύρια.
aggelopoulou1 Γιάννα και Θεόδωρος: Αγόρασαν ελικόπτερο 13,5 εκατομμυρίων δολλαρίων!
Στην ευρύχωρη, λοιπόν, καμπίνα των επιβατών, υπάρχει γις τις βραδινές ώρες διακριτικός φωτισμός, εγκατεστημένο το τελευταίο τεχνολογικά σύστημα ήχου και εικόνας με οθόνες flat screen για dvd ή πρόγραμμα καναλιών, μιας και το ελικόπτερο έχει και δορυφορικό σύστημα. Επιπλέον, μπορεί να μεταφέρει άνετα ένα mountain bike, κάτι που ήταν επιλογή της Γιάννας Αγγελοπούλου.
aggelopoulou3 Γιάννα και Θεόδωρος: Αγόρασαν ελικόπτερο 13,5 εκατομμυρίων δολλαρίων!
Τέλος, το ελικόπτερο ζυγίζει 3,5 τόνους, το μήκος του φτάνει τα 13,3 μέτρα, μπορεί να πιάσει τα 246 χιλιόμετρα την ώρα, καθώς και να καλύψει απόσταση 680 χιλιομέτρων χωρίς ανεφοδιασμό και μπορεί άνετα να μεταφέρει έναν πιλότο και 9 επιβάτες με τις αποσκευές τους.

Το βλέμμα του Σαμαρά......



Το βλέμμα του Σαμαρά στις δημοσκοπήσεις και τα έξι ερωτήματα στον Παπανδρέου

Έξι βασικά ερωτήματα θα περιληφθούν στην ομιλία του προέδρου της Ν.Δ., ο οποίος θα επικεντρωθεί στα σκοτεινά και γκρίζα σημεία της συμφωνίας των «27», καθώς η Συγγρού πιστεύει ότι υπάρχουν εκπλήξεις που ο κ. Παπανδρέου κρύβει από τους πολίτες.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Δημοκρατία» στη Ν.Δ. εκτιμούν ότι η όποια ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ ήταν πρόσκαιρη και όχι μόνο δεν ανέτρεψε την κατάσταση, αλλά λίγες βδομάδες αργότερα η διαφορά μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ διευρύνθηκε σε σημείο μη αναστρέψιμο.

Ο κ. Σαμαράς θα ζητήσει απαντήσεις σε συγκεκριμένα πράγματα:

1. Ποια νέα μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση;
2. Γιατί «κόπηκε» από το τελικό κείμενο η αναφορά στο τελικό «σχέδιο Μάρσαλ» που θα αποτελούσε την ατμομηχανή για ανάπτυξη;
3. Συμφώνησε ή όχι η κυβέρνηση σε επιλεκτική χρεοκοπία;
4. Πόσους τόκους παραπάνω θα πληρώσει η χώρα;
5. Συμφώνησε ή όχι η κυβέρνηση να δώσει «εμπράγματες εγγυήσεις»; Και αν ναι, ποίες είναι αυτές;
6. Τι θα γίνει αν συνεχιστεί η ύφεση και δεν υπάρξει ανάκαμψη;

Τέλος στη Ν.Δ. πιστεύουν πως αργά ή γρήγορα το ΠΑΣΟΚ θα φτάσει στο σημείο μηδέν και η έκρηξη θα γίνει, όπως εκτιμούν, όταν φέρει ο πρωθυπουργός στη Βουλή το νέο Μνημόνιο.

«Η Ευρώπη κάθε άλλο παρά σώθηκε. Τα κράτη εξαγόρασαν μόνο χρόνο.





Εκτενείς αναφορές κάνει σήμερα ο γερμανικός τύπος για τις αποφάσεις της Συνόδου για την Ελλάδα με αρκετά αιχμηρά σχόλια σχετικά με την στάση της Γερμανίας και για το κατά πόσο σώθηκε ή όχι η χώρα μας και το ευρώ.

Το Spiegel σε εκτενές άρθρο του με τίτλο «Βατερλό» σημειώνει σχετικά: «Οι αποφάσεις στις Βρυξέλλες δεν έβαλαν τέλος στον αγώνα για το ευρώ. Αλλά δίνουν χρόνο στην Ελλάδα. Και κατευθύνονται προς μια δημοσιονομική ένωση. Η Γερμανία εγγυάται όλο και περισσότερο για τα ρίσκα άλλων χωρών, αν και κατάφερε να περάσει τη συμμετοχή των τραπεζών».
«Δεν υπάρχει κανένας λόγος για πανηγυρισμούς. Οι πολιτικοί αρχηγοί με τις αποφάσεις τους κατέφεραν να εξαγοράσουν χρόνο. Μπορούν λιγάκι πιο ήσυχοι να πάνε διακοπές. Τελικά όμως δεν σώθηκε ούτε η Ελλάδα, ούτε το ευρώ»...


Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Süddeutsche Zeitung, η οποία σε σχόλιό της με τον τίτλο «Το μεγάλο στοίχημα της Ευρώπης» καταλήγει στο συμπέρασμα:

«Η Ευρώπη κάθε άλλο παρά σώθηκε. Τα κράτη εξαγόρασαν μόνο χρόνο. Μόνον εάν τα ευρωπαϊκά κράτη, και πρώτη από όλους η Ελλάδα, συνεχίσουν τις προσπάθειες για δημοσιονομική πειθαρχία, μόνον εάν συμφωνήσουν σε προγράμματα περικοπών και δομικές μεταρρυθμίσεις, μόνον τότε η σύνοδος κορυφής στις Βρυξέλλες θα θεωρηθεί πραγματικά επιτυχημένη».

Τέλος η ΤΑΖ του Βερολίνου σχολιάζει την πολιτική στάση της Άγκελα Μέρκελ και γράφει: «Έχει τη στρατηγική: πολύ μαστίγιο και λίγο καρότο, δεν δίνει μεγάλες υποσχέσεις και διστάζει να βοηθήσει χώρες ώστε να καταφέρει να τις εξαναγκάσει σε περικοπές, όπως για παράδειγμα την Ελλάδα. Δεν διστάζει να καταφύγει στο λαϊκισμό και να μιλήσει και για τους Ισπανούς που κάνουν διακοπές. Οι δηλώσεις της όμως ξεπεράστηκαν πολλές φορές από την πραγματικότητα».

ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΣ - ΔΙΑΔΣΚΕΔΑΣΗ - DALI..... κι οι ΕΠΩΝΥΜΟΙ είναι ...DALI! XARRY KLYNN - ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΚΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ...




Στ αλήθεια όταν θέλεις να ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΙΣ, δεν πας σ ότι καλύτερο μπορείς να βρεις; Έ λοιπόν να η δική μας πρόταση για εναλλακτική διαδρομή διασκέδασης... Να ξέρετε πως ο δρόμος για τον ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟ κι ο δρόμος προς την ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ οδηγεί ...ευθεία προς το ΠΙΕΡΙΚΟ ΘΕΡΕΤΡΟ του ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ ΜΑΣ.
DALI ALL TIME CAFE BAR...
Κι όπως μάθαμε να λέμε, "DALI";;; ΟΛΑ ΤΑ ...ΛΕΦΤΑ!
Εκεί ο Πάρης κι η παρέα του σας περιμένουν και εγγυούνται την επιτυχία της εξόδου σας....
ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ; 
ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΣ - ΔΙΑΔΣΚΕΔΑΣΗ - DALI.....
Ki όπως βλέπετε κι οι ΕΠΩΝΥΜΟΙ είναι ...DALI!
XARY KLYNN - ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΚΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ DALI ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΣ

Πρέπει να βρούμε τρόπο να ακυρώσουμε αυτό το ξεπούλημα της κοινής μας περιουσίας. Πριν συμβεί.



Πρέπει να βρούμε τρόπο να ακυρώσουμε αυτό το ξεπούλημα της κοινής μας περιουσίας. Πριν συμβεί.
Κάναμε το πρώτο βήμα, σηκωθήκαμε από τους καναπέδες, βγήκαμε στις πλατείες και διαμαρτυρηθήκαμε. Δεν φθάνει μόνο αυτό. Δεν θα κάνουν πίσω επειδή δείχνουμε την αγανάκτησή μας. Μας φοβούνται μεν και μας υπολογίζουν αλλά όσο είμαστε ΑΝΟΡΓΑΝΩΤΟΙ ξέρουν πως δεν κινδυνεύουν πολύ, παρά μόνο σε περίπτωση που συμβεί κάποιο “ξέσπασμα” που δεν θα μπορέσουν να ελέγξουν.
Χρειάζεται λοιπόν να εκμεταλλευτούμε το καλοκαίρι και να τους κάνουμε έκπληξη: να γεμίσουμε την ελλάδα με τοπικές πολιτικές οργανώσεις. Να αυτο-οργανωθούμε πολιτικά. Και όταν θα πέσει η καλοκαιριάτικη ζέστη να μας ξαναβρούν μπροστά τους, αλλά οργανωμένους.
Επρεπε ήδη να τις έχουμε φτιάξει αυτές τις οργανώσεις. Τώρα, με την εκποίηση της δημόσιας δηλαδή της κοινής μας περιουσίας, έχουμε έναν ακόμη ισχυρό λόγο. Και ένα σύνθημα-προμετωπίδα έτοιμο: “ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΩ”.

Πρέπει να βρούμε το κουράγιο όλοι, να παλαίψουμε την κατάθλιψη που νιώθουμε και να εκμεταλλευθούμε το ότι γνωριστήκαμε πια στις πλατείες και επικοινωνήσαμε. Να καλέσουμε όσους ξέρουμε, να πάρουμε πρωτοβουλίες για να στήσουμε πολιτικές οργανώσεις. Με δημοκρατία πραγματική. Που δεν θα έχουν ένα ενιαίο κέντρο, αλλά θα λειτουργούν σαν “αντάρτικο” πολιτικό. Που θα αποτελέσουν ένα δίχτυ οργάνωσης πολιτικής του λαού, χωρίς ηγέτες-αυτοκράτορες που τα ξέρουν όλα αυτοί και τα αποφασίζουν όλα αυτοί.
Εχουμε ανάγκη από τοπικές πολιτικές οργανώσεις. Πείτε το αυτοοργάνωση. Πείτε το πολιτικό σύλλογο, πολιτικό όμιλο, πολιτική εταιρεία, ομάδα πολιτών, πείτε το όπως θέλετε. Για να τα βγάλουμε πέρα όμως με αυτούς που έχουμε να κάνουμε χρειαζόμαστε οργάνωση. Οργανώσεις πολιτικές. Ωστε να κατεβαίνουμε στις πλατείες οργανωμένοι και με σχέδιο. Με σχέδιο που θα το έχουμε συζητήσει στα πολιτικά μας εντευκτήρια των πολιτικών μας οργανώσεων.
Με 150 ευρώ το μήνα, ίσως και 100, βρίσκουμε να νοικιάσουμε οπουδήποτε έναν χώρο. Αλλος θα φέρει καρέκλες, άλλος ένα παλιό ψυγείο, έναν παλιό υπολογιστή, έναν πάγκο. Ολα θα βρεθούν. Αρκεί να κάνουμε το πρώτο βήμα, τοπικά ο καθένας, στην πόλη του, στη γειτονιά του.
Εχουμε ήδη αργήσει πολύ.
Πρέπει να βρούμε τρόπο να ακυρώσουμε αυτό το ξεπούλημα της κοινής μας περιουσίας. Πριν συμβεί. Και θα τον βρούμε συζητώντας μεταξύ μας μέσα στις πολιτικές μας οργανώσεις.
Και θα τον εφαρμόσουμε.
Οργανωμένα.

Εγώ ειμί ο Κύριος ο πρωθυπουργός σου.




1. Εγώ ειμί ο Κύριος ο πρωθυπουργός σου, όστις εισήγαγόν σε εν οίκου δουλείας, ουκ έσονταί σοι πρωθυπουργοί έτεροι πλην εμού
.
2. Ου ποιήσεις σεαυτώ είδωλον Σαμαρικόν ή φιλοαριστερόν, ουδέ παντός ομοίωμα όσα εν τη βουλή και όσα εν τη γη κάτω και όσα εν τοις ύδασιν υπό κάτω της γης, ου ψηφίσεις αυτοίς ουδέ μη λατρεύσεις αυτοίς.
3. Ου βρίσει το όνομα Κυρίου του πρωθυπουργού σου επί ματαίω.
4. Μνήσθητι την ημέραν της Κυριακής αγιάζειν αυτήν, ου κατέλθει εις πορείες.
5. Τίμα τον Βενιζέλο και τον Πάγκαλο.
6. Ου διαμαρτυρηθείς.
7. Ου αγανακτήσεις.
8. Ου φοροδιαφύγεις.
9. Ου γενικώς.
10. Ουκ επιθυμήσεις πάντα όσα των βουλευτών ανήκουσι.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΑΚΙ.......

Αγανάκτηση προκαλούν οι πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση να συμφωνεί με την γαλλική εταιρεία "Suez" για την εξαγορά του 40% της ΕΥΑΘ έναντι 100 εκ




Αγανάκτηση προκαλούν οι πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση να συμφωνεί με την γαλλική εταιρεία "Suez" για την εξαγορά του 40% της ΕΥΑΘ έναντι 100 εκατ. ευρώ. Είναι η εταιρεία που έκοψε το νερό λόγω αύξησης της τιμής και μείωσης της ποιότητας σε 800.000 κατοίκους της ...
Αργεντινής...

Το θέμα έκανε γνωστό με προχθεσινό δημοσίευμά της η εφημερίδα "Αυγή". Στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρονται τα εξής:

Μαθαίνουμε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τη γαλλική εταιρεία Suez για την εξαγορά του 40% της εταιρείας νερού της Θεσσαλονίκης έναντι 100 εκατ. ευρώ. Για όσους δεν ξέρουν την ιστορία της εταιρείας, να πούμε ότι ήταν η εταιρεία που αγόρασε μαζί με την Vivendi την εταιρεία ύδρευσης (Obras Sanitarias de la Nacion) του Μπουένος Άιρες. Μόλις ιδιωτικοποιήθηκε το νερό στο Μπουένος Άιρες, η τιμή πήρε την ανηφόρα, ενώ η ποιότητά του πήρε την κάτω βόλτα (800.000 πολίτες έμειναν χωρίς νερό), καθώς βέβαια και οι υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης της πρωτεύουσας της Αργεντινής (1.000.000 έμειναν χωρίς πρόσβαση στα δίκτυα ύδρευσης με ολέθρια αποτελέσματα για τη δημόσια υγεία). Αξίζει να πούμε ότι όταν οι Αργεντίνοι ξεσηκώθηκαν και έδιωξαν το ΔΝΤ και τους εγχώριους συνεργάτες τους αρνούμενοι να πληρώσουν το χρέος που τους είχαν φορτώσει, η γαλλική εταιρεία υποχρεώθηκε με το ζόρι να εγκαταλείψει τη χώρα.

ΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ΠΗΡΑΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ Ν,Δ



Ούτε να ανοίξουν την εξώπορτα του σπιτιού τους δεν θα μπορούν σε λίγο καιρό οι βο(υ)λευτές, οι οποίοι στην καλύτερη περίπτωση δέχονται επιθέσεις με νερά, αυγά και γιαούρτια. Τελευταίο "θύμα" ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υφυπουργός Παιδείας... Σπύρος Ταλιαδούρος, οιποίος είδε μερικές δεκάδες αυγά να έρχονται προς το μέρος του σε εκδήλωση στα ορεινά χωριά της Καρδίτσας. Το περιστατικό συνέβη στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου όπου ο κ. Ταλιαδούρος είχε τη φαεινή ιδέα να παραβρεθεί σε εκδήλωση την οποία παρακολουθούσαν περίπου 2.000 άτομα.
Μάλλον θα πρέπει να το μετάνιωσε. Για την ιστορία, παρόμοια επίθεση δέχτηκε πριν από μερικές εβδομάδες και ο βουλευτής Λάρισας του ΛΑΟΣ κ. Ροντούλης.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΜΜΩΤΡΙΕΣ ΒΡΕ?




Είπαμε να μην ασχοληθούμε με το καραμπινάτο μήνυμα hoax (απάτη), για την δήθεν ύπαρξη κομμωτηρίου με τις κομμώτριες να είναι γυμνές, γιατί:
1ον) μας το έστειλαν 100 φορές
2ον) η είδηση γράφτηκε πριν από 2 μήνες σε εφημερίδες (real κλπ) και φυσικά αναφερόταν σε κομμωτήριο στην Αυστραλία και
3ον) είναι πολύ χοντροκομμένο το ψέμμα.
4ον) Αν ήταν στα Λαδάδικα (μέρος που βρήκαν οι ψεύτες!), η ουρά θα είχε φτάσει στην ΚΑΛΑΜΑΡΙΆ και θα το παίρνατε σίγουρα χαμπάρι ! Δεν θα περιμένατε να το διαβάσετε στο ιντερνετ !

Αν πάλι θέλετε να μάθετε περισσότερα δείτε στο :

http://www.hotcuts.com.au/

Άντε δείτε και το βίντεο
Share

Δυσκολεύουν τα πράγματα από 1η Αυγούστου.



Το φόβο του αυτόφωρου και της φυλάκισης βρήκε η κυβέρνηση ως τρόπο για να γεμίσει τα άδεια δημόσια ταμεία. Από Δευτέρα λοιπόν όσοι έχουν στο Δημόσιο ληξιπρόθεσμες οφειλές 5.000 ευρώ και πάνω θα έχουν δυο επιλογές....
Ή να τακτοποιούν τις οικονομικές τους εκκρεμότητες ή να οδηγούνται στο κρατητήριο. Ήδη το υπουργείο Οικονομικών έχει στείλει τη σχετική εγκύκλιο στις ΔΟΥ να ειδοποιήσουν άμεσα τους οφειλέτες. Η νέα ρύθμιση προβλέπει διακανονισμό μέχρι και σε 36 δόσεις.
Το νέο πλαίσιο χαρακτηρίζει διαρκές το αδίκημα της μη εξυπηρέτησης οφειλών προς το Δημόσιο για ποσά άνω των 5.000 ευρώ, έτσι, είναι δυνατό να κινηθεί αυτόφωρη διαδικασία κατά του οφειλέτη:
για συνολικές οφειλές άνω των 5.000 ευρώ και ως 10.000 ευρώ, ανεξαρτήτως του χρόνου που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες, μέχρι την 31/03/2011 για συνολικές οφειλές άνω των 10.000 ευρώ, για τις οποίες στις 31/03/2011 δεν είχαν συμπληρωθεί τέσσερις μήνες αφότου κατέστησαν ληξιπρόθεσμες

ΛΑΣΚΑΡΗ ΕΥΑ ΣΕ ΠΙΑΣΑΜΕ...ΤΟ ΠΙΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ....


Εφιαλτικά είναι τα αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού που δόθηκαν στην δημοσιότητα.


Μέσα σε δέκα χρόνια περισσότεροι από 1.000.000 Έλληνες έσβησαν από τον χάρτη και δεν αντικαταστάθηκαν από νεογέννητα.Η προπαγάνδα Κίσσινγκερ, μπορεί να μην έπληξε το φρόνημα των ζώντων Ελλήνων, αλλά τους έκανε να αρνούνται να κάνουν παιδιά ενώ οι Ελληνίδς είναι πρώτες στις εκτρώσεις παγκόσμια.Ούτε ο Β΄παγκόσμιος πόλεμος με τους 350.000 νεκρούς, ούτε ο συμμοριτοπόλεμος με τους 100.000 νεκρούς δεν έπληξε έτσι την Ελλάδα.
Στο σύνολο της Χώρας απεγράφησαν 10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι, εκ των οποίων 5.303.690 άρρενες (49,2%) και 5.484.000 θήλεις (50,8%) όπως αναφέρουν τα πρώτα προσωρινά στοιχεία της επίσημης απογραφής που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Στη γενική απογραφή του 2001 ο πληθυσμός της χώρας είχε βρεθεί να είναι10.964.020 άτομα, ενώ το 2009 σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ υπολογίσθηκε πως ξεπέρασε τα 11.282.571 άτομα.
Φαινομενικά η μείωση του πληθυσμού σε σχέση με το 2001 είναι μόνο 190.000 άτομα , αλλά αν λογαριάσουμε ότι τουλάχιστον ένα εκατομμύριο αλλοδαποί που καταγράφηκαν τώρα, δεν υπήρχαν το 2001, αφού τότε τους λογάριαζαν σε περίπου 300.000 περίπου και τώρα ξεπερνούν το 1.300.000, η μείωση του ελληνικού πληθυσμού είναι σαφής στο ένα περίπου εκατομμύριο!!!!
Αν συνεχίσουμε έτσι, περί το 2020, οι Έλληνες θα είναι περίπου 8.000.000 και οι αλλοδαποί περίπου 3.000.000, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι αλλοδαπές γυναίκες κάνουν πολύ περισσότερα παιδιά από τις Ελληνίδες που έφαγαν το παραμύθι της....καριέρας στο δημόσιο.
Βλέπουμε ότι αυτά που λέγαμε και μερικοί μας αποκαλούσαν γραφικούς και τρομολάγνους, έχουν ήδη γίνει πράξη.
Ένα ολόκληρο εκατομμύριο ψυχές μέσα σε δέκα μόλις χρόνια .
Κανένας πολιτικός δεν κάνει τίποτε για να αναστρέψει το κλίμα.
Το αυξημένο άγχος του μνημονίου αύξησε τις καρδιοπάθειες και τους θανάτους την περασμένη διετία.
Η προπαγάνδα ώθησε τις γυναίκες στο ένα ή κανένα παιδί.
Οι κυβερνήσεις, με αποκορύφωμα τώρα, έκοψαν κάθε ουσιαστική βοήθεια για τους πολύτεκνους και τους τρίτεκνους.
Πάντοτε έδινα μεγαλύτερο βάρος στην ύπαρξη των Ελλήνων παρά στην ύπαρξη των μνημείων, γι αυτό και έκανα την παγκόσμια μελέτη της ύπαρξης ελληνικών πληθυσμών σε όλο τον πλανήτη, βγάζοντας δύο εκδόσεις του έργου ΓΗ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, το οποίο και χλευάσθηκε από τα τσιράκια της Νέας Τάξης και τους αποχαυνωμένους δούλους της σύγχρονης πραγματικότητας.
Δέχομαι μάλιστα εντονότατες κριτικές και διαμαρτυρίες για την αποχή μου από την κεντρική πολιτική σκηνή, αφού όλοι γνωρίζετε ότι δεν εκμεταλλεύτηκα την όποια δημοτικότητα μου έδωσε η τηλεόραση, για να βάλω και εγώ το βουλευτικό κουστούμι, όπως τόσοι και τόσοι, που έγιναν γνωστοί από την μικρή οθόνη.
Μου λένε ότι δεν υπάρχει κανείς πολύτεκνος ή μη, μέσα στη βουλή που να δείχνει ενδιαφέρον για το θέμα του αφανισμού των Ελλήνων.
Η γνώμη μου για την μη ύπαρξη ελευθερίας έκφρασης των βουλευτών, δεν έχει αλλάξει.
Έθεσα λοιπόν σε αυτούς που μου λένε ότι δεν έχω δικαίωμα να μην μεταφέρω τις απόψεις μου σε ακόμη περισσότερο κόσμο, εκμεταλλευόμενος την τυχόν βουλευτική μου ιδιότητα, όπως ο Φάρατζ για παράδειγμα, το παρακάτω ερώτημα:
"Αν στις επόμενες εκλογές χρησιμοποιήσω κάποια τυχόν δυνατότητα που θα μου δοθεί και εφόσον μπω στη βουλή, πόσο καιρό πιστεύετε ότι θα μπορώ να μιλώ ανεξάρτητα πριν με σωπάσουν με κάποια από τις γνωστές μεθόδους";
Η συνηθέστερη απάντηση που πήρα ήταν: "τουλάχιστον θα έχεις προσπαθήσει".
Ξαναλέω, φαντάζεστε ένα βουλευτή που θα λέει αυτά που λέω εγώ και όχι απλά σαπουνόφουσκες; Ποιό θα είναι το αποτέλεσμα;
Μετά τιμής και προβληματισμού

Αυτό είναι το μήνυμα των ψυχιάτρων στον δοκιμαζόμενο πληθυσμό της Ελλάδας, την ώρα που οι αυτοκτονίες είναι ο μόνος δείκτης με... ανοδική πορεία.


Μην παραδίδεστε στην κρίση!



Αν μη τι άλλο, το τελευταίο διάστημα το λεξιλόγιο του μέσου Ελληνα εμπλουτίστηκε με λέξεις και όρους που σε άλλες εποχές δεν θα είχε καν ακούσει. Τώρα πλέον στο σπίτι, στη δουλειά (για όποιον έχει ακόμη δουλειά), στην πλατεία, στην καφετέρια ή στην ταβέρνα των διακοπών (για όποιον κατάφερε να πάει διακοπές), οι συζητήσεις περιστρέφονται γύρω από το μνημόνιο, το Μεσοπρόθεσμο, τους οίκους αξιολόγησης, την υποβάθμιση σε κατηγορία junk, την επιλεκτική χρεοκοπία, την αναδιάρθρωση του χρέους. Δεν εμπλουτίστηκε όμως μόνο το λεξιλόγιο του μέσου Ελληνα αλλά και η ζωή του με καθημερινό φόβο, άγχος, στρες τα οποία προσπαθούν να κάνουν σταδιακά την ψυχική και τη σωματική υγεία του να «χρεοκοπήσουν». Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα το φορτίο είναι τόσο βαρύ ώστε να οδηγεί στην αυτοκτονία, όπως έδειξε μια νέα, μεγάλη ευρωπαϊκή μελέτη, σύμφωνα με την οποία η χώρα μας εμφανίζει το τελευταίο διάστημα τη μεγαλύτερη αύξηση σε ποσοστά αυτοκτονιών ανάμεσα σε 10 ευρωπαϊκές χώρες - μια αύξηση που φαίνεται να είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την οικονομική πραγματικότητα. Και μπορεί η καθημερινότητά μας να... υποβαθμίζεται συστηματικά στην κατηγορία junk, ωστόσο οι ειδικοί με τους οποίους ήλθε σε επαφή «Το Βήμα» τονίζουν ότι μπορεί να υπάρξει ψυχική «αναβάθμιση» εις πείσμα της οικονομικής κρίσης.

Ζούμε μια κρίση «ψυχικής υγείας»
«Η οικονομική κρίση είναι ουσιαστικά μια ανθρώπινη κρίση, μια κρίση ψυχικής υγείας. Και αν οι ιθύνοντες κάθε χώρας επιθυμούν αυτή να ορθοποδήσει οφείλουν να φροντίσουν να είναι υγιής σωματικά και ψυχικά ο λαός της». Τα λόγια αυτά προς «Το Βήμα» του δρος Ντέιβιντ Στάκλερ, λέκτορα Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κέιμπριτζ και κύριου ερευνητή της ευρωπαϊκής μελέτης που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «The Lancet» στις 9 Ιουλίου, αποτυπώνουν με τον πιο εύγλωττο τρόπο τον αντίκτυπο της οικονομικής κρίσης στον πληθυσμό.

Στη μελέτη, στην οποία συμμετείχαν βρετανοί, αμερικανοί και βέλγοι ερευνητές, αναλύθηκαν στοιχεία του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και της Eurostat που αφορούσαν τις αυτοκτονίες και την οικονομική κατάσταση σε 10 ευρωπαϊκές χώρες (Αυστρία, Φινλανδία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ολλανδία, Βρετανία, Τσεχία, Ουγγαρία, Λιθουανία, Ρουμανία). Η χώρα μας ανακηρύχθηκε «πρωταθλήτρια» σε ό,τι αφορά την αύξηση των αυτοκτονιών μεταξύ του 2007 και του 2009 με 17%, ενώ ακολουθούσε μια άλλη «λαβωμένη» από την κρίση χώρα, η Ιρλανδία, με ποσοστό 13%. Τρίτη η Βρετανία συμπλήρωνε το «βάθρο» της έκρηξης των αυτοκτονιών με ποσοστό 10%. Φανταστείτε μάλιστα ότι η ανάλυση δεν κάλυπτε τα έτη 2010 και 2011, οπότε και οι Eλληνες βίωσαν στο «πετσί» τους την προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης η οποία έκανε τη ζωή τους δυσκολότερη. Η μόνη χώρα με μείωση των αυτοκτονιών φάνηκε να είναι η Αυστρία (μείωση κατά 5% μεταξύ 2007 και 2009), γεγονός που, σύμφωνα με τους ερευνητές, εξηγείται από το ότι δεν την ακούμπησε ιδιαιτέρως η χρηματοπιστωτική κρίση.

«Θύμα» η παραγωγική ηλικία
Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι η μεγαλύτερη αύξηση στα ποσοστά αυτοκτονιών αφορούσε άτομα κάτω των 65 ετών, άτομα παραγωγικής ηλικίας. «Τα στοιχεία μάς κάνουν να καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι υπάρχει ευθεία σύνδεση μεταξύ της οικονομικής κρίσης και της αύξησης των ποσοστών αυτοκτονιών σε ευρωπαϊκές χώρες. Και η υπόθεσή μας αυτή ενισχύεται από πλήθος προηγούμενων ερευνητικών δεδομένων. Εχει φανεί ότι η απώλεια της εργασίας, η οικονομική ανασφάλεια και η αδυναμία πληρωμής των χρεών οδηγούν σε αύξηση των ποσοστών κατάθλιψης και άλλων ψυχικών νόσων. Πρέπει μάλιστα να σημειωθεί ότι μελέτες δείχνουν πως ακόμη και ο φόβος απώλειας της εργασίας μπορεί να είναι εξίσου επιβαρυντικός για την ψυχική υγεία με το να μείνει κάποιος άνεργος» αναφέρει ο δρ Στάκλερ.

Η Ελλάδα, πάντως, παρά τη διαφαινόμενη πρόσφατη αύξηση, εμφανίζει γενικώς χαμηλά ποσοστά αυτοκτονιών σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες - σύμφωνα με τον ΠΟΥ, αντιστοιχούν λιγότερες από 6,5 αυτοκτονίες ανά 100.000 πληθυσμού τη στιγμή που η αναλογία στην Ιταλία, στην Ισπανία και στην Ολλανδία είναι 10 ανά 100.000, στις ΗΠΑ 13 ανά 100.000 και στις σκανδιναβικές χώρες 25 ανά 100.000. Ο ερευνητής δίνει τη δική του εξήγηση: «Πράγματι το συνολικό ποσοστό αυτοκτονιών στην Ελλάδα είναι χαμηλότερο από εκείνο άλλων χωρών, όπως π.χ. της Σουηδίας. Ωστόσο η κρίση στην Ελλάδα οδήγησε σε αύξηση των αυτοκτονιών, ενώ στη Σουηδία, π.χ., όταν στις αρχές της δεκαετίας του 1990 κατεγράφη μεγάλη οικονομική κρίση με έκρηξη των ποσοστών ανεργίας, τα ποσοστά αυτοκτονιών δεν επηρεάστηκαν. Εκτιμούμε ότι αυτό συμβαίνει επειδή σε κάποιες χώρες το κοινωνικό κράτος φροντίζει για τη διασφάλιση και την αποκατάσταση των ανέργων».

Μάλιστα ο δρ Στάκλερ υπογραμμίζει ότι πιθανότατα το πρόβλημα με τις αυτοκτονίες στη χώρα μας να είναι ακόμη μεγαλύτερο από αυτό που δείχνουν οι μελέτες. «Εκτιμούμε ότι για διαφορετικούς λόγους, θρησκευτικούς αλλά και κοινωνικούς, δεν έρχεται στο φως ο πραγματικός αριθμός αυτοκτονιών, γεγονός που μαρτυρεί ότι το πρόβλημα πιθανώς να είναι ακόμη μεγαλύτερο από αυτό που καταγράψαμε». Συμπληρώνει επίσης ότι η οικονομική κρίση μπορεί να αποτελεί, όπως όλα δείχνουν, όχι μόνο ζήτημα... άμεσου θανάτου αλλά και (κακής) ζωής μακροπρόθεσμα. «Στα χρόνια που έρχονται πρέπει να γίνουν μελέτες στην Ελλάδα σχετικά με πιθανή αύξηση καρδιοπαθειών, καρδιακών επεισοδίων αλλά και καρκίνου, η οποία δεν είναι διόλου απίθανο να εμφανιστεί».

Μείωση στα τροχαία
Παράλληλα με τις αυτοκτονίες στην Ευρώπη οι ερευνητές μελέτησαν και τα τροχαία ατυχήματα. Στο συγκεκριμένο πεδίο τα πράγματα φάνηκαν να είναι σαφώς καλύτερα αφού η κρίση της οικονομίας μεταφράζεται και σε λιγότερες ώρες στο τιμόνι. Σύμφωνα με τον επιστήμονα από το Κέιμπριτζ, «σε περιόδους οικονομικής ύφεσης ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να αφήσουν κλειδωμένο το αυτοκίνητο και να περπατήσουν ή να μετακινηθούν με τα μέσα μαζικής μεταφοράς αφού οι τιμές των καυσίμων εκτοξεύονται. Συγχρόνως στους δρόμους κυκλοφορούν λιγότερα επαγγελματικά οχήματα και φορτηγά, με αποτέλεσμα να μειώνονται τα ατυχήματα».

Η ερευνητική ομάδα σκοπεύει τώρα να προχωρήσει σε ακόμη πιο ενδελεχή ανάλυση των στοιχείων η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί ως το τέλος του έτους, ενώ ξεκινούν και νέες μελέτες μέσω ειδικών ερωτηματολογίων στον πληθυσμό ευρωπαϊκών χωρών που θα «χαρτογραφούν» την επίδραση της οικονομικής κρίσης στην υγεία. Οπως μάλιστα λέει ο δρ Στάκλερ, το βάρος στις νέες μελέτες θα πέσει στη χώρα μας καθώς αποτελεί άκρως ενδιαφέρον πεδίο έρευνας με δεδομένο ότι έχει «χτυπηθεί αλύπητα» από την κρίση. Η Ελλάδα λοιπόν και στο επιστημονικό επίκεντρο λόγω μνημονίου...

ΕΙΣΤΕ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ........

«Φρένο» έξω από τη Βουλή πατούν σήμερα, Τρίτη, οι ιδιοκτήτες οδηγοί ταξί


«Φρένο» έξω από τη Βουλή πατούν σήμερα, Τρίτη, οι ιδιοκτήτες οδηγοί ταξί, καθώς έχουν αποφασίσει να συγκεντρωθούν στο σημείο την ώρα όπου εντός του Κοινοβουλίου θα συνεδριάσει ο Τομέας Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ. Την ίδια ώρα ο υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Ραγκούσης σε συνέντευξή του επεσήμανε ότι αν το επάγγελμα παραμείνει κλειστό θα προστατευτούν αδικαιολόγητα προνόμια των λίγων...
Σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής, είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση του κλαδικού συμβουλίου των αυτοκινητιστών, ενώ αναμένεται να κατευθυνθούν εκ νέου στα διόδια της χώρας και να επιτρέπουν την ελεύθερη κυκλοφορία των οχημάτων. Την Κυριακή οι ιδιοκτήτες των ταξί κατέλαβαν συμβολικά τα εκδοτήρια της Ακρόπολης, επιτρέποντας τους επισκέπτες να περνούν ελεύθερα.

Λοιπόν τι λέγαμε; Α! Ότι σωθήκαμε!




Λοιπόν τι λέγαμε; Α! Ότι σωθήκαμε! Ομως γιατί δεν αισθανόμαστε – ολοένα και περισσότεροι από εμάς -- το ευτυχές αυτό συναίσθημα της ανακούφισης; Είμαστε μήπως περιορισμένων πνευματικών δυνατοτήτων και δεν κατανοούμε την μέγιστη προσπάθεια και επιτυχία του ηγέτη μας; Φωτιά να πέσει να μας κάψει τους αχάριστους...
Ο ηγέτης, ωστόσο, δεν κάμπτεται από τις αδυναμίες και την ανωριμότητα του πόπολου. Προχωρά ακάθεκτος και το οδηγεί (το... πόπολο) μέχρι την τελική σωτηρία η οποία, με τη χριστιανική έννοια του όρου προσφέρεται ως ανταμοιβή, στην....... άλλη (μετά θάνατο) ζωή! Ο δρόμος για τη σωτηρία που άνοιξε ο ηγέτης (και σημαιοστολίζουν τα παπαγαλάκια των media) περνά μέσα από τη δοκιμασία, την εξομολόγηση, τα βάσανα τη νηστεία την προσευχή. Ας ρίξουμε μια ματιά πως έχει χαραχτεί αυτός ο δρόμος για τη σωτηρία μας:
Νέα μέτρα (δοκιμασία)

1.
Η αύξηση της παρακράτησης φόρου, αναδρομικά από την 1η Ιουλίου, που θα εφαρμοστεί από τη μισθοδοσία του Αυγούστου.
2.
Από τον Αύγουστο επιβάλλεται εισφορά (υπέρ ανεργίας και υπέρ του ΤΠΔΥ) συνολικού ύψους 3% στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων.
3.
Εκκαθαριστικά σημειώματα για την πληρωμή της έκτακτης εισφοράς «αλληλεγγύης» ύψους από 1% έως 4%, σε εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ.
4.
Τέλος επιτηδεύματος, σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις, ύψους 300 ευρώ, φέτος και 400-500 ευρώ, το 2012.
5.
Επιβάλλεται έκτακτη εισφορά σε Ι.Χ. άνω των 1.929 κυβικών, σε σκάφη αναψυχής και σε πισίνες.
6.
Κόβονται 6% οι συντάξεις ΝΑΤ Από την 1η Αυγούστου επιβάλλεται εισφορά τύπου ΛΑΦΚΑ σε συνταξιούχους κάτω των 60 με συντάξεις πάνω από 1.700 ευρώ.
7.
Μειώνεται 10% - 15% το εφάπαξ σε ασφαλισμένους Δημοσίου που αποχώρησαν μετά την 1η-1-2010.
8.
Από το Σεπτέμβριο αυξάνεται από 13% σε 23% ο ΦΠΑ σε ανθρακούχα νερά, αναψυκτικά, ταβέρνες, εστιατόρια, καφετέριες.
9.
Αυξάνονται τα τέλη κυκλοφορίας κατά 10%.
10.
Αυξάνεται ο φόρος κατά 6 λεπτά το λίτρο στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Τα παραπάνω μέτρα, μαζί με αυτά που έχουν προηγηθεί με το μνημόνιο 1 και αυτά που με βεβαιότητα θα έρθουν με το μνημόνιο2 δε χωρά αμφιβολία πως εξασφαλίζουν τη σωτηρία (με τη χριστιανική έννοια του όρου) για τεράστια τμήματα του πληθυσμού, καθώς θα ανακαλύψουν τις ευεργετικές συνέπειες της νηστείας...
...και προσευχή.
Διαβάζοντας κανείς το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων (ξεπούλημα) και τους ρυθμούς που αυτό θα ακολουθήσει, δύσκολα αποφεύγει το επιφώνημα «αμάν»- Παναγιά μου. Και τότε, αρχίζει ο διάλογος με τα Θεία (προσευχή) , ο οποίος για τους λιγότερο ευσεβείς μπορεί να καταλήξει και σε «γ@μ@σταυρίδια», καθώς αντιλαμβάνονται ότι πωλείται το σύνολο της δημόσιας περιουσίας μόνο και μόνο για να πληρωθούν τόκοι και πανοτόκια. Εχουμε και λέμε μέχρι και το Σεπτέμβριο :

1.
θα έχουν προχωρήσει οι αποκρατικοποιήσεις της ΕΥΑΘ
2.
του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος»,
3.
του ΟΠΑΠ (επέκταση σύμβασης και νέες άδειες παιγνιδιών),
4.
του ΟΛΘ
5.
και των Κρατικών Λαχείων.
6.
Θα επιλεγούν σύμβουλοι αποκρατικοποιήσεων, για τα Περιφερειακά αεροδρόμια (28) ανάμεσα στα οποία τα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Ρόδου, Κέρκυρας, Χανίων, Κω, Ζακύνθου, Σαντορίνης, Μυτιλήνης και Χίου, πλην του Ηρακλείου Κρήτης.
7.
Μεταλλευτικά δικαιώματα Προβλέπεται η παραχώρηση εκμετάλλευσης κοιτασμάτων χρυσού και άλλων μετάλλων στη Χαλκιδική, στην Πέραμο και στις Σάππες Θράκης.
8.
ΛΑΡΚΟ Α.Ε.: Στόχος είναι η πλήρης ιδιωτικοποίηση.
9.
Μικροί λιμένες και μαρίνες: θα παραχωρηθεί η διαχείρισή τους σε ιδιώτες.
10.
ΤΡΑΙΝΟΣΕ:
11.
Ελληνικά Ταχυδρομεία: Το Δημόσιο σχεδιάζει την εντός του πρώτου τριμήνου του 2012 μερική ιδιωτικοποίηση της εταιρείας, με την πώληση τουλάχιστον του 40% των μετοχών σε στρατηγικό επενδυτή, ο οποίος θα αναλάβει και τη διοίκησή της.
12.
Ελληνικό Καζίνο Πάρνηθας Α.Ε. και άδειες καζίνων: Το Δημόσιο θα πωλήσει το 49,0% που κατέχει στο καζίνο, το οποίο θα ιδιωτικοποιηθεί πλήρως και θα ανανεώσει τις άδειες των καζίνων.

Λοιπόν τι λέγαμε; Α! Σωθήκαμε.. Κύριε (Γιώργο) ελέησον

ΝΤΑΛΥ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΣ

Κλειστά θα είναι τα Τέμπη σήμερα Τετάρτη 27/07/2011, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.





Κλειστά θα είναι τα Τέμπη σήμερα Τετάρτη 27/07/2011, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, καθώς θα εκτελούνται έργα καθαρισμού-συντήρησης των μέτρων βραχοπροστασίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της αναδόχου εταιρείας του έργου, «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ». Επειδή την προηγούμενη Παρασκευή στις...



6.30 το πρωί σημειώθηκε πτώση βράχων, προέκυψε η ανάγκη εκτέλεσης των προαναφερόμενων έργων. Μέχρι να τελειώσουν οι εργασίες οι οδηγοί των οχημάτων θα κινούνται από εναλλακτικές διαδρομές.

Η Riley είναι 25 ετών και αρνείται κατα κάποιο τρόπο να μεγαλώσει..






Η Riley είναι 25 ετών και αρνείται κατα κάποιο τρόπο να μεγαλώσει.. Τις ώρες που βρίσκεται στο σπίτι, κυκλοφορεί με ρούχα που φορούν τα νήπια, ενώ έχει και τις συνήθειες μωρό.. Η συγκεκριμένη διαταραχή είναι πολύ σπάνια..

ΕΝΑ ΧΡΥΣΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Το Σαββατοκύριακο 23-24 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε κάτω από άριστες καιρικές συνθήκες στη λίμνη της Καστοριάς το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας στην κατηγορία παίδων-κορασίδων που συγκέντρωσε μεγάλο πλήθος συμμετοχών αλλά και θεατών από όλη την Ελλάδα.

Ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης πραγματοποίησε αξιοσημείωτα καλή εμφάνιση, αφού και οι 9 αθλητές οι οποίοι συμμετείχαν επέστρεψαν με ένα μετάλλιο στις αποσκευές τους.

Αναλυτικότερα το χρυσό μετάλλιο και το κύπελλο κατέκτησαν οι αθλητές Καραμήτρος Θωμάς, Καζάκου Κιπριάν, Ζέρβας Ειρηναίος , Μπικογιάννης Γιάννης και Μπικογιάννης Στέργιος, στην τετράκωπο με πηδαλιούχο,οι οποίοι αφού το Σάββατο στον προκριματικό τερμάτισαν πρώτοι και προκρίθηκαν απευθείας στους έξι, την επόμενη μέρα στον τελικό με μια πολύ δυνατή κούρσα, κατάφεραν να κάνουν και τον καλύτερο χρόνο που έχει γίνει(6΄.40’’). Το προηγούμενο ρεκόρ στο συγκεκριμένο αγώνισμα(6΄41΄΄)είχε πραγματοποιηθεί το 2007

Επίσης οι αθλητές Τσολόπουλος Αλέξανδρος, Κουνατίδης Δημήτρης, Ρετζούλης Σωτήρης και Κακούρης Νίκος αγωνίστηκαν στην τετράκωπο άνευ πηδαλιούχου και κατάφεραν πραγματοποιώντας ένα πολύ δυνατό φίνις στον τελικό να κατακτήσουν το χάλκινο μετάλλιο τερματίζοντας πίσω από τα πληρώματα του Ναυτικού Ομίλου Βόλου και του Ναυτικού Ομίλου Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης.

Η εμφάνιση της ομάδας του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης του εξασφάλισε την τέταρτη θέση στη βαθμολογία στη κατηγορία παίδων-κορασίδων αλλά και πολλά θετικά σχόλια από τους θεατές των αγώνων.

Τους αγώνες παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Ν.Ο.ΚΑΤ. κος Μελετλίδης Γιώργος, ο έφορος κωπηλασίας Νικολαΐδης Γιάννης, η έφορος δημ.σχέσεων Παρλίτση Χρυσούλα καθώς και πολλοί γονείς και φίλοι της κωπηλασίας που βρέθηκαν στην Καστοριά για να στηρίξουν τους αθλητές στην προσπάθειά τους, και πανηγύρισαν τις επιτυχίες τους.

ΚΑΙ ...ΚΕΡΑΤΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ;;; ΧΑ ΧΑ ΧΑ


Ανέκδοτο - Ποιος τρώει το μεγαλύτερο κέρατο?

Είναι τέσσερις φίλοι σ'ένα καφέ και συζητάνε .Κάποια στιγμή η συζήτηση φτάνει στο θέμα "ποιός τρώει το μεγαλύτερο κέρατο! "
Και λέει ο πρώτος ''το μεγαλύτερο κέρατο το τρώνε οι στρατιωτικοί''.
Γιατί το λές αυτό; του λέει ο δεύτερος. 
''Γιατί, εξηγεί , λείπουν συνέχεια από το σπίτι , τρέχουν από εδώ και από εκεί με ασκήσεις και ιστορίες τι να κάνει η γυναίκα μόνη τόσο ελεύθερο χρόνο έχει ,
να μην τον γεμίσει; 

Δεν συμφωνώ λέει ο δεύτερος , εγώ πιστεύω πως το χειρότερο κέρατο το τρώνε οι γιατροί . 
΄Γιατί το λές αυτό ' του λένε οι άλλοι ,και συνεχίζει εξηγώντας, ''εκεί που κάθονται όμορφα και ωραία με την οικογένεια χτυπάει το κινητό τους , όχι εφημερίες , 
όχι ιστορίες σχεδόν ολημερίς και οληνυκτίς λείπουν .
Όχι πετάγεται ο τρίτος , το χειρότερο κέρατο το τρώνε λέει οι ναυτικοί . Γιατί λείπουν κάνα 6μηνο , τι να σου κάνει γυναίκα μόνη τόσο καιρό . 
Ο τέταρτος της παρέας δεν μιλούσε και άκουγε μόνο πικραμένος . Τι έχεις ρε, του λένε οι άλλοι. Εσύ γιατί δεν λες τίποτα; 
Και απαντάει : τι να πω και εγώ που είμαι Στρατιωτικός Γιατρός του Πολεμικού Ναυτικού !!!!!!!!! 

ΘΕΜΑ: Αυθαίρετη και καταχρηστική λειτουργία οργάνων φορολογικής αρχής.

Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί

Στους χαλεπούς αυτούς καιρούς και στην τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία – που βιώνει η Ελληνική κοινωνία και η Πατρίδα μας – αδιόρθωτοι «λειτουργοί» της φορολογικής αρχής συνεχίζουν να ζούνε στο δικό τους κόσμο, να ενεργούν αυθαίρετα και καταχρηστικά, ταλαιπωρώντας αγωνιζόμενους Έλληνες πολίτες (ιδιαίτερα μάλιστα ατυχήσαντες επιχειρηματίες), εφόσον δόλια και σκόπιμα επιλέγουν την νεκρανάσταση αστήρικτων, μεθοδευμένων και ατεκμηρίωτων μάλιστα, εκθέσεων ελέγχου, παρόλο που η συγκεκριμένη εταιρία ολοκλήρωσε τη διαδικασία περαίωση μέχρι και το οικονομικό έτος 1993.

Προς ενημέρωσή σας παρατίθεται το ιστορικό της περίπτωσης της εταιρίας «Π……………………….. ΕΠΕ».

1. Η ανωτέρω εταιρία περιορισμένης ευθύνης, με έδρα το 15ο χλμ. της Παλαιάς Εθνικής Οδού (Π.Ε.Ο.) Θεσ/νίκης – Βέροιας, στο Δ.Δ. ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ – ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ (κατά τη σύστασή της η εταιρία είχε έδρα την πόλη της Θεσ/νίκης, επί της οδού Τσιμισκή 33), είχε εμπορική δραστηριότητα μέχρι το έτος 1992. Από το έτος 1994 βρίσκεται σε πλήρη αδράνεια, λόγω δε εσωτερικών προβλημάτων (από τη συμμετοχή κατά ποσοστό 50% αλλοδαπού εταίρου), ελύθη τελικώς, με την αρθ. 52/2004 πράξη της Συμβολαιογράφου Θεσ/νίκης Π………………. Μ……………, ετέθη δε σε εκκαθάριση και ορίστηκε ως Εκκαθαριστής της ο Ν……………… Σ……………….., κάτοικος Διαβατών Θεσ/νίκης.

2. Όλες οι ως άνω εξελίξεις ήσαν γνωστές στην αρμόδια φορολογική αρχή, εφόσον μάλιστα – μετά την έκδοση της αριθ. Α.Υ.Ο 1049691/3184 ΠΟΛ.1099/27,04,94 – Εκπρόσωπος της εταιρίας μετέβη, αυθόρμητα και αυτόβουλα, στην Α’ ΔΟΥ Θεσ/νίκης και περαίωσε τα οικονομικά έτη μέχρι και το έτος 1993 προσκομίζοντας – κατά τη διαδικασία του ελέγχου – όλα τα τηρούμενα βιβλία και στοιχεία του Κ.Β.Σ. Μετά το πέρας του ελέγχου αυτού βεβαιώθηκε το ποσό των 9.952.980 δρχ. το οποίο κατεβλήθη όπως βεβαίως και ο ΦΠΑ καθώς και οι λοιποί φόροι. Εξ άλλου, αυτό επιβεβαιώνεται και ομολογείται στην αριθ. 2/27.12.02 έκθεση του 25ου ΤΕΚ Θεσ/νίκης.

3. Προφανώς λόγω αναρμοδιότητος του 25ου ΤΕΚ να συντάσσει εκθέσεις ελέγχου, ή να βεβαιώνει, το ΙΓ’ τμήμα του Τριμελούς Διοικητικού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, με την αριθ. 950/2008 απόφασή του, ανέβαλε την έκδοση οριστικής απόφασης, επί της από 06.07.2006 κυρίας παρέμβασης της εταιρίας «Π…………………» ΕΠΕ και στο διατακτικό της «Υποχρεώνει τον Προϊστάμενο της ΔΟΥ ΙΩΝΙΑΣ (λόγω μεταφοράς της έδρας, από την Α’ ΔΟΥ Θεσ/νίκης, υπήχθη στη χωρική αρμοδιότητα της ΔΟΥ ΙΩΝΙΑΣ) να καταθέσει στη γραμματεία του Δικαστηρίου (ΙΓ’ Τμήμα), εντός 10 ημερών, από την κοινοποίηση σ’ αυτόν της παρούσας απόφασης, διοικητικό φάκελο για την υπό κρίση διαφορά, στον οποίο πρέπει απαραιτήτως να συμπεριλάβει την 2/27.12.2002 Πράξη Προσδιορισμού Φόρου Προστιθέμενης Αξίας του Προϊσταμένου του 25ου ΤΕΚ Θεσ/νίκης, την έκθεση ελέγχου που συντάχθηκε σχετικά, καθώς και έκθεση των απόψεων του, για την ένδικη διαφορά και κάθε άλλο τυχόν στην διάθεσή του, ευρισκόμενο στοιχείο σχετικό με την ένδικη υπόθεση. Ακολούθως, θα ορισθεί νέα δικάσιμος για την συζήτηση της προσφυγής κατά την οποία θα κληθούν να παραστούν οι διάδικοι». Τελικά συζητήθηκε από το αρμόδιο δικαστήριο η υπόθεση αυτή και εξεδόθη η αριθ. 119/2010 απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Δικαστηρίου Θεσ/νίκης / Τμήμα ΙΓ’ με την οποία ακυρώνεται η Έκθεση Ελέγχου του 25ου ΤΕΚ Θεσ/νίης, ο λόγος είναι ότι το Δικαστήριο (που κατά τα άλλα είναι ανεξάρτητο) ανέπεμψε την υπόθεση στον Προϊστάμενο της ΔΟΥ ΙΩΝΙΑΣ προκειμένου ουσιαστικά να διευκολυνθεί το Δημόσιο, ενώ λογικά θα έπρεπε να ακυρωθεί.

4. Στην τόσο ευκρινή και σαφέστατη αυτή δικαστική απόφαση η ΔΟΥ ΙΩΝΙΑΣ αρκέστηκε – πολύ απλά – ν’ αλλάξει μόνο τις ημεροχρονολογίες της έκθεσης ελέγχου του 25ου ΤΕΚ Θεσ/νίκης και με το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο (αλλά με ανανεωμένη – τρέχουσα ημερομηνία) να επιδώσει, εκ νέου, στον Εκκαθαριστή της εταιρίας την εν λόγω έκθεση, χωρίς να καλύπτεται το περιεχόμενο του διατακτικού της Δικαστικής απόφασης.

5. Οι επιλογές των οργάνων της ΔΟΥ ΙΩΝΙΑΣ προφανώς στοχεύουν στη διαιώνιση τόσο των εκκρεμοτήτων και την πολύπλευρη και πολυδάπανη ταλαιπωρία των φορολογουμένων όσο βέβαια και στην παραπλάνηση της Πολιτείας, ότι τάχα προστατεύουν το δημόσιο συμφέρον και τα κρατικά έσοδα. Η επιλογή αυτή είναι και απατηλή και αναποτελεσματική, εφόσον επιμένουν να «διυλίζουν τον κώνωπα και να καταπίνουν την κάμηλον». Διότι, βέβαιο είναι ότι, ματαίως τα κρατικά έσοδα, αναζητούνται σε επιχειρήσεις που αποδεδειγμένα είναι από πολλών ετών αδρανείς, χωρίς καμία δραστηριότητα και περιουσία, ενώ πρέπει να απαιτούνται από λειτουργούσες και ακμάζουσες επιχειρήσεις! Η άποψη αυτή αναμφίβολα, ενώ είναι γνωστή και στα μικρά παιδιά, παραμένει, ως φαίνεται, - περιέργως - άγνωστη, στα ελεγκτικά όργανα της φορολογικής αρχής. Πλέον αυτού δε, δημιουργούνται, σκοπίμως, ψευδείς προσδοκίες στην Πολιτεία ότι τάχα έχει να εισπράξει το ποσό των 188.830 ευρώ ή 64.343.955 δρχ.!! από εταιρία ήδη από ετών νεκρά! Ωστόσο, κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο, απεκαλύφθη (με πανηγυρικό μάλιστα τρόπο) γιατί τα εισπράττοντα έσοδα είναι ένα πολύ ελάχιστο μέρος των βεβαιωθέντων! Διότι αυθαίρετα επιβάλλονται μεγάλα ποσά ως πρόστιμα, για να εμφανίζονται, όχι μόνον σκοπίμως αλλά και επιτηδείως, έσοδα του κράτους όμως χωρίς καμία προοπτική να εισπραχθούν ποτέ! Αποτέλεσμα: Να πλημμυρίσουν τα Διοικητικά Δικαστήρια με προσφυγές ακύρωσης πράξεων των Προϊσταμένων των φορολογικών αρχών, με αιτήσεις αναστολής και ανακοπές, οι οποίες στην πλειοψηφία τους μάλιστα, γίνονται αποδεκτές από τα Δικαστήρια.

6. Επί πλέον, η φορολογική αρχή απέστειλε την αριθ. 1242/17.12.02 πρόσκληση του άρθρου 66 Ν.2238/94 και του άρθρου 36 Π.Δ. 186/92 με την οποία προσκαλούσε, ως νόμιμο διαχειριστή της εταιρίας, τον Κ………………….. Π……………, να προσκομίσει τα βιβλία και στοιχεία της εταιρίας, μέσα σε διάστημα δύο (2) ημερών!! Η εταιρία αμέσως απάντησε και απέστειλε προς τη φορολογική αρχή επιστολή με ημερομηνία 18.12.2002 (την οποία διαβίβασε δια του TELEFAX), με την οποία ζητούσε μια λογική προθεσμία για να βρει τα βιβλία και στοιχεία και να τα προσκομίσει. Διότι μετά 10ετία (1992-2002) η προθεσμία των 2 ημερών είναι ΝΟΤΑ, τελεσίγραφο και όχι φυσικά προθεσμία! Κι’ αυτό φάνηκε αμέσως. Διότι, ενώ λογικά αναμένετο η χορήγηση προθεσμίας, η φορολογική αρχή, με μια επίδειξη δύναμης, ενεργώντας προκλητικά, καταχρηστικά, αυθαίρετα και παραβιάζοντας τις αρχές της χρηστής διοίκησης, εφόσον με ημερομηνία 23.12.02 προέβη στην έκδοση της έκθεσης ελέγχου και ακολούθως στην έκδοση της προσβληθείσας, στα αρμόδια Διοικητικά Δικαστήρια, πράξεις με ημερομηνία 27.12.2002! Δηλαδή, με μια πρωτοφανή ταχύτητα, μέσα σε διάστημα μόνο 10 ημερών από την έκδοση της προσκλήσεως, για την προσκόμιση των βιβλίων και στοιχείων (μαζί με τις αργίες του Σαββατοκύριακου και των Χριστουγέννων), εκδόθηκε η προσβληθείσα, ήδη, πράξη!! Εύγε!!! Επαναλαμβάνεται δε ότι η φορολογική αρχή ουδέποτε έλαβε υπόψει της το γεγονός ότι ζητούσε στοιχεία από μια εταιρία, η οποία ήδη από δεκαετίας βρίσκεται σε πλήρη αδράνεια, χωρίς καμία απολύτως δραστηριότητα, χωρίς εργαζόμενους, στέγη και δραστηριότητες.

7. Στην έκθεση ελέγχου αναφέρεται επίσης ότι ο λογιστής της εταιρίας δήλωσε ότι τα στοιχεία κατεστράφησαν, μετά την αποπληρωμή του πρόσθετα βεβαιωμένου ποσού. Αλλά και αν ακόμη γίνει τούτο δεκτό ως γεγονός, τότε, βέβαιο είναι ότι η φορολογική αρχή παραβίασε τη διάταξη της παρ. 6 της αριθ. 1053284/1131/ΔΣΣΦΕ/Α’/03.04.1998 απόφαση Υπουργού Οικονομικών η οποία, επί λέξει, λέγει τα ακόλουθα:

«6. Σε περίπτωση που ο επιτηδευματίας επικαλείται καταστροφή των φορολογικών στοιχείων που αφορούν τις οικείες χρήσεις, τότε θα γίνεται κάθε επιπρόσθετη ελεγκτική ενέργεια, προκειμένου να διαμορφωθεί βέβαιη και ασφαλής άποψη, σε σχέση με τα συμπληρωματικά στοιχεία».

8. Στην προκείμενη περίπτωση, η φορολογική αρχή, δεν έκανε απολύτως καμία ελεγκτική ενέργεια, ώστε να διαμορφώσει, βεβαία και ασφαλή άποψη, αν και εγνώριζε ότι τα μοναδικά τιμολόγια που αποτελούσαν τα αποκλειστικά συμπληρωματικά στοιχεία, είχαν παραδοθεί στον Ελληνικό Οργανισμό Παρέμβασης και οποιοδήποτε σχετικό στοιχείο, με τα συγκεκριμένα τιμολόγια, θα έπρεπε να αναζητηθούν προς έλεγχο στον εν λόγω οργανισμό που ανήκει στο Υπουργείο Γεωργίας, δηλαδή στο Ελληνικό Δημόσιο. Εξ άλλου στην έκθεση ελέγχου, επί λέξει, αναφέρεται από τους συντάκτες της: «Επίσης στο αρχείο της ΔΟΥ Ιωνίας βρέθηκε η με αριθ. πρωτ. 1053959/ΔΕ-Β Εντολή ελέγχου (Τμήμα Β’) Γενική Διεύθυνση Φορολογικών ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών, σε επιχειρήσεις συναλλασσόμενες με τη (ΓΕ.ΔΙ.Δ.Α.ΓΕ.Π) Γενική Δ/νση Διαχείρισης Αγορών Γεωργικών Προϊόντων. Στην εντολή ελέγχου επισυνάπτεται πίνακας συναλλασσόμενων επιχειρήσεων με τη ΓΕ.ΔΙ.Δ.Α.ΓΕ.Π στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η ελεγχόμενη επιχείρηση με α/α 106. Τέλος με το αριθ. Πρωτ. 1112721/9350/ΔΕ-Β/24.11.00 έγγραφό της, η Δ/νση Ελέγχου, Τμήμα Β’, του Υπουργείου Οικονομικών υπενθυμίζει την παραπάνω εντολή ελέγχου. Δηλαδή τα αυτονόητα μετετράπησαν σε αδιέξοδα, από πλημμέλειες, ανεπάρκεια ή σκοπιμότητα και σε πολύπλευρη και πολυδάπανη περιπέτεια του πολίτη, κυρίως όμως σε βαρύ τραυματισμό της αξιοπιστίας της Πολιτείας και των θεσμικών οργάνων της, εφόσον παρόμοιες συμπεριφορές υπονομεύουν ή ναρκοθετούν τη σχέση πολίτη και Κράτους η οποία – αναμφίβολα – πρέπει να στηρίζεται αποκλειστικά σε ειλικρινή βάση.

9. Όμως η υποκρισία και η ανειλικρίνεια έχει συνέχεια. Διότι, στην σχετική παράγραφο, αναφορικά με τα βιβλία και στοιχεία της Εταιρείας, περιέχονται και τα εξής:

«Από τον έλεγχο που έγινε στις Α’ ΔΟΥ Θεσ/νίκης και ΔΟΥ Ιωνίας, δεν διαπιστώθηκε καρτέλα τηρηθέντων βιβλίων και στοιχείων οπότε ο έλεγχος δεν μπορεί να καταγράψει έστω και βάσει καρτέλας των ΔΟΥ για τη χρήση 1991 τα τηρηθέντα βιβλία και στοιχεία!!.

Επομένως η συμπεριφορά της φορολογικής αρχής αποκαλύπτει, προφανώς, αχαρακτήριστη θρασύτητα, διότι από την ανωτέρω περικοπή, αναδεικνύεται ανενδοίαστα και ομολογείται ανερυθρίαστα, η αναξιοπιστία, η ανεπάρκεια ή ο δόλος των οργάνων της φορολογικής αρχής (η οποία μάλιστα διεξήγαγεν τον έλεγχο της επιχείρησης), ότι η αρμόδια ΔΟΥ δεν έχει τηρήσει στο αρχείο της, τη σχετική καρτέλα, βάση της οποίας, είχε γίνει η θεώρηση των βιβλίων και στοιχείων της εταιρίας. Αυτή την καρτέλα οφείλει να τηρεί στο αρχείο της η ΔΟΥ!! Και για τη δική της παράλειψη και ευθύνη εγκαλείται – δυστυχώς – ο φορολογούμενος πολίτης!! Είναι ιδιαίτερα εκπληκτικό το γεγονός αυτό! Δηλαδή, η ΔΟΥ, ενώ δεν έχει τα στοιχεία αυτά, τα οποία κατά τον Νόμο έχει την απόλυτη ευθύνη και υποχρέωση να τα τηρεί, αυθαίρετα και καταχρηστικά επιβάλει εξοντωτικά πρόστιμα σε νεκρές επιχειρήσεις που δεν έχουν καμία απολύτως ευθύνη! Η συμπεριφορά αυτή αντιβαίνει στη λογική, στην ισχύουσα φορολογική νομοθεσία, στις σχετικές υπουργικές αποφάσεις, τα Π.Δ. αλλά και στις αρχές της χρηστής διοίκησης και του Κράτους Δικαίου.

10. Στην ίδια έκθεση ελέγχου ομολογείται επίσης, από τη φορολογική αρχή, ότι τόσο στο αρχείο της ΔΟΥ όσο και του ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας δεν βρέθηκαν παραβάσεις του ΚΒΣ, ούτε ανεπίσημα στοιχεία, όπως αναφέρεται από το αριθ. 18399/04.12.02 έγγραφο του ΣΔΟΕ Κεντρική Μακεδονίας. Αυτό βεβαίως σημαίνει ότι: Αν και ομολογείται το γεγονός ότι, η επιχείρηση ήταν καθ’ όλα εντάξει, με τις υποχρεώσεις της έναντι του Δημοσίου, πρέπει όμως η εταιρία να «τιμωρηθεί», για τις πράξεις και παραλείψεις των θεσμοθετημένων οργάνων της Πολιτείας και να οδηγείται ο πολίτης στις οδυνηρές αυτές περιπέτειες; Έλεος! Γι’ αυτό ας μην απορούμε για τη δεινή θέση στην οποία βρέθηκε η Πατρίδα μας. Μα από την υπονόμευση, την υποκρισία, την ατιμωρησία και το δόλο με τον οποίο λειτουργούν ορισμένα όργανα της Πολιτείας. Όλ’ αυτά βέβαια επιβεβαιώνονται και από τις εκθέσεις του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης αλλά και από πληθώρα περιπτώσεων χρηματισμών ή εκβιασμών δημοσίων οργάνων!

11. Αλλά από την προαναφερθείσα Έκθεση Ελέγχου, αποδεικνύονται – επί πλέον – και τα παρακάτω:

α) «Η κίνηση των εργασιών και τα προκύπτοντα από τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος η οποία δήλωση προέρχεται από το αρχείο του, του Λογιστή Μ………….., όπου φαίνεται ότι, κατατέθηκε η δήλωση φορολογίας εισοδήματος και πληρώθηκε η καταβολή φόρου εισοδήματος 15%, ως και το χαρτόσημο, βάση του υπ’ αριθ. 333/12550/12.05.92 τριπλοτύπου της Α’ ΔΟΥ Θεσ/νίκης…….» (κεφάλαιο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, σελίδα 5η Έκθεσης Ελέγχου).

Από το σημείο αυτό αποδεικνύεται με αδιάψευστο τρόπο ότι όχι μόνο δεν παρεμποδίστηκε ο έλεγχος αλλά αντίθετα βοηθήθηκε στο μέγιστο δυνατό βαθμό, από την εταιρία.

β) «Στις εμπλεκόμενες ΔΟΥ Α’ Θεσ/νίκης και ΙΩΝΙΑΣ Θεσ/νίκης, παρά τις επανειλημμένες και επίπονες προσπάθειες του ελέγχου και λόγω ολιγωρίας των υπαλλήλων των εμπλεκόμενων ΔΟΥ, δεν κατέστη δυνατό να ανευρεθεί η δήλωση φορολογίας εισοδήματος της ελεγχόμενης επιχείρησης. Από το αρχείο του Λογιστή βρέθηκε η δήλωση που φαίνεται ότι είχε κατατεθεί με τα εξής στοιχεία….» (Κεφάλαια: Υποβληθείσα Δήλωση – Σελίδα 6η Έκθεσης Ελέγχου).

γ) Από την προεκτεθείσα παράγραφο προκύπτει με σαφήνεια το γεγονός ότι, οι αρμόδιες ΔΟΥ αν και δεν είχαν αντίγραφο της υπό της εταιρίας υποβληθείσας δήλωσης φόρου εισοδήματος, η Διοίκηση ή η αρμόδια ελεγκτική Αρχή δεν μπήκε στον κόπο να επιτελέσει το χρέος της, δηλαδή να ελέγξει τους αρμόδιους υπαλλήλους για τις παραλείψεις τους και να καταλογίσει ευθύνες.

Αντίθετα όμως φρόντισε η δημόσια αυτή αρχή να σύρει νεκρές εταιρίες από ετών και ταλαίπωρους πολίτες σε νέες περιπέτειες και να τους επιβάλλει ποινές και διοικητικά μέτρα καταχρηστικά και χωρίς περιορισμό.

12. Η εταιρία, με τον εκκαθαριστή της, χωρίς οικονομικές δυνατότητες, βρίσκεται στα Διοικητικά Δικαστήρια με πλήθος προσφυγών, αιτήσεων, αναστολών και ανακοπών, συνέπεια της ασύδοτης, άδικης και όχι μόνο, συμπεριφοράς των οργάνων της φορολογικής αρχής, οι πράξεις των οποίων δεν πρόκειται όχι μόνο να αποδώσουν έσοδα στο Δημόσιο Ταμείο, αλλά συνειδητά να εξαπατήσουν την Πολιτική Ηγεσία ότι υπάρχουν «κακόπιστοι» επιχειρηματίες που δεν αποδίδουν τα οφειλόμενα στην πολιτεία! Όλα αυτά όμως είναι πλάνη! Ήδη, στα αρμόδια Διοικητικά Δικαστήρια, εκκρεμούν προσφυγές και αιτήσεις της εταιρίας και αναμένεται η συζήτησή τους και η έκδοση των σχετικών αποφάσεων.

Επειδή το μοναδικό κίνητρο μου είναι – επι τέλους – να παγιωθεί ειλικρινής και αληθινή σχέση μεταξύ πολιτείας και πολίτη και να ανατραπεί η υπάρχουσα ΑΝΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΣΧΕΣΗ που στηρίζεται στη «λογική» «όπου με πιάσει (η Πολιτεία) και όπου την πιάσω», σχέση, που αναμφίβολα μας οδήγησε στα σημερινά αδιέξοδα.

Επειδή, διαρκώς παραπλανόνται οι πολίτες από ανακοινώσεις στα ΜΜΕ πως «αρκετές δεκάδες δισεκατομμυρίων οφείλουν κάποιοι επιτήδειοι συμπολίτες μας», ενώ τα περισσότερα δις ευρώ είναι αυθαίρετες, παράνομες και καταχρηστικές χρώσεις σε μη λειτουργούσες και νεκρές επιχειρήσεις οι οποίες δεν έχουν καμία απολύτως δυνατότητα να ανταποκριθούν στις παράλογες αυτές υπερβολικές ενέργειες οργάνων της Φορολογικής Αρχής.

Επειδή, επιβάλλεται η Πολιτική Ηγεσία να επανεξετάσει όλες τις περιπτώσεις που ήδη βρίσκονται στα αρμόδια Δικαστήρια (είναι εξ άλλου δυνατή η απογραφή τους από κάθε ΔΟΥ για τις περιπτώσεις που διαχειρίζονται και είναι στη χωρική τους περιοχή), ώστε να διαπιστωθεί η νομιμότητα παρόμοιων ενεργειών, αλλά και να διαπιστωθεί ότι τα ποσά που μπορεί να αναμένει το Δημόσιο Ταμείο είναι απείρως ολιγότερα από εκείνα που ανακοινώνονται.

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες, ευρισκόμενος πάντοτε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε πρόσθετα στοιχεία τα οποία κριθούν ως απαραίτητα.

Εύχομαι καλή δύναμη στο δύσκολο έργο σας.

Με εκτίμηση

Αναστάσιος Π. Τερζής

Αλ. Παπάγου 55 60300 Αιγίνιο

Τηλ-FAX: 23530 24092

Κινητό: 6947807567