PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΗΧΟΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΙΝΙΟ

Την Κυριακή 19 Ιουνίου στις 9:00 π.μ. στο ΑΙΓΙΝΙΟ , στο χώρο της εμποροπανήγυρης θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός ηχοσυστημάτων αυτοκινήτου DBDRAG RACING

ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ

ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΔΝΑΣ – ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ
ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ
ΔΡΟΣΕΡΕΣ ΣΑΣ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

Περισσότεροι από 300 μαθητές επτά Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Κατερίνης (Τρίτης και Τετάρτης τάξης), συμμετείχαν φέτος στο πρόγραμμα διδασκαλίας της


Περισσότεροι από 300 μαθητές επτά Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Κατερίνης (Τρίτης και Τετάρτης τάξης), συμμετείχαν φέτος στο πρόγραμμα διδασκαλίας της κολύμβησης, που για 3η συνεχόμενη εκπαιδευτική χρονιά υλοποιήθηκε στο Β΄ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο από την Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας με την στήριξη του Δήμου Κατερίνης.
Το απόγευμα της περασμένης...

Παραλήφθηκαν 2 καταφύγια και 1 χώρος δασικής αναψυχής


* ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ «ΚΟΡΟΜΗΛΙΑ», ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ & ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ «ΑΓ.ΤΡΙΑΔΑΣ»
* ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ - ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΚΙΑΦΑΣ
Υπογράφτηκαν τα πρωτόκολλα παράδοσης και παραλαβής υποδομών και χώρων στον Όλυμπο, μεταξύ της διεύθυνσης δασών Πιερίας και του δήμου Δίου-Ολύμπου. Η παραλαβή εκ μέρους του δήμου έγινε από τον αντιδήμαρχο, Πέτρο Κιάφα.
Πρόκειται για την 20ετή παραχώρηση, με δυνατότητα ανανέωσης, στη χρήση τού ορειβατικού καταφυγίου – κέντρου εξυπηρέτησης επισκεπτών του εθνικού δρυμού Ολύμπου (Ε.Δ.Ο.) στη θέση «Κορομηλιά» Δίου, στη χρήση τού ορειβατικού καταφυγίου στη θέση «Πετρόστρουγκα» Ολύμπου, καθώς και στις υποδομές δασικής αναψυχής στην περιοχή «Αγίας Τριάδας» Βροντούς. Τα πρωτόκολλα...

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ ΙΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΟΔΕ-ΔΗΜ. ΤΟ Β. ΠΙΕΡΙΑΣ




Ανοιχτή συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Πιερίας με τις Δημοτικές Τοπικές Οργανώσεις Πύδνας, Μεθώνης, Κολινδρού και Αιγινίου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (06-07-2011) στο Πολύκεντρο του Αιγινίου.
Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν η ενημέρωση των πολιτών της Βόρειας Πιερίας για το περιεχόμενο της ολοκληρωμένης πρότασης της ΝΔ για την έξοδο της χώρας από την κρίση, έτσι όπως παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά, στο Ζάππειο ΙΙ.
Την πολιτική ανάλυση της πρότασης πραγματοποίησε ο Γεν. Γραμματέας της ΝΟΔΕ κ. Ξενοφών Μπαραλιάκος αναδεικνύοντας μέσα από διαφάνειες, τα επιμέρους οικονομικά στοιχεία του Σχεδίου. Τις δικές του επισημάνσεις αναφορικά με την πρόταση της ΝΔ έκανε ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας της ΝΔ κ. Χρήστος Τράντης, ο οποίος έδωσε το...

Καθαρισμός Βατανιακού


Με αφορμή την ευρωπαϊκή ημέρα περιβάλλοντος, τα μέλη της Ποδηλατικής Από-δρασης, κάνοντας την καθιερωμένη τους κυριακάτικη ποδηλατοβόλτα, έδωσαν το παρών στις εκδηλώσεις της ομάδας πολιτών «Πρωτοβουλία του Πέλεκα» για την ανάδειξη της περιοχής. Έπειτα ακολούθησε εθελοντικός καθαρισμός του περιβάλλοντος χώρου του γηπέδου του Βατανιακού, από 20 και πλέον εθελοντές μέλη και φίλους του συλλόγου. Συλλέχθηκαν πάνω από 20 μεγάλες σακούλες σκουπιδιών από δύο μόλις μεριές του γηπέδου, γεγονός που δείχνει την εντονότατη περιβαλλοντική επιβάρυνση της περιοχής, όχι μόνο γύρω από το γήπεδο, αλλά και κατά μήκος του Λεύκου ποταμού γενικότερα. Η ιδέα της «πράσινης διαδρομής», με ποδηλατόδρομους, πεζόδρομους και πάρκα αναψυχής, δυστυχώς έμεινε στα χαρτιά. Τα όποια έργα έγιναν εκεί, είναι έως και σήμερα ημιτελή και ο Πέλεκας παραμένει μια περιοχή υποβαθμισμένη. Ευχόμαστε η δημοτική αρχή να ολοκληρώσει αυτό που ξεκίνησε εκεί, ώστε του χρόνου να γιορτάσουμε το περιβάλλον σε έναν Πέλεκα – στολίδι.

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΑΠΟ-ΔΡΑΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ

Ξεκίνησαν οι εργασίες συντήρησης του αποχετευτικού δικτύου της πόλης


Σε συντήρηση του αποχετευτικού δικτύου της Κατερίνης προχωρά η ΔΕΥΑΚ, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Καθαριότητας και τη Δημοτική Αστυνομία, με στόχο την καλή και κυρίως ασφαλή λειτουργία των αγωγών.

Το επόμενο διάστημα εργασίες συντήρησης του αποχετευτικού δικτύου θα γίνουν και σε άλλες κεντρικές οδούς της Κατερίνης, καθώς μέλημα της διοίκησης της ΔΕΥΑΚ είναι η άψογη λειτουργία του αποχετευτικού δικτύου της πόλης» . Ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΚ ευχαρίστησε κλείνοντας την Υπηρεσία Καθαριότητας και τη Δημοτική Αστυνομία για τη συνεργασία και ζήτησε την κατανόηση των πολιτών, καθώς κατά τη διάρκεια των εργασιών διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων.

ΔΕΥΑ Κατερίνης: Οι πολίτες απαιτούν εξηγήσεις


Με απόφαση της λαϊκής συνέλευσης της 05.06.2011 από τους "Αγανακτισμένους" πολίτες στην κεντρική Πλατεία Κατερίνης, αποφασίστηκε η σύσταση ομάδας εργασίας, η οποία ανέλαβε να συλλέξει πληροφορίες σχετικά με τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑ Κατερίνης.
Η απόφαση για τη συγκρότηση της ομάδας αυτής προέκυψε από τα ερωτήματα δεκάδων διαμαρτυρομένων πολιτών, οι οποίοι αδυνατούν να καταβάλουν τα υπέρογκα ποσά που απαιτεί η Δημοτική Επιχείρηση.
Μέλη της ομάδας επισκέφτηκαν χθες τη ΔΕΥΑ Κατερίνης και κατέθεσαν αίτηση για να λάβουν σειρά στοιχείων και διευκρινήσεων τα οποία τις επόμενες ημέρες θα παρουσιαστούν ενώπιον της λαϊκής συνέλευσης στην κεντρική πλατεία Κατερίνης.
Το ιστορικό:

Τελεσίγραφο Μίκη στον Γιάννη Μπουτάρη


«Το απόγευμα της Τετάρτης θα “καταλάβω” μόνος μου το δημόσιο αυτόν χώρο, (σ.σ Πλατεία Αριστοτέλους) που μου ανήκει, όπως ανήκει σε όλους και αν τολμούν, ας έλθουν να με διώξουν δια της βίας».
Με αυτά τα λόγια απάντησε ο Μίκης στην άρνηση του δήμου Θεσσαλονίκης να πραγματοποιήσει εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον ίδιο, τον Γιώργο Κασιμάτη και ακαδημαϊκούς, όπως ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος.

Η πολιτική αυτή κόντρα άρχισε από το πρωί της Τρίτης και εξελίχθηκε αρνητικά, οπότε και χρειάστηκε ο μουσικοσυνθέτης να αποστείλει το τελεσίγραφο προς τον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη.

Η ΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ...ΠΛΑΤΕΙΑΣ!!!

Στις Πλατείες η ΕΛΛΑΔΑ αναστενάζει....
Ά ρε Μίκη....
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΧΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ...
Όχι...
Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΘΑ ΛΕΜΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ.....

ΟΧΙ ΜΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΕΓΡΑΦΑΝ ΣΤΑ ΣΑΪΤ.... ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΚΕΙ......


ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΠΟΛΥΘΡΟΝΕΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΟΥΠΕΡ ΑΝΑΠΑΥΤΙΚΕΣ, ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΣΕΤΕ ΜΟΛΙΣ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ;;;;
ΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ....
ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΑΙΤΕΙΣΤΕ.... 
Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΝ...
ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΑΝ....
Σκοτώστε ρε ΒΟΔΙΑ το ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ που "σκοτώνει" τον ΟΛΥΜΠΟ μου και μας "ποτίζει" ΚΑΡΚΙΝΟ.... ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
Γκρεμίστε ρε γαϊδούρια τα διόδια...

ΒΑΛΕ ΧΡΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΤΗ ...ΓΚΡΙΖΑ

Τώρα που ήρθε το καλοκαίρι....
Φόρα και εσύ ΧΡΩΜΑΤΑ, ντύσε και τους δικούς σου με ΧΡΩΜΑΤΑ και να δεις θα νοιώσεις ΟΜΟΡΦΑ
Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΧΡΩΜΑ.....ΣΥΝΕΧΙΣΕ

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Για τις 14 Ιουνίου πήρε αναβολή από το εφετείο Θεσσαλονίκης η δίκη του δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη.

...ΑΜΟΙΡΙΔΗ, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΙ ΕΣΥ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟΤΕ;;;

Ρε πατέρα κι εσύ τι έκανες τότε;;;;
Μήπως ΥΠΕΓΡΑΨΕΣ το ΚΩΛΟΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟΥΣ;;;;
ΜΗΠΩΣ Μ ΑΥΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ Ή Ο ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ;;;
ΜΗΠΩΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΜΠΙΛΗΣ Ο ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΣ ΠΙΕΡΙΕΥΣ Ή Ο ΓΙΩΓΟΣ Ή Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ Ή Ο ΚΩΣΤΑΣ Ή Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΙ Η ΣΟΦΙΑ;;; Ή Ο ΓΙΑΝΝΗΣ  ΚΙ Η ΜΑΡΙΑ;;;;
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΝ ΑΜΟΙΡΙΔΗΝ 
ΒΟΥΛΕΥΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΠΑΣΟΚ


ΑΠΟΣΤΟΛΕΥΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΣ


ΓΙΑΝΝΗ ΑΜΟΙΡΙΔΗ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ "ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ" ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ, ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΟ ΚΑΡΑΒΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ;;; ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ.... ΕΙΣΑΙ ΝΑΥΤΗΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ...ΜΑΤΣΑΚΟΝΑΤΟΣ, ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΜΑΣ Ή ΜΕ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ;;; ΚΑΝΤΟΥΣ ΤΗΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΣΗΚΩΣΩ ΕΓΩ ΣΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ ΜΟΥ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ. ΘΑ ΠΑΜΕ ΠΑΡΕΑ.... ΣΧΙΣΤΟΥΣ ΓΙΑΝΝΗ.... ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.... ΜΑΖΙ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΑ ΓΕΡΑΣΟΥΜΕ. ΕΣΥ ΘΑ ΠΕΡΠΑΤΑΣ ΜΕ ΣΚΥΜΜΕΝΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ..... ΚΙ ΑΝΤΕ ΕΣΥ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ;;; ΕΜΕΙΣ;;; ΠΕΣ ΡΕ ΣΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ;;; ΕΙΣΑΙ ΚΛΕΦΤΗΣ;;; ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΟΧΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΣΟΥΚΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ;;;; Ά ΡΕ ΠΟΝΤΙΕ..... ΚΑΝΤΗΝ ΡΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΚΕΙ ΘΑ ΣΕ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΣΥΓΧΩΡΕΣΟΥΜΕ..... ΟΥΔΕΙΣ ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΣ ΦΙΛΕ.... ΑΛΛΩΣΤΕ ΘΑ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΙ ΕΣΥ ΠΙΣΤΕΥΕΣ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ.... ΣΙΓΑ ΡΕ ΑΟΥΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟ. ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΔΕΡΦΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ...ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟ.... ΣΙΓΑ ΡΕ ΓΙΑΝΝΗ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ON LINE...ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟ ΚΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ :"ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΟΓΙΣΤΕΣ"


"ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ"



«Δεν είμαστε λογιστές. Ως αυτή την ώρα ακούω από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών μία λογιστική προσέγγιση. Εμείς ήρθαμε εδώ να μιλήσουμε πολιτικά για να περάσει το Μεσοπρόθεσμο. Πρέπει πρώτα να περάσει από την πλατεία, να κατεβούμε όλοι να πείσουμε τον κόσμο για τις πολιτικές μας. Αν δεν περάσει από εκεί, δεν θα περάσει ούτε από τη Βουλή».

PIERIA GR Όχι ρε φίλε Γιάννη.... Τι είπες τώρα;;; Θέλεις να πας πλατεία;;;; Πως;;; Να σου πω κατι;;; Κομματάκι χλωμό το βλεπω να πάτε κατά ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΜΕΡΙΑ.... ΓΙΑΝΝΗ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΘΕΛΩ;;; Το Σάββατο να πάμε παρέα στη ΛΑΪΚΗ εκεί στο δικό μας κουραδά, τι θα έλεγες;;; ΓΙΑΝΝΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΙΘΕΙΣ, ΕΧΕΙΣ ΨΗΦΙΣΕΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ... ΑΥΤΟ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΣΟΥ... ΜΠΗΚΕ ΔΗΛΑΔΗ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Ο ΜΙΚΗΣ ΘΟΔΩΡΑΚΗΣ ΑΥΤΗ ΣΟΥ Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ...

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα" στην Εκάβη Κατερίνης - Από το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης σε σκηνοθεσία Δέσποινας Καλαϊτζίδου

ΜΠΡΆΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΗΘΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΚΑΙ ...ΤΕΧΝΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΤΟΥΣ. ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ...ΔΑΣΚΑΛΟΙ! ΗΘΟΥΣ.....

Θρίαμβος του ΠΑΟΚ


Ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στην Ευρωλίγκα μετά έντεκα χρόνια. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Ντόζιερ (17 π., 18 ρ.) κέρδισε τον Άρη με 63-56 στο κατάμεστο από 8.000 φίλους του κλειστό της Πυλαίας και με 3-2 νίκες κατέκτησε την τρίτη θέση, που οδηγεί στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής ευρωπαϊκής διοργάνωσης.
Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν από το ξεκίνημα (12-0) και υποχρέωσαν τους κίτρινους να πετύχουν το πρώτο τους καλάθι με τον Σλούκα στο 6'! Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε 15-5 με τους φιλοξενούμενους να έχουν 2/14 σουτ.
Στις αρχές της δεύτερης περιόδου η διαφορά έφτασε τους 16 (21-5) και παρότι ο Άρης μείωσε σε 21-12 οι γηπεδούχοι απάντησαν άμεσα φέρνοντας πάλι το παιχνίδι στο +16 (33-17) ένα λεπτό πριν από το τέλος του ημιχρόνου (33-20). Το τρίτο δεκάλεπτο κύλησε χωρίς να αλλάξει η κατάσταση και στο τέταρτο οι κίτρινοι προσπάθησαν να επιστρέψουν με ηγέτη τον Ταπούτο. Με τρίποντο του 29χρονου φόργουορντ πλησίασαν στους έξι (60-54 1'15” πριν από τη λήξη) εκμεταλλευόμενοι την αστοχία του ΠΑΟΚ στις βολές και πάλι με καλάθι του ίδιου έκαναν το 60-56 (53”). Ο πανταχού παρών Ντόζιερ με επιθετικό ριμπάουντ και καλάθι μετά από άστοχο τρίποντο του Κρίστμας έγραψε το 62-56, 29” πριν από το τέλος υπέγραψε τη νίκη της ομάδας του.
Τα δεκάλεπτα: 15-5, 33-20, 47-36, 63-56.
ΠΑΟΚ: Μάρσαλ 20, Κρίστμας 3, Αποστολίδης 2, Δέδας, Ντόζιερ 17 (18ρ.), Στίγκερς 3(1), Μπούλιαν 1, Γιαννακίδης 5(1), Καλλές, Γκετσέφσκι 12(1).
ΑΡΗΣ: Μπράουν 14(3), Γουίντερς 3(1), Ταπούτος 20(4 τρ.10ρ.), Κινγκ 6, Τσαϊρέλης, Χατζηβρέττας, Χαραλαμπίδης, Κασίροφ, Μπάβτσιτς 3, Σλούκας 10, Βεργίνης.

Κόσμε, έμαθα ποδήλατο!


Τα παιδιά δεν σταματούν να μας εκπλήσσουν με την ειλικρίνειά τους και τον αυθορμητισμό τους. Αυτή τη φορά ένας μπόμπιρας ενθουσιασμένος που έμαθε ποδήλατο βγάζει λόγο μπροστά στη κάμερα του πατέρα του.

Απίστευτη είναι η αντίδραση ενός μικρού αγοριού, το οποίο μόλις έμαθε να κάνει ποδήλατο. Φανερά εκστασιασμένο που τα κατάφερε αρχίζει να ουρλιάζει από χαρά: "Αισθάνομαι, αισθάνομαι...." κάνοντας παύση έχοντας χάσει τα λόγια του ενώ ο πατέρας του προσπαθεί να το βοηθήσει, ρωτώντας το αν αισθάνεται ζωντανός.
Εκείνος συνεχίζει να ουρλιάζει λέγοντας πως αισθάνεται χαρούμενος για τον εαυτό του που τα κατάφερε.
Μάλιστα μετά ο πατέρας του τον ρωτά τι έχει να συμβουλεύσει όσα παιδάκια φοβούνται να μάθουν ποδήλατο τώρα που αυτός είναι πιο "σοφός".
Τότε ο μικρός με απίστευτη ειλικρίνεια και με λόγια που φαντάζουν να βγαίνουν από το στόμα ενός ώριμου ανθρώπου λέει πως "Ξέρω πως όλοι μπορείτε να πιστέψετε στον εαυτό σας, αν πιστέψετε στον εαυτό σας τότε σίγουρα θα καταφέρετε να μάθετε ποδήλατο".
Και συνεχίζει: "Και αν δε καταφέρετε να μάθετε ποδήλατο αμέσως, συνεχίστε να προσπαθείτε γιατί με την εξάσκηση θα γίνεται καλύτεροι μέρα με τη μέρα".
Πόσο αληθινά και σωστά είναι τα λόγια από ένα αθώο παιδί το οποίο είναι αισιόδοξο όπως θα έπρεπε όλοι εμείς οι "μεγάλοι και σοφοί" που ξεχάσαμε πως είναι να είμαστε για λίγο παιδιά.

Ο πιο "καυτός" σεφ του πλανήτη!


Ένας ριψοκίνδυνος σεφ φτιάχνει τηγανητό κοτόπουλο, βυθίζοντας τα γυμνά του χέρια μέσα σε καυτό λάδι. Δεν παθαίνει απολύτως τίποτα. Πώς ανακάλυψε το ξεχωριστό ταλέντο του (Pics).
Βυθίζει με απόλυτη φυσικότητα τα χέρια του, σε μία κατσαρόλα με καυτό λάδι και μαγειρεύει τηγανητό κοτόπουλο χωρίς να καίγεται.
Ο 50χρονος σεφ κινείται στα όρια και προσφέρει ένα εντυπωσιακό θέαμα, σε όσους έχουν την ευκαιρία να τον παρακολουθήσουν.
Όταν βάζει τα γυμνά του χέρια μέσα στο καυτό λάδι, αισθάνεται την αλλαγή της θερμοκρασίας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν καίγεται. ''Μπορώ να τηγανίσω ρύζι, κοτόπουλο και ότι άλλο επιθυμεί ο πελάτης, μόνο με τα χέρια μου'', δηλώνει ο 50χρονος.
Προς έκπληξη της οικογένειάς του, την επόμενη του ατυχήματος, πήγε κανονικά στη δουλειά του και συνέχισε την καθημερινότητα του.
Το ατύχημα αυτό, στάθηκε η αφορμή για μία καριέρα σε πολλές χώρες, στις οποίες ταξιδεύει και επιδεικνύει το πρωτότυπο ταλέντο του.
Η οικογένεια του δηλώνει περήφανη και τον προτρέπει να συνεχίσει να καταπλήσσει τους τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή με μοναδικό σκοπό να δοκιμάσουν τα πασίγνωστο κοτόπουλο του Trichan.

Ζάμπλουτος, αλλά δεν ξέρει να διαβάζει


Ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Βρετανίας ο Κύπριος Ανδρέας Παναγιώτου απεκάλυψε στην απογευματινή εφημερίδα του Λονδίνου Evening Standard ότι δεν μπορεί να διαβάσει λόγω δυσλεξίας την οποία οι δάσκαλοι του δεν είχαν εντοπίσει όταν ήταν μικρός μαθητής με αποτέλεσμα σήμερα να μην είναι σε θέση να αλληλογραφεί και τα ηλεκτρονικά μηνύματα που παίρνει να του τα διαβάζει η γραμματέας του.
Ο κ. Παναγιώτου μίλησε στην εφημερίδα μέσα στο πλαίσιο εκστρατείας της για το....
μεγάλο πρόβλημα του αναλφαβητισμού στη Βρετανική πρωτεύουσα.
«Νοιώθω μεγάλη έκπληξη για το πρόβλημα αυτό που υπάρχει στα σχολεία και δεν θα ήθελα να περάσει κανένα παιδί αυτά που πέρασα εγώ. Φοβόμουνα όταν οι δάσκαλοι μου στο σχολείο μου ζητούσαν να διαβάσω και να γράψω. Νόμιζαν ότι τους κορόιδευα και με έδιωχναν από τη τάξη», είπε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η περιουσία του Παναγιώτου ανέρχεται στα 400 εκ. λίρες και τον κατατάσσει στην 200η θέση του καταλόγου των χιλίων πλουσιοτέρων ανθρώπων της Βρετανίας. Δραστηριοποιείται στη βιομηχανία οικοδομών και είναι ο διευθυντής της εταιρείας Ability Group.

Υπολογίζεται ότι 10% των Λονδρέζων υποφέρει από δυσλεξία ενώ τέσσερις από κάθε δέκα αιτήσεις για εξεύρεση εργασίας ρίχνεται στο καλάθι των αχρήστων από τους εργοδότες, λόγω ορθογραφικών και γραμματικών λαθών.

Ανακάλυψαν πέρασμα στον... κάτω κόσμο!


Μια σήραγγα 120 μέτρων γεμάτη σύμβολα που οδηγούσε στους ταφικούς θαλάμους και αποτελούσε "αναπαράσταση του κάτω κόσμου" ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στην αρχαία πόλη Τεοτιχουακάν χάρη σε συσκευή ραντάρ.

Χρειάστηκαν ιδιαίτερα αναπτυγμένη τεχνολογία και σχεδόν δύο χιλιετίες για να αποκαλυφθεί ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά της αρχαίας Αμερικής. Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν στην αρχαία πόλη του Μεξικού Τεοτιχουακάν "μια αναπαράσταση του κάτω κόσμου" χάρη σε συσκευή ραντάρ: μια σήραγγα 120 μέτρων γεμάτη σύμβολα που οδηγούσε στους ταφικούς θαλάμους και η οποία παρέμενε κρυμμένη επί περίπου 1.800 χρόνια.


Οι ερευνητές προχώρησαν μόλις στα πρώτα επτά μέτρα του τούνελ, αλλά το ραντάρ αποκάλυψε ότι έχει μήκος 120 μέτρων. Οι αρχαιολόγοι θεωρούν ότι είναι ένα πέρασμα που οδηγεί σε τρία δωμάτια και πιθανότατα θα βοηθήσει στη εξήγηση των πεποιθήσεων του αρχαίου μεξικανικού πολιτισμού. Η σήραγγα, που βρίσκεται 13 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης, ανακαλύφθηκε τυχαία για πρώτη φορά το 2003, όταν βαριά βροχή άνοιξε μια μικρή τρύπα στο έδαφος. Εως τώρα δεν έχει ανακαλυφθεί κανένας τάφος μονάρχη κοντά στην πόλη του Μεξικού, αλλά αυτό πιστεύουν ότι θα αλλάξει.


"Στο τέλος της σήραγγας υπάρχουν διάφοροι θάλαμοι όπου είναι δυνατόν να διατηρούνται τα λείψανα των ηγεμόνων του Μεσοαμερικανικού Πολιτισμού" πιστεύει ο Σέρτζιο Γκόμεζ Τζάβεζ, αρχαιολόγος του Εθνικού Ινστιτούτου Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Μεξικού. "Εάν επιβεβαιωθεί, θα είναι μία από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις του 21ου αιώνα σε παγκόσμια κλίμακα".
"Γνωρίζουμε ότι το Τεοτιχουακάν ήταν χτισμένο σαν αντίγραφο αυτού που θεωρούσαν ως κόσμο, ως σύμπαν" επισημαίνει ο αρχαιολόγος. "Ετσι, φανταζόμαστε τη σήραγγα ως αναπαράσταση του κάτω κόσμου". Το Τεοτιχουακάν, με τις τεράστιες πυραμίδες του Ηλιου και της Σελήνης, είναι κατασκευασμένο ως ένας λαβύρινθος παλατιών, ναών, οικισμών, εργαστηρίων, αγορών και λεωφόρων. Πιστεύεται πως η πόλη χτίστηκε γύρω στο 100 π.Χ. και υπήρχε έως τον 8ο αιώνα.

Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, πρόκειται για το κέντρο με τη μεγαλύτερη επιρροή της προϊσπανικής Βόρειας Αμερικής, με πληθυσμό 200.000 ατόμων στην ακμή του. Μόνο το 5% του Τεοτιχουακάν έχει ανασκαφεί παρότι έχουν περάσει περισσότερα από 100 χρόνια ερευνών.
Προτού μπουν οι ερευνητές στη σήραγγα, τον περασμένο Νοέμβριο, ένα μικρό τηλεκατευθυνόμενο ρομπότ με ενσωματωμένη κάμερα -το πρώτο που εξερευνά τις αρχαιότητες του Μεξικού- ερεύνησε τη σήραγγα, μπαίνοντας μέσα από μια μικρή οπή, ενώ παράλληλα έγινε χρήση θερμικών απεικονίσεων, σαν αυτές που πριν από λίγες ημέρες έφεραν στο φως 17 κρυμμένες πυραμίδες, 3.000 οικισμούς και 1.000 ταφικές τοποθεσίες κάτω από την επιφάνεια της γης της Αιγύπτου.
Τώρα στην περιοχή εργάζονται περίπου 300 άνθρωποι, που κατεβαίνουν από τρεις σκάλες στα βάθη του τούνελ και οι οποίοι έχουν καταλήξει ότι κάποια στιγμή, γύρω στο 200 με 300 μ.Χ., έγινε σκόπιμη προσπάθεια να μπλοκαριστεί η είσοδος, καθώς τοποθετήθηκαν εκεί πέτρες και θραύσματα που προέρχονταν από έναν κατεστραμμένο ναό.

Μακεδόνων γραφή σε νόμισμα του...Αφγανιστάν!!!



Εθνικό χαρτονόμισμα του Αφγανιστάν όπου απεικονίζει στα δέξια ένα αρχαίο νόμισμα(εποχής Μεγάλου Αλεξάνδρου και μετά...) όπου είναι γραμμένο στα Ελληνικά η λέξη ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΥΚΡΑΤΙΔΟΥ.

Είναι το πρώτο νόμισμα(κέρμα) που έφτασε στο Αφγανιστάν κι έτσι τιμητικά έγινε το σύμβολο της εθνικής τράπεζας του Αφγανιστάν.

Νικητής με νοκ-άουτ ο Μίκης


Σε άτακτη υποχώρηση προέβη ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μετά και τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η άρνησή του να παραχωρήσει στον Μίκη Θεοδωράκη, την πλατεία Αριστοτέλους, προκειμένου να πραγματοποιήσει την ομιλία του, με αφορμή τον ξεσηκωμό του κινήματος των «Αγανακτισμένων».

Σε μια προσπάθεια να διασώσει τα προσχήματα, o κ. Μπουτάρης μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και υποστήριξε ότι δεν απαγόρευσε τη συγκέντρωση και συμπλήρωσε: «Θα περίμενα από έναν άνθρωπο σαν τον Θεοδωράκη να σεβαστεί την ευταξία της Θεσσαλονίκης. Αν θέλει να πω ότι έκανα λάθος, να το πω, αλλά πιστεύω ότι δεν έκανα λάθος».

«Εδώ θα μείνουμε, δεν θα πάμε πουθενά»
Με αυτή τη φράση, ο Μίκης Θεοδωράκης απάντησε στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, λίγο μετά τις 19:30 χθες στην πλατεία Αριστοτέλους.

Ο ίδιος, αφού κάθισε σε μια καρέκλα στο μέσο της πλατείας, χαρακτήρισε τον εαυτό του ως έναν από τους 10.000.000 συνιδιοκτήτες της Ελλάδας, ενώ καταφέρθηκε και εναντίον της κυβέρνησης τονίζοντας ότι «βρίσκεται σε απόλυτο πανικό».
Την ίδια ώρα, ο κ. Μπουτάρης, μάταια προσπαθούσε να βρει στο τηλέφωνο τον διακεκριμένο μουσικοσυνθέτη, προκειμένου να του δώσει εξηγήσεις. Ο Μίκης αρνήθηκε να του απαντήσει, ξεκαθαρίζοντας ότι θα πρέπει πρώτα να του ζητήσει συγγνώμη για τη συμπεριφορά του.

Σημειώνεται ότι η κόντρα των δύο ανδρών ξεκίνησε, όταν ο Δήμος Θεσσαλονίκης αποφάσισε, με τη δικαιολογία της παρακώλυσης της κυκλοφορίας στο ιστορικό κέντρο της πόλης, να απαγορέψει στον Μίκη και τη «Σπίθα» να πραγματοποιήσουν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Αριστοτέλους.

Τα πνεύματα, μάλιστα οξύνθηκαν, όταν ο κ. Μπουτάρης, μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό MEGA, έκανε λόγο για «νταηλίκι» από πλευράς του εθνικού μας μουσικοσυνθέτη: «Δεν θα περάσει το νταηλίκι του Θεοδωράκη, δεν πρόκειται να δώσουμε άδεια για να χρησιμοποιήσει την πλατεία».
Και συνέχισε, τονίζοντας ότι θα καλέσει τη Δημοτική Αστυνομία για να κόψει κλήση στον Μίκη για παράνομη κατάληψη της πλατείας.

Σε κάθε περίπτωση, η σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας της «Σπίθας» αλλά και η ομιλία του Μίκη θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Άνθρωποι της πίσω πόρτας



Ανοιχτή επιστολή προς τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.
Του Δημήτρη Τσιμούρα
Η επιστολή αυτή απευθύνεται αποκλειστικά σε σας, τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, επειδή εσείς είστε έτοιμοι αυτήν τη στιγμή με την ψήφο σας να προδιαγράψτε ένα σκοτεινό μέλλον για πολλές γενιές, αν δεν σας σταματήσουμε με την καθολική και συντονισμένη αντιδρασή μας...

ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος – ΓΣ Λαυρίου

Τελευταίος αγώνας του πρωταθλήματος μπάσκετ Α2 2010-2011

Κλειστό Γυμναστήριο Κατερίνης - Σάββατο 11 Ιουνίου 2011, ώρα 5,30 μ.μ.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Οι δημοσιογράφοι Λάγιος Απόστολος και Κεραμιδιώτη Έφη κάθε μέρα στον ΣΚΑΙ 92,6 Πιερίας στις 11,00 πμ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Πάρκο Κατερίνης 15/06/2011

v Παρουσίαση latin χορών από τη σχολή μπαλέτου της Τζένης Γρατσούνα

v Χοροί από τον Χορευτικό όμιλο Κατερίνης

v Παρουσίαση μοντέρνων χορών από το γυμναστήριο MAGIC

v Χοροί από τον Μορφωτικό Ποντιακό Σύλλογο Κορινού

v Ζωντανή μουσική με ξένο ρεπερτόριο από τοπικό νεανικό σχήμα

v Τραγούδι από την Κρινιώ Νικολάου

v Παραδοσιακή μουσική από το σχήμα «Μελωδοί της παράδοσης»

Παρουσίαση: Κλέλια –Φανή Χαρίση (δημοσιογράφος – παρουσιάστρια – γυμνάστρια παιδιών με ειδικές ανάγκες)

Επίτιμος καλεσμένος: Πύρρος Δήμας

Σημ. Στο χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργήσει «Χαριστικό παζάρι» που οργανώνει η Εθελοντική ομάδα δράσης Ν.Πιερίας.

Νέα Ένωση Νέων Αγροτών στην Πιερία

Μια νέα Ένωση Νέων Αγροτών δημιουργήθηκε την Δευτέρα, 6/6/2011, στην Πιερία, σύμφωνα με τις πρόνοιες του νόμου 3147/2003 (άρθρο 20) και του νόμου 1361/1983 (άρθρο 10β) και όρισε ως πρώτη Διοικούσα Επιτροπή τους:

Πρόεδρος Δαλαμήτρας Δημήτρης (Κάτω Μηλιά) 6947823269

Αντιπρόεδρος Καρακούσης Αναστάσιος (Ράχη) 69806631902

Γεν. Γραμματέας Παπούλια Κερασία (Κατερίνη) 6979191898

Ταμίας Δημαλής Ιωάννης (Βροντού) 6973096626

Ειδ. Γραμματέας Τσαουσίδης Σταύρος (Ν. Κεραμίδι) 6974395297

Οι σκοποί των Ενώσεων Νέων Αγροτών καθώς και της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών ορίζονται στα καταστατικά τους και είναι μεταξύ άλλων:

Η συνεργασία με τις αντίστοιχες οργανώσεις νέων αγροτών & νέων υπαίθρου ΕΕ.

Η μελέτη και υποβολή προτάσεων τρόπων και μεθόδων για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της αγροτικής οικονομίας, των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών προβλημάτων που απασχολούν τους νέους αγρότες, για την ανύψωση οικονομικού, πνευματικού & πολιτιστικού επιπέδου των νέων αγροτών.

Η έκδοση ενημερωτικών εντύπων για την προώθηση των σκοπών τους.

Οι Ενώσεις Νέων Αγροτών δεν υποκαθιστούν αντίστοιχες συνδικαλιστικές οργανώσεις αγροτών & τα μέλη τους μπορούν να είναι μέλη & άλλων ΑΣΟ, ηλικίας 18 έως 40 ετών, αγρότες, σύμφωνα με όσα θα ορισθούν για τους ΕΝΕΡΓΟΥΣ αγρότες. Μέλη της Ε.Ν.Α. μπορούν να γίνουν άνδρες και γυναίκες που ασκούν κατά κύριο λόγο το αγροτικό επάγγελμα ή επαγγελματικές δραστηριότητες που σχετίζονται άμεσα με αυτό και δεν έχουν συμπληρώσει το 40o έτος της ηλικίας τους.

Με ψυχή της προσπάθειας την κα Κ. Παπούλια, διοργανώθηκαν συναντήσεις στις 29/3/2011 (Ράχες), στις 14/4/2011 (Βροντού), 9/5/2011 (Κατερίνη), ενώ η κα Κ. Παπούλια συμμετείχε στις 13/5/2011 στην εκδήλωση με τον Κύριο Πρόεδρο της Δημοκρατίας (Αθήνα) και στις 14/5/2011 (Τεχνόπολις).

ΟΙ ΕΝΑ ασχολούνται με τα εξειδικευμένα προβλήματα των Νέων Αγροτών, που μεταξύ άλλων είναι η σταθεροποίηση του επαγγελματικού τους χώρου, η εξεύρεση συντρόφου, το «στήσιμο» του σπιτικού τους, η ανάπτυξη της οικογένειας και των παιδιών τους κλπ καθώς και η διαμόρφωση των συνθηκών ανάπτυξης των αγροτικών επαγγελμάτων στο μέλλον. Είναι σημαντικό να διευκρινισθεί ότι οι Νέοι Αγρότες, χωρίς να παύουν να είναι μέρος της σημερινής αγροτικής πραγματικότητας, έχουν στραμμένο το κύριο ενδιαφέρον τους στο μέλλον.

Στην συνάντηση της 6/6/2011, στο Πλατανόδασος Κατερίνης κεντρικός εισηγητής ήταν ο κ. Δημήτρης Μιχαηλίδης, ενώ επισημάνθηκε η παρουσία του κ. Δημ. Ρουκά (συνεργάτη της κας Μαυρίδου-Αντιπεριφερειάρχη), του κ. Γεωρ. Κουκουλιάτα (συνεργάτη του κ. Παπαγεωργίου-Βουλευτή), της κα Μαρίας Μουμουλέτσα, κ. Άκη Γιάτσογλου (ΑγρΟραμα),

Η ΕΝΑ Πιερίας θα συναντάται κάθε πρώτη Δευτέρα κάθε μηνός. Η επόμενη συνάντηση ορίσθηκε στις 4 Ιουλίου 2011, στην βόρεια Πιερία.

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382, michaeld@otenet.gr

Οι δημοσιογράφοι Λάγιος Απόστολος και Κεραμιδιώτη Έφη κάθε μέρα στον ΣΚΑΙ 92,6 Πιερίας στις 11,00 πμ

Καθαρισμός και κοπή χόρτων σε κοινόχρηστους χώρους του δήμου Κατερίνης


Στον προγραμματισμένο καθαρισμό και στην κοπή χόρτων σε κοινόχρηστους χώρους προχωρούν οι αρμόδιες υπηρεσίες της δημοτικής αρχής, προκειμένου να μην παρουσιαστούν προβλήματα με την έλευση της θερινής περιόδου.

Στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας έγινε ο καθαρισμός σε κοινόχρηστους χώρους στην συμβολή των οδών Αθανασίου Αστερίου – Εμμανουήλ Παππά και 25ης Μαρτίου – Άνθιμου Γαζή αντίστοιχα.

«Ειδικά το καλοκαίρι το πρόβλημα είναι έντονο καθώς με τις υψηλές θερμοκρασίες η δυσοσμία κι ο κίνδυνος πυρκαγιάς αυξάνονται. Στο πλαίσιο αυτό και με βάση τα μέτρα πυροπροστασίας που λαμβάνονται για τη θερινή περίοδο, ο Δήμος Κατερίνης αναλαμβάνει τον καθαρισμό των συγκεκριμένων χώρων» επισημαίνει σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Κατερίνης Αλέξανδρος Γιουμίδης.

Ειδική αναφορά έγινε από τον Αντιδήμαρχο στα εγκαταλελειμμένα οικόπεδα μέσα και κοντά στους οικισμούς, για τα οποία κάλεσε τους ιδιοκτήτες να φροντίσουν να καθαριστούν, για να κρατήσουν μακριά από κατοικημένες περιοχές τον κίνδυνο της πυρκαγιάς. Σε διαφορετική περίπτωση τόνισε ο κος Γιουμίδης «ο καθαρισμός θα γίνει με μέριμνα του Δήμου και θα επιβληθούν τα προβλεπόμενα πρόστιμα».

ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ

 Γράφει κι ΥΠΟγράφει ο δημήτρης κεραηλίδης

ΈΝΑΣ ΝΕΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΛΤΖΑΡΗΣ... ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ; ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΣ.... ΒΕΒΑΙΑ ΜΙΛΑΕΙ ΠΑΛΑΙΟΜΟΔΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ, ΟΜΩΣ ΟΛΑ ΔΙΟΡΘΩΝΟΝΤΑΙ.... ΣΤΑ ΣΥΝ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΤΙ Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΣΕΡΤΙΚΙΔΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΝΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ.... ΚΙ ΑΠ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΧΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ;;; ΑΡΑΓΕ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ Ο ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ; Ο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ; Ο ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΚΑΙ ΤΣΙΤΛΑΚΙΔΗΣ Ή Ο ΟΦΙΔΗΣ, Ή ΟΙ ΝΕΑΡΟΙ ΑΥΡΙΑΝΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ Ή "ΦΙΛΟΙ" ΤΟΥ! ΓΙΑΝΝΗ ΤΙ ΛΕΕΙ; ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ;;;; ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ;;;;