Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από την ξεναγό και να θαυμάσουν χειροποίητα αντίγραφα από τα σχέδια, τα σημειωματάρια, και τα σκαριφήματα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι που έζησε και δημιούργησε στην περίοδο της Αναγέννησης.
Οι Μαθητές ενθουσιασμένοι θαυμάσανε τα ξύλινα αντίγραφα, τις γέφυρες , τα περίτεχνα γρανάζια, τα πηδάλια για το νερό , τις ξύλινες πολιορκητικές μηχανές και τα κανόνια, σχέδια και σκίτσα που ζωγραφίστηκαν και μελετήθηκαν πριν 500 χρόνια .
Στο τέλος της ξενάγησης οι μαθητές συμμετείχαν σε ένα τεστ- παιχνίδι, κτίζοντας γέφυρες με σχέδια του Λεονάρντο Ντα Βίντσι στους σταθμούς multimedia που λειτουργούν στον εκθεσιακό χώρο με κείμενα και 8.000 εικόνες.
Η έκθεση Leonardo da Vinci με τίτλο, Εφευρέτης και Επιστήμονας είναι ένα μοναδικό πολιτιστικό γεγονός που φιλοξενήθηκε σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και που φιλοξενεί αυτή την εποχή η Ελλάδα.
Αποτέλεσε δε μια μοναδική εμπειρία και γνώση για τους αριστούχους νεαρούς μαθητές του Κέντρου Ξένων Γλωσσών ISABELLE, της πόλης του Αιγινίου.Την διοργάνωση είχε η εφημερίδα aiginio news.