PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

16 και 17 Απριλίου Ζωντανή μετάδοση των αγώνων από την Σφεντάμη.

Όλοι οι φίλοι της Σφενδάμης μπορούν να βρίσκονται μαζί μας τις ημέρες των αγώνων με την χρήση των νέων τεχνολογιών. Μια και μας διακρίνει η ανησυχία και η πρωτοτυπία δεν θα μπορούσαμε να σταματήσουμε εδώ. Η συνεργασία με την εταιρεία Livetrack24 θα μας δώσει την δυνατότητα να παρακολουθούμε τρισδιάστατα μέσω του Google Earth 10 επιλεγμένους αθλητές και την εξέλιξη του αγώνα τους σε πραγματικό χρόνο. Οι λεπτομέρειες που θα αποτυπώνονται είναι η συνολική απόσταση που έχουν διανύσει, το υψόμετρο, η ταχύτητα, η κατεύθυνση, οι σταθμοί τροφοδοσίας, έλεγχου κά. Επίσης θα ανανεώνεται η ιστοσελίδα με φωτογραφίες, και κείμενα από τον χώρο των εκδηλώσεων. Μας χαροποιεί το γεγονός ότι θα εφαρμόσουμε στον αγώνα μας μια 100% ελληνική ευρεσιτεχνία που αφορά την εφαρμογή του παραπάνω προγράμματος.
Όσοι δεν μπορέσουν να βρεθούν στη Σφενδάμη το διήμερο θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν την εξέλιξη των αγώνων μέσα από το διαδίκτυο στις ακόλουθες ιστοσελίδες:
Από την ιστοσελίδα του αγώνα http://sfendami.gr

14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΑΕΚ ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ-ΣΑΡΙΣΑ - ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ 70 - 64

Σημαντική νίκη πέτυχε ο Βατανιακός την Κυριακή έναντι της αξιόμαχης ομάδας του Ζαφειράκη. Μετά από τα ανεπιτυχή αποτελέσματα, η νίκη στο συγκεκριμένο παιχνίδι αφήνει περισσότερες ελπίδες για τη μάχη της παραμονής. Όλα θα εξαρτηθούν στην τελευταία αγωνιστική. Ο Βατανιακός θα βρεθεί αντίπαλος με την πρωταθλήτρια πλέον Αλεξάνδρεια και σε περίπτωση νίκης εξασφαλίζει την παραμονή του. Διαφορετικά, τα σενάρια είναι πολλά και όλα θα εξαρτηθούν από τα αποτελέσματα ομάδων και της Α ΕΚΑΣΚΕΜ αλλά και της Γ Εθνικής

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό. Αν και οι παίκτες του Αργ. Φώτα ήταν από την αρχή μπροστά στο σκορ, δε μπόρεσαν να χτίσουν μια διαφορά ασφαλείας. Στην έναρξη του β ημιχρόνου, οι φιλοξενούμενοι πίεσαν και κατάφεραν ανατροπή του σκορ, κερδίζοντας μια διαφορά ακόμα και 9 πόντων. Όλα κρίθηκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο, όπου με αντεπίθεση διαρκείας οι παίκτες του Βατανιακού πέτυχαν την νίκη με 6 πόντους. Από τους νικητές ξεχώρισαν οι Κουτσικιανίδης και Κοτσιμπέλης με 17 και 19 πόντους αντίστοιχα, ενώ από τους ηττημένους ο Σπορέλας με 21. Χωρίς πολλά προβλήματα η διαιτησία των Παπαπέτρου, Δροσίνου.

Δεκάλεπτα: 18-14, 36-28, 43-47, 70-64

ΑΕΚ ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ-ΣΑΡΙΣΑ(Φώτας): Πολυζόπουλος , Πίτος, Κουτσικανίδης 17(5), Κοτσιμπέλης 19(1), Φελεκίδης 14(4), Ευαγγελόπουλος 2, Πόσιος 10(1), Μπούσιος, Ακερμανίδης 8.

ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ(Πουλίδας): Βάιγκαντ 11(1), Βασιλειάδης , Μουρατίδης 16(2), Ζιανής 3, Μπιτέρνας, Τούφας, Σκουλαριώτης 3, Ουγγρίνης 10, Σαμαράς, Σπορέλας 21.

Ο Πιερικός Αρχέλαος στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης




Μεγάλος ο ενθουσιασμός των παιδιών

Υλοποιώντας την πρόσκληση της διεύθυνσης του 14ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, αντιπροσωπεία της ομάδας μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου επισκέφθηκε πριν λίγες μέρες το εκπαιδευτικό αυτό συγκρότημα.

Ο διευθυντής του σχολείου κ. Βασίλης Χανδόλιας, αφού καλωσόρισε την ομάδα που αποτελούσαν οι καλαθοσφαιριστές Νεμάνια Τσούκ και Ουρούλε Ιγκμπάβμποα, ο τιμ μάνατζερ Χρήστος Χρηστίδης και ο έφορος Λάκης Χαρακλιάς, έπεσαν από τους ορόφους εκατοντάδες ασπρόμαυρα μπαλόνια, μια κίνηση που έδειξε και την άψογη οργάνωση της εκδήλωσης.

Ο ενθουσιασμός των μαθητών και των μαθητριών που ήταν μεγάλος, εκδηλώθηκε αμέσως με του που μπήκαν οι …πανύψηλοι αθλητές στο προαύλιο, ζητώντας αμέσως αυτόγραφα στα τετράδιά τους και στις μπάλες που δώρισε στο σχολείο ο ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος.

Στην πετυχημένη εκδήλωση που κράτησε μια περίπου ώρα και μάλιστα με σύμμαχο τον ήλιο, το πρόγραμμα περιλάμβανε, εκτός από τα αυτόγραφα, ερωτήσεις των παιδιών προς τους αθλητές, πολλά σουτ στο οργανωμένο από αθλητικές εγκαταστάσεις προαύλιο, καρφώματα, που ξεσήκωσαν τους μαθητές που απέδειξαν τη μεγάλη τους αγάπη για το μπάσκετ, καθώς και μια μικρή και ευγενική δεξίωση με γλυκίσματα και αναψυκτικά.

Τόσο ο διευθυντής του σχολείου με τον υποδιευθυντή του κ. Κώστα Τσακιρίδη που παρακολουθούν τακτικά τους αγώνες της ανδρικής ομάδας, όσο και όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό του συγκροτήματος, εκτός από τη χαρά τους για την επίσκεψη, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις δραστηριότητες του Πιερικού Αρχελάου και κύρια για τις ακαδημίες του.

Για την επίσκεψη της ομάδας μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου, ο διευθυντής του σχολείου κ. Βασίλης Χανδόλιας, δήλωσε: «Το 14ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης στο πλαίσιο του μαθήματος της γυμναστικής και της ευέλικτης ζώνης, αποφάσισε να καλέσει στο σχολείο μας την ιστορική ομάδα μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου, η οποία σημειώνει μια πολύ καλή πορεία αυτό το διάστημα στον αθλητισμό. Έτσι οι μαθητές μας έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά αθλητές υψηλού επιπέδου, να μάθουν για την ιστορία του Πιερικού και του Πιερικού Αρχελάου και κατ΄ επέκταση για την ιστορία της πόλης. Ταυτόχρονα γίνεται μια παρακίνηση γι΄ αυτούς για να αγαπήσουν τον αθλητισμό, να ασχοληθούν με το μπάσκετ και να μάθουν τα μυστικά του και γενικά να έρθουν κοντά στον αθλητισμό».

Επίσης, ο γυμναστής του σχολείου κ. Λάζαρος Τζημαγιώργης, είπε: «Είναι πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο στο σχολείο μας. Είναι μια καλή διοργάνωση και θεωρώ ότι έτσι διαδίδεται και το άθλημα του μπάσκετ. ‘Όταν έρχονται εδώ εκπρόσωποι των μαζικών αθλημάτων, από το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο και γενικά από άλλα αθλήματα, είναι ο καλύτερος τρόπος μετάδοσής τους. Πάντως εμείς εδώ παίζουμε πολύ μπάσκετ και το χαιρόμαστε».

ΑΕ Βατανιακός Σάρισα - ΣΦΚ Κατερίνη 2008 23 - 47

Και οι …πιτσιρικάδες του ΣΦΚ Κατερίνη 2008 νίκησαν το Σάββατο για το πρωτάθλημά τους. Έπαιξαν με τηΝν ΑΕ Βατανιακός Σάρισα και κέρδισαν με 47-23.

Τα δεκάλεπτα: 4-11, 11-29, 19-37, 23-47.

Οι συνθέσεις:

ΑΕ Βατανιακός Σάρισα (Χοτοκουρίδης): Ιωάννου, Βαφείδης, Φουρκιώτης, Βασιλειάδης, Μητσόπουλος, Χαλεπλής, Κανακίδης, Μαχαιρίδης, Ζέπος, Τσομίδης, Χατζούλης, Σιανίδης.

ΣΦΚ Κατερίνη 2008 (Χατζηιωάννου): Σαββίδης, Χασάπης, Κοντσές, Εξίζογλου, Τατσίδης, Γιαλίδης, Ταμουρίδης, Κοντζές, Σταυριανίδης, Σκαμπαρδώνης, Κοτσώνας, Ζησόπουλος.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΕΚΑΣΚΕΜ

ΣΦΚ Κατερίνη 2008 ΒΙΟΡΟΛ – ΦΟ Αριδαίας 73 - 61


Για το ανδρικό πρωτάθλημα Α΄ κατηγορίας

Μετά από ένα καλό παιχνίδι, η ομάδα του ΣΦΚ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΒΙΟΡΟΛ νίκησε το ΦΟ Αριδαίας με 73-61. Αγωνίστηκαν όλοι οι παίκτες της κατερινιώτικης ομάδας και αυτό χαροποίησε ιδιαίτερα τον προπονητή της Αλέκο Κασσομενάκη.

Τα δεκάλεπτα :21-17,33-28, 51-38, 73-61.

Διαιτητές ήταν οι κ.κ Γιαμούζης Αρ.και Χρυσάφης Στ.

Οι συνθέσεις:

ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2008 ΒΙΟΡΟΛ (Κασσομενάκης): Αναγνώστου 8, Αθανασιάδης 5, Παπαβραμίδης 4, Νούρης, Μπαλαρμάς 7, Ταμουρίδης 26, Χερβαντίδης, Μπίλας 2, Πρισκομάτης 11, Κιρκιζιώτης 7, Γαζέτης, Στάμος 2.

ΑΡΙΔΑΙΑ (Βάτσης): Μπαξαδάκης 7, Τσακιρίδης, Σαπουντζής 10, Λιούγκας 3, Βάσιος 2, Μπεγλόπουλος 8, Παπαβρααμ 15,Τζίμας 5, Μπαρμπαγιάννης 11, Τερζής.

Οι δημοσιογράφοι Λάγιος Απόστολος και Κεραμιδιώτη Έφη κάθε μέρα στον ΣΚΑΙ 92,6


Από Δευτέρα έως Παρασκευή οι δημοσιογράφοι Λάγιος Απόστολος και Κεραμιδιώτη Έφη στον αέρα στον ΣΚΑΙ 92,6 απο τις έντεκα μέχρι την μία το μεσημέρι.

Πρόσκληση για συμμετοχή στην 1η Γιορτή Εθελοντισμού


Με πρωτοβουλία της «Ποδηλατικής Από-Δρασης» και της «Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας», την 6η και 7η Μαΐου 2011, θα πραγματοποιηθεί η 1η Γιορτή Εθελοντισμού στην πόλη της Κατερίνης.
Στόχοι της διήμερης εκδήλωσης..... είναι, η προβολή των δράσεων των εθελοντικών ομάδων του τόπου μας και η δυνατότητα άμεσης γνωριμίας τους με τους πολίτες. Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης μας, όπου, σε επιλεγμένα σημεία του, από το Σιντριβάνι μέχρι την Πλατεία Ελευθερίας, θα στηθούν τα περίπτερα ενημέρωσης των ομάδων.

Σύλλογοι, φορείς και ομάδες πολιτών, από το Νομό Πιερίας, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην 1η Γιορτή Εθελοντισμού, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την 22 Απριλίου 2011, στέλνοντας eMail στη διεύθυνση info@otoposmou.gr. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε και στο τηλέφωνο: 6974 54 50 21
Οι ιστοχώροι www.otoposmou.gr και www.podilatikiapodrasi.gr φιλοξενούν από σήμερα όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με την παραπάνω εκδήλωση.
Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας
Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

ΠΙΕΡΙΑ ΔΙΟΔΙΑ..... ΔΩΡΟ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ... ΤΑ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΑ ΔΙΟΔΙΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚ

Καθαρισμός παράνομου σκουπιδότοπου ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΡΑΛΙΑΣ Ν.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΚΟΤΙΝΑΣ



Από την υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Δίου-Ολύμπου και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Βασίλη Βροχαρίδη, έγινε, το Σάββατο 9/4, ο καθαρισμός παράνομου σκουπιδότοπου που υπήρχε μεταξύ παραλίας Παντελεήμονα και παραλίας Σκοτίνας, δίπλα στον παράπλευρο με τη γραμμή δρόμο.

Πρόκειται για ένα μεγάλο οικόπεδο, δημοτικό κατά το μεγαλύτερο μέρος του, που είχε καταντήσει τόπος όπου ο καθένας πετούσε ό,τι ήθελε, από οικοδομικά υλικά και παλιά έπιπλα μέχρι κλαδιά αλλά και κανονικά σκουπίδια.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα χρόνιζε και κατά καιρούς ο δήμος είχε δεχτεί παράπονα και καταγγελίες από περιοίκους άλλα και περαστικούς. Για το ζήτημα έδειξε ενδιαφέρον ο ίδιος ο δήμαρχος κ. Γ. Παπαθανασίου, που μάλιστα επισκέφτηκε το σημείο κατά την ημέρα της επιχείρησης καθαρισμού.

Η διαδικασία καθαρισμού άρχισε νωρίς το πρωί και λόγω του όγκου των υλικών που υπήρχαν, η όλη προσπάθεια κράτησε μέχρι αργά το απόγευμα και δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί χωρίς τη βοήθεια της δημοτικής επιχείρησης ανάπτυξης Δίου-Ολύμπου (Δ.Ε.Α.Δ.Ο.) που παραχώρησε τα φορτηγά της άλλα και της Δ.Ε.Υ.Α.ΑΝ.Ο, με τη χρήση του φορτωτή της.

Η συγκεκριμένη περιοχή είναι πλέον καθαρή και, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, απαγορεύεται στον οποιοδήποτε να ξαναπετάξει αδρανή υλικά κλπ.

Προσεχώς θα ανακοινωθεί η περιοχή και το σημείο όπου θα μπορεί καθένας να εναποθέσει κλαδιά ή οικοδομικά υλικά κλπ (για τα οικιακά απορρίμματα υπάρχουν οι κάδοι απορριμμάτων του δήμου) και, κατά την ίδια ανακοίνωση του δήμου, οποιαδήποτε άλλη επιλογή πέρα από την προαναφερόμενη, θα επιφέρει κυρώσεις από την υπηρεσία καθαριότητας του Δ.Δίου-Ολύμπου.

Προκήρυξη για 42 προσλήψεις

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ – ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΚΑΤΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΡΙΤΗ 12/4 ΕΩΣ Μ.ΠΕΜΠΤΗ 21/4

Με τις διαδικασίες που προβλέπονται από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), ο δήμος Δίου-Ολύμπου εξέδωσε προκήρυξη για 42 προσλήψεις στον τομέα καθαριότητας, διαφόρων ειδικοτήτων.

Πρόκειται για προσλήψεις με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του δήμου.

Η προκήρυξη δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα 11/4/2011 και η προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων και δικαιολογητικών, είναι μέχρι και τη Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου 2011.

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, Βασίλης Βροχαρίδης, καλεί τους ενδιαφερόμενους να προσέρχονται στην έδρα του δήμου, στο Λιτόχωρο, και να καταθέτουν αιτήσεις από την Τρίτη 12/4 μέχρι και τη Μ. Πέμπτη 21/4/2011, στο γραφείο προσωπικού του δήμου Δίου-Ολύμπου, καθημερινά, εκτός Σαββατοκύριακου, κατά τις ώρες λειτουργίας του δήμου.

Πρωτάθλημα μπάσκετ Α2 – Β΄ γύρος - 7η αγωνιστική




Πιερικός Αρχέλαος – Απόλλων Πατρών 69 - 67

Μέσα σε μια υπέροχη ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου στο κλειστό γυμναστήριο της Κατερίνης, ο Πιερικός Αρχέλαος νίκησε με 69-67 τον Απόλλωνα Πατρών.

Στο γιορταστικό κλίμα συνέβαλαν οι εκατοντάδες αθλητές των ακαδημιών, η βράβευση του Κώστα Πετρόπουλου, παλιού άσσου του ελληνικού μπάσκετ, τα μπαλέτα από το γυμναστήριο MAGIC SPORT CLUB και βέβαια το χαμόγελο των φίλων του αθλήματος στην Πιερία.

Διαιτητές ήταν οι κ.κ. Πουρσανίδης, Νικολούλης και Σιμητόπουλος.

Τα δεκάλεπτα: 14-12, 34-25, 55-46, 69-67.

Οι συνθέσεις:


ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ (Σορώτος): Τσαϊτουρίδης, Μπεχλιβάνης 3, Γκογκίδης, Παπαχρήστος 9 (1), Δαμαλής, Τζερομάνοβς 12 (2), Νάνης 9 (3), Ιγκμπάβμποα 12, Μαλτέσιος 4, Ροδοστόγλου 11 (1), Σιβορότκα 9, Τσουκ.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ (Κοτσίρης): Καπερώνης, Ψαθάς 4, Ζαφείρης, Πετρόπουλος 14 (4), Θανόπουλος, Λιανός 9 (1), Κορωνίδης 8 (2), Δανιήλ, Μίλοβιτς 9 (1), Λυμπέρης, Πάντελιτς 21 (1).

Τα άλλα αποτελέσματα: Κόροιβος Αμαλιάδας-Πανερυθραϊκός 81-70, Ίκαροι Σερρών-Αρκαδικός 75-73, Παγκράτι-ΑΓΟ Ρεθύμνου 58-67, Αμύντας-ΚΑΟ Δράμας 88-84 (74-74 κ.α), Ολυμπιάδα Πάτρας-Ερμής Λαγκαδά 72-66, Νήαρ Ηστ-ΑΕΚ Άργους 63-64, Λαύριο-Πανελευσινιακός 73-82.

Η επόμενη αγωνιστική (23η, 16/4): ΚΑΟ Δράμας – ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΠΑΤΡΩΝ


Κώστας Σορώτος:

«Νομίζω ότι το ελληνικό μπάσκετ έχει ανάγκη ομάδες

σαν τον Πιερικό Αρχέλαο»

Μετά τον αγώνα με τον Απόλλωνα Πατρών στην Κατερίνη για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α2, ο προπονητής του Πιερικού Αρχελάου Κώστας Σορώτος, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Το μόνο που κρατάμε από το σημερινό παιχνίδι είναι η νίκη και οι βαθμοί της. Στο μεγαλύτερο διάστημα τoυ αγώνα ήμασταν λίαν επιεικώς απαράδεκτοι με κάκιστη νοοτροπία και εικόνα. Εικόνα η οποία αν συνεχιστεί έτσι, στη συνέχεια του πρωταθλήματος δεν θα τα πάμε καθόλου καλά. Θα πρέπει ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι σ΄ αυτόν τον κόσμο που είναι κόσμημα για την κατηγορία, απέναντι σε μια ομάδα με αυτή την ατμόσφαιρα και αυτούς τους ανθρώπους που είναι δίπλα της. Ταυτόχρονα δεν θέλω να μιλήσω για τη διαιτησία, αλλά ομάδες σαν τον Πιερικό Αρχέλαο, αν μη τι άλλο δεν πρέπει να έχουν αυτή τη αντιμετώπιση, γιατί μετά από ένα εκτός έδρας παιχνίδι που περάσαμε τα πάνδεινα, βλέπετε τι ατμόσφαιρα υπήρχε σήμερα. Καθαρά αθλητική και πολιτισμένη από την αρχή μέχρι το τέλος. Και νομίζω ότι το ελληνικό μπάσκετ έχει ανάγκη ομάδες σαν τον Πιερικό Αρχέλαο».


Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Λιτοχώρου

Σήμερα στο Λιτόχωρο 6 Απριλίου ημέρα Τετάρτη και ώρα 18.30 μ.μ. στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Λιτοχώρου μετά από απόφαση του Δ.Σ. που ελήφθη πρόσφατα το Δ.Σ. κάλεσε τα μέλη του Σωματείου σε τακτική ετήσια γενική συνέλευση.
Αφού ο πρόεδρος έκανε την ενημέρωση για τον προηγούμενο χρόνο εκθέτοντας και αναλύοντας όλα τα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο μας και αναφερόμενος και στις προτροπές του ανώτατου συνδικαλιστικού μας οργάνου που είναι η Ομοσπονδία Συντ/χων Σωματείων ΙΚΑ Ελλάδος.
Στη συνέχεια ο ταμίας παρουσίασε τον ισολογισμό του 2010 και μετά έγινε διαλογική συζήτηση για διάφορα θέματα.
Μετά από αυτά καταλήξαμε πως οι συνταξιούχοι, βρίσκονται όσο περνάει ο καιρός όλο και σε χειρότερη κατάσταση, και απόφαση της γενικής συνέλευσης είναι πως πρέπει ακόμα πιο έντονα να συνεχίσουμε την αγωνιστική μας προσπάθεια παράλληλα και υπό τις οδηγίες της Ομοσπονδίας και πιστεύουμε πως με αυτές τις κινητοποιήσεις μας θα πετύχουμε οπωσδήποτε, και ζητήσαμε από τα μέλη μας ακόμα περισσότερη συμμετοχή σ’ αυτές, αφού είναι αποδεδειγμένο πως ποτέ καμία κυβέρνηση δεν πρόσεξε τους συνταξιούχους και μόνο υποσχέσεις και μεγάλα παχιά λόγια όπως τιμημένα γηρατειά και άλλα βαρύγδουπα λόγια.
Ακόμα ο πρόεδρος ανέλυσε λεπτομερειακά τα όσα διεκδικήσαμε και διεκδικούμαι κατά καιρούς και θα συνεχίζουμε.
Το Δ.Σ. πιστεύει πως με τα μέσα και τα οικονομικά που διαθέτει το σωματείο μας κάνει ότι καλύτερο μπορεί και για μια άλλη φορά ζητήσαμε από τα μέλη μας να τοποθετηθούν κάνοντας προτάσεις οι οποίες θα ληφθούν υπ’ όψιν της διοίκησης.
Τέλος διεκδικούμε
1. 13ο και 14ο μισθό και επιδόματα που τόσο άδικα και βάρβαρα μας κοπήκαν αντί να μας δίνονταν η αύξηση του πληθωρισμού.
2. Δωρεάν υγεία, καλές υπηρεσίες και φάρμακα για όλους.
3. Δεν θα δεχθούμε ποτέ το μνημόνιο γιατί αυτό είναι η ταφόπλακα για όσα οι συνταξιούχοι αγωνίστηκαν και πέτυχαν για δεκαετίες.
4. Δεν θα συμφωνήσουμε ποτέ στη συμμετοχή της πατρίδας μας με οποιονδήποτε τρόπο σε πολεμικές συμπλοκές με άλλες χώρες.
5. Αναφέρθηκαν και θέματα τοπικού ενδιαφέροντος που προσέχθηκαν ιδιαίτερα.
Το ΔΣ