PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Ο Γιάννης κι η Ελίνα της ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Τα καλύτερα ίσως παιδιά της τηλεοπτικής Πιερικής Δημοσιογραφίας. Γιάννης Τσιμπονίδης και Ελίνα Διαμαντοπούλου οι δημοσιογράφοι της ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ. Είναι η παρουσία τους τόσο έντονη στα τοπικά δρώμενα, ώστε οι παρεμβάσεις τους είναι ΔΥΝΑΤΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ.
Σήμερα αναφερόμαστε σ αυτούς γιατί έχουμε καιρό να αναφερθούμε στην ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ. Έρχονται προσεχώς περισσότερα νέα.

Παπαθανάση άσε τα παλιά και ΑΝΕΒΑ όσο πιό ψηλά μπορείς....

Παπαθανάση προχώρα
Να ξέρεις ήρθ η ώρα
Τον τόπο να τιμήσεις 
Και τα παλιά να σβήσεις....

ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ - ΤΡΑΒΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ, ΤΟ ΔΙΟΝ, ΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ, ΤΟΝ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ, ΤΗ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ, ΤΗ ΒΡΟΝΤΟΥ ΚΙ ΟΛΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΨΗΦΙΣΑΝ!
ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ;;;;

Αποκριάτικες εκδηλώσεις των πολιτιστικών φορέων του Δήμου Δίου - Ολύμπου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04.03.2011

1. Βροντού, 18:00 – Παιδικό αποκριάτικο πάρτυ. Πολιτιστικό Κέντρο Βροντούς.

2. Λιτόχωρο, 21:00 - Παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.03.2011

1. Βροντού, 15:00 – «Βροντινό Καρναβάλι» – Παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών.

2. Πλαταμώνας, 17:00 - Παρέλαση καρναβαλιστών – Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια

19:00 - Κάψιμο κέδρων (Τσαγκάλα). Πλατεία πρώην Κοινότητας.

3. Σκοτίνα, 18:00 - Κάψιμο κέδρων - Ζωντανή μουσική – Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια – Σαρακοστιανά Εδέσματα

4. Παντελεήμονας, 19:00 - Κάψιμο κέδρων (Τσαγκάλα) – Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια (Πλατεία)

5. Λεπτοκαρυά, 20:00 - Κάψιμο κέδρων - Ζωντανή ορχήστρα – Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια - Παρουσίαση Ορφικών (αναπαράσταση Ορφέα)

6. Λιτόχωρο, 21:00 - Κάψιμο κέδρων.

7. Δίον, 10:30 – Κάψιμο του Φανού. Εκκλησία Αγίας Παρασκευής.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.03.2011

1. Κονταριώτισσα, 10:00 - Κούλουμα στην «Παναγία» Κον/σας.

2. Πλαταμώνας, 12:00 – Κούλουμα με σαρακοστιανά εδέσματα - Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια (Πλατεία).

3. Λεπτοκαρυά, 10:30 - Κούλουμα με σαρακοστιανά εδέσματα – Ζωντανή μουσική Αναπαράσταση παραδοσιακού γάμου από τα ΚΑΠΗ.

4. Καρίτσα, 11:00 – Κούλουμα στον Άγιο Βασίλειο

5. Λιτόχωρο, 11:00 - Πέταγμα χαρταετού - Σαρακοστιανά εδέσματα - Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια από Π.Ο.Λ.

6. Σκοτίνα, 11:30 – Κούλουμα με σαρακοστιανά εδέσματα.

13:30 – Παρέλαση καρναβαλιστών.

1. Παντελεήμονας, 13:00 – Κούλουμα με σαρακοστιανά εδέσματα – Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια – Παιδικό πάρτυ κασκέ (Πλατεία)

2. Πόροι, 14:00 – Διανομή φασολάδας - Παιδικό πρόγραμμα με κλόουν και ξυλοπόδαρους. Ζωγραφική προσώπου για τα παιδιά. Το παιχνίδι χαμένου θησαυρού. - Γαϊτανάκι.

15:00 - Έναρξη λαϊκής ορχήστρας – Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια

18:00 (Σούρουπο) - Κάψιμο κέδρων (Τσαγκάλα)

3. Λεπτοκαρυά, 15:00 – Παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών.

Δίον, 18:00 - Διαγωνισμός αερόστατου στην πλατεία του Δίου

Η νέα ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ της Πιερίας και του Μόσχου Γιαλένιου

Εν τέλει αυτή η νέα ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στο νομό Πιερίας, έχει πλέον άλλο χρώμα! Ο Μάκης Γιαλένιος προσπαθεί στην νέα εποχή του Αντώνη Σαμαρά, να δίνει το καλύτερο στον λαό του τόπου μας.Παρεμβαίνει, μιλάει, δρά... ΝΟΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ και νέα εποχή. 
Άλλωστε ως γνωστόν το δικό του ΔΣ που λειτουργεί ως μιά "ΔΕΜΕΝΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ" προσπαθεί για το καλύτερο. Βέβαια είναι ακόμα αρχή και το έργο του θα φανεί μετά από καιρό. Γιά να δούμε τι θα δούμε....

ΝΟΙΩΣΤΕ ΤΟΝ ΡΥΘΜΟ

ΣΑΒΒΑΤΟ 12/ΜΑΡΤΙΟΥ/ 2011
ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΝΟΙΩΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΤΟΝ ΡΥΘΜΟ.
ΣΤΟ ΄΄ΆΣΤΕΡΑΣ ΠΑΛΛΑΣ΄΄ [ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΕΡΜΗΣ]
ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ
ΘΑ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΗΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ LATIN ΧΟΡΟΥΣ
ΘΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΜΕ ΓΝΗΣΙΟ ORIENTAL
ΘΑ ΠΙΕΙΤΕ ΟΣΟ ΠΟΤΟ ΑΝΤΕΧΕΤΕ
ΚΑΙ ΘΑ ΦΑΤΕ ΟΣΟ[ ΚΑΛΟ ]ΦΑΓΗΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΧΟΡΕΨΕΤΕ
ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΜΑΣ....

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.....6944551828

Μαράκι και ΤΖΕΦΡΥ - είναι καλό να του δίνεις το ...χέρι;;; WHO KNOWS???

Το Μαράκι σίγουρα είναι από τα καλύτερα παιδιά του νεοΠΑΣΟΚ, εκείνο που δεν ξέρουμε είναι αν το παιδί με το οποίο φωτογραφίζεται είναι κι αυτό της ίδιας συνομοταξίας!!! Ά ρε ΓΕΩΡΓΙΕ Β΄ ή επί το Ελληνικότερον ...GAP!!! Ή επί το ακόμα Ελληνικότερον ΤΖΕΦΡΥ!!!
Μαράκι και ΤΖΕΦΡΥ - είναι καλό να του δίνεις το ...χέρι;;; WHO KNOWS???

Οι Γκούνας, Παυλίδης, Φωτιάδης κι η ΑΛΗΘΕΙΑ αλά νεοΠΑΣΟΚ!!!

Σάκης Γκούνας, Θόδωρος Παυλίδης και Νίκος Φωτιάδης σε ένα στιγμιότυπο από τα παλιά. Όχι βέβαια από τα πολύ παλιά, αλλά από τα λίγο ...παλιά! Τα παιδιά αυτά τι θα κάνουν σ ότι αφορά αυτό το ΠΑΣΟΚ του σήμερα;;; Ζουν κι αναπνέουν εκεί στο κέντρο πόλης και ξέρουν τι τραβάει ο απλός κόσμος. ΑΠΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΤΟΥΣ... Τι θα κάνουν; Μα θα λένε στον κόσμο ΑΛΗΘΕΙΕΣ.... 
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ....

Πιερικός Αρχέλαος - Κόροιβος Αμαλιάδας ***ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ***

Μέτα το πρώτο μας 2πλο στην Καισαριανή (Νήαρ Ήστ),πάμε φουλ για νίκη κατά του Κόροιβου Αμαλιάδας.ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!Καλή τυχη Πιερικάρα!!
Κλειστό Κατερίνης
 Σάββατο, 5 Μαρτίου · 5:30 μ.μ.

Πηγαίνουν στην ΠΓΔΜ για φθηνότερη βενζίνη


Με την τιμή της βενζίνης να έχει πάρει την ανηφόρα, μετά τις δραματικές εξελίξεις στη Λιβύη, οι κάτοικοι του Κιλκίς πηγαίνουν στην ΠΓΔΜ προκειμένου να γεμίσουν το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου τους. Συγκεκριμένα, 1 στους 3 αποφασίζουν να ταξιδέψουν στη γειτονική χώρα προκειμένου να βρουν φθηνότερες τιμές.

Αυτή τη στιγμή η τιμή της βενζίνης στο Κιλκίς είναι 1,627 και θεωρείται από τις πιο φθηνές της επαρχίας. Ωστόσο ένα ταξίδι σε μια χώρα όπου η τιμή της βενζίνης σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (ΥΠΟΙΑΝ) είναι 60 λεπτά φθηνότερη, φαίνεται ότι αξίζει τον κόπο.
Να σημειωθεί ότι το Κιλκίς εντάσσεται στους 10 πιο φτωχούς νομούς της Ελλάδας με μέσο όρο εισοδήματος ανά άτομο, τα 12.595 ευρώ, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

ΤΟ FACEBOOK ΕΒΑΛΕ ΩΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ ΤΑ "ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ"!

Η μανία με το Facebook έχει προξενήσει -κατά καιρούς- ουκ ολίγα σχόλια, σχετικά με την αποθήκευση και χρήση των προσωπικών δεδομένων, εκατομμυρίων ανθρώπων, ανά τον κόσμο και όχι μόνο....

Αυτή τη φορά, μάλλον, όμως το... παράκανε. Στο νέο προφίλ του Facebook, που προς το παρόν είναι προαιρετικό, μπορεί κάποιος, να το ρυθμίσει στη διεύθυνση http://www.facebook.com/about/profile/, προκειμένου να εισαγάγει περισσότερες πληροφορίες για το άτομό του.
Μια από τις επιλογές, λοιπόν, είναι να προστεθούν οι γλώσσες που μιλάει ο καθένας μας.

Μεταξύ άλλων αναφέρονται τα Αρχαία Ελληνικά, τα Κρητικά-Ελληνικά, τα Κυπριακά- Ελληνικά και τα Αρχαία Μακεδονικά ή Ancient Macedonian!
Σύμφωνα με τους υπευθύνους, δηλαδή, τα αρχαία ελληνικά είναι διαφορετική γλώσσα από τα αρχαία μακεδονικά!
Με τη "λογική" αυτή, σε μερικά χρόνια, όλος ο κόσμος θα θεωρεί ότι οι απόγονοι των Μακεδόνων, οι "Αρχαίοι Μακεδόνες" και φυσικά ο Μέγας Αλέξανδρος μιλούσαν "Αρχαία Μακεδονικά".


http://www.liako.gr/news/home/31236-ancient-makedonian.html
 
PIERIA-GR Φτού μας ξεφτίλες μ αυτούς τους κοπρίτες που ψηφίζουμε, στο τέλος τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΑΣ θα τα δούμε και ως Βουλγάρικα, Τσέχικα, Τούρκικα ή Σκοπιανά.... ΦΤΟΥ ΜΑΣ....
Αλλά τι να περιμένεις με τα αμερικανάκια που ψηφίζουμε;;;

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύδνας - Κολινδρού


Το θέμα των συνενώσεων των σχολικών μονάδων απασχόλησε τη συνεδρίαση

Οι συνενώσεις των σχολικών μονάδων τύπου "Καλλικράτη" βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Πύδνας - Κολινδρού την περασμένη Παρασκευή.

Συγκεκριμένα εκπρόσωποι του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου του Μακρυγιάλου παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση καθώς όπως εκτιμούν με τις συνενώσεις που εξετάζει το Υπουργείο Παιδείας σχεδιάζεται η συρρίκνωση του Δημοτικού Σχολείου της περιοχής τους, και ζήτησαν τη στήριξη του δήμου για να μην συρρικνωθεί το σχολείο, εφόσον κάτι τέτοιο αποφασισθεί από το υπουργείο παιδείας.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 3ου δημοτικού σχολείου Αιγινίου, λόγω των φημών περί συρρίκνωσης του σχολείου τους από τον δήμο. Οι γονείς έλαβαν τη διαβεβαίωση από τον δήμαρχο Πύδνας - Κολινδρού Βαγγέλη Πολύζο πως δεν τίθεται θέμα συρρίκνωσης του 3ου δημοτικού σχολείου Αιγινίου και θα εξακολουθήσει να λειτουργεί με μαθητές των Παλιαμπέλων και του Λιβαδίου.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΔΝΑΣ - ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ

Ο Δήμαρχος Πύδνας - Κολινδρού Βαγγέλης Πολύζος ενημέρωσε γονείς και δημοτικούς συμβούλους για τις πρόσφατες συναντήσεις που είχε με τους διευθυντές εκπαίδευσης για τα σχολεία, όπου έλαβε διαβεβαίωση πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμιά μεταβολή στα σχολεία της Βόρειας Πιερίας, εκτός από ορισμένα νηπιαγωγεία που το ζήτημα θα αντιμετωπιστεί προς όφελος των παιδιών.

"Δεν θέλουμε κανένα σχολείο να υποβιβαστεί, αλλά θα πρέπει τα παιδιά να μάθουν γράμματα", τόνισε ο κ. Πολύζος, ξεκαθαρίζοντας πως επίσημη θέση του δήμου για τα σχολεία δεν υπάρχει. "Αν κάποιοι δεν μπορούν να φανούν θετικοί καλά θα κάνουν να μην διχάζουν την κοινωνία.

Γυρίζουν τις γειτονιές και λένε πράγματα που δεν υφίστανται. Δεν μπορούν να αναστατώνουν τον κόσμο. Θέλουμε να ενώσουμε τις κοινωνίες και όχι να τις διχάζουμε καθημερινά με διάφορα συμβάντα", είπε ο δήμαρχος.

Ο Β. ΛΑΓΔΑΡΗΣ

Ο Επικεφαλής της μειοψηφίας του Δ.Σ. Πύδνας - Κολινδρού Βαγγέλης Λαγδάρης κατηγόρησε τον δήμαρχο για λάθους χειρισμούς στο συγκεκριμένο θέμα, λέγοντας πως η διαβούλευση για τις συγχωνεύσεις σχολείων ξεκίνησε εδώ και καιρό και η δημοτική αρχή θα έπρεπε να είχε καλέσει τους διευθυντές των σχολείων και να συζητήσουν το θέμα, ώστε να γίνει αξιολόγηση των σχολικών μονάδων. Επίσης, ο κ. Λαγδάρης ζήτησε από τον δήμαρχο να μην δεσμευτεί τίποτε στην Υπουργό Παιδείας για τα σχολεία της Βόρειας Πιερίας, αν πρώτα δεν υπάρξει η βούληση της τοπικής κοινωνίας.

Ο Ν. ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ

Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Δανιηλίδης είπε πως οι ανησυχίες των γονέων είναι εύλογες, σημειώνοντας πως είναι επικίνδυνο να αποφασίσει για το μέλλον των σχολείων της περιοχής το υπουργείο παιδείας και το ΔΝΤ.

Σε επίπεδα ρεκόρ το πετρέλαιο


Το ράλι της τιμής του πετρελαίου συνεχίζεται εκτινάσσοντας την τιμή στις βενζίνες και το πετρέλαιο θέρμανσης.

Μέση τιμή πανελλαδικά για την αμόλυβδη σήμερα σύμφωνα με τους βενζινοπώλες 1 ευρώ και 66 λεπτά ενώ για το πετρέλαιο θέρμανσης 0,85 λεπτά το λίτρο. Μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, προκειμένου να πέσει η τιμή ζητούν οι πρατηριούχοι, ενώ παράγοντες της αγοράς πετρελαίου θα έχουν την Πέμπτη συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Σε υψηλά επίπεδα οι τιμές πετρελαίου και αμόλυβδης

Σε υψηλά δυόμιση ετών κινείται η τιμή του πετρελαίου διεθνώς με το μπρεντ να διαπραγματεύεται σήμερα στα 114 δολάρια και το αργό στα 99,5 δολάρια.

Σε επίπεδα - ρεκόρ όλων των εποχών διαμορφώνεται και η μέση τιμή της αμόλυβδης, που χθες έφθασε στο 1,66 ευρώ το λίτρο μετά από "άλμα" ενός λεπτού ανά λίτρο που έκανε το Σαββατοκύριακο.

ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ"

ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΙΕΡΙΑΣ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΔΟΞΟΥΣ ΔΙΑΡΡΗΚΤΕΣ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΔΙΑΡΡΗΞΕΙΣ ΣΠΙΤΙΩΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΗΜΕΡΑ. ΑΝΑΣΤΑΤΗ ΠΛΕΟΝ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΤΟΥΣ, ΤΟΠΟΘΕΤΟΝΤΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ, ΚΛΕΙΔΑΡΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΜΕ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΣΥΖΗΤΙΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΜΙΣΘΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. ΒΕΒΑΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΝΗΓΟΡΗ ΚΑΙ Η ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ Α.Τ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΗ, ΑΦΟΥ ΠΛΕΟΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΟΠΛΙΣΤΗ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Α.Τ ΤΟΥ ΟΜΟΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΝΙΟΥ, ΒΕΒΑΙΑ Η ΑΙΣΘΗΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΟΠΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΣΤΑΘΜΕΥΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ, ΕΔΩ ΒΕΒΑΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ...... ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΥΡΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΑΣ .

Υ.Γ ΕΝΑΣ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΔΝΑΣ- ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ

Ο Απόστολος Λάγιος στον ΣΚΑΙ 92,6

Μια νέα συνέργασία ξεκίνησε με τον ΣΚΑΙ 92,6 ο δημοσιογράφος Λάγιος Απολστολος. Κάθε Δευτέρα - Τετάρτη και Παρασκευή στον αέρα απο τις 11πμ έως 13.00μμ.

Σχολή για ναυαγοσώστες


Χρόνο με το χρόνο όλοι αντιλαμβάνονται πόσο σημαντικό είναι το έργο των Ναυαγοσωστών. Χρόνο με το χρόνο αντιλαμβανόμαστε πως η παρουσία τους στις ακτές είναι αυτή που μας επιτρέπει να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τη θάλασσα.

Μουσικό σεργιάνι στον Όλυμπο




Μια κασετίνα με CD και DVD που περιλαμβάνει παραδοσιακά τραγούδια του Λιτοχώρου και της ευρύτερης περιοχής και με ερμηνεύτρια την εξαιρετική Πόπη Κουτρούλα, κυκλοφόρησε από πέρυσι ο τ. δήμος Λιτοχώρου και τώρα ο δήμος Δίου-Ολύμπου συνεχίζει τη δωρεάν διάθεση του CD – DVD στο ευρύ κοινό, μέσα από τη δημοτική βιβλιοθήκη, στην έδρα του νέου δήμου, στο Λιτόχωρο.

Σε ποια πόλη ανήκουν αυτοί οι δρόμοι;

Ο ευρών αμοιφθήσετε!!!! Μάλλον στα Τρίκαλα είναι.

Σε αυτούς τους δρόμους προβλέπεται να γίνουν οι ελεγχόμενες θέσεις στάθμευσης σύμφωνα με την 1/2011 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας η οποία ήρθε και ψηφίστηκε σαν το 7ο θέμα στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο.

Μόνο που όσο και αν ψάξαμε στο χάρτη και στο google, ένα βράδυ ολόκληρο, δεν βρήκαμε αυτές τις περιοχές και αρκετές από αυτές τις οδούς, πόσο μάλιστα να αφορούν υποτίθεται το κέντρο της Κατερίνης .
Το θέμα το θέσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, επίσημη απάντηση δεν πήραμε, αν και ακούσαμε από τα πηγαδάκια ότι αυτοί οι δρόμοι είναι στα Τρίκαλα!!! Φαίνεται το λάθος έγινε στην αντιγραφή του θέματος.
Αυτή είναι η ενημέρωση που γίνεται στους δημοτικούς συμβούλους και έτσι ψηφίζονται σοβαρά θέματα.
Άλλος για τα Τρίκαλα;

Δεν εγκαταλείπει την Λιβύη ο Πιεριέας Μητροπολίτης της, Θεοφύλακτος


Την κορύφωση των γεγονότων αυτών των ημερών, στη Λιβύη, ο Έλληνας Μητροπολίτης υψώνει φωνή βοήθειας και διάσωσης των 250 Ελλήνων και 140 Κυπρίων, ως και όλου του Χριστιανικού πληρώματος της Μητροπόλεώς του.


«Δεν θα φύγω από το ποίμνιο μου», λέγει προς την Ελληνική Πολιτεία, «διά τε την ασφάλειαν των ομογενών μας και τη διαφύλαξη, από τυχόν εχθροπραξίας και βανδαλισμούς των Ιερών μας Ναών, των Σχολείων μας και των πάσης φύσεως περιουσιακών στοιχείων των Κοινοτήτων μας, τόσον εν Τριπόλει, όσον και εν Βεγγάζη».
Εγκλωβισμένος στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου «των Σκλάβων Ελλήνων», όπως αποκαλείται, τον οποίον με προσωπικούς κόπους και μόχθο αναστήλωσε και προ 5ετίας εγκαινίασε, προς θαυμασμό και ικανοποίηση όλων των παραστάντων επισήμων των Κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της εκεί Λιβυκής Πολιτείας, ενισχύει και εμψυχώνει όλο το ποίμνιο του και ευσεβείς μουσουλμάνους, που μαζεύτηκαν γύρω του και αρνείται οποιαδήποτε αποχώρησή του, από τους πιστούς του, πριν ή πρώτα αυτοί διασωθούν, ενώ στον ίδιο προσφέρουν, από την πρώτη στιγμή, πλοίο ή αεροπλάνο, προς διάσωσή του.
«Η χρυσοποίκιλτη μίτρα ενός Αρχιερέως είναι πρωτίστως ακάνθινο στεφάνι μαρτυρίου, αν χρειαστεί, υπέρ του Λαού, που του εμπιστεύθηκε ο Χριστός μας»!

ΝΟΙΩΣΤΕ ΤΟΝ ΡΥΘΜΟ

ΣΑΒΒΑΤΟ 12/ΜΑΡΤΙΟΥ/ 2011
ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΝΟΙΩΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΤΟΝ ΡΥΘΜΟ.
ΣΤΟ ΄΄ΆΣΤΕΡΑΣ ΠΑΛΛΑΣ΄΄ [ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΕΡΜΗΣ]
ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ
ΘΑ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΗΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ LATIN ΧΟΡΟΥΣ
ΘΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΜΕ ΓΝΗΣΙΟ ORIENTAL
ΘΑ ΠΙΕΙΤΕ ΟΣΟ ΠΟΤΟ ΑΝΤΕΧΕΤΕ
ΚΑΙ ΘΑ ΦΑΤΕ ΟΣΟ[ ΚΑΛΟ ]ΦΑΓΗΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΧΟΡΕΨΕΤΕ
ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΜΑΣ....

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ...6944551828

Συνάντηση του Συνδυασμού «Μέτωπο Ανάπτυξης» με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας


Την διάθεση του συνδυασμού «Μέτωπο Ανάπτυξης» για στενή συνεργασία, επιβεβαίωσε ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Πασχαλίδης, σε συνάντηση που είχε με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου.


Ο κ. Πασχαλίδης, εκπροσωπώντας τον επικεφαλής του Συνδυασμού Μάρκο Μπόλαρη και συνοδευόμενος από τον Γρηγόρη Παπαχρήστο και άλλους περιφερειακούς συμβούλους του Συνδυασμού του, συναντήθηκε με την κ. Μαυρίδου και συζήτησαν θέματα συνεργασίας. Ο κ. Πασχαλίδης, βρέθηκε στην Πιερία για να μετάσχει στην ημερίδα που διοργάνωσε χθες το Μέτωπο Ανάπτυξης στο ΕΒΕ όπου ανέπτυξε τις προτάσεις του συνδυασμού για τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου.
«Χτίζουμε όλοι μαζί κάτι καινούργιο», είπε απευθυνόμενος στην κ. Μαυρίδου, τονίζοντας πως καθήκον όλων των συμβούλων είναι να δώσουν και την ψυχή τους για την ανάπτυξη της Περιφέρειας και του θεσμού.
Ο πρώην υπουργός, υπογράμμισε ιδιαίτερα την ανάγκη, να κάνουν οι συνδυασμοί πράξη την διασύνδεση των Περιφερειακών Ενοτήτων και να υπάρξει «συναντίληψη» για τα προβλήματα όλων των περιοχών. Στη συνέχεια τόνισε, ότι βασικός στόχος θα πρέπει να αποτελεί η συνδιαμόρφωση ενός επιχειρησιακού σχεδίου για ισόρροπη ανάπτυξη, ενώ σχολίασε ότι συναντήσεις σαν αυτή, είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για να επιτευχθεί ο στόχος της «συναντίληψης».
Από την πλευρά της, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, συμφώνησε πλήρως με την ανάγκη να γνωρίζουν οι σύμβουλοι τα προβλήματα όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων, τονίζοντας ότι μπορεί να υπάρχουν επτά Περιφερειακές Ενότητες, αλλά υπάρχουν οι δυνατότητες συλλογικής επίλυσης των προβλημάτων. Η κ. Μαυρίδου ωστόσο επεσήμανε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι ο κάθε τόπος δεν πρέπει να κρατήσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. «Υπάρχουν σημεία ξεχωριστά σε κάθε περιοχή, τα οποία πρέπει να αναδείξουμε όλοι μαζί και η κάθε ενότητα χωριστά», κατέληξε.
Τι ρόλο θα παίξει στο Νέο ΠΑΣΟΚ Πιερίας του ΑΥΡΙΟ, ο ΝΙΚΟΣ ΛΑΠΠΑΣ;;;; Μπορεί να μην τα κατάφερε εκεί στην προσπάθεια του να πάρει τον ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ, όμως στο ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ της Πιερίας, κάποιοι λένε πως θα κάνει ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. Για να δούμε τι θα δούμε...

Νίκος Παπαζιώγας, ο Αντιδήμαρχος "εικόνας" της νέας ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Πολεοδομικώς βεβαίως βεβαίως.....

Ο Νίκος Παπαζιώγας κάνει αγώνα να πάει καλά εκεί στη ΝΕΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ του ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Βέβαια εκεί γίνεται ο "κακός χαμός" καθώς οι 6 Πρώην Δήμοι έγιναν ένας κι όλα αυτά ΉΡΘΑΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΖΙΩΓΑ. Οι γνώσεις του και η δυναμική του όμως τον βοηθά και είναι σίγουρη η ΕΠΙΤΥΧΙΑ του στην Αντιδημαρχία  Πολεοδομίας. Μετά την ΔΕΥΑΚ ήρθε η ώρα της ΠΟΛΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ως εικόνα, πολεοδομικώς βεβαίως βεβαίως! Νίκος Παπαζιώγας και Νέος και Ωραίος και Γνώστης.....
Σάββας Οφείδης....
Ο δημοτικός σύμβουλος του Χρήστου Καραφουλίδη που είναι και θα είναι πάντα ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ.
Άλλωστε οι εκ ΣΕΒΑΣΤΗΣ ορμώμενοι πολίτες είναι αν μη τι άλλο ΔΥΝΑΤΟΙ ΩΣ ΠΑΙΚΤΕΣ!
Πρόσεξε Γώγο....
Σε περιμένουν στη γωνία ΕΧΘΡΟΙ και ΦΙΛΟΙ σου!
Μαζί μπορεί να "χτυπηθήκαμε" άσχημα, όμως μπορώ να πω πλέον πως είσαι καλός ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ! ΠΡΟΣΕΞΕ.....

ΑΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΗΣ ΘΑ ΤΗΝ ...ΚΑΝΕΙ ΚΙ ΟΧΙ ΟΤΑΝ ΤΟΝ "ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ" ΝΑ ΤΗΝ ...ΚΑΝΕΙ!

PIERIA-GR Ο Γιώργος Παπαστεργίου (τελευταίος Νομάρχης Πιερίας) που να είναι άραγε;;; Και να ξέρετε, ο Νομάρχης δουλεύει. Σίγουρα δουλεύει τα σχέδια του για το δικό του πολιτικό μέλλον. Έχει στο μυαλό του πράγματα και ως γνωστόν ο "βλάχος" δεν ...πιάνεται στο σχεδιασμό! Όσοι τον έχουν για τελειωμένο ας κρατούν μικρό καλάθι κι όσοι επίσης νομίζουν πως δεν έχει τι να δώσει, ας κοιτάξουν την ηλικία του.... ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΠΩΣ ΑΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΗΣ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΕΙ, ΟΧΙ ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΟΧΤΡΟΙ ΤΟΥ!!!

Νέα αύξηση στα διόδια. Οι μασκαράδες αποκαλύφθηκαν από τώρα.

Προστέθηκε από  Πολιτεία


Του Δημήτρη Σιανίδη
Δικηγόρου και μέλους  της
Επιτροπής Αγώνα Κατά των διοδίων Πιερίας

Μπορεί να διανύουμε την τελευταία και θεαματικότερη εβδομάδα της Αποκριάς αλλά οι απανταχού μασκαράδες δεν άντεξαν και πέταξαν ήδη τις μάσκες τους.

diodia_auxhshΟ κ. Ρέππας, μόλις πριν λίγες ημέρες, αφού πρώτα χαρακτήρισε το κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» ως «τζαμπατζήδες», κατάφερε και πέρασε στη Βουλή την τροπολογία της ντροπής.
Δεν μας είπε όμως τότε,  ότι από τις 5 Μαρτίου η εταιρία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου»,  θα αυξήσει όλα τα διόδια που εκμεταλλεύεται κατά 33% ! Δεν μας είπε δηλαδή ότι από τις 5 Μαρτίου τα Ι.Χ. θα πληρώνουν πλέον  4,10 ευρώ από 3,10 που πλήρωναν  και τα μεγάλα Φορτηγά   14,20 ευρώ από 10,70 ευρώ που πληρώνουν σήμερα!
Φυσικά δεν μας είπε και ούτε πρόκειται να μας πει ποτέ,  πόσο θα πληρώνουμε τον Ιανουάριο του 2012, όταν θα έχουμε νέα αύξηση τιμών,  και πόσο τον Οκτώβριο του 2012 όταν, σύμφωνα με τη σύμβαση,  θα ολοκληρωθούν τα έργα.
Αποδεικνύεται λοιπόν για ακόμα μια φορά, πόσο δίκιο έχουμε όταν λέμε: «ΔΕΝ  ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ». Αποδεικνύεται ότι  το κάνουμε  όχι γιατί δεν θέλουμε να πληρώσουμε αλλά γιατί δεν αντέχουμε άλλο αυτό το φιάσκο. Το κάνουμε για  να κρατήσουμε «ζωντανή» την  αξιοπρέπειά μας, (όση μας απέμεινε με  όλα αυτά που ζούμε τελευταία),  για τον ίδιο μας τον εαυτό,   για τα παιδιά μας.
Στο κάτω – κάτω όλοι μας και ο καθένας ατομικά έχουμε ένα μερίδιο ευθύνης απέναντι  στην  επόμενη γενιά, την οποία   φέραμε στον κόσμο.
Και  υποτίθεται ότι όλοι ζούμε και αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο, για μας και τα   παιδιά  μας.
Αυτοί λοιπόν που  ακόμα μας αμφισβητούν και περιορίζονται στην ανώδυνη κριτική του καναπέ ή του καφενείου, απλά ας αναρωτηθούν πώς ενεργούν καθημερινά  στις προσωπικές τους υποθέσεις.
Τους ρωτάμε λοιπόν ευθέως:  Θα αγόραζαν  ποτέ ένα ζευγάρι παπούτσια με 500 ευρώ,  εάν ήξεραν   ότι η τιμή του είναι 50 ;
Θα αγόραζαν  καναπέ, (για να κάθονται   και  να μας κάνουν  κριτική), με 5.000 ευρώ όταν θα μπορούσαν να πάρουν   παρόμοιο με 500 μόλις ευρώ;
Διότι αγαπητοί μου φίλοι,  πρέπει να μάθετε  ότι με τις συμβάσεις παραχώρησης  των διοδίων, το κόστος  που τελικά πληρώνετε  σαν  χρήστες για την κατασκευή και συντήρηση  των  αυτοκινητοδρόμων   είναι  δέκα,  ίσως και παραπάνω από δέκα φορές  παραπάνω, από όσο  το κόστος  μιας κανονικής   εργολαβίας, με ίδια   ποιότητα κατασκευής. Και αυτό διότι ενώ το κόστος κατασκευής των έργων είναι εξαρχής δεδομένο, θα πληρώνετε τελικά για 30 χρόνια,  την συντήρηση των σταθμών διοδίων και τα  υπερκέρδη των εργολάβων!
Επίσης πρέπει να μάθετε ότι εσείς  ουσιαστικά χρηματοδοτείτε - για ακόμα  μια φορά - το κόστος κατασκευής των αυτοκινητοδρόμων, αφού βάζετε από την τσέπη σας το 50% του απαιτούμενου κεφαλαίου, ενώ οι μεγαλοεργολάβοι, οι οποίοι είναι προσεκτικοί,  (διότι  υπάρχει και  το ενδεχόμενο τα έργα  να μην τελειώσουν), συμμετέχουν με ένα ποσοστό που στην καλύτερη περίπτωση αγγίζει το 10%!
Φυσικά εξακολουθείτε να πληρώνετε κάθε χρόνο «αλμυρά» τέλη κυκλοφορίας, υποτίθεται για να γίνονται και να συντηρούνται οι αυτοκινητόδρομοι !
Και τέλος,  αξίζει να πληροφορηθείτε ότι και σε όλη την Εγνατία οδό, ετοιμάζονται να παραχωρήσουν τα διόδια σε ιδιωτικές εταιρίες. Ενώ λοιπόν εσείς, σαν λαός,  πληρώσατε και συνεχίζεται να πληρώνετε το έργο της κατασκευής της «Εγνατίας οδού», ιδιωτικές εταιρίες θα εκμεταλλεύονται τα διόδιά της, και οι τιμές φυσικά που θα βάλουν και εκεί,  δεν θα είναι καθόλου φιλικές προς εσάς.
Είναι προφανές πλέον ότι η μικρή μας χώρα, γεμίζει  απ’ άκρη σ’ άκρη με διόδια, τα οποία όλα ανεξαιρέτως  θα εκμεταλλεύονται  οι ιδιώτες,  επιβάλλοντας  τα σχετικά «χαράτσια»  στους πολίτες,  κατά την απόλυτη κρίση τους.
Με   τα δεδομένα αυτά,  είναι  υπερβολή να ισχυρισθεί κανείς  ότι η εθνική μας περιουσία   ξεπουλιέται σε μια ντόπια και ξένη ολιγαρχία κατασκευαστών και τραπεζών;
Υπερβάλλει άραγε  και ο έντυπος τύπος, όταν γράφει  ότι οι  εταιρίες που κατασκευάζουν τους αυτοκινητόδρομους στη χώρα μας,   κάνουν ουσιαστικά μνημόσυνο με τα «κόλλυβα του λαού», μας κλέβουν, και ότι  όσο περισσότερα τους δίνουμε τόσο περισσότερα μας ζητάνε, σαν να μας είχαν   υπόδουλους;
Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι ενώ έχουμε τους πιο χαμηλούς μισθούς στην Ευρώπη, (μιλάω για την Ευρώπη της Δύσης και του Βορρά στην οποία πάντοτε ανήκαμε), πληρώνουμε πιο ακριβά τα βασικά καταναλωτικά μας αγαθά και τις υπηρεσίες που μας παρέχονται από οποιοδήποτε άλλο Ευρωπαϊκό κράτος.
Το ίδιο ακριβώς  συμβαίνει  τώρα και με τα διόδια.
Ας αφήσουμε λοιπόν τον καναπέ, τις προφάσεις, τις δικαιολογίες και τα ψευτοδιλήμματα και ας αγωνιστούμε. Για μας τους ίδιους, για τις οικογένειές μας, για την επιβίωσή μας για το σήμερα και το αύριο των παιδιών μας.
Σ΄ αυτό τον αγώνα όμως,  μπροστά πρέπει να είναι οι θεσμικοί, όλοι αυτοί που εκλέχθηκαν για να υπηρετούν τα συμφέροντα και τα δίκαια του τόπου που τους ανέδειξε. Δυστυχώς κάποιοι από αυτούς μέχρι τώρα ήταν  απόντες από τον αγώνας μας. Ίσως τώρα ήρθε η ώρα να καταλάβουν ποια πρέπει να είναι η θέση και   ο ρόλος τους, ίσως τώρα πρέπει να συναισθανθούν την  ευθύνη την οποία έχουν.
Όσο για τους κάθε λογής καρνάβαλους, ας χαρούν για λίγο ακόμα, παρελαύνοντας  στο άρμα της προσωπικής τους κραιπάλης.  Δεν πρέπει όμως να ξεχνούν ότι  αυτοί που  χειροκροτούν τον καρνάβαλο όταν παρευλάνει, είναι οι ίδιοι που μόλις τελειώσει η παρέλαση,   τον καίνε…

Να παραμείνουν στον ΟΓΑ

Προστέθηκε από  Πολιτεία


Συνέχιση ασφάλισης μικροεπαγγελματιών άνω των 55 στον ΟΓΑ, ζητά ο Θανάσης Παπαγεωργίου

Την τροποποίηση του άρθρου 25 του Ν. 3846/2010, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε μικροεπαγγελματίες που βρίσκονται μια 5ετία πριν την συνταξιοδότησή τους και ήταν ασφαλισμένοι μέχρι τώρα στον ΟΓΑ, να παραμείνουν στον ΟΓΑ απ’ όπου και θα συνταξιοδοτηθούν,  ζητά με επιστολή του προς τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργο Κουτρουμάνη, ο Βουλευτής Πιερίας κ. Θανάσης Παπαγεωργίου. 
 
PIERIA-GR ΆΝΤΕ ΡΕ ΘΑΝΑΣΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ
Βάρα το κράτος των Αθηνών υπέρ του φτωχού και φουκαρά Έλληνα. Άλλωστε κι εσύ από τα χωράφια βγήκες.... μήπως το ξέχασες; Κι έτσι Θανάση μου μπορεί κάποτε εμείς όλοι που μας ξέσκισε το νεοΠΑΣΟΚ σου να σου το συγχωρήσουμε! Ά ρε Θανάση.... 

Της… συγχωνεύσεως!

Προστέθηκε από  Πολιτεία

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης

Μια σειρά συγχωνεύσεις δημοτικών επιχειρήσεων, με κοινό αντικείμενο αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης, κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση. Μόλις δύο επιχειρήσεις με ιδιαίτερα μεγάλο αντικείμενο και δράση απομένουν στο Δήμο, αφού έτσι ορίζει ο Καλλικράτης, στο πλαίσιο του συμμαζέματος που θέλει να επιβάλλει.


Η συνένωση έξι δήμων σε έναν, ήταν λογικό να δημιουργήσει την ανάγκη συγχωνεύσεων επιχειρήσεων στο Δήμο Κατερίνης. Οι έξι κοινωφελείς επιχειρήσεις (Κατερίνης, Ελαφίνας, Παραλίας, Κορινού, Πέτρας και Πιερίων) συγχωνεύονται σε μια με αρμοδιότητες το περιβάλλον, την κοινωνική πολιτική και πρόνοια, αλλά και την παιδεία. Το συμβούλιό της (ο ορισμός του οποίου αναβλήθηκε, λόγω της απουσίας του δημάρχου στην Αθήνα), είναι 11μελές και θα απαρτίζεται από 3 δημοτικού συμβούλους (2 συμπολίτευσης και έναν αντιπολίτευσης), από έναν εκπρόσωπο κοινωνικού φορέα, ενώ όλες οι υπόλοιπες θέσεις θα καλυφθούν από δημότες.
Σε ένα νομικό πρόσωπο συγχωνεύονται και τα συνολικά 17 νομικά πρόσωπα, με αντικείμενο τον Πολιτισμό, τον αθλητισμό, καθώς και τη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών και των ΚΑΠΗ. Το Συμβούλιό του θα είναι 15μελές και με πρόεδρο τον εκάστοτε δήμαρχο.
Οι συγχωνεύσεις επιχειρήσεων και νομικών προσώπων, αποφασίστηκαν κατά πλειοψηφία αφού την αντίθεσή τους εξέφρασαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης και της Πρωτοβουλίας Πολιτών.
«Δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα του πολίτη οι δημοτικές επιχειρήσεις», υποστήριξε ο Σταύρος Ανανιάδης, εκφράζοντας την συνολική αντίθεσή του. Ο κ. Ανανιάδης, είπε ότι όλες αυτές οι δράσεις θα έπρεπε να ενταχθούν στις υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης.
Κατά της συγχώνευσης, τάχθηκε και ο Αντώνη Μάντζιος, υποστηρίζοντας ότι η συνολική τοποθέτηση μοιάζει με «έκθεση ιδεών», από τη στιγμή που λείπει η χρηματοοικονομική μελέτη «την όποια εφυώς άφησε στην άκρη το Υπουργείο Εσωτερικών περιμένοντας από τους δήμους να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους», είπε χαρακτηριστικά.
Υπέρ των συγχωνεύσεων τάχθηκε και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Νίκος Μηλιώτης, ο οποίος συμφώνησε με την άποψη του αναπληρωτή δημάρχου ότι δεν νομοθετεί το Δημοτικό Συμβούλιο. «Όντως κάποια στιγμή οι δημοτικές επιχειρήσεις εξυπηρέτησαν συμφέροντα», είπε ο κ. Μηλιώτης, συμπληρώνοντας όμως ότι από το δημοτικό συμβούλιο εξαρτάται πλέον να λειτουργήσουν καλύτερα.
Το Δημοτικό Συμβούλιο, αποφάσισε επίσης την συγχώνευση των 80 Σχολικών Επιτροπών του νέου Δήμου Κατερίνης σε δύο, μια για κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης. Οι σχολικές επιτροπές θα αποτελούνται από τους δύο αρχαιότερους διευθυντές κάθε βαθμίδος, από έναν εκπρόσωπο της Ένωσης Γονέων, έναν μαθητή, από δημοτικούς συμβούλους και πολίτες, ενώ θα μπορεί σε κάθε σχολείο να συγκροτηθεί μια άτυπη επιτροπή η οποία θα λειτουργεί ως γνωμοδοτικό όργανο των δύο θεσμοθετημένων επιτροπών. 
 
PIERIA-GR Μιά φορά κι έναν καιρό ήταν ...ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ των ΜΙΑΣ ΦΟΡΑΣ ΚΙ ΕΝΟΣ ΚΑΙΡΟΥ ΔΗΜΩΝ Ελαφίνας, Πιερίων, Κορινού, Παραλίας, Πέτρας.... κι ήρθε ο Χιονίδης και τα έκανε ΟΛΑ ...ΕΝΑ, ή καλύτερα ΔΥΟ ή καλύτερα άλλα ΔΥΟ!!! Άντε να δούμε τώρα τι θα κάνουν εκείνοι όλοι οι ΒΛΑΧΟπρόεδροι.... Σάββα καλά τους ...ξηγήθηκες! Ίσως καλύτερα να τους ξηγιώσουν κι αλμυρότερο φυστίκι;;; Έ ρε γέλια!!!

Τα κορίτσια της Formula 1 είναι sexy γι΄αυτό και μας αρέσουν !







assoss.gr