PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Πριν τον Απόστολο Γκλέτσο


Με αφορμή το άρθρο της κ. Mαριάννας Tζιαντζή με τίτλο «Πέρα από τη γραφικότητα» στην "Καθημερινή", εμείς οι κάτοικοι της Πιερίας, έχουμε τη στοιχειώδη υποχρέωση να κάνουμε έστω και μια απλή αναφορά σε ένα γεγονός, το οποίο πέρασε απαρατήρητο. Ναι, γιατί ο δήμαρχος Ανατολικού Ολύμπου, κ. Διονύσης Αρωνιάδης, δεν ήταν διάσημος!

Γράφει λοιπόν η κ. Mαριάννα Tζιαντζή:

«Αν ο δήμαρχος της Στυλίδας, ο Απόστολος Γκλέτσος, δεν είχε γίνει διάσημος, κυρίως μέσω της τηλεόρασης και δευτερευόντως μέσω του θεάτρου, ελάχιστη σημασία θα έδιναν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στα όσα συνέβησαν στα διόδια της Πελασγίας στις αρχές της εβδομάδας. Επίσης, αν τα τελευταία δύο χρόνια δεν είχε αναπτυχθεί το «κίνημα των διοδίων» ούτε ο κ. Γκλέτσος θα σκαρφάλωνε στο χωματουργικό μηχάνημα για να απομακρύνει τις μπάρες ούτε οι κάτοικοι της περιοχής θα είχαν δημιουργήσει εκείνο το κλίμα που επέτρεψε στον δήμαρχό τους να δράσει έτσι όπως έδρασε. Δίχως αυτά τα δύο «αν», το «σόου της εθνικής οδού», όπως κάποιοι υποτιμητικά το χαρακτήρισαν, είτε δεν θα συνέβαινε ποτέ είτε θα ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό που θα περνούσε απαρατήρητο.»

Αυτή είναι πράγματι η αλήθεια, και απόδειξη όλων όσων υποστηρίζει η αρθρογράφος, αποτελεί η παρακάτω φωτογραφία από το αρχείο της ομάδας μας. Την 1η Οκτωβρίου 2010 η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε., χωρίς να ενημερώσει τη Δημοτική Αρχή του τέως Ανατολικού Ολύμπου, ξεκίνησε την κατασκευή των παράπλευρων σταθμών διοδίων της Λεπτοκαρυάς, κλείνοντας τις εισόδους του χωριού με τσιμεντένια στηθαία. Πλήθος πολιτών, παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, είχε συγκεντρωθεί στη γέφυρα της Λεπτοκαρυάς, απαιτώντας την απομάκρυνση των οδοφραγμάτων. Η εταιρεία ήταν ανυποχώρητη. Τότε, με εντολή του Δημάρχου κ. Αρωνιάδη, χωματουργικό μηχάνημα του Δήμου, με συνοδηγό το ίδιο δήμαρχο, άνοιξε το δρόμο για να διέρχονται ελεύθερα οι συνδημότες του.Στη φωτογραφία, δίπλα στον οδηγό, διακρίνεται ο τέως δήμαρχος Ανατολικού Ολύμπου

Ο κ. Αρωνιάδης ήταν πάνω στο χωματουργικό μηχάνημα, όπως ο κ. Γκλέτσος. Επειδή όμως ο πρώτος δεν είχε γίνει ποτέ διάσημος, κυρίως μέσω της τηλεόρασης και δευτερευόντως μέσω του θεάτρου, ελάχιστη σημασία έδωσαν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στα όσα συνέβησαν την 1η Οκτωβρίου 2010 στη γέφυρα των διοδίων της Λεπτοκαρυάς.

Είναι πράγματι ανούσιο, ποιος ανέβηκε στη φαγάνα και πως προβλήθηκε η πράξη αυτή από τα ΜΜΕ. Αυτό που έχει σημασία είναι, πως το ποτάμι της οργής των πολιτών έχει φουντώσει για τα καλά και στη Νότια Πιερία.

Έτσι, απλά, για να μη ξεχνούν οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούργιοι.

--

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 31906 begin_of_the_skype_highlighting 23510 31906 end_of_the_skype_highlighting / Φαξ 23510 34 174
info@otoposmou.gr & www.otoposmou.gr

Συνέντευξη τύπου της αντιπεριφερειάρχης κ. Μαυρίδου Σοφία για το κάμπιγκ του ΕΟΤ Σκοτίνας.


Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου για το κάμπινγκ του ΕΟΤ στη Σκοτίνα. Η κ. Μαυρίδου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα εξής : "Η αντιπεριφέρεια θα καταθέσει επίσημα τις προτάσεις της για το πως θα αξιοποιηθεί αυτή η έκταση των 650 στρεμμάτων, από τα οποία τα 420 είναι οικοδομήσιμα Πρόταση της αντιπεριφέρειας είναι ο χρόνος μίσθωσης να είναι τα 40 χρόνια. Ο διεθνής δημόσιος διαγωνισμός μας καλύπτει πλήρως. Η τουριστική μονάδα που θα δημιουργηθεί θα πρέπει να είναι τουλάχιστον τεσσάρων αστέρων και 250 κλινών και να υπάρχει πλήρη εναρμόνιση με το φυσικό περιβάλλον : Όλυμπος, θαλάσσια περιοχή, φυσική, οικολογικά και αρχαιολογική Η επένδυση θα πρέπει να συνυπάρχει με τα μικρά ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, όπως πετυχημένα συμβαίνει στον όμορο νομό, στη Χαλκιδική. Απαιτούμε η επένδυση αυτή να είναι υψηλών προδιαγραφών σύμφωνα και με τα οριζόμενα στον νόμο 2160 του 1993. Να είναι υποχρεωτική η δημιουργία υποστηρικτικών εγκαταστάσεων και εκμεταλλεύσεων : Αθλητικές εγκαταστάσεις, συνεδριακό κέντρο, εγκαταστάσεις κάμπινγκ, κέντρο θαλασσοθεραπείας κ.λ.π.
Θα πρέπει να υπάρξουν αντισταθμιστικά οφέλη για την τοπική κοινωνία από την επένδυση αυτή και όλοι οι φορείς της Πιερίας πρέπει και μπορούν να έχουν λόγο σε αυτό το θέμα, Τα αντισταθμιστικά οφέλη θα πρέπει να επιστρέφουν άμεσα στην τοπική κοινωνία. Ετοιμάζουμε τις προτάσεις μας για είναι πιο συγκεκριμένες και μετρήσιμες".

Υπογραφή. Λάγιος Απόστολος.

Χωρίς ΟΣΕ και Προαστιακό σήμερα και αύριο

Δεκάδες δρομολόγια, περιλαμβανομένων και του διεθνούς δικτύου του ΟΣΕ ματαιώνονται τσήμερα και αύριο καθώς οι συρμοί θα μείνουν ακινητοποιημένοι, εξαιτίας της 48ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης.

Τις ημέρες της απεργίας δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο των τρένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του Προαστιακού, καθώς και των λεωφορείων που καλύπτουν την απόσταση Πάτρα-Κιάτο.

Καταργούνται τα διεθνή δρομολόγια 334, 335, 336, 337, 460, 461, στην ελληνική διαδρομή τους, αλλά οι επιβάτες τους θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με λεωφορεία.

Από τα μεσάνυχτα καταργήθηκαν περίπου 30 δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του Προαστιακού.

Το ίδιο ισχύει και για ορισμένα δρομολόγια που επρόκειτο να αναχωρήσουν την Παρασκευή.

Το επιβατικό κοινό καλείται να επικοινωνεί με τα κατά τόπους γραφεία του ΟΣΕ.

Πηγή. Ολύμπιο Βήμα.





Σχολή Προπονητών:
UEFA `A


Μαζική παρουσία επιτυχημένων Προπονητών της Πιερίας στην
Σχολή Προπονητών Ποδοσφαίρου UEFA Α που βρίσκετε σε εξέλιξη
αυτήν την περίοδο στην Θεσσαλονίκη και διοργανώθηκε με απόφαση της
Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και σε συνεργασία με την
ΕΠΣ Μακεδονίας, για το χρονικό διάστημα από 10 μέχρι 21 Ιανουαρίου 2011.



Διαμαντόπουλος Σταύρος
Ζαλίκας Νικόλαος
Καμπερίδης Γιώργος
Δεληγιαννίδης Κων/νος
Πρόγραμμα Ιεράς Πανηγύρεως της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω ( 19/01/2011 )


ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

5.00-8.00μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός.

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

5.00-9.00 π.μ. Ακολουθίες του Μεσονυκτίου και του Ορθρου.
9.00π.μ. Έναρξη Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας .
5.00-7.00 μ. Εσπερινός της αποδόσεως της εορτής του Αγίου Διονυσίου – Κτιτορικό μνημόσυνο.

Ηλεκτρονική απάτη δεκάδων εκατομμυρίων σε βάρος του ΙΚΑ Ψεύτικες περιοδικές δηλώσεις και στην Κατερίνη

Απάτη μαμούθ σε βάρος του ΙΚΑ αποκαλύφθηκε από την έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής μετά από δώδεκα μηνύσεις που υπέβαλε ο διοικητής του Ιδρύματος.

Σύμφωνα με τις μηνύσεις, ομάδα αγνώστων ατόμων υπέβαλε μέσω Ιντερνετ ψεύτικες αναλυτικές περιοδικές δηλώσεις στο ΙΚΑ δηλώνοντας εργαζόμενους και μέρες απασχόλησης που δεν αντιστοιχούσαν στην πραγματικότητα. Οι δηλώσεις αυτές αφορούσαν σε έργα, είτε φανταστικά, είτε πραγματικά (οικοδομές κλπ), με ένσημα πιστωμένα χωρίς οι ιδιοκτήτες αυτών των έργων να γνωρίζουν το παραμικρό.

Οι δηλωμένοι εργαζόμενοι που είχαν κάνει την συμφωνία με τα κυκλώματα έπαιρναν τα ένσημα ασφάλισης και όλες τις παροχές που προκύπτουν από την ασφάλιση (δώρα, επιδόματα, παροχές υγείας κλπ) καταβάλλοντας την εισφορά που τους αναλογούσε στο ΙΚΑ, και στον δήθεν εργοδότη το ποσό που είχαν συμφωνήσει μεταξύ τους, ο οποίος όμως δεν το κατέβαλε στο ΙΚΑ, όπως υποχρεούται από το νόμο.

Με τον τρόπο αυτό σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, προκλήθηκε ζημιά για το ΙΚΑ που ανέρχεται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, ενώ "οι εργοδότες" οικειοποιούνταν αρκετά εκατομμύρια ευρώ από αυτά που δεν κατέβαλαν. Αυτό σύμφωνα, με αρμόδιο αξιωματικό, γινόταν κατά κόρον σε όλη την Ελλάδα εδώ και τουλάχιστον πέντε χρόνια.

Οι μηνύσεις του διοικητή του ΙΚΑ διαβιβάστηκαν στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών προκειμένου να εκδοθούν διατάξεις και δικαστικά βουλεύματα με τα οποία διενεργήθηκε έρευνα στο διαδίκτυο από την οποία εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη των ατόμων που εξαπατούσαν το ΙΚΑ καταθέτοντας ηλεκτρονικά τις αναλυτικές περιοδικές δηλώσεις.

Με τον τρόπο αυτό εντοπίστηκαν 62 άτομα που είναι πίσω από κατασκευαστικές εταιρίες, επιχειρηματίες, κατασκευαστές, λογιστές καθώς και ένα δικηγορικό γραφείο, στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα, την Ξάνθη, την Αχαΐα, τα Γιάννενα, την Κέρκυρα, την Πιερία, την Πρέβεζα και τις Σέρρες.

Κλιμάκια αστυνομικών έκαναν έρευνες και στα 62 αυτά άτομα που διαπιστώθηκε ότι είχαν άμεση εμπλοκή στην απάτη. Στο σπίτι ενός από τους εμπλεκόμενους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 170.080 ευρώ το οποίο δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί από τις επαγγελματίες δραστηριότητές του. Γι' αυτό σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του που διαβιβάστηκε στην Αρχή για το "ξέπλυμα χρήματος" από εγκληματικές δραστηριότητες και το πόθεν έσχες, για περαιτέρω ερευνά ενώ παράλληλα και οι 62 δικογραφίες θα υποβληθούν στην προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Σύμφωνα με αρμόδιο αξιωματικό της ΕΛΑΣ η ζημιά για το ΙΚΑ μπορεί να ξεπερνάει και τα 300 εκατομμύρια ευρώ συνολικά, ενώ πληροφορίες από το ΙΚΑ ανέφεραν ότι οι ψευδώς δηλωμένοι ασφαλισμένοι μπορεί να φτάνουν και τις 50.000 άτομα.

Πηγή. Πιερικοί Αντίλαλοι.

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την τοποθέτηση των προκάτ αιθουσών στο 3ο σχολικό συγκρότημα Κατερίνης


Συνάντηση μαθητών του 3ου γυμνασίου - λυκείου με τον Γ. Γραμματέα του Δήμου Κατερίνης

Στο Δήμο Κατερίνης μετέβησαν χθες μαθητές και μαθήτριες του 3ου σχολικού συγκροτήματος της πόλης οι οποίοι συναντήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Βαλάντη Θεοδώρου.

Οι μαθητές είχαν προγραμματίσει πορεία διαμαρτυρίας ζητώντας την τοποθέτηση των έξι προκάτ αιθουσών σε παρακείμενο χώρο του σχολείου προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες. Μάλιστα όπως είπαν πει την Δευτέρα όταν προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου οι υποσχέσεις που δόθηκαν δεν τηρήθηκαν και έτσι για μια ακόμη φορά ήταν αναγκασμένοι να προχωρήσουν σε διαμαρτυρία.

Το πρόβλημα της έλλειψης αιθουσών στο 3ο σχολικό συγκρότημα δεν είναι τωρινό καθώς έχει επισημανθεί εδώ και αρκετά χρόνια, ωστόσο επιδεινώθηκε με την αύξηση των μαθητών.

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Κατά την επίσκεψη τους στο Δήμο οι μαθητές ζήτησαν να μάθουν τι ακριβώς γίνεται και πότε θα τοποθετηθούν οι αίθουσες προκάτ, ενώ ανέφεραν και μια σειρά άλλων ζητημάτων που τους απασχολούν. Ανέφεραν προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη μετακίνηση τους με τα πάσο και το Αστικό ΚΤΕΛ αλλά και για τα χρήματα που δίνουν για την αγορά βιβλίων ξένων γλωσσών που χρησιμοποιούν στο σχολείο.

Από την πλευρά του ο Γ. Γραμματέας του Δήμου κ. Θεοδώρου αναφέρθηκε στο ιστορικό και σε όσες ενέργειες έχουν γίνει, λέγοντας πως έχουν γίνει προσπάθειες από τη βουλευτή Πιερίας κα Μίχου αλλά και από τον δήμο Κατερίνης και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Όπως υπογράμμισε πάγια θέση του δημάρχου είναι πως οι προκάτ αίθουσες είναι λύσεις πρόχειρες για να αντιμετωπιστούν πρόσκαιρα τα προβλήματα, και αναφέρθηκε στα τρία δημοτικά σχολεία τα οποία εγκρίθηκαν για να γίνουν στο δήμο Κατερίνης.

ΟΙ ΑΙΘΟΥΣΕΣ

Σε ότι αφορά τις προκάτ αίθουσες υπήρξε συνεννόηση με τον ΟΣΚ για το τι προβλέπεται για τις αίθουσες, όπως για παράδειγμα η έκδοση οικοδομικής άδειας και η τοποθέτηση των βάσεων. Η μελέτη που έγινε από τους μηχανικούς σύμφωνα με τις υποδείξεις του ΟΣΚ ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο, έγινε ο διαγωνισμός και αναδείχθηκε ο εργολάβος.

Χθες ο εργολάβος μαζί με την επιβλέπουσα μηχανικό του δήμου ξεκίνησε τις εργασίες και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το ανώτατο χρονικό όριο είναι ένα μήνας. Ωστόσο όπως επεσήμανε ο κ. Θεοδώρου επειδή το έργο δεν είναι δύσκολο εάν ο καιρός είναι καλός τότε μπορεί να ολοκληρωθεί σε ένα δεκαήμερο.

Όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας, το επόμενο στάδιο μετά την ολοκλήρωση του έργου θα είναι η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Πηγή. Πιερικοί Αντίλαλοι.

Τριήμερο «Λουκέτο» σε δικαστήρια και φαρμακεία


Κλειστά θα είναι από σήμερα και για τρεις μέρες φαρμακεία και δικαστήρια αφού φαρμακοποιοί και δικηγόροι αποφάσισαν να αντιδράσουν δυναμικά στις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση για απελευθέρωση του επαγγέλματός τους

Στις κινητοποιήσεις του κλάδου τους, συμμετέχουν και οι δικηγόροι της Πιερίας. Τα Δικαστήρια του νομού θα παραμείνουν κλειστά μέχρι την Παρασκευή, ενώ ορατό είναι το ενδεχόμενο να αποφασίσει ο Δικηγορικός Σύλλογος Κατερίνης, αποχή επ’ αόριστον. Όπως έγινε γνωστό η αποχή αποφασίστηκε από την Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, η οποία συνεδρίασε στο υπουργείο Δικαιοσύνης με την παρουσία και των 63 προέδρων, καθώς και του υπουργού Δικαιοσύνης. Σε ανακοίνωσή τους, οι πρόεδροι των δικηγορικών συλλόγων επαναλαμβάνουν την αντίθεσή τους στις διατάξεις που αφορούν «τη δήθεν απελευθέρωση του επαγγέλματος και την αλλοίωση του λειτουργικού χαρακτήρα της δικηγορίας».
Η «δήθεν» (όπως την χαρακτηρίζουν) απελευθέρωση του επαγγέλματός τους, υποστηρίζουν οι δικηγόροι, ότι θα πλήξει κυρίως τους συναδέλφους της επαρχίας, καθώς το νομοσχέδιο προβλέπει την άρση των γεωγραφικών περιορισμών όσον αφορά τις παραστάσεις τους στα δικαστήρια, αφού πλέον θα μπορούν να παρίστανται σε δίκες οποιασδήποτε πόλης, όχι μόνον στην περιφέρεια όπου έχουν την έδρα τους. Οι πρόεδροι των δικηγορικών συλλόγων της Επαρχίας, εκτιμούν ότι εκείνοι που κυρίως θα πληγούν από την τυχόν επεκτατική διάθεση των μεγαλοδικηγόρων είναι οι τοπικοί δικηγορικοί σύλλογοι, που βρίσκονται κοντά στα μεγάλα αστικά κέντρα.
Κόκκινο πανί αποτελούν και οι διατάξεις που ανατρέπουν το σημερινό καθεστώς και προβλέπουν την ίδρυση δικηγορικών εταιρειών από δύο ή περισσότερους δικηγόρους, μέλη του ίδιου ή διαφορετικών δικηγορικών συλλόγων. Μέχρι σήμερα, δικηγορική εταιρεία είχε τη δυνατότητα να συστήσουν μόνο δικηγόροι του ίδιου συλλόγου. Η μόνη υποχώρηση που έκανε η κυβέρνηση ως προς αυτό, ήταν να αποδεχθεί το αίτημα του δικηγορικού σώματος να μην επιτραπεί η δημιουργία δεύτερης έδρας σε άλλη περιφέρεια, εκτός από εκείνη στην οποία έχουν διοριστεί. Κάτι όμως που δεν είναι αρκετό να κάμψει την αντίδραση των δικηγόρων, οι οποίοι επιμένουν σε αποχή.
Να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση της Ολομέλειας υπογραμμίστηκε ο κίνδυνος να πέσουν ακόμη και κάτω από το όριο των «νόμιμων αμοιβών» οι αμοιβές των συνεργατών των τραπεζών, των ΝΠΔΔ κ.λπ. Οπως υποστήριξαν κάποιοι, οι τράπεζες ασκούν έντονες πιέσεις για ακόμη χαμηλότερες αμοιβές, αφού θα μπορούν να προσδιορίζουν το ύψος τους ελεύθερα, βάσει έγγραφης συμφωνίας με τους συνεργαζόμενους δικηγόρους. Παράλληλα, διατυπώθηκαν φόβοι ότι η απελευθέρωση του επαγγέλματος θα οδηγήσει στην κατάργηση της υποχρεωτικής παράστασης των δικηγόρων κατά τη σύναψη συμβολαίων για την αγοραπωλησία ακινήτων, αφού πλέον μόνον η πλευρά του αγοραστή θα έχει ανάγκη δικηγόρο για τον έλεγχο τίτλων ιδιοκτησίας.

Κατεβάζουν ρολά οι φαρμακοποιοί

Μπορεί ο Ανδρέας Λοβέρδος να διαβεβαίωσε κατηγορηματικά τους φαρμακοποιούς δεν θα πωλούνται φάρμακα σε σούπερ μάρκετ, όμως δεν άφησε κανένα περιθώριο όσον αφορά την λειτουργία των φαρμακείων τα απογεύματα της Δευτέρας και της Τετάρτης, καθώς και το Σάββατο, αφού δήλωσε ότι το νομοσχέδιο θα κατατεθεί ως έχει.
Οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν τριήμερη αποχή από το έργο τους (ξεκινώντας από σήμερα), ενώ οι κινητοποιήσεις θα επαναληφθούν και την ερχόμενη εβδομάδα τις ίδιες μέρες.
Πάντως για την εξυπηρέτηση του κοινού, θα λειτουργούν κάποια φαρμακεία, αλλά για να εκτελούν μόνο επείγουσες συνταγές.
Πηγή. Πολιτεία.

Πολύζο Βαγγέλη....ΓΚΛΕΤΣΟΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ?


Καλή η συμπαράσταση Βαγγέλη, αλλά άμα δεν πάρεις τις μπουλντόζες να πας να γκρεμίσεις τα διόδια του Αιγινίου, από μόνη της η δήλωση συμπαράστασης δεν λέει και πολλά. Θέλουμε στην πράξη Απόστολους Γκλέτσηδες.
Βαγγέλη με το Αιγίνιο μπορείς Γκλέτσος να γενείς!
ΥΠΟΓΡΑΦΗ. ΛΑΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Συγκοινωνίες, Νερό, Διόδια και Σκουπίδια: Κάτω τα χέρια από το Δημόσιο!

Επιτέλους, ας γίνει αντιληπτό, πως η ενδεχόμενη διακοπή των εργασιών στους υπό κατασκευή αυτοκινητοδρόμους, δεν θα οφείλεται ούτε στο «αντάρτικο» των πολιτών, ούτε στην αργή εκτέλεση των απαλλοτριώσεων. Η συγκεκριμένη τακτική «εξόδου» την οποία ακολουθούν οι εταιρείες, έχει ως μοναδικό στόχο την «ενοχοποίηση» του Ελληνικού Δημοσίου, δηλαδή την εξασφάλιση των αποζημιώσεων. Με άλλα λόγια, είναι έτοιμες να φύγουν, όμως θέλουν να φύγουν με τις τσέπες γεμάτες!

Η διακοπή των εργασιών και η επιστροφή των έργων σε έναν δημόσιο φορέα με κοινωνικό έλεγχο είναι η μοναδική συμφέρουσα λύση για τη χώρα! Θα ήταν επιπόλαιο εκ μέρους μας, μια μικρή ομάδα εθελοντών από την ...επαρχία, να ξεστομίζει ανεύθυνα «επικίνδυνες» απόψεις όπως η παραπάνω. Κάποιοι από εσάς, φωστήρες των ΜΜΕ και της ενημέρωσης, θα έπρεπε να γνωρίζετε καλύτερα από εμάς τους απλούς πολίτες, πως το Ανώτατο Ελεγκτικό Συμβούλιο της Γερμανίας (Bundesrechnungshof) και η επιστημονική επιτροπή του συνδικάτου Verdi έχoυν αποφανθεί, πως παρόμοιες συμβάσεις παραχώρησης για την κατασκευή αυτοκινητοδρόμων στη Γερμανία, είναι μέχρι και 300% ακριβότερες!

Το πρόβλημα των εταιρειών, που τα έχουν ήδη «μαζέψει» και ψάχνουν τώρα άλλοθι για να φύγουν με τις τσέπες γεμάτες, είναι η διεθνής κρίση του βρώμικου χρηματοοικονομικού εργαλείου (Private Public Partnerships, ΣΔΙΤ) το οποίο χρησιμοποίησαν διεθνώς για την μεταφορά εθνικού πλούτου σε χέρια ιδιωτών. Το εργαλείο αυτό σταμάτησε να λειτουργεί, διότι οι πολίτες ξύπνησαν και απαιτούν διαφάνεια.«Η νεροβόμβα άρχισε να χτυπάει…». Ένα τεράστιο κίνημα πολιτών στη Γερμανία, όπως το «Δεν Πληρώνουμε» στην Ελλάδα, απειλεί 150 συμβάσεις παραχώρησης. Στην Ελλάδα παλεύουν οι πολίτες ενάντια στα διόδια, στη Γερμανία και στη Γαλλία παλεύουν για το νερό. Παντού, σε όλη την Ευρώπη τα αιτήματα των πολιτών έχουν τουλάχιστον ένα κοινό χαρακτηριστικό: Απαιτούν την επιστροφή δημόσιων αγαθών που παραχωρήθηκαν με αδιαφανείς και παράνομες διαδικασίες σε χέρια πολυεθνικών εταιρειών.

Ένα τεράστιο κίνημα πολιτών σε ολόκληρη την Ευρώπη πιέζει ασφυκτικά τις τράπεζες και τις εταιρείες, οι οποίες τρέπονται σε φυγή, διότι αποκαλύπτεται ο ληστρικός χαρακτήρας των συμβάσεων παραχώρησης. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα στη Γερμανία και στη Γαλλία: Στο Βερολίνο πραγματοποιείται δημοψήφισμα με αίτημα τη δημοσιοποίηση των 150 απόρρητων συμβάσεων παραχώρησης του γερμανικού κράτους σε ιδιώτες και την επιστροφή της Επιχείρησης Ύδρευσης του Βερολίνου στο Δημόσιο. Το ίδιο σκηνικό επικρατεί και στο Παρίσι. Οι ιδιωτικές εταιρείες SUEZ και VEOLIA είχαν χωρίσει την πόλη των Παρισίων στα δύο και ήταν τα αφεντικά της Επιχείρησης Ύδρευσης της πόλης. Μέσα σε λίγους μόνο μήνες το κόστος για τους πολίτες αυξήθηκε κατά 800%, διακόπηκε κάθε είδος έργων στον τομέα ύδρευσης και η ποιότητα του νερού ήταν χειρότερη όσο ποτέ άλλοτε. Μετά από την παρέμβαση των ενεργών πολιτών και την κατάργηση των συμβάσεων παραχώρησης, από την 1. Ιανουαρίου 2010 η Υπηρεσία Ύδρευσης έχει επιστρέψει πλέον στα χέρια του δημοσίου με την επωνυμία Eau de Paris.

Βλέπε http://www.watermakesmoney.com/de/trailer.html

Στις 13 Φεβρουαρίου 2011, οι κάτοικοι του Βερολίνου θα αποφασίσουν με ειδικό δημοψήφισμα, την επιστροφή της Επιχείρησης Ύδρευσης της πόλης στο δημόσιο. Το κίνημα πολιτών «Unser Wasser» /«Netzwerk Berliner Wassertisch» έχει πάρει ραγδαίες εξελίξεις και αναγκάζει τους κρατούντες σε αλλαγή πολιτικής. Σε πολλές πόλεις της Γερμανίας, η Επιχείρηση Ύδρευσης είχε παραχωρηθεί, όπως και στο Παρίσι, σε ιδιωτικές εταιρείες με αποτέλεσμα την αύξηση των τελών και τη δραματική μείωση της ποιότητας των υπηρεσιών που προσέφερε η εταιρεία στους πολίτες. Η αδικία αυτή σήκωσε κύμα αντιδράσεων σε ολόκληρη τη Γερμανία και σήμερα πόλεις όπως το Βερολίνο, Wuppertal, Essen, Paderborn κλπ. ζητούν την ακύρωση των συμβάσεων παραχώρησης και την επιστροφή των εταιρειών στο δημόσιο.Δεκάδες διεθνείς οργανώσεις έχουν στήσει ένα μεγάλο δίκτυο και στηρίζουν το αίτημα των Βερολινέζων. Μεταξύ αυτών και δημόσιες επιχειρήσεις, όπως η υπηρεσία ύδρευσης του Αμβούργου αλλά και το συνδικάτο Verdi.

Κατάλαβες φίλε Γιαννάκη του δελτίου των οχτώ, γιατί οι εταιρείες/οι τράπεζες τα παράτησαν και φεύγουν; Οι πολίτες σε ολόκληρη την Ευρώπη σας έχουν πάρει χαμπάρι και λένε ΟΧΙ στη λεηλασία του εθνικού πλούτου.Τα ίδια συνθήματα σε ολόκληρη την Ευρώπη: "Σταματήστε το ξεπούλημα των σιδηροδρόμων. Ο σιδηρόδρομος είναι δημόσιο αγαθό". Στη χώρα μας ο ΟΣΕ είναι προβληματικός. Στη Γερμανία, γιατί άραγε να θέλουν να τον πουλήσουν;

Το κίνημα κατά των διοδίων «Δεν πληρώνουμε» και οι ενωμένοι πολίτες στη χώρα μας, κατάφεραν ένα μεγάλο πλήγμα στο καρτέλ των κατασκευαστικών εταιρειών, αναδεικνύοντας ένα τεράστιο οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο, αυτό των συμβάσεων παραχώρησης. Το «Δεν πληρώνουμε» δεν στέρησε σοβαρά έσοδα από τις εταιρείες, έτσι ώστε να κινδυνεύει η χρηματοδότηση των έργων! Η επιτυχία των ενεργών πολιτών, ήταν να αναδείξουν την αδικία που συντελείται εις βάρος τους και να φέρουν στο φως της δημοσιότητας τους όρους των διάτρητων ληστρικών συμβάσεων. Η πρωτοφανής υφαρπαγή του εισοδήματός τους από κάθε είδος «αερητζίδες», η αλαζονική συμπεριφορά των εταιρειών και οι ψευδείς υποσχέσεις των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δημιούργησαν ένα επικίνδυνο κοκτέιλ οργής, το οποίο θα εκτονωθεί, μόνο όταν επιλεγούν λύσεις συμφέρουσες για τη χώρα και τους πολίτες και όχι για τις τσέπες των πολυεθνικών εταιρειών.

Αγαπητέ Γιαννάκη των οχτώ, όπως σίγουρα θα γνωρίζεις, ποτέ το ποτάμι δεν γύρισε πίσω! Σταματήστε λοιπόν να συζητάτε για μειώσεις, κάρτες ελευθέρας, ολοκλήρωση του παράπλευρου οδικού δικτύου και παράταση του χρόνου εκμετάλλευσης των έργων! Απαιτούμε, οι εθνικοί μας δρόμοι να επιστρέψουν στο δημόσιο και έννοια σου, θα βρούμε τρόπο να εξασφαλιστεί η συνέχεια της κατασκευής τους και να λειτουργήσουν κάτω από την ομπρέλα ενός δημόσιου φορέα με κοινωνικό έλεγχο.

Συγκοινωνίες, Νερό, Διόδια και Σκουπίδια: Μια μεγάλη πίτα την οποία ετοιμάζονται να μοιραστούν για μια ακόμη φορά οι ίδιοι …επενδυτές βάσει μιας «χειρουργικά» προσχεδιασμένης πολιτικής. Η απαξίωση του δημόσιου αγαθού –πάντα με τη βοήθεια κυβερνητικών παραγόντων– και η δημιουργία αδιεξόδων, είναι η συνταγή που ακολουθείται διεθνώς, για να περάσει ο εθνικός πλούτος στα χέρια των ιδιωτών. Για τα σκουπίδια και τις συγκοινωνίες θα επανέλθουμε.

--

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 31906 begin_of_the_skype_highlighting 23510 31906 end_of_the_skype_highlighting / Φαξ 23510 34 174
info@otoposmou.gr & www.otoposmou.gr

Όλα μπορούν να αλλάξουν!






Η παρούσα , σύντομη επιστολή απευθύνεται σε όλους τους συμπολίτες μας, οι οποίοι τα τελευταία τρία χρόνια, δηλαδή από τότε που άρχισε να ενεργοποιείται η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, φρόντιζαν να μας «εμψυχώνουν» με κάθε είδους νεοελληνικά φιλοσοφικά αποφθέγματα, καθήμενοι αναπαυτικά στις chic πολυθρόνες των café της Μ. Alexandrou Street: «Δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα!», «Ένας κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη», «Χαμένος κόπος. Δεν γίνεται τίποτα...», «Ο Έλληνας δεν αλλάζει μυαλά» και άλλες παρόμοιες «εξυπνάδες» έχουμε ακούσει άπειρες φορές.

Σε όλους αυτούς τους συμπολίτες μας, οι οποίοι με ιδιαίτερη θέρμη υποστήριζαν πως η ικανότητα λήθης της ελληνικής κοινωνίας είναι μοναδικό φαινόμενο, θέλω να θυμίσω τα παρακάτω:

  • Το περασμένο καλοκαίρι 518 οικογένειες από την ευρύτερη περιοχή της Πιερίας συμμετείχαν ενεργά στο «Χαρίζω μια μέρα από το καλοκαίρι μου στο δάσος» και την εθελοντική πυροπροστασία των ορεινών όγκων του Ολύμπου και των Πιερίων. Από τα δύο παρατηρητήρια ανέφεραν έγκαιρα 23 περιστατικά φωτιάς στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία κατάφερε να τα αντιμετωπίσει όλα επιτυχώς.
  • Τον Απρίλιο του 2009 η ομάδα οργάνωσε 3μηνο μαραθώνιο ενημέρωσης για τη δωρεά οργάνων και 118 συμπολίτες μας έγιναν δωρητές.
  • Την ίδια χρονιά οργανώσαμε την πανελλαδική καμπάνια για την υψηλή τιμή φρέσκου γάλακτος και τη δράση «Αφήστε το στο ταμείο» με αποτέλεσμα να μειωθεί αισθητά η τιμή του.
  • Όταν στις 9 Μαρτίου του 2009 περνούσε το κομβόι των 70 αυτοκινήτων από τα διόδια της Λεπτοκαρυάς χωρίς να πληρώσει κανείς και παραδίναμε στην ταμία το σήμα της δράσης «Δεν πληρώνουμε» κάποιοι συμπολίτες μας δήλωναν χλευάζοντας, πως «δεν γίνονται αγώνες με κίτρινα μπαλόνια». Το πανελλαδικό κίνημα των πολιτών ενάντια στα διόδια αποτελεί σήμερα την πιο υγιή μορφή αντίστασης ενάντια στις πολιτικές της κρατικής αρχής και των πολυεθνικών εταιρειών που λυμαίνονται τον εθνικό πλούτο που τους έχει παραχωρηθεί.

Θα μπορούσα να αναφέρω τουλάχιστον άλλες δέκα παρόμοιες δράσεις, μα δεν θέλω να σας κουράσω. Μια επίσκεψη στον "ΤΟΠΟ ΜΟΥ" θα σας πείσει: http://www.otoposmou.gr.Απλά, θα μείνω σε μία τις τελευταίες δράσεις μας, για να μπορέσει να αντιληφθεί και πιο δύσπιστος αναγνώστης, ότι τα πάντα είναι δυνατά, αρκεί επιτέλους να ενδιαφερθούμε!

Λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές ο ΧΥΤΑ Κατερίνης παρουσίαζε μια εικόνα ολοκληρωτικής διάλυσης. Μετά την καταγγελία της ομάδας μας και την προσφυγή στον Εισαγγελέα –ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη για την απρεπή έκφραση που θα χρησιμοποιήσω– κάποιοι κώλοι έσφιξαν τόσο πολύ, που μέσα σε μόνο 6 εβδομάδες ο ΧΥΤΑ Κατερίνης άλλαξε πρόσωπο.

Οι παρακάτω εικόνες μαρτυρούν τις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν.Εικόνα 1. Δύο 24ωρα μετά την καταγγελία των πολιτών και τη δημοσιοποίηση της διαρροής τοξικών αποβλήτων, ξαφνικά βρέθηκε λύση: Αριστερά: Στραγγίδια ρέουν ανεξέλεγκτα από τις δεξαμενές στο ρέμα Μπουφόλακας και από εκεί στη θάλασσα. Δεξιά: Βυτία μετέφεραν μεγάλο όγκο στις παλιές εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού Κατερίνης και σταμάτησαν τη διαρροή.Εικόνα 2. Από τον Δεκέμβριο του 2009 έως και την ημέρα της καταγγελίας, δηαλαδή επί 10 μήνες, το ανενεργό φάτνωμα Φ1, συνολικού εμβαδού 25.000 τμ παρέμενε για άγνωστους λόγους ξεσκέπαστο. Ξαφνικά βρέθηκε λύση: Αριστερά: Το φάτνωμα Φ1 με χιλιάδες τόνους σκουπιδιών εκτεθειμένα, αποτελούσαν αδικαιολόγητα επί 10 μήνες σοβαρή πηγή ρύπανσης για το περιβάλλον. Δεξιά: Μέσα σε μόλις 6 εβδομάδες το φάτνωμα Φ1 έχει σκεπαστεί με αργιλικό χώμα και τις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθεί ειδική μεμβράνη μόνωσης, όπως προβλέπει η μελέτη περιβαλλοντικών όρων του έργου.Εικόνα 3. Από τον Ιανουάριο του 2010, δηλαδή από τα εγκαίνια της επέκτασης του ΧΥΤΑ, έως και την ημέρα της καταγγελίας, το νέο φάτνωμα Φ2, δεχόταν επί 10 μήνες όλα τα σκουπίδια της Β. Πιερίας. Αριστερά: Το φάτνωμα Φ2 έπρεπε, μετά την καθημερινή απόρριψη των σκουπιδιών, να σκεπάζεται με χώμα πάχους 15 εκατοστών. Δεξιά: Ξαφνικά βρέθηκε και εδώ λύση: Μέσα σε μόλις 6 εβδομάδες το μεγαλύτερο μέρος του φατνώματος Φ2 έχει σκεπαστεί με αποτέλεσμα να μειωθούν θεαματικά η δυσοσμία στην ευρύτερη περιοχή και τα σκουπίδια που παρέσυρε ο αέρας.

Η κατάσταση στον ΧΥΤΑ Κατερίνης έχει βελτιωθεί σημαντικά. Όμως, σε περίπτωση έντονων βροχοπτώσεων μπορεί να προκύψουν νέα προβλήματα. Εδώ και αρκετές ημέρες ο μηχανισμός καθαρισμού των στραγγιδίων έχει τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω μιας κατεστραμμένης αντλίας η οποία έπρεπε την προηγούμενη εβδομάδα να είχε αντικατασταθεί. Η προμήθεια ενός δεύτερου μηχανισμού είναι άκρως απαραίτητη, ενώ πρέπει άμεσα να ολοκληρωθούν οι εργασίες μόνωσης του παλιού φατνώματος Φ1.

Ενεργοί πολίτες τουλάχιστον 3 εθελοντικών ομάδων θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ Κατερίνης, όπως επίσης και το θέμα του Βιολογικού Σταθμού Ν. Πιερίας και το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης απόρριψης των αστικών αποβλήτων του Λιτοχώρου.

Κάτι άρχισε να αλλάζει στην Πιερία!

Φίλε συμπολίτη, ξέρεις γιατί; Γιατί μια χούφτα «γραφικοί» τύποι, όπως π.χ. αυτοί της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας αποφάσισαν να αφιερώσουν λίγο από τον ελεύθερο χρόνο τους και να τρέξουν, να ενδιαφερθούν για όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. Αυτό είναι όλο! Αν το κάνουμε όλοι μας, τότε αυτός Ο ΤΟΠΟΣ μπορεί να αλλάξει και μάλιστα πολύ πιο γρήγορα από όσο πιστεύουμε. Ναι, από τη μια μέρα στην άλλη! Η δύναμη των ενωμένων πολιτών, μακριά από κομματικές εξαρτήσεις, μικροκομματικά συμφέροντα και ιδιοτέλειες, πολίτες με αποφασιστικότητα, συνέπεια και συνεργασία, αλληλέγγυοι μεταξύ τους, είναι η μοναδική δύναμη που θα μας οδηγήσει σε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας, για τον τόπο μας.

Στηρίξτε τις δράσεις της ομάδας μας με την ενεργό συμμετοχή σας!

Φιλικά

Ηλίας Τσολακίδης

--

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 31906 begin_of_the_skype_highlighting 23510 31906 end_of_the_skype_highlighting / Φαξ 23510 34 174
info@otoposmou.gr & www.otoposmou.gr