Σηζητήθηκε ο ισολογισμός και η απογραφή των περιουσιακών στοιχείων που κληρονόμησε ο νέος Δήμος Πύδνας Κολινδρού από τους πρώην Καποδιστριακούς δήμους Αιγινίου, Κολινδρού Πύδνας και Μεθώνης ήταν το πρώτο θέμα.
Επίσης τα χρέη που κληρονομήσαμε είναι 2.800.000 ευρώ από τα οποία το 1.097.000 είναι μακροπρόθεσμα και το 1.720.000 ευρώ είναι τρέχοντα και από αυτά το 1.333.000 ευρώ είναι χρέη προς τους προμηθευτές των πρώην δήμων και ο μεγάλος πονοκέφαλος της σημερινής διοίκησης.
Στη συνέχεια αποφασίστηκε υποβολή πρότασης στο ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας στα πλαίσια της πρόσκλησης για την προμήθεια εξοπλισμού ειδικών σχολείων, ηλεκτρονικούς υπολογιστές ειδικούς πίνακες και έπιπλα.
Υποβολή πρότασης για εκμετάλλευση των επεξεργασμένων υγρών αποβλήτων να ρίχνονται στο σύστημα άρδευσης και στη συνέχεια να ποτίζονται τα χωράφια, κάτι που γίνεται και σήμερα όπως ανέφερε ο κύριος Δήμαρχος Βαγγέλης Πολύζος.
Στο θέμα για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού και της 9ης Εφορείας Βυζαντινών αρχαιοτήτων για την εκπόνηση μελέτης για το έργο Κατασκευή Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης στην περιοχή του επισκοπικού συγκροτήματος «Λουλουδιών» Κίτρους, αποφασίστηκε ομόφωνα και θα περιλαμβάνει έργα που εντάσσονται στο πρόγραμμα αλιείας και εκτός των – Λουλουδιών που είναι μελέτη 158.000 ευρώ για στέγαστρα και διαμόρφωση χώρου, αλλά και το τουριστικό περίπτερο Μακρυγιάλου 70.000 ευρώ και το βήμα του Αποστόλου Παύλου στη Μεθώνη 60.000 ευρώ.
Ορισμός μελών για τα Διοικητικά Συμβούλια ΝΠΔΔ του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού.
Αποφασίστηκαν προσλήψεις υδρονομέων, 5 για το Δ.Δ Αιγινίου, 4 για το Δ.Δ Πύδνας, 2 για το Δ.Δ Κολινδρού και 2 για το Δ.Δ Μεθώνης, οι καθαρές αποδοχές των υδρονομέων καθορίστηκαν στα 700 ευρώ μηνιαίως.
Και η συνεδρίαση τελείωσε με τις καταργήσεις Ν.Π.Δ.Δ. του πρώην Δήμου Πύδνας.
Από τα αξιοσημείωτα της χθεσινής συνεδρίασης είναι τα εύσημα του κυρίου Αυγουστίνου Ανδρικόπουλου στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κύριο Γιώργο Πολυχρονίδη για τις θέσεις του, στο το θέμα των κουνουπιών στη συνέντευξή του στη ΔΙΟΝ TV, και η συναινετική στάση και οι θέσεις του κ. Ευάγγελου Λαγδάρη και της παράταξής του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Ελπίζουμε αυτή η στάση να έχει διάρκεια γιατί μόνο έτσι θα έρθει ανάπτυξη και αλλαγή των μέχρι σήμερα κακώς κείμενα.