Θέμα: Παραίτηση από τη Συντονιστική Επιτροπή της Επιτροπής Αγώνα

Αγαπητοί συνεργάτες

Θα ήθελα να σας κοινοποιήσω την απόφασή μου να παραιτηθώ από την συντονιστική επιτροπή της Επιτροπής Αγώνα Κατά των Νέων Διοδίων της Πιερίας και συνεπώς και από τη θέση του Συντονιστή της Επιτροπής Αγώνα. Στην απόφαση αυτή οδηγήθηκα για τους εξής λόγους:

1. Αισθάνομαι ότι η λειτουργία της Συντονιστικής Επιτροπής την τελευταία χρονιά παρέκλινε από τις εντολές που πείρε από τα μέλη της διευρυμένης Επιτροπής Αγώνα κατά τις γενικές συνελεύσεις οι οποίες και με τίμησαν ορίζοντας με ως Συντονιστή.

Αναγκάστηκα πολλές φορές, προς όφελος της ενότητας, να υπομένω.

2. Φοβάμαι ότι οι πρακτικές που επιβάλλονται στην Επιτροπή Αγώνα απομακρύνουν τον αγώνα από το στόχο του και δεν θα ήθελα να συμμετάσχω σε αυτές.

3. Έμεινα στη θέση του Συντονιστή για περίπου δυόμιση χρόνια εκλεγμένος δυο φορές. Υπηρέτησα τη θέση αυτή υπερκομματικά και θέλω να πιστεύω ότι όλες μου οι ενέργειες ήταν στοχευμένες προς όφελος του τόπου μας. Πιστεύω ότι στην Πιερία υπάρχουν πολλά ικανά άτομα, με νέες ιδέες, δυναμισμό και δημοκρατικές αρχές και θα πρέπει να τους «αδειάζουμε» τις θέσεις για να προσφέρουν.

Θεωρώ ότι ο αγώνας των πολιτών και των φορέων της Πιερίας έφερε αποτελέσματα. Ανέδειξε το πρόβλημα των διοδίων στην Πιερία και συνέβαλε στην ανάδειξη του προβλήματος σε όλη την Ελλάδα. Ευαισθητοποίησε τους φορείς και τους πολιτικούς μας και συνέβαλε ουσιαστικά στην «παραπομπή» της σύμβασης παραχώρησης σε τροποποίηση στο κοινοβούλιο που ήταν και ο κύριος στόχος μας. Η συνέχεια θα πρέπει να είναι κυρίως των πολιτικών μας με την ενεργή συμπαράσταση των πολιτών.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους όσους πίστεψαν και στήριξαν τις δημοκρατικές μας πρωτοβουλίες, τους συνεργάτες μου και να μοιραστώ μαζί τους την ικανοποίηση των αποτελεσμάτων. Λυπάμαι που δεν υπήρξε αρκετός χρόνος για να γνωρίσω και να συνεργαστώ με τα νεοεισαχθέντα μέλη της Επιτροπής Αγώνα κατά τη διεύρυνση της 24ης Νοεμβρίου 2010.

Εύχομαι ο νέος Συντονιστής να πετύχει στο έργο του. Ο αγώνας δεν τελείωσε ακόμη και θα είμαι στη διάθεσή του ως μέλος της Επιτροπής Αγώνα.

Σας Ευχαριστώ

Παναγιώτης Αγγελίδης