PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Στο "κόκκινο" ο Δήμος Δίου - Ολύμπου, στο "πορτοκαλί" ο Δήμος Κατερίνης


"Μνημόνιο" για 58 δήμους των οποίων το συνολικό χρέος είναι μεγαλύτερο του 100% των τακτικών ετήσιων εσόδων τους, συμπεριλαμβανομένης και της ΣΑΤΑ, προετοιμάζει το υπουργείο Εσωτερικών.
Το πρόγραμμα εξυγίανσης θα ελέγχεται από τριμελή επιτροπή που θα αποτελείται από ένα μέλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ένα μέλος της ΚΕΔΕ και το γενικό διευθυντή Τοπικής Αυτοδιοίκησης του υπουργείου Εσωτερικών. Παράλληλα στο κλιμάκιο των ελεγκτών θα συμμετάσχουν στελέχη του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, που αναλαμβάνει το μεγαλύτερο βάρος της εξυγίανσης, αλλά και της ΕΕΤΑ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο Εσωτερικών, οι δήμοι που αναμένεται μετά τις διαδικασίες ελέγχου να ενταχθούν στο πρόγραμμα εξυγίανσης ανήκουν σε τρεις κατηγορίες.
Οι "κόκκινοι" δήμοι
Οι πρώτοι στην κατηγορία είναι οι "κόκκινοι" δήμοι, με συνολικό χρέος άνω του 150% των τακτικών εσόδων και της ΣΑΤΑ, στους οποίους περιλαμβάνεται ο Δήμος Δίου - Ολύμπου. Επίσης υπάρχει και η υποκατηγορία των "Ανοικτών κόκκινων" δήμων με συνολικό χρέος από 120% έως 150% των τακτικών εσόδων και της ΣΑΤΑ.
Οι "πορτοκαλί" Δήμοι
Στους "πορτοκαλί" Δήμους περιλαμβάνονται οι Δήμοι με συνολικό χρέος από 100% έως 120% των τακτικών εσόδων και της ΣΑΤΑ και περιλαμβάνεται ο Δήμος Κατερίνης.
Πλήρης αποτύπωση της οικονομικής κατάστασης των δήμων
Πρόγραμμα εξυγίανσης δε θα χρειαστούν σίγουρα δήμοι που έχουν συνολικό χρέος κάτω από 100%, που είναι μάλλον στο πράσινο. Πρόκειται για 45 δήμους που συνολικό χρέος από 80% έως 100% των τακτικών εσόδων και της ΣΑΤΑ, 82 που είναι από 50% έως 80% και 140, το συνολικό χρέος των οποίων είναι κάτω από 50%
Στη βάση δεδομένων που δημιούργησε το υπουργείο Εσωτερικών, αποτυπώνεται πλήρως η οικονομική κατάσταση των δήμων: Συγκεκριμένα οι δανειακές υποχρεώσεις των δήμων ανέρχονται σε περίπου 1,9 δις ευρώ, εκ των οποίων περίπου το 60% προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, 1,26 δις είναι οι υποχρεώσεις των δήμων προς τρίτους, 1,87 δις οι απαιτήσεις των δήμων και 735 εκατομμύρια τα διαθέσιμα τους.
Πρόγραμμα εξυγίανσης: "Ποινές" και διαδικασία
Για τους 58 δήμους οι περιπτώσεις των οποίων θα ελεγχθούν προκειμένου να διαπιστωθεί αν απαιτείται να μπουν στο πρόγραμμα εξυγίανσης θα ισχύουν οι εξής ποινές: Πάγωμα ή περιορισμός των προσλήψεων και των συμβάσεων. Πάγωμα ορισμένων κωδικών όπως για δημόσιες σχέσεις, εκδηλώσεις κλπ. Πάγωμα υλοποίησης νέων έργων, καθώς το σύνολο των εσόδων συμπεριλαμβανομένων και αυτών από τη ΣΑΤΑ, θα διατίθεται για το πρόγραμμα εξυγίανσης. Υποχρέωση υλοποίησης του προγράμματος με βάση συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που δε υπερβαίνει μια δημοτική περίοδο.
Πάντως ο υπουργός Εσωτερικών, διευκρίνισε ότι  οι συγκεκριμένες "ποινές" μπορούν να αφορούν μόνο σε μία δημοτική κοινότητα (πρώην δήμοι), εφόσον μόνο εκεί διαπιστώνεται το οικονομικό πρόβλημα.
Νέα έργα θα μπορούν να πραγματοποιούνται στους συγκεκριμένους δήμους μόνο μέσω του ΕΣΠΑ και του "Προγράμματος Ε.ΛΛ.Α.Δ.Α".
Εκτός τα χρέη των δημοτικών επιχειρήσεων
Τα συγκεκριμένα στοιχεία δεν περιλαμβάνουν τα χρέη των δημοτικών επιχειρήσεων των δήμων, οι οποίες αυτή τη στιγμή ελέγχονται από τους ορκωτούς λογιστές.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα σύμφωνα με το Υπουργείο, εντοπίζεται στις Δ.Ε.Υ.Α.

ΓΙΟΡΤΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ










Ένα ακόμα ΔΙΚΟ ΜΑΣ παιδί, γενννημένο στη ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ μου, ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ πρωταθλητής ΕΛΛΑΔΟΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ Αργυρό Μετάλλιο σε Λιτοχωρίτη Αθλητή

Στο 77ο  Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας, που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στις εγκαταστάσεις του ολυμπιακού κωπηλατοδρομίου του Σχοινιά, ο 20χρονος Λιτοχωρίτης κωπηλάτης Δημήτρης Κυρίτσης κατέκτησε αργυρό μετάλλιο στο αγώνισμα της τετρακώπου, κατηγορίας ανδρών, μαζί με τους αθλητές  Απόστολο και Νίκο Γκουντούλα και Κώστα Κραΐτση, τερματίζοντας τρισήμισυ δευτερόλεπτα πίσω από το πλήρωμα των Ιωαννίνων.

Ο Δημήτρης Κυρίτσης, που ξεκίνησε με τα κουπιά του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης,  κωπηλατεί τώρα με τα χρώματα του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης της Θεσσαλονίκης, όπου και διαμένει λόγω των σπουδών του. 

πηγή: http://dionolympos.blogspot.com 

Έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. Δίου-Ολύμπου

Έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δήμου Δίου – Ολύμπου πραγματοποιείται την ερχόμενη Δευτέρα 9 Μαΐου 2011, στο Λιτόχωρο, στην αίθουσα συνεδριάσεων (δίπλα από το ναυτικό μουσείο).

Η συνεδρίαση πραγματοποιείται με βάση τις διατάξεις του άρθρου 67 με τίτλο «σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου» του Ν. 3852/2010, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης την εκλογή αναπληρωτή δημάρχου με τον αναπληρωτή αυτού, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 89 παρ. 2 του Ν. 3463/2006.

Εισηγητής του θέματος θα είναι ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δήμου Δίου-Ολύμπου, Μιχάλης Λαλούμης.

Κι επειδή ο λόγος για ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.....

Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει.....

Σε υποκατάστημα της Κατερίνης μετατρέπεται το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Αιγίνιο Πιερίας

- Συνεχίζεται η υποβάθμιση της επιχειρηματικότητας στη Βόρεια Πιερία

Η νέα τάξη πραγμάτων που έχει επιβληθεί στη χώρα μας επηρεάζει ακόμα και τις τράπεζες και μάλιστα ποια τράπεζα, την ΕΘΝΙΚΗ και όχι κάποια αμιγώς ιδιωτική.

Όπως λέγεται λοιπόν το λειτουργικό κόστος του καταστήματος της Εθνικής στο Αιγίνιο είναι τόσο δυσβάστακτο που η κεντρική διοίκηση αποφάσισε τη μετατροπή του σε υποκατάστημα της Κατερίνης με μόνο δύο ημέρες λειτουργίας, Τετάρτη και Παρασκευή για να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι της Βόρειας Πιερίας.

Οι κάτοικοι αυτοί δεν είναι αμελητέα ποσότητα αφού υπερβαίνουν τους 20.000 από τους οποίους οι 1.000 περίπου είναι επαγγελματίες καθώς και πολυάριθμοι συνταξιούχοι που εξυπηρετούνται από το κατάστημα Αιγινίου. Αυτή η εξέλιξη δεν χαροποιεί κανέναν, ενδεχομένως ούτε και την τράπεζα αφού σίγουρα θα υπάρξουν πολλές διαρροές πελατών προκειμένου να εξυπηρετηθούν γρήγορα αλλά και για να αποφύγουν το κόστος της μετάβασής τους στην Κατερίνη ή Αλεξάνδρεια που βρίσκεται πια το πλησιέστερο κατάστημα της Εθνικής στη Βόρεια Πιερία.

Η απόφαση αυτή της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας πρέπει να αναθεωρηθεί και να επανέλθει στο προηγούμενο καθεστώς έτσι ώστε να συνεχιστεί η ομαλή λειτουργία των οικονομικών συναλλαγών των κατοίκων της Βόρειας Πιερίας. Και να αποφευχθούν τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν από τον έντονο συνωστισμό των συναλλασσόμενων αφού το κατάστημα θα λειτουργεί μόνο δύο ημέρες την εβδομάδα.

Η διοίκηση του Σωματείου των επαγγελματιών του Αιγινίου και περιχώρων λαμβάνοντας τα μηνύματα αγανάκτησης των μελών του αλλά και όλου του κόσμου της περιοχής ζητά να επανακαθοριστεί το πλαίσιο λειτουργίας του καταστήματος Αιγινίου έτσι ώστε να αποδείξει η διοίκηση της τράπεζας ότι δικαίως ονομάζεται ΕΘΝΙΚΗ.

Τέλος ζητάμε από τους εκπροσώπους μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, στην Περιφέρεια, στην Αντιπεριφέρεια, στο Επιμελητήριο να πράξουν αυτό για το οποίο έχουν ταχθεί για να επανέλθει η σωστή λειτουργία των οικονομικών συναλλαγών και να αποτρέψουν την υποβάθμιση της Βόρειας Πιερίας.

Η επιχειρηματικότητα και οι επαγγελματίες του δήμου μας δεν βιώνουν και τις καλύτερες μέρες, ας προσπαθήσουμε όλοι, τουλάχιστον για να την διατήρηση των κεκτημένων.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΑΙΓΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ Σ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ...ΨΗΦΙΑΚΑ Σ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!
ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΑ - www.diontv.gr

ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ ΠΣΚ

Ήρθε το Σαββατοκύριακο.....
Παίζουμε μπάλα;;;;;;;;

Έρχεται η ΤΡΟΪΚΑ....


ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΦΩΤΟ ΓΡΑΦΙΚΟ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;

Κουίζ!

ΠΑΝΑΓ. ΑΝΔΡ. ΧΑΣΟΥΡΑΣ - ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Ανακαλύψαμε τον δικηγόρο των ΚΛΕΦΤΩΝ της δικής μας περιουσίας.....
ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΡΕ ΚΛΕΦΤΑΡΑΔΕΣ....

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ



ΈΤΣΙ ....ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ


ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΩΣΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ

ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΔΕΡΦΕ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ;;;;;;;;;
ΕΞΑΔΕΡΦΕ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΜΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ;;;;;;;;;;;;

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΥ - ΚΩΣΤΑΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΣΤΟ ΒLOCK 11

Στο πολιτικοαθλητικό στέκι εκεί στον πεζόδρομο το BLOCK 11 του ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΥ....
Στην φωτογραφία με έναν από τους καλύτερους προπονητές του νομού Πιερίας, τον ΚΩΣΤΑ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΙΔΗ, που προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ.....

Να ο σίγουρος ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ της ΝΔ στην ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ.... Και το όνομα αυτού ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

Να δείτε που από την διοίκηση ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ εκείνος που θα είναι σίγουρα ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ θα είναι ο τελευταίος ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ.
Άλλωστε μετά το "ρίξιμο" που έφαγε με την ιστορία ΨΩΜΙΑΔΗ, του το έχει υποσχεθεί ο ίδιος ο ΣΑΜΑΡΑΣ....
Λέτε να έχουμε κι άλλον;;;
Μάλλον όχι, γιατί βέβαια δεν συνφέρει σε κανέναν, εκ των υπαρχόντων!!!!

Η εξΟΥΣΙΑ της ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ - ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΣ.

Επίκαιρη όσο ποτέ η Εξ ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου...
Για να μην σας πάρουμε με τις ...κλωτσιές!!!

Η ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Ή ΜΗ ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΚΙ ΕΔΩ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.....

Aυτό το στεφάνι βρέθηκε στη Σεβαστή. Είναι κάπου στην Πύδνα ή Μεθώνη ή Δίον....
Ξέρει κάποιος που είναι;;;
Ά ξεχασα, η ΣΕΒΑΣΤΗ που είναι ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, είναι ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ;;;
Όμως για σήμερα είναι άλλο το θέμα μου, Η ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΟΡΦΙΑ, ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!
ΑΛΛΑ ΠΟΥ................