PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

ΧΡΗΣΙΜΑ ΒΙΒΛΙΑ


Φίλε ΑΝΑΓΩΣΤΗ Καλημέρα,
Ανάμεσα στα πραγματικά εκλεκτά βιβλία που παρουσιάζονται στο pieria-gr νομίζω ότι το επισυναπτόμενο θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο για τα επόμενα χαλεπά χρόνια που η πολιτική αγυρτεία μισού αιώνα μας προσφέρει με το πρόσχημα της διεθνούς οικονομικής κρίσης.Η χώρα μας δεν παράγει Maserati και Airbus για να την μείνουν στο ...ράφι!

ΣοσιαλΗστές και ΤρΩϊκανοί

ΔΕΝ ΠΗΡΩΝΩ! ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ!

…Διοδιάρχης! ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ.......

Ενωμένοι, υπερασπίζουμε τον τόπο μας!


Φίλες και φίλοι, αγαπητοί συμπολίτες,

Κατά τη διάρκεια της παμπιερικής σύσκεψης για τα διόδια, η οποία πραγματοποιήθηκε την 16η Φεβρουαρίου 2011, στην κατάμεστη αίθουσα του Επιμελητηρίου Πιερίας, αποφασίστηκε ομόφωνα, η συμμετοχή δεκάδων φορέων του νομού στη συμβολική κατάληψη του σταθμού διοδίων της Λεπτοκαρυάς, την επόμενη Κυριακή 20.02.2011 από τις 14:00 - 18:00.

Σύσσωμοι, μαζί με όλους τους φορείς του νομού μας, στηρίζουμε την Επιτροπή Αγώνα κατά των διοδίων της Πιερίας.

Λέμε όχι στο παράλογο καθεστώς των διοδίων! Λέμε ΟΧΙ στο ξεπούλημα των εθνικών μας δρόμων!

Σας καλούμε, την επόμενη Κυριακή 20.02.2011 στις 14:00 να είστε όλοι εκεί, στο σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς.

Ενωμένοι, υπερασπίζουμε τον τόπο μας!

--

Σκασμός καθάρματα.

Έχουν το θράσος τα παπαγαλάκια των νταβατζήδων να βγαίνουν με αντιπολιτευτικούς τόνους. Η σκοπιμότητα, σαφής. Ο θίασος έκλεισε τον κύκλο του, καιρός να δομήσουμε μία νέα πολιτική κατάσταση για να περάσουμε την οικονομική κατάρρευση και την εκποίηση των πάντων με ευρεία πλειοψηφία.

Άρα, στήνουμε σκηνικό δυσαρέσκειας, για να οδηγήσουμε την χώρα σε εκλογές (και να βγούμε εμείς λάδι).

Το πιθανότερο σενάριο είναι ότι η εκλογική διαδικασία δεν θα έχει νικητή. Άρα, θα χρειαστούν κυβερνήσεις συνεργασίας. Η λίστα όμως θα βοηθήσει τους κομματάρχες να απομακρύνουν τους ενοχλητικούς και να κρατήσουν τους υποτακτικούς για να εγγυηθούν την βιωσιμότητα του επερχόμενου θίασου.

Το θέμα μας όμως δεν είναι η πολιτική αλλά τα ΜΜ”Ε” και οι εκφραστές τους.

Από την στιγμή που υψώνετε αντιπολιτευτικό λόγο, σημαίνει ότι το μνημόνιο ΑΠΕΤΥΧΕ, μαζί του και η κυβέρνηση.

Μα εσείς δεν είστε οι ίδιες μουτσούνες που παρουσιάζατε τον ΓΑΠ ως ταλαντούχο, τον Παπακωνσταντίνου ως διάνοια και το μνημόνιο ως πανάκεια;

Εσείς δεν ήσασταν αυτοί που κρύβατε ηθελημένα τα εδάφια του μνημονίου για να το παρουσιάσετε ως εθνικό θρίαμβο;

Εσείς δεν ήσασταν αυτοί που διαφημίζατε την κυβερνητική στρατηγική από τα τηλεπαράθυρα και τα πρωτοσέλιδα;

Τώρα πως τολματε να μιλάτε;

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

ΑΚΥΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΡΕΠΠΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΕ 24 ΩΡΕΣ...

ημιυπαίθριοι

και …υπαίθριοι

και …υπαίθριοι

Μια γάτα με πολύ παράξενη συνήθεια



Δείτε στην παρακάτω φωτογραφία τι αρέσει σε αυτή τη γάτα να κάνει και έχει τρελάνει ολόκληρο το Internet!
Η μικρή αυτή γάτα λέγεται Ksyusha και η αγαπημένη της συνήθεια είναι να κρύβεται μέσα σε άδεια βάζα! Επίσης της αρέσει να κρύβεται μέσα στο πλυντήριο και κάτω από το τραπέζι της κουζίνας. Ιδιοκτήτης της είναι ο Yuriy Korotun από τη Ρωσία ο οποίος λέει:
“Ήταν από την αρχή ένα παράξενο γατάκι και παιχνιδιάρικο. Μπήκα μια μέρα στη κουζίνα και δεν πίστευα στα μάτια μου. Είχε μπει μέσα σε ένα βαζάκι! Δεν ήταν πρόβλημα γι’ αυτήν καθώς το σώμα της δεν είναι όσο μεγάλο φαίνεται εξ αιτίας της πλούσιας γούνας της!”

Ο Υφυπ. Σπ. Βούγιας στις εκδηλώσεις επανάστασης του Ολύμπου


Οι εκδηλώσεις αρχίζουν σήμερα και ολοκληρώνονται την Κυριακή στο Λιτόχωρο

Ο υφυπουργός υποδομών, μεταφορών και δικτύων, Σπύρος Βούγιας, ορίστηκε εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης για τις εκδηλώσεις επετείου επανάστασης του Ολύμπου του 1878, που θα γίνουν στο Λιτόχωρο το Σάββατο 19/2 και την Κυριακή 20/2/2011.

Οι εκδηλώσεις αυτές οργανώνονται από τον δήμο Δίου - Ολύμπου και το πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 19/2

Στις 7.00 το απόγευμα του Σαββάτου στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημοτικού σχολείου Λιτοχώρου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση που θα περιλαμβάνει:

Χαιρετισμό του δημάρχου Δίου - Ολύμπου, Γιώργου Παπαθανασίου.

Ομιλία του διδάκτορος ιστορικής θεολογίας του Α.Π.Θ. Μιχαήλ Φαργκάνη, με θέμα: "Επανάσταση 1878 - Από το περιθώριο της ιστορίας στο προσκήνιο της ανάγκης".

Τραγούδια από τη δημοτική χορωδία "Ιωάννης Σακελλαρίδης".

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 20/2

Και την Κυριακή 20/2 θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις με έπαρση της σημαίας, δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου κ. Αγαθονίκου και στη συνέχεια επίσημοι και κόσμος θα μεταβούν στον χώρο του Ηρώου Λιτοχώρου όπου θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφανιών, σιγή ενός λεπτού και ανάκρουση εθνικού ύμνου.

Αμέσως μετά θα γίνει παρέλαση στην κεντρική λεωφόρο Αγίου Νικολάου στο Λιτόχωρο και τέλος δεξίωση στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Δίου - Ολύμπου, δίπλα από το ναυτικό μουσείο Λιτοχώρου.

Οι ομιλίες του Διευθυντή της ΕΑΣ Πιερίας Θ. Γκουντάρα συνεχίζονται.


ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 20/2, ΣΤΙΣ 19.30 ΡΗΤΙΝΗ (Δημ. Σχολείο) & ΔΕΥΤΕΡΑ 21/2, ΡΥΑΚΙΑ

Οι ομιλίες του Διευθυντή της ΕΑΣ Πιερίας Θ. Γκουντάρα συνεχίζονται την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου, στις 7.30 μ.μ., στο δημοτικό διαμέρισμα της Ρητίνης (στο Δημοτικό σχολείο) και την Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου, στις 7.30 μ.μ., στο δημοτικό διαμέρισμα των Ρυακίων (Σχολείο).

Διεθνές ρεζιλίκι... για το ΥΠΕΞ



Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

Κλεπτομανής γάτος «ρήμαξε» γειτονιά


Κυκλοφορεί ελεύθερος τα βράδια, κλέβει ό,τι βρει μπροστά του και μετά επιστρέφει στο σπίτι για να απολαύσει τη λεία του.Ο λόγος για τον γάτο Ντάστι, ο οποίος μετονομάστηκε πλέον σε «Κλεπτό ο γάτος» που .τα τελευταία τρία χρόνια έχει κλέψει 600 αντικείμενα.«Πετσέτες, γάντια, παπούτσια, κάλτσες, μικρά παιχνίδια», εξηγούν οι ιδιοκτήτες του, Τζιν Τσου και Τζιμ Κόλμαν.

Οπως περιγράφει η Τσου, το εντυπωσιακό ρεκόρ του Ντάστι σε μία νύχτα είναι 11 αντικείμενα.
«Πάντα κλέβει πράγματα. Εκλεψε το μαγιό της μητέρας μου», λέει ο 5χρονος Ιθαν Μακλέλαντ, γείτονας του Ντάστι.

Οι κάτοικοι του Σαν Ματέο στις ΗΠΑ βρίσκονται σε συναγερμό, αλλά όπως εξηγούν, δεν σκοπεύουν να πάνε στην αστυνομία.

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Animal Planet, «Must Love Cats», εγκατέστησε πρόσφατα μία κάμερα έξω από το σπίτι του Ντάστι, η οποία επί μία εβδομάδα κατέγραφε τη δράση του


ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΜΙΫΠΑΙΘΡΙΟΥΣ

ΗΜΙΑΙΜΟΣ

Η ALPHA ΔΕ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ

Αρχισαν τα λουκέτα και στα Ταχυδρομεία


Τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ, η δημόσια επιχείρηση με το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων σήμερα στη χώρα μας, προγραμματίζουν να κλείσουν το 15% περίπου από αυτά.
Η Διοίκηση των ΕΛΤΑ στη προσπάθεια... που κάνει να περιορίσει τις λειτουργικές δαπάνες του Οργανισμού, επικαλούμενη την οικονομική κρίση, αναδιοργανώνει το δίκτυο των καταστημάτων λιανικής και προγραμματίζει να αναστείλει τη λειτουργία περισσοτέρων από 120 καταστημάτων του Ταχυδρομείου.

Ενώ οι φήμες δίνουν και παίρνουν για το ποια καταστήματα θα είναι αυτά που θα κλείσουν τελικά, εν μέσω έντονων διαμαρτυριών και αντιδράσεων από τις τοπικές κοινωνίες και τους φορείς τους, τα λουκέτα ξεκινούν από Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ήδη αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας .........

Κάλεσμα της ΠΟΕ-ΟΤΑ για συμμετοχή στην απεργία της Τετάρτης


Βιώνουμε την πιο βάρβαρη επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων και της ζωής μας, αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΠΟΕ-ΟΤΑ, καλώντας τους δημοτικούς υπαλλήλους της χώρας να συμμετάσχουν στην Πανελλαδική απεργία στις 23 Φεβρουαρίου, αλλά και στις κινητοποιήσεις που εξήγγειλε η Ομοσπονδία τους.
Η κυβέρνηση και η τρόικα, με πρόσχημα την οικονομική κρίση και τα προβλήματα του δημοσίου χρέους, μέσα από το μνημόνιο, αφαιρούν ένα – ένα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων και της κοινωνίας, για να ικανοποιήσουν τα συμφέροντα των δανειστών, των κερδοσκόπων, των τραπεζιτών και των εργοδοτών.
Η επίθεση που δεχόμαστε αφορά το σύνολο των δικαιωμάτων μας. Τα εισοδήματά μας μειώνονται με τις περικοπές του 13ου και 14ου μισθού και των επιδομάτων, με τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων λαϊκής κατανάλωσης, με τις αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων, των διοδίων, με την ακρίβεια και την ασυδοσία της αγοράς. Τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα καταργούνται με τους αντιασφαλιστικούς Νόμους.
Συγχωνεύουν, καταργούν, υποβαθμίζουν τις Δημόσιες Υπηρεσίες και τις Δημόσιες Επιχειρήσεις με μοναδικό κριτήριο τον περιορισμό των δαπανών και την εξεύρεση πόρων για τους δανειστές. Αποδιαρθρώνουν τις Δημόσιες συγκοινωνίες, τη Δημόσια Παιδεία, τη Δημόσια Υγεία με τις καταργήσεις υπηρεσιών και μεταφέρουν το κόστος στις πλάτες των εργαζομένων και της κοινωνίας.
Καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις και τα συλλογικά δικαιώματα προκειμένου να διασφαλίσουν μεγαλύτερα κέρδη στους εργοδότες.
Η πολιτική που ακολουθούν παρά τις δραματικές επιπτώσεις στους εργαζόμενους και την κοινωνία οδηγεί σε νέα αδιέξοδα.
Νέα επώδυνα μέτρα με τα επικαιροποιημένα μνημόνια προωθούνται σε βάρος μας σε ένα παράλογο, αντικοινωνικό και αδιέξοδο κατήφορο.
Το νέο μισθολόγιο γίνεται «όχημα» για τη διαιώνιση της λιτότητας και την περαιτέρω περικοπή των εισοδημάτων μας.
Το μισθολόγιο που περιλαμβάνεται στη συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα και προβλέπεται στο μνημόνιο, θα αποτελέσει ένα ακόμη εργαλείο για τον περιορισμό των εισοδημάτων των εργαζομένων στο Δημόσιο. Παρά τις προσπάθειες που καταβάλλει η Κυβέρνηση για τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και τα σενάρια που διοχετεύονται και αναπαράγονται συστηματικά από τα Μ.Μ.Ε., το μισθολόγιο δεν προωθείται για να αποκατασταθούν οι αδικίες στο Δημόσιο και να βελτιωθεί η θέση της πλειοψηφίας των Δημοσίων Υπαλλήλων, αλλά για να «νομιμοποιήσει» και νέες περικοπές.
Το γεγονός ότι θα διατεθούν 2,7 δις. ευρώ λιγότερα για το νέο μισθολόγιο από αυτά που διατέθηκαν το 2009, αποκαλύπτει ότι πρόκειται για ένα μισθολόγιο που θα καταδικάσει στη φτώχεια το σύνολο των Δημοσίων Υπαλλήλων.
Οι προτάσεις εξάλλου και οι θέσεις που έχουν διατυπωθεί από την κυβέρνηση δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για αυταπάτες. (Διάκριση νέων/παλαιών, αμοιβές με βάση τις γενικότερες εξελίξεις στην αγορά εργασίας, πλασματικές συγκρίσεις αμοιβών Δημοσίου με τον Ιδιωτικό Τομέα κ.λ.π.).
Η Επικουρική Ασφάλιση και τα Επικουρικά Ταμεία, γίνονται και πάλι στόχος. Κυβέρνηση και Τρόικα επεξεργάζονται νέες αντι-ασφαλιστικές παρεμβάσεις. Μετά την επίθεση στις κύριες συντάξεις, υλοποιείται σχέδιο για την περικοπή των δικαιωμάτων μας στον τομέα της Επικουρικής Ασφάλισης. Στα πλαίσια του αντιασφαλιστικού Νόμου, το Κράτος αποχωρεί από την Επικουρική Ασφάλιση. Με την πολιτική αυτή περιορίζονται τα δικαιώματα των ασφαλισμένων και τα Ασφαλιστικά Ταμεία μετατρέπονται σε Ταμεία ελάχιστων προνοιακών επιδομάτων.
Η πολιτική τους είναι προκλητική. Αφού, για 10ετίες καταλήστευσαν τα αποθεματικά των Ταμείων, τα «χάρισαν» στις επιχειρήσεις για επενδύσεις και συνέχισαν τη λεηλασία μέσα από το χρηματιστήριο, σήμερα που τα δικαιώματα των υπαλλήλων έχουν ωριμάσει, αφήνουν τα Ταμεία στην τύχη τους και προετοιμάζουν τη μεγάλη σφαγή των δικαιωμάτων μας.
Συνεχίζουν απτόητοι και προκαλούν.
Τη στιγμή που τα Ταμεία δεν έχουν πλέον χρήματα εξαιτίας της καταλήστευσης των αποθεματικών τους και των πολιτικών που όλα αυτά τα χρόνια ακολουθήθηκαν, τη στιγμή που εξαιτίας του «παγώματος» των προσλήψεων και της ταυτόχρονης αύξησης του αριθμού των συνταξιούχων, έχει αλλάξει δραματικά η σχέση εργαζομένων - συνταξιούχων, προωθούν τις αναλογιστικές μελέτες για να «νομιμοποιήσουν» το έγκλημά τους σε βάρος των δικαιωμάτων μας. Τα Επικουρικά Ταμεία του Δημοσίου βρίσκονται ήδη σε δραματική κατάσταση, με σοβαρότατες επιπτώσεις για τους ασφαλισμένους, εξαιτίας των παραπάνω πολιτικών. Το Τ.Π.Δ.Υ. παρουσιάζει έλλειμμα 1,7 δις. ευρώ, το έλλειμμα στο Μ.Τ.Π.Υ έχει φτάσει τα 240 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα οργανικό έλλειμμα παρουσιάζει και το Τ.Ε.Α.Δ.Υ. Η κατάσταση αυτή έχει ως αποτέλεσμα να καθυστερεί η χορήγηση του εφάπαξ για τρία (3) και πλέον χρόνια, να μην χορηγείται το 13ο μέρισμα στους ασφαλισμένους του Μ.Τ.Π.Υ. κ.λ.π.
Διεκδικούμε την άμεση επιχορήγηση των Ταμείων, τη λήψη μέτρων για την βιωσιμότητά τους και την κρατική εγγύηση της Επικουρικής Ασφάλισης.

Η ακρίβεια και οι αυξήσεις στα είδη ευρείας κατανάλωσης και στα δημόσια αγαθά κατατρώγουν τα πενιχρά εισοδήματά μας.

Τα «μεταρρυθμιστικά» και «εκσυγχρονιστικά» τους σχέδια για την κάλυψη των ελλειμμάτων προωθούν ρυθμίσεις που απαξιώνουν τις Δημόσιες Επιχειρήσεις, οδηγούν στην πλήρη ιδιωτικοποίηση, καταργούν βασικά δικαιώματα των εργαζομένων και επιβαρύνουν τον πολίτη. Ο «Καλλικράτης» στην Αυτοδιοίκηση και ο νέος «Καλλικράτης» στο Δημόσιο, εξυπηρετούν μόνο τους στόχους του μνημονίου, με δραματικές επιπτώσεις τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους πολίτες.
Οι αυξήσεις των τιμών των αστικών συγκοινωνιών κατά 40%, οι αυξήσεις στα διόδια, οι αυξήσεις στα τιμολόγια της Δ.Ε.Η., τα πρόσθετα φορολογικά βάρη αποτελούν νέο πλήγμα σε βάρος των πενιχρών και κατακρεουργημένων εισοδημάτων μας.
Ταυτόχρονα, η επίθεση σε βάρος των Δημόσιων-Κοινωνικών αγαθών συνεχίζεται στο χώρο τόσο της Υγείας όσο και της Παιδείας. Ενοποιείται ο Ο.Π.Α.Δ. με της Υπηρεσίες Υγείας του Ι.Κ.Α., με βασικό στόχο την αποχώρηση του Κράτους από τις δαπάνες περίθαλψης, την υποβάθμιση των παροχών υγειονομικής περίθαλψης και τη νέα οικονομική επιβάρυνση των ασφαλισμένων.
Παράλληλα, αναμένεται όξυνση των προβλημάτων και στο χώρο της Δημόσιας Παιδείας, μέσω των καταργήσεων και των συγχωνεύσεων των Σχολικών Μονάδων και τη λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος με γνώμονα τις «απαιτήσεις» της αγοράς.
Συνάδελφοι,
Η κυβέρνηση και η τρόικα σφαγιάζουν τα δικαιώματά μας για τους δανειστές και τους κερδοσκόπους. Με τις επιλογές τους υποβαθμίζουν το βιοτικό μας επίπεδο, την ίδια μας τη ζωή.
Προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν για να υποταχτούμε στα αντιλαϊκά σχέδιά τους.
Μας μιλούν και πάλι για μονόδρομους. Στους ίδιους νεοφιλελεύθερους μονόδρομους μας καλούσαν να υποκύψουμε τις τελευταίες δεκαετίες για να «σωθεί η πατρίδα».
Οι πολιτικές τους ήταν και είναι αδιέξοδες για την κοινωνία και τον τόπο μας. Οδηγούν τους εργαζόμενους και την κοινωνία στη φτώχεια και την εξαθλίωση και αυξάνουν τα προνόμια των οικονομικά ισχυρών, αυτών που ευθύνονται για την κρίση.
Υποστηρίζουν μύθους του τύπου: «Σε ένα - δύο χρόνια θα ξεπεραστεί η κρίση και θα έλθουν καλύτερες μέρες».
Με τις επιλογές που προωθούνται σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης για το χρέος, στοχεύουν να διασφαλίσουν τα συμφέροντα των δανειστών και των κερδοσκόπων και να βάλουν στο «γύψο» τα δικαιώματα και τη ζωή μας για ολόκληρες 10ετίες.
Με τον αγώνα μας μπορούμε να τους σταματήσουμε. Απαιτούμε μια άλλη πολιτική, με δίκαιη επαναδιαπραγμάτευση του χρέους υπέρ της κοινωνίας και όχι των δανειστών, που θα φορολογεί τον πλούτο, την περιουσία της εκκλησίας, θα αυξάνει τα εισοδήματα, θα ενισχύει τα κοινωνικά δικαιώματα και θα οδηγεί στην ανάπτυξη.
Έχουμε συλλογική και προσωπική ευθύνη για μας και τα παιδιά μας, για την επιτυχία των αγώνων μας.

Καμιά δέσμευση για ενίσχυση


Ερωτηματικό το αν θα συνεχίσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας την πολιτική της πρώην Ν.Α. Πιερίας, για την ετήσια οικονομική ενίσχυση (ύψους 50.000 ευρώ) της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης

Τη συνέχιση της ενίσχυσης, που κατέβαλε κάθε έτος με προγραμματική σύμβαση η Ν.Α. Πιερίας, ζήτησαν τα μέλη της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης, σε συνάντηση που είχαν με την αντιπεριφερειάρχη Πιερίας. Ωστόσο δεν υπήρξε κάποια δέσμευση από την κ. Μαυρίδου, πέραν από εκείνης για την συνέχιση της καλής συνεργασίας.


Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε το γραφείο τύπου της Περιφέρειας, στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Μέριμνας Παιδιού Σολδάτος Δημήτριος, η γραμματέας Δεληγιαννίδου Σίλβια, η ταμίας Γερασιμίδου – Τερζοπούλου Δέσποινα και τα μέλη του Δ.Σ. Τσίντσιφας Κωνσταντίνος, Παντελιάδου Καλλιόπη και Σαχινίδου – Κωτσίδου Παρθενόπη.
Κατά διάρκεια της συνάντησης ο πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης ενημέρωσαν την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για τη λειτουργία και τις ποικίλες δράσεις «του γνωστού για την κοινωνική προσφορά του σωματείου», το οποίο ιδρύθηκε το 1979 και αποτελεί το μοναδικό φορέα στήριξης των ατόμων με ειδικές ανάγκες και των οικογενειών τους στην Πιερία. Επίσης, έγινε εκτενής αναφορά στο ζήτημα της χρηματοδότησης και οικονομικής ενίσχυσης της λειτουργίας του σωματείου και στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την εξεύρεση οικονομικών πόρων.
Τα μέλη της Δ.Σ. της Μέριμνας Παιδιού ζήτησαν από την κ. Μαυρίδου να συνεχιστεί μέσω της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πλέον η προγραμματική σύμβαση οικονομικής συμβολής και στήριξης που υπήρχε με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας. Ακόμη, τονίστηκε η ανάγκη μετατροπής της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης από φιλανθρωπικό σωματείο σε ίδρυμα, μία μεταβολή που θα διευκολύνει σημαντικά την οικονομική επιβίωση και ανάπτυξη της δράσης του. Επίσης, συζητήθηκε το θέμα της παραχώρησης από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στη Μέριμνα Παιδιού ειδικού χώρου για τη στέγαση μέρους των δραστηριοτήτων του στο Χατζόγλειο Κτίριο εφ’ όσον ολοκληρωθούν οι εργασίες ανακαίνισής του, όπως άλλωστε γινόταν και πριν με τη συγκατάθεση της Ν.Α. Πιερίας. Τέλος, ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Μέριμνας Παιδιού ζήτησαν από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας τη μεσολάβηση και συμβολή της για την ένταξη του προγράμματος κατασκευής κατοικιών αυτόνομης διαβίωσης των ατόμων με ειδικές ανάγκες στο ΕΣΠΑ.
Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας ευχαρίστησε τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της Μέριμνας Παιδιού για τη συνεργασία και δεσμεύθηκε να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια και να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα παρέμβασης προκειμένου να υλοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους και να βελτιωθούν περισσότερο οι συνθήκες δράσης και λειτουργίας ενός «από τους πιο σημαντικούς κοινωνικούς φορείς της Πιερίας».

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΙΠΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ





ΚΑΙ Ο ΣΚΑΙ ΠΙΕΡΙΑΣ ΠΑΡΩΝ ΣΤΟΝ ΔΕΙΠΝΟ

ΤΣΑΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ -ΜΙΧΟΛΟΥ ΕΥΗ ΠΑΡΟΥΣΕΣ ΣΤΟΝ ΔΕΙΠΝΟ

ΒΑΛΣΑΜΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ - ΛΑΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΣΤΟ ΔΕΙΠΝΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου παρέθεσε δείπνο στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του τόπου



Από τον δείπνο που παρέθεσε χθες σε κοσμικό μαζαγί ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου στο κέντρο της Κατερίνης στους ανθρώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης.