PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Τάδε έφη Θανάσης Βέγγος....

"Στη γαλέρα της ζωής μου τράβηξα άγριο κουπί..."
ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
Καλό παράδεισο....

ΠΑΜΕ ...ΠΛΑΤΕΙΑ;;;;



"ΔΙΑΖΥΓΙΟ" ΜΙΧΑΛΗ ΣΑΠΙΔΗ ΚΑΙ ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ.....

 Γυρίζει σελίδα το μπάσκετ του ΠΙΕΡΙΚΟΥ μας, διότι ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ στην συνένωση με τον ΑΡΧΕΛΑΟ και σαφώς ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ, ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ!
Ο Γενικός Αρχηγός επικαλούμενος προσωπικούς λόγους ΕΦΥΓΕ κι έτσι η ομάδα και ο πάγκος θα στερηθούνε τον άνθρωπο που ΕΒΑΛΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΦΑΡΔΙΑ ΠΛΑΤΙΑ ΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ στο καλό αγωνιστικό πρόσωπο και τις ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ του ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΜΑΣ!!!
Χωρίζουν οι δρόμοι των δύο πλευρών και το διαζύγιο αυτό σίγουρα έφερε βουβαμάρα στις τάξεις των παικτών και της διοίκησης.... Ας δούμε τι θα φέρει η συνέχεια.....


Ο δρόμος που γίνεται η λαική αγορά στο Μακρύγιαλο




Η εικόνα μιλάει από μόνη της. Το πρόβλημα στο δρόμο που γίνεται η λαϊκή αγορά δημιουργήθηκε από τα φορτηγά που ξεφυτρώνουν τα εμπορεύματά τους.ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΛΥΤΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ.
Ένα τουριστικό θέρετρο που είναι ο Μακρύγιαλος αναρωτιέμαι γιατί να παρουσιάζει τέτοια εικόνα ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ.Ως δημοσιογράφος βρίσκομαι πολλές φορές στη δυσάρεστη θέση να καταγράφω τα προβλήματα και να τα αναδεικνύω. Ασκώ κοινωνικό λειτούργημα. Είμαι η φωνή του απλού πολίτη.Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ.Πολλές φορές έρχεται σε αντιπαραθέσεις με τους Δήμους και πολιτικά πρόσωπα. Αυτή είναι η δουλειά του.
Θυμάστε πριν απο λίγο καιρό ο Δήμος Πύδνας - Κολινδρού που έβγαινε περίτρανα σε blogs και έλεγε θα θα θα κάνουμε έργα....ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ...Θυμάστε την απάντηση που έδωσα.Κάντε έργα και πρώτος θα βγώ να τα προβάλω. Και ρωτώ εδώ δεν μπορείτε να λύσετε την απλή καθημερινότητα για ΠΟΙΑ ΕΡΓΑ ΜΙΛΑΤΕ? Σήμερα έμαθα ότι όλοι στο Δήμο έτρεχαν πανικόβλητοι να μάθουν για ποιό λόγο και ποιος έβαλε εμένα να γράφω ενάντια στο Δήμο...ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΜΕ ΤΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ..Σας πληροφορώ κάνω την δουλειά μου και δεν ανήκω σε κανένα..ΔΕΙΤΕ ΣΟΒΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.Αφήστε τα κουστομπολιά και πέστε με τα μούτρα στην δουλειά...Τέλος ενημερώθηκα ότι η λακούβα στη Μεθώνη αποκαταστάθηκε....Σημαίνει ότι αρχίσατε να ακούτε...ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΑΤΕ.

ΥΠΟΓΡΑΦΗ. ΛΑΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΗΜΕΡΑΣ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ Β΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 1 του Ν. 2703/1999 (ΦΕΚ 72/α/8-4-1999) καθιερώθηκε η 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ως ημέρα Πανελλαδικού εορτασμού των εθνικών αγώνων και της εθνικής αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλομένης από το έθνος τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του ιερού αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης 1941 - 44 εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.

Με το πνεύμα αυτό θα καταβληθεί προσπάθεια για σωστή οργάνωση και συνολική παρουσία στις εκδηλώσεις του εορτασμού, οι οποίες σύμφωνα με τις αποφάσεις αρ. 18633 & 18634/14-04-2011 του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ορίζονται ως εξής:

Δευτέρα 09 Μαΐου 2011:

Α. Γενικός σημαιοστολισμός από την ογδόη πρωινή ώρα, μέχρι τη δύση του ηλίου, την ημέρα της εορτής.

Β. Φωταγώγηση όλων των δημοσίων καταστημάτων του Νομού, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των τραπεζών από την δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου 2011 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

Ώρα 11:00 π.μ.:

1) Στο χώρο κατάθεσης στεφάνων, στο Μνημείο της Πλατείας Ελευθερίας, θα τελεστεί τρισάγιο και θα εκφωνηθεί ομιλία από την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου.

2) Στο χώρο του Μνημείου της Πλατείας Ελευθερίας θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, τον Ανώτερο Στρατιωτικό Διοικητή Πιερίας, το Δήμαρχο Κατερίνης, τον Αστυνομικό Διευθυντή Πιερίας, το Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και το Λιμενάρχη Υπολιμεναρχείου Σκάλας Κατερίνης. Στεφάνια επίσης, θα καταθέσουν εκπρόσωποι όλων των αντιστασιακών και λοιπών οργανώσεων που έλαβαν μέρος ενεργά στον αγώνα και την αντίσταση κατά των δυνάμεων κατοχής, καθώς και εκπρόσωποι Νομικών Προσώπων ή άλλων φορέων που θα θελήσουν να τιμήσουν την εορτή αυτή.

3) Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και θα ανακρουσθεί ο Εθνικός Ύμνος.

Γενικά: Σε ό,τι αφορά την ιεροτελεστία παρακαλείται να επιληφθεί η Ιερά Μητρόπολη.

Τα θέματα τα σχετικά με την παράταξη, απονομή τιμών, τάξη, κίνηση οχημάτων, παρακαλούνται να τα ρυθμίσουν οι αρμόδιες στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές.

Ο Δήμος Κατερίνης παρακαλείται να μεριμνήσει για τη διευθέτηση του χώρου κατάθεσης και τη μικροφωνική εγκατάσταση.

Από τη Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας τελετάρχης ορίζεται ο κ. Συμεωνίδης Μιχάλης και από το Δήμο Κατερίνης ο κ. Γιώργος Μίχος.

Πρόσκληση προς τα τακτικά μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Λιτοχώρου για συνεδρίαση.

Παρακαλείσθε να προσέλθετε στο Δημοτικό κατάστημα Λιτοχώρου, Αγίου Νικολάου 15, και συγκεκριμένα στην αίθουσα της δημοτικής κοινότητας, στις 04.05.2011, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00, ώστε να διεξαχθεί τακτική συνεδρίαση σύμφωνα με το άρθρο 88 του ν. 3852/2010 με τα κάτωθι θέματα :

1.- Προέγκριση ή μη της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας κατ/τος υγειονομικού ενδιαφέροντος «οβελιστήριο - πιτσαρία» που βρίσκεται στο Λιτόχωρο, επί της οδού Αθηνάς και Π. Κουτρουμπά του Δήμου μας, του Νικόλαου Κανιού του Κων/νου.

2.- Προέγκριση ή μη της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας κατ/τος υγειονομικού ενδιαφέροντος «καφέ» που βρίσκεται στην περιοχή ΒΙΟΠΑ (ΔΕΑΛ), της RAYKOVA RADOSTINA του ZHELENA.

3.- Χορήγηση ή μη άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων για το κατ/μα «καφετερία - πιτσαρία με παρασκευαστήριο» που βρίσκεται στο Λιτόχωρο στην οδό Αγίου Νικολάου 68, με την επωνυμία «ΤΟ ΤΖΑΚΙ», του Δημητρίου Δαβιώτη του Νικολάου.

4.- Χορήγηση ή μη άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων για το κατ/μα «καφετερία» που βρίσκεται στο Λιτόχωρο στην οδό Ελευθερίας, με την επωνυμία «ΤΟ ΡΟΔΟΝ», του Παναγιώτη Παπακωνσταντίνου του Φιλώτα.

5.- Δράσεις που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν στο πλαίσιο του εθελοντισμού.

6.- Καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις 2011.

7.-Υποβολή αιτήματος στο εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λιτοχώρου, για παραχώρηση αίθουσας.

8.- Συζήτηση των αιτημάτων που υποβλήθηκαν από το σωματείο επαγγελματιών Λιτοχώρου.

Κοινοποίηση

1.- Δήμαρχο, Αντιδημάρχους και

Πρόεδρο του Δ.Σ.

2.- Αρχηγούς αντιπολίτευσης

3.- Σωματείο επαγγελματιών Λιτοχώρου

Ο Πρόεδρος

Ανδριάς Δημήτριος

Συστηματικούς ελέγχους πραγματοποιεί η Δημοτική αστυνομία με την συνδρομή του τμήματος Τάξης και της Ομάδας «ΔΙΑΣ» για τον δραστικό περιορισμό του παρ


Ειδικότερα, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης και η Δημοτική Αστυνομία, σε συνεργασία με κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας εντοπίζουν και καταγράφουν εκατοντάδες κάθε φορά τεμάχια προϊόντων ένδυσης, γυαλιά ηλίου, ρολόγια, ομπρέλες, παιχνίδια κ.α. όπως και αντίγραφα επώνυμων εταιρειών, τσάντες, αξεσουάρ κ.ο.κ.

Στο πλαίσιο αυτό, εντοπίστηκαν στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας και κατασχέθηκαν περίπου 400 αντικείμενα. Τα προϊόντα αποδίδονται αρχικά για φύλαξη στο Δημοτικό Γκαράζ, μέχρι την καταστροφή τους, ενώ διενεργούνται εν συνεχεία όλες οι νόμιμες διαδικασίες και η επιβολή προστίμων.

Γιώργος Ίτσιος: «ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ»

«Λόγο για μηδενική ανοχή», όσον αφορά το παρεμπόριο έκανε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Γιώργος Ίτσιος, επισημαίνοντας: «Η ανάληψη συντονισμένης δράσης με σκοπό την πάταξη του παρεμπορίου και του αθέμιτου ανταγωνισμού κρίνεται τώρα περισσότερο απαραίτητη, δεδομένης της οικονομικής κρίσης που πλήττει τις επιχειρήσεις της περιοχής και τις οποίες προσπαθούμε να προστατεύσουμε. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να ενισχύσουμε τους εμπόρους και κατά συνέπεια να τονώσουμε την τοπική οικονομία».

Οι λαθρέμποροι μικροπωλητές εντοπίζονται σε διάφορα σημεία στον πεζόδρομο της Κατερίνης(και αλλού), πωλώντας χωρίς τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα και άδεια μικροπωλητή.

Αξίζει να επισημανθεί, ότι στις επιχειρήσεις κατά των λαθρο-μικροπωλητών, κλιμάκιο της Ελληνικής Αστυνομίας, συλλαμβάνει και οδηγεί στο αυτόφωρο, όσους εξ αυτών δεν διαθέτουν έγγραφα παραμονής στη χώρα μας.

Στην καταστροφή των κατασχεμένων προϊόντων παρίστανται και υπογράφουν το σχετικό πρωτόκολλο καταστροφής ο Αντιδήμαρχος Γιώργος ‘Ιτσιος και η αρμόδια υπάλληλος της Δημοτικής Αστυνομίας Νόπη Παπαδοπούλου.

«Για εμάς τίποτε δεν έχει αλλάξει»

«Για εμάς τίποτε δεν έχει αλλάξει μετά την απόφαση του γενικού γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης κ. Σώκου για αργία του δημάρχου μας Γ.Παπαθανασίου, απόφαση που ελήφθη χωρίς καν να έχει γίνει δίκη. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο δήμαρχός μας, Γιώργος Παπαθανασίου, οφείλει και πρέπει να συνεχίζει απρόσκοπτα το έργο του», δηλώνουν, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή τους οι 16 εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής παράταξης «Ενότητα – Ανάπτυξη – Νέα Πορεία», ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις στον δήμο Δίου-Ολύμπου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας έχει ως εξής:

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ Γ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

«Είναι πλέον σε όλους γνωστό ότι ο γενικός γραμματέας αποκεντρωμένης διοίκησης, κ. Σώκος, έθεσε σε αργία τον δήμαρχό μας, Γιώργο Παπαθανασίου.

Όλοι εμείς οι εκλεγμένοι σύμβουλοι της δημοτικής παράταξης «Ενότητα – Ανάπτυξη – Νέα Πορεία», νιώθουμε την ανάγκη να δηλώσουμε και δημόσια τη στήριξή μας στον επικεφαλής του συνδυασμού και εκλεγμένο δήμαρχο Δίου-Ολύμπου, Γιώργο Παπαθανασίου.

Επιθυμούμε να καταστήσουμε σαφές ότι όταν στρατευτήκαμε στο πλευρό του, δεν το κάναμε τυχαία. Συστρατευτήκαμε, επειδή θεωρήσαμε και συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι είναι ο πλέον κατάλληλος να αναλάβει την τύχη του τόπου μας σε τόσο χαλεπούς καιρούς, σε μια συγκυρία που φαντάζει δυσοίωνη για την περιοχή μας αλλά και τη χώρα μας.

Δηλώνουμε ότι για εμάς τίποτε δεν έχει αλλάξει μετά την απόφαση του γενικού γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης κ. Σώκου, απόφαση που ελήφθη χωρίς καν να έχει γίνει δίκη. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο δήμαρχός μας, Γιώργος Παπαθανασίου, οφείλει και πρέπει να συνεχίζει απρόσκοπτα το έργο του. Είναι επιβεβλημένο, με τη καθημερινή του παρουσία σε ό,τι μας απασχολεί, σε ό,τι μας προβληματίζει, στα καλά αλλά και στα δύσκολα, να είναι πάντα παρών. Όπως και θα συνεχίσει να είναι.

Απευθυνόμαστε σε όλους εκείνους που δήθεν καίγονται για το καλό του τόπου και επικαλούνται λόγους πολιτικούς και ηθικούς. Και τους ξεκαθαρίζουμε ότι βαυκαλίζονται αν νομίζουν ότι ξεγελούν κάποιον ή κάποιους από εμάς.

Η ιστορία, ο χρόνος και ο κόσμος είναι αμείλικτοι κριτές. Οι πολίτες ήδη έδωσαν την απάντησή τους στις 14 Νοεμβρίου 2010 και εξέλεξαν για δήμαρχο Δίου-Ολύμπου, τον Γιώργο Παπαθανασίου. Αυτό, βέβαια, κάποιοι δεν το σεβάστηκαν και φορτικά συνέχισαν τις πιέσεις τους σε πρόσωπα και καταστάσεις προκειμένου να ληφθεί αυτή η απόφαση από τον γενικό γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης.

Είμαστε βέβαιοι ότι όλοι αυτοί θα περάσουν στην ιστορία ως ανδρείκελα που με ψεύτικο όνομα και με γνώμονα το προσωπικό συμφέρον και τις εμπάθειές τους αδιαφόρησαν για το καλό του τόπου.

Λιτόχωρο 2 Μαΐου 2011

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ

1. Βροχαρίδης Βασίλης

2. Ελευθερίου Γιώργος

3. Ζέρβα Μαρία

4. Ζουρζούρα – Παύλου Σοφία

5. Κιάφας Πέτρος

6. Κρεμέτης Μιχάλης

7. Κωτούλης Γιώργος

8. Λαλούμης Μιχάλης

9. Μυλωνέρος Δημήτρης

10. Νούλα Σοφία

11. Στύλος Αθανάσιος

12. Τζίκας Θεόδωρος

13. Τουμαράς Δημήτρης

14. Τσιμήτρη Μαρία

15. Φαρμάκης Γιώργος

16. Χατζής Αντώνης

Προσκληση 8ης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου δήμου Δίου-Ολύμπου - 2011-

Καλείστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημοτικό κατάστημα που εδρεύει στη Δημοτική Κοινότητα Λιτοχώρου, Αγίου Νικολάου 15, στις 06-05-2011, ημέρα Παρασκευή και ώρα 20.00, βάση των διατάξεων του άρθρου 67 με τίτλο «Σύγκληση του δημοτικού Συμβουλίου» του ν. 3852/2010.

Η παρούσα πρόσκληση εκδόθηκε κατόπιν υποβολής δύο (2) αιτημάτων από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Λάππα Νικόλαο, με συνυπογραφεί πλέον του 1/3 των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

1

Συζήτηση γύρω από το ζήτημα των διοδίων για εκτενή ενημέρωση του σώματος.

Εισηγητής ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Λάππας Νικόλαος.

2

Ενημέρωση του σώματος και λήψη απόφασης για τη συνέχιση των ενεργειών που πρέπει να γίνουν από πλευράς του Δήμου μας γύρω από το ζήτημα των επίδικων εκτάσεων

Εισηγητής ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Λάππας Νικόλαος

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Μιχαήλ Λαλούμης

Και το "Π" στις φανέλες για τους παίκτες μας....

50 χρόνια Πιερικός

Και στην πορτοκαλί μπάλα εμείς παίρνουμε ...Α. κι ας είναι κι Α2

PIERIKOS ARXELAOS
ή
PIERIKOS ARHELAOS?

ΝΑ ΤΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΣΗΜΑ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΜΟΥ


 
Αυτό είναι το πρώτο σήμα του Πιερικού μου....
Κι αν κάποιοι δήθεν νεοφιλελεύθεροι άλλαξαν το σήμα, ας δουν πως το ΠΟΥΛΙ ή καλύτερα ο ΦΟΙΝΙΚΑΣ ήταν το σήμα μας ΠΡΟ ΧΟΥΝΤΑΣ του 1974 - ΔΗΛΑΔΗ 1961 και επί ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΜΟΥ.
ΔΗΘΕΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ ΠΑΝΤΑ Η ΟΜΑΔΑΡΑ ΜΑΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΦΟΙΝΙΚΑ ΑΝΑΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ ΤΗΣ!!!

 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΣ

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ...50 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΜΟΥ

 ΆΝΤΕ ΡΕ ΠΙΕΡΙΚΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
Γιώργος Γκοτζαμανίδης και Λάκης Παπαϊωάννου από τα παλιά στο ...τώρα! Ο ένας Δημοτικός Σύμβουλος κι ο άλλος Περιφερειακός, αλλά και οι δύο ΠΙΕΡΙΚΟΣ...
Πόλυς Φουλίδης και Δημήτρης Ελευθεριάδης... ΔΟΞΑ και ...ΤΩΡΑ! ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ... Ο Πρώτος παλιά δόξα μας και ο Πρόεδρος μας.... 50 χρονια Πιερικάρα!!!

ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;;;;


ΕΝΑΣ Ή ΔΥΟ; 
Ή ΜΗΠΩΣ ΚΙ ΟΙ ΔΥΟ;;;

Ποιά η σχέση της Κυρίας Α με την Κυρία Β;;; ΖΑΪΡΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ ΚΑΙ ......


Στην πρώτη φωτογραφία μιά πρωταθλήτρια ΕΛΛΑΔΑΣ του παρελθόντος στις ρίψεις....
Στην δεύτερη φωτογραφία η ΖΑΪΡΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ σήμερα, Πρόεδρος της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ....
ΒΡΕΙΤΕ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ....

Καλά ΟΚ μην αγχώνεστε... ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΚΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ! ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΩΜΑΣΤΕ.... ΖΑΪΡΑ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ! ΤΟΤΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΟΥ!!!

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΧΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΩΡΓΟ ΤΣΑΧΟΥΡΙΔΗ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΜΠΟΝΙΔΗ, ΈΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;;;;

Δεν πληρώνω
Δεν πληρώνεις
Δεν πληρώνει
Δεν πληρώνουμε
Δεν πληρώνετε 
Δεν πληρώνουν


ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ ΡΕ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ 
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΜΠΟΝΙΔΗ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟ ΤΣΑΧΟΥΡΙΔΗ ΑΓΩΝΙΣΤΗ

Η εκπομπή της ΝΕΤ «Μένουμε Ελλάδα» στην Πιερία



Στην τετραήμερη παραμονή του  τηλεοπτικό συνεργείο της εκπομπής της ΝΕΤ «Μένουμε Ελλάδα» με επικεφαλής τη γνωστή δημοσιογράφο και τηλεπαρουσιάστρια Γιάννα Αναστασιάδου, επισκέφθηκε διάφορα μέρη της Πιερίας με σκοπό την προβολή της περιοχής μας την ερχόμενη βδομάδα.

Αν και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης δεν ήταν και οι κατάλληλες, έγινε όμως προσπάθεια για την όσο το δυνατό καλύτερη τηλεοπτική κάλυψη.

Η τηλεοπτική παρουσία της εκπομπής που επικεντρώθηκε στην Παραλία, τον Άγιο Δημήτριο και το Κίτρος, δίνει την ευκαιρία για μια ακόμη φορά στην περιοχή μας να προβληθεί και μάλιστα σε μια περίοδο που την έχει τόσο ανάγκη, όσο ποτέ.


ΦΩΤΟ:

  1. Η δημοσιογράφος Γιάννα Αναστασιάδου, δεξιά, στο Mediterranean VILLAGE με τον Βασίλη Λάμπρου, τουριστικό επιχειρηματία, το Δημήτρη Σφήκα, υπεύθυνο τύπου του Πιερικού Αρχελάου που οργάνωσε και επιμελήθηκε τη φιλοξενία της εκπομπής, τη Δάφνη Μαντζουράνη – οπερατέρ και τον Ιορδάνη Ιορανώφ – ηχολήπτη
  2. Στο «Κτήμα Μπέλλου» με τον ιδιοκτήτη του Λάζαρο Μπέλλο
  3. Στο «Κελάρι Αδάμου» στο Κίτρος με τους Γιώργο και Μιλτιάδη Αδάμου

Η κοινωνία που φτιάξαμε, εκδικείται...

Του Κώστα Σορώτου – προπονητή του Πιερικού Αρχελάου



Τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει τόσα σημαντικά κοινωνικά γεγονότα που κρίνω σκόπιμο σήμερα να μην ασχοληθούμε με αθλητικά γεγονότα, αν και από εκεί έχουμε γεγονότα με τα οποία αξίζει να ασχοληθούμε, αλλά με κάποια άλλα σημαντικά θέματα.

Από πού να αρχίσουμε από αυτά που έχουμε ζήσει τις τελευταίες μέρες; Έχουμε και λέμε, έχουμε τα γεγονότα της Λιβύης, έχουμε τη στυγερή δολοφονία των δυο παιδιών της αστυνομίας, έχουμε το δράμα των μεταναστών και στο κτήριο της Υπατίας αλλά και απανταχού της χώρας, έχουμε το δράμα των κατοίκων στις περιοχές  που οι μετανάστες προσπαθούν να επιζήσουν, έχουμε την οικονομία της χώρας μας και γενικότερα της ευρωζώνης και τέλος έχουμε και τον σεισμό της Ιαπωνίας με τις καταστροφικές του συνέπειες και βραχυπρόθεσμες αλλά και τις μακροπρόθεσμες.

Δεν νομίζω ότι περιμένετε από εμένα να προτείνω τις κατάλληλες λύσεις γιατί αλλιώς νομίζω ότι θα έχετε υπερεκτιμήσει τις ικανότητες μου. Το ότι ενδεχομένως δεν μπορώ να δώσω λύση, δεν σημαίνει ότι σαν ενεργός πολίτης δεν έχω άποψη η δεν έχω την εξήγηση μου για ποιο λόγο συμβαίνουν αυτά.

Για εμένα λοιπόν ένας είναι ο κοινός παράγοντας όλων αυτών των δυσάρεστων γεγονότων και αυτός είναι η κοινωνία που έχουμε φτιάξει, μια κοινωνία χωρίς αρχές, χωρίς αξίες, με πλαστά και νόθα πρότυπα, μια κοινωνία χωρίς ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα, μια κοινωνία που έχει έναν μόνο θεό, το χρήμα, που έχει μόνο μια αξία, το κέρδος, το κέρδος με οποιονδήποτε τρόπο και με οποιονδήποτε τίμημα. Μια κοινωνία που οι εξουσίες της είναι ανάλγητες και απάνθρωπες. Μια κοινωνία που τα μέλη της έχουν χάσει την αξιοπρέπεια τους, που έχουν χάσει την ανθρωπιά τους και έχουν γίνει τα ίδια σ…. με τις εξουσίες που βρίζουν αλλά που ταυτόχρονα αυτές οι εξουσίες τους έχουν αλλοτριώσει και τους έχουν κάνει όμοιους και απαράλλακτους. Για πάμε σιγά - σιγά να δούμε πως σχετίζονται όλα αυτά.

Πριν προχωρήσω στην άποψή  μου πρέπει να σας συστηθώ και πολιτικά όπως σας έχω συστηθεί  και οπαδικά για όσους με παρακολουθούν. Στα οπαδικά μου όπως σας έχω πει είμαι οπαδός του Ολυμπιακού φανατικός αλλά πιστεύω και νηφάλιος. Στα κομματικά μου κατατάσσω τον εαυτό μου στον προοδευτικό χώρο, εντελώς ακομμάτιστο και παντελώς και μάλιστα συνειδητά ανένταχτο και ανωφέλητο  από όλους, που σημαίνει δεν χρωστάω σε κανέναν, δεν έχω καμιά εξάρτηση από κανέναν πολιτικό χώρο. Είμαι αυτό που έλεγαν παλιά στα εκλογικά αποτελέσματα «ανεξάρτητος, μεμονωμένος»

Πάμε λοιπόν στην ουσία των πραγμάτων. Οι σύγχρονες κοινωνίες έχουν δυο θεούς, δυο θεούς που η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων, λατρεύει, προσκυνάει, φοβάται και γίνεται θυσία έτσι όπως αρμόζει σε κάθε θεό. Οι δυο αυτοί θεοί λοιπόν είναι το χρήμα και η εξουσία.

Δείτε ένα δελτίο ειδήσεων και θα καταλάβετε ότι το σύνολο του δελτίου αναλώνεται σε αυτούς τους δυο θεούς, το χρήμα και την εξουσία. Ευρώ, ελλείμματα, χρέος, δισεκατομμύρια, υπουργοί και παρατρεχάμενοι είναι οι μόνιμοι πρωταγωνιστές και τα μόνιμα πρότυπα δύναμης. Αυτοί είναι οι παράγοντες που καθορίζουν την ζωή μας, τη διάθεσή μας, τις σχέσεις μας, τα πάντα.Έχουμε λοιπόν τους δυνάστες του σύγχρονου κόσμου που λέγονται και «αγορές» που για αυτές δεν υπάρχουν άνθρωποι, υπάρχουν μόνο αριθμοί, δεν υπάρχουν συναισθήματα και ανθρώπινες ανάγκες μα μόνο υπάρχουν προϋπολογισμοί, ισολογισμοί και παραλογισμοί, δεν υπάρχει ανθρώπινη ευτυχία παρά μόνο ευημερία των αριθμών.

Στη προσπάθεια λοιπόν να ευημερήσουν οι αριθμοί οι άνθρωποι έχουν γίνει δευτερεύουσα αξία με αποτέλεσμα να υπάρχει αυτή τη στιγμή να ζει ένα 20% των ανθρώπων κάτω από τα όρια της φτώχειας και ένα άλλο μεγάλο ποσοστό κοντά στα όρια της φτώχειας. Το χειρότερο δε είναι ότι καμιά εξουσία δεν δείχνει να ενδιαφέρεται για αυτούς τους ανθρώπους και την τύχη τους.  Ποια είναι λοιπόν η μοιραία κατάληξη για αυτούς τους ανθρώπους; Μαθηματικά βέβαια θα γίνουν περιθώριο με ότι
συνεπάγεται αυτό. Και τι συνεπάγεται όταν ένας άνθρωπος περιθωριοποιείται;

Αντικοινωνική συμπεριφορά αφού αισθάνεται την κοινωνία αντίπαλο του, μια κοινωνία που τον έχει κάνει απόβλητο και εχθρό. Μετά την αντικοινωνική συμπεριφορά επακολουθεί η εγκληματικότητα που μπορεί να αρκείται σε μικροεγκληματικότητα αλλά που μπορεί να φτάνει και στο στυγερό έγκλημα του Ρέντη που οι θλιβεροί αυτοί δολοφόνοι δολοφόνησαν δυο νεαρά παιδιά, έκοψαν το νήμα της ζωής σε δυο παιδιά 22 χρονών που δούλευαν για 800 ευρώ και που δολοφονήθηκαν για αυτά τα 800 ευρώ, απροστάτευτοι και ανεκπαίδευτοι.

Δολοφονήθηκαν από κάποιους μάγκες που για να κλέψουν ένα περίπτερο είχαν την ανάγκη των καλασνίκωφ… Και είχαν την ανάγκη των καλασνίκωφ γιατί και αυτοί υποκατέστησαν αυτό που
ενδεχομένως μίσησαν, την εξουσία δηλαδή και έγιναν η εξουσία των όπλων, η εξουσία
των δολοφόνων, η εξουσία των ανεγκέφαλων μπράβων και δολοφόνων.

Αυτή δυστυχώς είναι μια νέο-εξουσία της κοινωνίας μας. Η εξουσία των δυνατών και των αδίστακτων, η εξουσία των οπλισμένων εξίσου αποτρόπαια με την εξουσία πουμπορεί να έχουν μισήσει και να αισθάνονται εχθροί.

Αναλογιστείτε πόσα αυτοκίνητα βλέπετε στους δρόμους της πόλης σας με φυμέ τζάμια που μέσα τους κρύβονται άνθρωποι πεινασμένοι για δύναμη, χρήμα και εξουσία αλλά ταυτόχρονα φοβισμένοι να τους δει ο κόσμος, οι φίλοι τους, οι άγνωστοι, οι συνάνθρωποι τους. Φοβισμένοι μην δει ο κόσμος το μίσος που κρύβουν τα μάτια τους και την αλαζονεία που τους δίνει η εξουσία των όπλων και τους επιτρέπει να αφαιρούν ζωές αθώων ανθρώπων για να έχουν χρήμα.

Περνάμε στο θέμα των «λαθο- μεταναστών» και τους λέω «λαθο-μετανάστες» γιατί είναι
μετανάστες σε μια λάθος χώρα, σε ένα κράτος χωρίς αρχή και τέλος, χωρίς κανένα προγραμματισμό για το τι θα κάνει με αυτές τις ανθρώπινες ψυχές που καλώς η κακώς βρέθηκαν σε αυτό τον τόπο ψάχνοντας μια καλύτερη ζωή, για την ακρίβεια ψάχνοντας την επιβίωση, μια επιβίωση που οι εξουσίες στη χώρα τους την έχουν κάνει από ανυπόφορη έως αδύνατη.

Άνθρωποι που για να φτάσουν μέχρι τη «γη της επαγγελίας» έχουν πληρώσει όλο τους το βιός, έχουν ταξιδέψει με σαπιοκάραβα, έχουν περπατήσει χιλιάδες χιλιόμετρα μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες και έχουν δει πολλούς συνανθρώπους τους να τους πετάνε οι λαθρέμποροι στη θάλασσα, να πνίγονται στα ποτάμια, να αφήνουν την τελευταία τους πνοή σε φράχτες.

Όταν φτάνουν λοιπόν στη γη της επαγγελίας τους περιμένει ένα κράτος τελείως ανοργάνωτο και ανάλγητο χωρίς τη παραμικρή δυνατότητα να τους προσφέρει οτιδήποτε παρά μόνο την ικανότητα να φτάσουν μέσα σε 24 ώρες στο κέντρο της πρωτεύουσας χωρίς δουλειά, χωρίς χαρτιά, με την ταμπέλα του λαθρομετανάστη και της λαθραίας ψυχής να τους συνοδεύει.

Το πρώτο πράγμα που συναντούν μόλις φτάσουν είναι οι επιτήδειοι που νοικιάζουν ένα διαμερισματάκι 60 τετραγωνικών σε είκοσι άτομα με 200 ευρώ το κεφάλι αντίτιμο νόμιμο και παράνομο αντίτιμο είτε με τη μορφή του να γίνουν βαποράκια είτε με την μορφή της πορνείας είτε με οποιαδήποτε άλλη μορφή παρανομίας. Αυτοί οι άνθρωποι μοιραία μεταλλάσσονται είτε θέλουν είτε όχι σε αντικοινωνικά στοιχεία που αποτελούν πρόβλημα για τους κατοίκους των περιοχών που σχηματίζονται τα γκέτο κάνοντας την ζωή τους ανυπόφορη στις γειτονιές που έχουν ζήσει δεκάδες
χρόνια και που τις οικονομίες μιας ζωής τις έχουν ρίξει στην αγορά ενός μικρού διαμερίσματος.

Αφού τσακωθούν με τους εισβολείς με το κράτος-οπερέτα να παρακολουθεί αμέτοχο ποιο είναι το επόμενο βήμα; Το επόμενο βήμα είναι να έρθουν οι επιτήδειοι, οι κυνηγοί του χρήματος, θα τους αγοράσουν την περιουσία τους μισοτιμής και αφού φύγουν όλοι οι κάτοικοι των υποβαθμισμένων πια περιοχών οι «λαθο- μετανάστες» θα φύγουν όλοι, οι υποβαθμισμένες περιοχές ξαφνικά θα αναβαθμιστούν, όπως έγινε στο Γκάζι και στου Ψυρή, και τα διαμερισματάκια και τα σπιτάκια που αγοράστηκαν από τους αγανακτισμένους κατοίκους για ένα κομμάτι ψωμί θα μεταβληθούν σε κέντρα
διασκέδασης που θα φέρουν τεράστια κέρδη στους κατόχους τους και «αναβάθμιση» στην
περιοχή….

Μέχρι τότε κάποιοι ηλικιωμένοι άνθρωποι μπορεί να έχουν χάσει τη ζωή τους γιατί η απόφαση τους  θα είναι να μείνουν στα σπίτια που έζησαν, στα σπίτια που μεγάλωσαν τα παιδιά τους, στα σπίτια που έχουν αγαπήσει και μερικές καταστήματα οικογενειακών επιχειρήσεων θα έχουν κλείσει όπως ήδη έχουν κλείσει εκατοντάδες μαγαζιά σε αυτές τις περιοχές.

Μέχρι το κράτος αλλά και η παγκόσμια κοινωνία αποφασίσει να ασχοληθεί σοβαρά με αυτούς τους δυστυχισμένους ανθρώπους θα διαβάζουμε αδιάφορα ότι 8 πρόσφυγες πνίγηκαν στη Σούδα πηδώντας από το καράβι που τους έφερνε από την Αφρική ενώ και 1 μήνα μετά το λιμενικό βρίσκει συνέχεια πτώματα που ξεβράζει η θάλασσα, θα διαβάζουμε ότι στον Έβρο βρέθηκαν 5 πνιγμένοι προσπαθώντας να περάσουν στην χώρα μας, θα διαβάζουμε ότι στο Αιγάλεω κάηκαν 6 μετανάστες σε μια αποθήκη και θα είναι τέταρτη και πέμπτη είδηση, αφού στη πρώτη σειρά θα είναι οι μεγάλες οικονομικές επιτυχίες του λαοπρόβλητου ηγέτη μας και οι πάντα εύστοχες, εκ του ασφαλούς,
τοποθετήσεις της αντιπολίτευσης που μόλις γίνει κυβέρνηση τις ξεχνάει ως εκ θαύματος.

Αυτή είναι η κοινωνία που έχουμε διαμορφώσει προβάλλοντας πρότυπα ψεύτικα, πρότυπα κούφια και άδεια, πρότυπα αναλώσιμα, πρότυπα πιο γυμνά ψυχικά και πνευματικά από ότι σωματικά προβάλλονται.

Αυτοί είναι οι θεοί μας, το χρήμα και η εξουσία, που στο όνομα τους στη Λιβύη οι μεν βομβαρδίζουν τους μισούς και οι δε τους άλλους μισούς, αυτούς που μέχρι πριν λίγο καιρό χαιρετούσαν στις σκηνές τους μέσα στη τρελή χαρά και γεμάτοι υπερηφάνεια συνομιλούσαν μαζί τους για τα πετρέλαια βέβαια, για το χρήμα δηλαδή.

Στην δε Ιαπωνία οι πολυεθνικές κατασκευαστικές εταιρείες έφτιαξαν ελαττωματικούς πυρηνικούς αντιδραστήρες για λόγους οικονομίας στην πιο σεισμογενή χώρα του κόσμου, με αποτέλεσμα όλη η ανθρωπότητα να παρακολουθεί με αγωνία τις συνέπειες της καταστροφής την ώρα που τα μεγάλα κεφάλια των πολυεθνικών θα διασκεδάζουν την ζωή τους μέσα στη χλιδή και τον πλούτο.
Αυτή είναι η κοινωνία μας που όσο δικαίωμα έχει ο καθένας μας στη διαμαρτυρία ανάλογη είναι και η ευθύνη του καθενός μας  στη διαμόρφωση της για αυτό εκτός από τη κριτική καλό θα είναι να παλέψει ο καθένας μας, όσο μπορεί, για να την κάνει καλύτερη, πιο ανθρώπινη, πιο ανθρωποκεντρική, πιο αγαπησιάρα, πιο όμορφη.

Αυτή είναι η λύση, κατά τη γνώμη μου γιατί όσους φράχτες και αν σηκώσουμε, όσες κλειδαριές ασφαλείας και αν βάλουμε, όσες φυλακές και αν γεμίσουμε το περιθώριο θα είναι πάντα επιθετικό, το περιθώριο θα γεννάει πάντα εγκληματικότητα, η αμορφωσιά θα γεννάει ανθρώπους επικίνδυνους και η υποκουλτούρα θα διαμορφώνει κοινωνίες υποταγμένες στις εξουσίες και ευάλωτες στα ζωώδη ένστικτα και στα ρηχά ιδανικά και νομίζω ότι τα παιδιά μας αξίζουν κάτι καλύτερο από αυτό που τους
ετοιμάζουμε…

Μην φτιάχνετε παιδιά λοιπόν διψασμένα για χρήμα και εξουσία. Κάντε τα να αγαπήσουν και να αγαπηθούν, να κάνουν φίλους και να είναι πιστοί σε αυτούς, να διαβάσουν 5 βιβλία  να ακούσουν μουσικές, να ομορφύνουν τη ζωή τους με αθλητισμό, θέατρο, κινηματογράφο και ότι άλλο τραβάει η όρεξη τους και τέλος κάντε τα να μάθουν να ψάχνουν την ομορφιά στη ζωή τους και να μην υποκύπτουν αμαχητί στα μέσα μαζικής αποχαύνωσης και στον υπολογιστή τους…

Αυτά για σήμερα και την άλλη εβδομάδα θα είμαστε πάλι μαζί με κάτι πιο αθλητικό, πιο μπασκετικό…

Υ.Γ. Την προηγούμενη εβδομάδα χάσαμε έναν άνθρωπο που ομόρφυνε τη ζωή μας με λόγια που μας ταξίδεψαν σε αγάπες, σε γλέντια, σε θέματα που άγγιξαν την ψυχή μας. Ο μεγάλος και πολύ ξεχωριστός και ιδιαίτερος Μανώλης Ρασούλης μας άφησε και έφυγε για άλλους κόσμους, εκεί που ίσως όταν δεν θα απαντούσε στο τηλέφωνο για δέκα μέρες κάποιος θα τον αναζητούσε πιο νωρίς.
Μανώλη συγγνώμη και σε  ευχαριστούμε για την ομορφιά που μας χάρισες και αμφιβάλω πολύ αν μπορέσαμε να σου επιστρέψουμε έστω και ένα μικρό κομμάτι από αυτήν. Το τραγούδι του Μανώλη αφιερωμένο στη μνήμη του…Η πιο γλυκιά πατρίδα είναι η καρδιά, που τα άγια χώματα της πόνος και χαρά…Αχ Ελλάδα σ΄ αγαπώ και βαθιά σε ευχαριστώ γιατί με έμαθες και ξέρω να ανασαίνω
οπού βρεθώ, να πεθαίνω όπου πατώ και να μην σε υποφέρω…Καλό ταξίδι…
Μιά φορά κι έναν καιρό εκεί στην πρώην Πιερία μου ΉΤΑΝ....
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ, Ο ΓΩΓΟΣ, Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ, Ο ΑΝΤΩΝΗΣ, Ο ΜΕΝΕ, Η ΜΑΡΙΑ, Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ.....
Και σε λίγο δεν θα έχουμε πιά..... ΤΟΝ...... Χα χα χα μαντέψτε.... ΌΛΑ ΕΓΩ ΘΑ ΤΑ ΛΕΩ;;;;

ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΣΕ ΜΙΑ .....ΑΦΙΛΟΞΕΝΗ ΠΟΛΗ ΓΙ ΑΥΤΟ;;;

Ποδήλατο: Τί πρέπει να προσέχει ένας ποδηλάτης πριν ανέβει στο ποδήλατό του αλλά και κατά την διάρκεια που ποδηλατεί.

Το να ποδηλατείς σε μία αφιλόξενη για το ποδήλατο πόλη όπως είναι η Κατερίνη δεν είναι απλό θέμα. Θα πρέπει να μπεις στην ψυχολογία του οδηγού αυτοκινήτου, του μοτοσικλετιστή αλλά και του πεζού για να μπορέσεις να επιβιώσεις χωρίς προβλήματα. Θα πρέπει κατ' αρχήν να οδηγείς αμυντικά. Να μπορείς ανά πάσα στιγμή να προβλέψεις την επόμενη κίνηση των υπολοίπων χρηστών του δρόμου αλλά ταυτόχρονα να κάνεις προβλέψιμη την δική σου κίνηση. Γι αυτό λοιπόν είναι πολύ σημαντικό να λαμβάνεις πάντα κάποια απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Παραθέτω λοιπόν επιγραμματικά κάποια βασικά πράγματα που πρέπει να προσέχει ο κάθε ένας ποδηλάτης που ποδηλατεί μέσα στην πόλη αλλά και όχι μόνο.

Εξοπλισμός:
Ρόδες: Οι ρόδες πρέπει να είναι καλά φουσκωμένες και να μην είναι υπερβολικά φθαρμένες γιατί σε αυτή την περίπτωση δεν έχουμε σωστή πρόσφυση και δεν μας βοηθάει στο φρενάρισμα ή και στις στροφές.
Φρένα: Τα φρένα μας θα πρέπει να είναι σωστά ρυθμισμένα ώστε να φρενάρουν σωστά και με ένα απαλό άγγιγμά τους μόνο. Εάν όταν φρενάρουμε κάνουν πολύ θόρυβο (τρίξιμο) τότε αυτό είναι δείγμα της κακής κατάστασής τους.
Αλυσίδα: Η αλυσίδα μας θα πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση, καθαρή και καλά λαδωμένη. Ποτέ δεν προσθέτουμε εμείς αυθαίρετα οποιοδήποτε λιπαντικό (και σίγουρα όχι γράσσο). Εάν λερωθεί η αλυσίδα μας με λάσπη τότε την καθαρίζουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Στην αγορά υπάρχουν φτηνές λύσεις καθαρισμού αλυσίδας.
Φώτα: Το ποδήλατο μας ειδικά όταν κυκλοφορούμε την νύχτα ΠΡΕΠΕΙ να έχει ανακλαστικά στα πεντάλ, στις ρόδες, μπρός και πίσω και οπωσδήποτε να έχει φώτα!!!
Πολύ προσοχή στα φώτα!!! λευκό παλλόμενο ή σταθερό εμπρός και ερυθρό παλλόμενο ή σταθερό πίσω. Τα φώτα δεν είναι μόνο για να βλέπετε εσείς... είναι κυρίως για να σας βλέπουν οι υπόλοιποι.
Κράνος: Το κράνος όσο άβολο και να σας φαίνεται είναι απαραίτητο γιατί μπορεί να σας σώσει την ζωή!!!! Τα ποδηλατικά κράνη είναι ιδιαίτερα ελαφρά και αεριζόμενα.
Το βράδυ καλό είναι να φοράτε φωσφοριζέ γιλέκο ή/και ανοιχτόχρωμα ρούχα.
Τα γυαλιά ηλίου κατά την ημέρα είναι πολύ βασικά γιατί προστατεύουν από πιθανές θαμπώσεις αλλά και από διάφορα πετούμενα που μπορεί να χτυπήσουν στο μάτι σας.

Οδηγική συμπεριφορά:
Είναι πολύ βασικό να ακολουθείτε τους κανόνες του Κ.Ο.Κ. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγετε δύσκολες και επικίνδυνες καταστάσεις. Ας αναφέρουμε λοιπόν κάποιους βασικούς κανόνες.

Δεν εισερχόμαστε σε μονόδρομο.
Δεν κινούμαστε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
Δεν παραβιάζουμε ερυθρό σηματοδότη.
Δεν κινούμαστε επάνω σε πεζοδρόμιο ή πεζόδρομο εκτός και αν έχουμε ταχύτητα πεζού.
Δεν προσπερνάμε από δεξιά κανένα όχημα.
Όταν κάνουμε προσπέραση κάποιου σταθμευμένου οχήματος τότε κρατάμε απόσταση μεγαλύτερη από το άνοιγμα της πόρτας του.
Δεν κάνουμε επικίνδυνες μανούβρες αλλά κρατάμε μια σταθερή πορεία η οποία είναι προβλέψιμη από όποιον μας ακολουθεί.
Κάνουμε αντιληπτή την πρόθεση μας να στρίψουμε σε όσους μας ακολουθούν, με έκταση του χεριού μας.

Τώρα λοιπόν που άνοιξε ο καιρός είναι ευκαιρία για περισότερες και ασφαλέστερες ποδηλατικές αποδράσεις! Και μην ξεχνάτε οτι ο σύλλογος ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΑΠΟ-ΔΡΑΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ διοργανώνει κάθε Κυριακή στις 17:00 ποδηλατάδες με τόπο συνάντησης την Πλατεία Ελευθερίας.

Τηλέμαχος Ιωάννου
Μέλος Ποδηλατικής Από-Δρασης Πιερίας

Ποιός είστε κύριε ...Γραμματεύ;;; Μήπως είστε ο Βαλάντης Θεοδώρου;;;


Αυτός ο κύριος με το κερί κυρίες κύριοι είναι....
ΟΚ
Ξέρω πως λόγω σεμνότητος ο κύριος αυτός δεν θα με αφήσει να τον χαρακτηρίσω "ψυχή" του Δήμου Κατερίνης, ΟΚ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ...
Κυρίες κύριοι ο ΒΑΛΑΝΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ - Γενικός Γραμματεύς του Δήμου Κατερίνης.

Γιορτάζουμε τον Εθελοντισμό;


2Ο ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ «FC ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 2006»


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε τη περασμένη εβδομάδα το

2ο Πασχαλινό Τουρνουά Ποδοσφαίρου της « Αθλητικής Ακαδημίας Κατερίνης 2006» .

Το Τουρνουά πραγματοποιήθηκε από τις 16 έως τις 29 Απριλίου στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου « PLAY- ZONE» προσφέροντας στα παιδιά τη χαρά της συμμετοχής.

Στο συγκεκριμένο τουρνουά συμμετείχαν συνολικά 18 ομάδες χωρισμένες στις παρακάτω κατηγορίες: γεν. από 1999 και μετά, γεν. από 2001 και μετά και γεν. από 2002 και μετά.

Στις νικήτριες ομάδες απονεμήθηκαν αναμνηστικά κύπελα ενώ όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή τους πήραν αναμνηστικούς επαίνους.

Για την ιστορία στη κατηγορία 1999 η τελική κατάταξη είναι:

1η θέση ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΙΩΤΣΑ

2η θέση ΣΒΟΡΩΝΟΣ

3η θέση ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

4η θέση ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Στη κατηγορία 2001 η τελική κατάταξη είναι:

1η θέση ΑΡΣΕΝΑΛ

2η θέση ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

3η θέση 25η ΜΑΡΤΙΟΥ

4ή θέση ΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ

5η θέση ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Στη κατηγορία 2002 η τελική κατάταξη είναι:

1η θέση ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

2η θέση ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΙΩΤΣΑ

3η θέση ΑΡΣΕΝΑΛ

4η θέση ΠΙΕΡΙΚΟΣ

5η θέση ΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ

6η θέση 25η ΜΑΡΤΙΟΥ

7η θέση ΣΒΟΡΩΝΟΣ

8η θέση ΚΑΛΛΙΘΕΑ