Ας τα βλέπουν αυτά κάποιοι «μασκαράδες» άρχοντες του τόπου μας, που συνεχίζουν να συναλλάσσονται μαζί τους! Οι εταιρίες δεν είναι διατεθειμένες να «ξοδέψουν» – ούτε καν για το αλάτι – για να ανταποκριθούν στις ανάγκες της κοινωνίας.

Χθες, όλοι οι πολίτες της Πιερίας γίναμε μάρτυρες της παντελούς αδιαφορίας και είδαμε την αντίδραση, ή μάλλον την έλλειψη αντίδρασης και οποιουδήποτε σχεδιασμού από τις ιδιωτικές εταιρίες που εκμεταλλεύονται το οδικό μας δίκτυο. Χιλιάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν για ώρες σε ατέλειωτες ουρές χιλιομέτρων και ταλαιπωρήθηκαν μέσα στο κρύο, ενώ ο κεντρικός οδικός άξονας της χώρας μας είχε παραλύσει. Ο χιονιάς της χθεσινής ημέρας διέλυσε και την τελευταία δικαιολογία παραχώρησης των εθνικών μας δρόμων σε ιδιώτες.

Οι συμβάσεις παραχώρησης προβλέπουν τη συντήρηση των δρόμων και τη διαχείρισή τους. Όμως, ποια διαχείρισή; Συνηθίσαμε πλέον να ακούμε ότι ο δημόσιος τομέας είναι δυσκίνητος και για το λόγο αυτό θα πρέπει να στραφούμε στον ιδιωτικό τομέα… Τα χτεσινά καιρικά φαινόμενα τα περιμέναμε εδώ και μέρες. Ποια η μέριμνα και ο σχεδιασμός των εταιριών για την αντιμετώπιση των καιρικών αυτών φαινομένων; Όπως είδαμε, η εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης κόπηκε σε τουλάχιστον τρία σημεία. Η ιδιωτική πρωτοβουλία φάνηκε ανίκανη να αντιμετωπίσει κάτι το οποίο περιμέναμε να συμβεί για πάνω από μία εβδομάδα. Παράλληλα οι εταιρίες, οι οποίες κατέβαλαν την ελάχιστη προσπάθεια να εκτελέσουν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις και να διατηρήσουν τους δρόμους ανοιχτούς για τη διέλευση των οχημάτων, κράτησαν του σταθμούς των διοδίων ανοιχτούς και ανάγκαζαν τους διερχόμενους οδηγούς να πληρώνουν το αντίτιμο των διοδίων…

Ο ιδιώτης πρώτα βάζει το δικό του κέρδος και μετά το κοινωνικό όφελος. Όπως περίτρανα αποδείχθηκε τη χθεσινή μέρα η ιδιωτικοποίηση δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις κοινωνικές αναζητήσεις. Τα δημόσια αγαθά είναι ΔΗΜΟΣΙΑ και κανένας ιδιώτης, ο οποίος πρώτα θα σκεφτεί και θα πράξει σύμφωνα με το προσωπικό του όφελος, δεν είναι διατεθειμένος να «ξοδέψει» για να ανταποκριθεί στις ανάγκες της κοινωνίας. Η ιδιωτικοποίηση οδηγεί και θα οδηγήσει τη χώρα μας σε χειρότερο μαρασμό και αποσύνθεση. Το ξεπούλημα των δημοσίων και ΔΩΡΕΑΝ αγαθών θα ρίξει τη χώρα μας πιο χαμηλά. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ!

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!