PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με τον πρόεδρο και το Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας

Συνάντηση με τον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας πραγματοποίησε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου την Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011 στο γραφείο της.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας Γιώργος Μπούρος, ο γενικός γραμματέας Ηρακλής Τσιτλακίδης, οι αντιπρόεδροι Αφροδίτη Λέινα και Γιώργος Ζώβας και ο Σωτήρης Τουλιάρης, ταμίας της Ένωσης.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας αφού υποδέχτηκε τους εκπροσώπους της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας στην έδρα της νέας περιφερειακής αρχής, συζήτησε μαζί τους για τα σημαντικότερα θέματα που αφορούν στην τουριστική ανάπτυξη του νομού.

Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκε η συμμετοχή των φορέων της Πιερίας σε τουριστικές εκθέσεις, τα προβλήματα που δημιουργούνται με την αύξηση της τιμής των διοδίων που διασχίζουν τον νομό και η τουριστική ανάπτυξη της βόρειας Πιερίας μέσω της εφαρμογής εναλλακτικών μορφών τουρισμού και της αποτελεσματικής αξιοποίησης των προγραμμάτων Leader. Ακόμη, συζητήθηκε η ανάγκη αντιμετώπισης των προβλημάτων λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου του Ελατοχωρίου και θέματα επιτυχούς εφαρμογής του Αναπτυξιακού νόμου με την υποβολή νέων προτάσεων και την αντιμετώπιση των δυσκολιών που ανακύπτουν.

Στη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε η ανάγκη απεμπλοκής των αρμόδιων υπηρεσιών της Αντιπεριφέρειας Πιερίας από χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες ώστε να διευκολύνεται η εξυπηρέτηση του πολίτη, του μικρομεσαίου, του επαγγελματία. Όπως συμφωνήθηκε μεταξύ της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας και των εκπροσώπων της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, σύντομα θα προγραμματιστεί συνάντηση με τη Διεύθυνση Δασών και την Αρχαιολογική Υπηρεσία προκειμένου να δίνονται άμεσες λύσεις σε θέματα που αφορούν τον τουρισμό και τους εμπλεκόμενους φορείς του νομού.

ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΣΚΟΤΙΝΑΣ .


Εδώ και πάρα πολλά χρόνια εμείς που ζούμε εδώ μόνιμα στην Σκοτίνα βλέπουμε ένα από τα μεγαλύτερα κάμπινγκ στα Βαλκάνια ίσως και στην Ευρώπη να μαραζώνει και ουσιαστικά να μην λειτουργεί.
Αποτέλεσμα όλο αυτόν τον καιρό ήταν να μαραζώσει η παραλία της Σκοτίνας αλλά και πολλά καταστήματα στο χωριό και στην ευρύτερη περιοχή.
Επειδή πολύς ντόρος γίνετε αυτό τον καιρό με την αξιοποίηση του κάμπινγκ θέλω να πω τα εξής.
Μακάρι να πετύχει η μακροχρόνια μίσθωση του κάμπινγκ και να πάει σε καλά επιχειρηματικά χέρια και να γίνει άμεσα η αξιοποίηση σύμφωνα και με την προκήρυξη.
Η δημιουργία ξενοδοχειακής υποδομής 4 αστέρων όπως ξενοδοχείο spa θαλασσοθεραπεία συνεδριακού κέντρου κτλ μόνο οφέλη μπορεί να φέρει στον τόπο αυτόν. Φανταστείτε μόνο από την κατασκευαστική πλευρά πόσοι άνθρωποι θα απασχοληθούν αλλά και πόσα επαγγέλματα θα ωφεληθούν για μεγάλο διάστημα.
Μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης πόσες μόνιμες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν με αποτέλεσμα την μείωση της ανεργίας στο χωριό και στην περιοχή.
Πόσα παράπλευρα επαγγέλματα θα δημιουργηθούν.
Πόσους πόρους θα εισπράττει ο δήμος
Μόνιμη διαφήμιση της περιοχής.
Θα ωφεληθεί και η υπάρχουσα τουριστική υποδομή μέσα από την δυνατότητα χρήσης των υποδομών αλλά και από την προσέλκυση τουριστών άλλου επιπέδου.
Θα γίνουν επενδύσεις αναβάθμισης τον καταλυμάτων
Αυτό το έργο έπρεπε να είχε υλοποιηθεί ΧΘΕΣ
ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ.
Μας νοιάζει να είναι νοικοκύρης και να γίνει μια καλή τουριστική μονάδα και για δικό μας όφελος. Εάν είναι και από την Πιερία ακόμα καλλίτερα.
Στο λεγόμενο φιλέτο μακάρι να μπορούν να το γευτούν και αρκετοί συχωριανοί μας μέσα από την απασχόληση και την ανάπτυξη του τόπου.
Δεν ξέρω τι λένε οι άλλοι αλλά εμείς οι Σκοτινιωτες θα πρέπει να παρέχουμε κάθε υποστήριξη για μια τόσο σοβαρή επένδυση.
Φτάνει ποια με τα συμφέροντα άλλων .Ήρθε η ώρα να έχει και το χωριό μας το όφελος που του αξίζει μιας και από ότι ξέρετε τα κτήματα εκεί άνηκαν στους Σκοτινιωτες και η απαλλοτρίωση τους έγινε για τουριστική και μόνο αξιοποίηση.
Εάν γίνει και το σχέδιο παραθεριστικής κατοικίας όχι μόνο θα υπάρξει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη αλλά θα δημιουργηθεί ένας νέος τουριστικός προορισμός με τεράστια οφέλη για την περιοχή και όχι στάση που είναι μέχρι σήμερα.
Να μην ξεχάσω και την ολοκλήρωση του δρόμου Σκοτίνας Άνω Σκοτίνας.

Συνέντευξη τύπου με θέμα το κάμπινγκ του ΕΟΤ στη Σκοτίνα θα δώσει αύριο η Σοφία Μαυρίδου


Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου αύριο στις 12 το μεσημέρι θα δώσει συνέντευξη τύπου στο γραφείο της στο διοικητήριο με θέμα το κάμπινγκ του ΕΟΤ στη Σκοτίνα.

Κοπή πίτας του Ποντιακού Συλλόγου < Ο Πόντος > Μακρυγιάλου στις 23 Ιανουαρίου 2011

Ο Ποντιακός Συλλόγος Μακρυγιάλου < Ο Πόντος> θα κόψει την πίτα του την Κυριακή 23 Ιανουαρίου στις 4.30 μ.μ στο Δημαρχείο Μακρυγιάλου

Έλα και στην Πιερία μας ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΓΚΛΕΤΣΟ ΝΑ ΤΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙΣ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ


Έλα και στην Πιερία παλικάρι Δήμαρχε να γκρεμίσεις τα εδώ διόδια και όλος ο λαός μαζί σου. Αν περιμένουμε από τους τοπικούς πολιτικούς, ζήτω που καήκαμε...Πότε θα πάρει ο Πιερικός λαός την ΒΊΤΣΑ...

Υπογραφή. Λάγιος Απόστολος

Γιγαντώνεται» το «Δεν Πληρώνω»


Οι εταιρίες που διαχειρίζονται τους σταθμούς των διοδίων εκτιμούν ότι περίπου το 10% των διερχόμενων οδηγών αρνείται να καταβάλει το ιδιαίτερα «τσουχτερό» αντίτιμο. Το… κίνημα «Δεν πληρώνω» άρχισε να γιγαντώνεται αμέσως μετά τις γιορτές και ιδιαίτερα μετά τα γεγονότα που συνέβησαν στη Στυλίδα, όπου ο Δήμαρχος της περιοχής Απόστολος Γκλέτσος έσπασε τις «μπάρες», οι οποίες εμπόδισαν τη διέλευση των κατοίκων. Απομένει να δούμε αν συνεχιστεί η άρνηση καταβολής των διοδίων, μετά το «πράσινο φως» που άναψε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που δίνει το δικαίωμα στις εταιρίες που εκμεταλλεύονται τα διόδια να χρησιμοποιούν το φωτογραφικό υλικό και να εκδίδουν διαταγές πληρωμές, μέσω της Δικαιοσύνης.

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις

Οι κινητοποιήσεις των πολιτών και φορέων, από πολλές περιοχές της χώρας, κατά των διοδίων είναι το μόνο σίγουρο πως θα συνεχιστούν τις κινητοποιήσεις, όπως άλλωστε αποφασίστηκε το Σάββατο στη Λαμία από τις επιτροπές αγώνα. Η επόμενη πανελλαδική κινητοποίηση με «άνοιγμα» των διοδίων θα γίνει στις 6 Φεβρουαρίου 2011, ενώ σε τοπικό επίπεδο προγραμματίζονται και άλλες κινητοποιήσεις.

Το κίνημα κατά των διοδίων

Πολίτες από ολόκληρη τη χώρα οργανώνονται, συγκρούονται μετωπικά, αρνούνται να πληρώσουν τα διόδια και απαιτούν να αλλάξουν οι συμβάσεις παραχώρησης των έργων στους μεγαλοεργολάβους. Το κίνημα αναπτύσσεται ραγδαία φέρνοντας σε δύσκολη θέση τις ιδιωτικές εταιρείες που εκμεταλλεύονται τα διόδια, αφού οι συμβάσεις παραχώρησης κινδυνεύουν να τιναχτούν, στην πράξη, στον αέρα!

Στην αρχή στους σταθμούς διοδίων συγκεντρώνονται λίγα άτομα, αλλά στη συνέχεια το πλήθος μεγάλωνε, ενώ όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας αρνούνταν να πληρώσουν διόδια. Η κίνηση αυτή θορύβησε τις εταιρίες και αποφάσισαν να στέλνουν διαταγές πληρωμής σε όλους τους οδηγούς που δεν πληρώνουν διόδια

πηγή{ Ολύμπιο Βήμα}

Σ. Χιονίδης: "Ο Δήμος έδειξε κατανόηση και καλή διάθεση"


Εκτενή αναφορά στα οικονομικά του Δήμου, στις οφειλές από το κράτος αλλά και στις ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσει ο Δήμος προκειμένου να εισπράξει τα οφειλόμενα ποσά, έκανε ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Ο Δήμαρχος επέρριψε ευθύνες για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο δήμος Κατερίνης, στην ασυνέπεια του Κράτους όσον αφορά τους θεσμοθετημένους πόρους.

ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΟΙ ΠΟΡΟΙ ΤΟΥ 2010 8 ΕΚ. ΕΥΡΩ

Όπως είπε το Κράτος οφείλει από θεσμοθετημένους πόρους για το 2010 και μόνο για τον παλιό δήμο Κατερίνης 8 εκατομμύρια ευρώ. "Είναι αδιανόητο", είπε ο δήμαρχος, υπογραμμίζοντας πως ο δήμος έδειξε "κατανόηση και καλή πρόθεση" στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η οικονομία, προτείνοντας δανεισμό μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, ώστε να ανταπεξέλθει στις προγραμματισμένες υποχρεώσεις του.

"Ακόμα όμως πιστεύω, ότι δεν υπάρχει στη χώρα πολιτικός χώρος ή κόμμα, το οποίο δεν θα πρόσεχε την τοπική αυτοδιοίκηση ή θα υπεξαιρούσε χρήματα θεσμοθετημένα. Περιμένουμε ακόμα, μήπως σε μια καλύτερη κατάσταση, μπορέσουν και εξοφληθούν οι συγκεκριμένες θεσμοθετημένες υποχρεώσεις προς την τοπική αυτοδιοίκηση", είπε ο κ. Χιονίδης.

ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ 2011

Αναφερόμενος στα χρήματα που έλαβε ο Δήμος το 2011 και μόλις πριν λίγες μέρες, εξέφρασε την άποψη ότι δεν επαρκούν, ούτε για τους μισθούς, εκφράζοντας την απορία του για τον τρόπο που έγινε ο υπολογισμός τους.

"Έγινε ένας υπολογισμός με βάση το 2010, χωρίς να ληφθεί υπόψη ο ΦΠΑ, αλλά και αυτό ακόμη είναι μειωμένο σε σχέση με το σύνολο των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων. Αντιληφθήκαμε και κατανοήσαμε τις οικονομικές δυσκολίες του κράτους. Υπάρχουν όμως προγραμματισμένες υποχρεώσεις που τρέχουν, είτε εργολαβίες, είτε προμήθειες στις οποίες οφείλουμε να ανταποκριθούμε", είπε ο κ. Χιονίδης.

Η ασυνέπεια του κράτους, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο δήμαρχος, ανάγκασε το δήμο να βάλει "φρένο" σε πολλά έργα και πριν τις εκλογές, σε έργα, που όπως είπε, θα έπρεπε να εξελιχθούν.

"Ήλπιζα ότι Σεπτέμβρη, Οκτώβρη, θα είχαν περάσει οι δυσκολίες των πρώτων μηνών, αλλά δεν μπορούσε κανείς να φανταστεί, ότι θα κοβόταν η ΣΑΤΑ. Η ΣΑΤΑ είναι χρήματα, έργα και πήραμε λιγότερο από το 1/3 του ποσού που μας οφείλονταν. Έχουμε να εισπράξουμε από τη ΣΑΤΑ μόνο, πέραν των 2 εκατομμυρίων ευρώ.

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΜΟΡΦΕΣ

Ο κ. Χιονίδης, δεν απέκλεισε καμιά μορφή αγώνα για τη διεκδίκηση όσων οφείλει το Κράτος στο Δήμο.

"Ήμασταν καλόπιστοι και συνεχίζουμε να ήμαστε, κρατώντας όμως σοβαρές επιφυλάξεις. Ο αγώνας μπορεί να έχει πολλές μορφές, είτε μέσα από τα συνδικαλιστικά όργανα, είτε μέσω της δικαστικής οδού την οποία ήδη διερευνά ο δήμος. Όπως ο κάθε ιδιώτης μπορεί να στραφεί κατά του δήμου, όχι επειδή έχει υπαιτιότητα ο δήμος, αλλά επειδή το κράτος δεν έστειλε θεσμοθετημένους πόρους, έτσι και ο δήμος μπορεί να στραφεί εναντίον του κράτους", υποστήριξε ο δήμαρχος, ο οποίος έχει προτείνει η εξόφληση των δήμων να γίνει όπως και των προμηθευτών των νοσοκομείων από το Υπουργείο Υγείας.

"Αν μας πουν ότι από τα 8 εκατομμύρια που μας οφείλουν, θα πάρουμε 3 εκατομμύρια σε ρευστό και τα υπόλοιπα σε ομόλογα θα το δεχθούμε. Δεν έχουμε καμιά αντίρρηση, αλλά από εκεί και πέρα δεν μπορεί να γίνει υπεξαίρεση χρημάτων. Και δεν έχει σχέση αυτό με την κυβέρνηση, αλλά με το Ελληνικό Κράτος και τον τρόπο που αντιμετωπίζει κάποια ζητήματα".

Ο κ. Χιονίδης ξεκαθάρισε ότι ο δήμος διεκδικεί τα χρήματά του και είναι σε διερεύνηση, για τον ποιο τρόπο θα ακολουθήσει, εφόσον το κράτος δεν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του το προσεχές διάστημα. "Από το Νοέμβριο, σε συνεργασία με δύο καθηγητές του Πανεπιστημίου, έχουμε ξεκινήσει τη διερεύνηση για το πώς μπορούμε να διεκδικήσουμε τα χρήματα μας", είπε.

ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΔΗΜΩΝ

Σε ότι αφορά την εικόνα για τα χρέη που έχουν οι άλλοι οι δήμοι που συνενώθηκαν με την Κατερίνη ο δήμαρχος Κατερίνης σημείωσε πως δεν έχουν ακόμη όλα τα στοιχεία, παρότι η οικονομική υπηρεσία κάνει ότι μπορεί και δουλεύει συστηματικά, και πρόσθεσε πως θα είναι έτοιμοι να δώσουν στοιχεία, πριν το τέλος του Ιανουαρίου, και υπογράμμισε πως υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία πρέπει να διερευνηθούν.

"Υπήρχαν πολλές περιπτώσεις, μπροστά στην αγωνία των εκλογών, οι οποίες δεν έχουν τιμολογηθεί" είπε ο δήμαρχος. Σε ότι αφορά τις δημοτικές επιχειρήσεις είπε πως πλήρη στοιχεία και για τις δημοτικές επιχειρήσεις, θα υπάρχουν αρχές Φεβρουαρίου.

ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Ο δήμαρχος Κατερίνης, αναφέρθηκε και σε δημοσιεύματα τα οποία παρουσίαζαν πίνακα της Τράπεζας της Ελλάδος, όπου φαίνεται ότι το χρέος του Δήμου είναι πάνω από 12 εκατομμύρια ευρώ.

"Πολύ πριν βγει αυτό το νούμερο στο διαδίκτυο, εμείς το είχαμε γράψει στο προεκλογικό μας φυλλάδιο" τόνισε ο κ. Χιονίδης.

Σύμφωνα με τα όσα είπε, τα δάνεια είναι: 7,5 εκατομμύρια για την εξαγορά της πλατείας Δημοκρατίας (τα 2,5 εκατομμύρια από αυτό το δάνειο, είναι ακόμα στην Τράπεζα γιατί υπάρχει διαμάχη με την οικογένεια Γεωργουλή) και 6 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία είχαμε πάρει ο δήμος, όπως είπε, για να εξοφληθεί το μισό των χρεών της προηγούμενης διοίκησης του κ. Αμοιρίδη.

"Ακούστηκαν πολλά περί διαχειρίσεως και δανείων" είπε ο δήμαρχος ο οποίος προκάλεσε τον οποιοδήποτε, να πει ότι δεν έπρεπε να γίνει η εξαγορά της πλατείας Δημοκρατία. "Ήταν μια απαίτηση 90 χρόνων και είχαμε το θάρρος να προχωρήσουμε, σε κάτι που θα δώσει ζωντάνια στην πόλη. Ότι αναφέρει η Τράπεζα της Ελλάδος, επιβεβαιώνει τα όσα είπαμε στους συμπολίτες μας και προεκλογικά", συμπλήρωσε.

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ

"Είναι τρεις ή τέσσερις εργολάβοι, οι οποίοι δικαίως συμπεριφέρονται έτσι", απάντησε ο δήμαρχος ερωτηθείς, για το αν κάποιοι από τους εργολάβους έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη, διεκδικώντας οφειλόμενα από το Δήμο.

Ο κ. Χιονίδης συμπλήρωσε ότι αν ο δήμος της Κατερίνης έπαιρνε το ήμισυ των χρημάτων που του οφείλει από θεσμοθετημένους πόρους το κράτος, δεν θα υπήρχε κανένα ζήτημα και κανένα χρέος.

"Αν το ήμισυ των χρημάτων που μας χρωστά το κράτος ερχόταν το 2010, δεν θα συζητούσαμε καν ότι υπάρχουν οφειλές του δήμου σε τρίτους", είπε, και τόνισε ότι κατά τη θητεία του δεν υπήρξε καμιά περίπτωση εργαζομένου που να υποστηρίζει ότι δεν πληρώθηκε ή ότι δεν καταβλήθηκαν οι εργοδοτικές εισφορές, "πράγμα που γίνεται σε πολλούς δήμους της χώρας".

"Ο δήμος Κατερίνης, θέλει να είναι πάνω από όλα συνεπής στις υποχρεώσεις του, παρόλο που δεν είναι συνεπές το Κράτος προς αυτόν. Επαναλαμβάνω ότι προς το παρόν θα περιμένουμε, αλλά θα διεκδικήσουμε από το Κράτος, όλα εκείνα τα χρήματα τα οποία είναι βέβαιον ότι μας οφείλει".

Τέλος, αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να υπάρξει πρόβλημα και στη μισθοδοσία των υπαλλήλων, λέγοντας ότι είναι πιθανόν. "Δεν θέλω να το σκέφτομαι, ούτε ως ένα κακό σενάριο. Θεωρώ ότι πάντοτε πρέπει να επικρατεί η λογική. Η λογική λέει, ότι όπως κάναμε κι εμείς προς τους λίγους που χρωστάει ο δήμος, αναλογική καταβολή των οφειλών, θα κάνει το ίδιο και το κράτος", κατέληξε ο δήμαρχος.

πηγή {Πιερικοί αντίλαλοι}

"Αγώνας δρόμου" για την καθαριότητα


Η νέα Δημοτική αρχή παρέλαβε χρέη και προβλήματα στον τομέα καθαριότητας και τώρα προσπαθεί να βάλει μια τάξη
* * Ζητείται η συνεργασία των δημοτών για να νοικοκυρευτεί ένας δήμο ςμε μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον

Σε καλό δρόμο βρίσκεται η υπόθεση της καθαριότητας στο Δήμο Δίου -Ολύμπου μετά τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπισε ο τ. Σύνδεσμος Αποκομιδής Απορριμμάτων (ΣΑΔΑΠ) το προηγούμενο διάστημα.

Σε χθεσινές δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος, που είναι αρμόδιος σε θέματα καθαριότητας, Βασίλης Βροχαρίδης, ανέφερε ότι η νέα διοίκηση του Δήμου παρέλαβε μια άκρως προβληματική κατάσταση αλλά υπάρχει πλέον η πολιτική βούληση να δοθούν ικανοποιητικές λύσεις και ήδη γίνονται σοβαρές προσπάθειες για να υπάρχει επαρκής καθαριότητα σ' ολόκληρο το Δήμο.

Ο κ. Βροχαρίδης σημείωσε ότι ο Δήμος Δίου - Ολύμπου έχει ρίξει μεγάλο βάρος στο ζήτημα της καθαριότητας όχι μόνο επειδή η καθαριότητα είναι ζήτημα εξασφάλισης της υγείας των κατοίκων και προστασίας του περιβάλλοντος, είναι, όπως τόνισε, και ζήτημα οικονομικής ανάπτυξης, δεδομένου ότι η περιοχή είναι τουριστική. Αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος ώστε η εικόνα του δήμου να είναι η καλύτερη δυνατή, προκειμένου να προσελκύει τουρίστες και όχι να τους απωθεί.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας

Οι δηλώσεις του Αντιδημάρχου Καθαριότητας, Βασίλη Βροχαρίδη, έχουν ως εξής: "Στις 31/12/2010 καταργήθηκε ο ΣΑΔΑΠ, που μέχρι τότε ανήκε στους πρώην Δήμους Λιτοχώρου και Αν. Ολύμπου. Ο ΣΑΔΑΠ είχε αναλάβει μέχρι το τέλος του περασμένου χρόνου την αποκομιδή αλλά και την προώθηση λειτουργίας του ΧΥΤΑ. Επίσης, ο ΣΑΔΑΠ παραλάμβανε σκουπίδια από τους Δήμους Δίου, Πέτρας και Παραλίας καθώς και από ιδιώτες.

Από 1/1/2011 ο ΣΑΔΑΠ μετατρέπεται σε υπηρεσία καθαριότητας και πρέπει να τονίσουμε ότι ο "Καλλικράτης" αποκλείει την επιλογή ιδιώτη εργολάβου για την αποκομιδή σκουπιδιών και για την καθαριότητα, κάτι που αν γίνονταν, θα ήταν, κατά την προσωπική μου άποψη, μια διευκόλυνση για την ομαλή μετάβαση στο επόμενο στάδιο.

Τι παρέλαβε η νέα Δημοτική Αρχή

Με την έναρξη της δημοτικής μας θητείας παραλάβαμε έναν τ. "ΣΑΔΑΠ" στον οποίο οφείλονταν το ποσό των 700.000 ευρώ περίπου. Το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών προς τον τ. ΣΑΔΑΠ ήταν από τον πρ. δήμο Αν. Ολύμπου ενώ πολύ μικρότερα ποσά οφείλονταν από τους υπόλοιπους δήμους και ένα μικρό μέρος οφειλών προέρχονταν από ιδιώτες οι οποίοι εναπόθεταν σκουπίδια στον ΧΥΤΆ

Από την άλλη πλευρά, ο τ. ΣΑΔΑΠ έχει χρέος προς το εργατικό προσωπικό και προς προμηθευτές, ύψους 500.000 ευρώ περίπου. Και βεβαίως αυτές οι οφειλές του ΣΑΔΑΠ προς εργαζόμενους και προμηθευτές προέρχονταν από τη μη απόδοση οφειλών κάποιων δήμων που συμμετείχαν στη λειτουργία του Συνδέσμου Αποκομιδής Απορριμμάτων.

Επιπλέον, λόγω αυτής της κατάστασης υφίστατο ένας μη συντηρημένος στόλος ενώ και με την αλλαγή καθεστώτος η υπόθεση της καθαριότητας ήταν στα όρια της διάλυσης.

Και θα πρέπει να σημειωθεί ότι συνέπεια αυτού του χρέους προς τους εργαζόμενους είχαμε στα τέλη του 2010 και απεργία εργαζομένων στον ΣΑΔΑΠ με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί υπερβολικός όγκος απορριμμάτων

Τι έγινε από 3/1/2011

Οι ενέργειες που κάναμε ώστε να αρχίσει να αναστρέφεται η κατάσταση, ήταν οι εξής: Την πρώτη εβδομάδα, αποκλειστικό μας μέλημα ήταν να συλλέξουμε τα συσσωρευμένα σκουπίδια και να καθαρίσουμε τους χώρους δίπλα στους κάδους και όπου αλλού είχαν προκληθεί εστίες μόλυνσης.

Από τον έλεγχο που κάναμε στον στόλο των απορριμματοφόρων, στον ΣΑΔΑΠ, διαπιστώσαμε ότι από τα συνολικά 12 απορριμματοφόρα λειτουργούσαν μόνο τρία. Και αυτά λειτουργούσαν με κάποια προβλήματα.

Στη συνέχεια επιδιορθώσαμε άμεσα άλλα τρία απορριμματοφόρα, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε μια κάπως αξιοπρεπή αποκομιδή απορριμμάτων. Και στα μέσα της δεύτερης εβδομάδας η κατάσταση είχε αρκετά εξομαλυνθεί.

Από κει και πέρα, συντάξαμε ένα πρόγραμμα συντήρησης και επιδιόρθωσης των απορριμματοφόρων και βάλαμε στόχο ώστε μέχρι τα τέλη Μαρτίου όλα τα αυτοκίνητα να είναι σε κατάσταση κυκλοφορίας. Εκτός αυτού, σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο αποφασίσαμε να εντάξουμε στον καινούργιο προϋπολογισμό την αγορά δυο καινούργιων απορριμματοφόρων και με ορίζοντα πενταετίας την αντικατάσταση όλων των υπαρχόντων.

Πρόγραμμα αποκομιδής απορριμμάτων

Προς ενημέρωση των δημοτών πληροφορούμε ότι από δω και πέρα η αποκομιδή θα γίνεται τις μέρες και ώρες που ίσχυαν μέχρι 31/12/2010, δηλαδή Δευτέρα, Τρίτη, Τέταρτη, Παρασκευή και Σάββατο στους πρώην Δήμους Αν. Ολύμπου και Λιτόχωρου και στον πρώην Δήμο Δίου στα διαμερίσματα της Ν. Εφέσου και Κονταριώτισσας κάθε Δευτέρα και Παρασκευή και στα υπόλοιπα διαμερίσματα (Δίον, Καρίτσα, Βροντού και Άγιο Σπυρίδωνα) κάθε Τρίτη και Σάββατο.

Όπως είπα προηγουμένως, γίνεται αγώνας μεγάλος για να ομαλοποιηθεί πλήρως η κατάσταση. Γι αυτό και καλούμε τους δημότες, αν διαπιστώνουν οποιοδήποτε ζήτημα καθαριότητας που χρήζει παρέμβασης, να επικοινωνούν με τις κατά τόπους Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου.

Και ακολούθως, οι Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες θα επικοινωνούν με τη σειρά τους στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου, η οποία στεγάζεται στο κτίριο του πρ. ΣΑΔΑΠ, προκειμένου να επιλύονται άμεσα τα όποια προβλήματα προκύπτουν".

Κλείνοντας τις δηλώσεις του ο κ. Βροχαρίδης εξέφρασε την αισιοδοξία του λέγοντας: "Παραλάβαμε προβλήματα, παλεύουμε μ' αυτά τα προβλήματα, είμαι όμως αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε".

πηγή [ πιερικοί αντίλαλοι]