PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

σεμινάριο με θέμα : ΄΄Δυσλεξία – Μαθησιακές Δυσκολίες – Διάσπαση Προσοχής, Τεστ & Μέθοδος Παυλίδη΄΄



O κ. Γιώργος Θ. Παυλίδης, καθηγητής σήμερα των Μαθησιακών Δυσκολιών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ακαδημίας Προβλημάτων Μάθησης, διευθυντής 20 Ερευνητικών Προγραμμάτων στην Αγγλία, στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα, αναφέρθηκε στις πρόσφατες ανακαλύψεις και στην παγκοσμίως αναγνωρισμένη εφεύρεσή του - την πρωτοποριακή φωτο-ηλεκτρονική μέθοδο γνωστή ως ΄΄Τεστ Παυλίδη΄΄, που ανέπτυξε όταν ήταν καθηγητής σε γνωστά πανεπιστήμια του εξωτερικού (Αγγλία, Αμερική).
Παρουσίασε επίσης, στοιχεία που έχουν σχέση με την επικρατούσα κατάσταση στη χώρα μας, για τις Μαθησιακές Δυσκολίες, Δυσλεξία και Διάσπαση Προσοχής, από την Πρόγνωση, Διάγνωση μέχρι και την επιτυχή Αντιμετώπισή τους.

Το κάψιμο των κέδρων στην Καστανιά



Η τοπική κοινότητα Καστανιάς σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους Αγίας Παρασκευής και Αετός Καστανιάς αναβίωσαν για ακόμα μια φορά την Κυριακή το βράδυ, το έθιμο με το κάψιμο των κέδρων το οποίο λέγετε ότι συνδέεται με τις διονυσιακές τελετές.

Την Κυριακή 6 Μαρτίου παραβρεθήκαμε σε μια πολύ ωραία παραδοσιακή γιορτή, την αναβίωση του εθίμου της Αποκριάς το κάψιμο των κέδρων.

Πίτες, γλυκά, λουκάνικα, τσίπουρο, κρασί και χορό γύρω από την μεγάλη φωτιά δημιούργησαν μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα η οποία έφερε πιο κοντά ανθρώπους από όλα τα χωριά και διαμερίσματα του νέου δήμου, αφού τρώγανε, πίνανε και χόρευαν όλοι μαζί οι συμπολίτες μας, από τον Κολινδρό, το Αιγίνιο, τη Μεθώνη, το Λιβάδι, το Κίτρος και όχι μόνο.Εκδηλώσεις αυτού του τύπου είναι σημαντικές και κατάλληλες για να νιώθουν οι δημότες πως ανήκουν πλέον όλοι στον ίδιο δήμο.

«Όχι» στις συγχωνεύσεις-καταργήσεις λέει η Αυτοδιοίκηση. Βολές Ψωμιάδη κατά Υπουργείου Παιδείας


Αρνητικοί στο ενδεχόμενο καταργήσεων σχολικών μονάδων οι δήμοι της Πιερίας.
«Δεν θα επιτρέψουμε να πειράξουν αδίκως τα παιδιά μας μετακινώντας και στοιβάζοντάς τα σε σχολεία-στρατώνες που επέλεξε σε ελάχιστο χρόνο, μια ομάδα αρμοδίων σε κάποια γραφεία του Υπουργείου Παιδείας», αναφέρει σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, εκφράζοντας την αντίθεση τους στις συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων.

Διεθνείς Αγώνες Αλπικού Σκι, στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου


Ο Χιονοδρομικός Όμιλος Κατερίνης (ΧΟΚ) και η Ελληνική Ομοσπονδία Χιονοδρομίας (ΕΟΧ), σας προσκαλούν στους Διεθνείς Αγώνες Αλπικού Σκι, κατηγορίας ΑΝΔΡΩΝ - ΓΥΝΑΙΚΩΝ, που διοργανώνουν το Σαββατοκύριακο 12,13/3/2011 στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στην πίστα «ΚΛΕΙΩ» από τις 10.00΄ έως τις 14.00΄ περίπου. Το Σάββατο 12/3/2011 θα διεξαχθεί το αγώνισμα της Γιγαντιαίας Τεχνικής Κατάβασης και την Κυριακή 13/3/2011 το αγώνισμα της Τεχνικής Κατάβασης. Τις ημέρες και ώρες του αγώνα η πίστα «ΚΛΕΙΩ» θα παραμείνει κλειστή για τις ανάγκες του αγώνα. Οι επισκέπτες χιονοδρόμοι θα εξυπηρετούνται από τις πίστες των συρόμενων αναβατήρων «ΑΠΟΛΛΩΝ» και «ΕΡΜΗΣ».
Καλούνται όλοι οι φίλοι του σκι να παρακολουθήσουν τον πρώτο μεγάλο αγώνα στο βουνό μας

Γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας




Τις γυναίκες υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας υποδέχθηκε στο γραφείο της η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου την Τρίτη 8 Μαρτίου 2011 για να γιορτάσουν μαζί την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η κα Μαυρίδου αντάλλαξε ευχές και συζήτησε με τις υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας σχετικά με τα ζητήματα που απασχολούν τις σύγχρονες γυναίκες.

Σύσκεψη με αγροτικούς φορείς και αγρότες στην έδρα της Π.Ε. Πιερίας

Σύσκεψη με αγροτικούς φορείς και αγρότες του νομού Πιερίας, θα πραγματοποιήσει η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, αύριο Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011 και ώρα 13:00 μ.μ. στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας (στην αίθουσα συνεδριάσεων- 4ος όροφος).

Ενημέρωση για τα φωτοβολταϊκά των αγροτών


Οι αγρότες που ξεκίνησαν την διαδικασία επένδυσης για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα, τόσο στην διεκπεραίωση του φακέλου όσο και στην χρηματοδότηση της επένδυσης.
Η Αναπτυξιακή Περιβαλλοντική Πολιτιστική Ενημερωτική Εταιρία (Α.Π.Π.Ε.Ε.) Πιερίων σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Στρατηγικής Ανάπτυξης Πιερίας (ΙΣΑΠ) οργανώνει το απόγευμα της Παρασκευής 11 Μαρτίου 2011 ενημερωτική ημερίδα με θέμα την διαδικασία χρηματοδότησης των αγροτικών επενδύσεων για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Πιερίας (28ης Οκτωβρίου 9) και ώρα 19.00
Την ενημέρωση θα κάνει η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος και ομιλητής θα είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της ATE leasing A.E. κ. Πέτρος Παραδείσης.

Προβλήματα μετακινήσεων εντός του Λιτοχώρου



Ο ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΡΙΧΝΕΙ ΑΛΑΤΙ ΣΕ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΑΥΛΕΣ

Παρά τις προσπάθειες που συνεχίζει ο δήμος Δίου-Ολύμπου προς την κατεύθυνση αντιμετώπισης των χιονιών, με στόχο την εξυπηρέτηση των κατοίκων του Λιτοχώρου ως προς τις μετακινήσεις τους, υπάρχουν ακόμη προβλήματα εντός του οικισμού.

Τα προβλήματα αυτά έχουν να κάνουν αφενός μεν με τη γεωγραφική θέση του Λιτοχώρου, αφετέρου δε με το πώς έχει χτιστεί ο οικισμός (κάμποσοι δρόμοι είναι στενοί, δεν υπάρχουν πεζοδρόμια σε κάποιο τμήμα του οικισμού κλπ, με αποτέλεσμα ορισμένα σταθμευμένα οχήματα να προκαλούν αυτό το διάστημα περαιτέρω δυσκολίες στη διέλευση άλλων οχημάτων αλλά και πεζών).

Συγκεκριμένα, τα προβλήματα αυτά σχετίζονται με το γεγονός ότι το Λιτόχωρο βρίσκεται σε μεγαλύτερο υψόμετρο από άλλες περιοχές ενώ τις τελευταίες ημέρες οι θερμοκρασίες, το βράδυ αλλά και την ημέρα, είναι χαμηλότερες άλλων οικισμών.

Και επειδή από την Τρίτη 8/3 άρχισαν, έστω και με αργούς ρυθμούς, να λιώνουν τα χιόνια, τα νερά από τις στέγες που πέφτουν στα σοκάκια του οικισμού, παγώνουν τις νυχτερινές ώρες, δεδομένου ότι οι θερμοκρασίες έχουν φτάσει τους -5ο Κελσίου ή και πιο χαμηλά.

Στο μεταξύ ο δήμος Δίου-Ολύμπου αν και ρίχνει αλάτι σε επίκαιρα σημεία δρόμων του Λιτοχώρου καθώς και σε αυλές των εκεί σχολείων, τα προβλήματα με την αντιμετώπιση των χιονιών δεν έχουν ξεπεραστεί πλήρως, διότι, όπως προαναφέρθηκε, τα νερά παγώνουν και προκαλούν μεγαλύτερα και πιο επικίνδυνα προβλήματα σε οχήματα και πεζούς.

Γι αυτό, ο δήμος Δίου-Ολύμπου συνιστά σε άτομα κυρίως μεγάλης ηλικίας να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις και συνιστά ιδιαίτερη προσοχή σε κατοίκους και επισκέπτες, ιδιαίτερα δε σε μαθητές και μαθήτριες, κατά τη διέλευσή τους εντός του οικισμού, κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Εκτιμάται δε ότι τις επόμενες ημέρες η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί πλήρως, επειδή, κατά τις μετεωρολογικές προβλέψεις θα καλυτερέψει ακόμη περισσότερο ο καιρός.