PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

ΤΙΣ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Πενθήμερο ταξίδι στις αλησμόνητες πατρίδες πραγματοποίησε ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κατερίνης, με σκοπό να γνωρίσουν τα μέλη του μέρη ιστορικά.

Πολλοί από τους εκδρομείς μάλιστα, έλκουν την καταγωγή τους από τα μέρη αυτά .

Επισκέφτηκαν το Τζανάκαλε, την ιστορική Τροία ,το Αϊβαλί ,την Πέργαμο , τη Σμύρνη, το Κιρκιντζέ ,και τα Μοσχονήσια, αλλά και το παλιό χωριό της Νέας Εφέσου, το οποίο έμεινε άθικτο, καθώς κρίθηκε διατηρητέο από την Ουνέσκο.

Συνοδοί και υπεύθυνοι της εκδρομής ήταν ο Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Αναστάσιος Παπαζήσης, ο Αντιπρόεδρος κ. Περικλής Γελαστόπουλος και ο υπεύθυνος της χορωδίας κ. Κων/νος Σταθακόπουλος .

Οι εκδρομείς απηύθυναν τις ευχαριστίες τους προς τον Δήμαρχο Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη, γιατί παρά τις δύσκολες συγκυρίες δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για τα άτομα της τρίτης ηλικίας .

1η Γιορτή Εθελοντισμού στις 6 και 7 Μαΐου 2011


Γιορτή του Εθελοντισμού, η οποία θα διεξαχθεί στις 6 και 7 Μαΐου οραματίστηκαν και ανέλαβαν να οργανώσουν στην πόλη μας η «Ποδηλατική Από-δραση» και η «Εθελοντική Ομάδα Δράσης νομού Πιερίας». Με αφορμή το Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού 2011, ομάδες ενεργών πολιτών του νομού μας, οι οποίες με την παρουσία τους τα τελευταία χρόνια προάγουν την ιδέα της εθελοντικής προσφοράς στην κοινωνία, έκριναν σκόπιμο να έρθουν πιο κοντά στους πολίτες και μέσα από αυτή τη διήμερη παρουσίαση του έργου τους, να τους προτρέψουν να συμμετέχουν στις δράσεις τους.

Έτσι, από το απόγευμα της Παρασκευής 6 και κατά τη διάρκεια του Σαββάτου 7 Μαΐου, ο κεντρικός πεζόδρομος της Κατερίνης θα γεμίσει χρώματα και ζωντάνια. Ειδικά διαμορφωμένα κιόσκια θα στηθούν, όπου θα παρουσιάζονται οι δράσεις των φορέων, ενώ οι διερχόμενοι πολίτες θα ενημερώνονται για τους σκοπούς που υπηρετεί ο κάθε σύλλογος από μέλη του που θα βρίσκονται εκεί.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή συλλόγων και ομάδων πολιτών του Νομού Πιερίας που έχουν αναλάβει ενεργή δράση σε ζητήματα της τοπικής και όχι μόνο κοινωνίας.

Εκπρόσωποι των δύο ομάδων που ανέλαβαν την οργάνωση της 1ης Γιορτής Εθελοντισμού έχουν έρθει ήδη σε επαφή με το Δήμο Κατερίνης, ο οποίος σε πρώτη φάση ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόταση των ενεργών πολιτών και πιθανότατα θα στηρίξει την παραπάνω πρωτοβουλία.

Ας είναι το Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού, ευκαιρία για ευαισθητοποίηση και ενεργό συμμετοχή των πολιτών στην προσπάθεια αντιμετώπισης κοινωνικών και περιβαλλοντικών ζητημάτων, αλλά και στην προσπάθεια βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου και της ποιότητας ζωής.

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗΣ:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/5 Από 18:00 - 20:30
ΣΑΒΒΑΤΟ 7/5 Από 10:00 - 13:30

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΑΠΟ-ΔΡΑΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ

Μέ ένταση συνεδρίασε το Δ.Σ Πύδνας- Κολινδρού.



Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο, το τεχνικό πρόγραμμα.

To «πετσόκομμα» των θεσμοθετημένων πόρων στους ΟΤΑ από το κράτος οδήγησε το Δήμο να σχεδιάσει την υλοποίηση μικρών έργων σε κάθε χωριό.
Το συνολικό κόστος των έργων που θα εκτελεστούν αθροιστικά στις δεκατέσσερις (14) Τ.Κ. και Δ.Κ. του Δήμου (εκτός των έργων που αφορούν στα γενικότερα έργα του Δήμου) είναι 2.174.708.00€
Μεγάλη αντίδραση υπήρχε για την κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος απο την μείζονα αντιπολίτευση.Ο κ. Λαγδάρης Βαγγέλης τόνισε την προχειρότητα του τεχνικού προγράμματος το οποίο έγινε τελευταία στιγμή με αποτέλεσμα οι δημότες να μην γνωρίζουν ποιά έργα θα γίνουν.Εξέφρασε την απορία με τι κριτίρια έγινε η κατάρτιση του. Πως κατανέμονται οι πόροι?Γιατί δεν έκαναν όλοι οι Πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων τις εισηγήσεις τους?
Τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος κ. Πολύζος Βαγγέλης λέγοντας 'οτι έγινε ένα πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης και ο κ. Λαγδάρης δεν ζεί την πραγματικότητα και πρέπει να προσγειωθεί στην παρούσα κατάσταση.Τα αίματα άναψαν για αρκετά λεπτά. Υπήρξαν λογομαχίες.

Αναλυτικά τα χρήματα που θα δοθούν σε κάθε Δημοτική και Τοπική Κοινότητα

Το συνολικό κόστος των έργων που θα εκτελεστούν αθροιστικά στις δεκατέσσερις (14) Τ.Κ. και Δ.Κ. του Δήμου (εκτός των έργων που αφορούν στα γενικότερα έργα του Δήμου) είναι 2.174.708.00€ και κατανέμονται ως εξής:

1) Δ.K. Κολινδρού 505.251,00

2) Τ.Κ. Καστανέας 17.200,00

3) Τ.Κ. Ρυακίων 32.400,00

4) Τ.Κ. Λιβαδίου 12.200,00

5) T.K. Πύδνας 161.400,00

6) Τ.Κ. Παλαιόστανης 25.000,00

7) Τ.Κ. Σφενδάμης 67.200,00

8) Τ.Κ. Αλωνίων 31.200,00

9) Δ.Κ. Αιγινίου 935.446,00

10) Τ.Κ. Καταχά 31.400,00

11) Τ.Κ. Μακρυγιάλου 87.058,00

12) Τ.Κ. Μεθώνης 225.553,00

13) Τ.Κ. Νέας Αγαθούπολης 17.200,00

14) Τ.Κ. Παλαιού Ελευθεροχωρίου 26.200,00

Συνολικό ποσό 2.174.708,00€

Συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Κατερίνης


Αρνητική είναι η Επιτροπή Οικονομικών του Δήμου Κατερίνης στο ενδεχόμενο αύξησης των δημοτικών τελών. Η Επιτροπή Οικονομικών, συνεδρίασε χθες το μεσημέρι ενόψει της αυριανής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου θα ληφθεί η οριστική απόφαση για τον καθορισμό των δημοτικών τελών τους έτους 2011.

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία έγινε υπό την προεδρία του δημάρχου Κατερίνης, συμμετείχε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Μηλιώτης, αλλά και της ελάσσονος κ. Καραφουλίδης. Της συνεδρίασης, προηγήθηκε όπως είπε ο κ. Χιονίδης, αναλυτική καταγραφή για το ύψος των δημοτικών τελών που πλήρωναν οι δημότες κάθε δήμου που συνενώθηκε με την Κατερίνη και με βάση τις αποφάσεις των πρώην δημοτικών συμβουλίων της εκάστοτε περιοχής.
Αναπτύσσοντας τη φιλοσοφία της διοίκησης σε σχέση με τον καθορισμό των δημοτικών τελών, τα οποία πλέον είναι ενιαία, ο δήμαρχος έκανε λόγο για «ομογενοποίηση», αφού υπήρχαν δήμοι οι οποίοι δεν είχαν επιβάλει δημοτικά τέλη, αφού τέτοια δυνατότητα τους την έδινε ο νομός. Ο κ. Χιονίδης, υποστήριξε ότι η ομογενοποίηση, δεν θα φέρει αυξήσεις δημοτικών τελών, εκτός κάποιων περιπτώσεων οι οποίες είναι «προκλητικές». Χαρακτηριστικό είναι, ότι τουλάχιστον τρεις φορές κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο δήμαρχος, ανέφερε ως παράδειγμα το γεγονός ότι η Παραλία, σύμφωνα με την απόφαση που είχε λάβει το πρώην δημοτικό συμβούλιο της περιοχής, είχε καθορίσει τα δημοτικά τέλη για το δημοτικό διαμέρισμα Παραλίας, πιο χαμηλά και από εκείνα που πλήρωναν οι κάτοικοι της Ελαφίνας.