PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΜΟΝΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ;;;;

Αυτό θα πρέπει να γίνει το memo που σαν ξυπνούμε το πρωί και πριν κοιμηθούμε το βράδι να το ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ! "Δεν υπάρχουν ρε λαμόγια ακατάκτητοι πύργοι, υπάρχουν μόνο όχι αρεκετά επίμονοι κατακτητές" ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΓΑΝΑΤΚΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΙΜΟΝΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ....

Βρισιά στην Τουρκία η λέξη «Έλληνας»!


Εντύπωση προκάλεσαν τα λόγια που χρησιμοποίησε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε τηλεοπτική του συνέντευξη χτες το βράδυ, αφού απαντώντας σε ερώτηση για την απαράδεκτη, σύμφωνα με τον ίδιο, κριτική που ασκείται προς το πρόσωπό του, είπε: "Έχουν εκδοθεί πολλά βιβλία σχετικά με μένα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στα βιβλία αυτά και τί δεν είπαν. Εβραίους μας είπαν, Αρμένιους μας είπαν και με το συμπάθιο Έλληνες μας είπαν. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη".



Δημοσιότητα δεν έχει δοθεί στην Τουρκία σχετικά με την έκφραση "με το συμπάθιο Έλληνες" που στην τουρκική γλώσσα παραπέμπει σε κάτι αρνητικό. Ωστόσο το τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk στην ιστοσελίδα του σήμερα αναφέρεται στα σχετικά σχόλια που έχουν αναρτηθεί στο τουρκικό twitter με μηνύματα της μορφής "από πότε είναι βρισιά το να είσαι Έλληνας;" και "μήπως είναι ντροπή να είσαι Έλληνας;"


Ο Ερντογάν στην προκειμένη περίπτωση χρησιμοποίησε τη λέξη "Ρουμ" δηλαδή Ρωμιός, η οποία χρησιμοποιείται στην Τουρκία για τους Έλληνες της Τουρκίας και της Κύπρου. Τη δήλωση έκανε ο Τούρκος πρωθυπουργός στην τελευταία προεκλογική του συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι NTV.

Οι καταρράκτες Iguazu ενώνουν Αργεντινή με Βραζιλία.




Το ποτάμι Iguazu αλλά και οι καταρράκτες του (257 στο σύνολο) ενώνουν την Βραζιλία με την Αργεντινή και προστατεύονται και από τις 2, μέσω των Εθνικών τους πάρκων. Εκπληκτική ομορφιά που συνοδεύεται από έναν περίεργο θρύλο!
Το όνομα Iguazu σημαίνει "Μεγάλο νερό". Τα 2/3 της περιοχής ανήκουν στην Αργεντινή, και μάλιστα οι περισσότεροι τουρίστες επισκέπτονται το μέρος από τη μεριά της γιατί είναι λιγότερο χρονοβόρο, μιας και η πρόσβαση από τη μεριά της Βραζιλίας απαιτεί βίζα.
Ένας μύθος ακολουθεί το Iguazu. Λέγεται πως μία πανέμορφη κοπέλα, η Naipi, έπρεπε να θυσιαστεί στο ποτάμι, όπως το απαιτούσε το έθιμο. Ο αγαπημένος της όμως προσπάθησε να την γλιτώσει από τον Mboi, τον άνθρωπο που του την έκλεψε για να την θυσιάσει. Τότε ο Mboi έσκισε τη γη στα δύο για να τους χωρίσει. Τα ουράνια τόξα που σχηματίζονται διαρκώς στους καταρράκτες, λένε πως είναι η αγάπη των δυο νέων που "ενώνει" τις δύο μεριέ

ΕΚΤΥΠΩΤΗΣ ΣΑΠΟΥΝΑΔΑΣ!!!

Πιερικός Αρχέλαος – Λαύριο 79 – 63


Η νίκη που έφερε την παραμονή στην Α2

Μια ακόμη μεγάλη νίκη πανηγύρισε ο φίλαθλος κόσμος της Πιερίας. Η επικράτηση επί του Λαυρίου με 79-63 στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, δεν έδωσε μόνο χαρά, αλλά ταυτόχρονα και συγκίνηση, χαρακτηριστικά που ήταν εμφανή στα πρόσωπα του κόσμου, αφού αυτή η νίκη χάρισε και την παραμονή του Πιερικού Αρχελάου στην Α2, έναν στόχο που τέθηκε στην αρχή του πρωταθλήματος και έγινε πραγματικότητα χάρη στις προσπάθειες των καλαθοσφαιριστών, των προπονητών, των παραγόντων και των πολυπληθών φίλων της ομάδας.

Διαιτητές ήταν οι κ.κ. Γκούμας, Κοτσιμπός και Τάτσικας.

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 43-32, 65-46, 79-63.

Οι συνθέσεις:

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ (Μολυβδάς): Γκογκίδης 4, Μπεχλιβάνης 18 (6), Φακοπουλίδης 2, Παπαχρήστος 7, Δαμαλής 2, Τζερομάνοβς 6, Νάνης 6, Ιγκμπάβμποα 8, Μαλτέσιος 6, Ροδοστόγλου 10 (1), Σιβορότκα 8 (1), Τσουκ 2.


ΛΑΥΡΙΟ (Σερελής): Αθανασόπουλος 5 (1), Καρβούνης 2, Μπάκας 4, Κούσουλας 6 (1), Κακιούζης 4, Σύνης 22 (1), Ζακυνθινός 4, Περάκης 3, Λυκογιάννης 7 (1).

Τα αποτελέσματα: Αρκαδικός - Πανερυθραϊκός 68-73, Ίκαροι Σερρών - Ερμής Λαγκαδά 81-62, Ρέθυμνο - ΑΕΚ Άργους 101-85, ΚΑΟΔ - Πανελευσινιακός 75-74
Απόλλων Π. - Ολυμπιάδα 86-73, Αμύντας - Νήαρ Ηστ 99-82, Παγκράτι - Κόροιβος 79-58.

Η βαθμολογία (σε 30 αγώνες): ΚΑΟΔ 56, Ρέθυμνο 50, Ίκαροι Σερρών 49, Λαύριο 47, Απόλλων Π. 46, Αμύντας Δάφνης 46, Αρκαδικός 45, Πανελευσινιακός 45, ΑΕΚ Άργους 44, Παγκράτι 43, Πιερικός Αρχέλαος 43, Ερμής Λαγκαδά 43, Πανερυθραϊκός 42, Ολυμπιάδα Π. 42, Κόροιβος Αμ. 41, Νήαρ Ηστ 38.

Ήξερες οτι...


1) Η κεντρική βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα χώνεται στο έδαφος κατά μια σπιθαμή το χρόνο καθώς όταν χτίστηκε οι τεχνικοί ξέχασαν να λάβουν υπόψιν τους το βάρος των βιβλίων που θα γέμιζαν το κτήριο.
2) Τα μάτια σου έχουν το ίδιο μέγεθος μ’ αυτό που είχαν όταν γεννήθηκες.
3) Όλες οι πολικές αρκούδες είναι αριστερόχειρες.
4) Το μάτι μιας στρουθοκαμήλου είναι πιο χοντρό απ’ το μυαλό της.
5) Ένας κροκόδειλος δεν μπορεί να βγάλει τη γλώσσα του.

Ραντεβού με τη γυναίκα σου


Πώς θα καταφέρεις να ανανεώσεις την σχέση σου και να ξαναερωτευτείς το έτερον ήμισυ.

«Με τη γυναίκα μου περνάμε καταπληκτικά. Βγαίνουμε και δύο φορές την εβδομάδα, μάλιστα. Εκείνη τις Τρίτες και εγώ τις Παρασκευές!» Πρόκειται για μια από τις χιλιοειπωμένες ατάκες που αφήνουν να εννοηθεί ότι όταν έρθει η καθημερινότητα και ο γάμος, ο έρωτας και η συντροφικότητα πάνε περίπατο.
Ίσως να είναι αλήθεια. Γιατί όμως να μην αγωνιστείς για το αντίθετο. Εξάλλου, η γυναίκα σου είναι η επιλογή ζωής που έκανες. Γιατί θα πρέπει να μην περνάς καλά στην σχέση σου με τον άνθρωπό σου και να ψάχνεις για κάτι άλλο, εδώ και εκεί; Γιατί να μην προσπαθήσεις να ξαναφουντώσεις το αίσθημα;
Προφανώς και δεν είναι εύκολο. Δοκίμασε όμως πρώτα και μετά καταλήγεις και σε συμπεράσματα. Η γυναίκα σου έχει ορισμένα πρακτικά ατού. Σε ξέρει και την ξέρεις. Γνωρίζει τις αδυναμίες, τις επιθυμίες σου, τα θέλω σου, όλα όσα σε κάνουν να περνάς καλά εκεί έξω. Προσπάθησε να διώξεις από πάνω σας αυτό το πέπλο καθημερινότητας που σας σκεπάζει και οργάνωσε βραδινές εξόδους, που θα κάνουν το αίμα να ξανακυλήσει στις φλέβες. Ας δούμε μαζί τρόπους για να κάνεις πιο όμορφη τη σχέση σου με το έτερον ήμισυ. • Έκπληξη Χωρίς να το περιμένει στείλε της ένα μήνυμα, ότι θα την περιμένεις το βράδυ στο αγαπημένο σας στέκι. Τόνισέ της ότι έχεις κανονίσει το baby sitting για τα παιδιά. Εκτός από γυναίκα, είναι και μητέρα, άρα πρέπει να διώξεις από πάνω της αυτό το άγχος. Να είσαι άνετος και χαλαρός όπως παλιά. Να την φλερτάρεις και να παίζεις μαζί της, σα να είναι η πρώτη φορά. Το χιούμορ, το καλό κρασί και ο χορός θα λύσουν το κορμί, θα διώξουν την κούραση και θα φέρουν πιο κοντά τον έρωτα. • Πρωτοβουλία Βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει και βρες κάτι πρωτότυπο, όχι για να την εντυπωσιάσεις, αλλά για να της εξάψεις την περιέργεια. Μπορεί να είναι κάτι πολύπλοκο, όπως ένα ακριβό εστιατόριο ή εισιτήρια για μια παράσταση που καιρό έλεγε πως ήθελε να παρακολουθήσει ή μπορεί να είναι κάτι πολύ απλό και ανέξοδο, όπως βόλτα στη θάλασσα, με ένα μπουκάλι κρασί και δυο ποτήρια στο χέρι, ή στο βουνό για να απολαύσετε θέα. Βασικό συστατικό επιτυχίας είναι η άνεση και η δημιουργία ευχάριστης ατμόσφαιρας. • Συζητήσεις Όχι τα τετριμμένα, όχι τα καθημερινά. Δεν σε νοιάζει ούτε τι μέσο όρο έβγαλε η μικρή στο σχολείο, ούτε αν ήρθε ο λογαριασμός της πιστωτικής. Σε νοιάζει να της πιάσεις το χέρι, να την κοιτάξεις βαθιά μέσα στα μάτια και να καταλάβει ότι την αγαπάς και ότι την ποθείς. Είναι γυναίκα και θέλει να είναι επιθυμητή. Είσαι άντρας και θέλεις να κυνηγάς. Αν το έχεις ξεχάσει καιρός να το ξαναθυμηθείς. • Φίλοι, κοινωνικές υποχρεώσεις Προφανώς, όταν λέμε ότι βγαίνετε ραντεβού, εννοούμε οι δυο σας, όχι και οι κουμπάροι σας μαζί, έτσι; Αφιερώστε την βραδιά σε εσάς και μόνο σε εσάς και αφήστε στην άκρη τις κοινωνικές υποχρεώσεις. Θα έρθει άλλη στιγμή που θα τραπεζώσεις το διευθυντή σου, τώρα προέχει ο γάμος σου. • Επανάληψη Μία φορά ίσον καμία. Ακόμα και αν στις πρώτες προσπάθειες δυσκολευτήκατε να βρείτε ρυθμό, μην απογοητεύεσαι. Πάει καιρός και το είχες ξεχάσει, that's all. Με λίγη παραπάνω φαντασία, το παιχνίδι θα έχει σίγουρη επιτυχία. Θα την ξανακατακτήσεις και αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο και στην καθημερινότητά σας. Θα αρχίσει και η ίδια να κάνει σχέδια για το επόμενο blind date σας.

Μετάφραση της κριτικής του Henrick R. Clausen «Η Αιματηρή Αλήθεια για την Κύπρο»



Μετάφραση της κριτικής του Henrick R. Clausen «Η Αιματηρή Αλήθεια για την Κύπρο»,
που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα EuropeNews στις 28 Απριλίου 2011.
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________

«Η Αιματηρή Αλήθεια για την Κύπρο»
______________________________________________________________________________

Το προφανές ατέλειωτο αδιέξοδο στο Κυπριακό ζήτημα εξηγείται λεπτομερώς στην έκδοση της οργάνωσης «Ελευθερία και Δικαιοσύνη στην Κύπρο».
Ενώ η τεκμηρίωση του τι συνέβη μέχρι και τις δεκαετίες του 1960 και 1970 είναι βάναυσα συγκλονιστική, η πραγματική επιτυχία του βιβλίου έγκειται στο ότι πάει πίσω στην δεκαετία του 1950 και, για πρώτη φορά, ξεκαθαρίζει το ερώτημα του ποιος αρχικά δημιούργησε την διένεξη στην Κύπρο: Δεν ήταν οι “Τουρκο” Κύπριοι, ούτε η Τουρκία. Ήταν, τεκμηριωμένα, η Μεγάλη Βρετανία.
Το βιβλίο έχει ένα εξώφυλλο τόσο απάνθρωπα ωμό όσο και ο τίτλος, με το αίμα να στάζει από τον βορρά προς το νότιο τμήμα της Κύπρου. Σ’ αυτή τη βάση, κάποιος θα μπορούσε να αναμένει ότι το περιεχόμενο του βιβλίου θα είναι μια καυστική αντι-τουρκική διατριβή. Στην πραγματικότητα όμως, δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο.
Παρά τις κάποιες φραστικές υπερβολές, όπως η φράση “η τουρκική προπαγανδιστική μηχανή”, το βιβλίο γενικά επικεντρώνεται στην τεκμηρίωση των γεγονότων και των εξελίξεων στο έδαφος, αποτελώντας μια πολύτιμη πηγή κατανόησης του σημερινού αδιεξόδου, αλλά και αξιολόγησης της ουσίας των διαφόρων λύσεων που προτείνονται.
Ως προς το ποιοι έσπειραν το σπόρο των σημερινών προβλημάτων, το βιβλίο είναι ξεκάθαρο: Δεν ήταν η Τουρκία ούτε οι Τουρκοκύπριοι, ήταν η Μεγάλη Βρετανία.
Αναζητώντας τρόπο διατήρησης του αποικιακού καθεστώτος που εγκαθίδρυσε το 1923, η Βρετανία φοβόταν μια ενωμένη κυπριακή αντίσταση και άρχισε, βαθμιαία, να εργάζεται προς ενδυνάμωση της Μουσουλμανικής/Τουρκικής ταυτότητας των Μουσουλμάνων Κυπρίων. Αυτό συνεπαγόταν τη δημιουργία νέων τεμενών σε χωριά που δεν είχαν, την έναρξη της χρήσης του όρου “Τουρκο-κύπριοι” και, αργότερα, την απαίτηση από την Τουρκία να επανα-διεκδικήσει τον έλεγχο της νήσου. Μια ιδέα, που η τουρκική κυβέρνηση αρχικά υποδέχθηκε με αδιαφορία.
Ωστόσο, τον Ιούλιο του 1955 συγκροτήθηκε γι’ αυτό το θέμα μια επιτροπή και, το 1956, ο καθηγητής Νιχάτ Ερίμ διορίστηκε ως ειδικός σύμβουλος για το Κυπριακό ζήτημα. Το Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 1956, δημοσιοποίησε δύο εκθέσεις που υποστήριζαν την ενεργό εμπλοκή της Τουρκίας στην Κύπρο, στοχεύοντας αρχικά στη διαίρεση της νήσου (“Ταξίμ”) σε Ελληνικό και Τουρκικό τμήμα και, μακροπρόθεσμα, στην πλήρη κατάληψη της Κύπρου από την Τουρκία. Η πολιτική αυτή υιοθετήθηκε από την τουρκική κυβέρνηση και, έκτοτε, ακολουθήθηκε από διάφορες -πολιτικές και στρατιωτικές- τουρκικές κυβερνήσεις.
Το βιβλίο αναφέρεται χρονολογικά και λεπτομερώς στις διάφορες ομάδες Ελλήνων και Τούρκων που δημιουργήθηκαν την δεκαετία του 1950, περιλαμβανομένης της ΕΟΚΑ (ελληνικής), της ΒΟΛΚΑΝ (τουρκικής) και της ΤΜΤ (τουρκικής). Η χρονολογική τους τοποθέτηση είναι ιδιαίτερα σημαντική, διότι χρησιμεύει στο διαχωρισμό των γνήσιων δηλώσεων από τις απατηλές, όπως οι τουρκικές δηλώσεις για τον “αιμοσταγή Μακάριο”, η δράση του Ραούφ Ντενκτάς να μετατρέψει την ΤΜΤ σε μυστική τουρκική οργάνωση, οι δολοφονίες άλλων τουρκικών φωνών εκτός της ΤΜΤ και οι προσπάθειες να πείσουν τους Τουρκοκύπριους να απομονωθούν από τους Ελληνοκύπριους.
Η σιωπηρή έγκριση των Βρετανών σε όλα αυτά, βαθμολογεί πολύ χαμηλά τις βλαβερές στρατηγικές του αποικιακού διαίρει και βασίλευε.
Οι περιγραφές των γεγονότων μετά το 1962 είναι πιο σκιαγραφικές. Οι προτάσεις για συνταγματικές αλλαγές το 1963 παίζουν κεντρικό ρόλο, οι δε προσπάθειες της ΤΜΤ να απομονώσει τους Έλληνες από τους Τούρκους αναφέρονται με πολύ διαφορετικό βαθμό λεπτομέρειας. Αναφέρεται ο τουρκικός βομβαρδισμός της Τυλληρίας τον Αύγουστο του 1964, αλλά δεν αναφέρονται οι σκληρές μάχες κατά τους μήνες που προηγήθηκαν. Οι προ-αναφορές στο Σχέδιο Ανάν του 2004 και παρόμοια χρονολογικά άλματα ενοχλούν, παρά τη συνάφεια τους. Με τον ίδιο τρόπο κρίνεται και η μη συστηματική αναφορά στην εισβολή του 1974, η οποία μεταπηδά από τις γενικές περιγραφές σε προσωπικές εξιστορήσεις μαζικών βιασμών και εκτελέσεων από τους Τούρκους στρατιώτες.
Η πραγματική δύναμη αυτού του βιβλίου είναι ο πλούτος πρωτογενών πηγών -βρετανικές, κυπριακές, τουρκικές- που χρησιμοποιούνται και αναφέρονται. Πολλές κοινές πλάνες και ξεκάθαρα ψέματα καταποντίζονται και, γι΄ αυτό τον λόγο, η κάπως άνιση αφηγηματική τεχνική του βιβλίου μπορεί εύκολα να συγχωρεθεί. Δυσκολότερα μπορεί να συγχωρεθεί η έλλειψη φωτογραφιών. Ορισμένοι χάρτες που να αποδεικνύουν την εικόνα των βίαιων περιστατικών και της εισβολής του 1974 θα ήσαν καλοδεχούμενοι, όπως και ορισμένοι στατιστικοί πίνακες.
Αυτό το βιβλίο παρέχει θεμελιώδεις, παρασκηνιακές πληροφορίες για την κατάσταση στην Κύπρο. Η δύναμη του έγκειται στην αναφορά σημαντικών πρωτογενών τεκμηρίων στη σωστή τους διάσταση, καταδεικνύοντας μια καθαρή διαδρομή από τις βρετανικές αποικιακές μηχανορραφίες στην απευθείας τουρκική εμπλοκή, και παρέχει μιαν αναγκαία γνώση για πολλά γεγονότα-κλειδιά. Από την άλλη, όμως, μεταπηδά τόσο χρονολογικά όσο και συναισθηματικά, καθαρά μονόπλευρα και αποφεύγει κομμάτια της ιστορίας που χρειάζονται για πλήρη εκτίμηση των εξελίξεων.
Θέση κριτικής: 4/6
Εάν η κυπριακή διένεξη εμπίπτει στα ενδιαφέροντα σας, συνιστάται να προσθέσετε αυτό το βιβλίο στην συλλογή σας, ειδικά γιατί παρέχει κρίσιμες πληροφορίες αναφορικά με τον ρόλο που έπαιξαν οι Βρετανοί.
Για όσους ενδιαφέρονται, περισσότερες λεπτομέρειες από την «Αιματηρή Αλήθεια» και κάποια καταληκτικά σχόλια:
Η Κύπρος πέρασε από την Οθωμανική κυριαρχία στην Βρετανική τo 1878, αρχικά ως μακροπρόθεσμη συμφωνία μίσθωσης. Οι Κύπριοι, ευρισκόμενοι κάτω από οθωμανική κυριαρχία από το 1571, καλωσόρισαν την αλλαγή, χαιρετίζοντας την επιστροφή μιας ευρωπαϊκής χώρας στην Κύπρο και προσβλέποντας στην τελική δημιουργία ενός μοντέρνου, ανεξάρτητου Κυπριακού κράτους, όπως ακριβώς συνέβη με χώρες των Βαλκανίων κατά τον 19ο αιώνα, οι οποίες απαλλάχτηκαν μετά από αιώνες από τον βάναυσο οθωμανικό ζυγό και αποκατάστησαν την ανεξαρτησία τους.
Αλλά η ανεξαρτησία και η αυτοδιάθεση “δεν ήσαν στα χαρτιά” για την Κύπρο. Ακόμα και μετά τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο, που οι Αρχές του Ουίλσον για αυτοδιάθεση των λαών οδηγούσαν στην αποδόμηση των αυτοκρατοριών και την επανεγκαθίδρυση πολλαπλών εθνικών κρατών, η Κύπρος δεν ήταν μια από τις χώρες που θα επέστρεφε στην ανεξαρτησία. Αντίθετα, το 1925 έγινε αποικία του Βρετανικού Στέμματος, μετά που η Τουρκία παραιτήθηκε από κάθε διεκδίκηση στο νησί με τη Συνθήκη της Λοζάννης.
Η διατήρηση, όμως, της αποικιακής κυριαρχίας γινόταν ολοένα και πιο δύσκολη, ειδικά σε μια χώρα που θεωρούσε τον εαυτό της μέρος του Δυτικού πολιτισμού και, ειδικότερα, του Ελληνικού.
Η Μεγάλη Βρετανία έθεσε ως στόχο εκείνο που είχε κάμει επιτυχώς αλλού: Το διαίρει και βασίλευε. Θεωρώντας ως θεμελιώδη προϋπόθεση γι’ αυτό τον στόχο την ενδυνάμωση της ισλαμικής ταυτότητας των Μουσουλμάνων της Κύπρου, η Βρετανία άρχισε να οικοδομεί τεμένη σε χωριά που ποτέ δεν είχαν.
Ανοίγοντας την πόρτα στην Τουρκία
Αργότερα (σελίδα 208 του βιβλίου), στις 8 Ιουνίου 1949, γράφτηκε ένα σημείωμα στην εφημερίδα της μειονότητας «Χαλκίν Σεσί», όπου αναφερόντα ότι:
Ο Βρετανός κυβερνήτης R.Ε. Turnbull ζητούσε όπως ο όρος “Μουσουλμάνοι της Κύπρου” αντικατασταθεί με τον χρησιμοποιούμενο “Τουρκοκύπριοι”.
Αυτή η, εκ πρώτης όψεως, ασήμαντη αλλαγή ορολογίας, με τον καιρό επέφερε μια αλλαγή αντίληψης, ότι οι Μουσουλμάνοι της Κύπρου ήσαν “Τούρκοι” και, συνεπώς, ότι η τουρκική εμπλοκή στο νησί αποτελούσε ένα νόμιμο ενδιαφέρον για τους “Τούρκους” κατοίκους. Αυτή όμως ήταν μια δύσκολη υπόθεση, καθόσον ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών Αλί Κουπρουλού είπε το 1950:
«Για την Τουρκία, δεν υπάρχει κυπριακό ζήτημα».
Μόνο το 1954, όταν ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος με την βοήθεια της Ελλάδας τοποθέτησε την Κύπρο στην ατζέντα των Ηνωμένων Εθνών, η Βρετανία πίεσε και βοήθησε την Τουρκία αρκετά, ούτως ώστε το τουρκικό αίτημα για απόκτηση του ελέγχου της Κύπρου να μπορέσει να εγερθεί ενώπιον των Ηνωμένων Εθνών.
Αυτό αναλύεται με καυτές λεπτομέρειες στις σελίδες 208-213 του βιβλίου και, καθόσον οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις αυτών των μηχανορραφιών είναι καλά γνωστές, αποτελεί ένα σκοτεινό παράδειγμα για το πώς μπορεί να δημιουργηθεί μια βαριά, μακροπρόθεσμη ζημιά στις διεθνείς σχέσεις.
Παίρνοντας την ευκαιρία
Η Τουρκία δεν άργησε να εντοπίσει την ευκαιρία για να αυξήσει την επιρροή της στην περιοχή και να κερδίσει ένα προκεχωρημένο στρατηγικό φρούριο νότια των ακτών της Τουρκίας.
Το 1956, ο Τούρκος πρωθυπουργός Μεντερές ανέλαβε να διερευνήσει το ενδεχόμενο “να αποκτήσει πόδι στην Κύπρο”. Ο καθηγητής Νιχάτ Ερίμ συμφώνησε με την ιδέα, η οποία παρέμεινε ως επίσημη τουρκική πολιτική μέχρι σήμερα. Ο στόχος ήταν, πρώτα να προκληθεί μια εθνική διαίρεση της Κύπρου (“Ταξίμ”) και μετά, μακροπρόθεσμα, η κατάληψη ολόκληρης της Κύπρου.
Η Τουρκία δεν έχασε την ευκαιρία που της πρόσφερε η Βρετανία, ασεβώντας πλήρως προς το διεθνές δίκαιο κατά την πορεία.
Παίρνοντας τα όπλα
Στις σελίδες 214-231 του βιβλίου, μας παρέχονται πολλές λεπτομέρειες για την αυξανόμενη χρήση (και κατάχρηση) όπλων και βίας, ειδικά την δημιουργία των τουρκικών οργανώσεων ΒΟΛΚΑΝ και ΤΜΤ. Παράλληλα, δημιουργήθηκε το ένοπλο κίνημα της ΕΟΚΑ για να εξουδετερώσει τη βρετανική αποικιακή κυριαρχία και να την αντικαταστήσει με ένα ελεύθερο δημοκρατικό κυπριακό κράτος. Η ιστορία αυτού του αγώνα σχετίζεται με κάτι άλλο, όμως είναι καθαρό ότι ενδυνάμωσε την βρετανική απόφαση να εμπλέξει την Τουρκία στην Κύπρο, καθόσον είναι ευκολότερο να κυριαρχήσεις ένα λαό διχασμένο παρά ενωμένο. Έτσι, η Βρετανία κατέστησε την Τουρκία συνέταιρο σε όλες τις επίσημες διαδικασίες και της “έκλεισε το μάτι” για τη δημιουργία της παραστρατιωτικής οργάνωσης ΤΜΤ, με τουλάχιστον 10,000 μέλη, διακριτικά εξοπλισμένη από την Τουρκία και με ηγέτες απόστρατους του τουρκικού στρατού.
Επίσης, γίνονταν βίαιες πράξεις και αλλού. Στις 6 Σεπτεμβρίου 1955, εξερράγη μικρής ισχύος βόμβα στο σπίτι που γεννήθηκε ο Κεμάλ Ατατούρκ και, με εκείνη την δικαιολογία, μαζί με πιέσεις από την τουρκική οργάνωση “Η Κύπρος είναι τουρκική”, καταστράφηκαν με αγριότητα και λεηλατήθηκαν οι ελληνικές συνοικίες στην Ισταμπούλ (πρώην Κωνσταντινούπολη), γεγονός που σταδιακά οδήγησε σε περαιτέρω εθνικό ξεκαθάρισμα της εκεί ελληνικής μειονότητας.
Ο παράνομος στρατός της ΤΜΤ θα έπαιζε πρωταγωνιστικό ρόλο τα επόμενα χρόνια. Η προκάτοχος (της ΤΜΤ) ΒΟΛΚΑΝ καθοδηγείτο μερικώς από τους Βρετανούς, αλλά, κάτω από την εξαίρετη ηγεσία του Ραούφ Ντενκτάς, ξέφυγε από τον βρετανικό έλεγχο και πέρασε στην εξτρεμιστική ΤΜΤ που ελεγχόταν από την Τουρκία.
Αυτή η ομάδα δολοφονούσε συστηματικά Τουρκοκύπριους που αντιφρονούσαν προς τη ρατσιστική της ατζέντα, περιλαμβανομένων και συντεχνιακών ηγετών, δημοσιογράφων και άλλων, οι οποίοι πίστευαν ότι η ειρηνική συμβίωση μεταξύ όλων των Κυπρίων ήταν η καλύτερη επιλογή.
Έτσι, η ΤΜΤ και ο Ραούφ Ντενκτάς κατόρθωσαν να καθιερωθούν ως η μόνη κύρια φωνή των Μουσουλμάνων/Τουρκοκυπρίων. Όχι δημοκρατικά, αλλά αποτελεσματικά.
Κλείνοντας
Μετά την ημι-ανεξαρτησία το 1960, το βιβλίο είναι περιορισμένο και μπορούσε να καλύψει τα γεγονότα πιο συστηματικά. Όμως, αποκαλύπτει μια αξιόλογη σειρά μυθοπλασιών, περιλαμβανομένων και των λεγόμενων “φόνων της μπανιέρας” το 1963, την ανατίναξη του τεμένους Μπαυρακτάρι στη Λευκωσία, τον εμπρησμό ενός τεμένους το 1974 και άλλα επεισόδια που σκηνοθέτησαν (οι Τούρκοι) για να προκαλέσουν ελληνο-τουρκική έχθρα, με τρόπους παρόμοιους με τη βόμβα στο σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ, για την οποία μετά κατηγόρησαν τους Έλληνες.
Το σχέδιο των Τούρκων να σκηνοθετούν ένα (μικρό) επεισόδιο ή να εκμεταλλεύονται ένα άσχετο έγκλημα για σκοπούς προπαγάνδας, αποκαλύφθηκε σταδιακά πολλά χρόνια μετά που κέρδισαν (οι Τούρκοι) το στόχο τους επί του εδάφους. Εδώ, λόγου χάριν, υπάρχει μια αναφορά από την εφημερίδα Today's Zaman που ακουμπά αρκετά από τα γεγονότα-κλειδιά που σκηνοθέτησε η τουρκική πλευρά στην διαμάχη.
Είναι ατυχές το γεγονός, ότι, η εκμετάλλευση των αισθημάτων και η πρόκληση σύγχυσης στα μυαλά όσων παίρνουν αποφάσεις, μπορεί να οδηγήσει σε πολλά λάθη εν βρασμώ, που οδηγούν στην δημιουργία περισσοτέρων προβλημάτων από τα ήδη προϋπάρχοντα, ειδικά σε καταστάσεις επί του εδάφους που είναι δύσκολο ή/και ενοχλητικό να επιλυθούν σωστά. Αυτή ήταν η περίπτωση της Κύπρου για ατέλειωτες δεκαετίες.
Όμως, φέρνοντας στο φως τις λεπτομέρειες των μηχανορραφιών και λαθών του παρελθόντος είναι μακροπρόθεσμα βοηθητικό, η δε “Αιματηρή Αλήθεια”, παρά τις ελλείψεις της, κάνει καλή δουλειά αποκαλύπτοντας γεγονότα και λεπτομέρειες, που στην πραγματικότητα θα έπρεπε να είχαν δημοσιοποιηθεί εδώ και δεκαετίες. Ίσως να ήταν καλύτερα, το βιβλίο να σταματούσε λ.χ. στο 1964, αφήνοντας την κάλυψη της τουρκικής εισβολής του 1974, την ανακήρυξη του ψευδοκράτους το 1983 και το Σχέδιο Ανάν του 2004 για μελλοντικά βιβλία. Όμως έχει πλούσια ύλη για διάβασμα και είναι χρήσιμο όπως είναι, έχοντας ως κύρια δύναμη του την εκτενή χρήση πρωτογενών πηγών.
Η μελλοντική πορεία
Δεν υπάρχει άρθρο για την διένεξη στην Κύπρο, που να μην σκιαγραφεί κάποιες αρχές για το πώς το θέμα να προχωρήσει, παρ’ όλον ότι δεν ήταν αυτό το κύριο θέμα της “Αιματηρής Αλήθειας”. Οι εξελίξεις από την δεκαετία του 1950 έχουν σημαδευθεί από μια ατέλειωτη αποτυχία ως προς τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου, αν και συνήθως υπάρχει η υποκρισία ότι αυτό είναι που συμβαίνει. Το “ποτέ μην αφήσετε μια καλή κρίση να πάει χαμένη” χρησιμοποιείται συστηματικά, κυρίως σε κρίσεις που δημιουργούνται από σκόπιμα τεχνάσματα. Το «Σχέδιο Ανάν» είναι ένα παράδειγμα, όπως έγραψε το 2006 ο Alfred de Zayas:
Ένα χρόνο μετά τη ψήφο (το δημοψήφισμα του 2004), μετά από μια πιο ήρεμη ανάγνωση του Σχεδίου Ανάν, ένας παρατηρητής δίχως δεσμεύσεις μπορεί να διερωτηθεί κατά πόσο πράγματι μπορούσε να αναμένεται ο Κυπριακός λαός στην ελεύθερη Κύπρο να υπερψηφίσει ένα σχέδιο, που συνεπαγόταν την εγκατάλειψη θέσεων που υποστήριζαν το Συμβούλιο Ασφαλείας και η Γενική Συνέλευση από τον Ιούλιο του 1974 και που υπέσκαπτε σοβαρά θεμελιώδεις αρχές του διεθνούς δικαίου που περιέχονται σε πολυάριθμα διεθνή και περιφερειακά έγγραφα.
Για το θέμα του διεθνούς δικαίου στο πλαίσιο της Κύπρου και της τουρκικής επιθετικότητας:
Μπορούν τέτοιες τρομερές παραβιάσεις διεθνούς δικαίου να νομιμοποιηθούν εκ των υστέρων; Ειδικοί στο Διεθνές δίκαιο έχουν την άποψη, ότι τέτοιες παραβιάσεις δεν μπορούν να νομιμοποιηθούν. Δυστυχώς, η κατάσταση παραβιάσεων των προνοιών του διεθνούς δικαίου από χώρες -σε πλήρη ασυδοσία- δεν είναι σπάνια. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι το διεθνές δίκαιο έπαψε να υπάρχει ή ότι αυτές ειδικά οι πρόνοιες έπαψαν να εφαρμόζονται.
Ακόμα:
Αυτό το Σχέδιο Ανάν γίνεται ακόμα πιο αλγεινό, διότι επιβεβαιώνει την εφαρμογή δύο μέτρων και δύο σταθμών στα ανώτατα επίπεδα των Ηνωμένων Εθνών. Το εθνικό ξεκαθάρισμα καταδικάστηκε στην Νυρεμβέργη. Καταδικάζεται σήμερα από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης στην περίπτωση της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Εν τούτοις, επιτρέπεται στην Τουρκία να κατέχει στρατιωτικά το ένα τρίτο του εδάφους μιας άλλης ευρωπαϊκής χώρας και να ιδιοποιείται το προϊόν του εγκλήματος. Γιατί αυτά τα δύο μέτρα και δύο σταθμά;
Για να διατηρηθεί το διεθνές δίκαιο και οι θεμελιώδεις αρχές εθνικής κυριαρχίας, η λύση για την Κύπρο θα πρέπει να αποφασιστεί μόνο από τους νόμιμους πολίτες της Κύπρου -όχι τους Τούρκους στρατιώτες ή τους παράνομους έποικους- και θα πρέπει να παραμείνει προσκολλημένη στις αρχές του διεθνούς νόμου, όπως:
1. Εφαρμογή όλων των σχετικών δικαστικών αποφάσεων και ψηφισμάτων διεθνών δικαστηρίων,
2. αποχώρηση των ξένων στρατιωτικών δυνάμεων από τη βόρεια Κύπρο,
3. αποχώρηση των παράνομων εποίκων από την βόρεια Κύπρο, όπως προνοεί το άρθρο 49 της 4ης Συνθήκης της Γενεύης,
4. αναγνώριση του δικαιώματος επιστροφής όλων των εκτοπισμένων Κυπρίων, και
5. αποκατάσταση ή αποζημίωση προς τους εκτοπισμένους Κύπριους για περιουσίες που κατασχέθηκαν ή καταστράφηκαν.
Αυτός ο στόχος δεν είναι εύκολος, καθόσον εναποτέθηκε πολλή εμπιστοσύνη στα Ηνωμένα Έθνη, τα οποία δεν ανταποκρίθηκαν επάξια. Όμως, οι θεμελιώδεις αρχές του διεθνούς δικαίου δεν είναι δύσκολο να γίνουν αντιληπτές, περιλαμβανομένης της μη ανταμοιβής της επιθετικότητας ή να επιτρέπεται στον επιδρομέα να κρατά το κέρδος της επιδρομής, καθώς επίσης και του αυτονόητου σεβασμού της ατομικής ιδιοκτησίας. Το τελευταίο κατέστη ακόμα ευκολότερο, με τις πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις που επικυρώνουν τα δικαιώματα ιδιοκτησίας των Κυπρίων επί των περιουσιών τους, οι οποίοι για περισσότερο από 30 χρόνια παρεμποδίζονται να χρησιμοποιήσουν τη νόμιμη περιουσία τους από τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής.
Η Κύπρος κατέληξε να είναι μια “δοκιμαστική περίπτωση” ως προς την έντιμη διατήρηση του διεθνούς δικαίου. Μέχρι τώρα, το αποτέλεσμα ήταν πολύ περισσότερες αποτυχίες αντί επιτυχίες, γεγονός που διαβρώνει την εμπιστοσύνη των Κυπρίων προς τις διεθνείς διαπραγματεύσεις και συμφωνίες για λύση του προβλήματος τους. Εκείνο που ως επί το πλείστον ενδιαφέρει, είναι η πραγματικότητα επί του εδάφους. Τούτο περιλαμβάνει το γεγονός, ότι η πρόσβαση προς τις κατεχόμενες περιοχές είναι τώρα νόμιμη και εύκολη, ότι το δικαίωμα ιδιοκτησίας των Κυπρίων επί των περιουσιών τους είναι σεβαστό και ότι ακόμα και οι Τουρκοκύπριοι διαμαρτύρονται κατά της τουρκικής παρουσίας στο νησί τους. Το πλέον δύσκολο ζήτημα είναι, η τύχη των 200,000 συν παράνομων τούρκων εποίκων στο βόρειο μέρος της Κύπρου. Αυτό, όμως, είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να λύσει η Τουρκία.
Γιατί η Κύπρος ανήκει στους Κυπρίους. Όχι στους Βρετανούς, στην Τουρκία ή στους παράνομα κουβαλητούς έποικους

Ο Πιερικός Αρχέλαος και πάλι στην Α2



Θανάσης Μολυβδάς:

«Έκλεισε μια δύσκολη χρονιά με επισφράγισμα

την επιτυχία της παραμονής μας»

Χρήστος Ξηρομερίτης:

«Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα αυτή τη στιγμή είναι ότι ο Πιερικός Αρχέλαος γίνεται γνωστός στο χώρο του αθλητισμού

για τη ζεστή του έδρα»

Δημήτρης Πόδας:

«Τις ομάδες τις δίνουν αξία οι άνθρωποι και η ιστορία»

Νίκος Σταυρόπουλος – τεχνικός διευθυντής ΚΑΕ ΠΑΟΚ:

«Μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση το ότι είναι Σάββατο, είναι εορταστικό τριήμερο και με θάλασσα στα δέκα λεπτά

και το γήπεδο είναι γεμάτο»

Μετά τη λήξη του αγώνα του Πιερικού Αρχελάου με το Λαύριο στην Κατερίνη, προπονητές και παράγοντες έκαναν τις παρακάτω δηλώσεις:

Θανάσης Μολυβδάς – προπονητής Πιερικού Αρχελάου: «Ο στόχος της παραμονής μας στην Α2 επιτεύχθηκε και θεωρώ ότι είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία για την ομάδα μας. Είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία των παιδιών που με την προσπάθειά τους και με τη διάθεση που έδειξαν, κατάφεραν κάτι που πριν ένα μήνα φαινόταν δύσκολο, αφού κερδίσαμε τρία στα τέσσερα παιχνίδια. Αξίζουν συγχαρητήρια, πραγματικά, σ΄ αυτά τα παιδιά γιατί προσπάθησαν, παλέψανε και ιδρώσανε για την ομάδα και για τον υπέροχο κόσμο που είναι δίπλα μας. Μεγάλο βέβαια μερίδιο στην

επιτυχία μας αυτή έχουν και οι δύο προπονητές που πέρασαν από εδώ, δηλαδή ο Δημήτρης Γαλάνης και ο Κώστας Σορώτος, οι οποίοι ο καθένας με τον τρόπο του άφησαν το στίγμα στην ομάδα μας και βοήθησαν πάρα πολύ ώστε να φθάσουμε σ΄ αυτό το γεγονός. ‘Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους που ήταν κοντά στην ομάδα μας και μας στήριξαν όλη τη χρονιά, ακόμη και στις δύσκολες στιγμές. Ήρθε η ώρα να ηρεμήσουμε, να ξεκουραστούμε λίγο και να αρχίσουμε σιγά - σιγά για την επόμενη μέρα της ομάδας που θα χαράξει η διοίκηση. Έκλεισε μια δύσκολη χρονιά με επισφράγισμα την επιτυχία της παραμονής μας. Όπως είπα και στους καλαθοσφαιριστές μας πριν αρχίσει ο αγώνας, αυτό που μένει είναι η εντύπωση και νομίζω ότι η τελευταία που αφήσαμε στον κόσμο της Κατερίνης, είναι πολύ καλή. Για μια ακόμη φορά τους ευχαριστούμε όλους που ήταν σε όλα τα παιχνίδια δίπλα μας. Καλό καλοκαίρι σε όλους».

Χρήστος Ξηρομερίτης – βοηθός προπονητή Πιεικού Αρχελάου: «Η χρονιά τελείωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αφού πραγματοποιήσαμε τον στόχο που είχαμε θέσει από την αρχή της σαιζόν που ήταν οι δεκατρείς νίκες και η εξασφάλιση της παραμονής στην Α2. Επιπλέον, δείξαμε άτι έχουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο και παλέψαμε τα περισσότερα παιχνίδια είτε εντός, είτε εκτός έδρας. Είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα, σχόλια και αυτοκριτική για την πορεία μας στο πρωτάθλημα. Θα ξεκουραστούμε για λίγες μέρες και στη συνέχεια θα "κάνουμε ταμείο" για τη χρονιά που πέρασε βλέποντας τα πράγματα πιο ήρεμα και πιο αποστασιοποιημένα. Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα αυτή τη στιγμή είναι ότι ο Πιερικός Αρχέλαος γίνεται γνωστός στο χώρο του αθλητισμού για τη ζεστή του έδρα, τη φιλοξενία του και για και το γεγονός ότι πολλά νέα παιδιά της πόλης βρίσκονται κοντά στην ομάδα και στο μπάσκετ γενικότερα. Από την πλευρά μου θέλω ευχαριστήσω ειλικρινά τον Δημήτρη Γαλάνη για την συνεργασία που είχαμε για τρεις σαιζόν, τον Κώστα Σορώτο για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε και τον Θανάση Μολυβδά, ειδικά για τις τελευταίες είκοσι πέντε μέρες του πρωταθλήματος, καθώς επίσης τους φίλους και -κυρίως- την οικογένεια μου για τη συμπαράστασή τους».

Δημήτρης Πόδας – Μέλος Δ.Σ. του Πιερικού Αρχελάου – υπεύθυνος μάρκετινγκ:«Θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω τον κόσμο όχι μόνο για την παρουσία του στο γήπεδο, αλλά και για το γεγονός ότι αυτός είναι που δίνει υπόσταση και λόγο ύπαρξης σ΄ αυτή την ομάδα. Τις ομάδες τις δίνουν αξία οι άνθρωποι και η ιστορία. Προσωπικά θα ήθελα να αφιερώσω αυτή τη μέρα που είναι αποτέλεσμα της τεράστιας προσπάθειας που γίνεται τα τρία τελευταία χρόνια με τη συνένωση, στον πρόεδρό μας τον Αποστόλη Πόδα, γιατί θεωρώ ότι έχει υπερβεί τον εαυτό του πάρα πολλές φορές για να βοηθήσει την ομάδα με όποιο τρόπο μπορεί. Ελπίζω η επόμενη μέρα να μας δώσει δύναμη να συνεχίσουμε αυτή την υπέροχη προσπάθεια που ξεκινήσαμε εδώ και τρία χρόνια. Ευχαριστούμε θερμά το μπασκετικό κόσμο της Πιερίας που ήταν και είναι πάντα δίπλα μας».

● Στον αγώνα ήταν και ο παλιός γνωστός καλαθοσφαιριστής και τώρα τεχνικός διευθυντής της ΚΑΕ ΠΑΟΚ Νίκος Σταυρόπουλος, ο οποίος δήλωσε: «Μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση το ότι είναι Σάββατο, είναι εορταστικό τριήμερο και με θάλασσα στα δέκα λεπτά και το γήπεδο είναι γεμάτο. Αυτό μου κάνει πραγματικά μεγάλη εντύπωση σε έναν αγώνα μπάσκετ σε τέτοια περίοδο, το μήνα Ιούνιο. Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα του Πιερικού Αρχελάου προσελκύει πολύ κόσμο, θα προσελκύσει περισσότερο, έχει μια πολύ αξιόμαχη ομάδα και γιατί όχι κάποια στιγμή να μην κάνει και το επόμενο βήμα. Νομίζω πάντως ότι είναι πολύ κοντά σ΄ αυτό. ‘Όσο για το ελληνικό μπάσκετ γενικότερα, έχει τα προβλήματά του. Έχει ομάδες που είναι με πολύ υψηλά μπάτζετ, δηλαδή Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός και η επόμενη βαθμίδα πιθανά να είναι ΠΑΟΚ – Άρης και μετά να είναι οι υπόλοιπες ομάδες. Γενικά το μπάσκετ που είδαμε φέτος δεν ήταν ποιοτικό. Υπήρχαν όμως ποιοτικοί παίκτες, αλλά όχι όμως ποιοτικές ομάδες».

Οι γάμοι της ντροπής

Καταναγκαστικοί γάμοι ακόμα και σε πεντάχρονα κορίτσια! Μια σοκαριστική πραγματικότητα που κατέγραψε η φωτογραφική μηχανή του National Geographic. Προσωπικές ιστορίες που κόβουν την ανάσα (Pics)




Ινδία, Υεμένη, Αφγανιστάν, Αιθιοπία... χώρες που ο καταναγκαστικός γάμος νεαρών κοριτσιών ευδοκιμεί και παιδικές ψυχές αναγκάζονται υπό την απειλή των ανδρών να παντρευτούν ακόμα και πριν την ενηλικίωσή τους.









Οι σύζυγοι μπορούν να είναι νέοι, μέσης ηλικίας, χήροι ή ακόμη και απαγωγείς που τις βιάζουν πρώτη και μετά τις παντρεύονται.


Ορισμένοι από αυτούς τους γάμους είναι επιχειρηματικές συναλλαγές ή ακόμα γίνονται ώστε να επιλυθεί μια οικογενειακή διαμάχη .

Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο αυτό θα συμβεί σε δέκα έως 12 εκατομμύρια κορίτσια στον κόσμο!Οι γαμήλιες τελετές συχνά πραγματοποιούνται στη μέση της νύχτας. Τσιλιαδόροι όλοι οι κάτοικοι του χωριού προσπαθώντας να κρατήσουν τον μυστικό γιατί φοβούνται την επιδρομή της αστυνομίας.


Το περιοδικό National Geographic η δημοσιογράφος Cynthia Gorney και η φωτογράφος Stephanie Sinclair ταξίδεψαν στην Υεμένη και στο Ρατζαστάν της Ινδία και μας εξιστορούν απίθανες ιστορίες έχοντας τραβήξει υπέροχο φωτογραφικό υλικό.




Στην Ινδία για παράδειγμα φωτογράφισαν μια 5χρονη που την ανάγκασαν όχι μόνο να παντρευτεί αλλά και να κοιμηθεί με το μέλλον σύζυγο της πριν την τελετή ώστε να διαπίστωση αυτός ότι είναι αγνή!

Οι εικόνες αυτές μας θυμίζουν την περίπτωση της 10χρονης Νοτζούντ Μοχάμεντ Άλι την οποία ο πατέρας της ανάγκασε να παντρευτεί έναν άντρα είκοσι χρόνια μεγαλύτερό της, η ιστορία της οποίας είχε συγκλονίσει την παγκόσμια κοινή γνώμη. Η 10χρονη κατάφερε να πάρει διαζύγιο πριν από δύο χρόνια, ύστερα από δικαστική μάχη.

Είναι αδέλφια: ο ένας χριστιανός και ο άλλος μουσουλμάνος!!!


να πουν πολλά, ώστε να μάθει ο ένας για την ζωή του άλλου.


Τα δύο αδέλφια βρέθηκαν μετά από αναζήτηση του Γιάννη και της εκπομπής «Πάμε πάκετο», όπου είχε απευθυνθεί. Έσμιξαν στην Κομοτηνή. «Δεν θα ξαναχωρίσουμε» λένε στην τοπική εφημερίδα και αποκαλύπτουν μάλιστα ότι πλέον δουλεύουν μαζί σε ένα μικρό ταβερνάκι που έχει ο Αμέτ στο κέντρο της Κομοτηνής. Βλέπετε, η μοίρα τα έφερε έτσι, ώστε ο Γιάννης να είναι... μάγειρας στο επάγγελμα και να βοηθάει πλέον στην κουζίνα τον αδελφό του.


Όπως αποδείχθηκε, ο Αμέτ και ο Γιάννης είναι αδέλφια με το ίδιο αίμα και τον ίδιο πατέρα, ασχέτως αν γνωρίστηκαν κι αγκαλιάστηκαν για πρώτη φορά 50 χρόνια μετά! Ο Αμέτ είναι πολύτεκνος οικογενειάρχης, γνωστός για την περιποιητικότητα και την κοινωνικότητά του στους πελάτες του στην καρδιά της Θράκης. Ο Γιάννης γεννήθηκε και μεγάλωσε σε πόλη της Μακεδονίας, στην Κατερίνη. Ψάχνοντας τις ρίζες του, εντόπισε τον Αμέτ και από τότε έμεινε δίπλα του βοηθώντας τον, μιας και ο ίδιος κατά σύμπτωση έχει ασχοληθεί με την κουζίνα.


«Ο πατέρας μας ήταν καλόκαρδος άνθρωπος, μουσουλμάνος που ασπάσθηκε το χριστιανισμό και προχώρησε την ζωή του φτιάχνοντας άλλη οικογένεια. Ήξερα όμως το παρελθόν του. Είχα έρθει πριν 28 χρόνια να βρω τον Αμέτ, αλλά δεν τα κατάφερα», θα πει ο Γιάννης. Μετά έκανε μια επικοινωνία με την εκπομπή «Πάμε πακέτο» και κατάφεραν να τους βρουν από εκεί. «Τα αδέλφια μου τα δύο, τον είδαν για πρώτη φορά πριν από ένα δίμηνο, η συγκίνηση του Χρήστου και της Ερασμίας ήταν μεγάλη, όπως και του άλλου ετεροθαλούς αδελφού μου, του Ρασήμ», αποκαλύπτει.

Ο Γιάννης είναι ελεύθερος, ζει πλέον μόνιμα στον συνοικισμό του Ηφαίστου (λίγο έξω από την Κομοτηνή) και απολαμβάνει την φιλοξενία της οικογένειας του μουσουλμάνου αδελφού του αλλά και την εκτίμηση όλων, που τον αποδέχθηκαν και τον αγκάλιασαν σαν αίμα τους. «Για μένα ήταν μια ζεστή αγκαλιά που μου γέμισε ένα μεγάλο κενό», αναφέρει στον «Χρόνο», για την συνάντησή του με τον αδελφό του που ήταν όνειρο ζωής...

Την είχαν για σκλάβα του σεξ

Μια τριμελής οικογένεια, πατέρας, μάνα και γιος οι οποίοι συνελήφθησαν καθώς όχι μόνο χρησιμοποιούσαν τη νεαρή “σκλάβα για όλες τις οικιακές δουλείες” αλλά και ο πατέρας την κακοποιούσε και σεξουαλικά!

Σύμφωνα με την εισαγγελία της Mosbach "η οικογένεια χρησιμοποιούσε βια και απειλές για να αναγκάσει το θύμα να εκτελεί οικιακές εργασίες".
Ο εισαγγελέας Franz-Josef Heering σημειώνει ότι "Καθ' όλη τη διάρκεια της κράτησής της η γυναίκα κακοποιήθηκε επανειλημμένως, ταπεινώθηκε και δεχόταν απειλές" προσθέτοντας οτι η 20χρονη "κατάφερε να διαφύγει το περασμένο Σαββατοκύριακο από ένα παράθυρο που είχε αφεθεί ανοιχτό την ώρα που κανείς δεν την πρόσεχε".

Οι τρεις ύποπτοι συνελήφθησαν από ειδική ομάδα της αστυνομίας, καθώς ο άνδρας πιστεύεται ότι ήταν οπλισμένος.

Οθωμανική Εισπρακτική ΑΕ

εισπράτουσα χαράτσιον 3%

Διαμαρτυρία με... χιλιάρικο για να επιστρέψουμε στην δραχμή


Με ένα γιγαντιαίο χιλιάρικο στο χέρι ζήτησε ο Ολλανδός πολιτικός Χέερτ Βίλντερς την επιστροφή της χώρας μας στη δραχμή και, μάλιστα, έβγαλε... λόγο μπροστά από την ελληνική πρεσβεία στη Χάγη!
Ο εθνικιστής πολιτικός -ηγέτης του PVV- κάλεσε τα ΜΜΕ της χώρας έξω από την πρεσβεία μας και εξέπληξε τους πάντες με την προκλητική του κίνηση. Στόχος του, όπως είπε, ήταν να επιδώσει επιστολή με την οποία θα ζητούσε να εγκαταλείψει η Ελλάδα τη ζώνη του ευρώ και να επιστρέψει στη δραχμή.

Η ελληνική πρεσβεία, που είχε ενημερωθεί για το τι επρόκειτο να συμβεί αφού ο ίδιος ο κ. Βίλντερς το είχε ανακοινώσει μέσω Ίντερνετ, αρνήθηκε να τον δεχτεί. Σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι η ενέργειά του είναι προσβλητική και εξυπηρετεί μόνο επικοινωνιακές σκοπιμότητες, προσθέτοντας πως......
δεν συνάδει με τις φιλικές σχέσεις των δύο λαών και τη μακρόχρονη συνεργασία των δύο χωρών στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο πρόεδρος του PVV έβγαλε το άχτι του, πάντως, αφού προέβη σε... παραλήρημα με εθνικιστικές «κορώνες» μπροστά στις κάμερες, με φόντο την πρεσβεία μας και το χιλιάρικο - γίγας στο χέρι!

«Η έκκληση του ηγέτη του PVV για διακοπή της οικονομικής βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ελλάδα είναι ανόητη και επικίνδυνη», δήλωσε ο πρόεδρος της ολλανδικής κεντρικής τράπεζας, Νουτ Γουέλινγκ, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή και χαρακτήρισε τον κ. Βίλντερς «ψευδοπροφήτη της οικονομίας».

Τον ευχαριστούμε, πάντως, που μας θύμισε πως ήταν το παλιό μας χαρτονόμισμα...

ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΧΘΕΣ

Δεν θέλουν να κυβερνήσουν!


Σε ανοιχτή πολιτική κρίση οδηγείται η χώρα, όπως δείχνουν και οι μυστικές δημοσκοπήσεις των κομμάτων, ενώ με αγωνία αναμένεται η «εξέλιξη» του κινήματος της πλατείας, που αποτελεί την έκφραση της πολιτικής απονομιμοποίησης κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.Μπροστά στο κόστος των νέων μέτρων, ο πρωθυπουργός με συνεχείς κινήσεις συναίνεσης, χωρίς αποδέκτες, εμφανίζεται να αναζητά συνέταιρους για να μοιραστεί το πολιτικό κόστος των νέων επαχθών μέτρων που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και το νέο Μνημόνιο. Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της ΝΔ δεν ζητά εκλογές ενώ δηλώνει ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει πλήρως και τα νέα μέτρα οδηγούν σε νέα μεγάλα αδιέξοδα την ελληνική οικονομία και τη χώρα.

«Η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει ποτέ το χρέος»


Με δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο καθηγητής διεθνών σχέσεων και επικεφαλής οικονομολόγος της Credit Αgricole στην Ελλάδα, Γιάννης Σφακιανάκης, εκτίμησε ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει ποτέ να εξυπηρετήσει το δημόσιο χρέος.
«Υπάρχει μεγάλο μέρος των Ελλήνων που φεύγει στο εξωτερικό και η Ελλάδα έχει τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα. Ποτέ δεν θα αποπληρώσει το χρέος. Με αυτούς τους πολιτικούς η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη»«Πρέπει να ξεχάσετε την ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια» προσέθεσε. «Η Ελλάδα δεν έχει πιάσει ακόμη πάτο» ανέφερε χαρακτηριστικά, εκτιμώντας ότι έως το τέλος του χρόνου η ανεργία θα έχει υπερβεί το 20%...

Αναφερόμενος στο εγχώριο πολιτικό σκηνικό, ο κ. Σφακιανάκης χρησιμοποίησε σκληρές εκφράσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά: «οι πολιτικές δυνάμεις έχουν χρεοκοπήσει, η Ακροδεξιά και η Αριστερά διανοητικώς, σκέφτονται το πολιτικό κόστος. Να δοθούν τα περιουσιακά στοιχεία των πολιτικών στο κράτος». Επίσης πρότεινε ο αριθμός των βουλευτών νε περιοριστεί σε 150, με μέγιστη διάρκεια 2 θητείες, διαχωρισμό της βουλευτικής από την υπουργική ιδιότητα και πλήρη διαχωρισμό νομοθετικής και δικαστικής εξουσίας.

Ετικέτες ΖΩΔΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!!

Μήπως να μη το φορούσε καθόλου το μαγιό;

Μήπως να μη το φορούσε καθόλου το μαγιό;
Είναι η εποχή που οι ποδοσφαιριστές απολαμβάνουν τις διακοπές τους...
μαζί με τις οικογένειές τους, πριν αρχίσουν και πάλι… το τρέξιμο!

Ο John Terry της Chelsea και η σύζυγός του Toni επέλεξαν το Abu Dhabi για τις φετινές τους διακοπές και… το Abu Dhabi πρέπει να χαίρεται πολύ γι’ αυτό!


Αρκεί να ρίξετε μια ματιά στο μαγιό της Toni και θα καταλάβετε…

ΕΚΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ


  
 ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ.... OUT OF SERVICE... 
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ...

Οι κακές συνήθειες των ζωδίων

Όσοι γεννήθηκαν στο ζώδιο του Κριού είναι εγωιστές. Η καλύτερη θεραπεία για τον εγωισμό τους, είναι να δώσουν προσοχή σε ένα άλλο ζωντανό πλάσμα. Ο εγωισμός συγκαταλέγεται στις σχετικά αβλαβείς κακές συνήθειες.

Οι άνθρωποι που γεννήθηκαν στο ζώδιο του Ταύρουείναι ακατάστατοι. Αν τους δοθεί όμως μια οργανωτική κατεύθυνση, συνήθως συμμορφώνονται. Η αποδιοργάνωση είναι κι αυτή μια από τις ακίνδυνες κακές συνήθειες.

Οι Δίδυμοι πολλές φορές είναι «αλλού», έτσι...

Τα «πήραν» με Οικονομέα, Καμπουράκη και Αυτιά


Έξαλλοι έγιναν το πρωί οι δημοσιογράφοι της Πρωινής Γραμμής, κ.κ. Λυριτζής – Οικονόμου με συναδέλφους τους, καθώς όπως είπαν, παρόλο που σε άλλα κανάλια έδειχναν εκπομπές σε επανάληψη, λόγω απεργίας των τεχνικών, είχαν στο πλάνο real time...
με αποτέλεσμα να νομίζει ο κόσμος ότι είναι ζωντανές εκπομπές!

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ - ΣΑΤΡΑΖΕΜΗΣ -ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ - ΙΤΣΙΟΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΠΙΕΙΡΙΚΟΥ ΜΑΣ

Ο Νίκος Παπανικολάου με την ηγετική αυτοδιοικητική ομάδα του Χιονίδη (Σατραζέμης, Παπαδημητρίου, Ίτσιος) κι ο Δημήτρης Κεραηλίδης με τους "αγανακτισμένους". Λίγο πριν την έναρξη του μπασκετικού αγώνα Πιερικού Αρχελάου με το Λαύριο

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ PIERIA -GR

Όλα στο «σφυρί»


Ειλικρινά έχουμε χάσει την μπάλα, για να μην πούμε καλύτερα ολόκληρο το γήπεδο, με αυτά που ακούνε τα αυτιά μας αλλά και βλέπουν τα μάτια μας τις τελευταίες μέρες. Μόνο ως παράλογες θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς τις αποφάσεις των «σοφών» του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι κυριολεκτικά βάζουν «πωλητήριο» σε ιδιόκτητα κτήρια του Ελληνικού Δημοσίου...

Διάγγελμα Γιώργου για τα μάτια του κόσμου (και του ΠΑΣΟΚ)


Το πολυαναμενόμενο διάγγελμα του Γιώργου Παπανδρέου που καθυστέρησε 4,5 ώρες δεν κράτησε παραπάνω από πέντε λεπτά. Ο πρωθυπουργός σε χαμηλούς τόνους απηύθυνε εκ νέου μήνυμα συναίνεσης προς κάθε κατεύθυνση με στόχο «να καταρριφθούν τα κομματικά τείχη» επιμένοντας ότι θα πρέπει το Μεσοπρόθεσμο να είναι από...

ΡΕ ΤΟΝ ΠΟΥΣΤΗ ΤΙ ΕΙΠΕ....

ΟΣΟ ΤΟ ΑΚΟΥΩ, ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΓΟΥΣΤΑΡΩ! ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΓΙΩΡΓΑΡΑ ΜΕ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΣΟΥ!!!! ΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΟ ksipnistere ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ, ΕΙΝΑΙ.....

ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΜΥΡΟΥΔΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ;;;;
ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΑ ΠΙΕΡΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ....
ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΚ ΠΙΕΡΙΑΣ, ΕΣΥ;;;;
pieria-gr KAI ksiponistere ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ
Ξέρεις τι θέλω Γιώργο Κωνσταντόπουλε από σένα;;; Να κάνεις πράξη αυτό που μου είπες όταν έπαψες να είσαι ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ. Τι μου είχες πει;;; Έ άκου.... "ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗ ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ"  τι λες φίλε ΓΙΩΡΓΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕ; Πάμε να το κάνουμε;;;; ΕΣΥ ΚΙ ΕΓΩ.... ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ....


Πρωτοσέλιδο των ΝΕΩΝ 12/8/2097

"ΠΡΩΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΚ ΠΙΕΡΙΑΣ, ΓΚΡΕΜΙΣΑΝ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ"
ΒΕΒΑΙΑ ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΠΩΣ, ΟΠΩΣ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ, Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ, Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΟΤΑΝ ΜΕ ΔΙΑΒΑΖΕΙ, ΘΥΜΩΝΕΙ!!! ΚΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΕ ΒΡΙΖΕΙ!!! ΜΕΤΑ;;;; ΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΜΕΤΑ; ΜΕΤΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΛΕΕΙ.... ΡΕ ΤΟΝ ΠΟΥ...Η ΤΟΝ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗ ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ.... ΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΓΙΩΡΓΟ ΜΕ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΣΟΥ...
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΕΣ ΟΙ ΩΡΑΙΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ..... Έ ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ.....

GIORGOS THE KING AND THE KOYMPAR MEN....

ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΜΠΑΡΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ, Έ ΑΣ ΒΑΛΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΥΜΠΑΡΟ, ΓΙΑΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΜΟΥ ΤΑ "ΧΩΣΕΙ" ΩΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ, ΟΧΙ ΡΕ ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ, ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΒΗΜΑ... ΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

ΟΧΙ ΡΕ Γ@ΜΩΤΟ ΜΟΥ....

ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΗΛΙΑ ΧΡΥΣΙΚΟ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ;;;;; ΓΙΩΡΓΟ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΕ ΘΕΛΕΙ ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ..... ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΣΕ ΘΕΛΕΙ ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ, ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΣΕ ΘΕΛΕΙ ΟΛΗ Η ΠΙΕΡΙΑ ΜΑΣ..... ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Ο ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ, ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ... ΩΧ ΤΙ ΕΙΠΑ;;;; ΛΕΤΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ;;;; ΩΧ ΤΙ ΕΙΠΑ ΠΑΛΙ...
ΔΥΝΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ Ο "ΑΡΧΗΓΟΣ" ΤΩΝ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΩΝ Ο ΤΑΣΟΣ ΑΛΧΑΤΖΙΔΗΣ. ΕΦΕΡΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ.... ΑΛΛΗ ΝΟΤΑ. ΤΑΣΟ;;;; ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ ΜΑΖΕΨΑΝ;;; ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ "ΡΟΥΦΙΑΝΟΜΠΑΤΣΟΥΣ" ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΙ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;;; ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΕΤΣΙ ΜΕ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ Ή ΘΑ ΤΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ;;;; 
ΚΙ ΑΦΟΥ ΤΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΔΕΝ ΓΚΡΕΜΙΣΑΝ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ, ΠΗΡΑΜΕ ΦΟΡΤΗΓΟ ΚΑΙ ΤΑ ΓΚΡΕΜΙΣΑΜΕ!!!!
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΗΛΙΑ ΤΣΟΛΑΚΙΔΗ ΠΟΥ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΕΙΠΕ, ΜΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΑΛΛΑ ΚΑΝΤΕ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΙΝΕΤΕ ΙΔΕΕΣ ΝΑ ΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ.... ΣΩΣΤΟΣ Ο ΗΛΙΑΣ. ΟΜΩΣ ΕΓΩ ΠΙΟ ΕΚΕΙ ΕΙΔΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ ΝΑ ΨΙΘΥΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ: "ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ, ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΘΕΣΙΝΟΥΣ ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΑΣΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ;;;" ΚΙ ΕΓΩ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ, "ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΞΑΝΑΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ...ΜΑΝΤΡΙ;;;" ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ.....
ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ;;; ΚΙ ΑΠ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΟΛΛΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ, ΚΙΘΑΡΕΣ ΚΑΙ ΛΥΡΕΣ.... ΣΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ, ΕΤΣΙ ΕΝΟΙΩΣΑ ΤΟ ΒΡΑΔΙ.... ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ; ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ "ΚΡΑΖΕΙ" ΚΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΟΥ ...ΠΟΝΕΜΕΝΟΥ;;; ΤΙ ΛΕΣ ΗΛΙΑ;;; ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΜΙΚΡΟΦΩΝΑ ΟΙ ΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ ΣΤΟΝ ΑΠΛΟ ΛΑΟ. ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΝΟΥΝ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΦΩΝΗ, ΕΚΕΙΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΗΜΩΝ ΚΙ ΥΜΩΝ;;;
ΠΟΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ...ΠΑΛΙΟΥΣ, ΕΧΕΙ "ΟΡΓΩΣΕΙ" ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΕΚΠΛΗΞΗ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΟΥ, Ο ΠΡΩΤΟΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ;;; ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΟΥ ΗΛΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΟΝΕΜΕΝΟ ΚΑΙ ΦΤΩΧΟ ΠΟΛΙΤΗ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΛΥΣΗ; Έ ΑΥΤΟ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ, ΟΜΩΣ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΣΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΑΡΩΝ. ΕΝΩ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ 439 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΑΚΡΙΑ... ΔΥΣΤΥΧΩΣ