PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Βρέθηκαν (;) τα καρφιά της Σταύρωσης


Δεκάδες είναι τα αντικείμενα κατά καιρούς έχουν συνδεθεί με την ιστορία του Χριστού, όπως η Ιερά Σινδόνη του Τορίνο. Αυτή τη φορά ένα νέο ντοκιμαντέρ αναφέρει ότι δύο από τα καρφιά που χρησιμοποιήθηκαν στην σταύρωση του...

Τζένιφερ Λόπεζ: Η πιο όμορφη γυναίκα στον κόσμο


Η πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου για το 2011 αναδέιχτηκε η αμερικανίδα τραγουδίστρια Τζένιφερ Λόπεζ σύμφωνα με το περιοδικό People.
«Έχω μείνει άφωνη αλλά αισθάνομαι μεγάλη τιμή» δήλωσε η 41χρονη Λόπεζ, μητέρα δύο δίδυμων, που απέκτησε με τον σύζυγό της και επίσης τραγουδιστή Μαρκ Άντονι.

«ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΠΑΘΗ»




Το ορατόριο του Μιχάλη Αδάμη για ψάλτες, χορωδία και τάλαντα «ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΠΑΘΗ» παρουσίασαν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, η Xορωδία του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης(Διδασκαλία Γιάννης Αδαμίδης)και η Βυζαντινή Χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κατερίνης(Διδασκαλία Θωμάς Κακάνης), στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Θείας Αναλήψεως.

Η ξεχωριστή απόδοση των ύμνων δημιούργησε κατανυκτικό κλίμα που οδήγησε το πολυπληθές κοινό στο πνεύμα της Μεγάλης εβδομάδας και ένα βήμα πριν την προετοιμασία των πιστών για το κορυφαίο γεγονός της Αναστάσεως.

Εαρινή απαγόρευση αλιείας σε ποταμούς και υδάτινα κανάλια του Ν. Πιερίας

Από το Τμήμα Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την αριθ. 360/12-04-2011 (ΑΔΑ: 4ΑΓ17ΛΛ-3) Απόφαση της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αλιεία (επαγγελματική και ερασιτεχνική) ιχθύων και λοιπών υδρόβιων ζώων, με κάθε μέσο και εργαλείο, στα εσωτερικά νερά (ποταμούς, παραποτάμους, χείμαρρους, ρυάκια, τεχνητές λίμνες και τεχνητά υδάτινα κανάλια του Νομού Πιερίας καθώς και στον ποταμό Αλιάκμονα από 18/04/2011 και ώρα 08.00 π.μ. μέχρι 02/06/2011 και ώρα 08.00 π.μ. για την προστασία της αναπαραγωγής των Κυπρινοειδών.

Αρμόδιοι για την τήρηση-εφαρμογή της παρούσας είναι οι Αστυνομικές Αρχές και οι Δασικές Υπηρεσίες.

Η Προϊσταμένη της Δ/νσης

Γεωργίου – Κίτσιου Ευδοκία

Δυο συνεδριάσεις του Δ.Σ. Δίου-Ολύμπου

ΣΤΙΣ 7.00 Μ.Μ. ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ

Δυο συνεδριάσεις θα πραγματοποιήσει το απόγευμα της Δευτέρας το Δ.Σ. του δήμου Δίου-Ολύμπου στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Η πρώτη συνεδρίαση θα είναι ειδική και θα αφορά έγκριση απογραφής περιουσίας - ισολογισμού έναρξης 01-01-2011 του δήμου Δίου – Ολύμπου. Εισηγητής του θέματος θα είναι ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φαρμάκης και ο ορκωτός λογιστής κ. Νικόλαος Καπούτας.

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Θα ακολουθήσει δεύτερη συνεδρίαση, στην ημερήσια διάταξη της οποίας είναι εγγεγραμμένα εννέα θέματα, ως εξής:

Λήψη απόφασης για υποβολή αιτήματος στη διεύθυνση δασών Πιερίας, για την παραχώρηση στο Δήμο Δίου - Ολύμπου των εγκαταστάσεων δασικής αναψυχής στη θέση «Αγία Τριάδα» Βροντούς. Εισηγήτρια θα είναι η αντιδήμαρχος Μαρία Τσιμήτρη.

Συγκρότηση επιτροπής για τον έλεγχο των πωλητών, παραγωγών και επαγγελματιών των λαϊκών αγορών. Εισηγητής θα είναι ο αντιδήμαρχος Βασίλης Βροχαρίδης.

Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στην επιτροπή ποιότητας ζωής για θέματα άσκησης υπαίθριου και στάσιμου εμπορίου. Εισηγητής και σ’ αυτό το θέμα θα είναι ο αντιδήμαρχος Βασίλης Βροχαρίδης.

Απόφαση Δ.Σ. για τον ορισμό των δύο δημοτικών συμβούλων που θα συμμετέχουν στο συντονιστικό τοπικό όργανο πολιτικής προστασίας. Εισηγητής θα είναι ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Μυλωνέρος.

Ορισμός δημοτικών συμβούλων ως μελών της διαχειριστικής επιτροπής του κέντρου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Παλαιού Παντελεήμονα. Εισηγήτρια θα είναι η δημοτική σύμβουλος Σοφία Ζουρζούρα.

Ορισμός εκπροσώπου του δήμου Δίου - Ολύμπου και εκπροσώπων παραγωγικών τάξεων για τη συγκρότηση της δημοτικής επιτροπής παιδείας του δήμου Δίου Ολύμπου για τη διετία 2011-2012. Εισηγήτρια θα είναι η αντιδήμαρχος Μαρία Τσιμήτρη.

Έγκριση της συμμετοχής του δήμου Δίου Ολύμπου στο πρόγραμμα «καταπολέμηση κουνουπιών στο νομό Πιερίας» για το έτος 2011. Εισηγητής θα είναι ο αντιδήμαρχος Βασίλης Βροχαρίδης.

Ορισμός μελών της επιτροπής για την προσαρμογή του κανονισμού λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Δίου-Ολύμπου. Εισηγητής θα είναι ο πρόεδρος του Δ.Σ. Μιχάλης Λαλούμης.

Έγκριση μελέτης με τίτλο «μελέτη αποχέτευσης ακαθάρτων και όμβριων υδάτων Δ.Δ. Πλαταμώνα». Εισηγητής θα είναι ο αντιδήμαρχος Δ. Μυλωνέρος.

Εφιάλτης στον καθρέφτη… και η λύση


Αποτρίχωση, βαφή, κούρεμα, χτένισμα, μακιγιάζ. Ένα λάθος μπορεί να αποβεί μοιραίο για την τελική εικόνα μας. Κι αν αυτό συμβεί;

Το σημαντικότερο είναι να κρατήσετε την ψυχραιμία σας, να αντιμετωπίσετε την κατάσταση με χιούμορ και να θυμάστε πως σε όλες έχει κάποια στιγμή συμβεί!

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Α2 B΄ ΓΥΡΟΣ - 8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ


ΚΑΟ Δράμας – ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος

Το Σάββατο στη Δράμα στις 5,30 μ.μ.

Κώστας Σορώτος:

«Περιμένουμε από τους παίκτες μας να

δείξουν βελτίωση σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι»

Ο αγώνας του Σαββάτου στη Δράμα με τον ΚΑΟΔ είναι αντικειμενικά δύσκολος, αφού η μέχρι τώρα πορεία του αποδεικνύει και ότι είναι μια ομάδα με ιδιαίτερες αξιώσεις τόσο τώρα στο πρωτάθλημα της Α2, όσο και σ΄ αυτό της Α1.

Στον αγώνα που έγινε το Δεκέμβριο στην Κατερίνη είχε, τότε, νικήσει εδώ με 73-56. Η ομάδα του Πιερικού Αρχελάου που είναι στην 9η θέση που από ότι φαίνεται ξεπέρασε τον κίνδυνο του υποβιβασμού, δίνει χαρές στους εντός έδρας αγώνες, αλλά και στους εκτός δεν τα πάει άσχημα, αφού διεκδικεί με μαχητικότητα το θετικό αποτέλεσμα.

Για τον αγώνα του Σαββάτου ο προπονητής του Πιερικού Αρχελάου Κώστας Σορώτος, δήλωσε: «Έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι στην πρωτοπόρο της βαθμολογίας Δράμα. Μια ομάδα η οποία είναι δίκαια σ΄ αυτή τη θέση και σαφώς είναι και η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος.. Εμείς θα προσπαθήσουμε να φανούμε ανταγωνιστικοί και περιμένουμε από τους παίκτες μας να δείξουν βελτίωση σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι και να διεκδικήσουμε, όπως πάντα, τις όποιες πιθανότητες μας αναλογούν».

Τουρνουά ¨Πάσχα 2011¨


Για δεύτερη χρονιά η ¨Αθλητική Ακαδημία Κατερίνης 2006¨ διοργανώνει από τις 16 έως τις 29 Απριλίου το Πασχαλινό Τουρνουά Ποδοσφαίρου για τις ηλικίες Προ- Τζούνιορ και Τζούνιορ στο αθλητικό κέντρο “ PLAYZONE” .

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Α φάση 16-17 Απριλίου 2002

Β φάση 18-20 Απριλίου 2001

Γ φάση 26- 29 Απριλίου 1999

6ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» - ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΔΡΟΜΕΙΣ

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία ο 6ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» την Κυριακή 10 Απριλίου. Παρά το δυνατό αέρα η διοργάνωση ήταν η καλύτερη μέχρι τώρα και η συμμετοχή των αθλητών, τόσο των επίλεκτων, όσο και των δρομέων υγείας σε όλα τα αγωνίσματα (Μαραθώνιο, 10χλμ, 5χλμ) ήταν εκπληκτική.

Οι χιλιάδες των θεατών στον τερματισμό όλων των δρόμων στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου χειροκρότησαν τους 1474 δρομείς που τερμάτισαν από τους 1977 που ξεκίνησαν (Μαραθώνιο, 10χλμ, 5χλμ), διπλασιάζοντας έτσι τον αριθμό των συμμετεχόντων από αυτόν της διοργάνωσης του 2010.

Η Ο.Ε. δια μέσου του Προέδρου της κ. Ιάκωβου Νικολή, του Γεν. Γραμματέα της και Πρόεδρο του διοργανωτή συλλόγου Μ.Ε.Α.Σ ΤΡΙΤΩΝ κ. Γιώργου Κωνσταντόπουλου και του Γεν. Διευθυντή της διοργάνωσης κ. Δρόσου Χριστόπουλου, αισθάνεται την ανάγκη να συγχαρεί και να ευχαριστήσει πρώτα απ’όλα όλους αυτούς που τίμησαν με την αγωνιστική τους παρουσία τον 6ο Διεθνή Μαραθώνιο δρόμο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», όλους τους θεσμικούς φορείς, τους χορηγούς αλλά και ιδιαίτερα την ΕΛΕΠΑΠ και το Ecocity που διαμέσου του αγώνα των 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων και Κοινωνικής Προσφοράς, πέρασαν με τον καλύτερο τρόπο τα μηνύματα της Κοινωνικής προσφοράς και της περιβαντολλογικής ευαισθησίας μέσω της διοργάνωσης.

Με περισσότερα από 1500 παιδικά χαμόγελα ελπίδας ότι το Αύριο για το Περιβάλλον θα είναι πραγματικά ακόμα καλύτερο, φωτίστηκε την περασμένη Κυριακή 10 Απριλίου το κέντρο της Θεσσαλονίκης: Ηταν η στιγμή της ολοκλήρωσης του αγώνα δρόμου των 1000 μέτρων στον οποίο συμμετείχαν παιδιά, και που πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία, στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 6ου ετήσιου Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ».

Μεγάλοι νικητές όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος σε αυτό τον αγώνα μεταφέροντας το μήνυμα ο «Αγώνας για το Περιβάλλον είναι Μαραθώνιος» και τα οποία έλαβαν ως επιβράβευση για τη συμμετοχή τους από ένα δεντράκι. Ηταν μια πρωτοβουλία με συμβολικό αλλά και ουσιαστικό χαρακτήρα, του Τομέα Β. Ελλάδος του Ecocity, με την ευγενική προσφορά των δενδρυλλίων από το ΑΠΘ και τη Σχολή Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος - τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για την ανταπόκρισή τους.

“Τα παιδιά, οι μαθητές, οι μικροί δρομείς ήταν και είναι οι καλύτεροι αγγελιοφόροι του μηνύματος για ένα μέλλον καλύτερο για όλους μας. Στα πρόσωπά τους βλέπουμε την ελπίδα και το ίδιο το μέλλον του τόπου και του πλανήτη, και γι’ αυτό ακριβώς είναι που η μαζική και ενθουσιώδης συμμετοχή τους την Κυριακή μας γέμισε αισιοδοξία”, υπογραμμίζει, η κα Λιάνα Γούτα, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής, και υπεύθυνη του Τομέα Β. Ελλάδας του Ecocity.

Άνοιξαν 211 επιχειρήσεις και έκλεισαν 283 τους πρώτους μήνες του 2011 στην Πιερία


Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από το μητρώο του Επιμελητηρίου Πιερίας, για την περίοδο από 01-01-2011 έως τις 12-04-2011, διαγράφηκαν 283 επιχειρήσεις ενώ έκαναν έναρξη 211 νέες επιχειρήσεις. Συγκριτικά στοιχεία της ίδιας περιόδου, το 2010, στο Επιμελητήριο Πιερίας πραγματοποιήθηκαν 474 διαγραφές και μόλις 191 νέες εγγραφές επιχειρήσεων.

Xάρρυ Κλύν στον ΣΚΑΙ 92,6



Οι δημοσιογράφοι Λάγιος Απόστολος και Κεραμιδιώτη Έφη σε μια συνέντευξη με τον Χάρρ Κλύν που α συζητηθεί.Στίς 12.30μμ ακούστε ΣΚΑΙ.