PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

ΟΜΙΛΙΑ Θ. ΓΚΟΥΝΤΑΡΑ ΣΕ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ


Οι ενημερωτικές ομιλίες της ΕΑΣ Πιερίας στις καπνοπαραγωγικές περιοχές του νομού συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς.
Σειρά την Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου το βράδυ, είχε η Βόρεια Πιερία και ειδικότερα το δημοτικό διαμέρισμα του Κολινδρού, όπου ο Διευθυντής της ΕΑΣ Θανάσης Γκουντάρας είχε την ευκαιρία να μιλήσει στην κατάμεστη από καπνοπαραγωγούς αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου. Στην ομιλία που γίνεται μετά από σχετική εντολή του Προέδρου της ΕΑΣ Πιερίας Πέτρου Παπανικολάου, παραβρέθηκαν εκ μέρους της Διοίκησης ο Αντιπρόεδρος της Οργάνωσης Διονύσης Παππάς, τα μέλη του ΔΣ κ.κ. Γιώργος Πολυχρονίδης και Θανάσης Τραούδας, ο Πρόεδρος της ΝΕΟΚΟΠΑΚ Βασίλης Ιωάννου, η Αντιδήμαρχος Πύδνας Κολινδρού Ξανθή Βασιλειάδου και οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Χλεμές και Μπάμπης Μαστροτάσιος.
Στην ενημερωτική του ομιλία προς τους συγκεντρωμένους καπνοπαραγωγούς του Κολινδρού ο κ. Γκουντάρας τόνισε μεταξύ των άλλων πως “θα πρέπει στην διαδικασία διεκδίκησης των χρημάτων που ανήκουν στους καπνοπαραγωγούς, όλοι μαζί να αγωνιστούμε και να τα διεκδικήσουμε. Σ αυτό θέλω να πιστεύω πως θα συμφωνήσουμε και θα παλέψουμε να το πετύχουμε όλοι μαζί”, επεσήμανε ο Διευθυντής της ΕΑΣ Πιερίας.
Αναφερόμενος στο σκέλος των Σχεδίων Βελτίωσης χαρακτήρισε την διαδικασία πολυδαίδαλη και επέστησε την προσοχή των αγροτών για το θέμα.
“Έίναι αδιανόητο η Πιερία να εγκαταλείψει την καπνοκαλλιέργεια, γιατί θα διαρραγεί ο κοινωνικός ιστός”, συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γκουντάρας και τόνισε πως “μην ξεχνάμε το κατά πόσο εξαρτάται η ντόπια αγορά από την καπνοκαλλιέργεια. Υπάρχει σε εξέλιξη αντικαπνική εκστρατεία, που έχει υποκριτικό ύφος”, κατέληξε ο Διευθυντής της ΕΑΣ.
Αναφορικά με την κατάσταση της γεωργίας στην περιοχή μας επεσήμανε πως “η γεωργία είναι υπόθεση συλλογική και πως ο πολυκερματισμός της γεωργίας μας είναι σε βάρος όλων μας”...
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, ΣΤΙΣ 19.30 μ.μ.
ΟΜΙΛΙΑ Θ. ΓΚΟΥΝΤΑΡΑ ΣΤΟ ΜΟΣΧΟΠΟΤΑΜΟ
Οι ομιλίες του Διευθυντή της ΕΑΣ Πιερίας Θ. Γκουντάρα συνεχίζονται την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου, στις 7.30μ.μ., στο Μοσχοπόταμο(στο καφενείο Χαρισόπουλου).

Αντί για συγχωνεύσεις, προαγωγές! * ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΩΣ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΑΧΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ



Αντί για συγχωνεύσεις, προαγωγές!

* ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΩΣ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΑΧΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

* ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ, Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ο. ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

Αρνητικοί σε οποιαδήποτε συζήτηση περί συγχωνεύσεων εμφανίστηκε η συντριπτική πλειοψηφία των διευθυντών νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων στον δήμο Δίου-Ολύμπου, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, στο Λιτόχωρο, με την παρουσία του προϊσταμένου του 2ου γραφείου της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Πιερίας.

Για το ίδιο θέμα, συνάντηση έγινε και στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού.

Αφορμή για τις συναντήσεις αυτές στάθηκε σχετική επιστολή της υφυπουργού Παιδείας, Εύης Χριστοφιλοπούλου, προς τον δήμαρχο Δίου-Ολύμπου (και ευρύτερα προς τους δημάρχους της Πιερίας και της χώρας), στην οποία επιστολή η υφυπουργός κάνει λόγο για συνενώσεις και ιδρύσεις σχολικών μονάδων.

Η συνάντηση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Η συνάντηση της πρωτοβάθμιας για τον δήμο Δίου-Ολύμπου έγινε με την παρουσία του δημάρχου Γιώργου Παπαθανασίου, της αρμόδιας αντιδημάρχου Μαρίας Τσιμήτρη, της προέδρου της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ο. Σοφίας Νούλα και της αντιπροέδρου Σοφίας Ζουρζούρα, του προϊσταμένου του 2ου γραφείου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Πιερίας κ. Γιργωλά, της σχολικής συμβούλου προσχολικής αγωγής κ. Βασιλικής Βασίλα, καθώς και διευθυντών νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων που βρίσκονται εντός των ορίων του δήμου Δίου-Ολύμπου.

Ο δήμαρχος κ. Παπαθανασίου

Μιλώντας στην έναρξη της συνάντησης ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου, αφού ευχαρίστησε όλους και όλες για την παρουσία τους ξεκαθάρισε ότι ο δήμος θα εφαρμόσει τις αποφάσεις που θα λάβουν οι εκπαιδευτικοί.

«Χαιρόμαστε που βρισκόμαστε με ανθρώπους της εκπαίδευσης και μάλιστα της πρωτοβάθμιας, διότι από σας ξεκινάει το «α» και το «ω». Έτσι κι αλλιώς θα κάναμε μια συνάντηση αλλά η συνάντηση αυτή επιταχύνθηκε από το υπουργείο παιδείας σχετικά με τις αλλαγές που θέλουν να κάνουν», είπε ο κ. Παπαθανασίου.

Και συνέχισε: «Η άποψή μας, ως τοπική αυτοδιοίκηση, είναι ότι τον πρώτο λόγο τον έχουν οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί, οι εκπαιδευτικοί γενικά, οι οποίοι ζουν και γνωρίζουν το πρόβλημα.

Εμείς, στην ουσία, θα εφαρμόσουμε αυτά τα οποία εσείς θα προτείνετε. Διότι εσείς γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα αλλά και εσείς είστε οι μάχιμοι. Άλλο να κάνεις πολιτική χαρακωμάτων και άλλο να κάνεις πολιτική υψηλής στρατηγικής. Υπάρχει διαφορά μεγάλη», τόνισε.

Κλείνοντας δε την τοποθέτησή του σημείωσε: «Με τον προϊστάμενο (του 2ου γραφείου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης) είχαμε μια συζήτηση προχθές και πήραμε την πρωτοβουλία γι αυτή τη συνάντηση μεταξύ των διευθυντών των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων, διότι πιστεύουμε ότι εσείς προφανώς έχετε γίνει οι δέκτες αυτών των οποίων συμβαίνουν μέσα στο σχολικό γίγνεσθαι. Κι εδώ θα αποτυπωθούν κάποιες απόψεις για να δούμε το πώς θα πορευτούμε».

Οι προτάσεις

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης μίλησε ο προϊστάμενος κ. Γιργωλάς, η αντιδήμαρχος κ. Τσιμήτρη, η σχολική σύμβουλος κ. Βασίλα, καθώς επίσης και όλοι οι διευθυντές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων εντός των ορίων του δήμου Δίου – Ολύμπου οι οποίοι κατέθεσαν τις προτάσεις τους.

Οι περισσότεροι διευθυντές δημοτικών σχολείων ζήτησαν να παραμείνουν οι σχολικές μονάδες όπως έχουν και μάλιστα να παραμείνουν ακόμη και σε ορισμένες περιπτώσεις που υπάρχει κάμψη παιδιών, καθώς σημείωσαν ότι την ερχόμενη περίοδο αναμένεται είσοδος σημαντικού αριθμού παιδιών από νηπιαγωγεία της περιοχής.

Επιπλέον, κάποιοι εξ αυτών προχώρησαν και σε δηλώσεις με αρνητικό περιεχόμενο εναντίον της «φιλοσοφίας» της εγκυκλίου ή άλλοι εξέφρασαν την πεποίθηση ότι σε περίπτωση συγχωνεύσεων «θα ερημώσουν τα χωριά».

Ο προϊστάμενος κ. Γιργωλάς κατέγραψε τις απόψεις των διευθυντών σχολικών μονάδων, άφησε όμως να εννοηθεί ότι το υπουργείο παιδείας δεν αποκλείεται ακόμη και να πάρει τις δικές του αποφάσεις και μάλιστα με αυτόματο τρόπο.

Προαγωγές σχολείων

Μετά τη συνάντηση, σύμφωνα με απόφαση που ελήφθη από τον δήμο Δίου - Ολύμπου, προτάθηκε όλες οι σχολικές μονάδες να παραμείνουν ως έχουν ενώ σε πέντε δημοτικά σχολεία προτάθηκε να γίνουν προαγωγές και συγκεκριμένα στο 1ο δημοτικό σχολείο Λιτοχώρου (από 6θέσιο σε 7θέσιο), στο 2ο δημοτικό σχολείο Λεπτοκαρυάς (από 6θέσιο σε 7θέσιο), στο σχολείο Καρίτσας (από 8θέσιο σε 9θέσιο), στο σχολείο Νέας Εφέσου (από 6θέσιο σε 7θέσιο) και τέλος στο δημοτικό σχολείο του Πλαταμώνα (από 9θέσιο σε 10θέσιο).

Σχετικά με την απόφαση του δήμου Δίου-Ολύμπου, τη Δευτέρα 14/2 ενημερώθηκε ο διευθυντής της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Πιερίας κ. Αστέριος Κρίτογλου.

Η συνάντηση στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Για το ζήτημα των συνενώσεων - ιδρύσεων σχολικών μονάδων σε γυμνάσια και λύκεια του δήμου Δίου-Ολύμπου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Πιερίας τη Δευτέρα 14/2 με τη συμμετοχή του διευθυντή της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Γιάννη Καζταρίδη, της αντιδημάρχου παιδείας Δίου-Ολύμπου Μαρίας Τσιμήτρη, της προέδρου της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης δήμου Δίου-Ολύμπου (ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ο.) Σοφίας Νούλα καθώς και της αντιπροέδρου Σοφίας Ζουρζούρα.

Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του κ. Καζταρίδη, πραγματοποιήθηκε συζήτηση επί του θέματος και κατατέθηκε η απόφαση του δήμου Δίου-Ολύμπου σύμφωνα με την οποία όλες οι σχολικές μονάδες στον δήμο θα παραμείνουν ως έχουν. Με την απόφαση αυτή συμφώνησε και η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Πιερίας, απόφαση που αναμένεται να σταλεί στο υπουργείο παιδείας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι παρόντες στην ίδια συνάντηση ήταν αντιπρόσωποι και των άλλων δύο δήμων της Πιερίας, σύμβουλοι της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, του ΠΥΣΔΕ και της ΕΛΜΕ.

ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΕΚΤΑΣΗ 20 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ «Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ»


Από μαθητές στον εθελοντισμό

* ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΙΟΥ ΦΥΤΕΨΑΝ 180 ΔΕΝΔΡΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ

* ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΩΝ, Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Π.ΚΙΑΦΑΣ, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ


Εθελοντική δράση υπέρ του περιβάλλοντος και μάλιστα σε μια πολύ όμορφη περιοχή στους πρόποδες του Ολύμπου πραγματοποίησαν μαθητές με τη συμπαράσταση εκπαιδευτικών, ντόπιων και εκπροσώπων φορέων.
Πρόκειται για περιοχή 20 στρεμμάτων στο Δίον που ανήκει στον σύλλογο Σαρακατσάνων Ν. Πιερίας «Ο Κατσαντώνης». Η έκταση αυτή, όπως δήλωσε ο κ. Γιώργος Γκρίνιας, μέλος του συμβουλίου του συλλόγου Σαρακατσαναίων Πιερίας, έχει παραχωρηθεί από τους Σαρακατσάνους του Δίου.

Ο κ. Γ. Γκρίνιας

«Ο σύλλογός μας έχει 30 χρόνια ζωής, ιδρύθηκε το 1981», ανέφερε ο κ. Γκρίνιας. «Εμείς αποφασίσαμε να κάνουμε μια μικρή διαμόρφωση του χώρου εδώ και να κάνουμε δενδροφύτευση, γι αυτό και είναι παρόντες σήμερα τα παιδιά του σχολείου, εκπρόσωποι φορέων, άνθρωποι της τοπικής μας κοινωνίας, τοπικοί άρχοντες, το δασαρχείο που μας έκανε και την προσφορά με τα δένδρα.
Τα παιδιά μας φύτεψαν 180 δένδρα και με αυτό τον τρόπο είναι μια ευκαιρία για να αγαπήσουν την περιοχή, να έρχονται να τη βλέπουν, να την προστατεύουν, να έρχονται να ποτίζουν αυτά τα δένδρα, ώστε να υπάρξει αυτό το δέσιμο της τοπικής κοινωνίας με τον συγκεκριμένο χώρο.
Ο χώρος εδώ, με την εκκλησία του Αγιώργη του προστάτη των Σαρακατσάνων, είναι ένας χώρος ανοιχτός για όλους και ευελπιστούμε ότι θα διαμορφωθεί σε ένα μεγάλο πάρκο, σ’ έναν χώρο αναψυχής, ώστε να έρχονται χωριανοί αλλά και επισκέπτες, ντόπιοι και ξένοι, να χαίρονται και να περνούν καλά μέσα στη φύση», δήλωσε ο κ. Γκρίνιας.

Ο αντιδήμαρχος Π.Κιάφας

Σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Π. Κιάφας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Εδώ είναι άλλη μια πολύ όμορφη περιοχή στους πρόποδες του Ολύμπου. Η περιοχή ήταν, για κάποια περίοδο, λίγο αναξιοποίητη, λίγο παραμελημένη. Όμως, με την όρεξη των «παιδιών» του συλλόγου, του προέδρου, του Δ.Σ. και αρχόντων και άλλων, πιστεύω ότι έγινε μια πολύ καλή προσπάθεια, καθάρισαν τον χώρο και τώρα γίνεται και δενδροφύτευση.
Εμείς από την πλευρά μας θα βοηθήσουμε σε κάποια πράγματα, όπου μπορούμε βέβαια. Θεωρώ ότι έχει γίνει μια πολύ καλή προσπάθεια και στις μέρες που είμαστε, εν μέσω οικονομικής κρίσης, πιστεύω ότι μόνο με εθελοντισμό μπορούμε να κάνουμε κάτι εδώ στην Ελλάδα παρά με οτιδήποτε άλλο.
Συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κάνουν οι άνθρωποι του συλλόγου και εμείς, από την πλευρά μας, θα προσπαθήσουμε να είμαστε δίπλα τους όπου χρειαστεί και όπου μπορέσουμε.
Θεωρώ ότι είναι πολύ καλή η κίνηση με τις δενδροφυτεύσεις και μάλιστα με τη συμμετοχή των μικρών μαθητών, διότι αυτά τα παιδιά φυτεύοντας με τα χέρια τους αυτή την έκταση θα μάθουν ότι το περιβάλλον πρέπει να το σεβόμαστε για να μας σεβαστεί και το ίδιο το περιβάλλον.
Επαναλαμβάνω, είναι μια πάρα πολύ καλή προσπάθεια και ελπίζουμε να έχει συνέχεια και στο μέλλον».

Συμμετοχές και ευχαριστίες

Παρόντες στην εθελοντική δράση δενδροφύτευσης ήταν ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας Σαρακατσάνων Ευάγγελος Μαρμαγκιόλης, ο αντιδήμαρχος Πέτρος Κιάφας, ο πρόεδρος της κοινότητας Δίου Κυριάκος Αγαθαγγελίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Αθανάσιος Μπατζικώστας, σύσσωμο το δημοτικό σχολείο Δίου με τον διευθυντή του κ. Παναγιώτη Σάββα, στελέχη του δασαρχείου με επικεφαλής τον διευθυντή κ. Γιώργο Μαυρίδη καθώς επίσης και κάτοικοι της περιοχής.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι εκπρόσωποι του συλλόγου Σαρακατσάνων Ν. Πιερίας εξέφρασαν ευχαριστίες προς τη νομαρχία και τον νομάρχη κ. Παπαστεργίου, τον τ. δήμο Δίου και τον σημερινό δήμο Δίου-Ολύμπου καθώς και τη διεύθυνση δασών Πιερίας, για τη συμβολή τους στην αναβάθμιση της έκτασης του συλλόγου.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΟΙ ΠΡΟΚΑΤ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Δώστε λύση στο 11ο Δημοτικό

ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΑΤ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΑΝΙΧΝΕΥΤΗΚΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΤΡΕΠΤΑ ΟΡΙΑ Η ΤΟΞΙΚΗ ΟΥΣΙΑ ΦΟΡΜΑΛΔΕΫΔΗ!

ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΕ «ΤΥΦΛΕΣ» ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΩΤΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΕΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΑΜΕΣΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Μαθητές του 11ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης στοιβάζονται σήμερα σε «τυφλές» αίθουσες, που δεν φωτίζονται και δεν αερίζονται κατάλληλα, επειδή, σύμφωνα με καταγγελία του Συλλόγου Γονέων του Σχολείου, τα παιδιά αυτά, που μέχρι πρότινος έκαναν μάθημα σε ΠΡΟΚΑΤ αίθουσες, αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν έπειτα από ελέγχους που έγιναν κατά τους οποίους ανιχνεύτηκε να υπάρχει εντός των αιθουσών αυτών η τοξική ουσία φορμαλδεΰδη και μάλιστα τρεις φορές πάνω από τα επιτρεπτά όρια.

Ο Σύλλογος Γονέων έχοντας υπόψη του όλα προαναφερόμενα στοιχεία, επικοινώνησε με τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να ανευρεθεί μια λύση που θα διασφαλίζει την υγεία των μαθητών και η οποία να υλοποιηθεί κατά το νέο σχολικό έτος 2011-2012.

Μέχρι σήμερα, όμως, οι γονείς του Συλλόγου δεν έχουν λάβει καμία απάντηση. Γι αυτό και καλούν όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, Περιφέρεια, Δήμο Κατερίνης, Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, να δώσουν σήμερα λύση προκειμένου το σχολείο να λειτουργήσει κανονικά από την επόμενη σχολική χρονιά 2011-2012.

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ 11ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Ολόκληρο το κείμενο της καταγγελίας του Συλλόγου Γονέων του 11ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης έχει ως εξής:

«Στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης τοποθετήθηκαν κατά το σχολικό έτος 2009-2010 τρεις αίθουσες ΠΡΟΚΑΤ, προκειμένου να αντιμετωπισθεί άμεσα το ζήτημα της έλλειψης αιθουσών στο υπάρχον συμβατικό κτίριο για την στέγαση των μαθητών, ο αριθμός των οποίων αυξάνεται συνεχώς. Οι αίθουσες αυτές τέθηκαν στη διάθεση των μαθητών τον Μάιο του έτους 2010.

Λόγω σχετικής ειδησεογραφίας περί της επικινδυνότητας των αιθουσών τέτοιου τύπου για την υγεία των μαθητών, εξαιτίας της υψηλής συγκέντρωσης σε αυτές της τοξικής και καρκινογόνου ουσίας φορμαλδεΰδης, το σχολείο μας τον Ιούνιο του έτους 2010 απέστειλε σχετικό έγγραφο ερώτημα στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας για την καταλληλότητα ή μη των συγκεκριμένων αιθουσών.

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας διαβίβασε το ως άνω έγγραφο ερώτημα στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (Ο.Σ.Κ.), με το υπ’ αριθ. πρωτοκόλλου ΓΝΟ1/1550/22-6-2010 σχετικό έγγραφο της, ζητώντας από τον ΟΣΚ να προβεί στους ανάλογους ελέγχους προκειμένου να επιβεβαιωθεί: « … ότι η χρήση των αιθουσών για τους μαθητές και τους δασκάλους είναι ασφαλής». Ο Ο.Σ.Κ. με το υπ’ αριθ. πρωτοκόλλου ΕΓ 33.00/23456 έγγραφο απήντησε ότι για την τοποθέτηση των 3 αιθουσών ελαφράς λυόμενης προκατασκευής στο 11ο Δ.Σ. Κατερίνης, δόθηκε χρηματοδότηση στην Ν.Α. Πιερίας, ποσού 60.000 ευρώ, και ότι πλέον υπεύθυνη για την παραλαβή των αιθουσών και για τις μετρήσεις της φορμαλδεϋδης, είναι η επιτροπή παραλαβής, η οποία ορίζεται από τη Νομαρχία.

Στη συνέχεια επιλήφθηκε του θέματος η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας, η οποία επικοινώνησε τηλεφωνικά με την κατασκευάστρια εταιρεία «ΒΗΜΚΑ Ε.Π.Ε.», η οποία απέστειλε το από 4-11-2010 έγγραφο της με το οποίο βεβαιώνει, ότι: «Στη συνέχεια τηλεφωνικής μας επικοινωνίας, σας ενημερώνουμε ότι, τα υλικά κατασκευής των αιθουσών διδασκαλίας, καλύπτουν απολύτως τις εγκεκριμένες προδιαγραφές του Ο.Σ.Κ. Α.Ε. και όπως δηλώνεται στην «Δήλωση περί υλικών κατασκευής», είναι μη τοξικά και δεν περιέχουν καρκινογόνες ουσίες. Το παραπάνω έγγραφο κοινοποιήθηκε και στον Σύλλογο Γονέων και με τον τρόπο αυτό η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας θεώρησε το θέμα λήξαν.

Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου μας, στο μεταξύ χρονικό διάστημα, συναντήθηκε και συνομίλησε και με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Πιερίας. Κατά την συνάντηση αυτή ο Διευθυντής μας ανέφερε, ότι σύμφωνα με έρευνα και μετρήσεις στις οποίες προέβη το Υπουργείο Παιδείας, οι αίθουσες αυτές έχουν κριθεί κατάλληλες για την στέγαση μαθητών και ακίνδυνες για την υγεία τους, και ως εκ τούτου παρέλκει η διενέργεια μετρήσεων της ποιότητας του αέρα στις άνω 3 ΠΡΟΚΑΤ αίθουσες.

Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων, μη αρκούμενο στις ανωτέρω διαβεβαιώσεις, και θορυβούμενο από τις πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν για την ακαταλληλότητα τέτοιων ΠΡΟΚΑΤ αιθουσών, προχώρησε, με χρήματα των γονέων του σχολείου, στην μέτρηση της ποιότητας του αέρα των αιθουσών αυτών. Η εξέταση διενεργήθηκε από το Εργαστήριο Ελέγχου ρύπανσης του Περιβάλλοντος, Τμήμα Χημείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το οποίο μας απέστειλε την έκθεση των αποτελεσμάτων, σύμφωνα με την οποία η συγκέντρωση της τοξικής ουσίας Φορμαλδεΰδη στον αέρα των ΠΡΟΚΑΤ αιθουσών που λειτουργούν στο σχολείο μας είναι τρεις φορές μεγαλύτερη από τα επιτρεπτά όρια, όπως αυτά καθορίζονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τους εσωτερικούς - μη εργασιακούς χώρους (σχολικές αίθουσες, κατοικίες κλπ.). Η ελληνική πολιτεία δεν έχει ακόμη θεσμοθετημένα επιτρεπτά όρια συγκέντρωσης φορμαλδεΰδης για μη εργασιακούς χώρους, όπως είναι οι σχολικές αίθουσες.

Αμέσως ενημερώθηκε η σχολική κοινότητα, συγκλήθηκε έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, όπου αποφασίσθηκε η αναστολή της λειτουργίας των ΠΡΟΚΑΤ αιθουσών, η προσωρινή στέγαση των μαθητών που χρησιμοποιούσαν τις αίθουσες αυτές σε αίθουσες στο συμβατικό κτίριο, ήτοι στην αίθουσα διδασκόντων και σε άλλη αίθουσα του ισογείου και η αναζήτηση μιας καλύτερης και περισσότερο ικανοποιητικής λύσης, τονίζοντας ότι οι ΠΡΟΚΑΤ αίθουσες είναι προσωρινή λύση, ότι η επιλογή τέτοιων λύσεων από την πολιτεία οδηγεί σε συνεχή υποβάθμιση και απαξίωση της Δημόσιας Παιδείας, ότι για την οριστική λύση του προβλήματος της στέγασης των μαθητών σε κατάλληλες αίθουσες απαιτείται η ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων, η αναδιάρθρωση των τομέων, η τήρηση της χωρικής αρμοδιότητας κάθε σχολείου.

Μετά από όλα αυτά οι ΠΡΟΚΑΤ αίθουσες δεν χρησιμοποιούνται, αλλά συνεχίζουν να παραμένουν στην αυλή του σχολείου. Οι μαθητές που έκαναν μάθημα στις ΠΡΟΚΑΤ αίθουσες έχουν μεταφερθεί στο συμβατικό κτίριο και στεγάζονται σε «τυφλές» αίθουσες, οι οποίες και αυτές δεν φωτίζονται και δεν αερίζονται κατά κατάλληλο τρόπο.

Ο σύλλογος γονέων έχοντας υπόψη του όλα τα παραπάνω επικοινώνησε εκ νέου με τους αρμόδιους φορείς, Νομαρχία, Δήμο Κατερίνης, προκειμένου να ανευρεθεί μία λύση, διασφαλίζουσα την υγεία των μαθητών, και η οποία να υλοποιηθεί κατά το νέο σχολικό έτος 2011-2012. Μέχρι σήμερα, όμως, δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση.

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, Περιφέρεια, Δήμο Κατερίνης, Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, να δώσουν σήμερα λύση προκειμένου το σχολείο μας να λειτουργήσει κανονικά από την επόμενη σχολική χρονιά 2011-2012».

Συνέντευξη τύπου της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με θέμα τον Αγροτικό Σχεδιασμό της Π.Ε. Πιερίας


Συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε. Πιερίας έδωσε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011 με θέμα τον Αγροτικό Σχεδιασμό της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Στη συνέντευξη τύπου παρευρίσκονταν ο περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Τσιμήτρης, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Ευδοκία Κίτσιου – Γεωργίου και ο ειδικός συνεργάτης της Π.Ε. Πιερίας Δημήτρης Ρουκάς.

Στην έναρξη της συνέντευξης η κ. Μαυρίδου τόνισε ότι οι προτάσεις της Π.Ε. Πιερίας για τον αγροτικό σχεδιασμό γίνονται στο πλαίσιο των συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων που της έχουν ανατεθεί με απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και πάντα με κατευθυντήριο γνώμονα ότι η ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας αποτελεί μαζί με τον τουρισμό τους δύο βασικούς πυλώνες της οικονομικής ανάπτυξης της Πιερίας. Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας επεσήμανε ότι οι συγκεκριμένες προτάσεις εντάσσονται σε μία ενωτική συλλογική προσπάθεια και αποτελούν την αρχή του διαλόγου και της συνεργασίας με κάθε εμπλεκόμενο και ενδιαφερόμενο φορέα καθώς «είμαστε ανοικτοί και δεκτικοί σε νέες προτάσεις και παρατηρήσεις με στόχο να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την ενίσχυση του αγροτικού τομέα και τη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος».

Ακόμη, η κ. Μαυρίδου αναφέρθηκε στη διάρθρωση των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και υπογράμμισε ότι ο βασικός στόχος του αγροτικού σχεδιασμού της Π.Ε. Πιερίας είναι να αναδειχθεί η ιδιαίτερη ποιοτική και ανταγωνιστική αξία των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων της Πιερίας: «Το πρώτο θέμα είναι η διατήρηση της Πιερικής μας ταυτότητας μέσα στο πλαίσιο της Ενοποιημένης Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας. Γνωρίζουμε ότι κυρίαρχο ρόλο στην αγροτική παραγωγή, στην ανάπτυξη της υπαίθρου, θα παίξει η ανταγωνιστικότητα που θα πρέπει να στηριχθεί στην ποιότητα, και ειδικά στην πιστοποίηση των αγροτικών προϊόντων. Η διατήρηση και η ανάδειξη της ταυτότητας των παραγόμενων τοπικών αγροτικών προϊόντων, με τη δημιουργία πιστοποιημένων προϊόντων ονομασίας προέλευσης αποτελεί τη βάση της αγροτικής ανάπτυξής μας» .

Πιο συγκεκριμένα, οι βασικές προτάσεις του Αγροτικού Αναπτυξιακού Προσανατολισμού της Π.Ε. Πιερίας είναι οι εξής:

Σοβαρό μέλημά μας είναι αν είναι δυνατόν όλα τα τοπικά παραγόμενα προϊόντα της Πιερίας να αναδειχθούν:

α) σε ποιοτικά προϊόντα με το να αποκτήσουν ονομασία προέλευσης (ΠΟΠ ΠΓΕ ).

β) σε προϊόντα που συνθέτουν τη μεσογειακή διατροφή (όσπρια, δημητριακά)

γ) σε βιολογικές καλλιέργειες.

Έχουμε βάλει ως στόχο να δημιουργήσουμε πιστοποιημένα επώνυμα προϊόντα ειδικά όπως:

  • Κεράσια Ράχης
  • Σκληρό σιτάρι βόρειας Πιερίας
  • Κάστανα Ολύμπου και Πιερίων
  • Βότανα Ολύμπου και Πιερίων
  • Κρασί Πύδνας
  • Για την παραγωγή φέτας –προϊόν ΠΟΠ να δώσουμε και την δική μας ένδειξη ΠΓΕ ¨φέτα Πιερίας¨
  • Για την αιγοτροφία που δυστυχώς φθίνει η παραγωγή προϊόν ΠΓΕ ¨κατσίκι ορεινής Πιερίας¨.
  • Η πιστοποίηση χοιρινού κρέατος Βρύας θα βρει την προστιθέμενη αξία που του αξίζει.
  • Στο ίδιο πλαίσιο έχουμε να δείξουμε Αγριογούρουνο Πιερίων.
  • Η μελισσοκομία με πιλοτικά επιδοτούμενα προγράμματα στήριξης και προώθησής της μπορεί να δώσει το πραγματικό δυναμικό της με την άμεση αύξηση των παραγωγών που ασχολούνται με αυτήν.
  • Τα κοτόπουλα Κατερίνης που είναι πλέον γνωστά θα ήταν μια καλή προσπάθεια να ενταχτούν στο σύστημα πιστοποίησης ως προϊόν ΠΓΕ

Το δεύτερο θέμα είναι η αναδιάρθρωση της καλλιέργειας του καπνού. Ο καπνός αποτελεί όχι μόνο βασικό πυλώνα της αγροτικής ανάπτυξης στον νομό αλλά και βασικό μοχλό οικονομικής ανάπτυξης. Όμως το πλαίσιο που διαμορφώνεται δεν δίνει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης της καλλιέργειάς του. Για το λόγο αυτό και γνωρίζοντας το αγροτικό εμπορικό πλαίσιο που διαμορφώνεται στοχεύουμε στην :

  • Ανάπτυξη της καλλιέργειας της Ακτινιδιάς
  • Ανάπτυξη της καλλιέργειας της Ελιάς
  • Ανάπτυξη επιτραπέζιων οπωροφόρων καλλιεργειών
  • Ανάπτυξη της καλλιέργειας επιτραπέζιών σταφυλιών
  • Ανάπτυξη της καλλιέργειας ενεργειακών φυτών (ηλίανθος, ελαιοκράμβη)
  • Ανάπτυξη υπαίθριων κηπευτικών καλλιεργειών και θερμοκηπίων

Το τρίτο θέμα είναι η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των αγροτών για την εφαρμογή προγραμμάτων επιδοτήσεων αγροτικών επενδύσεων (Νέοι αγρότες, σχέδια βελτίωσης, Βιολογική καλλιέργεια, μεταποίηση κ.λ.π.) για να μπουν νέοι άνθρωποι, οι οποίοι θα ασχοληθούν σε επιχειρηματική βάση με την παραγωγή αγροτικών προϊόντων.

Το τέταρτο θέμα αφορά την τυποποίηση και τη μεταποίηση των προϊόντων με την στήριξη της δημιουργίας εταιριών για αυτούς του σκοπούς.

Το πέμπτο θέμα είναι η δημιουργία των κατάλληλων υποδομών μέσω των επιδοτούμενων προγραμμάτων για την :

  • Αξιοποίηση των υδάτινων πόρων με τη κατασκευή φραγμάτων – ταμιευτήρων, αρδευτικών δικτύων
  • Υλοποίηση αντιπλημμυρικών και αντιδιαβρωτικών έργων
  • Κατασκευή αγροτικών οδών

Το τελευταίο θέμα που στοχεύουμε είναι η προβολή των τοπικών προϊόντων μέσου της σύνδεσης της τοπικής αγροτικής παραγωγής με τον τουρισμό.

Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με τον πρόεδρο του Χιονοδρομικού Κέντρου Ελατοχωρίου

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Χιονοδρομικού Κέντρου Ελατοχωρίου Φώτη Δρούγκα είχε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011 στο γραφείο της στην Π.Ε. Πιερίας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης η κ. Μαυρίδου ζήτησε να ενημερωθεί από τον κ. Δρούγκα σχετικά με το καταστατικό λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου Ελατοχωρίου και για επιμέρους θέματα που αφορούν στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Ο κ. Δρούγκας αναφέρθηκε στην πρόταση των επαγγελματιών του Ελατοχωρίου για την εγκατάσταση σύγχρονου συστήματος τεχνητής χιόνωσης προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έλλειψη φυσικής χιονόπτωσης στην περιοχή τα τελευταία χρόνια.

Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας επεσήμανε την πρόθεση της Περιφερειακής Ενότητας να εντάξει και να αναδείξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το Χιονοδρομικό Κέντρο, τον φυσικό πλούτο και τις τουριστικές υποδομές της ευρύτερης περιοχής του Ελατοχωρίου στο νέο συνολικό σχεδιασμό για την τουριστική προβολή και ανάπτυξη της ορεινής Πιερίας.

Παμπιερική σύσκεψη για τα διόδια, Τετάρτη 16.02 στις 19:00 στο Επιμελητήριο Πιερίας



Προς τα ΜΜΕ του Νομού Πιερίας:

Φίλες και φίλοι,

Σας στέλνουμε 6 διαφορετικές αφίσες σε ηλεκτρονική μορφή υψηλής ανάλυσης και σας παρακαλούμε να προβάλετε, με κάθε δυνατό τρόπο (δελτία ειδήσεων, ρεπορτάζ) την αυριανή εκδήλωση.

Σας ευχαριστούμε θερμά!

Φίλες και φίλοι, συναγωνιστές και συναγωνίστριες, αγαπητοί συμπολίτες, κάτοικοι της Πιερίας,

Αύριο, Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011, η Επιτροπή Αγώνα κατά των διοδίων της Πιερίας, καλεί φορείς, συλλογικότητες και πολίτες σε ανοιχτή παμπιερική σύσκεψη, με θέμα «Το καθεστώς των διοδίων στην Πιερία – Η επόμενη ημέρα του αγώνα μας». Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο Εμπορικό Επιμελητήριο Πιερίας (28ης Οκτωβρίου 9) στις 19:00 το βράδυ.

Θα συζητηθούν μεταξύ άλλων:

· νομικά θέματα,

· η έκβαση της σημερινής ψηφοφορίας στη Βουλή,

· τα ηλεκτρονικά διόδια,

· η συμμετοχή μας στο κίνημα «Δεν πληρώνουμε» και

· τα επόμενα βήματα του κοινού μας αγώνα.

Η εκδήλωση στηρίζεται από δεκάδες φορείς του Νομού, συλλόγους, κινήματα πολιτών, δημοτικές παρατάξεις και από την συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ Πιερίας.

Σας παρακαλούμε να συμβάλλετε κι εσείς στην οργάνωση της εκδήλωσης αυτής, προωθώντας το παρόν μήνυμα. Στείλτε το στις επαφές του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου, αναρτήστε το στα κοινωνικά δίκτυα (
Facebook, Twitter). Βοηθείστε στέλνοντας το παρακάτω κείμενο με SMS σε φίλους και γνωστούς: «Τετάρτη 16.02 παμπιερική σύσκεψη για τα διόδια, στις 19:00 στο Επιμελητήριο Πιερίας. Θα είμαστε εκεί!».

Σας ευχαριστούμε

Για την Επιτροπή Αγώνα κατά των διοδίων της Πιερίας

Ηλίας Τσολακίδης

Μαθητές του 1ου Λυκείου Κατερίνης σε Βουλή και Ακρόπολη

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΤΙ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ, ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ


Με αφορμή την αντίδραση των πολιτών στην απαίτηση των αναδόχων εταιριών να πληρώνουν οι μόνιμοι κάτοικοι τα υπέρογκα αντίτιμα των διοδίων η κυβέρνηση προχωρά σε μια ακόμη τροπολογία στην Βουλή όπου θέτει την αστυνομία στην υπηρεσία των ιδιωτών ποινικοποιώντας την μη καταβολή διοδίων. Η εμμονή υιοθέτησης κατασταλτικών μέσων στην οποία επιδίδεται η κυβέρνηση προσιδιάζει σε κυβέρνηση που τελεί σε πανικό και σύγχυση και όχι σε ευνομούμενη χώρα.
Ενδεικτικό της όλης φιλοσοφίας που διέπει πλέον την κυβέρνηση είναι το γεγονός ότι χαρακτηρίζει «αποκλίνουσα συμπεριφορά» την μη καταβολή του αντιτίμου των διοδίων γεγονός που παραπέμπει σε άλλες εποχές που όλοι ελπίζαμε ότι έχουμε αφήσει προ πολλού πίσω μας. Ενώ ακόμα και ο Πρωθυπουργός αλλά και οι Υπουργοί που προσυπογράφουν την συγκεκριμένη τροπολογία αναγνώρισαν επίσημα και δημόσια ότι οι πολίτες έχουν δίκιο που διαμαρτύρονται, παρόλα αυτά αντί να έχουν ως πρώτο μέλημα την άρση των αδικιών που προκαλούνται, αντί να απαιτήσουν από τις ανάδοχους εταιρίες να συμμορφωθούν με τους όρους της σύμβασης που υπέγραψαν όπου σαφώς προβλέπεται ότι θα εξασφαλίζεται η ελεύθερη, δωρεάν και ασφαλής διέλευση των μόνιμων κατοίκων από τις περιοχές όπου τοποθετούνται σταθμοί διοδίων, προχωρούν σε μια εισπρακτική ρύθμιση και δεσμεύονται για το αόριστο μέλλον για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης αφού προηγουμένως διαπραγματευτούν με τις εταιρίες.
Η πρωτοφανής προσήλωση στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των κατασκευαστικών εταιριών σε βάρος των δικαιωμάτων του πολίτη αλλά και σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος αποκαλύπτει και το μέγεθος της ανικανότητας αυτής της κυβέρνησης να λειτουργήσει προς όφελος του ελληνικού λαού, να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των Ελλήνων και να διασφαλίσει ότι η περιουσία του ελληνικού κράτους, τμήμα της οποίας είναι και οι οδικοί άξονες, δεν θα χαρίζονται με αποικιοκρατικούς όρους σε όσους έχουν την οικονομική δύναμη. Αναρωτιόμαστε σε ποια άλλη χώρα του κόσμου, πληρώνουν οι πολίτες διόδια για να σκοτώνονται σε άθλια οδικά δίκτυα.
Η κατάπτυστη αυτή τροπολογία που μετατρέπει την τροχαία σε εισπρακτική εταιρία πρέπει να καταψηφιστεί.
Οι πολίτες αυτής της χώρας δεν είναι «τζαμπατζήδες» όπως προκλητικά έχουν κατηγορηθεί αλλά απαιτούν να υπάρχει στην χώρα μας δικαιοσύνη και ο καθείς να σέβεται τους νόμους και τους όρους που η ευνομούμενη πολιτεία θέτει.
Η τήρηση των νόμων δεν αφορά μόνο τους πολίτες αλλά και το κράτος και τις ισχυρές επιχειρήσεις. Οφείλει το κράτος να εξασφαλίσει ότι οι μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών όπου τοποθετούνται διόδια δεν θα υποχρεώνονται σε ένα υπέρογκο καθημερινό χαράτσι αλλά θα διέρχονται ελεύθερα και δωρεάν από τους συγκεκριμένους οδικούς άξονες.
Δηλώνουμε δημόσια ότι συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων των δήμων της Αττικής αλλά και όλης της χώρας που εναντιώνονται σε αυτές τις αυταρχικές συμπεριφορές της κυβέρνησης και ότι θα καταψηφίσουμε την συγκεκριμένη τροπολογία. Ζητούμε την άμεση απόσυρση της τροπολογίας που ποινικοποιεί την συνειδητή και έσχατη άμυνα των πολιτών στην αδικία που προκύπτει από την μη εφαρμογή της συμβατικής υποχρέωσης της αναδόχου εταιρίας με αποτέλεσμα την απαράδεκτη οικονομική επιβάρυνση των κατοίκων. Τέλος θεωρούμε απαράδεκτη την προσπάθεια ένταξης στον ΚΟΚ την άρνηση καταβολής διοδίων καθώς ο ΚΟΚ στοχεύει αποκλειστικά στην διασφάλιση της οδικής ασφάλειας η οποία δεν απειλείται από την μη καταβολή διοδίων και η χρήση του ΚΟΚ που επιδιώκει η κυβέρνηση είναι καταχρηστική ενώ υποβόσκει και μια απόπειρα χρήσης του ως μέτρο πολιτικής δίωξης. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας προκειμένου να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη στην χώρα μας και να μην επιβάλλονται άδικα χαράτσια σε βάρος του ελληνικού λαού

Το καθεστώς των διοδίων στην Πιερία – Η επόμενη ημέρα του αγώνα μας


Φίλες και φίλοι, συναγωνιστές και συναγωνίστριες, αγαπητοί συμπολίτες, κάτοικοι της Πιερίας,

Αύριο, Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011, η Επιτροπή Αγώνα κατά των διοδίων της Πιερίας, καλεί φορείς, συλλογικότητες και πολίτες σε ανοιχτή παμπιερική σύσκεψη, με θέμα «Το καθεστώς των διοδίων στην Πιερία – Η επόμενη ημέρα του αγώνα μας». Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο Εμπορικό Επιμελητήριο Πιερίας (28ης Οκτωβρίου 9) στις 19:00 το βράδυ.

Θα συζητηθούν μεταξύ άλλων, νομικά θέματα, η έκβαση της σημερινής ψηφοφορίας στη Βουλή, τα ηλεκτρονικά διόδια, η συμμετοχή μας στο κίνημα «Δεν πληρώνουμε» και τα επόμενα βήματα του κοινού μας αγώνα.

Η εκδήλωση στηρίζεται από δεκάδες φορείς του Νομού, συλλόγους, κινήματα πολιτών, δημοτικές παρατάξεις και από την συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ Πιερίας.

Σας παρακαλούμε να συμβάλλετε κι εσείς στην οργάνωση της εκδήλωσης αυτής, προωθώντας το παρόν μήνυμα. Στείλτε το στις επαφές του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου, αναρτήστε το στα κοινωνικά δίκτυα (Facebook, Twitter). Βοηθείστε στέλνοντας το παρακάτω κείμενο με SMS σε φίλους και γνωστούς: «Τετάρτη 16.02 παμπιερική σύσκεψη για τα διόδια, στις 19:00 στο Επιμελητήριο Πιερίας. Θα είμαστε εκεί!».

Σας ευχαριστούμε

Επιτροπή Αγώνα κατά των διοδίων της Πιερίας

--

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 31906 / Φαξ 23510 34 174
info@otoposmou.gr & www.otoposmou.gr

ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ Σ. ΣΤΑΘΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ

Επιμνημόσυνη δέηση θα τελεστεί την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 11:30 π.μ. στο μνημείο των πεσόντων στον Σιδηροδρομικό Σταθμό(Οδός Διγενή Ακρίτα).
Η εκδήλωση πραγματοποιείται προκειμένου να τιμηθεί η επέτειος της ομαδικής εκτέλεσης από τους Γερμανούς Ελλήνων πατριωτών, με πρώτο τον αείμνηστο Δήμαρχο Κατερίνης Αιμίλιο Ξανθόπουλο, τον Φεβρουάριο του 1943 στον Σιδηροδρομικό Σταθμό.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης ομιλία-αναφορά στο ιστορικό της ημέρας από τον Παναγιώτη Αλεκάκη(φιλόλογο - προϊστάμενο του Γραφείου Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας), κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους τοπικών αρχών και φορέων και εκφώνηση των ονομάτων των πεσόντων.
Την εκδήλωση διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Κατερίνης.

«Λίφτινγκ» στο τουριστικό προφίλ


Στη συγκρότηση ενιαίου φορέα τουριστικής ανάπτυξης, συμφώνησαν αντιπεριφέρεια και τουριστικοί φορείς, οι οποίοι αποφάσισαν τη συμμετοχή της Πιερίας στις τουριστικές εκθέσεις Βελιγραδίου και Σόφιας
Η κυρία Μαυρίδου, αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή, αναφέρθηκε στις προτάσεις αειφορικής τουριστικής ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, τονίζοντας την ανάγκη «προσεκτικού και στοχευμένου σχεδιασμού τουριστικής προβολής της Πιερίας που θα εντάσσεται και ξεχωρίζει μέσα στη συνολική προσπάθεια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας». Η Αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε ότι η Πιερία θα πρέπει να δώσει «το δικό της ιδιαίτερο στίγμα στον τουριστικό χάρτη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και στην Ελλάδα» και ενημέρωσε τους συμμετέχοντες σχετικά με την πρώτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με θέμα τον τουριστικό σχεδιασμό.
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των φορέων διατύπωσαν τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους για την τουριστική προβολή και προώθηση της τουριστικής εικόνας της Πιερίας, η οποία πρέπει να λάβει υπόψη της και τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Μετά από συζήτηση αποφασίστηκε η συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις του Βελιγραδίου και της Σόφιας οι οποίες πραγματοποιούνται αυτόν τον μήνα.. Επιπλέον, έγινε αναλυτική καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τουριστικός κλάδος της Πιερίας λόγω της αύξησης της τιμής των διοδίων, της οικονομικής κρίσης και της έλλειψης πόρων οικονομικής ενίσχυσης από την πολιτεία, αλλά και εξαιτίας διαφόρων άλλων εξωτερικών παραγόντων. Οι εκπρόσωποι των φορέων συμφώνησαν στην ανάγκη συγκρότησης μίας νέας επιτροπής τουριστικής προβολής, ενός ενιαίου φορέα τουριστικής ανάπτυξης με τη συμμετοχή των σημαντικότερων αυτοδιοικητικών, τουριστικών και επαγγελματικών φορέων για τον πιο αποτελεσματικό και σύγχρονο τουριστικό σχεδιασμό της περιφερειακής ενότητας Πιερίας.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν και κατέθεσαν τις προτάσεις τους, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο εκπρόσωπος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης Τάκης Λεμονόπουλος, οι αντιδήμαρχοι δήμου Δίου–Ολύμπου Πέτρος Κιάφας και Β. Βροχαρίδης, η αντιδήμαρχος Αιγινίου Ξ. Βασιλειάδου, η αντιδήμαρχος Μακρυγιάλου Π. Γαβριηλίδου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας Γιώργος Μπούρος, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Πιερίας Δημήτρης Πανταλώνας, ο πρόεδρος της Πιερικής Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Γ. Βεϊδαμενίδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Κάμπινγκ Πιερίας Ν. Παπαθανασίου καθώς και πολλοί εκπρόσωποι των τουριστικών, των επαγγελματικών φορέων και της τοπικής αυτοδιοίκησης της Πιερίας.

Kριτική κατά Π. Ψωμιάδη και Σοφίας Μαυρίδου


Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Αντιπεριφέρεια Πιερίας
Χωρίς σχέδιο και κατεύθυνση


Πέρασαν τρεις μήνες από τις εκλογές της Αιρετής Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας. Οι πολίτες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουν τη λειτουργία του νέου θεσμού. Το Περιφερειακό Συμβούλιο συνεδρίασε έως τώρα τρεις φορές. Τη μία για την εκλογή του προεδρείου και τις άλλες δύο για τη συγκρότηση επιτροπών. Για όλους εμάς που υπηρετήσαμε την Αυτοδιοίκηση και είμαστε οι περισσότεροι στο Περιφερειακό Συμβούλιο, οι πρώτες εντυπώσεις είναι ιδιαίτερα απογοητευτικές. Κατανοούμε τις δυσκολίες του νέου θεσμού. Πολλές βέβαια οι ευθύνες της πολιτείας για την ολιγωρία σε αρκετά θέματα. Αδικαιολόγητη όμως η προχειρότητα της περιφερειακής αρχής, η οποία επί της ουσίας είναι η συνέχεια της πρώην νομαρχιακής αρχής.
Η ακαταλληλότητα του χώρου που καλείται να συνεδριάσει το νέο πολυπληθές όργανο του περιφερειακού συμβουλίου από τη μια μεριά, η χαλαρότητα των διαδικασιών που δεν αρμόζει σε ένα τόσο σημαντικό όργανο, από την άλλη, δυστυχώς αδικούν τον πολλά υποσχόμενο νέο θεσμό. Το κυριότερο όμως που χαρακτηρίζει βέβαια και την ηγεσία της περιφερειακής αρχής είναι η έλλειψη στρατηγικού σχεδίου και η απουσία προγραμματικών θέσεων. Είναι πρωτόγνωρο και ιδιαίτερα αρνητικό σε μια παράταξη η οποία καλείται να κυβερνήσει έναν τόπο να μη μπορεί να καταθέσει δημόσια το προγραμματικό της σχέδιο. Το γεγονός αυτό έχει επισημανθεί από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης χωρίς βέβαια να έχει δοθεί υπεύθυνη απάντηση. Απλούστατα γιατί η περιφερειακή αρχή δεν έχει σχέδιο, δεν έχει κατεύθυνση. Όλα κινούνται και αντιμετωπίζονται κατά περίπτωση και τη βούληση της γνωστής τακτικής και πρακτικής του κ. Περιφερειάρχη.
Παρόμοια, με διαφορετικά βέβαια χαρακτηριστικά είναι και η λειτουργία της Αντιπεριφέρειας στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας. Πέρασαν σχεδόν δύο μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της αντιπεριφερειάρχη μας και ακόμα δεν έχουν καλεστεί σε μία άτυπη έστω συνάντηση οι πέντε περιφερειακοί σύμβουλοι του νομού μας. Αντ' αυτού η κα Μαυρίδου αναλώνεται μονομερώς σε συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων και παράγοντες του νομού μας και αρκείται σε εθιμοτυπικές φωτογραφήσεις και αόριστες υποσχεσιολογίες. Από τα πρώτα δείγματα λειτουργίας συμπεραίνει κανείς πως δεν υπάρχει διάθεση συναινετικής και συλλογικής λειτουργίας όλων των πλευρών και των φορέων του νομού μας. Εγκαίρως θα πρέπει να υπενθυμίσει κανείς στην κα Αντιπεριφερειάρχη, πως στη δημοκρατία υπάρχει και ο θεσμός της αντιπολίτευσης, πόσο μάλιστα όταν εκφράζει το άλλο ήμισυ σχεδόν των συμπολιτών μας.
Δυστυχώς η πρώτη εικόνα σε επίπεδο περιφέρειας και αντιπεριφέρειας δεν είναι ενθαρρυντική, αντίθετα μάλιστα. Γεγονός που μας κάνει να ανησυχούμε παρά τη διάθεσή μας για συναίνεση και πίστωση χρόνου. Η παράταξη μας σύντομα αναλαμβάνει πρωτοβουλίες σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο καλώντας σε ιδρυτική συνέλευση τους συμπολίτες μας για τη δημιουργία θεσμοθετημένης Κίνησης Πολιτών με καταστατικό και κανονισμό λειτουργίας. Δημιουργούνται ομάδες εργασίας με εθελοντές πολίτες, επιστήμονες, τεχνοκράτες και εκπροσώπους φορέων. Προγραμματίζονται ημερίδες σε κάθε περιφερειακή ενότητα οι οποίες θα καταλήξουν στο προγραμματικό και αναπτυξιακό μας συνέδριο για την Κεντρική Μακεδονία. Επίσης, η παράταξη μας αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για ειδικά και θεματικά ζητήματα που αφορούν κατά τόπους την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Εντός των ημερών διοργανώνει εδώ στην Πιερία εκδήλωση όπου θα ανακοινωθεί ο οργανωτικός σχεδιασμός λειτουργίας της παράταξής μας. Η παράταξη Κεντρική Μακεδονία – Μέτωπο Ανάπτυξης καλεί όλους τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν στην προσπάθειά μας για τη Μακεδονία της προόδου και της ανάπτυξης, για την Πιερία των αξιών και των ονείρων μας.
Για την παράταξη
«Κεντρική Μακεδονία
Μέτωπο Ανάπτυξης»
Γρηγόρης Παπαχρήστος
Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε Πιερίας

Εθελοντική Αιμοδοσία από τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων Πιερίας "ΖΕΥΣ"


Μια απτή απόδειξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης από τα μέλη και τους φίλους του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Πιερίας ''ΖΕΥΣ'', εκδηλώθηκε το πρωί της περασμένης Κυριακής στη διάρκεια της πρώτης Εθελοντικής Αιμοδοσίας του Συλλόγου.
Η Εθελοντική Αιμοδοσία που έγινε για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα ''Χρήστος Παπαδόπουλος" του πολιτιστικού συλλόγου Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης.
«Συγχαίρουμε τους πρωταγωνιστές Εθελοντές Αιμοδότες για την σημαντική κοινωνική προσφορά τους. Τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου κατέδειξαν την ευαισθησία τους ενισχύοντας την Τράπεζα Αίματος», τόνισε σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Χρήστος Μυστρίδης επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Το ΔΣ του Συλλόγου μας επιθυμεί να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του στα μέλη που προσήλθαν στην αιμοδοσία. Η συμμετοχή μελών και φίλων ξεπέρασε τις προσδοκίες μας και ο Σύλλογός μας διαθέτει πλέον τράπεζα αίματος από την οποία μπορούν να εξυπηρετηθούν τα μέλη και οι οικογένειές τους».
Με την ευκαιρία το Δ.Σ. του συλλόγου ευχαριστεί τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σιδ. Σταθμού που άνοιξε τις αίθουσες του για τις ανάγκες της αιμοδοσίας, καθώς και την κινητή μονάδα αιμοληψίας του Γ.Ν. Κατερίνης για την ουσιαστική συνδρομή της.

Σε μια συμβολική κίνηση, τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου Δημήτρης Γρηγοριάδης(Γ.Γ) και Χαράλαμπος Ιωαννίδης(ταμίας)πρόσφεραν στους εκπροσώπους του πολιτιστικού συλλόγου σιδηροδρομικού σταθμού και της μονάδας αιμοληψίας αντίστοιχα, μπλουζάκια με το έμβλημα του συλλόγου.

Προσοχή: Η σύσκεψη για τα διόδια θα πραγματοποιηθεί στο Εμπορικό Επιμελητήριο Πιερίας


Θερμή παράκληση προς όλους κατοίκους της Πιερίας, αποδέκτες της παρούσης επιστολής:
Σας παρακαλούμε να προωθήσετε την κάρτα/πρόσκληση προς όλες τις επαφές του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου.

Διαδώστε το και αναρτήστε το στις σελίδες των κοινωνικών δικτύων (Facebook, Twitter κλπ)

Σας ευχαριστούμε
Επιτροπή Αγώνα κατά των διοδίων της Πιερίας


--