PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Ατάκες που δεν ξεχνιούνται εύκολα


Σάσα Μπάστα, σύμβολο:
«Για τη μάνα μου και βίζιτες θα έκανα».
Αν συνεχιστεί η κρίση στο χώρο......
κι εμείς το ίδιο θα κάναμε για τη μάνα σας, Σάσα.
Ζέτα Μακρυπούλια, λατρεμένη, για την ατάκα του Λούλη πως δεν θεωρεί συνάδελφό του τη Ζέτα, αλλά έχει παίξει με τεχνικό, με σκύλο, με παιδάκι, γιατί όχι και μ’ αυτή;
«Συναντηθήκαμε με τον Χρήστο και είπε πως πήρε η φράση του μεγαλύτερη διάσταση απ’ ό,τι είχε πει».
Μεγαλύτερη; Δηλαδή είχε αναφερθεί μόνο στο σκύλο και στο παιδάκι?
Τζιμπρίλ Σισέ – Πανάθας:
«Το λιοντάρι δεν πεθαίνει ποτέ. Κοιμάται».
...Η αρκούδα, πάλι, φράπα γίνεται κάθε χειμώνα. Άραγε όταν τελειώσουμε με τη ζωολογία θα ασχοληθούμε και με τη φυσική ιστορία, γιατί έχω κάτι απορίες και για τα μονοκοτυλήδονα;

Οι Θεσσαλονικείς δικαιώνουν τον Μπουτάρη.....Στα μπαλκόνια του 1ου ορόφου, φτάνουν πλέον τα σκουπίδια στη Θεσσαλονίκη !


"Κρατήστε τα σκουπίδια στα μπαλκόνια σας", ήταν η προτροπή του Δημάρχου, στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας. "Για πόσο" αναρωτήθηκαν κάποιοι;
Τελικά, η φύση έδωσε τη λύση. Με μια αυτόματη διαδικασία, εκπληρώθηκε η επιθυμία Μπουτάρη. Δείτε στην εικόνα, πως ακριβώς:

Στα μπαλκόνια του 1ου ορόφου, φτάνουν πλέον τα σκουπίδια στη Θεσσαλονίκη !

Μεγαλειώδη παρέλαση στο Αιγίνιο Πιερίας








Με εκδηλώσεις και παρελάσεις στην έδρα του Δήμου Πύδνας Κολινδρού στο Αιγίνιο, αλλά και στα άλλα δημοτικά και τοπικά διαμερίσματα εορτάστηκε η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου.

Μια ανοιξιάτικη και ηλιόλουστη μέρα και ο κόσμος κατέκλυσε κυριολεκτικά τη Λεωφόρο Δημοκρατίας, στο Αιγίνιο Πιερίας προκειμένου να γιορτάσει την Ιστορική και θρησκευτική γιορτή.

ΝΙΚΟΣ ΛΑΠΠΑΣ : ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 21\03\2011.


Την Δευτέρα 21\3 συνεδρίασε το Δ.Σ. Δίου – Ολύμπου με 31 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Πολλά από αυτά βέβαια ήταν διαδικαστικά, ωστόσο ορισμένα θέματα ήταν ιδιαίτερου ενδιαφέροντος και οδήγησαν σε μακρές συζητήσεις σε μία μαραθώνια συνεδρίαση 6 ωρών! Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον και για τα ζητήματα που τέθηκαν προ ημερησίας διατάξεως.
Από πλευράς του συνδυασμού μας έθεσα τα ακόλουθα ζητήματα:
- Μετέφερα τα παράπονα και την έντονη ανησυχία που υπάρχει στους κατοίκους των νότιων διαμερισμάτων του δήμου μας τόσο για την ποιότητα του νερού, όσο και για την κατάσταση των ρεμάτων (Ντριμπίνα, Καλάμι) από τις εργασίες τις κοινοπραξίας. Ρώτησα τον κ. δήμαρχο εάν έχει γίνει κάποιος έλεγχος από τον δήμο για την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων από τις εταιρίες. Επίσης υπενθύμισα το πρόβλημα με την κάκιστη ποιότητα του νερού στην περιοχή Γυμνασίου Λιτοχώρου. Από την απάντηση του δημάρχου κρατάμε ότι ο δήμος έχει δικαίωμα ελέγχων στην κοινοπραξία κι ευελπιστούμε πως θα το ασκήσει μόλις διατυπωθούν σχετικές καταγγελίες.
- Από τον «Καλλικράτη» προβλέπεται μεταξύ άλλων η λειτουργία Υπηρεσιών «Προγραμματισμού κ΄ Ανάπτυξης», καθώς και «Γεωργίας, Κτηνοτροφίας κ΄ Αλιείας». Εννοείται πως για έναν δήμο με έντονο το αγροτικό και τουριστικό στοιχείο, όπως ο δικός μας, η ίδρυση και λειτουργία των παραπάνω Υπηρεσιών είναι πρωταρχικής σημασίας. Στο ερώτημά μας πότε σκοπεύει να ιδρύσει τις Υπηρεσίες αυτές η δημοτική αρχή, το θέμα παραπέμφθηκε για μία ακόμη φορά στις…καλένδες με το πρόσχημα της μη υπογραφής ορισμένων Φ.Ε.Κ., χωρίς να υπάρξει η παραμικρή δέσμευση για την άμεση στελέχωση και λειτουργία των υπηρεσιών αυτών μετά την απαιτούμενη υπογραφή.
- Στις πρόσφατες Αποκριάτικες εκδηλώσεις υπήρξε μία απαράδεκτη γενικότερη εικόνα απάθειας κι εγκατάλειψης στο Λιτόχωρο. Το χειρότερο όλων ήταν ότι ενώ το επίσημο πρόγραμμα του δήμου ανέφερε – μέχρι την τελευταία στιγμή σε όλα τα sites – πως την Καθαρά Δευτέρα στο Λιτόχωρο θα υπήρχαν, όπως κάθε χρονιά, εκδηλώσεις με «Πέταγμα χαρταετού - Σαρακοστιανά εδέσματα - Παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από Π.Ο.Λ.», όσοι είχαν την ατυχία να κατέβουν στο Ξηροκάμπι βρήκαν το απόλυτο…τίποτα! Πληροφορηθήκαμε μάλιστα ότι δεν υπήρξε η παραμικρή συνεννόηση της δημοτικής αρχής με επαγγελματίες και συλλόγους του Λιτοχώρου! Όλα αυτά οδήγησαν στην χειρότερη δυσφήμιση που μπορούσε να υποστεί το Λιτόχωρο που φημιζόταν ως τώρα για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις του! Όσο για τις «απαντήσεις» της πλειοψηφίας ότι η Ε.Μ.Υ. προέβλεπε μία εβδομάδα πριν σφοδρή κακοκαιρία και για τα «κροκοδείλια δάκρυα» που χύθηκαν για την δήθεν απουσία των φορέων (επαγγελματικών και πολιτιστικών) θα επισημάνω απλώς τα εξής: Δηλαδή το δελτίο έκτακτων καιρικών φαινομένων δεν ίσχυε για όλα τα υπόλοιπα διαμερίσματα του δήμου μας, όπου οι εκδηλώσεις της Καθαροδευτέρας πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία; Αφού αποφασίστηκε (μία εβδομάδα πριν, όπως λένε) η αναβολή της εκδήλωσης, δεν έπρεπε να διορθωθεί εγκαίρως το πρόγραμμα και να μην παραπλανάται ο κόσμος; Που ακούστηκε να ψάχνουν να βρουν οι φορείς τον δήμο για να συνδράμουν εθελοντικά σε μία εκδήλωση; Η δημοτική αρχή είναι αυτή που πρέπει να ζητήσει την συμβολή των φορέων και να συντονίσει την κοινή προσπάθεια!
Αφήνω τις παραλείψεις και τις «απαντήσεις» της δημοτικής αρχής στην κρίση των κατοίκων του Λιτοχώρου!
- Τις τελευταίες εβδομάδες έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις το θέμα της ενδεχόμενης αργίας του δημάρχου Δίου – Ολύμπου μετά και την ερώτηση των βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ. Ζήτησα λοιπόν από τον δήμαρχο επίσημη ενημέρωση για το θέμα και ιδιαίτερα για τις εξελίξεις γύρω από το ζήτημα της επίσπευσης της δίκης του που ο ίδιος ανέφερε σε συνέντευξή του πως ζήτησε. Επειδή είναι γνωστή η πάγια τακτική του δημάρχου να αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη σχετικά με αυτό το θέμα, έσπευσα να υπενθυμίσω ότι εμείς ως δημοτ. παράταξη κι εγώ ως επικεφαλής ουδέποτε ασχοληθήκαμε με την ουσία της δικαστικής υπόθεσης (αυτή είναι δουλειά του δικαστηρίου) και ότι ΠΟΤΕ δεν ανέφερα ότι ο Παπαθανασίου είναι κλέφτης, απατεώνας κτλ. Αυτό που έθεσα πρώτος, προεκλογικά ακόμη, ήταν η πολιτική αστάθεια που θα προέκυπτε στον δήμο Δίου – Ολύμπου από το σοβαρό ενδεχόμενο θέσης σε αργία του κ. Παπαθανασίου. Δυστυχώς για άλλη μία φορά, κατά την προσφιλή τακτική του, ο δήμαρχος προσπάθησε «να πετάξει τη μπάλα έξω από το γήπεδο» και να μην απαντήσει στο «καυτό» θέμα της αργίας! Στην τουλάχιστον ατυχή προσπάθειά του να εμπλέξει το όνομα του πατέρα μου στην δική του εκκρεμοδικία, αναγκάστηκε μετά από άμεση ερώτησή μου να παραδεχθεί ότι δεν πρόκειται για την ίδια αλλά για «παρόμοια» υπόθεση (για την οποία όντως είχαν δικαιωθεί και οι δύο στο παρελθόν). Όμως για την παρούσα υπόθεση παραπέμπεται ο ίδιος με αμετάκλητο βούλευμα εφετών, εξ ου και το πρόβλημα της επικείμενης αργίας! Επιπλέον επεσήμανα ότι, παρά τα όσα ισχυρίστηκε σε τηλεοπτικό σταθμό, ποτέ προεκλογικά δεν είχε την ειλικρίνεια να πει όλη την αλήθεια για το βούλευμα παραπλανώντας έτσι τον λαό της Νότιας Πιερίας!
- Προ ημερησίας διατάξεως προέκυψε κι ένα πολύ σοβαρό θέμα σχετικά με την προεδρία της Δ.Ε.Υ.ΑΝ.Ν.Ο. Ο κ. Αθ. Στύλος εγκαταστάθηκε ως πρόεδρος στην επιχείρηση εδώ και μερικές εβδομάδες. Χωρίς να έχουμε κάτι προσωπικό με τον κ. Στύλο και αναγνωρίζοντας ουσιαστικά το δικαίωμα της πλειοψηφίας να επιλέγει τον πρόεδρο στις δημ. επιχειρήσεις, πρέπει πάντως να σημειώσουμε ότι εδώ υπάρχει ένα θέμα τυπικό μεν, ιδιαίτερης σημασίας δε. Ο ορισμός του κ. Στύλου δεν μπορούσε να γραφεί στα πρακτικά γιατί, κατά δήλωση του Προεδρείου, δεν είχε ηχογραφηθεί από το μικρόφωνο. Στο σημείο αυτό οφείλω να αναφέρω το εξής: Μου ζητήθηκε από τον Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου κι έδωσα την σύμφωνη γνώμη μου για να περαστεί στα πρακτικά ο ορισμός του κ. Στύλου, με τον όρο όμως να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη ΟΛΩΝ των επικεφαλής ΟΛΩΝ των παρατάξεων! Από τη στιγμή που ο κ. Δημόπουλος και η κ. Κουρίτα δήλωσαν ότι εκείνοι δεν ειδοποιήθηκαν, εννοείται πως απέσυρα και την δική μου σύμφωνη γνώμη για το θέμα! Πάντως εδώ, συν τοις άλλοις, τίθεται και σοβαρό θέμα τήρησης της διαδικασίας, καθώς το συμβούλιο κλήθηκε να αποφασίσει σχετικά με το αν επιβεβαιώνει την απόφαση που είχε ήδη πάρει στις 25\2 διατηρώντας μάλιστα σε ισχύ εκείνη την ημερομηνία και όχι την 21η Μαρτίου! Δεν ξέρω τι επιπλοκές θα έχει η εξέλιξη αυτή σε συνάρτηση με τις ενστάσεις που κατέθεσαν οι κκ. Γαλάνης και Γιάντσιος για την εκλογή του κ. Στύλου. Για να μην πούμε ότι για άλλη μία φορά το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία με αυτή την μορφή από τον δήμαρχο και όχι από το προεδρείο! Εννοείται ότι ψηφίσαμε αρνητικά!
Προ ημερησίας έθεσε ερωτήματα προς τον δήμαρχο και η δημ. σύμβουλος του συνδυασμού μας κ. Μόχλα – Φαρμάκη Ευαγγελία, η οποία ρώτησε σχετικά με την ολοκλήρωση ή όχι της οριζόμενης από τον νόμο απογραφής επισημαίνοντας μάλιστα το γεγονός ότι έχουμε υπερβεί κατά πολύ το χρονικό όριο ολοκλήρωσής της! Να σημειωθεί εδώ ότι ζητήσαμε να έχουμε σύντομα στην διάθεσή μας αναλυτική κατάσταση τιμολογίων των επαγγελματιών στους οποίους οφείλονται ποσά από τον δήμο ή τις δημοτικές επιχειρήσεις, μαζί βέβαια με τις ανεκτέλεστες συμβάσεις για να έχουμε σαφή και ολοκληρωμένη εικόνα του ύψους του συνολικού χρέους!
Επίσης η κ. Μόχλα ρώτησε και για το θέμα που προέκυψε σχετικά με την έλλειψη θέρμανσης στο κλειστό γυμναστήριο Λιτοχώρου «Πύρρος Δήμας».

Από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ξεχώρισαν κυρίως το τεχνικό πρόγραμμα, οι αποφάσεις για διάλυση συμβάσεων, ο καθορισμός των δημ. τελών, καθώς και η υποβολή πρότασης στο πρόγραμμα Leader για ανάδειξη αξιοθεάτων και μνημείων του δήμου.
- Αναφορικά με το πρώτο θέμα δεν ήταν δυνατόν να ψηφίσουμε υπέρ ενός τεχνικού προγράμματος που ήταν κατά γενική ομολογία όλων των επικεφαλής της αντιπολίτευσης προχειρογραμμένο, ασαφές, χωρίς καμία ιεράρχηση, γεμάτο από 12άρια και 7άρια (δηλ. απευθείας αναθέσεις). Στα ερωτήματα που έθεσα για την μελέτη δημοτικής συγκοινωνίας (γιατί μόνο για το Λιτόχωρο και όχι για το σύνολο του δήμου, όπως θα έπρεπε;!;), για την περιμετρική οδό του Λιτοχώρου που δεν εμφανίζεται πουθενά στο τεχνικό πρόγραμμα, για την προέλευση των ιδίων πόρων που θα χρειαστούν για τη λειτουργία του βιολογικού κ.α., ουσιαστικά δεν δόθηκε καμία ικανοποιητική απάντηση από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο τεχνικών θεμάτων. Αντιθέτως είχαμε την προσπάθεια και πάλι του δημάρχου να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη με ένα φραστικό «πυροτέχνημα». Πρότεινε δήθεν να αποσύρει το τεχνικό πρόγραμμα και να καταθέσει η αντιπολίτευση τις δικές της προτάσεις. Προκάλεσα τον δήμαρχο να το πράξει και του υπενθύμισα πως τις ελάχιστες φορές που κληθήκαμε να συμμετάσχουμε σε συζητήσεις για το τεχνικό πρόγραμμα καταθέσαμε αρκετές προτάσεις από τις οποίες ελάχιστες συμπεριλήφθηκαν σε αυτό! Τελικά το πρόγραμμα ήρθε κανονικά προς ψήφιση – σιγά μην αποσυρόταν! – και το καταψηφίσαμε υπερψηφίζοντας μόνο για τα συνεχιζόμενα έργα και αυτό μετά την διόρθωση που έγινε και η οποία περιόριζε κατά 1,1 εκ. ευρώ τον συνολικό προϋπολογισμό μετριάζοντας αισθητά την εικόνα των απευθείας αναθέσεων στα συνεχιζόμενα. Όσο για τους «ίδιους πόρους» του βιολογικού, μετά από επιμονή μου, αναγκάστηκε ο δήμαρχος να παραδεχθεί ότι οι πόροι θα προέρχονται από νέα τέλη – που προφανώς θα επιβαρύνουν σε αυτή τη φάση τους κατοίκους του Λιτοχώρου και ίσως της Λεπτοκαρυάς.
- Στο θέμα της διάλυσης συμβάσεων για παρεμβάσεις ανάδειξης στην Παλιά Λεπτοκαρυά και για ανάπλαση σε Ο.Τ. των Ν.Πόρρων, υπήρξε από την εισήγηση και την τοποθέτηση του δημάρχου η εντύπωση πως οι εργολάβοι οικειοθελώς επιθυμούν να λυθούν οι συμβάσεις. Ωστόσο μετά από παρέμβαση του κ. Τσιφοδήμου και δήλωση του αντιδημάρχου κ. Μυλωνέρου διαπιστώθηκε τελικά ότι οι εργολάβοι δέχονταν να ολοκληρώσουν τα έργα και να πληρωθούν, όποτε ο δήμος θα μπορούσε να εξασφαλίσει τα κονδύλια! Τελικά μετά από νέα παρέμβαση του δημάρχου οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας πείστηκαν και ψήφισαν υπέρ της διάλυσης των σύμβασεων με την υπόσχεση πως, μόλις βρεθούν τα χρήματα, τα έργα αυτά θα ξαναδημοπρατηθούν. Ίδωμεν! Κι ελπίζουμε βέβαια η εξέλιξη αυτή να μην οδηγήσει σε…αλλαγή της στάσης των εργολάβων!
- Σχετικά με το θέμα του καθορισμού των δημοτικών τελών (φωτισμού - καθαριότητας, ύδρευσης - αποχέτευσης, άρδευσης, χρήσης κοινόχρηστων χώρων, ακίνητης περιουσίας, διαφήμισης, βοσκής), πρέπει να σημειώσουμε ότι τα στοιχεία που είχαν παρουσιαστεί στην οικονομική επιτροπή από την οικονομική υπηρεσία (οι υπάλληλοι της οποίας υπερβάλλουν εαυτούς το τελευταίο διάστημα και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια) έδειχναν την ανάγκη αύξησης των τελών σε πολλές περιπτώσεις και ιδιαίτερα στην δημ. ενότητα Δίου. Ωστόσο επειδή οι προϋπολογισμοί βασίστηκαν αποκλειστικά σε στοιχεία του 2010 (προεκλογική χρονιά σημειωτέον με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό!) ζητήσαμε την αναβολή της απόφασης για επόμενη συνεδρίαση προκειμένου να εξετασθούν σε βάθος 5ετίας τα οικονομικά στοιχεία για να βγάλουμε έτσι πιο ασφαλή συμπεράσματα και να επιβάλλουμε δικαιότερα τέλη! Η πρόταση αυτή απορρίφθηκε κι έτσι στην συζήτηση που ακολούθησε προσπάθησα να αναδείξω το γεγονός ότι το πρόβλημα των μη ισοσκελισμένων εσόδων – εξόδων δεν έγκειται στο ύψος των τελών, αλλά στην μη είσπραξή τους! Έτσι υπερψήφισα τα τέλη των οποίων η σωστή είσπραξη ήταν αδιαμφισβήτητη (π.χ. τέλη φωτισμού – καθαριότητας μέσω λογαριασμών Δ.Ε.Η.), ενώ καταψήφισα οποιαδήποτε αύξηση στα τέλη ύδρευσης – αποχέτευσης και άρδευσης επιβλήθηκε στους κατοίκους και παραγωγούς της δημ. ενότητας Δίου. Πόσο μάλλον όταν οι εκεί συνδημότες μας έδειξαν πρόσφατα με τον πλέον εμφανή τρόπο (καίγοντας τα δεμάτια τους διαμαρτυρόμενοι για τις χαμηλές τιμές των εμπόρων) το μέγεθος του οικονομικού αδιεξόδου, στο οποίο περιέρχονται! Η κ. Μόχλα – Φαρμάκη, μέλος της οικονομικής επιτροπής, υπερψήφισε την πρόταση με τον όρο όμως ότι θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης και, αν χρειαστεί, θα υπάρξουν ακόμη και μειώσεις τελών από το επόμενο έτος! Επαναλαμβάνω ότι για εμάς η λύση βρίσκεται στην σωστή διαχείριση και την είσπραξη των τελών και όχι κατ’ ανάγκην στην αύξησή τους!
- Τέλος στο θέμα της υποβολής πρότασης για ένταξη στο Leader έργου ανάδειξης μνημείων του δήμου, φυσικά και υπερψηφίσαμε την πρόταση αυτή που επιτέλους κινείται προς μία αναπτυξιακή κατεύθυνση, επεσήμανα όμως στον εισηγητή αντιδήμαρχο κ. Βροχαρίδη ότι για ένα τόσο μεγάλο πρόγραμμα, όπως το Leader, η πρόταση για «ανάδειξη αξιοθέατων και μνημείων του Δήμου μέσω χαρτογραφικής απεικόνισης και προβολής σε πινακίδες» είναι τουλάχιστον ελλιπής. Πόσο μάλλον όταν από το ίδιο το Leader προτείνονται δράσεις όπως βελτίωση – σήμανση μονοπατιών, τεχνικά έργα για προστασία εδάφους, διαμόρφωση θέσεων θέας κ.α. Έτσι, μπορεί η πρόταση να κινείται βέβαια προς τη σωστή κατεύθυνση, γι’ αυτό και την ψηφίσαμε, ζήτησα όμως να κατατεθούν το συντομότερο δυνατόν σε συνεργασία με την επιτροπή διαβούλευσης και νέες προτάσεις στο Leader για ένταξη έργων που θα αξιοποιούν και θα αναδεικνύουν πιο ουσιαστικά τα πάμπολλα μνημεία και αξιοθέατα του Δήμου μας!

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες!
Συνεχίζουμε απρόσκοπτα το έργο μας ως αντιπολίτευση ασκώντας έλεγχο, δημιουργική κριτική και καταθέτοντας προτάσεις για το καλό και το συμφέρον του Δήμου μας ως συνόλου! Να είσαστε βέβαιοι ότι θα συνεχίσουμε να πράττουμε το ίδιο και στο μέλλον!

Με τιμή,
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΘ. ΛΑΠΠΑΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Δίου – Ολύμπου
Επικεφαλής δημ. παράταξης «ΝΕΑ ΑΡΧΗ – ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ».